forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Септембар 19, 2019, 11:22:05


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


  Прикажи поруке
Странице: 1 ... 16 17 [18]
851  Форум / Србија / Одг: Превара или нешто друго? послато: Јун 27, 2012, 19:01:07
Uhapšen student Stefan Vlajković

Beograd -- Policija je uhapsila studenta Stefana Vlajkovića zbog sumnje da je počinio krivična dela prevare i falsifikovanje isprave za dobijanje stipendije.
On je osumnjičen da je falsifikovao diplomu Fizičkog fakulteta i prevario Fond za mlade talente i biće priveden dežurnom istražnom sudiji, kažu u Informativnoj službi MUP-a.

Pojedini mediji navode da je Vlajković uhapšen u okolini Vrnjačke Banje gde se skrivao u dubokoj ilegali posle izbijanja skandala o lansiranju prvog srpskog satelita zajedno sa NASA.

Ubrzo je na Fizičkom fakuletu utvrdjeno da nije diplomirao, da je od 25 položio samo sedam ispita i da je falsifikovao diplomu na osnovu koje je upisao doktorske studije u Cirihu.

Utvrdjeno je i da je od Fonda za mlade talente npričao da je pregovarao sa NASA o lansiranju prvog srpskog satelitaa osnovu lažne diplome uzeo novac za stipendiju.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=06&dd=27&nav_category=16&nav_id=621915


Ефикасна је ова наша милиција кад треба да верно служи лопове на власти.
852  Форум / Економија / Одг: Шта све увозимо ??! послато: Јун 27, 2012, 02:25:06
  Ту важи проста рачуница и битна је што већа зарада за тајкуне-увознике.Није битан квалитет.
853  Форум / Политика / Одг: Влада, пре и после конституисања послато: Јун 27, 2012, 02:22:45
Цитат
DS: SPS da kaže da li važi sporazumIZVOR: B92, BETA, TANJUG
Beograd -- DS traži da SPS saopšti šta je prepreka za formiranje vlade i da li još važi koalicioni sporazum od 8.maja. Predsedništvo SPS ni večeras nije odlučilo s kim će.


 

Tanjug, arhiva
Kako saznajemo, socijalisti su zasedali od 21 sat. Nešto ranije večaras, demokrate su uputile svoje saopštenje.

"SPS je dala podršku zajedničkoj vladi predvođenoj Borisom Tadićem i javnost mora da bude upoznata sa tim da li je taj dogovor na snazi", navodi se u saopštenju DS.

"DS je učinila sve da se brzo formira parlamentarna većina i da građani Srbije dobiju efikasnu Vladu. Sa koalicijom oko SPS-a smo odmah nakon izbora napravili dogovor oko programa i obezbedili potrebnu većinu bez postavljanja ikakvih kadrovskih uslova i zahteva", saopšteno je iz Informativne službe DS-a.

DS dalje navodi da je "isključivo insitirala na odgovornoj finansijskoj politici i odlučnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala".

"Zato SPS treba da posle toliko vremena pruži odgovor javnosti šta je prepreka za formiranje Vlade Srbije koja je principijelno dogovorena još 8. maja", navodi u saopštenju DS.

Sudeći prema izjavama lidera JS i SNS, socijalisti od Srpske napredne stranke dobili ponudu da daju premijera u novoj vladi koju bi još činili i Ujedinjeni regioni Srbije.

Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović je izjavila da pregovori sa DS-om idu jako teško.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović je u intervjuu Novostima rekao je rekao da će ta stranka saopštiti konačnu odluku do kraja nedelje, da pregovori sa demokratama nisu stali, ali da "DS trenutno ćuti."

Понижавање глупих гласача се наставља.
854  Форум / Политика / Одг: Влада, пре и после конституисања послато: Јун 26, 2012, 04:46:36
Цитат
Analitičari:Neizvesno ko će u vladu
IZVOR: TANJUG
Beograd -- Teško je proceniti ko će formirati vladi, pošto bi to mogli da urade i SNS i SPS, saglasili su se Marko Blagojević, Ognjen Pribićević i Cvjetin Milivojević.


 

Oni su, uz napomenu da se mora biti oprezan u procenama jer nema zvaničnih informacija stranaka o toku pregovora, tokom gostovanja na Radio-televizji Srbije, ukazali i da ideološke i programske razlike stranaka ne predstavljaju problem za saradnju.

Pribićević je rekao da moramo biti oprezni u procenama šta će se desiti u vezi sa formiranjem vlade i da je vrlo teško reći ko će to učiniti -"uz jednu i drugu postoji i treća mogućnost uprkos tome što velike stranke to negiraju".

"Dobili smo situaciju koja je kompilikovana a u nekom pogledu i nezrela u tom smislu jer o onome što čitamo u novinama da možemo svaki sa svakim zaopravo obesmišljava čitavu politiku i partije", rekao je Pribićević, bivši ambasador Srbije u Nemačkoj.

Direktor Cesida Blagojević je ukazao da je u procesima oko formiranja nove vlade bilo "toliko dramatičnih obrta u poslednjih mesec dana da u ovom trenutku niko ne može sa sigurnocšću reći šta će se destiti".

On je naveo i da o formiranju vlade SNS i SPS "sluša glasine kao i svi drugi" i ocenio da "nijedna vlada neće biti ideološki čista i programska".
Blagojević je rekao da izrečen stav o mogućnosti da novu vladu formiraju SNS, SPS i Ujedinjeni regioni Srbije "nije ništa novo".

Plitički analitičar Milivojević smatra da trenutno najveću šansu da obezbedi parlamentarni većinu za formiranje vlade ima lider SPS Ivica Dačić i da predsednik Republike treba da povuče potez u tom pravcu i poveri mu mandat.

"Najveća šansa da sakupi 126 poslanika ima Dačić a ne samoproklamovani mandatari...već je 50 dana prošlo od razgovora o formiranju vlade (SPS-a i Demokratske stranke) a stvar nije odmakla i vraća se unazad", rekao je on.

Milivojević je dodao i da se nije smejao kada je Dačić u izbornoj noći, po objavljivanju rezultata parlamentarnih izbora, a uoči drugog kruga predsedničkih izbora, rekao da se možda ne zna ko će biti predsednik ali se zna ko će biti premijer.

Za razliku od Pribićevića koji smatra da formiranje nove vlade može da se oduži do sepretmbra, odnosno krajnjeg zakonskog roka, Blagojević i Milivojević smatraju da će do toga doći pre jeseni.


  Ако они,назови политичари немају обавезу према нама да направе владу,зашто било ко у Србији осећа обавезу да гласа за њих?
  Зашто очекују да ми треба да имамо респект за њихове пропаличке,криминалне фамилије и мисле да овде,међу нама не постоји пар хиљада људи способнијих него што су они и спремних да их смени и замени на било који начин?
  Очигледно је да се лопови осећају превише сигурним кад имају власт и мисле да та власт неће појести њих.


855  Форум / Економија / Одг: За 10 година у Србију ушле 33 милијарде евра послато: Јун 26, 2012, 04:34:43
  Наравно,за те паре нико у Србији не полаже рачуне,не зна се структура њиховог трошења,зна се само време доспећа њиховог враћања,камате и ко мора да их врати.
  Сутра ће неко други да потегне неку другу цифру а министарство финансија нема никакву обавезу да презентује грађанима тачне податке.
  То је јалова прича о демократији која не постоји,нн лицима која долазе са сумњивом прошлошћу да постану министри,спавају на теткином канабету и одлазе са функција ''тешки'' пар стотина милиона евра.
856  Форум / Економија / Одг: Србија (ни)ЈЕ пред сломом послато: Јун 23, 2012, 06:22:01
  Узеће нам још пара наиме пореза и самим тим смањити ионако малу куповну моћ.И предлажу нам да штедимо а ионако не купујемо ништа.Највише трошимо ваздух.
857  Форум / Економија / Одг: Србија (ни)ЈЕ пред сломом послато: Јун 23, 2012, 06:20:37
Privrednici: Manje trošiti, povećati PDV

Privrednici i ekonomisti poručuju političarima da što pre formiraju vladu kako bi se izbegla recesija. Sa ekonomskog foruma "Vivaldi" na Mokroj gori, predlažu mere koje bi trebalo da dovedu do rasta ekonomije.

Dok se čeka dogovor političara o formiranju Vlade, ekonomisti i privrednici ne gube vreme. Sa ekonomskog foruma "Vivaldi" na Mokroj gori, predlažu mere koje bi trebalo da dovedu do rasta ekonomije.

Izveštaj Vesne Damjanić Branković

Saglasni da je potrebno smanjenje potrošnje iz državne kase, poručuju da su zamrzavanje plata i penzija i povećanje PDV-a, neminovni. Njihova poruka je jasna, da vlada mora što pre da se formira kako bi se izbegla recesija.

Najslikovitiji u opisivanju srpske ekonomije bio je prvi čovek Svetske banke Lu Brefor, koji je rekao da Srbija pati od visokog nivoa holesterola.

"Srbija je holesterol dobila od velikog zaduživanja. U redu je kada dug raste radi investicija, ali ne i zbog potrošnje i davanja za plate i penzije. Nova vlada moraće sa manje sredstava da uradi više i zato je potrebno da bude odvažna, hrabra i sposobna da sprovede bolne mere", rekao Brefor.

Osnova svih mera, kako kažu ekonomisti, biće stezanje kaiša i strateške investicije, ali pod uslovom da postoji politička volja.

"Sazreva svest političara da su javne finansije u problemu i da neke nepopularne mere moraju da se sprovedu. Međutim, izgleda da nisu još svesni dubine problema", rekao je član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković.

Jedini političar među učesnicima foruma Božidar Đelić slaže se da nova vlada mora da se uhvati u koštac sa brojnim ekonomskim problemima.

"Izbori su doveli do ulaska čak 46 partija u skupštinu, pa smo u poslednje vreme videli jako izražavanje specifičnih stavova oko nekih specifičnih pitanja od strane nekih partija i to naravno dosta težak zadatak čini još težim", rekao je Božidar Đelić, konsultant Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ako nova vlada ne bude imala sluha za njihove probleme i sugestije, privrednici smatraju da će to samo otežati formiranje vlade.

"Nije potreban samo konsenzus među političarima, nego i politički konsenzus sa privredom, kako bi ceo projekat bio održiv i imao svoju konstantu", rekao je predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin.

A da bi se postigla ta konstanta, odnosno pomoglo onima koji sednu u ministarstke fotelje, privrednici i ekonomisti su pripremili tačno 30 mera. Svakom od njih rešava se jedan gorući problem, što je za početak, odnosno prvih 100 dana, čini se sasvim dovoljno.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/1126402/Privrednici%3A+Manje+tro%C5%A1iti%2C+pove%C4%87ati+PDV.html
858  Форум / Економија / Одг: Breme krize će se slomiti na penzijama послато: Јун 23, 2012, 04:02:34
   Пензиони фондови држава на западу улажу средства у релативно сигурне концесије над аутопутевима и инфраструктуру уопште.Шта осим лоповлука спречава политичаре у Србији да пресликају тај модел и учине исто?
   Овакав начин ''газдовања'' фондовима ће поставити пензионере да буду државни просјаци и самим тим ће ти исти политичари гледати како да што више униште здравство и на тај начин додатно смање број пензионера.
   Не треба веровати у њихове стручне способности,јер их немају као ни морал и поштење.
859  Форум / Економија / Breme krize će se slomiti na penzijama послато: Јун 23, 2012, 03:57:13
Ako penzioneri budu pristizali ovim tempom, a zapošljavanje ne bude brže, penzije će iz budžeta morati da se dotiraju sa sumom uvećanom za 65 milijardi dinara svake godine.
Za ovu godinu se ukupna suma koja se dotira iz budžeta popela na čak 290 milijardi, čime može da se pokrije duplo veći budžetski deficit nego što je planirano za ovu godinu, ukazuju podaci Fonda PIO.

- Država je na ivici finansijskog kolapsa i sigurno će se breme slomiti na penzijama. Koliko su one bedne ilustrovaću činjenicom da sam video svog profesora sa fakulteta kako kupuje lek za srce na komad - rekao je Milan Grujić, član Upravnog odbora PIO fonda.
 
Loš standard penzionera neće biti bolji ubuduće, dok je potrebno sve više novca iz budžeta kako bi se penzije redovno isplaćivale. Razlog je to što smo stara i nezaposlena nacija pa penzioneri mnogo brže dolaze na platnu listu PIO fonda nego što mladi dobijaju posao. Već sad je odnos radnika i penzionera dostigao jedan prema jedan, a smatra se da je održiv odnos tri prema jedan. Predsednik UO PIO fonda Ljubisav Orbović, koji je juče izabran na tu funkciju, kaže da je uveren kako će država morati da nađe način da isplaćuje penzije.

- Standard penzionera je vrlo nizak i ne mogu da rade dodatni posao i zato društvo mora da bude solidarno i da država dotira Fond iznosom koji je potreban da bi se penzije redovno isplaćivale - kaže Orbović.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/329567/Breme-krize-ce-se--slomiti-na-penzijama
860  Форум / Политика / Одг: Влада, пре и после конституисања послато: Јун 21, 2012, 15:45:18
  Нема ништа од владе у којој учествују лопови и потомци фараона који су побегли пред гробаревом лопатом.
  Може да се очекује само даљи распад,потонуће и пљачка Србије.
  Очигледно је да смо већински гледано лоши људи а најгори од свих су Срби који хвале себе.
861  Форум / Политика / Одг: Влада, пре и после конституисања послато: Јун 21, 2012, 15:41:35
Mićunović: Vlada za 7 do 10 dana
Beograd -- Predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović ocenio da će za nedelju do 10 dana biti jasna situacija o tome ko će formirati novu Vladu Srbije.
"Prema nekim očekivanjima trebalo bi već naredne nedelje da imamo jasnu situaciju. Ne očekuje da se to otegne u nedogled i mislim da će se ubrzati procesi i da ćemo, nadam se, za nedelju do 10 dana, imati jasnu situaciju", rekao je Mićnović novinarima u Beogradu.

On je istakao da postoje dve varijante za formiranje nove vlade i da će se videti koja će pobediti.

Upitan kolike su šanse da DS formira novu vladu, Mićnović je odgovorio da bi to bilo normalno i da je to logična opcija s obzirom da je prethodna vlada dobila poverenje građana ukupnim brojem glasova.

On je istakao je da postoje dve varijante za formiranje nove vlade i da će se videti koja će pobediti, a na pitanje kolike su šanse da demokrate budu stožer te vlade odgovorio da bi to "bilo normalno".

"To bilo normalno i da je to logicna opcija s obzirom na to da je prethodna vlada dobila poverenje gradana ukupnim brojem glasova", istakao je Mićunović i naglasio da prethodna vlada želi da nastavi reforme koje je započela.
http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=06&dd=21&nav_id=620240
862  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јун 21, 2012, 15:38:59
   Шиптарима није довољно што су западњаци отели Косово и дали им га на тацни,него желе да ти западњаци опљачкају,отерају и побију преостале Србе и дају им њихову имовину на тацни.
   Багра људождерска.
863  Форум / Србија / Одг: СТАЊЕ на Косову и Метохији - из часа у час послато: Јун 21, 2012, 15:36:29
Kupera gađali paradajzom
Priština -- Pristalice pokreta Samoopredeljenje gađali su danas u Prištini paradajzom posrednika EU Roberta Kupera, koji danas boravi u poseti Kosovu.
Kupera su gađali kad je izlazio iz zgrade Vlade Kosova nakon sastanka sa premijerom Hašimom Tačijem i šefom prištinskog pregovaračkog tima Editom Tahiri.

Dok je sastanak u zgradi kosovske vlade trajao, ispred nje se okupilo nekoliko desetina aktivista pokreta Samoopredeljenje, koji su blokirali glavni ulaz.

Oni su nosili parole "Stop dijalogu", "Ne pregovorima, samoopredeljenje", "Srbija finansira paralelne strukture" i "Srbija se nije izvinila za ratne zločine".

Među aktivistima je bio i lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti. Skup je pratio veliki broj kosovskih policajaca.

Podsetimo, Kuper je juče u Beogradu razgovarao sa savetnikom predsednika Srbije Markom Đurićem i sa šefom beogradskog tima za pregovore s Prištinom Borislavom Stefanovićem.

Tači: Ponašanje Samoopredeljenja šteti imidžu Kosova
Kosovski premijer Hašim Tači osudio je akciju pripadnika pokreta Samoopredeljenje. Iz kabineta kosovskog premijera se kaže da ovaj čin Samoopredeljenja šteti imidžu Kosova.

"Predstavljanje političkih ambicija treba da bude izraženo institucionalno i na demokratski način u parlamentu a ne putem nasilja koje je došlo do izražaja protiv visokih zvaničnika Evropske unije. Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo i kao takvo ga kosovska vlada osuđuje“, piše u saopštenju.

U saopštenju se takođe navodi da su Tači i Kuper razgovarali o ostvarivanju sporazuma u tehničkom dijalogu između Prištine i Beograda.

Kuper je rekao da sporazume koji su postignuti u dijalogu Beograda i Prištine treba što pre sprovestii, kako bi se išlo napred u procesu.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=06&dd=21&nav_category=640&nav_id=620258


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=SXE5gabhEZk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=SXE5gabhEZk</a>
864  Форум / Политика / Одг: Влада, пре и после конституисања послато: Јун 18, 2012, 05:59:41
  Двојица која би требала да су данас заједно само у затвору,склапају коалициони договор и урушавају Србију.
  Демократија каква је данас у Србији на делу представља сигуран пут у пропаст,јер су на власти лопови,а казни и било каквих санкција за њих нема.Штавише,неометани настављају да пљачкају и краду.
865  Форум / Свет / Одг: Русија- НАТО- Америка послато: Јун 17, 2012, 15:12:03
  Русија је првенствено оријентисана на заштиту својих граница,а много мање брине о стратешким интересима у иностранству.Зато јој је,првенствено за време Јељцина и Горбачова драстично пао утицај на дешавања у свету.
866  Форум / Политика / Одг: Влада, пре и после конституисања послато: Јун 17, 2012, 02:44:30
Да ми је знати шта о овоме мисли Ана Бекута  Превртање очима Зеленко
  Ана Бекута замишља себе као младу певаљку а Мрку као младог бизмисмена који игра око ње и обасипа је петстотинаркама еврића.
867  Форум / Политика / Одг: Влада, пре и после конституисања послато: Јун 17, 2012, 02:41:46
Цитат
Lični sukobi koče formiranje Vlade Srbije


Vrh demokrata poručio je juče lideru socijalista Ivici Dačiću da nema većinu koja je uslov SPS za ulazak u Vladu, ali i da ne počinje još pregovore sa SNS, saznaje “Blic”. Dačić demokratama nije postavio precizan rok, ali je poručio da će sačekati do trenutka kada bude očigledno da potrebne većine nema.


Naprednjaci zovu koaliciju oko SPS: Krkobabić, Marković, Dačić i Nikolić
Pregovori o budućoj Vladi već pet nedelja bukvalno se nisu pomerili sa mrtve tačke. Javno političari jedni druge pozivaju na razgovore, nezvanično se “puštaju” informacije o navodno postignutim dogovorima i šta sve neka partija nudi drugoj i sve izgleda kao da se skriveno vode vrlo ozbiljni razgovori. U pregovorima oko Vlade došlo se dotle da stranke koje su upućene i žele saradanju sa demokratama čak same “puštaju” informacije o razgovorima sa naprednjacima kako bi se izdejstvovao konkretniji korak DS u pregovorima. Istina je sasvim drugačija - lideri stranaka se praktično ne viđaju, a razgovori o Vladi su bukvalno spali na razmenu “sms” poruka ljudi bliskih vrhu stranke.

Vlada koja bi trebalo da bude okupljena oko demokrata žestoko je zapela na dve stvari - državnim pitanjima zbog učešća LDP i netrpeljivosti na relaciji dva lidera DS Borisa Tadića i URS Mlađana Dinkića. SPS i dalje insistira da većina od 126 ne zavisi samo od LDP zbog stavova ove stranke oko Kosova i Republike Srpske, a Boris Tadić i Mlađan Dinkić ne pokazuju inicijativu da izglade zategnute odnose. Na jučerašnjem sastanku vrha DS prema saznanjima “Blica” Tadiću je sugerisano da ipak načini prvi korak.

Ono što je činjenica i u SPS i u URS ne libe se da kažu da će zbog zastoja u razgovorima sa demokratama biti prinuđeni da se okrenu - naprednjacima.
Prema saznanjima “Blica” posle poruke evropskog komesara za proširenje Štefana Filea iza zatvorenih vrata da je za Brisel čak i poželjna vlada naprednjaka, iz kancelarije na administrativno višem nivou stigla je poruka mogućim partnerima DS da ne odustaju da Vladu oforme sa demokratama.

Kako kaže dobro upućeni izvor “Blica” Dačić nije demokratama postavio zacrtan vremenski rok za odluku o koalicionim partnerima.

- Ali, to ne znači da će se čekati nedeljama jer većine za Vladu praktično već sada ima i potrebno je samo da se reši sukob na relaciji dva predsednika stranaka - DS i URS. To je manji problem od činjenice da Vlada zavisi samo od stranke koja ima poptuno suprotno viđenje državne politike od ostalih članica vladajuće koalicije. Znači, u narednom periodu, kada bude očigledno da nema sigurne većine koja obezbeđuje stabilnu Vladu, SPS će prihvatiti poziv SNS da uđe u pregovore o Vladi - kaže “Blicov” izvor.

Umesto koalicije u kojoj bi bili i LDP i URS demokrate nude socijalistima Vladu koja bi imala većinu zahvaljući poslanicima SPO, manjinama, Maji Gojković i još jednim poslanikom njene stranke i dvoje poslanika LDP. Socijalisti smatraju da nije dobro rešenje razbijati odbore drugih stranaka i da je takva većina na “klimavim nogama”.
 
Vučić zove socijaliste
 
Komentarišući poziv vršioca dužnosti predsednika SNS Aleksandra Vučića da započnu razgovore o formiranju nove vlade u SPS za “Blic” kažu da neće ulaziti u pregovore sa drugim strankama dok traju razgovori sa sadašnjim partnerom DS.
Poziv SPS nije uputila Jorgovanka Tabaković kojoj je poverena uloga mandatara. Vućić je rekao da očekuje da će u narednih nekoliko dana biti jasno koje političke partije će formirati vladu.
- Vlada neće biti formirana za četiri dana, ali mislim da bi se do ponedeljka moglo znati koje političke stranke bi mogle da učestvuje u njenom formiranju - rekao je Vučić.
  Никако да поделе остатке Србије,никако не умеју да процене колико отимачине им је доста.Моја грешка-пљачке и отимачине никад довољно.
868  Форум / Политика / Одг: Томислав Николић-ПРЕДСЕДНИК послато: Јун 16, 2012, 13:48:15
  Очигледно да је заборавио да говори јер из њега причају паре а не патриотизам.
  Све што је радио досад је било претварање.Паметнима је и издаја Шешеља била довољна да закључе ко је он.
869  Форум / Србија / Одг: Атеље 212 послато: Јун 15, 2012, 16:39:26
  Цела ова прича ми личи на то да неки од режимских тајкуна жели да има своје позориште,можда сам Ђилас,па користи власт и принуду и мисли да ће тако за џабе да добије све.
  Уосталом,ко је тај Кокан Младеновић?
 Сељачки ДС апаратчик из Ниша,који су Живковић и слични њему деградирали и довели га на дно живота.
  Ефекат оваквог малтретирања глумаца може да буде гашење позоришта,у којем су дебили из ДС-а почели да дају партијске представе,као у време социјализма.
870  Форум / Политика / Одг: Влада, пре и после конституисања послато: Јун 15, 2012, 05:06:54
Цитат
"Mogu ja i u opoziciju, briga me"IZVOR: BETA, TANJUG
Novi Sad -- Lider SPS Ivica Dačić kaže da trenutno postoji "konfuzija" oko pitanja formiranja Vlade Srbije, za šta nije kriv SPS, već DS i SNS.

"Zašto mene pitate zbog čega se ne formira vlada? Pa neka je formiraju bez mene, šta me briga. Zašto bih ja ušao u vladu u kojoj će neko sutra da kaže da mora da se prihvati sve što traži EU? Ili, zašto bih ja ušao u vladu koja kaže da mi ne možemo uopšte da pregovaramo sa EU?", rekao je Dačić novinarima u Novom Sadu.

On je ponovio da su Ujedinjeni regioni Srbije neprihvatljivi za DS, dok s druge strane SPS ne želi da pristane na to da treći partner bude Liberalno-demokratska partija i da od nje zavisi parlamentarna većina.

Neće mene niko da ucenjuje
Lider socijalista SPS Ivica Dačić nije negirao tvrdnje da Moskva na njega vrši pritisak da formira vladu sa naprednjacima, ocenivši da pritisaka ima i sa druge strane.

"Šta mislite, da nema pritisaka sa druge strane? Pre četiri godine zvali su me predstavnici vlada zapadnih zemalja da podržim vladu DS i tada nikome nije smetalo", naveo je Dačić.

On je rekao da zaista želi da iskreno informiše javnost o pregovorima, ali da se konstantno na pogrešnu adresu upućuju pitanja vezana za formiranje vlade, jer SPS nije taj koji formira vladu.

Dačić je dodao da "tačno zna" kakvi su sledeći koraci u Briselu. "Iz EU će reći da se ne traži od Srbije da prizna Kosovo, ali da se traži da se otvori kancelarija Srbije u Prištini ili da ne traži od Srbije da prihvati nezavisnost Kosova, ali će se Kosovu dodeliti posebni pozivni telefonski broj", rekao je Dačić.

"To su pitanja na koja buduća vlada treba da zna kako će reagovati", kazao je Dačić i dodao da je srpski nacionalista, "sviđalo se to nekome ili ne" i da na njega "ne može niko vršiti pritisak ni London, ni Vašington ni Moskva".

Dodao je da na njega ne mogu da vrše pritisak "ni tajkuni", jer mu "nisu dali pare" za izbore.

"Neka vrše pritisak na one kojima su dali pare za izbore", rekao je Dačić i ocenio da se na SPS vrši pritisak samo da bi se pod svaku cenu vlada što pre formirala.

"Ma ne interesuje me, bre! Neka prave vladu, neka idu u vlast, ja ću da idem u opoziciju, šta me briga. Ko hoće da pravi vladu, neka nađe parlamentarnu većinu i neka mi se javi. Doviđenja", rekao je Dačić i okrenuo se i otišao, odbivši da dalje odgovara na novinarska pitanja.

Dačić je danas kao ministar policije učestvovao na skupu "Bezbednosne integracije - Autonomna Pokrajina Vojvodina u regionalnoj
bezbednosti i saradnji", koji se održava na Univerzitetu Edukons u Sremskoj Kamenici.

  Ова дебела снајка има превише власти у Србији.Да ли су остали опоненти превише неспособни или им не одговара да га избаце из комбинација о влади?Он је само једна штеточина која не нуди ништа и не зна ништа корисно да ради.Додуше,ни други нису бољи...
871  Форум / Србија / Одг: Озакоњена неписменост послато: Јун 14, 2012, 06:46:21
То јесте тако на западу али не и у Србији.У Србији приватни факултети дају образовање испод сваког критеријума и дипломе које се не признају нигде изузев у Србији
872  Форум / Разно / Одг: Најпрљавији градови на планети послато: Јун 12, 2012, 22:52:17
  Нисам знао да је Москва оволико загађена. Неодлучан
873  Форум / Политика / Одг: Издаја - државна и национална послато: Јун 12, 2012, 22:50:02
  Чему би требало да служи да канцеларија у Београду?Шиптари не користе ВЦ а већина не користи ни компјутере и телефоне тако да ујка Сему могу једино да пошаљу неког голуба писмоношу а за то може да им се отвори нека штала на Авали.  Cheesy
874  Форум / Разно / Одг: Српска власт пред њима "капитулирала", али зато нису Руси! послато: Јун 10, 2012, 03:57:52
  Руси су доктори за лечење изопачених будалаштина и психичких болештина које измишља,шири и протежира запад.И не могу им ништа осим да их мрзе.100 година забране је права мера.
875  Форум / Економија / Одг: Системски колапс српске индустрије послато: Јун 09, 2012, 05:10:59
  Сваки поштен посао у Србији је узалудна мисија.Идиоти су на важна места довукли друге идиоте,у администрацији не може да се нађе нормалан човек са здравим размишљањем.Од приватног посла и покушаја људи да законито зараде за живот властодршци су направили ругло и обесмислили све.
  У српски закон нису увели институцију банкрота и тиме су као прави диктатори дали себи право да приватну имовину појединца конвертују у дугове држави,озаконили су пљачку поштених грађана а на име неплаћања пореза који немају никакво правно и економско оправдање,само због тога да би обезбедили дебеле плате рођацима,пријатељима и партијским мајмунима којима су отворили непотребна радна места у државној управи,локалним самоуправама и разним шупљим агенцијама.
876  Форум / Економија / Одг: Незапосленост у Србији послато: Јун 08, 2012, 01:52:30
Novi Sad -- Jedan od najvećih problema s kojima se Srbija suočava je velika nezaposlenost, jer je brojka radno sposobnih bez posla, daleko iznad 700.000 ljudi.
Kada se tom broju dodaju i oni radnici koji rade, ali ne primaju platu, a njih je, po rečima predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića oko 100.000, onda se razmere krize značajno povećavaju, jer je onda nekoliko stotina hiljada članova njihovih porodica bez primanja.

Pored toga, sasvim je moguće da će, budući da potrošnja opada, da je proizvodnja sve manja, a da investicija gotovo da nema, broj nezaposlenih, ali i onih koji rade, a ne primaju zarade rasti i da će stanje biti i gore. To, naravno, negativno utiče na položaj radnika koji su, uplašeni da ne ostanu bez posla, spremni da rade i duže i za manje pare, ili da ih uopšte ne primaju, ili da rade nepreijavljeni, u crnoj ili sivoj zoni.

Nekoliko važnih meseci u ovoj godini već je izgubljeno, a kako stvari stoje, oni koji treba da stvaraju atmosferu u kojoj bi se stanje promenilo nabolje, za sada ne žure. Dok se važne odluke ne donesu, Srbija će, izvesno je, biti zemlja u kojoj se posao mnogo lakše gubi nego dobija/nalazi/zasluži, a takva situacija dodatno pogoršava položaj onih koji još rade. Jer kako drugačije objasniti da je puno radnika koji rade a ne primaju zarade i ćute, osim da strahuju da li će sutra imati posao i nadaju se da će, kad tad, poslodavci ipak platiti njihov rad.

Po Orbovićevim rečima, položaj radnika u Srbiji je veoma loš, iako se, na osnovu postojećih zakona ne bi moglo tako reći.

"Ukoliko bi se na položaj radnika u Srbiji gledalo na osnovu zakona i kolektivnih ugovora, onda se može reći da su prava radnika dobra i da su oni zaštićeni. Naravno, situacija nije takva, a suština je da se postojeći zakoni ne poštuju, a mobing na radnom mestu je sve priustniji pa su, faktički, prava radnika u našoj zemlji, u odnosu na ona koja važe u Evropi, na veoma niskom nivou", kaže Orbović.

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić ukazuje da su radnici u Srbiji apsolutno obespravljeni, da ih mnogo radi, a ne prima zarade, a da veliku odgovornost za to snosi resorno ministartvo.

"Radnici u Srbiji nemaju nikava prava, u očajnoj su psihološkoj situaciji i ne bune se", kaže Ranka Savić i dodaje da "o tome svedoči i broj nezaposlenih u zemlji, ali i to što nikada nije bio veći broj izgubljnih radnih mesta nego u prethodnih nekoliko godina".

Oba predstavnika sindikata slažu se da je neophodno preduzeti mere koje će doprineti poboljašnju privredne situacije u zemlji, povećanju proizvodnje i boljem položaju radnika. Naravno, ne treba biti previše mudar i uvideti da se nešto mora brzo preduzeti, jer je stanje sve lošije, kao ni da će odugovlačenje u rešenju sadašnjih, već nagomilanih problema, dovesti do još gore situacije.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=06&dd=07&nav_id=616619


 Ове људе нико није обавестио да је социјализам умро и они ће морати физички да нестану јер неће схватити да рад за џабе не води никуда и да они за тај рад неће добити баш ништа.
877  Форум / Свет / Одг: Медијске манипулације и фалсификати послато: Јун 07, 2012, 03:43:38
   Све је дозвољено кад су паре у питању,западњацима није ништа свето.Људи,животи,судбине,хуманост,живот,то су све празне речи и претварају се у дим и прашину кад запад испланира да људе конвертује у новац.
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=1qxSwJC3Ly0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=1qxSwJC3Ly0</a>
878  Форум / Разно / Одг: ТЕНИС:Српски тенисери, мечеви, победе, порази и.. послато: Јун 07, 2012, 03:39:46
Цитат
Vilander: Nole na korak do najvećih


Sedmostruki osvajač Grend slem turnira Mats Vilander smatra da bi se Novak Đoković trijumfom na Rolan Garosu svrstao među najbolje tenisere svih vremena.


 

"On bi titulom postavio svetski rekord kada je reč o tome koliko dobro se može igrati tenis. Najbolji igrač svih vremena odjednom bi bio Novak Đoković, nezavisno od toga koliko GS titula osvoji, bar kada je reč o nivou igre, ne statistički. Tako bi bilo sve dok se ne pojavi neko novi i oduva ostale svojom igrom“, smatra Vilander.

Šveđanin, koji trenutno radi kao komentator na Evrosportu, kaže da je podvig koji bi Novak postigao kompletiranjem ’Nole Slema’ vredan „šest ili sedam GS titula“ uzevši u obzir veličinu tog poduhvata.

„Osvoji li Novak Rolan Garos, on će se naći odmah iza Rodžera Federera na listi najboljih svih vremena. Morali bismo da ga stavimo na deobu drugog mesta sa Borgom i možda sa Nadalom, ali ne ispred Rodžera“.

Vilander je 1988. godine osvojio tri GS titule, ali je zaustavljen u četvrtfinalu Vimbldona.


„Federer i Nadal bi, statstički gledano, mogli da završe karijere kao dvojica najboljih tenisera svih vremena. Ako bi Novak osvojio četiri GS turnira u nizu u njihovo vreme, to bi bio golem poduhvat, neverovatno dostignuće“.

Vilander kaže da bi Đokovićev eventualni podvig bio ravan Lejverovom iz 1969. godine, kada je Australijanac osvojio sve četiri GS titule u kalendarskoj godini.

„Nije važno (što nije u istoj kalendarskoj godini), nema nikakve razlike. Kada je reč o Rodu Lejveru, on je tri od četiri titule osvojio na travi, tada se igralo samo na dve podloge“.

Ukoliko osvoji Rolan Garos, Novak Đoković postaće tek treći teniser u istoriji koji je istovremeno šampion na sva četiri Grend slem turnira.
   Виландер је један матори кловн.Пљувао је Нолета годинама а сад га диже у звезде.
879  Форум / Економија / Одг: Социјалне разлике у Србији све драстичније послато: Јун 07, 2012, 03:33:58
Цитат
- И ту има много разлика између више и ниже средње класе. Просечни припадници више средње класе су стручњаци, факултетски образовани, обично лекари, инжењери, нижи менаџери… Могу себи да приуште конфорнији живот, да возе солидан аутомобил, иду на летовања и зимовања, да имају и буџет за културне догађаје. Нижа средња класа може све то исто само ређе и скромније. Плата им је око 40.000, аутомобил је старији од пет година, а летују у предсезони, али не у хотелима.
  Овај текст је обично циркусантско развлачење чињеница и ништа више.Средњу класу која не постоји су поделили на нижу и вишу,за такву поделу никад нисам чуо нити има неког мисла.
880  Форум / Економија / Одг: Србија (ни)ЈЕ пред сломом послато: Јун 07, 2012, 03:29:04
  Уопште није питање да ли смо пред сломом него тренутак кад ће то обичан човек у Србији да сазна и осети.Србија је уништена оног тренутка кад је Ђинђићева влада почела да организује лоповске приватизације,које су мање-више све биле исте:
  1.лопов из српког криминалног миљеа ''купи'' предузеће,
  2.већину радника отпусти а онима које остави не исплаћује плате,
  3.полако развуче и уништи машине,
  4.радника више нема,просторије предузећа служе за играње пеинтбола,
  5.предузећа је уништено,повратак у било какву производњу није више могућ.
За све то време предузеће служи за прање новца и муљање с парама,роба из магацина и радничке плате иду у газдин џеп.Сума коју је газда криминалац платио је извучена у вишеструком износу,радници су упропашћени,предузеће је уништено,индустрије нема.
  Треба ли нека вернија слика слома од ове и неки додатни детаљи да се схвати шта су радиле власти од 5.октобра до данас?
881  Форум / Политика / Одг: Српске медијске газде послато: Јун 05, 2012, 02:57:52
  Тијанић неће тако лако остати без посла.Он је јако вешт голуб прелетач и служио је све режиме.
882  Форум / Разно / Одг: Како се импровизованим средствима заштитити од гумених метака послато: Јун 05, 2012, 02:56:23
  Одлично упутство!Много ми се допада овај трик са бојом у спреју.Боја није скупа а онеспособљава бандите у униформи.
883  Форум / Политика / Одг: Издаја - државна и национална послато: Јун 03, 2012, 01:59:00
   Јалова и празна прича код Томе.Нема он ни трунке храбрости а ни довољно интелигенције да учини нешто корисно за Србе на Косову.
884  Форум / Политика / Одг: САД: Уклонити барикаде, влада да прекине подршку послато: Јун 03, 2012, 01:56:46
   Моје мишљење,које имам одавно је да је за Србе на Косову српска држава требала да организује добровољну војну обуку на полигонима у Србији а војна и цивилна безбедоносна агенција да нађу начине да их снабдевају оружјем на самом Косову.
   Овако су скоро немоћни.
885  Форум / Политика / Одг: Тадић послато: Мај 31, 2012, 00:19:31
  Баба је сенилна.Тотално се изгубила,сања неке ауторитете,докторе,професоре,елиту.Живи у време партизанштине и комунизма а подржава жутаће,наследнике разних комуњара.
886  Форум / Политика / Одг: Тадић послато: Мај 29, 2012, 10:14:19
887  Форум / Србија / Одг: Судство или фарса послато: Мај 29, 2012, 02:20:11
   Наши политичари су озаконили утериваче,постали њихове газде и сада ће да нас додатно организовано пљачкају.Колико ја то могу да проценим,почеће да ради оружје.
888  Форум / Политика / Одг: Ратко Младић: пре и после срамног хапшења послато: Мај 27, 2012, 17:24:39
  Потпуна је бесмислица намера неких наших оптуженика у Хагу да се бране сами.На тај начин систематски уништавају своје здравље и убијају себе.
889  Форум / Политика / Одг: Томислав Николић-ПРЕДСЕДНИК послато: Мај 27, 2012, 17:22:32
   Могу да разумем ове Путинове поздраве Тадићу једино ако су у смислу ''далеко му лепа кућа''.
890  Форум / Политика / Одг: Томислав Николић-ПРЕДСЕДНИК послато: Мај 25, 2012, 13:54:46
  Тадићеви ''пријатељи'' са запада могу да скачу до неба.Русија није и не може да буда наш заштитник јер је њена улога у свету промењена а моћ ослабила још деведесетих али јак савезник и ослонац у светској политици може итекако.
  Русију не треба запостављати,као што је то радио Тадић.
891  Форум / Разно / Одг: Мишљења и ставови о ЛБГТ популацији у Србији послато: Мај 24, 2012, 06:11:34
  Трују и загађују екосистем у Србији који је ионако презагађен.
892  Форум / Економија / Одг: Системски колапс српске индустрије послато: Мај 24, 2012, 06:10:06
  Нема ништа без сопствене производње,стратешког државног планирања и бар једне,развојне банке.
  Стране инвестиције не могу да реше наше проблеме без нас самих.
  А немамо никог у врху власти ко има 3 г мозга и мало воље за статистику и планирање.
893  Форум / Политика / Одг: Србија и НАТО послато: Мај 23, 2012, 11:51:01


Чврсто су решили да нас утерају у свој тор. Питање је само да ли ће народ Србије пристати да буде њихова овца и њихово топовско месо.


  ''Народ'' је само фраза.Да би народ у Србији реаговао на неки догађај или појаву,потребна је критична маса да покрене протесте.То је могуће само уз помоћ новца или константно ''пливање'' у беди и проблемима,и онда ће се десити.
  Овако ће нас Шунтавац и БоТа ''утерати'' у НАТО,а народ ће да ћути необавештен.
894  Форум / Економија / Системски колапс српске индустрије послато: Мај 23, 2012, 04:39:27
Beograd -- Prema zvaničnim podacima u Srbiji je početkom godine zabeležen pad industrijske proizvodnje u odnosu na isti period prošle godine od 2,7 odsto. 

Kad je reč o proseku u odnosu na prošlu godinu, pad se meri cifrom od 16 odsto.

Profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu Petar Petrović kaže da su preseci stanja u srpskoj industriji u kratkim periodima potpuno irelevantni u odnosu na činjenicu da ta privredna grana „stoji u mestu“ u proteklih deset godina.

"Da li je naša industrijska proizvodnja u nekom kvartalu pala za dva ili tri odsto je potpuno beznačajno ako se pozovemo na frapantan podatak da ona u ovom trenutku iznosi svega 45 do 50 odsto od industrijske proizvodnje u 1989. godini", kaže on.

On dodaje da nema potrebe trošiti reči na to koliko je industrija u lošem stanju i naglašava da je "dovoljno bilo da jedan veliki proizvođač i izvoznik kakav je bio Ju es stil ode iz zemlje zbog efekata ekonomske krize i odmah je gotovo sve stalo".

"Glavni krivac za ovakvo stanje u srpskoj industriji je politička elita koja se uzdala u autoregulaciju na tržištu. Ne postoji ta tržišna privreda u svetu u kojoj izostaje regulativna uloga države kada nastupi kriza. Jedina država u kojoj toga nije bilo je Srbija i sada smo u stanju u kakvom smo", kaže Petrović.

Petrović dodaje da se industrija u našoj zemlji nalazi u sistemskom kolapsu zbog toga što je u proteklih desetak godina potpuno zanemarena i niko od odgovornih nije time hteo da se bavi.

"Potpuno je jasno da Srbija ne može da izađe iz ekonomske krize i da narod neće živeti bolje dok ne oporavi svoje velike privredne sisteme. Tek kada se to desi, tek kada ti industrijski giganti stanu na noge i počnu da proizvode, doći će do boljitka za srpsku ekonomiju", zaključuje Petrović.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=05&dd=22&nav_id=611824

  Не зна професор да је тражење помоћи од српских политичара узалудан посао.
895  Форум / Политика / Одг: Да ли то "мишеви" напуштају брод!? послато: Мај 23, 2012, 03:13:52
  Не напуштају они ништа.Меркају постизборне коалиције и савезе и гледају да како што темељније опљачкају Србију уз помоћ тајкуна које су изнедриле њихове лоповске странке.
896  Форум / Политика / Одг: Влада, пре и после конституисања послато: Мај 22, 2012, 12:56:03
  Те комбинације ће да потрају зато што никог од њих није брига за народ и државу.
Странице: 1 ... 16 17 [18]
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!