forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 19, 2018, 12:20:46


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 послато: Јул 30, 2018, 21:32:30  
Започео Srpkinja - Последња порука Srpkinja
ЗНОЈ КОЈИ НЕМА ЦЕНУ

Због много проливеног зноја могли бисмо пред Скупштином
Поздравити и екипу рудара који су у свом послу прваци
Они не заслужују да се свира химна и подиже застава
Али се понекад на њиховим кућама вијоре ЦРНИ барјаци.

Даница Машић

 92 
 послато: Јул 30, 2018, 10:48:38  
Започео Гога - Последња порука Гога
Убице Огњановића знале где су сигурносне камере

УБИСТВО адвоката Драгослава Мише Огњановића (56) дигло је на ноге његове колеге широм Србије, који од данас у знак протеста ступају у једнонедељни штрајк. И док припадници Министарства унутрашњих послова раде на расветљавању овог злочина, ангажујући све расположиве капацитете, свој допринос у откривању нападача и наручилаца даће и Адвокатске коморе Србије и Београда расписивањем новчане награде за грађане који надлежном тужилаштву буду доставили веродостојне информације, које би могле да расветле овај немили догађај

Огњановић, који је важио за једног од најбољих кривичара у земљи, убијен је у суботу увече у Улици антифашистичке борбе на Новом Београду у близини `Штарк арене`. У пуцњави је у руку рањен и његов син Петар (26). Према причи очевидаца, на адвоката је пуцао младић обучен у црно, са црним качкетом на глави. Огњановић је нападнут у пасажу зграде у којој је живео са супругом и десетомесечном ћеркицом. Интересантно је да овај део зграде није покривен камерама.

Наиме, Огњановић је, према причи комшија, у стан у приземљу у којем су живели његови родитељи и где је одрастао, дошао пре пола године. Приликом реновирања обновио је заједничко двориште и тада је поставио сигурносне камере које покривају улаз у зграду, њен задњи део, где је тераса стана породице Огњановић, али не и део у којем је настрадао. Претпоставља се да је нападач био добро упознат са овим детаљем, па је вероватно сакривен чекао моменат да адвокат крене према стану са доњег улаза, према тераси. Није искључено и да га је пратио неко време, чекајући погодан моменат.

Полиција ће наредних дана прегледати снимке постојећих камера, како би се утврдило да ли је на њима забележен моменат доласка нападача. Биће саслушани и сведоци, пошто је том приликом у околини зграде било доста људи. Највећа помоћ очекује се од Петра Огњановића, који би можда могао и да опише нападача, уколико га је видео, као и да појасни околности под којима се догодио злочин. Поред тога, битно за истрагу је и утврдити мотив напада. Према мишљењу једних, Огњановић је још једна у низу жртва рата криминалних кланова, пошто је био један од бранилаца Луке Бојовића и близак његовој породици. Са друге стране, има и оних који верују да је био умешан у неке послове са "оне стране закона".

На месту убиства, где су и у недељу били видљиви трагови крви, Огњановићеве колеге су палиле свеће и остављале цвеће.Како је истакла Зора Добричанин Никодиновић, “пуцањ у Огњановића је пуцањ у српско правосуђе”.

- Ово што се десило је катастрофа. Колега Огњановић је био добар, одличан колега, врстан и познат адвокат, пријатељ... То је велики губитак за целу адвокатуру. Смрт колеге Огњановића није само пуцање у адвокатуру, већ на цело правосуђе. То је напад на закон - поручила је Добричанинова. - Крајњи је тренутак да се схвати где смо и шта се догодило. Као адвокат, а пре свега бранилац, апелујем на криминалне кланове да престану са убијањем.

Адвокатске коморе Србије и Београда истовремено су навеле да је ово убиство само последње у низу бројних напада на адвокате, од којих је велики број до данас остао нерасветљен.

- Најенергичније захтевамо од свих надлежних државних органа да моментално ставе у функцију све расположиве капацитете, јер је од суштинске важности у оваквим случајевима одговарајућа реакција тужилаштва у полиције у првих неколико дана. Ми ћемо употребити све своје ресурсе и извршити највећи притисак на надлежне државне органе како би починиоци овог злочина били пронађени у најкраћем року - наводе ове две коморе.

Надлежни из АКС и АКБ затражили су и да се формира посебан тим који би чинили представници тужилаштва, полиције и адвокатуре у циљу брзог расветљавања злочина.


ПОРОДИЧНИ дом Огњановића, где је Драгослав живео са супругом Сањом и ћеркицом, у недељу је био празан. Вест о трагедији Сању је затекла на одмору у Хрватској где је отишла пре неколико дана. Некадашња мисица је на свој инстаграм-профил, скоро у исто време кад је убијен њен супруг, поставила фотографију са својом ћерком Ларом. О настрадалом комшији суседи имају само речи хвале. Старији становници вишеспратнице познавали су га од малих ногу, с обзиром на то да је одрастао баш у овој згради.

Цвеће пред вратима породичног стана / Фото З. ЈовановићЦитат
ХРОНОЛОГИЈА НАПАДА НА СРПСКЕ АДВОКАТЕ

* ЗА последњих деценију и по у Србији је убијено или нападнуто више од 40 адвоката, а највећи број ових случајева до данас није разрешен.

* У ЈУНУ 2011. године у Улици Јурија Гагарина у Новом Београду рањен је Александар Зарић, који је између осталог у то време учествовао у поступцима за убиство премијера Зорана Ђинђића, бранио поједине припаднике “земунског клана”, једног од чланова групе “Пинк Пантер”, а тренутно је у тиму одбране Зорана Марјановића. У њега су пуцала двојица нападача, а два метка су га погодила у горњи део бутине.

* ДРАГИША Вукашиновић претучен је у априлу 2012. године испред своје куће.

* У ЈУНУ 2012. године нападнут је Ненад Вукасовић, бранилац Звездана Јовановића, осуђеног за убиство премијера Зорана Ђинђића. Док је у канцеларији седео са колегом и сином у просторију су ушла два маскирана мушкарца. Један од њих је Вукасовића полио киселином по лицу, док га је други неколико пута ударио.

* НА мети нападача у априлу 2013. био је и Милан Вујин, један од најуваженијих српских адвоката. Нападач му је у лице бацио киселину, и том приликом Вујин је задобио лакше повреде очију и очних капака.

* ПОЧЕТКОМ децембра 2015. из кола у покрету изрешетан је Владимир Зрелец испред своје канцеларије на Врачару. Три недеље касније подлегао је повредама у Ургентном центру. За његово убиство оптужен је Владимир Шарановић, рођак Слободана Шарановића, који је у фебруару 2017. године убијен у Будви.

* У СЕПТЕМБРУ прошле године убијен је адвокат из Јагодине Немања Стојановић. Он је упуцан око три сата после поноћи испред зграде у којој је живео. Један од четири испаљена хица погодио га је право у главу.(Е.В.Н.вечерње НОВОСТИ)


 93 
 послато: Јул 29, 2018, 10:59:18  
Започео Гога - Последња порука Гога
УБИЈЕН адвокат Драгослав Миша Огњановић!
Огњановић је убијен испред зграде у којој је живео, уз њега се налазио и његов син који је у пуцњави рањен.

- Нападач је имао црни качкет и одећу, испалио је у Огњановића три или четири хитца - рекле су комшије, како преносе медији у Србији.
Цитат

Драгослав Миша Огњановић (57) био је један од најпознатијих београдских и српских адвоката кривичара. Заступао је бројне клијенте окривљене за тешка кривична дела пред Вишим и Специјалним судом.

Последњих година понајвише је заступао Луку Бојовића, али и његову породицу и сараднике.

Последњи случај у ком је Огњановић учествовао тицао се заступања породице Бојовић, у својству оштећених, пред Специјалним судом у процесу против убица Николе Бојовића, Лукиног брата. Заступао је и Лукину мајку када је у Црној Гори приведена па протерана због наводног надзирања куће Ратка Кољеншића, једног од припадника групе Слободана Шарановића, пише `Блиц`.

Подсећамо, само у последња два месеца, убијено је и неколико сарадника и пријатеља Луке Бојовића у Београду.

Огњановић је био и на сахрани Драгослава Милорадовића, Бојовићевог кума, који је недавно убијен на Карабурми.

За осумњиченима за те ликвидације се трага, али полиција сумња да су пали у рату кланова у борби за превласт на тржишту наркотика.

За сада није познато како је и због чега дошло до овог убиства Огњановића, и да ли оно на било који начин има везе са тим сукобима.

Иначе, Огњановић је био у тиму адвоката који су заступали Слободана Милошевића у Хагу, а био је и бранилац Ђорђа Прелића, једног од оптужених у случају убиства Бриса Татона.


(Ekspres)***

Цитат

Председник Адвокатске коморе Србије Виктор Гостиљац изјавио је вечерас Танјугу да је цела адвокатура у шоку због убиства Драгослава Мише Огњановића, и рањавања његовог сина, и најавио да ће један дан следеће недеље обуставити рад у знак протеста због убиства колеге.

Гостиљац је рекао да ће поводом овог злочина тражити хитан састанак са министрима правде и полиције због питања система безбедности адвоката у држави.


***

Поред тога што је био један од најбољих кривичара у земљи, био је и добар човек!

Моје питање, које ми се мота по глави, од тренутка када сам чула и за ово убиство, је: "КО то и ЗАШТО хоће Србију да направи тотално несигурном и хаотичном?"

 94 
 послато: Јул 28, 2018, 10:43:39  
Започео Srpkinja - Последња порука Srpkinja
АЛБАНЦИ КУПУЈУ ДЕЛОВЕ НАШЕ ДРЖАВЕ,
НЕ ЧЕКАЈУ ДОНОРЕ

У Ниш се већ доселило 11 000 Албанаца
Не питају за цену, купују све што стигну
Спремају се да окупирају и Врање, па ће ваљда
Готоваст Србије на виши ниво да дигну.

Даница Машић

 95 
 послато: Јул 28, 2018, 01:16:55  
Започео Гога - Последња порука Гога

124. Литија  за Православну слободу Србије

одржаће се
 

у суботу, 28. јула

Окупљање у 15 часова испред владе Србије!
Литија креће ка Патријаршији, поред Скупштине до РТС јавног сервиса
и назад.


Народе дођите
 да у миру прођемо Литијом и молимо се  Светом Архангелу Михаилу и
Српским Свецима за спас наше Светиње
.


Нема прече потребе данашњице –
од одбране Православља и Грачанице !

Цитат

Устаљени програм свакосуботњих Литија:
 Окупљање у 15 часова испред назови "владе Србије",
уводно обраћање у 15:30,
полазак Литије у 15:45, обраћања испред Патријаршије у 16:45,
испред НеНародне Скупштине око 17:50,
 испред лажљивог РТС-а око 18:10
 уз емитовање новог Слободног Српског Дневника
и,
потом, повратак на централно место непрестаних Православних протеста
испред назови "владе Србије" у 19:00 часова.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rs8kkVsb_JU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rs8kkVsb_JU</a><a href="http://www.youtube.com/watch?v=zzQBCMKt1hY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=zzQBCMKt1hY</a>


Богом нам добродошли
 док још времена за сведочење Истине,
а тиме и наде за слободу Православне Србије јоште има!


(Истинољубље)
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Hcw8ATo2Hjc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Hcw8ATo2Hjc</a>

 96 
 послато: Јул 26, 2018, 19:21:12  
Започео Гога - Последња порука Гога
Једна од највећих фабрика азотних ђубрива
и азотних једињења у региону,  панчевачка Азотара,
 одлази у стечај


Цитат
ЗГРЋЕ МИЛИОНЕ, А РАДНИЦИМА АЗОТАРЕ ЈЕ ОБЈАСНИО ДА ЈЕ САСВИМ ОК ДА ИДУ НА БИРО!
Да ли је ово најсрамнија изјава Бајатовића који прима плату за 4 функције?
Запосленима "Азотаре" који су штрајковали претходних дана обратио се Душан Бајатовић, посланика СПС-а предложивши им социјални програм после којег следи одлазак на биро. Тада је рекао:

 

- Тренутно користимо ситуацију пошто сте у процесу приватизације, да у наредних месец дана спроведемо социјални програм, предлажем вам следећу варијанту - 200 по години радног стажа, 100 евра ће надокнадити Азотара уз помоћ Србијагаса, плус, дакле ако је 7.000 просек Србијагас ће надокнадити још око 3.000 евра. Не можемо да разговарамо са стратешким партнерима, због дуговања од 110 милиона евра, а дуг је 220 милиона евра, а укупно је потрошено за последњих 10 година 450 милиона евра са рачуна Србијагаса - каже Бајатовић.

Изјава Бајатовића наишла је на осуду, јер решење проблема радника "Азотаре" подразумева и одлазак на биро, а то му Твитераши неће опростити!

 

Наиме, један од њих објавио је информације о приходима овог функционера са сајта Агенције за борбу против корупције.

 

У опису је написао:

 

- Ово су месечна примања Душана Бајатовића, човека који је дошао у Панчево да радницима Азотаре објасни како је одлазак на Биро рада за њих најбоље решење. Дакле, МЕСЕЧНО 2.429.861 динара, односно 20.250 евра.Подсетимо, о имовинским картама функционера Еспресо је и раније писао, па смо тако поменули и посланика СПС-а, чија месечна примања заиста прелазе 2,4 милиона динара.

 

Подсећамо, Бајатовић је и директор ЈП "Србијагас" (162.309 динара), члан НО "Југоросгас" (1.668.841 динара) и члан НО Поџемног складишта Банатски двор (618.209 динара), а прима и паушал из Скупштине (27.320 динара).


(Espreso)


***

Које ли су "заслуге" овог Бајатовића, да годинама прима оволики новац, и то јавно, све "по закону"? Невероватно, да толико радника одлази на биро рада, остаје без егзистенције и мирно прихвата ту сурову реалност, а да још при том знају коју лову прима овај и њему слични Шокиран

 97 
 послато: Јул 25, 2018, 21:10:37  
Започео Гога - Последња порука nina
НОВА ПРАВИЛА:
Прво вакцина, онда родитељски додатакЦитат
Нови Закон о финансијској подршци породицама доноси и многа ограничења. Ово право требало би да буде доступно свимаРЕДОВНА вакцинација, похађање припремног предшколског програма и наставе у основној школи неопходни су за остваривање права на родитељски додатак. Законске измене недавно су ступиле на снагу, а с њима и посебни услови. Мишљења правника су подељена, док једни сматрају да се оваквом врстом условљавања крше уставна права грађана, за друге је процедура апсолутно исправна.

Дарко Симовић, професор Уставног права на Полицијској академији у Београду, сматра да је условљавање родитељског додатка вакцинацијом детета противно самим разлозима који су мотивисали доношење Закона о финансијској подршци породица са децом.

- Ова подршка се додељује ради побољшања услова за задовољавање основних потреба деце, усклађивања рада и родитељства, посебног подстицаја и подршке родитељима да остваре жељени број деце и побољшања материјалног положаја породица са децом - каже наш саговорник.

- Дакле, ускраћивањем финансијске подршке породици у којој дете или деца нису вакцинисана занемарују се сви објективно засновани разлози које предвиђа пропис и та породица ће, што ће се неминовно рефлектовати и на децу, бити стављена у инфериорнији положај, биће дискриминисана.

Професор Симовић сматра да је ово право социјалног карактера и оно би требало да буде доступно свима, под једнаким условима, без дискриминације. Будући да већ постоје санкције за невакцинисање, по његовом мишљењу, овај додатни услов представља још једну меру кажњавања

Сличног је мишљења и београдски адвокат Јасмина Белић, по којој су социјална права врло осетљива категорија и да не би требало превише задирати у ту област.

- Устав Србије у члану 20 јасно наглашава да се достигнути ниво људских и мањинских права не може смањивати - објашњава она. - Ово условљавање примања родитељског додатка вакцинацијом или редовним похађањем припремног предшколског програма може се тумачити као смањивање. Међутим, са друге стране држава увек може да каже да је у кризи, да нема довољно новца, да се права злоупотребљавају и да мора да реагује на овакав начин.

По њеном мишљењу имунизација деце може да подлеже само прекршајној одговорности, али никако не би смела да буде услов за остваривање неког права, поготову што се без ње не може дете уписати у вртић, па ни у школу.

Уколико у току исплате права на родитељски додатак у месечним ратама дође до развода брака или престанка ванбрачне заједнице, прекида се даља исплата права до одлуке министарства надлежног за социјална питања.

- Оваквом законском нормом мајке које су у поступку развода стављају се у изразито неповољан положај - каже проф. Симовић. - Отуда, законско решење је могло бити другачије формулисано. Наиме, исплата би требало да се настави и у таквим ситуацијама, а отац детета би требало да задржи право да је оспори, уколико мајка, на пример, напусти дете или ако из неког другог објективног разлога није у могућности да се брине о њему.

Цитат
ПРАВО, А НЕ ОБАВЕЗА

ПРОФЕСОР Симовић објашњава да не постоји међународни стандард који би предвиђао обавезно вакцинисање детета, а уједно већи број европских држава, међу којима су Немачка, Шведска и Велика Британија, њега не предвиђају. - Обавеза вакцинисања се може оспоравати и са становишта уставности - истиче наш саговорник. - Она је противна људском праву на неповредивости физичког и психичког интегритета (члан 25 Устава). Уједно, Устав гарантује да свако има право на заштиту свог физичког и психичког здравља (члан 68 Устава). Дакле, реч је о праву, а не о обавези.

Извор: Новости, Аутор:Ј.Ж.Скендерија

.....................

Свако има право да буде вакцинисан,али обавеза се не може наметнути.


 98 
 послато: Јул 25, 2018, 11:13:00  
Започео Dragan - Последња порука milanstzigic
Препорука за андроид апликацију за учење деце основним појмовима из српског језика. Линк је:

https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.pecenikolaci1.pametnica

Језик на телефону мора бити постављен на српски.

 99 
 послато: Јул 24, 2018, 03:23:02  
Започео Zeka - Последња порука Гога
Питање порекла и дубине наше историје није тема за бусање у груди. Питање порекла и историје је питање наше обавезе пред прошлошћу, и императива да будемо бољи него што смо сада. Балкан је одувек био географска раскрсница света, па како и зашто нас онда уче да смо цивилизаијско слепо црево?

Већ 50 година научна јавност зна за налазишта која припадају цивилизацији Винче и Лепенског Вира, па ипак, у нашим уџбеницима и медијима тих тема нема. Цивилизације рођене на Балкану много су старије од оних које изучавамо у уџбеницима. Те цивилизације у нашој јавности и систему образовања потпуно су скрајнуте а и када се говори о њима, прво се нагласи да ми немамо ама баш никакве додирне тачке са њима. Да ли је баш тако? Модерне нације настају у 19.веку, али народи и племена од којих вучемо порекло трају много дуже. Срби као и други народи света, у старом веку и ономе сто називамо праисторијом, нису постојали у данашњем облику, али далеко од тога да нису постојали људи чији језик, митологија, веровања, обичаји и гени имају уску повезаност са нама. Сви народи света имају своје претке и корене, а спознаја сопствених корена, цивилизацијски је чин и обавеза.<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ePosj6ffxO4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ePosj6ffxO4</a>


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=nOglgs02Pko" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=nOglgs02Pko</a><a href="http://www.youtube.com/watch?v=Hld1HJkj1UI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Hld1HJkj1UI</a><a href="http://www.youtube.com/watch?v=lLKFlxfb7Ws" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=lLKFlxfb7Ws</a>Аутор: Александар Шаргић


 100 
 послато: Јул 21, 2018, 00:56:01  
Започео Гога - Последња порука Гога

123. Литија  за Православну слободу Србије

одржаће се
 

у суботу, 21. јула

Окупљање у 15 часова испред владе Србије!
Литија креће ка Патријаршији, поред Скупштине до РТС јавног сервиса
и назад.


Народе дођите
 да у миру прођемо Литијом и молимо се  Светом Архангелу Михаилу и
Српским Свецима за спас наше Светиње
.


Нема прече потребе данашњице –
од одбране Православља и Грачанице !

Цитат

Устаљени програм свакосуботњих Литија:
 Окупљање у 15 часова испред назови "владе Србије",
уводно обраћање у 15:30,
полазак Литије у 15:45, обраћања испред Патријаршије у 16:45,
испред НеНародне Скупштине око 17:50,
 испред лажљивог РТС-а око 18:10
 уз емитовање новог Слободног Српског Дневника
и,
потом, повратак на централно место непрестаних Православних протеста
испред назови "владе Србије" у 19:00 часова.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rs8kkVsb_JU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rs8kkVsb_JU</a><a href="http://www.youtube.com/watch?v=zzQBCMKt1hY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=zzQBCMKt1hY</a>


Богом нам добродошли
 док још времена за сведочење Истине,
а тиме и наде за слободу Православне Србије јоште има!


(Истинољубље)
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Hcw8ATo2Hjc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Hcw8ATo2Hjc</a>

Странице: 1 ... 8 9 [10]
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!