forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Новембар 25, 2017, 11:17:44


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1] 2 3 ... 10
 1 
 послато: Новембар 23, 2017, 22:40:05  
Започео chule80 - Последња порука chule80
Мала промена:
Уместо Иване Жигон, која је спречена наступиће Мића Живојиновић, који ће оживети Живојина Мишића!

 2 
 послато: Новембар 23, 2017, 03:32:03  
Започео Гога - Последња порука Гога
Генерал Ратко Младић осуђен на доживотну казну


Цитат
Хашки трибунал осудио је првог команданта Војске РС са образложењем да је "значајно допринео извршењу геноцида у Сребреници и других ратних злочина почињених на територији Босне и Херцеговине"

ХАШКИ трибунал осудио је Ратка Младића на доживотни затвор, са образложењем да је "значајно допринео извршењу геноцида у Сребреници и других ратних злочина почињених на територији Босне и Херцеговине".

Суд је закључио да је он својим деловањем значајно допринео извршењу генодица над босанским муслиманима у Сребреници, да је терорисао становништво Сарајева, да је наређивао узимање талаца....

Младић је осуђен по 10, од 11 тачака оптужнице.


Ослобођен је само оптужбе за геноцид у шест општина - Фоча, Кључ, Котор-варош, Приједор, Сански мост, Власеница.


Ово је првостепена пресуда на коју постоји право жалбе.

Председник судског већа Алфонс Орије рекао је да је веће закључило да Младић није крив по тачки 1 по оптужби која га терети за геноцид у сест опстина БиХ, претходно образложивши да није доказано да је циљ удруженог злочиначког подухвата био геноцид.

Осуђен је по других 10 тачака оптужнице:

- по тачки 2 за геноцид у Сребреници,

- по тачки 3 за злочин против човечности,

- по тачки 4 за истребљење и злочин против цивилног становништва,


- по тачки 5 због убистава и злочин против цивилног становништва,

- по тачки 6 због убистава и кршења закона и обичаја ратовања,

- по тачки 7 због депоратција и злочин против цивилног становништва,

- по тачки 8 због нехуманог премештања и злочина против цивилног становништва,

- по тачки 9 осуђен је због терорисања, кршења закона и обичаја ратовања,

- по тачки 10 осуђен је због противправнних напада на цивиле и кршење зкаона и обичаја ратвоања, и

- по тачки 11 због узимања талаца - особља УН и кршења закона и обичаја ратовања.10:06 - ИНЦИДЕНТ ИСПРЕД СУДНИЦЕ

Пред почетак изрицања првостепене пресуде Ратку Младићу у Хашком трибуналу испред суда је дошло до инцидента између мушкарца који је држао српску заставу и чланова Удружења БиХ.

Како је пренела Н1 телевизија, Бакира Хасечић, председница Удружења "Жена-жртва рата" покушала је да отме заставу непознатом мушкарцу.

Интервенисала је полиција која је смирила ситуацију.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=IqGY_AZ1Fgc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=IqGY_AZ1Fgc</a>
10:20 - СУДИЈА ОРИ: ЗАТВОРЕНИЦИ СИЛОВАЛИ ЈЕДНИ ДРУГЕ, СИЛОВАНЕ И МУСЛИМАНКЕ


Констатовано да су многе жртве биле изложене заточеништву, дискриминацији на расној и верској основи.

- У многим логорима није било воде ни хране, па су неки умрли. Затворенике су често премаћивали понекад предметима попут месинганих боксера и металних шипки. Затвореници су били приморавани да један другог силују. Муслиманке су силоване групно, међу њима је било и девојчица од 12 година - рекао је Ори.

Веће је констатовало да је у више општина почињена депортација и присилно пресељење (Бањалука, Бијељина, Фоча, Илиџа, Нови Град, пале, приједор, Рогатица, Сански Мост, Соколац, Власеница). Веће је констатовало да је било злочина против човечности и масовних погубљења босанских муслимана, да је показивано мало или нимало хуманости и нечовечна поступања.


10:25 - САРАЈЛИЈЕ БИЛЕ НА НИШАНУ СНАЈПЕРА

Веће подвлачи да установљено да је у Сарајеву било неселективног гађања цивила, да су грађани живели у стању непрекидне опасности, као и да су "сваки пут када би изашли из куће, морали да се питају да ли ће бити на нишану снајпера".

10:35 - ВЕЋЕ О СРЕБРЕНИЦИ, МЛАДИЋ УЗ ОСМЕХ ОДМАХУЈЕ ГЛАВОМ


Веће разматра тачку оптужнице која се тиче Сребренице.

"8. марта 1995 Радован Караџић је издао директиву бриој 7 и издао Дринском корпусу да створи нестабилност у Сребреници. Марта 1995. Младић је потписао директиву 7.1 која је претворена у војну акцију и донета је одлука да се ово подручкје претвори у српску територију. Напад је почео 6. јула, а 11. јула је војска ушла у Сребреницу када је почело спаљивање њхових кућа. Жене и деца су масовно побегли у Поточаре, а мушкарци у Тузлу. У Поточарима је било скоро 30.000 цивила, није било хране, воде... Српске снаге су створиле застрашујућу атмосферу. Одводили су људе, многи се више никада нису вратили".

Младић је уз осмех одмахнуо главом када је веће изнело тврдњу да је након одлука које су потписали Караџић и Младић постојала јасна намера била да се Сребреница "испразни" и да се претвори у српску територију.


10:44 - ВЕЋЕ О ГЕНОЦИДУ У СРЕБРЕНИЦИ: НАМЕРАВАЛИ ДА УНИШТЕ МУСЛИМАНЕ

Веће је утврдило да су физички извршиоци извршили радње које су по дефиницији геноцид над босанским муслиманима у Сребреници. Констатовало је да су они намеравлали да униште муслимане у Сребреници који су чилини део заштићене групе. Над њима су почињена клривична дела геноцида, истребљивања, премештања, убистава.

Веће је констатовало да је Младић био на разним положајима у ЈНА и од маја 1992 био на дужности главног командатанта војске РС. Веће је утврдило да је постојао удружени подухват да се муслимани и хрвати трајно уколоне са терирорије. Оценивши изјаве и понашање руководства БиХ и Срба докази не иду у прилог да је геноцид био циљ удруженог злочиначког подухвата.10:52 - ВЕЋЕ: У СРЕБРЕНИЦИ БИЛО ГЕНОЦИДА; МЛАДИЋУ ОДОБРЕНА ПАУЗА
Веће је констатовало да је на подручју Сребренице било злочина геноцида, прогона, и нехуманог деловања присилног премештања. За неколико инцидената утврђено је истребљавање и нехумано дело присилног премештања.Веће је констатовало да је Младић био на разним положајима у ЈНА и од маја 1992 био на дужности главног командатанта војске РС. Веће је утврдило да је постојао удружени подухват да се муслимани и хрвати трајно уколоне са терирорије. Оценивши изјаве и понашање руководнства БиХ и Срба докази не иду у прилог да је геноцид био циљ удруженог злочиначког подухвата.

После тога Ратко Младић је затражио кратку паузу да оде до тоалета. Одобрена је пауза од пет минута.
11:22 - МЛАДИЋУ ПОЗЛИЛО

Медији преносе да је Младићу позлило током изрицања пресуде. Лекари су три пута мерили притисак генералу ВРС, а одбрана је тражила да се прекине заседање или одмах саопшти пресуда. Трибунал је то одбио.11:29 - НЕЛА КУБУРОВИЋ: СРБИЈА ОСТАЈЕ ПРИ ГАРАНЦИЈАМА ЗА ПУШТАЊЕ МЛАДИЋА ЗБОГ ЛЕЧЕЊА

Министарка правде Србије Нела Кубуровић изјавила је данас да Србија без обзира на пресуду ратном команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу пред Хашким трибуналом остаје при раније датим гаранцијама за његово пуштање на слободу због лечења. Она је новинарима у Палати Србија казала да не жели да прејудицира каква ће пресуда бити изречена Младићу, али да Србија не може бити задовољна досадашњим радом Трибунала који је, како је навела, примењивао селективни приступ.11:35 - МЛАДИЋ УДАЉЕН ИЗ СУДНИЦЕ, НАСТАВЉЕНО ЧИТАЊЕ САЖЕТКА


По завршетку паузе одбрана Ратка Младића је изнела Већу податак да је генералов притисак веома висок и затражила одлагање читања пресуде, или читање пресуде без образложења. Судија Ори је то одбио, после чега је генерал устао и хтео да се консултује са одбраном. Тада је судија затражио да Младић напусти судницу, после чега је он удаљен и настављено је читање пресуде.

Младић је смештен у просторију из које може да прати изрицање пресуде. Уз њега је лекарска служба која би требало да интервенише уколико то буде потребно.


11:46 - МЛАДИЋ ВИКАО: ЛАЖ, ЛАЖ!

Пошто је настављено са изрицањем пресуде, Младић је по уласку у судницу викао "Лаж, лаж", после чега га су га судије Трибунала удаљиле из те просторије.


11:47 - ВЕЋЕ КОНСТАТНОВАЛО ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ У САРАЈЕВУ


Веће је констатовало удружени злочиначки подухват у Сарајеву од маја 1992. до новембра 1995. године. Учесници удруженог злочина су били Радован Караџић, Станислав Галић, Драгомир Милошевић, Момчило Крајишник, Биљана Плавшић, Никола Кољевић.

Све злочине починиле су јединице Сарајевско-романијског корпуса. Оптужени Младић је учествовао у оснивању овог корпуса, и командовао јединицама у разним акцијама, наређивао модификоване авионске бомбе које су бацане на Сарајево, учествовао у ширењу пропаганде против Хрвата и муслимана и представницима међународне заједнице давао обмањујуће информације, навео је председавајући.

Судско веће нашло да је оптужени имао намеру да покрене и спроведе кампању гранатирања и снајперског деловања са циљем ширења терора међу цивилним становништвом Сарајева.

Додао је да је оптужени лично 28. маја 1992. командовао гранатирањем Сарајева, да је касније било других акција, као и да приликом њих није вођено рачуна о цивилима.


11:55 - ВЕЋЕ: МЛАДИЋ НАРЕДИО ЗАТОЧЕЊЕ ТАЛАЦА УНПРОФОРА

Наводи да је Младић наређивао заточење талаца Унпрофора и њиховог постављања на стратешким војних локацијама, како би се НАТО спречио да делује. Његов допринос у узимању талаца био је од кључног значаја за остварење циља УЗП (удруженог злочиначког подухватима).

11.50 - У вези са удруженим злочиначким подухватом у Сребреници, Веће је констатовало да је оптужени значајно допринео томе и свим делима са циљем геноцида, прогона, истребљења, нехуманог премештања муслиманског становништва... Оптужени је имао за циљ удружени злочиначки подухват почињењем кривичног дела геноцида у Сребреници, наводи председавајући.


12:01 - МЛАДИЋ ОСУЂЕН НА ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ
Судије у Трибуналу осудиле Младића на доживотну казну.

(новости, Агенција)***

Како год, могу да доносе још 1000 пресуда, генерал Ратко Младић је већ ушао у српску историју као ХЕРОЈ! 3 
 послато: Новембар 21, 2017, 05:19:40  
Започео Гога - Последња порука Гога
Било ту и тамо хапшења ових ранијих година, нарочито за време предизборних кампања, па ево и сада кренула држава "жестоко" Зеленко да се обрачунава са криминалом. И гле чуда, баш сада, када Градски избори за Београд, само што нису почели.....


Писали смо на овој теми још 2012.године о `Азотари` и невиђеној пљачки, па као неки саслушавани, хапшени,....ево ОВДЕ...и нешто није било неких спектакуларних хапшења,
али сада Вучић одлучио да све то "изведе на чистац" Cheesy


***


ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ
УХАПШЕНЕ 93 ОСОБЕ: "Пао" директор `Азотаре` оштећене за
180 милиона динара и челник полицијеЦитат

Директор ХТП `Азотара` и челник полицијске станице у Бачу ухапшени су данас у оквиру полицијске акције која је у току, сазнају `Новости`. Полиција је саопштила да су 93 особе лишене слободеРеч је о акцији сузбијања корупције, а незванично сазнајемо да је међу приведенима и Предраг Малишановић из Суботице, власник фирме `Азохем`, који је хапшен 2012. године са Јозефом Касом.

Полиција је данас у више одвојених акција на сузбијању криминала и корупције ухапсила 93 особе, док су против још 38 особа поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Међу ухапшенима су и шест полицијских службеника, укључујући и руководиоце ПС Бач и ПИ Кањижа, затим бивши руководилац општине Трстеник, инспектор Министарства за заштиту животне средине, запослени у Министарству правде, у градским управама у Врању и Нишу, запослени у пореским управама у Зајечару и Лесковцу, као и више одговорних лица у ХИП Азотари у Панчеву и запослени у ЕДБ Ниш.

Како је саопштио МУП, осумњичени су ухапшени на територији полицијских управа Београд, Нови Сад, Суботица, Панчево, Кикинда, Јагодина, Зајечар, Краљево, Крушевац, Ниш, Лесковац и Врање.

На терет им се, између осталог, стављају дела корупције и привредног криминала попут пореске утаје, примања и давања мита злоупотребе службеног положаја, проневере, али и дела општег криминала попут - неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, изнуда, разбојништво, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и угрожавање сигурности.ХАПШЕЊА У ТРСТЕНИКУ


У великој акцији МУП на нивоу Србије, крушевачка полиција ухапсила је пет особа, којима је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу одређено задржаавње до 48 сати. Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и неосновано добијање и коришћење кредита ухапшени су Б. Х. и М. Б,одговорна лица предузећа `Екокарика` Д.О.О. Београд и М. Л. одговорно лице за управљање отпадом овог предузећа, Ј. С. одговорно лице предузећа `Степ транс` и Б. В, радника овог предузећа, као и Б. В. одговорно лице ЈКП `Енергетика` из Трстеника.


Припадници МУП у Крушевцу ухапсили су Ј.Ј.(39) из Трстеника због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица. Постоје основи сумње да је она као одговорно лице Удружења грађана "Фонд за унапређење ресурса грађана" Трстеник, у периоду од 2009. до 2012. године присвојила новац у износу од 3.086.000 динара, који је био намењен за исплату путних трошкова ангажованих радника по пројектима "Нега старих и инвалидних лица" и "Уређење јавних површина и санација дивљих депонија", које су финансирали Министарство економије и регионалног развоја и Националне службе за запошљавање.


У оквиру сузбијање корупције и привредног криминала ухапшено је 37 особа због постојања основа сумње да су у периоду од 2009. године до данас извршили више кривичних дела којима су причинили штету буџетима Србије, Војводине, више локалних самоуправа и другим привредним субјектима и физичким лицима у износу од око 8,3 милиона евра.


У области борбе против општег криминала и кријумчарења наркотика укупно је ухапшено 56 особа и том приликом је заплењено 3,3 килограма марихуане, 170 грама хероина, 53 грама кокаина, 280 грама амфетамина, као и 17 комада екстазија. Такође, одузето је и 510 грама смеше која се користи за увећање количине наркотика и осам дигиталних вагица.Полиција је такође одузела и пет пиштоља, једну аутоматску и две ловачке пушке од којих једна са оптиком, 1.582 комада муниције различитог калибра, једну експлозивну направу са око 60 грама пластичног експлозива и једну тромблонску мину.АЗОТАРА: УХАПШЕНО ТРОЈЕ, ОШТЕТИЛИ ФИРМУ ЗА 180 МИЛИОНА ДИНАРА


Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Миљана Ђуровићаодговорно лице "ХИП Азотара" Панчево, П.Ђ. бивше одговорно лице овог предузећа и Н. П. бивше одговорно лице Службе одржавања "ХИП Азотара", због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву.


Како се наводи у саопштењу МУП-а, постоје основи сумње да су они током 2015. године, прекорачивши овлашћења и супротно захтеву Службе техничке припреме и потребама "ХИП Азотара", прихватили понуду привредног друштва "К. М. Монт" из Петроварадина и набавили технички неприхватљиве цеви, због чега је дошло до њиховог пуцања.


На овај начин, наводи се у саопштењу, "ХИП Азотара" Панчево оштећена је за 180.621.287 динара.


По налогу Основног јавног тужилаштва у Панчеву, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати.
ХАПШЕЊА У СУБОТИЦИ ЗБОГ ВИШЕМИЛИОНСКИХ ЗЛОУПОТРЕБА


Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су одговорно лице ДОО "Агро технолоџи" М.В. због постојања основа сумње да је извршио више кривичних дела пореске утаје, и одговорна лица предузећа ДОО "Компани СУ Азотара" П. М. и Ј. Ћ, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.


МУП је саопштио да је М.В. у саучешништву са још једном особом од августа 2015. до априла 2017. године, у намери да избегну обавезу утврђивања и плаћања акцизе и пореза на додату вредност на извршен промет жестоких алкохолних пића произвођача ДОО „Агро технолоџи“, организовали илегалну производњу.


Сумња се да су посредством више привредних субјеката алкохолна пића унели у велепродајне и малопродајне објекте, као и да су користили неверодостојну документацију и фиктивне послове.


Сумња се да су на овај начин избегли плаћање акцизе у износу од 87.703.129 динара и пореза на додату вредност у износу од 50.953.954 динара.
У ЛЕСКОВЦУ УХАПШЕНА ПОРЕСКА ИНСПЕКТОРКА ЗБОГ ПРИМАЊА МИТА


Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су Д. Б, инспекторку теренске контроле Пореске управе филијале у Лесковцу, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело примање мита и одговорно лице једног угоститељског објекта, због постојања основа сумње да је починио кривично дело давање мита.


Како је саопштио МУП, постоје основи сумње да је Д. Б. у јулу примила мито од Љ. М. у виду туристичког аранжмана у Грчкој, у вредности од 293.500 динара, како не би извршила службену радњу коју је морала извршити приликом контроле његовог угоститељског објекта.


По налогу Вишег јавног тужиоца у Лесковцу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, наводи се у саоопштењу МУП-а.


Такође, МУП је по налогу Првог основног јавног тужилаштва, поднео кривичну пријаву против два одговорна лица у предузећу "ППГ Маркетинг" и дистрибуција д.о.о, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба овлашћења у привреди у саизвршилаштву, којим су Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање АП Војводине оштетили за 2.500.000 динара.
ДВЕ ОСОБЕ УХАПШЕНЕ ЗБОГ ПРЕВАРЕ БАНКЕ


Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су две одговорне особе запослене у ПД "С.А.Б Естетик" због постојања основа сумње да су извршили кривично дело превара у саизвршилаштву.


Како се је саопштено из МУП-а, приведени су С. Б. и М. О због сумње да су у периоду од 31. августа 2012. године до данас прибавили противправну имовинску корист за себе и своја привредна друштва.


Сумња се, наиме, да је С. Б. са једном банком из Београда закључио Уговор о финансирању изградње стамбено-пословног објекта у Београду, у износу од 1.853.000 евра, а да је банци као средства обезбеђења кредита достављао Заложну изјаву и Уговор о залогу, потписане и оверене на основу више фалсификованих пуномоћја суинвеститора.

(З.У. Танјуг, С.Б.,вечерње НОВОСТИ)


 4 
 послато: Новембар 20, 2017, 07:35:50  
Започео nina - Последња порука nina
Добар предлог,али непотпун.Заборавили су и остале странке,а нарочито сопствену,чије афере такође треба да се испитају.

 5 
 послато: Новембар 20, 2017, 07:35:20  
Започео nina - Последња порука nina
Предлози за оснивање 24 анкетна одбора

Цитат
ПРЕДСЕДНИК Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предао у процедуру Народне скупштине 24 предлога о образовању анкетних одбора који имају за циљ да испитају афере Српске напредне странке, открију њихову позадину и да се коначно сазна и докаже ко су они који су одговорни за њих, како би сви кривци завршили иза решетака.
- Наши посланици предложили су анкетне одборе за утврђивање чињеница у вези са стечајем у "Гоши", злоупотребама и корупцији у "Железари Смедерево", ситуацијом у "Ер Србија"... - рекао је Шутановац.

Извор:вечерње НОВОСТИ


 6 
 послато: Новембар 18, 2017, 03:35:19  
Започео moka - Последња порука moka
Само што је прорадила чувена музичка фонтана на Славији,најављена је реконструкција целог Трга .Фонтана је престала са радом,а градски оци на челу са Синишом Мали (наравно уз асистенцију Главног А.В.) су кренули у предизборно "сређивање" града.

Цитат
ZATVARA SE KRUŽNI TOK Evo kako će izgledati Slavija tokom naredna DVA MESECA

- Radovi na Slaviji će trajati 60 dana, a uporedo će se raditi i na obnovi desne strane Bulevara oslobođenja. Radove izvodimo tokom letnjih meseci, kada su gužve u saobraćaju manje, i zato pozivam sugrađane da budu strpljivi jer je pred nama važan posao o kojem se godinama unazad govori, ali je tek ova gradska vlast zaista i počela da sređuje ovu važnu saobraćajnicu. Osim što sređujemo sam Trg Slavija i Bulevar oslobođenja, radimo i na platou na Slaviji, odakle su prethodno porušeni nelegalni objekti, pa će ceo trg dobiti lepši izgled. Verujem da će po završetku radova ovaj deo grada izgledati potpuno drugačije i da će zasijati na pravi način - rekao je za “Blic” gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Zbog radova na rekonstrukciji Trga Slavija, fontana će biti isključena. Ona neće raditi tokom izvođenja radova, odnosno najkasnije do polovine novembra. Kako ne bi došlo do oštećenja, fontana će biti adekvatno ograđena i konzervirana do njenog ponovnog puštanja u rad.

BUDUĆI IZGLED NOVE SLAVIJENakon završenih radova, Bulevar oslobođenja imaće šest saobraćajnih traka, četiri će biti saobraćajne, sa strana će biti smeštene tramvajske šine, baš kao i na Trgu Slavija. Oko fontane će biti tri saobraćajne trake, dok će šinski prevoz biti sa strane, gde će biti i stajališta javnog gradskog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do izmenjenog režima saobraćaja, pa će na delu u Bulevara oslobođenja i Slaviji radovi biti podeljeni u četiri faze.


OVAKO ĆE IZGLEDATI KRAJEM NOVEMBRA:http://www.blic.rs/vesti/beograd/kolaps-oko-slavije-od-juna-do-novembra-rekonstrukcija-krece-sredinom-maja-i-bice/6ckb2rx


Дође и тај дуго очекивани новембар!

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=CfwHMAFtch8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=CfwHMAFtch8</a>Обишао сам Славију пешке - боље да нисамКружни ток на Славији отворен је после шест месеци реконструкције, а радници и даље „шминкају” околне тротоаре и плато који гледа на фонтану. После возача који су били фрустрирани месецима, сада је дошао ред на пешаке који сређивањем овог дела града нису добили, чини се, баш ништа.

„Београђани, иначе храбри људи, вековима осећају урођен страх само од две ствари: од леда у пићу и од промаје”, написао је Момо Капор у свом делу „Магија Београда”. Последњих година актуелна је још једна, трећа ствар, које су становници и посетиоци престонице почели да се ужасавају – саобраћајне гужве.

 То је нарочито било изражено током неколико претходних месеци. Било је радова готово на сваком кораку, а веома битне саобраћајнице – Трг Славија, Булевар ослобођења и Рузвелтова улица – рађене су исто време. Срећом, од данас су поново на услузи возачима.

Евидентно је да су гужве мање и то је лепа слика у којој коначно можемо да уживамо после пола године. Ваљда ће, ето, због тога и током јутарњих и поподневних шпицева гужве бити мање, а путници у ГСП-у мање нервозни.

Славија, једна од „жила куцавица” Београда, такође је продисала. Трамваји поново флертују са кружним током, а пролазак кроз Немањину више није авантура у коју се упуштају само најхрабрији. Барем је тако за аутомобиле.

Нажалост, пешаци реконструкцијом баш ништа нису добили. Пешачки прелази у улицама које се сливају у кружни ток сада су мало даље, па је и пешачење мало дуже. За једну најобичнију шетњу око кружног тока, и то средњим темпом користећи се пешачким прелазима, потребно је око десет минута.
 Сада се "шминка" тротоар Фото: Предраг Дедијер


А пешаци, да би уштедели који корак, Београдску улицу и даље прелазе на месту некадашњег пешачког и готово скроз занемарују постојање новог који је мало удаљенији.

Замислите само како би било да су за пешаке урађени подземни пролази испод кружног тока? Рецимо, од хотела Славија до Српских владара требало би вам пола минута. Не желимо да нас погрешно схвате и да помисле како пљујемо нешто што је заиста било потребно Београду. Не. Само би толико тога било лакше, и возачима и нарочито пешацима, да се водило рачуна о свему.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=G0DY4Q8ttaQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=G0DY4Q8ttaQ</a>

 Noizz News


 7 
 послато: Новембар 18, 2017, 01:47:59  
Започео Гога - Последња порука Гога

88. Литија  за Православну слободу Србије

одржаће се
 

у суботу, 18.новембра

Окупљање у 15 часова испред владе Србије!
Литија креће ка Патријаршији, поред Скупштине до РТС јавног сервиса
и назад.


Народе дођите
 да у миру прођемо Литијом и молимо се  Светом Архангелу Михаилу и
Српским Свецима за спас наше Светиње
.


Нема прече потребе данашњице –
од одбране Православља и Грачанице !

Цитат

Устаљени програм свакосуботњих Литија:
 Окупљање у 15 часова испред назови "владе Србије",
уводно обраћање у 15:30,
полазак Литије у 15:45, обраћања испред Патријаршије у 16:45,
испред НеНародне Скупштине око 17:50,
 испред лажљивог РТС-а око 18:10
 уз емитовање новог Слободног Српског Дневника
и,
потом, повратак на централно место непрестаних Православних протеста
испред назови "владе Србије" у 19:00 часова.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rs8kkVsb_JU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rs8kkVsb_JU</a>


Богом нам добродошли
 док још времена за сведочење Истине,
а тиме и наде за слободу Православне Србије јоште има!


(Истинољубље) 8 
 послато: Новембар 16, 2017, 07:19:40  
Започео Гога - Последња порука Гога
"Измена Устава је кукавичје јаје којим желе да признају Косово"


Гостујући у `Духовној трпези` 15.новембра 2017.године, председник Покрета 1389 Радојко Љубичић је, коментаришући унутрашњи дијалог који се води око статуса Косова и Метохије изјавио: "Код нас у Покрету 1389 нема никакве дилеме око посвећености Косову и Метохији. Наше је полазиште да је Србија, с обзиром на значај и вредност Косова и Метохије, само део јужне српске покрајине. С обзиром на најновије тенденције овог `унутрашњег монолога` власти и њој блиских институција и структура, примећујемо да се кукавички јаје пребацује на покушај измена важећег Устава, за време важења истог. Устав Србије усвојен је на општенародном референдуму и не може се усвајати другачије, то мора знати сва јавност, као и сви који у `монологу` учествују"

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=sHxEsLWGF70" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=sHxEsLWGF70</a>

(Правда)


 9 
 послато: Новембар 15, 2017, 17:47:47  
Започео chule80 - Последња порука chule80


Драга браћо и сестре,

велика нам је част да вас позовемо на свечану академију:


"Колубарска битка - од амбиса до тријумфа"
Свечана академија ће се одржати у четвртак, 7. децембра 2017. године, са почетком у 19 сати, у Дому Војске Србије у Београду, улица Браће Југовића бр. 19.

Овим догађајем желимо да сачувамо сећање на војнике Краљевине Србије, коју су својом жртвом у јесен 1914. године одбранили нашу отаџбину и народ. Колубарска битка је најважнији окршај србске и аустро-угарске војске у Првом светском рату, а јединствена је по томе да је војска којој је био предвиђен потпуни слом прешла у контранапад и остварила убедљиву победу.


Највећа заслуга за славну победу припада генералу Живојину Мишићу, који је после ове битке унапређен у чин војводе.

Током Колубарске битке (16. новембар - 15. децембар 1914.) погинуло је 22 хиљаде србских војника, а преко 91 000  је рањено. Управо нас то обавезује на поштовање и неговање културе сећања истинских хероја нашег народа.


Учесници:

- Милосав Недић, историчар, један од најбољих познавалаца Колубарске битке данас у Србији

- Драгиша Симић, етно стваралац и здравичар шумадијског краја

- Ивана Жигон, глумица, која ће оживети лик Милунке Савић - учеснице Колубарске битке

- Милан Чучковић, испред организатора, који ће најавити четврти Колубарски марш

- Ансамбл Косовски Божури

 


Организатор:

- Удружење Србски Светионик

 10 
 послато: Новембар 15, 2017, 17:45:22  
Започео chule80 - Последња порука chule80
 Ми на Кајмакчалану, светилишту и капији слободе! Улазу у Отаџбину, која је вапила за слободом! Освојен на јурише, храбрим срцима и мишицима јунака, очева, браће, стричева, ујака, мужева, дечака, младића-хероја!

За славу предака и будућност потомака! ЖИВЕЛА СРБИЈА!

 

Предраг Антоновић
23.9.2017.

Странице: [1] 2 3 ... 10
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!