forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Август 08, 2020, 08:30:46


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: УПОЗОРЕЊЕ свим учесницима предизборне кампање!!!  (Прочитано 5898 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« послато: Мај 02, 2012, 08:26:32 »

Ово упозорење упућујем свим кандидатима, како за председника Републике Србије и посланике српског парламента, тако и осталима који се налазе на листама покрајинске и локалних заједница Србије, да одмах ЗАУСТАВЕ предизборну кампању и преко својих представника затраже ВАНРЕДНО заседање Скупштине Републике Србије, јер ће у супротном самим учествовањем у ИЗБОРИМА у СРБИЈИ 2012. бити индиректни саучесници признавања шиптарске независне државе Косово.
 
Избори у Србији, тачније на Косову и Метохији, изрежирани директивама пристиглим из ЕУ и прихваћеним од стране Владе, представљају "кукавичије јаје" које ова власт жели да подметне свим учесницима предстојећих избора, ублажавајући тако своју одговорност и директну издају националних интереса свих Срба и интерес државе Србије, јер се поменутим нарушава интегритет и суверенитет Републике Србије!

Ако сви они, којима упућујем АПЕЛ, нису имали довољно мудрости да реагују правовремено на упозорење Срба са Косова и Метохије који су се успротивили УСЛОВИМА захтеваним од ОЕБС-а, а тичу се начина вођења изборног поступка на Космету (прихваћених од Владе Србије и Републичке изборне комисије), сада морају да реагују јер је управо стигла ЈАСНА порука од Шиптара и њихове квази Владе Косова.


Цитат
Косовска влада саопштава да ће 6. маја на Косову бити отворени мобилни гласачки центри на којима ће бити истакнути само симболи ОЕБС-а а "бројање гласова ће бити организовано ван територије државе Косово, с обзиром да у Републици Косово нема амбасаде Србије и обратно".

У саопштењу се додаје да косовска влада ово сматра "великим кораком за косовску државу јер Србија први пут пристаје да не организује било какву врсту избора на Косову, 13 година након рата"
.
(ким)

Ако ово није јасан сигнал шта се иза брда ваља, онда да се сви заједно опростимо са нашом Светом српском земљом, Косовом и Метохијом!Г.Г.
« Последња измена: Мај 08, 2016, 22:51:57 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #1 послато: Мај 02, 2012, 10:31:10 »

Председницу Скупштине, Славицу Ђукић-Дејановић треба одмах позвати на одговорност, јер је она сада по Уставу и в.д.председника Србије. Ова ситуација око избора на Косову и Метохији мора да се разреши, и треба ове изборе БОЈКОТОВАТИ, померити, јеј је сада више него икада потребно да се  солидаришемо са нашим народом са Косова и Метохије.

Ако се то не уради, овим учешћем на изборима сви кандидати за председника и сви који буду учествовали у парламентраним и локалним изборима ће да буду инДИРЕКТНИ саучесници у ИЗДАЈИ и продаји Косова и Метохије!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #2 послато: Мај 02, 2012, 13:06:49 »

"Печат" открива: 261.000 непостојећих гласова


Постоје веома озбиљне индиције да је власт припремала тешку изборну пљачку. Преко четврт милиона гласова. Прецизно: 261.000 непостојећих гласова. У намеравану подвалу је, ако исправно тумачимо сигнале и информације којима располажемо, укључен и ОЕБС, у склопу договора с нашим властима о организацији парламентарних и председничких избора на Косову и Метохији.


Први сигнал за узбуну је Јединствени бирачки списак, по којем ове године у Србији има 7.026.579 регистрованих гласача; пре четири године, 2008, било их је скоро 280.000 мање – 6.749.688. Одакле толико више бирача – преко четврт милиона више – кад су резултати прошлогодишњег пописа дали сасвим супротну слику? "Све нас је мање“, јављао је и РТС, појашњавајући да Србија данас има 200.000 становника мање него 2001. године. А сада, одједном, четврт милиона гласача више, на новом Јединственом бирачком списку. У његовој је изради, иначе, осим надлежног Министарства за државну управу (и људска и мањинска права и локалну самоуправу) учествовала и овдашња невладина организација ЦеСид, међу чијим финансијерима су и Сорошев „Фонд за отворено друштво“, „Фонд браће Рокфелер“, „Национална задужбина за демократију“ и „Фридом хаус“, две организације које и у САД-у интелектуалци попут Ноама Чомског доводе у везу са Централном обавештајном агенцијом (ЦИА)…

Та огромна, и ничим објашњива разлика у бирачким списковима 2008. и 2012, како сазнајемо, настала је зато што је бирачки списак допуњен списком МУП-а Србије са Косова још из 1996. године, на којем је 261.000 имена! Шиптарских имена. Имена непостојећих гласача из Качаника, Дечана… косовских варошица у које српска нога није крочила поодавно. И толико је више гласачких листића и одштампано, на основу Јединственог бирачког списка.
И отуда онај, иначе тешко објашњиви договор са ОЕБС-ом о организацији избора на Космету, по којем гласови не смеју да се броје непосредно на бирачким местима, већ ће се кутије, уз помоћ ОЕБС-а (такође на списку ЦеСид-ових финансијера) и ЕУЛЕКС-а (и Европска комисија финансира ЦеСид), пребацивати у Рашку, да тамо преброје гласове. Шта би их спречило – мислимо на ОЕБС и ЕУЛЕКС – да током транспорта, успут, у камионе упадне још неколицина уредно запечаћених кутија са гласовима, који ће онда бити пребројани у Рашкој? Убацивање 261.000 гласова, разуме се, било би далеко теже, практично немогуће, када би се гласови бројали на самом бирачком месту, уосталом као и свуда у Србији. Зато је и пружено несувисло објашњење да ће се кутије с листићима транспортовати у Рашку на бројање зато што је тако безбедније; па, ако је безбедно дванаесточасовно гласање, зашто не би било безбедно још петнаестак минута, колико је потребно за пребројавање гласова?
Овај паклени наум да се покраду српски избори, срећом, изгледа да је осујећен. Како сазнајемо, на седници Републичке изборне комисије, одржаној у уторак увече када завршавамо овај број „Печата", донет је закључак да се запечате кутије са 261.000 „сувишних" гласова, гласова које су – у то сумњамо са јаким разлогом – намеравали да украду.
Реч је, при том, о значајном броју; 261.000 гласова за педесетак је хиљада преко цензуса са прошлих избора, још мало па резултат који је на тим изборима добио СПС са сателитима. Планирали су, дакле, да нам подвале читав један СПС! А да и не подсећамо да је, у другом кругу председничких избора 2008. године, Тадић победио Николића за мање од 110 хиљада гласова…  Постају ли, имајући све то у виду, још јаснији резултати тобожњих анкета, по којима ДС и СПС стоје јако добро? Не служе оне само у психолошком рату, да ободре малаксале присталице ДС-а и СПС-а, већ и да унапред оправдају изненађујуће добар резултат ових партија.
Постављају се, у вези са овим открићем, још макар два питања (само два, зато што нећемо сада о кривичној одговорности оних који су покушали да у Јединствени бирачки списак убаце преко четврт милиона непостојећих гласача). Прво, колико још има таквих, непостојећих бирача у Јединственом бирачком списку? Ако смо открили ових четврт милиона, шта нас спречава да посумњамо да их има још које нисмо открили? И друго, хоће ли власт – која ће сад свакако упасти у још већу панику, скраћена за сигурне гласове – прећи на план Б? Рецимо, да приликом транспорта у Рашку неке гласачке кутије нестану или их косовска полиција заплени, па избори у Србији не могу да се окончају законски, и уђемо у безвлашће које ће још жешће личити на диктатуру владајуће клике него досад…


(Печат)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #3 послато: Мај 02, 2012, 14:28:13 »

Власт помало губи контролу, па срља и врло могуће да ускоро упадне у сопствену замку. Ево, сада још неких "ИЗМЕНА" у вези одношења тих запечаћених изборних кутија, за гласовима са Косова и Метохије,***


РИК: Бројање гласова са Косова и у ВрањуРепубличка изборна комисија донела је решење којим се предвиђа да се по завршетку избора изборни материјал са Косова и Метохије пребројава и у Врању, а не само у Рашкој, како је то раније утврђено.

У Рашкој би се пребројавали гласови из северног дела Косова и Пећи, а у Врању из Косовског Поморавља и Косовског округа.

Секретар РИК-а Вељко Одаловић рекао је на седници да је такво решење донето због безбедности, а на основу процене тренутног стања.

Он је подсетио да је у сарадњи са ОЕБС-ом РИК усагласио да се парламентарни и председнички избори на Косову и Метохији одрже у 28 центара са 90 бирачких места.

Такође, утврђено је да за шест општина у Покрајини, са 261.000 бирача - Ђаковици, Дечанима, Сувој Реци, Глоговцу, Качанику и Штимљу, нису предвиђена бирачка места за председничке и парламентарне изборе, па ће материјал за та бирачка места бити запечаћен у штампарији "Службеног гласника" и неће бити дистрибуиран.

То ће већ током вечери учинити комисија састављена од координатора за Косово и Метохију.

РИК је такође донео решење којим се страним посматрачима и преводиоцима даје овлашћење за праћење избора, а међу њима су Организација за посматрање избора из Токија, Иницијатива за подршку деморкатији "Силва" из Копенхагена, Парламентарна скупштина Савета Европе, ОЕБС, Цесид, америчка и британска амбасада у Београду.          (ким)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #4 послато: Мај 02, 2012, 14:38:55 »

хехехе сазнали су, да "проваљени" за тих 261.000 бирача, па ти гласачки листићи неће ни изаћи из штампарије, биће запечаћени и наводно ће остати у штампарији (неће бити дистрибуирани).


Цитат
Такође, утврђено је да за шест општина у Покрајини, са 261.000 бирача - Ђаковици, Дечанима, Сувој Реци, Глоговцу, Качанику и Штимљу, нису предвиђена бирачка места за председничке и парламентарне изборе, па ће материјал за та бирачка места бити запечаћен у штампарији "Службеног гласника" и неће бити дистрибуиран.


Међутим и ово је довољно да се закључи, да се са таквим начином рада КРШИ изборни Закон и изборни Прописи, које је сам РИК усвојио. На основу ових чињеница сви учесници у изборима (странке, кандидати, групе грађана) имају право да се обрате Уставном суду за повреду уставности, јер 261.000 бирача неће добити листиће за гласање, значи онемогућено ће им бити да гласају. Због овога би избори на овом делу Србије морали да се понове, ако се уопште и одрже.
Шта ће из свега овога изаћи на видело?!  На потезу су све релевантне политичке странке које учествују у изборној трци, оне не би смеле сада да ћуте!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #5 послато: Мај 03, 2012, 15:31:57 »

Шта рећи на ово, да је Влада из Београда пристала да  странци ОРГАНИЗУЈУ и СПРОВОДЕ ИЗБОРЕ у Србији  Молим?
 Спојлер:
Цитат
ОЕБС преузео изборни материјал

Мисија ОЕБС-а преузела изборни материјал неопходан за спровођење председничких и парламентарних избора на Косову, изјавио портпарол ОЕБС-а на Косову Никола Гаон. Еулекс ће пружити сву могућу подршку ОЕБС-у, каже портпарол Еулекса Ирина Гудељевић.


Службеници ОЕБС-а су од Републичке комисије преузели су око 109.000 гласачких листића и транспортовали их на Косово за парламентарне и председничке изборе у Србији у недељу 6. маја. Еулекс је најавио подршку.

Портпарол Мисије ОЕБС-а на Косову Никола Гаон је рекао за РТС-у да ће гласачки материјал у недељу бити распоређени на 90 бирачких места у 28 средина. На бирачким местима ће бити ангажовано искључиво особље ОЕБС-а, и то по пет чланова.

Међу њима ће бити координатор, преводилац и три особе које ће делити бирачима листиће, вршити проверу гласача по бирачким списковима и обележавати гласаче невидљивим мастилом.


На бирачким местима ће бити истакнут лого мисије ОЕБС, за коју је Гаон, рекао да има улогу "олакшавања" одржавања избора и на Косову.

На изборима могу да учествују особе које поседују лични документ, издат од Републике Србије.

По истеку рока за гласање службеници ОЕБС-а ће гласачки материјал транспортовати до Рашке и Врања где ће листићи бити пребројани.

ОЕБС ће за организовање републичких и председничких избора ангажовати 500 службеника.
http://forum.svisrbisveta.org/index.php?topic=369.msg15781#msg15781

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #6 послато: Мај 04, 2012, 12:32:31 »

ИНТЕРВЈУ: БРИГАДНИ ГЕНЕРАЛ ДРАГАН ВЛАДИСАВЉЕВИЋ, директор Војнообавештајне агенције


Ризик од насиља на КиМ уочи избора


Појачање Кфора распоређено у зоне где је најизраженија опасност од избијања међуетничких сукоба, као и дуж административне линијеПоред једностраног проглашења независности Косова и Метохије, што суштински задире у националне интересе, наша земља је суочена са истим претњама као и наши балкански суседи.

Промене карактера безбедносних претњи, које угрожавају нашу државу, имплицира да је значајно смањена могућност избијања класичног војног сукоба, будући да су све земље у региону аспиранти за чланство у ЕУ, што подразумева њихову упућеност на регионалну безбедносну, политичку и економску сарадњу и заједничке иницијативе.

У региону не влада хармонија, има још доста нерешених питања и различитих виђења појединих проблема, али је успостављен сталан дијалог и поверење, посебно између министарстава одбране и оружаних снага. Стога се несумњиво може рећи да су различите форме екстремизма и организованог криминала главни безбедносни проблеми са којима се суочава и Србија.

Озбиљну претњу безбедности представља деловање религијских екстремиста који користе тешку економску ситуацију, сиромаштво и друге друштвене проблеме за промовисање нетрпељивости према неистомишљеницима и такозваним неверницима. Тероризам као најтежи вид испољавања екстремизма такође не треба занемарити, о чему сведоче, додуше, појединачни случајеви терористичких аката у нашем окружењу.

Неповољна социо-економска ситуација такође погодује деловању етничких и десничарских екстремистичких група. Популистичке партије деснице привлаче све више присталица, што је показатељ тенденције њиховог померања са маргина према главним токовима политичког живота. Коначно, иако је организовани криминал претрпео озбиљан ударац, разбијањем неколико најзначајнијих мрежа, он је и даље важна претња. Криминалне групе настоје да корупцијом остваре утицај на политичке процесе у појединим државама региона, сарађују са екстремистима и битно утичу на безбедносну динамику, каже за „Политику” бригадни генерал Драган Владисављевић, директор Војнообавештајне агенције (ВОА), поводом 6. маја, дана ове агенције.

Како ВОА процењује тренутну ситуациу на Косову и Метохији и могући развој догађаја?
Актуелну ситуацију на Косову и Метохији карактерише међуетничка напетост, услед чега је повећана могућност избијања насиља. Томе су значајно допринеле претње „косовских власти”, да ће силом спречити одржавање избора Републике Србије и укинути такозване паралелне српске институције. На простору јужно од Ибра бележи се велики притисак на српско становништво и хапшења лица која раде у институцијама Србије. Такође, Приштина применом мера које према њеном тумачењу проистичу из техничког дијалога, отежава свакодневни живот косметских Срба. У мешовитим срединама на северу Космета и око енклава јужно од Ибра, примећене су групе наоружаних Албанаца. Само њихово присуство је већ фактор застрашивања, а поједине екстремне групе јавно прете да ће силом спречити одржавање српских избора. Реагујући на безбедносне ризике у покрајини, представници НАТО одлучили су да ојачају Кфор додатним капацитетима оперативне резерве, како би испунили мандат очувања сигурног и стабилног окружења. Војници су распоређени у зоне где је најизраженија опасност од избијања међуетничких сукоба, као и дуж административне линије. Даљи ток догађаја на простору КиМ зависиће од политичког процеса, ресурса Оебса да изврши мисију и доприносе спровођењу парламентарних и председничких избора и способности међународних снага да подрже те активности и одврате албанску страну од покушаја да испровоцира инциденте или насиље.


Да ли је ВОА присутна у мировним мисијама ВС, да ли у некој од мировних мисија постоји безбедносни ризик за наше војнике, посебно у Либану?
Србија активно учествује у очувању мира у свету ангажовањем припадника Министарства одбране (МО) и ВС у мисијама под мандатом УН. На основу стратегијских докумената којима су дефинисане мисије и задаци МО и ВС, Војнообавештајна агенција, као организацијска целина МО, доприноси извршавању задатака из друге мисије војске. Безбедносна ситуација у Либану је релативно стабилна и за сада не постоје директни безбедносни ризици за наше припаднике. Међутим, због сложене ситуације на Блиском истоку, стално постоји могућност нарушавања безбедности у том региону. За зону одговорности, где су ангажовани наши припадници, карактеристичан је комплексан однос ОС Либана и Израела, постојање заосталих неексплодираних минско-експлозивних средстава и учестало нарушавање линије разграничења између те две земље.


Војни изасланици Србије су у саставу ВОА. Да ли је то уобичајено решење у свету, хоће ли бити проширена мрежа војних аташеа и на које државе?

Војна изасланства се налазе у саставу ВОА и то је уобичајено решење у свету. У складу са потребама система одбране Србије и економским могућностима земље, мрежа изасланстава одбране у овом трeнутку у функцији има 20 изасланстава одбране, са 25 официра на раду у изасланствима (20 изасланика одбране и 5 помоћника изасланика одбране). Постојећа мрежа изасланстава одбране образована је и прилагођена потребама система одбране за представљањем и заштитом интереса у иностранству и приоритетима спољне политике наше земље. Актуелна мрежа изасланстава обухвата следеће земље: суседне земље и земље региона (Босна и Херцеговина, Хрватска, Мађарска, Румунија, Бугарска, Македонија, Грчка и Турска), значајне европске државе (Немачка, Француска, Велика Британија, Италија, Аустрија и Шпанија), велике силе – сталне чланице СБ УН (САД, Руска Федерација и Кина), афричке земље (Египат и Алжир) и на Блиском истоку – Израел. Поред ових земаља, на нерезиденцијалној основи, одређени изасланици одбране представљају и заступају интересе МО и ВС и у Словачкој, Словенији, Норвешкој и Канади. Проширење мреже изасланстава одбране за сада није планирано.


----------------------------------------------

Пажљиво пратимо сложену ситуацију у Македонији


Може ли напетост у Македонији после убиства петорице Македонаца прерасти у насиље и тако дестабилизовати регион?

Сходно надлежностима, агенција помно прати безбедносне прилике у региону, али и осталим кризним жариштима у свету. Свакако да пажњу ВОА привлаче последња дешавања која указују на сложену ситуацију и етничке тензије у Македонији. Подсећања ради, међуетнички односи нарочито су заоштрени почетком године, након пaљења македонске заставе и православне цркве у околини Струге. Крајем фебруара, после протеста због убиства два Албанца у Гостивару, тензије су прерасле у отворене сукобе у више градова. Иако је крајем марта ситуација смирена, недавно убиство петорице Македонаца узроковало је обнављање инцидената. У том контексту, посебно забрињава деловање екстремиста у обема доминантним етничким заједницама, који могу злоупотребити недавну трагедију. Догађаје у Македонији свакако не би требало посматрати изоловано будући да у целом региону јачају политичке опције Албанаца, које се залажу за интеграцију простора насељеног припадницима тог народа, поготово у текућој години, када Албанија обележава прво столеће своје државности. Због тога би се евентуално озбиљније нарушавање стабилности Македоније негативно одразило на стабилност региона. Ипак, уверени смо да је политичко руководство у тој држави довољно зрело и посвећено миру и да ће расветљавањем позадине и починилаца недавних инцидената, које је у току, успети да очува мир. У крајњој линији, само такав сценарио је у складу са спољнополитичким, али и економским интересима Србије. 
(Милан Галовић,објављено: 04.05.2012. "Политика"
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #7 послато: Мај 04, 2012, 12:45:08 »

Цитат
Реагујући на безбедносне ризике у покрајини, представници НАТО одлучили су да ојачају Кфор додатним капацитетима оперативне резерве, како би испунили мандат очувања сигурног и стабилног окружења. Војници су распоређени у зоне где је најизраженија опасност од избијања међуетничких сукоба, као и дуж административне линије. Даљи ток догађаја на простору КиМ зависиће од политичког процеса, ресурса Оебса да изврши мисију и доприносе спровођењу парламентарних и председничких избора и способности међународних снага да подрже те активности и одврате албанску страну од покушаја да испровоцира инциденте или насиље.

Мене и све Србе у Србији тренутно не би смела више да  брине тамо нека "ситуација" у Либану и где све не по белом свету, о којима БРИГАДНИ ГЕНЕРАЛ ДРАГАН ВЛАДИСАВЉЕВИЋ, директор Војнообавештајне агенције, у овом интервјуу говори, од  ситуације на Косову и Метохији, ситуације у мојој земљи. А, с обзиром да је Косово и Метохија једна од Аутономних Покрајина (тако пише и у Уставу Републике Србије), а онда у Уставу Републике Србије, када се спомиње НАДЛЕЖНОСТ Војске РС, пише између осталог и ово:

"Војска Србије брани земљу од оружаног угрожавања ....."
зашто је онда српска Војска ову бригу о српском народу ПРЕПУСТИЛА НАТО-у, КФОР-у и тамо неком ЕУЛЕКСУ и што је још најстрашније некој такозваној Косовској полицији, а брине бригу тамо неких других угрожених народа по свету?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #8 послато: Мај 04, 2012, 13:12:18 »

Цитат
Актуелну ситуацију на Косову и Метохији карактерише међуетничка напетост, услед чега је повећана могућност избијања насиља. Томе су значајно допринеле претње „косовских власти”, да ће силом спречити одржавање избора Републике Србије и укинути такозване паралелне српске институције. На простору јужно од Ибра бележи се велики притисак на српско становништво и хапшења лица која раде у институцијама Србије. Такође, Приштина применом мера које према њеном тумачењу проистичу из техничког дијалога, отежава свакодневни живот косметских Срба. У мешовитим срединама на северу Космета и око енклава јужно од Ибра, примећене су групе наоружаних Албанаца. Само њихово присуство је већ фактор застрашивања, а поједине екстремне групе јавно прете да ће силом спречити одржавање српских избора.

Све ово изрећи, а седети МИРНО и чекати да НАТО, КФОР, ЕУЛЕКС или шиптарска полиција уведе ту неки ред, је равно ИЗДАЈИ сопстевног народа,
националних интереса, (гажење ЗАКЛЕТВЕ и Устава Републике Србије)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Драган
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 31


Погледај профил
« Одговор #9 послато: Мај 04, 2012, 18:39:31 »

"Војска Србије брани земљу од оружаног угрожавања..." - Устав Србије?!
Присуство војних формација НАТО-а, КФОР-а, ЕУЛЕКС-а, по мислима, речима и делима владајућег
режима,  не третира се и  не доживљава као "ОРУЖАНО УГРОЖАВАЊЕ" ..., те, према томе, они
могу до миле воље да вршљају по територији КОСМЕТА, заједно са својим САПОМАГАЧИМА - ШИП-
ТАРСКОМ ПОЛИЦИЈОМ???

Драган Славнић
Сачувана
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #10 послато: Мај 04, 2012, 22:34:47 »

Упозорење је закаснило.
Сетимо се тренутака када је Жандармерија скидала блокаде и када се сукобила са чуварима блокада.
Режим је тада загазио у тоталну и неповратну издају.
Народ косметски је препуштен шиптарској терористичкој банди на милост и немилост.
Нека нам је Бог на помоћи !
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #11 послато: Мај 04, 2012, 22:42:17 »

E moj Zeko, nece nama ni dragi Bog pomoci ako sami sebi ne pokusamo da pomognemo. Vlast je takva kakva je o njima vise ni ne vredi polemisati, vojska i ne postoji, narod je rezigniran sa svime. Prvo sve ove zute treba nabiti na tesku robiju, a onda poceti graditi drzavu gotovo izpocetka.
Сачувана
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #12 послато: Мај 04, 2012, 23:14:55 »

Поштовани Чубурац,
тешко да ћемо ми сами себи помоћи ако се не опаметимо и не окренемо себи у смислу народне слоге и свеопштег народног освешћиванја у сваком погледу.
Прво треба себи да поставимо нека питања а после богами и поштено да одговоримо на њих.
Ја врло често себи поставим питање заради чега смо ми сада овакви какви јесмо и како је могуће да допустимо овакво пропадање које изгледа нема краја.
Онда се мало бацим на историју не би ли и тамо пронашао неки одговор.
У историји нашој леже сви  одговори али ми нећемо да их видимо и да их спознамо.
Једноставно, југословенство и комунистичка окупација је оставила за сада, толико дубок траг да ће требати доста времена да се то избрише из свести нашег народа.
Комунисти нису поштовали Србе па је тај тренд или навика ,једноставно ушао у народ, тако да Срби већ одавно не поштују себе, па онда имамо овакву ситуацију.
Ову мафију на власти ја уопште не кривим, сигурно смо је заслужили, јер нисмо имали мозга и нисмо сагледали чији су они, чији су потомци, ко их финансира и колики су то лажови.
Спознаја је наш највећи проблем и то нам јако тешко иде.

Зека Поповић
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
НДанило
Администратор
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1001Погледај профил
« Одговор #13 послато: Мај 05, 2012, 03:32:10 »

До спознаје се није могло доћи из `митске` историје а дешавања последњих двадесетак година пучина купује за лажна обећања и лажне вриједности. Бојим се да је ни дно дна у које срља, неће освјестити.
Сачувана
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #14 послато: Мај 05, 2012, 08:46:53 »

Митска историја ?
Можда би могли да мало поближе да објасните овај термин.

Зека Поповић
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
НДанило
Администратор
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1001Погледај профил
« Одговор #15 послато: Мај 05, 2012, 13:32:02 »

Почев од Ћопа, Сиротановића, НОБ а, настанка краљевине СхС, династичких затирања, јаничара, Бранквића, златне виљушке, Карпата.. превише је мита а премало историјских чињеница.
Сачувана
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!