Svi Srbi Sveta - Forum

Форум => Политика => Тему започео: peraazdajic Децембар 29, 2011, 14:54:07Наслов: Напади на Србе у Новом Пазару: зашто држава ћути!?
Порука од: peraazdajic Децембар 29, 2011, 14:54:07
Ћаоске,  >:( >:( >:(


Напади на Србе у Новом Пазару: зашто држава ћути!?


Пример типичног напада
"Уби Србина" и "текбир Алах уекбер" уместо "Добар дан".

Београд, 29.12.2011.

(http://www.dverisrpske.com/__we_thumbs__/9627_4_Sluzbena-beleska.jpg)

О томе колико су Срби на простору Рашке угрожени, колико су жртве свакодневног омаловажавања, вређања, напада и дискриминације док цензурисани медији о томе ћуте говори и недавни догађај:

По речима Уроша Нишавића, ђакона СПЦ у Новом Пазару, група од 20 младића вређала га је и псовала поред дворишта ОШ "Стефан Немања" узвикујући при том "текбир Алах уекбер" наизменично са "Уби, закољи,  Србина"! По речима Нишавчића, ова група младића видевши га почела је са добацивањем : "Ау попе, види колики је ..... му мајку"!

Поразно је, што су овакве речи узвикивали ђаци нижих разреда средње, и виших разреда основне школе. У том смислу, шта можемо очекивати ако се да регионална аутономија "Санџаку"? Смемо ли поклонити део наше територије и народа генерацијама које одрастају на овој србофобији? Такође, шта ће се десити, ако муфтија Зукорлић успе да српске кадрове у полицији замени муслиманским?

Ђакон Урош Нишавић је о нападу обавестио ПУ у Новом Пазару, а за читаоце достављамо полицијску службену белешку као доказ.

Извор: ДВЕРИ (http://www.dverisrpske.com/sr-CS/vesti/2011/decembar/napad-muslimana-na-svestenika.php)