forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Јануар 29, 2020, 12:39:45


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


  Прикажи поруке
Странице: 1 ... 146 147 [148] 149 150 151
7351  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 28, 2011, 15:06:37
Ескалација на Косову - сви су заказали
Косово се данас, због инцидената на административној граници, на прелазима Јариње и Брњак, поново нашло на насловним страницама немачких листова.
 

Зидојче цајтунг свој текст је насловио „Право и прорачун!“ констатујући да ако Србија жели да се приближи Европској унији мора да нађе мир са Косовом:

„На дугом путу ка Европској унији, Србија жели да се на брзину реши баласта прошлости. Оно што се до скоро чинило незамисливим, за само два месеца постало је стварност. Два последња хашка оптуженика, Ратко Младић и Горан Хаџић, ухапшени су и по хитном поступку изручени Хашком трибуналу. Тиме је Србија затворила једно веома тешко поглавље, али то не значи да је аутоматски зрела за пријем у ЕУ. Има још доста препрека које морају бити превазиђене, као што је суочавање са независношћу Косова које је признало скоро 80 држава, међу њима и 22 чланице Европске уније.“

Независност Косова је стварност, мада политичари у Београду шире илузију да Србија може да уђе у ЕУ и настави сукоб са Косовом. Тај сукоб сваког тренутка може да доведе до крвопролића на северу, где већ годинама влада хаос: власт је у рукама локалних шверцера и националиста које Београд подржава. А то да шверцери из околине подељеног града Митровице, интензивно сарађују с партнерима на Косову, лепо се уклапа у бруталну логику последњих сукоба на Балкану: док обичан народ пати, има довољно оних који профитирају од хаоса.“

За ескалацију криви и Тадић и Дачић

„Покушај Косовских власти да три године после проглашења независности, преузме граничне прелазе и уведе царинске контроле, наишао је на отпор локалних Срба. Притом је, вероватно снајпером, убијен један косовски полицајац.

За то што је сада дошло до ескалације криви су делом и Тадић и Дачић, јер траже поделу Косова и тиме нове границе на Балкану. Хаос би могао да се прошири и на Босну и Македонију.

Ако Европске уније жели да смири регион, онда ће и Србији и Косову, на њиховом путу ка Европи, морати да укаже докле смеју да иду. Саботирање од стране Београда и корупција у Приштини само су најгоре појаве у региону који тврдоглаво игнорише право“, закључује „Зидојче цајтунг“.

Привид мира

Брауншвајгер цајтунг коментарише: „Избијање насиља још једном је показало колико је нестабилна самосталност Косова, постигнута уз помоћ НАТО. Проглашење независности 2008. и његово признање од стране многих држава, донели су само привид мира, етничка превирања настављена су у унутрашњости земље. Увек је то исто питање које се поставља: Какав живот већина дозвољава мањини?“

Нордбајришер курир који излази у Бајројту пише да су сви заказали, и да је због тога на Косову поново криза: „Сви ти силни међународни експерти и војници нису били у стању да спрече да тамо и дан данас опстану тешки криминал и правни вакуум са корупцијом. Ред се не може увести споља, он мора да се изнедри изнутра. Мало који инвеститор ће се усудити да иде у регион у којем влада право лукавих и јачих. Косово, на жалост, и даље остаје део Европе који сваког часа може да експлодира.“

Ноје оснабрикер цајтунг пише да „онај ко Србији сада пребацује тврдоглавост у вези са Косовом мора да зна да се у земљи приближавају избори, да је влада у Београду под притиском. Она покушава да ослаби националисте који се боре против признавања Косова. Због тога је показивање мишића на граници са Косовом сада добро дошло. Притом се ни Приштина није показала мирољубивом. Одлука да на границу пошаље полицајце била је исхитрена. Обе стране тврде да иза свега стоји НАТО. А за НАТО би било стварно лоше да се тако непромишљено понаша у једном сукобу, у којем стварно није потребно много да би избило насиље.“

Припремила: Дијана Рошчић
Одговорни уредник: Иван Ђерковић


7352  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 28, 2011, 01:40:39
Још нико није прокоментарисао КО су били они маскирани, који су палили и уништавали,
које Тадић назва, "хулиганима" а антисрпски медиј Б92 насловише са "СРПСКИ екстремисти"

Б92 написа...."Младићи српске националности, њих око 50....

Како су то они открили,....зар се то препозна, одмах када се човек погледа...
...на челу му ваљда пише Превртање очима
7353  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 28, 2011, 01:34:59
Хрватски војници у „Тачијевој олуји“Четвртак - 28.07.2011
Хрватска враћа дуг вођама албанских терориста за њихово учешће у етничком чишћењу Крајине! Косовске специјалце који су јуче поново покушали да заузму север Косова на административне прелазе са Србијом допремили су хрватски хеликоптери из састава Кфора!

Да је у прљавој работи дела међународних снага на Косову учествовала и хрватска хеликоптерска јединица, јавности је јуче предочио министар унутрашњих послова Ивица Дачић.
- Постоје индиције да је то пребацивање обављено хрватским хеликоптерима из састава Кфора. Кфор не може, по нашем мишљењу, да на тај начин омогућава извршења одлука приштинских власти - истакао је Дачић и оценио да одговорност за ситуацију на северу Косова, поред приштинских власти, сигурно сноси и међународна заједница. Он је истакао и да се све јединице МУП-а које се налазе у близини административне линије са Косовом налазе у повећаном степену приправности.
Подсетимо, хрватска јединица у саставу Кфора има два хеликоптера марке „Ми-171“ са 20 чланова посаде и земаљског особља. Они у једној тури могу да допреме 24 особе, а намењени су и за разбијање демонстрација.

Командант Кфора Ерхард Билер тврди да је јуче у преподневним сатима пуцано на ове хеликоптере.
- Морам да апелујем на све да не спречавају рад Кфора. Не кажем то без разлога, јер је јутрос пуцано на хеликоптер Кфора - рекао је Билер, не прецизирајући ништа више о том инциденту. Билер је нагласио да „нико не треба да се осећа угроженим од стране Кфора“ и да је „непристрасност Кфора ван сваког питања“.
Иначе, на северу Косова јуче током дана, пре него што је запаљен пункт Јариње, владао је варљиви мир. Тек што су се специјалци РОСУ напустили север, на административни прелаз Брњак је стигла Косовска гранична полиција, што је изазвало нове протесте Срба и довело у питање ионако крхки мир и преговоре које су српски званичници јуче целог дана водили са генералом Билером.
После краткотрајне деблокаде, административни прелази су јуче ујутро поново блокирани, а српски преговарач за Косово Борко Стефановић у Звечану је позвао окупљене Србе да остану спремни и прибрани, али да не обнављају барикаде. Он је истакао да се криза увек креће у правцу како хоће влада у Приштини, али да је „на нама да мудро реагујемо на то“.
- Ситуација је поново доста напета, поготово на Брњаку, али се надамо да ћемо заједно са Кфором успети да договоримо о томе да се полиција састављена од Срба поново врати на административне прелазе, а да се повуку њихова гранична полиција и цариници. Очигледно да у Приштини не постоји воља да се ова криза коначно реши и да се стање ствари врати на ниво пре упада специјалаца - изјавио је за „Ало!“ министар за Косово и Метохију Горан Богдановић у паузи целодневних преговора.

 

Војвођани шаљу помоћ


Влада Војводине јуче је посредством покрајинске Дирекције за робне резерве упутила помоћ народним кухињама на подручју КиМ. У пошиљци вредној 2,2 милиона динара из Војводине је послато 13,4 тоне прехрамбених производа и 300 литара течности за прање суђа.

В. П. - И. К. Ало новине
7354  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 28, 2011, 00:57:17
Остао сам без текста, само ћу цитирати једног пријатеља !

Цитат
ma nas j*** svi, i domaći i strani, i vlast i opozicija, ovaj narod je kao prostitutka koja radi za dž  svi ga j. a niko ne plaća

Добро је рекао,......у народу је дефинитивно  неки проблем,...али можда и СПАС.
Па, хајде да верујемо да српски народ може и.................сам себе да спаси!!!
7355  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 23:09:55
Tadić: Hitno prekinuti nasilje huligana


Председник Србије је то изјавио!


Уме ли он нешто друго?Молим?Молим?Зато што не уме,...оваквих порука ће да буде све више и више:


ТАДИЋУ, ВИ СТЕ СРАМОТА ОВОГ НАРОДА!

Пожутелом Тадићу ништа паметније није пало на памет да каже, након паљења Јариња, већ да хулигани престану са насиљем јер тиме не бране Србију!!!

У овом моменту, госн Тадићу, ако Вам није познато, јер сте били на уручењу америчке награде за развој "ДЕМОКРАТИЈЕ" у Југоисточној Европи, бране се Косово и Метохија, а пре свега Срби којима ПРЕТИ ПОТПУНА АСИМИЛАЦИЈА уколико се затвори и северна граница ка Србији, а намећу им се документа непостојеће државе, и то на шиптарском језику!!!!!

Да ли уопште размишљате о овим људима према којима се Ви и Вама слични у Влади и Скупштини односите маћехински!!! Уместо да сте одмах, чувши прву вест о немирима на граници, отишли на КиМ да пружите подршку ојађеном народу, Ви избацујете у етар ону небулозну изјаву с почетка овог коментара, давши примат одласку по награду...а народ?? Како му буде...

Да има у Вама бар Ч од човека ова Србија не би безброј пута била проглашена геноцидном, а Срби лоши, сирови момци, кабадахије, хулигани и шта већ не...у таквим изразима не оскудевате. И престаните да срамотите овај српски живаљ зарад тапшања по рамену, навлачећи вечну срамоту на наше име!!! Ушинућете се од непрекидног клањања и извињавања убицама Срба, пуштајући их из затвора у "недостатку доказа", али сте зато орни и последњег Србина да окачите о грану или их изручите Хагу!!

Ви сте, на Вашу срамоту, први и једини председник који се оглушио и ПРЕКРШИО државни Устав, обративши се новинарима У СРЕД БЕОГРАДА И СРБИЈЕ на ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ!!!

Ви сте НАЈВЕЋА СРАМОТА ОВОГ НАРОДА, и учините бар једанпут добро дело у свом животу - узмите своје награде и ИДИТЕ ОДАВДЕ ЈОШ КОЛИКО ОВОГ ТРЕНА, идите у загрљај онима чије сте СВЕ задатке обавили а последњи је укидање Србије и српства!!! Не загађујте више НАШЕ СЕМЕ!!

Нека Вас у животу ВЕЧНО прати вапај родбине убијених Срба, којима ни реч утехе нисте пружили за све време свог устоличења, и нека Вам се крв леди у жилама од поклича оних којима је ова земља СВЕТА!!!

Одлазите, јер Србији нисте потребни!!! Желимо да Вам се врати истом мером све "добро" које учинисте овом народу и да довољно дуго живите како бисте окајали своје грехе!
7356  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 23:05:14
Ne izgleda li vama da su se svi ovi dogadjaji pocevsi od one ambasade do sada odigrali po istom scenariju? Neki maskirani dodju, popale, poruse, pokradu...

I zatim pocinje spin o srpskom ektremizmu...

A do juce je Borko ljubio rucicu Editi dok je ona gazila po Srbima na najuvredljiviji moguci nacin, pominjuci cak i neku neplacenu struju.

Lepo me jeza prolaziНаравно,...РЕЖИСЕР је исти, само треба неко да у њега упре прст и каже, е
ДОСТА ВИШЕ!!!
7357  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 22:59:55
Srpski ekstremisti spalili Jarinje

Izvor: B92, Beta, Tanjug

Kosovska Mitrovica, Beograd -- Desetine maskiranih ekstremista zapalili u 19 sati prelaz Jarinje. Tadić: Hitan prekid nasilja huligana. Jake snage KFOR na terenu da bi se sprečila eskalacija.


Čuli su se i pucnji, a lokaciju su nadletali helikopteri Kfora. Novinarske ekipe su se evakuisale. Nema potvrde o povređenima.

Mladići srpske nacionalnosti, njih oko 50, došli su iz pravca Kosovske Mitrovice, zatražili da se okupljeni udalje od punkta, a potom su počeli da ruše i pale objekat na prelazu. U blizini stacionirani američki vojnici Kfora.

23:19 Oliver Ivanović, gostujući u Vestima B92 u 23, kaže da će ovaj incident izjednačiti uzrok i reakciju, i to postati za međunarodnu zajednicu nasilje sa obe strane.

23:11 Predsednik Srbije Boris Tadić ponovo osudio nasilje na severu Kosova i upozorio da je napad na pripadnike Kfora i Euleksa protivan interesima građana Kosova i države Srbije.

"Najoštrije osuđujem nasilje. Svaki napad huligana i kriminalaca na Kfor i Euleks dovodi u pitanje Rezoluciju Saveta bezbednosti 12 44, koja je međunarodni okvir i koja štiti mir na Kosovu i Metohiji, gradjane i interese države Srbije", istakao je predsednik Tadić u izjavi Tanjugu.

23:07 Kfor blokirao glavni most na Ibru koji razdvaja severni srpski i južni albanski deo Kosovske Mitrovice. U blizini mosta na severnoj strani okupili su se Srbi koji prate situaciju u gradu. Tamo je trenutno mirno, ali je situacija napeta.

23:06 Premijer Kosova Hašim Tači optužio je vlasti u Beogradu da stoje iza nereda.

"Iza ekstremista stoje predstavnici zvaničnog Beograda koji te strukture finansiraju, vođeni od predstavnika paralelnih struktura Srbije na severu Kosova", rekao je on.

22:46 Komandant Kfora, nemački general Erhard Biler rekao je večeras da je situacija na severu Kosova pod kontrolom, kao i da nema informacija da je u večerašnjim nemirima bilo povređenih.

U telefonskom razgovoru za RTK iz Leposavića, gde se trenutno nalazi, Biler je rekao da je u blizini prelaza Jarinje pucano na pripadnike Kfora.

22.22 "Posle ovoga što se desilo, mogu samo da kažem da je Priština dobila upravo ono što je htela", rekao na Jarinju šef pregovaračkog tima Srbije Borko Stefanović, javlja KIM radio.

"Ovo što se desilo je čin ekstremista i sigurno neće pomoći našim nastojanjima da problem rešimo onako kako smo želeli. Mi smo na ovom prelazu trebali da imamo novi krug razgovora sa generalom Bilerom i mislim da smo bili nadomak konačnog sporazuma", rekao je Stefanović.

22.15 Euleks je večeras osudio spaljivanje prelaza Jarinje i apelovao na ljude da sačuvaju mir. Portparol Euleksa Nikolas Hoton je izjavio da su pojačanja policije Evropske unije i Kfora poslata na drugi prelaz - Brnjak, kako bi odvratile eventualne napade, javlja AP.

SB UN zakazao je za četvrtak, na zahtev Srbije, konsultacije "iza zatvorenih vrata" o situaciji na Kosovu, rekli su Rojtersu izvori u Savetu bezbednosti.

21.33 Velike snage Kfora u koloni od 30 borbenih i vatrogasnih vozila kreću se iz pravca Kosovske Mitrovice ka Leposaviću. Kolonu iz vazduha prate i helikopteri, javlja reporter "Blica".

21.29 Administrativni prelaz Brnjak nije zapaljen i situacija na njemu je mirna, potvrđeno je agenciji Beta. Ministar Goran Bogdanović potvrdio je da na prelazu Brnjak večeras nije bilo incidenata

21.24 Policija Srbije neće dozvoliti nasilje na severu Kosova i pružiće zaštitu pripadnicima Kfora i Euleksa, poručio je direktor policije Srbije Milorad Veljović.

"Nećemo dozvoliti dolazak ekstremista iz unutrašnjosti Srbije na sever Kosova i da tamo narušavaju javni red i poredak", rekao je Veljović.

21:10 TANJUG POVUKAO VEST DA JE ZAPALJEN I PRELAZ BRNJAK.

20.58 Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica zatražio je večeras hitno sazivanje sednice Skupštine na kojoj bi se, kako je rekao, zauzeo jasan i jedinstven da Srbija mora da bude uz svoj narod na Kosovu, a od međunarodne zajednice tražilo poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

"U ovom času Srbiji je neophodno puno nacionalno jedinstvo u zaštiti našeg naroda i Kosova. Sve unutrašnje razlike i rasprave treba da ostavimo i da sve snage usmerimo na odbranu suštinskih nacionalnih i državnih interesa", rekao je Koštunica.

20.55 Objekti na administrativnom prelazu Brnjak zapaljeni su nešto pre 21 sat, javljaju izveštači Tanjuga sa terena.

"Ovo je apsolutno pogrešan način da se iskaže mišljenje, kao 17. marta 2004, govorilo se jednako o spaljivanju 35 crkava na Kosovu i džamije u Beogradu", rekao je on.

Predstavnici lokalne samouprave nisu mogli da preduprede ekstremiste da reaguju. "Ti ljudi su delimično opstali i zahvaljujući svom mentalitetu, kada se vrlo brzo organizuju naprimer na mostu u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Ivanović.

KFOR pojačao snage širom severnog Kosova

22.02 KFOR očekuje da će vrlo brzo biti uspostavljen red na prelazu Jarinje, gde će pojačati svoje snage tokom večeri, što je već učinjeno na prelazu Brnjak, saopšteno je večeras iz Glavne komande međunarodnih snaga.

"Snage KFOR-a će biti pojačane tokom večeri da bi se sprečila dalja eskalacija situacije. To će biti trajan proces i KFOR očekuje da će red biti brzo uspostavljen nakon tog pojačanja. Kfor je pojačao svoje bezbednosne mere i ličnu zaštitu i na carinskom punktu Brnjak", navodi se u saopštenju.

21.43 - KFOR helikopterima prebacuje dodatne snage na prelaz Brnjak, javlja Beta.

21.40 Američke snage KFOR-a večeras su oko 20 sati oklopnim vozilima ušle na prelaz Jarinje, javlja RTS.

21.36 Italija će pokrenuti inicijativu u EU da bi se prevazišle napetosti na severu Kosova, kaže italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini.

"Kriminalni akt, duga noć je pred nama"

20.50 Šef beogradskog pregovaračkog tima Borko Stefanović ocenio je napad na punkt kao "kriminalni akt u trenutku kad smo nadomak rešenja".

"Ministar Bogdanović i ja ćemo zajedno sa predsednicima opština i sa Srbima koji nas podržavaju učiniti sveda ovu stvar rešimo i da je niko ne iskoristi protiv nas", kazao je Stefanović.

"Duga, teška noć pred nama", rekao je on.

20.36 Euleks je pojačao policijske patrole na severu Kosova kako bi obezbedio dodatnu sigurnost povodom novonastale situacije i u stalnom je kontaktu sa misijom Kfora, saopšteno je iz misije Evropske unije na Kosovu.

Portparol Misije EU na Kosovu Nikolas Hoton rekao je da je "situacija ozbiljna, ali da trenutno nema izveštaja o povređenima."

"Pokušavamo da utvrdimo činjenice na terenu. Euleks snažno osuđuje nasilje i apeluje na mir", izjavio je Hoton.

20.35 Šef tima Beograda za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović i ministar Goran Bogdanović došli na Jarinje.

Kako javlja Tanjugov izveštač, KPS je zatvorio sve prilaze punktu, a na uzvišenju pored tog administrativnog prelaza stacionirala se grupa "do zuba" naoružanih američkih pripadnika Kfora.Prebijeni snimatelj i montažer Tanjuga


20.31 Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da je ključ za smirivanje situacije na severu u rukama Kfora, koji treba da zauzme glavne pozicije i ne dozvoli specijalnim jedinicama KPS-a da dođu u taj deo pokrajine.

Ivanović je u izjavi za agenciju Beta ocenio da je incident bila "očekivana stvar jer Srbi nisu narod koji će dozvoliti da ih neko ponižava i omalovažava".

20.16 Napadnuta televizijska ekipa Tanjuga između Leposavića i Jarinja. Nepoznati čovek je snimatelja udario kamerom, kojom mu je razbio i isekao glavu, montažer je isprebijan, a novinar je prošao bez povreda, javlja "Blic".

Poljska jedinica Kfora povukla se sa punkta Jarinje.

Građani Leposavića masovno su automobilima pošli ka tom administrativnom punktu.


Američki vojnici Kfora u oklopnim vozilima

20.13 Oko 20 sati američki vojnici iz sastava Kfora blokirali su put ka Kosovskoj Mitrovici, javlja reporter Bete.

Američki vojnici iz sastava Kfora blokirali su oklopnim vozilima put od Jarinja prema Kosovskoj Mitrovici, u blizini mesta Lešak, i oni nikoga ne propuštaju.

20.01 Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović osudio je večeras paljenje administrativnog prelaza Jarinje i pozvao Srbe na severu Kosova da ne dozvole da ekstremne grupe izazovu sukobe.

"Ekstremističke grupe učinile su nešto najgore, čemu se nismo nadali. Ovo što se desilo je za svaku osudu. Ne možemo ovakvim načinom rešavati probleme", rekao je Bogdanović i pozvao Srbe na severu Kosova da ostanu "prisebni i da ne dozvole da ekstremne grupe navijača urade zlodela zbog kojih će čitav narod ispaštati".

19.50 Na Trgu Republike u Beogradu ipak nije došlo do najavljenog okupljanja ekstremističkog pokreta SNP 1389, javlja "Blic". Policija legitimiše i proverava sva sumnjiva lica. Za sada nema incidenata. Incidenti na Jarinju se povezuju sa srpskim ultradesničarskim grupacijama.

19.45 Na društvenoj mreži Tviter se objavljuju informacije o pucnjavi u Leposaviću.

19.40 Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima u dijalogu Beograda sa Prištinom Borislav Stefanović krenuli su sa Brnjaka prema Jarinju, javlja RTS.

19.33 Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao da se nasilje na Jarinju odmah prekine i uspostavi mir. "Huligani koji izazivaju nasilje nisu oni koji brane i ni građane niti državu Srbiju", poručio je predsednik Srbije.

Tadić je Srbe sa Kosova pozvao na uzdržanost.

19.15 Maskirani mladići razbijaju stakla na objektima i bacaju Molotovljeve koktele i baklje. Demoliranje se odvija i uz pomoć buldožera.

19.05 Mladići sa kapuljačama na glavama bacili su Molotovljeve koktle na kućice na punktu Jarinje, a nakon toga su se čuli i pucnji i eksplozija. Molotovljev koktel je bačen i na bazu Kfora, odakle se čula eksplozija, a nakon toga su se čuli i pucnji iz rafalnog oružja. Iz tog područja vije se gusti dim.

19.01 Helikopteri nadleću šire područje administrativnog prelaza, a po visini na kojoj lete novinari ocenjuju da su Euleksovi. Više stotina ljudi je na tom prelazu.
7358  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 22:32:33
Е, шта је доживео српски народ..


Цитат
Тачи критиковао Еулекс

Премијер Косова Хашим Тачи оценио је данас у Приштини да Еулекс, "није успео да обави свој посао" на Косову.

Агенција АП пренела је да се Тачи неуобичајено оштрим тоном обратио свом кабинету и рекао да је мисија ЕУ коју чини 3.000 људи "оклевала и одбила" да подржи одлуку власти у Приштини да специјалци преузму контролу на административним пунктовима на северу Косова.

"Понављам да се Косово неће вратити уназад, неће бити повратка на статус кво. Република Косова захтева од међународне заједнице да стане иза обавезе према Косову, да у региону постоји ред, закон, и да се успостави владавина права на делу Косова који контролишу шверцери", рекао је Тачи.То беше, тај Тачи...7359  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 22:16:22
Београд тражи стање пре упада РОСУ

Звечан -- Горан Богдановић и Борислав Стефановић затражили од Кфора да ситуацију на прелазима Јариње и Брњак на северу Косова врати у стање пре упада специјалаца КПС.


Министар за Косово и Метохију и шеф српског преговарачког тима траже да косовски цариници и гранична полиција што пре напусте два административна пункта.

Стефановић је, у разговору са Србима у селу Зупче, који држе у потпуној блокади саобраћај на магистралном путу Приштина - Рибариће према прелазу Брњак, навео да је Кфор изиграо јучерашњи договор.

Услов је, како је казао, био да се прелази Јариње и Брњак врате у "првобитно стање".

"На прелазима Брњак и Јариње стање мора да буде исто као што је било. Ово што су урадили на Брњаку је покушај да се инсталира институција Приштине на овом прелазу, који они називају граничним. Он то није и никада неће бити. Исто желе да ураде и на Јарињу", упозорио је Стефановић.

По његовим речима, једини начин да решимо проблем прелаза јесте да се "они који су тамо ушли мимо договора, нелегално, да једнострано мењају ситуацију на терену, прејудицирају преговоре на тај начин - да они одатле изађу што пре".

На прелаз Брњак је постављен нови састав војске и полиције, 15 припадника граничне полиције Косова и три цариника, сви Албаници.

Цариници су доведени са подручја Ђаковице, а пре тога им није речено да иду на прелаз Брњак. Додали су да су уплашени и да су мислили да их возе на неки од прелаза у албанској средини.

У Зубином Потоку су се око 14 сати чуле сирене за узбуну и мештани су почели масовније да се окупљају на блокади према административном прелазу Брњак.

Срби из Зубиног Потока блокирали су око 14.30 магистрални пут Косовска Митровица - Рибариће, као и најближи локални пут који води ка административном пункту Брњак.

Путеви су блокирани балванима који потпуно онемогућавају пролазак возила од Митровице према Брњаку.

Негде око 13.30 сати Општинско веће Косовске Митровице је увело ванредно стање. Рад угоститељских објеката је скраћен на период од 07-15 часова.

Радио КиМ преноси да је Општинско веће замолило грађане да схвате озбиљност ситуације и да се одговорно понашају и схвате суштину и значај ове одлуке.

Такође се наводи да се у извршавање задатака заштите и спасавања укјуче сви способни грађани који су дужни да се одазову позиву органа у извршењу задатака.

Ипак, живот у Косовској Митровици се одвија нормално, чак и након увођења ванредног стања, преноси репортер Б92.


Стефановић и Богдановић претходно су разговарали и са Србима окупљеним на барикадама код Лепосавића, према пункту Јариње, поручивши им да их држава Србија неће напустити и да неће дозволити да неко једнострано мења реалност и ситуацију на терену.

"Бићемо са вама и чврсто смо решени да одбранимо оно што је наше. Не тражимо туђе, бранимо наше и у тим намерама морамо бити упорни и чврсти", рекао је Богдановић.

Од тог циља нећемо одустати и нека нико не сумња у то, поручио је Богдановић са којим су, осим Стефановића, на блокадама према два пункта били и владика рашко-призренски Теодосије, који је апеловао на јединство, председници општина са севера Косова и начелник косовскомитровичког округа.

Након разговора са Србима који су балванима на неколико локација у селу Зупче блокирали магистрални пут који води према Рибарићу, они су се упутили на прелаз Брњак.

Борко Стефановић је замолио грађане да остану на улицама, приправни, али да још не обнављају барикаде.

На северу Косова је мирно, а припадници специјалних јединица РОСУ повукли су се са прелаза Брњак и Јариње. Локални Срби су опрезни и остају на барикадама.

Међу окупљенима је и владика рашко-призренски Теодосије. Путем пролази велики број возила
Кфора.

Блокиран пут Митровица - Рашка код Лепосавића

Магистрални пут Митровица-Рашка је данас блокиран код Лепосавића, јер су Срби насули неколико десетина кубика песка и шута.

Срби су, у страху да пут не буде искоришћен за пролазак косовских специјалаца, поставили барикаду.

Извештач Тањуга такође јавља да се у току преподнева једна хеликоптер са припадницима косовске полиције спустио у базу Кфора код Јариња, али да су се полицајци, после протеста и окупљања Срба, поново укрцали у хеликоптер, који је потом одлетео.


У Звечану је одржан састанак представника локалних Срба са шефом тима Владе Србије за преговоре са Приштином Бориславом Стефановићем и командантом КФОР-а Ерхардом Билером.

Командант Кфора Ерхард Билер рекао је да су специјалне јединице косовске полиције РОСУ повучене са севера и да су на административним прелазима обични полицајци, Срби и Албанци.

Он је негирао да је Кфор коришћен за превоз припадника РОСУ до прелаза и нагласио да је "Кфор само транспортовао обичне полицијске службенике". "Од РОСУ јединица нема говора", био је категоричан.

"Националности за мене не игра никакву улогу. Пребацивали смо службенике на прелазе ради заштите. Ради се о полицајцима српске и албанске националности, који су са севера и из других крајева. За мене постоји само једна полиција, према Резолуцији 1244. Не постоиј нити албанска, нити српска полиција, већ само једна", рекао је он после сусрета са представницима Београда.

Требало је да се саговорници састану у Јарињу, али је место састанка накнадно измењено, па су се срели у Звечану.

Билер је поручио да "нико не треба да се осећа угроженим од стране Кфора" јер је, како је казао, "непристрасност Кфора ван сваког питања".

"Морам да апелујем на све да не спречавају рад Кфора. Не кажем то без разлога, јер је јутрос пуцано на хеликоптер Кфора", рекао је Билер, али није говори о детаљима тог инцидента


Билер је рекао да "поздравља отварање барикаде од стране политички одговорних у Звечану". Изражавајући жаљење због убиства припадника јединица РОСУ, он је истакао значај спречавања насиља и очувања реда и мира.

"Очекујем да они који су политички одговорни за злочин допринесу да се починиоци пронађу. Молим све грађане да остану мирни и раде са нама да би очували мир", казао је.

Радио КиМ јавља да, након што је пропуштен конвој КФОР-а, негде око 14.30 часова, барикаде су поново успостављене у месту Рударе код Звечана на путу који води ка прелазу Јариње, пошто су Срби из овог региона добили незваничну информацију да се возилима КФОР-а до административних прелаза пребацују припадници граничне полиције Косова који раније нису били на тим прелазима.

б92
7360  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 21:08:33
Ово је трагедија!!!
"Преговорали су да се пропусте КФОР и Еулекс са окупљеним Србима, и ти разговори су били мучни уз разна добацивања и шефу преговарачког тима и министру Богдановићу. Ми ћемо остати овде, али не видим сврху држања барикада ако пропуштамо и КФОР и Еулекс који штите албанске специјалце. То наводи на сумњу да је све већ договорено,закључује Јакшић.
7361  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 21:04:26
Марко Јакшић: Овако се не брани Косово

Пошто су КФОР-овим хеликоптерима специјалне јединице РОСА пребачене у Јариње и Брњак, цела прича да иза ове акције Владе Хашима Тачија не стоје западне земље и Еулекс пада у воду. Крајњи циљ, наравно, је да се успостави царина и да се тиме омеђи такозвана држава, каже за ''Вестионлине“ потпредседник Скупштине заједнице општина КиМ Марко Јакшић

Лидер косовских Срба са Севера који се данас налази на барикадама у Рудару, додаје да ''ни шеф преговарачког тима Борко Стефановић, нити Министар за Косово и Метохију Горан Боградновић раде било шта да тренутну ситуацују промене“.

 

- Циљ доласка и боравка и Борка Стефановића и Горана Богдановића је да се полако трасирају пут такозваној косовској независности, контролишући ситуацију док тобоже раде покушавају да спрече успостављање царине. Све то раде како би се додворили Западу, не би ли Србија добила статус кандидата за ЕУ. Гледам како се понашају и опходе и да према КФОР-у и Еулексу. Да смо се ми тако понашали и преговараили са њима, одавно би морали да се одавде иселимо, каже Јакшић.


Он сматра да одлуком да се пропусти амерички конвој КФОР-а, а и полиција Еулекса ''намерно збуњују Србе“.


- Преговорали су да се пропусте КФОР и Еулекс са окупљеним Србима, и ти разговори су били мучни уз разна добацивања и шефу преговарачког тима и министру Богдановићу. Ми ћемо остати овде, али не видим сврху држања барикада ако пропуштамо и КФОР и Еулекс који штите албанске специјалце. То наводи на сумњу да је све већ договорено, закључује Јакшић.


вести
7362  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 20:59:09
У Косовској Митровици ванредно стање

Косовска Митровица -- Тачно у 15 сати у Косовској Митровици су затворени сви малопродајни, велепродајани и угоститељски објекти, посао су прекинули чак и радници на грађевини.

У граду је необично мирно.

У мешовитом српско-албанском насељу Бошњачка махала не ради ни већина продајних објеката чији су власници Албанци.

Затварајући радње грађани Косовске Митровице поштовали су одлуку Општинског већа, које је јуче, због погоршане безбедносне ситуације, ограничило рад трговинским и занатским радњама на својој територији на период од 7 до 15 часова.

На улицама Косовске Митровице је потпуно мирно, али се на сваком кораку могу чути коментари пролазника о ситуацији на административним

вести
7363  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 20:40:35Касно си се сетио Коштунице!

Спава Србија, а  и српски парламент зимским сном!!!
7364  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 20:38:48
Коштуница: Хитна седница скупштине

Београд -- Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница затражио је вечерас хитно сазивање седнице скупштине.

Он наводи да би се на тој седници, како је рекао, заузео јасан и јединствен да Србија мора да буде уз свој народ на Косову, а од међународне заједнице тражило поштовање Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

"У овом часу Србији је неопходно пуно национално јединство у заштити нашег народа и Косова", рекао је Коштуница, а саопштила је Демократска странка Србије.

Коштуница додаје да “све унутрашње разлике и расправе треба да оставимо и да све снаге усмеримо на одбрану суштинских националних и државних интереса".

"Скупштина Србије нема пречи задатак него да се хитно састане и заузме јасан и јединствен став да Србија мора да буде уз свој народ на Косову и да се од међународне заједнице најодлучније затражи поштовање Резолуције 1244", оценио је он.

Коштуница је упозорио да ће последице бити погубне ако се не буде деловало снажно и јединствено у заштити Србије.

"Устав Србије налаже да се у оваквим по народ тешким приликама Скупштина Србије састане и утврди деловање државе у заштити легитимних државних и националних интереса", истакао је председник ДСС-а.
вести б92[/url]
7365  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 20:21:31
Врло је критично!

Амерички војници из састава Кфора блокирали су оклопним возилима пут од Јариња према Косовској Митровици, у близини места Лешак, и они никога не пропуштају.
7366  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 19:58:16
Запаљен прелаз Јариње

Група маскираних младића око 19 сати напала прелаз Јариње и потом га запалила. Председник Тадић позвао на прекид насиља.


20.35 - Борислав Стефановић и Горан Богдановић стигли су на пункт Јариње. Косовска полиција затворила све прилазе пункту, а на узвишењу поред прелаза стационирана група америчких припадника Кфора, јавља Танјуг.

20.09 - Амерички војници из састава Кфора блокирали су оклопним возилима пут од Јариња ка Косовској Митровици, у близини места Лешак, јавља Бета.

19.50 - Са Јариња и даље куља густ, црни дим, али је пуцњава утихнула, јавља извештач РТС-а.

19.35 - Председник Тадић позвао вечерас да насиље на Јарињу одмах престане и успостави мир. Хулигани који изазивају насиље нису они који бране ни грађане нити државу Србију, поручио Тадић.

Група младића са фантомкама на главама је напала је вечерас око 19 сати прелаз Јариње и потом га демолирала и запалила.

Младићи, њих око 50, дошли су из правца Косовске Митровице, затражили од окупљених да се удаље од пункта, а потом су почели да руше и пале објекат на прелазу.

Службеници, који су до тог тренутка били на Јарињу, побегли су ка пункту МУП-а Србије код Руднице, у правцу Рашке.  

После баченог молотовљевог коктела, покренут је и багер са оближњих барикада, којим су наставили да руше кућице на Јарињу.

Потом се чула и рафална паљба. Ватру су, вероватно, отворили припадници Кфора на које је група изгредника бацила молотовљев коктел.

Током вечери, екипа извештача агенције Танјуг нападнута је на путу од Лепосавића ка Јарињу. Непознати човек је сниматеља ударио камером, разбио му главу, монтажер је испребијан, а новинар, срећом, није повређен.

На прелазу Брњак је мирно.

Горан Богдановић и Борислав Стефановић стигли су на пункт Јариње. Они су, са командантом Кфора Ерхардом Билером, током целог дана преговарали о враћању српских службеника и на прелаз Брњак.

Са Билером је требало поново да се састану на Јарињу, али је прелаз запаљен непосредно пре заказаног састанка. Богдановић осудио је паљење пункта и позвао Србе са севера Косова да не дозволе да екстремне групе изазову сукобе.

Еулекс је појачао полицијске патроле на северу Косова и у сталном је контакту са мисијом Кфора, саопштено је из мисије ЕУ на Косову. "Насиље никоме не користи", наводи Еулекс у саопштењу и изражава забринутост због ситуације на северу покрајине.

"Заштита и безбедност свих људи је најважнија", наводи Еулекс и додаје да наставља да активно ради како би то обезбедио. Еулекс позива све стране да покажу уздржаност и сачувају мир у овом тренутку и наглашава да ће наставити да обезбеђује прелазе Јариње и Брњак.

Ово је други пут да административни пункт Јариње гори. Тај прелаз запаљен je и два дана након једностраног проглашења независности Косова, фебруара 2008. године.

РТС
7367  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 08:30:13
Неизвесна ситуација с повлачењемКосовска Митровица -- Начелник Косовско-митровичког округа Раденко Недељковић изјавио да још није почело повлачење припадника специјалне јединице полиције Косова

Горан Богдановић и Борко Стефановић у Лепосавићу (Тањуг)

Неки медији раније су јавили, позивајући се на своје извештаче с лица места, да су специјалне јединице РОСУ почеле да се повлаче са административних прелаза.

"Припадници специјалне јединице косовске полиције још увек су у бази Кфора у близини административног прелаза Јариње, где су јуче довезени хеликоптером", казао је Недељковић агенцији Бета.

Подсетимо, према ранијем договору јединице РОСУ је требало да почну да се повлаче у 8 сати јутрос.

Недељковић је истакао да су се министар за Косово и Метохију Горан Богдановић и шеф владиног тима за преговоре са Приштином Борислав Стефановић упутили ка Јарињу, где ће разговарати са надлежнима из Кфора о реализацији јучерашњег договора.

Стефановић је синоћ рекао да се на прелазу Јариње с командантом Кфора Ерхардом Билером договорио да се повуку припадници тих јединица
у Приштину и да се уклоне све блокаде путева на северу Косова.

Стефановић је новинарима рекао да је договорено и да се на тај прелаз на администартивној линији са централном Србијом, као и на прелаз Брњак, врате припадници косовске полиције српске националности, који су радили на њима пре него што је косовска јединица РОСУ покушала да преузме прелазе.

Ноћ протекла мирно

Иначе, ноћ на северу Косова протекла је мирно, а око 200 Срба је остало на барикадама у месту Рударе, у општини Звечан. Срби и држе у блокади магистрални пут који води према Рашкој и прелазу Јариње и, какао јављају репортери с лица места, ту ће и остати данас из предострожности.

Мирно је и у Косовској Митровици. На мосту на Ибру, који раздваја северни и јужни део града, нема чак ни уобичајене патроле косовске полицијске службе, а полицајаца има тек на јужној страни моста, где је, као и обично, паркиран и један камион Кфора.

Тањугов репортер јавља и да Албанци из јужног дела Косовске Митровице и вечерас долазе аутомобилима до насеља Бошњачка махала у северном делу града и купују бензин, иако је влада у Приштини забранила увоз робе из Србије.

У северном делу Косовске Митровице нафта се продаје на импровизованим бензинским пумпама и то по нижим ценама него у осталим крајевима Косова и Метохије.

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић рекао је Тањугу да су људи узнемирени због последњих дешавања у тој општини и да ће остати на блокадама до јутра, али и наредних дана.

У пуцњави код Зубиног потока, када је група припадника КПС у два џипа покушала да се врати на прелаз Брњак који су три сата раније напустили, данас је под још неразјашњеним околностима рањен косовски полицајац Енвер Зумбери. Он је у уторак увече сата подлегао повредама.

Портпарол Косовске полиције Арбер Бека рекао је Тањугу да је још један косовски полицајац хоспитализован у килиничком центру у Приштини, али да није животно угрожен.

Мирно је и у Лепосавићу, али се Срби, који су од синоћ на делу пута ка административном прелазу Јариње поставили барикаде, не разилазе.


Извештачи косовских медија јављају да на северу нема окупљања, нити препрека на путевима према прелазима Јариње и Брњак.

Министар унутрашњих послова Косова Бајрам Реџепи је за приштинске медије изјавио да Полиција Косова и припадници Царине Косова раде на
тим прелазима и "остварују реципроцитет у трговинским односима са Србијом".

Истовремено, представници власти Србије изјављују да на прелазима нема припадника Полиције и Царине Косова, и најављују да ће се у
среду припадници специјалних снага полиције Косова РОСУ повући са тих прелаза, пошто је, како кажу, о томе постигнут споразум са
командантом Кфор-а, немачким генералом Ерхардом Билером.

Косовски специјалци су у понедељак око 22 сата заузели административни пункт Брњак, али су се у уторак пре подне одатле повукли да би неколико сати касније поново покушали да га преузму. Покушаје да заузму Јариње у ноћи између понедељка и уторка спречили су Срби из Лепосавића, постављањем блокада кроз град.

После више од 20 сати, реаговања Београда као и међународне заједнице, у уторак увече је, у другом покушају, потврђен договор о повлачењу припадника Роса у Приштину.

Извор: Б92, Бета, Тањуг
7368  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 27, 2011, 01:44:40
Док председник Србије виче на сав глас "Србија неће ратовати", Шиптари изгледа хоће да ратују и
шта ћемо сад председниче Србије, Превртање очима како се онда брани суверенитет једне државе, а нарочито када су угрожени
људски животи  Молим?
7369  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Јул 26, 2011, 16:46:14
Има ту од нових и Јошка. Дал се регистровао?


Их, Јошка Броз је још прошле године завршио тај "церемонијал",...све са пионирима...а тада је била и ова вест, али како стоје ствари нешто се "друг" Захарије предомислио, односно "наљутио"
па је мало одложио регистрацију  Cheesy

*****

Zaharije sledi Broza

....a saznajemo da će redni broj uskoro zatražiti i Pokret ”Bogata Srbija” u kojem se obreo Zaharije Trnavčević.
U ovom trenutku poslednja je na spisku Ujedinjena seljačka stranka, zbog koje je Trnavčević prošlog meseca napustio DS. Međutim, tu se nije zadržao. Kaže da nije bilo nikakvog raskola, i otkriva nam da će osnivačka skupština novog pokreta, koji okuplja seljake i preduzetnike, biti 21. januara.


*****

Ова вест је од, 06. decembar 2010, вечерње НОВОСТИ

7370  Форум / Србија / Одг: Слика срећне породице "не одговара", МЕЊАЈ уџбенике!!! послато: Јул 25, 2011, 22:14:57
Како би успели у науму, да прикажу деци да срећну породицу не чини више само мама, тата,
бата и сека, није довољно што ће у уџбеницима породица да буде приказана на један другачији начин.....него ће морати сви наставници  да прођу обуку да се ослободе и сопствених стереотипа и предрасуда
7371  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Јул 25, 2011, 21:50:49

Итекако, али младост и елан је на нашј страни Cheesy

ЗАТО, ЗАВЕСЛАЈМО СНАЖНИЈЕ!!!


Има један надимак које је тај Захарије добио, због оних прасића и јагњића што је пождРо ...
све обилазећи српска сеоска домаћинства Cheesy
7372  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Јул 25, 2011, 18:47:26

Нова партија заведена под редним бројем 80


ПОКРЕТ БОГАТА СРБИЈА НОВА ПОЛИТИЧКА СТРАНКА


Покрет пољопривредника и привредника “Богата Србија” после прикупљених 10.000 потписа је заведен у регистру политичких странака чиме му је омогућено учешће на политичкој сцени Србије, саопштио је данас тај покрет.

Како је саопштено, министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић потписао је решење да је “Богата Србија” предала више од 10.000 изјава оснивача и друге потребне документе.

Покрет пољопривредника и привредника “Богата Србија, како се наводи, у Регистру политичких странака, партија и покрета заведен је под редним бројем 80.

Захарије Трнавчевић, дугогодишњи члан Демократске странке, једногласно је изабран за председника “Богате Србије” у јануару ове године на оснивачкој скупштини тог покрета у Београду.


Обрадовах се када угледах како се зове партија, још када видех да су оснивачи пољопривредници и привредници, али када прочитах даље.......и стигох до имена....
......................ЗАХАРИЈЕ ТРНАВЧЕВИЋ,....стаде ми кнедла у грлу! Шокиран

Значи жути отварају на свим "пољима" нове странке,...нема шта, праве себи баш
лагодно "бојно" поље..

Надам се Екана, да и ти познајеш "лик и дело" поменутог Зеленко
7373  Форум / Политика / Одг: Ратко Младић: пре и после срамног хапшења послато: Јул 25, 2011, 16:50:16
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=uZd1gtxpWxo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=uZd1gtxpWxo</a>
7374  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Јул 25, 2011, 05:30:25
Чиме ће владајућа коалиција освајати гласове бирача:Хаг, ЕУ и пљување по опозицији!

Успеси у процесу европских интеграција и дискредитација политичких конкурената како би се сопствени неуспеси, пропаст привреде и срозавање животног стандарда грађана ставили под тепих биће окосница владајуће коалиције у предизборној кампањи која се захуктава, оцена је стручњака са којима је „Ало!“ разговарао.

Горан Николић, економски аналитичар из Центра за нову политику, сматра да ће у изборну трку за опстанак на власти „жуто-црвена“ коалиција кренути у четири колоне:
- Јак курс, на нивоу око 100 динара за евро, нови модел „фијата“, кандидатура за ЕУ и ребаланс буџета који би био издашнији према бирачком телу. Претпостављам да би са тим могли да изађу пред грађане уочи избора - оценио је Николић за „Ало!“. Политички аналитичар Дејан Вук Станковић сматра да ће владајућа коалиција водити предизборну кампању по принципу „поделе рада“ и наступити у раздвојеним колонама које ће истицати засебне теме.
- У фокусу ДС-а биће евроинтеграције, односно стицање статуса кандидата за чланство у ЕУ, бели шенген и напредак у сарадњи са Хашким трибуналом - каже Станковић. Пошто су те теме већ више-мање потрошене, он сматра да ће демократе кренути у маркетиншко-психолошко-политичку офанзиву како би истакли да баш они могу најбоље да спроведу европске интеграције и при том релативизују своје неуспехе.

- Осим олакшаног путовања, бирачко тело није видело много користи од европских интеграција. Због тога ће демократе покушати да дискредитују политичку конкуренцију, пре свега СНС, како би довели у питање способност опозиције по питању наставка процеса придруживања и унапређења животног стандарда грађана - наводи Станковић и додаје да ће ДС такође инсистирати на успесима у регионалној политици и хапшењима због организованог криминала и корупције.
- Хапшења криминалаца и заслуге у добијању белог шенгена сигурно ће себи приписати и СПС, али ће та странка рећи и да је спречила отпуштања у јавном сектору, пре свега просвети и полицији, као и да се самоиницијативно успешно трансформисала у модерну партију. Мислим да ће Мрку (министра Милутина Мркоњића) мало оставити по страни због многих неиспуњених рокова и обећања, али ће његове евокације прошлости искористити за придобијање старијих бирача - објашњава Станковић. Стандард пензионера, како додаје, опет ће бити главна мета ПУПС-а, док ће у центру Динкићевог УРС-а бити децентрализација и „усавршавање спин формуле за одбрану од терета неиспуњених обећања“.


Изборни адути коалиције- европске интеграције
- бели шенген
- сарадња са Хагом
- хапшења криминалаца
- дискредитација конкурената
- стављање под тепих сопствених неуспеха
- регионална сарадња
- очување радних места у јавном сектору
- стандард пензионера
- децентрализација
- очување стабилности девизног курса
- сарадња са „Фијатом“
- популистички ребаланс буџета


С. Ђорђевић


******************************************

Џаба им и ти њихови изборни адуту, народу су се смучили! Једва чекам изборе, па да видим то "самопоуздање" владајуће клике.
7375  Форум / Србија / Слика срећне породице не одговара, МЕЊАЈ уџбенике, наставнике, па..и ЗАКОНЕ!!! послато: Јул 24, 2011, 04:56:14
Школски уџбеници се морају мењати

Београд -- Повереница за заштиту равноправности надлежнима у просвети упутила сет препорука због неадекватног садржаја школских уџбеника.


Стереотипи, предрасуде, дискриминација и застарела терминологија и даље обилују у школским уџбеницима - показују анализе.

Четворочлана породица, са оба родитеља, братом и сестром слика је идеалне породице са којом се деца у својим уџбеницима од малих ногу најчешће срећу. Из породичне среће тако су искључена усвојена или деца у хранитељским породицама, самохрани родитељи, особе са инвалидитетом или другачије боје коже, сексуалне оријентације или вероисповести. Школски уџбеници ни сликом ни текстом још не доприносе развоју демократског друштва.

....

"Није довољно да имамо одличне уџбенике. Можемо да имамо идеалне уџбенике, а да имамо заправо наставнике који у учионици, начин на који они то интерпретирају, начин на који презентују деци буде такав да се никакав искорак не направи. Зато је важно да сами наставници, не само они који предају грађанско васпитање, него сви наставници прођу обуку и можда се ослободе и сопствених стереотипа и предрасуда", каже Невена Петрушић, повереница за заштиту равноправности.

B92 vesti
****************************************


Чини ми се да није засметало то што су у уџбеницима из идиличне слике  "породичне среће" искључена усвојена деца, самохрани родитељи, особе са инвалидитетом, или другачије боје коже или вероисповести,
него што у уџбеницима нема идиличне слике "породичне среће" особа "сексуалне оријентације"!!!!!!
Највероватније ће деца моћи ускоро да виде  у уџбеницима слику срећне породице коју чине истополни брачни другови са усвојеном децом или са децом "из епрувете".

Да ли се то  и кроз школе и дечије уџбенике покушава наметнути изглед једне другачије СРЕЋНЕ српске породице?

7376  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Јул 23, 2011, 10:50:34
Избори ће ваљда да буду идуће године, када им је и време, али данас је у Србји све неизвесно, па може да се деси да избора тада и не буде! Има више начина...на пример, довољна је нека нова "Сабља" и ето нама Ванредног стања, а као што знате у ванредном стању нема ни говора о некаквим изборима и уопште све стаје, само власт "ради".
Тако, да ако ова власт процени или ако има информацију да изборе можда неће да добије, на основу неких стварних поверљивих показатеља, смислиће она већ неку нову "Сабљу"

Доста  контактирам са народом, од оног који живи крајње бедно и понижавајуће, до оног ком ништа није недоступно ( да викендом скокну до Париза, Лондона или Рима, тек тако из досаде)
Могу да вам кажем, да и код једних и код других постоји једна доза ПРЕЗИРА према овој власти...
У свим социјалним структурама народа ври, као у кошници. Многи осећају да су на неки начин преварени, оштећени, понижени. Окупљају се групе људи на улици, кафани, у парку, по кућама, на неким трибинама, ... нешто "мудрују"....Неки  се баве мишљу да управо пред саме изборе покушају да региструју, не баш странке, партије, него разне ПОКРЕТЕ.

Значи, да не спава баш народ,...он напротив сада најмање спава, брине и размишља и ЋУТИ!


И шта мислите да настане тако неколико Покрета,...нема везе колико ће они да имају људи (чланова), да вас не збуни она цифра од 10.000 која је потребна да се РЕГИСТРУЈЕ странка или покрет. То су само потписи који могу да се реализују на разне начине, а они који учествују у креирању и репрезентовању Програма су важни! Када се неколико таквих Покрета пред саме изборе УЈЕДИНИ и назову се на пример (сада лупам).." АЛТЕРНАТИВА овој власти смо МИ"

па крене кампања, народ их гледа, нови људи, познати и поштовани у својим срединама, као способни домаћини (наравно што више пољопривредника убацити у кампању, највише о пољопривреди говорити, о производњи здраве хране, значај дати Еколошким покретима, да и њихови представници кажу све оно што имамо у Србији и шта нам се спрема, па однекуда из рукава извуку неког "кеца", у виду неког НН бизнисмена који је заиста дошао до богатства, знањем умећем и сопственим знојем....хе,....нећу даље..

ЖЕЛИМ само да мало размислите,..да ли би се ови "недодирљиви" почели презнојавати..

Увек сам била оптимиста, али онај са обе ноге  на земљи, а не у облацима!
7377  Форум / Разно / Одг: Мишљења и ставови о ЛБГТ популацији у Србији послато: Јул 22, 2011, 01:54:17
Која иронија!

Ова влада није никада разговарала на својим седницама, па и предложила расправу за  парламнет,
зашто се парови (мислим нормално на мушкарца и жену)
све касније и касније, па чак у познијим годинама одлучују за брак. Који је највећи проблем због ког  млади
парови не оснивају брачну заједници или....због чега оволико развода у последње време,...... да ли је
због овога угрожена српска ПОРОДИЦА,
али се зато много заангажовала да кроз парламент провуче закон по ком ће брак моћи да склапају и
педери и лезбоси,...а онда ће они затражити да могу да усвајају децу,...па ће тако да изгледа будућа
српска породица.

Хеј Србине,...хеј Србијо, куда си то кренула?
7378  Форум / Политика / Одг: Тадићу, сада можеш и светло да угасиш! послато: Јул 21, 2011, 23:56:12
Тодоровић!!!


Још да се Шешељ врати жив и здрав док до избора дође... Ех, пусте жеље пусти снови...

Какве везе има Шешељ са Тадићем (мислим,...... са темом)
7379  Форум / Политика / Одг: Тадићу, сада можеш и светло да угасиш! послато: Јул 21, 2011, 22:27:36
"До сада у историји није познат случај да је једна држава изручила пет својих председника или председника из редова свога народа, да је изручила комплетан војни и полицијски врх. А, ви сте то урадили за једанаест година. То је оно што је просто невероватно. Ви апсолутно немате границе које нећете прећи, само ради једног циља, а то је улазак у Европску унију. У Европску унију никада нећете ући, јер ви такви какви сте, не требате никоме, а најмање требате Европској унији. То је оно што ви не схватате.

Народ који нема самопоштовање, нема понос, нема никакву будућност. А ви сте показали да Србија са вама нема никакву будућност. Испоручили сте последњег хашког оптуженика и завршили сте вашу каријеру. Сигуран сам да ће грађани Србије знати како да вас оцене на следећим изборима и да ћете напокон завршити на историјском ђубришту, тамо где и припадате.
"

Тодоровић,СРС
7380  Форум / Политика / Одг: Тадићу, сада можеш и светло да угасиш! послато: Јул 21, 2011, 04:38:42
"Борис Тадић обзнанио да је затворено једно од најтежих поглавља у новијој историји земље."

Срамота да овако изјави председник државе, да је најтеже поглавље у новијој историји
земље за њега хапшење и  испоручивање државног врха и Србије и Републике Српске
који је бранио српски народ и за време НАТО бомбардовања и за време рата деведесетих,
вероватно алудирајући на то да је дуго трајао тај период хапшења, као да жали што то
није могло одмах да се уради, да буду испоручени у једном комаду СВИ они који су бранили
свој народ.

ЖАЛОСНО је што за председника Србије није најтеже поглавље у новијој историји земље,
једнострано проглашење независности Косова од стране истих оних који су убијали
српски народ по Косову и Метохији! Жалосно је то што се преговара са истима
који су отцепили део територије Србије и још су то урадили они којима су руке
крваве од злочина који су починили  српском народу, који је вековима живео на тој
територији!

Жалосно је што за председника Србије није најтеже поглавље у новијој историји
земље бестијално бомбардовање Србије 1999.године од стране НАТО злочинаца,
жалосно је и то што за њега није најтеже поглавље када те исте НАТО злочинце
прима у госте који долазе на место где се још није ни осушила, тада проливена
крв грађана Србије!
7381  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Јул 21, 2011, 02:33:43
Датум за који се борила партија Томислава Николића (18. децембар) није у оптицају од када је пропао његов штрајк жеђу.

Динкићев УРС има снажан интерес да избори буду одржани што касније, свакако 2012. године. Његова предизборна коалиција још није довољно позната јавности и он ће се зато трудити да избори буду заказани за април 2012.

СПС, ПУПС и ЈС не могу да се договоре коме ће се царству приклонти ни пре ни после избора.

Тадићеви чекају кандидатуру за чланство у ЕУ и нови модел Фијата. Без та два адута не смеју пред бираче.

Радикали су, фаталистички, све чипове уложили на повратак њиховог лидера из Хага. То се није догодило и, по свој прилици, неће се ни догодити до следећих парламентарних избора.

ДСС и ЛДП се у последње време приказују као политички импотентни. Ту и тамо се намрште, махну кажипрстом, али од њих, у контексту превремених избора а народски речено, нема вајде.

НОПО нема финансије и инфраструктуру да би добио битку за превремене изборе, не организује демонстрације, па се стиче утисак да ни Тулимировић нема ништа против да избори буду одржани у пролеће 2012.

Избори 2012
7382  Форум / Политика / Тадићу, сада можеш и светло да угасиш! послато: Јул 21, 2011, 00:41:04
Хашки оптуженик Горан Хаџић (53) ухапшен је јуче ујутру у 8.24 сати у селу Крушедол на Фрушкој гори само
неколико недеља пошто је изненада смењен игуман истоименог манастира Сава, а на његово место је именован отац Арсеније.Хаџић је имао лажни идентитет, а приликом хапшења је био наоружан, али није пружао отпор, саопштиле су власти у Београду.

Адвокат, Тома Фила је рекао да је Хаџић ухапшен у 8.40, а не у 8.24, како су то саопштили званичници,
да није имао код себе никаква документа, нити је био наоружан.


- Последњи хашки бегунац Горан Хаџић ухапшен је у 8.24 у рејону Фрушке горе - овим речима је председник
 Србије Борис Тадић обзнанио да је затворено једно од најтежих поглавља у новијој историји земље.

- Радили смо много у претходне три године. Можете то да упоредите са тражењем Осаме бин Ладена
- тек је на крају било успешно, а трајало је деценију. Тако је било и код нас - на крају смо убрали плодове мукотрпног
 рада
- нагласио је Тадић.

Alo vesti


***********************************************


После овога председник Србије у кући која се зове Србија, може да спусти ролетне, закључу кућу и
да УГАСИ светло.

У кући више нема никога!!!
7383  Форум / Србија / Одг: Верска толеранција у Србији... послато: Јул 21, 2011, 00:01:04
Послао: Ekana
Цитат
Искрено замерам епископу липљанском Јовану и игуманији Февронији што су их уопште угостили и пустили да својим присуством онечисте ову Светињу над светињама!!...и ја.
7384  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Јул 20, 2011, 20:30:22
Никада нисмо били овако...."Свака вашка обашка".
Шта су нам бре то урадили?
Што нису никада могли оружјем, изгледа успева са  мало "хлеба и игара"... Превртање очима
7385  Форум / Разно / Одг: Дневник једне креативне (али неприлагођене) домаћице... послато: Јул 20, 2011, 20:17:11
Ево мале помоћи, уместо песме "Криво је морееее" ти отпевај "Крив је компјутерррр" и
онда можда неће да бидне потребе за тим
 "што мож' данаске, бољ' гу остав' за сутраске, не мож' ти побегне" Cheesy
7386  Форум / Разно / Одг: Дневник једне креативне (али неприлагођене) домаћице... послато: Јул 20, 2011, 08:42:48
.....има једна песма "криво је морееее", а код тебе......


хм, шта ли те је тако "релаксирало.".... а ниси нам то ни споменула Намигивање и створило изговор,..
"сутра је нови дан" Cheesy7387  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Јул 20, 2011, 07:21:44
А, нисам ја мислила на тај "Фактор изненађења".
Сећам се једне године је то био онај Карић, човек звани "два младежа, три падежа",
како само опчини овај наш наивни народ са оном причом о салати.. Cheesy


U okviru obeležavanja 160 godina turizma Palića, na Palićkom jezeru je održana manifestacija «160 kotlića za 160 godina”. Brojni građani Palića, Subotice i okolnih mesta takmičili su se u kuvanju riblje čorbe, paprikaša i drugih specijaliteta a u manifestaciji je aktivno učestvovao Bogoljub Karić, lider PSS koji je pripremio 160 salata «Bogoljub». Posetioci manifestacije čekali su u redu kako bi probali salatu «Bogoljub” spremljenu po specijalnom receptu koji sadrži zelenu salatu, suve šljive, orahe, začine. Mnogobrojni posetioci današnje manifestacije pored degustacije salate iskoristili su priliku da pozdrave i razgovaraju sa Bogoljubom Karićem.

-Moramo da učinimo sve kako bi palićki biser pretvorili u riznicu novaca i omogućili našim vrednim domaćinima da svoje tradicionalne specijalitete prodaju Mađarima, Nemcima i Austrijancima, istakao je Karić. On je naglasio da turistička ponuda Palića sledeće godine mora da bude na svetskom nivou jer subotičko more ima potencijala da ugosti hiljade ljudi


*******


Ко зна, шта ће се следеће године сервирати овом несрећном нашем народу.
7388  Форум / Србија / Одг: Безнађе у Србији (глад, беда, очај) послато: Јул 20, 2011, 04:50:15
Овај је изгледа "ојадио" не само наше мученике раднике из Србије, него и из Репблике
Српске....и наравно, све то уз помоћ Додика (који за мене није ништа мања штеточина)

Када је спектакуларно Драшковић са Додиком обишао место где ће се направити погон
за производњу кондиторских производа, обојица су били врло дрски према једној
новинарки, нарочито је у томе предњачио брат Вука Драшковића..


Na novinarsko pitanje zbog čega radnici tvrde da ni tri godine poslije potpisivanja ugovora o kupovini IAT-a nisu poznati svi detalji ugovora, Milorad Dodik rekao je da je sve urađeno transparentno i da je svaka stavka ugovora poznata.

„Rodoljub Drašković je do sada ispunio sve svoje obaveze iz ugovora, a Vlada RS tek treba da ispuni obaveze koje je preuzela. To vaše šićardžijsko posmatranje da li će biti zaposleno pet radnika više ili manje uopšte nije važno za jednu ovakvu investiciju. Ovdje se radi o prometu koji će izositi preko 250 miliona KM,“ kazao je premijer RS.

Na kraju, treba istaći i veoma nekorektno i nepristojno ponašanje Rodoljuba Draškovića koji samo što nije nasrnuo na novinarku Nezavisnih novina koja je prokomentarisala da radnici Swisslion IAT-a plaćaju stanove koje gradi ovo preduzeće, a ne, kako to neki pokušavaju prestaviti u javnosti,da ova firma gradi stanove za radnike besplatno.

Ko te je poslao ovamo!? Sram te bilo! Ovo ti je posljednji put da si došla ovamo! Pa,gdje to ima besplatnih stanova!?, vikao je Drašković.

Ako je i od jednog humaniste i dobrotvora,previše je.

"Trebinje danas"
7389  Форум / Србија / Одг: Безнађе у Србији (глад, беда, очај) послато: Јул 20, 2011, 02:06:30
Угледах малопре у једним новинама вест да је брат Вука Драшковића, Родољуб Драшковић ПОБЕГАО из Србије.


Наиме он је један од неколицине српских бизнисмена који се након 2000.године овајдио тако што је неколико
врло профитабилних предузећа откупио за врло мале паре.
Једна од најпознатијих је фабрика "Таково"  која је прешла у руке Драшковићу 2005.године.
Вредност фабрике је, по некима била процењена на око 90. милиона евра, а да је Драшковић купио за 3 милиона
евра. Ако је неко раније куповао било који производ  "Такова" онда зна какав је квалитет био тих производа.
Београд је имао неколико врло добро снабдевених продавница "Такова" у којима су могли да се купе квалитетни
џемови, сокови и уопште прерађевине од домаћег воћа и поврћа, а окондиторским производима да и не
причам.  Тада је "Таково" имало 4.000 радника,..а данас,
тек нешто око 700, а и тај број није сигуран.
Ништа боље нису прошли ни радници предузећа која су доведена до стечаја, (Митрос из Сремске Митровице,
Вршачка пивара...)
Таково је те 2005 године припојен компанији из Швајцерске DRD Svislajn...и

Драшковић, након бега из Србије, поручује у писму:

Тренутно сам у Загребу, а планирам да се са породицом настаним у некој од европских земаља”,

"Крећем за Швајцарску да обиђем централу фирме, где постоји могућност да се настаним са породицом. Планирам да обиђем и погоне у БиХ, Словенији и Македонији", додаје.

"Српским властима још једном поручујем да нам индустрија користи најскупље сировине, да судови нису независни и да је моја фирма опљачкана",

На крају писма Драшковић, које се потписао као “ЕМИГРАНТ, Родољуб Драшковић“ поручује радницима
„ми смо градили и градимо Србију, а моћници је разграђују. Не бојте се! Ми ћемо наставити да градимо,
 а моћника који разграђују и отимају не сме бити!


Значи, кренула је БЕЖАНИЈА оних који су опљачкали овај наш народ и на чије су фабрике ставили ланце и
катанце,....шта друго рећи него ..

ГЛАД куца на врата опљачканих српских радника!!!
7390  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Јул 19, 2011, 23:12:52
Сви показатељи живота у Србији ни мало не иду у прилог постојећој власти и било би за очекивати да народ
оловком "победи" овај режим.
Међутим, рачуна ли неко на  "Фактор изненађења"  или ће народ, разочаран, у што мањем броју да изађе на изборе?
Ово последње би било погубно за све, сем за власт!
7391  Форум / Србија / Безнађе у Србији (глад, беда, очај) послато: Јул 19, 2011, 21:55:33
Почећу ову тему са коментарем једног читаоца из новина,

"Нисмо заборавили 90.год прошлог века.Моја деца нису видела банане, чоколаде...За 1 марку могла сам да купим до 4 јајета и од тога моја петочлана породица је живела недељу дана. Тукла сам се за брашно, млеко за бебе није могло да се купи редовно већ на црно без провере квалитета..22 године живота сам изгубила мислећи, надајући се да ће бити боље...Недам више никоме да ме зеза, нећу да ми породица више гладује, нећу редове...Срам Вас било! Издали сте Србију! Очито требају жене да изађу на улицу са све децом и да траже исте услове за живот као што имају њихова деца!

Уопште ме не зачуђује овакав вид револта једног обичног грађанина, а таквих има бар неколико милиона.
И поред тога што су нас наши политичари  разуверавали да до поскупљења најосновнијих животних
намирница неће доћи, већ од следећег месеца ће да поскупе, по ко зна који пут, основне намирнице!


Ово су данашње вести из Србије:

"Почетком августа очекују се нове, више, цене газираних напитака и кућне хемије, неки прехрамбени производи у Србији протеклих дана већ су поскупели, а у појединим трговинским ланцима поново ће поскупети уље,
а већ сутра и шећер, рекли су данас трговци за ТањугСрбијо и народе мој, спремите се да гладујете!
7392  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Јул 17, 2011, 22:12:35
Нова политичка група у изборној трци

И 'Двери' хоће у Скупштину


Самостално - Не правимо политичку странку, наступићемо као група грађана, под слоганом „Покрет за живот Србије"

Породица на првом месту... Бранимир Нешић

На наредним парламентарним изборима први пут ће учествовати и Српски сабор „Двери", најавио је за Пресс члан Управног одбора те организације Бранимир Нешић и додао да ће у озбиљну предизборну кампању кренути у септембру.

- „Двери" су пре неколико дана донеле дефинитивну одлуку да изађу самостално на следеће изборе - рекао је Нешић и нагласио да „Двери" неће формирати политичку странку, већ ће на изборима наступити као група грађана.

Не тражимо подршку СПЦ


- На изборе излазимо под слоганом „Покрет за живот Србије" - најавио је Нешић и додао да су почетак кампање планирали за септембар пошто формирају још тридесетак канцеларија широм Србије.

Мада „Двери" махом сви доводе у везу са Српском православном црквом, наш саговорник је истакао да неће тражити подршку Цркве.

- Не желимо СПЦ да доводимо у било какву везу са нашим изласком на изборе - образложио је Нешић.

Он је истакао да су породица, домаћинска Србија и Косово и Метохија изнад Европске уније кључне тачке њиховог предизборног програма.

- Очекујемо да уђемо у парламент - оптимиста је Нешић, који је додао да су „Двери" пре неколико дана добиле подршку педесетак невладиних организација националне оријентације и из Србије и дијаспоре за излазак на изборе.

У „Дверима" верују да ће бити у прилици да уђу и у будућу владу, а у том случају ће инсистирати на формирању два нова министарства - за породицу и културни идентитет, као и на већој улози Министарства за пољопривреду.

Цесид: Мала штета за ДСС и СРС

- Породица је кључ свега, а сви озбиљни народи раде на неговању свог културног идентитета. Зашто то не бисмо радили и ми Срби - указао је Нешић.

Он је поручио да „Двери" сигурно неће сарађивати са странкама из владајуће коалиције, као и са Либерално-демократском партијом Чедомира Јовановића.

- Са Српском напредном странком тренутно немамо никакву комуникацију, а видећемо да ли ће са напредњацима доћи до сарадње у будућности - рекао нам је Нешић.

Ђорђе Вуковић из Цесида сматра да „Двери" на изборима могу да узму одређени број гласача десне оријентације, пре свега ДСС и СРС, али да не могу да остваре неки озбиљнији резултат.

- „Двери" немају политичку будућност, не очекујем да направе озбиљнији резултат - оценио је Вуковић.


Подршка угледних јавних личности

Нешић није желео да прецизира ко ће све бити на изборној листи „Двери", а поменуо је да су за сада добили подршку професора Смиље Аврамов и економисте Бранка Драгаша.

- Сигурно ћемо добити подршку од многих познатих јавних личности, спортиста, угледних универзитетских професора. Али, нама није циљ да искористимо њихова имена да бисмо добили гласове на изборима, него да њихову визију применимо у нашем политичком ангажману - закључио је члан УО "Двери"

Н. Чалуковић  Пресс вести


*******************************************Одакле ЦЕСИД може да зна, да ли неко има или нема политичку будућност Молим?
Одавно ми они  личе на мирођију, која мора да буде у свакој чорби!

7393  Форум / Политика / Одг: Србија, хрватска колонија! послато: Јул 16, 2011, 06:10:56
Ово је жалосна истина!

Хоће ли се зауставити и када и ко ће то да заустави?
7394  Форум / Политика / Србија, хрватска колонија! послато: Јул 16, 2011, 06:04:11
Србија, хрватска колонија!

Страшна јаловост српске, не само спољне, политике, одсуство било каквог дугорочног националног плана и стратегије најбоље се могу ишчитати на примеру српско-хрватских односа.


Другосрбијански колективни мазохизам који унижавање сопствене нације поставља као предуслов морално-политичког кредибилитета, а који је добар део владајуће досистичке врхушке прихватио као део европејске догме, довео је Србију малтене у позицију хрватске колоније! Јер, као што су некад само српски комунисти веровали у југословенство, тако сада само српски досисти верују у потпуно отворено тржиште. Прву заблуду смо скупо платили. Друга може још и више да нас кошта!

Океј, господо досистички европејци, оптужите ме да сам национал-шовиниста, пронађите ми блиске везе са „Образом" и „Нашима", предложите Надежди Ундерњеар да ме опет стави на Суд части, само ми претходно реците како се зову односи у којима увек само један ужива и само један профитира?! Како се, молићу лепо, зове то кад Хрвати држе половину профитабилне српске индустрије и трговине, а Срби у „лијепој њиховој" не могу ни кокице да продају?! Како се зове то кад туђмановски тајкуни покупују пола Војводине, док се сваки покушај уласка српског капитала у хрватску пољопривреду спремно проглашава за наставак „ћетнићке агресије"?!

Како се зове то кад се наш Вољени вођа Хрватској извини шест пута (бар сам толико ја пребројао), а Хрвати и даље као највећи државни празник славе најстрашније етничко чишћење у модерној европској историји?! Како се зове то кад Хрватска и дан-данас најцрње кољаче Срба пушта да се слободно шетају по Загребу, а званични Београд и не покушава да то питање покрене пред неком од европских институција?!

Чекајте, бре, па ко је ту луд?! Чије интересе уопште штити српска власт?! Докле ће, побогу, Србија да пристаје на улогу најгорег балканског парије?! И докле ћемо, у име некаквих узвишених циљева - јуче комунизма, данас европеизма - заборављати и опраштати најцрње злочине?!

Мада, да се ми разумемо, нису баш за све криви српски политичари. Не! Криви смо и сви ми. Ми који купујемо по хрватским супермаркетима, ми којима је слађа хрватска бајадера од српске чоколаде, ми који идемо на Хрватско приморје све пазећи да успут екавицом не изазовемо неког напаљеног усташоида, криви смо ми који ћутке посматрамо како нам ниткови распарчавају земљу...

Ипак, као што већ рекох, српско-хрватски односи само најсликовитије показују докле нас је довела досистичка политика која нема ама баш никакву дугорочну националну стратегију. Српско-хрватски односи јесу најконкретнији доказ докле можете доћи ако вам политика почива само на интересу корумпираних скотова.

ДРАГАН Ј. ВУЧИЋЕВИЋ  Пресс7395  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 16, 2011, 04:52:01

Послао: Ekana
Цитат
Зависи из ког угла гледаш...

С обзиром да су Косово и Метохија САСТАВНИ ДЕО СРБИЈЕ, онда значи да је Српкиња шиптарског порекла.. Cheesy


Далека јој лепа кућа,......шиптарска.
Него да напоменем зашто је Рада Трајковић "Српкиња" добила то признање.

Ево, стигло и "образложење", зашто је одликована  НамигивањеБранила Кушнера па добила орден!
Рада Трајковић, директорка Дома здравља у Грачаници, која је заједно са председницом Косова Атифетом Јахјагом добила француску Легију части, прошле године је узела у одбрану шефа дипломатије те земље Бернара Кушнера када је новинаре назвао будалама зато што су га питали за фамозну „жуту кућу“ у којој су касапљени заробљени Срби.

Трајковићева је тада оценила да је питање новинара Будимира Ничића о трговини органима, коју је потом у свом извештају документовао и специјални известилац Савета Европе Дик Марти, само доказ више да „медији у Србији теже сензационализму и да су практично једва чекали да се нешто слично деси“. Да подсетимо, Рада Трајковић је за време док је Кушнер био шеф цивилне мисије УН-а на Косову била члан привременог административног већа Косова, заједно са тадашњим рашко-призренским владиком Артемијем и другим српским представницима. Она се јуче није јављала на нашој редакцији доступан број телефона, а приликом доделе француског одликовања није штедела похвале на рачун те државе.
- Ово је порука Србима и на овом простору и остатку Србије да се француско пријатељство према српском народу наставља - казала је Трајковићева приликом уручења ордена у четвртак.
Њене ставове не дели Милан Ивановић, председник Српског националног већа северног Косова, који као најсвежији пример да од пријатељства Француске са Србијом нема ништа наводи иницијативу те земље у Унеску да се српски манастири на КиМ прогласе косовском културном баштином.

 
Две плате за Раду

Ивановић наводи и да власт игнорише чињеницу да Рада прима плату и од Србије и од косовских власти.

- Питање за нашу власт је откуд Рада Трајковић прима плату и од косовске власти као посланик и код нас као директор дома здравља. При свему томе, њена породица живи у Београду, а она на Косову недељно проводи само два дана.

В. П.Ало новине
*************************************Док је сличних Ради,...Србији и српском народу, нарочито  на Косову и Метохији,
се ЦРНО пише!!!

7396  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Обележавање 155 година од рођења Николе Тесле послато: Јул 15, 2011, 20:31:55

Ето, и Београд се "одужио" овом великану (кога сви својатају само кад им затреба јачи аргумент о националном бићу)...На стогодишњицу његовог рођења ПОСТАВИШЕ СПОМЕН ПЛОЧУ...а 55 година касније ОСВЕТЛИШЕ ЈЕ да би била ВИДЉИВА!!!  Запрепашћен

Који ли је следећи корак?....да не буде ЗАБОРАВ (имајући у виду опадајуће величине "знакова захвалности")?  Неодлучан


...можда ће следећи пут да......... обришу прашину са СПОМЕН ПЛОЧЕ Зеленко
7397  Форум / Разно / Одг: Тадићеви бисери послато: Јул 15, 2011, 20:26:42
Нешто и са моје стране, погледајте ово! Не знам да ли је било, ако јесте, извињавам се...
Одавно је ово, снимак још из 2004. год.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=yIIg-qEasdk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=yIIg-qEasdk</a>Е, који председник се овако обраћа "АЛО БРЕ"
По томе се види његова интелигенција, пре свега (не)култура.
Вечито глуми председника, али......не успева му чак ни глума!
7398  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 15, 2011, 04:59:30
Цитат
..."светска "признања и награде" стижу и у руке Срба на Косову и Метохији..."Надам се да дотичну Атифети Јахјага, која је такође добила тај орден, не сматраш
Српкињом Cheesy
7399  Форум / Разно / Одг: Тадићеви бисери послато: Јул 15, 2011, 04:47:34
не само ту,...ево га и за воланом комбајна Cheesy<a href="http://www.youtube.com/watch?v=SRyofF7ZkmM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=SRyofF7ZkmM</a>

ИЗБОРИ су на видику!
7400  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јул 15, 2011, 03:20:57
...јесте да су ружне к`о сами Ђаво, Cheesy а како стоје ствари,  наша будућност ће да буде
још РУЖНИЈА!!!Странице: 1 ... 146 147 [148] 149 150 151
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!