forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Децембар 10, 2018, 19:53:59


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 послато: Октобар 05, 2018, 00:13:24  
Започео Гога - Последња порука Гога
ОСНОВАН НОВИ ОПОЗИЦИОНИ БЛОК У СРБИЈИ:
 15 политичких покрета и организација уједињени у
 савез `Чувари Србије 1244`

У Београду је 5.септембра ове године, потписивањем Меморандума о сарадњи, основан савез `Чувари Србије 1244`, чији су оснивачи представници 15 политичких покрета и организација са територије целе Србије.


Поред покрета Живим за Србију и Цела Србија, овај нови опозициони блок чиниће и покрети као што су: Покрет Србије – Герила, покрет за Јужну Србију, покрет Срба са Косова, покрет Влаха Србије, Румунски покрет Србије, покрет "Косовски божур", Народна иницијатива, Српска понос, Београдски фронт, Српски саборни покрет – Србобран, покрет Изданак, покрет Слободни синдикати Србије и Покрет за дијаспору.


На конференцији у београдском Медија центру, представници ових организација су рекли како ће се залагати за поштовање Устава, којим се подразумева да Косово и Метохија припадају Србији, и поништавање Бриселског споразума, као и свих договора који су проистекли из њега.


"Тренутак у којем се налази наша држава је јединствен и веома опасан. Имајући у виду да се најављује ‘черупање’ наше државе, односно одвајање јужне српске покрајине – Косова и Метохије", рекла је Јована Стојковић, председница новооснованог покрета, додајући да је управо то разлог због које су се представници ових политичких организација ујединили и формирали заједнички опозициони блок.


"Окупили смо се јер смо савесни грађани, који се брину за интегритет и будућност ове земље. Желимо да укажемо на противуставан план који спроводи ова власт, кад је у питању решавање статуса Косова. Поред тога што је супротан Уставу, њиме се крши и Резолуција 1244."


Она сматра да би евентуално признање косовске независности од стране Србије, довело до отварања многих сепаратистичких тежњи широм земље.

"Овај наш активизам је превентива даљег ‘комадања’ наше државе", рекла је Стојковићева.

Поред очувања територијалне целовитости, представници новоформираног опозиционог блока су истакли да ће се борити за право слободе говора и избора, која према њиховој оцени у Србији не постоји, укидање неолибералног социоекономског модела и увођење економско-социалног модела.

"Србија је постала опасна и небезбедна земља за живот. Незапосленост, сиромаштво, приватни извршитељи, бомбашки напади на улици, убиства политичара и новинара, то све од грађанина ове земље прави лабилну и уплашену јединку којом је лако манипулисати. Сматрамо да као друштво нисмо заслужили да живимо у оваквој држави и да се као грађани морамо организовано успротивити овој диктатури", закључила је Стојковићева.Председавајући савеза `ЧУВАРИ СРБИЈЕ 1244`

Председник- др Јована Стојковић

Потпредседник- мр Саша Мирковић

Потпредседник- др Драган Петровић


Члан- Немања Петровић

Члан- Маја Шоршоров

Члан- Ана Обрадовић

Члан- Сара Јовановић

Члан- Славољуб Анђелић

Члан- Петар Милетић

Члан- Горан Марковић


(Intermagazin)

 92 
 послато: Октобар 04, 2018, 07:45:39  
Започео Ekana - Последња порука nina
ВУЧИЋ ПОТПУНО РАЗОЧАРАО ПУТИНА: Руски председник у неверици због онога што је чуо од свог српског колеге


Цитат
Александар Вучић је током боравка у Москви затражио подршку од Владимира Путина за идеју "разграничења на Косову", али ова намера председника Србије није прошла код руског колеге, преноси лист "Данас", позивајући се на дипломатске изворе у Москви, као и на поједине руске медије.

Александар Вучић и Владимир Путин (Фото: РИА Новости)


После двочасовног састанка у уторак, Путин и Вучић су и у среду имали радни доручак, а поред руских инвестиција и извоза српских пољопривредних производа у ту земљу, тема је поново била ситуација на Косову и Метохији. Према писању појединих руских медија, Путин неће подржати Вучићеву идеју о подели Косова, већ инсистира на целовитости Србије и Резолуцији 1244 УН. Такође, Кремљ све мање верује у обећања Београда да неће приступити НАТО пакту, а нарочито су по том питању сумњичави уколико дође до поделе Косова и Метохије, што је Вучићево "решење" косовског чвора. Руски медији напомињу и да је од виталног руског интереса то да Србија, Босна и Херцеговина и Македонија не постану чланице НАТО војног савеза.

Извор: Правда

...................


Ако је ово тачно,више верујем да јесте,него да није,Вучић се онда мало преиграо и дилетантски потценио руског председника Владимира Путина.Игра на погрешну карту.Измакнуће му се обе столице на којима он мисли да тренутно седи.Пад ће да буде неминован и исувише болан.Сам је себи одавно прогнозирао тај болан пад и све чини да се он и оствари.


 93 
 послато: Октобар 04, 2018, 05:44:14  
Започео Гога - Последња порука Гога
ПОГЛЕДАЈТЕ ШТА ЋЕ НАТО ВОЈНИЦИ РАДИТИ У СРБИЈИ:
 Њих 1.000 шаљу са јасним задатком!
Вежба под окриљем Евроатлантског координационог центра за ванредне ситуације, специјализованог дела НАТО Алијансе за реаговање у случају природних катастрофа, одржаће се у Србији од 7. до 9. октобра у Младеновцу.


За сценарио је изабран земљотрес,
који је повезан са геолошким и еколошким изазовима са којима се наша земља суочава, а 24 међународна тима из 37 земаља и више од 900 учесника из Србије увежбаваће хитан одговор на ванредне ситуације у случају природних катастрофа или хемијско-биолошких акцидената. Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг најавио је долазак у Србију наредне недеље, како би заједно са председником Србије, Александром Вучићем, присуствовао "највећој вежби пружања помоћи у ванредним ситуацијама" Алијансе "са 40 земаља учесница".

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=LB1S_BTVWUw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=LB1S_BTVWUw</a>– Ово је прва таква вежба којој је домаћин Србија, што одржава снажно и високо цењено партнерство Србије и НАТО-а – поручио је генерални секретар Алијансе.


Истог дана он ће одржати и говор на конференцији коју организује Београдски безбедносни форум, а планирано је и да се током посете генерални секретар НАТО састане са премијерком Србије, Аном Брнабић, а потом и са студентима Филолошког факултета Универзитета у Београду. Сценарио осамнаесте ЕАДРЦЦ вежбе управљања последицама ванредних ситуација, пружа могућност увежбавања међународне сарадње и јачања способности тимова из различитих земаља како би заједнички могли да учествују у потрази и спасавању.

Како је најављено, у званичном саопштењу, биће приказана координација медицинских тимова, као и деловање тимова за деконтаминацију испасавање из воде и хемијска/биолошка/радиоактивна/нуклеарна заштита. Доприноси вежби ће се састојати од тимова за хитне реакције, као и планера и евалуатора.

– Србија је важан партнер за НАТО и драго нам је да нашу сарадњу можемо да подигнемо на следећи ниво заједничком организацијом тако изазовне вежбе – изјавио је, Клаудиу Зоикас, директор вежбе испред НАТО.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=uN4_YqmNKcQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=uN4_YqmNKcQ</a>


Теренска вежба управљања последицама ванредних ситуација ће бити изведена у координацији са Министарством унутрашњих послова Србије, а поред 830 припадника НАТО војног савеза, односно 24 међународна тима из 37 земаља и припадника Сектора за ванредне ситуације, учествоваће и остале јединице МУП-а Србије, али и Министарства одбране и других државних органа који се у неком сегменту баве заштитом и спасавањем, што је више од 900 људи из наше земље.


– Ова вежба ће послужити као велика прилика да укључимо наше тимове у интернационално окружење и да одговоримо заједничком реакцијом на ванредне ситуације – поручује Јелена Димић из Министарства унутрашњих послова Србије.

Из Агенције за смањење опасности од напада поручују да је ово прилика да се споје нације и тимови који никада нису радили заједно и послати их на локацију на којој морају да реше веома компликоване, изазовне и комплексне проблеме заједно.

– Није питање где ће се десити следећа ванредна ситуација, већ када ће се десити – рекао је Иван Барас из Министарства унутрашњих послова.


(Правда)***


Ево прилике да Младеновчани пожеле "добродошлицу" нашим доказаним "пријатељима" из 1999.године Зеленко


 94 
 послато: Октобар 03, 2018, 06:36:36  
Започео Ekana - Последња порука Гога
Председник Србије Александар Вучић у Москви:
 О посети Вучића и специјалне емисије


ПОСЕТА председника Србије Александра Вучића Москви и изузетно важан састанак са лидером Руске Федерације Владимиром Путином побудио је изузетну медијску пажњу у овој земљи.Наиме, на телевизијама са националом фреквенцијом сусрет двојице званичника најављује се као специјални програм под вињетом "Посета Вучића".

Очигледно је да су деликатан тренутак у ком први човек Србије стиже у Кремљ и оживљавање тензија у нашем региону изоштрили фокус руских колега и побудили њихово интересовање.

(Новости)
Председник Србије током састанка у Москви
 рекао руском лидеру:
 Србија се суочава са провокацијама, далеко смо од решења за Косово и Метохију

Председник Србије Александар Вучић је истакао, у разговору са шефом руске дрзаве Владимиром Путином, да смо, без обзира на напоре Србије да постигне компромис и подржи мир и стабилност, веома далеко од било каквог решења питања Косова и Метохије и нагласио да је наша земља суочена са свакодневним провокацијама.


Вучић је, на почетку сусрета са Путином, рекао да је за њега увек велика част када има прилику да се сретне са председником Русије, а да данашњи сусрет има велики значај за Србију.

"Веома сам задовољан развојем наших односа и то је све резултат наших отворених, конструктивних и плодотворнох разговора. Односи Русије и Србије на међународном плану су веома добри и морам да вама лично одам велико признање због чврсте позиције коју заузимате у заштити међународног права и животно важних националних и државних интереса Србије", нагласио је он.

Вучић је рекао да је ситуација на Западном Балкану веома сложена и да се Србија као држава суочава са бројним провокацијама, свакодневно.

"Без обзира на наше напоре да постигнемо компромис и подржимо мир и стабилност, веома смо далеко од било каквог решења питања КиМ", истакао је он.

Вучић је нагласио да ће Србија као слободна и независна држава чувати војну неутралност, и изразио уверење да је Србија данас једина земља на Западном балкану са таквим опредељењем.

"Што се тиче наших економских веза, ја сам задовољан и мислим да можемо да и у будуће јачамо наше економске односе", рекао је он.

Вучић је захвалио Путину на свему што ради у корист Србије и позвао га да посети Београд у најскорије време, додајући да би то била велика част за нашу земљу и народ.

Он му је потом поклонио књигу "Моја предивна Србија" руских аутора.

Председник Русије изразио је задовољство што може поново да разговара са својим српским колегом у Москви.


"А сећам се ваше последње посете 8.и 9.маја. Недавно смо обележили и 180-ту годишњицу наших дипломатских односа. Са задовољством примећујем и раст трговинске размене. При том је тај раст непрекидан - прошле године износио је 23 одсто, а у првих шест месеци ове године преко 13 одсто", објаснио је Путин.

Он је рекао да се бележи и раст руских улагања у српску привреду, која су достигла четири милијарде долара."Сигуран сам да ћемо имати о чему да разговармао што се тиче ситуације у региону", казао је он.


Цитат
ПУТИН ВУЧИЋУ:
 МОРАМО ДА РАЗГОВАРАМО
 О СИТУАЦИЈИ НА БАЛКАНУ

Руски председник Владимир Путин је рекао на састанку са председником Србије Александром Вучићем да морају да разговарају о ситуацији на Балкану. "Уверен сам да је неопходно да разговарамо и о ситуацији у региону", додао је Путин.С друге стране, Путин је указао да је приметан раст улагања Русије у Србију који је, како је рекао, достигао четири милијарде долара.(Танјуг)

 95 
 послато: Октобар 01, 2018, 18:01:31  
Започео Гога - Последња порука Гога
ДА ЛИ ЈЕ ОВО НАЈТУЖНИЈА СЛИКА БЕОГРАДА?
 Малена девојчица сама на Теразијама са гитаром и
 ПОРУКОМ
"Скупљам за храну"
Једна фотографија забележена у самом срцу Београда невероватном брзином се шири друштвеним мрежама. То је једна од оних која у нама истовремено буди бес, тугу и очај, слама срце и леди крв у жилама.
"Београд 29.9.2018... Теразије... Београд...", стоји кратко у опису фотографије која је постављена на Твитеру.


Београђани који су се протеклих дана прошетали Теразијама нису могли, а да не уоче малену девојчицу предшколског узраста, не старију од пет година, са дечјом гитаром у рукама, која свирајући житељима престонице прикупља новац у картонску кутију.

У сцени која леди крв у жилама главни актер је пристојно обучена цурица уредно очешљане златне косе, која испред једног бутика са тужним погледом свира свој мали жичани инструмент. Испред ње је постављена картонска кутија на коју је наслоњен натпис: "Скупљам за храну".

Остављена на милост и немилост улицама двомилионског града без ичијег надзора, ова цурица води најтежу животну битку, ону у којој тешко побеђују и они далеко старији.

Иако коришћење деце у сврху просјачења није неуобичајено на престоничким улицама, немогуће је не запитати се ко је овако мало дете пустио само на улицу, ко су родитељи који своју ћерку користе као вид зараде и каква је то судбина породице која је своје дете уместо на игралиште, шаље да свира на улици.

Такође, не треба заборавити да је оваква радња строго кажњива законом, а још строже њено организовање. Наиме, свако ко организује просјачење или за то користи малолетне особе могао би да добије затворску казну до 60 дана. У исто време, законом је забрањено и остављање овако мале деце без наџора.


Случај пријављен Градском центру за социјални рад

Редакција `Блица` је ступила у контакт са Градским центром за социјални рад покушавајући да нешто више сазна о овој девојчици и уједно подносећи пријаву о случају. Иако одговори нису стигли до закључења овог текста, социјални радници су обећали да ће у међувремену изаћи на терен и позабавити се овом девојчицом.Главаш: "Најстроже осуђујем злоупотребу деце"


Вршилац дужности секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш рекао је да је упознат са овим случајем.

- Најстроже могуће овакве ствари треба санкционисати, иако је чињеница да је све више злоупотребе деце на улици, посебно социјално осетљивих група. Интензивно се ради са Комуналном полицијом и Центром за социјални рад, али најпре са Секретаријатом за социјалну заштиту који велике напоре улажу да се овакве ствари решавају - рекао је Главаш.

(Блиц) 96 
 послато: Септембар 30, 2018, 20:52:43  
Започео Гога - Последња порука nina
Фијаско референдума – славље присталица "бојкота"Цитат
Успех референдума у Македонији који су многи називали историјским, о промени имена и евроатлантским интеграцијама, по свему судећи доведен је у питање. АП јавља да противници референдума већ славе на улицама због слабог одзива бирача на данашњем изјашњавању.

Присталице бојкота окупили су се у Скопљу испред Собрања, радују се и узвикују "Македонија", преноси америчка агенција.

Током референдумског дана нису забележене веће неправилности.

До 18.30 сати гласало је 34,09 одсто укупно уписаних бирача, саопштио је председник Државне изборне комисије Оливер Деркоски на основу података са обрађених 84,43 одсто општинских изборних комисија.

Референдум је расписан као консултативни, односно необавезујући, а биће успешан ако на њега изађе више од 50 одсто грађана уписаних у бирачки списак (50 одсто + 1), односно 903.169 људи, од којих најмање 50 посто + 1 један мора да се изјасни "за" референдумско питање.

Грађани су се на питање "Да ли сте за улазак у ЕУ и НАТО прихватањем договора Републике Македоније и Републике Грчке?" изјашњавали на 3.480 бирачких места у 80 општина.

У бирачки списак је уписано 1.806.337 грађана.


Референдум надгледа готово 12.500 посматрача, од којих су 493 из иностранства.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=faMs3katuu4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=faMs3katuu4</a>


Извор: Правда
...............

 97 
 послато: Септембар 29, 2018, 20:48:24  
Започео Zeka - Последња порука Гога
... наставак...17:02 - РАКИЋ: НАПАД НА МИР И СТАБИЛНОСТ

Председник Српске листе и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је да последњи упад наоружаних косовских специјалаца на север Косова представља напад на мир и безбедност Срба на Косову и Метохији.

"Ово је напад са несагледивим последицама на живот Срба на северу Косова и Метохије", оценио је Ракић у саопштењу и истакао да се то више неће дозволити.

"Ми то више нећемо дозволити, ако већ Кфор не жели, као председник Српске листе позивам државу Србију да заштити српски народ и своју имовину, и да наши органи најхитније интервенишу", истакао је Ракић.

Он је уклазао да 19 година српски народ живи у страху и неизвесности и поручио да неће бити неми посматрачи док мир и живот њихове деце било ко угрожава.

"Нека сви знају да Срби неће више никада дозволити да се овакав упад догоди. Ми ћемо са својим народом бранити своју слободу, живот у своју имовину, јер Газиводе су српске", рекао је Ракић. 17:04 - У ТОКУ МИРАН ПРОТЕСТ СРБА

Група револтираних Срба блокирала је магистрални пут Косовска Митровица - Рибарић у месту Зубин Поток.

Тешким грађевинским машинама у потпуности је блокиран саобраћај, а са грађанима су и градоначелник и представници привремених органа општина са севера покрајине.

Фото И. Радуловић

Градоначелник Зубиног Потока Стеван Вуловић у разговору са представницима КФОРА, пренео је забринутост Срба да ће се слична ситуација поновити, и да би то могло да доведе до несагледивих последица.

Фото И. Радуловић 17:11 - КФОР: ПРАТИМО СИТУАЦИЈУ ПАТРОЛАМА И ХЕЛИКОПТЕРИМА

Потврђујући присуство косовске полиције у области Газивода, КФОР је у јучерашњем саопштењу за јавност истакао да су “у питању Припадници полиције задужени за заштиту господина Тачија, који је био у посети подручју Зубин Поток " односно да КФОР разматра " наводно проосуство Специјалне јединице РОСУ.

- КФОР позива на мир и стабилност после различитих извештаја о подрулју језера Газиводе-наводи се у КФОР-овом саопштењу за јавнсот и додаје да КФОР наставља да прати ситуацију патролама и хеликоптерима.

Д.З.17:27 - ПРОВОКАЦИЈА СА ЖЕЉОМ ДА СЕ ИЗАЗОВУ НЕРЕДИ
Народ на северу Космета је револтиран последњим упадом косовских специјалаца и Тачијевим доласком на Газивде, јер је то очити пример провокације и жеље да се изазову нереди на овом подручју.

Овим речима Александар Спирић, председник Привременог органа општине Косовске Митровице за "Новости" истиче спремност житеља овог подручја на организовање, односно објашњава то што се после упада специјалаца Росу на Газиводе окупило неколико стотина грађана.

- Ово је нова провокација и очигледно је да неко жели да дестабилизује ситуаицју на Косову и Метохији односно да жели да ситуацију одржи напетом и под тензијом, али народ то више једноставно неће дозволтити поготову што знамо да можемо рачунати на помоћ наше државе- додаје председник Спирић у изјави "Новостима". / Д.З.


Фото И. Радуловић19:01 - УДРУЖЕЊЕ ПОРОДИЦА КИДНАПОВАНИХ: ПРЕКИНУТИ ДИЈАЛОГ

Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ 1998-1999-2000. позвало је данас, поводом упада косовске специјалне јединице Росу у подручје хидроелектране Газиводе, председника Србије Александра Вучића да прекине дијалог с властима у Приштини, док Специјални суд не осуди вође бивше ОВК.

"Немојмо дозволити да они који су киднаповали и убијали наше чланове породица и преко злочина и погрома прогласили лажну државу Косово, буду признати од стране Србије. Припадници терористичке, злочиначке ''ОВК'' преобучени у специјалне јединице РОСУ, исти они који су ослобођени од стране ДОС-овског режима из српских затвора 2001. и 2002. године, данас су упали у северни део Косова и Метохије и дугим цевима демонстрирали силу", каже се у саопштењу.

Породице косметских жртава апелују на државнике Србије да не настављају дијалог у Бриселу с вођама терористичке, злочиначке ОВК, да им не дају легитимитет равноправних преговарача, јер "оно што је учињено на почетку преговора није само покопало убијене Србе, већ цео српски народ и Србију".


 19:03 - АНТИЋ: НАСИЛАН И ИЛЕГАЛАН ЧИН

Министар рударства и енергетике Србије Александар Антић оценио је данас да је упад специјалаца из Приштине у комплекс језера Газиводе "илегалан и насилан чин" који директно угрожава политички процес у којем се тражи компромисно и дугорочно решење за Косово.

"Само захваљујући прибраности и државничкој одговорности председника (Србије Александра) Вучића, ова нова авантура приштинских власти је пропала, уз још једну потврду да нико не може да понижава Србију и угрожава српски народ", навео је у саопштењу Антић.

Он је истакао да су "Србија, њен председник и њена Влада, потпуно посвећени мирном и политичком решавању питања Косова", али да је, нажалост, данас потврђено да приштинска страна жели другачије решење, "уз насиље и кршење свих договора".

"Зато очекујемо брзу и одлучну политичку реакцију свих међународних чинилаца, како би вратили Приштину у оквире дијалога и споразумевања... Насилна акција на Газиводама треба и нама у Србији да буде опомена да морамо подржати политику одговорног проналажења компромисног решења за Косово, дакле политику коју заступа председник Вучић, јер ће нам се данашње Газиводе поновити на неком другом месту само ако оклевамо у постизању компромиса и прижељкујемо некакво замрзавање конфликта", рекао је министар рударства и енергетике Александар Антић. 19:22 - ЕУ ДА ПРЕУЗМЕ ОДГОВОРНОСТ
Европска унија мора најхитније да преузме одговорност као гарант и посредник спровођена Бриселског споразума, јер сукцесивно отворено провоцирајуће кршење споразума од стране свих актера у Приштини, а ево данас главног саговорника у дијалогу, озбиљно подрива поверење у спремност ЕУ да заштити споразум и олакша дијалог, изјавила је за Тањуг министарка за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић.

Она је поводом упада специјалне косовске јединице Росу у подручје хидроелектране Газиводе на северу Косова рекла да "билдовање мишића за унутрашњу употребу (косовског председника Хашима) Тачија, који преговара у име Приштине, ако не буде на адекватан нацин третирано од стране ЕУ, не може се разумети другачије до као стављање на страну једне од страна у преговорима тј. Пристине, а то није и не сме да буде став ЕУ".

"Реакција Србије и председника (Александра Вучића) поново је одговорна и усмерена ка мирном решењу, европском и демократском, како се Србија у континуитету понаша, и то мора да буде вредновано од стране ЕУ", истакла је министарка Јоксимовић.

Фото И. Радуловић 19:26 - СРБИ БЛОКИРАЛИ ПУТ, АМЕРИКАНЦИ ЧУВАЈУ ГАЗИВОДЕ

Срби из Зубиног Потока блокирали су пут који од јужног дела Митровице води ка Газиводама, односно ка прелазу Брњак.

Блокада је постављена у Зубином Потоку, а Срби из Зубиног Потока не дозвољавају пролаз магистралом. На прелазу Брњак у овом тренутку су три џипа КФОР-а у којима су припадници америчке војске. Ниже, ка језеру Газиводе, постављен је још један џип КФОР-а и поред њега борбена кола.

Два џипа КФОР-а постављена су код постројења ХЕ Газиводе. Око џипова се види десетак америчких војника.
20:26 - НА КОСОВУ МИРНО

На северу Косова и Метохије је мирно, јавља дописник РТС-а. Припадници КФОР-а из америчког контигента виђени у близини пункта Јариње, а подручје повремено надлећу хеликоптери.
20:27 - ТОДОСИЈЕВИЋ: УПЛЕШЕНИ СМО ЗА СВОЈУ БЕЗБЕДНОСТ

Председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић каже да су Срби Ибарског Колашина уплашени за своју безбедност и позива председника Србије Александра Вучића да заштити голоруки народ на КиМ.

"Очекујемо обраћање председника Србије Вучића, желимо да пошаљемо јасну поруку и захтев и тражимо од наше државе и председника да заштити голоруки народ на КИМ, да заштити наше животе и нашу имовину", поручио је Тодосијевић вечерас у изјави за Тањуг.

Осудио је лицемерје појединих представника ЕУ и дела међународне заједнице.

"Чули смо да је Маја Коцијанчић позвала две стране да такорећи спусте лопту, овде нема две стране већ само једна страна која руши стабилност", наводи Тодосијевић
20:57 - ЕКСПРЕС: ТАЧИЈУ ЗА СПЕКТАКЛ ПОСЛУЖИО ЧАМАЦ

Косовски председник Хашим Тачи послужио се чамцем косовске полиције да би "реализовао данашњи спектакл" на језеру Газиводе, пише приштинска Газета Експрес.

Еxпрес открива да Тачи није имао припремљен чамац на језеру Газиводе

Косовска полиција је превезла чамац од језера Вермица до Газивода.

Чамцем је најпре управљао директор полиције Рашид Каљај, а потом је то препустио Тачију.

Експрес примећује и да "снагу једне државе сведочи и то да на једном од најзначајнијих косовских језера (Газиводе) нема ниједног чамца".

Цитат
ИСПОВЕСТ ЗАТВОРЕНОГ РАДНИКА СА ГАЗИВОДА:
 Репетирали су пушке на нас и претили да ће пуцати!

Ово је за Новости поручио Немања Миловановић, радник Центра за екологију и спорт који је заједно са још тројицом Срба био жртва иживљавања специјалаца Росу који су данас упали на језеро ГазиводеУПАЛИ су одједном. Грунули на врата са дугим цевима. Натрпали су мене и моје колеге у једну просторију. Провоцирали су нас и на сваки наш покушај да изађемо репетирали су оружје и претили нам да ће запуцати!
Ово је за Новости поручио Немања Миловановић, радник Центра за екологију и спорт који је заједно са још тројицом Срба био жртва иживљавања специјалаца Росу који су данас упали на језеро Газиводе кршећи све важеће споразуме између Београда и Приштине.
Он нам говори искрено да му није било свејдено кад су маскирани и до зуба наоружани полицајци упали у просторије Центра.

- Отворено су нас провоцирали. Надмено су нам говорили да они могу да додају на север и у наш објекат кад год хоће и да нема те силе која их у томе може спречити - препричавао је немиле сцене Миловановић.

Наш саговорник нам каже да су албански специјалци за тили час блокирали улаз у објекат који је недавно свечано отворио председник Александар Вучић.

- Распоредили су се у оближњој шуми с пушкама наготовс. Никоме нису дозвољавали да прође туда нити да приђе нашем центру. Кроз главу ми је само пролазило шта ће се десити ако опали само један метак. Од тога ме је подилазила језа - забринуто је говорио Миловановић.(Иван Радуловић, вечерње НОВОСТИ)***

Још једном се гласно питам, као што сам у претходној поруци коментарисала, ЗАШТО је тако слабо "брањен" тај део Молим? Молим? Молим?, када се врло добро зна од које стратешке важности је. А нарочито, да је већ неколико пута шиптарија покушавала, на овај или онај начин, да се убаци у тај део Србије и да га присвоји.
ИЛИ Србија не сме ни на овај свој део отаџбине да пошаље полицију и војску Превртање очима Шокиран 98 
 послато: Септембар 29, 2018, 20:25:22  
Започео Zeka - Последња порука Гога
...наставак...


Газиводе чувају Американци,
Срби блокирали пут ка прелазу БрњакСпецијалци РОСУ
заузели су данас вештачко језеро и хидроцентралу Газиводе

12:57 - КОСОВСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ УПАЛИ У ГАЗИВОДЕФото И.Радуловић

Косовски специјалци упали у Центар за екологију и развој спорта у Зубином Потоку, јавља дописник РТС-а.
12:59 - НАПАД ИЗВЕЛО 60 СПЕЦИЈАЛАЦА
Према првим и незваничним информацијама, акцију је извело 60 наоружаних специјалаца.13:09 - ДУГЕ ЦЕВИ И ФАНТОМКЕ
Припадници РОСУ носе дуге цеви, а један део има фантомке. 13:10 - ОКО ГАЗИВОДА НАПЕТО

Око језера Газиводе напето, али нема других инцидената, јавља дописник РТС-а.


Фото И. Радуловић
13:24 - СПЕЦИЈАЛАЦА НИ НА ВИДИКУ
Како јавља дописник РТС-а, специјалци тренутно не контролишу саобраћај, не заустављају путнике и нема их око бране Газиводе нити хидроелектране.14:04 - ЂУРИЋ: ТАЧИ И ЊЕГОВИ ТЕРОРИСТИ ЖЕЛЕ ДА ЗАСТРАШЕ СРБЕ
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да су косовски специјалци наоружани до зуба заузели Газиводе. У овом тренутку Вучић на посебној локацији има састанак са начелником Генералштаба и другим војним и полицијским званичницима, додаје Ђурић. ВИШЕ О ТОМЕ ЧИТАЈТЕ ОВДЕ14:08 - У ТОКУ САСТАНАК ВУЧИЋА И ПОЛИЦИЈСКОГ ВРХА
У току састанак председника Србије Александара Вучића са полицијским врхом и челницима безбедносних служби . ВИШЕ О ТОМЕ ЧИТАЈТЕ ОВДЕ14:10 - АКЦИЈА СПОВЕДЕНА ПО НАРЕДБИ КПС ИЗ ПРИШТИНЕ
У Косовској полицијској служби речено је Срни да је акција спроводене по налогу команде КПС-а из Приштине и да ће више детаља бити накнадно саопштено.


14:12 - ВОЈСКА СРБИЈЕ У СТАЊУ БОРБЕНЕ ГОТОВОСТИ
Председник Србије Александар Вучић наредио је стављање комплетне Војске Србије у стање највише борбене готовости. Више о томе читајте ОВДЕ4:27 - КФОР: НЕМАМО ИНФОРМАЦИЈЕ О УПАДУ РОСУ НА СЕВЕР КОСОВА
Главни портпарол КФОР Винћенцо Грасо изјавио да та мисија нема информација о томе да су припадници косовских специјалних јединица РОСУ ушли на север Косова.

Он је за Тањуг казао да је у току провера тачности таквих информација и да се врши мониторинг ситуације.

Како наводи Тањуг, припадници косовских специјалних јединица РОСУ распоређени су данас пре подне у непосредној близини бране и вештачког језера Газиводе.

Додаје се и да они носе дуге цеви, а један део има фантомке.

Такође, наведено је да су припадници РОСУ ушли у Центар за екологију и развој спорта, у непосредној близини хидроелектране.


Припадник РОСУ на Газиводама / Фото И. Радуловић14:45 - ВУЛОВИЋ: ЈЕДИНИЦЕ РОСУ ПОВУКЛЕ СЕ СА ГАЗИВОДА

Фото И. Радуловић


Градоначелник Зубиног Потока Стеван Вуловић изјавио је за РТС да су се косовске специјалне јединице повукле са вештачког језера Газиводе.

"Јединице РОСУ су се повукле, тренутно је мирно", рекао је Вуловић за РТС нешто после 14.00 сати.

На питање да ли је тачно да се косовски председник Хашим Тачи провозао чамцем по језеру, Вуловић је рекао да се није ни провозао, већ да се "крио у приобаљу".

Он је додао и да је важно да нико није повређен, а ни ухапшен.
15:01 - СИМИЋ: УПАД НА ГАЗИВОДЕ, НАПАД НА МИР И БЕЗБЕДНОСТ СРБА
Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је да данашњи упад РОСУ на језеро Газиводе представља директан напад на мир и безбедност свих Срба, а посебно Срба на северу Косова и Метохије.

"У име српског народа са КиМ и Српске листе желим да пошаљем јасну поруку, а то је да ми захтевамо најхитнију интервенцију и заштиту државе Србије и нас, као грађана, али и имовине која се налази на простору КиМ", рекао је он у телефонском укључењу за Пинк.

Навео је да је ситуација на северу КиМ под тензијом, можда и највећом у последњих неколико година.

"Срби су узнемирени, али истовремено и бесни, јер је ово директан напад на мир, као и угрожавање њиховог физичког присуства", рекао је Симић.

Оно што највише плаши је, каже, ћутање међународне заједнице и неспремност КФОР-а да оне које желе да поремете мир, у томе их спречи.
15:12 - ТАЧИ НАПУСТИО ГАЗИВОДЕ
Хашим Тачи напустио Газиводе, јавља РТС.15:16 - СПЕЦИЈАЛЦИ ИЗ АЛБАНИЈЕ ВЕЖБАЛИ СА РОСУ

Срби на северу Косова после изненaдне акције албанских специјалних снага РОСУ и заузимања дела ходроцентрале Газиводе преплашени су од могућег исхода оваковог потеза Приштине. Нарочито што није искључено да су приштинске снаге имале појачање из Албаније

Специјалци РОСУ заузели су нешто пре 11 сати вештачко језеро и хидроцентралу, а акцију је извело око 60 наоружаних специјалаца, а како незвнично сазнајемо, није искључено да су у акцији учествовали и специјалци из Албаније, са којима косовске снаге ових дана изводе вежбе у близини овог објекта.

Александар Стојановић аналитичар из Косвске Митровице напомиње да је одмах било суњиво да се нешто спрема чим су они избарали овај део за "вежбе"."Не знам да ли су и албанске снаге учетвовале у овоме али је индикативно да су се вежбе изводиле баш овде где има највише Срба".Фото И. Радуловић
15:33 - РОСУ И ДАЉЕ НА ГАЗИВОДАМА
Припадници РОСУ и даље на Газиводама. Четири радника задржани у објекту Центра за спорт и екологију, каже директор Канцеларије за КиМ.
 15:42 - КОЦИЈАНЧИЋ: РАЧУНАМО НА МИР И УЗДРЖАНОСТ СВИХ

Портпаролка ЕУ Маја Коцијанчић позвала је у име ЕУ на мир и уздржаност поводом ситуације на Северу Косова

Она је нагласила да ЕУ озбилЈно разматра извештаје који стижу са Севера Косова, где су се јединице РОСУ током дана распоредиле око језера Газиводе.

"Ми смо у блиском контакту са Свим релевантним актерима, како на терену, што укључује КФОР, тако и на нИвоу врховних центара", поручила је Коцијачић.

У додатном објашњењу Тањугу Коцијанчић је рекла да "врховни центри" подрзумевају власти у Београду и Приштини.

Фото И. Радуловић 15:44 - ДРЕЦУН: ПРОВОКАЦИЈА, СРБИЈА ОДГОВОРИЛА НА ПРАВИ НАЧИН

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун окарактерисао је данашњи упад РОСУ на језеро Газиводе као непотребну провокацију усмерену према српском народу истичићи да је добро што са српске стране није било никаквих исхитрених реакција.

Он је за тв Пинк рекао да сматра да КФОР треба да реагује и да је на њима одговорност да спрече било какву дестабилизацију на терену.

Дрецун је рекао да је данашњи долазак Хашима Тачија на север Косова заправо "намењен" Албанцима будући да у Приштини почиње велики протест против његове идеје о корекцији границе са Србијом.

Он заправо жели да неутралише негативне последице тог скупа који је усмерен ка политици коју он води, а са којом се не слажу сви, истиче Дрецун.

"Таквих провакција било је и биће их и Србија је на прави начин одговорила. Остаје да се види шта ће бити у Приштини након овог скупа", рекао је Дрецун.

Он је додао да је Србија одговорила разумно и на прави начин, будући да када вас неко провоцира то често буде са циљем да изазове неку исхитрену реакцију која би ишла на нашу штету.

"Показали смо да смо разумни и да нећемо имати исхитрене реакције, да смо предвидив и одржив партнер, јер желимо мирне односе", рекао је Дрецун.

Фото И. Радуловић


 16:34 - ЈЕВТИЋ: ВЕЋ ДУГО СЕ ГОВОРИ О ЗАУЗИМАЊУ ГАЗИВОДА
Потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић указао је данас да се већ дуже време говори о заузимању језера Газиводе, те да је могуће да је на тај начин "неко желео да оствари своје циљеве".

"Морамо да узмемо у обзир да се дуже време говорило да ће доћи до заузимања језера Газиводе, да ће доћи до инцидената. Ваљда је неко желео да на тај начин, стварајући тензије, стварајући ситуацију која је јако компликована, оствари неке своје циљеве", рекао је Јевтић за РТС.

Према његовим речима, добро је да није дошло ни до какве реакције становништава, "јер сигурно је неко за циљ имао и то".

Подсетивши да се у Приштини одржава протест опозиције против "иницјативе о постизању компромисног решења у дијалогу" Београда и Приштине, Јевтић је рекао да је могуће да је упад РОСУ на Газиводе начин и да се скрене пажња са тог протеста.

"Видећемо наредних дана шта је главни циљ овога што се дешавало, али је врло важно да је данас све остало и прошло мирно. Мислим да је то суштински најважније", рекао је Јевтић.

Он је додао да политички представници Срба и српски народ на КиМ очекује да се државно руководство Србије огласи јасном поруком, оценивши да је важно да српко руководство позива на смиривање напете ситуације и упућује поруке усмерене ка томе да сви проблеми и питања који су отворени једино могу да се решавају кроз дијалог.

Фото И. Радуловић
 16:35 - ВУЛИН: ВОЈСКА СРБИЈЕ ПОСТУПА ПО НАРЕЂЕЊУ ВРХОВНОГ КОМАНДАНТА

Војска Србије је у складу са наређењем Врховног команданта стављена у одговарајући степен приправности, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

"Наређење Врховног команданта је и даље на снази и док је тако Војска Србије прати ситуацију и спремна је да одговори на сваки развој ситуације", рекао је Вулин, саопштило је Министарство одбране.

Фото И. Радуловић

16:37 - ЂУРИЋ: РОСУ СЕ ПОВУКЛЕ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да су се припадници специјалне јединице РОСУ повукле са севера Косова и Метохије данас поподне око 16 часова.

Ђурић је за Тањуг рекао и да је Београд добио извињење од појединих западних амбасада ,које су раније тврдиле да РОСУ нису ни биле присутне на северу КиМ.

"То само показује од кога су поједини домаћи медији добијали информације да јединица РОСУ нема на северу", рекао је Ђурић. 16:51 - КФОР ПОДИГАО ХЕЛИКОПТЕРЕ

КФОР позива на мир и суздржаност, након противречних извештаја који су се појавили о догађају на подручју језера Газиводе.

"Потврђено је присуство косовске полиције у области Газиводе. Припадници полиције били су у пратњи Хашима Тачија, који је био у посети подручју Зубин Поток", наведено је из КФОР-а за Прву телевизију.

"КФОР испитује наводно присуство специјалне јединице РОСУ и наше патроле и хеликоптери настављају да надгледају ситуацију", додаје се у одговору КФОР-а.... наставиће се...

 99 
 послато: Септембар 29, 2018, 19:05:44  
Започео Zeka - Последња порука Гога
ШИПТАРИ ЗАУЗЕЛИ ГАЗИВОДЕ:
 Наоружани пушкама опколили језеро и везали Србе!
Специјалци РОСУ заузели су данас вештачко језеро и хидроцентралу Газиводе. Како преноси Танјуг, припадници РОСУ ушли су у Центар за екологију и развој спорта, у непосредној близини хидроелектране.

Како се санаје, акцију је извело 60 наоружаних специјалаца РОСУ, који су опколили језеро и везали запослене у хидроцентрали. Они носе дуге цеви, а један део њих има фантомке, преноси Танјуг.

Српске специјалне јединице у стању највише приправности

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наложио је директору полиције да све специјалне и посебне јединице полиције стави у стање највише приправности, саопштио је МУП.

- Поводом напада Албанаца на север Косова и Метохије и хапшења Срба који нису починили било какво кривично дело, наложио сам директору полиције да све специјалне и посебне јединице полиције стави у стање највише приправности - истиче се у саопштењу. Министарство унутрашњих послова ће наставити да прати развој ситуације и предузеће све мере које држава буде наложила, истакао је Стефановић.

(Правда)***

Питање свих питања: ЗАШТО је тако слабо "брањен" тај део  Молим?, када се врло добро зна од које стратешке важности је. А нарочито, да је већ неколико пута шиптарија покушавала, на овај или онај начин, да се убаци у тај део Србије и да га присвоји.

 100 
 послато: Септембар 29, 2018, 06:19:46  
Започео Гога - Последња порука Гога

133. Литија  за Православну слободу Србије

одржаће се
 

у суботу,29.септембра

Окупљање у 15:30 часова испред владе Србије!
Литија креће ка Патријаршији,
 поред Скупштине до РТС јавног сервиса и назад.


Народе дођите
 да у миру прођемо Литијом и молимо се  Светом Архангелу Михаилу и
Српским Свецима за спас наше Светиње
.


Нема прече потребе данашњице –
од одбране Православља и Грачанице !

Цитат

Устаљени програм свакосуботњих Литија:
 Окупљање у 15:30 часова испред назови "владе Србије",
уводно обраћање у 15:45,
полазак Литије у 16, обраћања испред Патријаршије у 16:45,
испред НеНародне Скупштине око 17:50,
 испред лажљивог РТС-а око 18:10
и, потом, повратак на централно место непрестаних Православних протеста
испред назови "владе Србије" око 19:00 часова.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rs8kkVsb_JU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rs8kkVsb_JU</a><a href="http://www.youtube.com/watch?v=zzQBCMKt1hY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=zzQBCMKt1hY</a>


Богом нам добродошли
 док времена за сведочење Истине и наде за Васкрс Грачанице,
а тиме и наде за слободу Православне Србије, јоште има!


(Истинољубље)
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Hcw8ATo2Hjc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Hcw8ATo2Hjc</a>

Странице: 1 ... 8 9 [10]
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!