Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Хашки трибунал: Политичка суђења Србима
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 21, 2020, 04:36:25


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1] 2 3 ... 5   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Хашки трибунал: Политичка суђења Србима  (Прочитано 110214 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« послато: Мај 23, 2011, 04:23:47 »

Међународни трибунал за гоњење лица одговорних за озбиљне повреде међународног хуманитарног права извршене на територији бивше Југославије настао је одлукама Савета безбедности на шта овај орган УН према Повељи те организације никако није имао право. Хашки трибунал је основан резолуцијама 808 од 22. фебруара 1993. и 827 од 25. маја 1993. године у јеку грађанског рата у бившој Југославији. Прецизније речено, резолуцијом број 808 најављено је његово формирање, што је и урађено резолуцијом број 827. Правни основ за оснивање трибунала свакако није правно перфектан с обзиром на то да се Савет безбедности позвао на главу VII Повеље ОУН по којој овај орган има право на предузимање принудних мера како би успоставио и очувао међународни мир и безбедност. Неспорно је да појам мера које су у надлежности Савета безбедности никако није идентичан појму суда или трибунала као и то да кривични суд никако не може бити задужен за то да успостави и очува мир.


Бројни су примери који показују да је хашки ad hoc трибунал политичка институција, која има мало везе са правом. Тако по замисли господара ратова који су га и основали, Статутом није одређена његова надлежност за кривично дело злочина против мира (агресију). Наравно то је учињено ''намерно и свесно", да би се онемогућио кривични поступак против правих криваца за трагедију Југославије и њених народа ...то јест оних који су испланирали, организовали, подстицали, финансирали и извели насилно комадање Југославије. Други би разлог могао бити да је у време кад је стваран Хашки трибунал, значи 1992/93. године, већ био антиципиран агресивни рат НАТО –а против Југославије, па, да би се кривци заштитили од било какве одговорности, било је потребно статутом трибунала искључити његову надлежност у погледу агресије!''

Зоран Стојановић: Међународно кривично право, ''Досије'', Београд, 2003, стр. 96.


Од укупног броја оптужених пред Хашким трибуналом за ратне злочине на простору бивше Југославије, 68 одсто су Срби, 22 одсто су Хрвати, док Бошњака има тек седам одсто,Косовски Албанаци чине 5.6 одсто, а Македонци два одсто оптужених, што у Трибуналу првенствено објашњавају чињеницом да је Србија водила чак три рата у последњој деценији прошлог века.

500 ГОДИНА ЗА СРБЕ!
Срби у Хашком трибуналу осуђени на укупно 500 година робије, док су сви Хрвати и муслимани заједно осуђени на нешто више од 100 година!

Нису дочекали пресуду
Током трајања судског поступка у притвору су умрли Славко Докмановић (починио самоубиство 29. јуна 1998), Милан Ковачевић (умро 1. августа 1998), Слободан Милошевић (умро 11. марта 2006), док је Момир Талић умро на привременој слободи.
Осуђени Милан Бабић извршио је самоубиство у хашком затвору, а Мирослав Дероњић умро је од рака плућа у затвору у Шведској, где је био на издржавању казне.

Хашки трибунал 2014. године престаје с радом, а уместо њега, четири године ће функционисати резидуални механизам који ће се моћи продужавати сваке две године.....


« Последња измена: Август 15, 2012, 06:24:19 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #1 послато: Мај 23, 2011, 20:02:31 »

Анкета:  (завршена)

питање:
Шта мислите о овом случају одузимања новца приликом претреса стана породице Ратка Младића ?

одговори:
- То је законит поступак
- То је пљачка  (100% освојило гласова, гласало 5)
- Не знам

Пљачка или претрес стана породице Ратка Младића!


Шта мислите о овом случају одузимања новца приликом претреса стана породице Ратка Младића?
http://www1.serbiancafe.com/lat/vesti/14/87410/mladici-bez-prava-da-tuze-srbiju.html

Наиме, кад вам разбојници упадну у стан и однесу 14000 евра, то је свакако пљачка.
Али, шта кад вам у стан упадну полицајци и ураде то исто?

Мени је апсурдно образложење ''државе'' да Младићи немају право на тужбу јер новац није њихов!

Замислите, упаднете у стан у коме живи законита супруга Ратка Младића. Дакле, то је њен законит стан. Сваки законити станар у том стану има право да држи свој новац (а гдје би ако не у свом стану). Чак и да је новац доказано Ратков, познато је да је имовина међу супружницима заједничка. Али, тврдити да новац припада некоме ко у том стану не живи већ петнаест година, а да не припада оном ко у том стану живи и од кога је одузет, заиста је апсурд. Посебно је апсурд тај новац, без евидентних доказа, проглашавати нечим што служи за Младићево скривање. Да су у питању милиони евра, па у реду. Али, да супруга једног генерала у свом стану не може да има уштеђевину од 14500 евра, чији је син успут и бизнисмен, заиста је ван сваке памети.

Да ли је и овакво понашање државе рецидив комунизма?

Познато је да је комунистичка власт људима отимала имовину - прво куће и фабрике, а затим новац, накит, остале вриједности, па на крају и жито с тавана.

Сваки поступак државних органа, а посебно полиције,  може да се назове законитим, па и пљачка. Напросто, сила бога не моли. Али, не може свака држава да се назове правном државом.

Суд је сада на испиту.
Ако Младићи добију свој новац назад, уз камату, надокнађене трошкове и одштету за душевну бол, онда елементи правне джаве у Србији могу да се наговијесте.

Међутим, убијеђен сам да, у истински правној држави, до оваквих ствари не би требало уопште да дође.
« Последња измена: Јун 15, 2011, 04:01:43 Модератор » Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #2 послато: Мај 23, 2011, 20:15:41 »

Појам правне државе је опет пао на испиту! Безакоње је слика наше стварности, пресија власти над грађанином је примена силе и самовлашћа. Овим поступком је само још једном доказано да појмови о правима људи, леже у блату и каљузи, када се ради о трагедији српског народа, било где се он налазио.

На западу, без судског налога, представника тужилаштва и полиције, неможе се проћи кроз улазна врата. Закон о заштити личне својине и простора својине, је Уставом сваке напредне земље, обележено и само у извандерним случајевима уз сигурну сумњу, да се ради о кршењу прописа о општој сигурности, кров над главом је последње место где се неко сме малзтретирати.

Одузимање новца и једне ни мало значајне суме, ружно карактерише поступак полиције, овде су учињени страховити превиди у очувању интегралног права основне људске слободе и власти неће тек тако лако обрисати упљувак са свог образа.
Комунистички рецидив, тачно. Пљачка без покрића, у мраку и подмукло са најнижим разлозима! Израз се сме па и мора применити јер долази као традиционално наследство наше срамоте која нас ето и након свих година, упорно прати и подсећа на зла која смо претрпели.
Сачувана
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #3 послато: Мај 23, 2011, 22:33:59 »

Рецимо, ми можемо да о Младићу тврдимо ово или оно, да је злочинац или не. То још нико није доказао и све се заснива на нашим мишљењима.

Али, откуд неком право да угрожава егзистенцију једној жени и њеном сину само зато што су дио Раткове породице? Какву везу они имају са Ратковим дјелима и Ратковом војном службом?
Хоће ли неко рећи да је она крива што се удала за официра и то у вријеме кад је обицир било престижно и угледно занимање, тј. сасвим законито и у народу сматрано часним?!
Хоће ли неко рећи да је та сирота жена крива што је њен супруг по службеној дужности морао да иде у рат? Хоће ли неко рећи да је она била дужна да зна шта њен супруг ради у рату?

И сад, неко ће једноставно доћи и узети њену уштеђену цркавицу из стана, која јој је можда и једини извор за живот!

У земљи гдје полиција без дебелог правног покрића одузима људима новац,  па чак и из њихових станова, заиста је ризично живјети. Да будем искрен, понекад себе видим у улози човјека коме полиција, на основу нечије произвољне сумње, претреса кућу и односи сав новац који имам, и сав се најежим. Морао бих своју имовину да браним оружјем, а у оружаном сукобу са полицијом - зна се шта те чека.

Неко ће можда рећи да се новац држи у банци! А зашто? Је ли то обавеза?
Посебно ако узмемо у обзир претходна искуства гдје су људима велике уштеђевине пропадале у банкама!
Сачувана
Petar Petrovic
Гост
« Одговор #4 послато: Мај 24, 2011, 07:09:45 »

Мени је апсурдно образложење ''државе'' да Младићи немају право на тужбу јер новац није њихов!

Мени уопште није јасно како они могу да докажу да новац не припада супрузи генерала Младића.

То што су урадили радници МУП Србије по налогу  правосудних коруптираних органа у Србији , који раде за интересе својих пословодаваца, то јест за интересе владајуће администрације САД и НАТО-а, а не за интересе државе Србије и њезиних становника, није само пљачка већ највећи вид дискриминације и кршења људских права ..

Према њиховој набулозној теорији, ја могу да отимам паре у банци а да се при томе не осећам као криминалац, тврдећи да то нису банкине паре..
Сачувана
Бритка-Сабља
Гост
« Одговор #5 послато: Мај 26, 2011, 23:41:43 »

Хапшење Ратка Младића је последња драма која нас стиже са својим пуним ударом. Немилосрдно и без најаве.
Све једно је што смо овакве кораке од српске владе очекивали. Били су дуго најављивани. Ипак, негде на крају наших страхова, живело је уверење да је последњи српски Генерал, ипак сигуран међу својима.
Предаја Радована Хагу  је тада, у том времену изгледала, некако перфидно једноставна. Др. Дабић је био ту, међу нама. Кретао се и радио некакав посао, живео својим животом, све до трена док није дошао моменат који је и те како користио влади Србије. Народу српском, ни мало.
Представа око хапшења Ратка Младића повлачи за собом многа питања. Влада у Београду нема аргумената за овакав чин. Пре сам уверен да је сценарио пажљиво припреман и онда, кад је било најпотребније Тадићу и компанији, чин је одугран уз додуше веома слабу и неуверљиву режију, али утолико поразније за наш осећај неке праведности, чувања наших интереса и на крају, и личне судбине једног од последњих хероја српског народа!
Срамота и јад прате владу Бориса Тадића. Његово готово хистерично понашање у уверавању његових западних ментора, да је Србија, под његовом командом, послушно дете које неће правити изгреде, и неће узнемиравати савест наших дојучерашњих убица, остаје прозиран покушај да и сам опстане на кормилу једног брода, који је давно изгубио могућност самосталног кретања.

Србија је заробљеник две стране. Једна је њена сопствена, утолико болнија, и оне западне, лицемерне и неискрене, од које и несмемо очекивати ништа добро.
Борис Тадић је са својом владом и коалицијом без морала и части, пао на свом пресудном испиту. Историја га неће заборавити а верујем, ни наредне структуре будућих власти, које ће ипак знати, како се кажњава једно национално издајство!
Сачувана
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #6 послато: Мај 27, 2011, 18:29:51 »

Od kada su zuti dosli na vlast pre 11 godina uspeli su da urade toliko zla narodu i samoj drzavi da je to gotovo nemerljivo. Trebace generacije da prodju da bi se sve to ispravilo. Mnoge stvari koje su uradili mogu da se klasifikuju kao veleizdaja. Hapsenje generala Mladica je samo jos jedna dodatna stvar u tom nizu. Svakako da neka buduca vlast, pod uslovom da bude prava srpska vlast, ne sme da to zaboravi i da im ista oprosti. Mnogi u danasnjoj vlasti bi morali da zavrse na sudu i teskim dugogodisnjim robijama. Steta time nece biti popravljena, ali ce barem neko moralno zadovoljstvo da je pravda barem delimicno postignuta dati novu moralnu snagu narodu da se probudi iz letargije i da pocne da se bori za bolji i dostojanstveniji zivot.
Сачувана
Petar Petrovic
Гост
« Одговор #7 послато: Мај 27, 2011, 19:08:56 »

Mnogi u danasnjoj vlasti bi morali da zavrse na sudu i teskim dugogodisnjim robijama. Steta time nece biti popravljena, ali ce barem neko moralno zadovoljstvo da je pravda barem delimicno postignuta dati novu moralnu snagu narodu da se probudi iz letargije i da pocne da se bori za bolji i dostojanstveniji zivot.

Ova se rodoljubiva i realna tvrdnja ne moze nicim  osporiti.

Svi nacionalno svesni i rodoljubivi Srbi ili Srpkinje mogu samo da  aminuju gornju konstataciju i da je potvrde sa  nadom   da ce se  ona uskoro  realizovati.

Hapsenje narodnih  i drzavnih veleizdajnika i privrednih kriminalaca  treba da bude jedan od prioritetnih  pravnih i politickih ciljeva buduce vlade Srbije koja ima iskrene i istinske ljubavi prema istorijskoj i prirodnoj  Srbiji i srpskom narodu.

Jedan od kljucnih razlog zbog kojega ja licno nisam pristran niti prema jednoj politickoj stranci ili partiji koja deluje u Srbiji je taj, sto  ni jedna od njih nema  nameru da se u slucaju da preuzme vlast u Srbiji prioritetno posveti  problemu o kojem Cuburac pise u gornjem tekstu.

Sto se tice medijski navikane i planski smisljeno oficijano proglasene  "naj snaznije"  opozicijske politicke snage u Srbiji, okupjanje oko SNS i njezinog predsednika Tomislava Nikolica, oni su javnosti Srbije a samim tim i  srpskom narodu ukazali  kakvim  ce oni metodama da se obracunaju  sa veleizdajnicima, pljackasima srpske narodne imovine i okupatorima  na KiM.

Te metode su:  stroga dijeta i stiropol pod guzicom..  Izvinete na izrazu ali  citirao sam obecanja  predsednika "najmocnije" politicke opozicione snage u Srbiji, Tomislava Nikolica..
Сачувана
Ratnik
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 23Погледај профил
« Одговор #8 послато: Мај 27, 2011, 20:02:49 »Саслушање Ратка Младића, оптуженог за геноцид и друге ратне злочине, завршено је 13.50 часова. Младић је одбио да прими оптужницу Хашког трибунала.

Лекари су претходно проценили да је оптужени способан за саслушање, а то је потврдио и сам Ратко Младић. Рука му се више не тресе и смиреније је причао.

У току дана бити одржан и састанак Акционог тима за сарадњу с Хашким трибуналом и биће саопштени додатни детаљи.

Он је рекао да би Младић требало да буде пребачен у Хашки трибунал најкасније за седам дана и да је важно да се поступак екстрадиције спроведе на адекватан начин, у складу са законима.

"Важно је да је његов идентитет утврђен. Све зависи од његове одбране да ли ће подносити жалбе, али максималан рок је седам дана", рекао је Векарић упитан о пребацивању Младића у Хаг.

Према речима Векарића, Младић после хапшења и у притвору није постављао посебне услове, он је под надзором лекара, а истражни судија се трудио да изађе и њему и његовој породици у сусрет.

"Постоји јасна жеља истражног судије да поштује његова људска права, а синоћно саслушање је прекинуто јер је Младић требало да у одређеном моменту попије лек", рекао је Векарић.

Говорећи о понашању Ратка Младића, Векарић је рекао да је "то човек који заступа своје ставове и генерална опредељења према Хашком трибуналу". Векарић је такође оценио да треба истражити како су хрватски медији први сазнали за хапшење Ратка Младића.

Како је синоћ рекао извор "Блица" Младић је био расположен да прича.

Из предострожности су предузете посебне мере да се спречи у евентуалном покушају самоубиства. Са собом није могао да носи наочаре, и лекове је узимао под контролом. Када је приметио ове мере Младић је рекао: “Шта је, плашите се да ћу да се убијем, неће Младић на Младића”. Повремено је био дрзак, па је тако сам бирао столицу на којој ће да седи током саслушања и носио је качкет сво време - каже извор “Блица”.

Адвокат Милош Шаљић, заступник Младића рекао је синоћ да његов клијент тешко говори и да тешко се креће, а истакао је и да је дошао на салушање са пуном кесом лекова. Шаљић је додао да је он игнорисао судијина питања и да окретао се ка Бруну Векарићу који му је очито врло антипатичан и коментарисао је Векарићеву браду - каже адвокат Шаљић.

(Блиц)
Сачувана

Устај ратниче, Србија зове !
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #9 послато: Мај 27, 2011, 20:21:55 »


Наташа Кандић и разне НВО су биле учеснице у писању оптужница српским грађанима
који већ седе на хашкој оптуженичкој клупи,
а сада са хапшењем Младића, као да је
добила крила да још и тешко оболелим Србима нуди ћелије хашког Трибунала,
као да су у питању најатрактивније туристичке дестинације..

Ово вређа свакога ко воли свој народ и мисли му добро!


Цитат
BEOGRAD - Direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić rekla je danas da bi haški optuženik Ratko Mladić trebalo da bude izručen Hagu i da njegovo zdravstveno ne predstavlja prepreku izručenju.

"On posle toliko godina može da ima zdravstvene probleme, ali Haški tribunal pruža najbolje usluge svima koji tamo dođu. On treba da se nađe u Hagu i onda ćemo svi znati kakvo mu je zdravstveno stanje", kazala je Kandićeva novinarima ispred Specijalnog suda.

Kandićeva je navela da smatra da je najbitnije da počne suđenje i da se donese odluka o spajanju postupaka protiv Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

"Važno je da proces krene i konačno se završi jer su to suđenja koja mogu da pomognu novoj fazi odnosa u regionu, u kojoj bi bila otvorena debata o tome šta se stvarno desilo", rekla je Kandićeva.

Prema njenim riječima, Mladićevo suđenje bi predstavljalo stvarno suočavanje sa prošlošću i veliku šansu da Srbija bude otvorena za raspravu o prošlosti.

Kandićeva je, komentarišući izjavu predsjednika Srbije Borisa Tadića o hapšenju Mladića, rekla da je "jučerašnje hapšenje imalo visokozvanični državni karakter", ali da Tadić "nije bio u pravu kada je rekao da je ono prilika da se zatvori tamna strana istorije".

"Ona nikad neće biti zatvorena", rekla je Nataša Kandić.

Ona je ocijenila i da je izvjesno da procedura za izručenje Mladića ima veze sa izvještajem glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca, koji će ga obrazložiti pred Savjetom bezbjednosti UN 6. juna.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Natasa-Kandic-Zdravstveno-stanje-nije-prepreka-izrucenju-91209.html« Последња измена: Август 15, 2012, 06:32:37 Модератор » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #10 послато: Мај 27, 2011, 22:25:11 »

Од како сам чула ту вест да је Ратко Младић ухапшен, немам мира.

Веровала сам искрено, да до тога неће никада да дође, али веровање је једно,
а стварност је нешто сасвим друго.

А та стварност је сада оваква.
Српски народ у тешкој апатији, са овим пада у још тежу, дубљу, а ова власт
то врло безобразно и бескрупулозно користи.
Сигурна сам, да ће у сенци овог срамног чина,  кроз српску скупштину
и владу Србије да се провуку и УСВОЈЕ многи штетни закони, који ће да нас одведу
у још већу беду и БЕЗИЗЛАЗНОСТ!

Мишљења сам да народ сада ћути и да је тренутно немоћан,...али који  то
"ИНАТ" треба да га погура, па да се и његов "глас" чује?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Petar Petrovic
Гост
« Одговор #11 послато: Мај 28, 2011, 09:26:05 »

Наташа Кандић и разне НВО су биле учеснице у писању оптужница српским грађанима
који већ седе на хашкој оптуженичкој клупи, а сада са хапшењем Младића, као да је
добила крила да још и тешко оболелим Србима нуди ћелије хашког Трибунала,
као да су у питању најатрактивније туристичке дестинације..Ово вређа свакога ко воли свој народ и мисли му добро!

Rad i delovanje njihovog ne vladinog udruzenja u Srbiji nije u skladu sa ustavom Srbije .

Zato  bi prema zakonu o registraciji nevladinih udruzenja njihovo udruzenje  trebalo biti zabranjeno a protiv rukovodstva  ovog antidrzavnog ne vladinog udruzenja, drzava Srbija bi trebala da pokrene krivicni postupak iz dva razloga .

Prvi je sto je njihovo delovanje kao sto sam vec napisao antidrzavno i protivustavno a drugi je sto se finansiraju iz budzeta nekoliko stranih drzava, sto  prema zakonu o finasiranju nevladinih udruzenja nije dozvoljeno .

Dakle u slucaju njihovog za Srbiju i srpski narod stetnog udruzenja gradana se ne radi o nevladinom udruzenju, vec o udruzenju iza kojeg stoji nekoliko vlada stranih drzava, koje nisu prijateljski nastrojene prema Srbiji i njezinom vecinskom i jedinom konstitutivnom  narodu , to jest srpskom narodu .

Radi se o "nevladinom" udruzenju koje u Srbiji deluje pod nazivom fond za "humanitarno" pravo .
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #12 послато: Јун 01, 2011, 04:21:57 »

17:28 - Министарка правде Снежана Маловић: Младић је у авиону на путу за Хаг
Решење о изручењу хашког оптуженика Ратка Младића у Владу је стигло око 16 часова. Убрзо га потписује министарка правде Снежана Маловић. У Влади кажу да је министаркино перо -
пенкало за историју”. Њиме је потписала решење о изручењу Радована Караџића
и јуче Ратка Младића.

***************************************************************

Нека друга "пенкала за историју" ће да упишу овај датум као дан, када је власт, која
никако не може да се назове српском, понизила и издала срски живаљ!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #13 послато: Јун 01, 2011, 08:13:49 »

Ратко Младић је требао да се убије, никако није смео да ово доживи!!!
(Пошто је овако срамно српска власт поступила,
за њега другог излаза није било, а овако, у Хагу ће да доживи још већа понижења)


Изгледа да је једини то "осетио" .....  Влајко Стојиљковић!11.априла, 2002. године, само неколико сати после усвајања закона о сарадњи са Хашким трибуналом, Влајко Стојиљковић, бивши министар унутрашњих послова Републике Србије и савезни  посланик у Већу република, пуцао је себи у главу, у 19 часова и 10 минута испред главног улаза тадашње Скупштине Југославије, у Београду!

а пре тога је написао:

"Овим чином изражавам протест против марионетске власти..."
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #14 послато: Јун 04, 2011, 03:59:40 »

А зашто да се убије, није урадио ништа нечасно, а управо то су очекивали и његови садашњи тамничари. Он је пред Богом и собом чист, и чисте савести ће - кад за то дође време - пред Господа, а Православље самоубиство не одобрава!

Свестан је генерал Младић шта га тамо чека, свестан је и своје болести која га онемогућава да онечишћеним душама докаже ко право говори, а ко лаже... Зна он да право и правда не иду руку под руку са хашким казаматом, и да ће га прогласити кривим. По њима, највећу кривицу сноси за почињени геноцид у Сребреници, јер им је таква потврђена оптужба потребна како би укинули и геноцидну творевину - Републику Српску!

Генерал Младић зна, да и они знају да је све фарса, намештаљка, како би "велике силе" оправдале себе, и спрале крв са својих шака. Можда ће и успети у свом науму, јер њима ништа није свето, али - усхићени од среће што им га велеиздајници српског рода предадоше -не знају да и ми ЗНАМО чији трагови смрде нечовјештвом. И да глас о томе неће замукнути, а Ратка ће до Неба ваздигнути.

Зато драги Срби, ма где били, погледајте добро овај једносатни снимак, али и наредна два линка, и шаљите даље, до последњег у строју за одбарну отаџбине, части и поштења...Само тако ћемо помоћи и генералу, знајући истину о њему, Републици Српској, и матици Србији.
Надгласајмо све неверне Томе и не дозволимо НИКОМЕ да нам намеће кривицу геноцидног народа.

Генерале, уз тебе смо срцем и душом!

http://vimeo.com/17966898
http://www.pecat.co.rs/2011/05/stefan-karganovic-demontaza-srebrenickog-mita/
http://www.srebrenica-project.com/

  
 

 
 
   

 
 

Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #15 послато: Јун 04, 2011, 05:07:32 »

Леп и искрен коментар са пуно истине и још лепшим разлогом да Те овде чешће виђамо.
Добро дошла Екана!
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #16 послато: Јун 08, 2011, 02:13:32 »

Сведок: Дали су ми стан и паре да лажем у Хагу!

Заштићени хашки сведок ДС-1, бивши полицајац из Суботице, потврдио је на суђењу Војиславу Шешељу да му је тужилаштво дебело платило да лажно сведочи против Слободана Милошевића и да су му претили да ће он бити оптужен за ратне злочин ако не оптужи Шешеља за исте злочине!

Сведок је на суђењу Шешељу потврдио да је пре „лажног сведочења“ против Милошевића, у јуну 2003, био годину и по дана у Холандији и да је после исказа пребачен у Норвешку, где је добио стан, аутомобил, документе и много новца.

- Тужно је било сведочење, месец дана су ме припремали шта треба да кажем... Тужилац ми је давао сигнале ако нешто погрешно кажем - рекао је сведок. На питање Шешеља да ли је сведочио истину, ДС-1 је одговорио: - Не, говорио сам шта ми је било написано, лажи... Натеран сам да лажем. Сведок је тврдио и да је, када је тужилаштво поново контактирало са њим да би сведочио против Шешеља, побегао из Норвешке у Србију, остављајући тамо све што је добио.
- Ја против вас нисам имао шта да сведочим - рекао је ДС-1 оптуженом Шешељу. Сведок је још 2008. године одбио да буде сведок оптужбе против Шешеља, иако је претходно дао изјаву хашком тужилаштву. Он је тада својом вољом открио свој идентитет, иако је као заштићени сведок требало да сведочи против Шешеља. Док га је Шешељ испитивао, сведок је тврдио да је четири-пет пута био на ратиштима у Хрватској и БиХ, али само једном у селу Скелане као добровољац СРС-а. Шешеља никада до сада, међутим, није видео изблиза. Он је у сведочењу јасно навео да га је тужилаштво Хашког трибунала уценило.

- Када ме је саслушавао истражитељ тужилаштва Паоло Пасторе, рекао ми је да ће бити поднета кривична пријава против мене због ратних злочина ако не сведочим против Војислава Шешеља и Слободана Милошевића... Рекао је да имају доказе против мене и ја нисам имао куд, досовска власт је била - рекао је сведок. ДС-1 је тврдио да га је истражитељ Пасторе приморавао да изјави да је Шешељ наредио добровољцима „да се у Скеланима побију сви муслимани и деца у колевкама“, иако су они у то подручје послати да „чувају брану“.
У канцеларији тужилаштва Хашког трибунала речено нам је да они не могу да износе коментаре у вези са поступком за непоштовање суда који је у току.
- Жао нам је, али ми тренутно немамо коментар на ваша питања у вези са поступком против Војислава Шешеља и његовог непоштовања суда - рекла је за „Ало!“ Љиљана Питеша, портпарол канцеларије тужилаштва.
Потпредседник СРС-а Драган Тодоровић потврдио је нашем листу да има податке о заштићеном сведоку ДС-1, који је сведочио као први сведок одбране Војислава Шешеља.
- Замолићу вас да се стрпите мало, зато што ће заштићени сведок ДС-1 већ данас на конференцији за штампу изаћи пред српску јавност. Откривање његовог имена од стране СРС-а могло би да нанесе последице Војиславу у Хагу, а када се тај човек обрати јавности под пуним именом и презименом, то ће већ бити друга прича - рекао је за „Ало!“ Драган Тодоровић.


Изљубио се са Шешељем!


Сведок Зоран Дражиловић, који је такође изјавио да Шешељ није открио његов идентитет, замолио је на крају јучерашњег сведочења судије да се рукује и изљуби са својим партијским шефом, рекавши да га није видео „више од осам година, осим на телевизијским екранима“. Након што му је судија Квон то одобрио, Дражиловић је устао са места за сведоке, пришао Шешељу и они су се руковали и изљубили.

 
Наташа Кандић: Нисам ником претила!

Први пут је контакт са хашким тужилаштвом, како је сведок рекао, успоставио 2002, пошто га је посетила Наташа Кандић и „претила да ће га Хашки трибунал оптужити ако не буде контактирао са хашким истражитељима“. Директорка фонда за хуманитарно право Наташа Кандић рекла је за „Ало!“ да су оптужбе на њен рачун од стране хашког сведока апсолутна неистина и да та неозбиљна прича превазилази сваку меру.
- То су само ружне инсинуације и давање значаја мени као особи која реално нема никаквих могућности и ингеренција да нешто сугерише међународном трибуналу. Та прича је само пласирана како би дошло до снижавања утицаја једне веома битне институције, каква је Трибунал у Хагу - рекла је за „Ало!“ Наташа Кандић.

 
Кандићева прва открила идентитет


Сведок Ненад Јовић је јуче пред Трибуналом изјавио да је његов идентитет као заштићеног сведока у главном процесу против Шешеља прва открила Наташа Кандић у емисији ТВ Фокс „Реците народу“, 29. новембра 2007. “Наташа Кандић је у емисији рекла: ‚Видећете шта ће рећи Ненад Јовић из Малог Зворника кад дође у судницу”, казао је сведок, који је као доказ суду предао диск са снимком емисије.

М. Л.   Ало политика


********************************************************************************************А, ова српска власт изручује Србе хашком Трибуналу и поред тога што зна да је то лажни суд са лажним
сведоцима. Тако она онда са њима УЧЕСТВУЈЕ у том лажном суђењу...и за то ће и сама кад, тад, морати да одговара.
Нажалост, оваква ће да буду суђења свим Србима који се налазе утамничени у хашком Трибуналу.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #17 послато: Јун 08, 2011, 02:22:52 »

И шта још треба и Европа и Свет да чују, више од овога, о начину суђења у Хагу:

Сведок је на суђењу Шешељу потврдио да је пре "лажног сведочења" против Милошевића, у јуну 2003, био
годину и по дана у Холандији и да је после исказа пребачен у Норвешку, где је добио стан, аутомобил,
 документе и много новца
.


А, зашто власт у Србији на овакве чињенице ЋУТИ Молим? Молим? Молим?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #18 послато: Јул 24, 2011, 05:21:42 »

Срећом, нису сви Срби као Тадић, који је изручио Младића Хагу!
САША САВИЋЕВИЋ, пилот и некадашњи Младићев саборац, је то доказао..


******************************************************************

РАПОРТ МЛАДИЋУ ИЗ КОСМОСА!!!


Пилот Саша Савићевић први Србин који је стигао до космоса

Субота - 23.07.2011

Саша Савићевић, бивши пилот војске Републике Српске и ветеран 63. падобранске бригаде из Ниша, успео је да руским авионом МИГ29 УБ дотакне границу између последње Земљине заштите, стратосфере, и свемира, а прво што је урадио након што је ногом ступио на тло било је да поздрави генерала Ратка Младића, који се налази у хашком притвору.

„Користим ову прилику да поздравим генерала и да му поручим да му је војска остала верна“
, поручио је Савићевић. И поред тога што се многи у Србији, а поготово у свету, не би сложили са његовим гестом, српски пилот у разговору за „Ало!“, из Москве, где тренутно живи и ради, тврди да је његов ратни командант жртва медијског рата против Срба.
- Поздравио сам команданта јер знам његове моралне и војничке карактеристике и заслуге и упознао сам га током рата лично. Све негативно о њему је производ медијског рата за који Срби нису били спремни, али се надам да ће нове генерације извући поуке из тога. Тај мој поздрав је и поздрав од свих припадника ВРС - рекао је за наш лист Савићевић, који је у руском авиону летео са српским грбом на опреми...

Alo
« Последња измена: Октобар 27, 2011, 23:28:25 Ekana » Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #19 послато: Јул 25, 2011, 17:50:16 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=uZd1gtxpWxo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=uZd1gtxpWxo</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #20 послато: Октобар 15, 2011, 01:28:57 »

Хаг тражи имена сребреничких жртава

Тужилаштво Хашког трибунала обавезано да одбрани Ратка Младића достави све податке о жртвама у Сребреници. "Одлука судског већа је изузетно важна и то је био и циљ нашег поднеска", рекао за Интернет портал РТС-а Младићев адвокат Бранко Лукић.

Претресно веће Хашког трибунала наложило је јуче тужилштву да до 1. новембра достави одбрани бившег команданта ВРС списак са подацима свих жртава за које тврди да су убијени у Сребреници, потврдио је за Интернет портал РТС-а Младићев адвокат Бранко Лукић.


Суд је, иначе, одбио приговор одбране на валидност саме форме оптужнице, али је и донео одлуку о обелодањивању података о жртвама.

У саопштењу за јавност судског већа, које води случај Малдић, каже се:

"У засебној одлуци Веће је одбацило захтев одбране којим се оспорава форма оптужнице због недовољне идентификације жртава, починилаца, датума и локација.
Веће је закључило да није неопходно да тужилаштво даје додатне спецификације у оптужници, али да би морало, уколико посједује такве податке, да их достави одбрани. Веће је наложило тужилаштву да поднесе списак с идентификационим информацијама о жртавама у овом предмету до 1. новембра 2011. године".


Адвокат Лукић сматра да је одлука суда изузетно важна и да ће, по том основу, хашко тужилаштво морати да достави тачне податке о жртвама које се Младићу стављају на терет.

"То је био и циљ нашег поднеска. Одбрана је тражила да се доставе тачни подаци о убијенима, како бисмо могли да приступимо истрази ко су ти људи, да ли су заиста убијени, ако јесу, где и када", каже Лукић за наш портал.

Лукић истиче да је према наводима Тужилашптва у Сребреници убијено 7.000 људи, али и додаје да ће оваквом одлуком тај број морати да буде тачно утврђен.

Суд је јуче, такође, одбио предлог тужилаштва да оптужница против Младића буде раздвојена, односно да му се за геноцид у Сребреници суди у посебном процесу.

РТС
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #21 послато: Октобар 15, 2011, 01:35:28 »

Да ли ће се сада коначно сазнати истина о број убијених у Сребреници, да се више не манипулише са
оном цифром од 7.000.

А,  да ли ће се икада сазнати колико је Срба на тим просторима убијено Молим?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #22 послато: Октобар 31, 2011, 22:12:56 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


Конференција комитета за одбрану Војислава Шешеља 30. 10. 2011.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Ldyjp_F8OxU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Ldyjp_F8OxU</a>


а затим истина о зликовцу зорану ђинђићу, шефу земунске мафије... коју је изнео г. Војислав Шешељ на суђењу у Хагу 2003. године одмах после његовог убиства...

http://www.vseselj.com/index.php?a=1108


« Последња измена: Јул 28, 2012, 23:48:35 Модератор » Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #23 послато: Октобар 31, 2011, 23:16:23 »

Пеки, захваљујем ти се лично због ових материјала које сам коначно добио баш овим твојим прилогом.
Многи детаљи ми нису били познати, хвала ти искрено. Поздрав...
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #24 послато: Новембар 01, 2011, 03:36:07 »

Ако га не осуде на више од 15 година


Шешељ у Србији почетком 2013.


- Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке, који је од 2003. у притвору Хашког трибунала, где му се суди за ратне злочине у Хрватској, БиХ и Војводини, могао би најкасније фебруара 2013. године да се врати у Србију, и то у случају да буде проглашен кривим - каже за “Блиц” Борис Алексић, Шешељев правни заступник.Шешељ је у хашком притвору већ девет година.

Завршне речи оптужбе и одбране на суђењу Шешељу пред Трибуналом биће одржане од 5. марта идуће године, пише у синоћ објављеној одлуци претресног већа.
Алексић сматра да Шешеља неће пустити на слободу док се не заврше избори у Србији.

- Зато првостепену пресуду можемо да очекујемо 2012. године, након чега могу да уследе жалбе. После тога, другостепена пресуда би морала да буде донета до краја 2012. - објашњава правни заступник вође радикала.
 
Милан Антонијевић, из Комитета правника за људска права (Јуком), каже да је реално очекивати да у следећих годину дана буде донета пресуда и у првостепеном и у другостепеном поступку.

- Процес је могао да буде окончан много раније. Чињеница је да је поступак у приличној мери био ометан дешавањима са сведоцима и поступцима Војислава Шешеља, којим је ометао рад суда - каже Антонијевић.

Алексић подсећа на то да је Веселин Шљиванчанин осуђен на 10 година затвора, "па чак и да Шешељу изрекну 15 година, он би могао да изађе у фебруару 2013. године због одслужене две трећине казне".Воли деведесете: Један од наступа др Шешеља


Антонијевић не жели да "улази у лицитацију о потенцијалној казни Војиславу Шешељу”.
- Незахвално је предвиђати године затвора које би Шешељ могао да добије уколико казна буде изречена. Сада је на Тужилаштву и суду да донесу пресуде у што краћем року, што је веома битно за овај, али и друге поступке у Хагу - сматра Антонијевић.

Није познато ни да ли ће пресуде по оптужницама за непоштовање суда продужити Шешељев останак у Хагу, или је он те казне већ одслужио деветогодишњим боравком у Схевенингену.

- Када је у питању непоштовање суда, суд у Хагу још није дао одговор на питање од ког тренутка се рачуна почетак притвора. Шешељ је већ издржао казну за прво и друго непоштовање. Остао је трећи поступак, који је заказан за 4. новембар, а односи се на његове књиге на интернет сајту. Тај процес може да се заврши веома брзо, у року од пет-шест месеци - каже Алексић.

Blic
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #25 послато: Новембар 01, 2011, 04:23:49 »

Тенденциозно новинарство

Ево како изгледа (у горенаведеном примеру) тенденциозно новинарство у Србији, или тачније, писање по наруџби!

Најпре се узме једна сасвим обична информација која се ни по чему не издваја од сличних (нпр. да је председник Тадић био код зубара да поправи покварени зуб)...  Намигивање

Онда јој се додају фотографије које инкриминисану особу оцрњује више него сам текст - при том се врши такав одбир где се поменути приказује у најружнијем издању (иако медијске архиве имају на тоне много бољих снимака)...

На крају се целокупна информација зачини нечасним по аутора, потписом испод фотоса који још више укопава лице о коме се говори, и добије се сасвим нова вест која са почетном једва да има мало заједничког...

Од ове болести - тенденциозног новинарства - болују сви медији у Србији (част изузецима) али Блиц је увек био предводник....СЕЈАЧ МРЖЊЕ!  Љутко
И не чуди ако се зна ко је власник ове куће...па чак и осталих...

Својевремено је бацано дрвље и камење на тзв. Шешељев Закон о информисању, који је тада инсистирао да се истакне на видном месту власништво медија (странцима није било дозвољено власништво, што је и логично, у циљу очувања националних интереса)...

Ако некоме засмета речено, нека се одмах присети од које године је нпр. у Аустрији дозвољено приватно, искључиво домаће власништво над информативним гласилима (није много воде протекло од тада).

Данас су то анационални медији, партијски, с обзиром да овдашњој власти предзнак националног није ни у примисли...

Имајући све то у виду, најбоље би било да се вратимо добошарима...не кошта много а глас стигне до свакога (фотка није ни потребна)...  Cheesy

И да се вратим на изворну, а не објављену вест коју је читаоцима понудио Блиц...
По свему судећи овај игроказ од суђења Шешељу неће бити окончан све док не прођу избори, то је јасно и птицама на грани...а договарано је на свим нивоима, како државним тако и међудржавним!

Сада напокон могу да одахну и одспавају мирним сном Тадић, Николић и остали трабанти, јер неће имати конкуренцију...

Али морају ипак да знају - ни његово одсуство неће вечно трајати!  Зеленко

    
Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #26 послато: Новембар 01, 2011, 10:14:16 »

Творевина западне правде у виду Суда у Хагу је тотална фарса и ником паметном, не може бити јасно због чега се једном човеку, због било каквих преступа, суди целих девет година. Већ овај податак је преседан свакој здравој мисли. Међутим, ником од те силе коју запад представља, не пада на памет да се овде и на овакав начин суђења, врши отворен напад на појам људскости па и основног пијетета на који има право свако живо биће. Шешељу се суди, али пресуда о његовој кривици још увек и после толико година, није донесена. Дакле, по свим правилима светског законодавства, тај човек је НЕВИН, све док му се супротно не докаже!

То би био некакав основни моменат који сваком пада у очи. Поступак западног,( политичког ), законодавства је јадна појава самовољности великих и моћних, који у заштити својих интереса, приступају девијацима сваких правила која би морала бити логична, поготово у области дељења судске правде, што овде и у случају Др. Војислава Шешеља, представља срамоту и пада на душу том истом савременом свету, који се тако представља, али је далеко од сваке правде. У мојим очима је то анархија и самовлашће које упропашћује основне принципе здравог људског понашања.
Данас је и малој деци јасно, да Војислав Шешељ чами у холандском затвору како би политичка игра жутих, без отпора и противника, била до краја спроведена...

Време суђења једном једином човеку, од дугих девет година, и без изгледа да се у догледном времену заврши, прешло је дужину суђења нацистичким злочинцима из другог светског рата и раду Суда у Нирнбергу. Већ овај податак је за Гинисову књигу јер је свака мера превршена и историја не познаје још један овакав судски поступак. ДЕВЕТ ГОДИНА СРАМОТЕ.....
Сачувана
Chuck Norris
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 52Погледај профил
« Одговор #27 послато: Новембар 08, 2011, 22:17:00 »

DEMOGRAF IZ RS RAZOBLIČIO IZVJEŠTAJ O ETNIČKOM ČIŠĆENJU: Pašalić srušio laži Eve Tabu
Četvrtak | 19.05.2011.

Protjerano 830.000 Srba ... Haški tribunal kao validan dokaz prihvatio Pašalićevu ekspertizu da je iz 109 opština na početku rata u Bosni domove napustilo dva miliona ljudi, od čega čak 830.000 Srba.

Stevo Pašalić, FOTO: PressFOTO: Press

PONOSAN NA POBJEDU U HAGU

Srpski demograf Stevo Pašalić u Hagu je srušio tvrdnje Amerikanke Eve Tabu da su Srbi tokom prethodnog rata u BiH sprovodili etničko čišćenje, što je bio „krunski dokaz" na osnovu kojeg su visokim političkim i vojnim zvaničnicima RS pred ovim sudom izrečene drakonske zatvorske kazne!

Naime, Sudsko veće je u postupku protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova RS Miće Stanišića prihvatilo Pašalićevu demografsku ekspertizu i uvrstilo je u validne dokaze, čime su praktično demantovani navodi iz izveštaja Tabuove.

Tabu računala 20 opština

Da zlo bude veće Tabuova se u svojim izveštajima veoma malo bavila migracijama srpskog stanovništva u BiH, a u izveštaju rađenom po nalogu haškog tužilaštva za suđenje Mići Stanišiću obuhvatila je samo migracije stanovništva u 20 opština na koje se odnosi optužnica.

Profesor Pašalić je u demografskom izvještaju o migracijama u BiH tokom posljednje dvije decenije, koji je nekoliko dana obrazlagao pred sudom u Hagu, naveo da je od početka devedesetih godina prošlog vijeka oko dva miliona stanovnika BiH pokrenuto iz svojih domova u 109 tadašnjih opština.

Simić: Sit sam lupetanja Eve Tabu!
Pravni ekspert iz Banjaluke koji je svojevremeno pred Haškim tribunalom branio neke optuženike, Krstan Simić, kaže da je dobro što je sudsko vijeće u postupku protiv Miće Stanišića prihvatilo demografsku ekspertizu koja pobija „lupetanja" Eve Tabu.

- Ja nisam mogao da slušam šta je sve ta žena govorila pred Tribunalom! Međutim, bez obzira što je sudsko vijeće prihvatilo Pašalićevu ekspertizu kao dokaz, pitanje je kako će se ponijeti prilikom donošenja presude. Moguće je da opet kao mjerodavnije prihvati mišljenje Taubove, a onda se zna kakva će biti presuda - upozorava Simić.

- Od tog broja protjerano je oko 830.000 Srba, oko 795.000 Bošnjaka i oko 350.000 Hrvata. To su podaci o kretanju stanovništva u svim opštinama u BiH - kaže Pašalić.

Profesor Pašalić, koji je od 7. do 15. maja svjedočio pred Haškim tribunalom, za Press RS kaže da je bio ponosan kada su ga advokati Miće Stanišića prije dva dana obavijestili da je sudsko vijeće potpuno prihvatilo njegovo svjedočenje i izvještaj koji je uradio.

- Haško tužilaštvo je prije više od deset godina kao eksperta angažovalo Evu Tabu iz Vašingtona. U svim dosadašnjim postupcima pred sudom su uvažavani njeni nalazi. Ovo je prvi put da je neko sudsko vijeće prihvatilo izvještaj nekog drugog demografa - kaže Pašalić.

On objašnjava da između njegove i ekspertize Eve Tabu postoji ogromna razlika, ističući da je uspio da dokaže da stvari nisu crno-bijele kada je riječ o demografskim kretanjima u BiH, kako je to prikazivala Tabuova.

- Ona je svoje izvještaje bazirala na primjerima samo nekoliko opština u RS. U tim opštinama je zabilježena velika migracija nesrpskog stanovništva, pa je ona podgrijavala tezu da je u tim opštinama izvršeno etničko čišćenje. Tabuova je u izvještaju o migracijama u Bijeljini navela da je iz te opštine iseljeno 24.000 Bošnjaka, i ne pominjući da je, s druge strane, u tu opštinu u ratnom vihoru došlo čak 39.000 proteranih Srba. Odakle su oni došli? Pa nisu valjda pali s Marsa? - pita Pašalić.

Prema njegovim riječima, sudsko vijeće je uvažilo njegove tvrdnje da je u BiH tokom ratnih dešavanja došlo do etničko-teritorijalne homogenizacije.

Jovičić: Hag je licemjeran!

- Nisam negirao da je u BiH bilo protjerivanja, odnosno deportacije, ali je uvažena moja teza da su migracije stanovništva bile rezultat etničke i i teritorijalne homogenizacije. Brojno stanovništvo je bez prisiljavanja napuštalo svoje domove i selilo se tamo gde se osjećalo sigurnije. Na kraju krajeva, naveo sam svoj lični primjer.
Iako me niko pod prisilom nije natjerao na to, ja sam napustio Zenicu i preselio se u Bijeljinu, jer se nisam osjećao sigurno. Tako je bilo sa ogromnim brojem pripadnika sva tri naroda - kaže Pašalić.

O SRBIMA NI SLOVA!

Njegovo mišljenje dijeli i poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Slavko Jovičić, koji kaže da se naježi svaki put kada čuje tvrdnje iz Sarajeva da je više od 100.000 Srba dobrovoljno napustilo taj grad.

- Ja bih vjerovatno dobrovoljno napustio Sarajevo, ali nisam mogao pošto su me više od 44 mjeseca držali u logorima. Zato mi je drago da je uvaženo mišljenje i ekspertiza profesora Pašalića, ali plašim se da je ona došla prekasno.
Haški tribunal je pokazao licemjerje, jer je ekspertizu koja pobija sve dosadašnje tvrdnje o etničkom čišćenju uvažio pošto je osudio desetine Srba i tek kada je u svjetskim okvirima formirana slika o Srbima kao lošim momcima.
Nažalost, ne vjerujem da će ta ekspertiza pomoći ni Mići Stanišiću, niti bilo kome od preostalih haških optuženika - smatra Jovičić
BL!N
***********************************************************************


Zelja da se neki dogadaj nije desio glupo je mucenje samog sebe ; jer to znači zeljeti nesto apsolutno nemoguce , a to je isto tako nerazumno kao i zelja da sunce izadje na zapadu.
Сачувана

Konobar donesi vrata da izađem
Chuck Norris
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 52Погледај профил
« Одговор #28 послато: Новембар 08, 2011, 22:24:57 »

Ako neko hoće potpuno da se osveti protivniku , treba da čeka sve dok ne bude imao mnostvo istina i opravdanja , pa ih smireno upotrebi protiv njega . Tako da osvetiti se znači isto sto i biti pravedan!
Сачувана

Konobar donesi vrata da izađem
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #29 послато: Новембар 09, 2011, 04:42:26 »


Брамерц тражи Коштуницу

Серж Брамерц, главни хашки тужилац, који је јуче допутовао у Београд, од Владимира Вукчевића, српског тужиоца за ратне злочине, затражио је истрагу против Војислава Коштунице, председника ДСС, сазнаје „Правда“.Брамерц и Вукчевић су разговарали о јатацима хашких бегунаца и проблемима у заштити сведока. После састанка који је трајао више од сат времена, Бруно Векарић, портпарол српског тужилаштва, рекао је да је Брамерц казао: „Настављамо борбу заједно.“

- Било је речи о овим оперативним стварима, дакле о јатацима, о неким проблемима које смо имали у међувремену у процесуирању других предмета у заштити сведока – рекао је Векарић. Брамерца су занимали и неки посебни случајеви, казао је Векарић, наводећи да не може да каже више детаља, али да постоји Акциони план.

Правда***********************************************Да ли ово и Брамерц учествује у нечијој предизбормој кампањи?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #30 послато: Новембар 16, 2011, 14:29:33 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


Суђење Радовану Караџићу


''Погинули'' у Сребреници, а у ствари живи

Тим одбране некадашњег председника Републике Српске (РС) Радована Караџића открио је имена стотина људи који су живи, а уредно евидентирани као сребреничке жртве из јула 1995. године, изјавио је Караџићев правни саветник Горан Петронијевић.
Петронијевић тврди да је број страдалих у Сребреници манипулација и ноторна лаж, истичући да је у свим борбама страдало готово два и по пута мање људи него што се упорно тврди за тих неколико јулских дана 1995. године.Тим Радована Караџића има податке да се манипулисало бројем жртава у Сребреници и на Маркалама


"Имамо сведоке, чија су имена на том списку, чије породице примају 500 КМ, на име шехидске пензије", рекао је Петронијевић за "Фокус".


Он каже да је тим одбране дошао и до живих свједока експлозије на сарајевској пијаци Маркале у фебруару 1994. године, који су потврдили да су се тог кобног дана нашли на Маркалама, али по задатку.

"Дошли смо до људи који су признали да су они заиста ти рањеници са фотографија, али да су рањени неколико дана раније, на неким другим локацијама, па су по наређењу, пребачени на Маркале, како би изгледало да су баш тог дана задобили тешке повреде од гранате, која је, наводно, долетела са српске стране", рекао је Петронијевић за "Фокус".

Одговарајући на питање да ли ће ти људи да сведоче у Хагу, Петронијевић је рекао да је код већине њих још присутан страх за сопствени живот и егзистенцију, али да је "све могуће у овој причи".

Он је навео да је тим одбране дугогодишњим истраживањем дошао до егзактних података да је експлозија на сарајевској пијаци Маркале у фебруару 1994. године намештена и да представља класичан терористички акт самоповређивања режиран у делу бошњачког руководства ради стварање лажне слике о Бошњацима као жртвама и Србима као агресорима.

Петронијевић каже да је наводно гранатирање сарајевске пијаце, које је експресно приписано Војсци РС, класична подвала дела бошњачког ратног руководства, које како каже, није презало ни пред тим да жртвује сопствени народ зарад само њима знаних циљева.

Извор - СРНА
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #31 послато: Децембар 01, 2011, 01:40:28 »


Докле ће Хашком трибуналу бити дозвољено да исмева и Војислава Шешеља и међународно право?

Последњи дани су били препуни догађаја у вези са В. Шешељем. 31. октобра он је  добио нову пресуду у вези са тзв. „непоштовањем суда“, овога пута на 18 месеци затвора. Такође, забрањено му је слободно комуницирање са његовим правним саветницима. Најзад, 4. новембра је против њега покренута нова тужба – опет због непоштовања суда. Шта више, нова тужба је показала да је Трибунал почео да користи и нову тактику – притисак на Шешељеву породицу. Да погледамо детаљније шта се дешавало на последњем претресу.


Као што је познато, В.Шешељ је, налазећи се у затвору Хашког трибунала, написао много књига. Посебно се издвајају књиге о поступцима судија К.Паркера, О-Гон-Квона, Ј.Бономија, тужилаца МакФарлена и К.Даља. Оне приказују рад Трибунала у свој његовој лепоти, и чине то детаљно, преко документације. У суштини те књиге су  најпотпунији летопис рада  МТБЈ последњих  година. Наравно да су оне код Трибунала изазвале страшан бес, али ту ништа није могло да се учини – Шешељеве књиге се практично састоје само из докумената Трибунала. Међутим, Трибунал се ипак снашао: нашао је покварено решење. Шешеља су окривили да је он у својим књигама, као, открио имена тајних сведока. У ствари - то уопште није тачно, и Шешељ је то доказао на претресу у суду: у његовим књигама постоје имена људи, али се не каже да су баш они тајни сведоци у његовом предмету. То, што је Тужилаштво њих прогласило за тајне сведоке представља проблем Тужилаштва, а не Шешеља. Али – повод је пронађен и против Шешеља је прво подигнута једна оптужница, па друга. По првој оптужници је осуђен на 15 месеци затвора, по другој - на 18 месеци. Истовремено не сме да се заборави да се суђење по главној оптужници никако не наставља. А када се настави проблеми се никако не смањују: Тужилаштво није до сада успело ништа да докаже, сведоци оптужбе су падали један за другим. Како би прекинуо одвијање одбране у процесу В.Шешељу МТБЈ је одбио да финансира његову одбрану. И 4. новембра Трибунал је поднео нову тужбу против Шешеља због непоштовања суда – овога пута зато, што није послушао захтеве суда да са свог интернет-сајта скине своје књиге. Тако је Хашки трибунал открио своју нову тактику.

Прво – бесконачне оптужбе због непоштовања суда попуњавају вакуум на главном процесу - рећи ће се да суђење траје. Рећи ће се да се Шешељу суди… А у ствари, по главној оптужници процеса, Шешељу правог суђења нема скоро већ три године! Тако су у2009. године одржана само 22 суђења, у 2010. – двадесет једно заседање, а у 2011. – осам. Осим тога, велики део тих заседања није протекао у саслушавању сведока, већ се бавио административним питањима. Тако да последње три године тужилаштво не зна шта у ствари да на главном процесу истакне као оптужбу. Друго, скоро је девет година како је Шешељ у затвору те је Трибунал, очигледно, решио да му се „освети“ тако, што су му наменили пост-фактум казне по вештачким паралелним процесима и тако на специфичан начин оправдали његове изгубљене године слободе, изгубљене управо због њих.

Ако се пажљиво упознамо са последњом пресудом Шешељу, може јасно да се види да се Трибунал у суштини брине не зато што су откривена имена тајних сведока, већ због чињенице да је Шешељ обелоданио сасвим другу врсту информација. На  пример чињеницу да је сведок З.Ранкић променио своју одлуку и одбио да буде сведок оптужбе, и то тако, што је изјавио да ће сведочити у корист Шешеља. Или то, да је сведока ДС-2 тужилаштво МТБЈ покушавало да натера да да лажне изјаве против Шешеља без обзира, што је тај сведок унапред упозорио Трибунал да ће бити сведок одбране. Исте претње су доживели и остали сведоци, конкретно Н.Јовић, Ј.Гламочанин и још много њих. Тако да Шешељ није открио имена тајних сведока већ тамну страну рада МТБЈ.

Последња пресуда од 31.10. омогућује постављање целог низа најважнијих питања у вези са правом.Најважнија међу њима се односе на коришћење тајних сведока и различит однос према притиску на сведоке у различитим процесима. Први проблем је један од најважнијих за цео процес Шешељу. Ствар је у томе да је значајан број сведока оптужбе проглашен за тајан. Њихова имена, лица и гласови (понекад и саме изјаве) за публику остају тајна. То се званично објашњава  потребом да се сведоци „заштите“. Међутим, поставља се питање: од кога да се заштите? Од Шешеља? Али он је већ знао имена тих сведока. Од правних помоћника Шешеља? И њима су та имена одраније  позната. Па онда - од кога? Јасно је: од јавности, пре свега српске, али и од  јавности држава бивше Југославије. Јер ако сведок каже неистину, на пример, да је тада и тада био на том и том месту, сасвим сигурно ће се наћи стварни сведоци, који ће рећи - овај човек лаже, он није био тамо, све је изгледало другачије. Ето тога се боје у Хашком трибуналу, који „таји“ све редом. Осим тога, стална игра са „тајним“ сведоцима ствара код светске јавности лажну представу о томе колико је окривљени опасан, јер, као, може да се свети сведоцима који говоре против њега, или да преко својих присталица који су на слободи прави притисак на њих. Али та верзија, која се без престанка понавља ни једном се до сада није обистинила. Откако постоји процес Шешељу и чак откако постоји МТБЈ, ни један сведок који је говорио против окривљених Срба, није страдао.Ни један! Потпуно је другачија ситуација на процесима оптуженим несрбима, пре свега Албанцима. Ту сведоци живе под сталним страхом од смрти. У вези са процесом бившем вођи ОЧК Р.Харадинају убијено је више од десет сведока, а убијани су тако, да не остане ни мало сумње који је разлог убиства (на тела су качене цедуље одговарајуће садржине). Међутим, сам Харадинај не само да није позван на одговорност за то већ се, за разлику од Срба који су оптужени, налазио на слободи! И још више од тога – према резултатима процеса – он је ослобођен. То значи да не само сведоци, већ се и судије МТБЈ плаше албанских бораца, а још више њихових вођа. То у својој књизи признаје и бивши главни тужилац МТБЈ К. Дел Понте, која је директно писала да се албанских оптуженика плаше чак и судије.

Допуном пресуде од 31.10. Хашки трибунал је 4.11.  против Шешеља подигао нову оптужницу због непоштовања суда – овога пута зато што Шешељ одбија да своје „злочиначке“ књиге скине са свог сајта на интернету. Све би се уклопило у сада већ потпуно јасну тактику Тужилаштва да се није појавио нов елемент.  Трибунал је одлучио да притисне Шешељеву породицу, конкретно – сина, чији је посао да оперативно управља очевим сајтом. Трибунал захтева од Николе Шешеља да са сајта уклони очеве књиге и директно му прети да уколико то не учини - Трибунал може да га казни са седам година затвора и новчано до 100.000 евра. У Трибуналу знају да самог Шешеља неће победити, те су зато одлучили да делују најпоквареније што се може –претњом његовој породици.

Најзад, следећи корак у овој рушилачкој стратегији је одлука Секретаријата МТБЈ да се Шешељу одузме право на привилеговану комуникацију са његовим правним саветницима. Та одлука представља образац за ванправну расправу. Секретар тврди да он, ко бајаги, има разлога да сумња, да В.Шешељ привилеговане састанке са својим саветницима користи да би „што лакше ширио тајне информације на свом сајту, на интернету“.[6] Ова тврдња представља  најгрубље кршење норми међународног права. Према читавом низу међународно-правних аката сваки оптуженик има право да слободно комуницира са својим адвокатом, без присуства било ког лица са стране. То је минимално право и нико га оптуженику не може одузети. Чак ни суд, тим пре тамо неки секретар! Аргументација коју је дао секретар није само ванправна, већ је демонстративно ванправна. Шешељу се одузима минимално право оптуженика, које гарантује међународни правни акт само зато, што СЕКРЕТАР ТРИБУНАЛА СУМЊА! Наравно да то није лична иницијатива секретаријата МТБЈ. То је општа политика Трибунала. Управо је то хашка правда: „сумња“ секретара је довољна да би се Шешељу одузела његова међународна права, а судски оверене изјаве неколико десетина сведока о томе, да им је Тужилаштво МТБЈ претило зато што су одбили да дају лажне изјаве, нису довољне  да би одговорни за то били кажњени!

Зато је неопходно поставити питање: докле ће Хашком трибуналу бити дозвољено да исмева и Војислава Шешеља и међународно право?


  Александар МЕЗЈАЈЕВ                  
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #32 послато: Децембар 07, 2011, 15:35:33 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко


Позив за потписивање петиције
Сазнајте шта Хашки трибунал ради да би спречио емитовање филма који открива истину!

Београд, 07.12.2011.Након приказивања норвешког документарца "Сребреница: издани град" који у многоме разобличава сребренички мит и открива шта се стварно дешавало у ратовима на простору бивше СФРЈ, Нерма Јелачић, портпарол Хашког трибунала, послала је писмо Шведској државној телевизији за низом безобразних захтева у вези са приказивањем норвешког документарца &nbsp;и у настојању да се наметне цензура и спречи било каква расправа на ову тему без афирмативног помињања пресуда Трибунала.

Против овог писма покренута је петиција!

Када се сакупи довољан број имена, ова петиција биће достављена председнику Хашког трибунала, Теодору Мерону.

Ако се већ нисте придружили, потивамо вас да то сада учините на врло једноставан начин тако што ћете отићи на указани линк и додати своје име и државу пребивалишта.

Петицију можете потписати овде...

http://www.gopetition.com/petitions/open-letter-to-the-international-criminal-tribunal-for/signatures.html

У наставку можете прочитати поменуто писмо са правничким тумачењем од стране господина Стефана Каргановића, Председника удружења Пројекат Сребреница, које се бави разобличавањем сребреничког мита.


У писму Нерме Јелачић, портпарола Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКТБЈ), под датумом од 24. новембра 2011, упућеном госпођи Еви Хамилтон, главном уреднику Шведске Државне Телевизије (СВТ), налази се низ захтева и приговора на рачун недавне одлуке СВТ да прикаже норвешки документарац "Сребреница: издани град".

Историјски пројекат Сребреница
Следи неколико најдискутибилнијих тачака из тог писма:

[1] Писмо Јелачићеве, с. 3, наведени пример (б): /"Докази са ексхумација које је претресно веће у предмету Крстић размотрило показују да већина жртава није погинула у борби него у масовним егзекуцијама.

У масовним гробницама које су до сада биле ексхумиране, истражитељи Трибунала су пронашли 448 повеза за очи у близини тела жртава, као и 423 комада тканине, жице или канапа што је било коришћено да се жртвама завежу руке.

Људи који су имали повезе на очима и чије руке су биле везане иза леђа очигледно да нису настрадали у борби."/ (Референца: пар. 75, првостепене пресуде у предмету Крстић.)

Међутим, такав приказ доказног материјала очиледно је намештен да би се створио лажан утисак да је у најмању руку 423 појединца са повезима + 448 са лигатурама, што укупно чини 871, у Сребреници морало бити стрељано.

У изворној пресуди генералу Крстићу, у параграфу 75, начин како је текст написан наводи на истоветан погрешан утисак.

Међутим, ми смо прочитали не само пресуду МКТБЈ, већ такође и аутопсијске извештаје на којима се та пресуда темељи.

На основу увида у те списе, произилази да се већина случајева повеза и лигатура заправо преклапа, односно да већина највероватније стрељаних лица у овој категорији истовремено има и повезе и лигатуре.

Укупан број тих лица је 442, не 448.

Ово је један од примера варљивих метода којима се Трибунал служи са циљем да повећа број особа за које би се ван сваке сумње могло рећи да су били заробљени па затим стрељани.

[2] Писмо Јелачићеве, с. 4/: "Докази са ексхумација које је претресно веће разматрало у предмету Крстић показују да већина жртава није страдала у борби него у масовним стрељањима."/

Ова тврдња се затим повезује са исказом вештака Тужилаштва, Дина Менинга, на суђењу генералу Крстићу:

/"Тужилаштво се такође позива и на форензичке доказе који упућују на то да је огромна већина жртава које се налазе у гробницама, за које се може утврдити узрок смрти, била убијена пушчаним мецима." /(Сведочење Д. Менинга, суђење Крстићу, Транскрипт с. 3565)

Међутим, на супрот тврдњама госпођице Јелачић, првостепено веће у предмету Крстић уопште се није бавило масом доказа да је знатан број погибија у вези са Сребреницом у јулу 1995. био проузрокован борбеним дејствима у којима је учествовала колона 28. Дивизије Армије БиХ током пробоја из Сребренице према Тузли.

Једини помен у пресуди у вези са тиме налази се у пар. 77, и он је врло летимичан:

/"Првостепено Веће не може да искључи могућност да је један проценат прегледаних тела у гробницама припадао људима који јесу били убијени у борби. Међутим, у целини форензички докази које је Тужилаштво предочило уклапају се у исказе сведока који су се појавили пред овим Већем и који су посведочили о масовним погубљењима хиљада муслиманских мушкараца..."///

Једва би се могло рећи да ово представља доказ свестраног проучавања форензичког материјала.

Погубљења и погибија током борбе потпуно су различите ствари и зато сведочења о "масовним погубљењима хиљада", чак и да су поуздана, не могу се користити да минимизују или пониште значај чињенице да је знатан број такође настрадао у оквиру легитимних борбених дејстава.

Докази за то налазе се у форензичком досијеу са аутопсијским извештајима које су припремили стручњаци Тужилаштва.

Ти извештаји показују да у укупно 627 аутопсијских извештаја образац рањавања (шрапнел, фрагмент мине, високобрзински пројектил, итд.) конзистентан је само са смрћу током борбених дејстава, што није занемарљив број.

Заправо, од 1,919 комплета левих и десних бутних костију у масовним гробницама везаним за Сребреницу (што указује да се у тим гробницаманалази приближно толико особа које су страдале од разних узрока) смрт одметка, што би указивало на могућност стрељања, појављује се у 505случајева.

Према томе, уколико форензички материјал упућује на било какав закључак о релативном односу броја настрадалих у борбеним дејствима и броја стрељаних, тај закључак би морао да гласи да су те цифре врло упоредиве.

При томе, треба имати у виду да се ти подаци налазе у аутопсијским извештајима које су између 1996. и 2001. године припремили форензички стручњаци који су радили за Тужилаштво Хашког трибунала.

Да би се стекла јасна слика о овим доказима, требало би још додати и то да од 3,568 аутопсијских "случајева" у том досијеу, 1,583(или 44,4 одсто) састоји се не од тела него од само по неколико костију, на основу чега се не могу доносити никакви значајни форензички закључци у вези са начином и временом смрти.

Шта више, у 92,4 одсто случајева у овој последњој категорији форензички стручњаци Тужилаштва сами су усвојим извештајима навели да је узрок смрти "немогуће утврдити".

НВО И у вези са овим специфичним питањима, писмо Нерме Јелачић опет ништа не разјашњава већ, на против, ствара димну завесу која прикрива несигурне темеље на којима судске пресуде, на које се она позива, почивају.

[3] Писмо Јелачићеве, с. 2, наведени пример (ц): /"У процесима одржаним пред Трибуналом доказано је ван сваке разборите сумње да је Сребреница била испланирана операција убијања, а не освета неурачунљивих војника међу босанским Србима. ..

У предмету Крстић, претресно Веће је размотрило мноштво доказа који показују да је војска босанских Срба између 11. и 19. јула 1995. мобилисала ресурсе са циљем да заробљене босанске Муслимане побије."///

Међутим, насупрот тврдњама Нерме Јелачић, да из пресуда МКТБЈ произилази да је "доказано ван сваке разборите сумње да је Сребреница била испланирана операција убијања", не само да постојање таквог плана пред судом никада није било доказано већ је, у немогућности да се позове на такав план, другостепено веће у предмету Крстић навело да "постојање плана или политике уопште не представља правни елеменат злочина [геноцида]."

 (Другостепена пресуда у Крстићу, пар. 225) Ако су се радње, за које се каже да представљају геноцид, догодиле случајно, а не плански, шта је основ за извођење специјалне намере, /dolus specialis/, да се циљна група у потпуности или једним делом уништи?

Али битно је да Јелачићева, опет, погрешно представља пресуду на коју се позива. МКТБЈ никада није пресудио да је постојала "испланирана операција убијања,"већ је такав закључак донео индуктивно. (Видети пар. 26, другостепена пресуда у предмету Крстић)

Самим тим, пошто ни Веће не може свој закључак да поткрепи директним доказима по својој природи тај закључак је контроверзан и представља легитимну тему за јавну расправу./

Аргументе Нерме Јелачић такође побија и сведочење Ричарда Батлера, дугогодишњег војног вештака Тужилаштва МКТБЈ, који је сведочио у бројним суђењима у вези са Сребреницом.

Недавно, 23. марта 2010. он је сведочио на предмету Пелемиш и Перић пред Државним судом Босне и Херцеговине [предмет X-KR-08/602].

У свом наступу на том суђењу, Батлер је изишао са неколико тврдњи које чине предпоставку о постојању геноцидне намере од пре пада Сребренице 11. јула 1995. крајње сумњивом:

Пре свега, Батлер потврђује да је првобитни циљ српске војне операције, за коју је планирање отпочело 30. јуна 1995, било само сужавање заштићене зоне под заштитом УН на градску површину Сребренице.

Друго, наређење да се уђе у град председник Караџић је издао тек 10. јула, што значи само један дан пре извршења, а то значи да је заузимање енклаве било импровизована одлука донешена у светлу успешних дотадашњих резултата операције.

Треће, док опсег операције наједанпут није био проширен 10. јула тако да је подразумевао заузимање целе енклаве, операција је у потпуности била вођена на нивоу Дринског корпуса, без да су у то били укључени Главни штаб и друге више командне структуре.

Четврто, Батлер је изјавио да му "није познат" иједан случај коришћења ватрених средстава од стране ВРС против цивила у Сребреници после 11. јула, датума када је енклава била заузета и када је операција била приведена крају.

Пето, што се тиче депортације цивила из енклаве, по Батлеру "у документима нема доказа" било каквог планирања у вези са тиме од пре 11. јула ујутро, када је одлука да се Сребреница заузме већ била донета.

Шесто, Батлер прихвата да у редовима ВРС није било назнаке или очекивања да би заробљеници могли бити стрељани ни 12, па чак ни 13. јула.[1] <#_ftn1>

Колико су овај приказ тока и анализа догађаја уклопиви у тезу госпођице Јелачић да је политичко и војно руководство на српској страни поступало са намером истребљења заједнице босанских Муслимана у Сребреници, као такве?

Ако је у Сребреници био геноцид, да ли је он био последица претходне намере или је то нешто што је извршиоцима накнадно пало на памет?

Батлерово сведочење директно противуречи тврдњи госпођице Јелачић на с.4, став (а), њеног писма Шведској телевизији да је "/У процесима одржаним пред Трибуналом доказано ... ван сваке разборите сумње да је Сребреница била испланирана операција убијања, а не спонтана освета."/

[4] На с. 4, став (ц), њеног писма госпођица Јелачић доводи у питање изјаву да је "само око 2,000 појединаца било стрељано у првих 48 сати након пада Сребренице", и да је огроман број (око 5,000) настрадао као "војни циљ."

Али зачудо она не наводи извор те изјаве.

Особа која је приказана у документарцу "Сребреница: издани град" како то говори јесте Џон Шиндлер, а у време релевантних догађаја положај који је заузимао био је веома важан.

Он је 1995. био службеник највишег ранга Агенције за националну безбедност САД у Сарајеву.

Г. Шиндлер је био на таквом положају да је морао знати то о чему говори. Његове процене завређују бар исто онолико пажње колико и пресуде Трибунала, с обзиром на осетљиве и поверљиве информације којима је у оквиру свога посла он располагао.

[5] Госпођица Јелачић је технички у праву када овако преноси суштину пресуде МКТБЈ у предмету Поповић и остали по следећем питању: /"...претресно Веће је стало на становиште да је ван сваке разборите сумње 'најмање 5,336 појединаца било убијено у *стрељањима* [подвлачење Нерме Јелачић] након пада Сребренице.

Претресно веће је такође додало да доказна грађа која се пред њиме налазила није била свеобухватна. Нове гробнице се откривају и ексхумирају све до данас, тако да ће се број идентификованих појединаца повећати. Претресно веће сматра да би тај број могао достићи цифру од 7,826."/ [Писмо Нерме Јелачић, с. 4, став (ц)]

Тачно је да је Веће у пресуди у предмету Поповић и остали то написало, али та констатација представља научну бесмислицу.

 Закључак да је "ван сваке разборите сумње" најмање "5,336 појединаца било убијено у стрељањима" у пресуди је везано за ДНК доказе који су током суђења били предочени. [Поповић и остали, Пресуда, пар. 624]

ДНК технологија само може да посмртне остатке идентификује упаривањем са биолошким узорцима узетим од блиских сродника, и такође може да допринесе реасоцијацији раскомаданог тела исте особе.

Међутим, ДНК не даје информацију било какве врсте о времену, месту и начину смрти, што су кључне чињенице које се морају доказати да би се некоме могла импутирати кривична одговорност за убиство.

Веће у Поповићу једноставно предпоставља, пошто су те особе мртве, да су морале бити стрељане. Али пошто је у исто време и на истом простору постојао и један други значајан узрок масовне смртности борбена дејства између колоне и ВРС -- тако се нешто не може предпоставити аутоматски.

Ово лажно приказивање чињеница, које је заједничко наведеној пресуди МКТБЈ и писму госпођице Јелачић, представља још један пример који дискредитује бахати захтев који госпођица Јелачић упућује Шведској државној телевизији да се пресудама МКТБЈ мора дати привилегован статус у свим јавним расправама о Сребреници.//

Захтеви које садржи писмо госпођице Јелачић,упућено у име Хашког трибунала уредници Шведске државне телевизије, представљају забрињавајући покушај једне судске установе да омета право медија да сами одлуче шта ће, а шта неће, приказивати у складу са сопственим виђењем чињеница и јавног интереса.

То одражава очајничко настојање Хашког трибунала да искусним професионалцима наметне обавезу уважавања резултата својих монтираних процеса, и да истовремено застрашивањем обезбеди да многобројни докази мањкавости у тим пресудама буду сакривени од очију јавности и гурнути под тепих.


Стефан Каргановић

Председник

Историјски пројекат Сребреница

Извор: Двери
Сачувана
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #33 послато: Децембар 08, 2011, 00:33:49 »

Ja sam nekako sumnjicav prema peticijama koje insistiraju na mojoj e-mail adresi.
Ipak, ovu sam potpisao,
mada iz iskustva znam da ce mi nakon toga doci gomila spam poste na moju e-mail adresu Смешко
Сачувана
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #34 послато: Децембар 27, 2011, 13:56:19 »

О ХАШКОМ СУДУ ИГЕНЕРАЛУ  РАТКУ МЛАДИЋУ - С АСПЕКТА ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ


ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ У СВЕТЛУ ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ

     
     Бавећи се око двадесет година феноменом части, посебно војничке и официрске, са научног, историјског, националног и професионалног аспекта, и објављене три књиге из ове области, сматрам се позваним да У ИМЕ ВОЈНИЧКЕ ЧАСТИ на ову тему дам једно кратко и стручно мишљење, са искреном жељом да допринесем бољем расветљавању случаја генерала Ратка Младића пре свега код нашег народа и његових политичких представника, али и других часних, честитих, поштених или добронамерних људи. Уосталом, овај чланак пре свега ПИШЕ ЧАСТ по свом култу, законима и заветној вредности у Српству, а не ја као Раде Рајић. Ја само дајем њено виђење проблема.
     
      О догађајима око Сребренице
     
  Све око Сребренице је слика велике трагедије Срба и Муслимана. У суштини, она је обележена с једне стране прво геноцидом против Срба, а с друге: политичко-пропагадном режијом да се кроз страдање Муслимана које је делом истинито, нађу поводи и оправдања за агресију НАТО на војску и Републику Српску у „контексту“ решавања питања у БиХ. Мотиви су слични као у случају „Маркале“.
Дакле, упрошћена и тенденциозно једнострана опција тумачења случаја Сребренице, плански и директно прикрива њене инспираторе и покретаче, а без дубље анализе искључиву кривицу пребацује на Србе, оличавајући то кроз случај генерала Ратка Младића.
 
     Упрошћена, прва слика, делује симболично овако. Син Хасо, иначе наоружан и борбено активан уз присуство лица из УН, одлази код комшије Милоша јер он није кући; напада и везује његову жену Јелену, убија му оца, а потом силује и масакрира ћерку. Његова мајка Везира, чује шта се код комшија дешава, али не реагује већ наставља да плете чарапе. Док се Хасо враћа окрвављен кући да би се опрао и средио, Јелена некако телефоном јавља свом Милошу шта је учинио Хасо. Милош избезумљен хита кући. На улици затиче онога из УН који чита новине, и Хасу који негде жури. Он га зауставља да га ухвати, а Хасо се даде у бег. Милош потеже пиштољ и уби га на лицу места. Дође све пред међународни суд који констатује да је Милош убио ненаоружаног Хасу на улици, те да суд неинтересују никакви узроци и претходна злостављања супруге, убиства оца и силовање ћерке у његовој кући. На основу таквог једностраног и парадоксалног става суд доноси пресуду. Милош је крив, додајем- што је Србин и жив, и што се и он није нашао у кући да буде убијен.

Ова слика даје јасан повод да се случај Сребреница, мора са аспекта части решавати као целовит проблем уз пуно уважавање узрока, мотива, истине, правде и трагичних последица по обе стране.

     Она друга, сложенија, слика случаја Сребренице је комплекснија и заслужује посебну пажњу. Наиме, уз присуство међународних представника УН, наоружане муслиманске формације су по српским селима око Сребренице и шире, починиле велике злочине над незаштићеним српским становништвом и имовином, побивши око 3200 Срба. На преклињања преосталог српског становништва, формиран је Дрински копрус и предузета операције око Сребренице. Циљ је био да се муслиманска војска порази, Сребреница заузме, наш народ спаси од тоталног геноцида и пљачке, а ратни злочинци и њихови саучесници изведу пред суд и лице правде, те да се њихова злодела обелодане и представе нашој и светској јавности. Када су окружене муслиманске снаге око Сребренице, позване су на предају. Њихова команда то није хтела или није смела учинити. Предаја је значила да ће сви њихови злочини и недела изаћи свету и српском народу на видело и бити заслужно кажњена. Споља им је наређено да нема предаје, већ да се покушају пробојима извући на друге сигурне просторе. Боље је да сви изгину, него да као заробљеници признају шта су све чинили над оних 3200 Срба.
Овде се ваља напоменути да је режирана цифра од 8.000 убијених муслимана већ била унапред припремљена за општу медијску западну кампању против Срба у БиХ када се борбене дејства око Сребренице заврше, а да би се имало опрадвање за напад снага НАТО на Републику Српску.

     С друге стране, мора се имати у виду да би сведочења муслиманских заробљеника и преживелих Срба, обелоданила друго лице медање ратних догађања, не само око Сребренице, већ и у целој БиХ, што муслиманском руководсвтву никако није одговарало. Поред тога, што је још важније и представља суштину случај Сребренице; не би било повода да се режираном пропагандом окриве и сатанизују Срби, а потом оправда и изведе напад на РС и њену војску. У покушајима пробоја изгинуло је и старадало око 2800 Муслимана, а не наводних 8000 који су из пропагандног лонца наметани нама и светској јавности.
За случај „Сребреница“ окривљени су Срби, њена војска и генерал Ратко Младић користећи за оптужницу само догађаје који су уследили као последица неуспелог пробоја муслимана и разрачунавање две војске, при чему је вероватно било жара освете и непримерених поступака појединих наших војника или група.
     Осуђују генерала Ратка Младића за наводне злочине у Сребреници, за војничку победу над муслиманском војском и злочинцима који су у претходним офанзивама побили споменутих 3200 Срба. Морамо се запитати, пре свега: где су тада биле муслиманске мајке да своје острвљене синове обуздају од убистава, паљевина, пљачки и клања?

Уједно, оне ни једном не изјавише било какву захвалност што их генерал Младић пред камерама храбри да им се неће учинити ништа, те је свим женама, старим и деци обезбедио аутобусе да се пребаце безбедно до Брчког.
     Да би се реалније сагледала Сребреничка трагична истина: мора се такође у духу части, поставити и следеће хипотетичко питање: Да су којим случајем Срби били окружени од муслиманске војске, да ли би се њихов командант сетио да учини такав поступак?
Или: Да ли би Срби сви од реда били побијени и поклани по оном истом принципу како су са Козаре сви Срби из обруча од реда: жене, деца и старци депортовани а затим поклани у Јасеновцу? Све су то неопходна питања која поставља част и тражи одговоре од стране сребреничких муслимана. Да ли ћемо их икада добити, остаје на њима.

Коначно, накнадни случај предаје муслиманскле војске из Жепе, потрвђује коректне војничке односе две - у рату сукобљених страна, где су избегнути губици обе стране, а посебно муслиманске војске. Дакле, таква се предаја муслиманске војске у Сребреници могла извести, без трагичних последица и опаке политизације целог случаја, те замлаћивања истине и правих мотива страдања свих на том простору.
     
     
  О генералу Ратку Младићу са аспекта предаје Хашком суду
     
     Чињеница је ипак, да готово и нема Срба који су индиференти према случају генерала Ратка Младића. С намером да се потпуније расветли прилично сложена проблематика око, како се то често истиче „најтраженијег хашког бегунца“, неопходно је имати потребна сазнања и на основу њих исправније вредновати и оцењивати случај генерала Ратка Младића.

     Као бивши генерал и командант Српске Војске Крајине, а потом и Војске Републике Српске, поред изванредних заслуга у њиховом организовању и ангажовању ради одбране српског народа од поновног погрома и геноцида, као и неких грешака које му се приписују, са аспекта официрске части, Младићево привођење у Хаг је незамисливо из неколико разлога и то:

 1. Због двоструких мерила Хашког трибунала и његовог осведоченог изполитизованог и антисрпског става;
2. Због веома спорног случаја Сребренице при чему се уопште не узимају претходна страдања Срба на том простору; и
3. Посебно, због његове дужности коју је обављао и опасних последица по Републику Српску и Србе у њој које им будуће режирано и једнострано Хашко осуђивање и пресуде доносе.
     
     МЕЂУТИМ, ДА ЈЕ ХАШКИ ТРИБУНАЛ ПРИНЦИПИЈЕЛАН И ЈЕДНАК ЗА СВЕ ОСУМЊИЧЕНЕ И СТРАНЕ У СУКОБУ, УВЕРЕН САМ ДА БИ СЕ ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ ПО ПОКРЕТАЊУ ОПТУЖНИЦЕ ПРИЈАВИО И ОТИШАО У ХАГ.
     
     
Случај генерала Ратка Младића има посебну тежину.

     Наиме, мора се у пуном смислу значења схватити да је он био командант Војске РС. То подразумева да се он не може посматрати као прост војник или официр, а поготово не као обичан грађанин, новинар, занатлија, економиста, и тд. То је и због тога што је генерал Ратко Младић као начелник Генералштаба Војске Републике Српске уједно и главни представник те војске - што нико други није.

С друге стране, како је војска представник витешке снаге државе и нације, он је по том основу, уједно и врховни представник витешке части РС.
Имајући у виду да се част нације у принципу састоји од две основне врсте части: витешке и грађанске, то је он индиректно и преставник националне части Срба у РС.


Према томе, с аспекта части, случај генерала Ратка Младића се не може посматрати изван тог контекста, јер он није, као што је истакнуто, обичан грађанин или војник, што му се неоправдано, тенденциозно, потцењивачки и редовно пребацује. Отуда и делује бесмислено уверавање гледалаца преко ТВ екрана од стране појединаца када они истичу неку своју савест поруком: „...да сам ја Ратко Младић, ја би се предао Трибуналу.“ Управо у таквим и сличним реченицама и уверавањима је основна заблуда и погрешка у неразумевању службене, посебно официрске части. Дакле, такви поједници ни по чему нису ни издалека војнопрофесионално оспособљавани, ратним успесима потврђени, у српском народу за живота слављени, те достојни таквом рангу и позицији генерала Ратка Младића ма како то неки оспоравали.

     Из напред наведеног следи да његова улога у погледу не само војничке части, већ и части нације превазилази оквире значаја било ког министра па чак и председника владе, а поготово обичног грађанина или војника из Републике Српске, односно Србије, с обзиром да се притисци на нашу државу врше по основу претпоставки да се генерал Ратко Младић крио у Србији..
     
     Случај генерала Ратка Младића са аспекта официрске части и нашег народа
     
     По природи неписаних закона части која захтева хијерархију и рангирања у складу са способностима и одговорностима с једне, и да призна за валидне само оцене вредности истих или виших по рангу с друге стране; генерал Ратко Младић уопште не мора да узима уобзир шта о њему суде, говоре, мисле или захтевају други, па било то изражено и у масама нашег народа.

Сви такви, без обзира на занимање, професију, пол и доби, нису му равни ни по функцији коју је имао, ни по знању, ни по позиву, ни по рангу.

У принципу, за њега морају бити валидне оцене наших генерала који су били начелници генералштаба, затим министара одбране, председника влада и председника државе.
Ипак, за њега би морала да буде најважнија оцена суда части генералског кора.


Међутим, како ми после Другог светског рата нисмо имали, нити сада имамо официре корпоративно организоване у официрски кор, то немамо ни инстуцију официрског суда части.

Додуше, иако нема официрског кора па ни официрског суда части ни у Војсци РС ни у Војсци Србије, постоји код нас Срба по завету дух официрске части који је генерал Ратко Младић по функцији коју је обављао морао да осећа и поштује.
 
     Уз наведено, битно је истаћи да за официре у Српству по завету постоји отаџбински идеал. То није карактеристично ни за једну другу професију, службу или занимање у држави и друштву, јер њихови идеали службених части нису тако узвишени као отаџбински идеал официрске службе. По том основу, предаја генерала Ратка Младића Хашком трибуналу који осведочено носи антисрпске карактеристике, представљала би деградацију овог идеала на које он нема право.
     
     Често се чују изјаве које дају појединци у име нашег народа да се генерал Ратко Младић мора предати или ухапсити па предату Хагу. Међутим, у контексту претходно наведног, неопходно је имати у виду да се појам народа у вези са генералом Ратком Младићем доста усложава. Наиме, народ је једна велика историјска целина која обухвата не само овај сада живи део народа, већ многа и многа поколења старих и предака наших од којих су многи страдали у систематском геноциду који је над њим вршен. Управо ми, живи део, чинимо један мали - незнатан део Српског народа. Због тога, уколико немамо патриотски осећај историјске целине и искуства нашег народа, немамо ни право да себи приписујемо и у његово име доносимо суд о било којим крупним националним питањима, па ни о случају генерала Ратка Младића. То се поготово односи на неке невладине организације финансиране из инострантсва, најчешће са запада.

     Дакле, када је у питању народ схватан у споменутом контексту, онда би право питање у вези са генералом Ратком Младићем било: Шта о њему мисли и како суди душа српског народа схваћена у свом историјском контексту вековних борби и опстајања од израбљивања, сатирања, погрома и геноцида?
(То се нарочито односи на део нашег народа који је живео и живи западно од Дрине.)
 Да ли га она осуђује или хвали? Шта о њему мисле душе измасакрираних, мучених, закланих, дављених и спаљених Срба из Јасеновца, Пребиловаца, Доње Градине, Јадовна, Коритске и других јама и безбројних стратишта? Шта о њему мисле и да ли га осуђују душе оних 3200 побијених, кланих, мућених и пострадалих Срба из Сребренице, Скелана и Братунца?

Шта о њему мисле душе и наравно шта поручују тих скоро четири милиона у ратовима, погромима и геноциду сатрвених и пострадалих Срба у 20. веку? Како на случај генерала Ратка Младића гледају очи са Нове Ћеле-куле Српства високе један километар, широке у основи око 200 метара, са по један милион глава и по два милиона очију на свакој страни света, како то истиче и њу у нашим мислима представља и објашњава Свети Николај Велимировић?
 
     Сведоци смо такође, да се из опште халабуке неких трендова савременог света све јаче чују обешчашћени узвици: „Све је на продају“, „Само једном се живи“, „Удри бригу навесеље“ и „Ма брига ме за прошлост, важна ми је будућност“.

Поставља се неминовно питање: Ко су ти који душе уморених Срба заборављају и множе са нулом; да њихове поруке одбацују као неважне, да њихове муке и боли изругавају ништавилу; да њихове
 неме али тајанствене и громовите завете игноришу, да на себе па и на многе друге у будућности њихову клетву навлаче? Уколико се из таквих средина јављају захтеви за хапшење генерала Ратка Младића, онда такви захтеви делују крајње бедно, егоистично и лицемерно.

------------------------------------------------------------------------------------------     
       Мора се имати у виду да апели и став званичних органа Републике Србије за потребом предаје хашких оптуженика имају државни легитимитет. Притисак на Србију је велики. Инсистира се да се ухапси и преда суду генерал Ратко Младић. То је обавеза која је претешка али је на жалост реална. Овде у основи постоје две могућности.
     Прва, мање вероватна, да се генерал Ратко Младић ухапси, односно ухвати жив или мртав. Што се тиче органа задужених за ову обавезу, они морају чинити све да се он пронађе и ухапси.
На њему је да одлучи да ниуком случају не оде у Хаг. Решење које му наређује официрска част је да изврши самоубиство.
     Друга је у ствари и највероватнија: Наиме, да је генерал Ратко Младић дуже време мртав; односно, да је прошло доста времена од како је извршио самоубиство. О овој могућности се мало говори, јер је као таква од неких унутрашњих, а поготово спољних структура и центара моћи непожељна и неприхватљива, поред осталог што би се знатно умањио обим и жестина уцена и притисака. Ова могућност се истински и суштински неразматра јер је нарочито за Хашки трибунал то најгора варијанта и крај оптужбе против генерала Ратка Младића.

     Међутим, заиста се мора имати у виду могућност да је генерал Ратко Младић извршио самоубиство, да је тајно сахрањен, да о томе нико не зна, или можда зна неколико особа.

Као врло интелигентан, храбар и частан официр, свестан ситуације у којој се налази и величине терета који носи лично, али и цео наш народ, а да би сачувао своју част од предаје или рекламног хапшења, срамних представа одвођења у Хашки затвор, уз бројне и сваковрсне злурадости и исмејавања које би биле реалност; те тешких последица по РС и српски народ у целини изазван политичким пресудама Хашког трибунала, САМОУБИСТВО ЈЕ ЧАСТАН ИЗБОР.
Таквим чином би отишао у ВЕЧНУ СЛАВУ приклањајући се ПЛЕЈАДИ ВЕЛИКАНА СРПСТВА ма како то неки оспоравали или критиковали.


     Поред наведеног, мора се имати у виду његов последњи опроштај са сином Дарком када му је са очинском љубављу и сетом рекао да се више никад неће видети. Уз ово, имајући у виду да је много волео своју кћи која је на трагичан начин страдала (причају чак да је убијена), то се опредељењем за самоубиство, својом душом и телом потпуно приклања њој, кад јој већ није могао ни гроб обилазити.
     
     Ваљало би имати у виду и могућност да се о случају нашег генерала Ратка Младића, у контексту ратних догађања на просторима бивше СФРЈ, али и историјског геноцида над српским народом посебно током два светска рата, уз констатације да је на пример ратни злочинац над Србима у околини Сребренице, Скелана и Братунца, Насер Орић само формално осуђен са две године затвора... требало је  тражити одговор и мишљење од РУСКИХ ВИСОКИХ ОФИЦИРА о том како би морао да се понаша генерал Ратко Младић и шта би морао да учини. Сигуран сам да би и њихов одговор био да би морао као частан официр да изврши самоубиство.

     Још нешто, као одбијање могућности да је он извршио самоубиство јер оно по духу није хришћанско, онда се мора рећи следеће. Констатације и објашњавања да нико као хришћанин нема право да себи одузме живот, важи само онда када такав чин нема узвишену етичку, националну и заветну основу.

Како је за официре (што опет за друге службе није случај), част важнија од живота - јер то захтева и наређује отаџбински идеал официрског позива-, а у условима када се овај идеал може компромитовати, професионална част официра тражи само частан избор кроз самоубиство.

То се уосталом јасно види на једној од наших најпознатијих слика „Косовка девојка“. Косовка девојка је симбол Србије, односно Отаџбине. Орловић Павле је њену част у боју одбранио. Његов мач је у борби пребијен, али му витешки бодеж као симбол његовог достојанства и части, и даље стоји у позлаћеној канији.
Како ова слика има заветну и култну поруку управо за професионалне официре, то тај бодеж, опомиње да се никад не сме издати Отаџбина; односно, њена част увек мора бити изнад живота витеза, односно официра; а уколико се дође у безизлазну ситуацију, онда се мора извршити самоубиство. Ово наређење официрске части је јаче уколико је дужност која се обавља већег ранга.

     
     Из свега наведеног следи да је потребна шира и транспарентнија активност на уверљивим објашњењима случаја генерала Ратка Младића истичући потпуно реалну, односно, са аспекта официрске части НАЈВЕРОВАТНИЈУ могућност која указује ДА ОН ВИШЕ НИЈЕ ЖИВ.
 --------------------------------------------------------------------------------------------

     
Пуковник Др Раде С. Н. Рајић
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #35 послато: Децембар 27, 2011, 17:21:09 »


О ХАШКОМ СУДУ ИГЕНЕРАЛУ  РАТКУ МЛАДИЋУ - С АСПЕКТА ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ


ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ У СВЕТЛУ ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ

     
  ......
     
     Из свега наведеног следи да је потребна шира и транспарентнија активност на уверљивим објашњењима случаја генерала Ратка Младића истичући потпуно реалну, односно, са аспекта официрске части НАЈВЕРОВАТНИЈУ могућност која указује ДА ОН ВИШЕ НИЈЕ ЖИВ.
 --------------------------------------------------------------------------------------------

     
Пуковник Др Раде С. Н. Рајић Шокиран Молим?.........(далеко било)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #36 послато: Децембар 27, 2011, 19:42:33 »


О ХАШКОМ СУДУ ИГЕНЕРАЛУ  РАТКУ МЛАДИЋУ - С АСПЕКТА ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ


ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ У СВЕТЛУ ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ

     
  ......
     
     Из свега наведеног следи да је потребна шира и транспарентнија активност на уверљивим објашњењима случаја генерала Ратка Младића истичући потпуно реалну, односно, са аспекта официрске части НАЈВЕРОВАТНИЈУ могућност која указује ДА ОН ВИШЕ НИЈЕ ЖИВ.
 --------------------------------------------------------------------------------------------

     
Пуковник Др Раде С. Н. Рајић Шокиран Молим?.........(далеко било)


С АСПЕКТА ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ, КАКО ЈЕ НАВЕО АУТОР...ПОТПУНО СЕ СЛАЖЕМ...

МЕЂУТИМ, СИГУРНО ДА БИХ ВИШЕ ВОЛЕЛА ДА ЈЕ ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ... НЕГДЕ У БРДИМА,  НЕДОСТУПАН И ХАГУ И "ДЕМОКРАТСКОЈ ВЛАСТИ" У СРБИЈИ...

ПРИЗНАЈЕМ, НЕ ВЕРУЈЕМ ДА ЈЕ ЧОВЕК КОМЕ СУДЕ У ХАГУ - РАТКО МЛАДИЋ!

АКО БИ СЕ ТО КОЈИМ СЛУЧАЈЕМ, С ВРЕМЕНОМ... ДОКАЗАЛО КАО ТАЧНО, ОНДА ОСТАЈУ ОВЕ ДВЕ ОПЦИЈЕ...


ЈА ЋУ ПАМТИТИ ГЕНЕРАЛА РАТКА МЛАДИЋА - ОВАКВОГ:
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #37 послато: Децембар 27, 2011, 20:50:40 »


О ХАШКОМ СУДУ ИГЕНЕРАЛУ  РАТКУ МЛАДИЋУ - С АСПЕКТА ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ


ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ У СВЕТЛУ ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ

     
  ......
     
     Из свега наведеног следи да је потребна шира и транспарентнија активност на уверљивим објашњењима случаја генерала Ратка Младића истичући потпуно реалну, односно, са аспекта официрске части НАЈВЕРОВАТНИЈУ могућност која указује ДА ОН ВИШЕ НИЈЕ ЖИВ.
 --------------------------------------------------------------------------------------------

     
Пуковник Др Раде С. Н. Рајић Шокиран Молим?.........(далеко било)


С АСПЕКТА ОФИЦИРСКЕ ЧАСТИ, КАКО ЈЕ НАВЕО АУТОР...ПОТПУНО СЕ СЛАЖЕМ...

МЕЂУТИМ, СИГУРНО ДА БИХ ВИШЕ ВОЛЕЛА ДА ЈЕ ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ... НЕГДЕ У БРДИМА,  НЕДОСТУПАН И ХАГУ И "ДЕМОКРАТСКОЈ ВЛАСТИ" У СРБИЈИ...

ПРИЗНАЈЕМ, НЕ ВЕРУЈЕМ ДА ЈЕ ЧОВЕК КОМЕ СУДЕ У ХАГУ - РАТКО МЛАДИЋ!

АКО БИ СЕ ТО КОЈИМ СЛУЧАЈЕМ, С ВРЕМЕНОМ... ДОКАЗАЛО КАО ТАЧНО, ОНДА ОСТАЈУ ОВЕ ДВЕ ОПЦИЈЕ...


ЈА ЋУ ПАМТИТИ ГЕНЕРАЛА РАТКА МЛАДИЋА - ОВАКВОГ:Само сам реаговала на текст који је бајат, то се писало пре него што су га ови зликовци послали у Хаг,.....

Морала сам да реагујем, да се не би стекао погрешан утисак  да он није више жив.
(ако би неко погледао овлаш само крај текста)

ЖИВ је Ратко и биће то увек у срцима његових сабораца и пријатеља!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Chuck Norris
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 52Погледај профил
« Одговор #38 послато: Децембар 29, 2011, 21:53:56 »

Цитат
ЖИВ је Ратко и биће то увек у срцима његових сабораца и пријатеља!!!
moram da odgovorim kao vojnik kojeg je đeneral postrojavao . Nije smjeo da padne ziv u ruke Haskog tribunala i tu je kraj priče... 95 je slao djecu-studente 18-19 godina na najzesca ratista sa obukom od nekoliko sedmica , a nije znao pistoljem da si prospe mozak kao pravi časni general i ne dozvoli onanisanje nato kvislinga nad njegovim hapsenjem!
ispao je obična kukavica i sramota me je sto sam ga smatrao za drugacijim i hrabrijim.
sada trebamo da molimo boga da umre prije izricanja presude te na taj način kolko tolko izbjegnemo zig srama nad kukavičlukom vrhovnog vojskovođe.
S vjerom u boga , sloboda ili smrt !
Сачувана

Konobar donesi vrata da izađem
peraazdajic
Гост
« Одговор #39 послато: Децембар 29, 2011, 22:19:17 »

 Љутко Љутко Љутко


не слажем се са тобом, Чаче, откуд ти знаш шта је србском хероју тада пролазило кроз главу, да ли си свестан да је он имао три мождана удара??
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #40 послато: Децембар 30, 2011, 04:33:28 »

Цитат
ЖИВ је Ратко и биће то увек у срцима његових сабораца и пријатеља!!!
moram da odgovorim kao vojnik kojeg je đeneral postrojavao . Nije smjeo da padne ziv u ruke Haskog tribunala i tu je kraj priče... 95 je slao djecu-studente 18-19 godina na najzesca ratista sa obukom od nekoliko sedmica , a nije znao pistoljem da si prospe mozak kao pravi časni general i ne dozvoli onanisanje nato kvislinga nad njegovim hapsenjem!
ispao je obična kukavica i sramota me je sto sam ga smatrao za drugacijim i hrabrijim.
sada trebamo da molimo boga da umre prije izricanja presude te na taj način kolko tolko izbjegnemo zig srama nad kukavičlukom vrhovnog vojskovođe.
S vjerom u boga , sloboda ili smrt !

Па кад је рат, нико не пита за године, а Отаџбину или браниш, или не браниш...
Шта мислиш, да је она храбра Србадија која је часно бранила Отаџбину у Првом светском рату ишла на обуку?
И треће, нема ни једног логичног разлога зашто би генерал Младић морао "да си проспе мозак" јер је био частан човек и борац!
Ова препорука би пре пристајала уз неко друго име или имена нпр. однарођене власти напаћене нам мајке Србије!!!
 
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #41 послато: Децембар 30, 2011, 13:12:31 »

Желим само да подсетим, на почетку теме сам написала.....Од укупног броја оптужених пред Хашким трибуналом за ратне злочине на простору бивше Југославије, 68 одсто су Срби, 22 одсто су Хрвати, док Бошњака има тек седам одсто,Косовски Албанаци чине 5.6 одсто, а Македонци два одсто оптужених, што у Трибуналу првенствено објашњавају чињеницом да је Србија водила чак три рата у последњој деценији прошлог века.

500 ГОДИНА ЗА СРБЕ!
Срби у Хашком трибуналу осуђени на укупно 500 година робије, док су сви Хрвати и муслимани заједно осуђени на нешто више од 100 година!

Нису дочекали пресуду
Током трајања судског поступка у притвору су умрли Славко Докмановић (починио самоубиство 29. јуна 1998), Милан Ковачевић (умро 1. августа 1998), Слободан Милошевић (умро 11. марта 2006), док је Момир Талић умро на привременој слободи.
Осуђени Милан Бабић извршио је самоубиство у хашком затвору, а Мирослав Дероњић умро је од рака плућа у затвору у Шведској, где је био на издржавању казне.

Хашки трибунал 2014. године престаје с радом, а уместо њега, четири године ће функционисати резидуални механизам који ће се моћи продужавати сваке две године.....


***


Да ли ћемо мирно седети и чекати да нам се утамничени српски хероји СВИ врате у лименим сандуцима, неко до те 2014 године,...а неко касније из других земаља у којима се већ налази или ће се налазити на робијању на које их је послао хашки инквизитор!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #42 послато: Децембар 30, 2011, 17:10:45 »

Екана

Цитат
   
Одг: ХАШКИ ТРИБУНАЛ: Политичка суђења Србима и све у вези Хага
« Одговор #4 послато: Јун 04, 2011, 02:59:40 »

   
А зашто да се убије, није урадио ништа нечасно, а управо то су очекивали и његови садашњи тамничари. Он је пред Богом и собом чист, и чисте савести ће - кад за то дође време - пред Господа, а Православље самоубиство не одобрава!

Свестан је генерал Младић шта га тамо чека, свестан је и своје болести која га онемогућава да онечишћеним душама докаже ко право говори, а ко лаже... Зна он да право и правда не иду руку под руку са хашким казаматом, и да ће га прогласити кривим. По њима, највећу кривицу сноси за почињени геноцид у Сребреници, јер им је таква потврђена оптужба потребна како би укинули и "геноцидну творевину" - Републику Српску!

Генерал Младић зна, да и они знају да је све фарса, намештаљка, како би "велике силе" оправдале себе, и спрале крв са својих шака. Можда ће и успети у свом науму, јер њима ништа није свето, али - усхићени од среће што им га велеиздајници српског рода предадоше -не знају да и ми ЗНАМО чији трагови смрде нечовјештвом. И да глас о томе неће замукнути, а Ратка ће до Неба ваздигнути.

Зато драги Срби, ма где били, погледајте добро овај једносатни снимак, али и наредна два линка, и шаљите даље, до последњег у строју за одбарну отаџбине, части и поштења...Само тако ћемо помоћи и генералу, знајући истину о њему, Републици Српској, и матици Србији.
Надгласајмо све неверне Томе и не дозволимо НИКОМЕ да нам намеће кривицу геноцидног народа.

Генерале, уз тебе смо срцем и душом!

http://vimeo.com/17966898
http://www.pecat.co.rs/2011/05/stefan-karganovic-demontaza-srebrenickog-mita/
http://www.srebrenica-project.com/

« Последња измена: Јануар 14, 2012, 03:56:51 Ekana » Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #43 послато: Децембар 30, 2011, 19:01:33 »

Пошто су скинули снимак са тог линка, (http://vimeo.com/17966898)  ево копија, .....

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0iBwiPteu3M" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=0iBwiPteu3M</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #44 послато: Јануар 02, 2012, 18:26:09 »


30.12.2011.
Требиње
- У Требињу су осванули постери са ликом Ратка Младића из ратних дана, у униформи генерала Војске Републике Српске.
Плакати нису потписани, нити се зна ко их је лијепио, а на њима поред Младићеве слике стоји Божићна честитка:
"Срећан вам Божић и сви дани по Божићу, Ваш ђенерал", стоји на постеру.

Бројни пролазници се заустављају поред плаката, фотографишу их и мобилним телефонима...


(извор: spcbrod.org)

Било је коментара на националној  и верској основи, па је овај линк уклоњен.

Плакат:Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
peraazdajic
Гост
« Одговор #45 послато: Јануар 03, 2012, 18:17:31 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


Цитат:

Амбасадор Русије у УН Виталиј Чуркин затражио је од Хашког трибунала и тужиоца Сержа Брамерца да саопште зашто суђење Војиславу Шешељу траје скоро девет година, а првостепена пресуда још није донета.

"Шешељев случај је грозан и он је у притвору девет година без пресуде и ми смо забринути смо због тога", рекао је Чуркин на седници Савета безбедности УН.

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да процес против Војислава Шешеља, није пример како треба да функционише међународно право.
-----------------------------------------------------------------------

Неко може да не воли Шешеља али он је симбол хашке тираније. Оборио је све рекорде и симбол је неправде над Србима. Нека га Бог чува он је србски херој без обзира на све. А видите како ове усташе Тадићеве ћуте и прате како се одвија ситуација у хагу. Мислим и на Николића кад кажем београдске усташе јер он дува са њима у исту тикву.
----------------------------------------------------------------------

Цитат:

Шешељу онемогућен приговор суду
Извор: Тањуг

Београд -- Управа затвора Хашког трибунала спречила је лидера радикала Војислава Шешеља да председнику Суда Теодору Мерону поднесе приговор на одлуку Секретаријата.

"Хашки трибунал наставља брутално да крши процесна и људска права председника Српске радикалне странке. Ово је још један у низу доказа да се против Војислава Шешеља води политички поступак, јер њему нису омогућена ни основна права која имају сви притвореници у Трибуналу", наведено је у саопштењу Информативне службе СРС.

Лидеру радикала већ трећи месец онемогућена је одбрана, јер му је укинута привилегована комуникација са правним саветницима, додато је у саопштењу.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #46 послато: Јануар 08, 2012, 22:19:21 »

Шешељ у болници

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ пребачен је из притворске јединице у Схевенингену у болницу Лајден у Хагу. Према наводима лекара, његово здравствено стање је стабилно, саопштено из СРС-а.

Српска радикална странка саопштила је да је председник те странке Војислав Шешељ пребачен из притворске јединице у болницу Лајден у Хагу због погоршаног здравственог стања, преноси агенција Бета.


"У Хашком трибуналу саопштили су да је његово стање стабилно, што је потврдио и лекар у болници", наводи се у саопштењу и прецизира да је Шешељ у болницу пребачен прошле ноћи.

Не наводи се због којих је конкретних здравствених тегоба Шешељ хоспитализован.

Радикали оцењују да је на погоршање Шешељевог здравственог стања утицало "тенденциозно и свакодневно кршење његових основних људских и процесних права", које, како се наводи у саопштењу, постаје све драстичније како се ближи извођење завршних речи у марту.

"Очигледно је да Хашки трибунал нема излазну стратегију, јер Тужилаштво није доказало ниједну тачку оптужнице и зато је спреман на све како би онемогућио Војислава Шешеља да изнесе завршну реч, па и да му свесно угрози живот", указују из СРС-а.

СРС, такође, оцењује и да "Хашки трибунал намерно појачава притисак на Шешеља прекидом привилеговане комуникације са правним саветницима и онемогућавањем одбране, ускраћивањем посета пријатеља и даљим одуговлачењем процеса које је незабележено у међународном јавном праву".

РТС***

Не смем ни да помислим шта хашки монструми раде од  њега....само ћу да се помолим и
придружим овом коментару који је један читалац оставио на овај текст
"Господине Шешељу

На овај најпознатији хришћански празник шаљем Вам поруку: Желим да оздравите и издржите којекакве притиске и да се вратите својој породици...."
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12593Погледај профил
« Одговор #47 послато: Јануар 09, 2012, 01:18:30 »

Јадранка: Сад се баш плашим за Војин живот


Срце: Мој муж је протеклих десетак дана имао тегобе са аритмијом и тахикардијом. Већ тада сам била забринута и питала сам се зашто притворски лекар не реагује.
Јадранка Шешељ, супруга председника СРС-а Војислава Шешеља који је у петак хитно пребачен из притворске јединице у Схевенингену у болницу „Лајден", каже за Пресс да је на ивици живаца од бриге, јер нико неће да јој каже зашто јој је муж хоспитализован, нити у каквом је здравственом стању.
- Воја је протеклих десетак дана имао тегобе са аритмијом и тахикардијом. Већ тада сам била забринута и питала сам се зашто притворски лекар не реагује. Али, ето, морало је очигледно нешто веће да се деси да би завршио у болници... Најгоре од свега ми је што сада не знам ни шта је довело до тога да мора у болницу, нити у каквом је стању - рекла нам је Јадранка, и наставила:
- У петак увече ме је позвала девојка из секретаријата Хашког трибунала и рекла да је Воја хитно пребачен у универзитетску болницу, али да никакве детаље не може да ми каже. У суботу ме је поново звала и још више ме узнемирила. Данас је требало да отпутујем у Хаг код Воје у посету, али ми је она рекла да ми је заменик управника притвора, који је контактирао са болницом, препоручио да не крећем на пут.

Ништа не знам, бринем

Јадранка наводи да је питала када су је звали из секретаријата да ли је Шешељ имао неки напад, шта се то десило да га хитно пребаце у болницу, али да ништа нису могли да јој кажу.
- Питала сам и да ли постоји могућност да се Воја јави из болнице, међутим, није могуће ни да га чујем - наводи Јадранка, и истиче да јој је најгоре што још не зна у чему је проблем.
- Не знам шта бих са собом... Могу само да чекам, али не смем да будем параноична, мада ми није јасно зашто ми препоручују да не долазим у Хаг. Не звучи ми то најбоље. Да ли то значи да ће он дужи период остати у болници или није у стању да никога прима.... Све ме то забрињава... Потпуно сам ван себе. Сви смо слуђени и не знамо ни шта да мислимо. Све би било другачије да знамо какво му је стање, јер сада само нагађамо шта се дешава, све ми је сумњиво - кроз сузе прича Јадранка.
Како каже, не верује ни да је истинито саопштење СРС-а у коме се наводи да је Шешељево стање стабилно.
- Видела сам то саопштење странке и заиста се надам да је тачно, али не знам на основу чега су закључили да је он стабилан, јер сам сигурна да нису могли ни са ким да комуницирају тамо, баш као ни ја - каже Јадранка.

Бојић: Покушај убиства с умишљајем

Бивши министар здравља Милован Бојић рекао је јуче да постоји оправдана сумња да је погоршање здравља лидера радикала последица покушаја убиства.
- Бојим се да се ради о покушају убиства са умишљајем, јер смо то видели у спречавању лечења Слободана Милошевића. Не зна се који лекови и у којим концентрацијама се дају Шешељу - истакао је Бојић, бивши функционер ЈУЛ-а, који се представио као Шешељев лекар и пријатељ. Бојић је додао да је Шешељ уместо бетаблокатора од затворског стражара „добио непознати лек, непознатог облика, који је лидер СРС-а одбио да прими". Функционер СРС-а Зоран Красић је рекао да је Шешељ пребачен из притвора у болницу, али се не зна да ли је пао у несвест, колабирао или је у питању нешто треће.

Она је навела и да је контактирала нашег конзула у Хагу с молбом да својим ауторитетом проба да сазна како је Воја.
- Али и конзул ми је рекао да сумња да ће успети, јер су врло затворени када је у питању давање информација. Само се уздам у то што је у болници, а не у затвору, јер ће тамо, с обзиром на тегобе које има, сигурно имати бољу негу тамо - закључује Јадранка.
Шеф тима за одбрану лидера радикала пред Хашким трибуналом Зоран Красић потврдио је да од петка са Шешељем нису контактирали чланови његове породице, као ни представници странке и тим за његову одбрану пред Хашким трибуналом.

Пресс, Ивана Жигић
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #48 послато: Јануар 09, 2012, 04:17:01 »

Издржи, Војо, још ову битку!

Нека Бог чува и сачува Шешеља од ових евро-америчких вукодлака, (не)људи рођених без срца и душе, којима ништа није свето!!!

Пожелимо му психичку стаменост, која му је помогла и приликом штрајка глађу, али и снажну позитивну енергију коју му шаљу породица и његови поштоваоци да поново превазиђе наметнуте здравствене проблеме.

Бојић је најближи истини...ово јесте покушај убиства како би се лажни трибунал ослободио човека који је чињеницама побио све њихове исконструисане оптужбе и плаћене сведоке, приказавши овај квази суд у правом светлу!

Знају они да нема више основе да га држе у затвору, али нису вољни да признају да су губитници и ово не би био први Србин чији су здравље и живот доведени у питање како би пред белосветском багром, својим творцима, "безболно" по све њих затворили досије X.

Имају ли ти еуропејски погребници породице, децу, савест?...Како могу мирно да спавају не помисливши ни на трен да пред Богом чине злодела и да их чека вечна ватра пакла?

На исто (паклено) окружење морају да рачунају и наши садашњи властодршци који су, заједно са Ђинђићем, били иницијатори и Шешељевог утамничења у хашком казамату!! Нечовечност ових потоњих, пожутелих од жеље да уђу у ЕУ (чија се трулеж и смрад осете надалеко) огледа се у јавним поданичким хајкама на сопствени народ - Србе, чија је једина кривица што су бранили кућни праг!

Имају ли и ови "наши" породице, децу, савест...помисле ли икада како живе породице оних које су они својеручно утамничили, како је болно одрастање деце без очеве подршке у тешким тренуцима, на чијим леђима је вечно залепљена срамотна етикета која ће их кроз живот пратити??

Мисли ли Тадић да је његов живот вреднији од Шешељевог, Младићевог, Караџићевог?

Нису ли и његови "прсти" посредно уплетени у садашње Шешељево здравствено стање, јер избори само што нису...Зарад о(п)станка на власти ваља потенцијалну конкуренцију уклонити...Начина има безброј, а беле рукавице су им загарантоване...

Очигледно заборавља да ово није партија шаха, и да сваки његов потез бележи неко чији је суд једини ваљан, а који се не може избећи..Па и народна изрека каже - НИЧИЈА (свећа) НИЈЕ ДО ЗОРЕ ГОРЕЛА!


  
« Последња измена: Јануар 19, 2012, 16:54:19 Ekana » Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #49 послато: Јануар 10, 2012, 14:37:33 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко


Како некоме ко се зове НЕРМА ЈЕЛАЧИЋ може да се верује да Шешељев живот није угрожен. Колико је Срба већ побијено у Хагу, или су извршили самоубиство Молим? То је велики безобразлук хашке инквизиције којој и држава Србија помаже.


Цитат:

Хаг -- Здравствено стање оптуженика Војислава Шешеља је стабилно и тренутно нема никаквих назнака да му је живот угрожен, каже портпаролка Хашког суда Нерма Јелачић.

Јелачићева је казала да, због поверљиве природе информација о здравственом стању, у складу с међународним стандардима, укључујући и стандарде Међународног комитета Црвеног крста, Хашки трибунал није у могућности да обелодани појединости о Шешељевом здравственом стању, осим ако се он децидно и у писаној форми не сложи с тим, што је он одбио.

Она је навела да се Шешељу пружа здравствена нега највишег ранга која је на располагању свим притвореницима Притворске јединице Уједињених нација у Хагу.

Секретаријат Суда континуирано обавештава његову супругу Јадранку Шешељ о здравственом стању супруга, а неке информације се пружају и Дејану Мировићу, његовом правном саветнику, пише у саопштењу.

Јелачићева је навела и да су холандске власти задужене за безбедност притвореника уколико су они изван Притворске јединице УН и да оне из безбедносних разлога, примењују стоге протоколе за контактирање са притвореним лицима у таквом окружењу.

"То је разлог зашто се локација на којој се притворено лице налази држи у тајности и приступ њему је строго ограничен", истакла је портпролка Хашког трибунала.

Српска радикална странка саопштила је раније данас да је затражила од Хашког трибунала да обавести јавност о здравственом стању Шешеља и да му омогући разговор с породицом. Радикали су навели да је Шешељево здравствено стање лоше и да му је живот угрожен.

Извор: http://gorandavidovic.com/forum/showthread.php?t=1306&page=7
-----------------------------------------------------------------------------

Ево шта је Шешељ изјавио у разговору са супругом Јадранком...

"Налазим се у болници у Лајдену, радили су ми хируршку интервенцију на срцу и још увек сам слаб. Рекли су ми да су у петак увече када ми је позлило морали да ме реанимирају"...
рекао је Председник СРС Проф др Војислав Шешељ у кратком телефонском разговору са супругом Јадранком.
Сачувана
Странице: [1] 2 3 ... 5   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!