forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Август 14, 2020, 18:34:27


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 2 [3]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Са оваквим превозом ће Србија у Европу!  (Прочитано 54990 пута)
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #100 послато: Јануар 28, 2015, 22:41:55 »

Ено, видим да је Гога навела неке моје предлоге из 2012.г. како решити односе путника и БусПлуса.
Можда би сада требало написати како би путници требало да се понашају у односу на контролоре и Комуналну Полицију тј. паравојску градоначелника са фалш докторском дипломом.
Да ли да грађани уведу своје контролоре који ће контролисати контролоре БусПлуса?
Да ли да грађани уведу своју параполицију која ће хапсити припаднике градоначелникове паравојске?

Ово су питања која треба озбиљно размотрити?
Битка нам сигурно предстоји
!
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #101 послато: Јануар 29, 2015, 00:36:49 »

Ako nema druge, nije bas ni iskljuceno ovo sto Zeka predlaze, pa "Kom' opanci, kom' obojci", sto bi rekao nas narod.
Сачувана
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #102 послато: Март 24, 2015, 10:19:32 »

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Pogledajte kako su komunalni policajci davili putnika bez karte na liniji 48!

Komunalni policajci izbacili su putnika iz autobusa u Bulevaru Oslobođenja kod Autokomande i nasrnuli na njega. Bacili su čoveka na zemlju, vukli i udarali dok ga nisu potpuno savladali.BEOGRAD - Beogradska Komunalna policija jutros je ponovo demonstrirala silu nad čovekom koji se vozio autobusom na liniji 48 bez karte.

Naime, oni su putnika izbacili iz autobusa u Bulevaru Oslobođenja kod Autokomande i nasrnuli na njega. Dvojica komunalaca bacili su čoveka na zemlju, vukli i udarali dok ga nisu potpuno savladali.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=YrBuOBwm4TY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=YrBuOBwm4TY</a>

Dok je ležao na podu, bespomoćni čovek je počeo da kuka:

- Šta mi to radite ljudi, pa nisam nikoga ubio, samo nemam kartu – kroz plač je rekao putnik, a onda su komunalci počeli da ga dave.


Ljudi su zaprepašćeni prizorom počeli da mole pripadnike komunalne policije da prekinu da maltretiraju čoveka, međutim oni se na to nisu obazirali.

Ova priča stigla je i do društvene mreže Twitter gde su neki građani koji su bili očevici ovog događaja okačili i slike

    
gospodar kokoši @pile_istoka
Follow

NEMAŠ KARTU? OK, SADA ĆEMO OD TEBE DA NAPRAVIMO OTIRAČ___________ #KomunalniSljam
9:41 AM - 23 Mar 2015

http://www.kurir.rs/vesti/beograd/haos-na-liniji-48-komunalni-policajci-davili-putnika-bez-karte-clanak-1710991« Последња измена: Март 30, 2018, 04:20:34 Гога » Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12565Погледај профил
« Одговор #103 послато: Март 29, 2015, 23:39:24 »

ОВО ЈЕ ПРЕШЛО СВАКУ МЕРУ: Нови напад комуналаца на путника!
У аутобусу на линији 860, на Обреновачком путу, на раскршћу за Железник и Макиш, у четвртак, око 15.30 сати, комунални полицајци су малтретирали путника и избацили напоље.


Како наводи путник, он није хтео да покаже месечну карту из револта јер аутобуси на тој линији сваког дана стоје по 20 минута док контролори не прегледају да ли сви грађани имају карту.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=IQjo5i5D2Ns" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=IQjo5i5D2Ns</a>Како незванично сазнајемо, реч је о професору, који тврди да су га после претреса више пута ударили.

Подсећамо, ово није први инцидент између комуналне полиције и путника ГСП. Недавно су избацили путника, вукли и ударали док га нису потпуно савладали.

(Курир)***


Скандалозно: Комуналци насрнули и на Милинка Ћетковића
ИСПОВЕСТ ПРЕТУЧЕНОГ ПРОФЕСОРА: Комуналци су ме ударали коленом и песницама по кичми!Комунални полицајци су ми завртали руку, претресали торбу и задали су ми неколико удараца кад су ме изводили из аутобуса, каже Милинко Ћетковић


Комунални полицајци су ме вукли и завртали руку. Један од њих ме је ударио коленом у доњи део кичме, а кад су ме насилно изгурали из аутобуса, добио сам снажан ударац песницом у леђа.


Ово за Курир прича Милинко Ћетковић, професор у једној средњој школи у Београду. Он се у четвртак возио у аутобусу на линији 860 око 15.30, кад је на Обреновачком путу, на раскршћу за Железник и Макиш, у возило ушла контрола која је позвала комуналне полицајце.

- Имао сам месечну карту, али нисам хтео да им покажем из револта јер аутобуси на тој линији сваког дана стоје по 20 минута док контролори не прегледају карте. Због тог малтретирања, које је незаконито, више пута сам каснио на посао - додаје Милинко.

Он каже да је комуналној полицији ставио до знања да ће им карту показати кад аутобус крене.

- Рекао сам им: "Одакле вам право да сваког дана задржавате 100 људи". Они се нису обазирали, уносили су ми се у фацу. Покушали су да ме избаце, али сам се држао за шипку. Насилно су ме изгурали, а један од њих ме је ударио у леђа - истиче Ћетковић и додаје:

- Викали су: "Руке горе" и претресли су ме као да сам криминалац.


Кад сам се сагнуо да из торбе која ми је испала извадим личну карту, добио сам ударац у леђа песницом. Један од њих је узео торбу и почео да претура по њој. На силу су ме одвукли до кола, где је настављено малтретирање.


Ћетковић каже да је против комуналаца поднео пријаву.

- У комуналној полицији и кабинету градоначелника Београда потражио одговор да ли комуналци смеју да зауставе аутобус и усмено ми је речено да на то немају право.


Цитат
Комунална полиција
СВЕ ПО ЗАКОНУ

Никола Ристић, начелник комуналне полиције Београда, потврдио нам је да је упознат с овим случајем.- Није било прекорачења силе. Комунална полиција је поступила у складу с овлашћењима.


(Ружица Кантар, Курир)***


Никако ми није јасно шта им значи ово "РУКЕ ГОРЕ" и претресање некога ко је одбио да комуналној полицији покаже карту за превоз или претресање некога ко тог тренутка није имао карту за превоз. Уопште не знам како бих се у тој ситуацији понашала, али свакако не бих дозволила овакво понижавање ( да дижем руке у вис, као да сам најокорелији криминалац) по цену да претрпим неку жешћу примену силе. Ово заиста забрињава и почиње да личи на прави хорор!!!

« Последња измена: Март 30, 2018, 04:29:29 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12565Погледај профил
« Одговор #104 послато: Јул 04, 2015, 19:42:51 »

Репортери `Блица` с путницима у аутобусима ГСП-а: Ово је испод достојанства!
Клима нема, а Београђани се сналазе - пропуштају аутобусе, возе се две станице па изађу, а неки чекају само оне расклимане где не дихтују хармонике јер се тако расхладе.Незапамћене врућине у аутобусима, суграђани се надају да ће ући у неки од аутобуса са климом


Репортери `Блица` провели су дан возећи се аутобусима на линијама 95, 65, 26, 27, 44 и ни у једном нису наишли на укључену климу. У сваком је било несносно вруће. Возачи нису хтели ништа о томе да кажу, али су готово сви грађани негодовали.


Многи од путника причају да пропуштају аутобусе надајући се да ће стићи неки с клима-уређајем. На станици 95 у Улици деспота Стефана затекли смо Мирослава Јововића који је пропустио три аутобуса јер ниједан није имао климу.


- Ако не стигне аутобус с климом, онда уђем у било који па се возим једну или две станице. Онда изађем да ми се не слоши, па чекам други у хладу - каже овај пензионер за `Блиц`.


И Драгана Калиновић (52) користи исти систем:  

- Пропустила сам четири аутобуса, и морала сам да уђем у овај. Не вреди више да чекам. Унутра је претопло, нема довољно ваздуха. Многима буде лоше. Не вреди ни флаша с водом јер се брзо угреје. Није у реду да нам траже карте, а да нас овако возе - каже Драгана Калиновић (54) у аутобусу 95.


- Ово је испод сваког достојанства - добацује Лидија Лакић (52), која каже да данима није ушла у аутобус који је и расхлађен.


На аутобуској станици на Тргу републике Ана Тодоров (75), која је из Немачке дошла у Београд на одмор, чекала је аутобус.


- Када би у Немачкој овако превозили путнике, грађани би тужили превознике и добили обештећење. Тамо нећете наћи ниједан аутобус који нема климу - објашњава Тодоров.


У аутобусу 26 је било толико топло да је утисак био као да је укључено грејање. Виолета Станковић (53) каже да се овим аутобусом вози сваког дана до посла и натраг и да искључиво бира најрасклиманија возила јер се у њима боље расхлади.


- Чекам само старе и раздрндане аутобусе. У њима се врата не затварају добро и не дихтују хармонике. Зато ту често стојим да се мало расхладим - каже она за `Блиц`.

(В.Драгић, М.Николић, Блиц)***

И за овакву "паклену" вожњу, у којој "ко преживи, причаће се" мора скупа карта да се валидира, иначе  контролори искачу, као из хорор филмова,  а понекад седе у аутобусу и меркају "пацијенте" - путнике, када уђу, да ли да изврше "препад" на њих или не. Више немају на себи оне препознатљиве униформе, већ личе на мигранте, одрпани, тако да како год путник је настрадао, што од врућине, што од контролора.
« Последња измена: Март 30, 2018, 04:32:34 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #105 послато: Фебруар 07, 2016, 17:31:40 »

„Старе” бусплус картице и кивни Београђани

Хтели-не хтели, ова замена заиста буди сумњу којој је склоно све више Београђана да се картице не мењају због тога што су их стигле године него да се заради


  Ако желимо нове, чисте и исправне аутобусе, градски превоз мора да се плаћа. Око тога је сагласна вероватно већина Београђана. Друго је питање да ли цене, тарифе и врсте карата могу боље да се расподеле и осмисле. Али, да ли је и због чега заиста неопходна замена персонализованих „бусплус” картица, које су Београђани уместо некадашњих маркица добили крајем 2011. и почетком 2012. године?

„Стари се нису подмладили, ко је изгубио посао неће куповати маркицу за запослене, а незапослени, студенти, ученици ионако доказују свој статус”, приметила је једна наша читатељка.

Али, надлежни су одмах дали образложење.

„Легитимације за превоз имају рок трајања као и личне карте и банковне картице. Три године je оптимални животни век електронске картице имајући у виду интензитет њеног коришћења и хабање, укључујући и видљивост слике корисника.”

Ово објашњење делује логично, али само на први поглед. Већ „на други поглед” јављају се нова питања.

„Ако су три године оптималан животни век картице, како је могуће да одједном он може да се продужи још пола године за запослене? Зашто мењамо нешто ако је очигледно исправно?”

Хтели-не хтели, ова замена заиста буди сумњу којој је склоно све више Београђана да се картице не мењају због тога што су их стигле године него да се заради. Наш народ, истина, јесте познат по нерационалном страху да нама увек неко ради иза леђа. Али, исту замерку ових дана изнео је и највећи, репрезентативни Самостални синдикат ГСП-а.

Ако и прихватимо да нема говора о некој заради „испод жита”, већ о заиста неодложној замени, не може се оспорити да је то могло да се уради много ефикасније и јефтиније. Јер становници престонице, и поред свих правдања да наш електронски систем куповине и наплате карата прати најсавременије трендове, добро знају да то није баш тако.

Један суграђанин, револтиран што мора да мења исправну и очувану картицу, подсетио је на пример Лондона у коме од пре петнаестак година постоје ојстер картице за градски превоз. Те картице нису персонализоване, важе са све врсте градског превоза, али су као и „бусплус” електронске. Она се једном купује и док је исправна може да се допуњује. Ако кориснику више не треба, може да је врати на било ком киоску, после чега му се исплаћује новац који је дао за куповину те картице, али и кредит ако га путник није потрошио.

Британска престоница је у много чему испред српске. Али, тешко је поверовати да градски оци, који непрестано истичу да прате најсавременије светске трендове како би у Београду живот био квалитетнији и једноставнији, не могу да осмисле нешто слично. Јер електронски систем куповине и наплате карата у Београду је покренут како би се суграђани приволели да плаћају превоз, а не како би постали његови најљући противници.

http://www.politika.rs/scc/clanak/348702/Stare-busplus-kartice-i-kivni-Beogradani

   Да ли ико ко живи у Србији сумња да Србијом владају лопови?Мислим да не.Није им доста да краду паре из буџета, него нас иритирају и краду где стигну.Зато што закони које доносе не важе за њих или су их направили да би нас покрали уз њихову помоћ.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12565Погледај профил
« Одговор #106 послато: Јул 09, 2016, 05:50:21 »

КОМУНАЛЦИ БАЦИЛИ ЖЕНУ НА ЗЕМЉУ:
 Иживљавањима нема краја, сад хапсе продавачицу лубеница!

Комунална полиција поново тренира строгоћу. Своја овлашћења сада су показали на жени, продавачици лубеница на Карабурми.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rhDqT91AGg0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rhDqT91AGg0</a>


На снимку се види, жена на земљи која запомаже, док је комуналци држе. Препирка је трајала чак неколико минута, а онда су жену увели у службени аутомобил! Сцена је била мучна, а тешко да било ко може да објасни зашто је жена морала да буде оборана на земљу.


С друге стране, Комунална полиција је саопштила у петак да је, приликом пружања асистенције тржишним инспекторима око 12 сати у Уралској улици комуналног полицајаца напао нелегални продавац, металном шипком...

Подсетимо, прошле недеље, продавац лубеница преминуо је пошто комуналноог инспектора није занимало то што му је продавац рекао да је имао два инфаркта.

(Курир)


***


Ово постаје озбиљно ОПАСНО!!!Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
nina
Пуноправни члан
***
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 160Погледај профил
« Одговор #107 послато: Децембар 13, 2017, 17:20:26 »

И контролори крше прописе

Цитат
Заштитник грађана Зоран Пашалић указао на поступке екипа "Бус плуса": Ове године стигло 28 притужби грађана, а најчешћи прекршаји су незаконито захтевање личне карте, вређање, избацивање из возила...


СУКОБИ контролора и грађана који би без карте да се превезу с једног дела града у други, готово су свакодневни. Ипак, нису само шверцери ти који крше правила. Неретко, и контролори поступају недозвољено и понашају се ван овлашћења. У прилог томе говори и чињеница да је заштитнику грађана Зорану Пашалићу од почетка године стигло 28 притужби грађана на рад контролора.

- Ако путник нема карту, контролор треба да му понуди да купи посебну карту, ако он то не жели, онда му тражи да каже име, презиме, јединствени матични број и адресу - напоменуо је Пашалић за РТС. - Ако посумња да га путник лаже за идентитет, онда мора тражити асистенцију комуналне полиције или полиције.
Такође, контролори веома често шверцерима прећуте чињеницу да имају право да купе посебну карту, која кошта 2.000 динара. На тај начин се избегава писање казне и путник може да настави вожњу градским превозом. Уместо тога, радници "Бус плуса" инсистирају на документима и писању казне од 6.000 динара.
ПРЕТЊЕ И ИЗБАЦИВАЊЕ ИЗ ВОЗИЛА

У ПРИТУЖБАМА заштитнику, грађани су најчешће указивали на то да их контролори, када их ухвате без карте, вређају, избацују из превоза или прете комуналном полицијом. Према речима путника, општи утисак је да су на мети кондуктера најчешће жене и деца, док мушкарце махом заобилазе.

Извор: Г.Н. НовостиКонтролор задобио тешке повреде главе у београдском градском аутобусу


Цитат
Контролор БусПлуса М. А. задобио је данас тешке повреде главе у нападу који се догодио на линији 18, на стајалишту СЦ Еко на Новом БеоградуКонтролор БусПлуса М. А. задобио је данас тешке повреде главе у нападу који се догодио на линији 18, на стајалишту СЦ Еко на Новом Београду.

Како наводи Апеx, контролору је на Војномедицинској академији констатован тежак прелом носне кости.

До незгоде је дошло након што је контролор рекао путнику да напусти возило јер није имао возну исправу. Путник је, приликом изласка, почео да удара контролора по глави, приликом чега је он пао и ударио главом о бетон, након чега је почео обилно да крвари.

Возач аутобуса је након тога притиснуо паник тастер и сачекао на стајалишту возило Хитне помоћи.

Полиција трага за починиоцем, а како се наводи, ово је 21. напад на контролоре ове године.

Извор: БетаСвима кратак фитиљ,једино власт весела,раздрагана и вазда по неким забавама.Нешто овај народ,мислим на путнике у градском превозу,бесни,бахати,не знају шта ће од досаде Cheesy Што не купују карте,те јефтине карте за превоз,ко им крив.Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12565Погледај профил
« Одговор #108 послато: Август 28, 2019, 04:58:53 »

`Врабац сервис` стартује 31. августа и биће бесплатан

Електрични превоз у центру Београда `Врабац сервис` почеће са радом 31. августа и биће бесплатан, најавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.


Линија у дужини од 2,5 километара имаће осам стајалишних места, а интервал између возила ће бити десет минута.

Весић објашњава да ће електрична возила полазити од `Руског цара`, дуж пешачке зоне, поред `Танјуга`, Косанчићевог венца и назад до гараже на Обилићевом венцу где ће се возила пунити.

"То показује нашу одгворност према заштити животне средине и смисао изградње пешачке зоне", рекао је Весић у Скупштини града где је присуствовао потписивању уговора о донацији четири таква возила.

Набавка возила је резултат заједничког пројекта Удружења "Моја Србија, мој избор" и компаније НИС.

Весић је НИС-у и удружењу захвалио на донацији, наводећи да град има изузетну сарадњу са том компанијом која сваке године помаже различите пројекте у Београду.

"Они су пример како је једна компанија има осећај за локалну самоуправу и друштвену заједницу", рекао је Весић.

Заменик генералног директора НИС-а Вадим Смирнов каже да је НИС као друштвено одговорна компанија одавно препознала да њен развој није могућ без развоја заједнице и града у којем послује.

"Радујемо се кад видимо промене које се очигледно дешавају у овом граду. Могу да кажем да је град добар пример у ком правцу треба ићи када је реч о побољшању живота", рекао је он.

Подсетио је да у Београду у НИС-у ради 2.000 радника у више од 40 објеката. "Планирамо буџет за следећу годину и том буџету предвиђена је многобројне акције у циљу побољшања живота у нашем омиљеном Београду", рекао је Смирнов.

Милан Ристић из Удружења Моја Србија - мој избор каже да сличан сервис посотји и у другим градовима, Бечу, Прагу, Будимпешти...

"Када смо писали пројекат замислили смо га као почетак једног система који ће да се шири и мислим да је граду Београду потребно још више возила и ставрање нових линија. Прве линије предвиђене да функционишу у централној градској зони, међутим, потребно је да због туриста таква возила буду и на пристаништву, да постоје туре до Кнез Михаилове улице, Скадарлије...", рекао је Ристић.

Према речима директора ГСП-а Радише Момчиловића, успостављање превоза у пешачкој зони има изузетан значај за грађане који живе у центру, али и за туристе.

"Линија ће функционисати као кружна, дужине је 2,5 километра. Имамо осам стајалишних места, а интервал између возила је десет минута", рекао је Момчиловић.

(Танјуг)***


Није ми јасно, зашто су тај део града претворили у пешачку зону, ако ће у њој ипак да постоји превоз!?! Битно је да су том превозу наденули име "Врабац сервис", а својим (НЕ)чињењем су скоро па ПРОТЕРАЛИ оне праве врапчиће, популарне џивџане, из скоро свих делова Београда. А врабац је један од симбола града Београда. Сада, уместо врабаца и њиховог дивног цвркута градским парковима господаре голубови, свраке и вране, којих из године у годину има све више.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: 1 2 [3]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!