forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Април 03, 2020, 06:07:31


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


  Прикажи поруке
Странице: [1] 2
1  Форум / Политика / Одг: Ратко Младић: пре и после срамног хапшења послато: Децембар 29, 2011, 21:53:56
Цитат
ЖИВ је Ратко и биће то увек у срцима његових сабораца и пријатеља!!!
moram da odgovorim kao vojnik kojeg je đeneral postrojavao . Nije smjeo da padne ziv u ruke Haskog tribunala i tu je kraj priče... 95 je slao djecu-studente 18-19 godina na najzesca ratista sa obukom od nekoliko sedmica , a nije znao pistoljem da si prospe mozak kao pravi časni general i ne dozvoli onanisanje nato kvislinga nad njegovim hapsenjem!
ispao je obična kukavica i sramota me je sto sam ga smatrao za drugacijim i hrabrijim.
sada trebamo da molimo boga da umre prije izricanja presude te na taj način kolko tolko izbjegnemo zig srama nad kukavičlukom vrhovnog vojskovođe.
S vjerom u boga , sloboda ili smrt !
2  Форум / Политика / Одг: Светска збивања и Србија послато: Децембар 20, 2011, 18:53:13
Јунге велт: Тадић више не разуме ЕУ
20. 12. 2011 17:43 | Вести
boris tadic5 Јунге велт: Тадић више не разуме ЕУ

Junge Velt: Немачка хоће Србију на коленима (Фото: Вести)

Берлин – Српски председник Борис Тадић више не разуме Европу“, реагује Њемачки „Јунге Велт“ на Тадићево писмо „Франкфуртер алгемајне цајтунг“, у којем он одговара двојици „балканских експерата“ из редова демохришћанске Уније, који су у истом листу коментарисали европску незрелост Србије. Српски председник жали „због непризнавања настојања његове Владе, која је у потпуности одговорила захтевима Брисела“.

„ЕУ чланство је стратешко опредељење Србије“, каже у својој реплици Тадић.“Стога би требало да је европска оријентација Србије од стратешког значаја и за Европу“.

За Европу сигурно јесте од стратешког значаја да Србију баци на колена, како се једном изразио један Њемачки министар спољних послова, надовезује се „Јунге Велт“. У том смислу су и вођени преговори о чланству „између НАТО-бомбардера и српски антинационалиста“.

Са примањем у ЕУ прозападно оријентисани владајући спектар у Србији очекује да изађе из статуса презрене и подређене државе. “У стварности би приступ у ствари био исто што и објава капитулације“, сматра овај лист.

„Европа, у коју се заклиње Борис Тадић, учествовала је у варварском бомбардовању НАТО-а против Југославије, након што је владајућа врхушка у Немачкој масовно имала удела на распиривању грађанског рата. Ако су то европске вредности, Београд би требало да се осврне на неке друге „, наставља даље ова новина наклоњена левици.

Тадићево великодушно игнорисање немачког креирања Првог и Другог светског рата – за сецесионистичке ратове Србија је сама морала да сноси читаву кривицу – ипак није умилостивило Берлин. По први пут је од неког кандидата захтевана спремност да призна одвајање једног свог дела територије. То је ипак мало превише, ламентира српски председник над непопустљивошћу Берлина, а његове речи „Јунге Велт“ пореди са понашањем узорног ђака кога учитељ стално шаље у ћошак.

„Косово је наш изазов“, пише даље Тадић. “Србија неће признати једнострано проглашену независност јужне провинције. Наше принципијелно и уставом утврђено држање у косовском питању дели већина чланица УН, као и пет земаља ЕУ“. Али не и државе, од којих зависи, реплицира „Јунге Велт“ Тадићу. Као и при распаду Југославије, Немачка намеће остатку Европе своју вољу. А то значи да Србија може да приступи ЕУ само на коленима.

С обзиром на стварну европску политику, ово бомбастично преувеличавање значаја ЕУ „Јунге Велт“ доживљава као „трагикомично“, посебно речи српског председника: „Европска идеја је већа од 27 држава чланица. Она није потпуна без западног Балкана – и то није могуће без европске , демократске и напредне Србије у његовој средини „.

Наводни европски мировни покрет наступа према Србији као део „империјалистичке ратне коалиције“, која је скоро поробила јужни део Србије. „Тадићева Србија је спремна да се добровољно потчини“, закључује „Јунге Велт“. vaseljenska
ne obra se bostan dok sve sljive ne popadaju
3  Форум / Разно / Одг: Занимљив видео послато: Децембар 19, 2011, 21:27:57
Šta raditi ako vam je dosadno u avionu?
1. Izvadite laptop iz torbe.
2. Polagano i pažljivo ga otvorite.
3.Upalite ga.
4. Čekajte trenutak kada ste sigurni da putnik do vas gleda.
5. Na trenutak zatvorite oči, ponovo ih otvorite i podignite glavu ka nebu - kao da se molite.
6. Duboko udahnite... I otvorite sledeći link http://www.myit-media.de/the_end.html
7. Pogledajte izraz lica putnika do vas.
4  Форум / Разно / Одг: ХВАЛА, НА СВЕМУ ХВАЛА, А САД ... послато: Децембар 19, 2011, 17:10:00
ДАНКЕ ДОЈЧЛАНД. БРЕ!
Зеленко
pacijent  Превртање очима
5  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Децембар 17, 2011, 17:11:18
„Можда следећи пут хуманитарну помоћ возимо на тенковима“
17. 12. 2011 1:02 | vesti.ru


Дмитриј Рогозин / Фото: Ројтерс

Москва –  Представник Русије у НАТО Дмитриј Рогозин, у интервјуу за телевизију РОССИЯ 24 после оштре критике између осталог је рекао: „Зато бисмо могли да се бавимо питањем, да ли кроз шалу, или већ збиља, можда би следећи пут требало да хуманитарну помоћ возимо на тенковима“.
vaseljenska
 Молим?
mozda je relativan pojam?
6  Форум / Србија / Одг: О Србима послато: Децембар 17, 2011, 17:08:03
Како Срби да преживе империју
17. 12. 2011 14:19 | Приредио: Небојша Малић


Др Томас Флеминг, уредник часописа Хронике (Chronicles), однедавно има блог на сајту британског дневног листа Дејли Мејл. У изузетно занимљивом есеју од 12. децембра, осврће се на будућност Срба у околностима када Америчка Империја – која је последње две деценије диктирала догађаје на Балкану – мора да се бави сопственим проблемима.

Оригинал можете прочитати овде. Превод сам припремио уз велику помоћ колеге Вронског. Др Флеминг је врстан писац и није било нимало једноставно истовремено пренети и тон и право значење његових речи. Имајте на уму и да је текст писан за новине англоамеричког мејнстрима, тако да је потребна извесна доза читања између редова. Паметнима довољно, што би рекли стари Римљани.

Како преживети Америчку Империју

Водитељка Телевизијe Републике Српске поставила ми је исто питање које ми свакодневно постављају још откако сам стигао у Београд пре недељу дана: „Шта мислите какви су изгледи Србије да овога пута добије статус кандидата за ЕУ?“

Одговорио сам јој као што увек чиним: „Никакви“. После мање од сат времена, пророчанство се испунило: Хрватска Дa, Србија Не.

Не знам ко је уопште и очекивао да ће Србија остварити овај, наводно толико жељени резултат. Чак је и председник Србије, Борис Тадић – чија политичка будућност зависи (или би макар требало да зависи) од испуњења обећања да ће од Србије направити фини, узоран део Европе – знао шта предстоји, па се неколико недеља трудио да припреми терен.

Уосталом, Европска унија је брод који тоне, преоптерећен дуговима растрошних власти Грчке и Италије. Колико ће још немачки порески обвезници трпети Меркелову и њен поприлично скуп Drang nach Süden? У поређењу са неспособношћу и, да кажемо, нерегуларностима прозападног Тадићевог режима, Италија и Грчка су попут Швајцарске. Пријем такве једне владе би послао ЕУ право на дно – где јој је уосталом и место. (Иначе, исто то би могла да постигне и презадужена Хрватска, чији је пуни пријем управо прихваћен.)

Откуд Србима уопште жеља да се придруже том клубу? Немачка је била предводник разбијања бивше Југославије, а притом је, уз Аустрију, вековима сплеткарила у циљу задобијања контроле над Балканом. И док су за неморално бомбардовање српских цивила превасходно одговорне САД, ниједна чланица ЕУ није се посебно бунила.

Разлог за ову сулуду жељу је очигледан: Србија је деморалисана земља. Некада амерички миљеници у источној Европи, Срби су последње две деценије били мета сатанизације и потчињавања. Резултати су катастрофални: срце Србије (Косово) су отели насилни албански исламисти, Срби су етнички очишћени из Хрватске, а Црна Гора се вероломно одвојила – а све уз подршку и наговор баш САД и ЕУ. На делу је чак и сепаратистички покрет у Војводини, који помаже Мађарска. Никакво, дакле, чудо што Србе муче песимизам и апатија!

Најјаснији показатељ српског очаја је природни прираштај, који се у Србији налази испод минимума за обнову. Током разговора које сам водио са студентима и младим паровима, говорио сам да би требало да мање мисле на политику, а да се више баве озбиљним задатком живота. Чему брига због покварених политичара или мржње света? Срби су били покорени, потчињени и понижени под Турцима читавих 400 година, па су опет опстали и уздигли се почетком деветнаестог века. Сачували су своју приврженост православној цркви, хранили своје историјско памћење властитом народном поезијом, и били изузетно плодоносни и чврсти духом. Нису клонули чак ни током комунизма; колективизација пољопривреде је овде пропала, а Београд је представљао јарко светло у мрачном, суморном свету иза Гвоздене завесе. Али, оно што није пошло за руком комунизму, сада уништавају амерички конзумеризам и осионост.

Сажимам своје виђење у разговору са једним православним епископом: ако Срби изгубе своју веру, идентитет, и жељу за животом и репродукцијом, сва прича о политичкој будућности Балкана постаће неважна – јер Срба више неће ни бити. Уколико се, пак, врате својој традицији и поново почну да рађају децу, тада ће бити кадри да издрже сваки облик јарма који намеће америчка Империја и њени европски сателити.

Срби воле да се баве депресивном причом о светским проблемима, али ретко ће бити баш толико нерасположени да одбију ракију или да се не придруже започетој песми. У Србији нема маније величине, нити грандиозних амбиција за освајањем света чија пропаст би им уништила душу – за разлику, на пример, од Руса и Немаца. Верујем да би им требало веома мало да се опораве: патриотска власт, школски систем који није посвећен уништавању умoва и карактера деце, затим прилика да се добије пристојан посао.

Да би се видело колико је мало неопходно, довољно је отићи у Бања Луку. Контраст између Београда и Бања Луке није баш као ноћ и дан, него више налик на разлику између поноћи и свитања. Срби у Босни и Херцеговини имају већи природни прираштај, и, уз разумљиву нервозу, чини се да им је поуздање у будућност макар делимично веће.

Теоретски гледано, њихов обазриви оптимизам није нарочито оправдан. Део су савезне државе која укључује босанске Муслимане, који их отворено мрзе до сржи и без престанка кују планове за интеграцију Републике Српске (РС) у државу под муслиманском доминацијом. Београд и Нови Сад, истина, јесу бомбардовале САД, али то није ништа у поређењу са страхотама и зверствима на свим странама босанског грађанског рата.

Био сам у БиХ више пута, током и непосредно после рата. Километар за километром спаљених села подсетио ме на фотографије разарања Немачке после 2. светског рата. А ето, Бања Лука се развија. Стару српску цркву пристојно одржавају, а нови храм је прекрасан, да се тако изразим. Мање сам задивљен новим зградама владе, али оне су свеједно на част Босни.
Боде очи само једна од најружнијих католичких цркава на свету. Ово можда звучи невероватно, али говорим као католик који је видео много ружних богомоља широм света: ову цркву из цртаних филмова морате видети да бисте поверовали да постоји. Док нисам пришао довољно близу да схватим да се ради о цркви, личила ми је на луна-парк из 1950-их.

Зашто, дакле, Срби у Србији малодушни, а Срби у РС нису? Мислим да се бар делимично ради о разлици у величини и самосталности. РС мора да се носи са властима у Сарајеву и низом злурадих сметала званих Високи представник. Сваки нови Високи представник је шашавији од претходног, а служи само да би Србима понављао партијску линију САД, ЕУ и УН: „Заборавите на Дејтон и све потписано. Сарађујте с нама како бисмо направили од БиХ јединствену, мултиетничку секуларну државу коју ће контролисати потомци муслимана који су вас вeковима угњетавалаи и пљачкали“.

Ко зна шта ће на крају бити са РС или са Србијом? Ових дана су се САД и ЕУ превише забавиле о себи да би могле да посвете време и ресурсе пројекту уништавања Срба. Забављали су се док су могли, али сад се мора даље. Европу и САД дрма нерешена финансијска криза, на Блиском истоку јача Ислам, а у Авганистану и Ираку се воде ратови које је немогуће добити. Све мањи број Срба на свету мораће да сачека.

vaseljenska
Намигивање  Шокиран  Намигивање
7  Форум / Разно / Одг: Тадићеви бисери послато: Децембар 15, 2011, 22:36:44
Тадић: Нисам болестан, само тако изгледам
15. 12. 2011 19:50 | Вести
3

Уморан од посла: Борис Тадић (Фото: ФоНет)

Београд - Председник Србије Борис Тадић негирао је у четвртак за време обиласка обилазнице око Београда да је болестан.  Тадић је истакао да су и странка и он и његови сарадници непрестано ангажовани на својим пословима:

„Питају ме зашто лоше изгледам. Нисмо болесни, него радимо од јутра до мрака на решавању проблема и због тога ћемо и убудуће тако изгледати“, поручио је Тадић.
vaseljenska
 Зеленко
Izgleda da samo tako izgleda
8  Форум / Разно / Одг: Занимљив видео послато: Децембар 05, 2011, 10:19:25
Ukucajte Mitar Miric u prevod sa srpskog na engleski  Језик
9  Форум / Политика / Одг: Паралеле, куку леле! послато: Децембар 03, 2011, 21:42:45
daj link  Зеленко ili je ovo tvoja kolumna  Превртање очима
10  Форум / Политика / Одг: ХАШКИ ТРИБУНАЛ: Политичка суђења Србима и све у вези Хага послато: Новембар 08, 2011, 22:24:57
Ako neko hoće potpuno da se osveti protivniku , treba da čeka sve dok ne bude imao mnostvo istina i opravdanja , pa ih smireno upotrebi protiv njega . Tako da osvetiti se znači isto sto i biti pravedan!
11  Форум / Политика / Одг: ХАШКИ ТРИБУНАЛ: Политичка суђења Србима и све у вези Хага послато: Новембар 08, 2011, 22:17:00
DEMOGRAF IZ RS RAZOBLIČIO IZVJEŠTAJ O ETNIČKOM ČIŠĆENJU: Pašalić srušio laži Eve Tabu
Četvrtak | 19.05.2011.

Protjerano 830.000 Srba ... Haški tribunal kao validan dokaz prihvatio Pašalićevu ekspertizu da je iz 109 opština na početku rata u Bosni domove napustilo dva miliona ljudi, od čega čak 830.000 Srba.

Stevo Pašalić, FOTO: PressFOTO: Press

PONOSAN NA POBJEDU U HAGU

Srpski demograf Stevo Pašalić u Hagu je srušio tvrdnje Amerikanke Eve Tabu da su Srbi tokom prethodnog rata u BiH sprovodili etničko čišćenje, što je bio „krunski dokaz" na osnovu kojeg su visokim političkim i vojnim zvaničnicima RS pred ovim sudom izrečene drakonske zatvorske kazne!

Naime, Sudsko veće je u postupku protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova RS Miće Stanišića prihvatilo Pašalićevu demografsku ekspertizu i uvrstilo je u validne dokaze, čime su praktično demantovani navodi iz izveštaja Tabuove.

Tabu računala 20 opština

Da zlo bude veće Tabuova se u svojim izveštajima veoma malo bavila migracijama srpskog stanovništva u BiH, a u izveštaju rađenom po nalogu haškog tužilaštva za suđenje Mići Stanišiću obuhvatila je samo migracije stanovništva u 20 opština na koje se odnosi optužnica.

Profesor Pašalić je u demografskom izvještaju o migracijama u BiH tokom posljednje dvije decenije, koji je nekoliko dana obrazlagao pred sudom u Hagu, naveo da je od početka devedesetih godina prošlog vijeka oko dva miliona stanovnika BiH pokrenuto iz svojih domova u 109 tadašnjih opština.

Simić: Sit sam lupetanja Eve Tabu!
Pravni ekspert iz Banjaluke koji je svojevremeno pred Haškim tribunalom branio neke optuženike, Krstan Simić, kaže da je dobro što je sudsko vijeće u postupku protiv Miće Stanišića prihvatilo demografsku ekspertizu koja pobija „lupetanja" Eve Tabu.

- Ja nisam mogao da slušam šta je sve ta žena govorila pred Tribunalom! Međutim, bez obzira što je sudsko vijeće prihvatilo Pašalićevu ekspertizu kao dokaz, pitanje je kako će se ponijeti prilikom donošenja presude. Moguće je da opet kao mjerodavnije prihvati mišljenje Taubove, a onda se zna kakva će biti presuda - upozorava Simić.

- Od tog broja protjerano je oko 830.000 Srba, oko 795.000 Bošnjaka i oko 350.000 Hrvata. To su podaci o kretanju stanovništva u svim opštinama u BiH - kaže Pašalić.

Profesor Pašalić, koji je od 7. do 15. maja svjedočio pred Haškim tribunalom, za Press RS kaže da je bio ponosan kada su ga advokati Miće Stanišića prije dva dana obavijestili da je sudsko vijeće potpuno prihvatilo njegovo svjedočenje i izvještaj koji je uradio.

- Haško tužilaštvo je prije više od deset godina kao eksperta angažovalo Evu Tabu iz Vašingtona. U svim dosadašnjim postupcima pred sudom su uvažavani njeni nalazi. Ovo je prvi put da je neko sudsko vijeće prihvatilo izvještaj nekog drugog demografa - kaže Pašalić.

On objašnjava da između njegove i ekspertize Eve Tabu postoji ogromna razlika, ističući da je uspio da dokaže da stvari nisu crno-bijele kada je riječ o demografskim kretanjima u BiH, kako je to prikazivala Tabuova.

- Ona je svoje izvještaje bazirala na primjerima samo nekoliko opština u RS. U tim opštinama je zabilježena velika migracija nesrpskog stanovništva, pa je ona podgrijavala tezu da je u tim opštinama izvršeno etničko čišćenje. Tabuova je u izvještaju o migracijama u Bijeljini navela da je iz te opštine iseljeno 24.000 Bošnjaka, i ne pominjući da je, s druge strane, u tu opštinu u ratnom vihoru došlo čak 39.000 proteranih Srba. Odakle su oni došli? Pa nisu valjda pali s Marsa? - pita Pašalić.

Prema njegovim riječima, sudsko vijeće je uvažilo njegove tvrdnje da je u BiH tokom ratnih dešavanja došlo do etničko-teritorijalne homogenizacije.

Jovičić: Hag je licemjeran!

- Nisam negirao da je u BiH bilo protjerivanja, odnosno deportacije, ali je uvažena moja teza da su migracije stanovništva bile rezultat etničke i i teritorijalne homogenizacije. Brojno stanovništvo je bez prisiljavanja napuštalo svoje domove i selilo se tamo gde se osjećalo sigurnije. Na kraju krajeva, naveo sam svoj lični primjer.
Iako me niko pod prisilom nije natjerao na to, ja sam napustio Zenicu i preselio se u Bijeljinu, jer se nisam osjećao sigurno. Tako je bilo sa ogromnim brojem pripadnika sva tri naroda - kaže Pašalić.

O SRBIMA NI SLOVA!

Njegovo mišljenje dijeli i poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Slavko Jovičić, koji kaže da se naježi svaki put kada čuje tvrdnje iz Sarajeva da je više od 100.000 Srba dobrovoljno napustilo taj grad.

- Ja bih vjerovatno dobrovoljno napustio Sarajevo, ali nisam mogao pošto su me više od 44 mjeseca držali u logorima. Zato mi je drago da je uvaženo mišljenje i ekspertiza profesora Pašalića, ali plašim se da je ona došla prekasno.
Haški tribunal je pokazao licemjerje, jer je ekspertizu koja pobija sve dosadašnje tvrdnje o etničkom čišćenju uvažio pošto je osudio desetine Srba i tek kada je u svjetskim okvirima formirana slika o Srbima kao lošim momcima.
Nažalost, ne vjerujem da će ta ekspertiza pomoći ni Mići Stanišiću, niti bilo kome od preostalih haških optuženika - smatra Jovičić
BL!N
***********************************************************************


Zelja da se neki dogadaj nije desio glupo je mucenje samog sebe ; jer to znači zeljeti nesto apsolutno nemoguce , a to je isto tako nerazumno kao i zelja da sunce izadje na zapadu.
12  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Акаши: Још нејасно ко је гађао Маркале послато: Новембар 07, 2011, 20:12:02
Živi, a navodno sahranjeni u Potočarima

Zadnja izmjena teksta u ponedeljak, 7 novembar 2011 12:54 Tekst napisao rtvbn Tekst objavljen u ponedeljak, 7 novembar 2011 12:53

Tim odbrane nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića otkrio je imena stotina ljudi koji su živi, a uredno evidentirani kao srebreničke žrtve iz jula 1995. godine, izjavio je Karadžićev pravni savetnik Goran Petronijević.Petronijević tvrdi da je broj stradalih u Srebrenici manipulacija i notorna laž, ističući da je u svim borbama stradalo gotovo dva i po puta manje ljudi nego što se uporno tvrdi za tih nekoliko julskih dana 1995. godine. „Imamo svjedoke, čija su imena na tom spisku, čije porodice primaju 500 KM, na ime šehidske penzije“, rekao je Petronijević za „Fokus“.

On kaže da je tim odbrane došao i do živih svedoka eksplozije na sarajevskoj pijaci Markale u februaru 1994. godine, koji su potvrdili da su se tog kobnog dana našli na Markalama, ali po zadatku.

„Došli smo do ljudi koji su priznali da su oni zaista ti ranjenici sa fotografija, ali da su ranjeni nekoliko dana ranije, na nekim drugim lokacijama, pa su po naređenju, prebačeni na Markale, kako bi izgledalo da su baš tog dana zadobili teške povrede od granate, koja je, navodno, doletela sa srpske strane „, rekao je Petronijević za“ Fokus „.

Odgovarajući na pitanje da li će ti ljudi da svedoče u Hagu, Petronijević je rekao da je kod većine njih još prisutan strah za sopstveni život i egzistenciju, ali da je „sve moguće u ovoj priči“.

On je naveo da je tim odbrane dugogodišnjim istraživanjem došao do egzaktnih podataka da je eksplozija na sarajevskoj pijaci Markale u februaru 1994. godine nameštena i da predstavlja klasičan teroristički akt samopovređivanja režiran u delu bošnjačkog rukovodstva radi stvaranje lažne slike o Bošnjacima kao žrtvama i Srbima kao agresorima.

Petronijević kaže da je navodno granatiranje sarajevske pijace, koje je ekspresno pripisano Vojsci RS, klasična podvala dela bošnjačkog ratnog rukovodstva, koje kako kaže, nije prezalo ni pred tim da žrtvuje sopstveni narod zarad samo njima znanih ciljeva.

Izvor :
BN

zalosno je sto većina bosnjaka opravdava ubijanje sugradjana od vladajucih struktura te smatraju to kao mudar gest kako bi pridobili medijsku paznju...Čak su spremni i da se svadjaju i silne činjenice da nazivaju lazima!

ti zločinci su njihove komsije i njihova djeca će učiti iz udzbenika kako su ovakvi bili oslobodioci bosne!!!
13  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Акаши: Још нејасно ко је гађао Маркале послато: Новембар 07, 2011, 19:43:05
Зашто су сви игнорисали открића Јасушија Акашија
   PDF    Штампа    Ел. пошта
Ненад Кецмановић   
недеља, 06. новембар 2011.

Угледни јапански дипломата, који је био опуномоћеник генералног секретара УН у БиХ у вријеме врхунца кризе на Балкану, ових дана је из прве руке изрекао неке капитално значајне чињенице везане за Сребреницу и Маркале. „Сребреница није била демилитаризована као што су налагала правила. Заштићена зона је служила као војна база у којој су се трупе босанских муслимана, окупљале и реорганизовале, а оружје им је стизало са оближњих аеродрома. (...) Граната која је пала на пијацу Маркале могла је да дође са српских колико и са положаја босанских муслимана. То је утврдила интернационална петочлана комисија балистичких експерата коју сам формирао и у којој су била и два муслимана.“ – рекао је ономад Јасуши Акаши.

Зашто је то толико важно? Па зато што произилази да је Сребреница само де јуре била цивилна зона под заштитом УН, а де факто војно утврђење и утолико легитиман циљ напада ВРС. Такође, граната која је пала на Маркале и изазвала масакр цивила, послужила је као крунски аргумент за ваздушно бомбардовање положаја ВРС од стране НАТО, а могла је да буде муслиманска колико српска. Генерал УН Мекензи је још првих дана рата упозорио да и Армија БиХ пуца по Сарајеву како би изазвала више жртава и приписала их ВРС.

Зашто је Акаши до сада ћутао? – Радио је професионално свој посао и објективно информисао претпостављене на Ист Риверу, али су његови извјештаји став љени под ембарго и остали недоступни окривљенима у Хагу. Он је проглашен за српског лобисту, а генерални секретар УН Бутрос Гали, иначе Копт по националности, из истих разлога је замијењен под притиском САД. Акаши објашњава: „Било је предвиђено да се бомбардује она страна која прекрши прекид ват ре, а онда је речено да треба бомбардовати Србе. Противио сам се, али Медлин Олбрајт то није разумјела и почели су притисици из Вашингтона.“

Иако, дакле, за српску ствар објективно имају огромно значење, ни открића јапанског дипломате, као ни она недавна двојице финских документариста, америчког адвоката, бошњачког полицајца и сл., нису, међутим, ни издалека добила очекивани одјек у националним медијима на обје обале Дрине. Могле су се очекивати жестоке медијски расправе, захтјеви за ревизију хашке пресуде о „општинском геноциду“ и обнову процеса српским генералима и политичарима, јер Сребреница и Маркале су били лајтмотив готово свих оптужби и пресуда за ратне злочине. А било би природно да су се огласили и бројни домаћи србомрсци и аутошовинисти, извинитељи по дужности, они који који мисле да се читав свијет ујединио против Срба, цинични реалисти и релативизатори, борци за правду и истину и др. Зашто су бурне реакције мање-више изостале?

А шта да кажу они који су од самог почетка прихватили глобалне гласине о српској кривици за све и свашта и почели и сами да је мазохистички шире и продубљују? Истина, то није нека хомогена скупина. Многи су то радили из користољубља. Неки, међутим, искључиво по логици: није могуће да је читав свијет, укључив и Јељцина и Козирјева, у криву, а да смо једино ми у праву. Неки у опозицији Милошевићевом режиму сматрали су да им је сваки његов непријатељ добронамјерни савезник. Неки су пак вјеровали да, у име опастанка нације и државе, треба тактички погнути главу како би нас оставили на миру. Сви они су пред неким „новим“ чињеницама замукли.

Они који су се, као политички званичници у власти, опозицији, странкама и сл., извињавали у име своје нације и клањали непријатељским жртвама под притиском међународних форума, такође немају воље било шта да кажу. Мали број је то чинио из искреног јавно израженог увјерења јер такви ни данас, као ни током минуле двије деценије нису могли да добију српске гласове. У великој већини случајева то су чинили невољко и по службеној дужности, са апстрактним формулацијама како „свака невина жртва заслужује поклоњење“ пошто су вјеровали да је то цијена стабилизације мира, нормализација односа са сусједима и свијетом, социјалног бољитка нације.

Трећи, који су се бескомпримисно, али и безнадежно, од почетка досљедно залагали за „нову“ истину о Србима, и сами су, парадоксално, резигнирано заћутали пред навалом открића која су закаснела да произведу правду. Међу њима има и теоретичара завјере, ксенофоба и нихилиста, који мисле да се сав свијет уротио против нас и да је сваки покушај да се нешто конструктивно покуша унапријед осуђен на неуспјех. Али, има и трезвених родољуба и патриота, који нимало не тријумфују због тога што су њихови „међународно кооперативни“ и „политички коректни“ политички конкуренти поражени баш као и они сами. Напротив, занијемили су пред недоумицом шта смо свијету толико скривили.

На неколико мјесеци прије него што је почео рат у БиХ, у Београду сам се обрео у друштву једног угледног биолога, професора, академика, кажу и ма сона, који нажалост више није жив. Нисам сигуран да ли је био Србин или, поријеклом, припадник неке од војвођанских мањина, али поуздано знам да му је жена била Муслиманка. Забринутог израза лица питао ме је о ситуацији „преко Дрине“, а ја сам покушавао да му објасним сву сложеност и озбиљност ситуације, те могуће излазе и рјешења. Слушао ме ћутке и одсутно, као да се већ сит наслушао сличних прича које немају много везе са реалношћу, а онда ме прекинуо. „Рат у Босни је свршен чин јер је тако одлучено у иностраним центрима моћи и ви који тамо живите не можете то промјенити. Постоји чак и сценарио и подјела улога: предвиђено је да Муслимани представљају жртве, Срби – злочинце, а Хрвати - статисте.“

Посљедњих година често се сјетим овог разговора и све ми се чини да рјешење једино можемо очекивати од оних који су недавно окупирали Волстрит. Ни она друга империја није срушена са периферије, из Мађарске 56, Чешке 68, и Пољске 71, него је урушавање почело из самог центра. [urlhttp://www.nspm.rs/sudbina-dejtonske-bih-i-republika-srpska/jasusi-akasi.html?alphabet=c]NSPM[/url]
Nema nista prljavije od politike...
14  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Новембар 07, 2011, 19:28:44


Војска Косова прети Србији

Политика | 6. новембар 2011. | 18:53

ПРИШТИНА / БЕОГРАД – Министри одбране земаља региона, изузев Србије, окупљени у Пећи на регионалној конференцији НАТО, потписали су заједничку изјаву којом се Косову гарантује да ће 2013. године добити армију. Безбедносни стручњаци у Србији сматрају да је то отворена претња Србији, јер ће Косово добити армију по стандардима НАТО-а.

Министар безбедносних снага Косова Агим Чеку, чије је министарство било домаћин тог скупа, рекао је да ће Косово имати одбрамбену оружану формацију попут других армија у региону. Чеку је казао да ће КБС постати савремено оспособљена и опремљена војна формација, способна да у партнерству са НАТО делује у свим ситуацијама.

- Косовске безбедносне снаге су у суштини војска Косова, јер ми имамо претензије да будемо нормална, функционална и стабилна држава, као и свака друга у свету. Сасвим је нормално да имамо и војску. КБС ће до 2013. године достићи све стандарде потребне за проглашавање војске Косова. До тада ће бити обављене све припреме, припремљен нови регрутни систем и формацијски састав КБС-а. КБС ће постати одбрамбена сила, спремна да у партнерству са НАТО-ом очува мир и стабилност у региону и шире – истакао је Чеку. Према његовим речима, КБС ће се убрзо опремити најсавременијим наоружањем.

Према одлуци САД и Косова, НАТО је узео учешће у обуци припадника КБС-а, са циљем да КБС и КПС прерасту у војску Косова. Чеку је са министром унутрашњих послова Бајрамом Реџепијем потписао меморандум којим је предвиђено здружено деловање у ванредним ситуацијама. Они су затражили од владе Косова да им одобри да у најкраћем року обезбеде пет савремено опремљених хеликоптера, чија цена достиже близу 20 милиона евра. Прва група пилота је, како „Правда“ сазнаје из извора блиским команди КБС-а, завршила обуку у Немачкој и Турској, док је обука нове групе од шест пилота у току.

Момир Стојановић, бивши начелник ВБА, рекао је да су главни инструктори Косовског заштитног корпуса, косовских полицијских и специјалних снага управо инструктори из земаља НАТО-а. Стојановић је истакао да све то представља ризик по наше државне и националне интересе, јер добијамо још једну НАТО државу у свом окружењу.

- Приступањем Косова НАТО-у или чвршћом везом КиМ са Алијансом слабе наше позиције да очувамо Космет. Било каква чвршћа веза Косова и НАТО-а, или потенцијални улазак Косова у Алијансу, потпуно би елиминисали све наше шансе да очувамо наш државни и национални интерес на КиМ – рекао је Стојановић.

Професор на Факултету безбедности Дарко Трифуновић каже да ће Албанци имати довољно ватрене силе да се у било каквој варијанти супротставе Београду.

- Ништа нису они радили, а да претходно нису договорили са Београдом. Војни врх Србије зна за ту конференцију, још је и аминује. Да ли је то акт велеиздаје земље или врхунска мудрост, у овом тренутку је тешко закључити. Званични Београд игра двоструку игру, и има једно лице према грађанима Србије, које је крајње лицемерно и злочиначко, а друго лице је за Стејт департмент и НАТО – казао је Трифуновић.

Драган Петровић са Института за међународне односе рекао је да се овде не ради само о пасивном опредељивању америчке политике за косовску независност, већ о читавом низу мера да се то недоношче одржи по сваку цену.

- То је агресија уперена према северу КиМ и свим оним другим местима где Албанци никада нису били већина. Највећи проблем је то што је војска Србије деконструисана. Налози за деконструкцију Војске Србије и налози за формирање и јачање такозваних албанских и косовских снага долазе из Вашингтона – каже Петровић. Он сматра да саучесници у тим играма са српске стране не могу имати гаранције да ће се нарасле албанске оружане снаге зауставити само на евентуалном нападу или можда етничком чишћењу.

- Ко нама гарантује да они неће запосести и друге области Србије? – упитао је Петровић.

Н. З – П. Л – П. Ј

КБС са 3.000 војника

Косовске безбедносне снаге формиране су 21. јануара 2009. године, када је престао да постоји Косовски заштитни корпус, кога су чинили бивши припадници Ослободилачке војске Косова и лица у чијим су биографијама основне одреднице криминално деловање, убиства и учешће у оружаним акцијама. Формирање КБС-а озваничили су представници НАТО-а. Данас КБС има 2.500 активних војника и 500 резервиста, а састоји се од гарде, пешадије, инжињерије, санитетских јединица, јединица за биохемијско деловање и јединица за деминирање терена. Pravda  
****************************************************************
 Bas demokratski i u skladu sa Evropskim vrijednostima   Tadić i Šutanovac smanjuju vojni aparat  a Vojska Kosova se sprema osloboditi bosnjake iz Raške  
Srbija bez obzira na sve mora da ima jaku vojsku  jer je okruzena fasističkim hijenama koje oduvjek vrebaju kako da je ugrizu i raskomadaju...
15  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Акаши: Још нејасно ко је гађао Маркале послато: Новембар 06, 2011, 21:55:00
dokumentarac video - Markale
predlazem da pogledate!
16  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Новембар 06, 2011, 08:34:33

Чињеница је да је упад специјалних јединица Роса био планиран много пре но што је изведен, али није произишао из шиптарске "кухиње", већ су и план, и реализација дело мислећих
енглеско-америчких представника (као што то урадише 2-3 пута у Сарајеву, а потом и у Рачку)...Шиптари су само извођачи радова...
И би шта би, на штету косметских Срба...

Chuck Norris
Цитат
laganje je dozvoljeno u kuranu , čak pozeljno u ratnim situacijama sva perfidnost i perverzija muslimanske ideologije dobija smisao , a to je kako kaze citat iz kurana : "i mrznja ce nestati kada svi predju na islam"

Чак, можеш мрзети муслимане и ислам, али ако говориш о њиховој Светој књизи, а ниси је проучио, немаш право да лични закључак уопштаваш - да је лагање дозвољено у Кур'ану.
Ако и даље стојиш иза те тврдње, онда када наводиш овај цитат из поменуте књиге (а није први пут), с обзиром да је под наводницама, бар наведи из које је Суре  и број ајета...тек да се зна...да нисмо аматери...

Verski kalendar je svako jutro na RTS1 , redovno slusam pravoslavni i da budem iskren redovno nuliram ton kada dodje katolički i muslimanski deo saslusam jevrejski. Nekoliko puta nisam stigao ugasiti ton pa sam izmedju ostalog registrovao taj citat sto me je zgrozilo...imam prijatelja iz vojske koji zivi u Derventi (pre par dana smo popili kafu) koji je zavrsio fakultet biblijskih nauka a diplomski rad mu je bio kuran  Смешко uostalom otvoricu posebnu temu o kuranu i svim manjkavostima ove glupe kopije biblije.
 Спојлер:
Što se tiče hadisa Allahovog Poslanika, sallallahu 'alejhi ve sellem, prenosi se da je rekao:"Krv muslimana nije dozvoljena osim u tri slučaja: ako oženjen ili udata počine blud, ko ubije nevinu osobu i osobu koja napusti svoju vjeru i odvoji se od džemata-zajednice muslimana." (Hadis bilježe El-Buhari (6878) i Muslim (1676) od Abdullaha ibn Mes'uda) i kaže, sallallahu 'alejhi ve sellem: "Ko promjeni vjeru (tj. napusti islam), ubijte ga!" (Hadis bilježe El-Buhari 4/75., Ebu Davud 2/440., Et-Tirmizi 6/243. i Ahmed 1/282.)

Napomena: Ubijanje onoga koji napusti islam je šerijatski propis koji ima svoja pravila i uslove koje su postavili islamski učenjaci na osnovu dokaza iz Kur'ana i Sunneta i to je od prava imama - vladara koji sudi po šerijatu ili onoga koji bude zadužen za to od strane imama i nije dozvoljeno pojedincima da sprovode taj propis, bilo u islamskim ili neislamskim sredinama gdje bi šteta prouzrokovana tim bila još veća. Ako su ti murteddi džem'at, skupina od kojih vreba opasnost, borit će se protiv njih kao što je to uradio i Ebu Bekr Es-Siddik, radijallahu 'anhu, sve dok ih nije vratio u islam. Neki od njih su bili i ubijeni na tome, a neki se pokajali i vratili u islam. Borio se, radijallahu 'anhu, protiv njih potvrđujući time riječi Allaha, dželle še'nuh: "O vjernici, oni od vas koji od vjere svoje otpadnu - pa, Allah će sigurno umjesto njih dovesti ljude koje On voli i koji Njega vole, prema vjernicima ponizne, a prema nevjernicima ponosite; oni će se na Allahovom putu boriti i neće se ničijeg prijekora bojati." (Prijevod značenja El-Maide 54.)

Ako je taj murtedd - otpadnik jedna osoba, privest će se i od njega će se tražiti pokajanje, a ako odbije da se pokaje bit će ubijen. Njegovo stanje nije kao stanje onoga ko je u osnovi nevjernik, zato što je murtedd spoznao istinu i prihvatio Allahovu vjeru islam svojim vlastitim izborom bez prisile, i priznao da je islam vjera istine, i nakon toga se odmetnuo. Njegov postupak je vid izigravanja s vjerom, zato što je spoznao istinu i prihvatio je, i nakon toga ako se vrati od vjere i napusti je, bit će ubijen radi zaštite islamskog vjerovanja - akide. To spada pod zaštitu pet univerzalnih vrijednosti, a prva od njih je zaštita vjere. Tako da ne bi vjera bila predmet izigravanja onima koji primaju islam pa ga napuštaju. Bit će ubijen onaj ko to uradi da bi se zaštitilo islamsko vjerovanje od poigravanja s njim. Također, postoji skupina murtedda koji se ubijaju bez traženja pokajanja od njih, a to su oni koji budu žestoki i ustrajni u svome otpadništvu.

Izučavanje i proučavanje djela koja izvode počinioca iz islama je veoma bitno, i islamski učenjaci su na tu temu napisali mnoga djela i posvetili im posebno mjesto u knjigama fikha - islamskog prava pod naslovom "Propis murtedda". U svakom fikhskom djelu su posvetili knjigu ili poglavlje o propisima otpadnika bilo u opširnim ili kratkim djelima. Kažu u definiciji murtedda: „Murtedd je onaj koji zanevjeruje nakon islama, bilo ubjeđenjem u srcu, ili sumnjom u neke vjerske propise, ili djelom. Kao da učini sedždu nekom mimo Allaha, ili da prinese žrtvu nekom mimo Allaha, ili da se zavjetuje nekom mimo Allaha. Ko uradi nešto od ovih djela takav je postao murtedd." Također, pod to spada i psovanje Allaha, subhanehu we te'ala, ili psovanje Poslanika, sallallahu 'alejhi ve sellem, ili psovanje vjere islama. Kaže Allah, dželle še'nuh: "Reci: 'Zar da se sa Allahom i Njegovim ajetima i Njegovim poslanikom izigravate'. Ne ispričavajte se! Doista ste postali nevjernici nakon što ste bili vjernici." (Prijevod značenja Et-Tevbe, 65-66.)

Amir Smajić, hfz.
Islamski Univerzitet Hadisi-šerifa, Medina
]
17  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Новембар 06, 2011, 00:07:03
РОСУ планирале нови Рачак и Маркале
05. 11. 2011 22:32 | Б92 / Новости


Хашим Тачи са специјалном јединицом РОСУ

Косовска Митровица – Упадом на север окупираних територија Косова и Метохије припадници РОСУ намеравали да изазову крвопролиће. Државе чланице НАТО-а заташкале извештај о акцији Шиптара, пишу београдски медији.

Изазивање крвопролића по сценарију Рачка и Маркала био је прави циљ инвазије неколико стотина припадника јединице РОСУ на север Космета, 25. јула увече. Тада су шиптарски специјалци отерали пољске војнике Кфора са Брњака и провоцирали Србе да их нападну, а циљ је био да падну жртве на албанској страни – открива извор Новости близак Еулексу.

Он тврди да су извештај о тој једностраној акцији Шиптара добиле све владе земаља чланица НАТО, али да је заташкан.

„Очекивало се да ће се оружани сукоб догодити већ код моста у Митровици, а жртава би било с обе стране и сукоб би се проширио – каже извор Новости, преноси Б92.“ Срећом, то је избегнуто.“

Саговорник тврди да су Еулекс и Кфор сазнали за операцију РОСУ тек када је она већ започела и тражили су хитно обустављање. У штабовима међународних мисија уследио је хаос када је радио-везом стигла информација да је колона џипова и оклопних возила РОСУ прошла кроз место Рударе.

Извор Новости каже да је ефекат изненађења у инвазији РОСУ био успешан све до Лепосавића, где су српске барикаде успеле да их зауставе. Те ноћи у чаркама са чуварима барикада рањен је само један припадник РОСУ у експлозији импровизоване експлозивне направе.

„Комад метала му се зарио у ногу близу артерије, али из неког разлога су одбијали да га евакуишу иако је хеликоптер Кфора био на располагању“, каже извор Новости.

„Човек је убрзо добио и температуру, стање му се погоршавало, а понуду да га евакуишемо његове старешине су одбијале. Срећом, човек је био јак, па је преживео до јутра, кад је најзад евакуисан. Те ноћи имали смо утисак да је неко желео да он умре да би се изазвала што жешћа албанска реакција „.
Специјалне јединице РОСУ сада имају 680 добро опремљених и обучених припадника, који су стационирани у базама у околини окупираних територија Косова и Метохије.

„Од Британаца су добили најмодернији тренажни ситем за реално гађање на Балкану, а ускоро добијају и још два хеликоптера. Обавештајну подршку даје им званична Косовска информативна агенција и илегални ШИК, тајна албанска служба која регрутује искључиво особе с богатим криминалним досијеом, спремне да убију“ , каже саговорник Новости.
vaseljenska
 Љутко
zanimljiva je perfidnost i lukavstvo fasističkih sluga... primjenjuju tj zrtvuju čak i svoju nejač zarad medijske propagande ili reakcija koje su im cilj... kada se povede prava medijska kampanja u prva dva dana posle toga nema veze ako se ustanovi da to nije bila istina , efekti su postignuti.
laganje je dozvoljeno u kuranu , čak pozeljno u ratnim situacijama sva perfidnost i perverzija muslimanske ideologije dobija smisao , a to je kako kaze citat iz kurana : "i mrznja ce nestati kada svi predju na islam"
18  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Новембар 05, 2011, 21:40:11
Лавров: Русија ће одбранити српско Косово и Метохију!
понедељак, 31 октобар 2011 22:22 НОВОСТИ
Ел. пошта Штампа ПДФ

Бранећи своју територију Срби и даље треба да се држе међународног права и Резолуције 1244 СБ УН у којој је јасно записано да је Косово и Метохија део територије Србије. То је, а треба и убудуће да буде, кључни документ за Србе. Русија ће и даље задржати свој став о Косову и не намерава да га мења.

Ни у будућности нећемо признати самопроглашену, лажну "државу Косово". Односи Русије и Србије су заиста добри, али постоје још велике резерве да се они унапреде у више области. То су главне поруке које у ексклузивном интервјуу за ”Новости” износи руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

* На иницијативу Русије чланице СБ су недавно расправљале о ситуацији на северу Косова. Може ли се, уопште, доћи до заједничке позиције за решење косовског проблема кад Америка бескомпромисно штити само албанске интересе?

"У суштини ви питате: може ли да се направи компромисан расплет у решавању косовског проблема? Не треба заборавити да је Резолуција 1244 СБ УН била резултат сложеног компромиса. Русија је инсистирала на томе да у резолуцији буду потврђене норме међународног права и реалност која се догодила. Русија је инсистирала на територијалној целовитости Србије и неопходности да се спорна питања решавају путем дијалога и договора страна, у складу са принципима ОЕБС, пре свега са Хелсиншким завршним актом. При том смо полазили од тога да ће Русија подржавати све активности које је Београд намеравао да учини у оквирима политичког решења проблема на основу Резолуције 1244.

Као и до сада чврсто се држимо такве позиције, настале стремљењем да допринесемо јачању дугорочне стабилности у балканском региону. Управо руководећи се таквим приступом ми смо подржали процес дијалога између Београда и Приштине. Пажљиво пратимо његов ток. Оцењујемо да је дијалог недавно био прекинут због дестабилизације ситуације на административној линији између Косова и осталог дела Србије".

* Русија је и раније упозоравала на опасности од једностраних потеза Приштине...

"Ми смо много пута и на различитим нивоима изјављивали о опасности једностраних активности, чији је циљ да ставе под контролу Приштине административну линију са Србијом. Говорили смо да је неопходно да се поштује статусна неутралност међународних снага присутних у покрајини - Снага за Косово и Мисије ЕУ у области владавине закона. О томе се говорило и на последњем заседању СБ УН о Косову. Нажалост, наша упозорења нису послушали. То је и створило експлозивну ситуацију у региону.

У тим условима посебно је важно не само сачувати улогу УН и њеног СБ у преговарачком процесу, већ и активизирати делатност Мисије УН на Косову, која је у складу са Резолуцијом 1244 дужна да у пуној мери испуни своју функцију у регулисању косовског проблема".

* Хоће ли руске и српске дипломате и даље координирано водити активности око Косова?

"Косовска проблематика заузима приоритетно место на дневном реду мојих контаката са спољнополитичким руководством Србије. Конкретно, за време 66. заседања Генералне скупштине УН у Њујорку срео сам се са министром спољних послова Србије Вуком Јеремићем. У разговору са српским колегама увек подвлачимо нашу доследност у подршци Србији у косовском процесу. Регуларно постављамо питање о неопходности да се поштује Резолуција 1244 са другим нашим партнерима, укључујући и дијалог у оквиру Савета Русија-НАТО, а такође у разговорима са САД и ЕУ".

* Срби који живе на КиМ изгубили су поверење у западне земље и доста наде полажу у Русију. Какву подршку Срби могу да очекују од Русије?

"Што се тиче решавања проблема у овој српској покрајини Русија није изменила своју позицију. Нормализација се мора спроводити у строгом складу са Резолуцијом 1244. Покушаји да се заобиђе та резолуција су грубо кршење међународног права и воде дестабилизацији ситуације на Балкану. Као што је познато, ми не признајемо самопроглашену независност такозване републике Косово. Приципи међународног права и убудуће ће бити у основи ставова и правца Русије како да се регулише косовски проблем".

* Како оцењујете перспективу истраге о трговини људским органима на Косову?

"Тешко је очекивати помирење на Косову и нормализацију у балканском региону без марљиве и непристрасне истраге везане са незакониту трговину људским органима на Косову. Морају се казнити кривци без обзира на то како високе положаје они заузимали. Русија је без колебања подржала предлог Србије да Савет безбедности формира специјални међународни механизам истраге. Намеравамо да и убудуће подржавамо развој одговарајућих иницијатива, и пажљиво ћемо пратити да се правовремено и безусловно реализују прихваћена решења".

* Београдски листови су већ објавили да је текст Договора о стратешком партнерству Русије и Србије готов. Хоће ли он бити сличан договорима са другим земљама, или ће у нечему, ипак, бити специфичан?

"Наша сарадња са сваком државом има својих спацифичности које се, што је разумљиво, одражавају у договорима које потписујемо. Руско-српски односи су на високом нивоу. Тежимо томе да наше партнерство одговара савременој реалности, да се гради на међусобном поверењу, разумевању и поштовању интереса народа обе земље и међусобној подршци како оно не би било подвргнуто тренутној политичкој конујнктури. Полазимо од тога да су руководства наших држава чврсто расположена да развијају сарадњу управо на таквим принципима.

Правна форма којом та добра сарадња треба да се учврсти је другостепено питање".

* Руководства Русије и Србије високо оцењују политичке односе наших двеју земаља. У чему, по вашем мишљењу, Русија и Србија могу још да побољшају односе?

"Заиста, Русија и Србија су биле и јесу, а уверен сам да ће тако бити увек, државе блиске једна другој. Народе наших земаља вежу многовековне историјске, културне и духовне везе. То је чврста основа за грађење и стални раст обостраних односа. Што се тиче садашњег стања, високе оцене се могу дати не само политичком дијалогу, него и нашој економској и хуманитарној заједничкој активности. Већ се реализује низ великих заједничких пројеката у области енергетике, активно се шири инвестицијска сарадња, постоје добри планови међусобне сарадње у транспорту и инфраструктури, пољопривреди, а расте и међусобна трговинска размена".

* Ви сматрате да су између наше две земље могуће и нове форме кооперације?

"Ако се пажљиво анализира тај, немали потенцијал који постоји у руско-српским односима, може се закључити да чак и садашњи доста висок ниво сарадње одговара потребама и могућностима двеју земаља. Постоје резерве за усавршавања, тражења нових форми кооперације.

Економски аспекти наше размене били су дубоко проанализирани на недавно одржаном редовном заседању међувладиног комитета за трговину, економску и научнотехничку сарадњу у Београду. Посебно бих хтео да издвојим пројект стварања заједничког регионалног центра за ванредну хуманитарну помоћ у Нишу. Та иницијатива је, заправо, отворена и њој могу да се придруже и друге земље региона".

* Руководство Румуније се договорило са Вашингтоном о ”гостопримству” за елементе Противракетне одбране, што је у Србији изазвало забринутост.

"Присиљен сам, нажалост, да констатујем да је потписивање договора између Вашингтона и Букурешта о размештању у Румунији базе ракета-пресретача глобалног америчког система ПРО - само једна карика из ланца догађаја последња два месеца, који потврђују намеру САД да убрза реализацију својих противракетних планова, без обзира на забринутост Русије, а што смо ми много пута образложили.

Аналогне договоре о размештању компонената и инфраструктуре ПРО Американци су такође постигли са Турском, Пољском, Шпанијом. Притом, по свему судећи, то није коначан списак земаља. Све се то догађа кад је дијалог Русије са Вашингтоном и северноатлантском алијансом о, за нас, принципијелним питањима ушао у ћорсокак.

За нас су принципијелна питања да се дају гаранције у правној обавезујућој форми да амерички и НАТО ПРО није уперен против руских снага одвраћања. Ми тражимо да се направи прецизан критеријум из којег се види да њихов ПРО није усмерен против нас"

  Какав ће бити одговор Русије ако договора не буде?

"Спремни смо да продужимо противракетни дијалог и са САД и са НАТО. Али, ипак, ако наши партнери буду и убудуће игнорисали нашу позицију ми ћемо морати другим методама да штитимо властите интересе у области безбедности. Можда ће за то бити потребне конкретне, хтео бих да подвучем, изнуђене мере, тј. одговор војно-техничког карактера. Рећи ћу отворено: такав развој догађаја ми не бисмо желели".

После Путина и Медведева најпопуларнији Рус

Иако је садашњи руски председник Дмитриј Медведев и највероватније после избора 2012. нови премијер, најавио да ће подмладити владу, московски аналитичари процењују да ће Сергеј Лавров и даље остати на месту министра спољних послова.

Формално је министар спољних послова члан владе, али по руском уставу председник државе је задужен за вођење спољне политике.Тако Сергеј Лавров има два шефа - председника државе и премијера. Прогнозу да ће и после 2012. Лавров остати министар аналитичари темеље на основу његовог доброг рада и високе популарности у народу.

Према истраживањима, он је један од десет најпопуларнијих руских политичарa
http://www.in4s.net/index.php/politika/drugi-pisu/12266-lavrov-rusija-e-odbraniti-srpsko-kosovo-i-metohiju

jedino nam Rusi dobro misle u to sam siguran i jedino pravo prijateljstvo mozemo imati sa njima.
19  Форум / Разно / Одг: Занимљив видео послато: Новембар 05, 2011, 13:50:05
Ukucajte na Google-u :
do a barrel roll
20  Форум / Разно / Одг: Шта мислите о доласку и концертима Дине Мерлина у Београду? послато: Новембар 04, 2011, 15:57:11
Дино пева на годишњицу масакра над сарајевским Србима
04. 11. 2011 2:24 | СНП Наши


Да ли Срби памте своје жртве?

Београд – Српски народни покрет Наши не одустаје од захтева за отказивањем концерта Дина Мерлина у Београду заказаног за 25. и 26.  новембар. Један од разлога за отказивање концерта свакако треба да буде и тај што породице жртава сарајевског геноцида над Србима 25. новембра обележавају годишњицу масакра над породицама Крајишник и Шиљевић. Наступ Мерлина у Београду на тај дан увреда је за жртве чијем страдању је Мерлин допринео својим антисрпским изјавама.

Представници породица жртава сарајевског геноцида над Србима обавестили су нас да се на тај дан обележава свирепи масакр почињен над Србима 25. новембра 1992. године од стране јединице под командом Мерлиновог „јарана“ Исмета Бајрамовића Ћеле комадант војне полиције тзв. Армија БиХ.  Овај злочинац је један од блиских Мерлинових пријатеља из времена рата када је Мерлин, као популарни музичар, био задужен за дизање ратног морала у муслиманским оружаним бандама.

После прославе непризнатог дана државности Босне и Херцеговине 25. новембра, на којој је можда певао управо Дино Мерлин тадашњи пропагандиста Алије Изедбеговића, побеснеле хорде милитантних муслимана кренули су у свој крвави пир. У Улици Коче Рацина 154 (општина Нови Град – Сарајево) припадници муслиманске тзв. Армије РБиХ 25. новембра 1992. извршили су мучко убиство породице Крајишник: Боривоја – Боро (Рајко) Крајишника; његове сестре Борке (Рајко) Крајишник и супруге  Јагоде  (Неђо) Крајишник. Исте вечери у Улици Адема Буће 298 (општина Нови Град – Сарајево),  убијен је брачни пар Шиљевић. Група наоружаних припадника Армије РБиХ после насилног упада у стамбени објекат наведене породице заклала је супругу и удавила њеног мужа.

Дино Мерлин је током рата својим изјавама ширио мржњу и позивао на протеривање и убијање Срба, његови блиски пријатељи починили су најсвирепије злочине над српским цивилима и ратним заробљеницима међу којима и овај од 25. новембра. Мерлин своју патолошку мржњу према Србима наставља да испољава избором датума за свој концерт који је уједно и непризнати празник државности БиХ (који признају само муслимани) али и годишњица једног свирепог масакра иза којег стоји један од Динових пријатеља.
http://www.vaseljenska.com/drustvo/dino-peva-na-godisnjicu-masakra-nad-sarajevskim-srbima/
 Љутко
nikakvo čudo što su srbi čitav 20-ti vek ovce za klanje , al bukvalno!
21  Форум / Разно / Занимљив видео послато: Новембар 04, 2011, 08:33:33
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=gusJeslMbLc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=gusJeslMbLc</a>
 Зеленко
stvarno originalno...
22  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Новембар 03, 2011, 23:27:46
Напустио КФОР, прешао на барикаду
03. 11. 2011 22:20 | Новости
kristijan kos Напустио КФОР, прешао на барикаду

Из КФОР-а на барикаду (Фото: Новости)

Окупиране територије – Барикаду у Зупчу од четвртка брани један необичан гост. Бивши мајор Кфора из норвешког контингента Кристијан Каш, уз речи извињења косовским Србима због онога што је радио као официр у информативној служби међународних снага на Космету, стао је уз њих. Он сада признаје да је био наиван кад је 2000. дошао на ове просторе уверен да је НАТО напао Србију и довео своје војнике на Космет да би штитио људска права.

- Наша обавеза по Резолуцији 1244 и Војно-техничком споразуму била је да заштимо Србе од одмазде Албанаца, али смо у томе потпуно оманули – каже Каш за „Новости“. – За време док смо били одговорни за сигурност на КиМ, одавде је етнички очишћено око 250.000 Срба и других неалбанаца. Зато, као бивши официр Кфора осећам обавезу да се извиним.

Наш саговорник признаје „да је захваљујући фризираној медијској еуфорији око КиМ решио да се пријави у норвешку војску и постане припадник Кфора“. Каже да је захваљујући новинарском образовању и искуству добио чин мајора, а да је пре доласка на терен провео много времена учећи о Космету на Норвешком институту за међународне послове:

- Мој ментор ми је још тада говорио да је бомбардовање Југославије била катастрофална грешка и да албанска мафија води највеће послове с наркотицима у Европи – сећа се Каш. – Ипак, показало се да нисам био довољно спреман за реалност на терену. Нисам био свестан да Кфор у ствари не ради свој посао. Ми смо били кукавице јер смо дозволили да се ОВК претвори у Заштитни корпус Косова и касније у Косовску полицију. На тај начин су криминални елементи добили легитимни статус у косовским институцијама.

Каш не пориче да је врло брзо упао у колотечину војне машинерије, у којој нема личних ставова.

- Данас се стидим оног што сам писао, једнострано и без провере. Информисање су у суштини водили амерички и британски професионални официри, а ја сам био задужен да пренесем готове ставове. Циљ је био да се сакрије истина о прогону Срба.

Црв сумње уселио се у мајора Каша кад је забрањено извештавање о албанском нападу на аутобус Унмика за превоз Срба, у коме је погинуло троје људи.

- Био сам запањен и згрожен. На све стране била је крв и комади људских тела, а ми смо све то скривали – сећа се Каш. – Онда сам се сретао са све више српских трагедија о којима није смело да се говори. Преломио сам се кад сам упознао породицу Поповић, која је 1999. морала да побегне из Пећи, а чији се најстарији члан, који је остао да чува стан, и данас води као нестао. Разговарао сам с Албанцима који живе у њиховом стану. Хладнокрвно су ми рекли да немају појма о чему причам.

После седам месеци боравка на Космету, Каш је завршио са радом као официр Кфора и више није желео да продужава уговор.

- Најстрашнији осећај имао сам 16. фебруара 2001. кад је у албанска бомба у аутобусу испред Подујева убила 11 Срба, укључујући и дечака од две године – каже Каш. – После Косова отишао сам у Београд и шокирао се топлим пријемом људи иако је моја земља учествовала у НАТО бомбардовању. Тако нешто никада нисам доживео код Албанаца.

Каш се после извештавања са више светских ратишта вратио у Норвешку. Све време, каже, „осећао је потребу да се врати у Србију, коју је почео да сматра другом домовином“.

- Био сам осрамоћен кад су 2008. норвешке власти признале Косово и послале натраг 70 Срба који су у мојој земљи тражили азил. Норвешка влада тада је одлучила да Срби више немају право на заштиту, иако смо ми, НАТО земље направили проблем избеглиштва.

Нови ултиматум

Бивши мајор Кфора каже да пише књигу о својим искуствима на Космету и прикривеном етничком чишћењу Срба. Књига ће бити штампана на норвешком, српском и енглеском језику.

- Надам се да ће норвешки и западни политичари прочитати ту књигу и почети да размишљају о огромној моралној одговорности коју имају кад одлуче да започну рат. Они не разумеју последице својих одлука и ова књига зато улази у ратну реторику и медијску динамику која претходи свакоме рату. Србија је у Рамбујеу била стављена пред непостојећи избор. Бојим се да међународна заједница сада понавља исти рецепт у случају Срба на северу Космета.

Стигла ме прошлост

Прошлост ми је стигла на наплату у фебруару 2011. Тада сам видео очајне услове у којима живе српски азиланти које је Норвешка протерала – каже Каш. – У колективном центру крај Београда упознао сестре Лабуду, Ану и Марију Масловарић које су с породицама морале да побегну са Косова 1999. јер их Кфор није заштитио од одмазде Албанаца. Плакао сам и доживео интензивну психичку посттрауматску реакцију. То је био окидач који ме је покренуо да делујем и да се као бивши НАТО официр, извиним народу у Србији јер нисмо били у стању да заштитимо Србе и друге мањине на Косову. http://www.vaseljenska.com/drustvo/napustio-kfor-presao-na-barikadu/

Ima i ljudskih bića u nato
23  Форум / Политика / Одг: Светска збивања и Србија послато: Новембар 03, 2011, 16:09:42
Русија и Кина удружују снаге
11. 10. 2011 10:33 |


Пекинг – Кина и Русија потписали пакет трговинских и инвестиционих уговора вредних 7,1 милијарду долара уочи данашњег доласка руског премијера Владимира Путина у званичну посету Кини, саопштио је данас лист “Чајнадејли“.

Дан пре Путиновог доласка пословни људи из Кине и Русије потписали су 16 трговинских и економских споразума, углавном у области енергетике, рударства, електронике и пољопривреде.

„Кина и Русија су обе посвећене трансформисању свог економског развоја и обе стране желе да ојачају билатералну економску сарадњу“, рекао је кинески вице премијера Ванг Ћишан на јучерашњем отварању шестог руско-кинеског економског самита у Пекингу.

Путин ће на позив кинеског премијера Вен Ђиабаоа данас допутовати у дводневну посету Кини, са делегацијом од 250 људи. Он ће се разговарати са високом кинеским званичницима, укључујући и са председником Ху Ђинтаом.

Две земље одржавају значајне економске везе посебно у области енергије.Русија је први произвођач нафте и гаса на свету а Кина прва по потрошњи енергије. Кина је 2010. постала први комерцијални партнер Русије. Како наводи лист Чајнадејли позивајући се на кинеске званичне податке 2010. је трговинска размена две земље порасла за 43,1 одсто на годишњем нивоу на 55,45 милијарди долара, чиме је скоро достигнут ниво забележен пре глобалне кризе.

Како пише агенција Франс прес разговори Путина са кинеским званичницима требало би да се воде и око тешког питања цене гаса ког Русија продаје Кини.Руска нафтна компанија Гаспром и кинеска национална нафтна компанија ЦНПЦ су 2009. потписале оквирни споразум за испоруку скоро 70 милијарди кубних метара руског гаса Кини током наредних 30 година, али није још потписан чврст уговор зато што две стране не могу да се усагласе око цене овог енергента.

Током посете кинеског премијера Русији у јуну није било помака, мада је Кина јуче саопштила да је остварен „нови напредак“ у преговорима око тог споразума.

(Извор: Новости / Фото: Синхуа) http://www.vaseljenska.com/svet/rusija-i-kina-udruzuju-snage/

Kina ima pare , Rusija resurse , zajedno su moćni! ako bog da Evroazijsku uniju i sreće da se Srbija i Republika Srpska(po osamostaljenju  Опуштен ) budu granicna zona izmedju EU i EAU  Зеленко ... vazno je u svemu izabrati suprotnu stranu od hrvata , a istorija je pokazala da oni uvjek odaberu gubitničku stranu!
24  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Новембар 02, 2011, 22:42:02
Амбасадор САД: Албанци, ви сте најгори
02. 11. 2011 21:03 | Курир / Васељенска ТВ
110290 Амбасадор САД: Албанци, ви сте најгори

Амбасадор САД на Косову Кристофер Дел / Фото: Курир

Приштина – Амбасадор САД на Косову Кристофер Дел оштро је искритиковао политичаре у Приштини, које је описао као непослушне и неодговорне. Ништа блажи Дел није био ни према међународној заједници, која је, како је рекао, у појединим ситуацијама третирала Космет као у доба Милошевића.

- То се догодило тако што је међународна заједница Шиптарима слала нереалну слику њихове владавине. Овде говорим о неуспесима Унмика у креирању привремених институција – каже Дел и додаје:

- Те институције су створене, али специјални представник генералног секретара УН задржао је све одговорности. То је изазвало неодговорност косовске политичке класе.

Оливер Ивановић, државни секретар у Министарству за КиМ, истиче да је амерички амбасадор у праву.

- Ово је знак да је Дел критички решио да се осврне на њихово деловање, што је добро. Нелегалне шиптарске структуре имају хроничан дефицит буџета, а немају средстава да то покрију, па зато скрећу пажњу на север окупираних територија.

Ивановић тврди да би шиптарски политичари требало да се забрину јер су до сада уживали подршку међународне заједнице.

И Ранђел Нојкић, лидер Срба са КиМ, каже да је светска јавност коначно увидела да је косовска власт неспособна.

- Очекивања међународне заједнице су изневерена. Корупција и криминал су на високом нивоу, и наравно да почињу да се дистанцирају од такве политике – каже Нојкић.

Нојкић додаје да оваква оцена америчког амбасадора на Косову може да иде у корист Србији.

- Морамо мудро искористити ову ситуацију – истиче лидер Срба са КиМ.
http://www.vaseljenska.com/vesti/ambasador-sad-albanci-vi-ste-najgori/

Ipak treba odati priznanje amerima  Смешко nacija čiji su temelji nastali na genocidu siri pravdu i demokratiju...
25  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Новембар 02, 2011, 22:33:34
Цитат
Govoreći o statusu Kosova, predsjednik Dodik je naglasio da ostaje pri stavu koji je ranije izrekao, a to je da i RS zaslužuje nezavisnost, ako Kosovo dobije nezavisnost....ето, ТО је Додик!

Па, зар се "независност" Косова и Метохије може поистовећивати са незавишношћу
Републике Српске! То су сасвим две РАЗЛИЧИТЕ "приче"!!!
Зеленко
daj mi jednu različitost?
26  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Новембар 02, 2011, 21:04:27
BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Turska apsolutno neprihvatljiva kao moderator odnosa u BiH.

"Meni smeta uloga Turske u BiH. Ona je članica Savjeta za implementaciju mira i na svim sastancima podržava isključivo bošnjački pristup rješavanju problema; nikada se nije desilo da bude objektivna. Zato Turska apsolutno neprihvatljiva kao moderator odnosa u BiH", rekao je Dodik za televiziju B92.

Dodik je naveo da je Turska "pomagala muslimane" u ratu 90-ih godina, među prvim priznala Kosovo i uvijek bila "na suprotnoj strani od interesa" srpskog naroda u BiH, dodavši da je svoj stav prenio i predsjedniku Srbije Borisu Tadiću.

Predsjednik Srpske je ocijenio da je pogrešno uključivanje Turske u rješavanje problema unutar islamske zajednice u Srbiji, te da o tome treba da olučuje sama islamska zajednica.

Govoreći o posjeti SAD, Dodik je rekao da je tom prilikom razgovarano o Kosovu, Palestini i njenom zahtjevu da bude priznata u Ujedinjenim nacijama, kao i o BiH i pitanju vojne imovine.

On je objasnio da je pitanje vojne imovine uslov za dalji nastavak procesa integracija u NATO, ali da je, sa druge strane rješavanje pitanja cjelokupne imovine, pitanje uslovljeno zatvaranjem OHR-a.

"Naš stav je veoma jasno izrečen na svim mjestima u Americi - mi ne možemo dati svoju saglasnost da riješimo pitanje vojne imovine a da ostala imovina ostane, jer želimo da se riješi sve. Ako imamo dogovorene principe za vojnu imovinu zašto nemamo za svu ostalu imovinu?", rekao je Dodik.

Govoreći o statusu Kosova, predsjednik Dodik je naglasio da ostaje pri stavu koji je ranije izrekao, a to je da i RS zaslužuje nezavisnost, ako Kosovo dobije nezavisnost.

"Kosovo ne može biti izolovan slučaj, mada se zbog tog mog stava mnogim zapadnjacima diže kosa na glavi", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Kosovo oteto Srbiji zbog arogancije stranaca i ponovio podršku politici Beograda prema Kosovu i Metohiji.
Beograd "poludio" za Sarajevom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je "Beograd poludio za Sarajevom" i da ignoriše realnost da multietničko Sarajevo od prije 20 godina više ne postoji.

"Vi ste iz Beograda svi 'poludjeli' za Sarajevom. Sarajevo nije ono koje je bilo prije rata. U Sarajevu danas živi 98 odsto Bošnjaka", naglasio je Dodik.

Dodik je konstatovao da se "neki liberalni beogradski krugovi" i neki mediji ponašaju kao da se ništa nije desilo.

"Ovdje sada postoji sasvim druga realnost, a jedna od tih realnosti je da u Sarajevu, po istraživanju Helsinškog odbora, živi 1,2 odsto Srba. Tog multietničkog Sarajeva nema; nisu Srbi otišli iz Sarajeva zato što im je bilo lijepo", naglasio je Dodik.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Turska-neprihvatljiva-kao-moderator-odnosa-u-BiH-113196.html

Pero ložač je najjači igrač !
Цитат
Dodik je konstatovao da se "neki liberalni beogradski krugovi" i neki mediji ponašaju kao da se ništa nije desilo.
čitav je Beograd takav  Зеленко osim nekolicine nacionalista koji zive u proslosti  Усне су ми запечаћене
27  Форум / Србија / Sakriven i cenzurisan izvještaj UN-a o bombardovanju Srbije послато: Новембар 02, 2011, 20:34:29
Sakriven i cenzurisan izvještaj UN-a o bombardovanju Srbije

 
SRNA - 02.11.2011 14:39
BEOGRAD - NATO napadi na Srbiju 1999. godine doveli su do zagađenja najotrovnijim supstancama, među kojima se ističu polihlorobifenili (PCB), koji su visokokancerogeni i odgovorni za imunološke bolesti - navodi se u sakrivenom i cenzurisanom izvještaju Senegalca Bakarija Kantea, šefa Misije programa UN iz 1999. godine, koji se bavi stravičnim posljedicama bombardovanja.
U ovom ivještaju, koji nikada nije objavljen u UN, naglašava da je jedan litar polihlorobifenila dovoljan da se zagadi milijarda litara vode!?
PCB se nalazi u električnim transformatorskim stanicama i u brojnim naftnim rafinerijama koje su bile meta NATO-a, stoji u ovom sakrivenom izvještaju iz 1999. godine, uz napomenu  da je bombardovanje brojnih fabrika u kojima su upotrebljavani teški metali izazvalo, između ostalog, i širenje kadmijuma i metilizovane žive (najotrovniji oblik žive). Riječ je o metalima koji ostaju otrovni čak ako se i raznesu na prostoru od više hiljada kilometara. Rezultat je  - zatrovanost Dunava.
"Prema raspoloživim podacima, snage NATO-a upotrijebile su municiju sa osiromašenim uranijumom gađajući vojne i civilne ciljeve. Upotrijebljena je municija kalibra 30 milimetara. Ova vrsta municije je nuklearni otpad i njegova upotreba je veoma opasna po zdravlje. Upotreba ove municije ima užasne posljedice po stanovništvo, jer, osim tjelesnih povreda, uzrokuje radiološku kontaminaciju. Ta kontaminacija ima toksične i radijacijske posljedice koje uzrokuju kancer", piše u Kanteovom koji je tokom maja 1999. godine upućenom generalnom direktoru UNEP-a Klausu Topferu.
Kante navodi da "prilikom upotrebe (eksplozije) oružja sa osiromašenim uranijumom nastaje uranijumski oksid (U308 i UO2) kao i, između ostalog, veoma reaktivni gasovi radijum i radon".
"Oksidne čestice su širine između 0,5 i 5 mikrona i vjetar može da ih raznosi na udaljenost od više stotina kilometara. Pošto u regionu Jugoslavije najčešće duvaju sjeverozapadni vjetrovi, to praktično znači da zagađenje ide od Jugoslavije ka Mađarskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj i BiH ili ka Albaniji, Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji i Grčkoj" - upozorava Kante.
O ovom šokantnom, ali sakrivenom i prećutanom izvještaju pisao je  američki nezavisni novinar Robert Parsons, izvještač iz međunarodnih institucija u Ženevi. Parsons je uspio da dobije Kanteov izvještaj od svog izvora u UNEP-u i 17. juna 1999. objavio njegove dijelove u ženevskom dnevniku "Kurijeu".
Sada je taj izvještaj opet aktuelizovan, a Parsons za "Vijesti" svjedoči o tome kako su se u kancelarijama UN, u atmosferi unutrašnjeg razdora, cenzurisali i "frizirali" izvještaji o zdravstvenim posljedicama upotrebe oružja sa osiromašenim uranijumom na Balkanu.
Bakari Kante 12 dana boravio je tokom bombardovanja  u maju 1999. u Srbiji, u okviru misija drugih agencija iz sistema UN i izvještavao UNEP  o ekološkom užasu: "Atmosfera i tlo u bivšoj SR Jugoslaviji trajno su zagađeni otrovnim materijama zbog bombradovanja industrijsko-hemijskih kompleksa i zbog upotrebe oružja sa osiromašenim uranijumom".
Izvještaj je kategoričan u ocjeni da će naredne generacije koje žive na bombradovanom tlu patiti od kancerogenih oboljenja, leukemije, kao i da će biti povećan broj spontanih pobačaja kod trudnica i deformiteta novorođenčadi.
Klaus Topfer, generalni direktor UNEP-a, naredio je da se od javnosti sklone saznanja o ekološkoj katastrofi u Srbiji bez presedana u evropskoj istoriji - navodi Parsons.
"Dok je NATO na sve strane trubio o svojoj `humanitarnoj intervenciji`, izvještaj Kanteov govorio je o ekološkoj katastrofi bez presedana u evropskoj istoriji - kaže Parsons i navodi da je Kanteov izvještaj, čim je predat, klasifikovan u UN i sklonjen od javnosti i da je vjerovatno završio u sjedištu UNEP-a u Najrobiju.
On otkriva da mu je jedan neposredno upućeni diplomatski izvor prenio da je u julu 1999. jedna grupa švajcarskih naučnika došla do još dramatičnijih zaključaka o posljedicama bombardovanja. Njihovo istraživanje bilo je dio aktivnosti diplomatske grupe FOKUS koju su činili Švajcarska, Austrija, Rusija i Grčka: "Pošto je Švajcarska bila ta koja je pokrivala sve troškove, ostali članovi grupe su morali da ćute" - tvrdi  Parsons.
I drugi izvori potvrđivali su ove izvještaje.  Već u februaru 2000. godine podaci holandske vlade u glavnim crtama podudarali su se podacima američke nevladine organizacije MTP (Militari toksik projekt). MTP je naime u januaru 2000. godine tražila od vlade SAD da skine oznaku tajnosti sa dosijea o upotrebi otrovnih supstanci na Kosovu. MTP je dobila dosije 30. januara 2000. godine i na osnovu njega izračunala da je na Kosovo bačeno 9,45 tona nuklearnog otpada?!
Osnivane su i druge grupe sa ciljem da sačine izvještaj o posljedicama bombardovanja. Kad je došao na čelo Balkanske radne grupe (BTF), koja je imala zadatak da sastavi novi izvještaj o zagađenosti osiromašenim uranijumom tokom 1999. godine, Peka Havisto je doveo još dva Finca - Henrika Slotea i Pasia Rinea - prenosi "Novi standard".
"Bila je to zaista izvanredna ekipa koja je shvatila suštinu situacije u kojoj se našla, a koja može da se svede na sljedeće: dok su oni željeli da objave istinu -  NATO je htio da je sakrije. Kad god su pokušali nešto da istraže, našli su na meti NATO-a. UNEP je, dakle, bio pod vojnim pritiscima. Havisto i njegovi saradnici razmišljali su na sljedeći način: `Ukoliko pokušamo da uradimo posao kako treba, bićemo smijenjeni i istraživanje će biti zaustavljeno. Bolje je onda da uradimo nešto, da otkrijemo bar dio istine`"- objašnjava Parsons.
Zahvaljujući takvom načinu rada Havistove ekipe, upravo je Balkanska radna grupa u okviru UNEP-a bila ta koja je 16. februara 2001. uzbunila svjetsku javnost objavivši da je na Kosovo bačen "prljavi" uranijum. Tada je saopšteno da je analiza 340 uzoraka tla, vode itd. pokazala prisustvo transuranijumskih elemenata kao U-236 i tragove plutonijuma i fisionog procesa. Prisustvo plutonijuma potvrdile su dvije laboratorije - Švedski institut za radiološku zaštitu i Švajcarska laboratorija AC-Speiz. http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Sakriven-i-cenzurisan-izvjestaj-UN-a-o-bombardovanju-Srbije-113102.html

UN je davno izgubio smisao postojanja...
28  Форум / Политика / Одг: У току је негативна кампања против Срба на интернету!!! послато: Новембар 02, 2011, 09:00:50
ne bih se slozio da je to pozitivna stvar  Смешко latinicom se isto pise srpsko pismo dakle i latinica je srpsko pismo...
sta je latinica hrvatska?
hrvati dakle pisu latinicom srpski jezik (koji oni zovu hrvatski) iako su ubacili par novih riječi u srpsku ijekavicu!
29  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Новембар 02, 2011, 08:57:15
Србији оптужница за сарајевске пуцње
02. 11. 2011 0:58 | Џевад Галијашевић/ Правда
1
dzevad galijasevic Србији оптужница за сарајевске пуцње

Џевад Галијашевић (Фото: Курир)

Ништа се у приступу проблему вехабија није променило у Сарајеву после најновијег терористичког акта. Политичко и безбедносно Сарајево поново отаљава истрагу и минимизира проблем. Чак се кривица пребацује на Србију.

Министар безбедности БиХ Садик Ахметовић је прексиноћ у изјавама хрватским медијима, ТВ Новој и другима, подсетио хрватску јавност да је да је Мевлид Јашаревић дошао из Србије. То говори и члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић. Одмах после напада на америчку амбасаду у Сарајеву почела је пропаганда да то није тако страшно, и да није све као што изгледа. Понашање бошњачких политичара говори да су са највишег места, а то су америчка и аустријска амбасада у БиХ, добили знак да се кривица пребаци на Србију и српску обавештајну службу, и да је та служба преко Јашаревића режирала напад на америчку амбасаду.

Хоћу да подсетим јавност: Јашаревић је дошао из Беча, у Сарајево је дошао не из Србије, већ из Горње Маоче крај Брчког, а две године уопште није живео у Србији. Има у свему томе и једна позитивна ствар: политичко Сарајево је, скривајући своју одговорност за сарајевске хице на амбасаду САД, признало да је Санџак Србија. До сада је Санџак био „босанска Спарта“. Из Санџака су 1992. дошли њихови хероји: Ејуп Ганић, који је наредио убијање војника ЈНА у Добровољачкој, Сефер Халиловић и други команданти Армије БиХ, као што је Рамиз Делалић Ћело. Отуда ускоро стиже нови реис-ул-улема у Сарајеву Мухамед Зукорлић. Пре само 20 дана Зукорлић је у Сарајеву говорио да Санџак није Србија, него најчишћи бошњачки део. Сада тај став окрећу и кажу да је терориста дошао из Србије. Они то не раде самостално.

Безбедносне службе у БиХ су под контролом Запада, који је и надгледао њихову реформу. Колико су ефикасне, видели смо ових дана. У медијима се говори о такозваним спавачима Ал Каиде. Истина је да вехабијски покрет никада није „спавао“ ни био неактиван. Вехабијски покрет сада је у фази транзиције власти, при чему страни емисари и наредбодавци, који су већ обавили добар део посла за тај покрет, препуштају лидерство домаћим. То су Нусрет Имамовић, Билал Боснић, Незима Халиловић… Сада индоктринацију на терену и мобилизацију обављају домаћи људи.

Деловање верско и политичко никада није било у фази „спавања“, то јест пасивности. То важи и за Јашаревића. Он јесте рођен у Санџаку, али је вехабизном индоктриниран у Бечу, где тај покрет усмерава аустријска обавештајна заједница, а иза свега стоји исламистичка гарнитура у БиХ, која делује преко Маоче. Али, све се организује из Беча.

Беч је и током рата био центар организација које су финансирале а и данас финансирају милитантне исламисте. Тамо је током рата био Фатих Ал Хасанеин и његова агенција ТВРА за помоћ трећим земљама. Преко рачуна те агенције прешло је 400 милиона долара и око 240 милиона немачких марака. О томе је писао и „Вашингтон пост“. И данас се вехабијски покрет води и финансира из Аустрије. Тамо седи вођа вехабија хафиз Мухамед Порча, у Бечу је и продужена рука реиса Церића Аднан Бождар, муж кћерке Абу Нидала (познатог палестинског терористе). Беч је, дакле, центар тероризма. Није случајност да све конце у БиХ држе Аустријанци. У Еуфору у Сарајеву, где је команда НАТО за БиХ, налази се генерал Ерхард Мајер, а на челу ОХР је Аустријанац Валентин Инцко.

Аутор је члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала http://www.vaseljenska.com/politika/srbiji-optuznica-za-sarajevske-pucnje/

germani nikada neće oprostiti srbima na porazima u proslom veku , a sada sta nam rade sa bankama i nato okupacijom neću da komentarise... zanimljivi su njihovi drski komentari u vezi sa bih , Srbijom  a svi dobro znamo ko su i sta su...
30  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Новембар 02, 2011, 08:49:18
ma da  Зеленко on je svercer  Превртање очима
pa da je bio aktivan u ratu bio bi u hagu ili bi mu nato elita ili njihovi kvislinzi pronasli način za bilo kakvu optuznicu te zabranili političko djelovanje!
jedino srpska strana u bih ima vođstvo koje nema ratne proslosti i nemoze se drugačije naprijed, a sta mislis koliko ce trebati bosnjackoj i hrvatskoj strani da to shvati ?

sta bismo i mi trebali za predsjednika postaviti tadića  Шокиран pa imate vi tadića  Зеленко dosta je jedan
31  Форум / Политика / У току је негативна кампања против Срба на интернету!!! послато: Новембар 01, 2011, 16:11:28
 Молим?
http://www.trojka.rs/vesti/19433-da-li-nas-google-zaista-mrzi.html

Četres prve-četres prve Gugl udario, četres pete-četres pete Srbin pobedio
32  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Новембар 01, 2011, 09:27:54
 
Цитат
п.с.с.
Је ли ти се оно "хисторија" омакло или Запрепашћен
Историја је добила име по грчкој речи хисторија што је значило знање стечено распитивањем и слушањем. Појам хисторија касније су проширили на познавање прошлих догађаја и, на крају, на излагање збивања из прошлости.
Цитат
Хајмо мало о Додику.
Је ли у реду да Додик има вилу на Дедињу, а народ у РС скоро на ивици егзистенције и
ЗАШТО је он издао ту вилу баш израелској амбасади? Зеленко
zasto ne?
jel mozda njemačka , engleska ili američka ambasada imaju ljepse pare ili su njihove vrednije?
kakva se nastrana fobija zasnovana ne nekakvim teorijama "sionskih mudraca" komponovanih od stvaraoca teorija zavjera uvukla u mozgove "neiskvarenih od strane medija"?
Izrael ima vise struktura kao i svaki drugi narod , a naravno da će biti osudjivan od dobre svjetske javnosti zato sto se bori za svoju zemlju Izrael. To sto oni imaju pare i lobiraju te upravljaju neke mehanizme amerike pa ih ovi čuvaju  Опуштен mi smo ljubomorni sto su ljudi sposobniji od nas?
Jevrejima svaka čast mada njihova politika i organizacije na čijim čelima su jevreji nemaju veze sa njihovom religijom ... uostalom sta bi ste vi? Milorad Dodik da nema nista? da posle mandata bude prosjak ili da radi u komunalnom preduzecu?
lik je iz bogate poljoprivredne porodice i od sela Laktasi je napravio mali centar veleprodaja pa se kaze "Banjaluka kod Laktaša"  Смешко
lik ima stanove i zemlju u posjedu djece i kumova a da su mu mogli naći bilo kakvu sumljivu aktivnost vjeruj mi dosada bi to iskopali fasistički smećari!
dakle lik je ok kakvi su tadić , đukanovic , josipović i ostali smećari iz okruzenja Milorad Dodik je car za njih u svakom smislu  Опуштен
33  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Октобар 31, 2011, 16:22:20
Ma da , sad si ti na tapetu Norise Čače  Зеленко
Nisam impersioniran čak sam razočaran sa povrsnim komentarima u postovima pretrpanim nepotrebnim epitetima i rasipanjem prilozima  Cheesy vokabular ostavljam za drugo mjesto i vrijeme , a komentare u smislu :
Цитат
Чак, читајући твоје одговоре, све ме више убеђујеш да си пресликани Чак Норис...
Не пратиш своје мисли, судараш се са њима, а другоме качиш етикету да лупета глупости (наравно, не овим речима)..
a ja se sudaram sa svojim mislima  Cheesy sta je rekla ili kazala?
Цитат
А СНС??? Кад неко једанпут преврне ћурак, па још куму окрене леђа?..Е, тај ће то чинити кад год затреба, не због народа, већ себе ради! Дакле, странка за једнократну употребу...
ma naravno  Cheesy 5oktobra si gadjana smrkovima od strane rezima Slobodana Milosevica te si oslobodila Srbiju i krenula u "europske integracije" svi ostali su politička sića osim đilasa i tadića ... e pa stara damo neide se tako u europu  Пољубац
34  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Октобар 31, 2011, 15:04:36
 Зеленко tadić i bosić  Зеленко al ti je izbor  Молим? ili si od onih oportunista koji spadaju u kritičare i  vječitu opoziciju , a budućnost vide u "mladim i neiskvarenim školovanim politolozima"  Зеленко
Srbiju moze da vodi jedino ds ili SNS jer oni realno jedini imaju mehanizme i logistiku za to dakle to su jedine dve velike partije u Srbiji...Ako bi se gledali glasovi srba onda je nosporan poraz ds ali Srbija kao sto znamo ima multietičnu (visestruku etiku) historiju kroz koju su je sve manjine klale kroz istoriju no i dan danas te iste manjine (fasističkih predaka) odlučuju o kreiranj parlamentarne većine...
dakle razmisli jos jednom kada pljujes SNS kao i vladajuća koalicija traziti mu dlaku u jajetu...
Sve je bolje od zutih sluga , sve...
35  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Октобар 31, 2011, 08:08:47
36  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Октобар 31, 2011, 07:57:08
Цитат
Можда не би било лоше да се и ти детаљније упутиш у историјске воде њихових сукоба, али и сву додатну литературу, посебно о стварању државе Израел.

А уместо погледа у историју, ево једног свежег снимка...довољно га је погледати, искључиво као људско биће, без национално-верског опредељивања..

hapsenje teroriste koji tom prilikom maltretira svoje ili tudje dijete  Молим? ako nisi primjetila upravo jevrej snima sporni snimak u kome nevidim nista sporno , malo je neugodno gledati kako dijete učestuje u proceduri hapsenja al et uzgred tamo je rat i neznam koji deo u riječi rat ljudi ne razumeju...
sto se tiče historijske patnje muslimanskog naroda takve patnje isto dozivljavaju i muslimani u Raskoj ili da kazem bosnjaci u sandzaku te bosnjaci u bosni i šiptari na Kosovu pa su onda medjunarodne snage ponjete pravdom doprinjele "pozitivnom rjesavanju situacije" (u Rašku jos nisu stigli) pa te tako molim da ne nasjedas na definicije i prepričavanja surove stvarnosti u kojoj su Izraelci nad kojima je izvrsen genocid (ne tako davno) uspjevaju slogom da oslobode komadic svoje teritorije i nazovu ga Izrael!
Naravno da to smeta muslimanima koji kada pogledaju kartu vide Izrael kao ekser u oku ali takvi su muslimani , sa njima suzivot nije moguć...
Ne kazem da su jevreji melem , ali budi sigurna da svaki udar po Gazi i sl upravo preventiva kako bi se muslimani brinuli o svojim brigama.
hm gledam pre neki dan vjerski kalendar na jutarnjem RTS1 i kaze citat iz kurana :
Цитат
...mrznja ce nestati kada svi budu presli na islam
znači islam mrznju vec ima kao pretpostavku i tako svoje sledbenike koje uči da je laž poželjna uči i kako da svojim ponasanjem ubijede i prevedu na svoju stranu one koji o tome ili nečemu drugom nemaju istančanu ili odredjeno misljenje!
primjeri lazi i drskosti su muslimani demonstrirali i u poslednjem ratu ovdje tako sto su na Markalama postavili eksploziv te ljudima javljali kako je ulje iz humanitarne doslo (prijateljica koja je prezivjela čitav rat u Sarajevu na pitanje kako si prezivjela kaze : "samo bjezi sa mjesta na kom vidis kameru") , na Tuzlanskoj kapiji (imas ovo sve na forumu Nezavisnih novina ) smo dokazali kako je balistički nemoguce da se desi to sto se deslilo , isto tako i Srebrenica je jedna obična muslimanska laz kojom su satanizovali brilijantnu srpsku vojnu pobjedu u kojoj je VRS zbrinula sve vojno nesposobno i deportovala autobusima...
O muslimanskim prevarama ili o kuranu i njihovom učenju ima nekoliko stručnjaka  Зеленко na forumu nezavisnih oni ti mogu dati odgovor na svako pitanje u vezi sa muslimanima..

Цитат
Једино по чему се разликујете од Срба у Србији, и ту вам најискреније скидам капу и честитам, је што сте и у души али и корењем прави Срби (као наша браћа на Косову и Метохији), за разлику од ових, већ однарођених...Наравно, част изузецима у Србији - жутица је опака болест коју треба што пре искоренити!!!
hvala  i u pravu si iskreno se nadam da ce SNS uspjeti da sklopi vecinu bez ovih "preokret" DS i SPS Зеленко
37  Форум / Србија / Одг: Хакери напали сајт ДС-а послато: Октобар 30, 2011, 18:52:58
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=XLRpj4HPBLg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=XLRpj4HPBLg</a>
slabo ima tema o ds  Зеленко
38  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Октобар 30, 2011, 11:10:14
30. 10. 2011, 9:40 | Блиц
Додик: РС против Палестине у УН

dodik21 10 10 Додик: РС против Палестине у УН

Бањалука – Председник Републике Српске Милорад Додик поновио је, после разговора са израелским министром спољних послова Авигдором Либерманом, да су представници РС против могућности да БиХ подржи захтев Палестинаца за чланство у Уједињеним нацијама, оцењујухи да односи Израелаца и Палестинаца морају бити решени договором.

Додик је синоћ шефу израелске дипломатије пренео и став РС да је за европске интеграције БиХ, као и да тај ентитет жели да задржи и своју аутономију.

„Дугорочно верујемо у европски концепт и он представља наш примарни избор у погледу ширих интеграција, а РС је примарно да задржи своју аутономију“, истакао је Додик.

Председник РС палестински покушај тражења гласања у Савету безбедности види „више као злоупотребу процедура него допринос решавању овог питања“.

Чланови Председништва БИХ и даље немају заједнички став када је реч о захтеву Палестинаца за пријем у пуноправно чланство у УН.

„Председништво још није усвојило дефинитивно мишљење о захтеву Палестинаца за пријем у Уједињене нације“, изјавио је муслимански члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић агенцији АФП.

Српски члан Председништва БиХ Небојша Радмановић не подржава палестински захтев, док је председавајући Председништва, Хрват Жељко Комшић неодређен по том питању, рекао је Изетбеговић, додајући да он лично подржава захтев палестинске стране.

Израелски и палестински министри спољних послова, Авигдор Либерман и Ријад ал-Малки, посетили су претходних дана БиХ да би разговарали о овој теми са званичницима БиХ. http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/dodik-rs-protiv-palestine-u-un/
 Смешко
Цитат
Хрват Жељко Комшић неодређен по том питању
lik je hrvat kolko je čedo ldp srbin  Зеленко
39  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Октобар 30, 2011, 08:16:54
Цитат
зна ли ко је коме отео животни простор
poznavaoče istorije  Зеленко ko je kome kada i koji prostor oteo?
Цитат
Мора да је побркао лончиће!
Зеленко tačno je da su razlozi dublji a trebalo bi pitati čanka ili čedu  tvoje idejne vodje o dubljem konceptu demokratičnosti ... Izrael bi trebao da dopusti hamasu da im kroji sudbinu a da jevreji budu na milosti dobrim muslimanima koji su kroz istoriju pokazali da nece da osvajaju i otimaju tudje...
Цитат
РС је примарно да задржи своју аутономију”, истакао је Додик.
ne vidim sličnost jer tadić za razliku od Dodika ima okupirani deo teritorije a svoje gradjane koji su pod okupacijom poziva na mir i poslusnost sve u cilju ulaska u nato  Зеленко
40  Форум / Политика / Kako prosečan Srbin vidi Balkan послато: Октобар 29, 2011, 20:54:17

http://www.trojka.rs/zanimljivosti/sira-slika/6540-infografik-kako-prosecan-srbin-vidi-balkan.html
 Зеленко
hmmm zar su austrijski konjusari na balkanu?
41  Форум / Економија / Одг: Србија (ни)ЈЕ пред сломом послато: Октобар 29, 2011, 19:26:22
NJegovih samo 2%  Cheesy

42  Форум / Свет / Одг: Либија, јуче, данас и................сутра!!! послато: Октобар 29, 2011, 18:02:51
29. 10. 2011, 17:45 | Бета
НАТО-у не треба дозвола СБ УН за рат
rasmusen 1 НАТО у не треба дозвола СБ УН за рат

Не треба им дозвола за убијање (Фото: АП)

Брисел – У неким случајевима војни савез мора да интервенише без одговарајуће резолуције Савета безбедности УН, каже генерални секретар НАТО-а Андрес Фог Расмусен.

У интервјуу за дански дневни лист „Политикен,“ Расмусен је оценио да „може доћи до ситуација када међународна заједница има легалне основе да интервенише, уз подршку у повељи УН, без резолуције Савета безбедности“.

„То не би била идеална ситуација, али смо то видели на КиМ. Тамо је међународна заједница интервенисала и ја сматрам – посматрајући у историјском светлу – да су сви сагласни да је то било исправно“, казао је генерални секретар НАТО-а.

Он је додао да не жели да буде погрешно схваћен и не „адвокатише за такав тип интервенција, пошто је најбоље имати подршку резолуције Савета безбедности“.

„Али, са друге стране, то не значи ни да ће међународна заједница седети скрштених руку и пасивно посматрати док се становништво масакрира, док се брутално крше људска права, или чак врши геноцид“, истакао је Расмусен за „Политикен“.

Андерс Фог Расмусен је оценио и да је НАТО операција у Либији, која се завршава у понедељак, „била један велики успех, са 25.000 изведених летова и 10.000 извршених напада бомбама, без потврђених цивилних жртава проузрокованих од стране НАТО-а“. http://www.vaseljenska.com/svet/nato-u-ne-treba-dozvola-sb-un-za-rat/

fasisti nemaju obraza ni ispod nokta ... Rusija i Kina jesu balans ali njihov problem je sto imaju obraz
43  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Октобар 28, 2011, 18:32:18
srbi su glineni golubovi  Тужан tako da bilo sta da urade krivi su jer su srbi  Пољубац nema veze ako su srbi ubijeni , protjerani , devastirani , bombardovani ili masakrirani...ovakve akcije dobijaju svoje pravo ime i značaj ako su uradjeni nad nesrbima , tada nato mediji karakterisu nehumane i necivilizovane akcije neljudskim i objasnjavaju to kao "krsenje običaja ratovanja"  Зеленко
posle čišćenja srba sa Kosova dolazimo na red mi genocidni srbi iz RSrpske  Зеленко
44  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Октобар 28, 2011, 18:23:11
nisam rekao da je Dodik svetac  Опуштен , ali porediti ga sa tadicem poltronom i kukavicom je neukusno i neumjesno...nikakve sličnosti izmedju njih dvojice nema , veca je sličnost izmedju ustaše čanka i tadića
45  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Октобар 28, 2011, 16:45:02
Цитат
Акција је била муњевита, у њој је учествовао велики број војника, који су оклопним транспортером померили камионе са барикаде,Ово никако не ваља. Насиље је непотребно, јер може само да покрене лавину
других насиља,...оних са шоптарске стране!
naravno da je nasilje nepotrebno...potrebno je ispeći baklave a laticama posipati put kojim idu nato oslobodioci , te ih častiti baklavom onda kada uvide da su srbi dobri momci...
izviniti im se na pogrdnim epitetima koje im davasmo za vrijeme 1991-2011 i njihovu srdačnu pomoć pravednom oslobadjanju naroda od velikosrpske agresije ,  pa uz evropsku saglasnost ubrzati put ka evrointegracijama!
46  Форум / Срби у окружењу и расејању / Истина о злочину у Сребреници послато: Октобар 28, 2011, 16:35:53
The Real Srebrenica Genocide
http://4international.wordpress.com/2008/02/15/the-real-srebrenica-genocide-the-mass-murder-of-serbs-in-srebrenica-and-gorazde/

Interesuju me vasa misljenja u vezi sa ratnim dejstvima , desavanjima i zlocinima 92-95 uzimajuci u obzir da je bio rat  Тужан , a rat je sam po sebi zločin...
bio sam u vojsci na tom terenu ( ne 95) pa su moji utisci  u suprotnosti sa vecinom zakljucaka koji se poturaju kao činjenice.
47  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Октобар 28, 2011, 16:23:56
@pedikanac
slazem se velikim djelom sa onim sto si rekao!
Poredjenje tadica i Dodika je neumjesno jer tadic glumi nekakve velicine a u stvari je obicni zuti papan koji je u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu.
mnogo puta je uvrijedio Dodika i njegovu srpsku retoriku dok je sa parolom "evropa nema alternativu" pokusavao da se uvuce njemackoj koja je dokazani prijatelj Srbije! Dodik je u vise navrata pokazao da je dobar političar tako sto je ostao u dobrim odnosima sa vladajucom strankom...
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Srbi-koji-zele-da-odu-sa-Kosova-dobrodosli-su-u-RS-112178.html
nesrpska zuta koalicija koja je sada na vlasti mora nagodinu da se raspadne inace ce raspasti Srbija po receptu ldp
koalicija koju naprednjaci kreiraju liči na nesto ... nisam oprostio Nikolicu jer sam radikal ali malo sire gledano neuporedivo je realnija njihova politika od ove ds-ove ... hmmm evo pucnjava na americku ambasadu u sarajevu  Зеленко nije valjda...
48  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Октобар 28, 2011, 06:02:33
28. 10. 2011, 4:13 | Новости
Додик: Захвалност Русији на подршци
dodik i curkin Додик: Захвалност Русији на подршци

Додик и Чуркин

Бањалука – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је завршавајући посету САД да је она била оправдана, јер се полако разбија стереотип о Српској, и на њу се данас гледа другим очима, као на партнера. Председник Додик нагласио је да је у САД повећан ниво уважавања и разумевања за ставове Српске.

- То је омогућила политика коју смо водили последњих година. Веома интензивно смо радили на стварању наше јасне позиције, нашег партнерства. То је, наравно, видљиво и у разговорима у Стејт департменту и Конгресу. Враћамо се у земљу са додатним еланом да наставимо са афирмацијом наше политике – истакао је Додик.

Председник Републике Српске Милорад Додик на крају посете САД разговарао је у Њујорку са амбасадором Руске Федерације у УН-у Виталијем Чуркином коме је захвалио на објективном и принципијелном ставу Русије у Уједињеним нацијама приликом расправа о ситуацији у БиХ.

Додик се Чуркину захвалио и на скретању пажње на ставове Републике Српске и њиховом аутентичном представљању на седницама Савета безбедности приликом расправа о БиХ.

Како је саопштено из кабинета председника РС, Додик је упознао амбасадора Чуркина са ситуацијом у Републици Српској и БиХ и ставовима представника Републике Српске у погледу отворених питања у БиХ.

Током разговора изражено је уверење да ће добра сарадња бити настављена и подржан Дејтонски споразум као основ функционисања БиХ. Састанку је присуствовала и Жељка Цвијановић, министар за економске односе и регионалну сарадњу у Влади РС. http://www.vaseljenska.com/politika/dodik-zahvalnost-rusiji-na-podrsci/

Nea sta!!! gotive nas ameri i Rusi...jednim zecom , dva metka  Зеленко
Цитат
Gospodine Dodik kako se osjecate? pa osjecam se na ćevape  Превртање очима
49  Форум / Разно / Одг: Представљање нових чланова. послато: Октобар 27, 2011, 20:21:19
Hvala na dobrodoslici , radujem se kvalitetnim diskusijama i originalnim izjavama...pozdrav
50  Форум / Политика / Одг: Из мрака Европске уније у светло Евроазијског савеза послато: Октобар 27, 2011, 20:15:46
14. 10. 2011, 4:57 | Факти
Унија треба да има четири престонице: Алма Ату, Петроград, Кијев и Београд
panarin 888 Унија треба да има четири престонице: Алма Ату, Петроград, Кијев и Београд

Игор Панарин (Факти)

Петроград – Свету најпознатији руски спољнополитички експерт – Игор Панарин, професор Дипломатске академије МГИМО која припада МИП РФ, који се нашао у жижи кад је прогнозирао распад Америке – поново ће узбуркати духове. Говорећи за гледаоце московске ТВ КМ о теми „Евроазијска Унија – наш одговор Западу“, рекао је да „руска ЕУ“ треба да има четири престонице и да једна од њих треба да буде – Београд! Па још додао: да у даљој перспективи улогу пете може играти – Истанбул!

Панарин је – да прво подсетимо – је један од првих руских умова који се залагао за стварање Евроазијске Уније, сматрајући да је то излазак из ћорсокака у којем су се нашле све земаље бившег СССР. При том је указао да су политички родоначелници постсовјетске Уније Путин и председник Казахстана Нурсултан Назарбајев.

Главни опонент Запад

 

Осврнуо се и на проблеме које ће та идеја имати у реализацији, а као њеног главног опонента означио је Запад, односно „бившу Британску империју која, као и читав англосаксонски свет, са процесом који је путин иницирао губи светску доминацију“.

Панарин је, чак, био изричит да ће Евроазијска унија „на челу са државником Путином“ за „бившу Британску империју“ значиити крах.

Оценио је да Русија – први пут за 110 година – сада успева да избегне могућу кризу која ће се десити сломом финансијског система и финансијског тероризма Запада.

Професор Панарин је – нимало успут – објаснио зашто Украјина касни са интеграцијама у Јединствени царински простор) Русије, Белорусије и Казахстана), изражавајући наду да ће Кијев ипак веома брзо схватити да ће прикључењем том тржишту остваривати додатних 10 милијарди долара прихода годишње. Указао је да је то Украјини много боље него да се под неповољним условима задужује на Западу. Оценио је да на држање Украјине још утичу МИ6 и неке друге стране специјалне службе.

Казахстан посебно важан

При том је упозорио да проблеме Кијева треба решавати у Москви, а не у Њу Јорку и Лондону, јер су Руси и Украјинци један народ. Додао је: „Ми морамо офанзивно да блокирамо све покушаје разједињавања Руса и Украјинаца.“

Панарин је Казахстан као изузетно важан за реализацију идеје Евроазијске Уније јер је у тој земљи већ реализована идеја словенско-туранског обједињавања и исламско-православног савеза.

Искуство Казахстана је зато за Унију крајње важно, а његов главни град треба да се нађе на листи четири будуће престонице Евроазијске Уније. По моме, те четири престонице треба да буду: Алма Ата, Санкт-Петербург, Кијев и Београд. Та четири града треба да буду и четвороугао потенцијалног ширења Уније. А у даљој перспективи, у улози петог центра Уније треба да се нађе Истанбул. Да би то било могуће, нагласио је Панарин, Турска треба да постане придружени члан Евроазијске Уније.

 

Према Панариновим речима, уласком Турске у Унију дошло би до својеврсног обједињавања Поствизантијског простора.

За идеју нове Уније, подвукао је Панарин, крајње битна личност је казахстански лидер Назарбајев. Он га је назвао „гуруом Евроазијског простора“ и државником који је „неку руку Денг Сјаопин евроазијства“.

Парламент уније у Петрограду

Панарин је овој својој „оди Назарбајеву“ одмах прикључио Путина којег је у три наврата назвао титулом руских царева „Государ“. Па објаснио да је Назарбајев у својој изузетној улози унутар Уније „незамислив без Государа Путина који реализује глобалну мисију руског и њему савезничких народа“.

Панарин је циљем формирања Евроазијске Уније назвао „инеграцију ради технолошкког продора и повећања животног стандарда свих народа који се нађу у њеном оквиру“.

Тај оквир, међутим, нагласио је Панарин, неће бити наддржавни – никакав нови СССР. Како је подвукао: у Унији ће све земље сачувати суверенитет и независност, а „государ Путин“ треба да буде само „председавајући колегијума националних лидера Уније“.

Панарин је још изнео да би Унија – поред националних парламента  држава-чланица – имала „заједнички парламент у Петрограду“. http://www.vaseljenska.com/vesti/unija-treba-da-ima-cetiri-prestonice-alma-atu-petrograd-kijev-i-beograd/
Странице: [1] 2
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!