forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Мај 28, 2020, 20:25:21


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


  Прикажи поруке
Странице: 1 [2]
51  Форум / Свет / Одг: РУСИЈА: Актуелности, Избори и... послато: Фебруар 22, 2012, 11:33:53
 - Такође је обећао да ће издејствовати хитно распуштање државне Думе. Прохоров такође жели да изврши амнестију осуђених за економске злочине.

У међународним односима бизнисмен не предлаже Русији да се оријентише на стварање Евроазијског савеза, већ на реализацију стратегије уједињења ЕУ и РФ у јединствен геоекономски центар са заједничким економским и визним простором, заједничком валутом на бази евра и рубља и заједничким правним статусима. За земље Азије Прохоров намерава да уведе визни режим...

ТО ДОВОЉНО ГОВОРИ...
52  Форум / Свет / Одг: РУСИЈА: Актуелности, Избори и... послато: Фебруар 22, 2012, 10:16:28
Да ли се може "купити" онај који већ има 18 милијарди долара???
Изгледа, да може.
Запад се "хвата за сламку"... мада је та "сламка" више него сто стогова(не сена, већ сламе...)!
53  Форум / Свет / Одг: РУСИЈА: Актуелности, Избори и... послато: Фебруар 21, 2012, 18:39:02


Путин обећао модернизацију војске
 
Понедељак, 20 фебруар 2012


У тексту у "Росијској газети" Владимир Путин изјавио да ће за десет година руске оружане снаге ће имати потпуно нову војну технику
Догађаји у свету показали су да дипломатија не може праведно да решава проблеме, па ће модернизација наоружања обезбедити суверенитет, партнери ће зато поштовати Русију а то доноси чврст мир. За десет година руске оружане снаге ће имати потпуно нову војну технику. Сад виде даље, гађају прецизније и реагују брже од било којег потенцијалног непријатеља.
То је главна порука Владимира Путина у тексту у "Росијској газети" у којем фаворит на предстојећим председничким изборима, као некад и руски цареви, верује само својој армији и свом оружју.
Велика је заблуда да озбиљна улагања у модернизацију војске и ново оружје штете економији, каже Путин. Обновљени војно-индустријски комплекс биће мотор целокупне модернизације.
У десет година Русија ће добити више од 400 савремених интерконтиненталних балистичких ракета, око 100 космичких сателита, 28 пукова ракетних система С-400.

- На то нас гура САД и НАТО који постављају ПРО. По том питању не може бити "превише патриотизма", подвлачи Путин.

Руска копнена војска ће добити више од 2,3 хиљаде нових тенкова, око 2000 самоходних артиљеријских комплекса и више од 17.000 војних возила. Флота ће добити осам ракетних подморница и 20 вишенаменских подморница, више од 50 бродова. Мора се поново створити океанска флота на Северу и Далеком истоку и обезбедити интерес Русије на Арктику.
Домаће фабрике ће направити за руске потребе 600 савремених авиона, укључујући и оне пете генерације као и више од 1000 хеликоптера.
Од око милион људи Руска армија би до 2017. требало да има 700 хиљада професионалаца. Путин обећава добар социјални статус војних лица. Имаће плате чак и више од квалификованих специјалиста и руководилаца у водећим привредним гранама.

У војна истраживања активније ће се укључити и цивилни универзитети.

Модернизација војно-индустријског комплекса је почела 2007. У последње четири године уложено је више буџетских средстава него за претходних 17 година. У више од хиљаду фабрика које раде за армију запослено је 1,3 милиона људи.
Против Отимања
- Често се чују гласови да ће се "објективно" поставити захтев да се национални суверенитет не може распростирати на богаство глобалног значаја. Е, таквих, чак и хипотетичких могућности у односу на Русију не може бити. Не смемо никога доводити у искушење својом слабошћу, написао је Путин.

Пише Б.Влаховић

Извор:
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:367066-Putin-obecao-modernizaciju-vojske
54  Форум / Разно / Одг: Квиз по угледу на РТС емисију "Да или Не" послато: Фебруар 18, 2012, 01:03:17
....комплетни Србски народ нема појма о својој историји и традицији, да на велику већину Срба још увек делују ординарне титове лажи...

Ја немам такво мишљење о  СРПСКОМ НАРОДУ.
Ја не верујем у анкете, посебно не оне које их спроводе режимски медији - "службени медији" како их зову, а то значи да раде по "службеној дужности"!!!

55  Форум / Разно / Одг: Клетва послато: Јануар 24, 2012, 23:24:15


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=X8nIlcOHDNE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=X8nIlcOHDNE</a>
56  Форум / Разно / Одг: Клетва послато: Јануар 24, 2012, 23:23:13

Други:
Милан Челик: МОЋ СРПСКЕ КЛЕТВЕ (Како је завршио Султан Бајазит I)

-Српска клетва достиже до седмог колена.

 - На српској несрећи се још нико није усрећио па неће ни ови сада. А српска клетва, она је тиха и не емитује се на никаквом ТВ каналу. Она зари наше ликове као пламичак кандила који милује иконе наших предака и тако то иде са оца на сина и прича се и пише и памти па чак кружи и интернетом а и гусле још имамо. Памтиће се док је Срба.
 - Стварајте децу Срби, следећих седам генерација ће бити врло интересантне. Нашим потомцима неће бити досадно а ви се радујте да ће српска клетва пронаћи свој циљ. Будите ми спокојни и радите на победи па ће ваша и бити.

http://www.srpskikulturniklub.com/moc-srpske-kletve


И један коментар:

„Ако је клетва речена Истинито и Искрено потопиће и најјачег.
То је снага речи.
И користи је онај који Верује.

А насиље користе сви који у Бога не верују.“
57  Форум / Разно / Одг: Клетва послато: Јануар 24, 2012, 23:20:22
Моји прилози (цитираћу само неке  делове узете из текстова):

Први:


Клетва је кроз опомену била је усмерена на превентивну заштиту и хомогенизацију друштвених заједница од оних њених припадника који су нарушавали њене животне или друге важне интересе. С друге стране, кроз жељену физичку казну од „више силе“ ( у смислу пре свега од божије силе) – била је усмерена како према онима који су нанели велико зло (било из своје или неке друге, односно непријатељске средине), тако и према својим припадницима који су обавезни на освету за почињене злочине њиховој заједници. Уско је везана за митска, па и вишебожачка народна веровања  и моралне норме дотичне заједнице, а често и за заклетву, односно част.

Дакле, клетва је прехришћанског изворишта и духа са снагом предања . Важно је знати да наше хришћанство признаје и има само казне духовног карактера и виду анатеме, свргнућа или одлучења, односно искључења из заједнице наше вере.
-----------------------------------------------------------------------------------
Поред тога, клетва није само захтев за казну ономе коме је упућена од стране неке „више силе“, већ она подразумева и обавезу освете својих припадника да се казни злочинац и издајник. Освета се овде схвата као обавеза успоставе, односно посвете истине и правде, чиме се доприноси општем добру како би се поуздано стало на пут ширењу сваковсрног насиља и зла.
 
http://www.svevlad.org.rs/vojevanje_files/rajic_kletva.html

58  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 24, 2012, 11:12:18http://www.dverisrpske.com/sr-CS/multimedija/radio/atlantis/radio-atlantis-proces-protiv-seselja.php
Атлантис ултра бр. 31
Каквим видовима притиска су у Хагу изложени Ратко Младић и Војислав Шешељ?
Београд, 22.01.2012

 - У данашњој емисији Атлантис Ултра говоримо о процесу који се пред Хашким трибуналом води против Војислава Шешеља, што ће бити и тема излагања нашег госта, Стефана Каргановића, оснивача и директора фонда Историјски пројекат Сребреница,  на округлом столу који ће се одржати на Институту за демократију и сарадњу у Паризу, у уторак 24.јануара 2012.године. Изузетно значајано одржавање ове конференције на којој ће се анализирати  процеси који се пред МКТБЈ воде против Војислава Шешеља, Радована Караџића и Ратка Младића добија још већу тежину у светлу погоршања здравственог стања Војислава Шешеља у борџијанској атмосфери хашког казамата.

(извор: Двери...New post on Dobro dosli na Internet prezentaciju srpske dijaspore )
59  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 19, 2012, 14:41:33
И, још једанпут се огласила Русија, односно Комитет за заштиту Војислава Шешеља...
Сергеј Бабурин


Предотвратить убийство профессора Шешеля!
 - 5 января с.г. председатель Сербской радикальной партии профессор Воислав Шешель был найден в луже крови и без сознания в своей камере в тюрьме Международного трибунала по бывшей Югославии (МТБЮ). На момент доставки в больницу В.Шешель находился в состоянии клинической смерти.
      Российский общественный комитет в защиту В.Шешеля не-однократно обращал внимание Совета Безопасности ООН, руководства МТБЮ, а также международного сообщества на то, что профессор В.Шешель не получает адекватного лечения.
     В нарушение норм международного права и собственных правил МТБЮ отказывает В.Шешелю в эффективной медицинской помощи, в том числе, в праве на посещение врача по его выбору.

САМО КРАЋИ ИСЕЧАК ИЗ УВОДА ПРЕДСЕДАВАЈУЋЕГ РУСКОГ КОМИТЕТА ЗА ЗАШТИТУ ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА....
ПРЕВДЕНО САОПШТЕЊЕ:


Јануар 13, 2012
           5. јануара ове године Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ, професор пронађен је у локви крви и несвести у својој ћелији у затвору Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКСЈ). У време испоруке у болницу В. Шешељ је био у стању клиничке смрти.
      Руски јавни комитет за одбрану В. Шешеља је више пута скренуо пажњу Савету безбедности УН, Хашком трибуналу и руководству  Међународне заједнице на чињеницу да  професор Шешељ, не  прима адекватан третман.
     У кршење међународног права и своја правила МКСЈ одбацују В. Шешељу ефикасну здравствену заштиту, укључујући и право да га посети лекара по сопственом избору.
     Низ околности указују на то да је лоше здравствено стање В. Шешеља резултат  вођења неисправног поступака. Уочи ових догађаја В. Шешељује нуђен  нови лека који није преписао лекар и не садржи никакве ознаке.
У овој ситуацији, у новом светлу може да изгледа и одлука секретараТрибунала  да забрани В. Шешељу састанак са његовим правним саветницима (од октобра 2011). Поред тога, у децембру 2011 - почетком јануара ове године В. Шешељу, је био је забрањен приступ његовој породици. У овом случају, суд је апсурдно тврдио да је српски лидер сам отказао сусрет с породицом.
     Чини се да забрана МКСЈ није случајна. Неколико литара течности евакуисаних из Шешељових  плућа током реанимације није могло одједном настати. Све слабије здравље могу имати спољашње знаке, које Трибунал и покушава да се сакрије од чланова породице и саветника Војислава Шешеља.
     За неколико година, лекари Хашког трибунала не могу да се носи са тешким затвореником срчаних болести, што указује да су били  или  неквалификовани  лекари или затворске злобе. Њихов "третман" само погоршава проблем.
МКСЈ наводи да је В. Шешељ добија сада "најбољу медицинску негу, која је доступна само у Холандији," а то није довољно. Морамо имати конкретне доказе о сталном побољшању у здравственог стања затвореника.
     Руски јавни комитет за одбрану Војислава захтева од руководства Хашког трибунала истражи  хитно околности које су довеле до критичног оболења здравља В. Шешеља. Такође, захтева да му се обезбеде сва  права, укључујући права из става 31. "Правила садржаја права хашких оптуженика" -  сваког оптуженог да посети лекар по сопственом избору, као и непосредну могућност опоравка, привилеговану комуникацију професора Шешеља са његовим правним саветницима.

    Председатель
     Российского общественного
     комитета в защиту Воислава Шешеля,
     доктор юридических наук
     С.Н.Бабурин

(СРПСКА. Ру)
60  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 13, 2012, 00:02:13


"Моје племе сном мртвијем спава..."
61  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 11, 2012, 10:17:18
"Свежа вест":

Љајић у Хагу о о здравственом стању Шешеља
 
Танјуг – пре 13 минута

БЕОГРАД - Председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић данас би у Хагу са представницима Међународног кривичног суда требало да разговара и о здравственом стању лидера радикала Војислава Шешеља.
"У Хагу би требало да се сретнем с председником Трибунала Теодором Мероном, главним тужиоцем Сержом Брамерцом и секретаром суда надлежним за статус затвореника. Једна од тема разговора биће и здравствено стање Војислава Шешеља", рекао је Љајић за "Блиц".

На питање новинара да ли ће посетити Шешеља у болници, Љајић је рекао да ће о томе одлучити по доласку у Хаг.
О здравственом стању Шешеља, како преноси "Блиц", постоје контрадикторне информације.

Док званичници из Трибунала тврде да је његово здравствено стање стабилно и да му живот није угрожен у Српској радикалној странци тврде да се Шешељ и даље осећа слабо и да има аритмију и тахикардију.

Шеф правног тима за одбрану Шешеља Зоран Красић изјавио је да је лидер СРС када је 6. јануара примљен у болницу Лајден у Хагу био "практично клинички мртав".
62  Форум / Политика / Одг: Докле ће Трибунал кршити права Војислава Шешеља? послато: Јануар 10, 2012, 21:18:51
POKUŠALI SU DA UBIJU VOJISLAVA ŠEŠELJA?

http://www.kurir-info.rs/vesti/polit...lja-169028.php

 - Члан лекарског тима за праћење здравственог стања Војислава Шешеља, Милован Бојић изјавио је да постоји оправдана сумња да је погоршање здравља лидера радикала последица покушаја убиства.
 
"Бојим се да се ради о покушају убиства са умишљајем, јер смо то видели у спречавању лечења Слободана Милошевића", рекао је Бојић на конференцији за новинаре у седишту Српске радикалне странке у Београду.
Бојић је навео да се не зна који лекови и у којим концентрацијама се дају Војиславу Шешељу.

Навео је да је уместо бетаблокатора од затворског стражара Шешељ добио непознати лек, непознатог облика, али је Шешељ одбио да га прими. Према речима Бојића, бившег високог функционера Милошевићевог режима, тегобе од којих Шешељ пати могу да изазову тренутну смрт, а дужина, природа и комплексност његовог стања воде ка фаталном исходу, уколико нешто не буде хитно предузето.
Бојић је рекао да Шешељ од раније пати од убрзаног и успореног срчаног ритма, аритмије, проблема са јетром, као и да му се у последњем контакту пре хоспитализације пожалио да је психички узнемирен, уморан, да има вртоглавицу, зујање у ушима, нелагодност у грудном кошу, повремено стезање и бол, са осећајем лупања срца.

Шеф тима за одбрану лидера радикала пред Хашким трибуналом Зоран Красић рекао је да је Шешељу у четвртак ујутру затворски стражар дао таблету непознатог лека, коју је Шешељ одбио да узме. Према његовим речима, лекар у притворској јединици написао је у белешци да он није Шешељу преписао тај лек, а такође је најавио да ће му бити сведок уколико то питање буде хтео да актуелизује.
Красић је рекао да од петка после подне са Шешељем нису контактирали чланови његове породице, као ни представници странке и тима за његову одбрану пред Хашким трибуналом.
"Војислав Шешељ изложен је сталној тортури у Хашком трибуналу.

Мењају се само облици и средства, али је та тортура стално присутна", рекао је Красић и додао да ће правни тим за одбрану Шешеља упозорити све надлежне у Хагу и Београду да "то што се спроводи над њим превазилази све досадашње облике тортуре".

Он је рекао да ће бити затражено да се у праћење здравственог стања и лечење Војислава Шешеља укључе медицински стручњаци из Београда и да се питање његовог здравља "не маргинализује". Председник СРС-а Војислав Шешељ пребачен је због погоршања здравственог стања из притворске јединице у Схевенингену у клинику Лајден у Хагу, у четвртак 5. јануара, а из Хашког трибунала је саопштено да је његово стање стабилно.
63  Форум / Срби у окружењу и расејању / Одг: Република Српска... послато: Јануар 10, 2012, 21:12:41
ТАНЈУГ

Додик одликује Тадића Орденом Републике Српске на ленти

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће, поводом Дана РС, одликовати председника Србије Бориса Тадића Орденом Републике Српске на ленти.

Орденом Републике Српске на ленти биће овом приликом одликовани и бивши председници РС Рајко Кузмановић, Драган Чавић, Мирко Шаровић и Никола Поплашен, саопштено је из Додиковог кабинета.

Поводом 9. јануара, Дана и крсне славе Републике Српске - Светог архиђакона Стефана, а према указу који је донео председник РС Милорад Додик, овај орден биће додељен и његовом високопреосвештенству митрополиту дабробосанском Николају, епископима зворничко-тузланском Василију, бањалучком Јефрему, бихаћко-петровачком Хризостому, захумско-херцеговачком и приморском Григорију и умировљеном епископу захумско-херцеговачком Атанасију, пренела је СРНА.

На сутрашњој свечаности, амбасадор Русије у БиХ Александар Боцан Нарченко уручиће Додику Орден Дружбе, којим га је одликовао председник Русије Дмитриј Медведев.
--------------------------------------------------------------------
У Бањалуку ће, како се очекује,  стићи  ће бројни гости из земље и иностранства, јавила је телевизија РС.
Из Србије је најављен долазак председник Бориса Тадића и заменика премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића.
Свету архијерејску литургију у Храму Христа Спаситеља служиће патријарх српски Иринеј.
Централној манифестацији ће, како се наводи, присуствовати и принц Александар Карађорђевић.

Скупштина српског народа у БиХ је на сутрашњи дан пре две деценије у Сарајеву донела Декларацију о проглашењу РС. Скупштине српског народа БиХ основана је годину дана раније.
Од 1988. године административни, политички и економски центар РС је у Бањалуци.
РС је по државном уређењу парламентарна република. РС, којој је Дејтоном припало 49 процената територије БиХ, има површину нешто мању од 25.000 километара квадратних.

64  Форум / Политика / Одг: Ратко Младић: пре и после срамног хапшења послато: Јануар 02, 2012, 18:26:09

30.12.2011.
Требиње
- У Требињу су осванули постери са ликом Ратка Младића из ратних дана, у униформи генерала Војске Републике Српске.
Плакати нису потписани, нити се зна ко их је лијепио, а на њима поред Младићеве слике стоји Божићна честитка:
"Срећан вам Божић и сви дани по Божићу, Ваш ђенерал", стоји на постеру.

Бројни пролазници се заустављају поред плаката, фотографишу их и мобилним телефонима...


(извор: spcbrod.org)

Било је коментара на националној  и верској основи, па је овај линк уклоњен.

Плакат:65  Форум / Политика / Одг: Ратко Младић: пре и после срамног хапшења послато: Децембар 27, 2011, 19:42:33

О ХАШКОМ СУДУ ИГЕНЕРАЛУ  РАТКУ МЛАДИЋУ - С АСПЕКТА ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ


ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ У СВЕТЛУ ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ

     
  ......
     
     Из свега наведеног следи да је потребна шира и транспарентнија активност на уверљивим објашњењима случаја генерала Ратка Младића истичући потпуно реалну, односно, са аспекта официрске части НАЈВЕРОВАТНИЈУ могућност која указује ДА ОН ВИШЕ НИЈЕ ЖИВ.
 --------------------------------------------------------------------------------------------

     
Пуковник Др Раде С. Н. Рајић Шокиран Молим?.........(далеко било)


С АСПЕКТА ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ, КАКО ЈЕ НАВЕО АУТОР...ПОТПУНО СЕ СЛАЖЕМ...

МЕЂУТИМ, СИГУРНО ДА БИХ ВИШЕ ВОЛЕЛА ДА ЈЕ ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ... НЕГДЕ У БРДИМА,  НЕДОСТУПАН И ХАГУ И "ДЕМОКРАТСКОЈ ВЛАСТИ" У СРБИЈИ...

ПРИЗНАЈЕМ, НЕ ВЕРУЈЕМ ДА ЈЕ ЧОВЕК КОМЕ СУДЕ У ХАГУ - РАТКО МЛАДИЋ!

АКО БИ СЕ ТО КОЈИМ СЛУЧАЈЕМ, С ВРЕМЕНОМ... ДОКАЗАЛО КАО ТАЧНО, ОНДА ОСТАЈУ ОВЕ ДВЕ ОПЦИЈЕ...


ЈА ЋУ ПАМТИТИ ГЕНЕРАЛА РАТКА МЛАДИЋА - ОВАКВОГ:
66  Форум / Политика / Одг: Ратко Младић: пре и после срамног хапшења послато: Децембар 27, 2011, 13:56:19
О ХАШКОМ СУДУ ИГЕНЕРАЛУ  РАТКУ МЛАДИЋУ - С АСПЕКТА ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ


ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ У СВЕТЛУ ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ

     
     Бавећи се око двадесет година феноменом части, посебно војничке и официрске, са научног, историјског, националног и професионалног аспекта, и објављене три књиге из ове области, сматрам се позваним да У ИМЕ ВОЈНИЧКЕ ЧАСТИ на ову тему дам једно кратко и стручно мишљење, са искреном жељом да допринесем бољем расветљавању случаја генерала Ратка Младића пре свега код нашег народа и његових политичких представника, али и других часних, честитих, поштених или добронамерних људи. Уосталом, овај чланак пре свега ПИШЕ ЧАСТ по свом култу, законима и заветној вредности у Српству, а не ја као Раде Рајић. Ја само дајем њено виђење проблема.
     
      О догађајима око Сребренице
     
  Све око Сребренице је слика велике трагедије Срба и Муслимана. У суштини, она је обележена с једне стране прво геноцидом против Срба, а с друге: политичко-пропагадном режијом да се кроз страдање Муслимана које је делом истинито, нађу поводи и оправдања за агресију НАТО на војску и Републику Српску у „контексту“ решавања питања у БиХ. Мотиви су слични као у случају „Маркале“.
Дакле, упрошћена и тенденциозно једнострана опција тумачења случаја Сребренице, плански и директно прикрива њене инспираторе и покретаче, а без дубље анализе искључиву кривицу пребацује на Србе, оличавајући то кроз случај генерала Ратка Младића.
 
     Упрошћена, прва слика, делује симболично овако. Син Хасо, иначе наоружан и борбено активан уз присуство лица из УН, одлази код комшије Милоша јер он није кући; напада и везује његову жену Јелену, убија му оца, а потом силује и масакрира ћерку. Његова мајка Везира, чује шта се код комшија дешава, али не реагује већ наставља да плете чарапе. Док се Хасо враћа окрвављен кући да би се опрао и средио, Јелена некако телефоном јавља свом Милошу шта је учинио Хасо. Милош избезумљен хита кући. На улици затиче онога из УН који чита новине, и Хасу који негде жури. Он га зауставља да га ухвати, а Хасо се даде у бег. Милош потеже пиштољ и уби га на лицу места. Дође све пред међународни суд који констатује да је Милош убио ненаоружаног Хасу на улици, те да суд неинтересују никакви узроци и претходна злостављања супруге, убиства оца и силовање ћерке у његовој кући. На основу таквог једностраног и парадоксалног става суд доноси пресуду. Милош је крив, додајем- што је Србин и жив, и што се и он није нашао у кући да буде убијен.

Ова слика даје јасан повод да се случај Сребреница, мора са аспекта части решавати као целовит проблем уз пуно уважавање узрока, мотива, истине, правде и трагичних последица по обе стране.

     Она друга, сложенија, слика случаја Сребренице је комплекснија и заслужује посебну пажњу. Наиме, уз присуство међународних представника УН, наоружане муслиманске формације су по српским селима око Сребренице и шире, починиле велике злочине над незаштићеним српским становништвом и имовином, побивши око 3200 Срба. На преклињања преосталог српског становништва, формиран је Дрински копрус и предузета операције око Сребренице. Циљ је био да се муслиманска војска порази, Сребреница заузме, наш народ спаси од тоталног геноцида и пљачке, а ратни злочинци и њихови саучесници изведу пред суд и лице правде, те да се њихова злодела обелодане и представе нашој и светској јавности. Када су окружене муслиманске снаге око Сребренице, позване су на предају. Њихова команда то није хтела или није смела учинити. Предаја је значила да ће сви њихови злочини и недела изаћи свету и српском народу на видело и бити заслужно кажњена. Споља им је наређено да нема предаје, већ да се покушају пробојима извући на друге сигурне просторе. Боље је да сви изгину, него да као заробљеници признају шта су све чинили над оних 3200 Срба.
Овде се ваља напоменути да је режирана цифра од 8.000 убијених муслимана већ била унапред припремљена за општу медијску западну кампању против Срба у БиХ када се борбене дејства око Сребренице заврше, а да би се имало опрадвање за напад снага НАТО на Републику Српску.

     С друге стране, мора се имати у виду да би сведочења муслиманских заробљеника и преживелих Срба, обелоданила друго лице медање ратних догађања, не само око Сребренице, већ и у целој БиХ, што муслиманском руководсвтву никако није одговарало. Поред тога, што је још важније и представља суштину случај Сребренице; не би било повода да се режираном пропагандом окриве и сатанизују Срби, а потом оправда и изведе напад на РС и њену војску. У покушајима пробоја изгинуло је и старадало око 2800 Муслимана, а не наводних 8000 који су из пропагандног лонца наметани нама и светској јавности.
За случај „Сребреница“ окривљени су Срби, њена војска и генерал Ратко Младић користећи за оптужницу само догађаје који су уследили као последица неуспелог пробоја муслимана и разрачунавање две војске, при чему је вероватно било жара освете и непримерених поступака појединих наших војника или група.
     Осуђују генерала Ратка Младића за наводне злочине у Сребреници, за војничку победу над муслиманском војском и злочинцима који су у претходним офанзивама побили споменутих 3200 Срба. Морамо се запитати, пре свега: где су тада биле муслиманске мајке да своје острвљене синове обуздају од убистава, паљевина, пљачки и клања?

Уједно, оне ни једном не изјавише било какву захвалност што их генерал Младић пред камерама храбри да им се неће учинити ништа, те је свим женама, старим и деци обезбедио аутобусе да се пребаце безбедно до Брчког.
     Да би се реалније сагледала Сребреничка трагична истина: мора се такође у духу части, поставити и следеће хипотетичко питање: Да су којим случајем Срби били окружени од муслиманске војске, да ли би се њихов командант сетио да учини такав поступак?
Или: Да ли би Срби сви од реда били побијени и поклани по оном истом принципу како су са Козаре сви Срби из обруча од реда: жене, деца и старци депортовани а затим поклани у Јасеновцу? Све су то неопходна питања која поставља част и тражи одговоре од стране сребреничких муслимана. Да ли ћемо их икада добити, остаје на њима.

Коначно, накнадни случај предаје муслиманскле војске из Жепе, потрвђује коректне војничке односе две - у рату сукобљених страна, где су избегнути губици обе стране, а посебно муслиманске војске. Дакле, таква се предаја муслиманске војске у Сребреници могла извести, без трагичних последица и опаке политизације целог случаја, те замлаћивања истине и правих мотива страдања свих на том простору.
     
     
  О генералу Ратку Младићу са аспекта предаје Хашком суду
     
     Чињеница је ипак, да готово и нема Срба који су индиференти према случају генерала Ратка Младића. С намером да се потпуније расветли прилично сложена проблематика око, како се то често истиче „најтраженијег хашког бегунца“, неопходно је имати потребна сазнања и на основу њих исправније вредновати и оцењивати случај генерала Ратка Младића.

     Као бивши генерал и командант Српске Војске Крајине, а потом и Војске Републике Српске, поред изванредних заслуга у њиховом организовању и ангажовању ради одбране српског народа од поновног погрома и геноцида, као и неких грешака које му се приписују, са аспекта официрске части, Младићево привођење у Хаг је незамисливо из неколико разлога и то:

 1. Због двоструких мерила Хашког трибунала и његовог осведоченог изполитизованог и антисрпског става;
2. Због веома спорног случаја Сребренице при чему се уопште не узимају претходна страдања Срба на том простору; и
3. Посебно, због његове дужности коју је обављао и опасних последица по Републику Српску и Србе у њој које им будуће режирано и једнострано Хашко осуђивање и пресуде доносе.
     
     МЕЂУТИМ, ДА ЈЕ ХАШКИ ТРИБУНАЛ ПРИНЦИПИЈЕЛАН И ЈЕДНАК ЗА СВЕ ОСУМЊИЧЕНЕ И СТРАНЕ У СУКОБУ, УВЕРЕН САМ ДА БИ СЕ ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ ПО ПОКРЕТАЊУ ОПТУЖНИЦЕ ПРИЈАВИО И ОТИШАО У ХАГ.
     
     
Случај генерала Ратка Младића има посебну тежину.

     Наиме, мора се у пуном смислу значења схватити да је он био командант Војске РС. То подразумева да се он не може посматрати као прост војник или официр, а поготово не као обичан грађанин, новинар, занатлија, економиста, и тд. То је и због тога што је генерал Ратко Младић као начелник Генералштаба Војске Републике Српске уједно и главни представник те војске - што нико други није.

С друге стране, како је војска представник витешке снаге државе и нације, он је по том основу, уједно и врховни представник витешке части РС.
Имајући у виду да се част нације у принципу састоји од две основне врсте части: витешке и грађанске, то је он индиректно и преставник националне части Срба у РС.


Према томе, с аспекта части, случај генерала Ратка Младића се не може посматрати изван тог контекста, јер он није, као што је истакнуто, обичан грађанин или војник, што му се неоправдано, тенденциозно, потцењивачки и редовно пребацује. Отуда и делује бесмислено уверавање гледалаца преко ТВ екрана од стране појединаца када они истичу неку своју савест поруком: „...да сам ја Ратко Младић, ја би се предао Трибуналу.“ Управо у таквим и сличним реченицама и уверавањима је основна заблуда и погрешка у неразумевању службене, посебно официрске части. Дакле, такви поједници ни по чему нису ни издалека војнопрофесионално оспособљавани, ратним успесима потврђени, у српском народу за живота слављени, те достојни таквом рангу и позицији генерала Ратка Младића ма како то неки оспоравали.

     Из напред наведеног следи да његова улога у погледу не само војничке части, већ и части нације превазилази оквире значаја било ког министра па чак и председника владе, а поготово обичног грађанина или војника из Републике Српске, односно Србије, с обзиром да се притисци на нашу државу врше по основу претпоставки да се генерал Ратко Младић крио у Србији..
     
     Случај генерала Ратка Младића са аспекта официрске части и нашег народа
     
     По природи неписаних закона части која захтева хијерархију и рангирања у складу са способностима и одговорностима с једне, и да призна за валидне само оцене вредности истих или виших по рангу с друге стране; генерал Ратко Младић уопште не мора да узима уобзир шта о њему суде, говоре, мисле или захтевају други, па било то изражено и у масама нашег народа.

Сви такви, без обзира на занимање, професију, пол и доби, нису му равни ни по функцији коју је имао, ни по знању, ни по позиву, ни по рангу.

У принципу, за њега морају бити валидне оцене наших генерала који су били начелници генералштаба, затим министара одбране, председника влада и председника државе.
Ипак, за њега би морала да буде најважнија оцена суда части генералског кора.


Међутим, како ми после Другог светског рата нисмо имали, нити сада имамо официре корпоративно организоване у официрски кор, то немамо ни инстуцију официрског суда части.

Додуше, иако нема официрског кора па ни официрског суда части ни у Војсци РС ни у Војсци Србије, постоји код нас Срба по завету дух официрске части који је генерал Ратко Младић по функцији коју је обављао морао да осећа и поштује.
 
     Уз наведено, битно је истаћи да за официре у Српству по завету постоји отаџбински идеал. То није карактеристично ни за једну другу професију, службу или занимање у држави и друштву, јер њихови идеали службених части нису тако узвишени као отаџбински идеал официрске службе. По том основу, предаја генерала Ратка Младића Хашком трибуналу који осведочено носи антисрпске карактеристике, представљала би деградацију овог идеала на које он нема право.
     
     Често се чују изјаве које дају појединци у име нашег народа да се генерал Ратко Младић мора предати или ухапсити па предату Хагу. Међутим, у контексту претходно наведног, неопходно је имати у виду да се појам народа у вези са генералом Ратком Младићем доста усложава. Наиме, народ је једна велика историјска целина која обухвата не само овај сада живи део народа, већ многа и многа поколења старих и предака наших од којих су многи страдали у систематском геноциду који је над њим вршен. Управо ми, живи део, чинимо један мали - незнатан део Српског народа. Због тога, уколико немамо патриотски осећај историјске целине и искуства нашег народа, немамо ни право да себи приписујемо и у његово име доносимо суд о било којим крупним националним питањима, па ни о случају генерала Ратка Младића. То се поготово односи на неке невладине организације финансиране из инострантсва, најчешће са запада.

     Дакле, када је у питању народ схватан у споменутом контексту, онда би право питање у вези са генералом Ратком Младићем било: Шта о њему мисли и како суди душа српског народа схваћена у свом историјском контексту вековних борби и опстајања од израбљивања, сатирања, погрома и геноцида?
(То се нарочито односи на део нашег народа који је живео и живи западно од Дрине.)
 Да ли га она осуђује или хвали? Шта о њему мисле душе измасакрираних, мучених, закланих, дављених и спаљених Срба из Јасеновца, Пребиловаца, Доње Градине, Јадовна, Коритске и других јама и безбројних стратишта? Шта о њему мисле и да ли га осуђују душе оних 3200 побијених, кланих, мућених и пострадалих Срба из Сребренице, Скелана и Братунца?

Шта о њему мисле душе и наравно шта поручују тих скоро четири милиона у ратовима, погромима и геноциду сатрвених и пострадалих Срба у 20. веку? Како на случај генерала Ратка Младића гледају очи са Нове Ћеле-куле Српства високе један километар, широке у основи око 200 метара, са по један милион глава и по два милиона очију на свакој страни света, како то истиче и њу у нашим мислима представља и објашњава Свети Николај Велимировић?
 
     Сведоци смо такође, да се из опште халабуке неких трендова савременог света све јаче чују обешчашћени узвици: „Све је на продају“, „Само једном се живи“, „Удри бригу навесеље“ и „Ма брига ме за прошлост, важна ми је будућност“.

Поставља се неминовно питање: Ко су ти који душе уморених Срба заборављају и множе са нулом; да њихове поруке одбацују као неважне, да њихове муке и боли изругавају ништавилу; да њихове
 неме али тајанствене и громовите завете игноришу, да на себе па и на многе друге у будућности њихову клетву навлаче? Уколико се из таквих средина јављају захтеви за хапшење генерала Ратка Младића, онда такви захтеви делују крајње бедно, егоистично и лицемерно.

------------------------------------------------------------------------------------------     
       Мора се имати у виду да апели и став званичних органа Републике Србије за потребом предаје хашких оптуженика имају државни легитимитет. Притисак на Србију је велики. Инсистира се да се ухапси и преда суду генерал Ратко Младић. То је обавеза која је претешка али је на жалост реална. Овде у основи постоје две могућности.
     Прва, мање вероватна, да се генерал Ратко Младић ухапси, односно ухвати жив или мртав. Што се тиче органа задужених за ову обавезу, они морају чинити све да се он пронађе и ухапси.
На њему је да одлучи да ниуком случају не оде у Хаг. Решење које му наређује официрска част је да изврши самоубиство.
     Друга је у ствари и највероватнија: Наиме, да је генерал Ратко Младић дуже време мртав; односно, да је прошло доста времена од како је извршио самоубиство. О овој могућности се мало говори, јер је као таква од неких унутрашњих, а поготово спољних структура и центара моћи непожељна и неприхватљива, поред осталог што би се знатно умањио обим и жестина уцена и притисака. Ова могућност се истински и суштински неразматра јер је нарочито за Хашки трибунал то најгора варијанта и крај оптужбе против генерала Ратка Младића.

     Међутим, заиста се мора имати у виду могућност да је генерал Ратко Младић извршио самоубиство, да је тајно сахрањен, да о томе нико не зна, или можда зна неколико особа.

Као врло интелигентан, храбар и частан официр, свестан ситуације у којој се налази и величине терета који носи лично, али и цео наш народ, а да би сачувао своју част од предаје или рекламног хапшења, срамних представа одвођења у Хашки затвор, уз бројне и сваковрсне злурадости и исмејавања које би биле реалност; те тешких последица по РС и српски народ у целини изазван политичким пресудама Хашког трибунала, САМОУБИСТВО ЈЕ ЧАСТАН ИЗБОР.
Таквим чином би отишао у ВЕЧНУ СЛАВУ приклањајући се ПЛЕЈАДИ ВЕЛИКАНА СРПСТВА ма како то неки оспоравали или критиковали.


     Поред наведеног, мора се имати у виду његов последњи опроштај са сином Дарком када му је са очинском љубављу и сетом рекао да се више никад неће видети. Уз ово, имајући у виду да је много волео своју кћи која је на трагичан начин страдала (причају чак да је убијена), то се опредељењем за самоубиство, својом душом и телом потпуно приклања њој, кад јој већ није могао ни гроб обилазити.
     
     Ваљало би имати у виду и могућност да се о случају нашег генерала Ратка Младића, у контексту ратних догађања на просторима бивше СФРЈ, али и историјског геноцида над српским народом посебно током два светска рата, уз констатације да је на пример ратни злочинац над Србима у околини Сребренице, Скелана и Братунца, Насер Орић само формално осуђен са две године затвора... требало је  тражити одговор и мишљење од РУСКИХ ВИСОКИХ ОФИЦИРА о том како би морао да се понаша генерал Ратко Младић и шта би морао да учини. Сигуран сам да би и њихов одговор био да би морао као частан официр да изврши самоубиство.

     Још нешто, као одбијање могућности да је он извршио самоубиство јер оно по духу није хришћанско, онда се мора рећи следеће. Констатације и објашњавања да нико као хришћанин нема право да себи одузме живот, важи само онда када такав чин нема узвишену етичку, националну и заветну основу.

Како је за официре (што опет за друге службе није случај), част важнија од живота - јер то захтева и наређује отаџбински идеал официрског позива-, а у условима када се овај идеал може компромитовати, професионална част официра тражи само частан избор кроз самоубиство.

То се уосталом јасно види на једној од наших најпознатијих слика „Косовка девојка“. Косовка девојка је симбол Србије, односно Отаџбине. Орловић Павле је њену част у боју одбранио. Његов мач је у борби пребијен, али му витешки бодеж као симбол његовог достојанства и части, и даље стоји у позлаћеној канији.
Како ова слика има заветну и култну поруку управо за професионалне официре, то тај бодеж, опомиње да се никад не сме издати Отаџбина; односно, њена част увек мора бити изнад живота витеза, односно официра; а уколико се дође у безизлазну ситуацију, онда се мора извршити самоубиство. Ово наређење официрске части је јаче уколико је дужност која се обавља већег ранга.

     
     Из свега наведеног следи да је потребна шира и транспарентнија активност на уверљивим објашњењима случаја генерала Ратка Младића истичући потпуно реалну, односно, са аспекта официрске части НАЈВЕРОВАТНИЈУ могућност која указује ДА ОН ВИШЕ НИЈЕ ЖИВ.
 --------------------------------------------------------------------------------------------

     
Пуковник Др Раде С. Н. Рајић
67  Форум / Србија / Одг: Аспекти српске борбе за очување ћирилице и рационалан однос према латиници послато: Децембар 22, 2011, 22:18:17
....стандардизацији срБске латинице...

НЕ ПОСТОЈИ СРБСКА ЛАТИНИЦА!!!

СРБИ ИМАЈУ САМО ЈЕДНО ПИСМО: ЋИРИЛИЦУ...

СВАКО ГЛАС ИМА - САМО ЈЕДАН СЛОВНИ ЗНАК!!!
68  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 22, 2011, 19:11:04
АЛИ ВЕЋИНА НАРОДА - ЗНА!!!
А КАД ЗНА...ОНДА БИ МОГЛА И ДА ЕКСПЕРИМЕНТИШЕ...

КАКО БИ ЦЕСИД БРОЈАО ГЛАСОВЕ И САОПШТАВАО РЕЗУЛТАТЕ ( А У ЊИХОВОМ ЈЕ ИНТЕРЕСУ ДА ИЗАЂЕ НА ИЗБОРЕ ШТО ВИШЕ ГЛАСАЧА - МАЊЕ ЋЕ СЕ ПРИМЕТИТИ ЊИХОВА СЛУЧАЈНА " ГРЕШКА")  КАД БИ СВИ ЛИСТИЋИ У СРБИЈИ  - БИЛИ НЕВАЖЕЋИ (ПРЕЦРТАНИ?!!)

Знам да не могу сви... али барем 70%?!!
Како би онда прогласили - победника на изборима???
Сигурно би поновили изборе... а да се Срби заинате... па да овога пута буде 80% неважећих?Молим?Молим?
Знам... моје пусте жеље.
Али верујем, ако би неко објаснио народу - која су фарса избори, гласање, њихови гласови... можда би и размислио, па прецртао све кандидате!!!
69  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 22, 2011, 16:48:45
МОЖЕ ЛИ СЕ ОВАЈ СИСТЕМ ПОБЕДИТИ?

Јединствен софвер, "непристрасно" лобирање ЦЕСИД-а, као и потпуна медијска наклоност одрађују посао за олигархију, посао који се зове "демократски избори" или шарада за народ.

У председничкој кампањи 2008. у Србији АПСОЛУТНО СВЕ је било у функцији избора Бориса Тадића. Зар је могао да изгуби? То би значило да су обични и неписмени грађани Србије матирали мозгове међународне олигархије!

Замислите да контролишу велику Британију, Француску, САД, Италију… а да изгубе контролу над Србијицом. Није ли им се Слободан Милошевић био мало отео кад је почео да критикује Нови Светски Поредак и сам намешта изборе?
Народ се сада убеђује да су превагу однели гласови мађарске националне мањине на северу Војводине.Веровали или не, сви су они гласали искључиво за Бориса Тадића.

Да би поражена страна доказала превару (уколико то жели) морала би да преиспита сваки гласачки листић, сваки записник и све сабира ручно. А то не смо да је огрома посао, за који не би имали ни медијску подршку, а ни подршку правосудних органа (најкорумпиранијег система у држави) , већ то не би дозволила ни светска олигархија.

Напади преко медија и претње били би неизбежни у случају покретања такве процедуре. "Цео свет" је рекао да је Србија демократски сазрела и да жели у Европску Унију и да је Б. Тадић победио! И ко може против "целог света". И да све дође до међународног суда , протећи ће године, а глобална властела че на крају рећи шта суд треба да пресуди.
Дакле, рационалније је признати пораз, што је Томислав Николић (који је у првом кругу ипак однео чисту победу и све друго је било само део намештаљке) неочекивано брзо и учинио.
Занимљиво, да се на сајту Српске радикалне странке ни другог дана од избора нису појавили њихови званични резулзтати. Шта више, сајт им је два дана од завршетка гласања потпуно "мртав". Ипак, неки детаљи о превари ће свакако дискретно изаћи у јавност кад тад.

Електронско гласње биће вероватно следећи корак који ће у циљу приближавање ЕУ начинити Србија.

Ако неко мисли да све ово што сам написла и за шта немам доказе, али имам дубоко УБЕЂЕЊЕ, није тачно, може да се запита оно што сам се и ја запитала:
1.Ако је гласање било чисто и Борис Тадић неспорно добио изборе, чему је онда била потребна толика вишегодишња лобистичка активност ЦЕСИДА и невладиног сектора управо у његову корист?
2.Зашто је Међународној заједници толико важно КО заступа интересе грађана Србије, уколико Србија има право на своју државну политику?
3.Ако је народ у Србији "демократски сазрео" и преко 70% њих по "истраживању" (никад и нигде спроведеном) "проевропски оријентисан", чему толика медијска наметљивост и агитација довођењем на све телевизије "продемократских" и прозападних аналитичара?
Нити једног националисте није било, никога да у изборне резултате посумња, иако демократија има бар две стране?
Дакле, ако је воља народа оно што је заиста пресудило у избору Борис Тадића за председника нису морали толико да се троше и материјално и енергетски, зар не?


"Њихова рачуница" је исправна али у њихову корист, односно у корист оних за које раде!!!
70  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 22, 2011, 16:42:33

Једини принцип на коме се заснива владавина глобалне властеле је ПРЕВАРА. Онај ко у то уопште и не посумња може веома дуго бити наивана жртва или одани слуга овим интелигентним крвопијама и лицемерима.

Подсетимо само да се избори у Србији као и у многим другим земљама бившег Источног блока у Европи не могу сматрати легитимним ако у њима не учествује и не надгледа бирачке спискове нека невладина организација као што је у Србији ЦЕСИД.

Владимир Путин управо ради на њиховој потпуној елиминацији из Русије.

Погледајмо шта су у ствари они радили од 2001. када је њихово присуство у Србији наметнуто политичким притиском такозване "међународне заједнице".


Први задатак ЦЕСИДА је био да преузме ПОТПУНУ КОНТРОЛУ над бирачким списковима у читавој Србији и да их СВЕ доведе под ЈЕДАН ЈЕДИНСТВЕН СИСТЕМ КОМПЈУТЕРСКЕ ОБРАДЕ.
"У циљу стицања потпуне слике о стању бирачког списка у Републици Србији, активисти Центра за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) су у децембру 2001. и јануару 2002. године предузели низ активности на прикупљању и анализи законских решења и података који се односе на рад опшинских управа задужених за бирачки списак".
"Нажалост, у неколико мањих општина где локалну власт обављају припадници бившег режима, није било могуће доћи до било каквих података. Најчешће образложење је било да су ове евиденције службена тајна, те да се подаци о њима могу давати само по наредби надлежног државног органа. Иако су активисти ЦеСИД-а предочавали да је реч о подацима који су на основу закона јавни, став друге стране се није променио."
Дакле, страна невладина организација је преузела да ради оно што је до тада било у надлежности искључиво државних органа. Оно што им је посебно засметало је следеће:
"Поред застарелости, нередовног сервиса и недостатка хардвера, највећи проблем представља недостатак и неуједначеност софтвера. не постоји јединствен софтвер за вођење бирачког списка, мада се, по речима службеника у општинској служби за вођење бирачког списка, Ваљево тестира експериментали софтвер Орацле-Пупин, који ће уколико се покаже успешним бити примењен и у другим општинама. Координатори ЦеСИД-а су успели да утврде постојање бар 90 софтверских пакета, различитих произвођача. Некомпатибилност софтверских пакета отежава комуникацију између општинских служби и других органа у ситуацијама када постоји могућност електронске размене података."
Циљ је, очито био стављање свих података под контролу истог софтвера односно оперативног система. И то је учињено.

Тако ЦЕСИД има резултате избора увек први, а некад и пре избора. То се назива "предикција" (прогноза) изборних резултата. Она се , замислите, добија веома компликованом математичком техником која представља ТАЈНУ. Зашто је тајна ако ЦЕСИД не ради то у комерцијалне сврхе већ у циљу ширења демократије и слободе избора?
Ове "прогнозе" и контроле избора од стране "невладиног сектора" (мисли се на невладин сектор у односу на националну владу, али не и на светску владу која их финансира и штити) практијују се у свим земљама бившег СССР-а и централне и источне Европе. Западна Европа је већ одавно ПОД ТОТАЛНОМ КОНТРОЛОМ, као и САД.

"Мрежа за Контролу у бившим једнопартијским земљама је ЕНЕМО ( Европска мрежа организација за посматрање избора). "ЕНЕМО је скупина 17 градјанских организација из 16 земаља бившег Совјетског Савеза и из Централне и Источне Европе. Ове нестраначке организације су водеће домаће организације за посматрање избора у својим земљама.

Организације чланице ЕНЕМО-а укупно су посматрале више од 110 националних избора и обучиле више од сто хиљада посматрача.Мисија ЕНЕМО-а је подржавање друштвених интереса, подршка демократији у пост-комунистичким државама ОЕБС региона, давање процене изборних услова и политичке средине као и да понуди прецизне и непристрасне посматрачке извештаје".
Колико је њихов рад, који укључује и лобирање за што већу излазност на изборе, "непристрасан" јасно је сваком ко има просечан ИQ.71  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 22, 2011, 16:37:32

МОЖЕ ЛИ СЕ НАМЕСТИТИ РЕЗУЛТАТ?

"Ћораве кутије" данас су заменили компјутери, па тако можемо логично претпоставити да је компјутерска обрада података идеално место да се резултат лажира.
Најважнија ствар је контрола софтвера. Само онај ко га је направио има изворни код програма (соурце цоде) , а то значи да има потпуну контролу над његовим радом и да ЈЕДИНИ ЗНА како програм функционише и шта све у њему постоји.
Шта можете урадити са програмом?

Узмимо најпростију варијанту: можете тако наштимовати процесуирање одређених података који се тичу излазности на изборе. На пример наштимујете да се до процента излазности долази неким малим "келнерским рачуном" по принципу 4.7 x 32.6 = 155.30 (уместо 153.22). Са овом "малом грешком" коју можете везати за поједине цифре или поједине комбинације цифара у одређеном процесу, приликом рада са великим бројевима прилично ћете променити резултат, зар не?

Ко да нађе грешку у обиљу уноса цифара као што су резултати излазности или гласања? Што вечи број гласача изађе, "грешка" може бити већа, а и начин њеног отклањања тежи. Ако је 2+3= 5,2 па то помножите са 1260 и извучете 47 % имате сасвим солидно одступање које је тешко открити. Тим пре што ће тешко ко и посумњати да нешто није у реду са компјутером, јер људи верују у непогрешивост машине.

Колико је оваквих математичких комбинација које би правиле "грешку" могуће убацити у софтвер за обраду података или још боље у оперативни систем у коме ће се програм за обраду података одвијати? Када се ова "грешка" активира, а када не, такође се може програмирати у самом оперативном систему. Ви знате да сваки програм има свој број (лиценцу) што значи да оперативни систем може лако да их разликује. Такође знате да оно што се од софтвера даје у комерцијалну употребу представља само врх "леденог брега" система који је прављен и разрађиван за потреба војске и тајних служби. Дакле, оно што ми знамо о нашем софтверу само је парче велике слагалице која се тајним кодовима везује за своју матицу.
Они који су вичнији математици од мене, сигурно су имного маштовитији па могу начи и много боље методе рачунајња са "грешком".
Једини проблем је уколико сте идеалиста и апсолутно верујете да моћне корпорације које производе ове програме ту не би себи дозволиле такву грешку.

Али, чије интерсе треба да брани кандидат изабран на "демократским " изборима до интерес управо те транснационалне корпорације која жели апослутну контролу над свим државама у којима остварује свој бизнис? Ко финансира кампању кандидата, ко је платио "плишану револуцију" да би ОН (до јуче нико и ништа) дошао до позиције да буде политички фактор?

Наравно, иста глобална олигархија која има соурце цоде оперативног система који ви свакодневно користите и који је захваљујући лакомисленом премијеру Зорану Ђинђићу ушао у све државне институције Србије.
(наставићу...)
72  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 22, 2011, 16:35:59
УСЛОВИ ЗА "ДЕМОКРАТИЈУ"
За невидљиво владање демократијом у једној земљи глобална олигархија преко својих масонских ложа и агената утицаја треба да обезбеди најмање три ствари:

1.Да има контролу над медијима и телекомуникацијама. Електронски медији су преко Закона о радиодифизији у Србији потпуно стављени под контролу страног фактора (приватних транснационалних корпорација и њихових зидара и политичких комесара "међународне заједнице"). Телефонијом у Србији управљају софтвери страних приватних компанија. Тако је и у другим земљама.

2. Да преко локалне државне безбедности контролише све кандидате и мање или више дискретно оркестрира њиховим кампањама. У ДЕМОКРАТИЈИ НЕ МОЖЕ СВАКО ДА СЕ КАНДИДУЈЕ, већ само онај ко добије огроман новац да финансира кампању. Уставно загарантовано право сваког грађана "да буде биран" тако постоји само на папиру. Чик нађите неколико милиона евра. До овог новца могу доћи само ПРОВЕРЕНИ ИГРАЧИ.

3. Да контролише бирачке спискове и систем обраде података преко својих агенција и прилагођених софтвера.
 
  Контрола бирачких спискова спроведена је радом невладине организације без које су избори неприхватљиви за "демократски свет". То је у Србији ЦЕСИД (Центар за слободне изборе и демократију). Наравно све у овом називу је лаж укључујући и математичку поруку коју шаље лого Центра.73  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 22, 2011, 16:33:08

КО ЖЕЛИ ПОЛИТИЧКУ ФУНКЦИЈУ?

Али, народ објективно и не може да влада државом. Цлаy Бархам у свом тексту "Ко добија мој глас?" пише да у Америци постоје три врсте људи који се активирају у политичкој партији:
Први тип су они који припадају елити (богаташима) и који верују да су у свему изузетни и створни да владају другима који су обична раја.

Други тип су људи који воле да буду уз елиту, увек и свуда их следе, гласају за њих у удварају им се како би на тај начин превазишли своје истинске плитке вредности и избегли конфронтацију са онима који су у свему бољи и квалитетнији од њих. Блискост са елитом је заштита без које не би могли да опстану. (Народ их у Србији вулгарно зове "дупеувлаке").

Трећи тип су људи самодовољни себи и спремни на борбу са првим и другим типом јер верују да само својим активним политичким ангажманом нешто могу променити. Они знају да просперитет друштва зависи искључиво од појединаца спремних да друштвеном развитуку дају позитиван допринос.

Ова подела отприлике важи и за Србију (као и све остале земље бивше YУ), али треба имати у виду да ни једна нема праву елиту, а то значи аутентичне богаташе који су наследним путем у дужем временском периоду стицали своје друштвана позиције. У свим постомунистичким земљама "елита" је створена преко ноћи уз утицај стране масонерије и криминализацијом друштва. Народ их зове "скоројевићима".
Колико знања и способности за вођење државе могу имати "дупеувлаке" и "скоројевићи" питање је које треба да мучи све грађане ових земаља.
74  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 22, 2011, 16:30:49
Ипак, пошто је цитат подужи... даћу га у три поста:

ДЕМОКРАТСКИ ИЗБОРИ

"Ако желите да добијете изборе, треба само, да само контролишете машине за гласање"

Тхом Хартманн (www.ЦоммонДреамс.орг), 31.Јануар 2003.


ДА ЛИ СУ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ 2008. НАМЕШТЕНИ?

Пише: Ивона Живковић


Ово је свакако питање које можда мучи неке од бирача који су гласали за Томислава Николића и не верују да је демократија заиста воља народа.
Пошто је председник Борис Тадић своју политичку аргументацију о "бољем животу" грађана Србије (ако уђу у у ЕУ) засновао искључиво са речима: "убеђен сам у то" и "дубоко верујем у то"), и ја ћу свој суд о председничким изборима 2008. "аргументовати" својим убеђењем и дубоким веровањем - да су ови избори лажирани. А, послужићу се мало и чистом логиком. Ви процените.
Да се избори у демократији одавно вешто намештају и да је демократија само једна шарена представа са балонима и заставама одавно је познато онима који мисле својом главом у такозваним "развијеним демократијама". Овде ћете наћи списак неких линкова који се баве проблемом намештеног гласања путем софтвера само у САД.
Зна се данас и да актуелни председник САД, Џорџ БУШ, није добио први председнички мандат на фер и поштеним изборима, већ компјутерским намештањем електронских гласова електора. Али, Врховни суд САД (под контролом католичке цркве) пресудио је у корист Буша.
 
И Французи су прошле године добили "репрезентативног" председника који данас пуни насловне стране жуте штампе показујући да је Јелисејска палата заправо само једно монденско место за добар провод и бизнис. А све то захваљујући новуведеном електронском систему гласања.
"Ако желите да добијете изборе, треба само да само контролишете машине за гласање" Тхом Хартманн (www.ЦоммонДреамс.орг), 31.Јануар 2003.
Ово је свакако питање које можда мучи неке од бирача који су гласали за Томислава Николића и не верују да је демократија заиста воља народа.
Пошто је председник Борис Тадић своју политичку аргументацију о "бољем животу" грађана Србије (ако уђу у у ЕУ) засновао искључиво са речима: "убеђен сам у то" и "дубоко верујем у то"), и ја ћу свој суд о председничким изборима 2008. "аргументовати" својим убеђењем и дубоким веровањем - да су ови избори лажирани. А, послужићу се мало и чистом логиком. Ви процените.
75  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 22, 2011, 16:28:03
ИЗБОРИ...сви они који наивно верују да ће њихов глас за неку своју опцију, уз гласове других... довести жељену странку, партију, покрет на власт или бар у коалицују - грдно се варају!!!
ИЗБОРИ...у Србији али и свуда у свету - не зависе од воље оних који су изашли и дали свој глас...!!! Зар, заиста мислите, примера ради, да је Обама вољом америчког народа победио на изборима??? Или, Буш, или Саркози...или Борис Тадић на последњим...Молим?
Извињавам се на подужем цитату али је вредан пажње јер управо говори како се намештају избори свуда у свету па наравно и у нашој малој Србијици!!!
Следи цитат...
76  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 20, 2011, 21:40:56
Нимало ме не чуди враћање Милана Панића на политичку сцену Србије...
ЦИА има људе који раде, има људе који су повучени у "мировање"...па у време кад мисле да је потребно - поново их активирају!!!
Исти случај и с Панићем... само не знам која је задужења добио, и код кога ће и где да га сместе, или ће основати за ово кратко време до избора - неку своју нову странку?!!
Пара сигурно има...
77  Форум / Политика / Одг: Кандидатура Србије у ЕУ послато: Децембар 19, 2011, 00:07:40
СРБИЈА НИКАД НЕЋЕ БИТИ ПРИМЉЕНА У ЕУ (хвала Богу!) - НЕ САМО ЗАТО ШТО НАС ЕУ НЕЋЕ (али зато постављају свакодневно услове да би Србију докрајчили) - ВЕЋ ЗАТО ШТО НЕЋЕ БИТИ У СКОРОЈ БУДУЋНОСТИ НИ - ЕУ!!!

ПУКЛЕ ВЕЗЕ!!!

ТРЕНУТНА СИТУАЦИЈА  У ЕУ... ПУКЛЕ ВЕЗЕ, ПА ПОЛАКО НЕСТАЈЕ ОНО ЧИМЕ  СУ НАС ТАДИЋ И ЖУТОКРАТИЈА ЗАМАЈАВАЛИ И ТО ПОКУШАВАЈУ ЈОШ УВЕК...

ФРАНЦУСКА БЕЗ ПРИЈАТЕЉА

МЕРКЕЛОВА НАПУСТИЛА САРКОЗИЈА

Недеља, 18. Децембар, 2011.|Аутор: Екипа Курира

Немачка канцеларка дистанцирала се од премијера Француске и подржала Британце

ЛОНДОН - Пук’о дует „Меркози“.

Немачка канцеларка Ангела Меркел окренула је леђа француском председнику Николи Саркозију, с којим је до сада заједно кројила економску политику у Европи, пише Дејли мејл. Према наводима тог листа, након што је Британија одбила да потпише нови споразум ЕУ прошле недеље у Бриселу и после салве увреда француских званичника на рачун Британаца, Меркелова се дистанцирала од свог најчвршћег партнера.

Она је у телефонском разговору с британским премијером Дејвидом Камероном изјавила да је хтела да се одупре Саркозијевим плановима да измени правила у ЕУ и доведе у питање британске интересе на европском тржишту.
- Меркелова је рекла Камерону да је хтела да се нови споразум ЕУ базира на чвршћој контроли фискалне политике земаља ЕУ, а не да буде свеобухватни план, како га је изнео Саркози - навео је извор из Даунинг стрита за британске медије.

Камерон, иначе, није потписао нови споразум ЕУ јер његова земља не користи евро, па није хтео да европски суд има надлежност да проверава да ли је буџет његове државе избалансиран, као што је то случај с државама еврозоне.
 

Поред тога што јој је Немачка окренула леђа, британске банке повукле су више од 20 милијарди фунти из Француске између јула и септембра због бојазни од ширења кризе и на ту земљу. Пре тога су повукле 13 милијарди фунти из Италије и Шпаније и те паре инвестирале у Немачку и САД.Само неки од наслова:


ФРАНЦУЗИ ЗАРАТИЛИ ПРОТИВ БРИТАНАЦА! 
САРКОЗИ: КАМЕРОН ЈЕ КАО БАЛАВАЦ! 
ПАДА ВЛАДА У БРИТАНИЈИ?

И ВЕРОВАТНО НОВИ УСЛОВИ И ДОГОВОР С ПРИШТИНОМ:

АНГЕЛА МЕРКЕЛ У ПОНЕДЕЉАК НА КОСОВУ 
ДЕВЕНПОРТ: БЕОГРАД ДА СПРОВЕДЕ СПОРАЗУМ С ПРИШТИНОМ 
78  Форум / Србија / Одг: Слободан Јовановић и бомбардовање 1944. послато: Децембар 14, 2011, 17:23:33
Ко је био господин Слободан Јовановић - нашла сам на сајту:


лого...

Масон...

Слободан Јовановић       
Рођен је 3. децембра 1869. у Новом Саду, од оца Владимира Јовановића и мајке Јелене.
Од средине 1872. његова породица живи у Београду. 1879. полази у Прву београдску гимназију, тада седморазредну и смештену у левом крилу Капетан-Мишиног здања, завршава је 1886. године. После боравка у Минхену (1886/87.) и Цириху, он 1887. уписује Правни факултет женевског универзитета. Студије у Женеви завршава 29. септембра 1890. године. После тога годину дана специјално је изучавао државно право у Паризу.

Крајем 1891. враћа се у Београд и ставља на располагање своме народу. Био је 2-3 године шеф Просветног одељења министарства иностраних дела које се у обичном говору звало „Пропаганда“ и бавило школским и црквеним стварима наших сународника у Турској. 1894. почиње да објављује књижевне радове по часописима.
1897. изабран је за ванредног професора државног права на Правном факултету Велике школе. 1899. објављује до тада најстудиознију расправу „Јован Хаџић, српски законописац“ у издању Матице српске. 1900. изабран је за редовног професора Велике школе, а од 1905. Београдског универзитета. Слободан Јовановић био је наставник Правног факултета у Београду пуне 43 године, све до свога пензионисања 1940. године. Био је дугогодишњи члан Одбора Српског књижевног гласника и један од најутицајнијих његових чланова.
За дописног члана Српске краљевске академије изабран је 4. фебруара 1905, а за редовног (тада се звало правог) члана 4. фебруара 1908, а проглашен 15. децембра 1911. на основу своје приступне беседе „Уставобранитељи и њихова влада 1838-1858“. Био је шеф Пресбироа при Врховној Команди српске војске и Првом и у Другом балканском рату 1912. и 1913. Исту улогу има и у Првом светском рату. 1913. године изабран је за ректора Београдског универзитета. Учествовао је на мировној конференцији у Паризу 1919. године. Ректор Београдског универзитета био је поново 1920/1921. године.
1927. изабран је за дописног члана Југословенске академије знаности и умјетности у Загребу. Изабран је 1928. за председника Српске краљевске академије, на тој дужности остаје до 1931. године. Био је један од оснивача Српског културног клуба и његов председник постао 1937. године. У броју од 4. децембра 1939. „Политика“ је преко читаве стране 9. и два ступца стране 10. објавила пет чланака посвећених Слободану Јовановићу под заједничким насловом „Седамдесет година живота г. Слободана Јовановића“.
27. марта 1941. ушао је у краљевску владу као нестраначка личност. Био је потпредседник Владе у избеглиштву, а једно време и њен председник од 11. јануара 1942. до 26. јуна 1943, а затим поново потпредседник до 10. августа 1943. Од 1941. па до краја свог живота живео је у Лондону.
После Другог светског рата (1946.) суђено му је у одсуству и осуђен је на двадесет година робије и губитак грађанске части, такође и дела му се нису штампала. Уређивачки одбор библиотеке „Српска књижевност у сто књига“ уврстио је његову књигу „Портрети из историје и књижевности“ као 60. у комплету. Но, само у првом издању, штампаном у малом броју примерака. У другом издању ова књига, састављена од есеја Слободана Јовановића, није била ни штампана, због интервенције Савеза комуниста Југославије.
Преминуо је у петак 12. децембра 1958. у 6.30 ч. изјутра, у својој деведесетој години, у Лондону.
Међу значајнија његова дела спадају:
•   О суверености,
•   Основи правне теорије о држави,
•   Српско-бугарски рат (1901),
•   Енглески парламентаризам (1902),
•   Светозар Марковић (1903),
•   Макијавели,
•   Вођи француске револуције,
•   Политичке и правне расправе,
•   Уставно право Краљевине Србије,
•   Уставобранитељи.
У периоду 1923-1926 објављује једно за другим три замашна и значајна дела:
•   Друга влада Милоша и Михаила,
•   Уставно право Краљевине СХС,
•   Влада Милана Обреновића.
•   Српско-бугарски рат (1901),
•   Енглески парламентаризам (1902),
•   Светозар Марковић (1903),
•   Макијавели,
•   Вођи француске револуције,
•   Политичке и правне расправе,
•   Уставно право Краљевине Србије,
•   Уставобранитељи.
У периоду 1923-1926 објављује једно за другим три замашна и значајна дела:
•   Друга влада Милоша и Михаила,
•   Уставно право Краљевине СХС,
•   Влада Милана Обреновића.

79  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Децембар 14, 2011, 16:23:12Русија помаже Српско Косово,а СНП 1389 пропушта кроз барикаду!

Српски народни покрет 1389 обавештава јавност да је руски конвој од 27 шлепера хуманитрне помоћи, коју предводи амбасадор Руске Федерације Господин Александар Конузин, у пратњи пар возила у којима су представници светских медија, прошао кроз барикаду у међузони, коју од 8. децембра држи СНП 1389, који ју је подргао уз потпуно сагласнос, поверење и нама велику част представника локалних политичких вођа Срба. Српски народни покрет 1389 је једина организација, која је непрекидно пристуна од 26.јула 2011. на барикадама северног Космета, и током овог прериода припадници покрета из остатка Србије, Црне Горе и Републике Српске, су обишли и дежурали, али и борећи се бранили све барикаде које се налазе на Северном Космету.

 По договору и великом указаном поверењу, када је МУП Србије порушио барикаде у међузони, ноћ пред одлуку за добијање статуса кандидата Србије за ЕУ, СНП 1389 је подигао своју барикаду, кроз коју и ако је било свакодневно више покшаја да се прође, нико није успео.

СНП 1389 између 2 ватре МУПа Србије(Рудница) и НАТО-КФОР базе на Јарињу, већ 6 дана чува сам, како је протеклих 5 месеци чувао и сачувао остале барикаде заједно за локалним становништвом. Ово је уједно једина барикада која је под контролом једне родољубиве организације.
Данас утокра, 13.децембра око 11 часова преко барикаде је прошао руски хуманитарни конвој. Након тога барикада је враћана. А руска браћа су широм целог проласка кроз север Космета дочекивани и у еуфоричној атмосфери поздрављани. Посебан дочек је припремљен у Звечану и Косовској Мировици.

Овим је још једном јасно показано да воља народа Србије није никаква кандидатура за ЕУ,већ што боље зближавање са нашом браћом из Руске Федерације.
Живела Србија!
Слава Русији!
Доћи ће време све ће да се преокрене!

Србија Србији!

Информативна служба СНП 1389
80  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Децембар 14, 2011, 16:16:50Делегација СНП 1389 са господином Конузином

81  Форум / Политика / Одг: Кандидатура Србије у ЕУ послато: Децембар 13, 2011, 18:24:23


 - Наши војници тамо величанствено обављају свој посао за шта смо им захвални, истакла је Ангела Меркел.
 - Па, стварно га обављају... као и 1914г. и 1941.године.
Чудно би било другачије!
82  Форум / Политика / Одг: Кандидатура Србије у ЕУ послато: Децембар 13, 2011, 18:11:35
Немачка је  најјача и најгласнија сила Европе, па самим тим и ЕУ!
Европа је под немачким патронатом.
Јер, Немци су радан, вредан, дисциплинован народ. Истовремено – исторја доказује и грандомански и експанзионистички.
Била Аустро-Угарска, па Хитлерова Немачка с претензијама да освоји цео свет!
На њихову жалост, изгубили су обе државе и оба рата!
И за то – криве, првенствено, Србе!!!
После Другог рата, савезници поделили Немачку да не би дошла у искушење да опет – покуша...
И, није, све док је била подељена.
Пао берлински зид, а немачки народ и немачка нарав се усправили! Полако и лукаво. На немачки начин. Јер, како другачије назвати оно што раде: начелно, хоће Уједињену Европу... а по Европи праве „банана“ државице“.
Европа јесте немачко упориште. Европа  је – окућница Немачке.
И данас, на Косову... чујемо бат немачке чизме: „ein, swei, drei „- ајн, цвај, драј...

Европу ће прегазити немачка чизма и америчка патика... могуће, у почетку заједно, а потом... не знам.
Јер, трећи светски рат је одавно почео... Економија је у питању и, нарвно, колоније и профит.
Оружје су им: издајници и плаћеници било које земље,  санкције, поробљавање, отимачина, уцена, па и војна сила...
- Стари кажу немој да се учиш на сопстевеним грешкама, ( но ћу на туђим ), а кажу и да се Историја неумитно понавља.

Све се поставило као пред 2 светски рат. Имамо довољно непријатеља на броју, довољно домаћих издајника код куће и ултиматум једне Немачке.

Али... србски народ...подељен у четири србске републике (њихова прекрајања не признајем) им је камен спотицања, препрека коју би да уклоне, да униште...
83  Форум / Политика / Одг: Кандидатура Србије у ЕУ послато: Децембар 13, 2011, 13:52:06
Берлин -
Немачка је 2010. са извозом оружја у вредности од 2,1 милијарду евра –– 60 одсто више него у претходној години – избила на треће место светске листе (прва је Америка, па Русија).

У говору пред посланицима Бундестага, Меркелова је прочитала следећу изјаву -"ако смо се одрекли права да оружјем бранимо виталне интересе државе изван наших граница, дужни смо да наоружавамо оне који подржавају ставове Немачке.“

У анализи Међународног института за стратешке студије у Лондону (ИИСС) истиче се да је Немачка за петама Русији, традиционалном ривалу САД у борби за примат у светској трговини оружјем.

Немци данас извозе више оружја него Француска и Велика Британија заједно. Удео Француза у светској трговини оружјем износи 6,7 одсто, а британски се процењује на четири процента. До пре две године, Француска и Британија су, свака појединачно, предњачиле испред Немачке. САД предводе листу извозника са 30 одсто, а следи Русија са 23 процента.

Кад год је Немачка била економски и војно јака,Европа је морала у рат.
84  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Децембар 13, 2011, 13:39:22
НА БАРИКАДАМА
(преносим текстса Србске Ру... не знам да ли је већ негде објављен на Форуму. Извињавам се ако јесте, али може се поново прочитати...Руси су са нама!!!
Русија никад није била маћеха Србији!!!)

9.12.2011
Живот на барикадама

     Космет, децембар 2011.
- Сурова стварност живота људи на почетку 21. века, који су присиљени да просту егзистенцију, своју и имовину својих предака буквално бране голим животима....од летос на барикадама. Вољом свих других, осим њих самих. Разапети између Београда, Приштине, Вашингтона , Брисела и ко зна којег града, државе или силе покушавају да докажу и покажу, да је Отаџбина тамо где су рођени, где им је живео отац, деда, прадеда, где им је црква, земља и школа, где су гробља и Косовски завет предака...
Глас поносних, исто колико и очајних се чује у ушима оних који то желе да чују.Они други, јачи и бројнији, који одлучују о судбини света, немају слуха..имају силу, а сила Бога не моли.

КФОР, ЕУЛЕКС, УНМИК, КЗП и многи други скраћени називи за туторе, углавном недобронамерне, не дају много наде преосталом српском народу за боље сутра.

Без прошлости нема ни садашњости, а прошлост попут ове, више мање, траје последњих сто година...данас се некима жури да проблеме реше преко ноћи.
Информације са терена стижу селективно, исполитизоване, углавном полуистините или циљно пласиране.
Косметска стварност се може сагледати само непосредним боравком међу народом, на терену, на Космету.
 
     Ова једина истина је нагнала „Патриотски фронт“ да личним присуством сагледа стање и процени збивања. Члан Генералне скупштине, председник надзорног одбора „ПФ“ Вања Кнежевић - Вук је прихватио ову улогу и као двадесетак година раније, као добровољац, пошао на „фамозне“ барикаде, овај пут, наоружан вољом, вером и жељом, да бар симболично помогне сабраћи.
Са тридесетак пријатеља, који су уз помоћ дијаспоре прикупили извесну количину хуманитарне помоћи, отпутовао је на простор, где је дан раније КФОР „изашао из статуса неутралности“, употребио силу и „у самоодбрани“ ранио или повредио 107 људи.
 
     У ситуацији која је сваког часа могла да прерасте у најгоре, губитке људских живота, Вања је са сабраћом делио дане и ноћи неизвесности, страха, али и поноса и невиђене снаге да се остане и опстане.

 
     Интернет редакција „ПФ“ је по повратку са Космета резимирала утиске заједно са Вањом.
     
     -Какви су први утисци, шта си затекао и какво стање по доласку?
 
     Сам пут, одлазак у Зубин Поток, преко алтернативних шумских путева, избегавање КФОР-а и ЕУЛЕКС-а је говорио колико је ситуација „врућа“ на КиМ-у, посебно у местима где су биле барикаде, где је само дан раније дошло до великог сукоба до зуба наоружаних војника КФОР-а и голоруког српског народа, „наоружаног“ само срчаношћу и спремношћу, да сложно на барикадама пружи отпор до последњег уз помоћ пристигле браће из свих српских крајева. Заједно су нон-стоп дежурали по сменама. Иначе, по самом доласку у Зубин Поток прилазили су нам људи са питањем :“Имате ли и треба ли вам смештај?“, не знајући да смо то већ раније договорили са домаћином у локалном студентском дому. Ово говори о самом, искреном домаћинском односу буквално свих становника према нама. Исти третман смо имали и на барикадама, при дежурству. Народ је спонтано прилазио и нудио храну, топлу одећу....
     
     -Медији у Србији, а посебно владајуће партије потенцирају политизацију читаве ситуације са барикадама, присуство криминалних структура. Какав је твој утисак? Има ли страначког деловања?

     Што се тиче политике, народ је огорчен на скоро све политичке организације, а посебно владајуће структуре из Београда, односно Тадићев послушнички режим. Доста им је било лажних обећања из „тамо далеко-г“ Београда, који није имао истински заштитнички однос према њима. Странке које су имале слуха за народ на КиМ-у, су пружале више симболичну помоћ надајући се којем политичком поену, лидери истих су проводили по сат-два, таман толико да се „јуначки“фотографишу са „својим народом“ и у позадини КФОР-ом. Највеће разумевање и помоћ људи су добили од разних патриотских организација и појединаца из земље и дијаспоре, углавном у храни и одећи, али и у добровољцима за дежурство. Овде морам да истакнем Равногорски покрет, чији су чланови већином бивши ветерани ратова 90., али и неке руске организације. Народ на барикадама није помињао странке нити очекивао значајну помоћ, само се ослањао и надао, како сами кажу: „помоћи сабраће из Србије и других српских крајева“. Што се тиче криминала и криминалаца такви дефинитивно нису на барикадама, али да их има је чињеница, као и истина , ни више ни мање него у другим крајевима Србије. Шверц дефицитарних производа, продаја дела хуманитарне помоћи на пијацама је реалност, али у условима у каквим овај народ живи, готово ратним, уобичајена појава са којом ће се локалне власти и народ свакако изборити.
     
     -Ко су људи који дежурају, какав је морал?
 
     Обичан народ, жене, деца..ноћу би их мењали мушкарци и ми, добровољци. Морам напоменути и присуство оспораваног, али у овој ситуацији заједно са народом монаштва Владике Артемија., који су читаво време делили добро и зло са осталима, мада реч „добро“ у оваквој ситуацији је симболична...Морал је задивљујући.Народ је решен да остане на својим огњиштима до „последњег“, без изузетака. Иако, голорук, поносно брани своју земљу, Отаџбину, трпећи бруталне нападе војника КФОР-а, без икаквог повода. Председник општине, руководиоци..сви су били са осталима, а највеће разочарење су били притисци од стране онога од кога се највише очекивало - званичног Београда и матице.
     
     -Опиши нам сам концепт „барикада“, њихову сврху, начин организовања, чувања и боравка?
 
     Сам појам „барикада“ су разни облици путних препрека, намењених спречавању проласка , како сам народ каже „окупатора“, јер је у летошњим дешавањима исти тај КФОР и ЕУЛЕКС својим превозним средствима, довозио припаднике шиптарских паравојних формација са циљем успоставе контроле и стварања некаквих „граничних“прелаза тзв. „Косова“. Јасно је да је однос снага несразмеран, да КФОР ваздушним путем може врло лако да учини исто, што је и раније чинио копненим трасама. Барикаде на путевима су више симболика отпора и показале су се као делотворно средство, јер и поред медијске блокаде, слике народа насупрот, до зуба наоружаних војника КФОР-а су обишле свет. Што се тиче самог дежурства, поред већ поменутог, важно је рећи да су дању уз препреке боравили сви..жене,деца, старо и младо, док би ноћу остајали уз логорске ватре мушкарци, локални становници и добровољци. Дежурали смо по 10-12 сати, док су се војници КФОР-а мењали на сваких сат времена. Разумећете како је бити на отвореном, ноћу на – 5, 6 степени. Ипак, сви су стоички подносили и ниске температуре и неизвесност следећег дана.
     
     -Реакција КФОР-а је била више пута испољена кроз силу. Која средства силе су примењена и какве су последице?

     Читали сте у медијима, нешто је и објављено, али тек када човек види каквом опремом располажу, јасно му је да су ти војници дошли са врло лошим намерама. У сукобима које су изазивали, с времена на време, перфидно, без најаве, повода, бирали су тренутке када су на баракидама жене и деца, исцрпљени људи од ноћног дежурства, користећи класичну полицијску опрему за разбијање демонстрација (пендреци, штитови, сузавци, бибер- спрејеви). Оно што не спада у голу „одбрану“, а употребљено је, су гумени меци разних калибара; бојевом муницијом су дејствовали изнад барикада, огромне рефлекторе би уперили директно у очи бранилаца....У само једном сукобу рањено је или повређено 107 Срба, а након употребе посебне врсте сузавца, чије дејство је продужено, људи чије су куће у непосредној близини нису могли данима да бораве у истим, без испирања зидова, подова и дворишта шмрковима. Школа се налази само 500 метара од положаја КФОР-а, деца нису могла тај дан на наставу.
     
     -Ко чини контигент КФОР-а, да ли постоји „статусна неутралност“ или нешто друго?


     Док сам ја био, мењали су се у контигенту јачине 150-250 људи, Немци, Аустријанци, Мађари, Португалци, Французи. Међу њима је било и Шиптара у својству преводилаца, али очигледно и обавештајаца, јер су често фотографисали и људе и барикаде, док су изнад кружили хеликоптери по истом задатку. „Статусна неутралност“ је нешто што на терену није видљиво, нити постоји. Ови војници су се понашали као најкласичнији окупатор.У разговору међу собом, често смо могли да их чујемо како с погрдним називима ословљавају наш народ, државу. Не могу да не поменем отворене гестове мржње посебно припадника немачког и аустријског КФОР-а који су користили сваку прилику за провокације.
     
     - Руководство општине или кризни штаб вероватно има некакав план одбране. Јавно су промовисани „гандијевски методи“. Да ли је могуће одбранити и барикаде и голе животе на овакав начин?


     Планови вероватно постоје, ми нисмо учествовали на неким битним састанцима, наше је било да заједно са домаћим становништвом дежурамо уз барикаде и пружимо баш такав, како кажете „гандијевски отпор“. Упозорени смо да не изазивамо први, да се КФОР-у не даје повод за напад, на крају крајева, тако смо се и понашали. Лично мислим, а и у разговору са домаћим становништвом, да оваква ситуација не може да потраје дуго, али оно што ме је фасцинирало је решеност овог народа да истраје. Није им више битан ни став Београда ни Брисела, нити било кога са стране..они имају своју земљу, своја огњишта, држављани су Србије, без намере да то напусте по цену живота. Сви други, који не деле такав став, већ су поодавно отишли из Покрајине.
     
     -Има ли помоћи из других делова Србије или је она само симболична?

 
     Помоћи има, већ сам навео од кога и на који начин, али је она ипак симболична. Највећа помоћ би била разумевање званичника и истинска, искрена подршка власти из Београда. Све остало је мање битно.
     
     -Верује ли народ Космета у нечију помоћ која би им обезбедила и остварење јединог циља: останка и опстанка , како на својим огњиштима , тако и у матичној земљи?

 
     Жалосно али истинито...народ је изгубио поверење у своју власт. Једино коме се још верује је Бог и Русија. Захтев становника овог краја за добијањем руског држављанства, иако симболичан, говори о очају и погледу према једином истинском пријатељу Срба са Космета, а то су Руси.
     
     -На крају, твоја процена..има ли опстанка народу у оваквим условима или следи нека нова „Олуја“?


     Бојим се да ако помињемо, конкретно ове или овакве услове, који могу да потрају, али и да ситуација измакне контроли, да се здружене снаге тзв. „Међународних статусно неутралних“ јединица и Шиптара окоме на незаштићени српски народ, нема много шансе за опстанак и останак. Имамо искуства из бивше РСК где је народ гледао и чекао реакцију званичног Београда, а дочекао „Олују“. Молимо Бога да је овај пут ситуација другачија и да ће се нешто десити, некаква свест моћника у позитивном смислу превладати и наћи ће се решење за ових 150 000 наших држављана, пре свега људи.

Такође сам Бог нека је у помоћи Србима преосталим јужно од р. Ибар, који се тренутно налазе у гетоу, под класичним стањем шиптарске окупације.
85  Форум / Разно / Одг: Шта мислите о доласку и концертима Дине Мерлина у Београду? послато: Децембар 13, 2011, 13:25:49
Слажем се са свим овим што си написао...
Нажалост, тачно је.
Сви ти, "србски певачи" који "јуре тезге" по "бившим братски нам републикама" - су "производ", углавном Пинк телевизије!

Не знам где су били и шта су радили "док је у Србији грмело"Молим?

Вероватно су опет певали... али негде "напољу", они старији, а они млађи...су лако и брзо изманипулисани и "испраних мозгова"!!!

Сви заједно као циљ живота имају само - зараду!

И, прихватили с лакоћом  све "западне врености" - новац, новац и само новац!
То се односи и на певаче који нам долазе из других република.
Исти су.86  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Децембар 12, 2011, 13:01:13
"Курир"  је себи дозволио да напише тако бомбаст и увредљив наслов!

Никад Русија није била маћеха Србији!!!

Зна ли новинар тог ( назови патриотског листа) историју?
Наводи године: 1992, 1999, 2003.
Срби знају за те године и знају зашто је  Русија тако урадила и поступила и ко је био тад на челу Русије!!!
Није нас издала РУСИЈА - већ руски политичари у то врме слични нашим од 2000-те па до данас...
Новинар пише као некад комунисти: историја почиње од 1945!!!
То је злонамерно.
Не верујте шта пишу новине, шта говори ТВ... било које и било која... јер НЕМА НЕЗАВИСНИХ МЕДИЈА НИГДЕ У СВЕТУ, ПА ИХ НЕМА НИ У СРБИЈИ!!!

Русија прати из дана у дан, из часа у час шта се догађа у Србији, на Северу Косова и Метохије, на барикадама...

Пример:


  11 Декабря 
•  21:49 Граф Дракула был сербом?
•  21:45 В Подгорице открыли памятник Тарасу Шевченко
•  21:43 Гуманитарная помощь для косовских сербов задерживается в пути
  10 Декабря 
•  15:34 КФОР и Еулекс попытались прорваться через баррикаду в Зупче
•  12:14 Обстреляна канцелярия председателя общины Косовска Митровица
  09 Декабря 
•  21:24 МЧС отправляет в Сербию второй конвой с гуманитарной помощью
•  21:14 Решение о статусе кандидата в ЕС для Сербии будет принято весной
  08 Декабря 
•  22:16 Министерство обороны довело до самоубийства семью военного пенсионера
•  21:34 У Косово появился первый военный атташе
•  21:26 В Воеводине готовят провокацию против конвоя с помощью из России
•  21:10 Сносом баррикад занялось МВД Сербии
•  00:47 Сербия получит статус кандидата в ЕС


87  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 11, 2011, 21:53:38
"Srpski spasitelj prvo mora da bude sam Srbin.
Ni veliko spasenje ne dolazi na tacni sa strane za dzabe i niodkuda."

С првом реченицом, оним што казује се потпуно слажем али, на српску жалост ја данас не видим Српског Спаситеља - ни у једном политичару српске опозиције, мада у суштини нема праве српске опозиције ( моје мишљење...).

С другом се не слажем у потпуности...тачна је ако мислиш на Запад и људе који живе за профит и од профита!

Русија нам, колико знам, никад није тражила противуслугу, није нас окупирала, није нас бомбардовала, није с нама никад ратовала кроз читаву српску и руску историју, и да није било Русије у Првом рату - не би данас било ни Србије!!!

Кад говорим и пишем о Србији и Русији - увек и увек мислим првенствено на српски и руски народ - јер смо један народ!

Политичари су "променљива и кварљива роба"...извините на овом поређењу.

88  Форум / Разно / Одг: Шта мислите о доласку и концертима Дине Мерлина у Београду? послато: Децембар 11, 2011, 21:30:30
Дино Мерлин је био у Београду и одржао три концерта...да се не понављам - пред препуном "Ареном"(...битно је да је Председник Србије "наручио" преко 1.500 карата негде сам прочитала, као и Чеда Јовановић...!!!)

Срби, на жалост брзо забораве, још брже опросте!!!
Али, Бог памти...
По повратку, негде на путу, имао је саобраћајни удес и једва је извукао живу главу...

Толико од мене о Дину Мерлину и оволико - не заслужује
(Ако дођем у Београд, доћи ћу јер су Срби болестан народ... само да их лечим... парафразирала сам његове речи изречене 2002.г).
89  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 11, 2011, 20:51:18
Занимљив предлог...било би то идеално, али и неостварљиво!
Може да се догоди ако пролонгирају изборе у мају - да се до маја појави једна нова српска странка, активна већ више од годину дана ( чак јој је председник био притворен 24 сата јер је с великим транспарентом испред Скупштине пред долазак госпође Клинтон с још двојицом чланова Странке, држао бенер на којем је писало:"БОГ И РУСИЈА"

Међутим, странка није још регистрована... 10.000 потписа и није релативно много, проблем је што сваки потпис мора да овери службеник Општине у заказано време у 3 примерка!!!)
ТО ЈЕ ПРВА ПРОРУСКА СТРАНКА У СРБИЈИ!
ЗАЛАЖЕ СЕ ЗА ФЕДЕРАЦИЈУ С РУСИЈОМ!!!

СТРАНКА СРПСКОГ СПАСЕЊА - МОЈА РУСИЈА - је назив странке. Није ово никаква реклама... само хоћу да упознам људе да постоји могућност да се  ипак појаве и прави људи који желе добробит Србији!!!Ухапшен Председник "Моје Русије" !!! током посете Хилaри Клинтон
 
 
 - Ухапшен Председник "Моје Русије" !!!
Одузет транспарент са натписом "Бог и Русија" !!!
Обавештавамо јавност,симпатизере,чланове и представнике медија да су данас у уторак 12.10.2010. приликом протестног скупа поводом посете Хилари Клинтон, испред Народне Скупштине Србије, ухапшени и приведени наши чланови:
Председник Странке Српског Спасења, Иван Исаковић,Подпредседник Дејан Лазаревић и један од чланова председништва Радомир Војводић.
Преко 50 наоружаних специјалаца који су обезбеђивали Скупштину и Хилари Клинтон са пиштећим моторолама,салетели су само тројицу наших чланова који су мирно и достојанствено држали огроман бенер на којем је ЕУ и НАТО прецртано црвеним путачама......а великим црвеним словима која су се видела на 200 метара, писало је БОГ и РУСИЈА !!!
Коме то смета Бог и Русија а не смета геј парада и Хилари.....
Обавештена су сва медија, Српска и Руска а сутра, званичним дописом, биће обавештени ДУМА и КРЕМЉ !!!

Имам поверења у српски народ... само, ОН  ДА СЕ ПИТА...!!!Хвала на лепим, пријатељским и братским речима добродошлице...
90  Форум / Политика / Одг: Политичке странке, коалиције, избори... послато: Децембар 11, 2011, 19:10:01
Без обзира да ли ће избори бити одржани у децембру или мају, стоји чињеница да је:
- велики број странака
- да ни једна ништа ново не обећава, бар!!!
- и да, без обзира која буде изабрана ( а вероватно ће то бити коалиција) - ништа ново и добро неће урадити за Србију јер... не знамо ни где нам Србија??? Где су јој границе???
 
Ако и даље буде ЦЕСИД - одрађивао  "по узорку" и саопштавао незваничне резултате - "победиће" на изборима они - који су "по вољи" Запада.

Не знам како би било кад би било: 90% - празних, прецртаних листића?!!
Како би онда ЦЕСИД - конструисао - узорак?
Ко би био изабран???
Само што то не може да се деси у Србији...јер нисмо сложни ни кад је у питању наше сопствено добро.

ЦЕСИД-у одговара излазак што већег броја бирача - јер су тад њихове "грешке" - мање видљиве!!!

" Најважнија ствар је контрола софтвера. Само онај ко га је направио има изворни код програма (соурце цоде) , а то значи да има потпуну контролу над његовим радом и да ЈЕДИНИ ЗНА како програм функционише и шта све у њему постоји.

Шта можете урадити са програмом?


Узмимо најпростију варијанту: можете тако наштимовати процесуирање одређених података који се тичу излазности на изборе. На пример наштимујете да се до процента излазности долази неким малим "келнерским рачуном" по принципу 4.7 x 32.6 = 155.30 (уместо 153.22). Са овом "малом грешком" коју можете везати за поједине цифре или поједине комбинације цифара у одређеном процесу, приликом рада са великим бројевима прилично ћете променити резултат, зар не?


Ко да нађе грешку у обиљу уноса цифара као што су резултати излазности или гласања?

Што вечи број гласача изађе, "грешка" може бити већа, а и начин њеног отклањања тежи.

Ако је 2+3= 5,2 па то помножите са 1260 и извучете 47 % имате сасвим солидно одступање које је тешко открити. Тим пре што ће тешко ко и посумњати да нешто није у реду са компјутером, јер људи верују у непогрешивост машине.


Колико је оваквих математичких комбинација које би правиле "грешку" могуће убацити у софтвер за обраду података или још боље у оперативни систем у коме ће се програм за обраду података одвијати? Када се ова "грешка" активира, а када не, такође се може програмирати у самом оперативном систему. Ви знате да сваки програм има свој број (лиценцу) што значи да оперативни систем може лако да их разликује. Такође знате да оно што се од софтвера даје у комерцијалну употребу представља само врх "леденог брега" система који је прављен и разрађиван за потреба војске и тајних служби. Дакле, оно што ми знамо о нашем софтверу само је парче велике слагалице која се тајним кодовима везује за своју матицу. - Циљ је, очито био стављање свих података под контролу истог софтвера односно оперативног система. И то је учињено. Тако ЦЕСИД има резултате избора увек први, а некад и пре избора. То се назива "предикција" (прогноза) изборних резултата. Она се , замислите, добија веома компликованом математичком техником која представља ТАЈНУ.

Зашто је тајна ако ЦЕСИД не ради то у комерцијалне сврхе већ у циљу ширења демократије и слободе избора?


Ове "прогнозе" и контроле избора од стране "невладиног сектора" (мисли се на невладин сектор у односу на националну владу, али не и на светску владу која их финансира и штити) практијују се у свим земљама бившег СССР-а и централне и источне Европе. Западна Европа је већ одавно ПОД ТОТАЛНОМ КОНТРОЛОМ, као и САД.

ЈА ЋУ ИЗАЋИ НА ИЗБОРЕ - АЛИ ЋУ ПРЕЦРТАТИ ЛИСТУ ИЛИ ЛИСТЕ!!!
Странице: 1 [2]
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!