Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Ивица Дачић...
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 23, 2020, 05:37:55


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Ивица Дачић...  (Прочитано 14978 пута)
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« послато: Фебруар 09, 2013, 11:43:42 »

Политичка истина у Србији има чудне аршине и онај, ко је мери и одређује квалитет, сигуран сам, не долази из народа и наших просечних виђења. Увек се као некакав катализатор, јавља неко из сенке, представник конкурентног тима, човек коме је дат задатак, да „свуче“ неког на јавном месту и покаже га свету као кривца.

А кад у својој грешној или невиној голотињи, изазваној реакцијама „гневног пука“ гледалаца, останете изложен ветровима и временским приликама које не раде у вашу корист, онда се и у Србији већ одавно зна, - ваш политички углед се гази и са њим се спрда!

Све то и неби било баш толико трагично, ако и сами, својим делима и наступима, нисте изазвали такву ситуацију. Тада вашем чуђењу нема места у здравој логици и по баш тим неписаним аршинима моралитета који би морао становати и у вашој глави, - преостаје вам само један једини частан корак, - одустаните и повуците се у сенку.

Ваше време у улози народног трибуна, прошло је за увек. Не заносите се неостварљивим сновима и не терајте друге да вас уз псовку и пљување, протерају са политичке сцене.

Премијер Дачић је својим ноншалантним маниром и надменошћу тврдоглаво увереног сеоског певца, којем су многа перца из његових крила, други, јачи и умнији, почупали и оголели његову самоувереност, чини кораке ка свом спасавању још чудније и неразаумљивије, него и сам покушај да сакрије своју изненадну голотињу.

Познају се ментори српске политике, чак и онима из заборављених српских села којима је политика последља рупа на свирали, јер се баве сировом муком да најпре преживе, - дакле и њима је познато ко влада Србијом и чије жеље и наредбе, извршава врла српска политика.

И такав премијер, у трену отвореног напада на себе и чупкање преосталог перја на његовим осмученим крилима, трчи баш на „доручке“ вашингтонских соајера, из далеког света порућује Србији да је он на бојишној црти очувања наших новопечених политичких вредности и да је витез без греха и грешака.

Велики бели Отац из далеког Вашингтона, само смерно клима потврдно својом главом и уверава српску публику жељну нових игара на српској политичкој сцени, да је личност нашег грешног Ивице, вредна похвала и пажње, наиме, у то нас смело упозорава.
Као да смо сви ми слепи и луди па превиђамо неке истине.

Ђилас од јутрос виче попут турског телала, Дачића се одричемо, опортуно гледалиште захтева главу кривца, иза сенки непознавања праве истине о политичким очекивањима спрске политикантске школе, врца знатижења уз позиве на нове изборе, на избор новог поглавице.

Истина, она права сазнања о свој трагедији у којој се баш деловањем српске политике, налазимо, -  пред провалијом срама и непоноса, у коју клизимо баш захваљујући свим тим Ивицама и Марицама српске политичке бајке, о тој истини нико више и не говори.

По Митровици дижу сваке ноћи нове бомбе аутомобиле у ваздух, страдају српска деца и гину Срби, под најездом терора албанских сепаратиста, пред помпезним Великим Дечанима руља прети новим палежима и страдањима српских реликвија, српски верски поглавар захтева на суживот у постојећем терору над српским народом и каже, - Срби и Албанци морају живети као браћа.

Ову изјаву немогу коментарисати, нека се схвати моја ћутња и као национална провала беса и позив и на нашу освету, али, - зар није доста те српске срамоте, тог бедног умиљавања и клањања другима, извршавања воље антисрпске политике и нашег бедног пузања по прашини?!

Једно је сваком познато. У то нема сумњи и сваком је јасно понашање српских политичара. Они извршавају само верно и одано туђе наредбе, штите туђе интересе.

Дачић је отрчао у Вашингтон по помоћ за себе самог, није се окренуо некој другој страни. Умиротворени и неутрални српски Председник је пре у Анкари него у Москви, јер без Турске помоћи, Србија по његовој изјави која је пролетела светом, неће моћи испунити све своје задатке. Дакле, вратимо Турску на балкан, - ми Срби.

Заборависмо колце и Ћеле Куле, поносне хајдуке и побијену и у робље претворену рају!
Сулуда игра антсрпске политике је на делу и нама, обичним сведоцима калварије којој као народ ходамо, преостаје само гађање и презир према свему што ради против нас самих.

Којим именима поверити будућност српске нације. Којим, кад су сва умазана нашим неповерењем и понашањем које је сваком показало праве намере, о нама као народу и нема ко да се брине.

Изузев нас самих, једног дана кад догори и последњи фитиљ овог чудном народног стрпљења које нам не доноси добро и само одлаже пресудне кораке ка враћању оних вредности, које би нас опет другоме представиле као поносан и честит народ...


Јован М. Пидиканац
Сачувана
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #1 послато: Април 19, 2013, 17:20:30 »

Veza Novice, Ivice Tončeva i DačićaIzvor: B92

Beograd -- MUP u 2010. isplatio 22,8 miliona dinara firmi "Tončev gradnja", čiji je vlasnik Novica Tončev, brat Ivice Tončeva, savetnika Ivice Dačića.Ministarstvo unutrašnjih poslova, kojim rukovodi lider SPS-a, taj novac je isplatilo "Tončev gradnji" na osnovu ugovorenih građevinskih poslova. Jedan od tih ugovora, vredan oko 13, 8 miliona, odnosi se na izgradnju vatrogasnog doma u Zaječaru. Tončev je iste godine donirao 300.000 dinara premijerovoj stranci.

Vlasnik firme Novica Tončev kaže da je sve rađeno po zakonu i da je njegova firma te godine imala promet od oko 600 miliona dinara, a zaradu 32 miliona. Od tog novca je SPS-u donirao 300.000 dinara.

Tončev ističe da "Tončev gradnja" posluje već 25 godina i da redovno učestvuje na javnim tenderima. On takođe negira da su mu u sklapanju poslova pomogle partijska knjižica i rodbinske veze.

Novica Tončev kaže i da njegova firma većim delom prihoduje od stanogradnje i da je u 2011. imala promet od oko 700 miliona dinara, od čega je na javnim tenderima učestvovala sa blizu 519 miliona. U 2012. imala je dobit na ukupan promet od 800 miliona dinara, a 183 miliona se odnosi na poslovanje sa državom, istakao je on i dodao da je "Tončev gradnja" ove godine konkurisala na 47 javnih tendera, a dobili su samo dva.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=19&nav_category=11&nav_id=706511


Шта још треба о њему да се каже?Продана душа.
Сачувана

moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #2 послато: Април 22, 2013, 23:04:05 »

Srbi koji su otišli u inostranstvo da se vrate i podele sudbinu


Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras, gostujući na Radio-televiziji Srbije da i dalje prima preteće poruke zbog parafiranja predloga briselskog sporazuma o Kosovu, ali dag a to ne plaši jer nije "izdajnik".

 

Dačić je rekao da je i večeras dobio preteću poruku od "čoveka iz Sremske Mitrovice", čija je sadržina bila da će "dobiti metak", ali da je, uz konsultacije sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, naložio policiji da ne reaguje na takve pretnje.

- Policija je to počela da radi, ali smo Vučić i ja to zaustavili da ne bismo od njih pravili heroje i da ne bi ispalo da smo se nečega uplašili - objasnio je Dačić.
On je istakao da nije izdajnik i da želi da vodi jasnu i odlučnu politiku, podsetivši na 1389. godinu i žrtvu Srbije zarad očuvanja svog naroda.

- Dobio sam i poruku da smo izdali cara Lazara. On je stradao na Kosovu, ubio ga je Bajazit. Carica Milica je sledeće godine odvela svoju ćerku u harem Bajazita, dala je za ženu čoveku koji je ubio njenog muža, čoveku druge vere, koji je napao Srbiju, odrubio glavu njenog muža. Zašto? Odluku je doneo Sabor i crkva. Da li je carica Milica izdala svog Lazara time? To je uradila zbog svog naroda i danas su u SPC Milica i Olivera simbol žrtve za srpski narod - objasnio je Dačić.

Premijer je poručio građanima Srbije koji su otišli u inostranstvo da ne dele lekcije iz tih zemalja, već da se vrate u Srbiju i podele sudbinu svog naroda.
- Iz Austrije mi je jedan poslao poruku i rekao da nikako ne ulazimo u Evropsku uniju. On je otišao u Austriju, tamo je odveo decu, a ovde će druga deca da budu uništavana. Vratite se u Srbiju, delite sudbinu svih, pa onda delite lekcije - rekao je on.

Dačić je takođe istakao da je predlogom briselskog sporazuma o severu Kosova i Metohije garantovana najveća moguća bezbednost srpskom stanovništvu sa severa pokrajine i da veće garancije od tih nisu mogle da budu postignute.

- Dobili smo garancije od onih koji komanduju, a to je da kosovska vojska ne sme da dođe na sever. To je prvi put da smo dobili takve garancije. Dobili smo ih od generalnog sekretara NATO (Andersa Foga) Rasmusena, a bila je prisutna i (visoka predstavnica Evropske unije) Ketrin Ešton. Oni su garanti sporazuma - rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.

On je objasnio da buduća kosovska vojska "ili bilo koja druga formacija" neće moći da uđe na teritoriju četiri opštine.

- Može da dođe na sever samo uz pristanak Kfora, odnosno NATO i u to u slučaju katastrofa i to samo uz pristanak Srba. Mi nismo mogli da izmislimo veću garanciju - naglasio je Dačić.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/379120/Dacic-Srbi-koji-su-otisli-u-inostranstvo-da-se-vrate-i-podele-sudbinu

  Не могу да верујем...да ли је овај човек умоболан,безобразан или је управо слетео с Марса.Србија је држава у којој он и слични њему годинама краду Србе а он очекује да се људи који су побегли од лопова као што је он,врате и поклоне им своје тешко и крваво зарађене паре.
  Мислим да би његова идеја могла да прође,под условом да се сви који су били на функцијама у Србији у последњих 23 године самоубију и оставе своју имовину и уштеђевину држави Србији.
Сачувана

Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #3 послато: Април 23, 2013, 01:20:03 »

Srbi koji su otišli u inostranstvo da se vrate i podele sudbinu


Dačić je takođe istakao da je predlogom briselskog sporazuma o severu Kosova i Metohije garantovana najveća moguća bezbednost srpskom stanovništvu sa severa pokrajine i da veće garancije od tih nisu mogle da budu postignute.

- Dobili smo garancije od onih koji komanduju, a to je da kosovska vojska ne sme da dođe na sever. To je prvi put da smo dobili takve garancije. Dobili smo ih od generalnog sekretara NATO (Andersa Foga) Rasmusena, a bila je prisutna i (visoka predstavnica Evropske unije) Ketrin Ešton. Oni su garanti sporazuma - rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.Дакле, драга браћо Срби на Космету, будите безбрижни....Косовска војска не сме да дође на север, што значи неће крочити на вашу земљу јер вас чувају,
захваљујући АЦИКИ И ДАЛЕТУ, нико други ДО ВАШЕ УБИЦЕ са небеских висина од 10.000 м 1999. године Молим?

А НАТО снаге на КиМ-у су, колико се зна, и задужене за ИМПЛЕМЕНТАЦИЈУ ПОТПИСАНОГ СПОРАЗУМА...Другим речима, нико не сме да вас бије - ОСИМ ЊИХ!!! Зато је Америка недавно и упутила на Косово и Метохију своју специјалну војну формацију - "људе" роботе, без трунке осећања, и дресиране за најцрње "послове"...

Иначе, овај Споразум, који је јуче ујутру једногласно усвојила Влада, а Скупштина ће је у петак само про форме провући кроз свој дневни ред (јер они и не одлучују о томе) представља ЗНАК ЈЕДНАКОСТИ ИЗМЕЂУ РЕЧИ ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА И БАТИНЕ...

И онда се пита поменути двојац - зашто добијају ПРЕТЕЋЕ ПОРУКЕ кад су дали све од себе да "ЗАШТИТЕ" НАШ ЖИВАЉ НА КОСМЕТУ ?!?

Па стварно нема смисла...какав смо ми то народ, без душе и срца према руци која нас "МАЗИ И ПАЗИ"?  Или беше - ГАЗИ? Зеленко

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12595Погледај профил
« Одговор #4 послато: Април 25, 2013, 08:32:30 »

Држави не смета кад шаљемо паре


Не престају реакције дијаспоре на изјаву премијера Ивице Дачића "да они који живе у иностранству не треба да деле лекције из земаља где живе, већ да се врате у Србију и поделе судбину свог народа".

Увредио дијаспору: Ивица Дачић


Расејање је огорчено јер отаџбина нема ништа против када из дијаспоре стижу милијарде евра, док српској власти смета када наши људи из иностранства хоће да дају свој суд о решењу за Космет и другим важним државним проблемима.

Срђан Стокић, председник фудбалског клуба Кајзереберздорф-Србија 08 из Беча, Дачићеву изјаву карактерише као катастрофалну, јер сви држављани Србије и они у дијаспори морају да имају право на испољавање мишљења.


- И ми у дијаспори смо, у највећем броју, држављани Србије и морамо имати иста права као и грађани у матици. Ми из дијаспоре доприносимо привреди Србије нашим дознакама. Ми смо део те земље, али очито смо добри само када дајемо паре, али не и савете - казао је Стокић и позвао Дачића да уколико сматра да му дијаспора није потребна, то јасно каже.Бранко Станковски
, настањен у Херисауу у Швајцарској, истиче да се у отаџбину годишње слије три до пет милијарди евра из дијаспоре, која издржава фамилије у Србији.


- Када бисмо се ми сви вратили шта бисмо јели? Цигле и камење? Кредите нам нико не даје, продају земљу, пољопривреда не ради, незапосленост расте и како да живимо ако се вратимо - навео је Станковски запитавши где су и велике паре које је дијаспора давала на име царине.


Цитат
Важно мишљење

Борислав Капетановић, председник Заједнице српских клубова у Бечу, сматра да је Дачићева реакција на поруку грађанина који живи у Аустрији донекле погрешно протумачена.

- Слажем се да је другачије бити у Србији и живети у тежим условима, али разумем господина из Аустрије који је премијеру рекао да нам ЕУ не треба, вероватно мислећи да обичном грађанину није много донела, осим мање посла и све већу беспарицу. То не значи да људи из дијаспоре ако живе у Европи немају право да учествују у решавању проблема матичне државе и да о томе дају свој суд. Напротив, мишљења и искуства људи у расејању су и те како битна - каже Капетановић.

 
Нећемо лекције

Мирко Чибуковац из Бад Оенхаузена у Немачкој каже да је за осуду начин на који премијер говори с милионима људи и не дозвољава им да имају сопствено мишљење.

- Као да Срби из дијаспоре Србију не помажу и као да им она није отаџбина као и Дачићу. Треба да се вратимо у Србију па да онда смемо нешто да кажемо. Жалосно. Слобода мишљења и говора су основне демократске тековине, а не дељење лекција - мишљења је Чибуковац, који каже да је то што је урадио Дачић једнако банално, као рецимо и да дијаспора њему каже да покупи Србе с Косова, пресели их у Србију и проблем је решен.


Станковски, родом из Крагујевца, указује и да људи из расејања који су уложили стотинак хиљада евра у малу привреду, чекају по две године на дозволу.

- Док нема "чика Мите" нема ни дозволе - револтиран је Станковски корупцијом у Србији.Ненад Станковић
из Ст. Галена, такође, указује да премијер не размишља колико пара улази у Србији и то само за време зимских и летњих ферија.


- Чим стижу празници динар расте. То је чиста крађа и све иде на нашу грбачу. Шта мислите да ли би се Шиптари овако понашали да немају јаку дијаспору? Сигурно да не. Тако и ми, да нисмо овде у дијаспори и да нисмо крваво зарадили, шта би било доле у Србији? А да нема нас овде где смо, од чега би живели у Србији, јер је све продато. Не слажем се са премијером да се враћамо и делимо судбину Срба, јер дијаспора колико-толико издржава своје фамилије - каже Станковић, родом са Косова.

 
Мирослав Кнежевић из Минхена у Немачкој сматра да оно што одлуче политичари у Србији највећи или суштински утицај и последице има на народ који живи тамо и он ће то највише осетити.


- Са те стране разумем изјаву премијера, јер дијаспора ће све те последице ипак осетити много мање. Иако сам веома заинтересован за све што се догађа у Србији, јер тамо ми живе родитељи и родбина и тамо сам направио кућу, када одем у завичај разговарам с људима и о политици. Ипак се не упуштам у дељење савета или наговарање на нешто, јер живим у иностранству, а они су тамо - закључио је Кнежевић.

(Вести, Бета)***


Питам се да не улази у "рок Дачићеве службе" и тај задатак да посвађа Србе из Србије са Србима из дијаспоре Превртање очима

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #5 послато: Април 27, 2013, 23:02:40 »


Немања НЕЂИЋ: Писмо Дачићу из ЕУ
“Из Аустрије ми је један послао поруку и рекао да никако не улазимо у Европску унију. Он је отишао у Аустрију, тамо је одвео децу, а овде ће друга деца да буду уништавана. Вратите се у Србију, делите судбину свих, па онда делите лекције”, поручио је Дачић.Овако је гласио одговор премијера Србије на поруку коју му је послао један Србин из Аустрије. У три реченице је сажео не само одговор дотичном господину већ је изнео и своје мишљење о целокупном српском расејању и
његовом виђењу улоге расејања у процесима који се одвијају у Републици Србији. Једном речју, од српског расејања тражи, да се не петља у унутрашње проблеме републике Србије и планове Владе чији је он премијер.

Очигледно је да поред српског народа на северу Косова и Метохије, који су за тренутну Владу препрека и реметилачки елемент за остварење њихових издајничких циљева и за чију децу не постоји бојазан да буду
уништавана као за децу у централној Србији, сада се јавља и тамо нека дијаспора за коју премијер мисли да због обезбеђеног, по његовом мишљењу лагодног живота на западу, ми више немамо право гласа када су српски
национални интереси у питању, и када је у питању српско Косово и Метохија.

Да видимо прво, како смо ми у расејању дошли до тог лагодног живота, које по мишљењу Дачића не желимо да приуштимо српској деци у Србији, и пре свега зашто не живимо у својој Отаџбини и не делимо судбину остатка народа.

Многи од нас који живимо и радимо широм расејања, били смо свих ових година кивни на “нашу” државу и политичаре. Били смо љути на Титове комунисте, због којих су многи морали да напусте своја огњишта, само
због тога јер нису били политички подобни, јер се нису уклапали у југо комунистичку визију уређења државе.

Ни тадашњи политичари нису хтели да слушају неке тамо исељенике, чак су их називали непријатељском емиграцијом. А српски народ је и даље одлазио. Одлазио је због југо комуниста који су похарали оно мало српске привреде и плански уништили српско село, па су многи морали да потраже боље услове живота за себе и своје породице широм света, односно широм Европе, док се та још није звала Унијом. Распадом накарадне творевине зване Југославија опет није било никог да заштити српски народ, па је нови талас наше
браће и сестара потражио спас широм света.

У новијем периоду, млађе генерације напуштају Отаџбину, у жељи за нормалним животом, у жељи да се докажу на стручном и професионалном плану, да постигну све оно што им није обезбеђено у њиховој домовини. Да могу да остваре најосновније право – право на породицу. Право које не могу да остваре у својој земљи коју изједа бела куга док њихови политичари сањају о Европској унији.

Зашто се то дешава? Зашто свих ових година српски народ и даље одлази из Србије? Зато што државу и даље води исти онај антисрпски комунистички кадар који не може и неће да српском народу обезбеди елементарне услове за живот и рад, а камоли да одбрани државу од спољних и унутрашњих непријатеља, да сачува територију и минимум људског достојанства.

У какву државу нас тај премијер позива да се вратимо? Где да се вратимо? На Косово и Метохију од којих се он и његова клика данас јавно одричу или можда у Рашку област и Војводину од којих ће се сутра одрећи?! Шта ће уопште остати од те државе док су на власти такви и њему слични?
Са којим народом жели да делимо судбину? Да ли можда са српским народом на Косову и Метохији од којег се он и његова клика данас јавно одричу или са српским народом у Рашкој области и Војводини од којих ће се сутра одрећи?!

Велика већина нас је спремна да се врати. Велика већина нас активно учествује у разним облицима помоћи нашој Отаџбини. Великој већини нас није све једно када видимо како наша браћа и сестре трпе у Крајини, у Босни, на
Косову и Метохији, у Црној Гори, у Македонији, у централној Србији. Није нам све једно када видимо како су напуштени од властите државе. Трудимо се и увек ћемо се трудити да им помогнемо и самим тиме помогнемо нашој Отаџбини, да сами себи створимо услове за повратак.

Један од првих и најважнијих задатака на том путу биће свргавање издајничке  власти . Ту ћемо свим силама помоћи родољубиве Србе који за разлику од садашње власти имају алтернативу и визију али који због оваквог премијера и њему сличних политичара до сада нису имали прилику да се покажу, као и стотине хиљада српских исељеника широм света, који нису могли да своје знање, енергију и стваралаштво употребе у изградњи своје Отаџбине, због истих тих антисрпских кадрова, који и даље опстају на власти захваљујући изборној крађи и узурпацијом медијског простора.

Вратићемо се Дачићу. Вратићемо се са својим знањем, са својим капиталом стеченим у иностранству, у жељи да помогнемо Отаџбини и да делимо судбину свих како си то лепо рекао, али пре тога ћемо направити све да ти и твоји издајнички сателити сјашете са грбаче српског народа и да доведемо на власт часне, поштене и способне људе којих има пуно у нашем народу,
јер то је једини и главни предуслов нашег повратка, то је једини и главни предуслов просперитета српског народа у целини ипредуслов очувања српске државе.


Српско друштво Задужбина

Љубљана, 24.04.2013

Српски културни клубСачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #6 послато: Април 27, 2013, 23:46:57 »

Тражили сте - гледајте!

Ако је Дачић мислио да је његова реч прва и последња , грдно се преварио...
Само је изазвао салву реаговања прозваних, које је својом бахатошћу увредио и обезвредио, занемарујући шта тај наш живаљ чини у континуитету за Отаџбину, па је овај његов гест заиста непримерен човеку који седи на функцији премијера Молим?

Да ли је на трен помислио да је, захваљујући управо том приливу новца из дијаспоре смањен притисак на социјалу, да те исте паре посредно улазе и у државни буџет који они ЛАКЕ РУКЕ распрчкају, а није далеко од истине и да га они најближи каси пресипају у своје џепове преко фантомских приватних фирми!

Можда је, заправо, огорчен (мада и даље мислим да је у питању недостатак кућног васпитања и бахатост) што се изузетно мали проценат тих средстава усмерава у директне инвестиције. Но, уз мало здравог разума, јасно је свима да ако држава није уређена у законодавном смислу, где су токови новца тајна, а при том не постоје никакве пореске олакшице нити квалитативан приступ улагању у развој Србије од стране наших људи из дијаспоре, онда ни не треба очекивати тако нешто још задуго...

За промену, нека сва ова наша садашња и бивша политичка булумента издвоји из својих средстава по "неки динар" како би помогли посрнулу привреду, па ако тај пелцер успе, ето нама "зелембаћа" и од прозваних...


Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #7 послато: Мај 03, 2013, 03:28:44 »


Још једно од низа реаговања наших људи из дијаспоре, након Дачићеве небулозне изјаве на РТС-у.


*****************ОТВОРЕНО ПИСМО СРБИМА – Професор др Мајкл Правица
Друга генерација Срба рођених у АмерициДраги пријатељи,

Споразум који је недавно ”парафирала” српска Влада и који легитимизује и финализује отмицу Космета од стране Западних сила, је апсолутно неприхватљив. Не постоји нација која добровољно предаје делове своје земље, а поготову ако то ради без свенародног референдума.
Сваки Србин и сваки човек који воли своју слободу треба да прочита овај чланак из Њујорк Тајмса у коме се износе детаљи о великом броју грчке деце која гладују иако припадају тој ”цивилизованој Европи”:

(http://www.nytimes.com/2013/04/18/world/europe/more-children-in-greece-start-to-go-hungry.html?pagewanted=all&_r=0).

Ово сигурно почиње да личи на ”контролу становништва” коју заговарају елите из Билдербергер групе. Сви су показатељи да ће Словенија убрзо да доживи судбину Грчке и Кипра, и да ће и њена привреда да доживи колапс због огромног државног дуга. Треба да се сетимо да је Словенија имала највиши стандард живљења у бившој Југославији и да је представљала један од најнапреднијих региона у Источном блоку. Шта се то десило са Словенијом, Грчком и Кипром? Све ове земље су задужене углавном код немачких банака и Немачка је та која свима намеће своју вољу. Ове мале нације су изгубиле свој суверенитет придружујући се Европској унији. На челу ове вештачке супер—државе налазе елите које нико није изабрао и чије тактике владања све више подсећају на фашистичке.

Зашто би Србијa желела да постане део ове супер–државе којом доминира Немачка, ако је то земља: (1) која је крвнички бомбардовала Србију, (2) која још увек није превазишла своју варварску и фашистичку прошлост, и (3) која настоји, по свим показатељима, да пороби српску нацију?

Брз и лак приступ новцу (који је одувек био корен свих зала) кроз бруталну приватизацију и распродају друштвених предузећа и ”националног блага” (медија, Телекома, плодног земљишта, итд.) или кроз добијање кредита, може да помогне српским корумпираним политичарима само на кратак рок, док се истовремено све дубље заглибљују у муљ корупције и живљења преко губера. Могуће је да поједини корумпирани српски ”тајкуни” могу да извуку неку корист од придруживања ЕУ (тј., моћи ће да купе још већи број мерцедеса, моћи ће још чешће да путују до Париза у куповину, или да шаљу своју децу у скупе школе у Бостону и купују скупе станове у елитним градовима света). Већина српског народа од тога неће имати никакве користи, поготову што ово придруживање води Србију под немачку чизму, која је више пута у скорој прошлости пробала да уништи Србију и српски народ.

Дошло је време када Срби морају одлучно да се супротставе губитку својих територија, јер се губитак неће зауставити на Космету, већ ће губитак Космета убрзати губитак Војводине, Санџака (Рашке), Прешевске долине, итд., док од Србије не остане само Београдски пашалук. Мада то често не изгледа тако, Србија има међународне законе на својој страни, укључујући Резолуцију УН 1244 – ако се Србија одрекне тога, неће постојати ништа што ће моћи да је заштити. Све што је НАТО урадио на Балкану је било илегално и ван Статута саме организације. Српска Влада не сме да подлегне притисцима и да преда своје историјске територије за 30 сребрних новчића. ТРЕБА РЕЋИ ОДЛУЧНО НЕ!. Није тачно да Срби немају пријатеље, али их не треба тражити у Европској унији. ”Мајка” Русија је у овом моменту најбољи кандидат да помогне Србији.

После свега што се догодило нашем народу, зар ништа нисмо научили у задњих 20 година, у задњих 100 година? Зар нисмо до сада научили да се не може веровати Западу, нити се сме Западним силама препустити чување виталних интереса српског народа? Ко још оставља вука да чува јање? Зар до сада нисмо схватили да су им намере да методично униште и поробе српски народ? Колико пута су Србима обећавали ”куле и градове”, ”Дизниленд”, кредите и инвестиције,  само да ураде још ово или оно (укључујући и предају Слободана Милошевића и Ратка Младића), да би на крају добили велико НИШТА? Где нам је национални понос? Где нам је државност? Зар смо заборавили своју историју и своје претке? Зар треба све да распродамо по најнижој цени?

Треба да се сетимо завета Цара Лазара, сада када се припрема предаја Космета:

„Ко је Србин и српскога рода,

И од српске крви и колена,

А не дошо у бој на Косово,

Не имао од срца порода,

Ни мушкога ни девојачкога,

Од срца му ништа не родило,

Рујно вино ни пшеница бјела,

Рђом капо док му је колена.“

Космет јесте, увек је био и увек ће бити Света земља за Србе и њихова покољења, њихов духовни Јерусалим. Сетимо се да су Јевреји изгубили Јерусалим, али да су га повратили после 2000 година. Косово је било и јесте окупирано, али ћемо га увек повратити ако никада не прихватимо и потврдимо његов губитак. Ако Косово нестане из наши срца, онда је заувек изгубљено не само Косово, већ и наша култура, наша историја и ми сами. То не сме да се допусти! Европи више треба Србија него што Србији треба Европа!

Срби морају коначно да схвате да ће без слоге престати да постоје. Срби морају да науче да помажу једни друге  као што то Јевреји раде, јер од тога зависи њихов биолошки и духовни опстанак. Срби треба да забораве на  лажни сјај материјалистичког и безбожног Запада, на холивудску пропаганду која их одвлачи све даље од Бога. Морамо да се увек сећамо својих славних предака и да се вратимо нашој Вери и Духовности. То нас је одржало и омогућило да преживимо скоро 600 година под Отоманском империјом. То ће нам омогућити да нађемо прави пут и да поново преживимо још један изузетно тежак период као поносна нација, а не као понижено робље .

КОСОВО НИЈЕ НА ПРОДАЈУ!


Хвала на пажњи,

Професор др Мајкл Правица

Друга генерација Срба рођених у Америци

pravica@yahoo.com

24. април 2013. године

Хендерсон, Невада, САД

OPEN LETTER TO THE SERBS


Глас дијаспоре
Сачувана
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #8 послато: Мај 10, 2013, 06:02:43 »

Dačić u trgovinskoj misiji u SAD
Izvor: Beta

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić je od danas u višednevnoj poseti SAD, gde će razgovarati s predstavnicima vodećih kompanija u IT industriji.Srpska delegacija, koju će predvoditi premijer Dačić, boraviće u SAD povodom investicione i trgovinske misije (ICT Trade Mission) proširenja bilateralne ekonomske saradnje u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija između Srbije i SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije.

Cilj ICT misije, čiji je organizator američki Državni sekretarijat, jeste da se americkim IT kompanijama ukaže na mogućnosti srpskog IT tržišta, u cilju dalje saradnje, jačanja bilateralne trgovine i investicija.

Tokom posete, koja će trajati do 16. maja, srpska delegacija će imati sastanke s čelnicima kompanija Pejpal (Paypal), Majkrosoft (Microsoft), Intel, HP, Orakl (Oracle), Sisko (Cisco), Epl (Apple) i Aj-Bi-Em (IBM).

Dačić će u Sijetlu razgovarati s generalnim direktorom Majkrosofta Stivom Balmerom.

Tom prilikom biće potpisan centralni ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će koristiti državna administracija u Srbiji, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

U San Francisku Dačić će razgovarati s rukovodstvom kompanije Intel, a tokom boravka u SAD sastaće se i s menadžmentima kompanija Sisko, Aj-Bi-Em, HP, Amazon, Orakl, Epl i Gugl Enterprajz (Google Enterprise).

Dačić će, kako je najavljeno, govoriti i na seminaru o ulaganjima u Srbiju i brendiranju Srbije.

Cilj posete srpske delegacije SAD jeste da se predstave mogućnosti IT sektora u Srbiji i uspostavi saradnja s najvećim američkim kompanijama u ovoj industriji. Očekuje se da Srbija postane regionalni centar razvoja IT tehnologije, navodi se u saopštenju.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=05&dd=10&nav_category=11&nav_id=712445


Колико "коферче" даје Мајкрософт  Зеленко
Сачувана

Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #9 послато: Мај 10, 2013, 10:00:41 »

Цитат
Колико "коферче" даје Мајкрософт

Oн се већ испрсио за Космет а даће и неко коферче Америма.
Таквим смрадовима Амери узимају све а ништа не дају.
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #10 послато: Мај 11, 2013, 05:49:07 »

Majkrosoft nikome ne daje koferce jer nemoraju to da rade, oni samo otimaju gde mogu i koliko god mogu.
Сачувана
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #11 послато: Мај 12, 2013, 01:28:26 »

Цитат
Колико "коферче" даје Мајкрософт

Oн се већ испрсио за Космет а даће и неко коферче Америма.
Таквим смрадовима Амери узимају све а ништа не дају.
Цитат
Послао: Cuburac

Majkrosoft nikome ne daje koferce jer nemoraju to da rade, oni samo otimaju gde mogu i koliko god mogu.

   Ако не добија ништа,нема никаквог смисла да потписује овакве уговоре на штету државе.Тим пре што велики број државних управа и локалних самоуправа у Европи користе софтвер базиран на Линуксу који је бесплатан и оупен сорс,може да се мења и прилагођава према жељама и потребама без плаћања било коме.
Сачувана

moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #12 послато: Мај 12, 2013, 01:36:14 »

Vašington/Beograd -- Ivica Dačić i prvi čovek Majkrosofta Stiv Balmer potpisali su ugovor o saradnji te firme i Vlade Srbije o licenciranju i servisiranju računarskog softvera.

  

Tak softver će biti korišćen u srpskoj državnoj administraciji.

"Saradnjom sa kompanijom Majkrosoft obezbeđena je potpuna i brza implementacija softverske tehnologije poslednje generacije u javnom sektoru, kao i servisa namenjenih građanima", rekao je premijer Ivica Dačić.

U saopštenju korporacije Majkrosoft se ističe da je sporazumom obezbeđena maksimalna iskorišćenost dosadašnjih ulaganja Vlade Srbije u IT infrastrukturu, a ceo sistem je daleko bezbedniji, što omogućuje efikasniji i kvalitetniji rad državne uprave.

Na taj način, formirana je jaka baza neophodna za lansiranje servisa koji su namenjeni građanima, privredi i državnim institucijama.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić najavio je da će prednosti ulaganja u informacione tehnologije u Srbiji biti predstavljene i na sastancima sa predstavnicima kompanija poput Epla, Gugla, Orakla, Pej Pala...


  
Дебели је упропастио све чега се дохватио и сада булазни.


Moramo postati deo modernog sveta

 

Dačić kaže sastanak sa čelnicima "Majkrosofta" u SAD pokazuje "promenjenu klimu i sliku koju Srbija stvara u svetu". On je izrazio nadu da je to "prvi korak ka uspešnom putovanju koje ćemo imati u narednim godinama".

"To pokazuje da jedino ovakav pristup može da nas okrene nečemu od čega se živi i da građani Srbije moraju zaista da postanu deo modernog sveta, a ne da govorimo o stalnoj izolaciji, ponižavaju i jednom apsolutno nepravednom tretmanu u međunarodnoj zajednici", kazao je premijer.

On je ukazao da su informacione tehnologije jedna od ključnih razvojnih oblasti u SAD i da je i u Srbiji u poslednjem periodu to grana u ekspanziji koja ima najviši rast, te je u svetlu toga istakao veliki značaj memoranduma o razumevanju u informacionim tehnologijama, koji je potpisan prošle godine sa SAD, kao i u petak potpisanog sporazuma o saradnji sa "Majkrosoftom".

Premijer je ukazao da sporazum sa jednom od najuglednijih komapnija u IT oblasti neće obuhvatiti samo pitanje licenciranja i korišćenja različitih servisa koje "Majkrosoft" ima, a koji najviše mogu da se koriste u oblasti elektronske uprave, već da se otvara mogućnost za stratešku saradnju, s obzirom na postojanje razvojnih centara te kompanije u Srbiji.

Premijer je ukazao da sporazum sa jednom od najuglednijih komapnija u IT oblasti neće obuhvatiti samo pitanje licenciranja i korišćenja različitih servisa koje "Majkrosoft" ima, a koji najviše mogu da se koriste u oblasti elektronske uprave, već da se otvara mogućnost za stratešku saradnju, s obzirom na postojanje razvojnih centara te kompanije u Srbiji.

S tim u vezi, Dačić je izrazio posebno zadovoljstvo jer je prvi čovek "Majkrosofta" Striv Balmer prihvatio poziv da poseti Srbiju, izrazivši uverenje da će se tom prilikom napraviti dugoročni plan razvoja.

"Mi smo spremni da u okviru društvenog razvoja i odnosa prema stranim kompanijama razmotrimo mogućnost zajedničkog učešća u formiranju određenih razvojnih centara i posebno nas raduje što je 'Majkrosoft' taj centar već formirao u proteklih nekoliko godina", kazao je Dačić.

On je izrazio nadu da će "Majkrosoftov" razvojni centar u Srbiji, koji sada ima više od 100 zaposlenih, u naredne dve godine imati više od 300 inženjera.

Dačić je istakao da u nastavku posete SAD očekuje uspešne sastanke i sa drugim američkim kompanijama u San Francisku, uključujući "Intel" i "Epl", kao i u okviru političkih razgovora u Vašingtonu sa najvišim američkim zvaničnicima Stejt departmenta i administracije predsednika Baraka Obame.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=05&dd=11&nav_id=712812

  И тако.Сви гледају да се отарасе Мајкрософта,муљања и монопола које намеће а Дачић га навлачи Србији,као омчу око врата.
Сачувана

Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #13 послато: Јун 25, 2013, 07:40:32 »

Хтео је да нам да до знања да је све научио, од Кале, Миљацке до Киплинга. Додуше Киплинг је лектира за 4 р. осн. школе што је само доказ да је овај далеко догурао. Било би добро да нам саопшти да ли је читао и ''Ивицу и Марицу''тј. да ли је заокружио и прочитао сву прописану лектиру.
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Др Василије
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 14


Рекох и спасох своју душу !


Погледај профил
« Одговор #14 послато: Новембар 08, 2013, 22:13:59 »

На различитим интернет странама сам прочитао да се Срби још увек нису "решили" титоизма или боље рећи србомрзаца, нисам обраћао пуно пажње на те чланке до сада !

Како велики, највећи руски писац Ф.М. Достојевски каже :
“Не може се волети оно што се не познаје. Било да је реч о човеку или народу.
Будите сигурни да сви они који свој народ престају да разумеју и губе везу са њим, одмах и у истој  мери губе и веру очева, постају или атеисти (екуменисти, јеретици-Др В.) или равнодушни људи


Шта има Србија сада у "политикантском врху" : атеисту-србомрсца Дачића и равнодушно/патетичног-србомрсца Вучића.

Сваки њихов наступ оправдава још једну мисао великог Достојевског :
"Што је власт већа, то је страшнија њена употреба"

Слушајући, на жалост и гледајући, тзв. премијера у преносу из Скупштине уверио сам се да ароганција, сујета, бескрупулозност, дрскост, претње, уцене ... немају граница ни у говору "поганог језика" ни у говору тела !

То исто важи, са мањим изменама, и за првог од/до ... тј. како га сада зову .... вицепремијера .

Нећу се ипак задржати на појму "титоизма-србождерача" већ ћу о речи којом "владајућа елита" и њихови тзв. слободни медији све више говоре и/или пишу : ХУЛИГАНИ !

Хулигани су сви који различито мисле - Срби на КиМ-и, навијачи, део интелектуалаца и опозиционих странака, покрета .... једном речју грађана.
О Србима на КиМ-и је све већ познато и иоле паметном Србину је јасно шта треба да мисли о квалификацији Др Јакшића и осталих око њега о нечем другом бих јер се преко тога прелази и/или не разуме у довољној мери а има везе и са ставом, понашањем и квалификацијом те групације људи где долази до велике замене тезе :

наиме, израз "хулигани" се тендециозно користи да би се Срби још један пут поделили и ослабили и онако слабо национал/патриотско биће.
То је замешетељство колико страних "пријатеља из културне европе" као и домаћих квислинга на власти.

Зашто се сада све више пише о тучама навијачких група и КО ИХ ИЗАЗИВА а нарочито даје "популарност" у медијима ?
Лако је то "провалити", зар не ?

Зашто СПЦ-а ћути и њен врх подржава световну власт тј. понаша се као колаборационисти у ЈАСНОЈ анти-србској политици ?

Јасно је да већину навијача чине МЛАДЕ ОСОБЕ (од 15 до 20-25 година) које имају "ОПАСНУ" количину ЕНЕРГИЈЕ која се може и мора каналисати у одређеном правцу .... е то РЕЖИМ и ради проглашавајући их за "хулигане" јер их предводе РЕЖИМСКЕ "НАВИЈАЧКЕ" ВОЂЕ !

СПЦ-а, (част појединцима) са своје стране изјавама које подржавају ИЗДАЈУ КиМ-е, са своје стране додатно учествује у тој срамотној работи, па чак и ћутањем од стране оних који се не оглашавају : свештеника, монаха, АРХИЈЕРЕЈА !

На многим патриотским и "патриотским" сајтовима и форумима читам како народ са СПРДЊОМ и РАЗОЧАРЕЊЕМ пише о СПЦ-и што ме страховито љути и чини неспокојним, тужним за овај напаћени и прелашћени народ.

Зашто "опозиционе странке" и "покрети" не обрате пажњу на те "хулигане" и не почну са ОСВЕШЋИВАЊЕМ те, дубоко фрустриране, масе младих људи који су без посла, перспективе ?

Зашто то не уради СПЦ-а ?

Младост има велику енергију која повезана са одређеним циљем (нарочито племенитим) изазива страх код свих ауторитативних режима да не кажем ДИКТАТУРА и то је ФАКТ !

Ево два примера: Гаврило Принцип (малолетник у време атентата на фердинанда у сарајеву)!

27 Март у Београду 80-90% људи на улицама су били ђаци, студенти и сва остала патриотска МЛАДОСТ вешто каналисана од стране проклетих енглеза и комуњара јосипа броза тите !

Ајд' да додам да и протести у већини држава поводом тзв. велике економске кризе ПОКРЕЋЕ МЛАДОСТ која не види своју будућност под влашћу оних који их сада "воде у светлу будућност" !

Наши "политиканти" и пратећи "независни медији" дошли су на оригиналну идеју да сва та МЛАДОСТ која лако може да се патриотско/национално/економско ПРОБУДИ исправно водећи тј. усмеравајући једноставно усмери на међусобне ПЛАНИРАНЕ и РЕЖИРАНЕ сукобе "навијача" проглашавајући их за ХУЛИГАНЕ (не либе се да слична догађања и у другим државама тако коментаришу на супрот ЧАК и медија из тих земаља) а овамо су "ВОЂЕ" тих навијача у дубокој конспиративи (СДБ-и: садашњи или бивши припадници, криминалци: било да су на слободи или се наменски пуштају "по задатку" итд.)
Добро, има и патолошких типова који се ту појављују АЛИ они или нису у врху "организације навијача" и/или се жртвују као примери ХУЛИГАНА !

ШИЗОФРЕНИ политиканти све ће урадити да се омладина не организује и не поведе против њих АЛИ остаје питање: ЗАШТО опозиционе странке, покрети и СПЦ-а не раде АКТИВНО на ОСВЕШЋИВАЊУ, ПОДУЧАВАЊУ и ОРГАНИЗАЦИЈИ МЛАДИХ ?

Одговор се сам намеће као и решење : ГОРДОСТ и СУЈЕТА, пактирање са политикантима и издајницима И ..... време је да дође до велике смене ГЕНЕРАЦИЈА на свим нивоима а то води губитку .... "ауторитета" и материјалне користи о оном додатном страном фактору не морам ни да пишем.

Тако размишљајући уз додатак притиска и страха услед неуспеха "страно/домаћих задатака" повећава СТРАХ а он буди репресију и враћамо се на оно како држава има да се "сурово обрачуна" са свима ко не размишља као и/или се не слаже са "највећим србима наших народа и народности".

Да неки екумено/глобалистички назови верник "СПЦ-е" не каже да је свака власт од Бога ево још пар цитата :

"Ако власт наређује нешто супротно Божијој вољи – не слушајте власт. Нама је речено, нема власти која није од Бога; међутим, често заборављају шта следи после тога, заправо: све што од Бога исходи је добро устројено; дакле, дајте нам власт добро устројену, и ми јој се нећемо противити !"
 
(Блажени Августин)

"Да не помисле као да ја тврдим да сваки мир треба неговати. Јер знам да постоји предивно разногласје и најпогубније једномислије; но, треба волети добар мир, који има добар циљ и који сједињује са Богом. Када је реч о очигледном бесчашћу, тада што пре треба ићи на огањ и мач, не гледајући на захтеве времена, владара и уопште било чега, него се приобшавати са лукавим квасцем и припајати се са оболелима. Најстрашније је бојати се било чега више него Бога и због те бојазни да служитељ Истине постане издајник учења вере и Истине."
 
(Свети Григорије Богослов)

Можда сам претерао, можда ме је тешко пратити јер сам и конфузан АЛИ ако све укупно посматра у светлу догми глобализма лако је схватити, нисам професионални писац (од гимназије се нисам оволико расписао као у последњих пар месеци) па ми опростите јер треба времена да се буде концизан .

И да завршим, непријатељ државе и народа може бити страни и домаћи тзв. изрод а са њима,па макар били и на власти, треба само једно :

“Љуби непријатеље своје, непријатеља Божијих се гнушај, а непријатеље Отачаства сатири.”
Свети Митрополит Филарет Московски

Или мислите да је Митр.Филарет Московски мање свет што је то рекао ?
Сачувана

“Љуби непријатеље своје, непријатеља Божијих се гнушај, а непријатеље Отачаства сатири.”
Свети Митрополит Филарет Московски
Др Василије
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 14


Рекох и спасох своју душу !


Погледај профил
« Одговор #15 послато: Новембар 09, 2013, 22:01:42 »

Нисмо ми од јуче

Србија је једина земља у којој нису отворени досијеи после „пада комуниста“. Када су нас вешали о демократију, новодемократе нису хтели да то учине, јер је већина њих с љубављу опслуживала својим доушништвом.

Колико је човека у човеку, питао се Достојевски, досијеи би доказали колико је нечовека било у српском човеку.
Док још има времена, многи живи Срби би морали да се увере да на крају представе на сцену излазе и глумци који су умрли у представи.
„Србија не жели поклоне које не заслужује“ , узвикује Дијете Ивица у италијанској штали. Све сам чуо око нашег „уласка у ЕУ“ али да је то поклон за нас, е, то нисам чуо до сада. Дијете Ивица ме увек изненади својим стремљењима „ ка демократском свету“ Србија је већ дуго мала земља за велике роле, али су њени политичари одавно мале вође за велике глупости.

Комуниста у срцу и души, Александар Вулин, одвео је своје кандидате за изборе на КиМ на Хиландар, како би им братство дало благослов за пристајање да живе и раде по шиптарским законима. Комунисти немају ни стида, ни срама, као ни Вулин, који не уме да се сети прекрсти када га Срби на КиМ дочекају хлебом и сољу. А паметњаковићи по Београду једва дочекују „дигну глас против мешања цркве у послове државе“, када год СПЦ каже нешто о државним проблемима. Сада ти неумници ћуте када држава увлачи СПЦ у државне послове. Да сам српски владика, не бих дозволио да Вулин обави шта је замислио. Али то је већ далека прича, а за мене болна и преболна!
Читајући ову вест о, Дракчету Бакалину уздахну:
-Требало је да их Вулин одведе на Титов гроб и да од њега да затраже благослов за изборе. Тито је четрдесет шесте створио све законске услове за расписивање ових избора!

Одавно пишем и говорим да већина школованих људи у Србији не размишља српском главом. Жени из Љига суд одузима трогодишњу ћерку да би је вратили оцу у Хрватску, иако је Хрватски суд мајци доделио дете! Такву одлуку о детету своје грађанке не би донео ниједан суд од Америке, преко Француске, Албаније, или Хрватске. Њихови школовани људи увек имају у глави национални понос и интерес. Ово је проблем српског школства!

Српским студентима се на предавањима не преносе знања из националног корпуса. Имамо сјајне младе које билмези подучавају. Са извора потече бистра вода, али је људи замуте!

Колико год ја био слабог мозга у односу на мозговитог болани Вучића, не разумем шта му значи ова реченица: „…Унапређење сарадње у законодавној делатности са државом Лаос“!? Та држава је једнопартијска марксистичка држава!
Једино могуће објашњење ми је дао Дракче Бакалин: постоји правило о комунистима: не можете променити комунисту! Он ће то сам, када се намерачи на виши положај у друштву!

Када српској деци буде предавана српска историја, деца ће сазнати да Косовски бој није био српски пораз. Надахнут том моралном и војном победом, и Карађорђе је много касније повео устанике. У Први балкански рат Српска војска је кренула „да доврши победу из Косовског боја“. И други балкански рат, први светски рат и у редове Равногорског покрета Срби су кренули у морални успон.
Потом су Ватикан Черчил и Стаљин довели Броза, сатерали Србе у његове редове и почео је Српски морални пад. Косовску истину комунисти су преиначили у Косовски мит. И сада Србима предстоје „несрпске године“ у којима ће сваки Србин имати наредбу судбине: „сваки своје да окаје старе“.

Зоран Милојевић / Таблоид
9. новембар 2013

Богу хвала да има оваквих људи који СВЕДОЧЕ ИСТИНУ само .....има ли коме Молим?

Узгред, Вучићи су из села из кога је часна породица народног певача Недељка Билкића па проверите колико је Билкића прешло у католике (колико их је на кућном прагу поклано јер то нису хтели) а затим проверите колико је Вучића истог дана страдало !!!
Проверите и колико Вучића има уклесано на камену Јасеновца а колико тртља "несаломљиви" !
Сачувана

“Љуби непријатеље своје, непријатеља Божијих се гнушај, а непријатеље Отачаства сатири.”
Свети Митрополит Филарет Московски
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #16 послато: Новембар 15, 2013, 19:16:37 »

Ovaj takozvani predsednik vlade se ne ogranicava vise samo na pretnje, sad je arsenal ojacao i sa ucenama. Sve njegove i Vuciceve izjave u poslednje vreme samo odslikavaju njihovu apsolutnu nesposobnost da bilo sta pozitivno urade za srpski narod. 
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12595Погледај профил
« Одговор #17 послато: Децембар 07, 2013, 03:48:03 »

Премијер и министар полиције различито говоре:
 Који нас је Дачић слагао

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је пре два дана да му је Родољуб Радуловић, звани Миша Банана, био породични пријатељ, али да га безбедносне службе нису обавестиле да се ради о криминалцу. Међутим, у фебруару ове године председник Владе је тврдио нешто потпуно другачије - да се с овим чланом нарко-клана Дарка Шарића срео тек неколико пута.


- Да ли је могуће да је човек, ако је истина оно што се пише за њега, био толико безобразан и у стању да чак поквари добре породичне односе са мном, с мојом децом, таштом - рекао је Дачић упитан шта би данас рекао Радуловићу када би га видео или ухапсио.


Кад га је срео последњи пут, а то је било, како тврди Дачић, на некој прослави тениског савеза, било је стотинак људи ту и ништа му није рекао.

- Он ми је рекао - то је све неистина, није тачно. И никад га више нисам видео. Али, хоћу да кажем да и ако је то све тачно за њега, постоје безбедносне структуре, контраобавештајне службе које штите премијера, а не да их пуштају да уђу у било какав контакт који може да нанесе штету држави. То је била моја основна замерка - зашто ме неко није тада информисао о томе, а ништа нисам урадио тајно - додао је Дачић, и тако потпуно променио пређашње тврдње.


Пре око девет месеци у тренутку када је "афера Банана" пунила новине, Дачић је другачије причао. Тада није рекао ништа на основу чега би се могло закључити да му је Радуловић "породични пријатељ". Против Радуловића је подигнута оптужница за шверц 1,8 тона кокаина, и баш у том предмету, у којем неке истраге још трају, налазе се аудио и видео снимци спорних комуникација.

- Неколико пута сам се срео са Радуловићем, али у том тренутку сам имао само полицијске информације на основу такозване Беле књиге, којом Радуловић није био означен као припадник криминалног клана Дарка Шарића - рекао је тада премијер.


Скоро годину дана је прошло од када се у медијима први пут појавила такозвана афера Банана, а иако је јавност с нестрпљењем чекала њен епилог, до њега још није дошло. Иако је "Блиц" објавио наводе незваничног полицијског извора о томе да је Дачић био упознат с активностима Радуловића, као и да су се он и људи из његовог најближег окружења виђали са члановина Шарићевог нарко-клана, надлежни органи још нису реаговали, па нико није саслушан. Бранко Лазаревић, некадашњи шеф кабинета Ивице Дачића који се виђао са члановима нарко-клана, тренутно је у конзулату у Атини, а иако се чекало да буде позван у полицију да да изјаву, то се до данас одлаже.


- Годину дана се чека на Бранка Лазаревића. Као неко ко је често контактирао с људима из Шарићевог окружења, могао би свашта да каже - каже извор "Блица".

(Ивана Мастиловић Јаснић)


***


Пошто је и он један од заговорника да Срби треба да мењају СВЕСТ, вероватно је почео да то увелико примењује на себи. Можда ће једног дана да нам каже да се он не зове Ивица Дачић.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #18 послато: Јул 25, 2014, 15:46:36 »

Dačić: Niko ne može da vodi SPS bolje od mene

Beograd - Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da veruje da niko ne može da vodi stranku bolje od njega i da upšte ne zna da postoji "slučaj Branko Ružić" .


Dačić je pred sednicu Glavnog odbora stranke zatvorene za javnost rekao novinarima da bi voleo da mu neko izadje na crtu na Kongresu 14. decembra kada će biti birano rukovodstvo stranke, ali da ipak veruje da niko ne može da vodi stranku bolje od njega.

- Da mislim da neko može da vodi stranku bolje od mene sigurno bih mu je prepustio - rekao je Dačić.

On je podvukao da podržava demokratski način odlučivanja i podsetio da se svojevremeno borio za predsedničko mesto u stranci protiv četiri kandidata, da je i na mesto predsednika Glavnog odbora došao uz protivljenje tadašnjeg lidera socijalista Slobodana Miloševića, uz ocenu da težeg protivnika od njega ne može imati.
 
On je kazao i da na mesto predsednika stranke nije došao padobranom, već se za to mesto borio.
 
Prema rečima Dačića,e period pre Kongresa uvek je vreme kada "ima određenih impulsa", ali da problema u odnosima u SPS nema.
 
Upitan da li će na GO SPS biti reči upravo o odnosima u stranci Dačić je rekao da će se o tome raspravljati kada problema bude, a na opasku novinara da li će se baviti "slučajem Branko Ružić" Dačić je odgovorio: "Ne znam da postoji slučaj Branko Ružić."

Lider socijalistra je ponovio da Ružić nije bio na proslavi 24 godine SPS jer je bio odsutan, a što mu je on odobrio.

On je kazao da je cilj socijalista da na idućim izborima dobiju veći broj glasova nego što imaju sada, navodeći da se politička scena u prethodnim godinama veoma promenila, da je potrebno modernizovati partiju i promeniti njen program, ali i doneti nova kadrovska rešenja.

Dačić je najavio da će Glavni odbor SPS u septembru doneti odluku o održavanju Kongresa i izabrati organizacioni odbor koji će taj Kongres pripremiti.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/483128/Dacic-Niko-ne-moze-da-vodi-SPS-bolje-od-mene

   Ова спрдња од човека и људска карикатура мисли да је Наполеон.Кад овај други ратлук,Ружић не би знао да нема никакав политички рејтинг,одмах би се отцепио од њега.То је иста сорта,дај нам власт да крадемо и отимамо.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12595Погледај профил
« Одговор #19 послато: Август 11, 2014, 08:48:37 »

Ружић: Дачић ће бити председникПремијер Александар Вучић је за две године успео да промени свест код грађана Србије, лидер СПС Ивица Дачић ће једног дана бити председник републике, а ја више нећу бити у управи Партизана.
Утисак је да само ви имате храбрости да критикујете политику СНС?
 
- Никад то нисам радио, само сам говорио о чињеницама. Ако нешто није добро, наравно да ћу о томе говорити. Ако говоримо о вредностима, ситуацији и реформама у полицији, борби против криминала, тајкунима и њиховој улози и уској спрези са многим политичарима, то није критика него истина. Истина је и да је Вучић успео да промени свест у друштву и направи салто који се рефлектовао у главама становништва.
 

Да ли се осим свести још нешто променило?---
Ко ће бити председник СПС после страначких избора?
 
- Очекујем да Дачић буде реизабран. Дубоко верујем у то да ће он једног дана бити председник републике.Комплетан текст се може прочитати (ОВДЕ)
***


У амбиције Дачићеве уопште не сумњам, па ни то да иде на све да би једног дана постао председник Србије, али да ли ће га народ заиста и изабрати  Шокиран

После ових Ружићевих речи:
"Александар Вучић је за две године успео да промени свест код грађана Србије", ко зна, можда је народу Србије заиста ПРОМЕЊЕНА свест, а да он тога није ни свестан??!  У шоку сам, после овог Ружићевог закључка. Међутим, пре ћу да поверујем да је ипак овај Ружић један од оних "грађана" којима је  промењена СВЕСТ, (да ли је то лично урадио код њега Вучић или неко други , не знам  Зеленко)!!!

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #20 послато: Јануар 23, 2015, 07:50:39 »

Дачић:Китаровић да пази шта прича

Rim -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi novoizbrana predsednica Hrvatske trebalo da "vodi računa o onome što priča i radi".


U intervjuu italijanskoj agenciji Nova uoči sastanka sa šefovima diplomatija Italije i Albanije u Rimu, Dačić je povodom istupa Kolinde Grabar Kitarović rekao da bi ona trebalo da "vodi računa o onome što priča i radi" jer više nije u opoziciji, već je došla na vlast.

"Ponekad političari u izbornoj kampanji govore nešto jer nisu sigurni da će biti izabrani. Ali, problemi nastaju posle, jer oni moraju da ispune ono što su obećali i zato moraju više da vode računa o tome šta izjavljuju", kazao je Dačić.

Ministar je dodao da izjavu Kolinde Grabar Kitarović o Vojvodini "stavlja u kontekst izborne kampanje" i istakao da "ne očekuje da naši odnosi sa Hrvatskom postanu komplikovaniji i složeniji od onoga kakvi su sada".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=01&dd=23&nav_category=11&nav_id=949883


  Не знам више да ли је лошији министар инопослова био Вук Драшковић или данас Дачић??
  Да резимирам:Дачић глуми политичара,а заједно са својим ортацима је Хрватима распродао српско тржиште и
предузећа прехрамбене индустрије.И да су их продали,то не би било тако страшно,да су имали стратегију за шта ће да употребе новац...не,они су поклонили предузећа и тржиште,да би заузврат од своје ''браће''
из Хрватске добијали коферчиће са кешом.
 И тако,сада његова реч нема никакву тежину,зато што Србија зависи од хрватских тајкуна,а прехрамбену и техничку робу у Србији је могао да продаје било који Србин...а не да увозимо ђубре из Хрватске и да нам Хрвати
препродају техничку робу из Кине.
  То су загарантоване паре на сигурном тржишту,а Хрвати би данас могли да кевћу колико хоће.

« Последња измена: Јануар 23, 2015, 11:53:04 moka » Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12595Погледај профил
« Одговор #21 послато: Фебруар 21, 2015, 19:30:59 »

Ивица се извинио ЛГБТ популацији, добио "Читанку" на поклонМинистар спољних послова Србије Ивица Дачић јавно се извинио припадницима ЛГБТ популације због увредљивих изјава које је давао пре две године уочи одржавања Параде поноса у Београду када је објављао функцију премијера.


А за извињење, Дачић је добио "Читанку" у којој се од "А до Ш" говори о лејзбејским и геј правима

- Жао ми је што је моја изјава звучала као да вређам ЛГБТ популацију, нисам имао намеру да било кога увредим, нити да позивам на насиље, напротив мој корпус је заштита људских права - рекао је Дачић после састанака с представницима невладине организације за заштиту права геј популације "Лабрис".

Састанак је одржан уз присуство поверенице за заштиту равноправности Невене Петрушић, која је и покренула поступак против Дачића по пријави "Лабриса" и још неколико организација цивилног друштва.

Повереница је покренула поступак против Дачића због изјава које је давао у медијима, међу којима је и изјава: "Хомосексуалци имају иста права али не и да постављају правила понашања. Немам ја никакву мржњу према њима, само не могу да прихватим да је то нормално зато што није природно. Ако је то мањина и изузетак, онда и они треба да воде рачуна да не вређају осећања већине".

Једна од понижавајућих изјава била је и следећа: "Ако то постоји у земљама ЕУ, не значи да ми треба да пружамо подршку тој појави. Зато, молим вас, немој тамо неко да каже да је то узор којим ћемо васпитавати нашу децу, не, али они имају право да се окупе, мада бих волео да се из безбедносних разлога не окупљају".

У марту 2014. године повереница је дала мишљење у којем се наводи да је Дачић починио акт дискриминације, да је изнео понижавајуће и увређиве ставове у медијима које због функције коју је објављао доприноси стварању и одржавању стереотипа и предрасуда у друштву.

Невена Петрушић је тада дала препоруку да се се Дачић састане са представницима организације "Лабрис" у року од 30 дана.

- Каснили смо због мојих обавеза, али ово је доказ да овакво понашање треба да постане нормално, да на овакав начин решавамо спорне ситуације између извршне власти и организација цивилног друштва - рекао је Дачић. 

(Бета)

***

Изгледа да је у Србији постало сасвим нормално да политичари један дан све оно што "посе*у", други дан "поједу" ( морам да будем овако проста да бих на најбољи начин показала како доживљавам овакве "трансформације").
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12595Погледај профил
« Одговор #22 послато: Септембар 10, 2015, 06:19:05 »

Дачић Тадићу: Живот си ми упропастио!


Председник СПС и министар спољних послова Ивица Дачић оптужио је бившег председника Србије и лидера СДС Бориса Тадића да је организовао кампању против њега и да се снимцима од пре седам година служи за уцену.
"Ти си то организовао. Немој сада да пребацујеш кривицу на Микија Ракића и (Александра) Вучића", поручио је Дачић Борису Тадићу на конференцији за новинаре.

"Ти си хтео да ме сахраниш, гледао си ме у очи, а пратио си ме и шпијунирао. Тако си се односио опрема другима и тако си и прошао. Седам година ми уништаваш живот. Имао си четири године да ме ухапсиш, што ме ниси ухапсио тада", казао је Дачић.Дачић у тешкој неверици

"Не могу да верујем с ким сам био у коалицији. Са онима који су желели да униште мене, моју породицу и странку. Да сам био крив нико ме не би одбранио", казао је Дачић.
Говорећи о свом односу са Родољубом Радуловићем, Дачић је рекао да је Радуловић био присталица ДС и да га је целог лета убеђивао да треба да иде са демократама у коалициију.

Он је прочитао и део говора Бориса Тадића на Конгресу СПС децембра 2010. када је обећао да ће ДС и СПС креирати пут Србије, а затим и новинске написе с поруком да демократе желе у коалицију са СПС.

"Како те није срамота да ово причаш ако знаш да сам ја сумњиво лице", упитао је Дачић додајући да би и он могао да говори о томе с ким се Тадић састајао у својој резиденцији, али да није полиција, суд или тужилаштво да о томе говори.

"Мислите да је Вучић луд да организује тако нешто у дану кад се састаје са ММФ, зашто би себи кварио важан састанак"
, упитао је Дачић наводећи да није Вучић, преко ЦИНС-а, КРИК-а или других организација пласирао те информације, посебно с обзиром да су "они стално писали неистине о влади"."Нисам тражио подршку Николића"
Упитан да ли је изненађен подршком коју је добио од председника државе Томислава Николића, Дачић је одговорио да је није тражио и да свако има право да изнесе свој став.
Како је навео он ни о чему није био обавештен, што је само доказ да је Тадић ове снимке желео да искористи не у државне, већ у политичке сврхе за уцену и борбу против политичких противника.

Лидер СПС Ивица Дачић каже да је након изјаве Бориса Тадића јасно да су постојале параполицијске снаге које су радиле за једну особу, а да снимци на којима су он и Родољуб Радуловић служе за уцењивање и изазивање политичких потреса.


Он је на конференцији за штампу рекао да је бивши председник Србије Борис Тадић коначно признао да је знао за снимке и пре него што му је (Дачићу) нудио коалицију након избора 2012.

"Рекао је да је за снимке сазнао 2009. године, а он мени средином 2012. нуди коалицију. Три године после тога признао је да је знао за снимке, а никада ми није рекао ни реч о томе. Самим тим је признао да снимци нису служили за борбу против криминала", рекао је Дачић.Хвали Вучића и нада се да неће бити избора

Дачић је оценио да је Србија због покушаја да се снимцима и аферама изнуде избори данас даља од избора него што је била. "Знајући премијера Александра Вучића, апсолутног победника прошлих парламентарних избора, манир да не трпи уцене, хајке, сигуран сам да смо данас много даље од избора него што смо били", убеђен је Дачић.
Напротив, додао је, све време су снимци служили за уцењивање као и сада што служе за изазивање политичких потреса.

"Сада је јасно да смо у држави имали параполицијске снаге које су радиле за једну личност у држави, а не државу, јер сам и ја био део државе", нагласио је Дачић упитавши како је Тадић могао да чује за снимке на Савету за безбедност, чији је и он био члан као министар полиције.

С тим у вези је поменуо изјаву некадашњег министра одбране Драгана Шутановца путем Твитера да ни он није знао за снимке, а био је члан Савета за безбедност.

"Очигледно да ја нисам био на том састанку Савета или су те структуре обавештавале само одређене чланове", приметио је Дачић нагласивши да му је жао што по ко зна који пут мора да говори о састанку с Радуловићем, те да намерава последњи пут да се обрати на ту тему јер је већ одавно све познато.

"Нисам никада имао тајне састанке, постојала су само тајна праћења", констатовао је Дачић поручивши да "није идиот да у присуству полиције" ради нешто нелегално.

С тим у вези је двојицу полицајаца упитао где су били тада, "Лазаре јеси био присутан, Ацо где си седео", а оба припадника МУП-а су потврдила да су била на састанку и седела само два и по метара од њега.

"Нисам знао да се води истрага против било ког од тих људи. Тек је две године касније поднета кривична пријава против Радуловића", објаснио је он и додао: "Седам година је ваљда довољно време да се анализира природа мојих контаката и комуникација. Очигледна је жеља била да се ја увучем у цео процес не обавештавајући ме да се у мом окружењу налази за полицију сумњиво лице, што је била њихова обавеза. Ја сам тиме могао да угрозим безбедносни систем земље", навео је Дачић додајући да Радуловић није био у Белој књизи о оргнаизованом криминалу када се све дешавало.

"Моји контакти нису бли тајни и сви људи у кабинету председника Тадића су знали за то. Циљ свега је било да се увучем у ову причу као и председник Црне Горе Мило Ђукановић", рекао је, оценивши да је ту реч о трговини политичким утицајем.

"Нећу више ни о бананама, јагодама и било чему, то нека раде полиција и тужилаштво", поручио је Дачић.

(Ф.С.К.)
***


Као по обичају, Дачић пуца у празно.  Зеленко


***


Интересантан чланак доноси `(t)eleprompter`

Цитат

7 нелогичности у вези са тајним снимцима


Седам нелогичности у вези са тајним снимцима састанка Ивице Дачића и нарко-боса Мише Банане.

1 – Где је нестао тон?

Да будемо искрени, тајни снимци нам не доказују много. Слика без звука не говори много. Немамо контекст. Међутим, овако се отвара простор да свако појединачно кроји сопствени сценарио само на основу слике. Поставља се питање због чега су тајни снимци достављени медијима без тона? Шта се на тим снимцима чује? Можда су Дачић и Банана заиста разговарали о цигаретама и тенису?


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=wLCVn31UeHg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wLCVn31UeHg</a>


Добро је Ненад Чанак рекао:

"Слике без речи не значе скоро ништа у случају објављених снимака састанка Ивице Дачића и Родољуба Радуловића. Пошто се на снимцима ништа не чује, ко год да их је правио – нека отпусти тонца", рекао је Чанак.2 – Не постоји звук, али постоје транскрипти

Социолог Јово Бакић раније је изјавио да му је Александар Вучић лично показао досије Ивице Дачића. Како је тада рекао, а пре који дан поновио, видео је фотографије и транскрипте разговора између Дачића, Вукића и Тончева са нарко-босом Мишом Бананом.

Некоме је било лакше да прави транскрипте разовора него да на снимцима остави тон?

Питање је да ли је тон уопште и постојао, узимајући у обзир чињеницу да је особа која је направила снимак седела у даљини. Тон је једино могао бити снимљен посебним уређајем који је требало да буде постављен у близини стола.3 – Особа која је доставила снимке

Уредник КРИК-а, Стеван Дојчиновић, описао је у емисији `Кажипрст` како је дошао до спорних снимака:

"Извор преко кога сам дошао до њих нема посебних интереса да их објави. Није било притиска и имао сам пуну слободу шта са њима да урадим. Када год да сам их пустио, увек би неко нашао објашњење зашто баш тада."Како је рекао, он је дуже време покушавао да дође до снимака и када их је видео, само је добио потврду онога што се већ практично знало.

Прво, ти снимци постоје још од 2008. године. Веома је интересантно знати да до сада нико од новинара из Србије није успео да дође до тих снимака. Ни један једини новинар запослен у "званичним" медијима, са везама и познанствима у готово свим државним институцијама, није успео да дође до снимака.

Морала је да нам дође непозната организација `КРИК`, иначе члан организације `OCCRP` из Сарајева, како би јавност у Србији по први пут видела спорне снимке.


Друго, Дојчиновић каже да "извор преко кога је дошао до снимака нема посебних интереса да их објави". Готово је немогуће поверовати у тако нешто.

Да извор нема интереса, снимак не би ни објавио. Чим је та особа имала приступ снимцима, логички долазимо да је одређени интерес постојао.

Треће, ти снимци, верујемо, нису били доступни свима, нити је свако имао приступ тим снимцима. Дакле, та особа није било ко. На основу Дојчиновићевих речи стиче се утисак да је снимке добио од неког службеника којем је било досадно па је у једном тренутку одлучио да их достави, не `Блицу`, `Б92`, `Куриру` или неком другом званичном медију, већ `КРИК-у`.

Чим је та особа "без интереса" обрисала аудио запис са снимака, значи да је постојао одређени интерес да се не чује разговор.4 – Темпирање

Дојчиновић је рекао да је `КРИК` планирао пре десетак дана да објави снимке, али је ипак одлучио да одложи све јер је у том тренутку СПС бирао ново руководство.

"Хајде да сачекамо још недељу дана чито да нам не кажу сад баш хоћемо да их рушимо на одбору", рекао је Дојчиновић у емисији `Кажипрст`.

По чему је сада ситуација друкчија? Није реч о данима и недељама, већ годинама. Основно питање је због чега ти снимци никада нису "процурели" у јавност пре три, четири или пет година, већ данас, пред изборе?

Ово питање није упућено `КРИК-у` или Дојчиновићу. Није јасно због чега Дојчиновић тврди да "у Србији никада није време да се нешто објави". У Србији је увек време да се тако нешто објави! Објавити нешто пре седнице Главног одбора СПС или после није аргумент који поткрепљује тврдњу да "Србији никада није време да се нешто објави".5 – Јавно место

Ивица Дачић је у своју одбрану користио аргумент да су снимци направљени на јавном месту. Аргумент је у потпуности легитиман, имајући у виду то да се мутни послови не договарају у ресторанима.

Са овим аргументом можемо слободно повезати и чињеницу да су снимци објављени без звука.

Ко зна о чему су Дачић и Банана причали у том ресторану. Можда су причали о наркотицима, а можда су стварно причали о тенису и цигаретама, како је Дачић раније тврдио. Без звука никада нећемо знати. Можда је разговор заиста био безазлен, па је из тог разлога и обрисан звук.6 – Полиција била присутна

Дачић је више пута поновио да је током састанка била пристуна полицијска пратња. Дакле, више људи из МУП-а је знало да се Дачић састао са Мишом Бананом на јавном месту. Штавише, остали гости ресторана такође су могли да виде министра Дачића како у присуству полиције разговара са тада јавности непознатим човеком.7 – Дачићева лежерност

Судећи по Дачићевим покретима тела, стиче се утисак да је био веома опуштен. Да ли је могуће да је министар унутрашњих послова био баш толико опуштен током разговора са нарко-босом на јавном месту?


(t)eleprompter.rs


***


Било би добро да макар једна карика пукне у нераскидивом ланцу којим су сви они, који су били на власти, повезани, од 2000 па до данас. Ваљда би онда системом "домино" почеле да пуцају и остале карике, а јавност била упозната са многим снимцима, али и са онима са тоном. Можда би се народ тада пробудио, ако до сада овако спава....

Сачекаћемо да ли ће бити нових снимака, и оних са другим `глумцима`, па да и онај део народа који не гледа `фарму`, `Велики брат`, `Парови` и слично, има шта, да са задовољством гледа.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #23 послато: Октобар 23, 2015, 21:32:09 »

Дачић: Тито је најбољи бренд Србије и Балкана

Не кукам ја за Титом, ја кукам и жалим што данас немамо такву спољнополитичку позицију, да Србија буде поштована, а не да нам нека Естонија или Летонија деле лекције о демократији", рекао је министар Дачић


БЕОГРАД - Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић поручио је данас студентима Факултета политичких наука да је некадашњи доживотни председник СФР Југославије Јосип Броз Тито најбољи бренд Србије и Балкана.
"Не кукам ја за Титом, ја кукам и жалим што данас немамо такву спољнополитичку позицију, да Србија буде поштована, а не да нам нека Естонија или Летонија деле лекције о демократији", рекао је Дачић на трибини "Положај Србије у међународним односима".

После година конфузије Србија је схватила да има право на своје интересе, а један од њих је јачање спољнополитичке позиције земље, рекао је и додао да то подразумева и ресетовање односа са великим силама.

"Нашој земљи треба план, визија где ће бити наша држава и народ за сто година", рекао је.

Бити мала држава и правилно схватити своје место у свету један је од најважнијих задатака људи који управљају том малом земљом, рекао је он и додао да су мале земље често изложене рефлексији интереса великих сила, рекао је Дачић и додао:

"Морамо да тражимо минимални заједнички именитељ са интересима великих сила".

После година конфузија и маштања о разним стубовима, Србија је, како је истакао, схватила да има право на своје интересе и план.

Поводом 20. годишњице Дејтонског мировног споразума и неких захтева за његову ревизију, Дачић је рекао да Србија поштује територијални интегритет Босне и Херцеговине, да ће поштовати сваки договор три народа, али да неће прихватити никакву силу и прегласавање.

"Наш интерес је мир", нагласио је он.

Говорећи о санкцијама Русији, шеф наше дипломатије је поновио да Србија неће уводити санкције тој земљи јер то "не одговара нашим интересима".

Са друге стране, Србија јасно каже да је њен основни интерес да постане чланица Европске уније, нагласио да треба играти отворених карата у свету који своје карте крије.

"Србија мора да се креће ка циљу, јасно и ослобођена илузија и митова о свом значају да зна шта је њен државни интерес", нагласио је он.

Један од таквих интереса, додао је, јачање спољнополитичке позиције Србије.

"Кад је Србија јака, све остало је лако", рекао је Дачић и објаснио да поправљен спољнополитички положај земље омогућује лакше решавање осталих проблема.

Наша земља, како је навео, мора да тражи савезнике на међународној сцени.

"Потребне су нам победе, не треба да водимо битке које су унапред осуђене на пропаст, не треба да славимо поразе, већ победе", истакао је он.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE.395.html:573287-Dacic-Tito-je-najbolji-brend-Srbije-i-Balkana

  Брука и срамота дебела и пихтијаста!Србију је први упропастио краљ Петар и Никола Пашић,кад су је интегрисали у Југославију и дозволили усташама и осталим,Македонцима,Балијама,Црногорцима и Словенцима да у њој раде шта хоће и како хоће.
  Затим је дошао Тито и гурнуо све злочине и пљачку српске имовине под тепих и завео диктатуру,побио стотине хиљада Срба и бацио у јаме.А сада овај дебели злотвор велича Тита да би стекао неки бедан поен код неписменог српског народа,уместо да узме дигитрон у руке и рачуна шта је то што ваља за ову државу...он и циркусант Вучић.
 Тому диплому не рачунам,његов домен је свињокољ и печење ракије.
 Бедници.
Сачувана

pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #24 послато: Октобар 23, 2015, 23:41:05 »

Hvala za dodatni komentar, pogodak u centar...
Сачувана
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #25 послато: Септембар 19, 2017, 02:37:02 »

Брука звана Дачић:Тражио аутограм од Трампа на седници УН!

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=TVMihzqGqbY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=TVMihzqGqbY</a>

  Дачић је срамота за Србију.Овакво одсуство познавања протокола и често инфантилно понашање је забрињавајуће.
Сачувана

nina
Пуноправни члан
***
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 164Погледај профил
« Одговор #26 послато: Октобар 12, 2017, 08:51:57 »

Глупи август
БРУКА И СРАМОТА! Дачић певао Ердогану на увце!Ивица Дачић не може више да се суздржи да не брука нашу земљу. Његово понашање постало је толико бахато да у свакој прилици отима микрофон и пева.Ивица Дачић више не бира ни када ни коме ће да пева. Он од званичног скупа, на којем би требало да представља државу, прави циркус  на подсмех и забаву Ердогана и Вучића, па "отима" микрофон и пева турској делегацији и Ердогану "на увце".
На овом снимку се може видети како Дачић у близни стола за којим су Ердоган и његова супруга Емина, као и председник Србије Александар Вучић са својом супругом Тамаром, пева песму "Осман Ага" на турском језику.Објављен је и снимак на којем се види како Дачић на свечаној вечери пева "своју" Миљацку за коју му је београдски муфтија Мустафа Јусуфспахић дао бакшиш, преноси Б92.Тај "ниво" је забележио и на свој твитер налог поставио @kinacimurat, @кинацимурат из делегације Турске.

Цитат
Murat KINACI‏ @kinacimurat Oct 10

Sırbistan Başbakanı Ivitsa Dačić’in yorumuyla Osman Aga.


Извор:"Borba"
http://borba.rs/vesti/buka-i-sramota-dacic-pevao-erdoganu-na-uvce-video-882

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=wXy0URNdHuI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wXy0URNdHuI</a>

Цели свет нам се смеје. Србија нема представнике који ће је представити онако како то доликује и како је по Уставу и Закону. Ови што су на челу државе, све државне институције своде на ниво кафане и уводе кафански протокол као свој лични и промовишу га као државни. Срамота! Понижење за све нас.

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12595Погледај профил
« Одговор #27 послато: Новембар 06, 2017, 09:09:46 »

ИВИЦА ДАЧИЋ: ОДЛАЗИМ СА ЧЕЛА СПС: Дос­та ми је све­га!Иви­ца Да­чић, ли­дер СПС, у ек­склу­зи­в­ном раз­го­во­ру за Ку­рир потврдио је да га руше унутар странке!

 


По­што је Ку­рир обја­вио ин­фо­р­ма­ци­ју да Бран­ко Ру­жић, пот­пред­сед­ник СПС, спре­ма пуч у стра­н­ци,

Цитат

ПУЧ У СПС: Ружић руши Дачића, сковао паклени план и преузима странку!

Чланови партије окупљени око тренутног потпредседника ће на следећем конгресу, који би требало да буде 2018. године, покушати преврат и са чела странке отерати Ивицу Дачића.Ружић и екипа за свој план већ имају подршку неких центара моћи из Америке и Европске уније

Ивица Дачић би ускоро могао да одлети с места председника Социјалистичке партије Србије (СПС), а његову смену ће покренути ни мање ни више него потпредседник социјалиста Бранко Ружић, ексклузивно открива Курир.

Наиме, део странке окупљен око Ружића већ дуже време је незадовољан начином на који Дачић води СПС, па ће на следећем партијском конгресу, који би требало да се одржи следеће године, покушати да га смене.


Судбински 10. конгрес


Уколико им то пође за руком, нови председник Социјалистичке партије Србије постао би Ружић, који у трци за челно место у странци, како сазнајемо, има подршку и одређених страних центара моћи.


Иначе, највиши орган СПС је конгрес, који се према Статуту партије одржава сваке четврте године. До сада је, од оснивања СПС, било девет конгреса, а последњи, на којем је поново изабран Дачић за шефа странке, био је 14. децембра 2014. По тој динамици, следећи, за Дачића преломни конгрес би требало да буде следеће године.

- Актуелни потпредседник социјалиста Бранко Ружић је прилично јак унутар странке, годинама га подржава не тако мали број људи... То је у једном тренутку уплашило Дачића, па је Ружићу обезбедио министарску фотељу у актуелној влади мислећи да ће га тако придобити уз себе, а узгред и дисциплиновати, јер је био превише опозиционо настројен. Међутим, изгледа да то Дачићу није помогло. Ружић се, наиме, намерачио на фотељу шефа СПС и зато већ увелико лобира унутар странке и обезбеђује што ширу подршку за пуч у партији - прича извор Курира из СПС.


Наш саговорник додаје да социјалистима највише смета то што је Дачић врло сервилан према СНС, који је коалициони партнер СПС, те да зато желе да на челу странке виде Ружића, који је знао да „таласа“, кокетира са опозицијом и провоцира партнере из власти.

- Иначе, Ружић у трци за фотељу шефа СПС има подршку неких центара моћи из Америке и ЕУ, којима више одговара да на челу социјалиста буде неко попут њега, јер је Дачић свуда виђен као проруски човек - прича наш извор. Овим поводом на наша питања нису одговорили ни Дачић ни Ружић.


Радио му о глави


Подсетимо, Ружић је раније често задавао главобоље Дачићу, и то тако што је износио опозиционе ставове, а знао је и да га тихо минира унутар странке, па је тако, док се СПС борио да опстане у власти, говорио да би волео да буде у опозицији, као и да му је изазов да руши "најјачег у земљи" (видети оквир).

Цитат
Шта је све радио Ружић

Опструирао СПС, исмевао СНС


Док се СПС борио за власт, говорио да би волео да буде у опозицији


Бојктовао седницу ГО СПС на којој се гласало о подршци Вучићу на председничким изборима


Истицао да издаја није манир СПС, као код неких других партија


Желео да руши "најјачег у земљи, а зна се ко је то"


Сматра да је све интерес и да је "једино мајчинска љубав без интереса"


Хвалио се фотком са Игором Микићем, који је вређао Вучића


Исмевао СНС кад је ту странку подржао глумац Буле Гонцић

Драгомир Анђелковић


СПС С РУЖИЋЕМ НА ЧЕЛУ ЛЕТИ ИЗ ВЛАСТИ


Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцењује да би социјалисти испали из власти уколико би на чело странке дошао Ружић.

- Бранко Ружић има једну јаку фракцију у странци, која је незадовољна Ивицом Дачићем, и зато ће можда пробати да га угрозе на месту председника СПС. Међутим, у том случају би се СПС дисквалификовао за даље учешће у власти са СНС - каже Анђелковић.


(Курир)
Да­чић по­ру­чу­је да се ве­ро­ват­но ви­ше не­ће кан­ди­до­ва­ти за пред­сед­ни­ка со­ци­ја­ли­ста...

(Курир)


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=4_95FXaipmI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4_95FXaipmI</a>

***

Кад год су неки избори на видику у медијима се заталаса ова иста прича  Зеленко. Па онда социјалисти то све лепо демантују и "уновче" са све више и више полуга унутар те неке нове власти. Тако да мислим да је и овај пут исти случај јер су наговештени редовни градски избори у Београду и евентуални ванредни републички.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #28 послато: Јануар 16, 2019, 02:52:33 »

Дачић потврдио:Умало туча током једног састанка БГ и ПР

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je tokom jednog sastanka Beograda i Prištine u Briselu zamalo došlo do tuče.


Kako je naveo, umalo je došlo do sukoba između njega i tadašnjeg kosovskog ministra pravde Hajredina Kucija.

Dačić je to rekao povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je nekadašnji kosovski ministar pravde prilikom jednog susreta beogradske i prištinske delegacije skočio na Dačića i da je on morao da mu priskoči u pomoć.

Kako je Dačić rekao za Kurir, ta situacija se dogodila pre nekoliko godina, kada je on bio premijer i kada su u delegaciji bili i on i Vučić.

Kako je naveo, najekstremniji su bili ministar pravde Hajredin Kuci i Edita Tahiri.

"Ja sam se iznervirao, svašta sam im rekao - ko su oni da stalno napadaju Srbiju da smo izvršili genocid, ništa oni ne prihvataju. Kad je Kuci rekao da smo mi Srbi ubice, umalo nije došlo do fizičkog obračuna", kazao je Dačić.

"Skočili smo preko stola Kuci i ja da se maltene fizički obračunamo. Onda je Vučić skočio, pale su teške reči, da bi smo ih na kraju ućutkali. Čak ih je sve Ketrin Ešton izbacila sa sastanka", ispričao je Dačić.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=01&dd=16&nav_category=11&nav_id=1493824

  Да ли неко у Србији може да поверује у ово кад сви знају да се Дачић на састанцима СПС-а плаши жена и увек има телохранитеље поред себе? Зеленко Други разлог зашто не верујем у ово је то што нисам никад чуо да се политичари а поготово из Србије боре и туку за државне интересе већ једино краду Србију у диловима са политичарима из других држава.
Сачувана

Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #29 послато: Јануар 16, 2019, 14:59:50 »

Ma, певао им је ''Шоту'' као бела лала, за бакшиш!
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
nina
Пуноправни члан
***
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 164Погледај профил
« Одговор #30 послато: Август 30, 2019, 11:05:11 »

ЦИА ПРАТИ ДАЧИЋА!
 Најстрашнији план након бомбардовања! Американци нам свима потписали смртну пресуду!Према сазнањима из дипломатско-безбедносних кругова ситуација је следећа:

- Испитује се све јер сваки, па и најмањи податак може да буде од помоћи. Истражују контакте и комуникацију како би добили прецизне податке ко су лобисти, које методе користи Србија, да ли јој неко помаже у убеђивању трећих држава - наводе упућени.

Први човек српске дипломатије каже да је свестан чињенице да је на мерама америчке службе. Дачић подсећа да су амерички званичници виша пута тражили да Србија прекине с овим акцијама.


- Они увек, пре него што дођем у неку земљу, упозоре ту државу да не мења одлуку о признају Косова. Више месеци покушавају да нам наметну тај ултимативни став да одустанемо, константно врше притиске и на мене и на председника Александра Вучића да ми престанемо са кампањом повлачења признања, а Приштина да суспендује таксе - наводи Дачић.

Дачић поручује да га никаве присмотре, мере и праћења неће зауставити.

- Нема стајања, до краја године биће још повлачења признања косовске независности и у Уједињеним нацијама биће мање од половине држава чланица које признају Косово. Тај процес се не може зауставити - поручује шеф дипломатије.

Извор: Ало

.............

Дачић је одавно почео да "пева" многима,највероватније од оног тренутка када је окренуо леђа свом утамниченом,па убијеном у Хагу председнику Милошевићу,у намери да заседне у његову фотељу и постане популарнији од њега.Ништа од тога,сем што и даље "пева", нарочито овима из америчке службе,а они га онда попут "фанова" прате  Cheesy Намигивање


Сачувана
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!