Svi Srbi Sveta - Forum

Форум => Политика => Тему започео: Гога Јул 01, 2019, 00:57:53Наслов: Отишао је добар човек и поштен политичар - МОМИР БУЛАТОВИЋ
Порука од: Гога Јул 01, 2019, 00:57:53
слава му и хвала
ОТИШАО ЈЕ ДОБАР ЧОВЕК И ПОШТЕН ПОЛИТИЧАР,
 КОЈИ НИКОГ НИЈЕ ИЗДАО НИ ПРОДАО:
 Грађани се на друштвеним мрежама опраштају
 од Момира Булатовића,
ни један политичар није добио такве похвале


(http://static.rtv.rs/slike/2019/06/30/momir-bulatovic.jpg)


Момир Булатовић, бивши председник Црне Горе од 1990. до 1998. године и председник Савезне владе СР Југославије од 1998. до 2000. године преминуо је у 63. години,

Булатовић је, за разлику од већине политичара из 90-тих, остао запамћен као човек који није подлегао искушењима која са собом носе власт и моћ, и за кога се током његовог мандата, а и касније, не везује ни једна афера, ни везе са криминалом. Остао је запамћен као скроман човек и поштен политичар, што данас звучи готово невероватно, посебно када се погледа његов некадашњи најближи сарадник Моло Ђукановић, који је отишао сасвим другим путем.

Булатовић је био активан политичар у доба великих искушења за Србију и српски народ, и за разлику од многих актера политичке сцене, у сећању грађан ће остати као добар човек, пристојан и образован саговорник, као и поштен и принципијелан политицар и државник, који никог није мрзео, и који никог није издао ни продао.

Повукао се у миру,достојанствено, није направио милионе,није стављао новац у џепове, и био је један од ретких у задњих 30 год који није профитирао на народној муци или сумњивим пословима.

Смрт Момира Булатовића на друштвеним мрежама пропраћена је вделиком бројем коментара, који сведоче да ће га, за разлику од већине балканских политичара, народ и историја памтити по добру.

Булатовић је рођен 21. септембра 1956. године у Београду у официрској породици, а основну и средњу школу завршио је у Задру.

У Црну Гору је дошао 1975. године где је у тадашњем Титограду, сада Подгорици, уписао Економски факултет, те касније постао и магистар економских наука.

(Политика) (https://www.kurir.rs/vesti/politika/3277321/otisao-je-dobar-covek-i-posten-politicar-koji-nikog-nije-izdao-ni-prodao-gradjani-se-na-drustvenim-mrezama-oprastaju-od-momira-bulatovicani-jedan-politicar-nije-dobio-takve-pohvale)

ЖИВОТ МОМИРА БУЛАТОВИЋА ОБЕЛЕЖИЛА ЈЕ УЖАСНА ТРАГЕДИЈА 2008.године. Умро му је син у 21.години! Смрт сина никада није преболео!
 ***

Вечна му слава!