Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Председник Србије...избори...и
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 21, 2020, 04:12:24


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Председник Србије...избори...и  (Прочитано 129589 пута)
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #100 послато: Април 27, 2012, 12:01:32 »

ВладанГлишић( председнички кандидат Двери): Николић наставља Тадићевим путем

Политика, 26.04.2012.
Двери неће сарађивати са странкама режима, ни са СНС, који наставља политику преговора с Тачијем, геј параде…


Косово ћемо прогласити привремено окупираним

БЕОГРАД – Сензација избора!
Мада су се релативно скоро активно укључили у политички живот, Двери прелазе изборни цензус, показују најновија истраживања. Кандидат Двери за председника Србије Владан Глишић каже да је тај покрет изненађење само за оне који нису имали прилику да прате његов развој.

- Наши бирачи су људи који долазе из свих слојева и друштвених група, јер смо гласноговорници свих разочараних у систем и режим.

♦ Зашто би грађани требало да гласају за Двери?
- Двери су другачије, док су сви остали исти. Двери уводе у политику нове људе, и то људе без корупционашких репова и с богатим искуством у друштвеној борби. Двери су антистраначки покрет који доноси нов начин организовања у политици. Двери једине имају другачију визију Србије у 21. веку – породичну Србију.

♦ С којим странкама искључујете сваки вид сарадње?
- Двери неће сарађивати са странкама садашњег режима, ту спада и ЛДП, али ни са СНС, који жели да настави политику Бориса Тадића у погледу пута Србије у ЕУ, НАТО, преговора с Тачијем, геј параде, одустајања од локалних избора на КиМ…

♦ С ким ћете онда да правите постизборну коалицију?
- После избора је могућа сарадња с патриотским странкама, које ће потпуно напустити политику садашњег режима и бити спремне да размонтирају страначко-тајкунски систем у Србији. Први корак ће бити спремност да своје лидере и финансијере изложе испитивању порекла имовине, па кад се утврди да имамо посла с поштеним људима, онда је могућа сарадња на темељу Новог народног договора.

♦ Залажете се за преиспитивање аутономије Војводине?
- Поред мноштва државних, националних разлога, најважнији је тај што се ова аутономија, као и регионализација коју Динкић хоће да спроведе по Србији, претвара у државу у држави, што значи да се прави још једна беспотребна и паразитска бирократија. Србија је мала земља с мало становништва, а најефикаснија држава је она с јаком централном влашћу и јаким локалним самоуправама између којих нема беспотребних посредника.

♦ Како бисте решили проблем Косова?
- Наше мере биле би следеће: проглашење да је КиМ привремено окупирана територија, ускраћивање легитимитета Еулексу и враћање преговора у СБ УН, где су нам савезници Русија и Кина. Организовање свих институција Србије на северу КиМ, а свих облика помоћи и подршке Србима и Албанцима јужно од Ибра, где је све више оних који желе крај владавине Тачијевих криминалаца.

Мана нам је то што немамо довољно новца

♦ Шта сматрате својом предношћу, а шта недостатком у односу на остале председничке кандидате?
- Ко гласа за Двери и мене, тачно зна за шта је гласао. Моје предности су то што сам представник младе организације с новим, некомпромитованим људима, што имам јасну визију породичне Србије, доследан и другачији програм од свих осталих, већ истрошених политичара. Недостаци су оскудна финансијска средства за кампању и то што нисмо довољно познати услед доскорашње медијске блокаде.

♦ Кога ћете подржати у другом кругу избора, Тадића или Николића?
- Тадић и Николић су лице и наличје исте политике, која је погубна за Србију.

Аутор: Биљана Бојић
http://dijaspora.wordpress.com/2012/04/26/glisic-nikolic-nastavlja-tadicevim-putem/
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #101 послато: Април 27, 2012, 14:05:26 »

Овај Тома нам већ шаље поруку на шта ће да личи Србија, ако он постане човек број 1. и ако његова странка освоји највећи број посланичких мандата.

Па врло просто за закључити, нешто слично као клан Кркобабића, има сви чланови породице да буду на најважнијим министарским ресорима, па онда када их све подмири, ако претекне неко место, добиће га чланови партије. Баш лепо, онда ће наша Србија коначно да буде  једна права српска породица..

Цитат
Син лидера СНС кандидат за градоначелника Крагујевца

Лидер СНС Томсилав Николић кандидат је за председника Србије, а у родном граду кандидат за градоначелника је његов син - Радомир Николић.


Цитат
"Нисам изабран преко везе"
Син Радомир Николић у изјавам за медије наглашава да на чело те странке у Крагујевцу “није дошао преко везе и татиног утицаја", него да је једногласно изабран на страначкој оснивачкој скупштини у том граду.
Cheesy

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #102 послато: Април 27, 2012, 19:53:03 »

О изборним шансама радикала

Увод

Моје недавно „гласно размишљање“ о председничкој кандидатури Јадранке Шешељ свакако није било намењено онима који њеног супруга сматрају патентираном „дворском лудом“; још мање је то писаније било посвећено режимлијама или напредњацима (у чему је разлика?) који одавно ликују над злехудом судбином Војводе. Јасно је да такве персоне било који Шешељев потез - који доказује да тај човек још увек дише - ионако само излуђује. Тим текстом обратио сам се пре свега људима који су и у времену очигледног разбијања Србије још у стању да думају хладне главе, како онима који су можда присталице радикала, а раздиру их сумње, тако и свима који нису искључиви, били политички опредељени или не.


И сâм сам дуго имао негативан став о политици Војислава Шешеља.
То је трајало све док нисам постао свестан шта је за Србију значило програмирано разбијање радикала из 2008. Нимало похвално по моју маленкост, али признајем, тек то је био тренутак „буђења из догматског дремежа“ те битно другачијег погледа на прошлост и политички значај радикала. Јер, уз дефинитивни силазак Коштунице с власти, разбијање радикала бележим као други кључни догађај постпетооктобарског уништавања Србије, што сваким даном постаје све очигледније. Тек тим чином опозиција (лат. oppositio - супротстављеност) у Србији престаје да постоји као озбиљан политички чинилац. Сви су изгледи да ће после ових избора ствар бити још гора, јер ће се Томина фракција - која под Шешељевим именом годинама нелегитимно борави у скупштини - етаблирати као део неке нове власти. Радикали су можда били примитивни, рурални и необразовани Срби који у случају доласка на власт ништа добро нису могли донети Србији. Уосталом, најновији варијетет голубова превртача - напредњаци - потекао је управо из њихових редова. Можда ће се због овога што сам написао поједини радикали љутити, но то је неумољива чињеница. Али је исто тако чињеница да је каква-таква опозиција (супротстављеност) у време јаких радикала постојала. О промени устава владајућа већина је све до разбијања радикала могла само да сања. Данас су напредњаци све осим супротстављености. Данас су они de facto део владајуће екипе. Данас они сâми предлажу промену устава.

Предизборна стратегија Војводе


Шешељева одлука да нападне широки фронт који заједнички образују ДС и СНС представља једини могући начин борбе за очување његове странке. То није ни ирационални реваншизам ни ултразаверолошка сарадња са жутима, што му преко својих сајтова упорно подмећу криптонапредњаци. Шешељев избор је заправо резултат изнудице, борбе за голи опстанак и прелазак цензуса. Свако кокетирање с напредњацима значило би аутоматско гашење радикала. У овом тренутку управо таква је егзистенцијална позиција радикала. Нимало ружичаста. Војвода је жртвовао поприлични комад свог живота, здравље, срећу породице, синови му одрастају без оца итд. Али Шешељ никада није показао спремност да жртвује и странку. Штавише, кад каже да му је његова идеологија важнија од живота, спреман сам да му поверујем. Криптонапредњаци би волели да он поред свега осталог угаси и странку. Па и то се може десити, али не без приличне борбе. Поред тога, радикалска реторика је свима разумљива и лишена натегнутих идеолошких конструкција попут „неутралности“. Радикали се обраћају малом човеку који је остао везан за српску традицију и тврдоглаво одбија да прихвати „реалност“ којој се све већи број странака приклања.


Кадровске промене у странци

Повлачење појединих старијих кадрова радикала је добар потез. Не доводим у питање морал Тодоровића који вероватно с правом слови за једног од најпоштенијих српских политичара. Али поново се враћам на питање харизме. Или је имаш или је немаш. Некоме ово може зазвучати сурово. Но, уколико се за друге професије траже одређене особине и знања, утолико то ваљда треба да важи и за политику. Шаровић и Мартиновић делују као људи који би сваком могли да изађу на црту. Подмлађивање међутим није спроведено до краја, тако да то остаје половичан успех радикала. Ниновић, а можда и Мировић и неки други радикалски политичари би могли да доврше тај процес. У сваком случају, док је остатак политичке сцене папагајски понављао оцене о примитивним радикалима, стасала је група модерних, младих и образованих кадрова који ни у чему не заостају за политичарима из других странака. Чињеница да нису окренули леђа лидеру када му је било најтеже може само да им иде у прилог.


Јадранка као председнички кандидат

Овај потез изазвао је много жучних реакција. Понављам, ту мислим пре свега на радикалски и патриотски табор. Размишљања другосрбијанаца и напредњака ме занимају колико и временска прогноза за подручје Судана са оближњом гусарском акваторијом.

Кренимо редом. До ових избора радикали нису имали ниједно препознатљиво лице, изузев сâмог Шешеља који је утамничен. Мартиновић је – будимо реални – био непознат за 95% гласача. Његова популарност у испитивањима износила је око 3-4%. Када бих био у позицији да бирам радикалског кандидата искључиво са становишта потенцијалне харизме, вероватно бих се одлучио за Шаровића. Но, то би био један праволинијски приступ. Бићу слободан да претпоставим да су Војводине премисе биле следеће:

Ниједан политичар радикала не би имао озбиљне шансе на председничким изборима √

Ниједан радикал данас нема харизму која би озбиљније повећала број гласова на парламентарним изборима √

Председничка позиција има мању уставну тежину у односу на премијера, самим тим председнички избори су мање важни (на страну Тадићева очигледна фараонизација председничке функције) √


Зато је изабрана стратегија под кодним именом „Шешељ уместо Шешеља“. На листићу ће се појавити име Јадранке Шешељ. Да су радикали заиста водили предизборну кампању (а прилично дуго нису!), то је могла да буде сјајна прилика за варирање разних архетипских мотива – од Пенелопе, преко Мајке девет Југовића, до Косовке девојке. При свему томе, најмање би се експонирала сâма Јадранка, домаћица која је изабрана као једнократно решење. Она сигурно није нова Мира Марковић. Број гласова које ће добити на изборима њој лично не значи много, јер се политиком убудуће неће бавити. За Мартиновића се то никако не би могло утврдити. Ако би неки појединац требало да буде захвалан Шешељу на оваквом избору председничког кандидата онда је то управо Мартиновић. Не делује пристојно и фер да се неискусан и недовољно познат политичар „кали“ управо изласком на председничке изборе на којима би био апсолутни аутсајдер. На крају, они гласачи радикала који се из било ког разлога не слажу с оваквом Војводином одлуком, а помишљају да би неки други опозиционар могао да прође у други круг (што личи на научну фантастику), на гласачком листићу имају рецимо име Коштунице. (Уосталом, када би лидер ДСС прошао у други круг, прилично сам сигуран да би га имењак из Хага отворено подржао. Нажалост, неће бити прилике да се ова хипотеза тестира.) Да закључим, за мене ова одлука Шешеља није спорна. У сваком случају она не може бити разлог евентуалног изборног неуспеха радикала.

Предизборна кампања без новца
Долазимо до кључног момента. Време је показало да радикалска предизборна кампања готово не постоји. Све до последње недеље априла није било предизборних телевизијских спотова, а број уличних билборда је минималан. На некима је чак исписано како су радикали „за народ а не за тајкуне“, што звучи као револтираност и на крају може имати контрапродуктиван ефекат. Другим речима - новца нема. Одавно излепљене бандере сведоче да ентузијазам ипак постоји. А ако вас занима кога то тајкуни између осталог подржавају, подаци се могу пронаћи ту и тамо. Исти финансијски моћници наравно истовремено донирају и друге странке од којих заузврат очекују конкретне услуге у виду корупције и легализације њихових криминалних послова. Интерес народа овде нико не штити, обичан човек је данас сведен на џејмишејовску колатералну штету, на монету за поткусуривање. У питању је један окоштали систем у кога се бројне страначке врхушке радо уклапају.


Закључак

Премда су до почетка кампање управо радикали били онај идеални кандидат за „највеће изборно изненађење“ – све на шта су годинама отворено и доследно упозоравали јавност обистинило се или ће се у врло блиској будућности претворити у нашу стварност, што им даје пророчки ореол – драстично померање почетка предизборне кампање је луксуз који мало која странка себи може дозволити. Намеће се врло просто питање - да ли било ко другим странкама може „дати фору“ од неколико недеља кампање, без озбиљних последица по резултат? У исто време, кампање коју воде демократе, напредњаци и УРС су баснословно скупе. На крају се лако може потврдити народна изрека „колико пара толико и музике“.


Одлука опозиционих странака да самостално наступе на изборима створила је хобзијански амбијент у коме је „странка странци вук (Драшковић)“. Самим тим, оптуживати Двери, ДСС, или чак Вукадиновићев НОПО, за евентуални изборни неуспех радикала (и mutatis mutandis, сами изаберите било коју другу комбинацију) било би апсурдно. А управо таквих теорија завере имате колико желите у блогосфери. Треба их одбацити све до једне. Ниједна странка није вечити власник одређених гласова/мандата, већ се за њих сваки пут мора (из)борити. Пред изборе то се чини осмишљеном и организованом стратегијом и кампањом. Од старе славе се у политици не живи. Ако кампања изостане, успех је аутоматски под великим знаком питања.

Као пример битно другачијег приступа, Двери су се од самог почетка определиле за „герилску кампању“ и њихов евентуални изборни успех био би доказ нараслог утицаја интернета, али и пораста броја људи којима су се све постојеће политичке опције напросто смучиле. А нагли заокрет Двери ка позицијама радикала (називањем Николића „мусавијом варијантом Тадића“) може значити да је започела борба за исто бирачко тело.

На крају треба рећи и следеће. Дежурни критизери Шешељевих предизборних потеза сигурни су да би били много паметнији и успешнији од њега, са све поквареном гвожђуријом уграђеном директно у срце, те деценијом затворског живота и бројним кафкијанским процесима иза себе. Њихова интелигенција и издржљивост су неупитни. Изгледа да се за будућност Србије уопште не треба секирати, имајући у виду број генијалаца за које је др Војислав Шешељ мало дете.

НСПМ, (Стефан Душанић)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #103 послато: Април 28, 2012, 02:52:09 »Да ли је баш тако ....

....како наводи Стефан Душанић у пасусу - да би Шешељ подржао Коштуницу??


О изборним шансама радикала

На крају, они гласачи радикала који се из било ког разлога не слажу с оваквом Војводином одлуком, а помишљају да би неки други опозиционар могао да прође у други круг (што личи на научну фантастику), на гласачком листићу имају рецимо име Коштунице. (Уосталом, када би лидер ДСС прошао у други круг, прилично сам сигуран да би га имењак из Хага отворено подржао. Нажалост, неће бити прилике да се ова хипотеза тестира.)

Треба одслушати председника СРС приликом гостовања на РТС-у 2002.г., где је као председнички кандидат Србије образлагао своје и ставове странке коју заступа...


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=du8iCN7kk2k" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=du8iCN7kk2k</a>


Цитат
Ниједна странка није вечити власник одређених гласова/мандата, већ се за њих сваки пут мора (из)борити. Пред изборе то се чини осмишљеном и организованом стратегијом и кампањом. Од старе славе се у политици не живи. Ако кампања изостане, успех је аутоматски под великим знаком питања.

А када је реч о кампањама које су у току?... што год да раде и начин на који то раде (трошећи енормне суме завлачећи руке у џепове грађана), остају на истом - ЦАРЕВИ У "НОВОМ" ОДЕЛУ!!! Дакле, остају провидни у својим намерама тако да им ни свеколика шминка не може помоћи да се сакрије сав кал који оставише иза себе током претходне четири године...
 
Народ ове напаћене земље не пати од амнезије, свакодневно (не својом вољом) учествује у играма без граница владајућих пустахија, па им је свега преко главе - нема те кампање која би ТРОШЕЊЕМ НЕЗАРАЂЕНОГ пружила БОЉИТАК ЖИВЉЕЊА онима чији се живот свео на контејнере, болест, самоубиства...

Довољно је било времена да се пропрати и схвати ко је ко и шта коме Србија значи, па скоро да и нема потребе за предизборним кампањама, на којима Душанић инсистира јер, по њему, ко не учествује ништа и не добија.
Заборавља оно основно, само прави домаћини не расипају паре већ се шире према губеру....Можда је баш СРС такав домаћин...
 

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #104 послато: Април 28, 2012, 10:02:01 »

Стефан Душанић ( у уводном тексту теме)је направио фантастичну анализу овог Шешељевог поступка, зашто је предложио супругу Јадранку, а зашто није на пример ОДЛИЧНОГ Мартиновића или можда Тодоровића или било кога другод из редова радикала.

А што се тиче претпоставке да би можда Шешељ затражио да у другом кругу (ако прође Коштуница) да његова странка подржи Коштуницу и ја мислим да би то САДА Шешељ урадио, јер ипак, оно је била 2002.година и многе ствари на пољу политике су се драстично од тада измениле.

Лично мислим да је ово  Шешељева заиста одлична процена и да је он, иако малтретиран до бесвести у Хагу, још увек бистра ума и не слажем се са оним
ЗЛОНАМЕРНИМ тумачењима, која су се појавила у нашој, па и у светској јавности, да је он са тим потезом, ( Јадранкина кандидатура), можда сишао са ума или да има параноју, па не верује више никоме у странци, после Томиног издајства.

На крају крајева, уверићемо се брзо, да ли је он са овим потезом спасио странку од расула или је гурнуо у то "расуло".


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #105 послато: Април 28, 2012, 10:30:39 »

Зукорлић: Срби су патолошке самоубице!

Муфтија Муамер Зукорлић, кандидат за председника Србије, на предизборном скупу у Сјеници назвао је целокупан српски народ суицидним и обећао да ће од Србије направити уједињене србијанске емирате уколико буде изабран за "капетана“ српског брода који тоне.

Расим Љајић, лидер Социјалдемократске партије Србије, каже да су тужилаштво и полиција одавно морали да реагују на муфтијино антидржавно деловање, али да је очигледно да он има подршку у одређеним државним структурама у Београду


Цитат
Зукорлићеви испади

 Зукорлићеве предизборне изјаве у Сјеници нису прве такве врсте. Запаљиве изјаве упућене Србима и Србији стижу већ годинама:

- Нека узму лекцију из Египта и Туниса. Тамо је био велики зулум да се морао прекинути и који би се, ако се власт не узме у памет, лако могао догодити на Тргу Гази Исабега у Новом Пазару и на Тргу Републике.

- Нисам против да Карађорђе има споменик на Врачару, али сам против тога да главна улица у Сјеници носи његово име јер је под његовом заставом убијено две трећине Сјеничана.

- Режим у Београду својим игнорантским понашањем може од Санџака да направи ново Косово.

- Над Бошњацима је извршено више од десет геноцида, од којих више од половине у Санџаку. Основаћемо центар за истраживање масовних злочина у том региону.

- Пошто, ако бог да, остварим аутономију Санџака, не могу да вам обећам стандард као у Дубаију, али ево вам обећавам да ћете живети као у Монаку

(Вести)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #106 послато: Април 28, 2012, 10:31:28 »

Цитат
Расим Љајић, лидер Социјалдемократске партије Србије, каже да су тужилаштво и полиција одавно морали да реагују на муфтијино антидржавно деловање, али да је очигледно да он има подршку у одређеним државним структурама у Београду


Зар тај исти Љајић није Министар и део власти у Србији?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #107 послато: Април 28, 2012, 22:50:32 »

Глишић: Не плашимо се изборног резултата

Покрет "Двери" се уопште не плаши изборних резултата, јер је то први корак у борби која нас чека, рекао лидер покрета Владан Глишић. Имамо нове људе способне за препород друштва и државе, поручио Глишић.

Кандидат покрета "Двери" за председника Србије Владан Глишић изјавио је да су "Двери" будућност Србије и да се уопште не плаши изборних резултата.

"Уопште се не плашимо изборних резултата, знамо да је то први корак у борби која нас чека", рекао је Глишић.

Присталице "Двери" прошетале су централним улицама Београда, након чега је Глишић на предизборном скупу поручио окупљенима да још ништа није готово, да тек све почиње и да "Србија није мртва, већ породица која се буди и буни".

Глишић је додао да је покрет "За живот Србије" већ рођен и да ступа сваким даном "најјачим кораком". Како је нагласио, после Ђурђевдана ништа неће више бити исто јер после тог дана Србија иде у нову будућност.

Глишић је истакао да присталице "Двери" чекају Ђурђевдан победнички, јер је "створен покрет За живот Србије". Владан Глишић је додао да су људи који су се данас окупили на платоу свесни чињенице да су "Двери" будућност Србије и да су они први који су то сазнали и први који су себе "уградили у ту будућност"


"Зато се данас осећам најбоље и знам да сам на правом месту, са правим људима у право време", поручио је Глишић и додао да нико у Србији није веровао да ће "Двери" постати озбиљан политички чинилац на српској политичкој сцени.

Глишић је позвао грађане Србије да подрже изборну листу тог покрета, јер он, како је навео, има нове људе способне за препород друштва и државе и додао да се "Двери" залажу за "породични модел друштва".

"Основна порука грађанима Београда и Србије јесте да су 'Двери' покрет за живот и да су већ оствариле победу јер њима припада будућност", рекао је Глишић. Владан Глишић је рекао да се и друге странке залажу за економски и свеукупни препород Србије, али је истакао да за разлику од њих "Двери" то могу и да остваре.

Окупљеним присталицама на платоу испред Филозофског факултета обратио се и секретар УО "Двери" Бошко Обрадовић, који је рекао да Србија коначно има за кога да гласа и да после Ђурђевдана Скупштина Србије неће бити иста.

Председнички кандидат Двери је додао и да је данашњи изборни скуп у Београду завршни у главном граду, а да ће тај покрет имати још изборних скупова, а последњ ће бити и у Краљеву.  (РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #108 послато: Април 28, 2012, 22:53:45 »

Митинг "Преокрета" у Београду

Кандидат коалиције "Преокрет" за председника Чедомир Јовановић поручио је Борису Тадићу и Томиславу Николићу да су исти, јер би хтели у коалицију са "Преокретом", али да немају срца да ураде посао који је потребан Србији.

Председнички кандидат коалиције "Преокрет" Чедомир Јовановић поручио је да су и Борис Тадић и Томислав Николић исти, да траже гласове "Преокрета" и желе коалицију са том листом, али да "немају срца да ураде посао који је потребан Србији".

Јовановић је на скупу "Преокрета" на београдском Тргу Републике рекао да је Тадић водио земљу осам година и да сви могу да виде докле је довео.

"Поруке које шаље ДС, рад, сигурност и инвестиције, представљају увреду за увредом у земљи у којој посла нема, док се страним инвеститорима даје 10 хиљада евра за једно радно место", рекао је Јовановић.

Он је поручио да је Томислав Николић дужан да народу каже истину и захвалио се напредњацима који су се с њим руковали у Краљеву и Крушевцу.

Јовановић се захвалио и Драгану Ђиласу на партнерству током четири године у београдској власти, али је поручио и да "тако више не може".

Лидер "Преокрета" је рекао и да после 6. маја жели да оде на Косово, али не да би, како је рекао, однео терет прошлости, већ да би отворио нове хоризонте за народ који тамо живи.

Јовановић је рекао и да би посетио Хрватску, како би отклонио све препреке између две земље, али и да жели да уради велики посао у Босни "без обзира шта Додик о томе мисли".


Према његовим речима, постоје послове које нико не може да уради сам.

Јовановић је подсетио на послове које је он сам обавио, као када је "ишао да хапси Милошевића и у јазбину у Шилеровој", али, нагласио је, не може сам да организује државу и седам милиона људи у њој.

"Зато сте ми потребни ви", поручио је Јовановић, који је подвукао да само "Преокрет" може да донесе истинске промене у Србији.

Драшковић: Европска будућност нема алтернативу

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић поручио је да европска будућност нема разумну алтернативу, да Србија према Косову треба да се односи као према најближем и специјалном суседу и да српски народ мора да се помири са албанским.

"Ставимо тачку и на Милошевићеву косовску политику, на косовску патриотску пљачку, без формалног признавања косовске независности", нагласио је Драшковић и додао да "Преокрет" значи окретање према српском народу на Косову.

Према његовим речима, коалиција "Преокрет" на предстојећим изборима мора добити двоцифрен резултат, да би ти избори и европска будућност Србије имали смисла, истичући да евроинтеграције немају разумну алтернативу "већ само неразумну и катастрофалну".

Председница АСНС Ранка Савић рекла је да за бољу, модернију и ефикаснију државу нису потребне само промене, већ преокрет истичући да је Србија лидер у региону по броју поништених приватизација, а да скорашње реаговање државе под притиском ЕУ неће донети бољитак радницима који су у таквој приватизацији остали без посла.

Иако је Србија почела да се мења 2001. године, како је рекао лидер СДУ Жарко Кораћ, цена те промене је смрт Зорана Ђинђића, који је убијен да би се те промене спречиле.

"Србији је потребна алтернатива, а ови што се нуде као алтернатива из Булевара Ратка Младића то нису", сматра Кораћ.

На скупу је прочитано и писмо подршке глумаца, редитеља, писаца, новинара и других јавних личности у којима позивају грађане да 6. маја глас дају "Преокрету", "јер је са том коалицијом могућа модерна и уређена Србија".

На скупу су говорили и кандидати Преокрета за посланике Миљенко Дерета, Захарије Трнавчевић и редитељка Јелена Богавац.

Скупу су присуствовали портпаролка Специјалног суда Маја Ковачевић Томић, сликари Коста Бунушевац, Срба Траванов и Биљана Цинцаревић, редитељ Пуриша Ђорђевић, глумац Бора Тодоровић, музичар Срђан Гојковић Гиле, новинар Бошко Јакшић, водитељ Милан Калинић и други.  (РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #109 послато: Април 28, 2012, 22:58:28 »

Тадић: Велики потенцијал Рашке

Србија за пет година може да заврши преговоре са ЕУ, рекао председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић у Рашкој. Аеродром "Морава" у Лађевцима отвориће нове перспективе и шансе у том делу Србије, рекао Тадић.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић рекао у Рашкој да Србија за пет година може да заврши преговоре са ЕУ.


"Наш циљ је да за пет година завршимо преговоре са ЕУ, као што је то урадила Словачка. Мислим да и ми то можемо. Имамо шест стотина стручних људи који ће радити у нашим тимовима за преговоре са ЕУ", рекао је Тадић и додао да верује да ће наша земља ове године моћи да отпочне преговоре са Унијом.

Тадић је рекао да Србија треба да постане чланица ЕУ, јер је Унија "добар инструмент" за решавање проблема људи, али и зато што треба да се прикључимо једном великом процесу на нашем континенту, који треба да нам обезбеди боље услове за рад, виши ниво владавине права, веће инвестиције.

"Наш план везан за ЕУ је уједно и стратегија нашег развоја", истакао је Тадић.

Говорећи о Рашкој, Тадић је подсетио да се у том граду налазе значајна геолошка налазишта, које представљају велики потенцијал за развој ове области.

"Некада нисмо имали увид у наша рудна богатства, али се свих ових година понашамо јако одговорно и сагледавамо сваки природни потенцијал. Направили смо стратегијски документ који се зове Просторни план Србије, од којег смо направили Развојни план наше земље у наредних десет година. Тај план је усаглашен са планом ЕУ.

Тадић је, истакао је, уверен да ће актуелна криза потрајати још годину дана и да након тога долазе бољи дани за сваку породицу у Србији и за Србију у целини.

Нове перспективе за Краљевчане 

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић је, на церемонији потписивања споразума о финансирању пројекта реконструкције аеродрома "Морава" у Лађевцима, оценио да ће тај аеродром отворити нове перспективе и шансе у том делу Србије.

Према његовим речима, писта на аеродрому "Морава", који ће бити реконструисан средствима Владе Турске, биће продужена до краја идуће године како би могао да прими веће авионе, чиме ће се створити потпуно нове могућности за развој Краљева и околине.

Подсетивши да Просторни план Србије, писан за период до 2020. године, предвиђа изградњу мреже аутопутева, између осталог и преко Чачка, од чега ће непосредну корист имати и грађани оближњег Краљева.

Аеродром "Морава" настао је конверзијом дела војног аеродрома, чиме су, према Тадићевим речима, Војска Србије и Министарство одбране показали да могу да допринесу цивилном добру и интересима.

"Дајући на располагање грађанима овакав аеродром Војска и Министарство одбране су доказали да су развојни чинилац, а не потрошач", нагласио је Тадић, изразивши уверење да ће војска таквим понашањем доприносити развоју државе и у будућности.

Када је реч о стратешком партнерству са Турском, која је донирала 10 милиона евра за аеродром "Морава", Тадић је истакао да из те земље очекује нове инвестиције у југозападну Србију.  (РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #110 послато: Април 28, 2012, 23:01:46 »

Станковић: Једнака шанса за све

Радићу на томе да сваки регион у Србији добије једанке шансе, рекао председнички кандидат УРС-а Зоран Станковић.

Председнички кандидат Уједињени региони Србије Зоран Станковић рекао је да је спреман да преузме обавезу да ради на томе да сваки регион у Србији добије једнаке шансе и постане јачи како би сви, ма где живели, имали једнаке шансе за нормалан живот.


"Једино што могу да вам гарантујем јесте да ћу радити на томе да испуним своју велику жељу - да живим у јакој Србији, у Србији у којој су грађани срећни, материјално, социјално и здравствено збринути. То је моја жеља", поручио је Станковић окупљенима у Гроцкој, преноси информартивна служба УРС-а.

Он је рекао да се у животу и професионално и лично остварио али да је прихватио позив УРС-а да се кандидује за председника, јер зна да су Србији потребне промене.

"Прихватио сам да се кандидујем јер сам се увек одазивао када је отаџбина звала. Тако сам навикао", поручио је Станковић и додао да, "у лошој ситуацији у каквој се Србија већ предуго налази, он не може да буде само неми посматрач".   (РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #111 послато: Април 28, 2012, 23:04:46 »

Дачић: ММФ неће кројити политику земље

Представници Међународног монетарног фонда неће моћи да кроје политику земље, рекао председнички кандидат Ивица Дачић. Војводина никад неће бити република, јер аутономија Војводине мора да буде у функцији јачања Србије, истакао Дачић у Новом Саду.

Кандидат за председника Србије и носилац изборне листе СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић рекао је на предизборном митингу у Новиом Саду да, уколико он буде изабран на ту функцију, представници Међународног монетарног фонда неће моћи да кроје политику земље.


Истичући да је борд директора ММФ-а разматрао предлог да Србија треба још да "стегне кајш" у овој кризи, Дачић је поручио да уколико буде изабран за председника, они у том случају могу да "пакују ствари и иду одавде".

Обраћајући се грађанима Новог Сада окупљеним на Тргу слободе, Дачић је нагласио да жели јаку Србију која ће бити "довољно моћна да брани своје интересе".

Указујући да коалиција окупљена око СПС жели улазак Србије у ЕУ, он је истакао да, ако је цена томе угрожавање националних интереса "онда нисмо заинтересовани за то".

Дачић је рекао да ће после избора бити донети закони којима ће бити ограничена моћ банкарима и финансијском сектору у Србији.

Дачић је рекао да Војводина никад неће бити република, јер аутономија Војводине мора да буде у функцији јачања Србије.

"Покрајина никада не може бити фактор који ће слабити нашу земљу зато што то не желе житељи Војводине", рекао је Дачић и додао да сви они који заговарају причу о Војводини републици треба да се "ману ћоравог посла".

Дачић је рекао да се као министар полиције сусрео са великим проблемом током протеста незадовољних пољопривредника, јер су неки представници опозиције наговарали сељаке да изађу на барикаде, а неки чланови Владе инсистирали на томе да полиција разбије те барикаде.

"Полиција не треба да склања народ са барикада, већ да хапси оне који су људе отерали на улицу", рекао је Дачић.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма рекао је, обраћајући се окупљеним присталицама СПС-ПУПС-ЈС, да су ту коалицију прихватили пољопривредници који су ових дана протестовали.

"Када су се на барикадама уверили да знам да возим трактор, пропустили су ме да прођем, док су представнике других партија и коалиција држали у блокади дуже од три сата", тврди Марковић.

Дачић: Опстанак РС витални интерес Србије

Кандидат коалиције окупљене око СПС-а Ивица Дачић поручио је у Новом Саду да је опстанак Републике Српске витални интерес Србије и да не види никакву могућност промене Дејтонског споразума, којим је дефинисан статус Републике Српске.

"Србија је потписница и гарант Дејтонског споразума и свака промена тог међународног акта мора бити прихваћена од сва три народа и оба ентитета у БиХ", одговорио је Дачић на питање новинара о односу Бањалуке према Сарајеву, односно Београду.

Дачић је рекао и да не види никакву могућност мењања статуса Републике Српске јер, како је нагласио, СПС ће бити стожер и будуће власти у Србији.

(РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #112 послато: Април 28, 2012, 23:16:01 »

Николић: Можемо победити ДС и Тадића

Томислав Николић позвао грађане да подрже коалицију "Покренимо Србију", јер она "једина може да победи ДС и Бориса Тадића". Николић на митингу у Београду позвао грађане да не гласају за мале странке и не расипају гласове. Јоргованка Табаковић кандидат СНС за премијера.

Кандидат коалиције "Покренимо Србију" за председника Србије и лидер Српске напредне странке Томислав Николић позвао је грађане да подрже ту коалицију која, како је оценио, једина може да победи Демократску странку и Бориса Тадића.

Николић је, на митингу одржаном на београдском Тргу Републике, и позвао грађане да не гласају за "лажне" и мале странке и не расипају гласове.

"Ако гласате за неку од малих странака, ваш глас иде директно Демократској странци. То се догодило са СПС-ом 2008. године", рекао је Николић.

СНС ће, уколико дође на власт, реформисати порески систем и подстаћи запошљавање, донети нови Закон о јавним набавкама и помоћи пољопривредницима и обрачунати се са монополистима и тајкунима, рекао је лидер напредњака. Николић је најавио оснивање Канцеларије за брзе одговоре, која би помагала инвеститорима.

Николић је оптужио власт да против опозиције води "одвратну, прљаву и црну кампању", као и да председник ДС-а Борис Тадић за кампању против њега користи "државну силу и моћ и новац грађана Србије".

"Донекле их и разумем јер немају шта да покажу. Кад обећате 200.000 нових радних места, а толико људи остане без посла и кад плате падну за 20 одсто, онда вам преостаје само да нападате опозицију", рекао је Николић.

"Усудио сам се да будем противкандидат цару Борису, ставио сам руку у змијско гнездо, али треба да знају да више ништа не може да ме заустави. Победићу га макар и укаљан", рекао је Николић и додао да ће победити Тадића, јер "боље од њега разуме Србију".

"Победићу га, макар и укаљан", поручио је Николић. Он тврди да су владајуће странке за кампању против њега и СНС потрошиле новац са којим је могло да се запосли 1.000 људи, или је могао да буде искоришћен за обнову кућа у Краљеву.

"Тражим од вас као отац, брат и син изаберите нас, победите", истакао је лидер напредњака, и додао да актуелна власт није ништа учинила за четири године, већ се сада "жути медвед" пробудио и пошто нема шта да обећа спроводи против њега прљаву кампању.

Заменик председника СНС-а Александар Вучић на митингу је саопштио да је кандидат напредњака за премијера Јоргованка Табаковић. Вучић је позвао грађане Србије да не расипају гласове и да гласају за СНС јер само та странка може да победи "режим Бориса Тадића".

Против СНС-а и њеног лидера води се прљава кампања, за коју је, како како је рекао Вучић, потрошено више од четири милиона евра и оценио да је то "најпрљавија кампања у Европи, коју воде Борис Тадић, Драган Ђилас, Динкић и Дачић".

Ово је време неиспуњених обећања у коме грађани "треба да погледају истини у очи", рекла је Јоргованка Табаковић. "Гласање за Александра Вучића, Томислава Николића и нашу коалицију значи да се паметни, образовани, вредни и часни људи не повлаче пред дрским, лењим и похлепним", поручила је кандидаткиња СНС-а за премијера.

На скупу су говорили и лидер Нове Србије Велимир Илић, функционери СНС Небојша Стефановић, Зорана Михајловић и Милан Бачевић, посланик владајуће руске партије Јединствена Русија Александар Илтјаков, лидер Покрета социјалиста Александар Вулин, председник коалиције избеглица у Србији Миодраг Линта, председник Ромске партије Срђан Шајин и потпредседница Покрета снага Србије Миланка Карић.   (РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #113 послато: Април 28, 2012, 23:23:35 »

Драгишић: Заштитити децу

Посебну пажњу посветићу заштити деце да би могла нормално и безбрижно да се играју, рекао председнички кандидат Покрета радника и сељака Зоран Драгишић.

Председнички кандидат Покрета радника и сељака Зоран Драгишић изјавио је да ће уколико победи на изборима посебну пажњу посветити заштити деце."Покрет радника и сељака и ја као председник Србије посебну пажњу посветићемо заштити деце. Обећавам да неће бити нарко дилера око школа и у парковима и да ће деца моћи нормално и безбрижно да се играју", рекао је Драгишић у разговору са грађанима.

Драгишић је казао и да ће настојати да створи озбиљну и јаку државу, наводи се у саопштењу Покрета радника и сељака.  (РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #114 послато: Април 28, 2012, 23:29:08 »

Даница Грујичић: Потребни способни људи

Србија може да постане пожељна земља, али су за то потребни способни и прави људи да је воде, рекла председничка кандидаткиња Социјалдемократског савеза Даница Грујичић.

Председничка кандидаткиња Социјалдемократског савеза Даница Грујичић рекла је да Србија може да постане пожељна земља, али су за то потребни прави и способни људи.


"Цела Србија може да изгледа као јабука из села Друговац, мирисна, укусна, пожељна за све. Само су потребни прави и способни људи да је воде", рекла је Драговић током посете породици Драгослава Брковића у селу Друговац код Смедерева.

Грујичићева је истакла да новчане субвенције и помоћ државе, уместо најбогатијим страним компанијама, треба дати пољопривредницима и тако искористити најбоље потенцијале и унапредити пољопривреду, као најбољи економски ресурс земље.   (РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #115 послато: Април 28, 2012, 23:32:54 »

Јадранка Шешељ: Нећу изневерити народ

Председнички кандидат СРС Јадранка Шешељ каже да никада неће изневерити интересе државе и интерес народа, нити ће се икада одрећи Косова.

Кандидаткиња Српске радикалне странке за председницу Србије Јадранка Шешељ изјавила је да никада неће изневерити интересе државе и интерес народа, нити ће се икада одрећи Косова.


"Борићу се за јачање сарадње са нашим традиционалним пријатељима као што је Руска Федерација", рекла је Јадранка Шешељ на скупу СРС-а у Крагујевцу, а саопштила је та странка.

Јадранка Шешељ је навела да је СРС једина странка која није одустала од својих изворних идеја због којих њен супруг и председник те странке Војислав Шешељ "10 година страда у Хашком трибуналу".

Војислав Шешељ је пред Хашким трибуналом оптужен за ратне злочине.

"Поносна сам што сам кандидат патриотске странке која је доследна и одана циљевима за које се бори", рекла је Јадранка Шешељ. (РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #116 послато: Април 28, 2012, 23:33:25 »

Коштуница: Српски, а не европски пут

На изборима 6. маја не треба гласати за европски, већ за српски пут, пут сарадње са Истоком и Западом, поручио председника ДСС-а Војислав Коштуница.

Кандидат Демократске странке Србије за председника Републике Војислав Коштуница изјавио је у Зрењанину да на изборима 6. маја не треба гласати за европски, већ за српски пут, пут сарадње са Истоком и Западом, што ће нам, према његовом мишљењу, омогућити да сачувамо Србију и будемо слободни људи.


Народ у Србији је забринут јер се тешко живи, јер су сиромаштво, беда и безнађе притиснули Србију, рекао је лидер ДСС -а на предизборној конвенцији у Сали биоскопа "Синема". Коштуница је рекао да народ не може живети добро уколико нема привреде.

"Привреде у Србији нема, што се види на много начина, по затвореним фабрикама, по платама које су најниже у региону, по преполовљеним инвестицијама у односу на пре четири године, али и по удвострученој незапосленост и задужености државе", рекао је лидер ДСС-а.

"Постоји и друга, виртуелна Србија, у којој се судећи по ТВ спотовима, живи најбоље у Евопи, која се развија и изазива толико интересовање страних инвеститора, да је права јагма међу њима, ко ће пре стићи, па се одвија један мали рат између немачких и италијанских инвеститора", поручио је Коштуница.

Председнички кандидат ДСС-а је рекао да поред таквих ТВ спотова у Србији "видимо незадовољан народ и задовољну, обесну и раскалашну власт".

Према његовој оцени, у Србији, која је показала да може да се развија, сада је сиромаштво јер је садашња власт кренула, пре четири године, погрешним путем.

"А на погрешном путу нема поправке, на таквом путу се срља из грешке у грешку, то је пут власти под девизом да Европска унија нема алернативу", рекао је Коштуница и додао да "за актуелну власт не постоји ништа изван тога, не постоји Србија, не постоји стварност.  (РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #117 послато: Април 29, 2012, 09:27:20 »

Цитат
Министар унутррашњих послова и председник СПС Ивица Дачић је убеђен да ће се пласирати у други круг председничких избора.

Дачић каже да је уверен да ће СПС остварити тријумф на локалним и парламентарним изборима, па ће након 6. маја бити у прилици да диктира политику и стратегију државе, али и кадар који ће је спроводити. (Вести)    

Цитат
"Између ДС и СПС нема разлике!"

Демократска странка и Социјалистичка партија Србије од 2008. године везале су своје судбине, међу њима нема никакве разлике и зато не постоји могућност сарадње ДСС-а са њима, каже  председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница.   (Вести)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #118 послато: Април 30, 2012, 07:24:43 »

Коштуница: Споразуми Београда и Приштине нису обавезујући

- Брисел је у преговорима прекршио преговарачку процедуру када је довео албанске царинике и полицајце на административну линији, а кад дођемо на власт, ти уговори неће бити за нас обавезујући - каже лидер ДСС


Кандидат Демократске странке Србије за председника Србије Војислав Коштуница изјавио је да за ту странку, ако победи на изборима, споразуми између Београда и Приштине постигнути у Бриселу неће бити обавезујући.

- Сам Брисел је у преговорима прекршио преговарачку процедуру кад је довео албанске царинике и полицајце на административну линији и кад дођемо на власт, ти уговори неће бити за нас обавезујући - рекао је Коштуница.

Он је оценио да је једини начин да се то питање реши да се преговори у Бриселу прекину, да се "ствари врате у легалне токове, у Уједињене нације".

- Преговори између Београда и Приштине уз покровитељство Брисела довели су до тога да имамо на административној линији албанске полицајце и царинике и једини начин да се то питање реши јесте да се ти преговори прекину. То није тако тешко, јер их је прекинуо сам Брисел - истакао је Коштуница.

Он је још додао да је 2008. године, "садашња владајућа групација", када је потписала Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ, “сметнула с ума да постоји Устав Србије и да потписује споразум са групом земаља које су признале независност Косова и Метохије”.

Лидер ДСС тврди да Косово све више клизи ка независности и да је једино што га дели од тога једна митиншка парола – "никад нећу признати независно Косово".   (Телеграф)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #119 послато: Април 30, 2012, 09:19:39 »

Конобар, рачун!

У освит предизборне ћутње, пред фајронт у бирцузу "Србија", дошло је време да подвучемо и саберемо шта је ко од пијаних гостију на рачун куће наручивао, поручивао и, како то већ у кафани бива - лагао, масно као кафански столњак.Борис Тадић: мандата - комада два. Поручио да не смемо стати на пола пута, што значи да му требају, јелте, још два. Мада скептици тврде да се на крају тог пута на којем не смемо стати налази провалија, вођа тврди да и на понор треба гледати као на нову шансу коју не смемо да пропустимо, јер и пад је лет...

Учинио неописиво задовољство нацији истрчавши "Трку задовољства" на Београдском маратону, а у међувремену голим рукама убио два лава који су тумарали престоничким улицама, спасао четворо деце из запаљене куће, брател мајцом угасио поменути пожар, наредио небу да се разведри над Србијом (небо га беспоговорно послушало), пронашао пола милиона радних места на археолошком локалитету "привреда" - намерава да их врати власнику, не тражећи ништа заузврат, осим можда још који мандат.

Не води негативну већ компаративну кампању: не пљујем те, већ те умивам, односно туђе мане су моји највећи (једини) квалитети...

Томислав Николић
: наручио мандат, мада не би имао ништа против и ако не стигне, уживајући у свим благодетима ладовине кафанске баште.

Воли из ћошка да наручује своје песме на туђ рачун, задиркује конобарицу и испод ока завирује у деколтее дамама из ЕУ за суседним столом.

Своју трку задовољства не трчи, већ ћејфи, уживајући у њој корак по корак, годину за годином на канабету девичанско беле дневне собе скромног стана прецењене вредности (мангупи су му намерно продали по астрономској цени, како би га ујармили за 400.000 евра, али им је доакао продајом ракије, тако да ће већ за два казана отплатити кредит)!

Има јасну визију будућности просперитетне, срећне и лепе Србије, кад год се погледа у огледало. Не обећава паушално, заиста има план за отварање ганц нових осам милиона радних места. Људи који су видели папирић, куну се да на њему пише: "Имам план за отварање осам милиона радних места", паметном довољно.

Чедомир Јовановић: инцидентан гост који „преокрене" кафану кад год чује песму: "Сиромах сам, сиромах сам, ал' волим да живим!" Познат по наручивању свега и свачега и плаћања на црту...

Не робује материјалним вредностима, сматрајући да су пријатељи човеково најбоље богатство. Нарочито богати пријатељи. Захваљујући њима - његово задовољство је доживотна трка. Као релативно млад тешко оболео од најтежег облика инфекције руку и чистоте савести. На више донаторских вечери пријатељи, познаници и поштоваоци његовог лика и дела сакупили више милиона за "лечење", али узалуд... Истражни органи нису успели (желели) да прикупе "медицинску" документацију о историји обољења, који би помогли у рехабилитацији момчића који не тражи много - своју песму и неколико мандата да се као човек одужи свом највећем богатству - пријатељима!

Муамер Зукорлић: редак гост у кафани, али озбиљно намерава да од Србије направи тематски парк - "Ме'ана на Балкану". Кандидовао се форе ради - већ живи као председник, односно шеик. Победом би доказао да Србији не би било ништа горе уколико би је водио неко ко је уистину не воли, јер се уз ове који је воле већ помало осећа као прецвала курва коју камионџије искористе па не плате.

И он има јасну визију Србије будућности - пронашао је у списима султана Сулејмана Величанственог.

Млађан Динкић
: пије искључиво на туђ рачун. Овог пута је наговорио проф. др Зорана Станковића да плати за обојицу, истичући да је за живот Србије најбоље да је води патолог.

Списак фирми које је довео у нашу "улицу" дужи је од „Епа о Гилгамешу". С правом очекујемо да те фирме узврате истом мером и одведу га мало код њих. Неколико мандата. Све што је обећао - испунио је, све што је испунио - стало би на опушак цигарете, без филтера.

Чувен по регионализацији која се отела контроли па сад има више региона него чланова странке и гласача, заједно. Животна максима: "Ко рано рани - неколико министарстава граби", илити "Ко другом јаму копа - опет ће с њим да влада", политика је, рекосмо, обер курва.

П. С. Исцуре ми простор, а имао бих шта написати и о овоме који с билборда поручује "Чврсто", за међуножје ваљда, и неутралном различку који је у кампањи изнео корисније савете за узгој цвећа неголи привредни опоравак Србије.

Једно је сигурно: обрни-окрени, подвуци, сабери - у бирцузу "Србија" зна се ко пије, а ко плаћа - припремимо новчанике...

(Михаило Меденица, ПРЕСС)
                                                                          

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Драган
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 31


Погледај профил
« Одговор #120 послато: Април 30, 2012, 13:05:44 »

ПРЕДИЗБОРНА, ИЗБОРНА И ПОСТИЗБОРНА  ЖЕЉА
ЈЕДНОГ ДЕТЕТА  - СВЕ  ДЕЦЕ СРБИЈЕ  И СВЕТА


У  дечијој емисији радио "СЛОВОЉУБЉЕ" – ПИСМА ДРАГОМ БОГУ – једно
дете је изговорило и овакву молбу:

''Молим Те, Драги Боже,... - да мој тата и  моја мама примају редовно плату и имају времена за МЕНЕ...!!!

А шта и како да кажу - замоле Бога - она деца чији мама и тата уопште не раде –
а тaквих је све више и више, све више - што смо ближи ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И НАТО
ПАКТУ ...Молим?
А шта да кажу она деца која су израбљивана /деца од 7-12 година/ за надницу од
1 или 2 долара дневно у фабрикама – казаматима - МЕГА КАПИТАЛА, који ДОС на ве-
лика врата доводи у намучену земљу СРБИЈУМолим?

То више није молба - то је ГОЛГОТСКИ БОЛ – ВАПАЈ - КРИК: '' БОЖЕ МОЈ! БОЖЕ МОЈ!  - ЗАШТО СИ МЕ ОСТАВИО?''

Родитељи, баке и деке, заштитимо нашу децу и унучад од ове ПОШАСТИ, ако
треба и изласком на улице – проливајући своју крв за своје потомке, као што  су
то чинилии наши претци за нас – своје потомке!!!

Драган Славнић
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #121 послато: Април 30, 2012, 14:20:07 »


Прича око "Томине дипломе"  се врти данима по медијима и интернет форумима. Народна посланица ЛСВ Александра Јерков је преко телефона добила одговор од приватног новосадског Факултета за економију и инжењерски менаџмент да председнички кандидат СНС Томислав Николић није код њих стекао диплому, иако је такав податак наведен у његовој званичној биографији објављеној на сајту СНС. Па је онда питала: "Томо, где ти је диплома",
***Цитат
Лидер СНС Томислав Николић ни данас, у емисији Став Србије на Првој српској телевизији, није разјаснио детаље везане за своје студије, диплому и мастер студије.

На питање другог госта у емисији, професора Факултета политичких наука Јове Бакића, на ком смеру је дао мастер студије, Николић није одговорио. Уместо тога је рекао:

"Ако вас интересује моја диплома, погледајте у архиви факултета моје радове, а можете и да дођете код мене кући, ако вас то толико интересује", рекао је Николић додавши да је 15 минута емисије "отишло" на његове студије.

"Нисам завршавао школе да бих се тиме хвалио. Као да је за председничког кандидата битно какву је школу завршио", рекао је Николић.
 
У делу разговора који се тицао сарадње СНС са политичким партијама у другим земљама, Бакић је питао Николића зашто сарађује са екстремно десном Аустријском народном партијом, да ли зна каква је то странка и како јој се зове председник.
 

Николић није знао да одговори, рекавши да то није ни важно. Бакић је на то констатовао да данашњи разговор показује да Николић није компетентан да буде председник Србије.   (Блиц)  

***Цитат
СНС је  обелоданила дипломе Томислава Николића о завршеном Факултету за менаџмент у Новом Саду 2007. и мастер студијима,


Цитат
Члан председништва СНС Зорана Михајловић је, показујући дипломе на конференцији за новинаре, рекла да је сада доказано да је лаж све што су говорили представници Демократске странке (ДС) и Лиге социјалдемократа Војводине, "као и да је била лаж да дипломе нема". "Пошто је ово непримерено и лажи морају да престану, СНС ће захтевати, путем цивилне тужбе коју ћемо поднети, накнаду штете од Александре Јерков и медија који су преносили ове неистине, због увреде части и угледа Николића", најавила је она.

Милановић је истакла да ће СНС захтевати накнаду од два милиона динара, а потом ће се "преко друштвених мрежа посаветовати са грађанима око тога у које хуманитарне сврхе ће се тај новац потрошити". Она је подсетила да Србија има акредитоване факултете и диплома се не може добити ако је неко завршио неакредитовани. (Курир)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #122 послато: Мај 01, 2012, 19:34:31 »


За часну и снажну Србију!

Због чега се СРС стално проглашава крајње десном, тврдом националистичком странком, иако се у својој основи ЈЕДИНА (од безброј странака и партија) бори за заштиту српства, опстанак Србије и њених грађана?

Шта је то што је засметало некоме или некима у речима Војислава Шешеља 2002. године, када је као кандидат за председника Србије образлагао програм и смернице СРС-а и свог рада, уколико би био изабран?

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=du8iCN7kk2k" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=du8iCN7kk2k</a>

Да ли иста размишљања провејавају и када је кандидат за председника његова супруга, Јадранка Шешељ, и да ли су представници СРС остали доследни и након десет година, процените сами преслушавши оба снимка... 

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=5FGur23tHBI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=5FGur23tHBI</a>

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #123 послато: Мај 03, 2012, 04:02:28 »

Представљена прва књига супруге лидера српских радикала


Јадранка кренула Војиним стопама

Јадранка Шешељ, кандидат Српске радикалне странке за председника Србије, јуче је у Руском дому у Београду промовисала своју прву књигу "Верна породици, верна Србији", састављену од интервјуа и новинских чланака о њој који су објављени у протекле две деценије.


Она је тако показала да се у свему угледа на своју јачу половину, хашког оптуженика Војислава Шешеља, који и у затвору годишње у просеку напише по шест књига.
- Ова књига приказује догађаје који су обележили наше друштво. Она приказује Војину борбу у Хагу и моју борбу да поново будемо на окупу - навела је Јадранка представљајући свој првенац и нагласила да се књига бави "борбом за универзалне вредности, за истину и за правду" и захвалила се Русији и особљу руске амбасаде у Београду које јој је помогло у промоцији књиге.

Поред интервјуа и новинских чланака, у књизи се нашло и неколико писама која су Јадранка и њихови синови Влада, Михаило и Александар послали оцу у Хаг. У једном од њих, Шешељева супруга каже да нестрпљиво очекује изборе јер се нада да ће се после њих он вратити из Хага.  В.П. (Ало)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #124 послато: Мај 03, 2012, 23:41:59 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=8d7XCiy9y7g" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=8d7XCiy9y7g</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #125 послато: Мај 04, 2012, 07:47:53 »

Половина председничких кандидата први пут на изборима


На председничким изборима 6. маја први пут ће учестовати шест председничких кандидата од укупно њих 12.

Пви пут на председничким изборима учествоваће Зоран Станковић, кога су предложили Уједињени региони Србије, Владан Глишић из покрета Двери, Зоран Драгишић, кога је предложио Покрет радника и сељака, као и кандидаткиња Српске радикалне странке Јадранка Шешељ.

На председничким изборима први пут учествује и муфтија Муамер Зукорлић, кога је предложила Група грађана, и Даница Грујичић, кандидаткиња Социјалдемократског савеза.

У трци за председника су и кандидати који су већ неколико пута учествовали на председничким изборима, као што су председник Демократске странке и доскорашњи председник Србије Борис Тадић и председник Српске напредне странке Томислав Николић.

Међу кандидатима су и председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница, председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, лидер Либерално демократске партије и коалиције Преокрет Чедомир Јовановић и председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор.  (Вести)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #126 послато: Мај 04, 2012, 07:52:38 »

Коначан списак свих кандидата за председника Србије је:1. Зоран Станковић
Уједињени региони Србије

2. Владан Глишић
Група грађана "Двери"

3. Борис Тадић
Коалиција "Избор за бољи живот"

4. Војислав Коштуница
Демократска странка Србије

5. Зоран Драгишић
Група грађана Покрет радника и сељака

6. Јадранка Шешељ
Српска радикална странка

7. Муамер Зукорлић
Група грађана

8. Даница Грујучић
Социјалдемократски савез

9. Ивица Дачић
Коалиција СПС-ПУПС-ЈС

10. Чедомир Јовановић
Либерално демократска партија, Српски покрет обнове, Социјалдемократска унија, Богата Србија, Војвођанска партија, Демократска партија Санџака, Зелена еколошка партија - зелени, Партија Бугара Србије

11. Иштван Пастор
Савез војвођанских Мађара

12. Томислав Николић
Српска напредна странкаКо ли ће од ових предложених постати  председник Србије?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ratnik
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 23Погледај профил
« Одговор #127 послато: Мај 04, 2012, 09:02:41 »


Ко ли ће од ових предложених постати  председник Србије?

13-ti kandidat !   Смешко
Сачувана

Устај ратниче, Србија зове !
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #128 послато: Мај 08, 2012, 05:13:54 »

Коначно се оласио и РИК:***РИК: Тадићу и Николићу највише гласова

Борис Тадић са 25,34 одсто и Томислав Николић са 24,99 одсто освојених гласова иду у други круг председничких избора, саопштио је РИК. Ивица Дачић је освојио 14,24 одсто, Војислав Коштуница 7,44, а Зоран Станковић 6,56 одсто гласова.

Републичка изборна комисија саопштила је резултате председничких избора на основу пребројаних 97,86 одсто гласова.


Кандидат листе "Избор за бољи живот - Борис Тадић" освојио је 25,34 одсто гласова, а кандидат листе "Покренимо Србију" Томислав Николић 24,99 одсто.

Трећу позицију у трци за председника Србије заузео је кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић са 14,24 одсто гласова. На изборима за председника било је 4,47 одсто неважећих листића.

Кандидат ДСС-а Војислав Коштуница освојио је 7,44 одсто гласова, 6,56 одсто освојио је кандидат УРС-а Зоран Станковић, док је Чедомир Јовановић испред листе „Преокрет" освојио 5,03 одсто гласова.

Кандидат СРС за председника Јадранка Шешељ освојила је 3,78 одсто гласова бирача, кандидат групе грађана "Двери" Владан Глишић 2,77 одсто.

За кандидата Савеза војвођанских Мађара Иштвана Пастора гласало је 1,65 одсто бирача. За кандидата Групе грађана "Покрет радника и сељака" Зорана Драгишића гласало је 1,53 одсто бирача, док је за кандидата групе грађана Муамера Зукорлића гласало 1,41 одсто бирача.

Мање од један одсто освојених гласова има кандидат Социјалдемократског савеза Даница Грујичић - 0,79 одсто.РИК: Резултати са Космета

Републичка изборна комисија саопштила је привремене резултате за председника Србије са Косова и Метохије са обрађених 85 од 90 бирачких места.

Највећи број гласова освојио је кандидат листе "Покренимо Србију" Томислав Николић (21,09 одсто), док је друго место заузео кандидат ДСС-а Војислав Коштуница са 20,75 одсто гласова.

Треће место заузео је Ивица Дачић са 20,36 одсто гласова, док је Борис Тадић освојио 18,97 одсто гласова.

Кандидат СРС-а Јадранка Шешељ освојила је 7,15 одсто гласова, кандидат УРС-а Зоран Станковић 5,62 одсто, а Владан Глишић, кандидат Групе грађана "Двери", 1,86 одсто гласова.

Кандидат Покрета радника и сељака Зоран Драгишић освојио је 0,61 одсто, кандидат "Преокрета" Чедомир Јовановић 0,48 одсто, кандидат Социјалдемократког савеза Даница Грујичић 0,41 одсто, а кандидат групе грађана Муамер Зукорлић 0,27 одсто гласова.

Кандидат Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор освојио је 0,02 одсто гласова бирача. На Косову и Метохији изашло је 30,47 одсто грађана уписаних у бирачки списак.

Други круг председничких избора биће одржан 20. маја.  (РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Валера
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 10


Погледај профил
« Одговор #129 послато: Мај 08, 2012, 19:53:22 »

СЕРБИЯ В ЕВРОПЕ.
СМЕРТЬ ЕВРОУНИИ И УСТАШАМ.

Сачувана
Валера
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 10


Погледај профил
« Одговор #130 послато: Мај 08, 2012, 20:00:13 »

Цитат
Анна Филимонова: Спецоперация по ликвидации Сербской радикальной партии
 

Теперь на сербской политической сцене появилась новая – Сербская прогрессивная партия, во главе которой стали бывшие радикалы Т.Николич (председатель) и А.Вучич (заместитель). Сразу обращает на себя внимание название новой партии. Дело в том, что Сербская прогрессивная партия (напредняки1) уже существовала в Сербии в XIX в.и была по сути австро-венгерским агентурным формированием

В современной Сербии политические силы разделены на два блока: патриотический и проевропейский. Первый являет собой альтернативу глобализму, второй составляет прозападно ориентированный истеблишмент. Патриотический блок, хотя и страдает отсутствием сплоченности, но на первый план выдвигает борьбу с национальным унижением сербского народа (отделение Косово), не приемлет Евросоюз, ставящий Сербию в подчиненное положение и четко обозначает актуальные для сербов политические и социально-экономические проблемы. После парламентских выборов 11 мая 2008 г. фронт оппозиционных сил, состоящий прежде из одной (но самой многочисленной и мощной) Сербской радикальной партии, был усилен коалицией Демократическая партия Сербии — Новая Сербия В.Коштуницы (ДПС – НС). Оппозиционный фронт, выступающий против отделения Косово и подписания Соглашения о стабилизации и присоединении (ССП) с Евросоюзом составил в результате 108 депутатов (из 250) в Скупщине Сербии.

Перспектива объединения сил В.Коштуницы и В.Шешеля – реальная и более чем серьезная угроза и для евроатлантической власти Б.Тадича, и для Запада. Сформировать подконтрольное режиму правительство летом 2008 г. позволили лишь титанические усилия власти по перетягиванию на свою сторону лидера Социалистической партии Сербии (СПС) И.Дачича, который с 20 мандатами, полученными на выборах, в итоге встал на сторону «евродемократов» (т.е. был допущен к «кормушке власти»), приговорив тем самым СПС к политической гибели. Но правящая коалиция неоднородна, она включает разновекторные силы, подчас с противоположными интересами.

Более того, у правящей власти отсутствует стратегия национально-государственного развития, ее всецело заменяет пропаганда, основанная на одном-единственном, но крайне эффективном приеме — запугивании собственного населения изоляцией и санкциями в случае отклонения от европейского пути. К мега-информационной мощи прорежимных СМИ прибавляются усилия различных «неправительственных организаций гражданского общества», формирующих и транслирующих на страну новую модель национальной идеологии – сербофобского шовинизма. Эта идеология интенсивно поддерживается массмедийной, бизнес-бюрократической (в подавляющем большинстве коррумпированной) и политической «элитой», а также частично представителями интеллигенции и деятелями культуры, определившимися в пользу Запада. Активизация антинациональных усилий части элиты вызвана усилениями симпатий в сербском обществе в пользу России, соответственно, режиму неоколониального управления нужно создать «новую Сербию», в которой прозападных партий и избирателей должно стать больше, нежели прорусских.

К «проблеме» укрепления оппозиционного фронта во внутреннем плане для правящего режима прибавился внешний аспект. С одной стороны, в Гаагском трибунале тотально проваливается процесс против В.Шешеля. С другой стороны, геополитический проект расчленения Сербии не завершен, после Косово наступила фаза отделения Воеводины. Практическое ее выражение – недавнее принятие «статута Воеводины», подготавливающего федерализацию Сербии с перспективой ее трансформации в трехсоставное государство. Столицей одной части будет Белград, другой – Нови Сад, а третья останется под оккупацией силами НАТО и албанских криминально-террористических структур.

Таким образом, и правящему марионеточному режиму, и его покровителям шумовая и дымовая завеса для отвлечения внимания от внешнего фактора необходима в той же степени, как и ликвидация растущей со стороны оппозиции угрозы изменения баланса сил на политической сцене Сербии. Удар по Сербской радикальной партии призван все указанные «проблемы» разрешить в нужном для власти направлении.

И Т.Николич принял решение поддержать принятие Соглашения о стабилизации и присоединении к ЕС (вопреки воле Шешеля и под прикрытием якобы согласия власти подписать некие «условия», по которым соглашение будет трактовать Косово в составе Сербии – эти «условия» юридически несостоятельны). Это стало формальной причиной раскола. При этом Николич не воспользовался каким-либо благовидным предлогом своего выхода (объяснив его, к примеру, идейными разногласиями с Шешелем), но, напротив, постарался как можно шире раздуть пожар скандала в СМИ. При этом он уничтожил бланки отставки из партии, забрал с собой около двух десятков депутатов (по некоторым сведениям, либо напрямую подкупленных, либо подвергшимся шантажу и угрозам), весьма быстро сформировал новую партию, для которой сразу «нашлось» финансирование и помещение (в центре Белграда).

Примечательно, что Николич «вдруг» обрел благосклонность СМИ. Прежде единственной партией, никогда не попадавшей в медийный «фавор», была СРП, против которой применялась вся пропагандистская мощь подчиненных оккупационному режиму СМИ. Последние запугивали мировую общественность «пропагандистскими заготовками» типа утверждений, что радикалы являются шовинистами, фашистами и т.п. Теперь характеристики Николича изменились: его группа именуется «цивилизованной», «толерантной» и «европейски ориентированной» (отметим только, что условием включения Сербии в «цивилизованную и толерантную» европейскую семью является выдача генерала Р.Младича и лидера хорватских сербов Г.Хаджича, а также признание независимости Косово). Прозападные СМИ – «Блиц», «Данас», «Дневник», «РТВ Б-92» и др. моментально сделали упор не на расхождении во взглядах между Николичем и Шешелем по поводу подписания ССП, а на демонизации В.Шешеля. Подвластные режиму информационные ресурсы дружным хором, одновременно выставили лидера СРП «деспотом-угнетателем», «эксплуататором умного, корректного и способного к компромиссам» Т.Николича.

Сейчас маховик пропаганды разворачивается в сторону Николича, которому приписываются все успехи партии. Мифология основывается на формуле «умный и спокойный Николич развил и привел к невиданным успехам Радикальную партию, которых ни при каких условиях ей не видать с Шешелем». Однако посмотрим на факты:


ПАРЛАМЕНТСКИЕ ВЫБОРЫ: СРП завершила организационное оформление в феврале 1991 г., и на парламентских выборах в Сербии в 1992 г. она сразу вышла на второе место, получив 1 066 765 голосов (22,58%) — 73 депутатских мандата в сербском парламенте – Скупщине, первое место заняла СПС С.Милошевича — 1 359 086 голосов (28, 77%) — 101 депутатский мандат. В.Шешель стал депутатом Скупщины от СРП в июне 1991 г. В 1993 г. СРП снова занимает второе место — 595 467 голосов (13, 85%) — 39 мандатов, и в 1996 г. радикалы второе место удержали — 17,75% (СПС – 42,91%). Парламентские выборы 1997 г. ознаменовались новым успехом радикалов: они получили 1 162 216 голосов (28,07%) — 82 мандата в Скупщине (рекордный показатель для СРП). Партия вновь заняла второе место, уступив СПС (она получила 1 418 036 голосов — 34,27% и 110 депутатских мандатов). Успехи радикалов на выборах стали настоящим кошмаром наяву для «мирового сообщества». Американский представитель на Балканах Роберт Гелбард заявил тогда, что США «ни при каких условиях не будут иметь дело с Шешелем, поскольку он фашист»1. Далее, напомним, в марте 1998 г., в связи с обострением обстановки в сербском крае Косово, СРП вошла в коалицию с Социалистической партией Сербии Слободана Милошевича. Тогда из 35 постов в новом правительстве радикалы получили треть, в том числе – два из пяти кресел вице-премьеров: одно – В.Шешелю, второе – Т.Николичу. Шешель выступил за жесткие меры против албанских сепаратистов. В 1999 г. СРП стала единственной партией, проголосовавшей против подписания соглашений с НАТО по Косово. Николич занял пост заместителя главы правительства Сербии, в конце 1999 г. он стал заместителем председателя союзного правительства СРЮ. После отстранения от власти Слободана Милошевича в октябре 2000 г. СРП снова перешла в оппозицию. В 2000 г. радикалы снова заняли второе место — 322 333 голоса (8,60%) и 23 мандата, в 2003 г., когда В.Шешель уже несколько месяцев находился в Гаагском трибунале (но его имя возглавляло список радикалов) успех партии оказался более чем весомым: СРП получила 1 008 074 голоса (27,3%), 82 из 250 парламентских мандатов. На выборах в январе 2007 г. за партию проголосовали 1 153 453 сербских избирателя (29,06%), 81 депутатское кресло. В результате последних выборов 11 мая 2008 г. СРП получила 1 219 436 голосов (29,46%), 78 мандатов (во главе списка СРП по-прежнему стояло имя В.Шешеля), победу на этих выборах одержала пропрезидентская коалиция «За европейскую Сербию» Б.Тадича, получившая 1 590 200 голосов (38,42%), 102 мандата; коалиция Демократическая Партия Сербии – Новая Сербия во главе с В.Коштуницей получила 480 987 (11,61% голосов) и 30 мандатов, Социалистическая Партия Сербии — Партия Объединенных Пенсионеров Сербии — Единая Сербия – 313 896 голосов (7,58%) 20 мандатов.

ПРЕЗИДЕНТСКИЕ ВЫБОРЫ: На президентских выборах в сентябре-октябре 1997 г. Шешель во втором туре победил, получив 1 733 859 голосов (49,10%), обойдя Зорана Лилича (47,92%), однако выборы были объявлены несостоявшимися – Центризбирком объявил, что явка недотянула несколько сотых процента до требуемых 50%. На выборах в декабре 1997 г. победил М.Милутинович, получив 59,31%, Шешель – 37,54%. Срок полномочий М.Милутиновича истек в 2002 году, но провести следующие легитимные выборы в Сербии2 удалось лишь в 2004 г. В этом временном промежутке президентские выборы проводились четыре раза, но каждый раз их результаты не утверждались из-за неправильного подсчета голосов или слишком низкой явки. 29 сентября В. Шешель против фаворитов – В.Коштуницы (31%) и М.Лабуса (27%) – получил более 20% голосов, за него проголосовало 845 000 человек, но второй тур голосования 13 октября 2002 г. результатов не принес: выборы были признаны несостоявшимися из-за слабой явки избирателей (в голосовании участвовало лишь 45%). После этого парламент Сербии изменил закон о выборах: теперь 50-процентная явка избирателей необходима только в первом круге — во втором победитель определяется простым большинством голосов. На выборах 8 декабря 2002 г. В.Шешель получил более миллиона голосов — 36%, больше всех голосов получил В.Коштуница — около 58%, третий кандидат Б.Пелевич — всего 3,4%. Однако на избирательные участки пришли менее 45% граждан Сербии, обладающих правом голоса. На выборах 16 ноября 2003 г., когда В.Шешель добровольно отбыл в Гаагский трибунал, Т.Николич набрал в первом туре больше всех голосов – 1 166 896 (47,9%) и в случае достаточной явки должен был стать президентом, но в голосовании приняли участие лишь 38,5% избирателей. Возможно, именно выборы 2003 г. стали точкой отсчета раскола Сербской радикальной партии…

В первом туре президентских выборов в Сербии 13 июня 2004 г. Т. Николич набрал больше голосов, чем его основной соперник Борис Тадич, — 954 339 голосов (30,6%) против 853 584 голосов (27,3%) у Тадича. Однако второй тур голосования 27 июня принес успех Тадичу – 1 681 528 голосов (53,97%) против 1 434 068 голосов (46,03%) — у Николича. На президентских выборах 2008 г. повторилась ситуация 2004 г. В первом туре 20 января 2008 г. представлявший СРП Т. Николич одержал победу над действующим главой государства Б. Тадичем, набрав 1 646 172 голоса, что составило 39.99% (результат Тадича – 1 457 030 голосов, или 35,39%). Однако во втором туре 3 февраля победил Б. Тадич (2 304 467 голосов, или 51,19%, — против 2 197 155 голосов, или 4,81% у Николича).


Президентские выборы 2004 и 2008 гг. показали закономерность действий Николича: перед первым туром прилагаются титанические усилия на всех направлениях и первый тур он выигрывал с блеском, но в промежутке вдруг следовал резкий спад активности, и в результате Николич «чуть-чуть» не дотягивал второй тур и побеждал Тадич (причем Николич победу Тадича признавал сразу и безоговорочно, несмотря на то, что были явные нарушения выборов). Результат Николича (проигрыш выборов) оставался неизменным как в 2004 г., когда он шел на выборы с бейджем Шешеля, так и в 2008 г., когда он демонстративно от Шешеля дистанцировался, бейдж снял и заявил, что на выборах он выступает сам, лично. Выступления Николича, особенно в «межтурье», демонстрировали идейную скудость. Особенно в 2008 г., когда он продолжал настаивать на формуле «и с Западом, и с Востоком» — и это на фоне изъятия Косово и подстрекания сепаратизма Воеводины со стороны Запада.

В сербских СМИ продолжает муссироваться схема, предложенная «зарубежными разработчиками» пропагандистской кампании против СРП и В.Шешеля, которая, однако, не соответствует действительности. Эта схема крайне примитивна: с одной стороны, «националисты, фашисты, шовинисты, мракобесы, ультраконсерваторы, необразованные, отсталые радикалы», а с другой – «образованные, умные, широкомыслящие, открытые миру демократы», к которым примкнул «мягкий», «спокойный», «цивилизованный» политик, противовес «экстремистскому Шешелю» — Т.Николич3. В действительности именно Шешель является интеллектуалом с мировым именем, это он написал более ста научных, научно-популярных и политических трудов, и сам Т.Николич отзывался о Шешеле как о самом крупном интеллектуале, которого он встречал в жизни.

Последовавшие после раскола партии самостоятельные политические акции Николича и Вучича продемонстрировали резкое снижение идейного уровня, а также хаотичность и противоречивость их взглядов. Им нечего предложить избирателям, кроме не наполненных реальным содержанием демагогических клише типа «борьбы с коррупцией и криминалом», «повышения жизненного уровня», «сохранения суверенитета и территориальной целостности Сербии» (оставляя в стороне ключевые для сербского народа проблемы). Эти лозунги применяют все марионеточные и подконтрольные западным структурам партии и, прежде всего, сама ДП Б.Тадича. Исключение являет собой лишь В.Шешель, который с начала своего появления на политической сцене сформулировал идеологическую доктрину, обладающую строгой внутренней логикой, ясностью изложения, глубоким анализом сербской истории, основанным на энциклопедических знаниях.

И в этой связи «Акция Николича» предназначена не только для раскола СРП, она нацелена на главное — сокрушение В.Шешеля. И Т.Николич передал в СМИ4 текст переговоров Шешеля с комитетом по защите, после чего Гаагский трибунал 29 сентября принял решение запретить В.Шешелю общаться с семьей и со своими юридическими советниками и комитетом по защите (последний запрет длится по сей день). Аргументация решения трибунала: «Шешель ведет переговоры по темам, не касающимся непосредственно защиты». Тем самым трибунал предпринимает вторую попытку навязать В.Шешелю адвоката, прекрасно осознавая, что вынуждает того на повторение голодовки. Но в этот раз, учитывая абсолютный тупик, в который зашел процесс против председателя СРП, над жизнью последнего нависает прямая угроза физической ликвидации либо посредством «позволения довести голодовку до конца», либо неоказанием (либо оказанием, но «нужной») медицинской помощи, либо т.н. «самоубийством». Выхода, позволяющего трибуналу сохранить лицо, у него нет. И в этой катастрофичной для тех сил, кто хотел вынесения приговора сербским национальным силам, ситуации западные структуры резко активизируются по двум направлениям: использование любых средств давления на Шешеля в трибунале и разрушение всего, что поддерживает сербского лидера за стенами Схевиненгена.

Николич утверждает, что не имеет связей с западными структурами, однако в американском посольстве подтвердили информацию о проведении американским послом К.Мантером переговоров с Николичем «относительно поддержки европейских интеграций». Т.Николич провел совещания и с американским, и с британским послами. Посол Великобритании Стивен Вудсворт отказывался комментировать информацию о встрече с Николичем, однако около месяца назад на открытии Международной летней школы в Белграде С.Вудсворт подтвердил, что Николич перестал быть для Запада персоной нон-грата. Политические трансформации правого фланга он оценил следующим образом: «Позитивный эффект интеграции Сербии привел к проевропейской эволюции Социалистической партии, которую поддержала Европа». Послание Европы, по словам Вудсворта, вполне ясно: «Если ваше изменение искренне, то мы его приняли и поддержим в дальнейшем. Сейчас мы видим начало того же процесса и в Радикальной партии», добавив, что «отдельные люди осмелились открыто заявить о своем несогласии с политикой своего лидера Воислава Шешеля»5. 26 октября 2008 г. американский посол Камерон Мантер заявил: «Уверен, что Сербская прогрессивная партия, которую сформировал господин Николич, предпримет позитивные в направлении Европы шаги. Это причина, по которой я встречался с ним… выражаю ему уважение за то, что у него достало храбрости разорвать связи с Шешелем»6.

Одобрение со стороны американского и английского послов ясно свидетельствуют о том, что Николич получил «отмашку сверху» на вступление в открытую фазу борьбы с Шешелем и торпедирование СРП. Отныне он вписан в систему прозападных сил Сербии, для каждой из которых на политической арене страны предусмотрено собственное назначение, определены место и роль, а также разработаны стратегия и тактика действий.

Депутат СРП в Скупщине Н.Йованович отметила, что «есть надежная информация, что Вучич два года является сотрудником британской разведслужбы МИ6», депутат Е.Божич-Талиян (СРП) отметила, что «Вучичу позволено использовать самую совершенную технику для прослушивания политических противников»7.

Далее Т.Николич отказался вернуть партийные депутатские мандаты, свой и своих единомышленников, и нанес по СРП еще один – финансовый – удар. В мае от имени партии он взял банковский кредит на сумму 800 тыс. евро (!) — и вышел из партии… вместе с указанной суммой, оставив прежним соратникам долг и проценты. По некоторым данным, тогда же, в мае 2008 г. Николич предложил Шешелю подать в отставку…

Теперь на сербской политической сцене появилась новая – Сербская прогрессивная партия, во главе которой стали бывшие радикалы Т.Николич (председатель) и А.Вучич (заместитель). Сразу обращает на себя внимание название новой партии. Дело в том, что Сербская прогрессивная партия (напредняки1) уже существовала в Сербии в XIX в. Она была создана в 1881 г., во главе партии стал М.Гарашанин, академик, политик, дипломат (сын известного сербского политика, автора «Начертания», И.Гарашанина2). Очень быстро Прогрессивная партия, объединившая в своих рядах представителей бюрократического аппарата, приобрела репутацию придворной партии князя Милана Обреновича, ориентированного на Австро-Венгрию и использовавшего напредняков в своих политических целях. По сути, Сербская прогрессивная партия являлась австро-венгерским агентурным формированием.

Результатом двухгодичного управления напредняков стало знаменитое Тимокское восстание 1883 г. в Восточной Сербии, после подавления которого наступил период Второго правления напредняков (1884-1887), вызвавший огромное народное недовольство. Правительство напредняков пало в 1887 г., а к власти пришли радикалы Н.Пашича3. Некоторые наиболее одиозные представители напредняков были линчеваны, а их дома сожжены. Прогрессивная партия была распущена в 1896 г., через десять лет последовала неудачная попытка ее реставрации под руководством С.Новаковича. Третий раз напредняки попытались реабилитироваться в 1920 г., но снова безуспешно: в коалиции с либералами они вышли на выборы 1923 г., но не получили ни одного депутатского места4.

Прообраз новой партии Т.Николича, «Первая» Сербская прогрессивная партия, пытаясь во всем следовать за Европой, полагала «окном в Европу» Вену. На своем европейском пути кабинет напредняков издал приказ о разоружении сербских добровольцев, спешащих на помощь восставшим против Австрии герцеговинцам (1882). В целом напредняки вошли в историю как антинациональное движение. Таким образом, Николич, бывший в 1990 г. одним из основателей Народной радикальной партии5, объявил себя преемником политики сербского премьера Николы Пашича, перешел в лагерь исторических противников радикалов – напредняков.

Вряд ли Николич и Вучич настолько плохо знают историю, чтобы называть свою новую организацию именем партии, исчезнувшей с клеймом позора и предательства национальных интересов. Из этого следует, что решение о названии было принято ими недобровольно (А.Вучич так и объясняет выбор названия партии: «на английском очень хорошо звучит: progressive party»…). Николич многократно после своего ухода заявлял, что имя «радикал» — самое достойное в Сербии, он продумывал варианты сохранения «радикального» наименования. А затем под предлогом того, что «избиратели запутаются», остановил выбор на самом неудачном варианте. Так или иначе, выбор сделан, и проект «Сербская прогрессивная партия — II» запущен. Исторический противник Радикальной партии воскрешен. Отныне ориентированная на Запад и получающая оттуда помощь Прогрессивная партия будет стараться убрать радикалов из сербской политики, а «заодно» с ними и правый центр, коалицию Демократическая партия Сербии – Новая Сербия. ***

Политические заявления Николича становятся все более запутанными и противоречивыми. То он говорит, что он не изменит идеологию Сербской радикальной партии с её ориентацией на Россию, то заявляет о намерении сделать «Прогрессивную партию – II» «мостом между Востоком и Западом». Метафора «моста» используется на юге Балканского полуострова давно. Римско-католическое духовенство, агрессивно насаждавшее католицизм на Балканах и умело работавшее над изменением национального сознания населения с сербского на хорватское, также использовало тезис о выполнении славянами-католиками особой роли «золотого моста, связующего Св. Престол с Балканами, а через них – со славянским Севером и Дальним Востоком…»6. Новая идеология Томислава Николича – это римейк антисербской и антиправославной политики иезуитов и Ватикана на Балканах…

Николич объявил, что деятельность его новой партии будет базироваться на 10 программных пунктах: сохранение территориальной целостности Сербии, помощь сербам, проживающим вне границ Сербии, особенно на пространстве бывшей Югославии, равенство граждан перед законом, улучшение положения национальных меньшинств, развитие отношений и с Востоком, и с Западом, борьба с коррупцией и криминалом, создание государства экономического благосостояния и социальной справедливости, равномерное региональное развитие и децентрализация государства (!).

«Новые напредняки» оказались перед неразрешимой дилеммой. С одной стороны, чтобы удержать за собой часть «радикального» электората, они не могут слишком далеко уйти от программы радикалов, с другой стороны, они должны существенно смягчить свою позицию в отношении Евросоюза и США, сближая её с позицией либерального правящего блока. Однако программы СРП и ДП – взаимоисключающие вещи. По мере сближения Николича с евроатлантистами существование его новой партии будет зависеть только от благосклонности тех, кто являются настоящими авторами спланированного изменения политического ландшафта Сербии.

На днях Николич и Вучич наконец определились с идейным оформлением своей партии: они отказались от главного идеологического постулата В.Шешеля — идеи Великой Сербии (объединения сербов в одном государстве в исторических границах сербского народа). Это означает сведение сербского вопроса к границам того, что пожелает оставить от нынешней Сербии Запад: оставлен будет клочок территории («Белградский пашалык»), а сербы Боснии и Герцеговины, Македонии, Черногории и Хорватии будут отброшены.

Вершиной идейного творчества Николича стало заявление о том, что его партия – «простая, народная», что он будет бороться и за путь в Европу, и за хорошие отношения с Россией. Как отмечает сербский аналитик З.Грбич, политику, убеждавшему общественность в том, что он за путь в Европу, больших трудов будет стоить убедить людей в том, что он сербский патриот, выступающий за сотрудничество с Россией7.

Шешель заявил, что Николич был завербован иностранными спецслужбами с целью уничтожения Сербской радикальной партии и что МТБЮ не должен руководствоваться заявлениями Николича в сербских СМИ, ибо это человек, «утративший всякие моральные принципы». Шешель также отозвал Вучича с поста своего юридического советника в Комитете по защите, подчеркнув, что новосформированная партия и Гаагский трибунал объединили свои усилия: наступила фаза совместной работы Николича и трибунала против Шешеля. ***

Вместе с тем уход Николича и Вучича не стал для Сербской радикальной партии катастрофой. Истинным главой партии все эти годы был Воислав Шешель. Своей успешной голодовкой и победой в Гаагском трибунале он продолжает набирать политический вес, тогда как Николич, судя по последним парламентским выборам, наоборот, теряет. Пока Шешель жив, любые попытки сокрушить его партию ничего не стоят. Со своей стороны Николич приобрел репутацию ренегата, предателя, банально подкупленного и обворовавшего своих товарищей, чтобы попытаться уничтожить самую крупную национальную партию Сербии.

Безусловно, последует разделение электората СРП; вероятно, Николич привлечет на свою сторону часть избирателей других партий, но одновременно коалиция Коштуницы, отличающаяся последовательностью и консерватизмом, после раскола СРП вернет часть своих избирателей, перешедших ранее в стан радикалов. 4 ноября лидеры Демократической партии Сербии В.Коштуница, Новой Сербии В.Илич и Народной партии М.Гойкович подписали декларацию о совместной политической деятельности и объявили начало борьбы за внеочередные парламентские выборы. И безусловно, окончательно судьба новой Сербской прогрессивной партии (СПП) будет зависеть от В.Шешеля: если тому удастся в ближайшее время вырваться из цепких лап Гаагского трибунала, у его бывших соратников, выступивших против него, шансов нет.

Попытки лидеров СПП перетянуть на свою сторону Коштуницу окончились полным провалом: тот наотрез отказывается вести диалог с группировкой Николича, ни разу не ответил на призывы Николича о «формировании широкого оппозиционного фронта», напротив, 86 депутатов ДПС, НС и СРП 4 ноября выступили с совместным предложением о вынесении вотума недоверия правительству. ***

Прогрессивная партия будет и далее пользоваться благосклонностью американского и английского послов, прозападного режима в Белграде и подконтрольных ему СМИ. Фасад СПП будет щедро украшен «европейскими ценностями» и слегка разбавлен псевдонациональной демагогией. В действительности в сфере идеологии новая партия будет транслировать западные наработки – от спецслужб до сайентологов (последние давно и успешно «работают» с Тадичем).

Наиболее вероятно будущее СПП – это «политический пластилин», принимающий форму «на заказ», «на потребу дня». Когда потребуются голоса неимущих – партия поднимет «социальную риторику», когда нужно будет защищать «свободу предпринимательства» — она выступит на защиту олигархов8. Чтобы удовлетворить растущие симпатии населения к России, «новые прогрессисты», не выходя из «европейского стойла», будут апеллировать категориями русско-сербского братства. С помощью СПП будут «выпускать пар» протестного электората и не давать выхода силе народного сопротивления.

Политика СПП будет состоять из ежедневных компромиссов и провокаций против своих бывших соратников: так Вучич в последнее время заявляет о том, что Шешель собирается его убить, называя имена предполагаемых убийц — несуществующих людей или … инвалидов, а Николич требует вмешательства полиции для защиты их жизней9.

В то же время «миссия» новой партии не столь мелкая, как это может показаться. Проект «Сербская прогрессивная партия — II» нацелен на формирование в Сербии двухпартийной системы по образцу американской и в рамках «евроатлантического консенсуса». Под покровительством Запада будет существовать жестко прозападно ориентированная опора в лице Демократической партии Тадича и его сателлитов («Г17+», СПС, ЛДП, партии нацменьшинств), а в лице СПП им создается соперник, которому легче разыгрывать в демагогическом ключе «национально-патриотическую» карту. ***

Спецоперация по расколу Сербской радикальной партии в широком смысле являет собой отработку методики ослабления и ликвидации политических организаций национального характера. Подобно тому, как распад Югославии, эскалация серии локальных войн на ее территории и создание системы протекторатов разной степени подчиненности – это результат, в первую очередь, действий внешних сил, так и раскол СРП — составная часть реализуемых в настоящее время на Балканах западных геополитических проектов.

Тем не менее в расколе СРП есть и положительная сторона. Раскол очистил партию от продажных прозападных элементов, лгущих своим избирателям. Сербская национальная идеология – это основной противник западной глобалистской элиты, ее наднациональных структур, как и сербские радикалы — единственная в своем роде последовательно русофильская партия на Балканах. Можно не сомневаться, что потеряв в количестве и преодолев первую растерянность, партия сербских радикалов станет ещё более сплоченной и консолидированной.

http://pravaya.ru/leftright/472/16588

 

ДА ЗДРАВСТВУЕТ СЕРБСКАЯ РАДИКАЛЬНАЯ СТРАНКА!!!!!!!!!!
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #131 послато: Мај 09, 2012, 04:38:32 »

Лидери ДС и СНС Борис Тадић и Томислав Николић већ су у кампањи за други изборни круг
Двојица финалиста имаће телевизијски дуел 16. маја на РТС-у, a функционери осталих странака су почели да се изјашњавају кога ће подржати у трци за председника и са ким би ко могао у владу.


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Валера
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 10


Погледај профил
« Одговор #132 послато: Мај 09, 2012, 06:59:23 »

 ТАДИЧ И НИКОЛИЧ - ОБА ПРЕДАТЕЛЯ, ОДИН ПРЕДАЛ СЕРБСКИЙ НАРОД И СЕРБИЮ, ДРУГОЙ ПРЕДАЛ ПАРТИЮ СЕРСБКИХ РАДИКАЛОВ, ИДЕИ ЧЕТНИЧЕСТВА  И ИДЕОЛОГИЮ СЕРБСТВА И НАЦИОНАЛИЗМА.
ДВА САПОГА ПАРА ИЛИ ОДНОГО ПОЛЯ ЯГОДЫ!!!!!!! ОБЕ СУКИ!

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=QHsCfYsZOqc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=QHsCfYsZOqc</a>

ВРАТИСЕ ШЕШЕЛЬ В СЕРБИЮ И ВОЙВОДО МОМЧИЛО !!!!!!!!!!!! СМЕРТЬ ПРЕДАТЕЛЯМ СРБСТВА!!!!!!!!!

ЖИВЕЛА СЛОБОДНА СРБИJА!!!!!!!!!!!!
« Последња измена: Мај 09, 2012, 16:24:02 Валера » Сачувана
Валера
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 10


Погледај профил
« Одговор #133 послато: Мај 09, 2012, 07:12:21 »

СВОБОДНАЯ СЕРБИЯ БЕЗ ТАДИЧА И НИКОЛИЧА!!!!!!!!
« Последња измена: Мај 09, 2012, 16:53:06 Валера » Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #134 послато: Мај 17, 2012, 10:35:27 »

Ко је био бољи у ТВ дуелу?

Кандидат Српске напредне странке (СНС) за председника Србије Томислав Николић позвао је бираче да гласају за њега и да, због лоших резултата, казне Демократску странку и њеног кандидата Бориса Тадића, који је узвратио да је Николићева политика опасна и непредвидљива и да је он измислио крађу избора.


Николић: Казнити ДС, Тадић: Николићева политика опасна

Николић је у ТВ дуелу на Радио-телевизији Србије оптужио Тадића и његове сараднике да "неконтролисано раде шта хоће" и оптужио власт за изборну крађу.

"Актуелна власт одлучила је да задржи своје позиције без обзира на изборне резултате, ДС је потрошила десетине милиона евра да облате Томислава Николића, у тој служби били сви медији, такозвани аналитичари, директори јавних предузећа", рекао је Николић и навео да државни органи неће да истраже "изборну крађу", иако недостаје 20 џакова са изборним материјалом.

"Не смем да Србију оставим у рукама тих људи, посебно групе која је окружила Тадића и неконтролисано ради шта хоће, јер би 13 година владавине Тадића и 16 година владавине његових сарадника било предуго и за неку сређену земљу, а камоли за Србију", рекао је Николић и подсетио на Тадићева обећања са избора одржаних 2008. године о 200.000 нових радних места и 1.000 евра по акцији, највеће плате у региону од 720 евра, а данас су 320 евра.

 
Тадић Николићу: Измислили сте крађу гласова

Тадић је узвратио да Николићеве оптужбе о крађи избора нису истините и да су потпуно неутемељене.

"Господине Николићу, Ви добро знате да је оно што сте рекли апсолутна неистина, јер бисте одавно покренули судски поступак или бисте, пошто не верујете у наше судове и тужилаштва, отишли у суд у Стразбуру. Овако страшно тешке речи и оптужбе нису примерене оваквој дебати", рекао је Тадић и истакао Тадић је Николићу рекао да је крађу гласова измислио због тактичких разлога да би пред други круг избора преокренуо атмосферу која би требало да донесе нову динамику избора.


Тадић: Не одустајемо од Косова и ЕУ,

Николић: Одлазите


"Нећу одустати од политике и Европа и Косово", поручио је Тадић на РТС-1 и истакао да се са председником СПС Ивицом Дачићем договорио да будућа влада Србије настави досадашњу политику према Косову и према ЕУ.

Реагујући на Николићеву изјаву о томе да се ДС спрема да прави владу са Чедомиром Јовановићем из ЛДП који се залаже за признање независности Косова и јавно говори да је Република Српска "геноцидна творевина", Тадић је рекао да ће свако ко уђе у наредну владу морати да следи политику "И Европа и Косово", а потом рекао да "сви грађани Србије знају да ви (Николић) немате план за Косово, а залагали сте се за протеривање Албанаца преко Проклетија".

Потом га је питао где је у његовом излагању Европска унија и да ли је одустао од Европске уније после договора о подршци на изборима са председником Демократске странке Србије Војиславом Коштуницом који се залаже за одустајање од приближавања ЕУ.

Говорећи о Косову, Николић је рекао да о Косову треба преговарати, али је оптужио Тадића да избегава да преузме одговорност и да не жели да се унутар Србије постигне консензус о политици према Косову.

Председнички кандидат СНС је критиковао Тадића и да је, како је навео, бежао од Руске федерације све док му није затребала подршка у време избора 2008. године.

 
Тадић: Шампионски против криминала,
Николић: Заташкавате афере

Борис Тадић је изјавио да је Србија постигла највеће резултате у борби против организованог криминала док је ДС била на власти, док је кандидат Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић рекао да су ДС и Тадић одговорни за цветање корупције и криминала, и да власт заташкава афере.

Николић: ДС и Тадић одговорни за цветање корупције и криминала; Тадић: Сви моји некадашњи оптужени за корупцију су прешли у СНС
 

"Господине Николићу, немате никакво дело у борби против организованог криминала, нити у једној области политике и зато нећете бити изабрани. Ваш финансијер Душан Ступар је ухапшен због одношења опреме из панчевачке Азотаре и пољопривреда је оштећена због тога. Сви моји некадашњи оптужени за корупцију су прешли у СНС", рекао је Тадић.

Тадић је навео да су у СНС прешли бивши градоначелник Зрењанина Горан Кнежевић и правни саветник председника Србије Владимир Цвијан који последњих годину дана као адвокат заступа Сретена Јоцића, званог Јоца Амстердам.

Николић је узвратио да сваки човек има право а одбрану, те и Јоца Амстердам и да је Цвијан отишао "јер није хтео да учествује у сечи судија". Додао је да је Тадић "обманут" јер су за злоупотребе у Азотари одговорни кадрови Социјалистичке партије Србије, а да је Ступар ухапшен током изборне кампање да би они остали на слободи, док је Кнежевић прешао из ДС у СНС јер је у ДС био "рекетиран".

 
А с ким ће онда Тадић да пије кафу?

"Кога сте ви искоренили, ко је ухапшен у Србији од великих криминалаца, која је афера решена, а не заташкана? У манастиру имате игумана, али око њега су калуђери и Тадић би хтео да се представи како је он игуман, само су ови око њега криминалци, па их још и оптужује и каже да су му они већи непријатељи од политичких супарника", рекао је Николић и упитао како може онај ко је довео до тако високог нивоа корупције и криминала, да се избори са тим.

Спомињана су многа имена...


"Са ким ће ујутру Тадић да пије кафу, ако људи који диригују медијима из његовог кабинета, ако људи који се баве приватизацијама и његови министри постају најбогатији људи... Како он то мисли? Морају да дођу нови људи", рекао је Николић.

Тадић је узвратио да су због корупције ухапшени сарадници Николићевог коалиционог партнера Велимира Илића, бивши директори Путева Србије и Железница - Бранко Јоцић и Миланко Шаранчић, и подсетио да је Николић у коалицији и са Богољубом Карићем за којим је расписана потерница.

"Да ли ћете се Илићем и Карићем борити против корупције? Мислите да неко у Србији у то верује? Ви сте иначе били познати по томе да можете људима све да кажете, и да су криминалци, лопови, убице, а касније да то порекнете, тако да и ове тешке речи које мени упућујете немају праву ваљаност и сигуран сам да ће доћи дан када ћете ми рећи да верујете да иза мене не стоји никакво лоше дело", рекао је Тадић и навео да Николић не верује суду, тужилаштву, јавном сервису, медијима, независним агенцијама, појединим владикама.

"Кажете да верујете само себи, али тако се не води земља. Ја верујем свим институцијама ове земље", рекао је Тадић и подсетио да је директорка америчке Агенције за сузбијање наркотика (ДЕА) Мишел Леонхарт рекла да је Србија "светски шампион" у борби против организованог криминала.

 

**************************************************************

ЗАВРШНЕ РЕЧИ
Николић: Шанса онима који нису упрљани,
Тадић: Пут ка ЕУ

Председнички кандидат Српске напредне странке вечерас је у завршној речи током ТВ-дуела са кандидатом Демократске странке за председника Србије Борисом Тадићем позвао бираче да се у другом кругу избора 20. маја определе за промене и дају шансу онима који нису "упрљали руке".

"Говорим вам искрено, отворено и од срца. Не можете да будете таоци политике Бориса Тадића и тајкуна. Узмите свој живот у своје руке и казните Бориса Тадића за лажна обећања, за степен криминалитета, за степен незапослености, казните једну лошу политику, определите се за промену власти и за оне који нису упрљали руке", истакао је Николић, који је рекао Тадићу да "живи у прошлости", а одговарајући на Тадићеве примедбе да не спомиње Европску унију рекао је: "Не браните Европску унију од мене!".

Председнички кандидат СНС је истакао да се залаже за Србију у ЕУ и да је једини услов који не може да испуни да се одрекне Косова и Метохије.


Руковање пре и после дуела


Тадић је Николићу замерио да је "недоследан" и да "често мења мишљење" што је, како је навео, лоше и опасно за будућност Србије. Замерио је Николићу што је био и против споразума ЦЕФТА о слободној трговини за који је Тадић рекао да је добар за Србију, као и Споразум са ЕУ о стабилизацији и придруживању.

"Ви сте и данас довели у питање своју политику према ЕУ, потписали сте споразум са Коштуницом само да бисте победили на изборима", рекао је Тадић и указао да се ДСС залаже за одустајење од приближавања Европској унији.

"То је опасна политика, стално мењате мишљења, недоследни сте. Називали сте Богољуба Карића криминалцем, а сада кажете да вам је сарадник", рекао је Тадић.

Србија, како је рекао Тадић, жели да иде напред и због тога је веома важно да грађани у другом кругу избора за председника државе 20. маја изаберу сигурност, развој и безбедност за своју децу, што, како је навео, он, Тадић, може да обезбеди.

"Нећу да позивам на агресију и кажњавање, спреман сам и њему (Николићу) да пружим руку након ових избора. Сматрам да је једини пут за Србију пут ка ЕУ, пут инвестиција, пут инвестирања у образовање', рекао је Тадић у завршној поруци на крају ТВ-дуела са Николићем.

Двојица противкандидата су се руковала на почетку и на крају емисије.

(Вести)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #135 послато: Мај 17, 2012, 11:16:07 »


Први део:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=SoxdsXPC8n0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=SoxdsXPC8n0</a>
Други део:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=AtFBFY6_YtM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=AtFBFY6_YtM</a>
Завршна реч:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=nZB59fr5WDg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=nZB59fr5WDg</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #136 послато: Мај 17, 2012, 12:58:14 »

Цитат
Николић Тадићу: За мито и корупцију обратите се Ђиласу

Николић је Тадића упутио да се о миту и корупцији обрати "свом градоначелнику" Београда Драгану Ђиласу, а посебно за "претварање једне зоне у другу како би инвеститори ДС платили мање надокнаде".


Цитат
"Шатл-дипломатија"

Председнички кандидат ДС је истакао да држављанима Србије више нису потребне визе за путовање у земље Европске уније, а Николић је узвратио да су за младе то углавном визе за путовање у једном правцу. Николић је рекао да је за њега приоритет сарадња са ЕУ, али и са другим земљама у свету, а Тадића је критиковао да је потпуно преузео улогу дипломатских представништава Србије.

 

"Немамо ниједну амбасаду у свету која ради. Имамо 'шатл-дипломатију', поптуно сте преузели улогу наших дипломатских представништава", рекао је Николић и додао да не види на који начин су Тадићева путовања по свету економски помогла Србији, будући да спољна политика неке земље зависи од њене економске снаге.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #137 послато: Мај 17, 2012, 14:52:58 »

Mogao je Toma i ovo da pita Borisa

"Kratko rečeno uglavnom uz pomoć velike količine novca, koju jedino DS ima, jer samo dvadesetak njenih funkcionera na vrhu stranke imaju bogatstvo koje se kreće od 50 do 800 miliona evra. Tadić 800 miliona, Šutanovac, 600, Đilas 750, Petrović 700, Pajtić 700, Đelić 200 … Ovu procenu je napravila američka ambasada u Beogradu a Vikiliks (WikiLeaks) objavio u svojim depešama. Tu depešu američke ambasade poslatu iz Beograda centrali u Vašingtonu niko nikada nije demantovao – a ambasade velikih zemalja brižljivo prikupljaju takve podatke da bi naše političare mogli da ucenjuju, kada im je to potrebno."
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #138 послато: Мај 18, 2012, 18:28:14 »

Тадић, бивши председник Србије, који се поново кандидовао за место првог човека Србије, је јуче на завршној промоцији у Арени изрекао нешто, од чега би нам свима требала да се дигне коса на глави и да се укључе сви "аларми за УЗБУНУ"!!!

Погледајте и уверите се сами, шта он жели да народ српски једе!!!. Због овога он уништава српску пољопривреду, аграр...
У овоме га треба зауставити!
За почетак, он не би смео никако да постане поново председник Србије!!!

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=7PkNe0u_dTM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=7PkNe0u_dTM</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #139 послато: Мај 18, 2012, 18:35:53 » Молим?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #140 послато: Мај 19, 2012, 08:09:10 »

Ово не могу да поверујем.
Све мислим да је човек нечим уцењен, па је морао да се појави. Чак му је и текст неко од ових жутих, писао, макар ми се тако чини. Једна реч из говора ме подсетила на то.

Цитат
Отац најбољег тенисера света Новака Ђоковића, Срђан Ђоковић у име своје породице подржао је кандидатуру Бориса Тадића истакавши да се Србија најзад враћа тамо где јој је место, у европску породицу.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=a9-m6bbBH48" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=a9-m6bbBH48</a>


А, ако грешим, онда сам дубоко  разочарана овим потезом Срђана Ђоковића.


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #141 послато: Мај 20, 2012, 00:17:44 »

ПОСЛЕДЊА ПРИЛИКА ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА

Други круг председничких избора у Србији 20.маја даје опозиционим снагама још једну могућност да промене распоред снага, који је у тој земљи створен још пре више од десет година а који, све у свему, представља стратегију остварења пројекта "Нови светски поредак". То је пројекат који предвиђа останак на власти у Србији (без обзира на резултате избора!) коалиције на челу са Демократском странком, уз учешће либерал-демократа и етничких мањина, које усмерава коалиција сепаратистички настројених Мађара.

Један од услова за решавање тог задатка представља дискредитовање опозиционих снага које уживају врло велику подршку бирача и, чак, довођење ситуације до њиховог потпуног разбијања. Таква метода се користи и у другим земљама Балканског полуострва, па и у читавој Источној Европи. Како сведочи З.Бжежински, у основи политике САД у овом делу лежи концепција Централне и Источне Европе као „Хертленда“ („Heartland“) или „континенталне сржи света“, коју је први пут изложио почетком 20. века Х.Д.Маккиндер, један од стубова англосаксонске геополитике:

"Онај ко влада Источном Европом, влада Срцем Земље;

Онај ко влада Срцем Земље – влада Светским острвом (Евроазијом);

Онај ко влада Светским острвом – влада светом"
(1).

У геополитичком односу Балкан, и на њему Србија, још увек представља малу национално-државну територију под потпуном контролом Запада. Одатле и најјача могућа пажња Вашингтона и Брисела према њеном унутрашње-политичком развоју. Резултати такве пажње су одавно очигледни: у току последњих избора успели су да избегну да се у Народној скупштини Србије нађе Српска радикална станка (која је до сада увек имала своје представнике у њој), као и да се обнови коалиција Демократске странке са Социјалистичком партијом Србије. Остаје само још да се обезбеди поновни избор председника Бориса Тадића.

Према последњим социолошким анкетама то, све у свему, уопште није компликовано. Предност Бориса Тадића у другом кругу избора, у односу на свог супарника, лидера Српске напредне странке Томислава Николића, је убедљива: 58% према 42%. Како каже представник српске агенције ЦЕСИД која се бави мониторингом избора, Ђорђе Вуковић: „Уколико не дође до изузетно великог изненађења, у недељу ће Тадић тријумфовати“. (2) Успех Бориса Тадића на послу мобилизовања својих присталица и изборног тела осталих кандидата који су се "расејали" после првог круга 6. маја су још приметнији управо зато, што је у априлу ситуација била потпуно обрнута: социолошка агенција Партнер консалтинг је у то време предвиђала победу Николића у другом кругу, резултатом 51% према Тадићевим 49% гласова (3).

За оних неколико дана пре другог круга Томислав Николић је предузео осетан покушај да преломи ситуацију. Закључио је споразум са Демократском странком Србије Војислава Коштунице о организовању референдума у вези са главним питањем политичког живота целе нације – о сврсисходности и условима ступања Србије у Европску унију. Николић при том није рачунао само на добијање подршке Коштуничиних бирача, који је у првом кругу добио 7,44% гласова, већ још више на то, да на своју страну "повуче" све оне бираче, који сумњају да је неопходан улазак Србије у Европску унију, поготово без обзира на цену, у шта спада и давање нових уступака у односу на Косово. А таквих је – судећи по анкетама – апсолутна већина – око 52%.


У Тадићевом штабу су тај Николићев корак схватили потпуно озбиљно, изјавивши да је лидер „напредњака“ „скренуо са европског пута“. А извор из Демократске странке је додао: Николић је још једном потврдио да не бира средства да би се "дочепао власти"(4).

У овој тврдњи има део истине. У последњих четири и нешто више године Томислав Николић је више пута правио зачуђујуће неочекиване обрте и идеолошке „рокаде“. Пошто је своју политичку каријеру почео изјавама да би више волео да Србију види као руску провинцију него као члана Европске уније - доцније је постао присталица евроинтеграције своје земље.

У току садашње изборне кампање Николић је хтео да покаже да он нема намеру да мења правац у односу на ступање Србије у Европску унију, а који је започео председник Тадић, мада не мисли да до интеграције земље у ЕУ може да дође пре 2020.године. „Ми желимо ступање у Европску унију. Она за нас има пројекте и инвестиције“, - изјавио је Николић, али је при том врло снажно подвукао своје неприхватање уступака у односу на Косово, као услов да би Брисел одобрио захтев Србије. „Ако нам кажу да можемо да ступимо у Европску унију, али да нам Косово не припада, ми ћемо им рећи: „Хвала, до виђења, ми даље идемо својим путем“ – каже лидер Српске напредне странке, мада при том констатује да дозвољава могућност дискусије са властима Приштине о статусу покрајине. А наведено питање је врло конкретно решено у Уставу Србије, који Косово и Метохију проглашава за „саставни део“ Српске државе (5).

Метаморфоза Николића према Бриселу, треба рећи, никога претерано не изненађује. У руководству ЕУ многи, као и до сада сматрају да је ова промена у његовој позицији само "ситан мамац за придобијање гласача" (6).

Међутим, судбина државе Србије представља много, много веће питање него што су то политичка лутања Томислава Николића. Идеја да се у земљи организује референдум о чланству Србије у Европској унији заслужује пажњу. Одлуку о његовом спровођењу доноси Народна скупштина. А ту ће много да зависи од тога како се организује већ формирана владајућа прозападна коалиција. Тако да ако је тешко веровати да ће посланици Демократске странке Бориса Тадића, Либерално-демократске партије Чедомира Јовановића или Коалиције војвођанских Мађара Иштвана Пастора подржати овакву иницијативу – могућа је еволуција позиције треће по величини у Скупштини Србије фракције социјалиста. У сваком случају, обраћање народу да он да одговор о питању, које је судбоносно за будућност земље, а тиче се ступања у ЕУ, те и питања о границама уступака који се чине у вези са Косовом, ни на који начин се не своди на предизборне комбинације. УЛОГ ЈЕ ТЕРИТОРИЈАЛНА ЦЕЛОВИТОСТ ЦЕЛЕ ЗЕМЉЕ, и – без преувеличавања – ОПСТАНАК СРПСКОГ НАРОДА КАО СУБЈЕКТА ИСТОРИЈЕ.

За сада је тешко рећи како ће на Николићеву иницијативу о референдуму гледати у Бриселу. Могући негативни резултат гласања тешко да одговара интересима ЕУ. Истовремено, у условима када се „јединствена Европа“ апсорбује ширењем њене сопствене кризе све може да се потпуно промени. У сваком случају – ако је крајем прошле године у европским престоницама буру негодовања изазвао предлог Атине да се на плебисцит да питање неопходности за грчку државу потчињавања ултиматуму спољних давалаца кредита који захтевају оштре резове трошковног дела државног буџета, већ сада је немачки канцелар Ангела Меркел спремна да Грцима предложи да поставе на референдум питање чланства Грчке у еврозони (7).


А што се тиче Бориса Тадића – он уопште нема намеру да се помера са позиција које је заузео. „Референдум о питању Европске уније“ за њега представља други круг председничких избора. Та изјава је изазвала велики аплауз министра одбране Француске Алена Ришара, који је хитно допутовао у Београд пред само гласање 20.маја. Њега су Тадићеве присталице представиле као специјалног изасланика новог председника Француске Франсуа Оланда (8 ). Међутим, као што знамо, Србија је више пута правила изненађења Великим, тако што је рушила њихове планове који су се тицали њене судбине. Зато треба бити спреман на могућност да даљи развој односа у троуглу Брисел – Београд – Приштина крије још много изненађења.

Примедбе:

 Спојлер:

(1)
Бжезинский З. Великая шахматная доска. М., 2009. С.57.
(2) DPA 180205 GMT Mai 12 18.05.2012
(3) http://eizbori.com/anketa-izbori-2012-partner-konsalting-nikolic-bi-danas-pobedio-na-predsednickim-izborima/
(4) AFP 171146 GMT MAI 12
(5) AFP 170632 GMT MAI 12
(6) http://euobserver.com/15/116162
(7) http://top.rbc.ru/economics/18/05/2012/651116.shtml
(8 ) AFP 171832 GMT MAY 12
Петар ИСКЕНДЕРОВ, (ФСК)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #142 послато: Мај 20, 2012, 02:36:41 »

Ко год буде гласао за Тадића, гласаће за овај ужас који нам се спрема, не само за нас, него и за сва будућа поколења. Да ли је он свестан шта ради?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #143 послато: Мај 20, 2012, 10:24:22 »

Taj čovek definitivno nije normalan.
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #144 послато: Мај 20, 2012, 11:14:36 »

Други круг за избор председника Србије


Јутрос, у 7 часова у Србији и иностранству је отворено 8.390 бирачких места (додуше у неким деловима иностранства гласање је обављено јуче).

Изјашњаваће се укупно 6.770.013 бирача.
Други круг председничких избора биће спроведен и на територији Косова и Метохије, и то на 90 бирачких места, а гласови са територије те покрајине биће пребројавани у Рашкој и Врању, што је био случај и на изборима пре две недеље. Излазност је кључни фактор и ових избора. Није могуће у овом тренутку проценити коме иде на руку већа излазност, али то ћемо сазнати вечерас, када бројање гласова буде завршено!

Грађани Србије данас бирају између председничких кандидата листе "Избор за бољи живот" Бориса Тадића и кандидата Српске напредне странке Томислава Николића. Закон о избору председника Републике предвиђа да се други круг гласања за председника Србије може поновити само у случају да кандидати имају исти број гласова. На поновљеном гласању (другом кругу) за председника Републике биће изабран онај кандидат који добије већи број гласова.

- Ако на поновљеном гласању кандидати освоје исти број гласова, гласање се понавља у року од 15 дана - пише у закону.

Први је на гласачком листићу, Тадић, који је у првом кругу освојио 25,31 одсто, односно 989.454 гласа, а други је Николић, који је освојио 25,05 одсто, односно 979.236 гласова.
За разлику од парламента, који може да буде распуштен пре времена, услед неке кризе и после годину-две, ови председнички избори осигураће кандидату који данас однесе победу да буде на тој функцији све до 2017. године, јер је процедура за смену председника много компликованија.


« Последња измена: Мај 23, 2012, 06:08:44 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #145 послато: Мај 20, 2012, 12:06:07 »

РИК: Излазност до 10 часова је била  8,37 одсто. То је за 2,67% мање него у првом кругу. 2008.године, излазност до 10 часова је  била 9,56%.


Централна Србија 7,57%, Војводина 10,02%, Београд 7,71%, Нови Сад 9,83%, Ниш 7,41%, Крагујевац 4,7%, Чачак 6,3%


Прве пројекције резултата се очекују у 21.30 часова.

Гласање протиче мирно, посматрачи ЦеСИД-а забележили две неправилности.

(Б92)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #146 послато: Мај 20, 2012, 12:07:13 »

Цитат
.....посматрачи ЦеСИД-а забележили две неправилности.

ОПЕТ ЦЕСИД први истрчава са својим информацијама Превртање очима

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #147 послато: Мај 20, 2012, 20:17:20 »

И овај "НЕШТО" чека  Зеленко


***


Цитат
Билт: Чекаћу резултате у Србији, исход важан за цео регион

Министар спољних послова Шведске Карл Билт најавио је да ће жељно чекати резултате председничких избора у Србији, оцењујући да је њихов исход важан за цео регион.

(Блиц)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #148 послато: Мај 20, 2012, 20:31:06 »

До 19 часова гласало 41,5 одсто, туче у Врању и Прокупљу

До 19 часова гласало је скоро 11 одсто бирача мање него у првом изборном кругу. Највећи одзив у Војводини.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #149 послато: Мај 20, 2012, 20:33:59 »

Ево, из ЦЕСИД-а су већ стигли неки резултати по којима Тома води, хехехе Cheesy
која је ова сада "патка", да видимо..

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!