Svi Srbi Sveta - Forum

Форум => Политика => Тему започео: Гога Јул 16, 2011, 07:04:11Наслов: Србија, хрватска колонија!
Порука од: Гога Јул 16, 2011, 07:04:11
Србија, хрватска колонија!

Страшна јаловост српске, не само спољне, политике, одсуство било каквог дугорочног националног плана и стратегије најбоље се могу ишчитати на примеру српско-хрватских односа.


Другосрбијански колективни мазохизам који унижавање сопствене нације поставља као предуслов морално-политичког кредибилитета, а који је добар део владајуће досистичке врхушке прихватио као део европејске догме, довео је Србију малтене у позицију хрватске колоније! Јер, као што су некад само српски комунисти веровали у југословенство, тако сада само српски досисти верују у потпуно отворено тржиште. Прву заблуду смо скупо платили. Друга може још и више да нас кошта!

Океј, господо досистички европејци, оптужите ме да сам национал-шовиниста, пронађите ми блиске везе са „Образом" и „Нашима", предложите Надежди Ундерњеар да ме опет стави на Суд части, само ми претходно реците како се зову односи у којима увек само један ужива и само један профитира?! Како се, молићу лепо, зове то кад Хрвати држе половину профитабилне српске индустрије и трговине, а Срби у „лијепој њиховој" не могу ни кокице да продају?! Како се зове то кад туђмановски тајкуни покупују пола Војводине, док се сваки покушај уласка српског капитала у хрватску пољопривреду спремно проглашава за наставак „ћетнићке агресије"?!

Како се зове то кад се наш Вољени вођа Хрватској извини шест пута (бар сам толико ја пребројао), а Хрвати и даље као највећи државни празник славе најстрашније етничко чишћење у модерној европској историји?! Како се зове то кад Хрватска и дан-данас најцрње кољаче Срба пушта да се слободно шетају по Загребу, а званични Београд и не покушава да то питање покрене пред неком од европских институција?!

Чекајте, бре, па ко је ту луд?! Чије интересе уопште штити српска власт?! Докле ће, побогу, Србија да пристаје на улогу најгорег балканског парије?! И докле ћемо, у име некаквих узвишених циљева - јуче комунизма, данас европеизма - заборављати и опраштати најцрње злочине?!

Мада, да се ми разумемо, нису баш за све криви српски политичари. Не! Криви смо и сви ми. Ми који купујемо по хрватским супермаркетима, ми којима је слађа хрватска бајадера од српске чоколаде, ми који идемо на Хрватско приморје све пазећи да успут екавицом не изазовемо неког напаљеног усташоида, криви смо ми који ћутке посматрамо како нам ниткови распарчавају земљу...

Ипак, као што већ рекох, српско-хрватски односи само најсликовитије показују докле нас је довела досистичка политика која нема ама баш никакву дугорочну националну стратегију. Српско-хрватски односи јесу најконкретнији доказ докле можете доћи ако вам политика почива само на интересу корумпираних скотова.

ДРАГАН Ј. ВУЧИЋЕВИЋ  Пресс (http://www.pressonline.rs/sr/kolumne/story/168773/Hrvatska+kolonija.html)

Наслов: Одг: Србија, хрватска колонија!
Порука од: Гога Јул 16, 2011, 07:10:56
Ово је жалосна истина!

Хоће ли се зауставити и када и ко ће то да заустави?


Наслов: Одг: Србија, хрватска колонија!
Порука од: Гога Август 28, 2011, 09:17:48
Јадранка Косор оштро одговорила Тадићу

Премијерка Хрватске Јадранка Косор рекла је данас, коментаришући реакцију председника Србије Бориса Тадића због њене посете Косову, да сматра да се ту не ради о дипломатском рату, али је српском председнику упутила низ критика.

Она је новинарима на Корчули изјавила да се Хрватска залаже за неговање добросуседских односа, али да хрватска влада никад неће прихватити мешање у своју унутрашњу политику.

"Ми имамо право радити на пројектима за које мислимо да су важни и чињеница је да када се говори о Косову, да га је Хрватска признала и ако имамо свој економски интерес додатно јачати економску сарадњу с Косовом онда ћемо то и чинити", нагласила је Косорова, преносе хрватски медији.

(http://www.vesti-online.com/data/images/2010-11-24/111966_tadic-i-kosor_f.jpg?ver=1314500340)

Она је, међутим, поновила да ће Хрватска и даље подржавати европски пут свих суседа, па тако и Србије. Коментаришући Тадићеве оштре изјаве због њене недавне посете Косову, Косорова је рекла да је занимљиво да о њеном недемократском понашању говори особа која је прошле године тражила забрану прославе "Олује" иако је она "за сваког Хрвата и Хрватицу и грађанина Хрватске од посебне важности".

"Ове године је (Тадић) говорио о оружаном сукобу на простору Хрватске, али није говорио истину о историјским чињеницама. Овде се није радило о оружаном сукобу, већ је Хрватска била жртва Милошевићеве великосрпске агресије, а тенкови су из Београда кренули разарати Вуковар", указала је она.

Косорова је додала да "Тадић истовремено не види ништа лоше у томе да његов министар у влади полаже венац на гроб Слободана Милошевића, тиранина и крволока, који је одговоран за Сребреницу, за разарање у Хрватској и БиХ и за друге злочине".

Према њеним речима, Хрватска је акцијом "Олуја" помогла да се отворе демократски процеси у Србији. Хрватска премијерка посетила је недавно Косово, а након те посете уследиле су оштре реакције водећих политичара Србије, међу којима и председника Бориса Тадића и шефа диломатије Вука Јеремића. Због реакције Београда Министарство спољних послова Хрватске изразило је протест Амбасади Србије у Загребу.

Вести (http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/160588/Jadranka-Kosor-ostro-odgovorila-Tadicu)


Наслов: Одг: Србија, хрватска колонија!
Порука од: Гога Август 28, 2011, 09:23:16
Можда би Тадић грађанима Србије требао  да да одговор, како је то Хрватска  акцијом "Олуја" помогла да се отворе демократски процеси у Србији.
Или би тај одговор требао да затражи лично од поменуте Хрватице!!!


Наслов: Одг: Србија, хрватска колонија!
Порука од: pidikanac Август 28, 2011, 12:09:35
Ех мој Борисе, какве ли само грешке правиш. Захваљујеш се, спушташ српске главе ка коленима, пред овим женским чудовиштем, требао си послати своје људе са цвећем, на гроб највећег Хрвата, председника Францека, ( Твог презименског имењака ), Туђмана!

Само тако би се довољно поклонио сенама хрватских жртава које нападоше касарне , који убијаху невине дечаке на одслужењу војног рока,-  каже ти се, " тенкови су кренули из Београда " а заборавља се погром над југословенском војском коју су и у повлачењу, засипали бомбама и уз усклике туђмановске солдатеске. Све у име правде и честитог хрватког имена, опростите, усташког и кољачког, па нека ми се пребаци да ширим међунационалну мржњу!
Бар ћу бити исправнији од Тебе мој Председниче, јадо српска и срамото национална.
Са "добрима " си у колу, сад играј по њиховој музици јер у Теби, ништа  српског и нема.........


Наслов: Млада партизанка...
Порука од: peraazdajic Октобар 09, 2011, 20:34:46
Ћаоске,  ;D ;D ;D


ЗАГРЕБ - Млада партизанка Јадранка Косор постала је хит на интернету.

(http://www.kurir-info.rs/static/imgs/article_thumbs/632x474/uploads/2011-10/101496.jpg)

Актуелна премијерка лијепе њихове и председник ХДЗ, сви знају, била је члан Савеза комуниста Југославије, али се тек ових дана појавила на интернету и њена чланска карта на увид.

Вероватно је млада партизанка својим понашањем подсетила на црвени комунистички режим па Фејсбуком и мејловима кружи њена комунистичка књижица, односно фотографија њене прве странице.
----------------------------------------------------------------------------

сви су они били комуњаре, почевши од туђмана, а сад су сви усташе...


Наслов: Одг: Млада партизанка...
Порука од: lorka Октобар 09, 2011, 20:59:27
Ustase i partizani u Hrvatskoj su imali iste ciljeve i veoma su dobro saradjivali.
Razlikovao im se samo metod istrebljenja Srba.
Dok su ustase isle otvoreno nozem, partizani su taj noz krili u rukavu.
I, naravno, u Hrvatskoj su zajednicki drzali vlast, partizani uz pomoc ustasa, ustase uz pomoc partizana.
Tako i ova Jadranka Nosorog: cas partizan, cas ustasa!


Наслов: Одг: Млада партизанка...
Порука од: Ekana Октобар 09, 2011, 21:55:49

Ћаоске,  ;D ;D ;D

Вероватно је млада партизанка својим понашањем подсетила на црвени комунистички режим па Фејсбуком и мејловима кружи њена комунистичка књижица, односно фотографија њене прве странице.Пеки, стари друже, зар и теби то да се деси? Направио си кардиналну грешку! Није, бре, ПРВЕ, већ ДРУГЕ И ТРЕЋЕ СТРАНЕ поменуте књижице  ;D ;D ;DНаслов: Одг: Млада партизанка...
Порука од: peraazdajic Октобар 09, 2011, 23:17:19
Ћаоске,  ;D ;D ;DЋаоске,  ;D ;D ;D

Вероватно је млада партизанка својим понашањем подсетила на црвени комунистички режим па Фејсбуком и мејловима кружи њена комунистичка књижица, односно фотографија њене прве странице.Пеки, стари друже, зар и теби то да се деси? Направио си кардиналну грешку! Није, бре, ПРВЕ, већ ДРУГЕ И ТРЕЋЕ СТРАНЕ поменуте књижице  ;D ;D ;Dу праву си само зато што нисам добро исчитао текст "Курира" кога сам пренео овде, то је њихова грешка, а не моја, значи моја грешка је у доношењу њиховог математички нетачног текста. Имаш, бре, соко околово...


Наслов: Одг: Млада партизанка...
Порука од: lorka Октобар 10, 2011, 17:26:39
Ја сам одавно схватио да су сви нови ''демократски'' или недемократски владари на простору бивше Југославије, само пресвучени Титини комунисти. Неки су се увукли у националисте као чланови ДБ, неки добили задатак да оснивају странке разних профила, неки имају задатак да чекају...  (Наравно, овим не мислим на обичан комунистички свијет, већ на комунистичку елиту, тј. привилеговане руководиоце и дипломате који су властити систем срушили онда кад је он постао кочница ширењу њиховог капитала).

Најновији и најмлађи који чекају, можда нису имали црвене партијске књижице, али их је за будућа времена припремала гарнитура са црвеним књижицама.

Теорија завјере и бладари из сијенке нису само на глобалном плану.
Они исто функционишу и на нашим просторима, како у другим републикама бивше Југославије, тако и у Србији.

Јадранка Косор је само очигледан примјер (изван Србије) који то доказује!Наслов: Одг: Млада партизанка...
Порука од: Ekana Октобар 13, 2011, 03:57:56
Пеки, стари друже, ево нешто лепо за твоје очи, уши и душу...

Такође хит  ;)...

http://www.youtube.com/watch?v=ClG2IIh4I3cНаслов: Одг: Млада партизанка...
Порука од: peraazdajic Октобар 13, 2011, 05:00:00
Ћаоске,  ;D ;D ;D


Тооооооооо... много волим Каљинку и често је свирам на КЛАВИРУ,

Пуно хвала лепојко - ђевојко... :-* :-* :-*