forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Јун 03, 2020, 06:22:55


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


  Прикажи поруке
Странице: [1] 2
1  Форум / Политика / Одг: Кандидатура Србије у ЕУ послато: Април 28, 2012, 23:45:21
Кандидатура за ЕУ ропство

Као што се и очекивало, најављивано добијање статуса кандидата за приступање злокобној ЕУ, марионетски антисрбски режим Бориса Тадића користи ради појачане пропаганде у циљу додатног испирања мозгова преосталих лаковерних присталица евроунијатских интеграција. Чак и они којима није стало до Србије и србског Косова и Метохије, већ искључиво до сопственог џепа и стомака, у све већој мери се могу уверити да своју похлепу не могу утолити у ЕУ-брлогу. Шта више, показало се да потпуна сервилност актуелне владе према Бриселу и Вашингтону не доноси не само политичку, већ ни било какву економску или материјалну добит.
Бауку Европске уније, као савремене тамнице европских народа, све теже полази за руком да сакрије свој прави и наказни карактер и своју капиталистичко-пљачкашку природу, која настоји да преображава европске народе по сопственом потрошачко-материјалистичком узору, силом их одвајајући од сопствених традиција. Упркос томе, овдашњи издајнички властодршци, заједно са остатком антисрбске псеудоелите, упорно и даље шминкају мрачно и оронуло евроунијатско лице, представљајући га народу као идеал, без кога Србији нема будућности. А истина је да Србији нема будућности ако настави да на грбачи носи њих и подноси њихове шарене лаже, којима покушавају да надоместе недостатак било чега што би у очима народа њиховој политици дало позитиван печат.
Такође, истина је да Европска унија србском народу осим духовних отрова, задуживања и пљачке, нуди даљу и опсежнију окупацију србских земаља, уз притисак са циљем да се Србија одрекне Косова и Метохије. Свеже потписани издајнички споразум са терористичко-криминалним режимом у Приштини, нереаговање поводом хапшења припадника МУП-а Србије у Гњилану, као и рушење србске барикаде у акцији жандармерије, управо представљају показатеље потпуне сервилности издајничког Тадићевог режима, за коју је и награђен добијањем кандидатуре.
Због свега тога, није нимало изненађујуће све снажније народно расположење против Европске уније, као и све веће разочарење у овдашње политикантске позиционо-опозиционе привеске Система. На нама, србским националистима, остаје задатак да још снажније разобличавамо све евроунијатске лажи, борећи се против свих агената вашингтонско-бриселског пљачкашког монструма.

http://www.srb-akcija.org/komentar/2277/kandidatura-za-eu-ropstvo/#more-2277
2  Форум / Економија / Одг: Србија (ни)ЈЕ пред сломом послато: Април 27, 2012, 21:52:48


Гаспромњефт испунио све обавезе пре рока
 
 

Панчево – Руски „Гаспромњефт“ је у априлу исплатио последњу рату за инвестиционе обавезе предвиђене купопродајним уговором за 51 одсто акција Нафтне Индустрије Србије (НИС), чиме је испунио услове споразума са владом Републике Србије, два месеца пре договореног рока.
Од 2009. године „Гаспомњефт“ у програм модернизације и реконструкције прерађивачког комплекса НИС и повећање еколошке безбедности производних процеса уложио је договорених 500 милиона евра, објавила је данас руска компанија на својој Интернет страници.
Модернизација производње је основни услов да НИС освоји стратешки важну позицију лидера балканског тржишта деривата. Кључни елемент програма модернизације је изградња комплекса лаког хидрокрекинга и хидросепарације у рафинерији у Панчеву. Нови комплекс ће квалитативно променити производне параметре, а конкретна дубина прераде ће се повећати на 84 одсто, удео производње светлих деривата на 76 процената, а сем тога повећаће се еколошка безбедност производње. Количина емисије штетних материја у атмосферу, међу којима и чврстих честица смањиће се на ниво који одговара прописима Европске уније. Пројектом модернизације, обезбедиће се технолошки максимум прераде у рафинерији од 4,8 милиона тона годишње, што ће у потпуности подмирити потребе тржишта Србије и омогућити извоз деривата у земље балканске регије.
Пуштање у рад комплекса за хидрокрекинг и хидросепарацију обезбедиће НИС-у прелазак на производњу бензина и евродизела, са садржајем сумпора до 10 ппм, што је у складу са еколошким прописима Европске уније.
Постизањем пројектованих капацитета, рафинерија у Панчеву ће производити око 640.000 тона бензина годишње, док ће се продукција евродизела повећати 6,5 пута – на 1,5 милиона тона годишње. Изградња комплекса за хидрокрекинг и хидросепарацију рафинерије у Панчеву биће завршена у трећем кварталу, а пуштање комплекса у рад планирано је за новембар 2012.
Председник Одбора директора НИС-а, први заменик генералног директора „Гаспромњефта“ Вадим Јаковљев, истакао је да је његова компанија испунила инвестиционе обавезе пре предвиђеног рока, што још једном потврђује да је 2009. влада Републике Србије добила поузданог партнера за развој петрохемијског сектора.
„Модернизација прерађивачког комплекса НИС данас улази у финалну фазу, завршава се изградња последњих објеката, а стартовало је испитивање инфраструктурних мрежа и опреме“ рекао је Јаковљев. Он је истакао да окончање инвестиционог циклуса не значи и завршетак процеса модернизације рафинерије у Панчеву, додајући да НИС разрађује стратегију даљег развоја фабрике и њених производних капацитета, објављено је на сајту „Гаспромњефта“.
Стратешка сарадња Србије и Русије обухвата и модернизацију и проширење подземног складишта гаса Банатски двор.
Већински пакет од 51 одсто акција НИС-а продат је у децембру 2008. руском „Гаспромњефту“ за 400 милиона евра, уз обавезу улагања око 550 милиона евра у модернизацију рафинерије у Панчеву.
26. 04. 2012

http://www.vaseljenska.com/ekonomija/gaspromnjeft-ispunio-sve-obaveze-pre-roka/\
3  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Април 27, 2012, 12:56:10
Ево и ДС - омладине Прокупља!!!<a href="http://www.youtube.com/watch?v=D_4WkvKWMW4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=D_4WkvKWMW4</a>


4  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Април 27, 2012, 12:13:08
Не верујем 100%  у тачност анкета... али ево неких, па закључите сами:

5  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 27, 2012, 12:01:32
ВладанГлишић( председнички кандидат Двери): Николић наставља Тадићевим путем

Политика, 26.04.2012.
Двери неће сарађивати са странкама режима, ни са СНС, који наставља политику преговора с Тачијем, геј параде…


Косово ћемо прогласити привремено окупираним

БЕОГРАД – Сензација избора!
Мада су се релативно скоро активно укључили у политички живот, Двери прелазе изборни цензус, показују најновија истраживања. Кандидат Двери за председника Србије Владан Глишић каже да је тај покрет изненађење само за оне који нису имали прилику да прате његов развој.

- Наши бирачи су људи који долазе из свих слојева и друштвених група, јер смо гласноговорници свих разочараних у систем и режим.

♦ Зашто би грађани требало да гласају за Двери?
- Двери су другачије, док су сви остали исти. Двери уводе у политику нове људе, и то људе без корупционашких репова и с богатим искуством у друштвеној борби. Двери су антистраначки покрет који доноси нов начин организовања у политици. Двери једине имају другачију визију Србије у 21. веку – породичну Србију.

♦ С којим странкама искључујете сваки вид сарадње?
- Двери неће сарађивати са странкама садашњег режима, ту спада и ЛДП, али ни са СНС, који жели да настави политику Бориса Тадића у погледу пута Србије у ЕУ, НАТО, преговора с Тачијем, геј параде, одустајања од локалних избора на КиМ…

♦ С ким ћете онда да правите постизборну коалицију?
- После избора је могућа сарадња с патриотским странкама, које ће потпуно напустити политику садашњег режима и бити спремне да размонтирају страначко-тајкунски систем у Србији. Први корак ће бити спремност да своје лидере и финансијере изложе испитивању порекла имовине, па кад се утврди да имамо посла с поштеним људима, онда је могућа сарадња на темељу Новог народног договора.

♦ Залажете се за преиспитивање аутономије Војводине?
- Поред мноштва државних, националних разлога, најважнији је тај што се ова аутономија, као и регионализација коју Динкић хоће да спроведе по Србији, претвара у државу у држави, што значи да се прави још једна беспотребна и паразитска бирократија. Србија је мала земља с мало становништва, а најефикаснија држава је она с јаком централном влашћу и јаким локалним самоуправама између којих нема беспотребних посредника.

♦ Како бисте решили проблем Косова?
- Наше мере биле би следеће: проглашење да је КиМ привремено окупирана територија, ускраћивање легитимитета Еулексу и враћање преговора у СБ УН, где су нам савезници Русија и Кина. Организовање свих институција Србије на северу КиМ, а свих облика помоћи и подршке Србима и Албанцима јужно од Ибра, где је све више оних који желе крај владавине Тачијевих криминалаца.

Мана нам је то што немамо довољно новца

♦ Шта сматрате својом предношћу, а шта недостатком у односу на остале председничке кандидате?
- Ко гласа за Двери и мене, тачно зна за шта је гласао. Моје предности су то што сам представник младе организације с новим, некомпромитованим људима, што имам јасну визију породичне Србије, доследан и другачији програм од свих осталих, већ истрошених политичара. Недостаци су оскудна финансијска средства за кампању и то што нисмо довољно познати услед доскорашње медијске блокаде.

♦ Кога ћете подржати у другом кругу избора, Тадића или Николића?
- Тадић и Николић су лице и наличје исте политике, која је погубна за Србију.

Аутор: Биљана Бојић
http://dijaspora.wordpress.com/2012/04/26/glisic-nikolic-nastavlja-tadicevim-putem/
6  Форум / Србија / Одг: Судство или фарса послато: Април 26, 2012, 15:18:42

ЗАБРАНЕ НЕ ПРОЛАЗЕ – НАШИ ДОЛАЗЕ
Након одржане расправе пред Уставним судом о забрани СНП НАШИ, започела је у више градова акција плакатирања и лепљења налепница Забране не пролазе – НАШИ долазе, на којој је лик председника СНП НАШИ, Ивана Ивановића, када је пред Уставним судом износио одбрану као представник покрета,  и када је тужилаштво доживело дебакл при изношењу оптужнице.
СНП НАШИ ће током наредних дана организовати низ акција у којима ће поручити режиму и свима онима који желе да угасе рад покрета да им то неће проћи, и да ће наш отпор према марионетским прозападним странкама бити још жешћи.

http://nasisrbija.org/2012/04/22/zabrane-ne-prolaze-nasi-dolaze/


РАЗБИЈЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ СНП НАШИ НА УСТАВНОМ СУДУ
Представник СНП НАШИ на јавној расправи о забрани СНП НАШИ у Уставном суду, Иван Ивановић, конкретним доказима разбио је оптужницу тужилаштва у пармапарчад на данашњој расправи.
Доказано је да је читав процес политички мотивисан и пропагандна кампања против патриотског сектора у Србији. Чак и поједина дела која се помињу немају везе са активистима покрета већ су измишљотина појединих медија.
Чак шта више, доказано је да је тужилаштво подметало људе са другим лицем истог имена и презимена, попут случаја Игора Маринковића – активисте покрета СНП НАШИ, којима је осуђено због немира на геј паради.
Оптужница о програму СНП НАШИ такође јe пала у воду и Ивановић је јавно рекао да стоји иза наведених програмских начела присаједињења Србије и Републике Српске, и борбе против хомосексуланог лобија.

Ивановић је читав процес раскринкао и аргументовано довео у везу са западним агентурама, aмбасадама и земљама које раде на пропасти Србије преко проевропских политичких странака у Србији и желе да униште патриотске организације како би био уништен последњи пламен слободарког духа у Србији.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ
http://nasisrbija.org/2012/04/17/razbijena-optuznica-protiv-snp-nasi-na-ustavnom-sudu/
7  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 24, 2012, 10:58:02
Ево само неколико примера ко како  дискутује на форумима (скраћени цитати):

- Имаш тему о њима, па пошто их пропагираш, укључи се у расправу која се води на
http://forum.svisrbisveta.org/index.php?topic=871.msg15428#msg15428

- Је ли то твој фаворит Cheesy (шала...?)

- Толико честитки и "поздрава", чак целе ДВЕ Cheesy
није лоше, није лоше, пред њима је "светла" будућност, још светлија од њихове "садашњости"!

- И птице на грани знају ко "дистрибуира" гласове "победницима" "ПИРАМИДЕ"  Зеленко
Распитај се мало, све ће ти се само каЗ`ти. Нећу ништа више да пишем, мораћеш мало и сама да проанализираш и да склопиш коцкице, јер ако ти овако наседаш, а кажеш да си "политички" добро поткована, шта онда да кажем о нашим несрећницима који заиста верују у овакве емисије Жељкове ружичасте телевизије.

- Да  мало пажљивије читаш шта је на овој теми постављено, испред  текста који си прекопирала са сајта Крстарица који је "дуплирана вест",  Зеленко ПРИМЕТИЛА би да је та вест већ пренешена, уз мој коментар, значи само пар порука изнад, ево га...

-п.с  јеси гласала у приложеној АНКЕТИ?

- Чини ми се да ти не разумеш довољно шта су форумске дискусије и зато све што напишем схваташ лично, да је упућено теби, а не ономе што је написано, дискусији О ТЕМИ  и због тога ми је искрено жао., тако да нећу више ни покушавати са тобом да дискутујем

Све ово је упућено мени лично... и тако и "дискутујем"...односно, морам да "доказујем" да прилог који поставим  одговара теми и да не морам да поставим тамо где ми модератор сугерише...зато и пишем: имам право!
8  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Април 24, 2012, 10:28:42
Једно лично размишљање о изборима 2012.

 Када ових дана гледате Тадића, Динкића или неког другог политичара из досадашње владине већине, заврти вам се у глави од силних обећања и критика. Много се критикује досадашња политика, као што се износи и много нових и добрих идеја како да се поправи стање у Србији. Као да нам је свима извађен мозак, па више не знамо ни ко смо ми, нити ко су они.
Њихова кампања је толико нападна и с таквом количином уверљивости, да човек опхрван различитим бригама и са слабијом концентрацијом мора добро да се напрегне да му рука, 6. маја, сама не пође па да заокружи ДС или УРС. Наравно, они међу нама који су, након 2008, изгубили посао или га нису могли добити, тешко да ће се у тој ствари преварити. Али, пуно је оних који су се некако већ свикли да имају мање новца/посла него пре, па их овај агресивни изборни наступ владајуће елите може збунити и преварити да ипак гласају за „стару екипу".
Лек је да свако направи списак личних и општих штета које је претрпео после 2008. Мени је било лако да саставим овај списак. На личном плану, укинута ми је рубрика у Политици (а из Печата сам отишао сам, пошто су ме, тамо намножени Видовњаци и турбо патриоте, уз терцирање Уредништва, оптужили да сам превише слаб патриота и аналитичар:-).
Од општих штета у рабош овој власти уписао сам: неуставни Статут АП Војводине, безглаво задуживање у иностранству и пораст незапослености, капитулацију од 9. септембра и крај активне косовске политике, признање Косова* зарад добијања кандидатуре, идолопоклонички однос према ЕУ, улазак у улични рат са сопственим грађанима због геј параде, партизацију судства, претварање парламента у гласачку машину, препуштање „другој Србији" највећег дела простора у култури и медијима (посебно уништавање НИН-а), демографску имплозију, неразјашњено убиство Ранка Панића...
Оно што ми највише смета у кампањи владајуће поставе јесте упадљиво одсуство било какве критичке саморефлексије. Нико да каже – „погрешили смо у томе-и-томе, али смо зато ипак добро урадили ово-и-ово, научили смо лекцију, гледаћемо да такве грешке више не правимо", итд. Не мора то да стоји у њиховим спотовима, Али, зашто се то не каже макар узгред, у бројним емисијама у којима наступају? Знам да то вероватно није по правилима које намећу маркетиншки магови. Но без тога ти политичари постају само – обичне машине за лагање.
И док владајућа екипа за ове изборе поново има агресивну и хипнотишућу причу, њен главни опозициони такмац, СНС, оставља утисак да нема друге политичке идеје осим: „Народ је незадовољан, хоћемо сада мало и ми да владамо". Гледао сам недавно Упитник са Николићем и Дачићем и зачудио се колико је Николић био неприпремљен и тром, али зато политички арогантан и самоуверен. Напредњаци изгледа чекају да им власт падне у крило као крушка, а да не морају да уложе готово никакав озбиљан интелектуални напор.
Ако неко мисли да сам престрог и да код њих има неког дубљег политичког мишљења, нека крене по горе наведеном списку жутих брљотина и проба да се сети било које напредњачке озбиљније критике или осмишљеније алтернативе. Осим, повремено, убиства Ранка Панића, остале теме за СНС практично не постоје. Ни Статут Војводине, ни Косово, ни бриселски диктати, ни другосрбијанска културна политика, заправо, ништа код њих не провоцира макар мало патриотскију политичку причу. Јер, таква би прича неком од западних амбасадора могла намрешкати чело. А тога се напредњаци изгледа чувају више него ђаво од крста.
Показатељ те суштинске истости, за мене је њихова телевизија Свет плус инфо (о којој сам већ писао). Она је – и то је још једна невероватно јасна симболика – латиничнија чак и од Студија Б и Б92, тих ванбрачних чеда жуте „ми-смо-сви-тако-урбани" празноглавости и другосрбијанског аутошовинизма. Јер, Студију Б и Б92 се макар провуче нека ћирилична емисија или титл за филм. На „напредњачким таласима", међутим, ћирилице нема чак ни у траговима. Када гледате те новинаре и њихове одабране госте из света политике, културе или спорта, и чујете не само шта, већ и како причају, постаје вам јасан профил типичне напредњачке елите. Они су, у својим главама, исти по свему са жутом елитом. А разликују се само по томе што (још увек) немају власт, него је само јако желе и спремни су на све да би је се докопали. Бојим се да је то ипак недовољно да би их могло квалификовати као праву алтернативу овој власти.
Осећајући и сами колико су танки по питањима државних и националних интереса, напредњаци покушавају да се, пред озбиљнијом публиком, додатно „патриотски наелектришу" уз помоћ различитих, не баш претерано интелигентних метода. Једна од њих је стално позивање на некакав будући савез са Коштуницом који ће им, јел' тако, данас дати легитимитет да су патриотска снага у име некакве будуће, имагинарне коалиције – као да се разлике између СНС и ДСС тичу само броја министарских места (што ће се превазићи за два сата преговора), а не потпуно супротних гледања на наставак вазалног односа према Вашингтону и Бриселу.
Друга метода је засипање истинских патриотских сајтова активистичким коментарима (види, рецимо коментаре на Вучићеву изјаву, коју је пренео НСПМ) – као да свакоме ко само баци поглед на ове коментаре није јасно да су прављени по истом калупу, у истом центру и од истих маркетиншких „експерата".
Трећи метод је изненадна провала разумевања за „мудрог и лукавог Тому" на Видовњачким и другим псеудо-патриотским сајтовима (којима до скора нико није био довољно добар патриота, али су сада бескрајно одушевљени како је Тома храбро ћутао пред Немцима, отварају своје сајтове за „колумне" директних напредњачких пропагандиста и узбуђено откривају како Немци непогрешиво знају да ће управо Тома и Вучић да победе на изборима) – као да већина интернет публике не види пресудну улогу намирисаног (или обећаног?) масног копита у духовном развоју ових криптоаналитичарских корифеја.
На крају, остаје још нешто да се каже и о изборној кампањи странака које представљају колико-толико стварну алтернативу режиму, а до сада су истакле своје листе – ДСС, СРС и Двери. Њихова кампања је далеко мање присутна у медијима – што можда и није лоше имајући у виду све кадровске и програмске слабости ових странака. Ипак, у поређењу са жутима и напредњацима ове странке су право оличење разума и моралности. Срећна околност је да ће национално одговоран бирач имати пред собом много листића, па неће морати да прави избор између ових странака – јер свака има неку кардиналну ману коју је збиља тешко прогутати, ма колико поштовали поједине њихове врлине. Најлогичнија идеја – да се ове странке нађу у истом фронту, заједно са патриотским клубовима и националном интелигенцијом (а за шта смо се ми из НСПМ и јавно и приватно залагали), није ни била близу реализације због личних сујета појединаца, узајамног сумњичења, незрелости и, наравно, систематског рада многобројних псеудопатриотских потајника Брисела и Вашингтона, који су те сујете и сумњичења само још више распламсавали.
Да закључим. Ми смо данас суочени са таквом количином преваре, на једној страни, и немоћи на другој, да ови избори у нама више изазивају бес, неголи наду. Сви осећамо да се нешто у нашем страначком и политичком животу под хитно мора променити. Али не видимо ни одакле би се почело, ни ко би то могао да започне. Следећи избори су 2016. Да ли ћемо допустити да се и тада вајкамо на сличан начин, или ће се нешто ипак десити што ће нам улити наду у стварни преокрет?
Слободан Антонић

http://www.srbinaokup.info/portal/2011-11-06-12-08-43/-2/267-jedno-licno-razmisljanje-o-izborima-2012
9  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 24, 2012, 00:22:26

Никог не "пропагирам...
Наслов теме је:
Председнички избори: КО ће бити председник Србије?

А он је један од председничких кандидата, зар не??!!

Па, ако си на питање теме, које гласи "КО ће бити председник Србије?"
поставила тај клип са  представником Групе Грађана Двери, и кажеш да мислиш да ће многи грађани Србије за њега да гласају, па било би добро да мало образложиш тај свој закључак. А, пошто има тема о Дверима, која је раније започета, али  није завршена, ако желиш можеш да се укључиш у њу,
и да помогнеш, јер заиста има много питања који иду уз њих ( да ли су Покрет, да ли су Група Грађана, зашто не желе да имају чланове, јер како кажу не желе да буду политичка странка,..а ово што раде, као нема никакве везе са политиком, па...? )


А та тема је, као што написах у поруци изнад на:

http://forum.svisrbisveta.org/index.php?topic=871.msg15428#msg15428Извини, али имам право да поставим свој прилог на тему  - на коју одговара... и то  је то.
Твој коментар о Дверима...показује твој однос према њима...
А сва та питања или "дилеме" које имаш у вези Двери - управо можеш добити као одговоре  - из постављеног видео клипа, ако га погледаш!!!
Смешно питање си ми поставила и у вези видео клипа о Тадићу??! Ниси видела чак ни наслов...??! Да јеси, не би поставила - оно питање!!!
Ни један ни други - нису моји кандидати...
Ни Војислав Коштуница... (запитај се зашто сам га споменула?!!)

На теми: КО ће бити председник Србије? - имам право да постављам своје предлоге о свим председничким кандидатима...и то ћу, можда, и урадити - али не "навијачки"!

НИ ЈЕДАН СА ПРЕДЛОЖЕНЕ  ЛИСТЕ - НИЈЕ И МОЈ "ФАВОРИТ" КАКО СИ СЕ ИЗРАЗИЛА СВОЈИМ ПИТАЊЕМ...
10  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 23, 2012, 23:46:08

Никог не "пропагирам...
Наслов теме је:
Председнички избори: КО ће бити председник Србије?

А он је један од председничких кандидата, зар не??!!
11  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 23, 2012, 15:23:18
Многи ће сигурно гласати за:


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=PoyogkK102g" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=PoyogkK102g</a>
12  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Април 22, 2012, 21:11:50
Две подршке ДВЕРИМА - из две србске републике:


Дане Чанковић подржао Двери!


У име Српског народног покрета "Избор је наш", председник покрета, Дане Чанковић, упутио је писмо подршке Дверима.


Преносимо саопштење СНП "Избор је наш" из Бањалуке, под насловом Све нам је дато на добро и све можемо окренути на зло, или: зашто подржавам „Двери“, којим су Дане Чанковић, председник Покрета, заједно са целом бањалучком организацијом, јавно подржали Двери у политичкој борби ЗА живот Србије.
Саопштење СНП "Избор је наш"
Машине, аутоматизација, требају човјечанству донијети добро. Машине, савремена технологија, дати су нам да би значајно мањи број радника произвео велику количину разне робе, енергије и производа. Међутим, гладних људи је велики број и као да ће временом све бити већи, а веома мали број људи, власници машина и савремених технологија имају огромно богатство. Значајан број људи – радника више неће бити потребан „Надгрупи“ која управља свјетским догађајима и финансијским токовима.  Напротив, може јој бити терет, па и опасност. Нуклеарна енергија дата нам је за добробит човјечанства, а не за разарање и убијање, а за шта се, нажалост, може употријебити. И на крају, наше материјално тијело има сврху привремености, а ми се за њега вежемо као да је оно наш вјечни смисао постојања. Та нераскидива веза објашњава ону библијску:

 „ Теже ће богати ући у царство небеско, него ли камила проћи кроз иглене уши.“

Богат се веже за ствари, а камоли неће за своје тијело и то нераскидивом везом, а са тијелом се не може задобити царство небеско.. Да би нам све наведено било на корист, морамо бити солидарни, хумани, праведни, вјерујући – духовни.

И управо то имају дверјани. Обични људи, појединци, могу бити оно што желе, али вође народне, државници, политичари, требају бити вјерујући.

Да, знам Бошка Обрадовића. Једном приликом га дочекујем на улазу у Бањалуку, он већ неколико дана одржава трибине по градовима Србије, али није уморан. Зна у шта се упушта. Пун је снаге, знања и вјере. Возећи се, улазимо у Бањалуку. Он разгледа, запажа и причамо. Иако би многи попустили од умора, он има концентрацију. Неко спомену Достојевског, кажем – он је једини коцкар који је на крају био на добитку. Бошко се значајно и од срца насмија и рече да такву опсервацију о Достојевском никад није чуо. Стигавши у град, одржао је сјајну конференцију за новинаре и отишао је даље.

Ми у Републици Српској, у Дверима смо видјели наду за српски народ.

Да. Знам Владана Глишића, нема потребе све што он има добро казивати. Прије неколико година смо нас двојица дуже се задржали у разговору у канцеларији Двери. Он оде у просторију да нешто донесе, а ја кроз одшкринута врата видјех да је ставио шајкачу на главу. Гледао је шајкачу на себи и уживао. Видио је и свога дједа са шајкачом. Тај човјек заиста воли српство и спреман је погинути за њега. У тешким временима потребно је да имамо и такве људе. Е, то треба да има предсједник Србије.

Да, знам Бранимира Нешића, Зорана Радојичића, Радована Тврдишића. Да, знам дверјане и зато наш је Избор Двери Српске.

Док то изговарам не мислим да други политичари имају истинску злу намјеру против државе српске и српског народа. Али, „пут у пакао је некад поплочан и добрим намјерама“, а искушења су велика.


http://www.dverisrpske.com/sr-CS/nasa-politika/politicka-podrska/dane-cankovic-podrzao-dveri.php

Срби из Црне Горе подржали Двери!

Српски национални савјет Црне Горе послао писмо подршке Дверима поводом изласка на изборе.

Подгорица, 21.04.2012

 

Драга браћо и сестре,

Ваша одлука да се у тешком времену и неједнаким условима супротставите силама које државу Србију и српски народ воде у неизвјесност и пропадање изазива дивљење.

Док се борите за српско заједништво, мило српство и државу Србију, док неодступно чувате светосавље и браните Косово и Метохију имате нашу искрену и братску подршку.

Ви сте нада свих понижених, осрамоћених и осиромашених Срба ма гдје год да они живе. Та заједничка нада створила вам је обавезу која се може остварити само храбрим, часним и доследним радом.

Ми вјерујемо у вас и сваки ваш успјех доживљавамо као свој.

Христос Воскресе – Ваистину Воскресе!

Искрено и братски,
Српски национални савјет Црне Горе
предсједник др Момчило Вуксановић

Подгорица, Васкрс, 2012

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/nasa-politika/politicka-podrska/srbi-iz-crne-gore-podrzali-dveri.php
13  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 22, 2012, 21:00:59


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=sY0ImY74hgE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=sY0ImY74hgE</a>

Је ли то твој фаворит Cheesy
Не, то није "мој кандидат"... то је "ДОПРИНОС ЊЕГОВОЈ КАНДИДАТУРИ"!!!
14  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 22, 2012, 17:03:00


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=sY0ImY74hgE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=sY0ImY74hgE</a>
15  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 18, 2012, 11:54:50
АНКЕТА: Ко ће бити нови председник Србије?Постављена је, накнадно, на ову тему анкета са свим кандидатима за председника Србије. Можете да гласате, по вашој процени КО је тај који ће од грађана Србије да добије највише гласова и постане председник Србије (уместо Тадића, Cheesy дај Боже)

Преурањено...

Коначан број кандидата биће познат данас после 19 сати, када истиче рок да Социјалдемократски савез, који је кандидовао Даницу Грујичић, достави нешто више од 3.000 потписа колико недостаје да би та канидатура била и прихваћена.


16  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 18, 2012, 11:50:20
У трци за председника државе за сада 11 кандидата
Тањуг – пре 17 минута

БЕОГРАД - У трци за новог председника државе за сада учествује 11 кандидата, којима је Републичка изборна комисија потврдила кандидатуре.

Коначан број кандидата биће познат данас после 19 сати, када истиче рок да Социјалдемократски савез, који је кандидовао Даницу Грујичић, достави нешто више од 3.000 потписа колико недостаје да би та канидатура била и прихваћена.

РИК је на седници у понедељак утврдила да кандидатури Грујичићеве недостаје 3.281 потпис, а њеној странци је остављен рок од 48 сати да исправи тај недостатак.

Рок за подношење кандидатура истекао је 15. априла у поноћ, а редослед кандидата на гласачком листићу биће одређен жребом који ће бити одржан 20. априла.

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС прва је, 7. априла, предала РИК-у потписе за кандидатуру Ивице Дачића за председничке изборе, кога је подржало правно ваљаним потписима 15.112 грађана, а истога дана и коалиција "Избор за бољи живот", која је предложила лидера Демократске странке Бориса Тадића, кога је подржало 16.798 грађана.

Кандидат Уједињених региона Србије на председничким изборима биће Зоран Станковић, актуелни министар здравља, чију је кандидатуру потписима подржао 12.332 грађана, а Демократске станке Србије њен лидер Војислав Коштуница, кога је подржало 12.771 грађанин.
 
Испред Српске радикалне странке за новог шефа државе кандидавана је Јадранка Шешељ, коју је подржало 15.312 грађана, а испред коалиције "Преокрет" лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић, коме је подршку дало 11.006 бирача.

Међу кандидатима је и лидер СНС Томислав Николић, коме је подршку дало 18.743 бирача, затим Владан Глишић из "Двери", уз подршку 12.733 грађана,
а у недељу увече проглашене су и кандидатуре лидера Покрета радника и сељака Зорана Драгишића, кога је подржао 11.464 грађана, главног муфтије Исламске заједнице у Србији Муамера Зукорлића, уз подршку 10.468 грађана, као и председника СВМ Иштвана Пастора, који је прикупио 12.552 правно ваљаних потписа.

За спровођење председничких избора, који ће бити одржани истовремено са парламентарним, покрајинским и локалним 6. маја, из текуће буџетске резерве биће издвојено 1,39 милијарди динара.

За финансирање изборне кампање предвиђено је 843 милиона динара, док је за потребе РИК обезбеђено 548 милиона динара, саопштила је владина канцеларија за сарадњу са медијима.

На претходним председничким изборима, који су одржани јануара 2008. године, у трци за функцију шефа државе учествовало је девет кандидата.

Међу кандидатима су и тада били Тадић, Николић, Јовановић и Пастор, као и Југослав Добричанин испред Реформистичке странке, Велимир Илић испред Нове Србије, Марјан Ристичевић испред коалиције Народна сељачка странка - Уједињена сељачка странка, Милутин Мркоњић испред СПС и Миланка Карић испред Покрета снага Србије.

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/u-trci-za-predsednika-drzave-za-sada-11-kandidata/
17  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Април 18, 2012, 11:27:39
Цитат:
 - А, како се на  нашем Косову и Метохији  "ломе копља" између Истока (Русија, Кина,) и Запада (ЕУ,САД), онда имам право да сумњам у те и такве Украјинце који долазе на Косово. Да ли долазе да помогну Србима, питање је сад?
------------------------------------------------------------------

Видећемо...
18  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Април 18, 2012, 11:18:35
Саопштење Двери поводом одбијања режима да распише локалне изборе на Косову и Метохији.
by dijaspora

Режим ради о глави Србима са Косова и Метохије!

Саопштење Двери поводом одбијања режима да распише локалне изборе на Косову и Метохији.

Београд, 17.04.2012
Први пут после повлачења српских снага безбедности са територије Косова и Метохије неће бити одржани локални избори за оно мало преосталих српских локалних самоуправа које не признају власт Хашима Тачија.
Без обзира што режим тражи изговор, позивајући се на одбијање УНМИК-а да спроведе изборе, једини кривац је коалиција Тадић – Дачић – Динкић. Годинама су се трудили да питање Косова и Метохије изместе из Савета безбедности УН, где смо могли да рачунамо на подршку Русије и Кине, и да кључне одлуке доносе у складу са мишљењем представника Европске уније, службеника оних држава које су нас бомбардовале 1999. године.
Њихово лицемерно позивање на Резолуцију 1244 и мишљење УНМИК-а просто није тачно и због чињенице да 2008. године никога нису питали да у Лепосавићу, родном месту Горана Богдановића (Тадићев министар за КиМ) смене власт и на превременим изборима доведу председника општине који је кадар Демократске странке.
Одлучивши да не одржи изборе, режим Тадић – Дачић – Динкић је почео да ради посао који НАТО није смео – на овај начин биће смењени лидери Срба који већ месецима истрајавају на барикада и биће именована прелазна већа која делегира Београд. Тако ће НАТО седети скрштених руку, повучен иза бодљикавих жица Бондстила и других окупаторских база, док ће послушници Бориса Тадића бацити народ у руке терористе Хашима Тачија, сада одевеног у одело политичара.

Није довољно рећи да је ово издајнички потез – овај потез је опасност по голе животе Срба са Косова и Метохије, од којих је режиму битнија наклоност Запада.

Када се Двери буду питале о судбини ове земље, политички потези попут ових носиће кривичну одговорност.
За Двери Косово и Метохија је окупирана територија, а нелегално проглашена самозвана Република Косово за Србију не постоји.

 Свим средствима треба пружати помоћ српском народу у јужној српској покрајини, обезбедити им политички живот и српске институције, јер на Косову не постоје "паралелне" већ српске и нелегалне шиптарске институције.

Треба рећи и то да у овом тренутку Србија није спремна да врати своје државне ингеренције над целокупном територијом Косова и Метохије, али исто тако не значи да мудром и дугорочном политиком за то неће бити спремна за 5, 10, 50 или 100 година.

Информативна служба Двери

http://dijaspora.wordpress.com/2012/04/17/%D1%81%D0%B0%D0%BE%D0%BF%D1%88%D1%82%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%B4%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC-%D0%BE%D0%B4%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%9A%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B6/
19  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Април 17, 2012, 20:01:52
 Цитат:

- А, ако мало погледамо у не тако давну историју, у Другом Светском рату против СССР су се борили многи Украјинци који су били у оружаним снагама Немачке.
------------------------------------------------------------

И, многи Руси, ако ћемо истину!
РОА -  Руска ослободилачка армија!
"РУСИЈА − РУСИМА!"

Генерал Власов и његови добровољци

 - У уџбеницима историје нигде не спомиње да су Руси дочекивали немачке војнике као своје ослободиоце? Зашто се нигде не спомиње да су се Немцима предавале читаве јединице са комплетним официрским кадром... због чега нико од њих није хтео да буде размењен у размени заробљеника, већ је изразио жељу да се раме у раме са Немцима бори за ослобођење своје земље од тиранске власти Стаљина и његове жидовске врхушке!?

Али, то није тема... ове ТЕМЕ!!!
20  Форум / Свет / Одг: РУСИЈА: Актуелности, Избори и... послато: Април 17, 2012, 19:50:28

РУСИ "КУПУЈУ" АМЕРИКУ!

САД: Луксузне станове купују Руси
понедељак, 16 април 2012Њујорк
 
Нико није тако широке руке при куповини луксузних станова у САД, као Руси, тврде амерички агенти за продају некретнина.
Они оцењују да су новопечени богаташи најпространије земље света у претходне четири године за куповину некретнина преко океана утрошили више од једне милијарде долара.

На недавном семинару у Њујорку окупило се више од 200 агената и адвоката, међу којима и лидери америчког тржишта некретнина како би размотрили једну од значајних тржишних тенденција - прилив купаца из Русије и других земаља источне Европе на тржиште објеката премијум класе, пише дневник Њујорк Тајмс.

Овакво интересовање брокера за руске купце уопште није случајно, јер су са њима склопљени најкрупнији уговори у последње време. На пример, 188 милиона долара за објекте на Флориди и Њујорку издвојиле су структуре везане са руским бизнисменом, бившим власником руске компаније "Уралкалиј" Дмитријем Риболовљевом.

Око 46 милиона долара за апартман у њујоршком хотелу Плаза "искеширао" је композитор Игор Крутој, док је бивши заменик руског министра финансија Андреј Вавилов купио пентхаус у једном од небодера комплекса "Тиме Wарнер Центер" за 37 милиона долара.

За најскупљи сегмент америчког тржишта некретнине поред Руса заинтересовани су и имућни представници других земаља, на пример Бразила, Индије и Кине, али за америчке луксузне куће и станове нико није толико издашан као новопечени руски богаташи, истиче Њујорк Тајмс.

Имућни Руси се одлучују за куповину некретнина у иностранству како би сачували свој новац, а аутор чланка у њујоршком дневнику сматра да је томе у великој мери допринела фебруарска изјава новоизабраног председника Русије Владимира Путина.

На 19. седници Руске уније индустријалаца и предузетника, Путин је рекао да је негативан став друштва према предузетнишву у великој мери повезан са 1990-им годинама, периодом "сумњивих" приватизација. Он је предложио да се "та страница историје окрене" и легитимизују учесници "непоштених приватизације", једнократним уплатама или на неки други начин.

Дневник пише да су још и пре председничких избора у марту на којима је Путин победио, многи богати Руси предузели кораке на пресељењу породица у Њујорк, често помоћу такозване визе за инвеститоре, која омогућава добијање "зелене карте" а затим и америчког држављанства.

За добијање такве визе инвеститор мора у америчку економију да уложи најмање 500.000 долара за пет година и отвори десет радних места.

"Мислим да их је Путин на смрт заплашио", сматра брокер компаније "Прудентиал Доуглас Еллиман" са Менхетна Викториа Штајнер, јер, како је рекла, "да је све у реду не би било толико људи који тако журно купују некретнине".

Вишемилионски уговори подстакли су брокере и грађевинаре са Менхетна да повећају цене луксузних објеката. У претходна четири месеца компанија "Еxтелл Девелопмент" је подигла цене у највишој стамбеној згради Њујорка за пет до 15 одсто у зависности од стана. Двостпартни пентхаус у тој згради се сада продаје за 115 милиона долара, иако је не тако давно коштао 98 милиона.

Председниик "Еxтелл" Хари Барнет је изјавио да су Руси већ потписали уговоре за куповину два стана у згради, по цени од 25 до 30 милиона долара. Иако је неколико руских купаца одустало после неуспешних преговора око снижења цене.

Брокер компаније "Прудентиал Доуглас Еллиман" Џеки Теплицки је напоменула да руски купци углавном тачно знају шта желе, али на крају ипак потроше двоструко више него што су планирали.

Извор: http://www.rusija.rs/drustvo/ekonomija/2361-sad-luksuzne-stanove-kupuju-rusi.html
21  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Април 17, 2012, 15:25:56
РУСИ ДОЛАЗЕ!!!
УКРАЈИНЦИ!!!

Украјински маринци кренули на Косово


 
КИЈЕВ - Прва група припадника украјинских маринаца, 79. моторизоване бригаде, која се састоји од 52 војника, кренула је ка Косову, где ће се придружити међународним снагама (Кфор).

"Уверени смо да ћете часно испунити ваше мировне задатке у овом уздрманом региону и исчекујемо да се вратите кућама здрави и пуни снаге", рекао је, приликом испраћаја, командант бригаде пуковник Јури Клиат, преноси агенција Укринформ.

Укупно 134 "Миколаив" маринаца треба да буде упућено на Косово. Следећа група биће, како је најављено, упућена 26.априла. Украјински војници остаће на Косову шест месеци и биће, како је саопштено, пребачени на место дужности, возом.

Међународне снаге на Косову сада имају 6.226 војника из 29 земаља сиром света, при чему највећи контингент имају Немачка и Италија са више од 1.000 војника.

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/ukrajinski-marinci-krenuli-na-kosovo/


Да допуним свој прилог...Извињавам се што сам само „набацала“ неке наслове и неке краће цитате...

Познато је све што се односи данас на Украјину... али је чињеница да су: словенског порекла...и да је то први „руски“ корак...после одласка Руса с Косова и Метохије...
Дозваће се Украјинци памети...кад се увере у обећања ЕУ и НАТО-а...!


-Почетак уједињења Русије и Украјине

-Следећа фаза руског препорода: Украјина, Белорусија и Молдавија

-JURIJ ANDREJEV: UKRAJINA I KINA – DVA USLOVA ZA GEOSTRATEŠKU STABILNOST RUSIJE

-Mudrost politike Moskve će biti u izgradnji odnosa sa Ukrajinom u kontekstu integracionog udruživanja sve višeg ranga. Naravno, to bi trebalo da se gradi tako da to budu integracioni procesi koji će biti korisni po obe strane. Ukrajina učestvuje kao posmatrač u EvrAzES a sada je potpisala Ugovor o zoni slobodne trgovine. Takvi postepeni pametni koraci, koji će obema stranama donositi korist, će i dovesti do uspeha. I sporazum Ukrajine o slobodnoj trgovini sa zemljama EU i sporazum o članstvu Ukrajine u EU, ako budu potpisani, bez obzira na duboku sistemsku krizu EU, ne bi trebalo da zaustavljaju rad Moskve na izgradnji savezničkih odnosa između Ukrajine i Rusije. Štaviše, upravo takav pravac trebalo bi da postane jedan od najvažnijih u kompletnoj spoljnoj politici Ruske Federacije. Uspeh u tom pravcu će biti mnogo važniji od bilo kog dostignuća u sferi gasnih, naftnih ili „šećernih“ odnosa između naših zemalja.

-   MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA
-CENA gasa je glavni razlog za “tradicionalno” zimsko hlađenje odnosa Rusije i Ukrajine. Iako je planirano da 15. januara predstavnici “Gasproma” i “Neftegaza Ukrajine” nastave pregovore o ceni “plavog goriva”, već sad se zna da njihov spor vrlo lako može da završi na arbitraži u Stokholmu.Iz Kijeva su obavestili “Gasprom” da će 2012. uzimati do 27 milijardi kubika, a ne 33, koliko je kao minimalno predviđeno ugovorom. Gasni eksperti tvrde da će “Gasprom” imati 2,5 milijardi dolara gubitaka, pa će od Kijeva tražiti nadoknadu.

Тимошенко - кључ за односе Украјине и ЕУ

Ослобађање бивше премијерке Јулије Тимошенко је кључ за развој односа између Украјине и ЕУ, изјавио је потпредседник Европског парламента, члан комисије Европарламента за права човека Јацек Протасевич.
"Односи Украјине и ЕУ су зашли у ћорсокак. Али кључ за решење овог проблема је у рукама власти Украјине", - рекао је потпредседник Европарламента.
Украјина и ЕУ су крајем 2011. завршиле преговоре о споразуму за прикључење. Али парафирање и потписивање докумената, на шта се Кијев надао, одложени су због политички мотивисаног суда над Јулијом Тимошенко.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Реч Украјина је словенског порекла и првобитно је значила оно што данас називамо крајем, земљом, простором, крајином.
Највероватније реч потиче од индоевропског корена *(с)креи- (одвајати, резати). Неки лингвисти сматрају да се реч може тумачити као „најудаљенији простор“ или „погранично подручје“, док други реч доводе у везу са „родним крајем“ или „властитом, својом земљом“.
Етнички Украјинци сачињавају око 77,8 % свеукупног становништва Украјине. Од националних мањина најбројнији су Руси 17,3 % иза којих следе Русини (Закарпатска област) око 0.9%.
Службени језик у Украјини је украјински, иако је знање руског језика веома важно како на културном тако и на економском плану.
 Украјински говори око 55% док руски око 45% становништва (око 67,5% становника сматра украјински својим материњим језиком, док руски сматра 29,6% становника, према попису из 2001). Књижевни украјински се говори у западној Украјини, највише у Лавову.
Руски превладава у средишњој Украјини и у великим градовима (Кијев, Одеса, Севастопољ), док је суржик (мешавина украјинског и руског, карактеристичан по кориштењу украјинске граматике и фонетике и руског речника) распрострањен по руралним подручјима и мањим градовима.
 Источна Украјина је под снажним руским утицајем и тамо са високим постотком превладава руски језик. На Криму, украјински језик је скоро одсутан, упркос покушајима његовог увођења као једино допуштеног језика у администрацији, медијима и рекламирању.

Ако допуна првобитног прилога - не одговара теми...нек буде склоњена (обрисана), али ме радује и наговештај да долазе Украјинци ( које не поистовећујем буквално с Русима...) али ближи су нам од ових који сад сачињавају КФОР!!!22  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Април 17, 2012, 10:35:51
РУСИ ДОЛАЗЕ!!!
УКРАЈИНЦИ!!!

Украјински маринци кренули на Косово


 
КИЈЕВ - Прва група припадника украјинских маринаца, 79. моторизоване бригаде, која се састоји од 52 војника, кренула је ка Косову, где ће се придружити међународним снагама (Кфор).

"Уверени смо да ћете часно испунити ваше мировне задатке у овом уздрманом региону и исчекујемо да се вратите кућама здрави и пуни снаге", рекао је, приликом испраћаја, командант бригаде пуковник Јури Клиат, преноси агенција Укринформ.

Укупно 134 "Миколаив" маринаца треба да буде упућено на Косово. Следећа група биће, како је најављено, упућена 26.априла. Украјински војници остаће на Косову шест месеци и биће, како је саопштено, пребачени на место дужности, возом.

Међународне снаге на Косову сада имају 6.226 војника из 29 земаља сиром света, при чему највећи контингент имају Немачка и Италија са више од 1.000 војника.

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/ukrajinski-marinci-krenuli-na-kosovo/
23  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Април 16, 2012, 12:28:21Косовска полиција нарушава безбедност
Бета – пре 24 минута
БЕОГРАД, 16. априла 2012.

 - Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић оценио је као ризик по безбедност то што се припадници Косовске полицијске службе (КПС) појављују уз административну линију између Косова и централне Србије.

"Очигледно да КПС, супротно споразумима, жели да се, корак по корак, наметне као фактор у тим подручјима. Обавештавамо Кфор о њиховом присуству, они увек реагују и информишу нас шта су предузели", казао је Диковић у интервјуу за лист Политика.

Он је подсетио да је потписано 15 докумената који дефинишу поступке и процедуре обе стране дуж административне линије.

Диковић је истакао и уверење да једино Кфор може да гарантује безбедност на Косову, а не "такозвани органи Косова". "Према Војнотехничком споразуму из Куманова, Војска Србије сарађује искључиво са међународним снагама, односно Кфором", навео је он.

Начелник Генералштаба је навео и да ВС броји 28.000 људи. У бригадама Копнене војске су четири тенковска и осам механизованих батаљона, са више од 200 тенкова и 320 борбених оклопних возила, рекао је.

Према његовим наводима, Војска Србије располаже и са више од 430 артиљеријских оруђа, од којих је 80 вишецевних лансера ракета, а Војска има и две ваздухопловне бригаде са 81 авионом и 60 хеликоптера.

"Није, дакле реч о малој војсци", закључио је начелник Генералштаба Војске Србије.


http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/kosovska-policija-narusava-bezbednost/
24  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 15, 2012, 10:55:36
Предата, а затим и прихваћена кандидатура Владанa Глишића ЗА председника Србије!
Тачно у подне предали смо РИК-у преко 13 000 потписа грађана, а кандидатура је одобрена око 19 часова, чиме су Двери и званично стале ушле у трку за председника!
Београд, 14.04.2012
Двери-ЗА живот Србије предале су данас (14. априла), у подне, Републичкој изборној комисији потписе грађана који су подржали кандидатуру Владана Глишића за председника Србије. Око 19 часова, Републичка изборна комисија прихватила је кандидатуру! Владан Глишић је и званично кандидат за председника! После победе у "Пирамиди", може се слободно рећи да је ово друга победа кандидата Двери, јер смо успели за врло кратко време скупимо потписе, упркос Тадићевом скраћивању кампање да би се што дуже сачували страначки монополи.

Више од 13.000 грађана својим потписом подржало је кандидата Двери и на тај начин омогућило кандидатуру Владана Глишића на председничким изборима.

Владан Глишић, у обраћању новинарима, изјавио је да је Србија окупирана земља. Појављивање Двери на предстојећим изборима представља почетак борбе за ослобођење Србије и враћање достојанства народу и држави.

Двери-ЗА живот Србије
http://www.dverisrpske.com/sr-CS/dveri-na-delu/2012/april/predata-kandidatura-vladan-glisica-za-predsednika.php
25  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 15, 2012, 10:51:21
Гордана, хвала ти на "обавештењу"...
Знам врло добро ко је ко у Србији... и ко за кога ради... није ми потребно подсећање.
Приложила сам видео клип -  и без Жељка и друштва - може се видети у тој емисији  - ко је победио- своје саговорнике!!!


Па ко је то победио?   


Ако постављаш питање:- Па ко је победио?  - значи ниси одгледала видео клип... (јест да траје сат времена!)
26  Форум / Србија / Одг: Судство или фарса послато: Април 14, 2012, 23:28:36


Судићемо вам

14. април 2012. 
Пише: Иван ивановић
У уторак 17. априла 2012. године започеће расправа о забрани СНП НАШИ пред Уставним судом Србије. Пре десетак дана стигла ми је читава документација и оптужница са делима по којима се наш покрет терети. У првом маху сам се смејао, па сам био запрепашћен чиме се бави тужилатво, и оно што је приметно то је да се читава оптужница састоји од низа новинских чланака, текстова са нашег сајта, позивања на некакве европске декларације које немају везе са српким законодавством и које су против уставне, чак се покрет и оптужује за поједине догађаје у време док нисмо ни постојали.
Заправо у читавом процесу не постоји ни једно кривично дело, нити је ико икада кривично оптужен од људи из покрета за било које дело.
Између осталог у овој лакрдији од процеса требало би да се суди нашем покрету што се залажемо за очување целовитости Републике Србије, што смо за очување Косова и Метохије, што се залажемо за присаједињење са Републиком Српском , што се у оптужници наводи као мржња према осталим народима, и ко је иоле нормалан сасвим му је јасно о чему се ради, ово је класичан монтиран политички процес у којем СНП НАШИ покушава се се суди заменом теза, државни непријатељи ће судити родољубима, и то за одбрану Србије.
И зато у овом случају уопште не желимо да се правдамо пред оваквом циркуском оптужницом, већ ћемо ми у име српског народа судити издајничком режиму и свима који га подржавају. Овакав режим у којем наш слободарски и правдољубиви покрет није забрањен, не би до краја испунио свој задатак на затирању свега честитог у Србији, и тиме смо добили прилику да будемо сврстани уз све оне великане који су пострадали за Србију, и на томе сам им неизмерно захвалан.
Наш дух је непобедив, наша идеја је неуништива, колико год нас будете тлачили вратићемо вам стоструко, наше време тек долази!

http://nasisrbija.org/2012/04/14/sudicemo-vam/

27  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 14, 2012, 23:22:34
Гордана, хвала ти на "обавештењу"...
Знам врло добро ко је ко у Србији... и ко за кога ради... није ми потребно подсећање.
Приложила сам видео клип -  и без Жељка и друштва - може се видети у тој емисији  - ко је победио- своје саговорнике!!!
28  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Април 14, 2012, 23:15:00
Постоји и другачије мишљење о престојећим изборима:
СНП НАШИ: БОЈКОТ ИЗБОРНОГ ЦИРКУСА

СНП НАШИ обавештава јавност да покреће велику кампању „БОЈКОТ ИЗБОРНОГ ЦИРКУСА“ и позива грађане да свој протест према ненародној и антидржавној политици која се води од 2000. године изразе тако што ће бојкотовати предстојеће републичке парламентарне и председничке изборе. Струје деведесетих и двехиљадитих промовишу један те исти пут и потпуно се спајају у једно, али не због слоге око највећих националних интереса – већ  због сопствених позиција, фотеља и профита због којег су спремни да продају народне и националне интересе.
Сасвим је јасно да после циркуске представе којој ће грађани Србије бити изложени, а коју политичари називају изборном трком, следи калкулантски договор око постизборног колача и расподела управљачких функција над јавним добрима која се редовно заташкава наметањем илузорних и небитних тема за грађане Србије. Између коалиције око Демократске странке и коалиције окупљене око Српске напредне странке не постоји никаква идеолошка разлика, док политичке партије из „националног“корпуса нису показале минимум националног консензуса око избора које и сами проглашавају „судбинским“.  Својим шарлатанским деловањем све странке у Србији, укључујући и оне које себе називају патриотским, дале су до знања да им је на првом месту искључиво партијски и лични интерес, и као један од највећих патриотских покрета више нећемо ћутати о томе.
СНП НАШИ као један од највећих покрета у земљи не жели ни на који начин да пружа подршку ниједној странци која прихвата кловновску улогу давања легитимитета предстојећој изборној игри нити својим изласком на изборе - ни у једној од расположивих шема – желимо да учествујемо у таквом политикантском циркусу.
Српски народ и грађане Србије подсећамо да се у последњим годинама јасно показало да неке од најважнијих тема које директно утичу на свакодневни живот грађана нису биле предмет интересовања политичких странака, него искључиво српског невладиног сектора над којим владајуће партије врше страховит политички прогон, док се политичка опозиција бави искључиво својим позицијама, о чему најбоље сведочи лажна брига о различитим животним питањима која и једни и други стављају у фокус месец дана пред изборни циркус.
 
Информативна служба СНП НАШИ
http://nasisrbija.org/2012/04/09/snp-nasi-bojkot-izbornog-cirkusa/


29  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 14, 2012, 20:01:55
ja ne vidim protivnika po meri Tadicu...recite mi vi argumentovano ko i ciji je rejting veci od njegovog?


Тадићев - рејтинг...новац +
 - С друге стране, како сазнајемо у Демократској странци, маркетиншки тим председника Тадића сарађује с креативним тимом Едварда Голдберга, познатог америчког стручњака за међународни маркетинг и бизнис.
Голдберг је био саветник за међународну политику у председничкој кампањи Барака Обаме 2008. и саветник сенатора Џона Керија за односе с Русијом и бивше земље Совјетског Савеза у председничкој кампањи 2004.
Поседује широку мрежу консалтинг група од којих је једна, према неким наводима, била ангажована и током протеклих председничких избора у Украјини.


Извор текста: http://svisrbisveta.org/saradnja-sa-svetom/obamin-savetnik-savetuje-tadica-a-bivsi-tadicev-tomu-nikolica/#ixzz1s2RfYWPw
Можеш да прочиташ цео текст...


Или да саслушаш овај видео снимак:


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=KWF3n6Ws-S0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=KWF3n6Ws-S0</a>


Владан Глишић... победник (бар у овој емисији...!!!)!
30  Форум / Политика / Одг: Председнички избори: КО ће бити председник Србије? послато: Април 14, 2012, 19:45:11
na ovo tematsko pitanje moj odgovor je nazalost Boris Tadic...ne zato sto je najbolji u svemu(tako DS divani) nego sto nema ni priblizno protivnika po meri

Зоки, потврди ми да је ово твоје  - шеретско изјашњавање...или "професионални" позив на "дискусују"Молим?

Ако "нема противника по мери", ко те тера да гласаш?!!
31  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Април 13, 2012, 09:51:08
Цитат:

•   Вршиће се уцене свих запослених у државним службама који ће добити унапред заокружене листиће, а мораће са изборног места да донесу празан листић као доказ гласања по диктату и на превару
•   Делиће се хемијске оловке са микро-камерама које ће фотографисати за кога су заокружили плаћени гласачи, јер власти страхују да ће људи узети новац али гласати против њих
•   Вршиће се уцена Рома и сиромашних људи разним претњама о рушењу насеља, заплени куће и деце, принудној наплати дугова за струју и сл. ако не гласају за режим
•   Извршиће се манипулација путем листе бирача где се не објављује прави број – власти тврде да има два милиона више пунолетних држављана него реално и са тих два милона непостојећих бирача ће допунити празне кутије у своју корист.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Цитат:


 - Овако може да пише неко ко се не разуме добро у сам изборни поступак и неко ко није упознат са процедуром на самом бирачком месту  и неко ко не зна да многе странке које учествују на изборима имају своје представнике по свим бирачким местима по целој Србији, затим своје представнике у општинским, градским и републичким изборним комисијама, тако да онда уз 100% -тну будност преко целог дана, када се буду одвијали избори, овако нешто се не може ни десити.

Ово што је написано као коментар - на овај део цитираног текста... није тачно!
У пракси (на терену)- би требало да је тако, али НИЈЕ!

Написано је из личног искуства, потврђујем из - личног искуства!!!

Које се све махинације раде, довољно је ако напишем, да сам, једне године, на једним савезним изборима...прекинула гласање на један сат, на једном изборном месту -  управо због крађе... замене кутија!!!

Без обзира што су на сваком изборном месту представници свих странака, удружења...опет постоји могућност - крађе гласова, замене листића и свега што је  у цитату написано!!!
32  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Април 12, 2012, 07:30:58
       
Слободна Србија: Корак ка слободи
Удружење грађана „Слободна Србија“У недостатку правог избора на предстојећим „изборима“ и након себичног одбијања патриотских снага да се уједине, удружење грађана „Слободна Србија“ ће изаћи пред огорчени народ Србије на челу са академиком др Јованом И. Деретићем.
„10 корака до слободе“ представљају скраћени концепт наших циљева и потпуно нови правац у будућности Србије. Детаљни план препорода Србије изложен је у књизи др Деретића „Наша победа“ коју је академик објавио још 2010. године.
„Слободна Србија“ ће наставити још активније деловање након избора, као политички покрет који се једини ставља насупрот постојећих странака које су једно те исто у својој бити: никаква разлика не постоји у понуди свега постојећег.
Једне те исте структуре људи који врше систематско уништење државе и народа и то у периоду од Другог светског рата до данас, сада су се само вешто прераспоредили и себи наденули разна „демократска“ имена. Партијске, породичне, интересне, криминалне, марионетске групе- то су данас постојеће партије.
„Слободна Србија“ једина стоји насупрот свему са кристално јасним ставовима и принципима који се не могу тумачити на разне начине.

Иако предстојећи избори нису легитимни, јер је укинут услов да изађе 51% грађана, иако су избори већ исконструисани разним лажним анкетама и „навијањем“ страначких медија, ми ћемо покушати да се изборимо са свим препрекама које су марионетске власти поставиле у циљу даље диктатуре и окупације Србије.

Поред апсолутне контроле јавног мњења, медија, судства, полиције и кршења грађанских и људских права, владајуће марионетско-окупаторске структуре планирају још и нечувену крађу гласова.
Свакога дана грађани нас анонимно обавештавају о разним перфидним начинима преваре и уцена, који су толико скандалозни да просто не можете да поверујете на први поглед.

Овом приликом ми смо Вас позвали да изложимо само неке од метода планиране крађе избора у циљу спречавања следећих манипулација:

•   Вршиће се уцене свих запослених у државним службама који ће добити унапред заокружене листиће, а мораће са изборног места да донесу празан листић као доказ гласања по диктату и на превару
•   Делиће се хемијске оловке са микро-камерама које ће фотографисати за кога су заокружили плаћени гласачи, јер власти страхују да ће људи узети новац али гласати против њих
•   Вршиће се уцена Рома и сиромашних људи разним претњама о рушењу насеља, заплени куће и деце, принудној наплати дугова за струју и сл. ако не гласају за режим
•   Врши се инсталирање и промоција лажне опозиције и лажних патриотских покрета по методи „тројанских коња“ ради расипања гласова патриотских снага
•   Извршиће се манипулација путем листе бирача где се не објављује прави број – власти тврде да има два милиона више пунолетних држављана него реално и са тих два милона непостојећих бирача ће допунити празне кутије у своју корист
•   Разне лажне анкете, анализе и тзв. „стручњаци“ који су „независни“ у медијима обликују јавно мњење према диктату режима
Наша је дужност и обавеза да одбранимо државност Србије и да на сваки начин спречимо изборну крађу: медији, грађани и сви савесни људи заједно.
Молимо Вас да преношењем ових информација обезбедите да се чује барем један глас истине у мору лажи и превара којима смо окружени.

http://www.vaseljenska.com/politika/slobodna-srbija-korak-ka-slobodi/
33  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Април 11, 2012, 17:19:16


Предизборна офанзива хијена

Да ће ово бити судбински избори, знало се још од раније. Да ће борба бити беспоштедна, најављивано је месецима уназад. Да ће сви учесници скинути боксерске рукавице и хокејашке маске, сада се показује у најгорем светлу.
Власт покушава да примени стару девизу – не мењај тактику којом се побеђује. Постоје велике сличности са крупним предизборним потезима које је власт као у брзопотезном матирању одиграла четири година раније.
Прво – потенцирање евроинтеграцијских успеха. Пре четири године то је било потписивање ССП-а са чувеним Ђелићевим пером,овог пута то је добијање кандидатуре.
Друго – економија. Пре четири године долазак Фијата била је најава плиме иностраних инвестиција уз потпуно занемаривање првих упозоравајућих знакова катастрофалне економске кризе, сада је то Данијели, као и нови фића који је скупљи од још новијег аудија А3.
Треће – Косово. Пре четири године главни анестетици биле су скупштинске декларације, цементирање паралелних локалних институција мајским изборима, махање уставном преамбулом, а на крају мандата као „важно двојче" у таблићу користиће се бриселски споразум са Приштином као додуше најмања карта у шпилу, али која се броји као штих.
Све везано за ову запаљиву тему мораће да буде ограђено термоизолационим материјалом и да буде постављено на посебну, макар и зауставну траку, како би се одвојило од потеза број један – евроинтеграција.
Међутим, док власт прижељкује репризу резултата претходних избора и док своје „балистичке ракете" усмерава ка захукталој напредњачкој машинерији коју спретни и неуморни двојац води са благом почетном предности на политичкој скали долази до замора материјала фаворита и до гужве на зачељу.
Наиме, катастрофална економска ситуација у Србији, упадљиво смањење евроентузијазма, рецидиви косовског конфликта који прете да стање поново акутивизирају делимично обесмишљавају кампању демократа и тупе оштрице њихових напада на конкуренцију.
Док је раније било предвиђања да од тога највеће користи могу имати напредњаци све је више изгледа да се ти гласове делом преливају апстиненцијалну већину али да ће већина ипак завршити код либерала. Ова некада фракција Демократске странке која се преокретом претворила у „моралну вертикалу" друге Србије и са правом је названа штаком режима јер кад год су демократе биле рањене, у дефанзиви, пољуљане снаге помоћ је долазила од бивших страначких колега.
Са друге стране, завршетак Шешељевог суђења, очекивање његовог повратка, иако то неће признати, плаши напредњаке подсећања на њихову не тако давну прошлост. У том блату које би сигурно донело војводино укључивање у предизборну кампању радикали се пословично најбоље сналазе и у тој дисциплини најбоље пролазе јер то значи само каљање других док би њихов образ и у том свињцу остао непромењен. Тренутак за то никада није био погоднији.
Раст радикала је толико уочљив да су безболно извршили смену генерација и готово неприметно уклонили до јуче две главне ведете из посланичких клупа.
Допинговани напредњачким лицемрством, недоследношћу и неспособношћу да своју коалицију претворе у масовни, општенорадни бунт против режима радикали могу бити сигурни да ће прећи цензус, али би им се могло десити да остваре и двоцифрен резултат.
На потпуно супротном полу либерали се хране ерозијом која је захватила демократе чија се снага с правом осипа при судару са тако тешким питањима какво је „Косово и Европа" или „и Косово и Европа" или „или Косово или Европа" или „ни Косово ни Европа".
Неуверљивост тумачења споразума са Приштином, не добијање датума преговора, рекордна незапосленост, страх од детајкунизације Србије само су нека од питања на којима народ може да обори на испиту владајућу странку.
Али, никада се не гласа против већ се мора гласати за неког, а незадовољни демократа најлакше ће свој глас дати либералима или ће те пресудне недеље остати кући.
Добар успех радикала за последицу има смањивање шансе напредњацима да могу да освоје потребну већину јер је савез бивше „сабраће" једина незамислива постизборна комбинација. Ионако слабог коалиционог потенцијала напредњаци могу да се уздају само у добар резултат тек засађеног различка, али проблем њихове задрте еврофобије може представљати додатну препреку у остваривању пројекта званог коначна детронизација демократа.
Александар Дикић
Извор:
http://www.srbinaokup.info/portal/2011-11-06-12-08-43/-2/240-predizborna-ofanziva-hijena

34  Форум / Политика / Одг: Porez za neozenjene momke i devojke koje su napunili 20godina starosti послато: Април 05, 2012, 17:25:17
С обзиром да је Милош отворио ову тему, уз све оно што је написао, поред осталог, стоји и брига за децу и потомство...


Колико држава Србија брине о својој будућности, јер "деца су наша будућност", нека покаже следећи пример:

Мајка ми је погинула кад сам имао четири године. Ударио ју је ауто док је возила бицикл. Отац ме је напустио, а бака, која се бринула о мени, умрла је...

Јанко Маглоцки: У јуну постаје пекар и нада се послу
 
САМОШ - Сахранио баку и остао потпуно сам.

- Мајке се не сећам, погинула је кад сам имао четири године. Могао сам и ја с њом да настрадам, пошто смо заједно били на бициклу кад је налетео ауто и убио је на лицу места. После сам био са оцем, који ме је малтретирао. Чуо сам од комшија да је тукао и моју маму, зато ја никада не бих ударио жену - овако 17-годишњи Јанко Маглоцки започиње причу о својој трагичној судбини. Тог храброг дечака живот није штедео, остао је потпуно сам и живи у селу Самош, педесетак километара од Панчева, у трошној кући без канализације и купатила.
- Док сам био са оцем, увек сам имао модрице и ране, стално ме је тукао. Једном ми је бака дала паре да купим албум са сличицама, то ми је била жеља, ал’ кад је отац видео шта сам купио, почео је да ме удара и цепа албум. Целог га је исцепао и згужване листове ми гурао у уста. Хтео је да ме казни - присећа са Јанко. Пре осам година отац га је напустио, и од тада га дечак више није видео. Остао је да живи с баком, која му је била једина утеха и пријатељ, али несрећни Јанко је и њу изгубио.
- Кад сам сахранио баку, остао сам потпуно сам. Комшије ми помажу, али ја ипак немам никога. Кад се вратим из школе, свуда је тишина, нико ме не чека. Нема више ни вечере, али најтеже ми пада то што немам с ким да разговарам и посаветујем се - прича Јанко.
Он сваког дана аутобусом у шест путује у Панчево у школу, и ипак успева да буде одличан ђак.
- Идем у пекарску школу, у јуну завршавам и надам се да ћу наћи посао, да се спасем - позитиван је Јанко, који сада преживљава продајући јаја.
- Продајем јаја по десет динара, деси се да зарадим 50-60 динара дневно, и то ми је све - каже дечак, који гаји пет-шест кокошака. Кад се врати из школе, Јанко обавља тешке сеоске послове.

Живи на кокицама

Јанку је највећа жеља да има купатило.
-Срамота ме је да кажем, али купам се у кориту, поливам се водом, и зими и лети. Волео бих да мало средим овде, да имам основне услове за живот, и да ме не буде срамота да позовем друга у госте - каже Јанко, а на питање шта једе за ужину у школи и да ли купује нешто, као друга деца, он одговара да нема одакле.
- Дешава се да гладујем. Кад имам кукуруз кокичар, ја га искокам, па понесем кокице да једем за ужину.

Помозимо Јанку!

Јанко нема свој жиро-рачун, па је све људе добре воље замолио да, уколико могу, нешто новца уплате на рачун његовог комшије Милета Томина.
- Он ми је једина особа на свету коју могу назвати породицом. Ето, да није њега, ни Курир ми не би дошао у посету - са осмехом нам каже овај дечак.

Комерцијална банка
Миле Томин
205-1001529290309-91

http://www.kurir-info.rs/nemam-nikoga-na-celom-svetu-clanak-162354

И један коментар:


...Зар тек сада након толико ДС-ових година, не бриге за ДЕЦУ - да ова ужасна истина угледа светлост дана? Где сте били сви ви из ДС-а, од 2000-те до данас? Зар тек данас, након 10 година ДС-овог игнорисања ДЕЦЕ и многих тужних дечијих судбина, да вапај за помоћ овом младом човеку чују медији... Како вас није срамота ?
Због истине овог ДЕТЕТА треба сви у Општини да поднесу оставке... Па ускоро овај човек постаје пунолетан, па зар није било слуха у 21-вом веку у Србији која претендује да буде ЕВРОПСКА да ово читам и да поверујем да не постоји још барем неколико хиљада сличних тужних судбина широм ове наше богате и прелепе брдовите Србије...

Подсећам свако ДЕТЕ, да има мајку Србију, да се о њему стара, брине, храни, да га образује... без обзира на индивидуалне породичне услове у којима ДЕТЕ живи...

Свако ДЕТЕ је брига свих грађана, а овде су институције власти ДС-а, тотално омануле, оне су потпуно игнорисале и окренуле леђа овом ДЕТЕТУ, и због овог и многе друге ДЕЦЕ, ја нећу гласати за ДС... ово је срамота коју би грађанин Борис Тадић морао да прочита, пре него што се поново кандидује за ОЦА нације...

Србин из  дијаспоре...
35  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Март 25, 2012, 15:01:21
СНП НАШИ: Заштита живота др Војислава Шешеља је Уставна обавеза Владе Србије
25. март 2012.
Српски народни покрет НАШИ подсећа јавност да су Влада Србије и надлежни државни органи према Уставу и више закона Републике Србије дужни да самоиницијативно и безусловно заштите живот председника Српске радикалне странке, др Војислава Шешеља, као и да покрену хитне истражне радње о незаконитом раду Хашког трибунала, јер је већ доказан цео низ кршења основних људских права, незаконитих и манипулативних радњи, али и велики број лажних сведока које је током процеса др Војиславу Шешељу изводило тужилаштво Хашког трибунала.
Подсећамо да су многи сведоци чак, јавности је већ познато, прелазили на страну одбране др Шешеља, одајући све тортуре, смицалице, уцене, притиске и претње које су трпели од Хашког тужилаштва.
Позивамо Владу Србије да подхитно реагују и у потпуности заштите – и више него угрожени – живот др Шешеља, тако што ће тражити његово ослобађање и пребацивање у Србију под условима које лично поставе др Војислав Шешељ и његов тим одбране. Хашки трибунал нема никакав легитимитет ни да говори о било каквој пресуди, а камоли да је доноси.
Хашки трибунал је потпуно јавно оголио своје право лице и дискредитовао сам себе као институцију правде и неопходно је тражити подршку, заштиту и најснажнију могућу реакцију на међународном нивоу, на првом месту Руске Федерације и Народне Републике Кине, као водећих глобалних фактора стабилности и мира, али и као стратешких партнера Републике Србије.
НАТО чланице отворено и потпуно незаконито спроводе злочиначки пројекат прекрајања историје народа на Балкану зарад остваривања својих политичких нечовечних циљева и историјских пројеката колонизације Источне Европе.
Др Војислав Шешељ је у Хашком трибуналу доказао своју невиност, као и да су ратови деведесетих директно наслеђе и наставак идеологије НДХ из периода Другог светског рата, када су Хрвати, исто уз подршку Муслимана и Шиптара, као савезници Хитлера извршили стравичан и у историји Балкана незапамћен геноцид над Србима, где је само у концентрационом логору Јасеновац, у Хрватској, на зверски и сатански начин убијено преко 700.000 Срба, око 80.000 Рома и 23.000 Јевреја. Суђење јасно показује да су покровитељи развоја неофашизма на Балкану деведесетих година као трећа страна у овом рату били САД и НАТО чланице.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ

http://nasisrbija.org/2012/03/25/snp-nasi-zastita-zivota-dr-vojislava-seselja-je-ustavna-obaveza-vlade-srbije
36  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Март 24, 2012, 23:16:34
СЛОГА

Четири СРБска оцила...четири СРБска слова  - С – вековима подсећају и поручују:
САМО СЛОГА СРБЕ СПАШАВА!
Нису они „једно другом окренули леђа“, већ су, Божјом промисли и намером, тако постављени да чувају СРБски народ од свих -  са свих страна света!
Севера, Истока, Југа и Запада!!!
У далекој прошлости и далекој или ближој историји имали су своју улогу и, сачували ово мало СРБа који данас треба да наставе ту свету дужност.
Како ће је наставити, ако и међу ово мало СРБа расутих по читавој земаљској кугли, разједињених и подељених у Србији,  Србији без свог светог Темеља – Косова и Метохије, не схвате да нам је само СЛОГА – СПАС?!!
На Ђурђевдан СРБи су позвани на изборе...без СРБа са Косова и Метохије...
Шта нам ваља чинити?

Изаћи на те и такве изборе... што би значило  да се одричемо наше СРБске браће са југа, и тиме и званично озваничавамо вољу Новог светског поретка и актуелне власти у Србији данас.
Или, ипак изаћи на изборе, да променимо актуелну власт и вратимо отето нам Косово и Метохију...
Да променимо власт...морали би се, подсетити горе изреченог: Само слога СРБе спашава!

Слога...преко потребна баш у овом историјском тренутку нашег  СРБског битисања. Ако је не буде, неће ни СРБа ускоро бити...

Обраћамо се свим родољубивим странкама, организацијама,удружењима који су већ проклемовали свој наступ на тим изборима: не идите на изборе, појединачно!

Расућете и оно мало гласова које ћете добити! Изневерићете наша надања...
СРБски непријатељи су направили и праве коалиције...и, не надајте се у поштене изборе, већ очекујте превару, крађу гласова!

Зато не смете чекати више ни дана...

Одредите један дан, окупите се на једном месту, Ви који сте СРБски родољуби и који желите добро и Србији и СРБском народу.

Нека на том окупу буду ваши и наши представници, наше и ваше вође... и, уз Божји благослов, уз благослов нашег Светог Саве, помиритеља свих СРБа и ујединитеља свих СРБа – закуните се пред Свевишњим:

„Ми, СРБи, данас и овде, излазимо на изборе као једна једина могућа политичка опција, уједињени у нашој православној вери, светосавском завету! Следимо нашега Светога Саву и нашега Светога Кнеза Лазара, за добро и срећу народа СРБскога!“То би донело ваш улазак у СРБску Скупштину и знали би шта вам даље ваља чинити.
Изаберите добре међу вама, а тако и  свима нама  доносите добро. Само сложно, братски, СРБски  - није тешко поделити међусобом задужења и функције.

Ми верујемо да ћете тако и урадити, јер ћете само  СЛОГОМ добити од СРБског народа поверење и гласове којима  побеђујете, и с којим  СРБИЈА побеђује!

СВЕТОСАВЦИ
ПРИЈАТЕЉИ СРБСКОГ НАРОДА
37  Форум / Србија / Одг: Стигла их клетва цара Лазара послато: Март 23, 2012, 15:27:01


Читајући Упутство – Правила Форума - стоји, између осталог, и да се НЕ СМЕЈУ ПРОМОВИСАТИ  НАЦИЗАМ, ФАШИЗАМ....РАЗНОРАЗНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ И ЊИХОВИ ЧЛАНОВИ И ЛИДЕРИ...

А у случају ове теме, намерно или случајно, из незнања или нехата /у одговорима на коментар/, премда у негативној конотацији /КЛЕТВИ/,  поменути су РЕЧЈУ и  СЛИКОМ виђено – ХАВИЈАР СОЛАНА , доказани ФАШИСТА, бивши први  човек ФАШИСТИЧКЕ, ЗЛОЧИНАЧКЕ... НАТО АЛИЈАНСЕ  и БОРИС ТАДИЋ, ЛИДЕР ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ /ДС/.
Сада је предизборна кампања, а и да није, ово је озбиљно одступање од правила коришћења Форума.
Хавијера Солану  и НАТО не треба ни помињати, макар и на овакав начин, у форми клетве, и тако, несвесно, упливисати на вољу грађана у погледу приступања Србије тој злочиначкој, фашистичкој организацији.
Не треба заборавити да МАНИПУЛАТОРИ СВЕСТИ то добро знају и на овакав начин итекако утичу на свест  о потреби, “животној потреби'' уласка Србије у НАТО.
Сувишно је рећи да је то и став и Бориса Тадића као лидера ДС-е, и да је то све њему само ''ветар у леђа'' у текућој предизборној кампањи.

Манипулатори свести намерно објављују да COC-COLA  има КАНЦЕРОГЕНЕ САСТОЈКЕ, али и даље је бесомучно рекламирају и задржавају њену ПРОФИТАБИЛНОСТ на завидном нивоу.

КЛЕТВА је непримерени облик друштвене комуникације и може се, по свом учинку, упоредити са псовком.
А псовком себи дајемо само стресан одушак, а ономе коме је упућена – она га се и не дотиче, њега  -''боли уво за све''!
Мени није позанто да је неко КЛЕТВОМ безумника призвао памети.
А Хавијер Солана и Борис Тадић нису далеко од безумника.
Па, да ли њих – безумнике – треба ''БЛАГОСИЉАТИ''Молим?
Не, никако!
Јер, ако бисмо то учинили, онда бисмо оппонирали Христовим речима из Еванђеља: ''НЕ БАЦАЈТЕ БИСЕРЕ ПРЕД СВИЊЕ ДА ИХ ПОГАЗЕ, А ОНДА СЕ ВРАТЕ И ВАС РАСТРГНУ''!.
Па, шта онда да радимо?
Да седимо скрштених руку?
Не,никако!

Онда БЛАГОСИЉАЈМО ЊИХОВЕ ОПОНЕНТЕ:

ВЛАДИМИРА ПУТИНА – као опонента Хавијеру Солани и НАТО-у или НОВАКА ЂОКОВИЋА, као опонента Борису Тадићу.

Владимире Путине /ПУТИНЕ –СРББИНе!/,  Бог те благосиља/о/ и свако ти добро даровао – и све СЛОВЕНСКЕ ЗЕМЉЕ И НАРОДЕ ОД НАТО -А САЧУВАО!!!

Новаче Ђоковићу, од рода срБскОГА /од матере СРБкиње и оца СРБИна/,
Бог те благосиља/о/ и свако ти добро даровао, Свету Земљу Србију и Народ
Србски од ИЗДАЈНИКА сачувао!
Нема значаја што се Новак Ђоковић не бави политиком, јер овим БЛАГОСЛВОМ ми кандидујемо његове и по Богу и по Људима карактерне квалитете – патриотизам, родољубље, православност /Светосавље/...
Сетите се са којом и каквом ПОЖРТВОВАНОШЋУ је бранио и одбранио ГРБ, ЗАСТАВУ – СИМБОЛЕ ДРЖАВНОСТИ и свог срБскОГа народа...

Непријатеље нисмо клели, али смо их искључили из благослова, а учинак је исти као и да су под клетвом, али на ДОБАР начин.

Што се тиче да тврдње  радикалке Наташе Јовановић, да  ''СРПСКА КЛЕТВА НИКАДА НЕ ЗАСТАРЕВА'', и да се о томе учило у основној и средњој школи – то је стварно једна САВРШЕНА ГЛУПОСТ.
Наташа Јовановић је своје субјективно уверење прекомпоновала у субјективну “спознају”, а онда то, будући под ИМУНИТЕТОМ, извалила преко скупштинске говорнице.
Нека каже у ком разреду основне или средње школе је то у чила и који је то предмет био, ако може да се сети???

Сетимо се бајке ''Успавана Лепотица''
Када је зла вила ГРДАНА просула клетву, да ће се принцеза убости на вретено и-УМРЕТИ, добра вила је ту КЛЕТВУ препрограмирала  из “УМРЕТИ”  у ''СТОГОДИШЊИ САН'',  када долази ПРИНЦ и ПОЉУБЦЕМ БУДИ ПРИНЦЕЗУ.
Сетимо се како смо се ожалостили на КЛЕТВУ – СМРТ , а обрадовали речима добре виле на  БЛАГОСЛОВ – САН!!!

Оно што је ВИРУС у компјутерском програму, то је КЛЕТВА у свакодневном програму /писаном или го ворном/ СРСБСКОГ ЈЕЗИКА.
И као што се АНТИВИРУСОМ компјутер штити од ВИРУСА, тако је и са СРБским језиком, у кратким досеткама или бајалицама, као на пример:

''ГОВОРЕ УСТА ДА НИСУ ПУСТА!'',
''ПАС ЛАЈЕ – ВЕТАР НОСИ!''.
''ГДЕ СЕ ПОЈАВИЛО /клетва/ - ТУ СЕ ПОТАЈИЛО /клетва/,
А КОД НА ВЕРИГЕ БЛИСТАЛЕ /немогуће!/, и
СО СЕ УЦРВЉАЛА /немогуће!/!''...

Миленијумско искуство нашег језика не треба подцењивати и исмејавати, он је изузетно кибернетско-програмски /софтверски/ истанчан и делотворан.

Што се тиче изјаве радикалке Радете, да ће СУЗЕ МАЈКЕ УБИЈЕНОГ ДАРКА ПАНИЋА  СТИЋИ УБИЦУ, то није спорно, али то НИЈЕ ЗБОГ КЛЕТВЕ, већ због БОЛА – ''КОСМИЧКОГ БОЛА'', како то говори наш
Никола Тесла у својој књизи ''Моји изуми''
Он каже:
...кад год су мене или некога коме сам био привржен или дело коме сам се Посветио други повређивали на посебн начин, који бих могао најједноставније да се окарактерише као крајње ружан, осећао сам то као
нарочит и неописив бол, који сам у потрази за бољим именом оквалификовао као ''КОСМИЧКИ'' а убрзо затим редовно се догађало да су они који су наносили бол пролазили лоше.
После много оваквих случајева поверио сам се једном броју мојих пријатеља, који су и сами имали прилоику да се увере у истинитост ове теорије...''

Дакле, Никола Тесла није посезао за КЛЕТВОМ, већ је мирно отрпео, у скалду са Христовом максимом: ''Ко тебе каменом /клетвом, уврдедом.../, ти њега хлебом //трпљењем/''
Никола Тесла je  знао, а сада то и доживео, шта значе речи Господње:
“ГОВОРИ ГОСПОД – ОСВЕТА ЈЕ МОЈА”!
 
И наш Владика Раде /Његош/ је знао за ово: ''ГОВОРИ ГОСПОД –ОСВЕТА ЈЕ МОЈА'', па зато не прoклиње изроде у првом лицу једнине /''Ја вас проклињем...''/ већ каже:
 ''Бога вас проклео, погани изроди!“

Сувишно је помињати ''клетву'' бачену на  пок. Зорана Ђинђића, јер је то, као и помињање трагично убијеног ДАРКА ПАНИЋА,  неразумна и нечовечна промоција две радикалке , а све написано, подписано и аминовано од самог АУТОРА!?

Што се тиче самог прилога у вези ''ЛАЗАРЕВЕ КЛЕТВЕ'' бачене на село са ''СЕДАМ''  кућа, и ту човек остаје без текста.
Много је у Србији села са ''СЕДАМ'' кућа, али не због ЛАЗАРЕВЕ КЛЕТВЕ, већ издајничке коалиције на власти - ''БОКИ-ЧЕДА-ЈАД-БЕДА-НЕНАД-БЕЗНАД...''  

А што се тиче ових мученика мештана, који то повезују са ЛАЗАРЕВОМ КЛЕТВОМ, и за то има објашњење.

У народу се то каже: ''СЛУТЊА'' – ''СЛУТИТЛИ СУ...И НАСЛУТИЛИ...''!
У психологији се то каже: ''АУТОСУГЕСТИЈА''!
У Јеванђењљу се то каже: ''ПО ВЕРИ ВАШОЈ НЕКА ВАМ БУДЕ!'';
''СВОЈИЈЕМ ЋЕТЕ СЕ РЕЧИМА ОПРАВДАТИ И СВОЈИЈЕМ ЋЕТЕ СЕ
РЕЧИМА ОСУДИТИ!'';''НЕКА ВАМ БУДЕ ПО РЕЧИ ВАШОЈ!''

Али, ова прича може и да буде и шаљива – а зашто да не?

На пример, нико не би имао ништа против ''КЛЕТЕВЕ'':
Дабогда добио ''СЕДМИЦУ'' на лото-у, а онда морао  да је поделиш
са ТАШТОМ и СВАСТИКОМ!
Или: зашто би зет бацао ''КЛЕТВУ'' на ТАШТУ кад може да БЛАГОСИЉА
ТАСТА, који ће, пре или после,''ућуткати'' зетовљеву ТАШТУ, ако му, мученику, то пође за руком?
Или: зашто би ТАШТА бацала ''КЛЕТВУ''на ЗЕТА кад може да БЛАГОСИЉА ћерку, која ће врло брзо свог мужа, ТАШТИНОГ ЗЕТА , истесати ко` БУКВУ?
 
Драган Славнић
38  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Март 22, 2012, 17:35:34
Цитирам део из Шешељеве завршне речи пред Хашким трибуналом... нешто што, бар ја до сад нисам знала.

- И није било потребе да оспоравате као олакшавајућу околност то што сам се ја наводно предао Хашком трибуналу. Нисам се ја никада предао. Ја сам у Хаг путовао 24. фебруара из сасвим другог разлога. Ја сам српском народу на више митинга обећао да ћу реализовати неки пројекат са холандском краљицом. И зато сам путовао у Хаг. Нисам уопште имао намеру да се предам.

И кад се авион појавио на аеродрому главног града Холандије Амстердама, успостављен је онај коридор повезан са излазом из авиона, и одједном посада је рекла да аеродромска полиција инсистира да ја први изађем. Ја сам мислио да је то због званичних почасти, да ме тамо чека почасна гарда, да ће се интонирати химне, да ће се нешто слично десити. Кад ја излазим из авиона, или негде на почетку коридора, чека ме неколико холандских полицајаца. Један одмах узе ми из руку зимски капут да ми претреса, а неки човечуљак, метар и жилет висок, поче да ми чита налог о хапшењу.

Ја одмах угледах она врата која директно из коридора воде на аеродром, нагло отворим та врата, истрчим доле низ степенице на аеродром, кад тамо стотинак полицајаца ме окружи и скеба ме, нисам имао никаквих шанси. Стрпаше ме у полицијско возило и у Шевенинген. Према томе, ту нема никаквих олакшавајућих околности, нити ја на њима инсистирам. А овде сам све учинио да вас растурим, и данас то чиним, с крајњим физичким напором можда, али са огромним уживањем у тој улози.

Завршну реч одбране, Др Војислав Шешељ - предложићу за Мултимедију - библиотека.

Извор: Интернет презентација српске дијаспоре


http://dijaspora.wordpress.com/2012/03/21/%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d1%80%d1%88%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d1%87-%d0%be%d0%b4%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d1%85%d0%b0%d1%88%d0%ba%d0%b8%d0%bc-%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%b1%d1%83/


39  Форум / Србија / Одг: Судство или фарса послато: Март 22, 2012, 10:53:10

СУД ПОЗВАО ДРАЖУ ДА СЕ ЈАВИ ?!

21 март 2012

Оглас у коме Први основни суд у Београду позива команданта Југословенске војске у отаџбини Драгољуба - Дражу Михаиловића и сваког ко зна било шта о његовом животу, објављен је у "Службеном гласнику".
У огласу се наводи да се у ванпарничном предмету води поступак по предлогу предлагача, Удружења политичких затвореника и жртава комунистичког режима и удружења "Српски либерални савет", које заступа адвокат Зоран Живановић, за утврђење чињенице смрти Драгољуба - Драже Михаиловића.

"Позива се нестало лице, као и свако други ко ма шта зна о његовом животу, да то без одлагања јави суду", наводи се у огласу који преносе "Вечерње новости".

Суд ће по истеку рока од 30 дана од објављивања огласа одлучити о поднесеном предлогу, без обзира на то да ли се нестало лице или ма ко други јави да представи суду било које чињенице.

Очекује се да овај суд званично "утврди" да је Дража мртав, што би требало да буде аргумент више у главном поступку за његову рехабилитацију који се води у Вишем суду у Београду.

Поступак за утврђивање Дражине смрти иницирао је Први основни суд зато што ни у једној од надлежних институција није пронађена Дражина умрлица која је, поред осталих доказа, потребна за рехабилитацију.

Наставак главног процеса за рехабилитацију заказан је за петак, када би сведочење требало да настави председник државне комисије за утврђивање истине о стрељању Драже Михаиловића Слободан Марковић.
Како пишу Новости, до застоја у објављивању огласа дошло је зато што Први основни суд није одмах уплатио новац. Наиме, у "Гласник" је стигао текст огласа, али не и 4.000 динара, колика је његова цена.

Извор: Вечерње новости

http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=26443:2012-03-21-12-28-48&catid=48:vesti&Itemid=103

40  Форум / Политика / Одг: Данас је 17.март! ОСАМ година после... послато: Март 20, 2012, 19:23:29
Ни један српски родољуб, никад и нигде, неће изрећи- те речи!
Србију и српски народ представљају и ти људи који су присуствовали протесту... зар и они треба да се "стиде"...
Не, српски родољуби немају те слогане у свом речнику!!!
41  Форум / Политика / Одг: Porez za neozenjene momke i devojke koje su napunili 20godina starosti послато: Март 16, 2012, 17:11:12
Милоше, уистину, занимљива идеја... и више него занимљива, јер је конкретна и дала би конкретне резултате.
Ипак, не можеш опорезовати оне који не раде - који немају званично никакав приход.

Можда би њих могли, кроз неку едукацију - приволети, да добровољно, тај износ који је симболичан, улажу у дечји фонд - за дечји додатак!
Драго ми је да млад човек тако позитивно размишља и да схвата да Србијом влада "бела куга"...

Наравно, ово "бела куга" се не односи на тебе. Знам да ти и твоја супруга имате бебу...и, верујем да ће  бити још србске дечице у вашој породици.

Хвала ти, Милоше, што си се регистровао и што ћеш бити наш активан члан. Позови и своје истомишљенике да нам се прикључе.
Смедерево је велики град.

Слободан си да изнесеш све своје идеје и предлоге на било којој теми...
42  Форум / Политика / Одг: Ратко Младић: пре и после срамног хапшења послато: Март 12, 2012, 21:15:59


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Z9ltLvQoRF4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Z9ltLvQoRF4</a>


СРЕЋАН РОЂЕНДАН. ЂЕНЕРАЛЕ РАТКО МЛАДИЋУ !!!
43  Форум / Политика / Одг: Ратко Младић: пре и после срамног хапшења послато: Март 11, 2012, 19:26:47
Ђенерализација


Српски народни покрет Наши у сарадњи са групом Ултра четници, у више градова у Србији, започео је акцију промоције лика генерала Ратка Младића под називом „Ђенерализација“.

Акција је покренута поводом 12. марта и рођендана Ратка Младића, први графити са ликом Младића и слоганом „Ђенерализација“ осванули су у Новом Саду и Београду, а акција ће бити настављена широм Србије.

Циљ акције „Ђенерализација“ је да покаже прврженост српског народа хероју Ратку Младићу и да поручи квислиншком режиму Бориса Тадића да његовим срамним хапшењем и испоручењем није успео да убије непоколебљиву вољу српског народа за слободом.

Ово је само једна у низу акција које ће српске родољубиве организације предузети у оквиру прославе рођендана српског ђенерала Ратка Младића.

http://www.nasisrbija.org/newsletter/snpnasi_bilten28_internet.html

44  Форум / Свет / Одг: РУСИЈА: Актуелности, Избори и... послато: Март 04, 2012, 22:44:57
Одлична вест!!!
И 51% - би било довољно.
45  Форум / Свет / Одг: РУСИЈА: Актуелности, Избори и... послато: Март 02, 2012, 14:20:09
Победа Владимира Путина значи распад НАТО-а

      
    

Анализа последњих догађаја у Русији показује да је већ ретко коме у прозападној руској опозицији уопште стало како до самих избора тако и поступка њиховог спровођења, „транспарентности“ итд. Без обзира на обилна поцупкивања појединих политичких личности и заједнице експерата (као што је познато, избори су доба прикупљања обилне летине), све у свему, свима је већ све јасно: народ је дао своје гласове „за“ изградњу јаке Русије, тј. „за“ кнеза Владимира.
И више није толико важно колико ће Путин добити у првом кругу, око 55% или 75%. Опозиција, у најмању руку њен паметни део, то врло добро схвата, зато се више и не спрема за изборе већ за оно што ће после њих бити, за оно што ће уследити после затварања биралишта у читавој земљи у ноћи између 4. и 5. марта. Она већ има „гвоздену логику“ ма какав исход био. Добије ли Путин око 55-60%, казаће: „власт није кренула путем `сведозвољености` и побојала се да огласи високе крајње резултате гласања за Путина. Значи, морамо да појачамо наш притисак па ће власт можда и истаћи белу заставу“. Добије ли руски председник владе преко 60-65%, оглашава се друга верзија: „власт не хаје за гласове бирача, кренула је путем сведозвољености, видео Dolb... видите?, тим пре имамо право на протест, на поништавање фалсификованих избора и одржавање нових, овог пута без Путина“. То јест, и у једном и у другом случају прозападна руска опозиција и светска гласила већ се спремају не за саме изборе већ за оно што ће бити после њих.
      
     Можемо претпоставити, ослањајући се на искуство свих претходних успелих и једне неуспеле „обојене револуције“ (вид. „,модроока“) да ће се стратегија „Болотних“* после затварања биралишта 4. марта састојати у спровођењу двају упоредних сценарија дезавуисања исхода народног изјашњавања. По једном од њих они, „сви у белом“, наступају на митинзима, деле интервјуе западним и руским прозападним гласилима, одишу оптимизмом и увереношћу у сопствену снагу, убеђују да су избори пропали пошто су фалсификовани. И још то тврде не сачекавши да Централна изборна комисија (ЦИК) огласи прве резултате гласања, већ ослањајући се на податке сопственог „егзит пола“ према коме ће Владимир Путин добити негде 35-40%. Црвена линија је – 40%. Готово истовремено с лепом „сличицом“ зимске ноћне Москве уз учешће лидера опозиције, сразмерно томе како ЦИК буде обнародовао податке о гласању, постепено ће почети да се одвија друга „сличица“ – како Москва тоне у хаос – где ће горети просторије „Јединствене Русије“ и Општеруског народног фронта, банке, продавнице итд. Где ће омладина на „бентлијима“, побуњена против „крвавог режима“, почети да баца молотовљеве коктеле на аутомобиле, диже барикаде и приређује окршаје с органима реда.
      
     Можда ће као иницијална каписла за почетак сведозвољености послужити ритуална жртва (или жртве) коју ће „племенити“ и „демократски и цивилизовано-либерални“ Запад и његове руске слуге положити на олтар руске „снежне револуције“, и вест о којој ће тренутно надмашити све остале теме у светским гласилима, и за коју ће саопштење о резулаттима гласања народа Русије постати тек благи и неопходни зачин. Али ништа више од тога. Главно јело – то је протест опозиције. Такав или унеколико другачији, али сличан сценарио, по свему судећи, биће у основу акција Запада и његове „пете колоне“ у Русији усмерених на делегитимисање резултата чисте победе Владимира Путина у првом кругу и започињање напада на читавом спектру интереса Русије, њених грађана и бизниса, почев од бојкота у међународним организацијама па све до одузимања власништва у западним банкама и на тржишту некретнина. Почетак новог „хладног рата“ није далеко.
      
     Како је украјински аналитичар Сергеј Луњев тачно запазио у свом чланку „Слагалица дестабилизације. Смисао `болотног бунта`“, Запад сада више не ради на онемогућавању избора (јасно је да ће они бити одржани), не ради против победе Владимира Путина (јасно је да ће он победити и то победити чисто у првом кругу), већ против легитимизације резултата избора, што ће омогућити појединим снагама Русије, укључујући и оне на власти, да победу Владимира Путина доведу у питање: „Не сумњам да су Запад и његова агентура припремили читав пакет `провокација`, и од рада руских обавештајних служби зависи да ли ће успети да се све што је припремљено и спроведе у пуној мери, и колико ће изобилно `беле врпце` обојити капи крви демонстраната. Нема обојених револуција без ритуалних жртава, што значи да жртава мора бити. Замислите само колико ће живописне бити ТВ-репортаже из белоснежне Москве, где младо и невино створење, одевено у белу јакницу, лежи у локви крви на калдрми? Западни малограђанин мора да се стресе од ужаса и искрено поверује у крвожедност руске власти и лично Владимира Путина“.
      
     У том смислу можемо се присетити и председничких избора 2010. године у Белорусији, када основни повод за њихово непризнавање од стране САД и ЕУ чак нису толико били сами резултати гласања колико „претерано сурово“, по мишљењу Запада, деловање власти према демонстрантима по завршетку избора, у ноћи између 19. и 20. децембра. Засад остављамо по страни питање колико је тада реакција белоруске власти према демонстрантима била адекватна претњама. Главно је то што је Запад сматрао могућим да реагује не на саме резултате избора већ на деловање власти после избора. У истом фазону ће и руска прозападна опозиција на сва звона ударити питање понављања избора, на којима већ Владимир Путин, по њеном мишљењу, не треба да се кандидује, пошто је наводно управо због њега и дошло до фалсификовања избора.
      
     На крају крајева, не просто под притиском, већ под неиздрживим притиском „болотне“ јавности, Дмитриј Медведев ће просто бити „принуђен“ да на њима учествује зарад „спасавања Отаџбине“ од гнева Запада. И то је заправо све. Биће отклоњена главна препрека за „тријумф демократије“ у виду повратка на праксу из деведесетих и необуздану пљачку преосталих светских ресурса и спремишта; онда ће моћи да и Ходорковског врате из места са решеткама, а шта ћете боље, уз враћање свег његовог власништва, позивнице на банкет у Кремљ биће послате и другим „банкарским бољарима“, који су сада такође иза решетака, покренуће се поступци против „најкорумпиранијих“ руских чиновника итд. Све у свему, започеће ломљење читавог Путиновог наслеђа – од мање-више нормалних плата народу до статуса Русије на светској позорници. Све то ће се одигравати уз звецкање чаша и хистерију о тријумфу демократије.
      
     Нема нимало сумње у то да ће се све то одигравати у случају да народ Русије (не Владимир Путин већ управо народ Русије) не одбрани своје право на суверенитет – шампањац је већ упакован и лед припремљен. Зато је питање у томе како избећи сценарио новог подјармљивања Русије. У ту сврху је неопходно разјаснити једно и то главно питање.
      
     ***
     Главно питање је у томе зашто Запад, поготово САД, и његова пета колона у Русији не ратују с институцијама руске власти нити са странкама, већ лично са Владимиром Путином? Више их нико не занима: као, све је већ приграбљено. Читава паљба њихове критике и тима политичара, експерата, блогера и гласила под њиховом командом, не само у РФ него и у читавом свету, усмерена је само на председника владе Русије. Он је једини и главни циљ напада.
      
     То је лако прокљувити – победа Владимира Путина значи опстанак Русије као суверене самосталне светске силе. Ако Русија остане у том својству, онда и сви преостали светски центри моћи, које САД само што нису згњечиле, добијају шансу да опстану као цивилизације и пруже отпор Империји Зла. И девети талас светске експанзије зарад формирања јединственог центра моћи на Земљи са престоницом у Вашингтону, који су одређене снаге Запада упаковале у блистави омот светске финансијске кризе, уместо да збрише и уваља у асфалт преостале центре финансијско-економског и геополитичког Отпора, мораће да се разбије о зидине Тврђаве-Русије.
      
     Постојање јаке Русије у светлу све дубљих финансијско-економских проблема САД и ЕУ због имплодирања тржишта и немогућности наставка неоколонијалног модела поробљавања света означава ликвидацију Запада као историјског феномена, као геополитичке конструкције са свим последицама које одатле проистичу, међу којима су главне: као прво, распад Запада као јединствене целине; као друго, распад трансатлантског јединства под руководством САД; као треће, распад НАТО-а.
      
     Могућност такве варијанте развоја догађаја проистиче из анализе финансијско-економских односа између Европе и САД у случају даљег погоршавања ситуације у светској економији, коју је извршио Михаил Хазин у свом чланку „Шта чека светску економију у 2012. години“. Све више се шири пукотина у евроатлантским односима, што ће се завршити коначним измицањем Немачке, Француске и Италије утицају САД. Ако Немачкој не дају да то учини лепим – уз очување Европске уније, евра и доминантне улоге немачко-француске осовине, онда неће имати други излаз него да растури Европску унију која сада постоји углавном на рачун немачког произвођача и немачког пореског обвезника, и да изврши нову поделу Европе заједно са Русијом, Француском и, могуће, Италијом и Пољском.
      
     Такав закључак се намеће, пошто тешко да ће немачка елита допустити да ЕУ и даље буде на грбачи немачког народа. Ако се том процесу прикључи и елита Пољске – онда је сасвим неупитан будући снажан савез између Русије и Европе, формирање јединствене Европе од Атлантика до Тихог океана. То јест, прва варијанта – то је када земље Европске уније добровољно признају превласт Немачке и Француске, приоритет односа са Русијом и одбијају да буду амерички умеци у Европи. У супротном Русији и Старој Европи неће преостати ништа друго до да изврше још једну поделу Европе како би је цементирале не на старим већ на новим евроазијским основима. По мом мишљењу, нема никаквих проблема да се изведе парада, а ако затреба – не једна, под руководством нових Гудеријана и Кривошеина, само не више у Бресту.
      
     Код такве поставке велелепно се решава и проблематика транспорта руског гаса на европско тржиште. Кажу да ће ускоро главно гасно чвориште Европе постати Турска. Не, у таквој поставци Немачка ће постати главно гасно чворште Европе. Шта ће Русији сви ти проблеми са потрошачима који стално економску проблематику преводе у ранг политичке и замајавају тиме што су их недовољно репресирали? Нека се сада са Немцима договарају. Зашто да се гас из Русије директно испоручује на Прибалтк, у Румунију или Пољску? Океј, добијаћете руски гас из Немачке, а Румуни из Италије. То ће бити „јефтино“.
      
     „Челичне споне Евроазије“ омогућиће да Стара Европа добије економску полугу притиска на младе и слабашне душе источноевропских вазала САД: „Добивши нове енергетске потпорње и завршивши процес политичког обједињавања, о чему је европска елита маштала од Наполеона и Бизмарка наовамо, Европа ће се на нов начин позиционирати и у светским политичким односима. У том контексту посебан значај има ширење енергетске сарадње Русије с азијским регионом, пре свега са Кином и Јапаном. Та сарадња представља битну и неопходну допуну енергетске стратегије Русије, омогућавајући јој да челичним спонама учврсти Евроазију у јединствену целину у којој ће Русија заузимати централно место.
      
     Стварање развијене инфраструктуре енергетских токова представља претходни и неопходан посао на претварању територије Русије у главну трговинску магистралу Евроазије. Решење тог задатка помоћиће стварању равномерне стамбене и производне инфраструктуре у Русији, развијене по узору на земље Европе и САД. Резултат Северног и Јужног „тока“ постаће нагло опадање геополитичке улоге Источне Европе у контексту интеграционих евроазијских процеса, што ће можда допринети одрицању САД од појачане подршке лимитрофних земаља и успостављању продуктивнијег дијалога са кључним земљама региона“.
      
     То јест, или лепим, или ружним за европски вазалитет САД, али у случају победе Владимира Путина Русија и Европа ће у перспективи објединити своје ресурсне, индустријске, научне и људске потенцијале. САД овде – на територији Евроазије – немају више шта да траже. Према томе, пре или касније ће искрснути питање извођења америчких војних база и нуклеарног оружја из Европе. То ће аутоматски довести до сужавања сфере употребе долара у светским плаћањима за енергетске ресурсе и враћања доларске готовине и инфлације у САД. САД ће бити принуђене да из светског океана врате у своје луке носаче авиона, пошто ће свет одбити да преко државних обвезница САД финансира војно-индустријски комплекс и армију Америке. У тим условима је врло вероватно да ће Америка показати како је верна својим каубојским традицијама и без размишљања „зезнути“ држаоце својих хартија од вредности, те тако свој дуг пред читавим осталим светом свести на нулу. То ће изазвати не само пад на тржиштима, него и узвратно одбијање Европе и осталих великих и малих вазала САД да признају власт пропалог газде. То ће довести до распада НАТО-а, а следствено томе и до слома америчке Империје Зла, која ће бити принуђена да се из великог џина светске геополитике претвори у презреног патуљка на Богом заборављеном континенту.
      
     Јер, шта у ствари представљају САД? То је геополитичко Острво, исто онакво као и Енглеска и Аустралија. Али кога занима Аустралија? Никога, пошто се налази на светској периферији у односу на геополитички континент „Евроазија“. Исто тако ни без улоге долара и улоге Пентагона на обезбеђивању те моћи никога неће занимати ни Америка са својом убогом културом. Зато се Американци боре не просто за пораз Владимира Путина, већ за сопствени опстанак у садашњем статусу светске велесиле. И једина последња препрека на том путу сада је за њих постао повратак руског председника владе у Кремљ.
      
     За САД је улог висок као никада пре. Зато их ништа неће зауставити. А како би извршиле притисак на Владимира Путина, сасвим се могу решити на крваве провокације на дан избора у Русији. Ако им то не успе, следећи удар ће покушати да изврше на оне капитале које житељи Русије држе на Западу, како би ови окренули свој протест против Путина, због кога ће их наводно САД лишавати законито и незаконито стеченог. Задатак ће се састојати у томе да се житељима Русије одузму не само њихови новчани улози у иностранству – депозити, хартије од вредности итд. него и некретнине и друга улагања – акције западних компанија. У том смислу се сасвим може претпоставити да ће Запад покушати да огласи неважећим све послове у оквиру којих је руски капитал куповао активе у западним земљама. И САД се сасвим могу решити на тај корак, пошто ће тај „ситан зез“ руског бизниса, услед кога ће привремено понешто припасти и појединим вазалима САД, бити заборављен у светлу потоњег „зеза“ читавог света, на шта се САД морају одлучити у случају да Владимир Путин поново дође на чело одбране тврђаве-Русије.
      
     Зато је главни задатак родољубиве јавности Русије – не само да изађе на изборе и гласа за кандидата који је не једном на делу доказао какву Русију гради, него и да на улицама одбрани свој избор. Јасно је да ће они са „Болотног“ покушати да помоћу улице делегитимишу резултате избора. Према томе, њима не могу бити супротстављени механизми сузбијања протеста силом, пошто ће то омогућити Западу не само да оптужи руску власт за враћање у 1937. годину и осујећивање „ресетовања“ него и пружити повод за почетак новог „хладног рата“, пошто ће само ако вазали повећају поруџбине војно-индустријском комплексу и потражњу америчких државних обвезница САД моћи да изађу из садашње кризе. Према томе, морају се применити политички методи дејствовања на уличну активност прозападне опозиције. А за то је потребно извести своје људе на Трг. Житељи Русије морају сами видети да су они, а не опозиција коју Запад прихрањује, претежна већина у земљи. Шта ће при том мислити и чинити Запад – то је њихов проблем. Доста више да се на њих оријентишемо.
      
     ***
      
     Наставак следи. А лично сматрам да први задатак Владимира Путина на положају шефа руске државе представља враћање у Отаџбину свих грађана Русије који чаме по америчким казаматима, незаконито отети како у трећим земљама тако и на територији самих САД и неправедно осуђени у америчким судовима. Незаконито хапшење житеља Русије у иностранству ничим се не може оправдати. Такође морају бити враћени у Отаџбину они који су из било ког разлога одлучили да се сакрију од руског правосуђа у иностранству. Ако су за нешто криви, онда им мора судити не амерички већ руски суд – „Бут је крив, велите? – Океј. Превозио је по поруџбини Пакистана уз знање Пентагона америчко оружје за талибане? – Океј, нема проблема. Спакујте га натраг. Сами ћемо му судити“.
      
     Подлегање грађана Русије америчкој јурисдикцији, независно од степена њихове кривице, представља пљување по руској држави, демократији и суверенитету. Зато главни напор руске спољне политике мора бити усмерен на враћање части и достојанства Русији, путем враћања части, достојанства и презумпције невиности сваком грађанину Русије ухапшеном у иностранству. Само Русија има право да суди руском држављанину, у случају да је крив. Свака земља мора да зна – хапшење било ког држављанина Русије је незаконито. Кршење тог правила мора аутоматски доводити до искрсавања таквих проблема код земаља које то учине, да им се више исплати да покваре односе са САД. Не требају нам више никаква „висока политика“, преговори о противракетној одбрани и смањењу офанзивног наоружања. Почнимо од „ситница“. Од враћања у Отаџбину држављана Русије. Готово. Тачка. Док се не реши тај задатак, никакви се преговори са САД више неће водити, а рад Савета безбедности и других међународних структура биће паралисан. Први и главни циљ руске спољне политике јесте да почну да нас поштују. А пасош држављанина Руске Федерације мора да гарантује грађанину неприкосновеност и његову заштиту свеукупном моћи руске војске и морнарице.
16.2.2012    
Са руског превела Сава Росић

http://www.srpska.ru/article.php?nid=18868&sq=&crypt=
46  Форум / Свет / Одг: РУСИЈА: Актуелности, Избори и... послато: Фебруар 27, 2012, 15:17:52
Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко


не наседајте браћо Срби режимским вестима, они су способни за свакакве махинације и неистине, а нарочито РТС, који је главни
пропагатор ове жуте власти...

Нико им не верује... то је тачно, међутим они нису "измислили" вест, они су је само "пренели"!
Сличних њима, има свуда у свету, па нажалост, и у Русији...
47  Форум / Свет / Одг: РУСИЈА: Актуелности, Избори и... послато: Фебруар 27, 2012, 14:15:41Планиран атентат на Путина
Радио-телевизија Србије – пре 4 сата и 49 минута

Тајне службе Русије и Украјине ухапсиле су два човека који су планирали да изведу атентат на премијера Владимира Путина након председничких избора 4. марта, јавља државни Први канал Телевизије у Одеси.
Путинов портпарол Дмитриј Песков потврдио је информацију да су украјинска и руска тајна служба спречиле атентат на руског премијера, али није изнео више детаља о овом случају, преноси Итар-Тас.
"Потврђујем информацију, али је за сада не коментаришем", рекао је Песков.
На телевизијском снимку двојица ухапшених говоре како су деловали по налогу вође чеченских побуњеника Доку Умарова и како су у украјинској луци Одеси припремали напад који је требало да изведу у Москви, пренела је агенција Франс прес.
У извештају се наводи да су тројица завереника дошли у Украјину из Уједињених Арапских Емирата, преко Турске, са "јасним инструкцијама од представника Доку Умарова", а да је један од њих погинуо у експлозији почетком јануара, због које је покренута истрага.
"Рекли су нам да прво дођемо у Одесу и научимо да правимо бомбе. А онда ћете касније, у Москви, извести нападе на комерцијалне циљеве, а на крају ћете извести атентат на Путина", рекао је човек по имену Иља Пјанзин.
Други човек на снимку, по имену Адам Осмајев, рекао је да је крајњи рок за извођење атентата био после избора 4. марта, на којима ће, како се очекује, Путин освојити трећи председнички мандат.
Путин је током претходна два мандата на положају председника, од 2000. до 2008. године, покушавао да угуши побуну у севернокавкаској републици Чеченији.
У овој области је и даље присутно насиље, а Умаров, који је преузео одговорност за неке од најсмртоноснијих напада у Москви, и даље је на слободи.
Пре четири године, на дан председничких избора, специјалне службе су, како је тада саопштено, спречиле атентат на Путина, који је у то време био председник државе.


http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/planiran-atentat-na-putina-1/

48  Форум / Србија / Одг: Аспекти српске борбе за очување ћирилице и рационалан однос према латиници послато: Фебруар 23, 2012, 22:59:2949  Форум / Србија / Одг: Аспекти српске борбе за очување ћирилице и рационалан однос према латиници послато: Фебруар 23, 2012, 22:56:5250  Форум / Свет / Одг: РУСИЈА: Актуелности, Избори и... послато: Фебруар 22, 2012, 16:28:30
Шта све ради опозиција у Русији...?!!


Путин "иза решетака"  - монтажа, као и видео клип:


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=v1hLtFn4CLU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=v1hLtFn4CLU</a>


Ухапшен Владимир Путин?!

Монтирани видео снимак, постављен на интернет, у којем је руски премијер Владимир Путин приказан "иза решетака" због "припремања терористичких напада", до данас је видело 1,3 милиона људи.

Руска опозиција користи Интернет да би осудила политику Владимира Путина.

 На снимку названом "Хапшење Владимира Путина: извештај из суднице", види се да премијеру суди Виктор Данилкин, судија који је крајем 2010. осудио бившег нафтног магната и критичара руског режима Михаила Ходорковског на вишегодишњу затворску казну.
 Путину се, како се може чути на снимку, суди због "проневере државне имовине, злоупотребе положаја, финансијских махинација и учешћа у припреми терористичких напада с циљем ширења терора међу становништвом и утицаја на државне органе".
  Руска опозиција углавном нема приступ медијима, па користи интернет да би осудила политику Владимира Путина, подсећа агенција Франс прес.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/202992/Uhapsen-Vladimir-Putin

Странице: [1] 2
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!