forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Септембар 24, 2020, 15:40:27


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Отворена ПИСМА  (Прочитано 25334 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« послато: Септембар 24, 2012, 13:30:16 »

Председник Еколошког покрета Новог Сада, Никола Алексић  је упутио јавно упозорење председнику Републике Србије, Томиславу Николићу,

***ПРЕДСЕДНИШТВО СРБИЈЕ

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА

Н/Р ПРЕДСЕДНИКА ЛИЧНО
ЈАВНО УПОЗОРЕЊЕ

Председнику Републике Србије


Господине Председниче,

Српски народ је свестан стања у кога су га довели политички кнезови Србије у претходном периоду и коначно ће узети сопствену судбину у своје руке.

Зато Вас, уз дужно поштовање, упозоравамо,

Ваша изјава, да ће Влада Србије имплементирати и  испоштовати све споразуме које је претходна издајничка Влада Србије закључила са Косовом и Метохијом, је по Уставу РС и Закону, морала  бити: да ће, "Влада Србије имплементирати и  испоштовати све споразуме које је претходна Влада Србије закључила са Косовом и Метохијом који су у складу са Уставом РС, Резолуцијом СБ 1244 и Повељом УН", чиме би се прецизно одредили према поштовању Устава РС и поштовању одредаба Међународног јавног права.

Као председник РС немате право да кршите Устав, Међународно право и издајете сопствени народ.

Српски народ није импресиониран  нити одушевљен, што су Вашу изјаву одмах похвалили "чимбеници" у Бриселу и САД.

Од Вас захтевамо да се не играте са судбином Србије нити са српским народом, није Вам Ваш деда  поклонио нити оставио Србију и српски народ за политикантство и колаборационизам са сумњивим међународним  "чимбеницима". Захтевамо од Вас да вршите функцију председника Републике Србије како налаже Устав РС и Међународно право, или се одмах склоните са те функције председника РС. Ово што сте јавно рекли, не би било умесно да кажете ни пред казаном за печење ракије, а још мање пред српским народом коме је свега доста. Изгледа да нисте свесни, да седите на столици вожда Карађорђа, књаза Милоша и осталих славних вођа Српског народа.

С поштовањем,

 

                                                                              Председник
                                                                 
                                                                           Никола Алексић

Достављено:

-         Наслову

-         РТВ Србија, н/р ген. директора

-         Средствима јавног информисања

-         Јавности

-         Архиви
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #1 послато: Септембар 25, 2012, 09:37:20 »

XVI МЕЂУНАРОДНА ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА®

VII Здравствено безбедна храна

Нови Сад, 26-29. септембар 2012.
                                             
ПОЗИВНИЦА

ПОКРОВИТЕЉ
ОРГАНИЗАТОРИ: Еколошки покрет Новог Сада, Војвођанска академија наука и уметности и Институт за прехрамбене технологије у Новом Саду

СУОРГАНИЗАТОРИ: Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Београду,

Руски државни пољопривредни универзитет-МТАА,

Институт за ратарство и повртарство у Новом Саду и Legambiente-национална еколошка организација Италије

 

Почасни, Научни и Организациони одбор

XVI Међународне Еко-конференције® 2012

VII здравствено безбедне хране

ИМАЈУ ЧАСТ ДА ВАС ПОЗОВУ

 

На свечано отварање XVI Међународне Еко-конференције®

која ће бити отворена у среду, 26. септембра 2012. године у амфитеатру JП Спортског и пословног центра ,,Војводина”

ул. Сутјеска бр. 2 са почетком у 10.00 часоваЦитат
ПРОГРАМ ОТВАРАЊА

10.00-12.00 СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ
- Пригодни културно-уметнички програм
- Поздравна реч Горана Кнежевића, министра пољопривреде, шумарства и   
  водопривреде РС и отварање Еко-конференције®
- Поздравна реч академика Кастори Рудолфа, председника Научног одбора
- Поздравна реч Николе Алексића, председника Организационог одбора
- Поздравна реч гостију
- Уводна излагања проф. др Десанке Божидаревић: ,,Са гледишта 
  потрошача-флаширана (пакована) вода Србије” и проф. др Мирјане
  Милошевић: ,,Органска пољопривреда и производња хране”
12.00-13.00 КОКТЕЛ ЗА ГОСТЕ И УЧЕСНИКЕ

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #2 послато: Октобар 12, 2012, 18:32:28 »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


У понедељак, 15. октобра ове године са почетком у 12.00 часова наставља се суђење Николи Алексићу у Основном суду у Новом Саду по приватној тужби МК Групе због наводног нарушавања пословног угледа изнетим мишљењем о њиховом уговору са биоинжињерском компанијом Монсанто. Претрес ће бити одржан пред судијом Пап Боривојем у судници на другом спрату.

У понедељак 15. октобра, српско правосуђе полаже испит из самосталности, јер је до сада доказано да у мишљењу Николе Алексића, изнетом на молбу новинара, није било умишљаја, још мање тврдњи које му приватни тужитељ ставља на терет. Никола Алексић је изабран као представник еколога Србије и оправдано забринуте јавности.

Овај процес је заправо суђење и плашење јавности, јер је Никола Алексић већ осуђен путем корумпираних медија преко којих му је запрећено вишемилионским одштетним захтевом.

На досадашњим рочиштима нису доказане тврдње приватног тужиоца, али је зато откривено ново кривично дело МК Групе. На суду је Никола Алексић изнео доказе да МК Група незаконито увози семена кукуруза која производи компанија Монсанто која нису испитана, одобрена, нити уписана у Регистар семена пољопривредног биља, што представља тешко кривично дело.

Уколико судија Пап Боривоје, на захтев Николе Алексића, није до сада поднео пријаву против МК Групе за наведено кривично дело, биће и сам прекршилац закона због чега ће и против њега бити поднета кривична пријава. О ставу судије Пап Боривоја, о његовој пресуди по приватној тужби МК Групе против Николе Алексића, као и о испиту које полаже српско правосуђе у понедељак, 15. октобра, јавност ће бити накнадно обавештена.

 

Информативна служба Еколошког покрета
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #3 послато: Октобар 20, 2012, 09:51:02 »

Никола Алексић осуђен на 3 месеца затвора


Данас је у Основном суду у Новом Саду по приватној кривичној тужби МК Групе, на основу монтиране изјаве, без доказа о намери нарушавања пословног угледа приватног тужитеља, без иједног доказа о претрпљеним штетним последицама по приватног тужитеља, на основу

Председник МК Групе Миодраг Костић

доказаних чињеница да приватни тужитељ незаконито увози семена пољопривредних култура која нису испитана, одобрена нити уписана у Регистар семена пољопривредног биља, Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада, кажњен од стране судије Пап Боривоја на три месеца затвора, условно на годину дана.
Један човек је пред Судом доказао да се над становништвом Србије спроводи геноцид, један човек је доказао да је приватни тужитељ измонтирао његову изјаву, променио јој смисао и ставио је под знаке навода да би му послужила као основ за тужбу, један човек је доказао да приватни тужитељ незаконито увози семена пољопривредних култура, један човек је доказао да је приватни тужитељ корумпирао цео систем у одбрани свог назаконитог увоза семена неиспитаних, неодобрених и у Регистар семена пољопривредног биља неуписаних семена пољопривредних култура, један човек је доказао да је новосадски суд сервис организованог криминала и да је зато био кажњен, јер становништво Србије не сме знати шта му се спрема и на који начин му је осмишљен нестанак са лица Земље.
Тај човек се зове Никола Алексић и Еколошки покрет се поноси њиме.
Еколошки покрет се не може заплашити, још мање ућуткати. Колико сутра, против судије Пап Боривоја биће поднета кривична пријава због злоупотребе службеног положаја, због кршења Закона о судијама и биће затражено његово разрешење као судије.
Нису судије божански изасланици који могу по свом нахођењу, без материјалних доказа или супротно материјалним доказима, да пресуђују и одлучују о судбинама обичних људи. То време је давно прошло, а ако неко помисли да се вратило, разуверићемо га.
Народ је највећи и последњи судија. ( 19 Oct 2012, Еколошки покрет Новог Сада)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #4 послато: Октобар 21, 2012, 22:17:13 »

УПОЗОРЕЊЕ ЈАВНОСТИ НА ПОЈАВУ НОВЕ ОБМАНЕ ОДГОВОРНИХ ЛИЦА О СПРОВОЂЕЊУ ГЕНОЦИДА НАД СТАНОВНИШТВОМ СРБИЈЕ


Председник Републике Србије, Влада Србије, Генералштаб Војске Србије, бивши и садашњи, полиција и жандармерија, народни посланици и све државне структуре савршено знају ко, како и зашто спроводи геноцид над становништвом Србије. Знају зато што су лично обавештени, по имену и презимену. У току  2011. године три пута сам лично носио у писарницу Народне скупштине по 250 коверата адресираних на све посланике по имену и презимену и за сва министарства и институције, са обавештењем о каквом геноциду над становништвом се ради и захтевом за тренутним прекидом. На Светски дан заштите животне средине, 5. јуна 2011. године Еколошки покрет Србије је организовао општенародни протест пред Народном скупштином на коме су усвојени закључци о прекиду спровођења геноцида над становништвом запрашивањем отровима са неба и заустављањем припрема легализације генетски модификованих организама у Србији. О закључцима општенародног протеста су упознати сви државни органи, а Прво основно тужилаштво у Београду је отворило истрагу на основу изнетих чињеница на јавном протесту. До сада се тужилаштво није огласило иако је било, на наш позив грађанима Србије, затрпано материјалним доказима и сведочењима о предмету истраге. Ове године сам по други пут заложио своју слободу и 6. октобра сам пред Народном скупштином, на уредно пријављеном личном протесту, позивао војску и полицију да ухапсе председника Србије, Владу и Генералштаб због издаје народа и државе, позивао сам их да бране Устав, да стану уз народ и коначно зауставе геноцид, пре него сви помремо. Ухапсили су мене, просто им било, али су зато десет дана касније они поставили јавно питање Влади и министру одбране, ко их то трује и ко је то дозволио! Синдикат српске полиције је стао иза мене и поставља иста питања држави Србији. Браво Полицијо! Ви и ваша деца сте подједнако угрожени, нема изузетака, свима нам је исписана смртна пресуда.
Полусвет на власти који је издао народ и државу, видећи да се организована држава (полиција) окреће против њих и њихове издаје, смислио је нову обману полуживих становника Србије. Замислите такву гадост и поквареност; они који су издали народ и државу, стају на страну народа и као траже да се испитају чињенице о јавно изнетом признању Џона Холдрена, саветника за науку председника САД, да САД већ 16 година запрашују човечанство опасним хемијским једињењима, изнетом на конференцији за новинаре 15. новембра 2011. године. Пре  само месец дана председница странке Зелених у шведском парламенту је јавно признала да се и шведски народ запрашује и трује са неба опасним хемијским једињењима. У Србији Оливер Дулић и Расим Љајић траже да се и то признање преиспита; одакле она располаже са таквим информацијама! Па, ако је и од тог полусвета, превише је. Они би да формирају комисију, можда би звали за сведока и самог председника САД  да им сведочи о очигледним појавама на небу Србије. А онда би се обратили јавности да им саопште да су то нормални издувни гасови авиона, који ето, морају да остављају трагове за собом и да је то једина истина.
Еколошки покрет Новог Сада је уз помоћ једне академије наука и уметности, четири универзитета, од тога три државна и два института светског реномеа, уз традиционално покровитељство Матице српске и пети пут заредом покровитељством Уједињених нација, организовао 15. Међународну научну Еко-конференцију о заштити животне средине градова и приградских насеља. На свечаном отварању Еко-конференције приказан је рад чланова Еколошког покрета под називом:,, Хемијски трагови као глобална еколошка претња,, у коме су до у најмању ситницу документоване све чињенице о хемијском запрашивању становништва и природе са неба опасним отровима. Копију тог рада добили су сви народни посланици по имену и презимену и све државне институције Републике Србије. Прећутали су геноцид и дозволили су да се он настави са све већом  жестином. Наведене особе, које су наводно стале на страну писања Курира, треба да знају да Курир објављује делове наведеног научног рада са 15. Еко-конференције. Нова обмана са "истраживањима и утврђивањем чињеница о траговима на небу" им неће проћи. Грађани који се сваки дан запрашују отровима као  да су инсекти, а не људи, још имају довољно разума да схвате ко их трује и ко их је издао, али исто тако и снаге да суде издајницима који су издали и народ и државу и угрозили будућност чак и будућим генерацијама.
Позивам грађане Србије да изврше пресудан притисак на полицију и војску, они морају стати уз народ и зауставити геноцид, јер су и они сами и њихова деца угрожени као и остатак Србије. Организујте свакодневне протестне  скупове пред Председништвом, Владом, Генералштабом, камповима војске и жандармерије, станицама полиције, на улицама, где год видите униформисано лице, станите испред њих и захтевајте одговор на питање када ће зауставити издају народа и државе, вуците их за рукав, тражите одговор, трчите за њима, вичите, називајте их издајницима што на крају и јесу, то је ваше природно, уставно и законско право. То је једини начин да питање геноцида овог народа  покренемо са мртве тачке и решимо једном заувек, заједно са издајом народа и државе.
 Ја, Никола Алексић, стављам се на располагање Војсци Србије и полицији да им пружим све  потребне информације или да их поведем у одбрану слободе и права на живот и опстанак.Никола Алексић, лично
***

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #5 послато: Јануар 19, 2013, 20:59:21 »


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=F6HWdO5EM5k" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=F6HWdO5EM5k</a>


Цитат
Београд, 17. јануар 2013. године 12 часова Никола Алексић председник ЕКО-ПАТРИОТСКЕ коалиције, други пут после избора 2012. године изашао је испред Народне скупштине Србије.
Никола дужи низ година упозорава јавност на опасност пољопривредне производње засноване на ГМО.У својој борби дотакао је Монсанто мултинационалну компанију чиме је директно излагао своју породицу и себе опасности, зарад добра и будућности генерација Србије које би требало да израсту у здраве, нормалне и слободне људе. Човек који може своје пензионерске дане да проведе у шетњи поред Дунава не одустаје од борбе за будуће нараштаје! Никола Алексић је још једном доказао да је борац и човек од речи.Човек у српској јавности познат под два имена:Баш Челик и Човек од речи звани ОБРАЗ.
"Само влада националног спаса може зауставити агонију Србије, али Влада у којој не би било места ни за једног издајника који су од 5. октобра 2000-те убили Србију, уништили производњу, распродали фабрике, а народ оставили на улици... Сада би хтели и нашу будућност да продају легализацијом генетички модификованих организама, тог геноцидног патента измишљеног ради смањења броја људи на планети." Никола Алексић
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #6 послато: Јануар 19, 2013, 22:24:22 »

САОПШТЕЊЕ

Никола Баш Челик се безбедно вратио из Београда где је на пријављеном личном протесту испред Народне скупштине јавно позвао војску, полицију и жандармерију да зауставе издају народа, да бране Устав, да стану уз свој народ и ухапсе председника Србије, Владу и Генералштаб и распусте Народну скупштину због издаје народа и државе. Ноћну резолуцију Народне скупштине о Косову и Метохији назвао је врхунцем деценијске издаје ненародног издајничког режима. Народну скупштину је оптужио да води антидржавну и антинационалну политику због чега је затражио од војске и полиције да распусте Народну скупштину и власт предају народу. Од војске, полиције и жандармерије Никола Баш Челик је затражио да подрже Владу националног спаса која једино може да извуче Србију из агоније у коју су је гурнули издајници, зато што у Влади националног спаса нема места нити за једног издајника који се налазио на власти или положају од 2000-те године. Никола Баш Челик је полицију назвао првим жртвама издаје народа и оптужио их је да је њихов Синдикат српске полиције због десет хиљада динара ванредне помоћи добијене од Владе одустао од тражења одговора на јавно постављено питање председнику Србије и министру одбране ко нас то запрашује отровима са неба и ко је то дозволио. Питао их је да ли је десет хиљада динара цена за здравље њихове деце када су одустали од штрајка због геноцида, а штрајковали су због ципела које нису биле саставни део униформи. Затражио је од припадника војске, полиције и жандармерије да погледају својој деци у очи када се врате кући и објасне им зашто су им издали право на живот и будућност. Потом их је Никола Баш Челик на крају личног протеста упозорио да се час одлуке приближава, да ће врло брзо морати донети одлуку да ли ће стати уз народ или бити против сопственог народа.

Полиција је после два хапшења Николе Баш Челика због протеста на претходна два, исто уредно пријављена лична протеста на истом месту из разлога толерисања геноцида над становништвом Србије од стране режима, овог пута одобрила лични протест и није га противправно ухапсила. Промена односа полиције према Николи Баш Челику указује да свест припадника полиције полако сазрева. То још више потврђује чињеница што је Синдикат српске полиције стао на страну Николе Баш Челика после другог протеста и хапшења и јавно поставио питање председнику Србије и министру одбране ко нас то трује запрашивањем отровима са неба и ко је то дозволио.  Такав став о свести полиције не умањује ни чињеница што је исти синдикат одустао од тражења одговора од прозваних на јавно постављена питања у жељи да својим припадницима обезбеди по десет хиљада динара ванредне предновогодишње помоћи коју им је Влада Србије понудила под условом да одустану од захтева за одговором на постављена питања.

Свестан стања у полицији и услова под којим обављају тежак, одговоран и опасан посао, Никола Баш Челик им се у разговору после протеста ставио на располагање, ако не могу да нађу часнијег вођу, да их он поведе у обрачун са издајничким режимом.
Чланови Еколошког покрета Новог Сада, Патриотског блока и Екопатриотске коалиције су поносни што имају таквог директора, председника и вођу.


ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #7 послато: Јануар 23, 2013, 00:45:34 »

Докле и зашто

Зашто поново пуцате на децу са Бистрице?

Зашто нас поново убијате?

Зашто мртвима не дате да имају мир и спокој?

Неке од тих мртвих сте ви убили!

Зашто се са живима обрачунавате преко мртвих?

Кукавички је то, нељудски и  нецивилизовано!

Експлозивом рушите споменике, хоћете на цркве!

Не можете ипак све да порушите!

Имате ли ви Бога?

Веујете ли у Алаха?

Што постите за Бајрам и славите Рамазан?

Бојите ли се да вам се некако тај ваш зулум над мртвима не врати?

Ако сте верници, будите сигурни вратиће вам се!

А ми, жене расељене са Косова и Метохије

сад још боље знамо са ким смо живеле.

Престаните, аман!

Покажите да више нисте номади, него "цивилизован европски народ" како се представљате.

Нама остаје да учинимо све како би обрачун живих преко мртвих једном заувек престао!

ЖЕКИМ
***

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #8 послато: Фебруар 03, 2013, 02:43:34 »

Молимо вас објавите ово наше писмо "како је професор Гимназије у КМ украо хуманитарну помоћ за своје село"
 


Поштовани,

обраћамо вам се у име групе добротвора, Американаца и Срба који живе у Америци, а који су скупили помоћ за две српске енклаве на Косову и Метохији (за села Милошево и Шљивово), а чије је поверење Предраг Клајић, професор социологије у Гимназији у Косовској Митровици, изиграо, и новац намењен хуманитарној помоћи украо.


Од почетка деведесетих скупљамо помоћ за многе српске крајеве. Од 2011. године смо прикупљену помоћ углавном слали за наше људе на Косову и Метохији. У договору са људима који познају ситуацију на КиМ решили смо да скупљену помоћ поделимо српским енклавама.

Преко интернета, смо видели апел Предрага Клајића, који је молио браћу Србе да помогну мештанима његовог села Милошево. Он је, према фотографијама и порукама које је стављао у то време на своју Фејсбук страницу, добио значајну помоћ у роби од многих хуманих људи из Србије и иностранства. Ступили смо у контакт са Клајићем који нам је описао веома тешку ситуацију у његовом селу и обећао сваку помоћ и сарадњу у расподели средстава која смо прикупили. Тако смо решили да један део средстава које смо скупили поделимо у косовским селима Милошево и Шљивово.

Ми смо скупили новац и пребацили га у Београд једном господину који због објективних разлога није могао да оде и подели новац. Желели смо да се што пре подели помоћ за Милошево и Шљивово, да бисмо се посветили сакупљању помоћи за завршавање изградње куће за породицу са много деце са Космета и то пре зиме.  Клајић нам је рекао да он може без проблема да оде и подели новац људима у Милошеву и у селу Шљивову. Преузео је новац од господина из Београда 17. априла 2012. и крајем априла нам је јавио да је кренуо на пут. Првог маја нам је јавио да га је пресрела албанска полиција, претукла и одузела му новац. На сва наша питања да нам пошаље више информација о догађају (с ким је ишао, где је тачно пресретен, какве су повреде које је задобио) он је одговарао да се плаши за безбедност своје породице у Милошеву и да не може да нам одговори на наша питања. Рекао је да ће узети кредит да врати новац у року од 30 дана, али после је почео да нам прича како му је плата мала и да он не може да добије кредит. Пошто у његову причу без икаквих доказа и информација нисмо веровали, он нам је написао  да му не преостаје ништа друго него да се убије јер му ми не верујемо и сумњамо у његово поштење.  Кад смо га упозорили да ћемо се обратити медијима и полицији како бисмо повратили новац, он је преко нашег контакта у Београду претио и њему и нама да ће се светити да би "заштитио своју породицу".

Крајем јуна смо предали све информације о овом немилом догађају Вишем јавном тужилаштву у Косовској Митровици у нади да повратимо новац скупљен од добротвора. Очекујемо да је до сад већ покренута тужба против Предрага Клајића.

Петог новембра 2012. године смо добили поруку од Клајића у којој признаје да је новац злоупотребио. Поруку вам доле прослеђујемо. Исту поруку је Клајић ставио и на своју фејсбук страницу.

Pre nekoliko meseci, na apel za pomoć stanovnicima Miloševa, grupa dobrotvora iz dijaspore odgovorila je i poslala pomoć u novcu od 6975 američkih dolara. Novac je pre par meseci stigao u Beograd kod S.G. koji me je nedugo zatim pozvao i zamolio da novac uzmem i podelim mestanima sela Milosevo i Sljivovo. Tacno 93. mestana sela Milosevo i Sljivovo trebalo je da dobiju po 75. americkih dolara. Novac sam uzeo od S.G. i krenuo na KiM. Nedugo po dolasku u Mitrovicu doziveo sam i preziveo tezu saobracajnu nesrecu u kojoj sam napravio stetu na tri automobila. Morao sam da isplatim sva tri automobila i tako skoro tri cetvrtine novca iz humanitarne pomoci potrosim na isplatu stete. Ovom prilikom izvinjavam se dobrotvorima sto sam se drznuo da njihov novac uzmem u licne svrhe tj u nadoknadu stete koju sam pricinio u saobracajnoj nesreci. Ovaj nemili dogadjaj me jako steze i ne da mira i jednostavno sam morao da ovo podelim sa svima. Nadam se da ce dobrotovori imati razumevanja i sacekati da novac nekako prikupim i da im se ta sredstva vrate. Ono sto me najvise pogadja jeste obraz koji sam ukaljao ali ne svojom namerom i ne svesno i ne svojom voljom zeleci da se ovo ovako desi...Molim vas da mi date vremena vam novac vratim, ne znam koliko ce mi vremena trebati i koliko vi imate strpljenja. Ovo je istina. Nadam se da cete imati makar malo razumevanja i molim vas da ovo prenesete donatorima koji su poslali novac. Nadam se da ce sve biti dobro i da ce novac stici onima kojima je namenjen. Jos jednom, prastajte.


Питамо се да ли је таквом човеку место у школи да погрешно васпитава младе генерације које треба да воде земљу у духовни, морални и економски препород у овим и будућим тешким временима за наш народ.

Уверили смо се много пута скупљајући помоћ да је тешко донаторе охрабрити јер увек има сумњичавих који кажу 'Ко зна где ће та помоћ завршити?'. Сад испада да су у овом случају ти људи били у праву.

Најтеже од свега нам је што ми, док нам Клајић не врати украдени новац, нећемо моћи да помогнемо никоме јер не можемо да изађемо пред пријатеље и хумане људе и тражимо нове донације док ову нисмо поделили.

У име добротвора с поштовањем,


Др Мирјана Петровић
Професор др Јасмина Вујић
Професор др Драгослав Грбовић


Саратога, Калифорнија
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #9 послато: Април 04, 2013, 08:58:58 »

Председнику Републике Србије Томиславу Николићу

Влади Републике Србије


БЕЗУМНА ИГРА

Трагедија народа - у српској историји незабележена.
У предизборној кампањи политичка злоупотреба КОСОВСКОГ ЗАВЕТА данас је у потпуности огољена.

Одрекли сте се народа коме припадате и националних интереса у име лихварско-атеистичке интернационале. Пристали сте да нас утерујете у Нови светски поредак који не допушта постојање државе Србије утемељене на њеним природним основама.

За такву политику немате мандат!

Опстанка Србије нема без поштовања наше духовне вертикале. То је судбина Срба, то је српски крст, то је кроз исторју одређено опредељење за одбрану националног идентитета - у борби против разних светских силника.
КОСОВСКИ ЗАВЕТ није за дневно-политичку борбу. Он је међаш пред којим не бирамо да ли губимо главу или душу. Он брише страх од смрти –он преплиће живот и смрт... наставља живот после смрти.
Ви сте већ мртви међу живима. Одричете се традиције у којој је оставрено јединство живих и мртвих - одржавања обичаја у славу мртвих - заборавили култ предака.

Намерни сте да признате државу на злочину грађену.

Немате нашу подршку и зато не помишљајте да потпишете бриселске папире.

Потписивањем тих папира постајете саучесници у:
•   Рушењу наших светиња;
•   Преоравању гробаља;
•   Злочинима над онима који су бранили свој праг;
•   Трговини српским органима;

Најстрашније од свега је саучесништво у испуњењу шесте тачке немачких услова која тражи промену свести. Хоћете силницима да поклоните колевку српског народа и ЗАВЕТ којим су са мајчиним млеком задојени.

На све то немате право.

Жене са Косова и Метохије (читај жене целовите Србије) у своје име –у име својих очева, браће, мужева, синова... опомињу вас да нас није могуђе застрашити глађу, немаштином, страдањем... – све ћемо поднети али се нећемо одрећи себе – нећемо издати претке и обрукати потомке.
„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“
Не постоји ни један разлог да наставите бриселске преговоре. Напротив!
Национални интерес захтева да сместа прекинете ту безумну игру - разговоре у Брислу.
Скупштина Удружења жена са Косова и Метохије
_______________________________________
Коло српских сестара Призрена
_______________________________________
Коло српских сестара Пећи
_______________________________________
Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији
_____________________________________________
Удружење породица несталих и киднапованих на Косову и Метохији
______________________________________________
Удружење родитеља „Вера, Нада, Љубав...“
______________________________________________
Завичајно удружење Трепчанаца
______________________________________________
Завичајно удружење Митровчана
______________________________________________
Завичајно удружење Гораждевац
______________________________________________
Завичајно удружење Гораждевац
______________________________________________
Покрет за Косово и Метохију у СрбијиЗ
______________________________________________
Иницијатива „Никад граница“
______________________________________________


30.03.2013.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #10 послато: Април 07, 2013, 00:24:43 »

Саопштење синдиката српске полиције


Саопштење: Немојте подлећи притисцима Запада


У овим тешким данима који су пред нама, када западни моћници ултимативно условљавају државни врх Србије да се одрекне својих гробова, палих јунака из свих ратова, манастира и светиња, и свог народа на Косову и Метохији, чланови и руководство Синдиката српске полиције желе да охрабре државни врх Србије, а посебно нашег министра и премијера Ивицу Дачића да одоли притисцима и донесе исправну и мудру одлуку, пресудну за будућност грађана Србије.

Поздрављамо чврст став државног врха, Владе Републике Србије, премијера Ивице Дачића, првог потпредседника Александра Вучића и свих других који одолевају притисцима запада у настојању да нам ослабе преговарачке позиције, стављајући нам у изглед да ће нам пут у ЕУ бити отежан ако не пристанемо на ултиматуме сепаратиста.

На жалост, стиче се утисак да неке странке у Србији, односно чеони људи тих странака, сматрају да понуђен споразум треба прихватити чак и ако тиме губимо и ово мало што имамо на Косову и Метохији а све зарад кредибилитета у односима са међународним партнерима, и ако је очигледно од тога немамо никакве конкретне користи.
Срамно је помислити, а камоли рећи, да треба прихватити понуђено решење за Косово и Метохију, као и да треба затворити део историје и окренути се будућности!?


Ми полицајци Републике Србије, питамо се каква је то земља која треба да заборави прошлост и на чему треба да градимо своју будућност? Да ли на темељима сазданим од лажи запада да смо агресори, лопови, убице и ратни злочинци? Да ли на таквој лажној слици пропагандиста са запада треба да градимо будућност, или поносно уздигнуте главе кажемо ко смо какви смо и какви ће мо бити.

Историјска је чињеница да су Срби као народ, водили искључиво одбрамбене ратове, да смо били мета многих освајача, да су нам насилно отимали територију а уједно покушавали да сломе дух поштеног и слободарског народа, ево то чине и сада у 21. веку.

Април је месец када се сећамо НАТО агресије и бомби, када су нас бомбардовали и савезници у 2. Светском рату, када је смрт над цивилима била колатерална штета, када и дипломатијом покушавају да нам отму Косово и Метохију а народ натерају у егзодус! Ево, ових дана у априлу месецу нам и даље прете, као да претњи, ратова и бомби није било довољно!?

Синдикат српске полиције позива све важне чиниоце у Србији на национално јединство, да подрже премијера и првог потпредседника Владе Србије, који су спречили покушај да се укину институције државе Србије на Косову и Метохији и замене институцијама лажне државе Косово.Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган Жебељан

Београд, 06.04.2013.год.(Синдикат српске полиције)Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #11 послато: Април 12, 2013, 06:23:42 »

Александар Дражић позван да се јави судији Прекршајног суда због организовања протеста "Резолуција = Капитулација"

            
Српска радикална странка обавештава јавност
да је Александар Дражић, председник Градског одбора Београда Српске радикалне странке и члан Председничког колегијума, позван да се јави судији Прекршајног суда, због организовања протеста Српске радикалне странке поводом доношења срамне резолуције у Скупштини Републике Србије 12. јануара ове године.  
Подсећамо да је протест "Резолуција = Капитулација" био пријављен полицији, али није био одобрен, јер није био пријављен у законском року.

Српска радикална странка оштро осуђује овај потез режима,
као још један у низу репресивних мера усмерених против наших функционера и чланова.  Поводом покретања овог прекршајног поступка,
Дражић ће се обратити новинарима
испред зграде Суда, у ул. Тимочка 14 у петак, 12. априла, у 12 часова
.


(Миљан Дамјановић)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #12 послато: Април 13, 2013, 03:47:38 »

Дражић: Режим наставља прогон Српске радикалне странке

Александар Дражић: Полицијска управа за Град Београд упутила је захтев Прекршајном суду у Београду да се покрене поступак преотив мене на основу Члана 154 Закона о прекршајима, због извршеног прекршаја из Члана 15, Став 1, Тачка 2 Закона о јавном окупљању. Наиме, Српска радикална странка је 11. јануара 2013. године обавестила Полицијску станицу Стари Град да ће се 12. јануара 2013. одржати скуп поводом седнице Народне скупштине са тачком дневног реда: Резолуција о Косову и Метохији.

Српска радикална странка, као ни јавност у Србији, пре 10. јануара увече није имала информацију да ће се седница Скупштине уопште одржати и да ће на дневном реду бити поменута тачка. Из тог разлога Српска радикална странка у свом обавештењу Полицијској станици Стари Град није испоштовала рок од 48 сати за пријављивање скупа.

Српска радикална странка сматра да је много већи политички, морални и људски прекршај да се тог дана нисмо појавили испред Народне скупштине у односу на ово што стављају на терет мени, односно Српској радикалној странци.

Овим покренутим поступком против мене режим практично покреће поступке против Српске радикалне странке. Тај приступ режима према опозиционој странци је незапамћен, али Српска радикална странка неће бити уплашена њиховим бруталним прогањањем српских радикала. Српска радикална странка ће још мотивисаније кренути у борбу против актуелног режима, пре свега по питању Косова и Метохије.

Руководство Српске радикалне странке практично је и најавило да ће на питању Косова и Метохије рушити актуелни режим.

Овим скуповима које организује, Српска радикална странка указује на све неправилности које актуелни режим, како на републичком тако и на свим осталим нивоима, чини према грађанима Србије. Српска радикална странка организује скупове у свим већим центрима и то је доказ да смо све више спремни да покажемо грађанима Србије да је Српска радикална странка једина опција која штити интересе грађана Републике Србије, и не само то, већ и националне интересе.

Српска радикална странка ће у наредном периоду широм Србије организоватио скупове. И ово данашње окупљање је практично забележено од стране представника МУП-а, који такође примедбују на начин организованости Српске радикалне странке. Ми се, наравно, на то нећемо освртати.

Ово није први поступак који режим покреће против функционера Српске радикалне странке.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=uDYfmPvxuT4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=uDYfmPvxuT4</a>


(Миљан Дамјановић)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #13 послато: Април 13, 2013, 23:18:06 »

Позив на ванредну конференцију Комитета за одбрану Војислава Шешеља поводом одлагања изрицања првостепене пресуде ШешељуКомитет за одбрану Војислава Шешеља ће у недељу, 14. априла, у 12 часова, одржати ванредну конференцију за новинаре поводом поновнoг одлагања изрицања првостепене пресуде Војиславу Шешељу за 30. октобар ове године, што је годину и 7 месеци након окончања суђења и чак 10 година и 8 месеци од почетка поступка у Трибуналу.


Конференцији ће присуствовати чланови Комитета и највиши функционери Српске радикалне
странке: заменик председника СРС и кејс менаџер, Немања Шаровић, потпредседник СРС и правни
саветник Војислава Шешеља, др Дејан Мировић, потпредседници Вјерица Радета и Зоран Красић, као и
генерални секретар, др Ана Симоновић.
Информативна служба


(Миљан Дамјановић)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #14 послато: Април 17, 2013, 14:18:10 »

ЈАВНИ ПОЗИВ НОВОСАЂАНИМА

У четвртак, 18. априла ове године, у Синагоги, Јеврејска ул. бр. 9 са почетком у 19.00 часова, Еколошки покрет Новог Сада по четврти пут додељује Медаљу части Новог Сада на пригодној свечаности у виду концерта под називом "Бисери музичке литературе" који ће бити одржан у част проф. мр Вере Ковач-Виткаи, примадоне Опере СНП у пензији која је овогодишња добитница Медаље части Новог Сада за свој животни допринос развоју музичке културе и уметности.

На концерту ће певати једанаест оперских певача бивших студената проф. мр Вере Ковач- Виткаи на које је пренела своје умеће певања и који су данас постали окосница Опере СНП:

   ДАНИЈЕЛА ЈОВАНОВИЋ-СОПРАН
   ВИОЛЕТА СРЕЋКОВИЋ-МЕЦОСОПРАН
   АГОТА ВИТКАИ-КУЧЕРА-СОПРАН
   СЕНКА НЕДЕЉКОВИЋ-СОПРАН
   ЖЕЉКА ЗДЈЕЛАР-МЕЦОСОПРАН
   ЉИЉАНА ЛИШКОВИЋ-СОПРАН
   ЗОРИЦА БЕЛИЋ-СОПРАН
   САША ПЕТРОВИЋ-ТЕНОР
   ГОРАН СТРГАР-ТЕНОР
   ГАБОР ЗОЛТАН-БАРИТОН
   ЖЕЉКО АНДРИЋ-БАС
КЛАВИРСКИ САРАДНИК: САЊА КАРАЏИЋ

Медаљу части Новог Сада добитници ће предати академик Кастори Рудолф, председник Скупштине Еколошког покрета Новог Сада.
Образложење награде ће прочитати Татјана Вулин.
Улаз на концерт је слободан.ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #15 послато: Април 21, 2013, 02:39:15 »

Радикали, ДСС, 1389 – Ми, Срби са севера вас молимо: окупите се и формирајте "Српски патриотски фронт" или како га код назвали, само га за име Бога формирајте!


БУДИМО ДАНАС СРБИ
И
НАРОД ДОСТОЈАН ПРЕДАКА СВОЈИХ,
ОДБРАНИМО ЗАЈЕДНО СРБИЈУ!

И ви старији, угледајте се на МЛАДУ СРБИЈУ КОЈА ДОЛАЗИ,
на младе "ЗАВЕТНИКЕ"
који показују да Београд иако најнесрбскији град на свету, ипак није мртав, није град зомбија, већ да има живота, има будућности, има и части!

И још једном:
НИШТА НИЈЕ ГОТОВО, ТЕК ПОЧИЊЕ!

(Небојша Јовић)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #16 послато: Април 22, 2013, 01:41:04 »

Отворено писмо др ВОЈИСЛАВУ КОШТУНИЦИ
председнику Демократске странке Србије

Парафирањем ултиматума Европске уније да се одрекнемо српског Косова и Метохије због добијања датума за почетак преговора
исписана је најсрамнија страница српске историје.

Представници издајничког режима који предводе Александар Вучић, Ивица Дачић и Томислав Николић
данима су обмањивали грађане Србије да уцену САД и ЕУ неће прихватити како би отупили оштрицу реакције народа поводом издаје свете српске земље.
Сматрам да параф Ивице Дачића нема никакву правну снагу
јер је у супротности са Уставом Републике Србије,
Резолуцијом Савета безбедности број 1244
и
националним интересима српског народа.

Нико нема мандат да брутално погази Устав Републике Србије
и
да АП Косово и Метохију претвори
у независну шиптарско-терористичку "државу Косово" .

Српска радикална странка одавно је прозрела намере Николића и Вучића
и њихову спремност да предају Косово и Метохију.
Иако сте често изјављивали да сте против издаје Косова и Метохије,
Ви сте  погрешили у процени и више пута подржали Томислава Николића и Александра Вучића,
верујући, ваљда, да они нису спремни на издају државних и националних интереса.

Данас више нема ни зрна сумње.
Александар Вучић, Ивица Дачић и Томислав Николић
чине све што је у њиховој моћи у циљу формирања НАТО државе на територији Републике Србије.

Ако искрено желите да заштитите интересе Србије и српског народа,
ако искрено мислите да је Косово и Метохија неотуђиви део Србије,
Српска радикална странка Вас позива да све будуће активности у борби против идајничког режима координишемо и удруженим снагама спречимо цепање Србије.
Спремни смо да све страначке разлике и међусобне замерке из претходног периода оставимо по страни
јер је за нас Србија и одбрана Косова и Метохије изнад личних и страначких интереса.

Позивам вас да лично присуствујете и обратите се на великом народном протестном скупу који Српска радикална странка организује под називом „ НЕ ДАМО КОСОВО И МЕТОХИЈУ“ у понедељак 22. априла 2013. године у 18 часова на Тргу Републике у Београду.

Спреман сам да присуствујем и учествујем у протесту који Демократска странка Србије организује истога дана испред Филозофског факултета.

Српска радикална странка упозорава да издаја Косова и Метохије није крај покушајима распарчавања Србије.
Демократска странка већ је предложила Декларацију о уставним и законским правима Војводине као први конкретан корак ка остварењу сепаратистичких и аутономашких амбиција.

Свесни смо и опасности која се надвија над Источном Србијом, Јужном Србијом и посебно Рашком облашћу.

Надам се  да сте и Ви свесни ових опасности што је разлог више да удружимо снаге у одбрани Србије.

Одлука је на Вама!Срдачан поздрав,
Заменик председника
 СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ
Немања Шаровић
У Београду,
21. април 2013. године

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #17 послато: Април 23, 2013, 17:06:47 »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ИЗДАЈЕ НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА СРБИЈЕ

Маске су коначно спале са лица актера преговора о издаји националних интереса српског народа на Косову и Метохији.
Издаја је учињена, сада постаје јасно зашто је створена Српска напредна странка, зашто су бирачки спискови допуњени са најмање 900.000 (деветсто хиљада) покојних бирача, зашто су челници ЕУ Томиславу Николићу у 17.00 часова честитали победу иако је гласање трајало до 20.00 часова. Он је био њихов фаворит, њихов будући извођач радова, биран и спреман да одигра своју улогу издајника када дође време.
Издаја није учињена када је онај несретник са коферчетом парафирао споразум. Издаја је учињена још онда када је повучена тужба против злочинаца који су нам у 21 веку уништили привреду бесомучним бомбардовањем и загадили природу уранијумским бомбама за следећих 5.000 (пет хиљада) година, када је укинута стајаћа војска, а целокупно артиљеријско и друго оружје претопљено у смедеревској железари. Издаја траје од када су претходници изместили разговоре изван надлежности Уједињених нација и пренели их на неовлашћене преговараче из Брисела. Издаја траје од када су издајници датум за преговоре о уласку у ЕУ подредили територијалној целокупности Србије, без да су за то питали народ о чијој будућности се ради. Издаја траје од 2000-те године, јер за све што је рађено није постојало овлашћење народа, зато одговорност за издају сносе сви који су учествовали у власти од 2000-те године, до оних који су на издају ставили свој параф као трајно издајничко знамење које ће издајника и његову породицу пратити кроз векове.
Зато данас сви наведени немају право да ,,предводе,, народ у протестима, шетњама итд., још мање да се намећу народу као спасиоци или нове вође.
Још је веће превара заказивати протесте и ,,шетње,, без јасно одређених циљева протеста и то испред Народне скупштине, а не тамо негде даље од објеката који симболишу једну државу.
Власт се мора вратити народу, како због издаје, још више због нелегитимности вршења функција власти, јер је власт изабрана на основу расподеле најмање 900.000 (деветсто хиљада) гласова покојних бирача, уз крађу гласова и фалсификовање изборне воље народа. Народна скупштина се мора распустити, мора се прогласити ванредно стање, а сви издајници и саучесници  привести Народном суду због издаје народа и државе.
 
Ко то може урадити?

Може народ ако изађе на улице, као што је на превару изведен 6. октобра 2000-те године, али то може и војска и полиција који имају уставне и законске обавезе да сачувају Уставом и законом утврђени друштвени поредак и територијалну целовитост Републике Србије. Први начин не гарантује избегавање проливања мора крви, што нико не жели нити призива, а други се намеће као обавеза, јер су војска и полиција законом плаћени и задужени да штите Уставом и законима наметнуте дужности.  Свако другачије поступање војске и полиције представљаће саучесништво у издаји народа и државе Србије.
Никола Алексић, председник Патриотског блока и директор Еколошког покрета Новог Сада је три пута ишао потпуно сам на Народну скупштину испред које је позивао војску и полицију да похапси издајнике народа и државе, да бране Устав и да стану на страну народа у борби за опстанак Србије и српског народа. Данас његове речи звуче пророчански када је 17. јануара 2013. године испред Народне скупштине позивао полицију да ухапсе свог министра ,,пре него целу Србију завије у црно”. Тада им је још рекао; ,,...ако немате никог часнијег да вас предводи у обрачуну са издајницима, ја вам се стављам на располагање”. Човек који је три пута жртвовао сопствену слободу ради будућности српског народа и државе, спреман је и свој живот да положи у борби против издајника уколико буде имао следбенике.ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ПАТРИОТСКОГ БЛОКА

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #18 послато: Април 23, 2013, 18:29:29 »

Порука уставобранитељском сабору српског народа Косова и Метохије и свих који признају једино Србију као своју државу:


Поштовани наши суграђани,

Ви сте део нас и ми смо део Вас. Власт која је 19. априла парафирала споразум у Бриселу није део нас и вас, она није више легитимна власт у Србији. Они су освојили власт и добили гласове који су им омогућили да формирају Владу и скупштинску већину тако што су обећавали да ће поништити све договоре који иду на штету Србије, и да се никада неће одрећи Косова и Метохије. Коме није било јасно досада, сада је јасно – они су безочно лагали. То значи да су и њихова Влада и њихова скупштинска већина лажне и да све што буду потписали или изгласали – не може да има никакав легитимитет. Као што не може да буде законит ниједан акт који буду донели који крши Устав Србије.

Ви ћете донети одлуку о формирању скупштине. То ће бити једино демократски изабрано тело у Србији које поштује Устав и које га брани. Такозване паралелне структуре сада су само оне које крше Устав Србије. Сада усклик КОСОВО ЈЕ СРБИЈА има не само емотивну, већ и правну тежину. Останите чврсто на том тлу, и имаћете нашу подршку. Стојимо вам на располагању и братски вас поздрављамо.
У име иницијативе "Никад граница"

Александар Павић

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #19 послато: Мај 07, 2013, 23:54:30 »

ПОЗИВ ЗА СУД


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ О НАСТАВКУ ПОЛИЦИЈСКОГ И СУДСКОГ ПРОГОНА  НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА


Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада је поново добио позив да се појави пред судијом за прекршаје, овог пута је то уредан позив са копијом Захтева за покретање прекршајног поступка који је покренуло Министарство унутрашњих послова, ПУ Стари град, Београд.

На терет Николе Алексића се ставља одржавање јавног скупа иако је он уредно писаним путем пријавио полицији лични протест 6. октобра 2012. године и покушао да га изведе, али је интервенцијом полиције био спречен и ухапшен.
Овим гестом полиције у Србију је уведена диктатура и погажена су људска права и основне слободе које грађанима држава потписница Европске конвенције о заштити људских права и основних слобода ова конвенција гарантује.
Свака међународна конвенција која је ратификована у Народној скупштини, као што је наведена конвенција, има већу снагу од домаћег законодавства, подразумевајући и устав земље потписнице конвенције, по тумачењу међународног јавног права. Али такво тумачење се не односи на Србију и на Николу Алексића. У Србији је међународно јавно право неважеће, а на Николу Алексића се не односе домаћи закони, нити престаје полицијски и судски прогон. На три суђења поводом саобраћајних незгода, којом приликом су Николу Алексића само у једној години три пута обарали аутом са бицикла у класичним сачекушама, сви виновници су ослобођени било какве одговорности због угрожавања безбедности у саобраћају са тешким последицама по жртву. Чак и пијани возач који је Николу Алексића у четвртој саобраћајној незгоди оборио на пешачком прелазу за време зеленог светла за пешаке, ослобођен је било какве одговорности и због пијанства, исто тако и због саобраћајног удеса који је изазвао приликом покушаја ,,условног” пролаза преко пешачког прелаза и скретања у десно.
Док су пре на живот Николе Алексића кидисали три пута само у једној години, сада су убрзали темпо и само за месец дана 2012. године (15. април/15. мај), такође је три пута покушана његова ликвидација.
Из поузданих извора се сазнало да је за Николу Алексића образован одбор за дочек у затвору где се по било коју цену покушава отерати, а за његову ликвидацију ће бити окривљен један наркоман који ће после извршеног задатка бити проглашен неурачунљивим.
Јавност Србије се обавештава о описаном прогону Николе Алексића да би схватила монструозне размере прогона једног човека који се усуђује да јавно износи истину о издаји народа и државе и о геноциду који се спроводи над становништвом Србије.


Уколико се Николи Алексићу или члановима његове породице било шта насилно деси од тренутка објављивања овог саопштења, Еколошки покрет ће сматрати одговорним актуелни режим Србије, односно председника Владе Србије, који је у својству министра полиције чак одбио захтев Николе Алексића да му изда дозволу за ношење оружја, како би му колико толико пружио шансу да се сам одбрани у нападима на његов живот, и о томе ће обавестити светску јавност.
 


ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #20 послато: Мај 10, 2013, 01:19:13 »

Вучићеви батинаши напали председника Градског одбора СРС Александра Дражића, општинског одбора Земун Мирослава Божића и месног одбора Калварија Божу Поповића
Група од двадесетпет батинаша Српске напредне странке предвођени Дејаном Матићем, бившим Вучићевим возачем, данас помоћником председника општине Земун, физички су насрнули на три функционера Српске радикалне странке, претукли их и нанели им тешке телесне повреде због којих су Александар Дражић и Божа Поповић возилом хитне помоћи пребачени у Ургентни центар.

Сукоб је избио око 13 часова када је група од 10 напредњака стигла испред просторија општинског одбора Српске радикалне странке Земун на Карађорђевом тру бр. 1, и почели да цепају плакате са ликом Војислава Шешеља. Председник општинског одбора СРС Мирослав Божић пришао им је и рекао да не цепају плакате јер нико од радикала није цепао њихове плакате, да је прелепљивање плаката нормално али да је цепање плаката испред просторија Српске радикалне странке чиста провокација и безобразлук.

У том тренутку, из неколико аутомобила који су стајали паркирани двадесетак метара даље изашло је петнаестак крупних момака који су се залетели и најпре напали на члана председничког колегијума СРС и Божу Поповића. Мирослав Божић покушао је да одбрани своје страначке колеге али је и њега напало 6-7 Вучићевих батинаша, гурнуло га на аутомобил и ударало по глави и телу.

Александар Дражић и Божа Поповић оборени су на земљу, мучки ударани песницама и шутирани ногама. Један од нападача претио је Александру Дражићу да ће га пиштољем „убити као кера“. Читав догађај посматрала је жена запослена као техничко лице у општинском одбору СРС која је одмах позвала полицију. По доласку полиције група силеџија која је напала тројицу радикала побегла је са лица места.

Одмах по доласку полиција је позвала екипу хитне помоћи како би Дражићу и Поповићу била указана потребна помоћ. Међутим, због природе и тежине повреда Дражић и Поповић пребачени су у Ургентни центар где им се трeнутно указује помоћ.

Српска радикална странка подсећа да данашњи напад Вучићевих батинаша на функционере Српске радикалне странке није прва демонстрација бахатости и осионости издајничког режима, већ да је недавно у Јабуци код Панчева група напредњака претукла шездесетседмогодишњег Петра Вујасиновића.
(Миљан Дамјановић)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #21 послато: Јун 19, 2013, 21:56:33 »

ОТВОРЕНО ПИСМО ВРХОВНОМ КОМАНДАНТУ И ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ВЛАДИ, ГЕНЕРАЛШТАБУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ, ТРУПНИМ КОМАНДАНТИМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ, НАРОДНИМ ПОСЛАНИЦИМА, ДИРЕКТОРУ БЕЗБЕДНОСНО ИНФОРМАТИВНЕ АГЕНЦИЈЕ, ЈАВНОМ ТУЖИОЦУ СРБИЈЕ, ПРИПАДНИЦИМА ВОЈСКЕ И ПОЛИЦИЈЕ И ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


На Србију се од 2006. године свакодневно врши агресија радиолошко-хемијско-биолошком методом из авиона који мимо Устава Републике Србије (чл. 74 став 1.), Закона о одбрани (чл. 6 став 1. и 2.), Закона о ваздушном саобраћају (чл. 13 став 1. и 3.), Закона о заштити животне средине (чл. 9 став 1. и 10.), Закона о пољопривредном земљишту (чл. 16 став 1.), Закона о водама (чл. 53 став 1. и 2.), Закона о заштити здравља (чл.3, чл. 8 тачка 1. , чл. 26 и 41), свакодневно запрашују опасним хемијским једињењима територију Републике Србије и становништво као да су инсекти, а не људи.

Над становништвом Србије се свакодневно спроводи геноцид; описаним отровима из ваздуха, геноцидним вакцинацијама, незаконитим увозом и узгојем генетички модификованих (измењених) организама (ГМО), незаконитим комерцијалним прометом производа од ГМО, незаконитим прометом опасних адитива и додатака прехрамбеним производима, укидањем контроле здравствене безбедности прехрамбених производа на граничним прелазима приликом увоза у Републику Србију, итд. итд.

Над становништвом Србије се свакодневно спроводе експерименти уживо вакцинацијама по живот опасним вакцинама. Тренутно се у Србији спрема спровођење највеће операције стерилизације девојчица од 10-12 година у историји човечанства које ће почети од јесени.

Због свакодневних запрашивања опасним хемијским једињењима из авиона током лета над територијом Републике Србије, млади људи између 25-30 година живота умиру као муве. Званична медицина је то назвала епидемијом напрасних (изненадних) смрти пре него јој је забрањено да о том помору младих људи извештава јавност.

Утицајем електромагнетних фреквенција ХААРП система из Сједињених америчких држава, смештених на Аљасци, који у синергији (заједништву) са облацима металних оксида и других отрова избачених из авиона, утиче се на промену климе, али и на свест и понашање становника Србије, и уништава економија Србије.

 Прошлогодишња суша у Србији због које је само пољопривреда имала штету већу од 4 (четири) милијарде долара, је директна последица запрашивања из авиона над Србијом. Овогодишње кишне падавине и невремена праћена ледом и олујама ураганског карактера су такође директна последица запрашивања природе Србије хемијским једињењима из наведених авиона и утицаја ХААРП система.

Вишегодишња апатија становништва према очигледној издаји националних интереса од стране режимских структура (позиције и опозиције), представља директну последицу утицаја запрашивања хемијским средствим и деловањем ХААРП система на психу и ментално стање становништва Србије.

Над Србијом се свакодневно спроводи екоцид (уништавање живог света у природи) избацивањем тона и тона опасних хемијских једињења из авиона у незаконитом лету наведених авиона над територијом Републике Србије који уништавају шумске комплексе, пољопривредне културе, загађују плодно земљиште и водотокове.

Природа се плански уништава првенствено у циљу  уништавања пољопривреде и економије Републике Србије, а затим угрожавања живота и здравља становништва Србије.

Читави шумски комплекси се суше и нестају, посебно зимзелена дрвећа,  у шта се могу уверити сви грађани Србије на примерима из свог града, паркова и сопственог дворишта.

Над Србијом се из авиона аеросолом избацују поред хемијских отрова и јаја инсеката и мекушаца несвојственим овом подручју. Појава скакаваца у енормном броју дугих и до 10 сантиметара, црних буба које за ноћ униште парцелу под пшеницом или пужева голаћа који ноћу обрсте повртњаке или траве зване супер коров који се шири попут пожара, а коју ни овце неће да једу, се везује директно за последице запрашивања радиолошко-хемијско-биолошком методом из авиона.

Постоји основана сумња да наведени злочин спроводе авиони Војске Србије са домаћим пилотима по налогу страног окупатора, јер се на сателитском снимку може видети Београд као полазна и завршна дестинација авиона који је премрежио Србију својом путањом. То би била посебно отежавајућа околност издаје народа и државе, која се никад не би могла опростити  издајницима.

Србија је од вековних непријатеља осуђена и одређена  за брисање са лица земље, а спроводи се чињењем и нечињењем појединаца и државних органа наведених у примаоцима Отвореног писма, а становништво осуђено на биолошки  нестанак.

Одговорност за изнету оцену о издаји народа и државе наведеном методом агресије на Републику Србију и побројаним последицама сносе исти појединци и државни органи наведени у наслову као примаоци Отвореног писма, а за истинитост изнетих навода, потписник Отвореног писма.

 

Ја, Никола Алексић, слободан грађанин Републике Србије, дужан сам да упозорим државне функционере и државне органе наведене у наслову Отвореног писма, да је описана издаја народа и државе најтеже кривично дело у свакој држави на свету. На такву издају народа и државе нико нема право, нити да под било каквим изговором правда издају народа и државе. Свесно непредузимање тражених и потребних корака заснованих на Уставу РС и наведеним законима у циљу спречавања наведене агресије и описаних последица, убудуће ће бити сматрано злочиначким удруживањем ради издаје националних интереса и злочина геноцида према сопственом народу.

Наведено најтеже кривично дело никада не застарева, нити се за издају описаних размера може тражити опроштај пред својим народом из било ког разлога, јер се издаја тих размера никада не може опростити.


На основу изнетог, ја, Никола Алексић, слободан грађанин Републике Србије, јавно позивам именоване појединце и државне органе наведене у наслову Отвореног писма, да се дозову памети или да одоле уцени због својих криминалних дела због чега су приморани да врше издају народа и државе, без обзира на последице.  Захтевам да коначно зауставе умирање становништва и нестајање Србије са географске карте света на основу својих уставних и законских дужности, или ће бити суочени са последицама сопствене издаје народа и државе.

Рок за испуњење наведеног захтева је петак, 27. септембар 2013.године, дан пре одржавања Параде срама на основу захтева болесне Европе да Србија слави болест и настраност, уместо традиционалних вредности српске породице и друштва у целини.

Уколико се до наведеног датума не испуне тражени захтеви од државних функционера и именованих државних органа и институција, позивам народ Србије у суботу, 28. септембра 2013. године на општенародни бунт, генерални штрајк и грађанску непослушност до испуњења испостављеног захтева за право на живот и опстанак.

Почетак народног бунта је одређен на локацији испред Народне скупштине у Београду са почетком у 12.00 часова са трајањем до испуњења тражених услова или смрти подносиоца захтева.

Спречавање наведеног општенародног бунта може да се учини само хапшењем председника Србије и врховног команданта, народних посланика, Владе и Генералштаба Војске Србије са трупним командантима и предаје власти народу путем Владе националног спаса.

Позивам Војску Србије и полицију да изврше своју уставну и законску дужност. Своју заклетву на верност су положили народу Србије над Уставом Србије, а не пред страначким лидерима издајничког режима (позиције и опозиције) и њиховим менторима из Брисела.

Народ нико није победио, свим издајницима ће бити суђено данас или сутра, са потписником Отвореног писма на челу Владе националног спаса или неког другог кога народ Србије, Војска и полиција прихвате као вођу општенародног бунта и препорода Србије, али подсећам да ником свећа до зоре није горела.


 

Зато, због свега изнетог, позивам народне посланике у Народној скупштини да смене председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије на основу својих законских овлашћења због издаје националних интереса народа и државе.

Захтевам од народних посланика да задуже Владу Србије да преузме ингеренције председника Србије, да изда наредбу Генералштабу Војске Србије за одбрану територије Србије од свакодневне агресије непријатеља (или домаћих издајника) и заустави геноцид над становништвом Србије.

Уколико се Народна скупштина не одазове на овај поднети захтев, позивам Владу Србије да задужи министарство одбране да изврши уставне и законске дужности издавањем наредбе Генералштабу Војске Србије ради спречавања даљег вршења геноцида, одбране живота становништва Србије, територијалне целовитости Републике Србије и хапшења издајника народа и државе.

Ако се и Народна скупштина и Влада Стрбије оглуше о Устав Републике Србије, позивам Генералштаб Војске Србије да изврши своју уставну и законску обавезу проглашењем ратног стања и заустављања агресије на Србију, да ухапсе народне посланике и Владу као осведочене издајнике народа и државе и преда власт народу преко Владе националног спаса.

По командној хијерархији, ако се и Генералштаб Војске Србије оглуши о своје уставне и законске дужности као и 1991. године, позивам трупне команданте да прекину ланац издаје и издају наредбу бојеве готовости својих јединица и нареде покрет на Београд против издајника народа и државе, а у циљу одбране Устава, суверенитета и територијалне целовитости Републике Србије.

На крају командне одговорности, позивам народ Србије као врховног судију, Војску Србије и полицију да одбране Устав РС, да ухапсе наведене издајнике због кривичног дела злочиначког удруживања ради извршења кривичног дела геноцида над сопственим народом и издаје националних интереса народа и Републике Србије.

Остварење наведеног Захтева је једини спас за народ и државу Србију. Уколико се нико од наведених државних функционера и државних органа не одазове позиву за поштовање Устава РС и Закона о одбрани, Србија је осуђена на нестајање, АЛИ ОДГОВОРНОСТ ЗА ТО СНОСИЋЕ НАРОД СРБИЈЕ ЗБОГ ТОЛЕРИСАЊА ИЗДАЈЕ, А НЕ НАВЕДЕНИ ИЗДАЈНИЦИ НАРОДА И ДРЖАВЕ.


 
НИКОЛА АЛЕКСИЋ, С.Р.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #22 послато: Јун 24, 2013, 22:05:36 »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ПРИМЕНЕ СИЛЕ И КРШЕЊА ЗАКОНА НАД НИКОЛОМ АЛЕКСИЋЕМ ОД СТРАНЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ СРБИЈЕ


Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада и председник Патриотског блока, данас, (недеља, 23. јуна 2013. године) је дошао на јавну прославу Дана жандармерије Србије на плато испред ЈП Спортског и пословног центра ,,Војводина” носећи транспарент на коме је обострано писало: БРАНИТЕ УСТАВ, СТАНИТЕ УЗ НАРОД, УХАПСИТЕ ИЗДАЈНИКЕ  и УХАПСИТЕ ИЗДАЈНИКЕ НАРОДА И ДРЖАВЕ. Тиме је желео да јавно подсети Жандармерију Србије на њихову дужност да бране Устав Републике Србије и територијалну целовитост, као и дужност да поштују сопствену заклетву којом су се заклели да ће сачувати Косово и Метохију у саставу Републике Србије.
Међутим, грубом интервенцијом припадника Жандармерије, Никола Алексић је спречен да на миран начин пренесе став већег дела становништва (осим припадника издајничких режимских странака) поводом агоније Србије и одузета му је лична имовина без записника о одузимању личних ствари.
Жандермерија Србије је овом показном вежбом јавно демонстрирала силеџијство  и кршење закона на нивоу уличног разбојништва. Поред тога,  целокупном становништву недвосмислено је стављено до знања да је Жандармерија прешла на страну издајника народа и државе који продају територију Републике Србије и који свакодневно дозвољавају спровођење геноцида над становништвом Србије свакодневним запрашивањем опасним хемијским отровима из авиона највеће терористичке организације на свету.
Данас је Жандармерија јавно погазила Устав Републике Србије и сопствену заклетву којом су се заклели да ће сачувати Косово и Метохију. Сутра ће на исти начин погазити Устав када Мађарска и Хрватска анектирају Војводину по налогу ментора из Брисела. Данас је Жандармерија јавно показала да прелази на страну издајника народа и државе и да постаје саучесник издаје.
За наведену издају народа и државе Жандармерија Србије добија плату од стране истог гладног народа кога издаје и над чијим представницима јавно примењује силу и беззакоње одузимањем права на јавно изношење мишљења и одузимањем имовине на нивоу уличног разбојништва.
Данашњи пример примене силе над Николом Алексићем јасно показује куда води ћутање народа Србије. Србија се растаче, становништво плански трује из ваздуха и отровима из тањира на нивоу геноцида. Ћутањем становништва Србије, Србија ће нестати са географске карте света, а становништво бити избрисано са лица земље.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТАСачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #23 послато: Август 04, 2013, 03:41:24 »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
 ПОВОДОМ НАСТАВКА ПРИПРЕМЕ ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ ГЕНЕТИЧКИ МОДИФИКОВАНИХ ОРГАНИЗАМА

Данашња конференција за новинаре која jе најављена у седишту Богате Србије, секције ДС која је увела ову минорну странку као и лажне зелене у Народну скупштину на својој листи, показује да припреме легализације генетички модификованих организама (ГМО) улазе у завршну фазу.

Било би смешно да није наша жалосна стварност, да једна матора дртина од 90 година служи злочиначким намерама легализације геноцида над садашњим и будућим генерацијама становника Србије. Има ли игде на свету такве идиотарије да сподоба, не би га нити човеком могли назвати,  од скоро сто година одлучује о будућности још нерођених генерација заговарањем и промовисањем ГМО? Има ли игде нечаснијих људи на свету који обмањивањем јавности о највећем геноциду који се спроводи над човечанством заговарају брисање сопственог народа са лица Земље, а Србије са географске карте света?

Може се у потпуности разумети издајничка Влада Србије која ухваћена у издаји и криминалу нема куд, него наставља да спроводи одлуке Запада који нас је као народ и државу већ пребрисао, зато што се припадници те нелегитимне банде надају да ће моћи уживати у плодовима своје издаје и пљачке народа и државе.

Али који је интерес маторе дртине од 90 година, која не зна да ли ће се сутра жива пробудити, да се залаже за геноцид над народом коме каже да припада и представља га у Народној скупштини?      

Тешко да би ико погодио прави интерес те монструозне дртине, осим ако није у питању болесна жеља да повуче за собом што већи број становника Србије у смрт из још болесније зависти на младости и животу других.

Тај полусвет ће ући у историју ове земље, не толико по свом монструозном заговарању геноцида над становништвом Србије, него као неизбрисива срамота народа Србије да му такав олош и људски талог одлучује о будућности и судбини.

Данашњом конференцијом за новинаре показује се да су приче о одустајању Монсанта од Европе биле чиста обмана у циљу успављивања грађана Србије пред легализацију ГМО, за шта се само чека погодан моменат са већ готовим предлогом закона о легализацији ГМО.

Ако смо ћутали када нам је издајничка Влада одвајала Косово, ако смо ћутке прешли преко проглашења становништва Србије за  резервне делове органа за белосветски шљам, искрено се надамо да нећемо ћутати сутра када ова нелегитимна банда на власти буде усвајала смртну пресуду за нашу децу и опело за Србију.

Или ћемо се одупрети геноциду, или ћемо нестати са лица Земље, рок за заустављање геноцида је већ испостављен Влади Србије.

Општенародни бунт због запрашивања отровима са неба и због легализације ГМО је предвиђен за

 28. септембар

пред Народном скупштином, у 12.00 часова и трајаће до испуњења захтева грађана Србије.


Како радили, тако нам Бог помогао!

 

 

                                                                                              Директор

                                                                                   Никола Алексић, с.р.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #24 послато: Август 09, 2013, 01:41:09 »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ НЕОВЛАШЋЕНОГ ПОТПИСА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА ИСПОД ПОЗИВА ЗА ПРОТЕСТ

 

Позив на протест грађана испред немачке банке који су Двери упутили јавности носи и неовлашћено навођење Еколошког покрета чиме се грађани доводе у заблуду, а име ове организације чији је Никола Алексић синоним, злоупотребљава.

Зашто је то потребно Дверима када се исти позив са истим ефектом могао упутити и само са њиховим потписом?

Зашто су Двери кренуле против једине еколошке организације у Србији која нешто вреди и јединог човека чије само име означава отпор свему што угрожава свеколико битисање човека, не само у Србији?

Управо зато. Треба компромитовати последњу чисту организацију и њеног челника, истрошити енергију народа непотребним изласцима на улицу да би се у потпуности  обесмислио заказани општенародни бунт до испуњења захтева, због геноцида, због гажења Устава, због издаје, због агресије на Србију без пружања отпора, због капитулације, због комадања Србије... који је пре пар месеци заказан за 28. септембар 2013. године у 12.00 часова испред Народне скупштине на тргу Николе Пашића.

Сценарио обесмишљавања протеста је исти као и пред протест 2.октобра 2011. године који је био најављен и обнародован 1.фебруара исте године у виду видео снимка ултиматума Влади Србије и поново најављеног током одржавања протеста 5. јуна на Светски дан заштите животне средине на истом месту. Како је протест најављен, режимске секције су одмах добиле налог да извођењем грађана на улице на фалширане протесте. Само је Николић добио налог да у два маха обесмисли сваки протест грађана, у фебруару и априлу, када је грађанима понудио стиропор за седење и када је извео ону жалосну фарсу са тзв. штрајком глађу. Сетите се само, људи су се згадили и већ на други протест дошли у пола мањем броју. Сетите се само, и тада су се Двери огласиле најавом да ће ,,у другој половини маја организовати протест због услова живота” само десет дана пре месецима раније најављеног општенародног протеста заказаног за 5. јун испред Народне скупштине. Само их је саопштење Еколошког покрета, да их тада ни Дунав неће моћи опрати да су режимска секција, спречило у организацији ,,свог” најављеног протеста. За то време је Николу Алексића ЦИА три пута саслушавала у Влади Србије, где је први пут био позван, да би од њега извукли податак колико се народа очекује, са каквим намерама итд.итд. нудећи му чак и помоћ у организацији протеста као Николићу.

Тада су се избори приближавали и није било упутно Дверима скидати маску са лица. Исте године Двери одбијају понуду Николе Алексића за заједничким наступом на парламентарним изборима 2012. године. Толико о добронамерним сугестијама јавности да се еколози удруже са Дверима.

После крађе и фалсификовања парламентарних избора полиција Николи Алексићу два пута забрањује одржавање јавног протеста, а Дверима дозвољава само два дана касније, практично на истом месту, наводно су протести Николе Алексића претња безбедности, а протести Двери нису, па процените сами.

 Николу Алексића Двери поново одбијају кад им је и поред тога дошао на ноге и предложио одржавање свакодневних протеста до обарања нелегитимне банде са власти која је доведена вољом Брисела и уз помоћ 900.000 гласова покојних бирача. Зар нису Николићу упутили честитку на победи из Брисела у 17.00 часова иако се свуда у свету избори одржавају до 20.00 и дуже часова? Тиме су упозорили домаће мешетаре да се не играју избора мимо њиховог кандидата.

Зар није Николић јавно показивао вреће са гласачким материјалом извученим из контејнера, а Двери називале изборе крађом, да би се потом ућутали?

Од тада Двери преузимају програм Еколошког покрета у целини у покушају потискивања ове аутентичне еколошке организације са друштвене сцене, све акције ове организације се преузимају и настављају са више помпе и могућности због своје инфраструктуре. Пошто еколози никад нису тражили монопол у борби против ГМО, прихватање програма еколога од стране Двери је дочекано са олакшањем, па и акција усвајања декларације против ГМО по локалним самоуправама иако су еколози упозоравали да је то само фарса ако се рафови продавница и пољопривредних апотека не очисте од производа и семена са ГМО.

Последњи корак Двери усмерен на злоупотребу имена организације и човека који представља синоним екологије и за сарадњу са лажним еколозима, говори о завршној фази покушаја скидања Еколошког покрета Србије и Новог Сада са друштвене сцене пред ново прекомпоновање тзв. опозиције у Србији.

Еколошки покрет позива грађане да не наседају којекаквим позивима за излазак на улице, енергију народа треба чувати за коначни обрачун са издајницима који је још пре пар месеци најављен за суботу, 28. септембар 2013. године испред Народне скупштине са почетком у 12.00 часова, до испуњења захтева. Тада ће Војска Србије или оно што је остало од ње, жандармерија и полиција бити поново позване да бране Устав, да стану на страну народа и похапсе нелегитимну банду на власти доведену уз помоћ крађе и фалсификовања избора вољом ментора из Брисела. То је једини могући расплет ове агоније Србије у коју су је гурнули издајници и криминалци или ће народ нестати, а Србија бити избрисана.

Између одбране издајника и сукоба са сопственим народом, војска и полиција ће изабрати да стане уз народ ако цео народ изађе на улицу, то је јасно чак и овим осведоченим издајницима на власти који купују време којекаквим реконструкцијама Владе у страху од народа.

Позив за излазак на улице може потписати само Никола Алексић, човек који је четири пута потпуно сам ишао на Народну скупштину и Генералштаб ВС прозивајући издајнике и тражећи од војске и полиције да бране Устав и ухапсе председника Србије, Владу и Генералштаб због издаје народа и државе. Сам је ишао, јер није желео никог другог да угрози својим позивом, пошто тада  још није било сазрело време за коначни обрачун. Човеку који је четири пута залагао сопствени живот и слободу за своја уверења и спас Србије се може веровати.

Зато је само потпис Николе Алексића гаранција да се ради о аутентичном позиву за излазак народа на улице.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #25 послато: Август 10, 2013, 02:43:32 »

Поштовани сарадници
Удружење жена са КиМ (ЖеКиМ) организује округли сто:


ЛЕГАЛНОСТ И ЛЕГИТИМНОСТ ТЗВ. ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА НА КОСОВУ и МЕТОХИЈИ

Намера нам је да на округли сто позовемо стручњаке који би нам разјаснили недоумице које су се појавиле око организовања тзв. локалних избора 3. новембра на које се позивају прогнани са Косова и Метохије који живе у остатку Србије и Црној гори.
Пратећи штампане и електронске медије ових дана срели смо се са разним изјавама представника институција власти. Оно што се чује у медијима многима није јасно – захтева додатна тумачења и разјашњења.
Агенција Танјуг  је 27.07.2013. објавила видео снимак премијера Дачића. Из овог видео снимка сазнали смо - не само да он жели да гласа већ да позива и нас (прогнане са КиМ) да гласамо на тзв. локалним изборима.
Истог дана су дневне новине 24 САТА  пренеле премијерову изјаву "најважније је да је потврђено да се може гласати са актуелним документима и да нису потребна косовска документа" као и изјаву: "да би Срби требало да имају свог представника у централној изборној комисији".


Ове изјаве намећу питања на која очекујемо одговоре:

1.   Да ли ико има право да на нашој територији расписује и спроводи тзв. локалне изборе које није расписао председник Народне скупштине?

2.   Да ли су тзв. локални избори заказани за 3. новембар легални и легитимни?

3.   Да ли представници државних институција имају право да позивају народ и да организују гласање према "уставу и законима" непризнате државе?

Почетак септембра сматрамо погодним за организацију округлог стола. Током августа ћемо дефинисати место, датум и време како бисмо све заинтересоване могли благовремено обавестити.


Организациони одбор ЖеКиМ-а
Оливера Газикаловић
Деса Топличевић
Вера Јеремић
Вукосава Стевановић

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #26 послато: Август 18, 2013, 02:01:15 »

ПРИВРЕМЕНОЈ СКУПШТИНИ А.П. КОСОВО и МЕТОХИЈА

Жене прогнане са Косова и Метохије и њима придружене жене остатка Србије подржавају одлуке Скупштине АП КиМ.

Жеља нам је не само да се вратимо у наше домове већ и да Косово и Метохија остане у саставу Србије. Стога ћемо, како смо вас већ обавестиле, током септембра и октобра организовати округле столове на којима ћемо указати на последице примене Бриселског споразума и учествовања Срба на предстојећим тзв. локалним изборима самопроглашене Републике Косово.

Упркос претњама и притисцима нисте пристали на безакоње. Достојанство припада храбрим и слободним људима.

Учинили сте први корак на усправљању Србије.

Хвала Вам

Удружења жена са Косова и Метохије (ЖеКиМ)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #27 послато: Август 20, 2013, 22:46:06 »

Поштовани пријатељи!

 Наша школа је ушла у ужи избор за најбољи школски сајт.

Основна школа 'Миливоје Боровић' Мачкат

 Пожурите!

Испод је линк на који можете гласати. Очекујемо вашу подршку!


Ана Јоксимовић - Весна Ивановић
Координатори акције "Дарујмо реч"  у Мачкату и на Златибору


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #28 послато: Август 22, 2013, 03:41:20 »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ЗАВРШЕТКА МАСТЕР СТУДИЈА ОСМЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ  СТИПЕНДИСТА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА

 

Са поносом обавештавамо јавност да је Драгана Томчић, стипендиста осме генерације Еколошког покрета Новог Сада са десетком положила последњи испит на смеру индустријског инжењерства и менаџмента, групе инвестиционог менаџмента на мастер студијама на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду  и тиме завршила мастер студије са просеком 9,71. На јесен ће бранити дипломски рад са могућношћу да поправи свој просек на 9,75, што ће, уверени смо, са успехом постићи, а дипломски рад одбранити.

У име Еколошког покрета и у своје лично име, јавно упућујемо Драгани Томчић најсрдачније честитке, поносни што смо били у могућности да таквом студенту омогућимо школовање на још једном факултету, Факултету техничких наука, после завршеног Економског факултета, а затим и на мастер студијама на истом факултету.

Саопштење се упућује јавности ради предочавања још једне племените мисије Еколошког покрета Новог Сада, али и за представљање јавности једне младе личности у светлу какво заиста заслужује. Директор
Никола Алексић, с.р.


 
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #29 послато: Август 24, 2013, 02:54:52 »


САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ НАВОДНЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ

СВИМ ПРОГНАНИМ, РАСЕЉЕНИМ И ИЗБЕГЛИМ СРБИМА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

НЕ, РЕГИСТРАЦИЈИ ЗА ШИПТАРСКЕ ИЗБОРЕ!

НЕ, ГЛАСАЊУ НА ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА!

СВЕ ШТО НИЈЕ ПО ЗАКОНИМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ЈЕСТЕ НЕЛЕГАЛНО!

Последњих дана прогнани, избегли и расељени Срби са Косова и Метохије добијају позиве за регистрацију за како пише у позиву предстојеће локалне изборе на Косову и Метохији. Из позива који им се доставља основано би  се могао донети погрешан закључак да су то избори које организује наша држава - Република Србија, по нашем закону - Закону о локалним изборима и Закону о јединственом бирачком списку.

Садржина позива је таква да ствара заблуду код неупућених грађана који не могу да се снађу у шуми прописа и никако не могу да проникну у правне последице изласка на ове локалне изборе, поготову што је овај позив упућен од стране органа који припада уставноправном систему Републике Србије.

Грађани који су позвани, из самог позива не могу ни да наслуте да се ради о локалним изборима које спроводи тзв. "република Косово" по законима који су изгласани у скупштини те сепаратистичке творевине као што су тзв. "Закон о општим изборима у републици Косово, Закон о локалним изборима у Републици Косово, Закон о држављанству републике Косово, Закон о цивилном статусу" итд.

http://www.kuvendikosoves.org/common/docs/ligjet/2010-256-ser.pdf

За гласање лица ван територије Косова, Централна изборна комисија тзв. републике Косово донела је Изборно правило 03/2013 од 02.07.2013. године којим је уредила начин гласања за лица која се налазе ван "Косова“.

http://www.kqz-ks.org/Uploads/Documents/3_quynkkpzeq.PDF

Такође Централна изборна комисија тзв. републике Косово је прописала и одговарајуће формуларе који се имају попунити приликом подношења захтева за гласање. Формулари су двојезични (налазе се на сајту Централне изборне Комисије), у заглављу имају ознаку "Република Косово" и грб те непризнате државе.

http://www.kqz-ks.org/Uploads/Documents/Formulari%20I_lwfqvylmps.pdf

http://www.kqz-ks.org/Uploads/Documents/Formulari%20II_fcicqsyefk.pdf

Оно што је битно за наше грађане расељене са КиМ је следеће:

1. наводна регистрација која  се помиње у Позиву повереништва, није регистрација већ молба (захтев)  Централној изборној комисији тзв. републике Косово да грађанину дозволи да учествује и гласа на локалним изборима који се организују по "косовским законима" изгласаним у скупштини тзв. "Републике Косово" - http://www.kqz-ks.org/Uploads/Documents/Formulari%20I_lwfqvylmps.pdf

http://www.kqz-ks.org/Uploads/Documents/Formulari%20II_fcicqsyefk.pdf

2. Прописи који се односе на упис у Централни регистар грађана и држављанство су врло сложени, те није искључено да након ових избора ови грађани неће бити уписани и као држављани тзв. Републике Косово, а у Централни регистар грађана ће извесно бити уписани. То су евиденције грађана и држављана које воде непризнати органи власти непризнате државе тзв, републике Косово.

3. Треба нарочито обратити пажњу на одредбе чл. 28 и 29 Закона  о држављанству Републике Косова који уређују појам сталног становника тзв, Републике Косово и држављанства према документу за статус  Косова .

4. Подношењем захтева за гласање на формуларима за државним ознакама тзв. Републике Косово, о којем захтеву треба да одлуче органи власти непризнате и самопроглашене "републике Косово", не представља ништа друго до појединачно признање, од стране сваког подносиоца захтева, те, до сада непризнате државе.

Шиптарски терористи и сепаратисти, одговорни за најгоре злочине према Србима стрпљиво и темељно раде на изградњи сопственог правног система, и изградњи своје државности. Локални избори део су те изградње, зато грађани Србије, протерани, избегли и расељени са Косова и Метохије, нипошто не треба ни да се региструју, односно упуте молбу  Централној изборној комисији тзв. републике Косово да им дозволи да учествује и гласају на локалним изборима који се организују по "косовским законима" изгласаним у скупштини тзв. "Републике Косово", нити да на таквим изборима гласају.

Дилема која код неких због пропаганде владајуће структуре постоји, и јавља се у питању “Да ли се рагистровати и гласати или не?”, лако је решива  само се треба сетити и поћи од чињенице да СВЕ ШТО НИЈЕ ПО ЗАКОНИМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ЈЕСТЕ НЕЛЕГАЛНО! Одговор је онда лак – НЕ ИЗБОРИМА, НЕ ГЛАСАЊУ!

Како радили тако нам Бог помогао!


Удружење жена са Косова и Метохије (ЖеКиМ)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #30 послато: Август 29, 2013, 02:33:34 »

СВИМ УДРУЖЕЊИМА КОЈА ВОДЕ ЕВИДЕНЦИЈУ СВОЈИХ ЧЛАНОВА А ОСНОВАНА СУ У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О УДРУЖЕЊИМА

Удружења се сматрају руковаоцима података о личности па су стога у обавези да поштују одредбе чл. 3 ст.1 - Закона о заштити података о личности.

Правни основ за било какву обраду података о личности може бити или ЗАКОНСКО ОВЛАШЋЕЊЕ за обраду података или СЛОБОДНО ДАТ ПРИСТАНАК ПОЈЕДИНЦА (члан 8. тачка 1. Закона о заштити података о личности - „Службени гласник Републике Србије", бр. 97/08 и 104/09, 68/2012).

ТО ЗНАЧИ:
Руковалац података (у овом случају Удружење надлежно за вођење евиденције својих чланова) може дати на увид и коришћење неком другом податке које обрађује, само уколико за такво нешто постоји законски основ (обавеза прописана законом).

Руковалац података (уколико не постоји законски основ, за давање података о свом чланству) мора прибавити СЛОБОДНО ДАТ ПРИСТАНАК ОД СВАКОГ ЧЛАНА удружења које је заведено у евиденцију чланова.

ВАЖНО: Да би било које Удружење уступило податке о свом чланству било којем другом лицу као кориснику података, између њих мора постојати ПРАВНИ ОСНОВ за коришћење података. Ова обавеза произилази из члана 3. тачка 7. Закона о заштити података о личности којим је дефинисано значење корисника података.

ПРЕКРШАЈ:
За потребе спровођења тзв. локалних избора по Бриселском споразуму нису законски основ за давање података. Удружење и у овом случају мора имати изричит пристанак сваког свог члана.

УДРУЖЕЊЕ НЕ СМЕ НИКОМЕ ДАВАТИ НА КОРИШЋЕЊЕ И ОБРАДУ ПОДАТКЕ О СВОЈИМ ЧЛАНОВИМА – ТИМЕ КРШИ ОДРЕДБУ чл. 12 и 12а ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ!

ДАВАЊЕ ПОДАТАКА СУПРОТНО ПРОПИСИМА ПРЕДСТАВЉА ПРЕКРШАЈ У СМИСЛУ ОДРЕДБИ ЧЛАНА 57. СТАВ 1. ТАЧКА 1. ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ!

Удружење жена са Косова и Метохије (ЖеКиМ)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #31 послато: Август 29, 2013, 03:21:56 »

БРОЈ СРБА КОЈИ СУ СЕ У НОВОМ САДУ РЕГИСТРОВАЛИ КАО БИРАЧИ НА ШИПТАРСКИМ ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА ЈЕ НА НИВОУ СТАТИСТИЧКЕ ГРЕШКЕ

УЧИНИМО СВЕ ДА ТАКО БУДЕ И У ДРУГИМ ГРАДОВИМА!

ЖеКиМ позива све прогнане и расељене Србе са Косова и Метохије, као и оне Србе који својим местом рођења имају право да гласају на шиптарским локалним изборима, да следе пример наших сународника који данас жииве у Новом Саду у којем живи преко 5.000 прогнаних и расељених Срба са Косова и Метохије, а број регистрованих бирача за шиптарске изборе је на нивоу статистичке грешке!

Они малобројни који су се регистровали као разлоге наводе да је излазак на те изборе важан, јер би тај чин могао да помогне процесу повратка расељених лица, што је сасвим очигледно резлутат спреге медија и пропаганде државних службеника.

Зато вас позивамо да наше информације делите, да разговарате са својим пријатељима и комшијама прогнаним и расељеним Србима са Косова и Метохије, како не би пали под утицај спреге медија и пропагирања избора.
 
За ЖеКиМ
В.Стевановић

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #32 послато: Септембар 02, 2013, 22:59:27 »

Поштовани,
 
Позивамо вас да као гости узмете учешћа у јавној расправи поводом тзв. локалних избора на КиМ. Организација избора у другом Уставноправном систему тиче се свих нас, а не само прогнаних, избеглих и расељених са КиМ.Удружење жена са КиМ (ЖеКиМ)
 у сарадњи са удружењима и покретима прогнаних избеглих и расељених

5. септембра у 17. сати у сали РВИ, Београд – Савска бр.9

 организује:ОКРУГЛИ СТО - ЛЕГАЛНОСТ И ЛЕГИТИМНОСТ ТЗВ. ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА НА КОСОВУ и МЕТОХИЈИ - РЕЧ НА РЕЧ


Желимо да добијемо одговоре на питања:


1. Да ли ико има право да на нашој територији расписује и спроводи тзв. локалне изборе које није расписао председник Народне скупштине?

2. Да ли су тзв. локални избори заказани за 3. новембар легални и легитимни?

3. Да ли представници државних институција имају право да позивају народ и да организују гласање према "уставу и законима" непризнате државе?Уводна реч: Оливера Газикаловић, председница ЖеКиМ-а


Учесници:

Вељко Одаловић,
Александар Вулин,
Крстимир Пантић,
Славко Стевановић,
Душко Челић,
Славка Којић,
Гпран Петронијевић,
Звонимир Трајковић,

Присутни ће моћи непосредно учесницима да постављају питања везана за најављене теме.


Организациони одбор
 

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #33 послато: Септембар 21, 2013, 21:29:24 »


Удружење Млади за туризам уз финансијску подршку Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије позива све студенте припаднике дијаспоре и Срба у региону који живе изван Републике Србије да се пријаве за пројекат:

"УПОЗНАВАЊЕ СРПСКИХ СТУДЕНАТА ИЗ ДИЈАСПОРЕ И РЕГИОНА СА ПРИРОДНИМ И КУЛТУРНИМ БОГАТСТВОМ СРБИЈЕ".

Пројекат траје 15 дана, од 20. октобра до 3. новембра 2013. године.

Циљ је да се младима који живе ван домовине омогући да упознају Србију и да надограде своја знања о српској историји, географији и култури. У току програма обилазе се Београд, Нови Сад, Сремски Карловци, Ваљево, кањон реке Градац, национални парк Тара, Пријепоље, Сопотница, резерват природе Увац, Ниш, Рајачке пивнице, српски средњовековни манастири.
Организују се интерактивна предавања, радионице и игре. Обезбеђен је смештај код студената и полупансион (доручак и вечера) током целог трајања програма.

Пријаве трају до 5. октобра.

Додатне информације, као и документа за конкурисање можете преузети на нашем сајту

Покрени се. Истражи. Пробуди Србију!Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #34 послато: Септембар 25, 2013, 08:03:38 »XVII МЕЂУНАРОДНА ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА®

X Заштита животне средине градова и приградских насеља

Нови Сад, 25-28. септембар 2013.Почасни, Научни и Организациони одбор

XVII Међународне Еко-конференције® 2013

X Заштита животне средине градова и приградских насеља

 

ИМАЈУ ЧАСТ ДА ВАС ПОЗОВУ

 

На свечано отварање XVII Међународне Еко-конференције®

која ће бити отворена у среду, 25. септембра 2013. године у амфитеатру JП Спортског и пословног центра ,,Војводина”

ул. Сутјеска бр. 2 са почетком у 10.00 часова

 

Председник Почасног одбора

Проф. др Драган Станић, с.р.
   

Председник Научног одбора

Академик Кастори Рудолф, с.р.

 

Председник Организационог одбора

Никола Алексић, с.р.


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #35 послато: Новембар 09, 2013, 19:40:00 »

КЛУБ ПОШТОВАЛАЦА МИЛУНКЕ САВИЋ ОБЈАВЉУЈЕ


Поштовани пријатељи,

част ми је да вас обавестим да ће посмртни остаци Милунке Савић бити пребачени
у Алеју великана на Новом гробљу.ПАРАСТОС ЈЕ У НЕДЕЉУ 10.11.2013 -  У 11 ЧАСОВА !!!


Позивам вас да вашим присуством одамо почаст нашој истинској хероини Милунки Савић.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #36 послато: Новембар 22, 2013, 01:56:03 »


Позив Хуманитарног удружења жена Мајевице

Драги Миладићани,
 
 
Постоји једно лијепо село на Мајевици, лијепо а скоро да је пусто иако су становници хвала Богу живи, али су расијани широм свијета. Можда ће неки од њих једном да се врате на огњишта својих предака, а можда неки никада ни у посјету селу свог поријекла неће доћи.
Спадали ви у прве или друге, сложите ће се са мном, да човјек без коријена нема будућности, а ваши коријени су у овом лијепом мајевичком селу. Земља је помијешана са знојем и прахом ваших предака и то је једино мјесто на свијету које можете назвати својим јер наслиједили сте га од ваших очева, дједова, прадједова итд.
Тридесетих година двадесетог вијека у вашем селу направљена је капела – црква и иста порушена после Другог свјетског рата, да би од њене грађе била направљедна читаоница. Касније када је направљена читаоница од чврстог материјала грађа од цкрве завршила је у једној штали.
Данас када је нужно сачувати село од нестанка, поред осталог неопходно је имати мјесто окупљања, мјесто на које ће нас позивати звоњава црквеног звона и чувати нас од нестанка и заборава.
Преузели смо на себе обавезу да заједно са вама честитим домаћинима из Миладића саградимо цркву брвнару која ће бити колико украс вашег села, толико тапија вашег постојања и потврда да је село ваше.
Наслиједили сте село од предака, али га нисте наслиједили само за себе него и за ваше потомке и зато не треба да допустите да нестане и опусти нешто што припада вашим потомцима.
Ми смо заједно са двојицом Миладићана, а уз благослов наше цркве, пронашли идејно ријешење за цркву која ће красити ваше Молитвиште.
Ако желите да се одазовете и узмете удјела у градњи цркве у вашем селу, можете да нас контактирате на:
 
 
hfv.majevica@yahoo.de
Tel. + 41 76 231 50 34 i +387 66 442 575
 
 
Ако и кад будете жељели да уплатите свој допринос за градњу цркве, можете да то учините на доњи рачун уз назнаку “Црква у Миладићима”
 
Humanitärer Frauen-Verein Majevica
PostFinace CH
Konto Nr. 60-224119-1
IBAN CH67 0900 0000 6022 4119 1
 
Надам се да сам пробудила вашу знатижељу и да ћете се ускоро јавити.
 
 
Срдачан поздрав
 
Предсједница Хуманитарног удружења жена Мајевица
 
Милена Деон Лукић
 
Miodrag Lukic


www.pozoristeduga.ch
www.majevica.net

***<a href="http://www.youtube.com/watch?v=cT79jk2tgdA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=cT79jk2tgdA</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #37 послато: Новембар 27, 2013, 06:38:21 »

СРПСКА АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЕТНОСТИ

11000 Београд, Кнез Михајлова 53

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ

11000 Београд, Француска 7
ПРЕДМЕТ: Планетарне мере за спас људског родаПоштована господо,

Вама, који сте у ове две установе Републике Србије (САНУ и УКС), указала се планетарна прилика, да предузмете мере за спас људског рода од истребљења. Пођите од чињенице која се не може довести у сумњу - да је човек једино живо биће на Земљи које истребљује самог себе и биће које је, у ту самоубилачку сврху, уздигло (до највишег нивоа) и једну грану науке - војну. Војна наука, у својој смртоносној накани - да уништи човека, овладала је природним законима, а они су јој дали оружје тренутног истребљења милиона људи и тренутног рушења највећих људских насеобина, а и тровање животне средине - која може да траје хиљаде будућих година.

На спречавање блиске претње уништавања људског рода, не могу да утичу установе ниједне државе, јер би се то у осталим државама ценило за лукавство - осмишљено и стандардизовано у споменутој војној науци, а уперено за уништавање друге државе, другог народа, или друге верске заједнице.  Зато је преостала једина могућност, да српечавање блиске претње уништавања људског рода предузму установе у којима седе појединци високог образовања, а незатровани: државним, религиозним и идеолошким опредељењем. С уверењем да особе таквог хуманитарног става делују у ваше две установе, позивам вас - да предузмете кораке за заустављање и уклањање текућих смртоносних похода широм земљине кугле. Мада постоје могућности за блиски ратни сукоб међу светским велесилама - какав се десио у Првом и Другом светском рату, кад су две групације држава међусобно ратовале, данас је војна наука изродила злочине и истребљење људи у оквиру једне државе, једне друштвене заједнице и једне верске организације. Погледајте самоистребљење Ирачана у Ираку, Сиријаца у Сирији, Авганистанаца у Авганистану, Либијаца у Либији, Нигеријаца у Нигерији... а и Срба на српским земљама, где су колонијалне силе створиле од Срба више несрпских нација, а од српског језика више несрпских језика.

У овом самоубилачком стању, ви треба да се обратите установама каква је ваша - академијама наука и удружењима књижевника у свакој држави света. Нема спора, следитиће вас већина академика и књижевниа на Планети и нема спора - они ће захтевати од својих државника да се уразуме, да се одрекну ратних планова и да прихвате да се све људске потребе и тешкоће решавају на основу општих договора - чиме се може обезбедити једнак приступ сваке људске јединке благодетима Земље и Васионе. Уз масован захтев најумнијих људи, нестала би окрутност појединих државника и њихово ускогрудо и ђаволско опредељење ка уништавању сопствене људске врсте. А у постигнутом светском миру, лако би се обезбедио ход људи на друге планете у друга сазвежђа и лако би се успоставио умерен број људи на Земљи - без убијања и тровања.

Подсећам вас, да је скоро минуло несврстано опредељење државе Југославије добродошло овом предлогу, јер би у свету васкрсла та идеја о неприступању војним блоковима (НАТО и Варшавски уговор), а данас би се претворило у још хуманитарнији ход, јер би га подржало становништво сваке државе, па и становништво Сједињених Америчких Држава, Русије, Кине и Индије.

Ова нужна брига за очување Хомо-сапиенса ме је подстакла, те сам написао књигу: „Препород планете“, чији вам примерак, на српском и енглеском, уступам. Уверен сам, да садржај те књиге не може помоћи преживљавању Хомо-сапиенса - ако тај садржај не будете прихватили и с њиме упознали своје колеге у академијама наука и удружењима књижевника сваке државе.

С поштовањем и напоменом - да је много судбоносног за свет у вашим рукама.

 Алекса Мрђен, књижевник, ср


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #38 послато: Новембар 27, 2013, 09:21:02 »

Дакле, обратимо се нашим националним Академијама знања и уметности, ширимо ову племениту поруку једног честитог и уваженог Србина, - а ја се питам, прост и непросвећен, лаик и неверни Тома, - где је до сада живео овај човек?

Зар је заиста превидео страдања сопственог народа у времену од  целих двадесетак година, ове тужне, новије историје? Да ли је био посматрач наше јадне комунистичке прошлости па је и ту стварност превидео, онда када су Срби плаћали туђе рачуне и били затварани и прогањани.

Браво "несврстаности, браво Партијо," само си ти умела пронаћи право место и за србски народ, све једно у каквој застави он био увијен, углед је то, поштовање и признање памети и умешности у борби против рата и окова било којих пактова!
Нема шта, заиста племенити. У духу данашњице и издаје сопствене земље, у име НАТО-а који нам чучи пред вратима и банде која нас изручује баш тој, милитантној страни, али у ћутање свих тих србских Академика и уметника у знању и култури, том квази скорупу чији се глас није ни за тренутак чуо нити је био поносно пред народом уздигнут, на све издаје које су нам биле наметнуте.
Без сагласности или побуне у редовима тог србског мудрог света, који ето ипак стиже да пошаље племениту поруку, и да нас потсети - рат је штетан.

Хвала му, мада много касни или се заиста касно пробудио јер, - и мени се чини да је народ и на ту врсту умирања заборавио. Потсећају га само још трагови бомби НАТО пакта и рушевине у Београду и шире, што овај честит човек, изгледа и не виде..
Ох савести, ох надо у праведност, свест и препознавање неких реалности! Из те исте Академије која је громогласно цртала србске границе, Карлобаг ипак није хтела, предано запалила ватру у којој се србска младост пржила на безумљу лудог веровања и из кругова те Елите, која носи на свом штиту грб ума и памети, знања и науке!
Све једно и било када, битно је да се пробудимо. Јер, признајем, ако се само мало потрудимо и светске Академије  ума и памети, уверимо, да је рат штетан, да нам војске нису потребне, тад ће ето и идеја једног умног Србина, показати свету да се и код нас, у Србији, - размишља...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #39 послато: Јануар 04, 2014, 09:26:14 »

 
ПРЕДСЕДНИК ЕВРОПСКОГ САВЕТА
Господин Херман ван Ромпуј
ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК ЗА СПОЉНУ
И БЕЗБЕДНОСНУ ПОЛИТИКУ
Госпођа Кетрин Ештон
БРИСЕЛ, БЕЛГИЈА
(преко Представништва ЕУ у Србији
Нови Београд, Авенија 19/А,
Владимира Поповића 40/5, тел. 308-3200
Е-mail: delegation-serbia@eaas.europa.euУжасно - Немци уништавају корене ЦивилизацијеПоштована господо,

Ни овај пут вам не пишемо о хрватској окупацији Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН) и о хрватском злочину геноцида над Србима у Другом светском рату и у време разбијања Југославије (1990-1995), што  Европскa унијa одобрава.

Не пишемо ни о НATO бомбардовању Србије и Црне Горе 1999, те прогону с Косова и Метохије српског и ромског народа - што је западноевропски злочин геноцида.

Трећи пут обавештавамо о нагрђивању Цивилизације - колонијалне силе Европе, поред злодела на другим континентима, уништавале су српску културну баштину, у чему су се истицале Аустрија и Немачка. Данас износимо податке о аустријском и немачком уништавању архивске грађе из Баната (Вршац, Кикинда, Мокрин, Зрењанин, Панчево, Бечеј...), која је пренесена у Аустрију и Немачку у 25 пуних железничких вагона, од 1941. до 1944. године. Аустрија је у 18. столећу доселила немачке породице у Банат, па су Немци веровали (1941) да ће у овој архиви пронаћи и античке, и средњевековне и новије податке о Банату - као немачкој историјској земљи. Но, кад су повјесни (историјски) стручњаци у Немачкој видели, да су у овој архиви само подаци о српском народу и о аутономији Срба Крајишника у Мађарској од 1471. и Аустрији од 1630, одлучили су да ову драгоцену архиву (у овако великим количинама) потпуно униште, што је, да поновимо, немачки етногеноцид над Србима и ужасно уништавање важних података Цивилизације. Погледајмо забелешке о том уништавању српских банатских архива у Аустрији и Немачкој члана југословенске делегације на састанку с немачким архиварима после Другог светског рата. Немци нису нашли у овим архивама немачке трагове на српској земљи у Банату пре 18. столећа, па је немачки архивар Шрам (Schramm) закључио, да је архива штетна за Немачку и да је треба уништити:

„У немачким рукама, та архива служи објективном осврту на оба ова велика догађаја (насељавање Немаца у Банат у 18. столећу и Први светски рат, примедба Владе РСК); у туђој руци, међутим, ова архива може постати опасно оружје у рукама наших противника“.

Ево немачке оцене о вредности ове архиве за Србе и штете за Немце - а та вредност обавезује Немце, да ове српске архиве из Баната потпуно униште, што су и учинили:

„Али, ако не за намачки народ, оне су представљале велику вредност за српски народ. Архиве Војводине, а нарочито архиве Баната, биле су један од најважнијих извора за политичку, друштвену и културну историју Срба у 18. и првој половини 19. века. Могло би се казати, да се све то није много тицало ни др Битнера, ни др Калбрунера, ни нацистичких управљача, који су најзад дали сагласност за њихово уништење. Међутим, тачније би било рећи, да је то уништење и одлучено баш из разлога - што су банатске архиве биле од вредности за Србе: требало је уништити докумената о прошлости српског становништва овог краја, који је, по немачким плановима, имао бити - ТОТАЛНО ГЕРМАНИЗОВАН... Шрамово страховање, да би те архиве могле постати 'опасно оружје' у туђим рукама 'Рајхсархив' је делио до краја - у потпуности. И стога, дошавши до коначног суда да банатске архиве немају за немачку историју ону важност која им се приписивала, дирекција 'Рајхсарива' у Бечу, донела је одлук да предложи њихово 'шкартирање'... То је био први и главни разлог предложеног, одобреног и извршеног уништавања“.[1]

С обзиром да ваши кабинети не сарађују с Владом и Скупштином Републике Српске Крајине у прогонству, ово писмо је отворено.РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ


Милорад Буха, премијер

Дипл. инж. Рајко Лежаић, председник Скупштине

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #40 послато: Јануар 04, 2014, 09:34:44 »

ПРЕДСЕДНИК ЕВРОПСКОГ САВЕТА
Господин Херман ван Ромпуј
ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК ЗА СПОЉНУ
И БЕЗБЕДНОСНУ ПОЛИТИКУ
Госпођа Кетрин Ештон
БРИСЕЛ, БЕЛГИЈА
(преко Представништва ЕУ у Србији
Нови Београд, Авенија 19/А,
Владимира Поповића 40/5, тел. 308-3200
Е-mail: delegation-serbia@eaas.europa.eu
Немци пљачкали српску архиву Дубровника


Поштована господо,

Не пишемо вам о хрватској окупацији Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН) и о хрватском злочину геноцида над Србима у Другом светском рату и у време разбијања Југославије (1990-1995) - што  Европскa унијa одобрава.

Не пишемо ни о НATO бомбардовању Србије и Црне Горе 1999, те прогону с Косова и Метохије српског и ромског народа - што је западноевропски злочин геноцида.

 Четврти пут обавештавамо о нагрђивању Цивилизације - колонијалне силе Европе, поред злодела на другим континентима, уништавале су српску културну баштину, у чему су се истицале Аустрија и Немачка. Износимо податке о немачкој пљачки српских архива у Дубровнику и Далмацији, у Другом светском рату. Записници о овој немачкој пљачки су од изузетне вредности, јер су школовани немачки историчари и архивари забележили, да је реч о документима писаним српским језиком, а односила су се на прошлост српског народа у Дубровнику и Сплиту (Далмација) – и оног
православне и оног католичке вероисповести. Ове чињенице о српској Далмацији, немачки државници, од Хелмута Кола (1990) до Меркелове (2014), нису прихватали, него су тврдили – да је народ у Дубровнику, Сплиту и осталим деловима Далмације хрватске припадности, да је Далмација хрватска историјска земља и да су Срби само придошлице из Србије и Црне Горе.

Један једини немачки записник немачког архивара, др Роберта Шванкеа, оповргава ове ставове немачких државника с краја двадесетог и почетка двадесетпрвог столећа (кад је Немачка предводила сепаратисте за разбијање Југославије и војну агресију на Србију и Црну Гору 1999), јер он потписује - да је сва документација дубровачке архиве – српске серије, као и она у Сплиту. Поред српских, ту су и латински, и турски документи, а хрватски није ниједан. Погледајте немачки записник о томе:

 

„Беч, фебруар 1946. године, 'Рајсархив' – СТРОГО ПОВЕРЉИВО.

Бечки 'Рајсархив' је имао у плану – односно био је започео извођење следећих закључака: ... За рад под 6) је било потребно: Акта српског Министарства иностраних дела (видети горе).

II Архивалије које нису научно обрађене, а донесене су у Беч – само на чување.

1. Дубровачка документа (латинска, српска и турска серија), око 1500 примерака.

2. сплитска документа, око 40 примерака.

3. Документа Карловачке патријаршије, око 80 примерака (од стране Ајнзацштаба Розенберг – предана Бечком архиву).

4. Акта Новосадске архиве (углавном управна акта, из Бачке и Баната). Од стране СС предана Бечком архиву,већим делом шкартирана, или од стране Руса (у Терезијануму) уништена. Сачувала се само незнатна количина црквених матичних књига. Сачувала се само незнатна количина црквених матичних књига (око 400 фасцикли), које су смештене у Хофкамерархиву.

Мање пошиљке из Београда, као на пример, исечци из новина о питању ратне кривице, књиге о истом предмету и друге, нису садржане у горњем прегледу. Али ће и оне исто тако бити спремљене за изручење.

Беч, у фебруару 1946.           Др Робер Шванке“.

 

У овом тексту се спомиње уништавање архива (што се односи на оне из Баната – 25 вагона и неколико вагона из Новог Сада и Сремских Карловаца), те ту др Шванке уноси једну неистину – тврди да су те архиве у железничким вагонима уништили руски војници, а уништавање је обављено 1944. године, кад су ти војници били далеко од Беча.1]

 

С обзиром да ваши кабинети не сарађују с Владом и Скупштином Републике Српске Крајине у прогонству, ово писмо је отворено.


 

РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ

Милорад Буха, премијер
Дипл. инж. Рајко Лежаић, председник Скупштине


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #41 послато: Јануар 18, 2014, 05:27:54 »

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е


            Редовна седница Скупштине Републике Српске Крајине у прогонству је 18. јануара 2014. године, у 16,00 часова, у Београду, Змај Јовина 15/1 (улица сече Кнез Миахилову).

            Моле се сви који познају чланове Скупштине, да их обавесте – јер је њих неколико мењало место боравка, а о томе нису обавестили Председника Скупштине.

            Крајишници који желе - могу да присуствују седници.

На дневном реду су кључни проблеми прогнаних породица из Републике Српске Крајине и Хрватске. Једна од тачака дневног реда је и захтев Међународном суду правде у Хагу, да Храватска плати ратну одштету Србима, Ромима и Јеврејима – за почињени злочин геноцида од 1941. до 1945. и да плати ратну одштету за извршени злочин геноцида над Србима од 1990. до 1995. године и за насилно превођење Срба православне вере у римокатоличку – и после 1995. године.

            Уз ову тачку дневног реда ће бити речи и о могућем одустајању Републике Србије од тужби против Хрватске, али то (и ако се деси), не може да се односи на хрватски злочин геноцида над Србима, Ромима и Јеврејима западно од Дунава и Дрине, јер је то у надлежности уставно изабране Владе и Скупштине Републике Српске Крајине.

           

            ПОСЕБНО, МОЛИМО ПРЕДСТАВНИКЕ ЈАВНИХ ГЛАСИЛА, ДА ПРИСУСТВУЈУ ОВОЈ СЕДНИЦИ – НЕ ВИДИМО РАДИ ЧЕГА СУ, ДО САДА, ГЛАСИЛА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОДБИЈАЛА ДА ИЗВЕШТАВАЈУ О РАДУ ВЛАДЕ И СКУПШТИНЕ РС КРАЈИНЕ!!!

 

            С поштовањем.

 


РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ

Ратко Личина, министар
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #42 послато: Јул 18, 2014, 07:58:56 »

Конфедерација слободних синдиката: Зашто смо против робовласничког Закона о раду

Поштовани бивши, садашњи и будући радници,


Обраћамо вам се поводом најновијег предлога Владе Републике Србије за измене Закона о раду, који се доноси на силу, без правог социјалног дијалога и јавне расправе, јер ако се овакав предлог усвоји у Народној Скупштини, изгубићемо многа, тешком муком и радничком борбом, стечена права.

Не верујте њиховим образложењима и добрим намерама, јер ова власт није социјално одговорна према нама и показала је јасно да штити само интересе власника капитала, а не и нас радника.

Од уговора о раду, радног времена, рада на одређено време, елемента за утврђивање зараде, годишњег одмора, слободних дана, исплате отпремнине, колективних уговора, заштите радничких представника и отказа, идејни творци новог Закона о раду су се потрудили да многа наша стечена права радника, која се гарантују Уставом Републике Србије, Конвенцијама Међународне организације рада и Европском социјалном повељом, једноставно избришу.

"Предлог одредаба Закона о раду које се мењају и допуњују" који можете наћи на сајту Министарства рада, запошљавања, борачких и социјалних питања предвиђа следеће:


Послодавац може да вам одреди дуже радно време од 8 сати дневно, као и место рада и распоред вашег радног времена како њему одговара, без обавезе да своју одлуку образложи оправданим разлозима;

Послодавац у Правилнику о раду, који сам утврђује, може да мења вашу почетну зараду без доношења Анекса уговора о раду, што у случају спора отежава ваш положај;

Прековремени рад ће за вас бити обавеза, ако послодавац процени да је то за њега повољније, без обавезе да вам да образложење нити да вам плати прековремене сате;

Радићете на одређено време до две или три године, а у одређеним случајевима и дуже, без обавезе послодавца да вас прими „за стално";

Ако вас прогласе за технолошки вишак или сте пред пензијом, смањује вам се отпремнина;

Признаје вам се само минули рад код садашњег послодавца, а не и ваш укупни радни стаж, ако сте мењали послодавце;

Ако радите у сменама нећете више имати увеђање ваше зараде по том основу;

Ваш послодавац може да вас пошаље, без образложења, да радите код другог послодавца где су вам права и зарада мањи;

Послодавац вам може дати отказ уговора о раду без икаквог образложења;

Када саберете сва смањења која се односе на вашу зараду, која се наведеним изменама предлажу, доћи ће до значајног смањења ваших садашњих новчаних примања;

Колективни уговори које су потписали ваши синдикати и по којима имате већа права од оних предвиђених законом, престају да важе шест месеци после усвајања наведеног предлога за измене Закона о раду;

Посебно наглашавамо да се укида досадашњи ниво заштите ваших радничких представника, отежавају се услови за рад синдиката и организовање радника, чиме се слаби преговарачка позиција синдиката и умањује могућност да се поново изборимо за већа права;Да би се донели најављени "реформски закони" (Закон о раду, Закон о штрајку, Закон о платним разредима и други) без социјалних тензија и сукоба, Конфедерација слободних синдиката од Владе Републике Србије захтева:


Да покрене хитно јавну расправу са легитимним социјалним партнерима пре њиховог коначног усвајања од стране Владе Републике Србије.

Да укључи Конфедерацију, која је репрезентативни синдикат на нивоу Републике по закону, у социјално економски савет, органе и друга радна тела, која чине представници синдиката, власника капитала и државе.

Да се обезбеде механизми за успостављање најширег социјалног и друштвеног дијалога уз учешће свих друштвених чинилаца у циљу стварања услова за реализацију кључног уставног начела - да Србија буде држава социјалне правде! Ово подразумева изградњу друштвених, економских и социјалних односа у Србији у складу са највишим достигнућима Европско-континенталног социјално економског и правног државног модела и праксе.

Да се спречи јавно компромитовање запослених и радничких представника и синдиката из јавног сектора у јавности, изношењем нетачних и исконструисаних дезинформација и да се омогући Конфедерацији и другим синдикатима слободан приступ медијима за изношење наших ставова и аргумената;

Покретање економских и друштвених реформи, које ће кроз усаглашене законе и њихово доследно спровођење у пракси, спречити владајућу мањину, да противно свим цивилизацијским нормама, од Србије створи земљу сиромаштва и најгрубље експлоатације и дискриминације радника.


КОНФЕДЕРАЦИЈА СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

Ивица Цветановић, председник

(Синдикат новинара Србије, СИНОС.рс)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #43 послато: Септембар 06, 2014, 17:52:32 »


М А Т И Ц А   С Р П С К А​

   

срдачно Вас позива да у оквиру програма

Дани Републике Српске у Србији

присуствујете представљању ијекавског издања

 

ПРАВОПИСА
СРПСКОГА ЈЕЗИКА


 

објављеног у сарадњи

Матице српске и

Представништва Републике Српске у Србији

 

Том приликом обратиће се:

председник Матице српске проф. др Драган Станић

председник Републике Српске господин Милорад Додик

градоначелник Новог Сада господин Милош Вучевић

академик Слободан Реметић

проф. др Мато Пижурица

 

Среда, 10. септембар 2014. године, 16 часова,
 Свечана сала Матице српске 
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #44 послато: Децембар 25, 2014, 01:56:41 »

BOZICNA ZVONA ZOVU U POMOC!Bozic je ponovo pred nama. Zvona sa Pravoslavnih manastira i crkava pozvace nas 7. januara na svetu liturgiju da u molitvi i radosti proslavimo rodjenje Hristovo. Na zalost, za mnoge srpske porodice, Bozic se nece proslaviti unosenjem badnjaka u topli dom, vecerom za punom trpezom, porodicom i prijateljima. Za mnoge, ostace to samo jos jedan Bozic proveden u nadi i molitvi za bolju, lepsu i sigurniju buducnost. Upravo sa ciljem da brojnim ugrozenim porodicama i deci ucinimo Bozicne dane radosnijim, clanovi, prijatelji i donatori organizacije SRBI ZA SRBE pokrecu novu veliku akciju pomoci srpskim porodicama pod nazivom BOZICNA ZVONA ZOVU U POMOC!


Cilj ove donatorske akcije jeste prikupljanje najmanje 50.000 evra donacija kako bi se obezbedila vredna humanitarna pomoc za vise od 50 porodica sirom Srbije, Republike Srpske, Hercegovine, Krajine, Crne Gore, Makedonije i svih drugih krajeva gde danas zive srpske porodice. Pomoc bi se isporucila direktno ugrozenim porodicama i deci u periodu od Bozica do Savindana.

SRBI ZA SRBE upucuju poziv dobrim ljudima sirom sveta, srpskim zajednicama, bratskim organizacijama, volonterima, prijateljima, donatorima koji su zajednickim snagama i predanim dobrociniteljskim radom u poslednjih devet godina obezbedili pomoc za preko 1.000 porodica, prikupivsi vise od milion evra donacija.Podrzite Bozicnu akciju uplatom na neke od racuna organizacije:

    Srbija: 160-279491-71, Banca Intesa, Beograd

    Srbija: IBAN: RS35 1600 0508 0002 3812 69, SWIFT: DBDBRSBG, Customer: Srbi za Srbe

    Republika Srpska: 5688061340001652, Banka Srpske, Banja Luka

    Republika Srpska: IBAN: BA39 5688 0612 0000 2134, SWIFT: BALVBA22, Customer: Srbi za Srbe

    Nemacka: Konto: 2751992, BLZ: 760 606 18 (mogucnost poreskih olaksica)

    Nemcaka: IBAN: DE84 7606 0618 0002 7519 92, SWIFT/BIC: GENODEF1N02, Customer: Serben f?r Serben

    Austrija: Konto: 10364339, BLZ: 32000

    Austrija: IBAN:AT97 3200 0000 1036 4339, SWIFT/BIC: RLNWATWW, Customer: Org. f. hum. Hilfe – Srbi za Srbe

    Svajcarska: Konto: 61-335679-5, Swiss Post

    Svajcarska: IBAN: CH57 0900 0000 6133 5679 5, SWIFT: POFICHBEXXX, BIC: 9000, Customer:Org. f. hum. Hilfe & Integration Srbi za Srbe Swiss

    SAD: Account number: 5765278378; Check to: Serbs for Serbs, PO Box 34206, Chicago, IL, 60634 (mogucnost poreskih olaksica)

   PayPal: szsaustrija@gmail.com

    PayPal: szsamerika@gmail.com

    Moneybookers: c3c.org@gmail.com

   Donacije putem VISA, Master Card, Maestro, Sofort, Eps,..- www.srbizasrbe.net/donacije


Kontakt sa predstavnicima organizacije, kao i sve sprovedene akcije, finansijski izvestaji, racuni, foto i video materijal o dostavljenoj humanitarnoj pomoc'i bice dostupni na zvanicnom sajtu nase organizacije: www.srbizasrbe.org, kao i na sajtu nase organizacije na engleskom jeziku: www.serbsforserbs.org i zvanicnoj fejsbuk stranici www.facebook.com/srbizasrbe koju prati preko 135.000 ljudi.

Takodje, u prilogu pogledajte mesecni izvestaj organizacije SRBI ZA SRBE za novembar:

http://issuu.com/srbizasrbe/docs/mesecni-izvestaj-za-novembar-2014 (issu format)

http://www.srbizasrbe.net/download/izvestaji/mesecni-izvestaj-za-novembar-2014.pdf (pdf format)


Pocujmo Bozicna zvona koja nas zovu u pomoc!

Humanitarna organizacija

SRBI ZA SRBE


www.srbizasrbe.org (preko 7 miliona poseta)

www.facebook.com/srbizasrbe (135.000 clanova)

www.youtube.com/user/SZSwebcast (prijavite se na nas kanal)

www.serbsforserbs.org (na engleskom)

www.serbenfuerserben.org (na nemackom)

...


Christmas bells are ringing out for help!


SERBS FOR SERBS has once again started our traditional Christmas Charity Aid Project, which will be carried out this year in Kosovo i Metohija, Krajina, Republika Srpska, Hercegovina, Raska Region along with other reqions throughout the Balkans where suffering Serbian families live. We are calling upon all good people of charitable spirit from all around the world to join in our organizations traditional Christmas Aid project with a donation.


Our goal is to raise 50,000 euros and 50 families helped!


Join us, and let this be a Merry Christmas for all!

To donate:

   Serbia: 160-279491-71, Banca Intesa, Belgrade

   Serbia: IBAN: RS35 1600 0508 0002 3812 69, SWIFT: DBDBRSBG, Customer: Srbi za Srbe

    Republic of Srpska: 5688061340001652, Banka Srpske, Banja Luka

    Republic of Srpska: IBAN: BA39 5688 0612 0000 2134, SWIFT: BALVBA22, Customer: Srbi za Srbe

    Germany: Konto: 2751992, BLZ: 760 606 18 (tax deduction available)

    Germany: IBAN: DE84 7606 0618 0002 7519 92, SWIFT/BIC: GENODEF1N02, Customer: Serben f?r Serben

    Austria: Konto: 10364339, BLZ: 32000

    Austria: IBAN:AT97 3200 0000 1036 4339, SWIFT/BIC: RLNWATWW, Customer: Org. f. hum. Hilfe – Srbi za Srbe

    Switzerland: Konto: 61-335679-5, Swiss Post

    Switzerland: IBAN: CH57 0900 0000 6133 5679 5, SWIFT: POFICHBEXXX, BIC: 9000, Customer:Org. f. hum. Hilfe & Integration Srbi za Srbe Swiss

    USA: Account number: 5765278378; Check to: Serbs for Serbs, PO Box 34206, Chicago, IL, 60634 (tax deduction available)

    PayPal: szsaustrija@gmail.com

    PayPal: szsamerika@gmail.com

    Moneybookers: c3c.org@gmail.com

    Donations using VISA, Master Card, Maestro, Sofort, Eps,..- www.srbizasrbe.net/donacije

Also, please read our monthly report for November:

http://issuu.com/srbizasrbe/docs/mesecni-izvestaj-za-novembar-2014 (issu format)

http://www.srbizasrbe.net/download/izvestaji/mesecni-izvestaj-za-novembar-2014.pdf (pdf format)


Children are our future!

Charity organization

SERBS FOR SERBS


www.srbizasrbe.org (over 7 million visits)

www.facebook.com/srbizasrbe (135.000 members)

www.youtube.com/user/SZSwebcast (follow our video channel)

www.serbsforserbs.org (in English)

www.serbenfuerserben.org (in German)

***Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #45 послато: Јун 23, 2015, 22:37:41 »

Отворено писмо 400 српских студената
 председнику Републике Србије и
 председнику Владе Републике Србије
Председнику Републике Србије Томиславу Николићу

Председнику Владе Републике Србије Александру ВучићуУверени да заступамо став већине српскога народа, овим писмом желимо да апелујемо на вас да не учествујете у актуелној демонизацији сопственог народа могућим одласком у Поточаре 11. јула. Ваш одлазак у Поточаре имао би далекосежне последице по српски народ: имплицитно признавање наводног геноцида; сврставање српских жртава Сребенице на нижи ранг вредности; давање оправдања британској резолуцији у Савету безбедности и проглашавње српског народа геноцидним; учествовање у директном удару на Републику Српску са крајњим циљем да се укине као творевина настала на наводном геноциду.

Нељудски је негирати злочин, но, нико поштен и истинољубив не може прихватити и рећи да је то био геноцид. Један од таквих јесте и Ефраим Зуроф, директор центра "Симон Визентал" у Јерусалиму, који је у интервјуу за `Политику` (18.06.2015) нагласио, поредећи са Руандом и Холокаустом, да се Сребреница не може окарактерисати као геноцид. Познате су вам контраверзе око овог злочина, које теорију геноцида доводе у питање од тога да ли су, и колико, убијени стрељани или погинули у пробоју ка Тузли у борби са Војском Републике Српске, преко тога да велики број "стрељаних" и данас живи широм света или су убијени пре ових догађаја и тога да је Ибран Мустафић, оснивач СДА у Сребреници и ратни председник Извршног одбора у Скупштини општине Сребреница, тврдио да су сами, из својих разлога, убили 500-1000 људи, до последње пресуде генералу Толимиру у којој се тврдњом од 4700 убијених негира званична верзија од преко 8000 наводно стрељаних. Један убијен је много, али овде је и много недоследности да би се тек тако прихватила теорија о геноциду.

Оно што највише боли српски народ јесте да сви они који данас учествују у његовој демонизацији не виде или намерно не желе да виде преко 3000 српских жртава у Сребреници убијених у периоду од 1992. до 1995. Напомињемо да је од овог броја преко 70% цивила и то, већином, масакрираних хладним оружјем. Ове злочине признао је наредбодавац и извршилац Насер Орић  на прослави двогодишњице оснивања муслиманске војске у Сребреници, када је набројао српска села која је разарао. Све жртве су једнаке, али данас видимо тенденцију да се српске жртве прикажу као неједнаке, безвредне помена, обележја и резолуције. Да не набрајамо друге злочине над Србима о којима се ћути, као што су у Сарајеву, Возући, Купресу, Сијековцу и другим местима.

Ми смо свесни, а верујемо и ви, да резолуција у Савету безбедности нема за циљ помирење на овим просторима, већ утемељење препреке ка могућем помирењу два народа. Геноцид у Сребреници је измишљен да се два народа никада не помире.
Резолуција у Савету безбедности је директан удар на српски народ са намером да се као такав прогласи геноцидним, као и на Републику Српску са крајњим циљем да се она укине као творевина наводног геноцида одузимањем надлежности и утапањем у унитарну државу, чиме би се додатно обезвредило преко 3000 српских жртава Сребенице, крвљу утканих у њену слободу и стварање. Ми, српски студенти овде потписани, не желимо да стојимо по страни док се одвијају перфидни напади на основе државности Републике Српске. Српски народ не жели да својим поступцима допринесе тим нападима. Стога вам се обраћамо са пуном моралном, материјалном и физичком подршком да следите политику државног разлога и одбраните интересе српске државотворне идеје, да одбраните интересе Републике Српске и српскога народа који тамо живи.

Ви се налазите у историјском тренутку у којем својим поступцима можете спречити да будућа поколења широм света о српском народу уче као о геноцидном, да се његове, такође велике, жртве у том рату забораве. Ви можете спречити давање легитимитета вишедеценијској демонизацији. Представници Србије већ су ишли у Поточаре и извињавали се за наводни геноцид. Да ли је српском народу узвраћено извињењем за његове жртве? Да ли су муслимански представници и представници западних земаља обележили српско страдање у Братунцу? Ви немате разлога, као представници Републике Србије, да поново идете тамо. Због свега наведеног ми вас позивамо да не идете у Поточаре 11. јула и да позовете Руску Федерацију да стави вето на резолуцију о Сребеници у Савету безбедности.У Београду, 23.06.2015. г.


Српским студентима

Желимо да позовемо све српске студенте где год да живе, а желе да стану иза овог писма и потпишу се да нам се јаве и пруже подршку, као и све грађане да пруже подршку.Такође, позивамо све организације, партије и људе који желе да подрже истину о Сребреници.Потписници:

1.   Тамара Гајић, Православни богословски факултет, Београд
2.   Ненад Узелац, Факултет политичких наука, Београд
3.   Марко Шукало, Правни факултет, Београд
4.   Невен Ђенадија, Факултет политичких наука, Бања Лука
5.   Алексић Јован, Филозофски факултет, Косовска Митровица
6.   Марко Весић, Православни Богословски факултет, Београд
7.   Мира Ђуричић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
8.   Милош Иванишевић, Факултет политичких наука, Београд
9.   Сања Војиновић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
10.   Марко Сарић, Универзитет у Бечу, Институт за источноевропске студије
11.   Божидар Мијаиловић, Православни богословски факултет, Београд
12.   Стефан Јовановић, Православни богословски факултет, Београд
13.   Марко Пејковић, Факултет политичких наука, Београд
14.   Јовиша Ћировић, Факултет политичких наука, Београд
15.   Милош Хркаловић, Факултет политичких наука, Београд
16.   Небојша Ђогатовић, Православни богословски факултет, Београд
17.   Марко Перишић ИТС, Београд
18.   Милица Бабић, Филозофски факултет, Источно Сарајево
19.   Васо Божић, Факултет техничкин наука, Нови Сад
20.   Биљана Моћевић, Економски факултет, Источно Сарајево
21.   Весна Станковић, Филозофски Факултет, Источно Сарајево
22.   Немања Бишевац, Филозофски факултет, Косовска Митровица
23.   Драгана Поповић, Правни факултет Источно, Сарајево
24.   Урош Николић, Факултет политичких наука, Београд
25.   Милица Перић, Филозофски факултет, Источно  Сарајево
26.   Никола Млађеновић, Висока школа за услужни бизнис, Источно Сарајево
27.   Милан Божић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
28.   Милош Скелеџија, Пољопривредни факултет, Нови Сад
29.   Марко Зарић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
30.   Јована Мишић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
31.   Николина Васић, Филозофски факултет, Источно Сарајево
32.   Велемир Сурбат, Независни Универзитет Бања Лука, Бања Лука
33.   Огњен Иваз, Педагошки факултет, Бијељина
34.   Радмила Моћевич, Филозофски факултет, Источно Сарајево
35.   Милош Јаковљевић, Православни богословски факултет, Београд
36.   Миљана Тасовац, Пољопривредни факултет Нови Сад
37.   Велемирка Мићић, Филозофски факултет, Источно Сарајево
38.   Јована Миличић, Правни факултет, Бања Лука
39.   Немања Девић, Филозофски факултет, Београд
40.   Милана Мариновић, Филозофски факултет, Бања Лука
41.   Павле Агбаба, Правни факултет, Бања Лука
42.   Весна Јовановић, Правни факултет, Добој
43.   Соња Миливојевић, Економски факултет, Бања Лука
44.   Љубомир Нишић, Економски факултет, Добој
45.   Немања Деспић, Економски факултет, Бања Лука
46.   Лука Мугоша, Факултет политичких наука, Подгорица
47.   Дарко Крсмановић, Економски факултет, Источно Сарајево
48.   Слађана Брљић, Економски факултет, Бања Лука
49.   Милош Јокић, Факултет политичких наука, Београд
50.   Јелена Петковић, Економски факултет, Бања Лука
51.   Моника Човочковић, Природно математички факултет, Бања Лука
52.   Ненад Лилић, Факултет политичких наука, Београд
53.   Наташа Мијовић, Филозофски факултет, Источно Сарајево
54.   Бранко Поповић, Факултет политичких наука, Београд
55.   Миљана Дробњак, Хемијски факулет, Београд
56.   Кристина Стојановић, Филозофски факултет, Нови Сад
57.   Дејан Којић, Прометеј, Бања Лука
58.   Божо Ивановић, Прометеј, Бања Лука
59.   Татјана Дудаш, Институт Polytechnique LaSalle Beauvais- MSc in Plant    Breeding, Француска
60.   Дарко Стјепановић, Независни Универзитет Бања Лука, Бања Лука
61.   Игор Бирчаковић, Независни Универзитет Бања Лука, Бања Лука
62.   Марко Таборин, Правни факултет, Источно Сарајево
63.   Предраг Владисављевић, Православни богословски факултет, Београд
64.   Милош Голијанин, Факултет политичких наука, Сарајево
65.   Александра Којић, Фармацеутски факултет, Бијељина
66.   Александар Марјановић, Факултет пословне економије, Бијељина
67.   Стефан Стаменковић, Православни богословски факултет, Београд
68.   Горан Лукић, Православни богословски факултет, Београд
69.   Гвозден Ненадовић, Православни богословски факултет, Београд
70.   Душа Никић, Православни богословски факултет, Београд
71.   Сандра Еркић, Факултет пословне економије, Бијељина
72.   Саша Еркић, Педагошки факултет, Бијељина
73.   Наташа Гелић, Педагошки факултет, Бијељина
74.   Вања Костић, Педагошки факултет, Бијељина
75.   Александар Којић, Стоматолошки факултет, Фоча
76.   Николина Мићић, Факултет за право, јавну управу и безбедност, Београд
77.   Жељка Радовић, Медицински факултет, Бања Лука
78.   Бојана Голубовић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
79.   Николина Анђић, Пољопривредни факултет, Бијељина
80.   Митар Захарић, Факултет пословне економије, Бијељина
81.   Тамара Јовић, Факултет правних наука- Апеирон, Бања Лука
82.   Маја Радић, Висока здравствена школа струковних студија, Београд
83.   Тања Мирковић, Медицински факултет, Бања Лука
84.   Драгица Драгичевић,Висока здравствена школа струковних студија, Београд
85.   Татјана Рикић, Правни факултет, Нови Сад
86.   Јадранко Јосиповић, Медицински факултет, Фоча
87.   Катарина Бошњак, Факултет за међународну економију и финансије,  Београд
88.   Настасија Дакић, Факултет организационих наука, Београд
89.   Стефан Цвијетић, Факултет пословне економије, Бијељина
90.   Никола Манојловић, Пољопривредни факултет, Бијељина
91.   Олга Тмушић, Факултет пословне економије, Бијељина
92.   Никола Пашајлић, Факултет пословне економије, Бијељина
93.   Немања Грачанин, Факултет пословне економије, Бијељина
94.    Сања Тришић, Факултет пословне економије, Бијељина
95.   Јелена Тадић, Факултет пословне економије, Бијељина
96.   Никола Панић, Факултет техничких наука, Нови Сад
97.   Никола Попов, Природно математички факултет, Нови Сад
98.   Никола Шапоњић, Природно математички факултет, Нови Сад
99.   Предраг Ћорић, Природно математички факултет, Нови Сад
100.  Владимир Лаврњић, Природно математички факултет, Нови Сад
101.  Немања Буквић, Природно математички факултет, Нови Сад
102.  Милош Игњатовић, Природно математички факултет, Нови Сад
103.  Никола Кривокућа, Природно математички факултет, Нови Сад
104.  Владимир Радовановић, Филозофски факултет, Београд
105.  Ненад Шушњар, Пољопривредни факултет, Нови Сад
106.  Веселин Трипковић,  Пољопривредни факултет, Нови  Сад
107.  Тодор Јелић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
108.  Невена Рађеновић, Факултет техничких наука, Нови Сад
109.  Радован Маринковић, Факултет техничких наука, Нови Сад
110.  Милош Котур, Факултет политичких наука, Београд
111.  Катарина Тошовић, Факултет техничких наука, Чачак
112.  Милош Ковачевић, Факултет за пословну економију, Ваљево
113.  Сања Вуковић, Филолошки факултет, Београд
114.  Милица Стевић, Филолошки факултет, Београд
115.  Милош Тешић, Филозофски факултет, Београд
116.  Невена Таушан, Факултет политичких наука, Београд
117.  Стефан Србљановић, Факултет политичких наука, Београд
118.  Александра Белачић, Економски факултет, Београд
119.  Милош Родић, Култура и медији, Универзитет Џон Незбит, Београд
120.  Милан Благојевић, Факултет политичких наука, Београд
121.  Маја Крстић, Филолошки факултет, Нови Сад
122.  Никола Михајловић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
123.  Јована Видовић, Филолошки факултет, Београд
124.  Стефан Милошевић, Факултет политичких наука, Београд
125.  Стефан Вуковић, ИТ Академија, Београд
126.  Доситеј Тодоровски, Правни факултет, Нови Сад
127.  Милош Бошковић, Економски факултет, Београд
128.  Наталија Милетић, Факултет политичких наука, Бањалука
129.  Александар Топић, Факултет политичких наука, Београд
130.  Александар Богосавац, Факултет политичких наука, Бањалука
131.  Дејана Кљајић, Факултет политичких наука, Београд
132.  Маја Младеновић, Факултет политичких наука, Београд
133.  Славко Мекињић, Факултет политичких наука, Бањалука
134.  Никола Ковинић, Факултет политичких наука, Београд
135.  Анамарија Марић, Факултет политичких наука, Београд
136.  Сандић Ивана, Факултет политичких наука, Бањалука
137.  Владимир Зец, Факултет политичких наука, Бањалука
138.  Сузана Прелић, Факултет политичких наука, Београд
139.  Милош Благојевић, Филозофски факултет, Београд
140.  Наташа Јагодић, Факултет организационих наука, Београд
141.  Дајана Дејановић, Факултет политичких наука, Београд
142.  Дражана Ђурић, Факултет политичких наука, Бањалука
143.  Марко Мирић, Факултет организационих наука, Београд
144.  Ђурђина Турковић, Правни факултет, Подгорица
145.  Лазар Лојанчић, Факултет политичких наука, Београд
146.  Панче Денић, Правни факултет, Београд
147.  Немања Војновић, Правни факултет, Београд
148.  Стефан Пекић, Правни факултет, Нови Сад
149.  Стефан Рудан, Правни факултет у Београду
150.  Бушетић Станко, Правни факултет, Београд
151.  Данијела Зец, факултет политичких наука, Бањалука
152.  Јелена Бобић, Факултет политичких наука, Београд
153.  Милена Оцокољић, Филозофски факултет, Нови Сад
154.  Југослав Досеновић, Conestoga college in Kitchener, Ontario, Canada
155.  Ивана Лешчен, Факултет политичких наука, Бањалука
156.  Алекса Гудурић, Висока пословно-техничка школа, Ужице
157.  Милош Гаврановић, Правни факултет, Бањалука
158.  Михајло Звонар, Факултет политичких наука, Бањалука
159.  Мирјана Бановић, Факултет политичких наука, Бањалука
160.  Немања Шикман, Правни факултет, Београд
161.  Горана Штрбац, Факултет политичких наука, Бањалука
162.  Гордан Поповић, Правни факултет, Источно Сарајево
163.  Јованка Лакић, Факултет политичких наука, Бањалука
164.  Милан Јовановић, Факултет политичких наука, Београд
165.  Никола Стајић, Факултет за пословну информатику, Београд
166.  Милена Коривица, Правни факултет, Београд
167.  Немања Шикман, Правни факултет, Београд
168.  Алекса Тојчић, Правни факултет, Нови Сад
169.  Његован Станичић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
170.  Милош Марић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
171.  Ивана Видојевић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
172.  Радован Маринковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
173.  Ристо Ресторовић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
174.  Стефан Николић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
175.  Марина Милинковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
176.  Александар Ковачевић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
177.  Мара Дрљача, Пољопривредни факултет, Нови Сад
178.  Божана Крчмар, Пољопривредни факултет, Нови Сад
179.  Драгомир Димић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
180.  Надежда Тешин, Пољопривредни факултет, Нови Сад
181.  Немања Бијелић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
182.  Александар Лукић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
183.  Кристина Колаковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
184.  Марија Драговић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
185.  Милица Видић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
186.  Бојан Бугарски, Пољопривредни факултет, Нови Сад
187.  Бојан Келеман, Пољопривредни факултет, Нови Сад
188.  Бојана Андрић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
189.  Михаило Бошковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
190.  Немања Брзаковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
191.  Антоније Жунић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
192.  Младимирка Шукурма, Пољопривредни факултет, Нови Сад
193.  Зорица Стефановић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
194.  Борислав Јовић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
195.  Радован Марковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
196.  Стефан Станојев, Пољопривредни факултет, Нови Сад
197.  Дуња Вукотић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
198.  Ивана Симић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
199.  Милош Свилокос, Пољопривредни факултет, Нови Сад
200.  Милан Наранчић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
201.  Томислав Томић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
202.  Јован Топаловић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
203.  Ивана Срећковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
204.  Владимир Живојнов , Пољопривредни факултет, Нови Сад
205.  Владимир Прокић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
206.  Милош Казановић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
207.  Теодора Митровић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
208.  Ђорђе Арсеновић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
209.  Филип Штрбац, Пољопривредни факултет, Нови Сад
210.  Оља Срећковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
211.  Ивана Силађи, Пољопривредни факултет, Нови Сад
212.  Бранислав Ерцег, Пољопривредни факултет, Нови Сад
213.  Немања Бишевац, Филозофски факултет, Косовска Митровица
214.  Милица Сташић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
215.  Стојан Ивковић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
216.  Ивана Милетић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
217.  Милан Рајек, Филозофски факултет, Косовска Митровица
218.  Никола Михајловић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
219.  Никола Богдановић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
220.  Јована Алексић, Медицински факултет, Косовска Митровица
221.  Ивана Илић, Учитељски факултет, Лепосавић
222.  Исидора Митровић, Медицински факултет, Косовска Митровица
223.  Катарина Максимовић, Правни факултет, Косовска Митровица
224.  Анђела Недељковић, Природно математички факултет, Косовска Митровица
225.  Марија Милосављевић, Медицински факултет, Косовска Митровица
226.  Милица Марковић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
227.  Тијана Гуснић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
228.  Радмила Костић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
229.  Борис Радаковић, Филозофски факултет, Бања Лука
230.  Предраг Клајић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
231.  Петар Рашић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
232.  Предраг Лозо, Филозофски факултет, Бања Лука
233.  Стефан Стојковић, Медицински факултет, Косовска Митровица
234.  Милош Дамјановић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
235.  Александар Крстић, Медицински факултет, Косовска Митровица
236.  Радивоје Крга, Филозофски факултет, Косовска Митровица
237.  Милован Толић, Факултет техничких наука, Косовска Митровица
238.  Матеја Лалић, Факултет уметности, Звечан-Косовска Митровица
239.  Стефан Павловић, IBCM, Косовска Митровица
240.  Никола Благојевић, Факултет техничких наука, Чачак
241.  Коста Тодоровић, Електротехнички факултет, Београд
242.  Игор Брозбић, Технички факултет, Бор
243.  Лазар Милић, Правни факултет, Косовска Митровица
244.  Ана Стошевски, Медицински факултет, Косовска Митровица
245.  Богдан Тодоровић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
246.  Милош Тимотијевић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
247.  Немања Компировић, Правни факултет, Косовска Митровица
248.  Драгана Марковић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
249.  Слободан Стошић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
250.  Александар Ђурић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
251.  Стефан Сташић, Економски факултет, Косовска Митровица
252.  Живко Бишевац, Филозофски факултет, Косовска Митровица
253.  Теодора Илић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
254.  Лука Јовановић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
255.  Страхиња Арсић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
256.  Маша Делијованис, Правни факултет, Београд
257.  Иван Виријевић, Правни факултет, Косовска Митровица
258.  Јагода Јанковић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
259.  Ивана Пантић, Медицински факултет, Београд
260.  Вања Јовић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
261.  Лазар Живић, Правни факултет, Косовска Митровица
262.  Тања Живић, Правни факултет, Косовска Митровица
263.  Тамара Митић, Факултет уметности, Звечан-Косовска Митровица
264.  Милош Влаовић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
265.  Милан Краговић, Природно математички факултет, Косовска Митровица
266.  Вељко Пајовић, Факултет техничких наука, Косовска Митровица
267.  Данило Зечевић, Правни факултет, Косовска Митровица
268.  Филип Ројевић, Факултет техничких наука, Косовска Митровица
269.  Јована Мурганић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
270.  Љубица Косовац, Висока здравствена школа струковних студија, Београд
271.  Светлана Јевтић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
272.  Немања Алексић, Филозофски факултет, Нови Сад
273.  Немања Цвитковац, Филозофски факултет, Нови Сад
274.  Снежана Хаџи-Ристић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
275.  Филип Фићовић, Правни факултет, Косовска Митровица
276.  Јован Стојановић, Факултет техничких наука, Косовска Митровица
277.  Борис Мандић, Филозофски факултет, Нови Сад
278.  Стефан Лапчевић, Филозофски факултет, Нови Сад
279.  Стефан Дурлевић, Правни факултет, Београд
280.  Стефан Радовановић , Правни факултет, Београд
281.  Лазар Ступар, Саобраћајни факултет, Нови Сад
282.  Душан Ристић, Правни факултет, Бања Лука
283.  Никола Петровић, Правни факултет, Београд
284.  Ратко Савић, Правни факултет, Бања Лука
285.  Срђан Матаруга, Правни факултет, Нови Сад
286.  Срђан Божић, Правни факултет, Београд
287.  Дарио Дринић, Православни богословски факултет, Београд
288.  Боро Керезовић, Факултет спорта и физичког васпитања, Нови Сад
289.  Александра Милошевић, Правни факултет, Београд
290.  Милош Дамњановић , Правни факултет, Београд
291.  Немања Вуковић, Паневропски факултет  Апеирон, Бања Лука
292.  Ђорђе Шекуларац, Правни факултет, Београд
293.  Марко Бухач, Електротехнички факултет, Београд
294.  Ђорђе Сушић, Економски факултет, Београд
295.  Наташа Ђорђић, Филолошки факултет, Бања Лука
296.  Весна Благић, Филозофски факултет, Бања Лука
297.  Милош Гаврановић, Правни факултет, Бања Лука
298.  Милан Бајкић, Филозофски факултет, Београд
299.  Владана Качавенда, Паневропски факултет  Апеирон, Бања Лука
300.  Сузана Качавенда, Факултет политичких наука, Бања Лука
301.  Милица Штрбац, Стоматолошки факултет, Панчево
302.  Стефан Стефановић, Правни факултет, Београд
303.  Дејана Петровић, Филолошки факултет, Бања Лука
304.  Драго Анђелић, Правни факултет, Београд
305.  Невена Ракић, Факултет политичких наука, Бања Лука
306.  Јован Пушкар, ДИФ Грац, Аустрија
307.  Радмила Живковић, Филолошки факултет, Бања Лука
308.  Александар Војновић, Православни богословски факултет, Београд
309.  Борис Бенцуз, Православни богословски факултет, Србиње
310.  Оља Дабић, Природно математички факултет, Бања Лука
311.  Наташа Топић, Филолошки факултет, Бања Лука
312.  Тамара Цветановић, Географски факултет, Београд
313.  Милица Калабић, Технолошки факултет, Бања Лука
314.  Перо Трнинић, Шумарски факултет, Бања Лука
315.  Радмила Живковић, Филолошки факултет, Бања Лука
316.  Игор Мајкић, Хемијски факултет, Београд
317.  Светислав Арежина, Пољопривредни факултет, Бања Лука
318.  Тамара Стаменчић, Музичка академија, Источно Сарајево
319.  Марко Нинковић, Правни факултет, Београд
320.  Војислав Пајтић, Правни факултет, Београд
321.  Немања Шмитран, Технолошки факултет, Нови Сад
322.  Бојан Мијатовић, Технолошки факултет, Нови Сад
323.  Стефан Лазић , Технолошки факултет, Нови Сад
324.  Никола Шавија, Технолошки факултет, Нови Сад
325.  Миодраг Билбија, Технолошки факултет, Нови Сад
326.  Александар Добрић, Факултет техничких наука, Нови Сад
327.  Лазар Вркатић, Саобраћајни факултет, Нови Сад
328.  Јанко Ратковић, Правни факултет, Београд
329.  Тара Красић, Правни факултет, Београд
330.  Јована Новаковић, Политичке науке, Бања Лука
331.  Дејан Микић, Грађевински факултет, Суботица
332.  Стефан Тулемија, Саобраћајни факултет, Бања Лука
333.  Раденко Јованчевић, Машински факултет, Бања Лука
334.  Саша Ковачевић, Саобраћајни факултет, Бања Лука
335.  Александар Ковачевић, Санитарни инжењеринг, Бања Лука
336.  Синиша Поповић, Пољопривредни факултет, Бања Лука
337.  Бранислав Јокић, Машински факултет, Бања Лука
338.  Станислав Мисимовић, Машински факултет, Бања Лука
339.  Жељко Ољача, Машински факултет, Бања Лука
340.  Бојан Дринић , Санитарни инжељеринг, Бања Лука
341.  Драго Матић, Политичке науке, Бања Лука
342.  Драган Усорац, Машински факултет, Бања Лука
343.  Борис Лукић, Политичке науке, Бања Лука
344.  Владимир Ивановић, Факултет ветеринарске медицине, Београд
345.  Александар Кољибабић, Факултет ветеринарске медицине, Београд
346.  Вук Петровић, Правни факултет, Београд
347.  Саво Малешић, Правни факултет, Београд
348.  Лазар Цаковић, Електротехнички факултет, Београд
349.  Марко Ћоровић, Електротехнички факултет, Београд
350.  Марко Белић, Правни факултет, Београд
351.  Милан Вукајловић, Факултет организационих наука, Београд
352.  Ђорђе Радовановић, Факултет организационих наука, Београд
353.  Милија Кијановић, Рударско-геолошки факултет, Београд
354.  Александар Моневски, Рударско-геолошки факултет, Београд
355.  Иван Лазаревић, Природно математичкки факултет, Београд
356.  Урош Бошковић, Природно математички факултет, Београд
357.  Бобан Радовановић, Природно математички факултет, Крагујевац
358.  Дубравка Богосављевић, Природно математички факултет, Крагујевац
359.  Предраг Ковачевић, Саобраћајни факултет, Београд
360.  Мина Зарић, Филолошки факултет, Београд
361.  Кристина Каровић, Правни факултет, Београд
362.  Драгана Тодоровић, Филолошки факултет, Бања Лука
363.  Срђан Тодоров, Електротехнички факултет, Београд
364.  Љиљана Ђекић, Филолошки факултет, Бања Лука
365.  Љиљана Живковић, Факултет ветеринарске медицине, Београд
366.  Божена Шево, Економски факултет, Београд
367.  Сања Стеванчевић, Правни факултет, Београд
368.  Сања Лакић, Правни факултет, Београд
369.  Дајана Палачковић, Филозофски факултет, Бања Лука
370.  Милица Мушић, Економски факултет, Бања Лука
371.  Вања Мушић, Правни факултет, Бања Лука
372.  Бојана Јанковић, Економски факултет, Бања Лука
373.  Данимир Ћулибрк, Економски факултет, Бања Лука
374.  Тина Бркљач, Економски факултет, Бања Лука
375.  Саша Ристић, Економски факултет, Бања Лука
376.  Ивана Стојичић, Економски факултет, Бања Лука
377.  Милован Шкрбо, Економски факултет, Бања Лука
378.  Јована Турањанин, Економски факултет, Бања Лука
379.  Милана Аћимовић, Економски факултет, Бања Лука
380.  Ања Скендерија, Економски факултет, Бања Лука
381.  Дајана Кукрић, Економски факултет, Бања Лука
382.  Милош Вучић, Правни факултет, Крагујевац
383.  Исидора Ћуповић, Правни факултет, Београд
384.  Зорана Стевановић, Природно математички факултет, Ниш
385.  Александар Трнинић, Саобраћајни факултет, Нови Сад
386.  Синиша Ритан, Пољопривредни факултет, Бања Лука
387.  Немања Стојнић, Пољопривредни факултет, Бања Лука
388.  Љиљана Ђекић, Филолошки факултет, Бања Лука
389.  Дајана Гајић, Филолошки факултет, Бања Лука
390.  Дејан Цвекић, Природно математички факултет, Београд
391.  Триво Липовац, Филозофски факултет, Бања Лука
392.  Милош Хинић, Православни богословски факултет, Београд
393.  Ивана Андрић, Православни богословски факултет, Београд
394.  Саша Кљајић, Православни богословски факултет, Београд
395.  Ивана Тркајла, Правни факултет, Нови Сад
396.  Марко Вуковић, Филозофски факултет, Пале
397.  Вук Ковачевић, филолошки факултет, Београд
398.  Стојана Драгутиновић, Филолошки факултет, Нови Сад
399.  Лазар Шаулић, Факултет организационих наука, Београд
400.  Дејан Вуковић, Православни богословски факултет, Београд
   

(Васељенска)***Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #46 послато: Јун 24, 2015, 08:08:08 »

Отворено писмо 400 српских студената
 председнику Републике Србије и
 председнику Владе Републике Србије
Председнику Републике Србије Томиславу Николићу

Председнику Владе Републике Србије Александру ВучићуУверени да заступамо став већине српскога народа, овим писмом желимо да апелујемо на вас да не учествујете у актуелној демонизацији сопственог народа могућим одласком у Поточаре 11. јула. Ваш одлазак у Поточаре имао би далекосежне последице по српски народ: имплицитно признавање наводног геноцида; сврставање српских жртава Сребенице на нижи ранг вредности; давање оправдања британској резолуцији у Савету безбедности и проглашавње српског народа геноцидним; учествовање у директном удару на Републику Српску са крајњим циљем да се укине као творевина настала на наводном геноциду.

Нељудски је негирати злочин, но, нико поштен и истинољубив не може прихватити и рећи да је то био геноцид. Један од таквих јесте и Ефраим Зуроф, директор центра "Симон Визентал" у Јерусалиму, који је у интервјуу за `Политику` (18.06.2015) нагласио, поредећи са Руандом и Холокаустом, да се Сребреница не може окарактерисати као геноцид. Познате су вам контраверзе око овог злочина, које теорију геноцида доводе у питање од тога да ли су, и колико, убијени стрељани или погинули у пробоју ка Тузли у борби са Војском Републике Српске, преко тога да велики број "стрељаних" и данас живи широм света или су убијени пре ових догађаја и тога да је Ибран Мустафић, оснивач СДА у Сребреници и ратни председник Извршног одбора у Скупштини општине Сребреница, тврдио да су сами, из својих разлога, убили 500-1000 људи, до последње пресуде генералу Толимиру у којој се тврдњом од 4700 убијених негира званична верзија од преко 8000 наводно стрељаних. Један убијен је много, али овде је и много недоследности да би се тек тако прихватила теорија о геноциду.

Оно што највише боли српски народ јесте да сви они који данас учествују у његовој демонизацији не виде или намерно не желе да виде преко 3000 српских жртава у Сребреници убијених у периоду од 1992. до 1995. Напомињемо да је од овог броја преко 70% цивила и то, већином, масакрираних хладним оружјем. Ове злочине признао је наредбодавац и извршилац Насер Орић  на прослави двогодишњице оснивања муслиманске војске у Сребреници, када је набројао српска села која је разарао. Све жртве су једнаке, али данас видимо тенденцију да се српске жртве прикажу као неједнаке, безвредне помена, обележја и резолуције. Да не набрајамо друге злочине над Србима о којима се ћути, као што су у Сарајеву, Возући, Купресу, Сијековцу и другим местима.

Ми смо свесни, а верујемо и ви, да резолуција у Савету безбедности нема за циљ помирење на овим просторима, већ утемељење препреке ка могућем помирењу два народа. Геноцид у Сребреници је измишљен да се два народа никада не помире.
Резолуција у Савету безбедности је директан удар на српски народ са намером да се као такав прогласи геноцидним, као и на Републику Српску са крајњим циљем да се она укине као творевина наводног геноцида одузимањем надлежности и утапањем у унитарну државу, чиме би се додатно обезвредило преко 3000 српских жртава Сребенице, крвљу утканих у њену слободу и стварање. Ми, српски студенти овде потписани, не желимо да стојимо по страни док се одвијају перфидни напади на основе државности Републике Српске. Српски народ не жели да својим поступцима допринесе тим нападима. Стога вам се обраћамо са пуном моралном, материјалном и физичком подршком да следите политику државног разлога и одбраните интересе српске државотворне идеје, да одбраните интересе Републике Српске и српскога народа који тамо живи.

Ви се налазите у историјском тренутку у којем својим поступцима можете спречити да будућа поколења широм света о српском народу уче као о геноцидном, да се његове, такође велике, жртве у том рату забораве. Ви можете спречити давање легитимитета вишедеценијској демонизацији. Представници Србије већ су ишли у Поточаре и извињавали се за наводни геноцид. Да ли је српском народу узвраћено извињењем за његове жртве? Да ли су муслимански представници и представници западних земаља обележили српско страдање у Братунцу? Ви немате разлога, као представници Републике Србије, да поново идете тамо. Због свега наведеног ми вас позивамо да не идете у Поточаре 11. јула и да позовете Руску Федерацију да стави вето на резолуцију о Сребеници у Савету безбедности.У Београду, 23.06.2015. г.


Српским студентима

Желимо да позовемо све српске студенте где год да живе, а желе да стану иза овог писма и потпишу се да нам се јаве и пруже подршку, као и све грађане да пруже подршку.Такође, позивамо све организације, партије и људе који желе да подрже истину о Сребреници.Потписници:

 Спојлер:
1.   Тамара Гајић, Православни богословски факултет, Београд
2.   Ненад Узелац, Факултет политичких наука, Београд
3.   Марко Шукало, Правни факултет, Београд
4.   Невен Ђенадија, Факултет политичких наука, Бања Лука
5.   Алексић Јован, Филозофски факултет, Косовска Митровица
6.   Марко Весић, Православни Богословски факултет, Београд
7.   Мира Ђуричић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
8.   Милош Иванишевић, Факултет политичких наука, Београд
9.   Сања Војиновић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
10.   Марко Сарић, Универзитет у Бечу, Институт за источноевропске студије
11.   Божидар Мијаиловић, Православни богословски факултет, Београд
12.   Стефан Јовановић, Православни богословски факултет, Београд
13.   Марко Пејковић, Факултет политичких наука, Београд
14.   Јовиша Ћировић, Факултет политичких наука, Београд
15.   Милош Хркаловић, Факултет политичких наука, Београд
16.   Небојша Ђогатовић, Православни богословски факултет, Београд
17.   Марко Перишић ИТС, Београд
18.   Милица Бабић, Филозофски факултет, Источно Сарајево
19.   Васо Божић, Факултет техничкин наука, Нови Сад
20.   Биљана Моћевић, Економски факултет, Источно Сарајево
21.   Весна Станковић, Филозофски Факултет, Источно Сарајево
22.   Немања Бишевац, Филозофски факултет, Косовска Митровица
23.   Драгана Поповић, Правни факултет Источно, Сарајево
24.   Урош Николић, Факултет политичких наука, Београд
25.   Милица Перић, Филозофски факултет, Источно  Сарајево
26.   Никола Млађеновић, Висока школа за услужни бизнис, Источно Сарајево
27.   Милан Божић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
28.   Милош Скелеџија, Пољопривредни факултет, Нови Сад
29.   Марко Зарић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
30.   Јована Мишић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
31.   Николина Васић, Филозофски факултет, Источно Сарајево
32.   Велемир Сурбат, Независни Универзитет Бања Лука, Бања Лука
33.   Огњен Иваз, Педагошки факултет, Бијељина
34.   Радмила Моћевич, Филозофски факултет, Источно Сарајево
35.   Милош Јаковљевић, Православни богословски факултет, Београд
36.   Миљана Тасовац, Пољопривредни факултет Нови Сад
37.   Велемирка Мићић, Филозофски факултет, Источно Сарајево
38.   Јована Миличић, Правни факултет, Бања Лука
39.   Немања Девић, Филозофски факултет, Београд
40.   Милана Мариновић, Филозофски факултет, Бања Лука
41.   Павле Агбаба, Правни факултет, Бања Лука
42.   Весна Јовановић, Правни факултет, Добој
43.   Соња Миливојевић, Економски факултет, Бања Лука
44.   Љубомир Нишић, Економски факултет, Добој
45.   Немања Деспић, Економски факултет, Бања Лука
46.   Лука Мугоша, Факултет политичких наука, Подгорица
47.   Дарко Крсмановић, Економски факултет, Источно Сарајево
48.   Слађана Брљић, Економски факултет, Бања Лука
49.   Милош Јокић, Факултет политичких наука, Београд
50.   Јелена Петковић, Економски факултет, Бања Лука
51.   Моника Човочковић, Природно математички факултет, Бања Лука
52.   Ненад Лилић, Факултет политичких наука, Београд
53.   Наташа Мијовић, Филозофски факултет, Источно Сарајево
54.   Бранко Поповић, Факултет политичких наука, Београд
55.   Миљана Дробњак, Хемијски факулет, Београд
56.   Кристина Стојановић, Филозофски факултет, Нови Сад
57.   Дејан Којић, Прометеј, Бања Лука
58.   Божо Ивановић, Прометеј, Бања Лука
59.   Татјана Дудаш, Институт Polytechnique LaSalle Beauvais- MSc in Plant    Breeding, Француска
60.   Дарко Стјепановић, Независни Универзитет Бања Лука, Бања Лука
61.   Игор Бирчаковић, Независни Универзитет Бања Лука, Бања Лука
62.   Марко Таборин, Правни факултет, Источно Сарајево
63.   Предраг Владисављевић, Православни богословски факултет, Београд
64.   Милош Голијанин, Факултет политичких наука, Сарајево
65.   Александра Којић, Фармацеутски факултет, Бијељина
66.   Александар Марјановић, Факултет пословне економије, Бијељина
67.   Стефан Стаменковић, Православни богословски факултет, Београд
68.   Горан Лукић, Православни богословски факултет, Београд
69.   Гвозден Ненадовић, Православни богословски факултет, Београд
70.   Душа Никић, Православни богословски факултет, Београд
71.   Сандра Еркић, Факултет пословне економије, Бијељина
72.   Саша Еркић, Педагошки факултет, Бијељина
73.   Наташа Гелић, Педагошки факултет, Бијељина
74.   Вања Костић, Педагошки факултет, Бијељина
75.   Александар Којић, Стоматолошки факултет, Фоча
76.   Николина Мићић, Факултет за право, јавну управу и безбедност, Београд
77.   Жељка Радовић, Медицински факултет, Бања Лука
78.   Бојана Голубовић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
79.   Николина Анђић, Пољопривредни факултет, Бијељина
80.   Митар Захарић, Факултет пословне економије, Бијељина
81.   Тамара Јовић, Факултет правних наука- Апеирон, Бања Лука
82.   Маја Радић, Висока здравствена школа струковних студија, Београд
83.   Тања Мирковић, Медицински факултет, Бања Лука
84.   Драгица Драгичевић,Висока здравствена школа струковних студија, Београд
85.   Татјана Рикић, Правни факултет, Нови Сад
86.   Јадранко Јосиповић, Медицински факултет, Фоча
87.   Катарина Бошњак, Факултет за међународну економију и финансије,  Београд
88.   Настасија Дакић, Факултет организационих наука, Београд
89.   Стефан Цвијетић, Факултет пословне економије, Бијељина
90.   Никола Манојловић, Пољопривредни факултет, Бијељина
91.   Олга Тмушић, Факултет пословне економије, Бијељина
92.   Никола Пашајлић, Факултет пословне економије, Бијељина
93.   Немања Грачанин, Факултет пословне економије, Бијељина
94.    Сања Тришић, Факултет пословне економије, Бијељина
95.   Јелена Тадић, Факултет пословне економије, Бијељина
96.   Никола Панић, Факултет техничких наука, Нови Сад
97.   Никола Попов, Природно математички факултет, Нови Сад
98.   Никола Шапоњић, Природно математички факултет, Нови Сад
99.   Предраг Ћорић, Природно математички факултет, Нови Сад
100.  Владимир Лаврњић, Природно математички факултет, Нови Сад
101.  Немања Буквић, Природно математички факултет, Нови Сад
102.  Милош Игњатовић, Природно математички факултет, Нови Сад
103.  Никола Кривокућа, Природно математички факултет, Нови Сад
104.  Владимир Радовановић, Филозофски факултет, Београд
105.  Ненад Шушњар, Пољопривредни факултет, Нови Сад
106.  Веселин Трипковић,  Пољопривредни факултет, Нови  Сад
107.  Тодор Јелић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
108.  Невена Рађеновић, Факултет техничких наука, Нови Сад
109.  Радован Маринковић, Факултет техничких наука, Нови Сад
110.  Милош Котур, Факултет политичких наука, Београд
111.  Катарина Тошовић, Факултет техничких наука, Чачак
112.  Милош Ковачевић, Факултет за пословну економију, Ваљево
113.  Сања Вуковић, Филолошки факултет, Београд
114.  Милица Стевић, Филолошки факултет, Београд
115.  Милош Тешић, Филозофски факултет, Београд
116.  Невена Таушан, Факултет политичких наука, Београд
117.  Стефан Србљановић, Факултет политичких наука, Београд
118.  Александра Белачић, Економски факултет, Београд
119.  Милош Родић, Култура и медији, Универзитет Џон Незбит, Београд
120.  Милан Благојевић, Факултет политичких наука, Београд
121.  Маја Крстић, Филолошки факултет, Нови Сад
122.  Никола Михајловић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
123.  Јована Видовић, Филолошки факултет, Београд
124.  Стефан Милошевић, Факултет политичких наука, Београд
125.  Стефан Вуковић, ИТ Академија, Београд
126.  Доситеј Тодоровски, Правни факултет, Нови Сад
127.  Милош Бошковић, Економски факултет, Београд
128.  Наталија Милетић, Факултет политичких наука, Бањалука
129.  Александар Топић, Факултет политичких наука, Београд
130.  Александар Богосавац, Факултет политичких наука, Бањалука
131.  Дејана Кљајић, Факултет политичких наука, Београд
132.  Маја Младеновић, Факултет политичких наука, Београд
133.  Славко Мекињић, Факултет политичких наука, Бањалука
134.  Никола Ковинић, Факултет политичких наука, Београд
135.  Анамарија Марић, Факултет политичких наука, Београд
136.  Сандић Ивана, Факултет политичких наука, Бањалука
137.  Владимир Зец, Факултет политичких наука, Бањалука
138.  Сузана Прелић, Факултет политичких наука, Београд
139.  Милош Благојевић, Филозофски факултет, Београд
140.  Наташа Јагодић, Факултет организационих наука, Београд
141.  Дајана Дејановић, Факултет политичких наука, Београд
142.  Дражана Ђурић, Факултет политичких наука, Бањалука
143.  Марко Мирић, Факултет организационих наука, Београд
144.  Ђурђина Турковић, Правни факултет, Подгорица
145.  Лазар Лојанчић, Факултет политичких наука, Београд
146.  Панче Денић, Правни факултет, Београд
147.  Немања Војновић, Правни факултет, Београд
148.  Стефан Пекић, Правни факултет, Нови Сад
149.  Стефан Рудан, Правни факултет у Београду
150.  Бушетић Станко, Правни факултет, Београд
151.  Данијела Зец, факултет политичких наука, Бањалука
152.  Јелена Бобић, Факултет политичких наука, Београд
153.  Милена Оцокољић, Филозофски факултет, Нови Сад
154.  Југослав Досеновић, Conestoga college in Kitchener, Ontario, Canada
155.  Ивана Лешчен, Факултет политичких наука, Бањалука
156.  Алекса Гудурић, Висока пословно-техничка школа, Ужице
157.  Милош Гаврановић, Правни факултет, Бањалука
158.  Михајло Звонар, Факултет политичких наука, Бањалука
159.  Мирјана Бановић, Факултет политичких наука, Бањалука
160.  Немања Шикман, Правни факултет, Београд
161.  Горана Штрбац, Факултет политичких наука, Бањалука
162.  Гордан Поповић, Правни факултет, Источно Сарајево
163.  Јованка Лакић, Факултет политичких наука, Бањалука
164.  Милан Јовановић, Факултет политичких наука, Београд
165.  Никола Стајић, Факултет за пословну информатику, Београд
166.  Милена Коривица, Правни факултет, Београд
167.  Немања Шикман, Правни факултет, Београд
168.  Алекса Тојчић, Правни факултет, Нови Сад
169.  Његован Станичић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
170.  Милош Марић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
171.  Ивана Видојевић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
172.  Радован Маринковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
173.  Ристо Ресторовић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
174.  Стефан Николић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
175.  Марина Милинковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
176.  Александар Ковачевић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
177.  Мара Дрљача, Пољопривредни факултет, Нови Сад
178.  Божана Крчмар, Пољопривредни факултет, Нови Сад
179.  Драгомир Димић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
180.  Надежда Тешин, Пољопривредни факултет, Нови Сад
181.  Немања Бијелић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
182.  Александар Лукић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
183.  Кристина Колаковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
184.  Марија Драговић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
185.  Милица Видић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
186.  Бојан Бугарски, Пољопривредни факултет, Нови Сад
187.  Бојан Келеман, Пољопривредни факултет, Нови Сад
188.  Бојана Андрић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
189.  Михаило Бошковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
190.  Немања Брзаковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
191.  Антоније Жунић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
192.  Младимирка Шукурма, Пољопривредни факултет, Нови Сад
193.  Зорица Стефановић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
194.  Борислав Јовић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
195.  Радован Марковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
196.  Стефан Станојев, Пољопривредни факултет, Нови Сад
197.  Дуња Вукотић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
198.  Ивана Симић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
199.  Милош Свилокос, Пољопривредни факултет, Нови Сад
200.  Милан Наранчић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
201.  Томислав Томић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
202.  Јован Топаловић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
203.  Ивана Срећковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
204.  Владимир Живојнов , Пољопривредни факултет, Нови Сад
205.  Владимир Прокић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
206.  Милош Казановић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
207.  Теодора Митровић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
208.  Ђорђе Арсеновић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
209.  Филип Штрбац, Пољопривредни факултет, Нови Сад
210.  Оља Срећковић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
211.  Ивана Силађи, Пољопривредни факултет, Нови Сад
212.  Бранислав Ерцег, Пољопривредни факултет, Нови Сад
213.  Немања Бишевац, Филозофски факултет, Косовска Митровица
214.  Милица Сташић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
215.  Стојан Ивковић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
216.  Ивана Милетић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
217.  Милан Рајек, Филозофски факултет, Косовска Митровица
218.  Никола Михајловић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
219.  Никола Богдановић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
220.  Јована Алексић, Медицински факултет, Косовска Митровица
221.  Ивана Илић, Учитељски факултет, Лепосавић
222.  Исидора Митровић, Медицински факултет, Косовска Митровица
223.  Катарина Максимовић, Правни факултет, Косовска Митровица
224.  Анђела Недељковић, Природно математички факултет, Косовска Митровица
225.  Марија Милосављевић, Медицински факултет, Косовска Митровица
226.  Милица Марковић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
227.  Тијана Гуснић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
228.  Радмила Костић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
229.  Борис Радаковић, Филозофски факултет, Бања Лука
230.  Предраг Клајић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
231.  Петар Рашић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
232.  Предраг Лозо, Филозофски факултет, Бања Лука
233.  Стефан Стојковић, Медицински факултет, Косовска Митровица
234.  Милош Дамјановић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
235.  Александар Крстић, Медицински факултет, Косовска Митровица
236.  Радивоје Крга, Филозофски факултет, Косовска Митровица
237.  Милован Толић, Факултет техничких наука, Косовска Митровица
238.  Матеја Лалић, Факултет уметности, Звечан-Косовска Митровица
239.  Стефан Павловић, IBCM, Косовска Митровица
240.  Никола Благојевић, Факултет техничких наука, Чачак
241.  Коста Тодоровић, Електротехнички факултет, Београд
242.  Игор Брозбић, Технички факултет, Бор
243.  Лазар Милић, Правни факултет, Косовска Митровица
244.  Ана Стошевски, Медицински факултет, Косовска Митровица
245.  Богдан Тодоровић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
246.  Милош Тимотијевић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
247.  Немања Компировић, Правни факултет, Косовска Митровица
248.  Драгана Марковић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
249.  Слободан Стошић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
250.  Александар Ђурић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
251.  Стефан Сташић, Економски факултет, Косовска Митровица
252.  Живко Бишевац, Филозофски факултет, Косовска Митровица
253.  Теодора Илић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
254.  Лука Јовановић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
255.  Страхиња Арсић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
256.  Маша Делијованис, Правни факултет, Београд
257.  Иван Виријевић, Правни факултет, Косовска Митровица
258.  Јагода Јанковић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
259.  Ивана Пантић, Медицински факултет, Београд
260.  Вања Јовић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
261.  Лазар Живић, Правни факултет, Косовска Митровица
262.  Тања Живић, Правни факултет, Косовска Митровица
263.  Тамара Митић, Факултет уметности, Звечан-Косовска Митровица
264.  Милош Влаовић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
265.  Милан Краговић, Природно математички факултет, Косовска Митровица
266.  Вељко Пајовић, Факултет техничких наука, Косовска Митровица
267.  Данило Зечевић, Правни факултет, Косовска Митровица
268.  Филип Ројевић, Факултет техничких наука, Косовска Митровица
269.  Јована Мурганић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
270.  Љубица Косовац, Висока здравствена школа струковних студија, Београд
271.  Светлана Јевтић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
272.  Немања Алексић, Филозофски факултет, Нови Сад
273.  Немања Цвитковац, Филозофски факултет, Нови Сад
274.  Снежана Хаџи-Ристић, Филозофски факултет, Косовска Митровица
275.  Филип Фићовић, Правни факултет, Косовска Митровица
276.  Јован Стојановић, Факултет техничких наука, Косовска Митровица
277.  Борис Мандић, Филозофски факултет, Нови Сад
278.  Стефан Лапчевић, Филозофски факултет, Нови Сад
279.  Стефан Дурлевић, Правни факултет, Београд
280.  Стефан Радовановић , Правни факултет, Београд
281.  Лазар Ступар, Саобраћајни факултет, Нови Сад
282.  Душан Ристић, Правни факултет, Бања Лука
283.  Никола Петровић, Правни факултет, Београд
284.  Ратко Савић, Правни факултет, Бања Лука
285.  Срђан Матаруга, Правни факултет, Нови Сад
286.  Срђан Божић, Правни факултет, Београд
287.  Дарио Дринић, Православни богословски факултет, Београд
288.  Боро Керезовић, Факултет спорта и физичког васпитања, Нови Сад
289.  Александра Милошевић, Правни факултет, Београд
290.  Милош Дамњановић , Правни факултет, Београд
291.  Немања Вуковић, Паневропски факултет  Апеирон, Бања Лука
292.  Ђорђе Шекуларац, Правни факултет, Београд
293.  Марко Бухач, Електротехнички факултет, Београд
294.  Ђорђе Сушић, Економски факултет, Београд
295.  Наташа Ђорђић, Филолошки факултет, Бања Лука
296.  Весна Благић, Филозофски факултет, Бања Лука
297.  Милош Гаврановић, Правни факултет, Бања Лука
298.  Милан Бајкић, Филозофски факултет, Београд
299.  Владана Качавенда, Паневропски факултет  Апеирон, Бања Лука
300.  Сузана Качавенда, Факултет политичких наука, Бања Лука
301.  Милица Штрбац, Стоматолошки факултет, Панчево
302.  Стефан Стефановић, Правни факултет, Београд
303.  Дејана Петровић, Филолошки факултет, Бања Лука
304.  Драго Анђелић, Правни факултет, Београд
305.  Невена Ракић, Факултет политичких наука, Бања Лука
306.  Јован Пушкар, ДИФ Грац, Аустрија
307.  Радмила Живковић, Филолошки факултет, Бања Лука
308.  Александар Војновић, Православни богословски факултет, Београд
309.  Борис Бенцуз, Православни богословски факултет, Србиње
310.  Оља Дабић, Природно математички факултет, Бања Лука
311.  Наташа Топић, Филолошки факултет, Бања Лука
312.  Тамара Цветановић, Географски факултет, Београд
313.  Милица Калабић, Технолошки факултет, Бања Лука
314.  Перо Трнинић, Шумарски факултет, Бања Лука
315.  Радмила Живковић, Филолошки факултет, Бања Лука
316.  Игор Мајкић, Хемијски факултет, Београд
317.  Светислав Арежина, Пољопривредни факултет, Бања Лука
318.  Тамара Стаменчић, Музичка академија, Источно Сарајево
319.  Марко Нинковић, Правни факултет, Београд
320.  Војислав Пајтић, Правни факултет, Београд
321.  Немања Шмитран, Технолошки факултет, Нови Сад
322.  Бојан Мијатовић, Технолошки факултет, Нови Сад
323.  Стефан Лазић , Технолошки факултет, Нови Сад
324.  Никола Шавија, Технолошки факултет, Нови Сад
325.  Миодраг Билбија, Технолошки факултет, Нови Сад
326.  Александар Добрић, Факултет техничких наука, Нови Сад
327.  Лазар Вркатић, Саобраћајни факултет, Нови Сад
328.  Јанко Ратковић, Правни факултет, Београд
329.  Тара Красић, Правни факултет, Београд
330.  Јована Новаковић, Политичке науке, Бања Лука
331.  Дејан Микић, Грађевински факултет, Суботица
332.  Стефан Тулемија, Саобраћајни факултет, Бања Лука
333.  Раденко Јованчевић, Машински факултет, Бања Лука
334.  Саша Ковачевић, Саобраћајни факултет, Бања Лука
335.  Александар Ковачевић, Санитарни инжењеринг, Бања Лука
336.  Синиша Поповић, Пољопривредни факултет, Бања Лука
337.  Бранислав Јокић, Машински факултет, Бања Лука
338.  Станислав Мисимовић, Машински факултет, Бања Лука
339.  Жељко Ољача, Машински факултет, Бања Лука
340.  Бојан Дринић , Санитарни инжељеринг, Бања Лука
341.  Драго Матић, Политичке науке, Бања Лука
342.  Драган Усорац, Машински факултет, Бања Лука
343.  Борис Лукић, Политичке науке, Бања Лука
344.  Владимир Ивановић, Факултет ветеринарске медицине, Београд
345.  Александар Кољибабић, Факултет ветеринарске медицине, Београд
346.  Вук Петровић, Правни факултет, Београд
347.  Саво Малешић, Правни факултет, Београд
348.  Лазар Цаковић, Електротехнички факултет, Београд
349.  Марко Ћоровић, Електротехнички факултет, Београд
350.  Марко Белић, Правни факултет, Београд
351.  Милан Вукајловић, Факултет организационих наука, Београд
352.  Ђорђе Радовановић, Факултет организационих наука, Београд
353.  Милија Кијановић, Рударско-геолошки факултет, Београд
354.  Александар Моневски, Рударско-геолошки факултет, Београд
355.  Иван Лазаревић, Природно математичкки факултет, Београд
356.  Урош Бошковић, Природно математички факултет, Београд
357.  Бобан Радовановић, Природно математички факултет, Крагујевац
358.  Дубравка Богосављевић, Природно математички факултет, Крагујевац
359.  Предраг Ковачевић, Саобраћајни факултет, Београд
360.  Мина Зарић, Филолошки факултет, Београд
361.  Кристина Каровић, Правни факултет, Београд
362.  Драгана Тодоровић, Филолошки факултет, Бања Лука
363.  Срђан Тодоров, Електротехнички факултет, Београд
364.  Љиљана Ђекић, Филолошки факултет, Бања Лука
365.  Љиљана Живковић, Факултет ветеринарске медицине, Београд
366.  Божена Шево, Економски факултет, Београд
367.  Сања Стеванчевић, Правни факултет, Београд
368.  Сања Лакић, Правни факултет, Београд
369.  Дајана Палачковић, Филозофски факултет, Бања Лука
370.  Милица Мушић, Економски факултет, Бања Лука
371.  Вања Мушић, Правни факултет, Бања Лука
372.  Бојана Јанковић, Економски факултет, Бања Лука
373.  Данимир Ћулибрк, Економски факултет, Бања Лука
374.  Тина Бркљач, Економски факултет, Бања Лука
375.  Саша Ристић, Економски факултет, Бања Лука
376.  Ивана Стојичић, Економски факултет, Бања Лука
377.  Милован Шкрбо, Економски факултет, Бања Лука
378.  Јована Турањанин, Економски факултет, Бања Лука
379.  Милана Аћимовић, Економски факултет, Бања Лука
380.  Ања Скендерија, Економски факултет, Бања Лука
381.  Дајана Кукрић, Економски факултет, Бања Лука
382.  Милош Вучић, Правни факултет, Крагујевац
383.  Исидора Ћуповић, Правни факултет, Београд
384.  Зорана Стевановић, Природно математички факултет, Ниш
385.  Александар Трнинић, Саобраћајни факултет, Нови Сад
386.  Синиша Ритан, Пољопривредни факултет, Бања Лука
387.  Немања Стојнић, Пољопривредни факултет, Бања Лука
388.  Љиљана Ђекић, Филолошки факултет, Бања Лука
389.  Дајана Гајић, Филолошки факултет, Бања Лука
390.  Дејан Цвекић, Природно математички факултет, Београд
391.  Триво Липовац, Филозофски факултет, Бања Лука
392.  Милош Хинић, Православни богословски факултет, Београд
393.  Ивана Андрић, Православни богословски факултет, Београд
394.  Саша Кљајић, Православни богословски факултет, Београд
395.  Ивана Тркајла, Правни факултет, Нови Сад
396.  Марко Вуковић, Филозофски факултет, Пале
397.  Вук Ковачевић, филолошки факултет, Београд
398.  Стојана Драгутиновић, Филолошки факултет, Нови Сад
399.  Лазар Шаулић, Факултет организационих наука, Београд
400.  Дејан Вуковић, Православни богословски факултет, Београд
   

(Васељенска)***"Историјски пројекат Сребреница" се придружује Отвореном писму четири стотине српских студената упућеном председнику Томиславу Николићу и премијеру Александру Вучићу где се од њих аргументовано захтева да не присуствују церемонији у Меморијалном центру у Поточарима 11. јула ове године, када се обележава двадесетогодишњица Сребренице.

Беспрекорна морална и политичка логика Отвореног писма студената простире се и на све остале представнике српског народа који се налазе под снажним притиском да то учине, или се колебају да ли да том притиску подлегну.

Својим присуством у Поточарима 11. јула српски представници било којег нивоа учествовали би у легитимизацији фарсе "сребреничког геноцида" и на тај начин би неодговорно и кукавички нанели огромну и тешко поправљиву штету истини, свом народу и државама које представљају.

"Историјски пројекат Сребреница" се солидарише са ауторима Отвореног писма и позива појединце и друштвене организације да се придруже ауторима у истицању захтева свим српским политичким представницима да 11. јула одбију да учествују на спектаклу у Меморијалном центру у Поточарима, а да 12. јула 2015. неизоставно буду у Братунцу да одају пошту жртвама свога народа сребреничког краја.

 

Ден Хаг, 23. јун 2015.

SREBRENICA HISTORICAL PROJECT

Postbus 90471,

2509LL

Den Haag, The Netherlands
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #47 послато: Јун 04, 2019, 00:47:31 »

- ПИСМО СРПСКОМ ПРЕДСЈЕДНИКУ -
Испод гордог Дурмитора
Ђе још народ српству кличе
Ја ти ово писмо ноћас
Пишем српски Предсједниче


Људи кажу да око те'
Неке силе мрежу плету
Да се спремаш да душману
Предаш српску земљу свету

Без икаквог поговора
Да им даднеш , то што ишту..
Плам' слободе да утрнеш
На свом прагу и огњишту


Али ако, то урадиш
Немој да се вараш пуно
Знадни да си вјечно на се'
И на своје име пљуно

Ако свету, земљу српску
Шиптарскоме предаш врагу
Више никад, нећеш опрат
Са образа свога љагу


Ко Вука ће Бранковића
Довјек Срби да те криве
Велики је Његош реко
Част и брука, вјечно живе

Боље ти је, просјак бити
Што на себе, нема прњу
Босих ногу, стазом части
По оштроме, газит трњу


Трпјет сваку немаштину
И стомака бити празна
Него да те, због издаје
Христосова стигне казна

Џаба ти је сво богатство
Злато, виле и аута
Ако клекнеш на кољена
Испред мрских Арнаута


И њихових заштитника
Из далеког Вашингтона
Због којих је, са Косова
Утихнула, јека звона

Ја знам да ти није лако
Да те са свих страна стежу
И да њине моћне службе
Око тебе плету мрежу


А и код нас издајника
Да не хвали на све стране
Што се ситним мрвицама
С' америчког стола хране

Од Плочника крвавога
Од Косова и Марице
Још род српски није рађо
Такве, људске кукавице


Због Западних велесила
Које на нас дижу хајку
Продали би без кајања
Жене, ђецу, оца, мајку

Отаџбину, крст и вјеру
Само да им, за то плате
Због њих многи Срби труну
У европске казамате


Због таквих су, суду срама
Изручени генерали
Стид ме неки обузима
На ниске смо гране пали

Ја знам да те притискају
И да ти је пуно тешко
Ал у теби, мора куцат
Срце храбро и витешко


Немој себи дозволити
Да на њине паднеш приче
Јер Косово није твоја
Бабовина Предсједниче

Косово је нешто више
Од планина и од њива
Косово је света земља
Што на српској крви плива


Косово је вјечна суза
Што са српског тече лица
Јека звона са Дечана
Газиместан, Грачаница

Косово је звук гусала
Који српско ухо слуша
Косово је ратни поклич
Косово је српска душаК - осово је Бошков барјак
О - билићев мач крвави
С - рпски пораз и побједа
О - д давнина што се слави
В - ијековна српска мисо
О - којој је пјесме писо


Косово је божја земља
У којој су , рајски врти
Косово је српском роду
Вјечни живот после смрти


Косово је плаво море
По' ком плови, српска лађа
За Косово Србин гине
С Косовом се Србин рађа

Косово је божур красни
Што с прољечем раним цвјета
Златни олтар и крст часни
Србинова земља света


Сјајна звјезда православља
Сто по мрачној ноћи плови
Историја нашег рода
Србинови, вјечни снови

На Косову од вазда се
Рађу српски Обилићи
Предаш ли га Предсједниче
Царска ће те клетва стићи


Па када ти тешко дође
Ти прочитај ова слова
Нек ти крила соколова
Дадне моја пјесма ова

Кад ти буду пријетили
И дизали нате хуку
Окрени се ка Лазару
А обрни леђа Вуку


Немој да ти срце стрекне
Од велике силе њине
Буди јунак, реци " Недам "
Гини мушки, кад се гине

Сам нијеси, са тобом је
Бог велики са висине
Са тобом су браћа Руси
И велики народ Кине


А одозго из свемира
Ђе звијезде Ловћен тиче
Сјене мртвих витезова
Гледају те Предсједниче

Васојевић и Остојић
Драган Грубић, Тибор Церна
И сва друга српска ђеца
Што свом роду, бјеху вјерна


Величковић , Трифуновић
И Милића оба брата
И сви други, што су живот
У вихору дали рата

Зато немој својим пером
Да прекрижиш њину жртву
И поново да убијеш
Ову српску ђецу мртву


Дигни главу, немој бити
Слуга, тужан и послушан
Са престола небескога
Посматра те Силни Душан

Немој да ти понос сломе
Буди прави српски вођа
И најтеже кад ти буде
Присјети се Карађорђа


Присјети се Хајдук Вељка
Синђелића и Главаша
Славних српских војсковођа
И хајдучких харамбаша

Немој себе срамотити
Јер срамотних има доста
Проклет био, ако будеш
Издајником, српства поста


Епско перо, Предсједниче
Свачије ће судит дјело
Због тога те савјетујем
Пред душманом, држ се смјело

Ти на врху, брда сједиш
И од мене видиш даље
Ал кроз моје, оштро перо
Поруку ти народ шаље


Отаџбина да је преча
И од власти и од новца
Поздравља те епски пјесник
Перошевић из Сировца

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12584Погледај профил
« Одговор #48 послато: Јануар 03, 2020, 07:47:18 »

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ:
 "Вучићу, не долази ни у сну на север Црне Горе,
већ на Цетиње"На друштвеној мрежи Фејсбук, освануо је позив председнику Србије да не долази на север Црне Горе, већ на Цетиње, и заједно са Србима брани митрополију
ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ

"Поштована и мени најљепша функцијо, председниче републике Србије,
 ја вас у моје име,
 а верујем и у име свих Срба из Црне Горе молим
да никако,
чак ни у сну не долазите на Бадњи дан у Црну (не може црњу) Гору!

Тачније, на тај велики дан били би сте нам најдражи гост на Цетињу и нигде више!
Најискреније Вам као да ћу мријет кажем,
немојте тога дана бити ни близу границе са овим јадом од Горе!
 Молим вас да оставите вашу подршку и помоћ неким другим Србима,
а нама је довољно да сте што даље и у мислима од нас!
Свима нам је одавно јасно да сарађујете блиско са вашим политичким татом,
да сте учинили све да његове параноје валоризујете,
 да сте косценариста државног удара куварице и јш много, много тога!


Можда вам се чини јер сте окружени својим увлакачима да сте нешто важни
и велики и ми са тим немамо проблем.
Останите Ви то у Вашим границама,
само нама не подмећите клипове!

Зар је могуће да Вам нико од ваших врлих, нама безвредних, саветника, министара
 или било ко други није указао на ужас који нам спремате!
Зар Вам чак ни годподин Селаковић није предочио катастрофу
коју нам спремате!
Или ипак то чините намерно и у договору са "татом",
прецизно координишући кораке?


Господине председниче Србије
 да ли сте свесни да нам тога дана ,
 који је најважнији у историји Српске Црне Горе још од 1918 год,
одвлачите и физички и ментално
можда таман онолики број Срба
који нам буде хвалио да одбранимо митрополију?


А ако не знате, ја ћу вам рећи!
Тога дана се спрема марш комита, читај фашиста и усташа на Цетиње!
 Циљ им је да растерају нас вернике и заузму Митрополију
 и следећег дана на Божић прогласе Аутокефалну црногорску цркву!

 Ако ми не верујете, погледајте у њихове затворене групе на друштвеним мрежама
 и прочитајте шта о себи говоре? За дом спремни и остало!

Треба ли да Вам набрајам и имена коловођа?
 Ипак нећу,
јер сам убеђен да их ви знате,
јер знам људе који вас информишу,
ако те информације уопште долазе до вас?
 Или што ја мислим, а то је да долазе, али их ви игноришете,
 јер су Вам заповести зондер команде прече, као и овом нашем уосталом!
Чак и да тако не буде, а надамо се у Бога да неће,
не зборавите да остајемо да живимо у муци и сиротињи уз сеирење монтенегрина
 у стилу, ево нашег председника на Цетиње а где је ваш?
Ви можете себи да дозволите понижавање, али не и никако не и нама!
 Доста нам је јада локалнога не треба нам још и из наше мајке Србије!


И да знате, до тада се враћа "тата" из Америке и са њим долази нова енергија
 и нове још драстичније мере његових кербера,
за ту прилику намерних
 да учине све да се спречи окупљање на Цетињу,
а посебну подршку у случају потребе пружиће и НАТО,
 подизањем дронова или хеликоптера из Албаније!Насупрот томе
има нас голоруке и мирне Србе

 који ћемо покушати својом бројношћу да неутралишемо наше и белосветске кербере!!
Зато браћо за Бадњи дан игноришите север и сви који могу,
али и који не могу на Цетиње!
Тога дана је дан Д за нашу веру и нашу цркву!
Видимо се на Бадњи дан на Цетињу!"(НАША БОРБА)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!