forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 19, 2018, 12:17:47


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 послато: Октобар 09, 2018, 09:20:55  
Започео Гога - Последња порука Гога
ВУЧИЋ:
Србија остаје војно неутрална, али ће сарађивати са НАТО-ом


Међународна теренска вежба управљања последицама ванредних ситуација "Србија 2018" одржава се у Младеновцу. Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је у ванредним ситуацијама најважнија брза реакција и да можемо једни другима да помогнемо. Јенс Столтенберг je поручио да је вежба прилика да се покаже како НАТО и Србија развијају своје пријатељство и партнерство.


Председник Александар Вучић је пожелео добру вежбу и њену успешну реализацију и захвалио генералном секретару НАТО-а Јенсу Столтенбергу на присуству и подршци у организовању вежбе.

"Столтенберг је увек драг и добродошао гост Републике Србије. Част ми је да отворим 18. вежбу Евроатлантског координационог центра за одговор у случају катастрофа, који се организује у сарадњи са МУП-ом Србије", навео је Вучић.

Истакао је да је поносан што се таква вежба први пут одржава у Србији и што ће представници 38 земаља радити заједно, зближити се и омогућити у наредном периоду међусобну помоћ у ванредним ситуацијама.

"Ово је једна од највећих оваквих вежби које су одржане. Овде је реч о спасавању живота обичних људи и међусобној помоћи. Као што је хуманиста Алберт Швајцер говорио – сврха људског живота је да служи и да показује саосећање и вољу да помогне другима", истакао је председник Србије.

Нагласио је да се Србија уверила у значај међусобне помоћи током поплава 2014. године и када су у помоћ из иностранства дошла 22 тима из 14 земаља са више од 600 спасилаца и захвалио на помоћи.

"Наша дужност је да притекнемо у помоћ другима, када их снађу сличне невоље", поручио је Вучић.

Нагласио је да су част, саосећање и солидарност особине својствене народу Србије.

Како је рекао, природне катастрофе су данас веома сложено питање због њихове велике непредвидивости и зато је одговор на њих веома комплексан задатак који од нас тражи координацију, сарадњу и спремност.

"Овде смо данас да бисмо показали колико смо успешни у координацији, сарадњи и спремности да делимо одговорност и једни другима да помогнемо, како у отклањању последица тако и у њиховом предупређивању. Исто тако, искуство других земаља је од изузетног значаја и добро ће доћи институцијама Србије у ванредним ситуацијама које чине систем заштите и спасавања", рекао је председник Србије.


"Србија остаје војно неутрална"

Вучић је поновио да је Србија војно неутрална земља и да ће чувати своју војну неутралност, али и сарађивати са НАТО-ом.

Захвалио jе генералном секретару НАТО-а Јенсу Столтенбергу што ни на који начин није желео да утиче на одлуку Србије и на њено независно и самостално одлучивање где и како жели да буде у будућности.

"Желим да се захвалим генералном секретару НАТО-а због подршке у организовању ове вежбе и на чињеници да ниједног секунда, а имали смо дуге разговоре, ни на који начин није желео да утиче на одлуку Србије, на њено независно и самостално одлучивање где и како жели да буде у будућности", рекао је председник.

Додао је да Србија добро сарађује и сарађиваће са НАТО-ом, као што има добре односе и са Русијом и Кином.

"Србија се налази у последњој фази стварања и прихватања ИПАП 2018/20. и то је нешто на чему ће Србија да ради. Хоћемо, желимо и морамо, без обзира на болну те тешку историју, да због будућности наших грађана имамо добре односе", закључио је Вучић.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=nGKw0IrQUOY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=nGKw0IrQUOY</a>Столтенберг: НАТО подржава дијалог као кључ стабилности

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг истакао је да Кфор осигурава безбедно окружење за све заједнице на КиМ, укључујући и Србе и да у пуној мери подржава процес нормализације односа.

Столтенберг је, у изјави новинарима, након присуства цивилној вежби НАТО-а у Младеновцу, рекао да је дијалог најбоља платформа за налажење решења које поштује права свих заједница.

"Дијалог је кључ стабилности у региону", поручио је шеф НАТО-а.

Столтенберг је рекао да се овом вежбом види да Србија и НАТО оснажују своје партнерство, које је започето 2006. године и да се од тада однос развија и оснажује из дана у дан.

Указао је да је са председником Александром Вучићем отворио највећу цивилну НАТО вежбу са око 2.000 учесника.

"Ова вежба је битна, јер је то начин да се оснажи наша спремност да одговоримо на природне катастрофе. Такође показује како радимо заједно на развоју нових технологија, бољих начина међусобног комуницирања, организујемо заједничко командовање", објаснио је генерални секретар НАТО-а.

Наводи да је ово била прилика да се покаже како НАТО и Србија развијају своје пријатељство и партнерство.

"Ово није војна вежба, будући да НАТО није само војни савез. Ово је цивилна вежба која се бави одговорима на ванредне ситуације, са циљем спасавања живота. Видели смо да је овај регион био изложен природним катастрофама", нагласио је Столтенберг.

Додаје да је свестан да је НАТО остао контроверзан у Србији, због сећања на бомбардовање из 1999. године.

"То сећање је и даље болно за многе, посебно оне који су изгубили блиске особе. Међутим, циљ акције је био да заштите цивиле у региону и сваки невини живот који је изгубљен је велика трагедија. Жалим за сваком жртвом на обе стране и упућујем саучешће породицама. Прошлост не можемо да заборавимо, али можемо да гледамо у будућност", нагласио је генерални секретар НАТО-а.

Столтенберг је рекао да се свуда на Западном Балкану НАТО посвећује свом свеобухватном циљу изградње мира и стабилности, који су темељ за напредак.

"Данас су савезници НАТО-а највећи инвеститори у Србији, који доносе радна места и привредни раст. Србија је остварила импресиван раст и реформе", рекао је генерални секретар НАТО-а.

Указује да су поједине земље регионалне чланице НАТО-а, а да Србије то не жели.

НАТО, према његовим речима, у пуној мери подржава неутралност за коју се определила Србија и поздравља што се одлучила за партнерство са НАТО-ом.

То, како истиче, користи обема странама. Подсетио је да је НАТО помогао уништењу велике количине оружја, обучавао више хиљада припадника Војске, а да Србија има обучено медицинско особље које учествује у НАТО мисијама.

На крају је указао да има лепа сећања из свог детињства у Србији, и да му је после пуно деценија увек задовољство вратити се у Београд.

"Ова посета показује снагу партнерства, а вежба шта можемо да урадимо заједно изграђујући бољу будућност", закључио је Столтенберг.

Генерални секретар НАТО-а похвалио је импресивне економске реформе које је Србија спровела, као и привредни раст земље.

Вежбу организују Министарство унутрашњих послова – Сектор за ванредне ситуације и Евроатлантски координациони центар за ванредне ситуације НАТО-а.

Вежба ће трајати од 8. до 11. октобра на територији Младеновца, Сопота и Аранђеловца", наведено је у саопштењу МУП-а.

У овој међународној цивилној теренској вежби око 2.000 учесника из 38 земаља увежбаваће широк спектар операција уклањања последица ванредних ситуација.Вучић са Столтенбергом о Космету

Председник Александар Вучић изјавио је да се договорио са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом да у случају било какве кризне ситуације на КиМ могу брзо да ступе у контакт, како би могли да се спрече сукоби и теже последице.

Вучић је рекао да је замолио Столтенберга да се не смањује мисија Кфора на КиМ, јер је то једина заштита за српски народ.Вучић: Морамо да порадимо на односу са НАТО-ом

Морамо више да радимо на односу према НАТО-у, с обзиром на то да унапређујемо сарадњу с том алијансом, рекао је Александар Вучић, али је истакао да то не значи да Србија више неће бити војно неутрална земља.

Вучић је рекао новинарима да у српском народу постоји ниска популарност према питању сарадње са НАТО-ом и да је то, пре свега, због оног што се дешавало 1999. године, као и претходних неколико година на КиМ.

"Али, из нашег угла, на рационалном нивоу, задовољни смо нашом сарадњом. Ту се ради више о емотивним и психолошким питањима, углавном због 1999. године и питања КиМ. То је прави разлог, а све остало је мање или више споредна појава, али ово је нешто на чему морамо да радимо. Ми унапређујемо нашу сарању, Србија је војно неутрална земља и немамо тежњу да постанемо део било каквог војног савеза", рекао је председник Србије.

(Правда)


***


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Qnbo3oMV6ec" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Qnbo3oMV6ec</a>Младеновчани,Сопоћани, Аранђеловчани, где сте? Спавате ли или гледате ТВ ПИНК Молим? Превртање очима
 12 
 послато: Октобар 08, 2018, 03:10:35  
Започео nina - Последња порука nina

20:49 - МУП:ИЗБОРИ ПРОТЕКЛИ БЕЗ УГРОЖАВАЊА БЕЗБЕДНОСТИ
Процес гласања на 2.098 бирачких места у Републици Српској протекао је без угрожавања безбедносне ситуације и већих нарушавања јавног реда и мира, саопштено је вечерас из МУП Републике Српске.


Полицијски службеници МУП Републике Српске су од 15 часова па до затварања бирачких места у Републици Српској у 19 часова поступили, како се наводи, по две пријаве о нарушавању јавног реда И мира на бирачким местима.


МУП подсећа да се забрана о превозу експлозивних материја на подручју Републике Српске примењује до сутра у 6,00 часова.


20:56 - КОВАЧЕВИЋ: ДОДИК ЈЕ ВЕЋ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БИХ


Атмосфера у Изборном штабу СНСД је победничка, а портпарол те странке Радован Ковачевић каже да је лидер те странке Милорад Додик практично већ нови члан Председништва БиХ из Републике Српске.


Према првим резултатима, каже Ковачевић, на основу до сада пребројаних 20 одсто гласачких листића, Додик води са 58 одсто гласова грађана РС.


Према речима Ковачевића, противкандидат Младен Иванић има око 40 одсто гласова.


Ковачевић је захвалио И честитао свим грађанима који су изашли на изборе И гласали за кандидате СНСД, с обзиром на то да је ово, како је рекао, била једна од најпрљавјих кампања.


У Изборном штабу ПДП атмосфера је оптимистична, а очекује се обраћање председника те странке Бранислава Бореновића који је кандидат Савеза за побједу за Парламентару скупштину БиХ.


У седишту странке су Игор Црнадак И Младен Иванић, кандидат за српског члана Председништва БиХ.


И у Изборном штабу СДС, чији је председник Вукота Говедарица, кандидата за Председника Републике Српске, атмосфера је оптимистична, уз опрез.


У странци очекују да му се прдружи Иванић. Савез за победу очекује победу Говедарице.21:00 - ДОДИКУ 57 ОДСТО ГЛАСОВА НА ОБРАЂЕНИХ 39 ОДСТО
На 39 одсто обрађених бирачких места председник Додик је освојио 57 одсто гласова. Додик већ је освојио 120 хиљада гласова
21:19 - ПДП: ИВАНИЋ ПРОГЛАСИО ПОБЕДУ
Лидер ПДП, чланице Савеза за побједу, Бранислав Бореновић обратио се вечерас новинарима и саопштио да кандидат за српског члана Председништва БиХ, Младен Иванић, води испред противкандидата Милорада Додика за око пет одсто гласова.

Бореновић је изразио посебно задовољство великом излазношћу у градским срединама, пре свега Бањалуци, додајући да су те средине највише и гласале за Иванића.

Бореновић је рекао да на основу 20 одсто обрађених гласачких листића, Иванић води

На основу обрађених 20 Младе Иванић води 51,6 одсто гласова, а да Додик има 45,8 одсто гласова.

У том савезу очекују наставак тог тренда, а Бореновић каже да док Иванић води у градским срединама, Додик води у сеоским срединама.

Оценио је да је важно и то што је Бањалука гласала за Иванића и додао да је уверен да ће он остати на месту српског члана Председништва још четири године.

Иванић води каже Бореновић у Новом Граду, Модричи, Бјељини, Добоју.21:23 - ЦИК: ИЗЛАЗНОСТ 53,56 ОДСТО
Сва бирачка места затворена на време. Председник ЦИК-а Бранко Петрић саопштио је на прес конференцији да је излазност на општим изборима у БиХ 53,56 одсто.21:24 - СНСД-ДНС-СП ИМА ВИШЕ ОД 23.000 ГЛАСОВА
На основу шест одсто укупно обрађених гласова, кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик има више од 23.000 гласова, а кандидат Савеза за побједу Младен Иванић око 15.000.21:38 - ДНС: ДОДИК И ДАЉЕ ВОДИ
25 одсто обрађених бирачких места, кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП Милорад Додик освојио 60,17 одсто гласова, а кандидат СзП Младен Иванић 39,56 одсто. Избори за председника Српске - према подацима ДНС-а, води Жељка Цвијановић.


21:39 - ХДЗ: ЧОВИЋ ВОДИ
Невенко Херцег из ХДЗ-а БиХ каже да њихов кандидат за члана Председништва БиХ, Драган Човић, уверљиво води. Према његовим речима, Човић у неким срединама води и изнад 70-80 одсто.21:39 - ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: КОМШИЋ ИДЕ У ПРЕДСЕДНИШТВО КАО ПРЕДСТАВНИК ХРВАТА
У изборном штабу Демократског фронта у Сарајеву, чији се кандидат Жељко Комшић бори за место хрватског члана Председништва БиХ, влада оптимистична атмосфера. Милан Дуновић, члан Председништва странке у изјави за Анадолију рекао је да имају велику сигурност да ће Комшић бити члан Председништва.21:41 - ЦРНАДАК: ВОДИ ИВАНИЋ
Игор Црнадак из Иванићеве странке ПДП тврди да њихов кандитат води испред Милорада Додика.

„Резултати су за нас изразито оптимистични. Додик је у Бањалуци поражен, а на основу 44,6 одсто пребројаних гласова Иванић у целој Српској води за око 8.000 гласова“, рекао је Црнадак за Српскаинфо.21:44 - СНСД: 200.000 ГЛАСОВА НА ОСНОВУ 59,5 ОДСТО ОБРАЂЕНОГ МАТЕРИЈАЛА
СНСД на основу 59,5% обрађеног материјала: Додику око 200.000 гласова, Иванићу 153.00022:11 - СНСД: ДОДИК ЋЕ УСКОРО ПРОГЛАСИТИ ПОБЕДУ
Радован Ковачевић - Додик ће веома брзо да прогласи победу. На основу 72,60 одсто обрађених бирачких места Додик има 56 одсто гласова.


22:49 - ДОДИК ПРЕШАО 300.000 ГЛАСОВА
Према подацима СНСД-а на обрађених 81,84 одсто бирачких места Милорад Додик је освојио 303.904 гласова, а Младен Иванић 241.051 гласова.23:06 - И ЗА ПДЛ ДОДИК ПРЕШАО ВОЂСТВО

Према последњим подацима ПДП-а, чланице Савеза за побједе, Милорад Додик је прешао у вођство у односу на Младена Иванића са 1.700 гласова бирача.

Како је саопштио лидер те странке Бранислав Бореновић, исход ових избора је веома неизвестан и о томе ко ће бити победник ових избора одлучиће, како је рекао, фото финиш.

“Изборна трка је толико неизвесно да је тешко зати ко је победник И не само вечерас. То је И разлог због којег се још не оглашавају ни Додик нии Иванић, јер треба бити сигуран”, казао је Бореновић новинарима у седишту странке.

Према његовим речима, на осову 451.986 пребројаних гласачких листића, Додик има подршку 213.826 гласача, а Иванић 211.933, што је разлика од 1.697 гласова, 42 промила, у корист Додика.


23:28 - ЏЕФЕРОВИЋ: ПОБЕДА НА ИЗБОРИМА ЗА ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА
Шефик Џаферовић је објавио победу на изборима за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа.

Џаферовић је победу објавио на конференцији за новинаре док су окупљени у штабу Странке демократске акције узвикивали "Шефик, Шефик".

"СДА је лидерска политичка странка. Захваљујем се се грађанима који су гласали за мене. Ја сам побиједио за члан Предсједништва БиХ", казао је Џаферовић што су окупљени поздравили овацијама.

Додао је да СДА није неозбиљна странка и да не би објављивала резултате да није сигурна у њих. Истакао је да су грађани БиХ, гласавши на скоро 6.000 бирачких мјеста без озбиљних инцидената, показали демократски идентитет.
23:32 - РЕПУБЛИКА СРПСКА ИМА ПРЕДСЕДНИЦУКада је реч о кандидатима за председника Републике Српске, портпарол СНСД-а Радован Ковачевић је рекао да је на основу 34,97 одсто обрађених бирачких места, Цвијановићева освојила 96.201, а Говедарица 77.000 гласова.

„Република Српска има председницу!“, рекао је Ковачевић.23:32 - ПОЧЕЛО ОБРАЋАЊЕ ДОДИКА


Милорад Додик је на прес конференцији СНДС проглашен за српског члана Председништва БиХ.23:33 - ДОДИК: ПОБЕДА ЧИСТА КАО СУЗА
Милорад Додик је на прес конференцији СНДС проглашен за српског члана Председништва БиХ.

Додик објавио је да је добио са разликом од 70.000 гласова.

„Ово је победа чиста као суза!“, рекао је Додик.
Он је рекао да очекује да ће коначна разлика бити око 80.000, а за Жељку Цвијановић око 40.000 гласова.
„Извојевали смо победу у многим општинама. Захваљујем се свима који су гласали за нас и коалиционим партнерима. За председника Српске сачекаћемо још мало. Не могу им помоћи ни сто америчких и британских амбасада“, рекао је Додик.
Према његовим речима Иванић је кажњен због калкулантске и поданичке политике према Западу.

„Залагаћу се за позицију РС и моја девиза ће бити РС пре свега. Одбациваћу сваку врсту наметања. Не занима ме ко су изабрани чланови из друга два народа и не калкулишем са тим“, рекао је Додик.

Према његовим речима, он је водио позитивну кампању и није злоупотребљавао догађаје који немају везе са политиком.

Додик каже да ке сада кључно питање како обезбедити јединство власти на нивоу РС и БиХ и да је са бројем гласова које је добила Жељка Цвијановић то и могуће.

„Једино питање које имам за опозицију је колико пута морам да их победим да би се уморили“, рекао је Додик.

Додик каже да ће у згради Председништва где он буде седео морати да буде застава РС.

23:43 - СА ВУЧИЋЕМ САСТАНАК ПРЕ НЕГО СА КОЛЕГАМА
-
Пре него што сам дошао на проглашење победе чуо сам се са председником Србије Александром Вучићем - рекао је Додик. - Он је са радошћу примио вест о овим резултатима. Са њим ћу се срести врло брзо, можда чак и пре него што се састанем са својим колегама у Председништву. Србија је била на удару Иванићевих лажи.

Извор:Новости


 13 
 послато: Октобар 07, 2018, 20:09:58  
Започео nina - Последња порука nina

 11:28 - ГЛАСАЊЕ У АМБАСАДИ БИХ У БЕОГРАДУ
Бирачко место у Амбасади БиХ у Београду, једино у Србији за гласање на општим изборима у БиХ, отворено је у 7.00 часова, потврдила је председница изборне комисије на овом бирачком месту Мирјана Остојић. Она је додала да је регистровано 60 гласача за гласање у одсуству.
11:51 - ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ : ОВО ЈЕ ДАН ДЕМОКРАТИЈЕ
Гласала и председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић: Ово је дан демократије

„Грађани желе мир, просперитет и развој“, поручила је премијерка.

Цвијановићева је на бирачко место дошла са породицом, супругом и синовима, који су такође гласали.


11:52 - МУП СРПСКЕ: ДО САДА ЗАБЕЛЕЖЕНО ДВА ИНЦИДЕНТА
Безбедност на гласачким местима, као и на подручју целе Републике Српске је стабилна и без већих нарушавања јавног реда и мира, а до сада су забележена два инцидента, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Српске.


11:55 - ДРАГАН ЧОВИЋ ГЛАСАО У МОСТАРУ
12:12 - АНКЕТА ГРАЂАНА: ОЧЕКУЈЕМО КОРЕКТНЕ ИЗБОРЕ И НЕКА ПОБЕДИ НАЈБОЉИ


Грађании Републике Српске очекују да данашњи општи избори у БиХ прођу у коректној и мирној атмосфери као и да победе најбољи кандидати.

"Очекујемо коректне изборе, да победи најбољи", каже један од анкетираних грађана на бирачком месту Старчевци.

Да ће победити најбољи очекује и једна грађанка која, пак, додаје да је жалосно што свии желе промене, али промене набоље.

С друге стране, има и оних који немају велика очекивања од избора и не верују да ће бити промена.12:17 - ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА ДАО СВОЈ ГЛАС У ГАЦКУ

Кандидат опозиционог Савеза за победу за председника Републике Српске Вукота Говедарица гласао у Гацку, где је оценио да је ово велики дан за Републику Српску и њене грађане.12:38 - ИЗЛАЗНОСТ ДО 11 ЧАСОВА 11,41 ОДСТО

Председник Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ Бранко Петрић изјавио је данас да је излазност до 11 часова на бирачким местима у БиХ 11,41 одсто, што је за око три одсто мање него пре четири године у истом периоду.

Како је рекао, у првом пресеку не налазе се подаци из Добоја, Брчког и Бијељине одакле још нису стигли подаци о излазности.

Највећа излазност је у мањим срединама, а предњачи Калиновик гђе је излазност до 11.00 часова 31 одсто, преносе Независне.
12:49 - У САРАЈЕВУ ГЛАСАО ЖЕЉКО КОМШИЋ
Жељко Комшић, који је у два наврата био члан Председништва БиХ, али, како га је оптуживао ХДЗ, гласовима Бошњака, позвао је, након гласања, грађане да у што већем броју изађу на изборе.

"Волео бих да што више људи изађе на изборе, јер ће онда и резултат бити легитимнији. Према ономе што могу да видим, не знам да ли је то због лепог времена или је нешто друго у питању, видим да много људи излази на изборе. То говори да људи показују интерес, да нису баш дигли руке од целе ситуације у БиХ", оценио је Комшић и додао да само грађани могу да буду покретач промена.

Он је додао и да је немогуће очекивати да избори буду "апсолутно регуларни и фер".

"Увек ту има неких варања, грешки, како год то зовемо. Зато је неопходно да институције које су надлежне за спровођење избора, пре свега Централна изборна комисија, свој посао одраде онако како треба", рекао је Комшић.12:50 - ДОДИК У ЛАКТАШИМА: ЖЕЛИМ СВИМА ДОБРО ЗДРАВЉЕ БЕЗ ОБЗИРА ЗА КОГА ГЛАСАЈУ
Председник Републике Српске и кандидат за члан Председништва БиХ Милорад Додик гласао је данас у Дому културе у Лакташима, након чега је поручио да је срећан народ који може да бира власт на демократским изборима.

"Очекујем да ће све протећи у најбољем реду", рекао је Додик, преноси РТРС.

Како је оценио, грађани треба да изаберу компактну власт која ће функционисати у интересу РС и изразио задовољство што избори протичу у најбољој атмосфери.

"Велика је привилегија за грађане РС да на демократским изборима бира своју власт. Желим људима добро здравље без обзира за кога се определе", рекао је Додик.13:12 - МУП-НИЈЕ БАЧЕН СУЗАВАЦ У ДОБОЈУ
На бирачком месту у добојском насељу Приђел није бачен сузавац, како је раније објављено у појединим медијима, саопштла је Полицијска управа Добој.

Како је саопштено, полицијска патрола је била на лицу места и нису "уочене никакве активности", преносе бањалучке Независне.

Коалиција "Под лупом" саопштила је раније на конференцији за новинаре да је на једном бирачком месту у Добоју, у једној основној школи, бачен сузавац и да је због тог догађаја изборни процес на том месту прекинут, као и да је случај пријављен свим надлежним институцијама, укључујући полицију.14:13 - ЏЕФЕРОВИЋ: БиХ ДА КРЕНЕ НАПРЕД
Кандидат за члана Председништва БиХ из редова бошњачког народа Шефик Џаферовић изјавио је данас да је уверен у победу и да очекује да БиХ, после данашњих избора, крене напред.

"Очекује масовну подршку свих грађана БиХ", рекао је Џаферовић пре него што је гласао, и додао да су Босни и Херцеговини потребни стабилност, економски просперитет и европске интеграције, преноси АП.

Додао је, такође, да политичари у БиХ морају да почну "већ сутра ујутру... да формирају руководећа тела на свим нивоима и почну са испуњавањем горе наведених циљева".

Џаферовић је из СДА и, ако победи, замениће Бакира Изетбеговића у трочланом Председништву.14:35 - МОДРИЧА: НИСКA ИЗЛAЗНOСT У JУTAРЊИM ЧAСOВИMA
У Moдирчи je тaчнo у 7 чaсoвa пoчeлo глaсaњe нa свих 45 глaсaчких мeстa. Нa глaсачкoм брojу 2, у Кинo Сaли Maркo Никић (73) je први искoристиo свoje грaђaнскo прaвo.

-Чин глaсaњa je прaвo дa свaки пунoлeтaн чoвeк дoклe гoд живи имa прaвo дa глaсa и дa oдлучуje пo свojoj вoљи и сaвeсти кo ћe дa прeстaвљa у влaсти. Нaдaм сe дa ћу нa joш бaр нeкoлико избoрa изaћи нa свojим нoгaмa –шeрeтски je нaглсиo Никић. И зa Мoдричaнинa Влaдимирa Илићa глaсaњe je пoсeбaн чин.

- То je свeчaнa oбaвeзa свaкoг грaђaнинa. Избoр je нaш и ми бирaмo oнoгa кoгa хoћeмo, сaдa и oпeт зa чeтри гoдинe. Тo je суштинa причe- зaкључиo je Илић.У oпштинскoj избoрнoj кoмисиjи сaзнaли смo дa je глaсaњe у Moдричи пoчeлo тaчнo у 7 чaсoвa и протичeбeз прoблeмa нa свих 45 глaсaчких мeстa.

-Свe je урeднo нa свим бирaчким мeстимa и никaквих прoблeмa ниje билo сa избрoним мaтeриjaлoм. Излазнoст дo 11 чaсaва jебилa oкo 17%- рeклa je Ружицa Кaрaмaнoвић, прeдсeдницa OИК Moдирчa.У рeдoвни бирaчки списaк oпштинe Moдирчa уписaнo 28.178 глaсaчa, путeм пoштe мoћи ћe глaсaти 1.402a у oдсуству 143 бирaчa. Пoрeд тoгa четиримoбилнa тимa oбићи ћe у тoку дaнa 303 глaсaчa и oмoгућити им дa oствaрe свoje грaђaнскo прaвo.

Инaчe брoj глaсaчa сe пoвeћao зa 258 у oднoсу нa лoкaлнe избoрe прe двe гoдинe.

Вид Блaгojeвић

15:01 - РАДОНЧИЋ: КРАЈ ЗАОСТАЈАЊА И ПОЧЕТАК УСПЕШНИЈЕ БИХ
Председник Савеза за бољу будућност БиХ и кандидат за бошњачког члана Председништва БиХ Фахрудин Радончић изјавио је након што је данас гласао да верује да БиХ на овим изборима одлучује да стави тачку на период заостајања и социјалне беде и да крене путем богатије и успешније земље.

„Потпуно сам увјерен да грађани након 23 године желе да се прикључе Европској унији, НАТО, али сам истовремено забринут због информација да има превише неправилности на бирачким мјестима“, рекао је Радончић.


 15:43 - АНГЕЛА МЕРКЕЛ НА БИРАЧКОМ СПИСКУ? Зеленко
Неким бирачима се није свидела понуда на листићу, па су дописали своју кандидаткињу. Уједно је очигледно реч и о осврту на чињеницу да многи грађани БиХ емигрирају у Немачку.16:00 - МОСТАР: УХАПШЕН ЈЕР ЈЕ ПОКАЗИВАО ЗАДЊИЦУ
На изборном месту у Десетој основној школи у Мостару, где се данас гласа на општим изборима у БиХ, дошло је до инцидента када је један мушкарац наводно скинуо панталоне пред свим присутнима и показао им интимне делове тела.

Мушкарац је присутне гласаче и чланове одбора вређао, преноси Бљесак.инфо.

Полиција је убрзо стигла на лице места, а након што је одбио да им дозволи да га легитимишу, мушкарац је ухапшен.

Док су га припадници интервентне изводили напоље, панталоне и доњи веш су му спале скоро до колена. Једни очевици кажу како их након свлачења није ни подигао, док други објашњавају да му је одећа спала током привођења, јер није имао каиш.16:02 - ВИГЕМАРК: ФОРМИРАТИ ВЛАДЕ У КРАТКОМ РОКУ
Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк рекао је данас да је битно да се након избора постигне компромис како би се што пре формирале владе.

„Пре свега се надамо да неће бити превише нерегуларности у овом изборном циклусу. Надамо се да ће се поштовати изборни резултати и да ће у кратком року бити формиране владе и законодавна тела. Да би се то десило битно је да постигнемо компромис, потребно је да се нађе решење које је свима прихватљиво“, казао је Вигемарк, преноси Н1 БиХ.

ЕУ, иначе, прати изборе у БиХ преко невладиних организација, као и структура унутар ЕУ.
16:03 - СЕНАД МУРИЋ: ЈА НИСАМ НА СПИСКУ, АЛИ МОЈ ПОКОЈНИ ОТАЦ ЈЕСТЕ
Несређени бирачки спискови узрокују проблеме на појединим бирачким местима у градишкој општини.

Сенад Мурић из Липоваче затражио је од општинске Изборне комисије објашњење због његовог изостављања са бирачког списка.

„Мене нема на списковима, а три пута сам гласао и био на списку. Сада ме нема, а има мој отац Хасан који је умро прије осам година. Нико не умије да ми објасни у чему је проблем“, рекао је Мурић за Српскаинфо.
17:46 - ДО 15 САТИ ГЛАСАЛО 37,21 ОДСТО ГРАЂАНА

Према подацима Централне изборне комисије Босне и Херцеговине, до 15.00 на опште изборе изашло је 37,21 одсто регистрованих грађана.

ЦИК је позвао све регистроване бираче да се одазову и искористе своје демократско право гласања данас до 19.00.

Председник ЦИК-а Бранко Петрић рекао је да би што више грађана требало да изађе на изборе и додао да ће сваки бирач који се у 19.00 затекне на гласачком месту имати прилику да да свој глас.

У поређењу са претходним опшим изборима 2014. године, када је до 15.00 на изборе изашло 36,6 одсто регистрованих грађана, грађани су овог пута изашли у већем броју, наводи Клиx.ба.

Највећа излазност је данас забележена у Дрвару, Рибнику, Бановићима, Купресу, Шеховићима, Хан Пијеску, Источној Илиџи, Источном Старом граду, Трнову, Калиновику. Све наведене општине имају излазност изнад 50 одсто.

Десила су се четири инцидента у ФБиХ измедху 11.00 и 15.00 сати, а ти случајеви су решени, као и случајеви четири инцидента у истом периоду у Републици Српској, наводи Клиx.ба.

Један озбиљнији инцидент десио се у Бијељини. јер је због уништења гласачке кутије гласање обустављено на један сат.
17:48 - АМБАСАДОРКА САД ПОНОВО ПОЗВАЛА ГРАЂАНЕ ДА ИЗАЂУ НА ИЗБОРЕ
Амбасадорка САД у Сарајеву Морин Кормак поново је позвала грађане БиХ да изађу на изборе И гласају.

"Изађите и гласајте и дајте подршку оним који су фокусирани на решавање проблема како би земљу гурали напред. Ми смо засита помогли у томе да би избори били фер. Амбасада САД је послала пуно посматрачких тимова на бирачка места широм земљ", рекла је Кормак на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Она је додала да Амбасада САД дубоко посвећена изборном процесу у БиХ.

"Грађани БиХ јасно су показали да су за ЕУ интерграције. И ЕУ и САД су радиле на томе у периоду пре избора да се странке састану да би се дошло до решења, зато је јако важно да се резултаит што брже и експедитивно у складу са судским пресудама", навела је Кормакова.

Она је, како преноси сарајевски портал Клиx.ба, рекла да располаже разним информацијама са терена.
"Важно је да грађани уколико уоче проблем то пошаљу инситуцијама БиХ, који треба да се баве тиме. Изађите на изборе, остало је још неколико сати", поручила је америчка амбасадорка.

19:2 - ЗАТВОРЕНА БИРАЛИШТА


Већина бирачких места за редовно гласање у БиХ затворена је у 19 сати.

Гласање је почело јутрос у 7 сати, а током дана забиљежена је излазност од 37,21 посто.19:1 - ГЛАСАЊЕ ЗА ОНИ КОЈИ ДОЂУ У 19 ЧАСОВА


Бранко Петрић, председник Централне изборне комисије у БиХ, поручио је да ниједан гласач који на бирачко место дође до 19 сати не сме бити враћен.

Он је новинарима рекао да гужве на бирачкимм местима настају због спорости у гласању грађана.

"Недопустиво је да се враћају гласачи са бирачких места", навео је Петрић.

Он је позвао грађане да дођу и гласају до 19 сати.

"Ако дођу и тачно у 19 сати на бирачко место биће им омогућено да гласају. У случају да се покаже да су гласачи враћани, биће предузете одређене мере", рекао је Петрић.
19:28 - СНСД: ИЗЛАЗНОСТ 55 ОДСТО
„По нашим подацима излазност је 55 одсто, на истом нивоу као раније. Била је ово најпрљавија кампања, где опозиција није бирала средства, а укључена је била и међународна заједница“, рекао је портапрол СНСД Радован Ковачевић.19:39 - СНСД: ОТКАД АМЕРИЧКА АМБАСАДОРКА ПОЗИВА НА ИЗБОРЕ

Портапрол СНСД каже да је забележено мешање међународног фактора како у финансијском, тако и у другом смислу, што је потврдио позив америчке абасадорке која је данас у изборном дану позвала грађане да изађу на изборе.Извор: Новости

 14 
 послато: Октобар 07, 2018, 11:40:22  
Започео nina - Последња порука nina
ОПШТИ ИЗБОРИ У БиХ

Цитат

Избори се спроводе без претходне промене Изборног закона, који је, иначе, проглашен неуставним, што ове изборе, према оцени стручњака, сврстава у најнезвесније од завршетка рата.

Осим неизмењеног изборног законодавства, тамошњи медији као проблем наводе и бирачке спискове који нису пречишћени, па је у њима и велики број умрлих или расељених.

За изборе су се пријавиле 72 политичке странке и 39 независних кандидата, а право гласа има 3.278.908 грађана.

Број регистрованих гласача у Федерацији БиХ је 2.092.336, а у Републици Српској 1.260.597.

Бирачка места затварају се у 19:00 часова до када траје и изборна тишина.

Грађани бирају чланове Председништва БиХ, представнике за Представнички дом БиХ, Представнички дом Парламента Федерације БиХ, Председника и Потпредседника Републике Српске, и представнике за Народну скупштину Републике Српске, као и представнике за Скупштине кантона у Федерацији БиХ.


07:15 - ОТВОРЕНА БИРАЛИШТА
Широм Босне и Херцеговине јутрос су отворена биралишта на којима грађани бирају представнике на свим нивоима власти.На изборима за чланове Председништва БиХ, бирају се три члана, по један из сваког конституивног народа. Мандат чланова Председништва БиХ траје четири године.


За Председништво БиХ пријављено је 15 кандидата:

Шест кандидата из реда бошњачког народа: Мирсад Хаџикадић (Мирсад Хаџикадић - Платформа за прогрес), Фахрудин Радончић (СББ БиХ), Сенад Шепић (Независни блок), Шефик Џаферовић (СДА), Денис Бећировић (СДП БиХ) и Амер Јерлагић (СзБиХ).

Пет кандидата из реда хрватског народа: Јерко Иванковић-Лијановић (НСРзБ), Драган Човић (ХДЗ БиХ), Бориша Фалатар (ДФ), Диана Зеленика (ХДЗ 1990) и Жељко Комшић (ДФ).

Четири кандидата из реда српског народа: Мирјана Поповић (Српска напредна странка), Младен Иванић (коалиција Савез за побједу), Милорад Додик (СНСД) и Гојко Кличковић (Прва СДС).За председника и потпредседнике Републике Српске пријавило се укупно 37 кадидата, од чега су 21 независни кандидати.


На изборним листама ће се наћи имена 7.497 особа које желе бити део власти, а кандидатима ће бити додијељено укупно 518 мандата.

Избори се спроведе без претходне промене Изборног закона, који је, иначе, проглашен неуставним, што ове изборе, према оцени стручњака, сврстава у најнеизвесније од завршетка рата.

Осим неизмењеног изборног законодавства, тамошњи медији као проблем наводе и бирачке спискове који нису пречишћени, па је у њима и велики број умрлих или расељених.


Упозоравају и да су највеће злоупотребе могуће приликом гласања у иностранству.


Такође, ови избори као и претходни се одржавају без спроведене пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру, па представници националних мањина неће моћи бити да буду бирани првенствено за чланове Председништва БиХ и делегате у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, на индиректним изборима који се спроводе након општих.

 

07:26 - ЗАБРАНА ПРЕВОЗА ЕКСПЛОЗИВНИХ МАТЕРИЈА
Због одржавања Општих избора у БИХ на територији те државе данас ће бити забрањен превоз експлозивних материја и запаљивих течности.

На подручју Републике Српске додатно ће бити забрањено кретање теретних возила преко 3,5 тона укупне масе, преноси Фена.08:49 - 30 СУБЈЕКТА ВИШЕ

На овим изборима учествује 30 политичких субјеката више у односу на претходне опште изборе.

На више од 6.000 бирачких места грађани ће бирати три члана Председништв Босне и Херцеговине, посланике у Заступничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (42) - 28 из ентитета Федерација Босне и Херцеговине те 14 из ентитета Република Српска.

Затим Заступнички дом федералног Парламента (98), Народну скупштину РС-а (83), председник и два потпредседника РС-а И посланике у 10 кантоналних скупштина.

За све регистроване бираче обезбеђено је 314 мобилних тимова.

Изборе посматра готово 6.500 међународних и локалних посматрача, како не би дошло до злоупотреба изборног процеса, а општинске изборне комисије, њих 142, регистрировале су 60.000 страначких посматрача.

Први пут на овим општим изборима користи се 5.500 прозирних бирачких кутија10:02 - ЧУБРИЛОВИЋ: ДА СВЕ ПРОЂЕ У НАЈБОЉЕМ РЕДУ
Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић гласао је данас на Општим изборима у БиХ.

Чубриловић је гласао у бањалучкој Економској школи.

"Надам се да ће све протећи у најбољем реду. Такође се надам послије избора неће бити много примједби и да ће се власт формирати што прије због интереса грађана", додао је Чубриловић, преноси РТРС. 10:41 - ПРОБЛЕМИ СА ОТВАРАЊЕМ БИРАЛИШТА

Централна изборна комисија БиХ објавила је прво саопштењеза јавност о току данашњих избора.

Како су навели, укупно је у БиХ формирано 5794 бирачких места и 314 мобилних тимова.

Истакнули су да поједина бирачка места у БиХ нису отворена тачно у седам сати.


"Разлози су идентични као што је уобичајено и до сада било на свим изборима који су одржани у БиХ. Нису на време извршене припреме за отварање бирачког места, члан није дошао због болести, а позван је други члан. Такође, десио се КДЗ полицијски преглед БМ у Тешњу, а неки чланови нису имали кључ. Такође, долазило је и до кашњења чланова бирачких одбора, а у неким објектима није било струје. Дошло је и до поновног пребројавања гласачких листића на захтев посматрача, те је забележено присуство посматрача из истих субјеката у исто вријеме", навели су.


Како су саопштили,забележено је кашњење у отварању бирачког места и то у периоду од 15 минута до пола сата уВеликој Кладуши, четири бирачка места, у Цазину (7)Бихаћ (15), Босанска Градишка (Опуштен, Брчко (7).

У Бањалуци дошло је до кашњења на око 100 бирачки места из техничких разлога.

Кашњење је било и у Прњавору, Босанском Броду, Оџаку, Вукосављу, опћини Центар Сарајево, преноси Klix.ba.10:51 - 66 КРИТИЧНИХ СИТУАЦИЈА

Коалиција за слободне и поштене изборе ''Под лупом'', која спроводи грађанско, нестраначко посматрање избора 2018 у БиХ данас на терену има око 4.000 посматрача на 70 посто бирачких места и 62 мобилна тима, те посматраче у 143 локалне изборне комисије који заједно прате ток изборног дана.


Из ове невладине организације дат је пресек стања забилежен до осам сати.

Изборни дан је, наводе, на већини бирачких места започео без већих неправилности али са бројним техничким недостацима.

Велика већина посматрача "Под лупом" несметано је приступила бирачким мјестима, док је неколико десетака бирачких одбора одбило регистровати посматраче Коалиције због неадекватне комуникације с локалним изборним комисијама.


"Укупно до осам сати забележено је 66 критичних ситуација од којих се 45 односи на забрану уласка посматрача на бирачка местима и удаљавање са бирачких места насталих због недостатка комуникације између различитиха нивоа изборне администрације. Гласање је прекинуто на једном бирачком месту у Добоју због већ попуњених гласачких листића", наводе из Коалиције а преноси Klix.ba.Извор: Новости--------------Анђелковић: Запад покушава да изазове сукобе између Срба
Драгомир Анђелковић, политички аналитичар, каже, за "Новости", да ће предстојећи избори у БиХ одлучити да ли ће Република Српска опстати утемељена на дејтонским принципима, односно да ли ће БиХ остати неутрална, или ће ући у НАТО.

- Ако би они које подржава Запад успели да наметну своју власт, несумњиво би се процес централизације БиХ наставио. Са друге стране, био би ослобођен пут БиХ ка НАТО, што је за српски народ погубно у оба случаја - каже Анђелковић.

Он наглашава да су ови избори од круцијалног значаја за Републику Српску и једна су врста отаџбинске борбе, овога пута политичке, за опстанак Српске.

Током кампање посебан део политичког рата водио се на тему страног утицаја на изборе. Владајућа коалиција у Српској је посебно истицала негативан утицај Британије и америчке администрације у БиХ и њихову намеру да на власт доведу актуелну опозицију. Из опозиционих редова су то демантовали, поручујући да они не играју за странце.

Анђелковић сматра да страни утицај неће бити пресудан на изборима, већ ће то бити став српског народа.

- Страни утицај се манифестује кроз покушај да се изазову сукоби између Срба. Тешко, на регуларним изборима, странци могу да наметну своје људе на чело Републике Српске, који би даље радили онако како они кажу - истиче Анђелковић.

Он каже да међународни фактори спремају оспоравање изборне воље и изазивање немира како би се Срби завадили, што би омогућило ОХР и међународној заједници да интервенишу.

- Мислим да овај план Запада неће проћи, јер су Срби довољно свесни, и већина неће насести и дозволити да се "запали" Република Српска - убеђен је Анђелковић.
Док се у кампањи водила жестока борба кандидата власти и опозиције за места председника и српског члана Председништва, у позадини је била досад најживља и најбеспоштеднија трка кандидата за посланике у Народној скупштини РС и Парламенту БиХ. Такође, први пут су у великој мери у кампањи коришћене друштвене мреже. Тако су доминирала оглашавања на "Фејсбуку", "Твитеру", а виртуелна форма је постала примењива и када су у питању јавне трибине. Борба за 63 директна мандата за Народну скупштину и девет за Парламент БиХ била је оштра и на терену.


БОШЊАЧКИ И ХРВАТСКИ ЧЛАНОВИ

У ФЕДЕРАЦИЈИ БиХ главна битка се води за места бошњачког и хрватског члана Председништва БиХ. Најјачи противкандидати за бошњачког члана су Шефик Џаферовић (СДА), Фахрудин Радончић (СББ) и Денис Бећировић (СДП). Када је реч о хрватском члану Председништва БиХ, ту је велика борба између Драгана Човића (ХДЗ БиХ) и Жељка Комшића, кандидата Демократског фронта. Комшић је, иначе, пре осам година био изабран бошњачким гласовима у Федерацији за хрватског члана Председништва БиХ.ПОСЛАНИЦИ

У РЕПУБЛИЦИ Српској се у девет изборних јединица директно бирају 63 посланика, а 20 мандата се дели на основу компензације. За Парламент БиХ се бира девет мандата директно, а пет се дели компензацијом.

Извор: Срђан Мишљеновић,Новости

 15 
 послато: Октобар 06, 2018, 22:04:25  
Започео Гога - Последња порука Гога
ГОРКA ИСТИНA НАСРЕД СВАДБЕНОГ ВЕСЕЉА


Дан венчања је оно о чему, као о призору из бајке, сања готово свака девојка, али с обзиром на финансијску ситуацију, може и врло лако да се претвори у рачуницу како ће се све исплатити.


Младенци тако рачунају на дебље коверте од сватова и често праве аранжман са ресторанима да их исплате по завршетку славља. Нашој редакцији јавила се Маријана И. (26) из Лесковца која је својим примером ипак хтела да скрене пажњу и на ону другу страну, која нас учи томе шта је, заправо, живот.


Удала се, како каже, прошле суботе, а с обзиром на то да је незапослена, она и њен супруг Младен дуго су вагали колико и какво свадбено весеље да направе. У помоћ су прискочили родитељи обе стране, па су, рачунајући на госте широке руке, били ту негде - кнап са парама. Ипак, једна коверта оставила ју је у сузама.- Ни слутила нисам да ћу на крају дана свог венчања толико плакати. Младен и ја смо, када смо све госте испратили кућама, сели са кумовима да прегледамо поклоне и исплатимо газду ресторана и музику, а онда сам угледала коверту на којој је руком било написано "За моју Мару..." Препознала сам одмах рукопис свог деке Светозара, а и он је једини који ми је тако тепао од кад сам била мала. Отворила сам коверту и имала шта и да видим, прича ова млада жена дрхтавим гласом.Тада ју је сва суровост, на коју тако млада и неискусна није још навикла, погодила право у срце и душу. У коверти је, наиме, затекла новчаницу од 100 динара. И једну цедуљицу...


Цитат
Злато декино, ја сам данас најсрећнији и најпоноснији човек на свету, јер гледам како моја крв, оно мало чупе које сам цупкао на коленима, постаје самостална жена и ствара своју породицу. Поклонио бих ти цео свет када бих могао, али не могу, немам више... Оволико сам одвојио, са жељом да купиш себи једну чоколадицу. Знаш ону, коју сам ти куповао увек кад те сачекам из вртића или после школе, или када је требало да те подмитим да урадиш домаћи на време? Поједи је сутра, после свих ових торти и колача, и остани увек оно моје невино дете, а твој дека ће, дао Бог, дочекати и твоју децу. Волим те највише на свету!
 писало је дрхтавим рукопис на обичном парчету папира.


Знала је, наставља Маријана, да декина пензија није велика и да често саставља крај са крајем, али се сада осетила пораженом.

- Ни ја нисам имала посао, али сам одлучила да ћу сву своју снагу убудуће усмерити само на то да се што пре запослим и да могу да помогнем свом деки. А чоколадицу сам купила одмах ујутру и била ми је дража од свих свадбених поклона које смо добили, завршила је она.

(Курир)


 16 
 послато: Октобар 06, 2018, 03:07:44  
Започео Гога - Последња порука Гога

134. Литија  за Православну слободу Србије

одржаће се
 

у суботу, 6.октобра

Окупљање у 15:30 часова испред владе Србије!
Литија креће ка Патријаршији,
 поред Скупштине до РТС јавног сервиса и назад.


Народе дођите
 да у миру прођемо Литијом и молимо се  Светом Архангелу Михаилу и
Српским Свецима за спас наше Светиње
.


Нема прече потребе данашњице –
од одбране Православља и Грачанице !

Цитат

Устаљени програм свакосуботњих Литија:
 Окупљање у 15:30 часова испред назови "владе Србије",
уводно обраћање у 15:45,
полазак Литије у 16, обраћања испред Патријаршије у 16:45,
испред НеНародне Скупштине око 17:50,
 испред лажљивог РТС-а око 18:10
и, потом, повратак на централно место непрестаних Православних протеста
испред назови "владе Србије" око 19:00 часова.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rs8kkVsb_JU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rs8kkVsb_JU</a><a href="http://www.youtube.com/watch?v=zzQBCMKt1hY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=zzQBCMKt1hY</a>


Богом нам добродошли
 док времена за сведочење Истине и наде за Васкрс Грачанице,
а тиме и наде за слободу Православне Србије, јоште има!


(Истинољубље)
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Hcw8ATo2Hjc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Hcw8ATo2Hjc</a>

 17 
 послато: Октобар 06, 2018, 01:52:02  
Започео Гога - Последња порука Гога
На фејсбук страници "Живим за Србију" је вечерас издато саопштење:


Цитат
ОДЛОЖЕН ПРОТЕСТ ИСПРЕД ЗГРАДЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ ПИНК ЗБОГ БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕСНИКА, ПЛАНА РЕЖИМА ДА ИЗАЗОВЕ ИНЦИДЕНТЕ НАКОН КОЈИХ БИ ОРГАНИЗАТОРИ БИЛИ УХАПШЕНИ А НА УЛИЦАМА НАСТАЛО КРВОПРОЛИЋЕ И СИТУАЦИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ КОЈА БИ СЕ ПРЕЛИЛА НА УЛИЦЕ БЕОГРАДА! МИ НИСМО "ОТПОР" И НИКАДА НЕЋЕМО БИТИ ПОСЛУШНИЦИ ЗАПАДНИХ АГЕНТУРА И АМБАСАДА. ВИДИМО СЕ УСКОРО! ДО КОНАЧНОГ ОСЛОБОЂЕЊА!

Снимак се може погледати на линку,

https://www.facebook.com/ZivimZaSrbiju/videos/169078027355468/


 18 
 послато: Октобар 05, 2018, 18:55:12  
Започео Гога - Последња порука Гога
ОЧЕВЕ речи су га натерале да се покаје!

Старац више није имао снаге да ради у пољу и то му је тешко падало, јер је целог живота био земљорадник.
Сав терет послова пао је на његовог сина, који је читаве дане проводио радећи.


Увече када дође кући, затицао би свог остарелог оца како седи на клупи испред куће.
"Више није ни од какве корист, ништа више не ради, и постао ми је терет", размишљао је његов син.


И једнога дана, исфрустриран због свега, син направи дрвени сандук, довуче га до клупе испред куће, и нареди свом оцу да уђе у њега.
Без и једне речи, отац уђе у дрвени сандук, син затвори поклопац и одвуче га до једне стрме литице, изван села.


Док се спремао да гурне сандук са литице у провалију, зачу лупање из сандука.

Отворивши поклопац, затекао је оца како мирно лежи унутра.

"Шта си хтео?", упита га син.

"Па, знам да намераваш да ме се отарасиш, али те ипак саветујем да преко литице бациш само мене и задржиш сандук, знаш – може затребати и твојим синовима једнога дана", одговори му старац.


(Курир)

 19 
 послато: Октобар 05, 2018, 04:45:02  
Започео Гога - Последња порука Гога
Велики Народни ПРОТЕСТ испред Тв ПИНК-а
у суботу, 6.октобра,

у  12.44

ЗАШТО у 12:44 ?
Цитат
ЗАТО што је данас постало готово забрањено поменути резолуцију 1244
која гарантује да је је Косово и Метохија саставни део Србије.

На скупу ће говорити шест говорника и сви ће изнети захтеве ТВ Пинк-у,
али и осталим станицама са националном фрекфенцијом,

да у свом програму почну да приказују праве проблеме овог народа,
а не да му сервирају ријалити успаванку
док власт сецира нашу државуЗАШТО баш испред Тв `Пинк`?
Цитат
ЗАТО што цела ситуација у Србији подсећа
 на ријалити попут оног на Пинк-у.

Налазимо се у историјски и људски критичној ситуацији,
али већина народа то не може да види због медијске пропаганде и
психолошког рата који се води преко ТВ `Пинк`
 и осталих телевизијских канала,
где се народу скреће пажња на неважне ствари
са циљем да не схвати како власт предаје Косово и Метохију,
да не схвати да се газе основна људска и родитељска права,
да деца постају државна, а не наша,
да се распродаје земља и вода,
да радимо за 200 евра,
да млади одлазе из земље,
 да Србија постају тампон зона и сигурна кућа за мигранте…<a href="http://www.youtube.com/watch?v=fMuOAaxn8KY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=fMuOAaxn8KY</a> 20 
 послато: Октобар 05, 2018, 04:08:20  
Започео Гога - Последња порука Гога
Велики Народни ПРОТЕСТ испред Тв ПИНК-а
у суботу, 6.октобра, у  12.44
На питање зашто баш протест испред ТВ `Пинк`, а не испред Скупштине, Др Јована Стојковић, председник савеза `ЧУВАРИ СРБИЈЕ 1244`, који организује протест каже:

Цитат
Зато што цела ситуација у Србији подсећа на ријалити попут оног на Пинк-у. Налазимо се у историјски и људски критичној ситуацији, али већина народа то не може да види због медијске пропаганде и психолошког рата који се води преко ТВ `Пинк` и осталих телевизијских канала, где се народу скреће пажња на неважне ствари са циљем да не схвати како власт предаје Косово и Метохију, да не схвати да се газе основна људска и родитељска права, да деца постају државна, а не наша, да се распродаје земља и вода, да радимо за 200 евра, да млади одлазе из земље, да Србија постају тампон зона и сигурна кућа за мигранте…

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=fMuOAaxn8KY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=fMuOAaxn8KY</a>

Цитат
Разлог за почетак протеста у 12:44 је чињеница да је данас постало готово забрањено поменути резолуцију 1244 која гарантује да је је Косово и Метохија саставни део Србије. На скупу ће говорити шест говорника и сви ће изнети захтеве ТВ `Пинк`, али и осталим станицама са националном фрекфенцијом, да у свом програму почну да приказују праве проблеме овог народа, а не да му сервирају ријалити успаванку док власт сецира нашу државу


Странице: 1 [2] 3 4 ... 10
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!