forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Јун 03, 2020, 03:07:02


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


  Прикажи поруке
Странице: 1 2 [3] 4 5 ... 13
101  Форум / Разно / Одг: АФОРИЗМИ Данице Машић послато: Децембар 01, 2012, 20:30:40
Браво Српкињо!

Право у центар мете својом наоштреном бодљом.

Оно што је потом уследило, након пуштања Харадинаја, ИДЕ НА ДУШУ ВЛАДАЈУЋОЈ КОАЛИЦИЈИ И СРБИМА У СРБИЈИ!...на срамоту поменутих!
102  Форум / Српске везе - Огласите се лично / Догађања... послато: Октобар 16, 2012, 01:26:55

Стручни жири одабрао 15. добитника награде „Бранислав Мане Шакић“

Признање припало Десанки Милосављевић из Косовске  Митровице
 

Плакета и новчани део награде биће уручени 10. новембра 2012.у Смедереву
 

Фонд „Бранислав Мане Шакић“ 15. пут  за редом додељује истоимену награду најбољим делатницима  у области очувања српског језика и неговања културе говора у електронским медијима Србије.
 
Сходно традицији, стручни жири (овога пута на челу са прошлогодишњим добитником Мирославом Војводићем из Радио Београда)  вест увек обзнањује на Дан Радио Смедерева, 16. октобра, који ове године обележава 4 деценије постојања, а у коме је Бранислав Мане Шакић поникао као први спикер, уградивши у ову кућу четврт века свог живота и рада.
 
Поменуто признање за 2012. годину припало је Десанки Милосављевић, спикеру, новинару и уреднику из Косовске Митровице за целокупни радни допринос на очувању језика и правилног говора како у локалном гласилу (од 1989.), тако и као дописнику Радио Београда и РТС, извештавајући од 1998. до 2009. о актуелним збивањима на  Косову и Метохији.
Добитник је више струковних одличја.

 
Плакета и новчани део награде (који обезбеђује Јадранка Нићин, оснивач Фонда) биће уручени добитнику 10. новембра 2012.у Смедереву.
 
Подсећања ради, ово признање, које се додељује од 1998.г. добили су : Даница Лекић, спикер Радио Смедерева,  која је са колегом  Шакићем у овој кући била од њеног оснивања, потом Драга Јонаш  (Радио Београд),  Марија Славковић   (Радио Београд),  Душко Марковић  (Радио Београд),  Снежана Живковић  (РТВ Нови Сад), Винка Кнежевић (РТВ Крагујевац), Жарко Обраћевић  (Радио Београд), Томислав Богдановић (РТВ Крушевац), Душанка Калањ (Радио телевизија Србије), Светлана Алексић (РТВ Панонија, Нови Сад), Александар Гајшек (Телевизија Студио Б, Београд), Стево Обрић (РТВ Крагујевац), Милоје Мића Орловић (Радио телевизија Србије) и  Мирослав Војводић (Радио Београд).
 

103  Форум / Политика / Одг: "Балкан припада исламу, морамо га ослободити!" послато: Октобар 06, 2012, 05:30:55

...Мисли ли можда тај господин Омар Бакри да ће једног дана опет неко увођењем коња и и скрнављења наших постојећих вредности, као што је то већ чињено, увећати  важност његовом Алаху?
У Србији, не!  У Србији то му неће успети па је боље и да не покушава...


Наравно да не треба дозволити да се у Србији башкари било која врста екстремизма којој је основни циљ бескрупулозно отимање туђе територије и скрнављење вишевековне културне баштине, посебно оне на Космету, а изјава Омара Бакрија припада управо поменутој врсти, која нема своју подлогу у Кур'ану.
И гледано са стране, то је покушај у најави...

А шта да радимо са онима који су већ ту, и то бесправно - и по Србији а посебно на Косову и Метохији? При том нису муџахедини, већ "цвет цивилизације", чији трагови смрде нечовјештвом, рекао би Његош...
Свикли да обезвређују свуда, све и свакога, како им се прохте, они су иницијална каписла речи и дела горепоменутог Омара и његове дружине, створивши их према лику својему!

Па, само подсећања ради, ево и једног од њихових "цивилизацијских" дела које учинише, а да при том ни тадашња српска властела, али ни СПЦ не подузеше ништа!
Гледано са стране, ово је већ учињен акт, без икакве најаве...

Цитат


КФОР поставио клозет на гробљу


КОСОВСКА МИТРОВИЦА, октобар 2011. – На крајевима југозападног обронка Копаоника, подно планине Јарик у засеоку Шарпељ, на локалном православном гробљу због актуелних догађаја на административној линији између централне Србије и њене јужне покрајине, паралелно са прелазом Јариње, Кфор је проширио свој некада пункт, а сада базу. Она се простире на 10 хектара приватних ораница и ливада. У бодљикавом жицом ограђеној бази, остала су српска домаћинства и српско православно гробље, где су припадници Кфора поставили КЛОЗЕТ!


http://forum.svisrbisveta.org/index.php?topic=369.msg8250#msg8250
104  Форум / Србија / Одг: Безнађе у Србији (глад, беда, очај) послато: Јул 19, 2012, 06:35:31

И то је Србија!!!

Тачније, ВОЈВОДИНА, лице и наличје Пајтићевог  и Чанковог "хуманог демократског друштва", који незадрживо грабе ка ЕУ....заборавивши на народ, при том...

Политиканти уста пуних прича о социјалном програму, као окосници будућег делања...али опет испустише из првог параграфа НАРОД...

Но, да не буде забуне, иста слика, исто одстојање је карактеристика и републичких великодостојника који се још нису озваничили, али су дубоко засели у фотеље....

И они ударају у таламбасе социјалне политике, али од непрекидних шетњи - од Брисела до Вашингтона и натраг - "не стижу" ни себи да помогну, а камоли народу... А не беше тако давно, таман негде у време предизборних кампања, када су исказивали гнев спрам бивших српских челника којима је народна мука била последња рупа на свирали...

Изгледа, научише исту песму, и у истом ритму нечовјештва наставише...

А гладан и исцрпљен народ се у вртлогу неизвесности и немаштине убија, или их убија својим нечињењем (а постојећом обавезом) и сама власт...

Докле, Србијо, мајко?105  Форум / Србија / Одг: Безнађе у Србији (глад, беда, очај) послато: Јул 19, 2012, 05:25:24

Старица умире пред очима свих, нико није надлежан


18.07.2012 Ириг
Перса М. из села Мале ремете на Фрушкој Гори, има 72 године и једва 20 килограма. У мају је поломила кук, и од тада лежи непокретна у соби, у ранама, гладна, жедна, унеређена...Неће је ни болница, ни Центар за социјални рад.

Споменка Јовановић, комшиница која се прва нашла Перси у невољи, објашњава да од маја до данас жена лежи у кревету и нема ко да се стара о њој.

Перса има супруга Николу, који је чобанин у суседном селу Јаску. Одлази ујутро рано а враћа се увече око 23 часа. Комшије кажу да Персу чак и овом стању физички малтретира кад се увече врати пијан.

Из првог брака Перса има ћерку која живи у Врању и сина који је у Нишу, али су се они изјаснили да не желе да се старају о мајци. Комшије кажу да су деца неколико пута долазили у Малу Ремету, како би им Перса дала сагласност за продају имања у Куршумлији. Кад је то одбила, син и ћерка не долазе, нити контактирају с њом.

Персу у болницу неће да приме, у Центру за социјални рад у Иригу кажу „да су пуно тога урадили“, и да је она превасходно здравствени а не социјални случај. Полиција није од помоћи, јер не зна шта да ради са њом.

Споменка објашњава да више не зна коме да се обрати јер када је Перса у питању сви су ненадлежни. Она се у почекту бринула о Перси, доносила јој је храну, воду, пресвлачила је... Али, како каже, више нема пара за пелене које су јој неопходне.

У Центру за социјални рад у Иригу кажу да су урадили и више него што треба за ову жену и тврде да су се много ангажовали:

"Она није имала ниједан лични документ. Здравствена књижица јој је урађена, а ускоро ће добити и личну карту. Смештај смо јој нашли у Геронтолошком центру у Шапцу, али сва документација мора да буде прикупљена, што иде изузетно тешко. Ми немамо геронто-службу и није у нашој надлежности да се неко свакодневно стара о њој. Она је, пре свега, здравствени случај, а не социјални. Она никада није ни била наш корисник", каже Снежана Мишковић из Центра за социјални рад у Иригу.

Перса умире на очиглед свих, и нико ништа не предузима.

аутор: АА извор: Новости

NoviMagazin
106  Форум / Политика / Одг: Влада, пре и после конституисања послато: Јул 04, 2012, 20:23:56

А ако има и оних који га нису разумели, ево и превода на "српски" Зеленко

Дис ис ај тхинк д морал оф д Хирошима оф аур лов,аур сивилизејшн.Тудеј ин Белгрејд ве дансед ви плејд.Вјудинг Стејт оф Емрџенси,нето плејнс вер абов ас,бат ве толд дем;Лук аур лав,оур данс,аур рајдс бикоз ви ар протектинг аур стејт,ве аре нот атакинг Албанија ениуан ас стронгер тхеј онли сајз.Ви маст вин,бикоз д паувр оф лов маст вин,нот д лов оф паувр!

107  Форум / Политика / Одг: Влада, пре и после конституисања послато: Јул 04, 2012, 20:21:35

С обзиром да некако успореним ходом иде формирање владе, мислим да би било поштено да им и ми, грађани Србијице (на издисају), помогнемо понудом квалитетног кадра...јер је очигледно узрок оволиког одуговлачења избора најбољих управо "брига" преговарача о нама, народу поменуте нам Србијице, а не подела фотеља, као што то желе да прикажу неки ненародни елементи. Намигивање

Вођени оном Његошевом изреком..."ко на брду, ак' имало стоји, више види но онај под брдом"...што би у преводу значило да смо имали довољно времена да сваког политичара понаособ добро проценимо за сав рад у протеклим деценијама, ево и једног кандидата који заслужује пажњу.

То је човек са искуством министра иностраних дела (јер нам оде Јеремић), при том је образован, национал-патриотски настројен и, што је веома пожељно, говори ТЕЧНО енглески...

Тако да Тома Николић не мора да брине што није упућен у стране језике ако оваквог човека има уза се... Зеленко

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=LJRoKkGAhY4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=LJRoKkGAhY4</a>

108  Форум / Србија / Одг: Дачић: Нисам одобрио нову заклетву Жандармериje послато: Јун 30, 2012, 20:19:28

Цитат
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић оценио је данас да Жандармерија не треба више да користи заклетву у којој се наводи да Србије и српског народа нема без Косова, јер не треба давати алиби да неко посумња у добре намере Србије.

Да ли, госн министре (и премијеру Србије, у најави) то у преводу значи да ОПЕТ Срби таласају, угрожавајући стабилност Балкана и шире зато што су заклетву засновали на преамбули Устава, и што не желе да се одрекну свог порекла и земље својих прадедова Молим?

Кога је то Жандармерија, овом (већ изговореном заклетвом на Видовдан) убола у срце па је тако нагло забранисте...а живела је само ЈЕДАН ДАН!!!
Можда Шиптаре или, не дај Боже, ЕУ? Или остале грађане Србије несрпског порекла (у шта чисто сумњам)...

Елем, кад већ тако ЗОРНО бринете о другима а не о СОПСТВЕНОМ НАРОДУ, предлажем да што хитрије одмарширате у Брисел и урадите оно што сте могли научити од свог дојучерашњег коалиционог партнера, госн Тадића који је то упражњавао у неограниченим количинама...

Понудите ИЗВИЊЕЊЕ тој трулој кобили, која би да јаше на главама свих народа и држава Европе, без обзира да ли су вољни да буду део њене коњушнице...

Ништа ВАС не кошта (осим керозина који ионако плаћа народ Србије), а можда вас и помилују...

109  Форум / Србија / Одг: Нова заклетва српске Жандармерије!!! послато: Јун 30, 2012, 19:54:26

Дачић: Нисам одобрио нову заклетву Жандармериje

Та заклетва не треба више да се употребљава како не би било недоумица да ли њен текст представља метафору или претњу, оценио министар унутрашњих послова.БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Ивица Дачић оценио је данас да Жандармерија не треба више да користи заклетву у којој се наводи да Србије и српског народа нема без Косова, јер не треба давати алиби да неко посумња у добре намере Србије.

Након коњичке ревије "Видовдан 2012" Дачић је рекао да то није званична заклетва Жандармерије и да он тај текст никада није одобрио, а ни потписао.
"Свака јединица у МУП-у има своју славу, а слава Жандармерије је Видовдан, па претпостављам да је због тога и све друго у том знаку", рекао је Дачић.

Министар је оценио да та заклетва не треба више да се употребљава, како не би било недоумица да ли њен текст представља метафору или претњу.
Министар је додао да ни жандармерија ни било која друга јединица војске или полиције никада не би урадила било шта без команде државног врха, а што би могло да угрози мир и стабилност.
Дачић је поновио да Србија и њена влада желе да буду фактор стабилности и оценио да је Србији највише у интересу да регион буде миран и стабилан.


Заклетва припадника Жандармерије, специјалне јединице Министарства унутрашњих послова, посвећена је Косову без којег, како се наводи, не постоји српски народ и Србија....

Kurir


110  Форум / Политика / Одг: ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Кандидатура Јадранке Шешељ? послато: Мај 01, 2012, 19:34:31

За часну и снажну Србију!

Због чега се СРС стално проглашава крајње десном, тврдом националистичком странком, иако се у својој основи ЈЕДИНА (од безброј странака и партија) бори за заштиту српства, опстанак Србије и њених грађана?

Шта је то што је засметало некоме или некима у речима Војислава Шешеља 2002. године, када је као кандидат за председника Србије образлагао програм и смернице СРС-а и свог рада, уколико би био изабран?

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=du8iCN7kk2k" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=du8iCN7kk2k</a>

Да ли иста размишљања провејавају и када је кандидат за председника његова супруга, Јадранка Шешељ, и да ли су представници СРС остали доследни и након десет година, процените сами преслушавши оба снимка... 

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=5FGur23tHBI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=5FGur23tHBI</a>

111  Форум / Политика / О изборним шансама радикала послато: Април 28, 2012, 02:52:09


Да ли је баш тако ....

....како наводи Стефан Душанић у пасусу - да би Шешељ подржао Коштуницу??


О изборним шансама радикала

На крају, они гласачи радикала који се из било ког разлога не слажу с оваквом Војводином одлуком, а помишљају да би неки други опозиционар могао да прође у други круг (што личи на научну фантастику), на гласачком листићу имају рецимо име Коштунице. (Уосталом, када би лидер ДСС прошао у други круг, прилично сам сигуран да би га имењак из Хага отворено подржао. Нажалост, неће бити прилике да се ова хипотеза тестира.)

Треба одслушати председника СРС приликом гостовања на РТС-у 2002.г., где је као председнички кандидат Србије образлагао своје и ставове странке коју заступа...


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=du8iCN7kk2k" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=du8iCN7kk2k</a>


Цитат
Ниједна странка није вечити власник одређених гласова/мандата, већ се за њих сваки пут мора (из)борити. Пред изборе то се чини осмишљеном и организованом стратегијом и кампањом. Од старе славе се у политици не живи. Ако кампања изостане, успех је аутоматски под великим знаком питања.

А када је реч о кампањама које су у току?... што год да раде и начин на који то раде (трошећи енормне суме завлачећи руке у џепове грађана), остају на истом - ЦАРЕВИ У "НОВОМ" ОДЕЛУ!!! Дакле, остају провидни у својим намерама тако да им ни свеколика шминка не може помоћи да се сакрије сав кал који оставише иза себе током претходне четири године...
 
Народ ове напаћене земље не пати од амнезије, свакодневно (не својом вољом) учествује у играма без граница владајућих пустахија, па им је свега преко главе - нема те кампање која би ТРОШЕЊЕМ НЕЗАРАЂЕНОГ пружила БОЉИТАК ЖИВЉЕЊА онима чији се живот свео на контејнере, болест, самоубиства...

Довољно је било времена да се пропрати и схвати ко је ко и шта коме Србија значи, па скоро да и нема потребе за предизборним кампањама, на којима Душанић инсистира јер, по њему, ко не учествује ништа и не добија.
Заборавља оно основно, само прави домаћини не расипају паре већ се шире према губеру....Можда је баш СРС такав домаћин...
 

112  Форум / Србија / Одг: Србија условљена да прода изворе воде послато: Јануар 27, 2012, 03:41:28
Черупање Србије се наставља - на реду је "плаво злато"!

**************************************************************
Гласање у Скупштини града - Чија ће бити новосадска вода?

Странци стижу у „Водовод"Усвоји ли се на данашњој седници Скупштине града предлог пројекта јавно-приватног партнерства, новосадски ЈКП „Водовод и канализација" добиће наредних месеци стратешког партнера који ће заједно са градом производити, прерађивати и дистрибуирати воду за пиће, а истовремено се старати и о отпадним водама, укључујући и приградска насеља.

Евентуални улазак страног приватног капитала у ЈКП „Водовод и канализација" изазвао је бурне реакције јавности, а томе се највише успротивио Синдикат запослених у стамбено-комуналној делатности, који од градоначелника Игора Павличића захтева да спорни предлог повуче са дневног реда Скупштине.
- Невероватно је решење да ће приватни партнер са 49 одсто оснивачког капитала преузети одговорност управљања предузећем, док ће град, власник 51 одсто капитала, своје интересе заштитити кроз учешће у доношењу стратешких одлука - каже се у захтеву Синдиката и поставља питање ко је заправо већински власник новооснованог јавно-приватног предузећа (ЈПП).

****************************

Спас од приватизације

Директор „Водовода" Бранко Бјелајац напоменуо је, међутим, на седници Савета за комуналну делатност да нипошто није реч о приватизацији водовода.
- У Сегедину и Будимпешти заиста је био продат водовод, али то у Новом Саду није случај, јер је јавно-приватно партнерство заправо спас од приватизације - истакао је Бјелајац и додао да је потребна нова технологија како би се смањили губици на мрежи, који тренутно износе 26 одсто.

*****************************
- С обзиром на то да се тренутни капитал „Водовода", који ће имати 51 одсто вредности новог предузећа, процењује на 6,5 милијарди динара, поставља се питање да ли ће онда и страни партнер „унети" суму еквивалентну свом власничком уделу, односно 6,3 милијарде динара - наглашава синдикат комуналаца и упозорава да је овакво решење дало погубне резултате у земљама у окружењу, јер је цена воде драстично скочила.
Према речима потпредседника Градског одбора ДСС Петра Ћировића, владајућа коалиција решила је да уђе у пројекат продаје ЈКП „Водовод и канализација", односно тражења стратешког партнера, иако је јесенас скупљено око 32.000 потписа Новосађана који су захтевали да се пре доношења овакве одлуке тим поводом одржи јавна расправа и распише референдум. Он је упозорио да је по предлогу који треба да усвоје одборници у градском парламенту предвиђено да у наредне три године вода у Новом Саду поскупи за чак 40 одсто, иако Новосађани и сада плаћају најскупљу воду за пиће у Србији.


Б. Бабић - З. Чонкаш

Нови Сад, 27. 01. 2012

ПРЕСС


113  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 25, 2012, 17:35:19
Злоба као покретачка снага

Цитат
"Шешељев став је иначе био да, ако посета не буде дозвољена гинекологу Момчилову, не жели да га посете ни други специјалисти."


Наслов овог написа, као и поменути цитат, представљају репрезентативни узорак данашњег српског новинарства, коме није циљ објективно информисање већ тенденциозност која иде до граница кловновштине...

У жељи да се истакну пред својим газдама, аутори оваквих назови текстова - у овом случају Танјугов анонимус - не поштују ни најосновнија правила новинарске етике, а о Уставу да и не говоримо. Зарад пунијег буџелара вољни су да извргну руглу све, вођени очигледно идејом да је живот само један и да га треба добро проживети, безосећајно газећи по људима, замењујући тезе ко због кога постоји!

Да има и грама човечности у овом лику (с обзиром да је безимен, иначе, потписник написа о Шешељу) не би извргавао руглу човека коме је, пре свега, угрожен живот несавесним лечењем медицинских "стручњака" из Хага, уз опаску да су му, такође, укинута и сва људска права од стране оних који би себе да прогласе носиоцима борбе за истину и правду.

Истичући у наслову да је Војиславу Шешељу одобрена посета ГИНЕКОЛОГА, да би то поновио и у завршном цитату свог текста (вређајући својом двосмисленошћу и злобом и једног, и другог), не заобишавши при том да дода још једну, по њему, веома битну чињеницу да је др Милован Бојић, који предводи лекарску екипу из Србије, бивши "ВИСОКИ" ФУНКЦИОНЕР ЈУЛ-а, показује заправо на свом примеру како раде теледириговани "новинари"!  

Злоба, мржња, похлепа, оданост господару (било да је то уредник, власник медија, партија, државни врх или неко сасвим десети) слика је и прилика "демократских слободних" медија у Србији уназад 11 година. Овакво подаништво, када СВИ медији УНИСОНО певају исту песму, није забележено ни у време Милошевића и најблаже речено могу се сврстати у нову категорију информисања - МИКРОЧИПОВАНУ - која се одлично уклапа са тренутном дигитализацијом српских електронских гласила...

Теледириговано новинарство је и раније постојало, а сада иде у корак са светским трендовима, где је појам објективног новинарства само мисаона именица. Јадан је народ Србије које овакви медији и новинари обавештавају о збивањима у земљи и ван ње! На жалост, њихово зомбирање је у току, захваљујући препорукама Великог брата и осталим сатрапима којима је - да се вратимо поменутом тексту - у интересу Шешеља понизити, исмејати а потом живот му укинути!!!

Све док то мирно посматрамо, стварност ће остати иста, а да ли то желимо???

 

114  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 25, 2012, 17:18:35

Шешељу одобрена посета гинеколога


09:24х Хаг

Хашки трибунал одобрио је лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу да га у притвору посети лекарски тим по његовом избору.

Међу специјалистима које је Шешељ тражио да види је и гинеколог Паја Момчилов, који је посланик СРС у Скупштини Србије.

Управо је инсистирање на доласку Момчилова и направило проблем са одобравањем посете екипе лекара из Србије Шешељу.

Директор Канцеларије за сарадњу са Хашким трибуналом Душан Игњатовић потврдио је да је тај суд прихватио лекаре које је одабрао лидер радикала и навео да ће та посета бити убрзо реализована.

Игњатовић је подсетио да је држава у више наврата нудила Шешељу да га прегледа тим српских лекара, што је он одбијао, и додао да надлежни органи нису учествовали ни у избору актуелног тима, али да је, уколико такав захтев буде поднет, Србија спремна да сноси трошкове пута Шешељевог тима у Хаг.

Некадашњи министар здравља и високи функционера ЈУЛ-а Милован Бојић, који предводи Шешељев лекарски тим, рекао је да ће њихов задатак приликом одласка у Хаг бити да погледају целокупну документацију о досадашњем лечењу лидера радикала и да га прегледају те да су спремни да крену у сваком тренутку.

"Ми смо спремни да овог тренутка кренемо на аеродром и да идемо ка Хагу. Овог момента. Значи они су заиста на потезу", рекао је Бојић.

Долазак Момчилова више није споран, иако је трибунал уверен да је страначка припадност једини разлог за његово уврштавање у тим, односно да се посета лекара практично политизује.

Шешељев став је иначе био да, ако посета не буде дозвољена гинекологу Момчилову, не жели да га посете ни други специјалисти.

аутор: МП, извор: Танјуг

Нови магазин


115  Форум / Политика / Одг: "Жута кућа" и злочини над Србима! послато: Јануар 25, 2012, 04:29:56

Кијев спрема тужбу против челника ОВК


Б. В. | 25. 01. 2012. - 02:00х

Осим Русије и Турске, пре неколико месеци је и Украјина покренула опсежну истрагу о продаји људских органа у болници “Медикус” на Косову, јер су жртве троје Украјинаца, који су продали бубреге за новац који никада нису добили.Клиника „Медикус“ у Приштини

Очекује се да ће предмет ускоро бити предат Тужилаштву за организовани криминал Србије, јер Украјинци имају доказе да су у трговину укључени бивши челници ОВК и да је у нелегалној продаји органа учествовало на десетине људи.

Према подацима из истраге, троје Украјинаца се због сиромаштва одлучило да прода бубреге у клиници “Медикус” у Приштини за суму од 15.000 до 20.000 евра.

Они су најпре били подвргнути медицинским прегледима и испитивањима и када су се јавили богати купци органа из иностранства, дошли су авионом у Приштину у клинику, где су им одстранили органе. Њихови бубрези продати су за четири пута већу цену на црном тржишту, а Украјинци су без постоперативног лечења послати у домовину.

Иако су им обећане позамашне суме новца за продају органа, они су добили само неколико хиљада евра непосредно пре операције, а остатак им никад није исплаћен.

Blic

116  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 23, 2012, 16:19:01

Игра "глувих телефона" између медицинског особља које "брине" о Војиславу Шешељу се наставља!

Да ли ће коначно добити дозволу да га прегледају наши и руски лекари, питање је на које НИКО не може да одговори....јер све зависи од хашких лешинара!!!

117  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 23, 2012, 16:14:33

Шешељ враћен у притворску јединицу

23. јануар 2012. | 10:17 | Извор: Бета

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ враћен је око поноћи из болнице изван Хашког трибунала у притворску јединицу, саопштила је данас та странка у Београду, наводећи да му је прописана нова терапија.

Шешељу је, према саопштењу СРС-а, преписана нова терапија која обухвата 12 лекова, а лекари у болници су, на основу налаза, констатовали да је један од лекова који је Шешељ до сада узимао негативно утицао на бубреге.

Како наводи та странка, стражари су јуче око 17 часова позвали хитну помоћ када је Шешељу нагло позлило и он је превезен у болницу изван Међународног трибунала у Хагу.

Лекари у болници су нагласили да је неопходно да се пејсмејкер контролише свакога дана и били су изненађени када им је Шешељ рекао да у Хашком трибуналу то не раде, јер немају потребну опрему, каже се у саопштењу СРС-а.

Та странка је поново затражила да Хашки трибунал под хитно омогући да тим српских лекара на челу са Милованом Бојићем, за који је Војислав Шешељ дао сагласност, посети и прегледа лидера радикала.

РТВ


118  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 23, 2012, 05:16:58

Хоће ли српска власт коначно доказати да штити своје грађане, ма где били?

Да ли је ова српска власт икада показала да, сходно Уставу, има обавезу да штити основна људска права наших грађана ма где били, па макар се налазили и у казаматима као што је онај у Хагу?.. Или то раде селективно (пример са гаранцијама датим Биљани Плавшић) не осврћући се при том што грађанина ове државе ти "цивилизовани" западњаци јавно, пред ТВ камерама убијају?!?

То што се ових дана дешава са Војиславом Шешељом заправо пре личи на пинг-понг игру где су суиграчи Хашки трибунал и Влада Србије, а лоптица им је, на жалост, Шешељ. По свему судећи, правила игре су "донекле" измењена па не подразумевају вештину и надмудривање противника, већ ко ће лоптицу што јаче ошинути да што пре пукне!

Зашто? Па зато што је лоптица (читај: Срби - хашки затвореници) потрошни материјал!!!

Чак ни тако очигледна чињеница да је и овога пута у питању живот једног Србина (јер немаштовити западњаци примењују на Шешељу и понављају исти сценарио као што је то било са Слободаном Милошевићем) не потреса ове бездушне српске властодршце!

Из оваквог стања немара, безобразлука и бездушности произилази једини, логичким законима потврђен закључак - да је и једнима и другима основни циљ да Војислава пошаљу што пре у вечна ловишта (не дао Бог!)!!
 
Криминално дело без преседана, за које ће одговарати кад-тад, овде или горе...Бесплатне услуге пакла су им у сваком случају загарантоване!!!

119  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 23, 2012, 04:15:30

СРС: Шешељу позлило, пребачен у болницу ван Трибунала22. јануар 2012. | Извор: Танјуг

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ поново је вечерас, око 17 сати, хитно пребачен у болницу изван Хашког трибунала пошто му је позлило, саопштила је Српска радикална странка.

Радикали су затражили да Хашки трибунал хитно омогући да тим српских лекара, предвођен Милованом Бојићем, за које је Шешељ дао сагласност, посети и прегледа лидера СРС.

У саопштењу СРС је оцењено да Трибунал намерно не дозвољава ту посету.

Радикали захтевају и да породица и правни саветници што пре буду обавештени детаљно о разлозима због којих је дошло до наглог погоршања здравственог стања Шешеља.

Јелачић: Шешељ превентивно пребачен на преглед

Портпарол Хашког трибунала Нерма Јелачић потврдила је вечерас да је председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ данас поново пребачен у болницу изван Трибунала, из превентивних разлога.

"Шешељ је из превентивних разлога пребачен из притворске јединице на преглед у цивилни објекат", казала је Јелачићева Танјугу истичући да тренутно није у могућности да изнесе више појединости.

Мировић: Трибунал износи неистине о Шешељевом здрављу

Правни саветник лидера Српске радикалне странке (СРС) Војислава Шешеља Дејан Мировић изјавио је данас да портпарол Хашког трибунала Нерма Јелачић говори неистине и није овлашћена да износи информације о здрављу лидера радикала.

Мировић је на конференцији за новинаре рекао да Јелачићева говори нешто што није истина и што су шпекулације, нагласивши да су прави извори информација о Шешељевом здрављу - СРС.

"Не треба озбиљно шпекулисати о његовом (Шешељевом) здрављу, а најбољи доказ да је његово стање више него лоше, због небриге у Хашкон трибуналу, јесу манипулације у том суду", навео је Мировић.

Он је додао да не тврди само СРС да је Шешељ у Трибуналу неадекватно лечен, већ и холандски доктор који га је прегледао у болници.

Тај лекар је, према Мировићевим речима, Шешељу 19. јануара преписао два нова лека.

Мировић је казао и да је дезинформација да је Шешељ у среду, 18. јануара, превентивно одведен у болницу, већ је хоспитализован зато што му је позлило.

Шешељ је пре 10 дана затражио да га посети делегација лекара, с Милованом Бојићем на челу, кардиологом Зораном Наумовићем, пулмологом Миодрагом Вукићевићем и председником Одбора за здравље и породицу Скупштине Србије Пајом Јовановим, али Хашким трибунал још није одговорио на тај захтев.

"То је скандал и најбољи показатељ какве су њихове намере", оценио је Мировић.

РТВ


120  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 19, 2012, 16:03:53

Ружица
Цитат
Неколико литара течности евакуисаних из Шешељових  плућа током реанимације није могло одједном настати. Све слабије здравље могу имати спољашње знаке, које Трибунал и покушава да се сакрије од чланова породице и саветника Војислава Шешеља.
За неколико година, лекари Хашког трибунала не могу да се носи са тешким затвореником срчаних болести, што указује да су били  или  неквалификовани  лекари или затворске злобе. Њихов "третман" само погоршава проблем.

Да није у питању нека штампарска грешка (тачније, више њих) или можда Гоогл преводилац, тек никако да схватим о чему се ради (мислим, из овог "преведеног" текста...а посебно из наглашене реченице)...

Најбоље да убудуће качимо оригиналне текстове, а с обзиром да Срба има свуда у расејању, можемо и од њих очекивати квалитетнији превод и додатни коментар са извора информације...
То би нас још више повезало у жељи да сви будемо правовремено и објективно информисани о свему битном како за живот и дешавања у Отаџбини, тако и ван ње...
Ово тим пре јер су медији у Србији у служби власти, па много штошта и не сазнамо захваљујући њиховој "демократској отворености и слободи говора"!

 
121  Форум / Србија / Одг: Србија условљена да прода изворе воде послато: Јануар 09, 2012, 05:26:37

У прилог реченом говори и страдање Либије, не толико зарад нафте, колико због квалитетне воде, с обзиром да лежи на аквиферу (језеру слатке воде). Једина је афричка земља која је за наредних 150 година решила проблем обезбеђења тог "плавог злата" захваљујући Гадафију, који је иницирао изградњу бунара и цевовода, уз коришћење напредних техничко-технолошких решења. Пројекат је назван Велика вештачка река....који ће, након убиства Гадафија и разарања земље, новоформиране "демократске власти" без сваке сумње уступити иницијатору поробљавања Либије, породици Ротшилд...

Детаљније о "плавом злату" Либије можете прочитати овде.
 
122  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 09, 2012, 04:17:01
Издржи, Војо, још ову битку!

Нека Бог чува и сачува Шешеља од ових евро-америчких вукодлака, (не)људи рођених без срца и душе, којима ништа није свето!!!

Пожелимо му психичку стаменост, која му је помогла и приликом штрајка глађу, али и снажну позитивну енергију коју му шаљу породица и његови поштоваоци да поново превазиђе наметнуте здравствене проблеме.

Бојић је најближи истини...ово јесте покушај убиства како би се лажни трибунал ослободио човека који је чињеницама побио све њихове исконструисане оптужбе и плаћене сведоке, приказавши овај квази суд у правом светлу!

Знају они да нема више основе да га држе у затвору, али нису вољни да признају да су губитници и ово не би био први Србин чији су здравље и живот доведени у питање како би пред белосветском багром, својим творцима, "безболно" по све њих затворили досије X.

Имају ли ти еуропејски погребници породице, децу, савест?...Како могу мирно да спавају не помисливши ни на трен да пред Богом чине злодела и да их чека вечна ватра пакла?

На исто (паклено) окружење морају да рачунају и наши садашњи властодршци који су, заједно са Ђинђићем, били иницијатори и Шешељевог утамничења у хашком казамату!! Нечовечност ових потоњих, пожутелих од жеље да уђу у ЕУ (чија се трулеж и смрад осете надалеко) огледа се у јавним поданичким хајкама на сопствени народ - Србе, чија је једина кривица што су бранили кућни праг!

Имају ли и ови "наши" породице, децу, савест...помисле ли икада како живе породице оних које су они својеручно утамничили, како је болно одрастање деце без очеве подршке у тешким тренуцима, на чијим леђима је вечно залепљена срамотна етикета која ће их кроз живот пратити??

Мисли ли Тадић да је његов живот вреднији од Шешељевог, Младићевог, Караџићевог?

Нису ли и његови "прсти" посредно уплетени у садашње Шешељево здравствено стање, јер избори само што нису...Зарад о(п)станка на власти ваља потенцијалну конкуренцију уклонити...Начина има безброј, а беле рукавице су им загарантоване...

Очигледно заборавља да ово није партија шаха, и да сваки његов потез бележи неко чији је суд једини ваљан, а који се не може избећи..Па и народна изрека каже - НИЧИЈА (свећа) НИЈЕ ДО ЗОРЕ ГОРЕЛА!


  
123  Форум / Разно / Одг: Славе, празници, рођендани... послато: Јануар 05, 2012, 20:51:53

Благодат, милост и мир од Бога Оца и Господа нашега Исуса Христоса, и Духа Светога Свим Србима Света, уз најрадоснији поздрав,

МИР БОЖЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ...

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!
124  Форум / Разно / Одг: АФОРИЗМИ Данице Машић послато: Децембар 30, 2011, 20:03:29

Мали, али искрени допринос да се овај, од Бога дати дар претакања бодљикавих мисли спрам наше свакодневице чује и даље од страница овог форума, остварен је приликом доделе награде "Бранислав Мане Шакић" најбољем спикеру/водитељу/новинару у електронским медијима Србије.

Наиме, овогодишњи, 14.ти по реду лауреат Мирослав Војводић, водитељ/новинар Радио Београда је на пригодној свечаности у склопу уручења признања, 14. новембра 2011. у смедеревској Градској библиотеци, читао одабране афоризме наше Данице Машић-Српкиње.

Везивна нит поменутог говора и мисли је 15-та годишњица откако је Даницина прва књига афоризама "Свако време има прво лице" угледала светлост дана у издању Библиотеке "Сатир" из Смедерева...

На овај начин изузетни афоризми су, поред словно-сликовног писма, добили и свој тонски запис...

У ишчекивању нових, бритких запажања на овим ступцима, драга наша Српкињо, добрано наоштри бодљу јер ово данашње време има више лица, и свако од њих је ПРВО!  Смешко

   
125  Форум / Политика / Одг: Ратко Младић: пре и после срамног хапшења послато: Децембар 30, 2011, 17:10:45
Екана

Цитат
   
Одг: ХАШКИ ТРИБУНАЛ: Политичка суђења Србима и све у вези Хага
« Одговор #4 послато: Јун 04, 2011, 02:59:40 »

   
А зашто да се убије, није урадио ништа нечасно, а управо то су очекивали и његови садашњи тамничари. Он је пред Богом и собом чист, и чисте савести ће - кад за то дође време - пред Господа, а Православље самоубиство не одобрава!

Свестан је генерал Младић шта га тамо чека, свестан је и своје болести која га онемогућава да онечишћеним душама докаже ко право говори, а ко лаже... Зна он да право и правда не иду руку под руку са хашким казаматом, и да ће га прогласити кривим. По њима, највећу кривицу сноси за почињени геноцид у Сребреници, јер им је таква потврђена оптужба потребна како би укинули и "геноцидну творевину" - Републику Српску!

Генерал Младић зна, да и они знају да је све фарса, намештаљка, како би "велике силе" оправдале себе, и спрале крв са својих шака. Можда ће и успети у свом науму, јер њима ништа није свето, али - усхићени од среће што им га велеиздајници српског рода предадоше -не знају да и ми ЗНАМО чији трагови смрде нечовјештвом. И да глас о томе неће замукнути, а Ратка ће до Неба ваздигнути.

Зато драги Срби, ма где били, погледајте добро овај једносатни снимак, али и наредна два линка, и шаљите даље, до последњег у строју за одбарну отаџбине, части и поштења...Само тако ћемо помоћи и генералу, знајући истину о њему, Републици Српској, и матици Србији.
Надгласајмо све неверне Томе и не дозволимо НИКОМЕ да нам намеће кривицу геноцидног народа.

Генерале, уз тебе смо срцем и душом!

http://vimeo.com/17966898
http://www.pecat.co.rs/2011/05/stefan-karganovic-demontaza-srebrenickog-mita/
http://www.srebrenica-project.com/

126  Форум / Политика / Одг: Ратко Младић: пре и после срамног хапшења послато: Децембар 30, 2011, 04:33:28
Цитат
ЖИВ је Ратко и биће то увек у срцима његових сабораца и пријатеља!!!
moram da odgovorim kao vojnik kojeg je đeneral postrojavao . Nije smjeo da padne ziv u ruke Haskog tribunala i tu je kraj priče... 95 je slao djecu-studente 18-19 godina na najzesca ratista sa obukom od nekoliko sedmica , a nije znao pistoljem da si prospe mozak kao pravi časni general i ne dozvoli onanisanje nato kvislinga nad njegovim hapsenjem!
ispao je obična kukavica i sramota me je sto sam ga smatrao za drugacijim i hrabrijim.
sada trebamo da molimo boga da umre prije izricanja presude te na taj način kolko tolko izbjegnemo zig srama nad kukavičlukom vrhovnog vojskovođe.
S vjerom u boga , sloboda ili smrt !

Па кад је рат, нико не пита за године, а Отаџбину или браниш, или не браниш...
Шта мислиш, да је она храбра Србадија која је часно бранила Отаџбину у Првом светском рату ишла на обуку?
И треће, нема ни једног логичног разлога зашто би генерал Младић морао "да си проспе мозак" јер је био частан човек и борац!
Ова препорука би пре пристајала уз неко друго име или имена нпр. однарођене власти напаћене нам мајке Србије!!!
 
127  Форум / Србија / Одг: Зашто је угашена вечна ватра на споменику на Ушћу послато: Децембар 13, 2011, 04:43:53

Зашто је угашена вечна ватра на споменику или ко је угасио ватру, свеједно је..
Аутор текста је сам дао одговор коме је сметала и зашто је споменик очерупан...

Захваљујући управо тој подељености међу Србима, где једни другима бришу сећања, у Србији никада ништа неће остати вечно...

Од људи постадосмо нељуди, чак и жртве "милосрдног анђела" делимо на моје и твоје, на црвене и жуте...

Од ВЕЧНЕ ВАТРЕ остаде само ВЕЧНА СРАМОТА!
И кратко сећање које прети заборавом на недужне жртве, страдалнике НАТО терориста..

Следствено томе, колико сутра може нам се десити да заборавимо ко смо, од којег корења настадосмо...и све зарад боја!

Срамота! До Неба!!!

128  Форум / Разно / Одг: АФОРИЗМИ Данице Машић послато: Децембар 09, 2011, 23:00:55

СРПСКИ АУТОРИ У АНТОЛОГИЈИ ЕВРОПСКОГ АФОРИЗМА


У Русији је управо објављена антологија афоризма аутора из Европе, под насловом "Мудрост Европе" (од Дантеа до Фројда).

Антологију је приредио Владимир Шојхер, а објавила је издавачка кућа "Вече" из Москве. У књизи се налази више хиљада изјава, максима, афоризама и мисли филозофа, уметника, књижевника, научника, војсковођа и политичара од једанаестог до двадесет првог века, међу којима су Данте, Спиноза, Кант, Гете, Шилер, Флобер, Ниче, Шопенхауер, Ками, Сартр, Еко, Вајлд, Фројд...

У овој антологији заступљени су и српски писци: Иво Андрић, Александар Баљак, Милан Бештић, Борислав Богдановић, Радивоје Бојичић, Владимир Булатовић Виб, Милован Витезовић, Горан Гаћеша, Вук Глигоријевић, Здравко Гојковић, Ранко Гузина, Радивоје Дангубић, Весна Денчић, Раде Ђерговић, Слободан Добрић, Драган М. Јеремић, Растко Закић, Небојша Иваштанин, Владимир Јовићевић Јов, Раде Јовановић, Перица Јокић, Павле Ковачевић, Вишња Косовић, Петар Лазић, Дејан Лопичић, Ива Мажуранић, Љубиша Манојловић, Илија Марковић, Саво Мартиновић, Алек Марјано, Даница Машић, Дејан Милојевић, Митар Митровић, Момчило Михајловић, Веселин Мишнић, Филип Младеновић, Нинус Несторовић, Јово Николић, Александар Новаковић, Драган Огњановић, Ђорђе Оташевић, Срба Павловић, Миленко Пајовић, Милан Пантић, Раша Папеш, Душко М. Петровић, Ранко Пивљанин, Зоран Т. Поповић, Миливоје Радовановић, Душан Радовић, Драган Рајичић, Зоран Ранкић, Слободан Симић, Милан Р. Симић, Зоран С. Станојевић, Стеван Стојичић, Витомир Теофиловић, Миодраг Тодоровић, Зоран Туцаковић, Бранислав Црнчевић, Александар Чотрић и Слободан Јанковић.

Афоризми су тематски сврстани у поглавља: Свет и живот, Однос према животу, Човек, Разум, Истина, Морал, Љубав и брак, Понашање, Односи међу људима, Друштво, Држава, Политика и Историја.
--

Александар Чотрић
www.cotric.com
129  Форум / Разно / Одг: АФОРИЗМИ Данице Машић послато: Децембар 09, 2011, 22:52:05

С обзиром да је Даница Машић, врсни афористичар, део свог стваралачког духа пренела и на стране овог форума, ред је да и вест која следи нађе своје место баш овде, на знање свим посетиоцима дискусија ССС и Данициних афоризама...

130  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Новембар 26, 2011, 20:09:09
С. С.

Извор: http://www.pravda.rs/2011/11/25/posa...sku-na-kosovo/   ....

....бар тако пише на крају текста који је пребачен на поменути форум
131  Форум / Разно / Одг: Шта мислите о доласку и концертима Дине Мерлина у Београду? послато: Новембар 19, 2011, 05:11:05
On je nebitna seljačina sa lošim pesmama. Razvlačenje medijske žvake o njemu je čisto zamlaćivanje pažnje javnosti.

Сестро, језик ти је непотребно отрован! Најпре израз - сељачина ?!? Откуд то? Не приличи твом профилу овакав израз...
Друго - лоше песме ?! Ствар укуса..ипак у поређењу са Крлеушом, много боље пева  Зеленко

Поента је нешто сасвим друго, треба упознати јавност са неким чињеницама које нису баш тако познате, а могу бити од утицаја на одустајање од посете концерту Дине Мерлина...
ЗАТО треба писати, и то свакако није замлаћивање јавности...јер није ни први, ни последњи који ће посетити Београд и Србију!

132  Форум / Разно / Одг: Шта мислите о доласку и концертима Дине Мерлина у Београду? послато: Новембар 19, 2011, 04:59:34

Опет претње пред концерт Дине Мерлина

СНП Наши: Можда ће вам бити немира код Београдске арене


Српски народни покрет Наши позвао је становнике новобеоградских блокова који живе у близини хале Арена да не паркирају аутомобиле у том крају у дане када буду одржавани концерти Дина Мерлина, јер постоји опасност да буду оштећени.

У саопштењу СНП Наши наводи се да би незадовољство младих због гостовања Дине Мерлина могло би да резултира новим беспотребним насиљем на улицама Београда.

- СНП Наши, као једина организација која званично води кампању за отказивање концерта, не жели одговорност за евентуалне инциденте који могу да се десе. Наши активисти покушаће да у Арени и испред ње одрже политички протест симболичним паљењем застава исламских паравојних формација и не желимо да сносимо одговорност за било чије повреде, материјалну штету, нападе на медије или друге криминалне акте -наводи се у саопштењу.

Blic

133  Форум / Политика / Одг: У току је негативна кампања против Срба на интернету!!! послато: Новембар 18, 2011, 19:25:50
Срби - непресушни извор белосветских "уметничких стваралаца"

Није ово ни прва, ни последња кампања против Срба, српства и Православља...

И не би нас посебно изненадила да је дошла директно са простора БиХ, од стране тзв. Бошњака и муџахедина, предвођених великим муфтијом Мустафом Церићем...коме Срби стоје као кост у грлу!

Не, овакве умотворине пристижу из "цивилизоване" Европе, тачније Шведске, а познато је да су бројни муслимани током и након ратних збивања на подручју Босне и Херцеговине своје уточиште потражили у нордијским земљама...

Отуда и званично постојање Шведске Фондације "Златни љиљан", коју вероватно материјално потпомаже и домаће становништво - Бошњаци су им ипак ближи срцу, захваљујући већим делом и својим политичарима (Карл Билт енд комп.) а посебно теледиригованим медијима.
Ту истина на овим пољима нема шта да тражи, јер такво семе нема порода али не због семена, већ због "пољоделаца"...

И наравно, следствено томе и "напредним демократским претпоставкама живљења" пружена им је шанса да о својој "националној" угрожености прозборе и преко електронских медија, користећи савремену мултимедијалну технологију да расплачу свет над својом горком судбином..."добрих комшија који су веровали својој браћи Србима", а они их убијају "јер им је то у крви"!

"Извођачи радова" на овом, како га назваше, анимираном филму су - како  и стоји у левом заглављу снимка - Армија БиХ а припомагали су им очигледно (гласовно) и браћа Хрвати па тако Јусуф и Мустафа, због заборавних Кроата, говоре како ће их "Четници побити као зеЧеве"...

Заборавише или нису знали да Муслимани на овим просторима скоро редовно користе глас Ћ уместо Ч...Као што је, такође, до 80. па и 90.-тих било неуобичајено, или само у малом броју, да су млади били окренути упражњавању верских обреда и говора, користећи речи као што је "бисмиллах" - у име Алаха. Да не би у филму и Мухамеда да им "осветла образ" и говором, и изразима а посебно амблемом АрмијеБиХ на рукаву војничке блузе (таква је,ваљда, "народна ношња" тих мирних, добрих српских комшија), анимирац је могао мирне душе да се рента било којој нацији на овоземаљској кугли...

Овакве "ситнице" филма које маљем убијају народ чијег су корена, већ су виђене у страним документарцима и приликом "геноцидног протеривања Шиптара" са Космета током бомбардовања 1999., које су "уприличили" Срби, а да њихови режисери нису били свесни да су мало измиксали снимке српских избеглица из Хрватске и филмског дефилеа Шиптара (довољно је погледати посебно одећу и оглавља жена)...
Слична "омашка" је и француска верзија "Жуте куће" у којој се несташни Срби (главни глумци Хрвати) баве отимањем Албанаца и препродајом органа који живот значе...

Но, не треба грешити душу, у сваком житу има кукоља, лоших људи има у свакој земљи, народу, етничкој групи, али и оних којима верска и национална припадност није у првом плану, већ пре свега човечност. Имајући у виду горепоменути текст, онда мислим и на муслимански живаљ, који су се у склопу СФРЈ изјашњавали као Срби исламске вероисповести, оставши то до данас, неокрњеног побратимства са Србима...

Не треба, дакле, у свакоме гледати непријатеља, и мислити да су нам други криви за судбину...Сами смо себи највећи непријатељи дозвољавајући садашњим властодршцима у Србији, необоженим и однарођеним, да некажњено черече Србију а све зарад уласка у ту трулу ЕУ, каква је и Шведска, где је примереније богохулити по Србима него по псима или, не дај Боже, по геј популацији!

На нама у Србији је да одлучимо, хоћемо ли у ову и овакву изопачену Европу, или ћемо трчећим кораком у супротном смеру...

Јер ЖИВОТ је само један, а алтернатива смрт!134  Форум / Политика / Одг: У току је негативна кампања против Срба на интернету!!! послато: Новембар 18, 2011, 16:58:14


Цртани у коме Срби убијају муслимане


Шведска Фондација "Златни љиљан" направила филм у ком двојица Срба држе на нишану двојицу Босанца, које вређају да су глупи муслимани које су Срби клали.Још један у низу пропаганде који представља Србе као кољаче

На сајту те Фондације стоји да је назив овог анимираног филма "Патриот" и да је он направљен с циљем обрађивања агресије на БиХ. Такође, на истом сајту позивају се донатори да тој фондацији помогну у анимираној продукцији која ће обрађивати агресију на БиХ кроз циклус серија, кратких или дугометражних анимираних филмова.

Наиме, филм почиње тако што двојица Срба, у ствари четника, с пушкама у рукама и зеленим униформама воде кроз шуму на стрељање двојицу Бошњака, уз пут их вређајући да су глупе Балије.

Двојица Бошњака, Јусуф и Мустафа, док корачају с рукама изнад главе, тихо говоре да је требало да побегну, а не да се предају. "Које смо будале били, веровали смо нашим комшијама Србима и ево шта нас снађе", казао је један од њих, додајући да "нема шансе да побегну јер ће их побити као зечеве".

На њихово шапутање, један Србин кога Бошњаци ословљавају са комшија Милан, Војвода, каже им: "Тишина Балије, шта шапућете, нећете још дуго."

Један Бошњак затим је Србе питао зашто им то раде, када су били комшије које су се играле заједно, ишли у школу и били другови. "Какво је ово зло. Ми нисмо хтели да пружимо отпор, предали смо се, па зашто нас сада не пустите", питао је Бошњак.

А на то му је војвода Милан одговорио: "А јесте ви муслимани глупи као овце, па ми Срби вас убијамо и кољемо задњих 100 година редовно. У Првом светском рату, у Другом светском рату, ево сада и увек ћемо, чим нам се укаже прилика."


 
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=IxerMLtQNAw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=IxerMLtQNAw</a>


После тога, други Србин, Јован, пуца и убија једног од заробљених Бошњака, уз коментар војводе Милана: "Браво Јоване...све њих овако треба побити."

Међутим, у том тренутку појављује се и пета особа, која стоји с пушком иза свих и нишани Србе, говорећи "Алаху драги дај ми прецизан погодак...Бисмилах!". Та особа затим убија прво војводу Милана, а затим и Јована.

Преживели Бошњак каже придошлом Бошњаку, Мухамеду, да је био у праву и да је требало да пруже отпор, а Мухамед му одговара да заједно треба да пођу до села и организују људе јер су "четници велике кукавице, чим им покажеш зубе беже као зечеви".

18. 11. 2011. 12:37х | Б92

Vesti-online
135  Форум / Разно / Одг: Тадићеви бисери послато: Новембар 07, 2011, 03:38:01

Тадићева изјава у необавезном разговору о стању у Србији (Актер, 7.новембар 2011.)

Можда бих и ја био незадовољан...

"Нико не треба да ме упозорава на чињеницу да људи нису задовољни. Ја бих могао да узвратим питањем а где су људи данас задовољни. Можда бих и ја, да нисам председник државе, био незадовољан и огорчен".

То је бар лако, господине Тадићу, будите и Ви незадовољни и огорчени - довољно је само да се одрекнете председничке фотеље. (Екана)

136  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Новембар 06, 2011, 21:11:58

С обзиром да ни мој, а ни твој пост нису ни у ширем, ни у ужем смислу део теме о Косову и Метохији, поново подсећам - ако се позиваш на одређену књигу (у овом случају Кур'ан), онда наведи тачно Суру и Ајет искључиво из ове књиге, а не представника школа које на различите начине тумаче објаве забележене и у оригиналу, и у преводу...
Поздрав пријатељу који је, претпостављам, завршио теологију...и мој дипломски рад је анализа Кур'ана...
Овим завршавам причу о ономе што није тема коју тренутно пратимо овде, а то су збивања на Косову и Метохији и борба наше сабраће против свих оних који би да им узму кућни праг и гробове предака на Светој Српској Земљи...О неравноправној борби у којој су их напустили и однарођена српска власт али и браћа широм Србије, на срамоту потоњих! 


137  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Новембар 06, 2011, 03:59:10
Спрема се егзодус Срба

- Договори из Брисела, који се односе на царинске печате, лична документа, возачке дозволе, катастар и матичне књиге угрожавају наше виталне интересе и опстанак у овој средини – рекао је Ивановић.

- Инсистирамо да се истраже догађају од 27. септембра на Јарињу зато што смо оптужени од Приштине, дела међународне заједнице, али и од Београда да смо одговорни за нереде – додао је Ивановић и од надлежних институција у Београду затражио да „Србима на Косову и Метохији омогуће попис и учешће на изборима како на локалном, тако и на републичком нивоу“.Ово је срж свега, потпуног опстанка или нестанка Срба на Косову и Метохији, и управо зато су чланице Европске уније, посебно Енглеска и Немачка, веома заинтересоване да се што пре наставе преговори у Бриселу, сигурни да ће послењи чин овог игроказа коначно донети реализацију њихових планова.

Уколико се Шиптарима предају катастар и матичне књиге, онда Србија може да се опрости заувек од Свете Српске Земље, јер ће докази о власништву у земљишним књигама, по преузимању, нетрагом нестати а чега нема не може се ни доказати...

Матичне књиге ће такође појести мрак, дакле неће бити никаквог трага о животу Срба на овим просторима, што ће власти новостворене вештачке државе Косово искористити да сав наш живаљ који остане на својим огњиштима добије шиптарска документа, и на тај начин буде потпуно асимилиран од стране националне мањине, која је сада на КиМ-у већинско становништво!

Царински печати су круна потпуног признавања тзв. државе Косово и њене власти, тако да садашњи српски властодршци прелазе сваку границу људскости и поштовања сопственог народа на Косову и Метохији, продавши га за "шаку долара", а све зарад сопственог уласка у ЕУ која се већ распада по шавовима!

138  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Новембар 06, 2011, 03:17:31

Чињеница је да је упад специјалних јединица Роса био планиран много пре но што је изведен, али није произишао из шиптарске "кухиње", већ су и план, и реализација дело мислећих
енглеско-америчких представника (као што то урадише 2-3 пута у Сарајеву, а потом и у Рачку)...Шиптари су само извођачи радова...
И би шта би, на штету косметских Срба...

Chuck Norris
Цитат
laganje je dozvoljeno u kuranu , čak pozeljno u ratnim situacijama sva perfidnost i perverzija muslimanske ideologije dobija smisao , a to je kako kaze citat iz kurana : "i mrznja ce nestati kada svi predju na islam"

Чак, можеш мрзети муслимане и ислам, али ако говориш о њиховој Светој књизи, а ниси је проучио, немаш право да лични закључак уопштаваш - да је лагање дозвољено у Кур'ану.
Ако и даље стојиш иза те тврдње, онда када наводиш овај цитат из поменуте књиге (а није први пут), с обзиром да је под наводницама, бар наведи из које је Суре  и број ајета...тек да се зна...да нисмо аматери...

139  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Новембар 05, 2011, 22:20:22

Ово је права слика храбрости и снаге голоруких Срба у одбрани барикаде


Кфор покушава да уклони барикаде на Брњаку,04.11.2011., 08:27 ч.

E-Новине Косова и Метохије

140  Форум / Србија / Одг: Имају ли Срби у Србији иста права као и мањински живаљ? послато: Новембар 05, 2011, 04:36:13

Ево докле је Србија догурала!

Један министар без портфеља (илити без ресора), Сулејман Угљанин изјавио љутито како ће ОН протерати (наравно, уз помоћ међународне заједнице) српског полицајца ЧАК и из Србије јер се дрзнуо да приводи његовог сина у полицијску станицу Новог Пазара!?!

Ако на случај гледамо као на повређеност једног анонимног оца због тога што му је син допао полицијских шака која је тренирала строгоћу над малолетником, па да донекле и схватимо очеву озлојеђеност...Мада и ту треба бити објективан па сваку врсту синовљевог чињења назвати правим именом, и сходно томе се, хладне главе, и одредити спрам обе стране.

Али ако је тај отац министар у Влади Србије (изабран по мањинском кључу, јер портфеља нема) који при том користи тај исти критериј да би Србима показивао руком у смеру "врата" из државе им њихове, е то већ нема никаквог оправдања, ма шта да су новопазарски полицајци урадили сину његовом (а убили га нису, то је сигурно!)!!!

Поистовећивати привођење сина (и његова три другара) у полицијску станицу као малтретирање целокупне националне мањине којој припада, а чине већину у Новом Пазару, подижући цео случај на међународни ниво, је више него непримерено, дрско и безобразно!!!

Непримерено јер својим арогантним (без основе) понашањем представља лош узор сину, коме остају два пута у самоваспитању - да крене очевим стопама бахатости, или да поштовање закона и обичаја вере буду оквир његовог моралног сазревања...Иако постоји искуствена народна изрека која каже да ивер не пада даље од кладе, ипак верујемо да свако правило има и изузетака...

А да је министрово понашање дрско и безобразно, више је него јасно из изјаве коју је дао медијима. Биће да се госин Угљанин мало заборавио, унео се превише у улогу човека на власти, коме је све дозвољено... па чак и да ПРЕТИ ПРОТЕРИВАЊЕМ Срба из Србије!!!

Да ли то значи да данас свако коме падне на памет може да захтева већа права од већинског живља у Републици Србији, чак толика да их уз међународну заједницу избацује из сопствене куће ? Е, то неће моћи...или тачније, неће моћи од оног тренутка када на власт дође она партија или странка којој је стало до очувања сопственог националног бића...

Која неће дозволити никоме са стране да се уплиће у васпостављање унутрашњих државних односа....Која се неће извињавати и Курти и Мурти, богохулећи по сопственом народу...Која неће дати ни педаљ државине за предворје умируће Европске уније...Која ће коначно стајати усправно, чврсто држећи стег у рукама....српску заставу на српској земљи!

141  Форум / Србија / Имају ли Срби у Србији иста права као и мањински живаљ? послато: Новембар 05, 2011, 02:30:05

Опасне тензије Поново потресају Нови Пазар

Угљанин протерује полицајце из СрбијеЗахтев - Министар тврди да му је новопазарска полиција претукла сина и прети да ће позвати међународну заједницу ако начелник Драган Терзић не буде смењен и не напусти Србију


Српски министар Сулејман Угљанин затражио је јуче да начелник Полицијске управе у Новом Пазару Драган Терзић поднесе оставку, напусти град, али и државу Србију! Угљанин је овако реаговао због привођења његовог сина Мухамеда и још тројице младића, за које је рекао да су претучени у полицијској акцији. Он је запретио и да ће позвати међународну заједницу у Санџак.

Лидер Странке демократске акције, која је пре неколико година изгубила власт у Новом Пазару, ипак није показао детаљније доказе о повредама и премлаћивању четворице младића, па су убрзо кренуле и спекулације да је он прексиноћњи инцидент искористио за напад на начелника полиције, који, како смо сазнали, није по вољи многим политичким моћницима. Драган Терзић је пре шест година из Панчева доведен у Нови Пазар јер није било полицајца у Санџаку који је смео да се супротстави криминалу и истовремено се не приклони некој од зараћених политичких опција.


Опрезно с изјавама

Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић каже да политичари и полиција морају да буду свесни осетљивости међунационалних односа на овом подручју и да својим неодмереним изјавама не би требало да доливају уље на ватру.

- Господин Угљанин би морао да буде опрезан и свестан како ће његово саопштење да делује на међунационалне односе. С друге стране, полиција тамо мора имати повећану одговорност и свест да њихови поступци могу да добију различито тумачење и смисао који може да наруши међунационалне односе. То никако не значи да полиција треба да толерише прекршаје и угрожавање јавног реда и мира, без обзира на етичку припадност починиоца - упозорио је Вукадиновић.Инцидент на улици

Угљанин је јуче жестоко напао полицијску управу у Новом Пазару.
- Полицајци су зауставили аутомобил у којем су била четири малолетна младића, насилнички их извукли из возила, ударали у главу, тело и шутирали ногама. Након тога су их без легитимисања и било каквих питања привели у СУП. Толико су се острвили да су зауставили најбоље ученике и најбоље младиће ове чаршије. Прешли су црвену црту. Одговорно кажем да начелнику полиције Терзићу и овој полицији није више место у Новом Пазару и ја их позивам да што пре напусте овај град и Србију - казао је Угљанин.

Он је рекао и да ће, уколико у најкраћем року не добије одговор од Владе и МУП-а шта је предузето против таквих насилника, бити принуђен да позове међународну заједницу и међународне снаге да грађане штите од полиције.

Помоћник директора полиције и начелник Полицијске управе у Новом Пазару Драган Терзић негирао је јуче Угљанинове наводе. Он је истакао да су младићи приведени у полицију по пријави једне жене којој су препречили пут у једној од новопазарских улица.
- Младићи су, према тој пријави, у четвртак око 22 сата изашли из аутомобила и једној грађанки претили пиштољима. Полиција је младиће привела ради идентификације и они нису негирали инцидент, објаснивши да су се само шалили. Код њих није пронађено оружје, али су сви они починили прекршај - рекао је Терзић.

Мухамед има „пробну" дозволу

Он је објаснио да је Угљанинов син пре три дана подигао пробну возачку дозволу и да као 17-годишњак у периоду од 17 до 23 сата не сме да вози без присуства пунолетне особе која има положен возачки испит „Б категорије".

- Његови другови су такође били у прекршају јер код себе нису имали личне карте, иако је законом предвиђено да сваки грађанин изнад 16 година код себе мора да има личне исправе - упозорио је Терзић.

Према сазнањима Пресса, приведени младићи су црвеним „голфом" правили хаос у саобраћају и претили суграђанки која их је пријавила полицији. Полиција их је убрзо пронашла, а тек када су их одвели у станицу, сазнали су да су привели сина министра Угљанина. Уз пријаве младићи су пуштени кући.


Вељовић: Разговарао сам са Сулејманом Угљанином


Директор полиције Милорад Вељовић потврдио је за Пресс да је два пута разговарао са министром Угљанином и да ће се састати са њим следеће недеље.

- Као директор полиције издао сам налог да се провере сви наводи министра Угљанина. Чим се заврше све провере, и министар Угљанин и јавност ће бити обавештени о резултатима - навео је Вељовић.


Press

142  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Новембар 05, 2011, 01:39:18

Е, овде већ треба скинути капу...тек пре месец дана основана странка а већ прикупљено више од 10.000 потписа!?! Хоће ли наставити тим темпом? Живи били па видели, посебно коју боју преферирају....

************************************************************************

Миле Драгић за Данас о новом ангажману на српској политичкој сцени


Прикупио 10.000 потписа


Хоће да помогне "народу и држави" : Миле Драгић


Аутор: Л. Валтнер

Београд - Покрет за развој Србије основан је пре месец дана, а крајем октобра предали смо више од 10.000 потписа потребних за регистрацију политичке странке.

У нашим редовима имамо велики број истакнутих личности, међу којима су академици, професори универзитета, пензионисани генерали војске и полиције и, што је најважније, огроман број младих људи жељних позитивних промена, каже за Данас Миле Драгић поводом свог (и званичног) уласка у политику, одговарајући на питања да ли је регистровао Покрет и ко му је све приступио.

У којој мери је ваш политички ангажман повезан с вашим пословним интересима?

- У политику улазим искључиво да бих помогао нашем народу и држави, свестан тежине ситуације у којој се налазе наше друштво и економија. За десет година владавине ове политичке гарнитуре, последице по привреду и друштво су катастрофалне. Спољни дуг је вишеструко увећан и поред распродаје јавне имовине, уништена је већина предузећа, незапосленост је вишеструко повећана, огроман пад животног стандарда и морала људи, стално смањење територије, енормно повећање корупције и криминала, одлазак из земље младих образованих људи... У таквом друштвеном тренутку, ниједан поштен и способан грађанин не сме да стоји са стране и немо посматра уништавање државе, већ се мора ангажовати на промени такве ситуације. Наша држава има огромне материјалне и људске потенцијале да живимо са много вишим стандардом, као што је то било пре 30 година.

Хоћете ли изаћи на предстојеће изборе и како - самостално или с неком већом странком?

- Спремамо се да изађемо на предстојеће изборе. У зависности од тога колико се грађани прикључе нашем покрету и подрже наш апел за позитивне промене, видећемо да ли ћемо на изборе изаћи сами или у коалицији са неком странком. Странке на чијем челу су лидери који су довели државу до овог стања, на пример Г17 плус, па и Демократска странка са овим кадровима, не могу бити наш партнер.

Љубитељ панцира

Зрењанински бизнисмен Миле Драгић, власник истоимене фирме за производњу војне опреме и један од актера афере „Панцир“, одлучио је да уплива у политичке воде. Током 26-годишњег рада на челу фирме, медији су Милета Драгића повезивали са бројним политичким странкама на власти и у опозицији, као њиховог финансијера. Упркос томе, Драгић никада није био члан партија.

Дуго је његова фирма била један од водећих снабдевача српске полиције и војске војном опремом, све док јула 2007. није оптужен у афери „Панцир“. Тада је оптужен заједно са бившим савезним министром одбране Првославом Давинићем, његовим помоћником Милуном Кокановићем и бившим начелником Одељења за развој и опремање војске СЦГ Јовицом Вучковићем. Њих је оптужница теретила због склапања штетног уговора по некадашњу државу Србију и Црну Гору, вредног 176 милиона евра. Убрзо након тога, зрењанинска фирма је запала у тешкоће, а говорило се и о њеној потпуној пропасти.

Касније је судски поступак против Драгића издвојен и његов случај је прешао у надлежност Општинског суда у Зрењанину, јер он није био војно лице. Касније је првостепени суд Драгића ослободио оптужбе за злоупотребу службеног положаја у покушају и незаконито држање оружја.

Фирму „Производња Миле Драгић“ основао је 1985. Својевремено је тврдио новинарима да је први новац зарадио копајући канале, као студент, да би преживео. Драгић је и заљубљеник у хеликоптере, а у дворишту своје куће у Сремској Каменици изградио је хелиодром. Рођен је у БиХ. Магистрирао је 2001. на Факултету техничких наука у Новом Саду.

И. Пејчић

Данас

143  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Новембар 05, 2011, 01:18:44
Као што видите, небитно је ко ради процену гласачког тела...
Чињеница је да жути и њихови трабанти играју увек исту игру...расцепкају се на милион странака, замажу очи народу а онда се, по окончању гласања, ухвате сви за ручице и наставе по старом...   Љутко

По ономе што се види, жути ће опет сести у властодржачке фотеље...
Зашто? Па зато што ће засигурно са њима бити и "апостол" Тома (који је, током штрајка успео да се лиши свих овоземаљских задовољстава чак ЦЕО један дан ) Зеленко.....
Баш је штета што није био одлучан као његов кумашин, који је издржао месец дана....можда би сада однос "снага" био сасвим другачији   Намигивање
144  Форум / Политика / Одг: Будите одлучни као Ноле! послато: Новембар 04, 2011, 04:24:34
Svaka im cast, trebali su posle da mu okrenu ledja na koji minut a potom da izadju...jer od pomenutog gosta nista pametno nisu ni mogli da cuju!!!
145  Форум / Разно / Одг: Тадићеви бисери послато: Новембар 01, 2011, 05:03:35
Тадић на отварању нове производне хале фабрике ауто-каблова "Леони" у Прокупљу (Бета, 10.06.2011.г.)

Видни знаци опоравка привреде

"Кренућемо по свету у потрагу за новим инвеститорима", казао је Тадић и додао да је за привлачење инвеститора у неразвијене средине у Србији веома важна добра спрега Владе и локалних власти.

Напокон председник Србије обзнанио формулу увећања салда на рачуну: плаћено путовање по свету + добра спрега државних и локалних челника = добра "инвестиција"...(Екана)


146  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Новембар 01, 2011, 04:23:49
Тенденциозно новинарство

Ево како изгледа (у горенаведеном примеру) тенденциозно новинарство у Србији, или тачније, писање по наруџби!

Најпре се узме једна сасвим обична информација која се ни по чему не издваја од сличних (нпр. да је председник Тадић био код зубара да поправи покварени зуб)...  Намигивање

Онда јој се додају фотографије које инкриминисану особу оцрњује више него сам текст - при том се врши такав одбир где се поменути приказује у најружнијем издању (иако медијске архиве имају на тоне много бољих снимака)...

На крају се целокупна информација зачини нечасним по аутора, потписом испод фотоса који још више укопава лице о коме се говори, и добије се сасвим нова вест која са почетном једва да има мало заједничког...

Од ове болести - тенденциозног новинарства - болују сви медији у Србији (част изузецима) али Блиц је увек био предводник....СЕЈАЧ МРЖЊЕ!  Љутко
И не чуди ако се зна ко је власник ове куће...па чак и осталих...

Својевремено је бацано дрвље и камење на тзв. Шешељев Закон о информисању, који је тада инсистирао да се истакне на видном месту власништво медија (странцима није било дозвољено власништво, што је и логично, у циљу очувања националних интереса)...

Ако некоме засмета речено, нека се одмах присети од које године је нпр. у Аустрији дозвољено приватно, искључиво домаће власништво над информативним гласилима (није много воде протекло од тада).

Данас су то анационални медији, партијски, с обзиром да овдашњој власти предзнак националног није ни у примисли...

Имајући све то у виду, најбоље би било да се вратимо добошарима...не кошта много а глас стигне до свакога (фотка није ни потребна)...  Cheesy

И да се вратим на изворну, а не објављену вест коју је читаоцима понудио Блиц...
По свему судећи овај игроказ од суђења Шешељу неће бити окончан све док не прођу избори, то је јасно и птицама на грани...а договарано је на свим нивоима, како државним тако и међудржавним!

Сада напокон могу да одахну и одспавају мирним сном Тадић, Николић и остали трабанти, јер неће имати конкуренцију...

Али морају ипак да знају - ни његово одсуство неће вечно трајати!  Зеленко

    
147  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Новембар 01, 2011, 03:36:07
Ако га не осуде на више од 15 година


Шешељ у Србији почетком 2013.


- Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке, који је од 2003. у притвору Хашког трибунала, где му се суди за ратне злочине у Хрватској, БиХ и Војводини, могао би најкасније фебруара 2013. године да се врати у Србију, и то у случају да буде проглашен кривим - каже за “Блиц” Борис Алексић, Шешељев правни заступник.Шешељ је у хашком притвору већ девет година.

Завршне речи оптужбе и одбране на суђењу Шешељу пред Трибуналом биће одржане од 5. марта идуће године, пише у синоћ објављеној одлуци претресног већа.
Алексић сматра да Шешеља неће пустити на слободу док се не заврше избори у Србији.

- Зато првостепену пресуду можемо да очекујемо 2012. године, након чега могу да уследе жалбе. После тога, другостепена пресуда би морала да буде донета до краја 2012. - објашњава правни заступник вође радикала.
 
Милан Антонијевић, из Комитета правника за људска права (Јуком), каже да је реално очекивати да у следећих годину дана буде донета пресуда и у првостепеном и у другостепеном поступку.

- Процес је могао да буде окончан много раније. Чињеница је да је поступак у приличној мери био ометан дешавањима са сведоцима и поступцима Војислава Шешеља, којим је ометао рад суда - каже Антонијевић.

Алексић подсећа на то да је Веселин Шљиванчанин осуђен на 10 година затвора, "па чак и да Шешељу изрекну 15 година, он би могао да изађе у фебруару 2013. године због одслужене две трећине казне".Воли деведесете: Један од наступа др Шешеља


Антонијевић не жели да "улази у лицитацију о потенцијалној казни Војиславу Шешељу”.
- Незахвално је предвиђати године затвора које би Шешељ могао да добије уколико казна буде изречена. Сада је на Тужилаштву и суду да донесу пресуде у што краћем року, што је веома битно за овај, али и друге поступке у Хагу - сматра Антонијевић.

Није познато ни да ли ће пресуде по оптужницама за непоштовање суда продужити Шешељев останак у Хагу, или је он те казне већ одслужио деветогодишњим боравком у Схевенингену.

- Када је у питању непоштовање суда, суд у Хагу још није дао одговор на питање од ког тренутка се рачуна почетак притвора. Шешељ је већ издржао казну за прво и друго непоштовање. Остао је трећи поступак, који је заказан за 4. новембар, а односи се на његове књиге на интернет сајту. Тај процес може да се заврши веома брзо, у року од пет-шест месеци - каже Алексић.

Blic
148  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Октобар 31, 2011, 15:46:40

Чак, читајући твоје одговоре, све ме више убеђујеш да си пресликани Чак Норис...
Не пратиш своје мисли, судараш се са њима, а другоме качиш етикету да лупета глупости (наравно, не овим речима)..

Одустајем од намере да ти гореречену потврду образложим јер би ми требало мнооого простора и времена, што није проблем, већ што си своја размишљања забетонирао, па би то био узалудан посао...

Баш се питам шта те је највише одушевило код Чака...његов глумачки успех или улога политичког активисте (финансијера републиканске партије и евангелистичке хришћанске групе) или ЧАК чињеница да је непоражени карате шампион?

Можда одговор свега до сада реченог лежи у томе..

А СНС??? Кад неко једанпут преврне ћурак, па још куму окрене леђа?..Е, тај ће то чинити кад год затреба, не због народа, већ себе ради! Дакле, странка за једнократну употребу...

149  Форум / Разно / Одг: Шта мислите о доласку и концертима Дине Мерлина у Београду? послато: Октобар 31, 2011, 02:12:16

Фото коментар: Дино са рајом


Дино Мерлин је заслужио насловну страну Фронтала и данас, јер неке успомене су заслужиле да их чувамо и да их се са носталгијом присјећамо док гледамо фотографије.

Коментар на текст "ДС: Блате нас Мерлином"  - Ратна фотографија Дине Мерлина са најпознатијим бе-ха ратним злочинцима.Петорка у загрљају: крајњи лијево (окренут леђима) - НН, други с лијева - Исмет Бајрамовић Ћело, трећи (стоји) - Дино Мерлин, четврти (у чврстом Диновом загрљају) - Рамиз Делалић Ћело, и пети - Јусуф Јука Празина.

Сви су ратни злочинци и "рахметлије" (поубијали су се између себе) изузев НН-а и Дине Мерлина, а да ни једном никад није суђено за убијање српских цивила у Сарајеву, нити их је стигла рука правде. Убила их је "пријатељска ватра".

Наградно питање: са киме ће се Дино Мерлин овако грлити и пјевати у Београду?

Зоран Јанковић

Фронтал.РС
150  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Октобар 31, 2011, 01:07:30

Chuck Norris
Цитат
Ekana
Цитат
зна ли ко је коме отео животни простор
poznavaoče istorije  Зеленко ko je kome kada i koji prostor oteo?


Chuck Norris
Цитат
Ekana
Цитат
Мора да је побркао лончиће!
Зеленко tačno je da su razlozi dublji a trebalo bi pitati čanka ili čedu  tvoje idejne vodje o dubljem konceptu demokratičnosti ... Izrael bi trebao da dopusti hamasu da im kroji sudbinu a da jevreji budu na milosti dobrim muslimanima koji su kroz istoriju pokazali da nece da osvajaju i otimaju tudje...


Познаваоче мене или ме - да ли је питање "о мојим" идејним вођама, твоје лично или Чака Нориса?  
Уколико је Чаково, немам одговор, али ако је твоје лично онда бих рекла да си добар ник одабрао  Зеленко


Поменута реченица није ЧАК ни констатација већ набеђивање, карактеристично за све оне који не могу да парирају аргументима, тако да је излишна (а пропо концепта демократичности ?! чему помињање поменутог ?) ...


А што се тиче мог идејног вође (хајде да ти, ипак, откријем малу тајну), управо га гледаш у очи   Намигивање


Твоје виђење односа Јевреја и муслимана (у овом случају Палестинаца) вуче на једну (Додикову) страну...Можда не би било лоше да се и ти детаљније упутиш у историјске воде њихових сукоба, али и сву додатну литературу, посебно о стварању државе Израел.

А уместо погледа у историју, ево једног свежег снимка...довољно га је погледати, искључиво као људско биће, без национално-верског опредељивања..

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=VJAVPe-crNE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=VJAVPe-crNE</a>
Chuck Norris
Цитат
Ekana
Цитат
РС је примарно да задржи своју аутономију”, истакао је Додик.
ne vidim sličnost jer tadić za razliku od Dodika ima okupirani deo teritorije a svoje gradjane koji su pod okupacijom poziva na mir i poslusnost sve u cilju ulaska u nato  Зеленко


Реторичка изјава која нема чврсту подлогу, без обзира што мислиш да сте ви у РС, али и у целој БиХ, "слободни" да одлучујете о својој судбини...Као да читам "Барона Минахаузена"  Зеленко


Потврђујем, стоји опаска о Тадићу и његовој камарили...


Једино по чему се разликујете од Срба у Србији, и ту вам најискреније скидам капу и честитам, је што сте и у души али и корењем прави Срби (као наша браћа на Косову и Метохији), за разлику од ових, већ однарођених...Наравно, част изузецима у Србији - жутица је опака болест коју треба што пре искоренити!!!

Странице: 1 2 [3] 4 5 ... 13
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!