forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Август 05, 2020, 15:02:55


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


  Прикажи поруке
Странице: [1] 2 3 ... 13
1  Форум / Политика / Одг: Народ блокирао центар Београда због Вучићевих мера послато: Јул 08, 2020, 22:46:37
Заборавих.

Баш бих волела да ми неко од поменутих вајних "народских" лидера покаже бар ЈЕДНУ фотку оваквог кабадахијског упада у амерички Конгрес, Јелисејску палату или немачки Бундастаг!

Наравно, у борби за своја "људска права"!

САМЛЕЛА би их тамошња полиција, БЕЗ ПАРДОНА! Што и заслужују.

Остајем и без одговора - а ШТА су упадом у Скупштину добили безмозговићи, предвођени "паметним" Ногом?!?
Нека ми неко од учесника одговори, да не останем у незнању..
2  Форум / Политика / Одг: Народ блокирао центар Београда због Вучићевих мера послато: Јул 08, 2020, 22:30:02
Како би било да скинеш те своје ружичасте џозе и да погледаш на збивања пред, и у Скупштини РЕАЛНИМ ОЧИМА!

Није то НАРОД дошао да протествује против власти и њених мера (то су могли на изборима, али су их бојкотовали - ЗАШТО?), већ политичка багра у лику госн Нога, правника (!?!), а из прикрајка судруга му Ђиласа, Јеремића, и "обоженог" Обрадовића!Да је то народ био, не би бацали бакље, ломили и уништавали ствари по упаду у Скупштину, већ би дошли (кад је за то било време) у ту исту институцију и снагом речи (не пљувачине) изборили оно што сматрају да би РЕАЛНО требало мењати (а не мењати Курту за Мурту)!

Не, њима је било лепше да се шеткају по граду, да не присуствују заседањима Скупштине, а редовно, сваког првог у месецу да узимају НЕЗАРАЂЕНУ плату, саткану и од пореза који се узима свима нама!!!Колико се сећам, мени као раднику  (и свима осталима у радном односу, а и посланици су упосленици), било је довољно да по закону спојимо 5 радних дана изостанка и да без имало емоција добијемо шут карту!!Господи из опозиције није стигао чак ни писани приговор, који би они, иначе, ионако окачили мачку о реп.

Дакле, пред Скупштином, да поновим, није био НАРОД већ кабадахије, а народ чине свесни и савесни људи који стварају, а понајмање да УНИШТАВАЈУ шта им падне шака. Ного, као правник врло добро зна шта овдашњи властодржац НЕ СМЕ, шта је и ко је и какав би требало да буде новинар, а о себи као јединки, која такође КРШИ ЗАКОН, ни реч да прозбори.СВИМА ЊИМА, од 5. октобра (који се, ево, понавља) 2000. до данас - само је ФОТЕЉА у мислима, НАРОД је кулиса или још боље, крпа за једнократну употребу.

У преводу, да је опозиција (као што није) била јединствена у програмским жељама за НАПРЕДАК Србије и тако наступила пред народом, а не распродала државу на којој су сви одреда зорно радили од увођења "демократије", не би било потребно да разбијачким налетима и уништавањем онога што смо сви ми стварали, освајају простор Скуопштине.Незајажљивост, дрскост, безобразлук и јаловост овдашње власти су крајњи исход јучерашњег "дешавања народа".

У свему ми је, гледајући сва та прегањања пред Скупштином и у Таковској, највише жао полицајаца и коња.Осталима - који су се тискали пред Скупштином - желим да их Бог спасе од КОВИДА 19, јер безмозогвићи о томе нису размишљали. То им желим не зато што сам добра душа која све прашта, већ што су и лекари, којих је недовољан број, на измаку снага. А кад и они падну у кревет, имаћемо Италију/Ломбардију или Бразил, где више нема места за сахрањивање!!!

За Бога милога, ваљда је свима јасно да даљинац управља микрочипованима (5Г је мајушни, незнатни делић тога), да је 2019.г. - ПОСЛЕДЊА година нормалног (ако тако може да се каже) живљења ван кућа а да ће се ратови, уместо атомским бомбама, водити нарученим пандемијама свих врста. Социјализација и емоције, што би рекао Бжежински, у свету ПРОФИТА - не постоје!!!

Зато и ти, али и остали - спустите ноге на земљу и не дозвољавајте свакаквој багри да вам се увлаче у ум и претварају вас у зомбије!Рођењем сте стекли вијуге у мозгу, треба их користити. На прави начин и без зла и рушилачких порива..
3  Форум / Разно / Одг: АФОРИЗМИ и сатирични стихови Данице Машић послато: Март 12, 2016, 23:20:54
Цитат

НИСУ НАМ ПОТРЕБНИ НЕПРИЈАТЕЉИ

Потапањем Грачанице Срби хоће
да сачувају непроцењиву вредност
не дозвољавајући непријатељу  да они
у својој хуманости имају предност.

Даница МашићНајбоља!

Да те нема, морали бисмо те измислити  Намигивање
4  Форум / Србија / Одг: ЗАУСТАВИТЕ потапање Грачанице послато: Март 12, 2016, 20:17:45
Протест против потапања ваљевске Грачанице још увек траје испред Владе Србије, која се потрудила (користећи услуге полиције) да га на сваки начин омете. Већи број присутних је сабијен са обе стране Немањине улице, без могућности да се споје јер надлежни НИСУ зауставили саобраћај, иако је овај скуп регуларно најављен!

Информација је управо стигла од Гоге, која присуствује протесту, а по његовом окончању фотографије са овог окупљања биће окачене на форуму.

Дакле, овим сатрапима из Владе (и њиховим трабантима) УОПШТЕ није стало ни до људи, ни до светиња.
Но, како су посејали, тако ће жњети!

Поплаве, које по други пут ОПОМИЊУ Србе да се пробуде и изађу из блата (моралног) у који су огрезли до главе, и потапање ваљевске Грачанице знаци су од Бога шта нам ускоро следи!
Не усправимо ли се зарад наших предака и будућих генерација, Србија ће нестати!

Својим нечињењем и властодршци и народ бољу судбину и не треба да очекују!
Реч Господња је прва и последња..

5  Форум / Политика / Закон о споразуму са НАТО-ом у пракси послато: Фебруар 19, 2016, 22:43:26

Ко жели да сазна валидне детаље о Споразуму Вучић, Николић - НАТО, најбоље је да то прочита из прве руке.

http://svisrbisveta.org/izdvojeni-tekstovi/interoperabilna-nato-logistika-srbije/#axzz40eb2CkUW


А ево како ће то изгледати у пракси, односно шта нам се све може десити захваљујући криминалном акту властодржаца Србије!

http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/ostalo/rts-i-rezim/

Да ли би ишта после овога требало рећи?
Уколико нас сутра на протесту буде стотинак, онда је и Бог дигао руке од Србије!6  Форум / Политика / СВИ НА ИЗБОРЕ ДА СКИНЕМО ШЉАМ! послато: Фебруар 19, 2016, 21:40:56
Ево прилике да се, због ВЕЛЕИЗДАЈЕ И ОТПИСА СУВЕРЕНИТЕТА Србије над сопственом територијом (јер смо сада под окупационом НАТО чизмом!) ИЗАЂЕ МАСОВНО НА ИЗБОРЕ И ЗБАЦИ ЦЕЛОКУПНА ИЗДАЈНИЧКА ВЛАДА И ОСТАЛИ ПРИРЕПЦИ (тзв. опозиција у лику Тадића, белог Чеде,Чанка, Костреша, Пајтића, Љајића и других)!

Једини који су константно против ЕУ и НАТО су радикали (СРС)! УВЕК су истицали потребу прикључења БРИКС-у и тешњој вези са Русима.
На истој или сличној линији су Заветници, Образ и још неколицина отаџбински орјентисаних групација и удружења.

За разлику од горенаведених, ДСС - Двери стално лавирају. До скора су били и ЗА ЕУ, и за РУСИЈУ, а против НАТО-а (међутим, једно са другим НЕ ИДЕ - јер ко је у ЕУ, он МОРА истовремено да буде придружени или стални члан НАТО-а)!
Уосталом, увек све раде у рукавицама, префињено, за разлику од ових сировина на власти.

Примера ради, док је нас неких 50-так старих и младих дошло испред Сава Центра пре пар година, где се одржавала ПРВИ ПУТ после бомбардовања редовна конференција ове алијансе у Србији (?!?), Коштуница и ДСС су у то време "протествовали" против НАТО-а ИСПРЕД ФИЛОЗОФСКОГ факултета (?!?) а Обрадовић и Двери су дали свој допринос тим поводом, дан пре, кренувши колима кроз град, трубећи у знак неслагања (?!?).

Ми добисмо батине од полиције, неколицину су привели на информативни разговор, а "борци" за породицу и Православље после говоранције и трубљења одоше на заслужени ручак!!!
И сада наједном представљају себе као тврду отаџбинску коалицију!? Није него!!

На Дачића, Илића, ПУПС и осталу боранију не треба ни трошити речи - време је да сви заједно, и позиција и "опозиција" коначно буду бачени на ђубриште историје.

Јер ако их ми, гласачи, тамо не сместимо, сместиће они нас (уколико буде и даље проданих душа, а увек их има)..

НЕ ДОЗВОЛИМО ДА СРБИЈА НЕТРАГОМ НЕСТАНЕ!


7  Форум / Политика / ВЕЛЕИЗДАЈА И ОКУПАЦИЈА! послато: Фебруар 19, 2016, 21:35:07

Све и да хоће, Тома "Апостол" НЕ МОЖЕ више да повуче потпис са срамног Споразума!

ПОНОВО је прекршен УСТАВ Србије, и за СВА своја недела морали би да се нађу пред правосудним органима Вучић, Николић и сви посланици Скупштине - гласањем за поменути акт дали су пристанак потпуној окупацији наше државе, потврдивши тиме да Србија ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ!

Подсећања ради, док је Слободан Милошевић био против прихватања Споразума из Рамбујеа и Ахтисаријевог плана, тадашња опозиција, садашње демократе су (гледала сам директни пренос седнице те Скупштине) гласале радосно за Ахтисаријев план, отварајући врата свему што је Србију касније довело под лед - СОФА, ИПАП и, коначно, овај последњи Споразум са НАТО орг. (у свему томе предњачили су Вук Драшковић, Борис Тадић, Шутановац и Вучић)!
8  Форум / Политика / Одг: Ухапшен под оптужбом да је позивао на "рушење уставног поретка" послато: Новембар 29, 2015, 16:57:47

Потписујем од речи до речи СВЕ што је Фајгељ рекао, а имало би се томе додати још милион замерки овим продатим душама (читај - супозиторијима) на власти!

Како се не сетише да најпре ставе лисице на руке "господи" Вучићу и Дачићу (наравно, и челницима претходне власти) који су потписивањем Бриселског споразума у старту ПРЕКРШИЛИ УСТАВ СРБИЈЕ Молим?
А где је ту и Уставни суд да ПОНИШТИ АНТИУСТАВНИ АКТ Молим? 

Живимо у тоталитарном систему где Устав и закони чине САМО ДЕКОР У КУЋНИМ БЛИБЛИОТЕКАМА свих поменутих!

И све док ми будемо ћутали и пуштали да нашим животима управља овај шљам, Србија ће пропадати и ВРЛО БРЗО нестати са карте света - што је и циљ белосветске багре којој се ови са власти до земље клањају!

Кад кажем - ако будемо ћутали - не мислим у буквалном смислу, већ да уз језик морају да раде и руке!
Причом НИКОГА не отерасмо, већ делима (чврстим, топлим, хладним, оштрим, тупим), начина је безброј а креативност би Србима требало да буде врло блиска за такве ситуације. Намигивање


9  Форум / Разно / Одг: АФОРИЗМИ и сатирични стихови Данице Машић послато: Новембар 29, 2015, 16:11:55

Е, Српкињице моја, вала СВАКА ТИ ЈЕ НА МЕСТУ!
Посебно она од 14. новембра 2015.
Свако ти добро од Бога дато.
10  Форум / Српске везе - Огласите се лично / Одг: ПЕТИЦИЈА грађана Србије за оснивање војних база Руске Федерације послато: Новембар 29, 2015, 16:01:35
Имала сам намеру да ставим свој потпис на петицију, али читајући пажљиво позив, остале су ми 2 ствари нејасне.

Најпре, КО стоји у ИМЕ ГРАЂАНА (јер нисам ишла на сајт петиције)?

И оно што ме је одмах одбило је овај пасус:

"Ми грађани Републике Србије, који имамо очигледна искуства са таквим терористичким групама и граничимо се са  непријатељским муслиманским земљама и регионима унутар, као и око наше државе грађана Србије, можемо само да закључимо да НАТО не може, није у стању или неће, да заштити наш суверенитет, слободу, културу и начин живота".

Какве везе има НАТО са одбраном Србије, када НИСМО чланица те терористичке организације???
Србија јесте потписала СОФУ и скорашњу одлуку о сарадњи (на свим нивоима), јесте и чињеница да они већ одавно вршљају и део су управљачког тима Србије (властодржаца), али ЗВАНИЧНО још увек нисмо њихова чланица!

Понајмање очекујем од наших дојучерашњих убица "да штите наш суверенитет и слободу...", јер то није у опису њиховог посла, а ни наших ОЧЕКИВАЊА и ЖЕЉА!!!
Бар се надам!

Иако сам свим срцем за потпуну сарадњу са мајком Русијом, петицију нећу потписати јер она је поменутим пасусом ставила знак једнакости између Србије и ове терористичке организације!

И откуд знам да мој потпис (у случају да сам се залетела, без читања) не оде за неке друге намене који би користила окорела НАТО-вка и србомрзац "новинарка" Јелена Милић?!
Смешко11  Форум / Србија / Одг: (не)МЕЊАТИ Закон о раду послато: Јул 16, 2014, 15:11:46


Синдикални функционери вс. радници
(разлози неуспеха синдикалних борби за радничка права)


Ево још једног примера приватизације синдикалних пара од стране челних људи, који без стида и савести сматрају да све што је у каси, мора да се "обрће".
У питању је распојасаност Жељка Веселиновића, лидера Удружених синдиката Србије "Слога".


После оваквих поступака, или - што не рећи, КРАЂЕ радничких пара - коме сада поклонити поверење???
Посебно је питање ЗАШТО СЕ ТАКО ДУГО ТОЛЕРИШЕ нечија незајажљивост, што у крајњем исходу пада на душу чланова овог удружења!

Али, и поред те чињенице која нема оправдања (гледати лопова и ништа не подузимати) следи и питање - коме се обратити за помоћ, када ништа боља ситуација није ни у судству или власти - свуда влада непотизам, морал је мислена именица, грабеж туђе имовине (па и државне - пример 2 милиона кв.метара за пројекат Београд на води) се смата радном обавезом ?!

Има ли икога на које се радници могу ослонити у борби за остварење својих, Уставом загарантованих права, или крајње је време да се пређе на реализацију изреке..."да батина има два краја"...
Довољно дуго је радила по главама радничке класе...
Звона већ одавно звоне за буђење, а сваки минут је драгоцен!!!


12  Форум / Србија / Одг: (не)МЕЊАТИ Закон о раду послато: Јул 16, 2014, 15:00:41

Синдикат "Слога" поднео кривичну пријаву против свог лидера

Удружени синдикати Србије "Слога" поднели су одељењу за привредни криминал МУП-а кривичну пријаву против свог лидера Жељка Веселиновића, због тога што је, како тврде, ненаменски трошио синдикална финансијска средства, док је председник синдиката Слога-ГСП Мира Баста најавила да ће на првој следећој седници Скупштине града Београда изаћи из Одборничке групе Демократске странке.


У синдикату "Слога" кажу да им је Веселиновић нанео велику материјалну штету, а генерални секретар те организације Милена Јоцић рекла је и да је кривична пријава поднета и због неовлашћене израде печата.
 
"Тим печатом председник данас прави штету УС С 'Слога', подижући новац. До сада је у једном дану подигао 170.000 динара", рекла је Јоцић у изјави Тањугу.
Она је истакла да се сви надају да ће успети да га блокирају у даљем трошењу новца тог синдиката.
Јоцић каже и да је од почетка године лидер тог синдиката "у свој џеп ставио 500.000, без одлуке органа".
 

"Ни са ким се, одговорно тврдим, није договарао, нити одлуке постоје. Сматрамо да ово треба да буде порука свим председницима осталих синдиката да синдикат није место где се стављају радничке паре у џеп, него да се боримо за оно за шта смо задужени и за шта смо основани", поручила је она.
 
Истакла је и да је прошле недеље на иницијативу оснивача УСС "Слога" сазван Главни одбор и то због тога што су дошли до сазнања "о незаконским радњама председника".
 
"На терет му се посебно ставља то што је у време доношења Закона о раду, иако се знало када ће бити у скупштинској процедури, отишао на годишњи одмор са породицом и то изван земље. Друга ствар која му се замера је да је он својим активностима довео до тога да од почетка године 29 синдикалних организација више не делују у оквиру УС С Слога", казала је Јоцић.
 

Председник синдиката Слога - ГСП Мира Баста рекла је да ће на првој следећој седници Скупштине града Београда изаћи из Одборничке групе Демократске странке.
 "У жељи да синдикат Слога изадје на прави пут, и коначно се бави синдикалним питањима и борбом за радничка права, као градски одборник одлучила сам да на првој следећој седници изадјем из Одборничког клуба ДС, јер ја нисам припадник ни једне политичке странке, а ни политичар. Моје опредељење је борба за права радника и бавићу се искључиво питањима такве врсте", рекла је Баста.

Blic Online

13  Форум / Србија / Одг: (не)МЕЊАТИ Закон о раду послато: Јул 16, 2014, 00:30:56
Радници вс. синдикални функционери у огледу званом ШТРАЈК!


Да ли има логике очекивати да господин Орбовић, синдикални функционер (иначе, на доживотном раду председника СССС) жртвује своју фотељу и плату од тричавих 350 хиљада, за Жику и Мику који остадоше без посла или им се то спрема? Свакако НЕ, јер не воли насилништво, више је за суптилнију дипломатску делатност, али и зато што (брат брату) заиста НЕ ЗНА како живи радничка класа (а искрено, и гаде му се смрдљиви, запуштени типови!)...

Прошетаће он улицама града Београда (ал' не у чезама), наравно, у првим редовима (јер сваки такав тип слику своју љуби), даваће силне интервјуе (што је "смор" за њега, али скупиће сву снагу и "жртвоваће" се зарад бетонирања своје будућности), а онда ће отићи на заслужени ручак (о државном трошку, разуме се), препуштајући Жики и Мики да лешкаре у шаторима и једу суву храну (ако се умилостиви неко од пекара или из бранше брзе хране)...

И то ће, како најављују челници СВИХ СИНДИКАТА, трајати до испуњења зацртаних услова, илити ОДБАЦИВАЊА ПРЕДЛОГА НОВОГ ЗАКОНА О РАДУ и одласку у пензију..

Прегањање са властодршцима може потрајати, а не мора, у зависности које ће мере другопрозвани применити "у дијалогу" са радницима....А радници ће у међувремену, ако ништа друго, уживати у лепотама велеграда, лешкарећи уз флајку пива и жустро расправљајући о протеклом фудбалском првенству у Бразилу.

И њима је одавно јасно да синдикат, ма како се звао, НЕМА АМА БАШ НИКАКАВ УТИЦАЈ НА ВЛАСТ, и да ће бити онако како они горе - ВЛАСТ - одреде (без обзира што дотични представници немају ни један радни дан забележен у радним књижицама, ал' ко њима да стане на реп?!)...

Највише што ће добити од синдикалних организација је рекламни материјал, паное, качкете, можда чак и неки комад одеће (прслук или мајце) са логотипом, да се зна ко коме припада, и - доживљај који ће после препричавати својима и комшилуку (о учешћу у "дешавању народа")...

На крају - свако ће на своју страну. Радници (горепоменути Жика и Мика) ће и даље да стежу кајшеве (па ко преживи , причаће), а синдикални руководиоци, од републичког врха па до организација у фирмама, ће се такође прихватити кајша, али у покушају да га прошире сходно њиховим габаритима (задовољни ПЕРФОРМАНСОМ, али и Жиком и Миком који су гарант њиховог доживотног останка у функционерским фотељама)..

Још мало (таман до уласка у ЕУропу) па ће се затворити почасни круг - од примитивне робне размене, преко робовласничког система, социјализма и капитализма до ЕУ, која нам већ сада окреће точак уназад и припрема повратак на робовласничке односе раје и хипербогаташа-политичара (ала Костић шећераш).
А завршница - зна се. Робна размена - намештај за кило брашна, или шта већ...све зависи од маште...

А после? Па ништа, следи емисија уживо, тзв. ријалити - ОПСТАНАК!!!
Уз песму - ТО ЈЕ НАМА НАША СИНДИКАЛНА БОРБА ДАЛА ...

  
14  Форум / Србија / Одг: (не)МЕЊАТИ Закон о раду послато: Јул 15, 2014, 23:22:36

Синдикални вођа Љубисав Орбовић има плату 344.000 динара!

БЕОГРАД – Љубисав Орбовић, који би требало истински да се бори за права радника, а током чијег је седмогодишњег мандата председника Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) без посла остало око 300.000 људи, месечно инкасира невероватних 3.000 евра, сазнаје Курир.


Плата „права ситница“ Фото: mc.rs

Међутим, у имовинској карти синдикалног лидера, чија је зарада скоро десетоструко већа од просечне радничке плате, објављеној на сајту Агенције за борбу против корупције, наведено је да прима „само“ 59.598 динара накнаде као председник УО Фонда ПИО.

- Орбовић је пропустио да наведе да као председник синдиката има плату 180.000 динара, што је само основица. На то прима још и накнаду као члан Социјално-економског савета и Савета за европске интеграције, и то по 50.000 динара. Са тих 60.000 динара из Фонда ПИО човек изађе на 340.000 динара месечно – прича извор Курира и наставља:

- Међутим, то није све. Орбовић такође узима дневнице за стална путовања којекуда. На пример, на основу последњег путовања у Женеву, где је боравио три седмице, узео је на име дневница 450.000 динара.

Орбовић није био расположен да говори о својим примањима као лидер једног од највећих синдиката, што је позиција на којој се налази од 2007.

- Нисам у прилици да причам – био је кратак Орбовић и прекинуо везу, не желећи да одговори на још значајније питање – зашто све накнаде нису уредно наведене у имовинској карти.

Према закону о Агенцији за борбу против корупције, функционеру који не пријави имовину или даје лажне податке са намером да прикрије податке о имовини прети казна затвора од десет месеци до пет година, плус деценија забране обављања било које јавне функције.

У Агенцији за борбу против корупције јуче није било могуће добити одговоре на питања да ли су проверавали тачност Орбовићевог извештаја о имовини, нити да ли је он дужан да пријави све приходе.

Правда
Извор: Курир

15  Форум / Србија / Одг: Формиран Српски синдикални фронт послато: Јул 15, 2014, 23:14:03


Убеђена сам да и  синдикати имају велику одговорност за ову катастрофу у којој се сада налази Србија....

Нигде нема тачан податак колико има Синдиката у Србији. А има их ко...да не кажем чега  Превртање очима Створи се један Синдикат, а онда се он подели на неколико нових и тако редом....Деобе, деобе.....деобе.Где би Срби могли без деоба Молим?Лажа и паралажа

То си добро приметила - милион синдиката и ЈЕДИНСТВА радника никада неће бити, јер свако вуче на своју страну - првенствено њени челници, којима се осладило да седе у фотељама, заштићени као БЕЛИ МЕДВЕДИ!!!

У прилог реченом следи прича о неједнакости радника и синдикалних функционера који сигурно неће биваковати у шаторима испред Скупштине...
ЈЕР ОНИ СУ ИЗНАД ТОГ НИВОА!

16  Форум / Србија / Одг: Србија (не)спремна за поплаве послато: Мај 27, 2014, 00:28:33
Сами себе испратили!

Захваљујући Танјугу, неки од наших водећих медија (шта ће им онда новинари ако преузимају агенцијске вести?!) објавише краћу информацију да је данас отпутовала "екипа" (а њих беше стотинак) руских спасилаца, али погрешно насловише да је ИСПРАЋЕНА..

Оно, јесте да су испраћени, али од стране СВОЈИХ, јер да не беше Александра Чепурина, амбасадора Русије у Србији (са сарадницима) и (ПАЗИТЕ САД!) начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србје, Горана Николића (до ћатиног ћате ћата), испало би можда по другосрбијанцима да су нас Руси 16. маја раном зором самоиницијативно ОКУПИРАЛИ!?

А стигоше први на запомагање наше врхушке, и десет дана се лавовски борили са воденом стихијом, доневши при том и неопходну технику, али и велике количине хуманитарне помоћи пострадалима (све то стало у три џамбо авиона).

Господа из јаваш Владе, са залепљеним фотељама на задњицама (то им дође карактерна особина), баш су тада "озбиљно" разматрали последице поплаве, коју Срби не видеше уназад  бар 120 година (ако је веровати метеоролозима и њиховим записима).

Чак ни "премили" Вођа, Златоусти, који се неколико дана пре самоиспраћаја Руса, у обилним количинама (сходно падавинама) клањао крупним и ситним ЕУ ћатама на помоћи, чији је долазак известан колико и мени да се вратим у прву младост - не беше, дакле, ни по'сата слободан да НАШИМ ИСКРЕНИМ ПРИЈАТЕЉИМА (а не ЕУГУЛИКОЖАМА) стегне бар руку и захвали на труду!
Биће да је изостао из школе када су обрађивали БОНТОН...

У исто време и наш "вољени" председатељТома Апостол је морао хитно са Јахјагом, руку под руку, да скокне до Уједињених нација (гарант оде по цедуљче са домаћим задацима)...Виша сила, кажу Бога не моли (и што јес' - јес', зграда УН висока, чак 155 м, и има брат брату, 40-так спратова)...

Дакле, сви "важни функционери" (а вала и њих је такође стотинак) бејаху  презаузети "државничким" (читај - млаћењем празне сламе) пословима и да не би Горанчета ватрогасца, осрамотили бисмо се само тако...од стида В.В. Путина у очи да не погледамо..

Срећом, осветлаше нам образ представници Српског сабора "Заветници", који дођоше на аеродром да срцем испрате браћу, како и доликује...
А да су којим случајем медији најавили када крећу пут Русије, сигурно би било много више оних који би да им на растанку бар стегну руку и на дар, онако народски, поклоне јабуку...

17  Форум / Србија / Одг: Србија (не)спремна за поплаве послато: Мај 26, 2014, 20:33:25


Руски спасиоци испраћени из Београда

Руски спасиоци, који су протеклих дана помагали у спашавању жртава поплава у Србији, испраћени су данас на београдском аеродрому Никола Тесла


Танјуг | 26. мај 2014. 10:30
БЕОГРАД - Руски спасиоци, који су протеклих дана помагали у спашавању жртава поплава у Србији, испраћени су данас на београдском аеродрому Никола Тесла.

Заменик министра за ванредне ситуације Русије Едуард Чижиков рекао је да је завршена спасилачка операција у Србији и захвалио се припадницима руских спасилачких екипа на одлучном и храбром деловању.

Он је припадницима руских спасилачких екипа пренео захвалност владе и посебно Министарства унутрашњих послова и одбране Србије.


Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин истакао је да је последњих дана Србију задесила велика несрећа, у којој се могло видети на хиљаде јунака који су пристигли да спашавају људе и помогну им да превазиђу тешку ситуацију.

Он је указао да нису долазили само из Србије, већ су на молбу власти пристигли и из иностранства.

"Јако ми је драго што је готово стотину спасилаца из Русије активно учествовало у спашавању људи", казао је Чепурин додајући да је о њиховим јуначким поступцима извештавали медији, али и приче спашених људи.

Он је изразио огромну захвалност спасиоцима из Русије за њихову пожртвованост, смелост и храброст.

Чепурин је Чижикову, у знак захвалности, предао скулптуру Константина Великог, подсећајући да је на територијИ Србије рођено 17 римских императора, а Константин велики је значајан по томе што је дозволио деловање хришћанства.


Начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србје Горан Николић рекао је да се Србија и народ Србије захваљују свима, али посебно руским спасиоцима који су први дошли онда када је било најтеже у Обреновцу.

"То нам је много значило јер сте спасили много људских живота, а самим тим оправданост руско-српског хуманитарног центра у Нишу се потврдила", истакао је он.


Припадник руског Министарства за ванредне ситуације, који је учествовао у акцијама спашавања, Валериј Локтинов новинарима је рекао да су спасиоци обављали свој посао професионално и стручно, и да су руске екипе учествовале у евакуацији становништва.

Пјотр Грицин, један од спасилаца, пренео је да је било више шкакљивих ситуација са којима су се суочили током акције у Сбрији.

Тако је навео пример када се један чамац пун спашених преврнуо и када су његове колеге, без размишљања, одлучиле да им пруже помоћ, не обазирући се на могуће жртве и опрему.

Руске спасилачке екипе испратили су и представници Српског сабора "Заветници", који су представницима Министарства за ванредне ситуације Русије предали поклоне и поздравили руском заставом са речима захвалности Русији.Новости

18  Форум / Политика / Одг: НЕ СМЕМО да заборавимо ове ЗЛОЧИНЕ! послато: Мај 17, 2014, 04:00:15

Пропратни текст уз филм

*******Published on Nov 15, 2012

Napad na kolonu JNA izvršile su muslimanske snage 15. maja 1992. godine prilikom povlačenja naoružanih pripadnika JNA iz Tuzle. Događaj je poznat kao „Tuzlanska kolona". Napad je bio jedan od prvih važnijih događaja tokom rata u Bosni i Hercegovini, a izvršili su ga pripradnici Patriotske lige i MUP BiH. Napad je direktno prikazivan na lokalnoj televizijskoj stanici.
Prema navodima iz krivične prijave, u koloni je poginulo oko 212 starešina i vojnika, dok je 140 zarobljeno i mučeno. 15. maj se slavi kao dan oslobođenja Tuzle. Napad je izveden na 92. motorizovanu brigadu, koja se u dogovoru sa vlastima Tuzle mirno povlačila iz kasarne „Husinska buna" sa oko 200 motornih vozila i oko 600 starešina i vojnika.

Pripadnici MUP, TO i Zelenih beretki sa ukupnom snagom od oko 3000 vojnika su 15. maja 1992. godine napale kolonu vozila JNA koja je mirno napuštala Tuzlu prema Bijeljini i dalje u pravcu Srbije, čime su prekršile odredbe međunarodnog ratnog prava, Ženevsku konvenciju kao i prethodni dogovor[4] SR Jugoslavije i muslimanskih vlasti u Sarajevu o mirnom povlačenju JNA sa područja Bosne i Hercegovine do 19. maja 1992. godine. Prema izjavama učesnika tog događaja, kolona je napadnuta na Brčanskoj malti sa okolnih zgrada, pa čak i sa zgrade bolnice, a duž cijelog puta bile su postavljene mine i druga eksplozivna sredstva. Vozila JNA su gorjela, a eksplozije su odjekivale na sve strane. Ceo napad direktno je prenosila lokalna televizija "FS 3", što su potom prikazale i brojne druge televizijske stanice.
Tačan broj oficira, mladih vojnika i rezervista koji su ubijeni prilikom povlačenja iz Tuzle 15. maja 1992. godine nije utvrđen, a pretpostavlja se da je riječ o oko dvije stotine. Posmrtni ostaci svih nastradalih još nisu pronađeni, a u spomen-kosturnici u Bijeljini sahranjeno je dvadeset devet tijela.
Predsjednik Skupštine Organizacije porodica poginulih boraca Đoko Pajić rekao je da su lokalne vlasti u Tuzli 1992. godine sa gradonačelnikom Selimom Bešlagićem na čelu tom prilikom počinile zločin, jer je JNA, u skladu sa dogovorom, mirno napuštala grad.

   
19  Форум / Политика / Одг: НЕ СМЕМО да заборавимо ове ЗЛОЧИНЕ! послато: Мај 17, 2014, 03:50:41

ТВ снимак из Добровољачке улице!

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=UwDDVUHYcKo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=UwDDVUHYcKo</a>

Ево и поменутог видео прилога о целокупном току збивања у тузланској Добровољачкој улици - директни пренос локалне телевизије...
Наравно, уз говорни запис новинара који су на тај начин, нечињењем сходно Женевској конвенцији, и сами - руку под руку са свим војно-цивилним представницима Тузле - директни учесници злочиначког напада!


20  Форум / Српске везе - Огласите се лично / Одг: ПЕТИЦИЈЕ послато: Мај 07, 2014, 00:35:26


Уз Петицију је накнадно дописан текст:


Цитат

Почему это важно

Это важно потому что иначе будет бойня! Надо дать народу право на самоопределение! Естественно ввод миротворцев РФ возможен лишь по приказу верховного главнокомандующего ВС РФ. Контингент из любой другой страны народ Юго-Востока не примет! Доверие есть лишь к армии России! Возможно мы ничего не добьемся,даже скорее всего,но пусть все знают что такое мнение есть и оно пользуется поддержкой народа! Дети жителей Юго-Востока имеют право улыбаться и радоваться жизни!!!


Ево и превода, да знају потписници петиције шта је њен покретач додатно написао...

******************************

Зашто је ово (потписивање петиције) важно ?

Ово је важно, јер у супротном ће доћи до рата! Морамо дати људима право на самоопредељење! Наравно, улазак руских мировних снага је могућ само по наређењу Врховног команданта оружаних снага РФ. Контигент било које друге земље народ југоисточне Украјине неће прихватити! Кредибилитет има само руска војска! Можда нећемо ништа постићи, и то је могуће, али нека сви знају да постоји овакво мишљење и оно ужива подршку народа! Деца становника југоисточне Украјине имају право на осмех и да уживају у животу!


********************************

21  Форум / Свет / Одг: Украјина у ЕУ-ДА или НЕ? послато: Мај 06, 2014, 00:10:12

Бездушнике чека Ад

Тзв. владари света очигледно немају ни трунку људскости у себи кад и недужну децу убијају, скрнавећи све чега се дохвате!

У очима им само одраз долара и профита, и решени су - докле год је то потребно - да газе преко мртвих само да би задовољили сопствене прохтеве.

Та шачица безумника, преко НАТОа - терористичке организације и њихових сателита - успева око себе да окупи олош са свих меридијана, вршећи некажњено геноцид где год се појавише...

Мисле, ваљда, тако ће довека, и да су сва богатства овог света само њима намењена...

Но, неће још задуго, Богу хвала, јер ничија није до зоре горела!
На тврд орах су се намерили...
Што би Његош рекао - Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га ал' зубе поломи!...

Ад је место ЊИХОВОГ покоја!!!

22  Форум / Свет / Одг: Украјина у ЕУ-ДА или НЕ? послато: Мај 05, 2014, 23:36:20


Погинулих у сукобима у Одеси 2. маја у пожару у згради Дома синдиката има више од сто, међу њима има и деце!


© Photo: REUTERS/STRINGERТакву тврдњу изнео је лидер друштвеног покрета Југоисток Олег Царев.

Стиче се утисак да су људе прво убијали, а судећи по томе што су жене необучене, и силовали, тек онда поливали Молотовљевим коктелом и палили, зато што су људска тела горела у фрагментима. Сматрамо да лешева у Дому синдиката има много више од сто. Сматрамо да милиција не пушта у ту зграду да не бисмо избријали тачан број лешева, тачно знамо да тамо има малолетне деце.


И ми смо уверени да ће власт чинити све како би сакрила трагове својих злочина. Већ смо видели како се вршила истрага поводом случаја снајпериста који су пуцали како на милицију или Беркут, тако и на демонстранте. Уверни смо да и овај случај власти неће истражити, зато сами желимо да га истражимо и судимо онима који су извршили тај страшан злочин.

Да ли заиста милиција није спречавала нереде и колико је оправдана верзија да је трагедија била унапред планирана?

Изведена је планирана провокација. За фудбалску утакмицу су били довезени људи. Фудбалске навијаче из Хакова, када су се враћали кући, искрцали су на другој станици. Сарадници државне безбедности Украјине су довезли аутобусе, сарадници саобраћајне полиције су пратили те аутобусе...

Тему развија посланик одеског обласног савета Вадим Савенко:

Према нашим подацима 116 особа је убијено. Чак реч ”изгорело” ми не користимо. Обдукција се не врши. Она се не врши управо зато што људи имају ране од метака у главу. Људе су палили запаљивим материјалима како не би могли да се идентификују лешеви. Та информација је стопостотно потврђена.
Имам ову информацију непосредно од људи који су се налазили у Дому синдиката.


Зашто се тако јако разликује број лешева, практично два пута?

Украјинским властима је дата команда да прећуткују размере трагедије како би се сакрило пред светском јавношћу то да је у принципу у Одеси извршена казнена операција против проруски расположених грађана.

Да подсетимо да према званичним подацима кијевских власти, трегедија је однела 46 живота, више од 200 је пострадало.

Глас Русије


23  Форум / Политика / Одг: Србија и НАТО послато: Мај 03, 2014, 15:52:22
Убице признају незакониту НАТО агресију, а Срби и даље чаме у Хагу!

Шта рећи, а не искочити из сопствене коже!? Белосветским фукарама, којима је "заштита туђих (а заправо сопствених) интереса и увођење демократије" преко лешева само једна обична ONLINE ИГРИЦА а без казнених последица, је заправо НАЧИН ЊИХОВОГ ЖИВОТА, јер су гарантовано ГЕНЕТСКИ ИЗОПАЧЕНИ!!!

Ово је ко зна која ПОСТ ФЕСТУМ изјава директних или индиректних учесника НАТО агресије на СРЈ, или тачније Србију, од које ми очигледно немамо никакву корист у смислу надокнаде причињене материјалне и нематеријалне штете и  кажњавање убица, пре свега, за све недужне, изгубљене животе!

Оно што највише боли је чињеница да наша полтронска власт НЕМА НАМЕРУ, ни у примисли, да на основу ових признања ТУЖИ сву ту терористичку банду јер им је важнији улазак у ЕУропску унију, која бажди на трулеж у стању распадања, већ ИНСИСТИРА НА ПРОМЕНУ СВЕСТИ СОПСТВЕНОГ НАРОДА све са циљем да заборави поменуту агресију, па чак и свој национални идентитет!!!

У међувремену, Хаг је препун Срба КОЈИ ЧАМЕ У КАЗАМАТУ САМО ЗАТО ШТО СУ БРАНИЛИ ОТАЏБИНУ, одбачени од државе која се тим поводом не уплиће у свој посао и обавезу заштите својих грађана, па зато УБИЦЕ без гриже савести осуђују ЖРТВЕ на смрт или вишедеценијско утамничење!?!

Како објаснити ову суманутост садашњих властодржаца осим да су или микрочиповани од стране западних налогодаваца или су психијатријски случајеви!?

За шаку долара и лажни оквир сопствене величине, потврђен од сатрапа, вољни су да иду до краја у уништавању Србије и њених житеља!
Но, није кривица само на њима, "изабранима", већ и на народу ове напаћене земље, јер све ове неподопштине прихватају мирно, без неког значајног супротстављања злу које неумитно долази, идући покорно као овце на клање!

Можда бољу судбину НИ НЕ ЗАСЛУЖУЈЕМО!!!24  Форум / Политика / Одг: Србија и НАТО послато: Мај 03, 2014, 14:58:06

Штробеле: Бомбардовањем Србије прекршили смо међународно право03. мај 2014. | 12:49 | Извор: Танјуг
Тиме што је Немачка бомбардовала Србију и признала косовску независност прекршено је међународно право, а Немачка нема морално право да критикује руског председника Владимира Путина што је анексирао Крим, рекао је Ханс Кристијан Штробеле, посланик Зелених у немачком парламенту.

Како су пренеле бањалучке "Независне новине", он је у ударној емисији "Унтер ден Линден" немачког јавног сервиса признао да је био за бомбардовање Србије и одвајање Косова, али да је то била његова грешка.

"Многи други су, такође, тада то подржали. Али у међувремену су признали грешку, ми нисмо поштовали територијални интегритет Србије. Ми смо сами прекршили међународно право. Ако то данас признаје Герхард Шредер, треба ли нам бољи сведок од тадашњег савезног канцелара", запитао је Штробеле.

Саговорник у емисији из владајуће Хришћанско-демократске уније Карл Георг Велман је акцију у Србији покушао да одбрани тиме што је, како је рекао, Слободан Милошевић починио геноцид над Албанцима који је требало зауставити како би било спречено понављање Сребренице. Међутим, Штробеле је рекао да то није био геноцид, него прогон Албанаца, али тек након што је започело бомбардовање Србије.

Фото - Дарко Дозет


"Да, десили су се прогон и многи злочини над Албанцима. Ти злочини су се десили након што смо бомбардовали Београд, целу земљу. Ми смо бомбардовали ТВ станицу, НАТО је бомбардовао возове на мостовима пуне недужних цивила. То је Србе подсетило на Други светски рат", рекао је он.
Додао је да су САД, Немачка и западне земље "последње које би Путину требало да држе лекције о међународном праву и чувању територијалног интегритета".

"Када господин Обама или канцеларка Меркел Путину кажу 'Не смете ући у туђу земљу и мешати се у њене односе, морате поштовати територијални интегритет', Путин се онда само може насмешити и рећи 'Је л ви то озбиљно? Ви знате нешто о територијалном интегритету? Шта сте урадили на Косову? Шта сте урадили у Ираку? У Либији, у Авганистану?'", рекао је Штробеле.

Велман је рекао да се слаже да су САД много пута прекршиле територијални интегритет.

Додао је да је Путин прекршио међународни договор из 1994. о територијалном интегритету Украјине.
Штробеле је, преноси бањалучки дневник, рекао да су САД, Немачка и друге земље прекршиле уговор склопљен с Милошевићем о Косову.

"Након завршетка рата склопљен је споразум с Милошевићем и ми смо, заједно с Русима, стационирали НАТО трупе на Косову. А знате ли шта у уговору пише? Исто оно што је писало у уговору о Украјини - да ћемо заштитити територијални интегритет Србије. А девет година касније, када није могло бити ни говора о било каквом геноциду, кад су НАТО трупе и даље биле на Косову, аплаудирали смо кад је Косово прогласило независност", подсетио је Штробеле.

РТВ


25  Форум / Политика / Одг: Република Српска... послато: Мај 03, 2014, 14:23:43

Покој свима којима је живот прекинут у Добровољачкој!
 

Један у низу најмонструознијих Изетбеговићевих потеза у стварању исламске земље, који - ево већ 22 године - остаје некажњен, иако су познати сви његови сарадници сатрапи који су учестовали у убијању недужних голобрадих младића на одслужењу војног рока!

Постоје и дан данас ТВ снимци директног преноса тока од изласка из касарни до тренутка када је колона прекинута а војска буквално спржена!
Где ће им душа? Рука правде очигледно их неће дотаћи јер њоме управљају већи играчи из "демократских" западних земаља...Али Божја рука је праведна и његова реч је последња!


26  Форум / Политика / Одг: Република Српска... послато: Мај 03, 2014, 14:04:49

Да се не заборави!

*******

Обележено страдање војника ЈНА у Добровољачкој

03. мај 2014. | 12:38 | Извор: Танјуг

ИСТОЧНО САРАЈЕВО
- Срби из Републике Српске обележили су данас у Добровољачкој улици у Сарајеву 22 године од страдања 42 припадника бивше ЈНА, док су у исто време на истом месту окупили и припадници "зелених беретки", који су се потом разишли без инцидената.

Припадници Срба су најпре у цркви Светог великомученика Ђорђа у Миљевићима у Источном Сарајеву присуствовали служењу парастоса за убијене припаднике бивше ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године, након чега су учесници помена аутобусима отишли у Сарајево, где су мирном шетњом улицом у којој је извршен злочин положити цвеће и запалили свеће.

Мирној шетњи некадашњом Добровољачком улицом, између осталих, присуствовали су председник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић, јавила је РТ Републике Српске.

Нападом на колону ЈНА у Добровољачкој, која се почетком маја 1992. године мирно повлачила из Сарајева, према споразуму и уз гаранцију мировних снага УН на челу са генералом Луисом Мекензијем, руководили су тадашњи члан Председништва БиХ Ејуп Ганић и руководство тадашње Републике БиХ.


Иако је за безбедност војника гарантовао тадашњи председник Председништва БиХ Алија Изетбеговић, колона ЈНА није безбедно изашла из Сарајева, већ је прекинута и нападнута.

Мучки су убијена 42 припадника ЈНА, 71 је рањен, док их је 207 заробљено. Први напад је извршен 2. маја на Дом ЈНА, а све касарне ЈНА у овом граду биле су блокиране и под опсадом муслиманских паравојних снага, које су им искључиле струју, воду и телефоне. Правосудне институције БиХ, упркос тврдњама да "раде" на том случају, ни након 22 године од крвавог злочина у Добровољачкој улици нису учиниле ништа на процесуирању криваца, а породице жртава нису добиле одговоре на питања ко је наредио, а ко поубијао недужне младиће.

Према бројним сведочењима и пресретнутим разговорима тадашњих муслиманских лидера, злочин у Добровољачкој почетком маја 1992. године над недужним војницима, официрима и грађанским лицима на служби починили су припадници тзв. армије РБиХ и Територијалне одбране РБиХ.

Јавност у Републици Српској све ове године огорчена је због спорости и неефикасног процесуирања злочина у Доборовољачкој улици, иако су у истрагама најчешће помињана имена била: Јован Дивјак, Ејуп Ганић, Јусуф Пушина, Хасан Ефендић, Заим Бацковић - Заги, Драган Викић, Јовица Беровић, Емин Швракић, Дамир Долан, Јусуф Кецман, Ибрахим Хоџић, Џевад Топић звани Топа, Фикрет Муслимовић, Решад Јусуповић, као и неизоставни Исмет Бајрамовић - Ћело...

Министар Ђокић је истакао да се у Добровољачкој догодио тежак ратни злочин и да су ту "мучки убијена" 42 припадника ЈНА, од тога 36 било припадника српског народа, шест хрватског те по два бошњачког и албанског народа, а да је било и неколико грађанских лица у служби ЈНА.

"Они су желели да 2. и 3. маја напусте Сарајево на миран начин као што је претходно био постигнут политички договор 26. априла. Овде неки људи у Сарајеву нису имали довољно поштовања према договорима. Уносили су себи неки други порив, неку другу намеру, којом су покренули спиралу злочина и рата у БиХ и убрзали његово ширење на целом простору БиХ. Овде је 46 људи мучки убијено бранећи још увек тада државу у којој смо заједно живели мирно, стабилно и слободно. Зато нас, који долазимо из РС-а, говорећи у име српског народа посебно вређа што се настоји хероизовати тај злочин и што се злочинци покушавају претворити у хероје”, поручио је Ђокић.

Сарајевски “Дневни Аваз” известио је да су се у Добровољачкој данас окупили и припадници "зелених беретки", као и да су се након одавања поште својим страдалим саборцима мирно разишли.

Један од њих Вахид Алић је поручио да ће они овај догађај обележавати док су живи а, како је рекао, другој страни поручује да испита где су нестали и погинули њихови синови јер су они, како је устврдио, били на агресорској страни, пренео је "Аваз".

РТВ

27  Форум / Политика / Одг: Да се не заборави 24.март, 1999.године послато: Март 26, 2014, 22:34:09

Видео снимак коме би се требало чешће враћати, уколико сећање на сопствене корене, постојање, опстајање и нераскидиву везу Србије и Космета почиње да бледи...

Из Срца, Пркосну песму казује Ивана Жигон.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=5ix-hLU-Nmg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=5ix-hLU-Nmg</a>


28  Форум / Политика / Одг: Да се не заборави 24.март, 1999.године послато: Март 24, 2014, 18:35:40


У знак сећања на жртве НАТО агресије и уништену Србију!


Добрица Ерић - ПРКОСНА ПЕСМА

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=5ix-hLU-Nmg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=5ix-hLU-Nmg</a>

Ја
раб Божји
Србин
са проседом брадом
изјављујем драговољно
кроз ланце и жицу
пред сведоцима
Силом, Муком и Неправдом
да сам крив и да признајем кривицу!
Крив сам што сам неко
а не нико и нетко
Крив сам што у доба општег србобрста
идем у православну цркву
додуше поретко
и што се крстим овако
с три прста!
Крив сам што јесам
а треба да нисам
Крив сам одавно
што стојим усправно
и гледам у небо, уместо у траву
Крив сам што се дрзнух против кривде,
крив сам
што опет славим своју крсну славу!
Крив сам што пишем и читам ћирилицом
Крив сам што певам, смејем се и псујем
а понекад и лајем
Крив сам и признајем
да не знам што знам и да знам што не знам
Крив сам, и да завршим
с највећом кривицом
(пре него што се заценем од смеха),
крив сам тврдоглавац
што сам Православац
и Светосавац, и што не верујем
у свети злочин и опроштај греха!
Крив сам и грешан
дакле
што постојим,
и кад већ постојим, и још дрско стојим,
што бар не признам да не постојим!
Ако то признам
да сачувам главу
изгубићу часни крст и крсну славу
Ако не признам
црно ми се пише
цео свет ће на моју Земљу да кидише
Руље бивших људи
лопова и гоља
чопори робота и других монструма
кидисаће на моје воћњаке и поља
и на моју белу кућу поред друма
око које као најлепше одиве
цветају трешње, јабуке и шљиве.
Па ево
признајем и то
за спас рода
Ја више не постојим,
скините ме с листе
Ја сам од сад само
ваздух, светлост и вода,
три елемента која вам користе
А ово што пред вама говори и хода
то је оно што ви од мене створисте!
Моја ружна слика
озверена лика
коју умножавате у вечери и јутра
то је слика ваше свести и подсвести
то нисам ја, споља,
то сте ви – изнутра!
Мој душманине са хиљаду руку,
с хиљаду слуга и слушкиња лажи,
убрао си ми сунце ко јабуку
и радост чисту ко булка у ражи
Моји ће потомци пити јед и чемер
а твоји већ пију горку медовину
за крвав новац којим пуниш ћемер
распродајући моју ђедовину
Усуд ће ти лудачку кошуљу обући
и тада ће се мало разданити,
или ће планета од срамоте пући
и све нас у исти амбис сахранити!
Много сте важне
Земљо моја мила
Ти и Твоје сестре
Истина и Правда
чим се на вас дигла оволика сила
чим су на вас зинуле
кривда и неправда.
Руље бивших људи
убица и гоља
чопори робота и других монструма
палацају на твоје воћњаке и поља
и на моју белу кућу поред друма
око које као најлепше одиве
цветају трешње, јабуке и шљиве.
Шта ће овде џихадлије,
крсташи, фармери,
који ти черече синове и кћери
Мора да су чуле белосветске банде
да имају златна срца
па их ваде
да их пресаде у сопствене груди,
не би ли и они тако били људи
Господо тужиоци
суци и џелати
исписали сте ми своје заповести,
по зеницама
најфинијем стаклу
Што теже живим, лакше ћу умрети
Зашли сте много у ноћ поодмаклу
али узалуд ћете линчовати
најгостољубивији народ на планети
(због чега ћете горети у паклу)
јер Људско Срце
чудо над чудима
неће да се прими у вашим грудима!
Ми се не плашимо смрти
црне вуге
већ ропског живота и болести дуге
Смрт је честа појава међ нама Србима
као што су пролеће, лето, јесен, зима
И није страшнија,
поготово дању,
од суше, поплаве, земљотреса, мраза
кад је човек сретне на своме имању
окађене душе и светла образа.
Злонамерници
сити и манити
све ми забранисте у рођеној кући
ал не може ми нико забранити
да певам и да се смејем умирући,
а то се вама више не догађа
ни кад свадбујете,
ни кад вам се рађа!
Поштедите ме коца и конопца
и разапните ме на врху планина,
ко ваши пратиоци што су мог Праоца
Исуса Христа Назарећанина.
Ја ћу да гледам
а ви зажмурите
иначе ће вам се очи распрснути
од сјаја мог лица
Само, пожурите,
што пре ме разапнете
пре ћу васкрснути!

29  Форум / Политика / И небо плаче над жртвама НАТО убица који су 1999. некажњено сејали смрт послато: Март 24, 2014, 18:12:41
24. март 2014. - 15 година од почетка НАТО агресије

Небо плаче, а ми и даље разједињени "обележавамо" тужну годишњицу!

По свему судећи, на делу је управо реализација задатка, који је Вучић (одлазећи ППВ, долазећи премијер) добио од налогодаваца, да се по сваку цену ради на ПРОМЕНИ СВЕСТИ житеља Србије - да ЗАБОРАВЕ ПРОШЛОСТ и СЛАВЕ УБИЦЕ!!!


Данас, на овај итекако важан датум наше савремене историје, плодови поменутог наума већ дају резултате - 15 година од почетка терористичког напада НАТО-а, у Београду НИКО, ни власт, ни бивша опозиција, није организовао окупљање под ЗАЈЕДНИЧКОМ ПАРОЛОМ - ДА СЕ АГРЕСИЈА НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ, мада медији трубе да се овај дан обележава бројним "манифестацијама", не наводећи - КОЈИМ (?!?).

Међутим, као и безброј пута до сада, "борци за људска права" свако из своје рупе шаље поруке о нелегитимности агресије, али никоме није пало на памет да се глас народа БОЉЕ ЧУЈЕ уколико је маса на окупу!

Што се врхушке Србије тиче, Николић је, у име непостојеће Владе, млако упутио прекор поменутима, "прозивајући" их "што се до сада нису гласно и јасно извинили за учињено" (није рекао злочин против човечности, вероватно да не би увредио садашње партнере растакања ове наше ојађене земље). Про форме и Дачић је отишао до Стражевице да тамо положи цвеће и каже коју реч тим поводом...

Како су овај дан обележиле странке и покрети патриотског блока?

Морам признати да сам очекивала да ће странке и покрети патриотског блока бар овог дана показати заједништво на делу, здруживши се у одбрани отаџбине и очувању сећања на преживљено. Но, показало се да Србе и остале житеље Србије НЕМА ВИШЕ КО ДА УЈЕДИНИ!

Двери су своју предизборну гласност данас свели на одржавање Округлог стола у Прес центру Удружења новинара Србије под називом "15 година НАТО бомбардовања" (мада, искрено, нисмо 15 година у континуитету бомбардовани), положивши цвеће пре тога на споменик изгинулим радницима РТС-а и уз краћу конференцију за медије! Ваљда су сматрали да је довољно да међу учесницима скупа буду звучна имена стручњака разних профила, чиме ће се китити до наредне годишњице...

ДСС је, такође из свог штаба пустио у етар поруку да је циљ бомбардовања било отимање Космета и, уз евроинтеграцију, улазак Србије у НАТО (ништа ново што се до сада није знало). Можда су, за промену, могли овај скуп да одрже на Тргу Републике или испред порушеног Генералштаба, отворивши га и за јавност, а уз пуну подршку патриотског блока..

СРС, Наши и Образ су у знак сећања на данашњи почетак НАТО агресије најпре присуствовали парастосу који је Српска православна црква одржала у Цркви Светог Марка а затим су положили венце у Ташмајданском парку, на месту где се некада налазио споменик убијеној девојчици Милици Ракић...

О броју присутних на поменутим окупљањима (то су ваљда те бројне манифестације, темпиране у скоро исто време, које медији нису ни забележили већ су информације о томе објављене на страначким сајтовима) можемо само да нагађамо али их, верујемо, није било више од стотинак...

А требало је, да су заиста сви патриотски настројени, да се уједињени БАР ЈЕДНИМ ПОВОДОМ (уколико ништа више немају заједничко) нађу испред Генералштаба где се још увек, колико толико, виде трагови терористичког напада НАТО алијансе...а народ би им се прикључио!

Кажем, колико толико видљиви трагови бомбардовања зграде Генералштаба ЈЕР ТО ЈЕ ЈЕДИНО ПРЕОСТАЛО МЕСТО (још само кратко време) где је НАТО оставио свој печат! Да ли сте приметили да НАШЕ СУПОЗИТОРИЧНЕ ВЛАСТИ, од времена увезене "демократије", све те трагове који смрде нечовјештвом УКЛАЊАЈУ да не би иритирали господу УБИЦЕ када сврате да им дају налоге за даље убијање Србије и њеног живља?!

Дакле, ЗАБОРАВ и ПРОМЕНА СВЕСТИ је већ почео да даје плодове...Колико сутра, уз њихову помоћ, посипаћемо се пепелом и ударати по глави, што смо рођени ЗЛИ, НАОПАКИ И ГЕНОЦИДНИ!!!

Е, па народе Србије, тако нам и треба кад немамо снагу да се бар једанпут ујединимо у заједничким напорима ОЧУВАЊА ОТАЏБИНЕ!
У Бога се кунемо, али Бог не прашта...
Чињеница је да ће нова (стара) Влада, за коју су многи гласали, учинити последњи корак ка потпуном уништењу ове вековне државе...
На част и чест и једнима и другима!..


 
30  Форум / Политика / Одг: Наредба Брисела Београду: уведите и ви санкције Русији... послато: Март 22, 2014, 01:42:02
Ево коме Србијица руку своју даде!

Ево и Србије, снаше, која се баш и ненећкаше превише око ђувегије јој. Као свака каћиперка, руку своју даде одмах нашминканом, обријаном и "миришљавом" фићфирићу ЕУропских женствених манира али са бичем у руци, олако одгурнувши стару љубав, снажнога мужика, препуног топлине који срце своје на длану јој поклањаше...

И не даде му руку само, већ и земљу у мираз понесе - добро парче, погледом се не да сагледати - јер то тражи ђувегија. И то му дости не би, већ тражише и главу бившега! Куд ће, шта ће Србијица НАМАХ одлуку донесе, јербо љубоф (ЕУ)границе не познаје...и предаде шта фићфирић тражише у знак верности јој њене..

А фићфирић, к'о фићфирић, ни хвала јој не рече, окрете се и оде ДРУГОМЕ!
Оста снаша уцвељена...31  Форум / Политика / Одг: Наредба Брисела Београду: уведите и ви санкције Русији... послато: Март 22, 2014, 00:35:27

MSP: Stav o Ukrajini nepromenjen!

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je večeras da je stav Srbije povodom događaja u Ukrajini "poznat i nepromenjen".
MSP: Stav o Ukrajini nepromenjen!21. 03. 2014.

"Povodom pisanja izvesnih medija o razgovorima zvaničnika ukrajinskog Ministarstva inostranih poslova sa diplomatskim predstavnicima naše zemlje, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije želi da istakne da je stav Republike Srbije povodom događaja u Ukrajini poznat i nepromenjen", navedeno je u saopštenju. Ministarstvo nije preciziralo koji je to stav.

Nešto ranije večeras pojavila se informacija da je ambasador Republike Srbije u Ukrajini Rade Bulatović izjavio za vreme sastanka sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ukrajine Danilom Lubkivskim da se srpska strana zalaže za teritorijalni integritet Ukrajine. Sajt vostok.rs preneo je ove navode ukrajinskih medija.

Osim toga, u telefonskom razgovoru između zamenika ministra spoljnih poslova Ukrajine Dmitrija Lubkivskog i zamenika ministra spoljnih poslova Srbije Gorana Petrovića strane su se, navodno, dogovorile da preduzmu mere sa ciljem aktiviranja bilateralnog dijaloga nakon formiranja nove Vlade Srbije na osnovu rezultata parlamentarnih izbora 16. marta.

Petrović je prema ovom izvoru potvrdio da zvanični Beograd podržava suverenitet, teritorijalni integritet i nepovredivost granica Ukrajine.

Izvor: Tanjug, Vostok

Press Online

32  Форум / Политика / Одг: Српски Цезар- Вучић послато: Фебруар 02, 2014, 23:06:57


У сусрет изборима

Предизборни плакат 1


Предизборни плакат 2

Предизборна анкета

ПП АВ (будући премијер) - гласачки листићи већ одштампани, на путу су до гласача...

Тамо су вам гласачке кутије
33  Форум / Политика / Одг: Српски Цезар- Вучић послато: Фебруар 02, 2014, 22:47:45
ПП Супермен Вуле

Јахач Апокалипсе

У очекивању Апостола Томе

А Тома Вучку одговара...


Усамљени борац за "правду" и очување Срба на Балкану

Супермен НУМЕРО УНО34  Форум / Политика / Одг: Српски Цезар- Вучић послато: Фебруар 02, 2014, 19:50:11

Хехехе, из жарке жеље да што пре поставим фотке због актуелности, оманух и потврдих ону народну - Све што је брзо, то је и кусо!...
Идем из почетка, али пополако, као прави Лалоши Cheesy

35  Форум / Политика / Одг: Српски Цезар- Вучић послато: Фебруар 02, 2014, 18:05:51

ЈОШ ПОНЕКА ФОТКА НАШЕГ "ЈЕДИНСТВЕНОГ" СУПЕРМЕНА
 

Зеленко Зеленко Зеленко Зеленко Зеленко


ПП Супермен ВулеЈахач АпокалипсеУ очекивању Апостола ТомеПредизборни плакат
Предизборни плакат 2
Предизборни плакат 3Предизборна анкетаУсамљени борац за "правду" - Супермен НУМЕРО УНО

36  Форум / Политика / Одг: Мозаик економских глупости српске владе послато: Октобар 17, 2013, 17:32:25

Ево, исто то, али у опширнијој варијанти!

                                      
  *        *       *

Емисија "Кажипрст" ТВ Б92, гост министар Расим Љајић

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=mHdKH3e61UI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=mHdKH3e61UI</a>
37  Форум / Политика / Одг: Мозаик економских глупости српске владе послато: Октобар 17, 2013, 17:16:37


Морамо да дозволимо промет ГМО
БЕОГРАД, 17. октобра 2013. (Бета) - Министар трговине Србије Расим Љајић изјавио је у четвртак да Србија мора да дозволи промет генетски модификованих организама (ГМО) ако жели пријем у Светску трговинску организацију (СТО), али да забрана производње остаје на снази.

Љајић је за Радио-телевизију Б92 казао да није тајна да услов за пријем у СТО јесте да се из законске регулативе избаце све рестриктивине одредбе о промету било каквих производа, па и ГМО.

"Забрана производње ГМО ће остати као део домаће законске регулативе. Оно против чега су у СТО и што су у Европској комисији поновили, јесте да не може да се забрани промет ГМО", рекао је Љајић, објашњавајући да тај промет домаћим законодавством може максимално да се ограничи.

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација је навео и да те измене, ако Србија жели пријем у СТО у децембру, морају да се ураде врло брзо, јер је следећи рок тек наредне године.

NaloviNet
38  Форум / Политика / Одг: Српски Цезар- Вучић послато: Октобар 17, 2013, 00:13:00


ВИДЕО: Вучић вређа грађане Србије – Ленчуге, лезилебовићи!


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=WBZLPk20lQ0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=WBZLPk20lQ0</a>16.10. 2013 Српски културни клуб

8 коментара на текст “ВИДЕО: Вучић вређа грађане Србије – Ленчуге, лезилебовићи!”


    ljiljana says:   
    16/10/2013 at 1:22 PM   
    PA U SRBIJI SU LEZILEBOVICI POLITICARI KOJI BEZ SKOLE I ZNANJA VLADAJU,STO NE BI. I MI,NAJUNOSNIJI. POSAO ILI SI. POLITICAR. ILI ZVEZDA. BLAMA,STARLETA,SPONZORUSA,GEJ.
    Reply

   
    vasilije50 says:   
    16/10/2013 at 1:29 PM   
    А зашто да не вређа, можему се јер има толико стажа и толико је послова радио ван политике да је он онај прави који све може да каже.
    Није ни лицемер, ни лажов, поштен до бола, вредан и радан а Србија процветала од како он и његови министри из иностранства одређују наш живот.
    Зашто већ није добио споменик на сред Теразија?
    А можда ће добити и бандеру, никад се не зна.
    Reply   


        Српски културни клуб says:   
        16/10/2013 at 1:35 PM   
        Ово Вам је генијална завршна реченица.
        Reply   


    Павле Радованчевић says:   
    16/10/2013 at 3:06 PM   
    Да неко ко никада није радио и био у радном односу, назива овај измучени, осиромашени и без посла народ ленчугама!, не то није необично, али да их ми и даље трпимо и остављамо их да раде сва та зла дела против овог народа и државе то је невероватно. Та банда не заслужује да легалним путем буде изгласана са власти, батином их треба најурити и послати на робију.
    Reply

   
    Jovan Babić says:   
    16/10/2013 at 3:56 PM   
    Ја сам хвала Богу пензионер, али се надам да овај неће то дочекати!!!
    Уосталом, он се већ толико нарадио, да је заслужио инвалидску пензију, можда би му добро дошла колица на ручни погон, макар нешто у животу да ради!!! Да сам себе гура, а нас да остави на миру, доста нас је “гурао у срећну будућност”, доводио белосветске фукаре, да једу хлеб у Србији. Ма макните ми га са очију, ИЗДАЈНИК!!!
    Reply

   
    Марина says:   
    16/10/2013 at 4:53 PM   
    Извин’те али наслов вам је тенденциозан, а у Вучићевим речима су се препознали управо такви који заступају став ” хвала Богу што сам пензионер” и слично!
    Нисам симпатизер лика и дела Александра Вучића али у нашем народу стварно има ленчуга и лезилебовића па је човек, вероватно, мислио на те људе.
    Reply

   
    Чаруга says:   
    16/10/2013 at 5:53 PM   
    Човек је болестан, али нажалост медији су његови, а народ хвала богу не много паметан- идеална комбинација.
    Reply

   
    Perun says:   
    16/10/2013 at 5:54 PM   
    Vučićeva tirada je klasična AUTOPROJEKCIJA.
    Čak ni prosečno inteligentnoj osobi se ovakvi gafovi ne dešavaju.
    Reply   


Српски културни клуб
39  Форум / Политика / Одг: Мозаик економских глупости српске владе послато: Октобар 16, 2013, 04:56:11

Има ли краја захтевима ЕУ  Молим?

Непресушан је извор ЕУ у захтевима које упућује супозиторичној врхушки Србије е да би се нашли у предворју предворја за улазак у ту нељудску творевину!

Што је непресушан, ни по' јада, већ што је до бола понижавајући! Нема дана да се нешто од нас не тражи, а све у циљу самоуништења.
Дадоше "безалтернативци" и више но што су им ЕУконци доставили кроз своју листу жеља, чак су и Србе на Космету завадили!?
ПроДАДОШЕ и земљу, и воду и ваздух, остаде још само народ...

Они одозго не престају да припрећују у белим рукавицама, а менажерија бескичмењака (звана Влада) копрца се у блату док је поменути газе, и са осмехом који им не силази са лица, узвикују - ЈОШ, ЈОШ !
Нека ми Бог опрости, али овај однос ОНИХ и ОВИХ, све ми више личи на ПРОТИВПРИРОДНИ БЛУД!!!

А народ?
Народ ћути и трпи, пуштајући владајућој мафији да им и кожу са леђа гули. Ако се то ћутање настави унедоглед, ето нама новог ЕУфоричног захтева - СВИ НА УЛИЦЕ !

ПОД ЗАСТАВОМ ДУГИНИХ БОЈА !!

ПАРАДА МОЖЕ ДА ПОЧНЕ !!!

Боље нисмо ни заслужили, јер од ПОНОСНИХ СРБА, остаде само ПАРАДА...


 
40  Форум / Политика / Одг: Мозаик економских глупости српске владе послато: Октобар 16, 2013, 04:03:41

Утврдисмо чињеницу како штеде грађани Србије ЗА СЕБЕ, а ево како штедимо И ЗА КОМШИЈЕ...ТО САМО СРБИЈА МОЖЕ!!!

                                   
   *        *       *


Србија прихватила повлашћен увоз цигарета из Хрватске? (уторак, 15. окт 2013)
Европска комисија саопштила да је Србија прихватила да хрватске цигарете и даље опорезује по стопи која је важила док је Хрватска била чланица ЦЕФТА, преноси Фонет, позивајући се на загребачки Вечерњи лист. Европска комисија још без званичног саопштења.


Европска унија је захтевала да се Хрватској омогући да и даље по повлашћеним условима извози цигарете у Србију, али је то Београд одбијао како би заштитио српску дуванску индустрију.

Ипак, до уторка касно у ноћ ово саопштење се није појавило на сајту Европске комисије.
Како пише Вечерњи лист, Европска комисија је поздравила "конструктивну позицију Србије у вези са прилагођавањем њеног трговинског споразума са Европском унијом".
Из Брисела је наведено да "Србија може да извози цигарете у Хрватску по принципу дјути-фрија, без икаквих препрека".

"Циљ ових прилагођавања трговинских концесија у оквиру ССП-а јесте да се одржи традиционални трговински промет између Хрватске и Србије, који је раније био регулисан споразумом ЦЕФТА", наводи се у саопштењу.

У нацрту Извештаја о напретку Србије, који ће сутра бити објављен у Бриселу, стоји позив Београду да хитно ревидира став и допусти наставак традиционалне трговине с Хрватском.

Хрватска је, уз помоћ Европске комисије, тражила да се годишња квота од 1.625 тона цигарета из Хрватске при увозу у Србију и даље царини по стопи до 15 одсто, уместо 56,7 одсто, што важи за увоз цигарета у Србију из ЕУ.


Таква рачуница, међутим, значи мањак у српском буџету од седам милиона евра.
Хрватска је и у ЦЕФТИ имала привилегован статус када је реч о царинама на дуван.

Србија је, на пример, за извоз плаћала два и по пута више, па је и то један од разлога што су српске цигарете у Хрватску прошле године извезене 10 пута мање, него хрватске цигарете у Србију.

У вези са захтевом да Србије да се повећа извозна квота њеног шећера у Хрватској, Комисија је, како се наводи, "изразила спремност да размотри тај захтев, кроз одговарајућу процедуру предвиђену Споразумом о асоцијацији и придружовању".
Како се додаје, преговори о том питању могу ускоро бити покренути.

РТС


41  Форум / Политика / Одг: Мозаик економских глупости српске владе послато: Октобар 15, 2013, 16:51:30

Ko koga ovde laze?

Ova prica mi vise lici na onu da dok jedni jedu kupus, a drugi meso, u proseku stanovnistvo jede sarmu?!?

Ne znam koji su to izvori (banke takve podatke NE SMEJU da obznane, a Republicki zavod za statistiku daje podatke kao sto je onaj o sarmi) ali prica da vise od 70 odsto stanovnistva ostavlja mesecno po strani 4.185 u ovoj ojadjenoj Srbijici je pre SCIENCE FICTION!

Dovoljno je zdravorazumski zbrojiti broj penzionera i otpustenih radnika, potom podstanara (pa puta cetiri clana porodice u proseku koje treba nahraniti, obuci, skolovati i pri tom platiti dazbine) i videti da je to zaista nemoguce!!!

Objasnjenje ovolike navale na banke i stednju verovatno lezi u ovome:

Цитат

Телефонска анкета за потребе Ерсте банке агенција ИМАС је спровела је у септембру на узорку од 500 испитаника који представљају штедно способну популацију старију од 15 година.

Dakle, na osnovu uzorka od celih 500 gradjana Srbije dodjose do zakljucka da CAK 75 odsto njih mesecno izdvaja gorepomenutu sumu u cilju stednje ?!?

Nije nego...

Ko koga ovde laze?


42  Форум / Политика / Мозаик економских глупости српске владе послато: Октобар 15, 2013, 16:36:27


Грађани месечно штеде по 4.185 динара
Број грађана Србије који не штеде повећао се на једну трећину, а просечан месечни штедни улог се смањио за 585 динара на 4.185 динара, резултат је данас објављеног истраживања агенције ИМАС Интернационал (www.имас.ат).
На конференцији за новинаре у Београду, директор Сектора истраживања агенције ИМАС Ансгар Ленер (Лохнер) је рекао да је висок ниво испитаника у Србији рекао да је штедња важна, али да је се број оних који не штеде повећао на 36 одсто у овој години са 27 одсто у прошлој.

Ленер је тај раст грађана објаснио економском кризом која је утицала на то да не могу да штеде.
Како је рекао, према истраживању које је у септембру ове године урађено за Ерсте банку, исти број исптаника као просле године, њих 74 одсто, сматра да је одвајање новца на страну вазно.
Према истраживању, рекао је Ленер, просечан месечни износ који се у Србији одваја за штедњу износи 4.185 динара, што је пад у односу на прошлу годину када су испитаници тврдили да месечно одвајају 4.770 динара.

Како се наводи у истраживању, између 2.000 и 6.000 динара одваја 41 одсто испитаника у Србији.

Слично као прошле године, истраживање показује и даље осетно незадовољство сумом коју грађани одвајају сваког месеца. Око 65 одсто грађана изразило је незадовољство због тога, а најнезадовољнија је популација изнад 30 година, навео је Ленер.
Напоменуо је да се од штедних производа највише користе орочена штедња, животно осигурање и штедња по виђењу.

Истраживање је показало и да скоро половина испитаника, њих 48 одсто (прошле године 55 одсто), без обзира да ли користи и неки од штедних производа или не, и даље уштеђевину чува и у "сламарицама", а највише оних који то чине су старости од 15 до 29 година.
Као главне разлоге за штедњу чак 75 одсто штедиша у Србији је првенствено навело ванредне околности и хитне случајеве, односно да штеде за "црне дане".
 
Остали важни разлози за штедњу су одвајање новца како би себи касније приуштили нешто (45 одсто), а затим мање или веће набавке у које спада и реновирање стана (38 одсто).
Највећа брига коју становници Србије имају у вези са штедњом тиче се и даље макроекономских фактора - чак 69 одсто њих брине због могућег слабљења валуте, опадања куповне моћи или високе инфлације, што представља пораст у односу на прошлу годину.

Половина испитаника има бојазан да више неће бити у стању да одваја за штедњу, а исто толико људи страхује да неће довољно уштедети за будућност, наведено је у истраживању о штедним навикама у Србији.
Ленер је истакао да чак 57 одсто штедиша не зна износ каматних стопа ни за један свој штедни производ, а да је свега 32 одсто рекло да зна каматне стопе за све производе које користе.

Подаци прикупљени у специјалном истраживању показују да се грађани још увек опредељују за шалтер у односу на плаћање рачуна путем интернета. Према речима Ленера, чак 45 одсто испитаника је рекло да нема компјутер или приступ интернету.
Њих 23 одсто изјавило је да нису заинтересовани за овакве погодности, 13 одсто каже да не зна довољно о томе, док сваки десети испитаник није довољно сигуран у безбедност онлајн банкарства, навео је он.
Директор Сектора истраживања агенције ИМАС Ансгар Ленер је додао да је око четири одсто испитаника до сада користило мобилне апликације за вођење својих банкарских послова на паметним телефонима или таблетима.

Телефонска анкета за потребе Ерсте банке агенција ИМАС је спровела је у септембру на узорку од 500 испитаника који представљају штедно способну популацију старију од 15 година.

аутор: АМ   извор: Бета   

NoviMagazin43  Форум / Економија / Одг: Ево шта би спасило Србију послато: Октобар 04, 2013, 23:47:16


Ево, браћо Срби, Лаки нам је КОНАЧНО отворио очи!  Намигивање

Више НЕМА ДИЛЕМЕ како изаћи из претеће пропасти....
Кад Трезор и остали јавни органи (ииију!) сачине списак свих оних који имају по четири и више плата, НАМА ЋЕ СВАНУТИ...под условом ДА ВРАТЕ НЕЗАРАЂЕНО!!!

А што се тиче "КВАНТНОГ СКОКА" (што год да је), све се нешто бојим да се не оконча као "САЛТО МОРТАЛЕ"!

Некако мислим, боље да они НАЈПРЕ исповрћу своје џепове, а онда нека СКАЧУ до миле воље...

Што је сигурно, и Богу је драго.. Зеленко44  Форум / Економија / Одг: Ево шта би спасило Србију послато: Октобар 04, 2013, 23:33:41


Привредници и политичари кроз „Квантни скок“ планирали опоравак домаће економије

КРСТИЋ: Није нормално да примам четири плате...
- Србија је 2008. године изабрала повећање буџетског дефицита као економски пут.... 

Зато нам данас привреда тавори - рекао је јуче министар финансија Лазар Крстић.
Он је додао да као министар по аутоматизму прима четири плате и да то “просто није нормално”. "Три од те четири су просечне плате у Србији, а једна је министарска", објаснио је....

Додао је да држава чак ни не зна колико на шта троши (?!?) и да за разлику од послодаваца који знају тачно колико који њихов запослени зарађује, она као послодавац то сада не зна.
"Трезор и други јавни органи сада чине надљудске напоре да направе регистар преко којег ће се тачно знати колико запослених држава има и колико ко зарађује....
Данас


45  Форум / Српске везе - Огласите се лично / Одг: Трибинe...Сабори...Изложбе... послато: Октобар 04, 2013, 22:34:59


Цитат

Лепа фотографија....

А посебно чињеница да је странцима (у овом случају Чесима) више стало до очувања Космета, него ВЕЋИНИ Срба у Србији!

Како то да је ВЕЋИНА Срба, постала МАЊИНА у отаџбинском смислу?
Једноставно, држећи се народне изреке - "Ћутање је злато" - верују да ће се тако обогатити...а многи и јесу!

Срећом, има и оних који су МАЊИНА, тамо где би ћутолози требало да причају, али су ВЕЋИНА у отаџбинској борби за очување Србије, која ПОДРАЗУМЕВА и Косово и Метохију!

Даће Бог...да претекну и Србија и њени чувари...ма где били!!!
46  Форум / Разно / Одг: Мишљења и ставови о ЛБГТ популацији послато: Септембар 24, 2013, 01:51:19


Подржавам скуп "Сачувајмо природна богатства Србије", ако је још ишта остало након вишегодишњег черечења ове државе од стране домаћих "економских експерата" и страних "инвеститора".

И по свој прилици, бићу тамо...ЈЕР ВОЛИМ СРБИЈУ И НЕ ДАМ ЈЕ ПУНОГЛАВЦИМА!!!

А можда ћу носити и неки од узорака наших природних богатстава...


47  Форум / Разно / Одг: Мишљења и ставови о ЛБГТ популацији послато: Септембар 24, 2013, 01:35:02
ШОКАНТНО: Аутор текста ДРУКЕР И ПЕДЕР!

Аутор овог написа остао је анониман, а својим наводећим закључцима је потврдио да је доказани ДРУКЕР И ПЕДЕР! (можда није, ал' не мора да значи - само сам се послужила ауторовим начином "преношења стварности")...

Озбиљније сагледавање текста даје за право организатору скупа да ПОМЕНУТОГ АНОНИМУСА тужи за клевету, јер својим искривљеним умом жели да манипулише јавним мњењем, представљајући читаоцима слику која није насликана. Назвати неког ХУЛИГАНОМ тек тако, и при том му приписати онакву констатацију, истакнуту у НАСЛОВУ ТЕКСТА, заиста завређује да  ПОТПИСНИК (тужитељ), у судском спору, одрапи АНОНИМУСА дебело по новчанику!

Ово је посао и за удружења новинара да реагују, с обзиром да је очигледно дошло до кршења Новинарског кодекса, а при том је присутан и ГОВОР МРЖЊЕ!

Поставља се питање докле ћемо да се сусрећемо са написима у медијима где "велики списатељи" дају себи за право да изврћу чињенице, оптужују и лепе етикете коме год е да би показали да они ("новинари угледних гласила") ЈЕДИНИ исправно размишљају и имају тапију на истину ?! И све по већ утврђеном "демократском" систему - КРИВ СИ ДОК СЕ НЕ ДОКАЖЕ СУПРОТНО!

Очигледно да ни жути, али ни црвено-црни текстописци још нису упознали Јустицију (Богињу правде), а требало би...

Па ево, за почетак..
48  Форум / Разно / Одг: Мишљења и ставови о ЛБГТ популацији послато: Септембар 24, 2013, 00:18:57

ШОКАНТНО: Хулигани пријавили полицији скуп са камењем и молотовљевима коктелима на дан Прајда!!!

Група грађана пријавила је данас Полицијској станици Стари град скуп који ће се одржати за време геј параде и у њеној близини, а између редова написано је да ће учесници носити камење, летве, металне шипке и молотовљеве коктеле, открива ексклузивно Pressonline!


Јасно је шта се крије иза израза "грумење камења" и "флаше са горивом"


Како се званично наводи у пријави, скуп се одржава под називом "Сачувајмо природна богатства Србије", а пријављен је за 28. септембар од 09.00 до 13.00 часова у улици Краља Милана у Београду.

"Циљ скупа је спречавање распшродаје странцима природних богатстава попут рудника, каменолома, извора воде, извора природних горива, земљишта, шума итд..."

Даље се истиче да ће учесници скупа "носити транспаренте против распродаје природних богатстава, слике Уга Чавеза, Ева Моралеса, Филеда Кастра, Махатме Гандија и Башара ал Асада, као и узорке природних богатстава која се желе заштитити попут грумења угља, земље, минерала, метала, камена, флаше са водом, флаше са горивом, узорке дрвета и слично..."

У захтеву који је полиција примила и ударила печат званично пише да неће бити заустављања саобраћаја нити ометања пешака. А од говора биће преко мегафона прочитана Декалрација о заштити природних добара.  

"О Скупу ће бити обавештени медији и бити упућен јавни позив свим синдикатима, еколошким покретима, удружењима горана, планинарским друштвима, родољубивим уружењима и групама да се придруже скупу", каже се пријави скупа и додаје да ће он почети са песмом "У свету постоји једно царство".

Наведено је и да се очекује око 500 људи и да ће бити организована редарска служба од 25 људи.
Полиција је уредно ударила штамбиљ са данашњим датумом на ову пријаву, али очигледно је да иза свега стоји покрет грађана који су противници Параде поноса. Наиме скуп "чувара богатства Србије" би "сасвим случајно" требало да се одржи истог дана, у слично време и веома близу парка Мањеж где је најављен почетак окупљања учесника овогодишње "Параде поноса".

Pressonline


49  Форум / Србија / Одг: Прослава Миланског Едикта послато: Септембар 23, 2013, 23:50:59

Није шија, него врат - НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК!
       

Цитат
"Позвани смо да будемо градитељи мира и jединства, да се заложимо за стварање ``новог човечанства`` коjе нам jе хитно потребно, нарочито у Eвропи", поручио jе Кардинал Скола пред окупљеним верницима и гостима, током одржавања еухаристиjског славља на стадиону "Чаир".

Изгледа да у свету постоје још само наивне собарице, које "не знају" шта гост жели од њих.
У овом нашем "хотелу" Србија - преименованог назива "За Европу и Нови Светски Поредак" - изгледа да је управо такво, горенаречено стање "наиве и невиности без заштите"!  Молим?


50  Форум / Србија / Одг: Прослава Миланског Едикта послато: Септембар 23, 2013, 23:33:10

Римокатоличка Црква прославила у Нишу 1700-годишњицу јубилеја Миланског едикта

У Нишу jе данас, 21. септембра, служена света миса поводом обележавања 17 векова Mиланског едикта, коjу jе водио папски изасланик Aнђело Скола.

"Позвани смо да будемо градитељи мира и jединства, да се заложимо за стварање ``новог човечанства`` коjе нам jе хитно потребно, нарочито у Eвропи", поручио jе Кардинал Скола пред окупљеним верницима и гостима, током одржавања еухаристиjског славља на стадиону "Чаир".
Папски изасланик jе казао да jе то "тешка одговорност коjу сви имамо у односу на историjу наших народа - градити цивилизациjу с људским лицем". "Tо jе подухват коjи надилази наше снаге. Но, као хришћани и људи добре воље, сигурни смо да jе Бог онаj коjи ће то довршити", поручио jе Кардинал Скола.На свечаности су присуствовали председник Републике Tомислав Николић, принц Aлександар Kарађорђевић, принцеза Kатарина, представници делегациjе Нишке епархиjе СПЦ, представници Воjске Србиjе, чланови дипломатског кора, представници других Цркава и верских заjедница, градоначелник Ниша Зоран Перишић и представници друштвено-политичког и културног живота овог дела Србиjе.

Према речима Кардинала Сколе, "не може се одвоjити помирење с Богом од jединства са браћом". "Вера верника, свака верничка вера, jер jе израз тежње за Богом, jесте извор jединства међу људима, а не извор сукоба ни подела", казао jе Скола и додао да 17 векова Mиланског едикта поручуjе свима нама да jе верска слобода гаранциjа мира и нове цивилизациjе у сваком плуралистичком друштву.Кардинал Скола jе напоменуо да сви добро знамо "како су дубоке разлике и неприjатељства у нашем свету, да ране насиља и рата тешко зарастаjу и да jе довољно мало да поново загноjе и наш дан испуне горчином, негодовањем и мраком". Додаjући да "наше срце ипак не престаjе да горљиво тражи мир", Кардинал Скола jе рекао да jе "проповеадање мира радосна вест коjу очекуjемо", истакао jе Папин изасланик током свете мисе у коjоj jе учествовало и више од 30 кардинала, надбискупа и бискупа. "Будите за ваш народ уверени сведоци помирења. Градите у своjим земљама цивилизациjу љубави", поручио jе Скола младима.

Београдски надбискуп Станислав Хочевар jе рекао у поздравноj беседи да се "Ниш и Mилано повезуjу у новом загрљаjу, Ниш jе свету поклонио Kонстантина Великог, а Mилано му jе пружио могућност за велике плодове, отворио му jе врата хришћанства". Надбискуп Хочевар jе посебно захвалио нишком градоначелнику Зорану Перишићу на помоћи у организовању славља поводом 17 векова Mиланског едикта и због тога што jе препознао значаj тог jубилеjа.

На почетку евхаристиjског славља прочитано jе писмо римског Папе коjим он миланског Кардинала именуjе за свог изасланика и коjем се истичу речи помирења и жеље за jединством.Скола jе благословио Jубиларни крст коjи jе походио жупама Београдске надбискупиjе, а млади, учесници свечаности, прочитали су своj едикт.
"Kаритас" Србиjе jе уручио помоћ Центру за социjални рад у Нишу, а помоћи Нишу и онима коjима jе она наjпотребниjа придружила се, одлуком Сколе, Миланска надбискупиjа.

Уочи почетка свете мисе одржано jе увођење у богослужење са уношењем реликвиjа, честице Часног крста и моштима царице Jелене. Oд католичке цркве у Нишу до нишког стадиона одржан jе Kрижни пут младих под називом "За слободу ослобођени"... Пре почетка мисе на стадиону „Чаир“  Папин изасланик jе казао да jе веома важно што су данас у Нишу верници из Словениjе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Mакедониjе и Црне Горе. "Tо говори да jе ово велики чин коjи промовише стварно помирење међу свим тим народима и да тиме отвара jедну велику наду за будућност", рекао jе кардинал Скола.

Извор: Танјуг, фото Танјуг,

Константинова година


Српска православна цркваСтранице: [1] 2 3 ... 13
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!