forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Август 12, 2020, 19:48:10


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Божовић слагао Србе у Хагу  (Прочитано 1584 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12564Погледај профил
« послато: Јул 01, 2013, 18:38:38 »

Божовић слагао Србе у Хагу

Група Срба, држављана Србије којима су због притвора у Хашком трибуналу истекла лична документа огорчени су на понашање државног секретара МУП Србије Владимира Божовића и тврде да их је искористио искључиво зарад личне промоције.

Лична промоција у државном трошку: Владимир Божовић


Редакцији "Вести", обратило се више породица оптуженика или осуђеника који се налазе у Хагу, огорчени чињеницом да ни после четири месеца нису успели да реше проблем са истеклим документима, мада им је државни секретар МУП Србије, још у марту обећао да ће ово питање бити брзо решено.

- Већина притвореника у Хагу је и прихватила да се види са Божовићем очекујући да то није маркетиншка посета, већ искрена жеља да им помогне и да иза њега стоји држава. Међутим, до данас немају чак ни информацију да ли да се уопште надају или је све било самохвалисање - каже огорчено један од саговорника "Вести" и додаје да је реч о огромном проблему пошто без валидних личних докумената њихове породице не могу ништа да заврше када је реч о папирологији.


Да Божовићева посета Хагу није била приватна, већ да је реч о државној активности сведочи и саопштење МУП Србије од 6. марта, недуго пошто се он вратио из Холандије. У саопштењу МУП се наводи да је Божовић у Хашком трибуналу са српским држављанима "разговарао о проблемима с држављанством, личним документима и другим статусним питањима из надлежности МУП-а".


"Владимир Божовић је обећао да ће сва питања бити веома пажљиво и брзо разматрана у складу са Уставом и законима Србије, као и с међународним нормама и стандардима о заштити људских права и слобода", пише у том саопштењу у коме је наглашено и да су "српски притвореници изразили захвалност новој Влади Србије због интересовања за њихова права и положај".


Међутим, Биро за медије МУП Србије је одбио да одговори на званичан захтев "Вести" у коме је једино тражено да Божовић прецизира када би ти људи напокон добити лична документа.


Цитат

Мобилни скенер

Како "Вести" незванично сазнају, основни проблем је у томе што амбасада Србије у Холандији нема "мобилни скенер", односно уређај за очитавање отисака прстију, а истовремено, Трибунал одбија да Срби којима су истекла документа напуштају затвор.
- Једино је Љубомир Боровчанин успео да издејствује одлазак до амбасаде и тамо реши питање својих докумената. Овако, довољно је да се из Србије пошаље један мобилни уређај и да конзул и службеник амбасаде сав посао заврше у Шевенингену - каже извор "Вести".

 
Незванично, на наше инсистирање да сазнамо разлог обијања, речено нам је да је "захтев одбијен зашто што МУП нема адекватног саговорника" или у преводу, "он не жели да разговара на ту тему са вама"!


Цитат
Обмануо и дијаспору

Божовићева подвала око наводног сусрета са Шешељем, тада је наишла и на оштре осуде људи којима је Божовић, средином марта у Светосавском центру у Хановеру, "пренео поздраве Младића, Караџића и осталих хашких притвореника које је посетио".
Публика га је због тога наградила аплаузом и упитала за Шешеља.
- Срео сам се и са Војиславом Шешељом. Наравно, рекао сам му да ћемо учинити све да он буде ослобођен, јер његово заточење представља велику срамоту и бруку за тај назови суд и за све оне који у њему раде - рекао је тада Божовић.

(Ђ.Баровић, Вести)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12564Погледај профил
« Одговор #1 послато: Јул 01, 2013, 18:49:10 »

Да подсетимо, ово није први кикс Божовића када је реч о његовој посети Србима у Хашком трибуналу. "Вести" су својевремено ексклузивно откриле и како је Божовић покушао да превари наше земљаке у Хановеру којима је тврдио да се у Хагу видео и са Војиславом Шешељем, за кога је познато да не жели да комуницира ни са једним српским званичником. Тада је супруга Шешеља, Јадранка за "Вести" детаљно објаснила како је Божовић на превару покушао да се упозна са њим.
***
Бедни покушај државног емисара!

Тај Божовић што се хвали да је са мном разговарао у Хашком трибуналу обични је преварант који се на препад створио у просторији у којој ме чекао наш конзул с овлашћењем које сам као председник странке морао да потпишем да би СРС учествовала на локалним изборима у Ковину.


Овако је Војислав Шешељ реаговао на тврдње државног секретара у МУП-у Србије Владимира Божовића који је у Светосавском центру у Хановеру изјавио да се у Хашком трибуналу срео са лидером радикала, чиме је постао први званичник Србије коме је то пошло за руком од када се лидер радикала налази у Хагу.
 

Реаговање Шешеља "Вестима" је пренела његова супруга Јадранка која се затекла у Трибуналу у исто време кад и Владимир Божовић.

 

- У животу нисам срела већег саморекламера и преваранта. Да те недеље нисам била у посети Воји, не бих веровала на шта све су неки људи спремни да учине да би себе промовисали - каже за "Вести" Јадранка Шешељ и објашњава како је дошло до "сусрета" њеног супруга са државним секретаром МУП-а Србије.- Другог дана моје посете, Воју је посетио конзул Србије који му је донео на потпис овлашћења које као председник странке мора да потпише да би СРС учествовао на локалним изборима у Ковину. Тек што смо почели разговор, ушао је стражар и позвао Воју да иде код конзула који га је чекао у посебној канцеларији. Вратио се после неколико минута љут као рис и испричао ми зашто се толико разбеснео - каже Јадранка и преноси читаоцима "Вести" шта јој је Шешешљ тада рекао.

 
Кад је ушао у ту просторију, Воја није стигао ни да се поздрави с конзулом, а Божовић се ту створио, такорећи ниоткуда, на изненађење и конзула и Шешеља.

- Одмах је прилетео, онако ниско и сервилно да се поздрави са Војом, као да се знају годинама. Воја је био у шоку, а Божовић је наставио јадним, лажно присним тоном да га хвали, да му прича како га много поштује, како је пратио суђење. Дословце му је рекао: "Здраво, Војо. Гледао сам твоја суђења, одлично си се држао, као и још неколико наших Срба. Завршна реч ти је била без грешке. Ништа се не брини, све ћемо да урадимо да и ти добијеш ослобађајућу пресуду као Перишић" - препричава Јадранка Божовићеве речи.

Цитат

Вијао притворенике по ходницима

У саопштењу МУП Србије од 7. марта наводи се да је Божовић разговарао са српским оптуженицима у Хагу, а као тема наведени су њихови проблеми са држављанством, личним документима и другим статусним питањима из надлежности МУП-а.


"Српски притвореници су изразили захвалност новој Влади Србије због интересовања за њихова права и положај истакавши да је ово већ трећа посета званичника Републике Србије у последња два месеца"
, стоји у овом саопштењу.


- Која црна захвалност! Па Божовић је наше притворенике буквално вијао по ходницима, а посебно оне који су те недеље имали посету. Не могу да верујем да неко толико лаже да би себе рекламирао - казала је супруга лидера радикала.Шешељ се нашао у чуду, па је Божовића прекинуо питањем: "Извините, ко сте ви? Ми се не познајемо."


Божовић је покушао да се вади:
- Па то сам ја Војо, како ме се не сећаш, често смо се сретали по митинзима и трибинама.


Шешељ се осмехнуо и свом препознатљивом фазону рекао:
- А, да, па ти си онај из СПО.


- Не, не, сада сам у напредњацима, ја сам државни секретар у МУП Србије - објаснио је Божовић.


- Је л' то она издајничка странка која је сада на власти у Србији - упитао је Шешељ, узео оловку са стола, потписао овлашћење и изашао из канцеларије, љут ко рис.


Јадранка каже да је Војислав већ тада посумњао да ће Божовић тај њихов "сусрет" искористити за саморекламу.  Осим Војислава, Божовић је "налетео" и на Јадранку.
 

- Кад сам излазила из затвора, салетео ме је као се познајемо одраније. Најстрашније ми се улизивао, хвалећи Воју и обећавајући разне глупости. Рекла сам му: "Господине, ја вас заиста не познајем", окренула се и отишла. Следећег дана сам га видела како се мота по притвору, али нисам знала због чега - прича Јадранка.

(Ј.Олујић, Вести)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12564Погледај профил
« Одговор #2 послато: Јул 01, 2013, 19:10:42 »

Овај Божовић очигледно да има неку "фалинку". То је моје мишљење. Чини ми се да и многи чланови владе, на челу са Дачићем имају неки проблематичан део и вероватно да их све управо "такве" врбују да раде ово што раде. Исти случај је и са Томом. Е, сад шта је у питању, појединачно код свакод од њих, време ће да покаже. Да је све у реду са њима, није. И из авиона се види да ту нешто не штима.

О овом Божовићу су скоро неки медији писали,..

Ово је његова биографија:


Цитат

Владимир Божовић је рођен 3. децембра1970. године у Никшићу. Завршио је средњу школу - смер књижевност, Вишу школу унутрашњих послова, а потом и Правни факултет. Одбранио је и магистарску тезу „Корупција и антикорупција, свест са посебним освртом на полицију“ и стекао звање магистар правних наука.

Од 1991. до 1993. године био је председник Савеза студената Више школе унутрашњих послова, председник Савеза студената Виших школа Београда и члан Извршног одбора Савеза студената Београда.

Између 1995. и 1997. године, био је адвокатски приправник у Београду и Милвокију, САД. Од 1997. до 2004. године радио је као адвокат у адвокатској канцеларији "Божовић" ( као и од 2008. до 2012. године) и адвокат и руководилац Одељења правосуђа и људских права у Координационом центру Влада СРЈ и Републике Србије за КиМ. Адвокат је Митрополије Црногорско-приморске и Митрополита Амфилохија, као и заступник и бранилац у многим познатим случајевима одбране основних људских и грађанских права.

Од 2004 – 2007. године, био је помоћник министра и генерални инспектор Ресора јавне безбедности Министарства унутрашњих послова Републике Србије, а у 2005. години Национални координатор за полицију и људска права Србије и Црне Горе при Савету Европе. Од априла до новембра 2012. године радио је као саветник министра у Кабинету министра унутрашњих послова Владе Републике Србије.

Завршио је специјалистичке курсеве и обуке у Србији, САД и Мађарској, програм „ИЦИТАП“ у Босни и Херцеговини, програм „КОКАЛИС“ Фондације Харвард универзитета о науци и уметности преговарања у Грчкој. Учествовао је на три Међународне Европске конференције о борби против корупције у Европској унији као помоћник министра и генерални инспектор из Србије, једине земље која је ван Европске уније, и то у Аустрији, Португалији и Мађарској.

Члан је Српске напредне странке (од 2010. године) и члан је Главног одбора Српске напредне странке.

Оснивач је фонда Петар ИИ Петровић Његош и Центра за стратешке пројекте. Говори енглески и италијански језик.

Србин је православне вере. Ожењен је и има сина.
Скоро су неки медији писали о њему,


Цитат
Високи функционер МУП-а злостављао секретарицу


Београд – Високи функционер МУП-а који је до те мере психички злостављао своју сарадницу да је морала да оде на боловање је државни секретар Владимир Божовић, открива у разговору за “Ало!” секретарица МУП-а Марија Ј.

Несрећна жена која је јуче одлучила да открије појединости овог случаја каже да је поред гинеколошких проблема имала озбиљних проблема са варењем, и то до те мере да је повраћала и крв.

“Ало!” је јуче објавио да је функционер МУП-а месецима злостављао своју секретарицу, тако да је она на крају завршила на боловању због стреса и изостанка менструације. Конкретно, пре нешто више од два месеца, Божовић је тражио да она нешто уради из области међународне сарадње, што иначе није у опису њеног радног места. Када му је одговорила да она то не зна, почео је да виче и избацио је из кабинета речима “марш напоље”.

У разговору за “Ало!” секретарица Марија Ј. (29) открива да је због тог инцидента имала озбиљних проблема.

„Све што сте написали је потпуна истина! Две године сам радила као секретарица државног секретара Драгана Марковића Марконија. Када је он отишао, на то место је постављен Владимир Божовић, а ја сам остала и даље у том кабинету. Осам година радим у МУП-у, трудила сам се да свој посао обављам професионално и до његовог доласка нико није правио проблеме око мог рада. Пресије и проблеми су почели чим је дошао, а све је кулминирало у марту. Због тог инцидента, поред гинеколошких проблема, имала сам и врло озбиљан поремећај са органима за варење до те мере да сам и крв повраћала“, прича наша саговорница.

После скоро два месеца вратила се са боловања и распоређена је у други кабинет.

„Када сам дошла, рекли су ми да сам распоређена у Биро за стратешко планирање. Од тада га нисам видела. Иначе, последице тог стреса и свега што је он проузроковао још осећам. Дуго сам размишљала шта да радим, да ли да све ово да испричам. Али, како нажалост ја нисам усамљен случај, решила сам да кажем шта се заиста десило, јер се заиста и као жена, али и радник осећам врло лоше. Само се надам да се овако нешто више неће поновити ни мени ни мојим колегиницама“, додаје Марија Ј.


Дачић: Испитаћемо цео случај!

Министар полиције Ивица Дачић је реаговао на текст под називом “Изгубила менструацију због Дачићевог сарадника” и оштро осудио мобинг високог функционера полиције.

„Оштро осуђујем наведено угрожавање људских права које сте навели и тражим да објавите име и презиме мог сарадника за ког тврдите да имате информацију да је злостављао своју секретарицу, како бисмо испитали све чињенице везане за наведени догађај. И уколико буде потребно, предузећемо све законске мере и радње у делокругу Министарства. Ја и сарадници нисмо били информисани о догађају који сте објавили, иначе бисмо одмах реаговали“, изјавио је Дачић за “Ало!”.


Божовић: Никада никог нисам злостављао!

Владимир Божовић пориче за “Ало!” да је икада имао инциденте са секретарицама и другим сарадницима.

„Не знам о чему се ради, јер ја никада нисам имао било какве проблеме са секретарицама. Од када сам на овом месту, ниједна није отишла из мог кабинета. Дошла је једна, али ни на чије место. Ниједан запослени у МУП-у није трпео последице због мог понашања. Ако ви сумњате да се нешто тако догодило, нека та особа која то тврди поднесе пријаву, нека то МУП истражи и да се све утврди. Ја вам понављам да никада и никога нисам малтретирао или злостављао“, изјавио је Божовић.

(Васељенска Тв)


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!