forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Јул 13, 2020, 20:37:56


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 послато: Јун 23, 2020, 02:45:26  
Започео Гога - Последња порука Гога
Почетком јуна, у порукама испред ове, сам писала о поплавама, које су задесиле Србију....и ево истог месеца, након неколико дана узастопних падавина, цела Србија је у тоталном колапсу. Чини ми се да Београд никада није изгледао тужније и јадније. У многоме су допринеле ове незналице које су на челу Града. Иако су временске прогнозе указале на време да ће Београд и Србију током целог јуна пратити падавине, они су кренули у РЕКОНСТРУКЦИЈЕ многих градских улица. Ево само једна слика, како су те улице изгледале пре ових падавина.


Не смем ни да замислим како оне сада изгледају, када је пала оволика количина кише. Блато је блокирало многе канализационе сливнике и зато су неке градске улице поплављене. Ни у време већих количина падавина нису биле у оваквом стању. ШТА РЕЋИ!!!


НЕВЕРОВАТНО! Након годину дана ИСТА слика. Кише лију, уводи се ванредна ситуација,....Београдске улице раскопане Превртање очима

ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ ПРОГЛАСИЛЕ ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ:
 Расту водостаји река, код Осечине поплављено 150 кућа,
жандармерија спремна за евакуацију, народ на ногама


Због великих падавина расте ниво река у западној Србији. На горњем току Западне Мораве и на Колубари очекује се већи пораст. Поподне се код Осечине излио Јадар и поплавио око 150 кућа и неколико привредних објеката. Проглашена је ванредна ситуација у Осечини, Крупњу, Лозници и Љубовији где је тренутно најкритичније јер је Љубовиђа поплавила центар варошице. У прекиду је саобраћај на више регионалних путева.

Становништву у сливу Јадра наређено је да изместе намештај и технику из приземних делова кућа јер се из правца Крупња и Осечине очекује велики поплавни талас.

Након консултација са начелником Сектора за ванредне ситуације Предрагом Марићем, министар полиције Небојша Стефановић упутио је додатне снаге СВС-а и припаднике Жандармерије у општину Осечина, како би помогли грађанима чије су куће угрожене услед изливања реке Јадар.

До изливања је дошло услед бујичних поплава, које су последица већих падавина у претходна 24 сата.

Припадници СВС-а, заједно са представницима локалне самоуправе и Општинског штаба за ванредне ситуације, прате дешавања на терену и спремни су да реагују и у случају потребе за евакуацијом становништва, саопштио је МУП.КРИТИЧНО У ОСЕЧИНИ ЗБОГ ИЗЛИВАЊА ЈАДРА


Због изливања Јадра, варошица Осечина је под водом, а већи део је без струје. На територији Осечине проглашена је ванредна одбрана од поплава. Жандармерија и екипе Сектора за ванредне ситуације МУП Србије стигле су у Осечину, како би помогли грађанима чије су куће угрожене због изливања реке Јадар.

У Осечини је поплављено више од 150 кућа, као и магистрални пут за Лозницу, на ком је саобраћај извесно време био у прекиду, док је правац за Ваљево проходан. Под водом су биле и саобраћајнице према Пецкој и Љубовији.

Због обилне кише у понедељак на подручју града Ваљева уведена је редовна одбрана од поплава и све службе су у приправности. Све реке су у порасту, али у понедељак увече ситуација је била стабилна и није било значајнијег изливања и опасности од поплава, саопштено је из кабинета градоначелника Ваљева.

Због значајног пораста нивоа реке Обнице, подигнут је водостај Колубаре током поподнева у понедељак. На реци Колубари још има пуно простора у великом кориту и за сада нема опасности од изливања. Обница се излила на неколико места, на речним кривинама, поплавила је помоћне објекте, док су куће и житељи за сада безбедни.

Због обилних падавина, у Бањи Бадањи код Лознице излила се река Церница и угрозила рад тог лечилишта.

Поред Цернице, излило се још неколико мањих река, Жеравија, Штира, Трбушница, које су поплавиле оранице, као и дворишта неколико домаћинстава, али вода није ушла у куће.

У делу општине Коцељева у 13 сати проглашена је ванредна ситуација због изливања реке Тамнаве и њене притоке Козарице.

Најатежа стиуација је и доњем Црниљеву и селу Каменица.


Очекују се обилне падавине наредних дана

После неколико дана неизвесности због пораста водостаја Тамиша, очекује се да ниво те реке опадне. Међутим, и даље је на снази ванредна одбрана од поплава на више од 60 километара насипа.

РХМЗ упозорава да ће на сливовима Колубаре и Јадра са притокама, Скрапежу, Ђетињи, Моравици, Бјелици, као и на горњем току Западне Мораве данас и сутра бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа.

На Јасеници и Кубршници очекује се достизање упозоравајућих нивоа.

Данас се изнад већег дела Србије, као и у појединим деловима Београда, очекује да падне и четрдесет литара за 24 часа, а у западној Србији и више од 60 литара.

Сутра се обилне падавине очекују у централним и јужним пределима.

Црвениметеоаларм на снази је за територију Западне Србије, а у остатку Србије важе наранџасти и жути метеоаларм.


Фото Колубарске.рс


(Novosti online/ Б. П.)

 22 
 послато: Јун 22, 2020, 04:10:43  
Започео Гога - Последња порука nina
---наставак---


Вучић прогласио победу: "Освојили смо више од 2 милиона гласова"
Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима Србије и саопштио да је СНС однео убедљиву победу.

- Даме и господо, драги пријатељи, поштовани грађани, у политици сам дуго али наравно никада овакав тренутак нисам доживео. Вечерас смо добили огромно поверење народа, највеће икада у Србији у условима када је мало ко веровао у то. И добили смо велико упозорење народа да морамо да будемо још одговорнији, озбиљнији, марљивији и да морамо да направимо најбоље могуће резултате за наш народ и грађане.Вучић је саопштио да је СНС добила више од 2 милиона гласова.

- Ми смо вечерас на нешто мање од 3 милиона људи који су изашли на изборе, као листа број један добили више од 2 милиона гласова, што је апсолутни рекорд. Победили смо свуда где смо губили. Победили смо у сваком месту у иностранству. Победили смо тамо где никада нисмо победили. Тако да смо у Републици Српској добили 90 посто гласова.

Вучић је у говору након избора навео места у којима је СНС однео победу:

- Победили смо од Берна, Беча, до Москве и Сочија. Велико хвала нашим људима на КиМ. Тамо је била рекордна излазност. Нама су до пре само два дана говорили да Срби на Косову и Метохији неће моћи да учествују на изборима. Први пут у Косовској Митровици да смо имали више од 10.000 гласача. Такав одзив никада нисмо имали - рекао је Вучић.Председник је додао да остаје да ОЕБС преброји гласове.

- Желим такође да се захвалим свим грађанима Србије који су упркос свим претњама, упркос сталним покушајима многих да их заплаше короном, а до јуче су лупали у шерпе и тражили да узкинемо све мере пошто је то диктатура. Људи су разумели да је будућност Србије важна за све нас.

Вучић се захвалио свим грађанима Србије који су, како каже, упркос претњама, сталним покушајима заплашивања короном, али одговорни и разумни са тим да је будућност Србије важнија од свакога од нас.

- Желим да се захвалим и пензионерима и свима осталима који су имали довољно храбрости да покажу свима шта желе од будућности Србије - рекао је Вучић.

Како каже, захвалан је људима на историјској подршци.

Вучић је рекао да очекује да буде преко 64 посто гласова, и додаје да људи треба да имају у виду да је 64 посто од изашлих.

- Желим да честитам свима на коректној и фер кампањи. Сматрам да је била фер и коректна - рекао је Вучић.

Како каже, оно што је за њих важно, јесте да овакво поверење народа добијамо у оскудним тренуцима за земљу и то за, како додаје, одличне резултате којима су се многи подсмевали.


- Ово не значи да је народ задовољан нама, ово значи да је народ разумео какву одговорност и озбиљност тражи будућност - рекао је Вучић и додао да ово значи да исто тако и они треба да се мењају и да уложе још већу енергију него до сада за још боље резулате.

Вучић је истакао да има нови и већи циљ, а то је, како каже, да се Србија додатно изгради и да се људи запосле.

- Знам ја да би многи овде, бржег и јачег срца желели да кажем нешто о политичким противницима, али ни реч нећу рећи. Снага је у плану и програму и у ономе што радите и чините, а не у добацивању и критиковању - рекао је Вучић и додао да је важно да у формирању наредне Владе покажу да нису бахати.

Како каже, узимаће људе и са других листа.

- Мораћемо да на нашем европском путу покажемо да то можемо да радимо и брже и снажније и јаче. Да убрзамо наш европски пут и да урадимо додатне реформе - рекао је Вучић и додао да се неће улизивати никоме, да ће чувати пријатеље који су били са Србијом и у најтежим временима.

Вучићево обраћање погледајте на приложеном видео-снимку:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=y2Wg7FKFNYI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=y2Wg7FKFNYI</a>

(Новости)

.........................

Дал` је неко уопште сумњао у неке друге резултате Зеленко Опуштен . У Србији помрачење свега и свачега. Мрак.

 23 
 послато: Јун 21, 2020, 10:10:38  
Започео Гога - Последња порука Гога
Парламентарни, покрајински и локални избори у Србији

Цитат
Републичка изборна комисија утврдила је у петак увече коначан број од 6. 584. 376 бирача.

Они ће се данас, до затварања бирачких места у 20 сати, опредељивати између укупно 21 странке, коалиције или листе, којима је за улазак у парламент потребно да пређу цензус од три одсто.

Грађани ће своје бирачко право моћи да искористе на 8.385 бирачких места.
08.31: ГЛАСАЊЕ ПОЧЕЛО НА ВРЕМЕ И У СКЛАДУ СА ПРЕПОРУКАМАСва бирачка места у централној Србији, на Косову и Метохији и у дијаспори отворена су на време и предузете су све мере заштите у складу са препорукама Кризног штаба, изјавио је јутрос председник Републичке изборне комисије (РИК) Владимир Димитријевић.

Димитријевић је за РТС казао да се у централној Србији гласа на 8.385 бирачких места, на Косову и Метохији на 140.


"Сви чланови бирачких одбора носе заштитне маске и рукавице. Примењују се све мере у складу са препорукама Кризног стаба за борбу против корона вируса. Што се тиче самих бирача, препоручено је да дођу са заштитном опремом, а ако је не донесу, биће обезбеђене маске на бирачким местимa", објаснио је Димитријевић.

Он је најавио да ће Републичка изборна комисија прву конференцију за новинаре одржати у 11 сати.ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ:

*Републички избори:

1. Александар Вучић - За нашу децу

2. Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија - Драган Марковић Палма

3. Др Војислав Шешељ - Српска радикална странка

4. Вајдасáги Магyар Сзöветсéг-Пáсзтор Иствáн - Савез војвођанских Мађара - Иштван Пастор

5. Александар Шапић - Победа за Србију

6. За Краљевину Србију - Жика Гојковић

7. Уједињена демократска Србија

8. Академик Муамер Зукорлић - Само право

9.  Метла 2020

10. Милан Стаматовић - Здраво да победи - Драган Јовановић - Боља Србија - Здрава Србија

11. СДА Санџака - ДС Сулејман Угљанин

12. Милица Ђурђевић Стаменковски - Српска странка Заветници

13. Народни блок - Велимир Илић - Генерал Момир Стојановић

14. Сергеј Трифуновић - Покрет слободних грађана

15. Суверенисти

16. Албанска демократска алтернатива - Уједињена долина

17. Група грађана - 1 од 5 милиона

18. Нек маске падну - Зелена странка - Нова странка

19. Руска странка - Слободан Николић

20. Чедомир Јовановић - Коалиција за мир

21. Покрет Левијатан - Живим за Србију
*Покрајински избори:


1. Александар Вучић - За нашу децу

2. Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија - Драган Марковић Палма

3. Др Војислав Шешељ - Српска радикална странка

4. Вајдасáги Магyар Сзöветсéг-Пáсзтор Иствáн - Савез војвођанских Мађара - Иштван Пастор

5. Војвођански фронт - Уједињени за демократску Србију (Лига социјалдемократа Војводине, Заједно за Војводину, Војвођанска партија, Демократски савез Хрвата у Војводини, Црногорска партија, Демократски блок)

6. За Краљевину Србију - за српско војводство - Покрет обнове Краљевине Србије, Монархистички фронт) - Жика Гојковић

7. Метла 2020

8. Чедомир Јовановић – Коалиција за мир (Бошњачка грађанска странка, Странка Црногораца

9. Академик Муамер Зукорлић – Само право – Странка правде и помирења (СПП) – Демократска партија Македонаца (ДПМ) / Академик Муамер Зукорлић – Само право – Странка правде и помирења (СПП) – Демократска партија Македонаца (ДПМ)/ Академик Муамер Зукорлић – Само право – Странка на правда и помиреније (СПП) – Демократска партија на македонците (ДПМ)


09:50: РИК: БЕЗ НЕРЕГУЛАРНОСТИ

Владимир Димитријевић, председник РИК, рекао је за ТВ Пинк "да су бирачка места данас отворена на време, у 7 сати, у складу са законом". Димитријевић је нагласио да није било нерегуларности на отварању бирачких места.

(Novosti Online)

... наставиће се...

 24 
 послато: Јун 20, 2020, 09:38:53  
Започео Гога - Последња порука Гога

215. Литија за Православну слободу Србије

одржаће се
 

у суботу, 20.јуна

Окупљање у 15:30 часова испред владе Србије!
Литија креће ка Патријаршији,
 поред Скупштине до РТС јавног сервиса и назад.


Народе дођите
 да у миру прођемо Литијом и молимо се  Светом Архангелу Михаилу и
Српским Свецима за спас наше Светиње
.Нема прече потребе данашњице –
од одбране Православља и Грачанице !

Цитат

Устаљени програм свакосуботњих Литија:
 Окупљање у 15:30 часова испред назовивладе Србије,
уводно обраћање око 16 часова,
полазак Литије у 16:10, обраћања испред Патријаршије у 16:45,
испред НеНародне Скупштине око 17:50,
 испред лажљивог РТС-а око 18:10
и, потом, повратак на централно место непрестаних
Православних протеста
испред назовивладе Србије око 19:00 часова.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=eMoJskDvIZ4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=eMoJskDvIZ4</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=En_Q8jwtSxM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=En_Q8jwtSxM</a>


Богом нам добродошли
 док времена за сведочење Истине и наде за Васкрс Грачанице,
а тиме и наде за слободу Православне Србије, јоште има!


(Истинољубље)
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=03Qf2CIXXs4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=03Qf2CIXXs4</a>

 25 
 послато: Јун 19, 2020, 04:57:47  
Започео Гога - Последња порука Гога
"Мреже" руше тишину: У поноћ почиње предизборна ћутња

ПРЕДИЗБОРНА тишина уочи парламентарних, покрајинских и локалних избора који се одржавају у недељу, почеће у поноћ и трајаће до затварања биралишта.Од ноћас до затварања изборних места, забрањени су изборна пропаганда, одржавање јавних скупова и објављивање процене изборних резултата. Током изборне тишине на бирачком месту и на 50 метара од њега забрањено је истицање симбола и пропагандног материјала учесника у изборима. На сам дан гласања, дозвољено је објављивање извештаја о томе где су кандидати гласали, али не и њихових изјава.


Током предизборне тишине дозвољено је и емитовање информација о одзиву бирача и спотова надлежних републичких органа и невладиних организација којима се грађани упућују када и како могу да гласају.

Изборна тишина у нашој држави траје дупло дуже него у земљама региона, које су ћутање скратиле на један дан пре избора. Такође, многе европске земље немају изборну тишину - Немачка, Данска, Белгија, Холандија, Норвешка, Швајцарска, Велика Британија... Амерички Уставни суд пресудио је почетком деведесетих година да је изборна тишина неуставна, изузев на самом изборном месту, на дан гласања. На другој страни, у Чешкој се уочи гласања "ћути" чак четири дана. У Италији тишина траје само на дан избора, али се петнаест дана раније не смеју објављивати истраживања о рејтингу странака, док се у Шпанији на дан избора не смеју помињати имена кандидата.

Код нас се већ годинама доводи у питање сврсисходност изборне тишине, с обзиром на то да њено поштовање није регулисано у онлајн медијима. Такође, закон не регулише ни позивање грађана телефоном, слање порука или кампању од врата до врата током трајања предизборне тишине.

На републичким изборима кандидовала се 21 листа, што је, према речима председника РИК Владимира Димитријевића, највише у претходна четири циклуса. Такође, пријављено је и 50 одсто више посматрача у односу на раније изборе - 3.341 домаћи посматрач и 1.111 страних.

Димитријевић је рекао да су припреме за изборе у пуном јеку и да су координатори РИК преузели сав изборни материјал у седишту ЈП "Службени гласник", који је уз пратњу полиције предат радним телима. Број бирачких места утврђен је на једној од претходних седница и износи 8.385.ПРВА ИЗЛАЗНА АНКЕТА

КОМПАНИЈА "Нинамедиа", која се бави испитивањем јавног мњења, спровешће 21. јуна на гласачким местима у Новом Саду излазну анкету, којом се, одмах по затварању биралишта, добија процена резултата избора. Ово је први пут да се оваква анкета ради у Србији, а анкетари ће испред бирачких места носити јасна обележја - мајице и гласачке кутије.СПРЕМНЕ МАСКЕ И РУКАВИЦЕ

РИК је од Кризног штаба добио и препоруке о мерама заштите због короне.

- Ми смо их одмах проследили општинама преко радних тела до бирачких одбора. Биће примењене опште мере заштите, ношење заштитних маски, рукавица, биће дезинфекциона средства на самом бирачком месту, а препорука је да се одржава раздаљина од најмање једног метра ако се више људи затекне на бирачком месту - рекао је Димитријевић.


(В. М.)


***

НИКАД гора времена, што се тиче избора у Србији. Ово може сам луд или "нечим" омамљен човек да прогута и да изађе да гласа. Све је под знаком питања,...а тек какви ће да буду резултати гласања Превртање очима. Ово би требало да буде последње ДНО ДНА, што се тиче избора у Србији!
Питање би било: Где се то "изгубио", "погубио" народ Србије Молим?

И...још није касно да се власт уразуми и да ПОМЕРИ одржавање избора за неки други временски термин.

 26 
 послато: Јун 19, 2020, 03:39:48  
Започео Гога - Последња порука Гога
"Целог живота сам имао само ЈЕДНУ ЖЕЉУ
која ми се није остварила":
 Председник Вучић о свом послу из снова
Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић по први пут је открио да је целога живота имао само једну жељу,а то је да буде министар.

"Цео живот сам желео да будем министар за грађевинарство и инфраструктуре", уз осмех је прокоментарисао Вучић после исцрпног излагања шта се изградило и шта се и даље гради широм Србије.

(Novosti online)***

Он нас или зеза или.....ОН ЗАИСТА не зна да му се већ гооодинама та жеља остварује. Раскопа, разрова нам Србију (нарочито Београд) уздуж и попреко. На све стране овакве слике....<a href="http://www.youtube.com/watch?v=D-pKlgSSuDg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=D-pKlgSSuDg</a>Уништено дрвеће, раскопане улице у Београду...
УНИШТЕНА ГЛАВНА Железничка станица у Београду, а улице испред некадашњег улаза на колодворе, са којих су путници путовали у све крајеве света, ДАНАС изгледају овако:


Ту, Вучић, у улози ГЛАВНОГ извођача радова (звало се то или не министар за грађевинарство и инфраструктуре)...припрема ТРГ `Београду на води`... 27 
 послато: Јун 18, 2020, 23:06:55  
Започео Гога - Последња порука David G
Позивам све грађане Републике Србиједа 20. јуна вратимо нашу Србију – нама.
Да више не владају криминалци, џукеле и сексуално настрани људи.

Порука за навијаче
није ваљда важније да ли Звезда слави титулу
 или Партизан игра негде утакмицу од одбране Космета!?

Када је 8. маја народ кренуо на Владимира Ђукановића,
који нам је показао средњи прст,
попео сам се на ауто и рекао народу да се врате,
 јер нас нема довољно.

Сада вас зовем да нас буде довољно.

Дођите испред Скупштине у суботу од 17 часова


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=pS92O9Lge6w" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=pS92O9Lge6w</a>


(Преузето са `Србин.инфо`)

 28 
 послато: Јун 18, 2020, 02:00:33  
Започео Гога - Последња порука Гога
РИК одбацила 333 приговора о наставку изборних радњи
Републичка изборна комисија одбацила је 333 приговора бирача од 13. јуна на Решење о наставку спровођења изборних радњи у поступку избора за народне посланике који су расписани 4. марта.

Председник РИК Владимир Димитријевић рекао је на седници да је укупно поднето 333 приговора, јер су сви са истим чињеничним и правним основом, тако да су разматрани у спојеном поступку.

Одбачени су јер је решење које оспоравају РИК донео 11. маја, док су приговори поднети у јуну, иако је рок за то 24 часа, рекао је он.

РИК је изгласала и доношење Решења о изменама Решења о одређивању бирачких места за гласање на изборима за народне посланике Народне скупштине, расписаним за 1. јун.

На вечерашњој седници чланови РИК су донели одлуку о образовању Радног тела Републичке изборне комисије у градској општини Нови Београд у Београду.

Председник РИК Владимир Димитријевић је да ће на дан избора бити обезбеђене маске и рукавице за све чланове изборних одбора.

„О епидемиолошким условима ће се свакако изјаснити Кризни штаб” казао је Димитријевић, преноси Танјуг.


(Политика)

 29 
 послато: Јун 15, 2020, 04:43:29  
Започео Гога - Последња порука Гога
...наставак...

Борбени Крајиновић заустављен у финалу:
 Тим освојио "Адриа тур", Ђорђе уручио пехаре,
а Новак одржао невероватан говор


Заједничка фотографија Фото: М. Вукадиновић

Одлично финале, сјајна борба, прегршт одличних потеза и победа Аустријанца. У мечу за трофеј Доминик Тим је савладао Филипа Крајиновића - 4:3, 2:4, 4:2.

Показао је српски играч одличну партију, играо упркос проблемима са повредом, али на крају није успео да дође до тријумфа на првом од турнира “Адриа тура”.

После речи директора Ђорђа Ђоковића, који је нешто касније уручио и пехар Филипу и Доминику, сјајан говор је одржао Новак.


- Пре свега да се захвалим и Марку на подршци свих ових година и наравно Ђорђу који је најзаслужнији за овај догађај. Три-четири недеље организације, свака ти част Ђорђе. Хвала Филипу, Душану, Виктору, Дамиру, Николи који су учествовали на овом турниру и хвала што сте такви какви јесте и пријатељи и колеге. Задовољство ми је што сам имао могућност да делим терен са вама сада и још много пута. Хвала вама момци иако разумете српски добро - рекао је Новак.

Затим се обратио страним тенисерима.


- Доми, надам се да ти се свидела Србија, јер Србија воли тебе. Као на свакоом великом тениском догађају потребне су велике звезде да направе шоу да би све то било на највишем нивоу. Хвала Доминику, Саши, Григору што сте прихватили наш позив. Морам да кажем да ми је за долазак све тројице био потребан само један телефонски позив, треба то заиста споменути. Јесмо велики ривали на терену, желимо да победимо један другог, али то не значи да не можемо да будемо пријатељи, да поштујемо један другог. Они су изузетни момци и јако ми је драго што сам део истог спорта као и они. Извињавам се на дугом говору, али сам морао све ово да споменем.


Фото: М. Вукадиновић

Цитат
ТИМ: УЖИВАО САМ

Није осмех са лица крио Доминик Тим док је држао победнички пехар.
- Новаче хвала што си ме позвао пре четири недеље. Уживао сам овде. Било је сјајно. Дивна је ствар што имате Новака као амбасадора ваше земље. Понављам, уживао сам и сигурно ћу доћи опет - рекао је Тим.


Презадовољан је целом манифестацијом.


- Овај догађај који је кренуо из Београда је нешто ново, никада није било ништа слично. Идеја је кренула пре око месец дана и после разговора са породицом, тениским савезом Србије смо почели са радом. Било је доста изазова, препрека, свега. Хвала ТСС-у на помоћи, честитао бих им на јако успешном турниру који је организован уочи овог викенда. Јако је битна наша сарадња, они су кућа тениса. Било је доста људи који су имали добру вољу, препознали хуманитарни карактер и који су допринели феноменалној недељи у Београду. Овде смо организовали “Србија опен”, али је овај догађај и то надмашио. Београд је показао зашто је град спорта, град тениса. Заиста невероватно. Ова слика и снимци мечева су обишли свет, сви који сте били овде сте били део овога. Одушевљен сам вашом тениском едукацијом, поштовањем играча, знали сте како да реагујете, како да “повучете” играча који је пао, да пружите подршку.


На крају се захвалио свима.


- Хвала вам, од срца. И за крај, да се захвалим свим спонзорима, Министарству омладине и спорта, онима који су препознали важност овог догађаја за Београд и Србију. Сви знамо да су околности неуобичајене, много људи је пропатило у претходним месецима. Потрудили смо се да испоштујемо сваку меру Владе и са ведрије стране гледано, ово је позитивна слика, надам се да ће бити препозната ова дивна слика. Хвала пуно, волим вас.

Фото: М. Вукадиновић

Велика неизвесност је владала у првом сету, тек после тај-брејка је Аустријанац дошао до предности и то са неколико феноменалних бекхенда (4:3).


Други сет је Доминик боље започео, Филип је тражио лекарску помоћ, није деловало добро. Међутим, Крајиновић је пронашао снагу, Тим је направио неколико грешака тако да је предност брзо анулирана (2:4).

Фото: М. Вукадиновић

Уследио је одлучујући, трећи сет. У прва два гема није било много узбуђења, али је у трећем Тим дошао до четири везане брејк лопте, прву није искористио, да би код друге Филип послао лоптицу у мрежу и тако помогао ривалу.


Последњи гем је био феноменалан, најбоље у прилог томе говори поен којим је Тим дошао до меч лопте, лоб Крајиновића је био савршен, Доминик је то стигао и ударцем кроз ноге дошао до поена. Филип је потом лоптицу послао у аут.ФИЛИП: НОВАЧЕ, ТИ СИ МОЈ ИДОЛ

Захвалио се Крајиновић свима на сајјној организацији и посебно публици која је била одлична.
- Хвала свима пуно. Новаче, посебно хвала теби. Ти си мој идол и херој ове нације - рекао је Филип.

Тада је микрофон, на кратко узео Новак и имао јасну поруку “А то што си ме разбио синоћ”.

- Нећемо спомињати наш скор - одговорио је Крајиновић алудирајући на то да има две победе против првог рекета света.


ПОЗНАТИ

Финални меч су посматрали многи. Међу њима су били министар омладине и спорта Вања Удовичић, глумац Милош Биковић, тенисерка Јелена Јанковић, Јанко Типсаревић, Виктор Троицки, Александер Зверев, Григор Димитров, породица Ђоковић предвођена Новаком и многи други...


Фото: М. Вукадиновић


(Н. Ст. | 14. јун 2020., Новости)

 30 
 послато: Јун 15, 2020, 04:28:53  
Започео Гога - Последња порука Гога
...наставак...

Први тенисер света Новак Ђоковић победио је сународника Виктора Троицког са 4:1, 4:1, у првом колу Групе А на Адриа туру у Београду.

Ђоковић је без већих проблема, за 37 минута победио 183. играча света.

Ђоковић и млади Топић Фото: М. Вукадиновић

Атмосфера је била потпуно опуштена, у једном тренутку Троицки је дао рекет дечаку који скупља лоптице Михаилу Топићу, па је он одиграо неколико поена са најбољим тенисером света. Меч је одигран пред препуним трибинама Тениског клуба Новак у Београду


***

Огромно интересовање за тенис на Дорћолу:
Велике гужве, навијачи једва чекају да гледају звезде

Навијачи на Дорћолу Фото: Ђ.С.

Публика се ужелела тениса, посебно у Београду. Влада огромно инитересовање за “Адриа тур”, посебно за мечеве који су заказани за вечерњи термин.


То се види и по великим гужвама на улазу у тениски центар “Новак” на Дорћолу. Навијачи стоје у редовима и стрпљиво чекају да уживају у мечевима звезда “белог спорта”.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=4pvTE0i-piI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4pvTE0i-piI</a>


***

Прво велико изненађење у Београду:
 Крајиновић победио Ђоковића

Фаворити су током дана, углавном, оправдали очекивања на „Адриа туру“. Све до мечева у вечерњем термину. Прво је Милојевић победио Димитрова, а онда се догодило и највеће изненађење на такмичењу.

Филип Крајиновић је победио Новака Ђоковића – 2:4, 4:2, 4:1.

Новак је добио први сет, деловао добро у другом, али је Филип био тај који је први направио брејк и потом анулирао предност. Мало је Новак „повећао брзину“, али није успео да одузме сервис сународнику. Оно што Ноле није успео, јесте Филип. Направио је брејк и повео са 3:1.

Имао је четири меч лопте, прве три је Новак спасао, а код последње је Ђоковић направио дуплу сервис грешку.

Одмах су пришли мрежи, поздравили се, уследиле су честитке. Овај тријумф Крајиновића додатно компликује ситуацију у групи када је у питању пласман у финале. На крају ће, по свему судећи, одлучивати сет-количник.


***

Новакова поноћна конференција:
 Филип ми је као млађи брат, може да догура до топ 10 ако настави у овом смеру

ДОМАЋИН ће морати тежим путем до финала.Новак Ђоковић је у прва два кола свог турнира „Адрија Тур“ био половичан – победио је Виктора Троицког преко дана, док га је неколико минута пред поноћ савладао Филип Крајиновићи направио велико изненађење у Групи А. Уколико жели пласман у финале,Ђоковић ће сутра морати да максималним резултатом савлада Сашу Зверева. У групи Б, издвојио се Доминик Тим са два тријумфа, и евенуталним тријумфом сутра против Григора Димитрова би могао да обезбеди финале.

- Одушевљен сам данашњим даном и приликом да видимонеке од најбољих тенисера света на нашим теренима. Атмосфера је била све боља из меча у меч, већи део публике је остао и после поноћи што довољно говори о љубави према људи према нашем спорту. Када погледам како су прошла ова два дана, стекао сам утисак да су сви одушевљени читавим догађајем – рекао је Ђоковић на после поноћној конференцији.

Према најавама, тенисери су максимално озбиљно схватили турнир, који номинално има хуманитарно-егзибициони карактер, и сваки поен играли као да се ради о такмичарским дуелима. Очигедно је било да је корона оставила и мале последице, како и не би поред толике паузе, али раздрагана публика жељна спорта није марила за такве детаље.

- Филип ме је задиркивао десет година од оног његовог тријумфа на Србија опену – нашалио се Ђоковић – На Филипа гледам као на млађег брата, и увек се трудим да му помогнем бројним савета. Ако настави у овом смеру иискористи своју количину талента, догураће и до топ десет на свету. Сарадња са Јанком ће му добро доћи, сви ми имамо нераскидиву везу која је довела до освајања до Дејвиса Купа 2010, и АТП купа ове године – поручио је Ђоковић.
***

Тим заказао окршај са Крајиновићем у финалу


Аустријски тенисер Доминик Тим пласирао се у финале егзибиционог турнира Адриа Тоур у Београду.

Тим је у последњем колу победио Григора Димитрова са 2:0 у сетовима (4:3, 4:3) и заузео прво место у Групи Б.


У финалу ће играти против Филипа Крајиновића.Раније је српски тенисер Никола Милојевић остварио другу победу на Адриа туру у Београду, пошто му је сународник Душан Лајовић предао меч због повреде.

Уочи прекида Милојевић је водио са 4:3, а сет је добио после тајбрејка (7:0).

Милојевић има две победе у Групи Б, пошто је претходни дан победио Григора Димитрова из Бугарске.

Милојевић се такмичи на турниру након што је заменио босанског тенисера Дамира Џумхура који се повукао због повреде.

Српски тенисер Филип Крајиновић победио је сународника Виктора Троицког са 4:0, 4:3, у трећем колу Групе А на Адриа туру у Београду.

Крајиновић је победио за 50 минута. Он је други сет добио после тајбрејка 7:5.

Крајиновић из три меча има две победе, а Троицки је претрпео три пораза.

***


Велико изненађење у Београду:
Ђоковић испао и послао Крајиновића у финале

Мало ко се томе надао, али се велико изненађење догодило. Новак Ђоковић неће играти у финалу “Адриа тура”. Главни “кривац” за то је Александар Зверев.


Немачки тенисер је на Дорћолу елиминисао првог рекета света у моменту када је освојио други сет. Међутим, на крају је Новак победио и тиме послао сународника Филипа Крајиновића у финале - 4:0, 1:4, 4:2.

Перфектан први сет је одиграо Новак. Као брзи воз је освојио четири гема и дошао до вођства у сетовима (4:0).

Почео је други сет на сличан начин, а како је Новак играо можда и најбоље говори то да је Зверев тек у другом гему другог сета дошао до прве гем лопте. Успео је да је искористи и да дође до првог гема у мечу. Тај гем као да је био покретач за Немца. У наредном гему је направио брејк и дошао до вођства, па потом и потврдио то сигурним сервисом (3:1).


Притисак је тада пребачен у потпуности на Новака, јер је губитак другог сета значи и распршивање нада за финале. Одиграо је Новак тада један од најлошијих гемова. Саша је направио још један брејк и освојио сет.

Математика је тада била јасна - Новак је испао, али би освајањем трећег сета могао да помогне Крајиновићу и да “погура” сународника у финале.

Први гем у трећем сету је Зверев добио, да би Новак потом од 40:0 дошао до “ђуса” и брејк лопте за ривала, али је форхенд дијагонала прорадила на време за изједначење (1:1). Чували су и један и други своје гемове све до петог гема. Тада је Новак направио брејк, уз малу помоћ мреже, па је пре одласка до свог места пришао да се захвали мрежи.

Ђоковић је потом потврдио брејк, дошао до победе и тако послао Филипа у финале, јер Крајиновић има најбољи гем-количник у кругу који се створио на табели.


***


Цитат
Ђоковић у сузама: Новаков налет емоција - сетио сам се детињства


Победио је Новак Ђоковић Александера Зверева у Београду, али то није било довољно да прође у финале “Адрија тура”. Његов тријумф је послао Филпа Крајиновића у борбу за трофеј.


- Битно да је један од наших у финалу - рекао је Новак у изјави за “Спорт клуб”.


Док је покушавао да настави да прича, уследио је велики налет емоција. Почео је да плаче.


- Било је ово веома емотивно, хвала свима што су дошли да нас подрже - почели су аплаузи са трибина, али се сузе нису зауставиле.


- Не плачем толико због пораза и тога што се нисам пласирао у финале. Сетио сам се детињства и свега. Волим вас све, хвала вам пуно - поручио је први рекет света.... наставиће се...Странице: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!