forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Септембар 22, 2020, 13:16:02


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 [2]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Нови увоз Шиптара и оних других (миграната, имиграната, азиланата...)  (Прочитано 22984 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12582Погледај профил
« Одговор #50 послато: Децембар 03, 2019, 07:10:50 »

Синиша Тодоровић: Вучићу, шта ћеш с мигрантима?


Отворено писмо председнику Србије

Господине Вучићу,

Као што знате, носиоци суверенита у нашој земљи су грађани, те као такви смо и Ваш послодавац. Управо Вам се обраћам првенствено као грађанин, потом као  опозиционар.

Овом приликом нећу да износим поражавајуће податке о ефектима Ваше владавине (да, личне владавине, то је већ опште место), али хоћу да Вам скренем пажњу на горући проблем, који доживљава кулминацију у појединим срединама, а тишти целу Србију. Наиме, град Сомбор је суочен с неконтролисаним приливом миграната, што је изазвало неспокој и протест грађана. Полиција је велики број њих одвезла из Сомбора, јер су овде боравили илегално. Настављају с тим послом, али то је само делимично и привремено решавање проблема. Да кренемо редом, зашто нисте питали народ на референдуму о пријему миграната и њиховом насељавању (о чему сте Ви и поједини Ваши сарадници говорили)?!

Зашто не обавестите грађане о броју миграната у Србији и њиховој структури (старосној, полној, земљи порекла, породичном статусу), спровођењу њихове  идентификације, безбедносним проверама мигранатске популације и здравственој контроли исте?!

Очекујем да све наведено учините у најкраћем могућем року. Господине председниче, народ је Ваш послодавац и нисмо Вас овластили да радите шта год хоћете, поготово не да самовољно доносите  одлуке које се тичу личне безбедности грађана и породица у Србији, као и промене структуре становништва наше земље, а дугорочно и самог идентитета нашег народа.

Очекујем да обавестите грађане и о свим одлукама које су донете у име Србије, а које се тичу пријема миграната, њиховог боравка и могућег насељавања у нашој земљи и да о свему томе питате народ на референдуму.
Грађани Сомбора, а извесно и целе Србије очекују одговоре и решења од надлежних органа и Вас као носиоца свих политичких одлука у Србији. Очекујемо да без одлагања осигурате потпуну личну и имовинску сигурност грађана, да би се вратио преко потребан спокој у наше породице.

Обавестите народ и о плановима миграната који легално бораве у Србији у вези одласка из наше земље, а последично и о затварању прихватних центара. Од нарочите важности је контрола над кретањем и понашањем миграната, јер је страх и неспокој грађана свеприсутан, а обавеза државе је да штити безбедност грађана.

С поштовањем,
Синиша Тодоровић, председник Народне алтернативе
Српски културни клуб

(СРБИЈА ДАНАС)

***


Српска војска и полиција уопште не чувају границу,
навала миграната на граници Србије и Мађарске!У задњих пар недеља добијамо редовна обавештења од наших читалаца из северних српских општина које се граниче са Мађарском о огромном броју миграната тј. правој најезди и навали миграната на те општине због којег долази до све чешћих и већих проблема и сукоба у којима мигранти користе хладно оружје, малтертирају и пљачкају локално становништво редовно им уништавајући и имовину, пал екуће оставе, обијају и разваљују.

Та навала миграната коју тренутно трпе северне општине долази са југа земље где маса миграната поново долази са Косова и Матохије и из Македоније одакле несметано и масовно прелазе српску административну линију и границу. Поставља се питање зашто српска војска и полиција не обезбеде државну границу и буквално је затворе за улазак људи који пре свега код себе немају никаквих личних докумената и исправа где једноставно нормалном конторолом исправа није могуће утврдити и преконторолисати исправност и аутентиност истих.

Српском територијом тренутно се тако крећу десетине хиљада миграната а по сведочењу наших цариника и полицајаца који су нам се јављали огроман број миграната које оне успеју да преконтролишу и прегледају на себи имају велики број ожиљака што је конзистено са повредама до којих долази приликом оружане борбе тј. рата.

Цитат
Да ли Александар Вучић и његова напредна банда поред трговине оружјем, производње и трговине наркотицима на велико тргује и људима? Да ли ту треба тражити и објашњење веома честих састанака које Александар Вучић има са Александром Сорошем чији је отац Ђерђ главни мецена пребацивања миграната у Европу и да ли Александар Вучић са Сорошима има договоре и уговоре у вези тог мигранстког питања и њиховог кретања преко теритроије Републике Србије? Да ли је шачица бедника у врху власти зарад профита и малог политичког ћара оставила на цедилу народ у Србији да се сам брине о својој безбедности?

Народу Србије неће преостати ништа друго него да поред импотетне полиције и војске преузме бригу о безбедности државне границе и и да преузме и бругу о јавносј безбедности у својим локалним заједницама и да са бандама миграната које тероришу локално становништво изађе како зна и уме на крај. То је иначе и уставна обавеза сваког грађана Србије. Прочитајте у наставку како изгледа најезда миграната на локалу у Сомбору.

Цитат
Драги суграђани, сви смо сведоци да у назад око 2 недеље све више миграната долази у наш Сомбор, свако вече се могу видети колоне тзв. ”Миграната” како се крећу од аутобуске станице према граду!

Kрећу се градом у већим групама, без контроле, без пратње наше полиције, спавају где год им се свиди, крећу се где год пожеле, тотално су без контроле!

Kао и у већини случајева, све су млади мушкарци, нема жена и деце, искључиво мушкарци у пуној знази и вероватно завршили успешно војну обуку у земљама из којих долазе!

Бележили смо у прошлом периоду да су уништавали људима викендице, кошнице, њиве, крали чамце како би се превезли до суседне Хрватске, неки су у Дунаву и завршили своје путовање.

Најгоре од свега је што се крећу без контроле, знамо сви да им је прихватни центар у Шикари, али има их по целом граду, од Селенче до периферија града, нису смештени у прихватни центар него у један мотел на излазу из града!

Да ли неко зна о чему се ради, одакле их сада поново толико, која граница је попустила, да ли су легално у нашем граду, одакле су дошли, има ли међу њима већ одликованих терориста (верујемо да има) и питање свих питања, када ће да оду одавде, када ћемо опет осећати лепоту Сомбора и бити безбедни у њему?!

Погледајте колика је булумента тих назови ратних избеглица на нашим улицама, шта раде, ништа, једу где хоће, спавају где хоће прљају град како им ћефне, бирају мењачнице понашају се бахато и осионо…. да не дужим… неколико питања: KО СУ ТЕ ОСОБЕ KОЈЕ СУ ОKУПРАЛЕ ОВАЈ ГРАД!? KО ТО ФИНАНСИРА И ИЗ KОЈИХ ИЗВОРА? ДА ЛИ СУ ТЕ ОСОБЕ ЗДРАВЕ? KО ВОДИ РАЧУНА О СИГУРНОСТИ ГРАДА СОМБОРА? И ТАKО ДАЉЕ И ТАKО ДАЉЕ… не узбуђујте се превише, ја то само онако, ПИТАМ.

Читалац Сомбор портала


(СРБИЈА ДАНАС)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
David G
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 20Погледај профил
« Одговор #51 послато: Фебруар 03, 2020, 15:02:34 »

напад у центру Београда
МИГРАНТИ НАСРНУЛИ НА ЧОВЕКА У СРЕМСКОЈ:
Кад је одбио да им да новчаник, тројица га оборила и шутирала?!Полиција је привела тројицу миграната за које се испитује да ли су током ноћи у Сремској улици покушали да одузму новчаник од Н.С.

Они су потом га шутирали човека у ногу јер је одбио да им преда новчаник.

Мигранти су затечени у близини места где се догодио инцидент, али се још испитује да ли је реч о нападачима на Н.С., који је, иначе, превезен у Ургентни центар.

Полиција је скинула и снимке са камера са околних објеката у циљу расветљавања овог инцидента.

(Курир)
Сачувана
Danica
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 34Погледај профил
« Одговор #52 послато: Фебруар 29, 2020, 04:50:00 »

Упадају људима у куће и на имања, грађани узнемирени:
Специјалне јединице полиције у Шиду због миграната

Додатне и посебне јединице полиције од сутра ће бити присутне у Шиду, како би у потпуности успоставиле безбедност и јавни ред у том месту, у којем се последњих дана дешавају инциденти са мигрантима, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.


Вучић је новинарима рекао да последњих неколико дана грађани у Шиду имају проблема због, како је рекао, нервозе код миграната, који су почели да упадају у куће и имања и да је због тога замолио министра полиције Небојшу Стефановића да пошаље посебне јединице полиције, у Шид.

- Видим да су људи у Шиду врло узнемирени јер им упадају све чешће у куће и на имања. Зато сам замолио Стефановића да пошаље посебне јединице полиције, било жандармерије или неке друге специјалне јединице да заведу ред у Шиду, обезбеде мир и да не буду таоци броја мигранта који чекају да пређу на територију Хрватске - рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће полиција обезбедити мир за све грађане Србије и Шида.

- Од сутра можете очекивати значајно повећање снага јавног реда и мира који ће упоставити безбедну зону за све грађане Шида - рекао је Вучић.


Ускакали су ми ноћу у двориште, често се међусобно сукобљавају:
 Грађани Шида о инцидентима са мигрантима и
 доласку додатних снага полиције

Цитат
Најављен долазак појачаних снага МУП у општину према граници са Хрватском. "Илегалци"проваљују у дворишта и на имања, краду, међусобно се боду ножевима. У прихватним центрима има их око 1.300, на улици до 500

ДОДАТНЕ и посебне јединице полиције од суботе ће бити присутне у Шиду, како би у потпуности успоставиле безбедност и јавни ред у том месту, у којем се последњих дана дешавају инциденти са мигрантима, најавио је председник Србије Александар Вучић. Шиђани, према речима председника, имају проблема због "нервозе код миграната", који су почели да упадају у куће и на имања.

- Због тога сам замолио Стефановића да пошаље посебне јединице полиције, било жандармерије, било неке друге специјалне јединице, да заведу ред, обезбеде мир и да грађани не буду таоци једног броја миграната који чекају да пређу на територију Хрватске - рекао је Вучић.

Грађани Шида махом поздрављају ову одлуку и кажу да се заиста осећају таоцима у сопственом граду последњих пет година, откад је Мађарска затворила границе за придошлице из Сирије, Ирака, Авганистана... Задовољни су и у локалној самоуправи.

- Ценимо бригу председника Вучића, који мисли на нас поред свих проблема које има. Ми, као локална самоуправа, нисмо могли сами да се изборимо, чак смо дошли у ситуацију да људи почну да се исељавају из општине у страху за своју безбедност - каже Зоран Семеновић, заменик председника општине Шид.

Старија госпођа, која не жели да се представи, признаје да се јако боји, посебно ноћу:

- Већ сам имала лоше искуство. Мигранти су ми ноћу упадали у двориште, једном су ми чак украли бицикл, који никад није пронађен.

Има и оних који нису имали никаквих проблема, као и оних који тврде да су задовољни досадашњим радом полиције. Међусобни сукоби оних који су илегално ушли у нашу земљу веома су чести, посебно између Авганистанаца и Пакистанаца.

Највише времена проводе уз пругу, покушавајући да уђу у возове / Фото С. Костић

- Већина је наоружана ножевима. Кад год се међусобно посвађају, посебно Авганистанци и Пакистанци, одмах ваде ножеве и једни друге повређују. Полиција брзо реагује кад их позовемо - каже Стеван Ш.

Шиђани додају да немају никаквих проблема са људима који бораве у три прихватна центра, колико их има на територији општине. У њима је смештено око 1.300 људи, углавном породица. Међутим, на улицама је сваког тренутка 400-500 "илегалаца". Најчешће су они ти који упадају у дворишта и куће, краду, уништавају имовину. По правилу су у групама и, тражећи кров над главом, заузму и празне куће. Једном су једну нехотично запалили. Дешавало се и да остану без пара, па пресрећу децу на путу из школе, и како кажу мештани, отимају им новчанике.

У Дому здравља жале се да немају довољно људи да изађу на терен када се потуку или избоду, а др Мирјана Митровић, начелник Хитне помоћи, додаје да на лице места излазе редовно да им укажу помоћ када их Хрвати, пребијене, само пребаце назад преко границе, у Србију.
БЕЗБЕДЊАЦИ ПРАТЕ СИТУАЦИЈУ

КОМЕНТАРИШУЋИ најаве из Турске да ће велики број избеглица и миграната бити пуштен изван граница ове земље, у правцу ЕУ, Вучић је рекао да тајне службе Србије прате ситуацију и да ће у зависности од броја људи који буду кренули, бити донете одговарајуће одлуке.

- Ако буде затребало, знаћемо да сачувамо државни и национални интерес - рекао је председник Србије.


(С. КОСТИЋ - В. ЦРЊАНСКИ СПАСОЈЕВИЋ)

Сачувана
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #53 послато: Мај 08, 2020, 06:16:14 »

Кик-боксер аутомобилом улетео
у Прихватни центар за мигранте:
 Ватру пале друштвене мреже, Обреновчани у страху

КОНТРОЛА Улаз у Прихватни центар у Обреновцу/Фото З. Јовановић

ОБРЕНОВАЧКИ кик-боксер Филип Р. (20), који је у среду, око 19 сати, аутомобилом провалио жичану ограду и улетео у Прихватни центар за мигранте у овом граду, ухапшен је и одређено му је задржавање до 48 сати, потврдио је МУП. Паника коју је изазвао међу мигрантима полако се стишала, као и претходних дана Војска Србије контролише све прилазе објекту, али бура и сукоби на друштвеним мрежама не јењавају.


Док Филипу стиже на стотине порука подршке на фејсбук профилима попут "Стоп насељавању миграната", све је више и оних који осуђују расизам и нетолеранцију.

На снимку који кружи друштвеним мрежама, а који је у току помахнитале вожње снимао сам младић, види се како аутомобилом прво пробија жицу, затим долази до војне барикаде и виче припадницима Војске да се склоне, и затим јури кругом Прихватног центра уз повике "Да видимо шта раде браћа, мигранти", "Не желим да моју девојку нападају мигранти", "Не желим муслиманску државу", "Не желим ово да трпим". У инциденту који је изазвао срећом није било повређених.


У Прихватном центру тренутно су смештена 983 лица, углавном из Авганистана и Сирије. Милан Ђокић из Комесаријата за избеглице каже да су овде само мушкарци између 20 и 30 година, самци. Од прошлог инцидента, када је почетком увођења ванредног стања било међусобног кошкања и туче, углавном је мирно.


- Младић који је улетео аутомобилом пробао је прво да прође кроз мање важан улаз опасан жичаном оградом, а онда је дошао на главну капију, која је била отворена, јер су у обилазак долазили припадници Специјалне антитерористичке јединице. Од прошлог инцидента редовно нас обилазе два пута дневно - каже Ђокић.


Филип Р. је увезао аутомобил у улицу између барака вичући и вратио се на улаз. Ту је приведен.


Ђокић подсећа да су се сви мигранти, по њиховим речима, упутили ка централним деловима Европе, нарочито ка Немачкој. Ипак, међу њима се осећа међусобна нетрпељивост, јер су пореклом из различитих држава, подељени на суните и шиите.

- С обзиром на то да су то млади људи, прилично су мирни - закључује наш саговорник. - Због поста су тихи током дана. Алкохол им није доступан, али га углавном и не користе, јер им вера то забрањује. Воле, међутим, енергетска пића.

Обреновчани ипак нису без страха.


- Увек је било непријатно у близини насеља Гај, Ројковац и Сава - каже Марко Марковић. - Они су овде већ неколико година, а у парковима и на клупама су се скупљали у групама. Девојкама и женама није било пријатно да прођу, било је звиждања и довикивања. После смо налазили и шприцеве...* ОПРЕЗ Војна полиција


Комесаријат за избеглице и миграције најоштрије је осудио насилнички упад аутомобилом у пуној брзини у Прихватни центар:


- Пуком срећом нико није страдао. Овај инцидент опомиње да је крајње време да се престане са вербалним, а сада и физичким нападима на мигранте, и да се заустави хистерична кампања према њима на друштвеним мрежама која је до овога и довела.

Комесаријат подсећа да сви мигранти у Србији, који су од увођења ванредног стања изоловани у центрима, желе само једно - да што пре напусте нашу земљу. Апсурдно је, кажу, да то исто желе и они који их свакодневно нападају на мрежама:

- Због пандемије њихов наставак пута ка Западној Европи је привремено онемогућен. Карантин је испунио свој циљ, јер нико међу њима није заражен, а центри су здравствено безбедни једино у Србији. Ово је добра земља добрих људи и очекујемо да се престане са антимигрантском кампањом.
КОНТРОЛА

ОД почетка ванредног стања у Србији сви центри су под војним обезбеђењем, а избеглице могу из њих да излазе само под пратњом до лекара или до пословнице "Вестерн униона", да подигну новац. Како каже Ђокић, Војска темељно претреса чак и комби Комесаријата на улазу и излазу из центра.ЖЕЛЕ САМО ДА ОДУ

МОЛИМ све да се престане са било којом врстом вербалног, физичког, било каквог напада и тортуре. Не трујемо ми њих, трујемо себе тиме. То је суштина. Њима је једини циљ, а врло је апсурдно - тај се циљ подудара и са циљем највећег броја десничарских и фашистичких група - да оду одавде. Дајте, омогућите тим људима да ураде то што желе, рекао је за РТС комесар за избеглице Владимир Цуцић.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=STb4kGJlxLY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=STb4kGJlxLY</a>

В. Ц. С. - З. Н. - Ј. Д. Љ.
Сачувана

Danica
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 34Погледај профил
« Одговор #54 послато: Мај 17, 2020, 00:27:38 »

На лицу места:
Мигранти у Шиду упадају у куће, пресрећу грађане,
становништво у страху, војска је стигла у прави часУ разговору са мештанима Шида и околине репортер "Новости" сазнаје да су током последњих неколико дана мигранти почели да праве проблеме, све чешће упадајући у куће. Многи грађани су чак и пресретани насред улице, па је становништво постало видно узнемирено.

- Када је укинуто ванредно стање мигранти су добили слободу коју нису испоштовали - каже Зоран Семеновић, заменик председника општине Шид. - Почели су да заузимају грађевине, да се скривају у шумама, а све то како би илегално прешли границу.


Семеновић подсећа да је војска два месеца била испред центара и да тада није било проблема. Зато је нужно да се јединице војне полиције поново врате.

Иначе, у три прихватна центра која се налазе на подручју ове општине тренутно се налази око 2.000 миграната.
ЧЕКАЈУ "ВЕЗУ" НА ДРИНИ
ПОСЛЕ паузе од скоро два месеца, мигранти су опет почели да стижу у Лозницу. Долазе, углавном из правца Београда, док не добију "сигнал" од водича у ком правцу да крену на Дрину.
Циљ им је да се, када пређу Дрину, преко БиХ, домогну Хрватске, јер им је већини жеља ЕУ. (В. М.)(С.К. Новости)
Сачувана
nina
Пуноправни члан
***
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 163Погледај профил
« Одговор #55 послато: Јун 01, 2020, 07:22:58 »

Мигранти упали на литургију, у београдску цркву и ОПЉАЧКАЛИ вернике:
 Украли три мобилна телефона, а једној жени целу пензијуДвојица мигранта упала су јутрос у цркву Светог Александра Невског на Дорћолу у Београду и опљачкали људе који су присуствовали литургији.

Како је за "Новости" рекао отац Вајо Јовић, старешина цркве, мигранти су ушли на почетку службе и на очиглед свих су почели да краду.

Како сазнајемо један мигрант је побегао, а другог су присутни младићи успели да опколе и ухвате.
Код њега су пронађена три мобилна телефона и 50 евра, а мигрант који је побегао украо је торбице верника.

У једној се налазило 18 хиљада динара и она припада жени која је мало пре тога подигла пензију, а у другој се налазило око 3 000 динара.

Извор: Novosti Online

........................

Дошла су изгледа та времена, да се народ самоорганизује како би заштитио своју породицу и имовину, када то држава не чини.
Сачувана
David G
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 20Погледај профил
« Одговор #56 послато: Август 18, 2020, 08:34:39 »

СВЕДОЧЕЊЕ МОНАХА
Полиција и војска шверцују мигранте,
упадали нам на имање– Када је почела ванредна ситуација са ковидом, држава је уз помоћ војске и полиције ноћу, без ичијег питања, довозила овде мигранте војним камионима.


То су муслимани, нико нам није ни говорио да ли су болесни од короне. Ми смо се много чували од њих, али они су улазили на наша имања. Дирали су нашу стоку, коња и пса.

Улазили су у наш пластеник и воћњаке. И дан данас имамо проблема што се тога тиче. Има их око 200, 300. Побегне неких 50-ак људи и држава опет доведе толико нових, тачно зна где може да их сместе. Овде је некад било дечије одмаралиште и јако је било лепо.


 Спојлер:

А сада се народ уплашио од миграната јер силазе у Белу Паланку, вероватно су имали ексцесе чим их се "наши људи плаше", рекао је у разговору са уредником Србин.инфо и Дамњаном Кнежевићем монах манастира Светог Димитрија на Сувој планини.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=GRRFPOSggyM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=GRRFPOSggyM</a>


(Србин.инфо)


Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12582Погледај профил
« Одговор #57 послато: Септембар 03, 2020, 07:19:13 »

Хаос код `Београда на води`:
Људи с децом бежали пред мигрантима, један мртав!?


Након што је утврђено да је младић, чије је тело извучено из Саве у уторак поподне са бројним видљивим повредама мигрант, нашој редакцији се обратио један Београђанин који је непосредно пре тога на истом месту сведочио тучи великог броја миграната. Узрок смрти преминулог младића још се утврђује, па је тако остало отворено питање да ли је убијен управо у тој тучи.

Тело младића извучено је јуче поподне код Савамале. Оно што је посебно узнемирило очевице овог догађаја јесте чињеница да је младић био готово наг, а да је на његовом телу уочен велики број повреда…

Док надлежни утврђују да ли је узрок смрти младића утапање или је по среди злочин, нашој редакцији јавио се један Београђанин који је истог дана на истом месту сведочио тучи великог броја миграната.

– Било их је 20 и више, јурили су Савским кејом и правили хаос. Људи са децом су се у паници склањали… Тучу је видело доста људи из оближњег ресторана. Момци на фотографији су тукли азиланта кога су јурили и стигли на обали реке – рекао је читалац `Блица` који је желео да остане анониман.

Уз ове наводе, послао нам је и фотографију младића за које тврди да су учествовали у инциденту…

Како смо раније писали, тело непознатог мушкарца извучено је око 16.30 сати у Савамали, тик испод Старог савског моста. Младић је имао између 20 и 30 година, пронађен је у доњем вешу, а око оба скочна зглоба и стопала имао је завоје.

Према првим информацијама, тело младог мигранта није дуго било у води. Тело младића на обе руке има повреде непознатог порекла. Његова десна рука је отечена и у неприродном положају, те се не искључује могућност да је сломљена.

Да ли је реч о истој особи, као и то на који начин је дошло до смрти младића, надлежни још утврђују.

Извор: blic.rs

(Србин.инфо)


Фото: `вечерње НОВОСТИ`

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: 1 [2]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!