Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Спашавајући Грачаницу - спашавамо себе (ПРОТЕСТИ из дана у дан)
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 30, 2020, 11:12:06


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1] 2 3 4   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Спашавајући Грачаницу - спашавамо себе (ПРОТЕСТИ из дана у дан)  (Прочитано 54267 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« послато: Септембар 16, 2012, 09:59:40 »

Спашавајући Грачаницу - спашавамо себе


Цитат
Призори библијског потопа могли би ускоро да постану стварност, уз помоћ људске похлепе и градитељских лудила. Један такав потоп могао би задесити и Ваљево и околину, не буде ли неко хитно спречио деценијама спреману заверу против живота десетине хиљада људи и територије која је одувек важила за само срце СрбијеМанастир Ваљевска Грачаница би се нашао на дну акумулационог језера


У сред Србије, у околини Ваљева, све је спремно за сусрет са Страшним судом! Након тридесетак година, један подмукли план о изградњи акумулационог језера надомак овог града у централној Србији могао би да збрише са лица земље и Ваљево и читаву ваљевску регију…

Драма која би сваку другу државу потресла из темеља, потпуно је непозната овдашњој  јавности, мада је, како тврде озбиљни стручњаци, неизбежни помор овог дела земље и њеног становништва, већ на видику.

Све је почело још давне 1988. године, у време највеће социјалистичке декаденције, кад је то, никоме потребно, акумулационо језеро са браном, под загонетним именом Стубо-Ровни,  добило своју "пројектну форму" од стране фирме "Енергопројект" из Београда и то под претећом ознаком: "Војна тајна"!

Јавност је ипак, упркос најстроже чуваним документима, некако сазнала да та будућа брана "Ровни" спада у објекте угрожености прве категорије и да представља велику потенцијалну опасност за низводни речни потез од могућег преливања и рушења! Такође, претећим тоном, у до тада још нереализованом пројекту, пише: "…услед пролома бране Ровни доћи ће до потпуног уништења пута, кућа и свега осталог што се буде нашло на удару таласа, због његове велике рушилачке моћи, брзине и висине, тако да евакуација становништва уопште неће бити могућа, јер би за могућу евакуацију било неопходно само 13 минута…." те да по одликама "ова брана спада у објекте Прве категорије угрожености", због чега "представља велику потенцијалну опасност за низводни речни потез, са становишта могућег преливања или рушења", те да би се под водом могле наћи "обрадиве површине, привредни објекти, путеви, железничка пруга…".

Максимална зона плављења обухватила би речни потез од ушћа Обнице до сужења у зони Пећине где се налази велики број стамбених и индустријских објеката, градско језгро Ваљева са ширином од 1200 метара, да би максимални ниво воде могао да се јави 30,5 минута после пуцања бране при чему би под водом остало подручје града до 195,54 метара надморске висине. Животи практично свих становника у кругу око 20 кмилометара низводно од бране, у насељима захваћених таласом опасности, јер се због краткоће времена појаве чела таласа не постоји могућност евакуације.

Језа испод ЈЕЗЕРА

Из неког необјашњивог разлога никада до данас нису урађена сеизмолошка испитивања на локацији будуће бране! Научно је доказано да су издробљене гранитне стене показатељ да се на неком тлу налази жариште будућих земљотреса, јер се гранит дроби од подземних померања. Усред саме бране налази се огромно брдо од дробљивих гранитних стена, од кога су Ваљевци деценијама узимали такозвани тампон за насипање путева.

Наиме, брана се налази у близини жаришне зоне сударања огромних тектонских плоча Вардарске и Јадарске где се очекују епицентри будућих земљотреса. Народ овога краја, са страхом се сећа земљотреса у Мионици 1988. године, од чијих последица се није залечио до данашњих дана…

У научној студији о сезмолошкој неоправданости градње бране Ровни, коју је радила група аутора са Геолошког института Србије стоји да у ваљевском крају постоји  активан сеизмолошки разлом.

На овом месту треба подсетити да је у време започињања радова на брани Ровни  један човек одлучно одбио да се сагласи са овим „пројектом“. Био је то тадашњи експерт института Јарослав Черни из Београда, професор Јован Перић.

"Протомајстори" надолазеће невоље, потражили су друга имена од науке које би подржала овај сулуди наум…

Радови су започети без, у то време законом обавезујуће, ревизије за велике пројекте, а од тада до данас многи закони су заобиђени да би временом постало јасно да је хидро-систем Ровни  много мање експертски, а много више политички пројекат, што ће се касније показати као проблем са несагледивим последицама. У том светлу треба тумачити и чињеницу да до данас није урађена Студија изводљивости и процене утицаја на животну средину.

Ипак, упркос свему, овај мрачни пројекат на реци Јабланици код Ваљева, ускоро ће постати активна општа опасност, равна вулкану. Наиме, пуњење језера најављено је за јесен, ове катаклизмичке, 2012. године!

Сам пројекат данас више нико и не помиње, а инвеститори свом снагом бране брану Ровни, док ЈП Колубара и Хидротехника изјављују да  законски обавезна студија " Процена утицаја бране на животну средину" никада није ни урађена, а у свему се не оглашава ни Министарство културе као управни надзорник заштићеног споменика културе Ваљевска Грачаница.Дубина потопа

Хидролошке и геолошке карактеристике тла, за хидро акумулацију Ровни са максималном котом акумулације од 364 метара надморске висине је таква, тврде стручњаци, да су велики изгледи да може доћи до еколошке катастрофе. Јер уколико хидроакумулација Ровни премаши коту 333, барска вода ће загадити огромне ресурсе подземних вода за пиће. Професори са Рударско – геолошког факултета, те Геолошког института, у више наврата су упозоравали на неопходност рада на независној Студији изводљивости.

Првобитни провизоријум од про­је­кта ре­ги­о­нал­ног во­до­снаб­де­ва­ња, те­ме­љио се на про­це­ни да ће цео ре­ги­он има­ти 700.000 ста­нов­ни­ка, а са­мо Ва­ље­во 200.000 ста­нов­ни­ка. Да­нас, Ва­ље­во има је­два 90.000 ста­нов­ни­ка, це­ла ре­ги­ја је­два 200.000, а у ме­ђу­вре­ме­ну, сви гра­до­ви за ко­је је би­ло пред­ви­ђе­но да се снаб­де­ва­ју из ове аку­му­ла­ци­је, ре­ши­ли су про­блем свог во­до­снаб­де­ва­ња. Ми­о­ни­ца има чак три фа­бри­ке за фла­ши­ра­ње во­дом.  Секција геолога ваљевске канцеларије Инжењерске коморе Србије сматра да ће ова будућа "највећа вештачка бара" у западној Србији загадити подземне воде.
- У будуће акумулационо језеро сливаће се муљ, лишће и метали из пестицида и вештачких ђубрива, тако да је употребљивост такве воде крајње дискутабилна. Таква вода из језера ће кроз кречњак загадити подземне воде и врела Градац и Пакље која Ваљево снабдевају најквалитетнијом водом у Србији. Ваљевци морају бити свесни да добијају потенцијалну хидрогеолошку бомбу над главом јер нису урађене ни анализе утицаја акумулације на сеизмичност и микроклиматске односе – упозорава геолог Драган Петровић.

Цитат
Геолози су апеловали на републичке и локалне власти да пуњење акумулације зауставе до висине од 35 метара како би се спречило мешање барске и изворске воде и од потапања заштитила црква Грачаница.

Како се наводи у независним студијама Ваљево има нескоришћене ресурсе питке воде за још неколико Ваљева. Ни Пакаљска врела ни вода уз Градачких врела нису сакупљене, а Ваљево још лежи над највећим подземним језерима питке воде Лелићког карста. Изнад манастира Грачаница, у кањону Сушице налазе се кречњачки подземни понори, јаме и порозно тло, те реке понорице, а који су подземним токовима повезани са изворима реке Градац, врелом у Пакљама и свим подземним језерима на којима почива Ваљево. Вода из акумулације Ровни , загађена не само хемикалијама са њима, већ и тешким металима из напуштених околних рудника трајно би уништала ова блага.


Армагедон

Након тридесетак година, пројекат који би слободно могао да носи име Армагедон, јер овде само што се није десио, ушао је у завршну фазу. И док над земљом трају радови на финализацији овог чудовишног пројекта, на истом месту, али под земљом, већ годинама траје један тектонски процес који изазива повремене земљотресе (онај највећи се тек очекује)…

У таквим околностима, овај мрачни наум добија све потребне претпоставке за катастрофу која неће бити само еколошка. Изградњу овог Зла савршених пропорција, позиционираног нимало случајно у сред централне Србије, у близини Ваљева, помогли су фондови Европске уније.

Ништа тако не симболизује унутрашње и спољно разарање ове намучене и заробљене земље, као што то чини овај пакт са ђаволом који су направили "ваљевски инвеститори", заправо, група опасних штеточина из Јавног предузећа Колубара-Ровни…

Свакодневно раскопавање око Грачанице

Цитат
ВЕРНИЦИ, ИСТИНА И ПРЕДАЊА

Невероватно звучи, али последњу линију одбране од сасвим могућег страдања на хиљаде људи у самом Ваљеву и околини, чини мала група православних верника која је одлучила да одбрани манастир Ваљевска Грачаница.

Кад су пре више од тридесет година направљени  први планови за изградњу некаквог акумулационог језера, у близини манастира, и то на такозваној коти од 333 метра, многи су кажу, не без разлога, у овоме видели и сатанистичку симболику!

Ко је, уствари, био творац ове идеје, и зашто она опстајава више од тридесет година?

Верници кажу да је Завод за заштиту Споменика Ваљева "подигао руке на Светињу Божију" за коју постоје веома озбиљне индиције да се ради о једном од два најстарија хришћанска храма у земљи Србији, а народно предање везује и стрица Светог Саве за изградњу храма на старим темељима ранохришћанске цркве.

Једно од овдашњих предања каже да су три брата Немањића сазидали три цркве: Јовањску, Грачаничку и Пустињску. Па када су браћа дошла, да виде чија је црква најлепша, задивили су се лепоти цркве Пустињске, и старија браћа рекоше млађем брату: Лепа ли је, пуста ти остала. Због тога се, како каже то предање и ова црква прозвала Пустиња. Судњи дан предвиђа да ће и та Пустиња бити потопљена.Зар сама чињеница, питају верници, да је свети Николај српски крштен у Ваљевској Грачаници није довољан разлог да се реагује! Зар велика чуда, која су записана још 1925. године, нису довољна да се стане  у одбрану ове велике Светиње?! Зар чуда која су се дешавала и у ближој прошлости, нису довољна да Црква одлучно стане у заштиту ове Светиње?

Опомињући да је реч о великој светињи која води порекло из немањићког периода, епископ ваљевски Милутин написао је својевремено једно јавно писмо апелујући да је "…у времену данашњем, кад као држава тражимо прикључење Европској Унији,  где се придаје велики значај културно- историјским вредностима и знаменитостима, необјашњив и неопростив грех је овако, злосутно, уништавање животне средине, ремећење еколошке равнотеже, и угрожавање светиња и светилишта која постоји вековима, и која су одавно под заштитом државе као културно- историјски споменици…"


"Ако смо кадри да чујемо глас Неба и глас народа, и ако природу волимо, учинимо све да се заустави катастрофа коју ћемо као неодговорни људи својим немаром и небригом изазвати. Молимо Вас, учините све да неодмереним одлукама и потезима, неправедно и себично не отмемо и  не упропастимо светиње, земљу, воду и од Бога створену лепоту природе будућим нараштајима, који ће се , ако Бог да, родити и живети после нас, али на развалинама, пустоши и мртвилу које би им тако оставили."

АНТОНИЈЕ ПРОТИВ НЕЧАСТИВОГ

У последње време и директори Јавног предузећа које изводи радове неће да дођу у овај крај. Чудне ствари се дешавају, многи од њих су помрли под разним околностима. Небеске силе раде свој посао, док оне грешне, земаљске страсти, никако да се зауставе пред опсенарском идејом да је зид акумулационе бране, важнији од самог живота.

Верници се питају, може ли се за "истраживање" добити "благослов", мада знају да су се неколики радници археолошког Завода поразбољевали кад су 1987. године однели кости 170 покојника из Грачанице  – па их потом, разболевши се, у страху поново вратили… када је један радник њихов потом извршио самоубиство… када је ментално оболео младић који је у име Завода-Ваљево "само" обијао малтер са Олтара Грачанице 2002…


Обијање малтера од стране Завода-Ваљево 2002.г

када је један од њихових прекопавача Грачаничког гробља из 2011. покушао самоубиство… и, када су и свештеници 80-их година почели, мало – по мало, пристајати на "премештање" Грачанице…

"…Намах, поп колима прегази свог старог црквењака код Грачанице, зато, тадашњи Владика Јован и не хтеде ништа  надаље са "Колубаром" да потписује …"

Почивши епископ Свети Николај Велимировић, ако све ово гледа, сигурно зна шта треба да учини.


Дело истинољубаца - омалтерисан зид


Но невоље и даље трају. Успаниченим верницима успротивила се хладнокрвна и доследна политика силе. На путу за манастир полиција зауставља дрвосече, легитимише демонстранте, док чувени монах Антоније са Косова, вршећи "егзорцир над нечистом силом" мацолом руши два од четири стуба будуће кућице за видео-надзор овог "ђавољег градилишта".
Ово беше још један у низу протеста пошто пре неколико година није уважена петиција са 7.000 потписа против измештања ваљевске Грачанице Чланови Удружења грађана Грачаница тада су поручили да ће својим телима спречити измештање цркве.

Ово, кажу, већ предуго траје, а борба је неизвесна. Ваљевска Грачаница није сама, али, њене невоље су и на земљи (акумулационо језеро) и под земљом (тектонски поремећаји и могући земљотреси). Време је да се умеша и Сектор за ванредне ситуације МУПа Србије, пре него што буде касно.

Цитат
Антрфиле:  Улога "Светске Банке"

У част отпора становника Манибели и других места у долини Индијске реке Нармада, 1994 г. донета је "Манибели декларација" – "позив на мораторијум финансирања великих брана финансираних од стране "Светске Банке"..". Фрапантан је податак садржан у тој декларацији да је од 1948 г. "Светска Банка" финансирала пројекте више од 500 брана, у 92 земље света, због којих је насилно расељено 10. милиона људи. Преглед који је радила сама "Светска Банка" садржи признање да: "већина жена, мушкараца и деце, деложираних пројектима финансирања ове банке, никада нису остварили пређашње услове живљења". Као по матрици изградњу готово свих брана прати, како стоји у Манибели декларацији, изостанак извештаја о финансирању пројекта, примарни добитници уговора за велике бране, консултанти, уговарачи и произвођачи у донаторским земљама, те, чињеница, да је Светска Банка прекршила људска права толеришући хапшења, силовања и, чак, пуцања на мирољубиве демонстранте…


(Наташа Јовановић)Цитат
СРЕДА, 12. септембар 2012. год.
РАДНИЦИ ЗАВОДА СУ УПРАВО УШЛИ У УНУТРАШЊОСТ ЦРКВЕ ГРАЧАНИЦЕ И МАЦОЛАМА ЛУПАЈУ БЕТОН, КОЈИ НАМЕРАВАЈУ ПОТКОПАВАТИ. ОХОЛОСТ И БОГОБОРСТВО СЕ НАСТАВЉА. НА ШТА ЋЕ ТО ИЗАЋИ – ВИДЕЋЕМО !!!!!


Цитат
МОНАХ АНТОНИЈЕ ПОНОВО, БЕЗ ИКАКВОГ ОПРАВДАНОГ РАЗЛОГА, БРУТАЛНО УБАЧЕН У ПОЛИЦИЈСКО ВОЗИЛО, И ОДВЕДЕН У ПОЛИЦИЈСКУ СТАНИЦУ – ИЗРЕЧЕНА МУ КАЗНА ЗАБРАНЕ ПРИЛАСКА МАНАСТИРУ ГРАЧАНИЦА ДО 20.9.2012 !!!

"Црни дане а црња судбино, о, кукавно србство угашено!"


Цитат
Ширите даноноћно истину о Грачаници по интернету, скупљајте адресе родољубивих Срба како би им експресно могли послати поруке које ћемо (ОВДЕ на овом сајту, кликни,)објављивати наредних дана. Бодрите ближње да наредних дана чешће прате овај сајт!

Нема спавања јер још се није потпуно смрачило!

Страх је одлика незнабожаца а не Хришћанина, маловерје је одлика човекоугодника а не Верника, духовна лењост је одлика самољубца а не Богољубца, зато, иако често јесмо такви, не мојмо бар бити константно!

Шаљите ово даље!

Живи у Христу нам свагда били!

ИстиноЉубље свима Вама!<a href="http://www.youtube.com/watch?v=55ZZxRQSK3k" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=55ZZxRQSK3k</a>


« Последња измена: Март 13, 2014, 22:32:02 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #1 послато: Новембар 25, 2012, 02:55:24 »

СУМЊА ДА ЈЕ У ПИТАЊУ РАДИЈАЦИЈА
Рашчињени монах тражи на зајам Гајгеров бројач!


Рашчињени монах СПЦ, Антоније Давидовић преко једног интернет сајта који се бави православљем, затражио је на зајам апарат за мерење радијације, Гајгер-Милеров бројач. Ову справу Давидовић је затражио како би са становништвом измерио радијацију на једном делу планиране акумулације воде за пиће "Ровни".


Давидовић тражи Гајгеров бројач на зајам | Фото: Горан Срданов


- Молим сву браћу и сестре да се потруде да, што пре, сазнају како и где се може наћи стручан човек са апаратом за мерење радијацијем, Гајгер-Милеровим бројачем. Ако ли неко познаје некога у војсци (која га има у свим касарнама), или међу научницима, или неко апарат поседује приватно (нпр. на западу то имају многа приватна домаћинства за мерење радијације свога окружења). Потребно нам је само једнократно, само да измеримо радијацију на једном делу планиране акумулације воде за пиће "Ровни" на коју околно становништво чињенично сумња. Како месецима већ безуспешно трагамо за овим, са надом на Бога, принуђени смо и овако јавно упитати све Вас - пише на интернет сајту на коме је још остављен телефонски број рашчињеног монаха Антонија Давидовића, како би га људи добре воље могли контактирати.

Подсећамо да је исти рашчињени монах средином ове године ухапшен у Ваљеву јер је својим аутомобилом насрнуо на полицајце и раднике на једном градилишту.


Гајгер Милеров бројач | Фото: Весна Лалић

Он је својим аутомобилом насрнуо на раднике и полицајце, па су кривичне пријаве поднете због угрожавања сигурности радника и због напад на службено лице у обављању послова безбедности. Истражни судија Основног суда у Ваљеву му је после саслушања одредио притвор до месец дана.

Давидовић је месец дана пре тог напада, после сличног инцидента, порушио два стуба будуће мерне станице и осматрачког центра на брани Ровни и причинио штету од око 800.000 динара, а полиција је тада обавила увиђај.

У септембру прошле године група грађана, коју предводи Давидовић, а која себе назива "стражари грачанички", напала је београдске и ваљевске археологе, који су истраживали старост цркве, а потом су њене зидове омалтерисали и ексхумиране гробове у црквеној порти затрпали.


Спор верника и државе о судбини ваљевске Грачанице, цркве Светог архангела Михаила из 16. века, траје годинама због тога што би та богомоља требало да буде потопљена водом будућег вештачког језера Ровни на реци Јабланици.

Радови на брани Ровни трају 25 година, а благослов за изградњу нове цркве, на Ракића брду у Тубравићу, која је и изграђена, дали су епископи Јован (Велимировић) и Лаврентије (Трифуновић) док су били на челу тадашње Шабачко-ваљевске епархије.


Владика ваљевски Милутин (Кнежевић) огласио се тада поводом прошлогодишњих инцидената саопштењем да Ваљевска епархија СПЦ и он не подржавају протесте у Грачаници али и апелом да надлежни пронађу решење и пуњење бране зауставе на коти нижој од планиране како би се спречило потапање Грачанице.

Драгану Давидовићу је монашки чин одузет одлуком надлежних црквено-судских органа СПЦ због пружања подршке бившем владики Артемију (Радосављевићу) и учешћу у инцидентима који су се тим поводом дешавали у Грачаници на Косову и Метохији и пред Патријаршијом СПЦ у Београду.

(Екипа Ало)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #2 послато: Март 13, 2014, 22:30:45 »

Хидромафија са бране упала данас у порту Грачаничку, разорила и однела надгробне споменике


Ваљево – Банда са бране Ровни, не само да не дође на трибину иако су уљудно позвани и они и сви из републичких власти и медија – већ, баш данас, мучки нападе багерима на гробље око Светиње Грачанице знајући да смо заузети припремама трибине. Овакве лудаке, стварно, свет није досад видео…

Почупали су на брзину древне споменике око Грачанице и однели на локацију где су направили споју пустолну задужбину, а око Грачанице развукли црвене траке и багером дотерали тешке бетонске потпорне оградне блокове и написали да је Улаз у зону радова забрањен без посебне дозволе власника – у потпису проклето предузеће – ЈП Колубара Ровни, и печат фирме приде…

Уместо на трибину о брани Ровни – хидромафија са бране упала данас у порту Грачаничку, разорила и однела надгробне споменике, а манастир оградила бетонским блоковима са натписима – Забрањен улаз без дозволе власника!!!!??

Припремајући дуго чекану научну трибину са водећом елитом Србских хидрогеолога, поделисмо 22. хиљаде летака у Ваљеву, летака који сами по себи укратко све говоре о гажењу Грачанице и трајном загађењу еколошки заштићене реке Градац и обилног врела Пакље. Позвали смо све могуће надлежне институције, и републичке и ваљевске. Добијали смо уверавања да ће сви стручњаци који бране брану Ровни, а који сви имају преко 80 година доћи и сучелити своја мишљења са светски познатим научницима предавачима о погубним последицама Ровни…

Можда смо и помишљали, из искуства да њихови стручњаци неће доћи јер је истина и струка на нашој страни, али да ће се десити то да на дан овако величанствене трибине, не само што не дођу ни њихови "стручњаци" ни медији, већ да још и нападну данас на гробље Грачаничко и ограде је и прогласе својим власништвом, е, то се само сатана могао надати.

На трибини, докторски презентована истина о величини Светости мученице Грачанице и погубним последицама бране Ровни, 500 присутног народа, саборност и поштовање и духовника и науке и народа… Надам се да ћемо за два дана имати опширнији извештај или видео са овог историјског духовно – научног предавања. Богом свако добро!

(ФСК)


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=8Ogc2p9T1Cc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=8Ogc2p9T1Cc</a><a href="http://www.youtube.com/watch?v=54wjlnqJplo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=54wjlnqJplo</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #3 послато: Март 13, 2014, 23:15:49 »

Цитат
Невероватно звучи, али последњу линију одбране од сасвим могућег страдања на хиљаде људи у самом Ваљеву и околини, чини мала група православних верника која је одлучила да одбрани манастир Ваљевска Грачаница.
Где су остали Срби? ШТА СЕ ТО ДЕШАВА СА НАШИМ НАРОДОМ?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #4 послато: Јул 05, 2014, 06:18:42 »

Одборници Ваљева гласали за рушење објеката манастира Грачанице !?

Одборници Ваљева листом гласали против да се рушење конака манастира заустави а пројекат бране Ровни ревидира сходно друштвено корисним потребама!!?!!Никада није било веће потребе да народ свакодневно долази у своју уништавану Светињу Грачаницу. Монаси Серафим и Сергије, који су све домаће животиње јуче иселили, данас су се вратили да покупе и још неке ствари из покућства (два комбија, трактор и двоје кола).

Јутрос смо се запрепастили затекавши некога ко је почео да скида олуке са конака манастира мислећи да су они из ЈП Колубаре-Ровни и Хидротехнике већ почели да руше конаке (пошто су се монаси синоћ иселили и први пут нису ноћили у манастиру). Дрва испод стреха су била већ однешена, само нас је мало збуњивала сателитска антена која је остала као знак да нису још све ствари одселили. Међутим, пошто смо журили на традиционални протест испред скупштине Ваљева, само смо им сакрили мердевине и отишли (мердевине ћемо вратити тек када се уверимо да ће их на добро користити). Ни слутили нисмо да су монаси почели скидати и олуке са конака – олуке који су вероватно у време њихове страховладе уграђени…
Од те строге побожности остали су само још натписи да се у монашке просторије не сме без благослова, скривена камера уграђена под кровом, и чекић одбеглог скидача олука…Потом, продужили смо и данас, као и увек у току заседања скупштине Ваљева, на протест у центру града (било око 50 људи).
Монах-немонах Антоније је опет писмено захтевао обраћање одборницима (тај говор је после чисто прочитан окупљеном народу)– али је одбијен јер је 20 гласало за дозволу а осталих 31 одборник – за забрану. Одборник Љубомир Брадић, кога смо молили да помогне да се не руше манастирски објекти, се као лав борио и захтевао да скупштина, као власна, изгласа одлуку да се рушење манастира обустави и да се новац за ову годину искористи за оспособљавање бране Ровни само за заштиту од поплава – за овај предлог гласало је само ДВА одборника скупштине Ваљева. Страшно је и помислити шта нас наредних дана и месеци чека са овако бездушном и богоборном влашћу која се не стиди ни Бога ни људи.

Потом смо поново потрчали пред Грачаницу страхујући шта ћемо тамо затећи ако су ови са бране Ровни пристигли, мада смо били у недоумици зато што су почетак радова најавили тек за почетак наредне недеље… Кад тамо черупање манастира се наставило од монашких избеглица који нису покупили све што су желели…Мењаше се и товарише транспортна возила као на траци, а трактор нам даде одговор где се запутише они поскидани олуци…и опет остаде сателитска антена, дакле, незајажљиво опустошење манастира ће се наставити, вероватно и сутра, и сутра…
Локални свештеник из Поћуте им је био на услузи уз још пар људи.  а на крају се предвече сви покупише и одоше, симболично закључавши испражњене просторије и улазну капијицу…


Свештенослужење ће бити сваким празником јер се владика задовољио тиме да "власници" Грачанице из ЈП Колубаре-Ровни не "конзервирају" Цркву блатом и шодером(и то су му обећали само на реч, а сада мењају тог директора који му је то обећао) – затрпавши је, али им је заузврат препустио рушењу конаке и преостало гробље.


Међутим, пре тога, предвече када се све смирило, и ми смо исказали своје скромно мишљење, мишљење опомене…
У свој овој муци неко се од нас нашалио – "па нас само рат може да избави а рат ће ускоро јер ово наше писање је као писање на почетку филма Лепа села лепо горе"


Ево, куцкамо Вам ово испред Грачанице и са тугом гледамо безбрижно и раздрагано исељавање – као да се ништа неуобичајено не дешава… Овде једино можемо приметити да ово исељавање тешко пада једино ћутљивом јеромонаху Сергију…


Од данас ћемо гледати да будемо на 24-часовној стражи код Грачанице, молимо Вас дођите у посете Светињи што чешће, ко може помоћи својим чешћим доласком Светињи, причинио би свима велику радост.

Молимо Вас ширите ове вести што год више можете и дању и ноћу, а ми ћемо се довијати овде како Бог да и чекати Божију и Ваших будућих долазака помоћ.


Ко може да дође на стражарење нека се снађе и дође па ћемо се заједнички овде братски испомагати… више Вас позивати нећемо, да не испадне да Вас на то наговарамо или вам то намећемо.

Богом ходили и до Грачанице све више добровољно добродили!


(ИстиноЉубље свима Вама!)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #5 послато: Август 24, 2014, 08:41:59 »

Државна банда са бране Ровни и полиције  исекли струју Светињи ГрачанициДва дана је верни народ имао дојаве да ће доћи у Грачаницу да исеку струју као последњи знак људског настањења а пред рушење манастирских конака у склопу насилне изградње (почели још 1986.г.) погубне бране Стубо-Ровнизнад града Ваљева. Пошто се верни народ у та два дана окупио, за сваки случај, у броју од 25 људи, они су сачекали да нам опадне пажња и трећег дана када је било само 5. људи, један дечак и три жене, два пуна џипа полиције је на препад, уз заглушујућу буку багера као логистичку подршку изненађења, су упала у манастир и направила шпалир радницима ел. дистрибуције који су немањићкој Светињи исекли струју иако Богослужења има сваке недеље и празника(9:00 час). Зато нисмо били у могућности да снимимо како треба све ово, али бар послушајте ову срамоту целе Србије на као аудио снимак. Ми настављамо да стражаримо код наше чудотворне Светиње у шатору, владика Милутин је из страха иселио монахе из Грачанице, дрвосече и багери уништавају све унаоколо порте манастира спремајући се да потом уђу и у њу ради рушења. Молимо Вас ширите истину о проклетој и погубној брани Стубо-Ровни где год и кад год можете, јер сва србска здрава духовност и наука стоје насупрот тог геноцидног пројекта који би уништио и Светињу Архангела Михаила Грачаницу и све национално благо изворских вода Ваљева…
После два дана лажних дојава да ће дођи полиција са радницима ел. дистрибуције да искључе струју у Светињи Грачаници, тек данас када се нисмо баш надали и кад нас је било шесторо људи и три жене, банули су на препад у Светињу Арханђела Михаила. Јуче су требали да дођу али је народа на стражи овде било око 25. па би се јуче деранжирали са бар још неколико џипова и комбија са полицајцима, овако све покушавају да представе рутинским…

Под командом Момчила Глигоријевића група полицајаца са два џипа је дрско упала у порту манастира Грачанице и, са два електричара из дистрибуције се упутила право на терасу конака ка струјомеру где је седело нас деветоро верника-стражара. Дрско су направили шпалир и нису се освртали ни најмање на речи монаха-немонаха Антонија који их је опомињао да не гасе светло у Светињи јер је то чин етапе рушења Светиње које следи, да струја треба и за Богослужење и за народ када долази на недељне Литургије… Померили Антонија који је тражио разговор и оградили раднике дистрибуције око струјомера где су Светињи искључили струју ради наставка радова на уништавању дрвећа унаоколо и рушењу манастирских конака. М-нм Антоније је десетак минута непрестано причао о величини Светиње и погубности овог недела које су Јој данас причинили у склопу свог рушилачког плана. Нико од њих није реч проговарао… Само је командир Глигоријевић наредио да нас све попишу "како би знао ко је овде био"– иако за то од нас није имао повода, али шлихтање и јурење чинова је прече од Светиња Божијих, зар не, г. Глигоријевићу… Тако нас Глигоријевић и на папиру стави насупрот ове бандитске државе – и пред Богом и пред људима. Тек после обављеног недела командир Глигоријевић је покушао, као, да буде љубазан уз речи: "Неће ваљда ово да руше, ваљда ће се пре тога нешто десити"… иако одавно тачно зна све планиране богоборачке акције бране Ровни. Антоније му је додао да идући пут када дођу да руше нека поведу јаче снаге јер им ми то са овом вером и овим разумом нећемо дозволити…

Да буде још смешније и жалосније, иста ова банда је пресрела на улици једнога од синова војводе Момчила Грковића после једног сата у манастиру и дрско га питала где си ти био пре три сата. Момак је одговорио да је био кући, али полицајцима се „причинило“ да су га видели код Грачанице а да им је умакао из тефтера… То је савесна држава, држава која се савесно труди да угоди Ђаволу!?

Са обзиром на народну немаштину, на лажи преко медија, на плашљивост, маловерје… Ни они најодлучнији у одбрани Светиње нису могли овде сваки дан у великом броју доћи, јер супротна страна никад овде не напада када нас има много… већ лукаво чекају вести од радника са проклете бране Ровни када нас је мање…

Тако да је наш планирани циљ и са оволико људства испуњен, наш планирани циљ је ширење истине о Државном Голијату који распиње Грачаничког Давида, а Голијат се и данас препознао јер је био приморан и у светињу упадне на превару и у својој препознатљивој државној одори полиције.

Масонска држава са својом полицијом ти затире чудотворне Светиње у сред Србије – чисто, Народе да будеш информисан…

Потом, оде полиција, а други део ове организоване масонске криминалне организације која је окупирала народ овај, онај са бране Ровни и хидротехнике, уз заглушујућу буку багера и дрвосеча, ево, наставља да уништава оно мало природе што је остало око саме порте Светиње Грачанице…

Ћераћемо се још, док Свети Арханђео међу нама не пресуди…

Браћо, немојте се плашити ових који данас јесу а сутра не, већ се плашите само одговорности да сте се крштењем пријавили у војску Христову а да нисте (до сада) били на бојишту на које сте позвани, на бојишту пред Светињама Божијим. Зато, буђење савести и вере нека се од сада покрене и да се, ако Бог да видимо на скором великом народном протесту улицама Ваљева о коме ћемо Вас обавестити ускоро. Ако немате средстава да дођете овде многи – видимо се у центру Ваљева пред одајама рушитеља Грачанице. Амин, Боже дај и благослови сваки корак наш Верним Небесним Војсковођом Твојим – Светим Арханђелом Михаилом!!!


Данас се око манастира, дакле, чују само дрвосече које уништавају природу која је преостала око саме порте манастира Грачанице.Струја је државна и нека је узму, али конаци и порта Светог манастира ће се другачије бранити.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ZYeaIPYpzvU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ZYeaIPYpzvU</a>


(Пише: монах-немонах Антоније Давидовић)


***


Ова природа је заиста прави Рај на земљи и зато не чуди ЗАШТО неко жели да уништи и овај део божанске Србије и да потопи манастир ГрачаницуСачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #6 послато: Септембар 06, 2014, 04:34:25 »

За Изворе и Светињу Грачаницу, сви у Ваљево из свих градова Србије ко год може – сад или никад…


Ово је текст летка који смо ових дана поделили народу Ваљева:


Протестни  марш  народа  улицама  Ваљева

+ НАРОДЕ, ИДЕМО НА УЛИЦУ +

+ ЗА  НАШЕ ИЗВОРЕ И ГРАЧАНИЦУ +


Окупљање у уторак, 9. септ.2014, у  17:00 часова на Градском тргу код општине, па, краће обраћање говорника и протестни марш народа улицама  града у циљу хитне, научно оправдане, ревизије постојећег решења пројекта бране Ровни . Такође, и подршка даљем садашњем стражарењу народа  у шатору код Грачанице а у одбрану Светиње и извора Ваљева од багера мафије чији је циљ лична корист већ пуних  28 год.


Сва врхунска истинољубива наука сведочи да је ова брана корисна само за заштиту од поплава (стога, треба хитно зауставити садашње рушилачке "санитарне радове" и прећи на уградњу затварача против поплава);  брана се може и пунити, без штете по изворе, – али до испод манастира Грачанице. А они који баш инсистирају на мегаломанском и штетном пуњењу бране у макс. капацитету – нека, народу на здравље, прво заштите уски критични кањон Сушице мањом контра- браном (тзв. загатом). Пројекат тог "загата" безаконо је занемарен иако се, чак, налази и у самом склопу пројекта бране Ровни!? Ако би се максимално пунила, ова брана од само 30. година  рока трајања, сем манастира Грачанице, би трајно погубила и загадила – и Градац, и Пакље, и све богате подземне издани изворских вода ваљевског краја које имају подземне везе са акумулацијом устајале и, временом све загађеније, воде са бране `Ровни` (брана је изнад извора!?) а која је, као ђевђир, водопропусна баш почев од, планираног за рушење и потапање, ман. Грачанице, па навише.

Неких критичних дефицита у водоснабдевању региона данас – нема, јер су све општине здравим решењима решили питање водоснабдевања изворским водама, плус –  са могућношћу даљег јефтиног повећања својих капацитета. Дакле, има времена за сталожено расуђивање и заустављање рушења манастира: … И  за изградњу контра бране; … И за замену трулих градских цевоводних мрежа које сада имају рекордне губитке питке воде (преко 60%).

Ужичке отровне алге које су актуелни  нерешив проблем целе ове године, али и поплава која је разорила тек укопани цевовод са бране кроз Ваљево – саме по себи сведоче да је једина корисна функција бране `Ровни` заштита од поплава и опомена да нас још и горе овде чека ако не послушамо глас елитне науке који већ деценијама апелује за ревизијом оваквог решења пројекта  `Ровни`.

Саборним ходом, симболично ћемо обићи све значајне нарочито одговорне институције (Општину, Суд, ЈП Колубару – Ровни) које су могле и морале и мораће помоћи да се спасемо од овакве претеће духовне и еколошке катастрофе.


(Православни Кризни Штаб)


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #7 послато: Октобар 07, 2014, 01:39:52 »

Нова спорења у Ваљеву због бране и акумулације "Ровни"


Ваљево је поново "разапето" због бране и акумулације "Ровни". Власти хитно траже шест милиона евра да се брана заврши и тако спречи понављање катастрофалних мајских поплава, док хидрогеолози и СПЦ сматрају да завршетком бране ваљевски крај очекује загађење питке воде, попут оног у Ужицу.


Поглед на будућу акумулацију: Брана "Ровни"


За градске власти нема двоумљења да "Ровни" треба завршити и да се на "све стране" треба тражити шест милиона евра потребних за завршетак овог хидросистема.

Цитат
Против и Епархија ваљевска

Против завршетка бране је и Епархија ваљевска која, како је саопштио епископ Милутин, тражи да се пуњење будућег вештачког језера заустави на коти 333, где се налази манастир Ваљевска Грачаница, који би у том случају избегао потапање. Пуњење изнад те коте, сматра епископ, "покварило би квалитет воде природних извора Пакље и Градац, захваљујући којима становништво ваљевског краја има најздравију питку воду у Србији".

(Предраг Вујанац)


***
Говор монаха-немонаха Антонија у скупштини Ваљева 26. септембра 2014.г. са конкретним предлогом решења науком најављених погубних последица бране Ровни повише Ваљева…


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=vbky46tQkUA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=vbky46tQkUA</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #8 послато: Јун 06, 2015, 01:42:16 »

Оковали Светињу, још само да је усмрте… Па, гласајте опет за њих, о, роде погубљени!
Код Грачанице мирно, АЛИ, државна банда са бране Ровни пуном паром ради унаоколо на остваривању антинародног пројекта ове погубне вештачке акумулације (немамо могућност фотографисања на терену, јер смо тренутно у кризи).

На самој брани затварају отворе припремајући је за пуњење, а повише Грачанице у кањону праве мост око планираног језера чиме настављају да омађијавају продане сељаке градећи им нове путеве, сељаке који су издали своју немањићку Светињу и окренули се "благодетима"  безбожника из СПС, СНС, ДС… и свих осталих пионира, духовних ученика највећег злочинца над нашим народом у историји - Јосипа Броза Тита – који је на наплату код Бога отишао на данашњи дан, али нам је заметнуо свој безбожнички погани накот који нам и данас са врхова власти, делима својим, проклиње и семе и племе и сву, некада Свету, Отаџбину нашу.

Дакле, свака несрећа која нас убудуће задеси - то је милост која нас спречава у оваквим самоубиственим делима које у мирнодопским условима чинимо…


Зато, ако сте стварно били против овог безбожног дела - ваљда ћете доћи на наш, можда и последњи, Велики протест за спас Грачанице и изворских вода

(уторак, 23.јун.2015.г. у 17. часова у центру Ваљева!, говорници: Влада Димитријевић, о. Жарко Гавриловић и многи други доказани србски родољуби). Да до краја учинимо што смо дужни пред Богом, па да, како доликује, сачекамо и Његову пресуду између нас – и рушитеља Светиња и уништитеља свакога народног добра…


***Тајна сарадња социјалиста и напредњака у Ваљеву на остварењу криминалног пројекта бране "Ровни"

Напокон, данас смо, хвала Богу, добили јасно стање ствари у ваљевским политичким заврзламама, које, иако је страшно, ипак је основа да видимо јасно пропаст која нам се приближава…

Наиме, после иницијативе ваљевског удружења `Победа` да се Манастиру Грачаници прикључи струја, и после дописа ваљевској Скупштини од стране реномираних родољубивих (читај: непоткупљивих) Српских научника са Рударско- геолошког факултета о свим погубним последицама које се неминовно очекују од овако решене бране "Стубо-Ровни"… Бивши истакнути комунистички кадар г. Михаило `Мика` Јокић, који је сада члан СНС (која, иако је, наводно, "опозициона странка"  у Ваљеву) ипак има `Мику` као свог председника скупштине. Међутим, иако смо се временом варали да то само г. Мика Јокић самоиницијативно повремено сарађује са СПС, ипак се ту ради о преливању дубинске сарадње из Владе на локал по свим питањима, и оним чистим, и оним прљавим. Наравно, овде ћемо поменути само "ваљевску кост у грлу"- криминално погубну, насилно наметану- брану "Стубо-Ровни", пројекат који се гради 30 година, а да нема стручни осврт на угрожавање животне средине, тј. уништење свих низводих изворских вода Ваљева, Немањићке Светиње Грачанице, опасност од земљотреса на овом епицентрално трусном подручју, непотребност мегаломанског капацитета воде који и узрокује све наведене последице… Да не помињемо и деценијско партијско поткрадање на брани Ровни, брани која је првобитно била процењена на 18 милиона долара, да би до данас већ било потрошено 90 милиона, а фали им и још 5-6 касније…

Дакле, бандитско-државни пројекат бране „Ровни“ заједно подржавају све странке… Пре свега су Дачић и СПС, који је ову прљаву и незакониту работу (незаконито је још и подигнут ниво за додатних 30 метара) наследио од Нове Демократије, идеолога бране Ровни- Душана Михаиловића. Потом је и Коштуничина Влада помагала овај нестручни малверзацијски пројекат, затим редом фолиранти Тадић и Николић, па, на крају, и "краљ надобудности" А. Вучић. Сви су они упознати са брдом уручених им научних докумената против бране "Ровни", сви су се они охоло оглушавали о речи струке, и подјармљивали интересном систему безбожне Српске хидро-мафије.

У Ваљеву је, неко време, све личило да ваљевски "Напредњаци" искрено иступају против бране "Ровни" подупрти бројним научним студијама и апелима владике Милутина за ревизију исте, како се не би уништила Светиња, и не би уништиле све изворске воде Ваљева. Наравно, то је било све док је на челу СНС био родољубив човек , др Милан -Мита Марковић који је храбро, и без страначких уза, иступао у јавности за одбрану Светиње и изворских вода. Међутим, онда Вучићев кум, Дарко Глишић, председник општине Уб, који је главни у СНС за Колубарски регион, смењује г. Миту Марковића у Ваљеву, и поставља свог послушника, др Слободана Гвозденовића, за локалног вођу "Напредњака". Помислили смо, ‘ајде, биће још и боље јер је др. Гвозденовић истакнуто Црквен човек, који док је био у УГ `Победа`, многоструко се залагао за очување Светиње Грачанице и изворских вода Ваљева од бране Ровни. Нажалост, дебело смо се преварили, а данас поштено и разочарали… Јер, исти тај борац за правду из УГ `Победе`, сада у СНС постаје тајни сарадник СПС и аминује проклети пројекат бране "Ровни", вероватно због страначке директиве (читај: Вучића) из Београда.

Како? Ево, како. Председник скупштине, Мика Јокић, истовремено кадар СНС, а и љубимац СПС, на основу примедби против бране "Ровни", и захтева за заказивањем нове седнице са једином темом о проблему бране "Ровни", театрално најављује да ће та седница бити сигурно заказана… Потом, исти тај председник Мика, сазива одборничке групе и скупљају се потписи одборника, потребно је било 26. од могућих 51, да би се заказала ванредна седника. Резултат?! Потписали само одборници `Победе` и још пар самосталних одборника… Нити је потписао ДС, нити позоришни ЛДП… АЛИ, нити је потписао Мика Јокић, нити ико из СНС, сем наравно савесног господина др Мите Марковића. На данашње питање, пак, председнику "Напредњака", поменутом "Црквеном човеку", др Слободану Гвозденовићу,- зашто СНС не потпише захтев за хитну седницу ваљевске скупштине о проблему бране "Ровни", а на основу захтева научника, јер се спрема блиско рушење манастирске порте и конака Грачанице, као и њено скоро потапање(??), исти, брат наш, др Гвозденовић каже: "Ко си ти да теби кажем што нисмо потписали…?  Сазовите ту седницу, па ћемо и ми доћи… Нисмо ми власт. већ опозиција, питајте СПС…"


Да, то су једини одговори човека који се заветовао за одбрану Грачанице, и сада неће да потпише у име своје СНС странке да се сазове седница Скупштине са некорумпираним србским научницима у Њену заштиту и заштиту питких вода од монструм бране зване "Стубо-Ровни". Шта све Србин данас може да уради за плату и звање, то је да се човек уплаши и најежи. Боже дај нам вере, одлучности, разума и смирења свима…

Зато, ако сте стварно, Ви љубљени читаоци, били искрено за Истину о опасности зване брана "Стубо-Ровни", потврдите то доласком на велики протестни скуп на Градски трг у Ваљеву, у уторак 23. јуна. од 17. часова (Родољубиви говорници: прота Жарко Гавриловић, Влада Димитријевић, Рајко Ђурђевић, еколози, козаци, четници…). Да и душом и телом, до краја, учинимо оно што најмање можемо, да подигнемо свој глас против уништења духовне и биолошке будућности нас и деце наше… Не смете рећи "шта ми ту можемо", већ урадите оно најминималније, и то радите докле год времена има… А БОГУ ЈЕ СВАГДА СВЕ МОГУЋЕ!(ИстиноЉубље свима Вама!)


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #9 послато: Јун 24, 2015, 20:51:18 »

Величанствени протест у Ваљеву против криминалног пуњења бране Ровни
Уочи најављеног криминалног пуњења бране Ровни за овај наредни  јул и август.. Недавног спајања цевовода са бране Ровни са цевоводима изворске воде у Пакљама… Неколико дана пошто су прошле несташице воде у Ваљеву изазване тиме што су три домаћинства у Седларима пробила главни довод изворске воде у Ваљево и довеле до губитака (последњих година, јер то нико није контролисао) од 80 литара по секунди - ти губитци су сада санирани тако да имамо још и више изворске воде која доказује излишност бране Ровни и замене изворске за барску воду…

И поред тога што се сви прљави послови на брани Ровни обавезно припремају услед лета кад су врућине велике а људи на одморима… И поред тога што су нам, као никад до сада локални жбирови и доушници ефикасно по граду скидали плакате најаве овог протеста… Иако смо поделили око 20.000. летака по кућама који упућују народ на једино разумно решење да се будуће отицање ујезерене воде са бране, загађење подземних великих издани изворских вода Ваљева и уништење Светиње Грачанице - реши додатном мањом преградном браном у кањончићу Сушице чије решење постоји у склопу пројекта Ровни… Иако је Епархија ваљевска заказала и седнице Кола српских сестара, као и предавање о дроги баш у време одржавања овог протеста пред само потапање Грачанице и загађење изворских вода који најависмо још пре месец дана…
На наш Богом благословени скуп дошло је више од 300 освешћених родољуба (било је и до 500 али неки нису били до краја али су их смењивали други), од којих је било по неколико кола и из Смедрева, Београда, Обреновца, Новог Сада…Ни једног свештеника из Епархије Ваљевске на протесту одсудне одбране Грачанице и извора, чак је било тужно видети да свештеници иду у контра смеру на "предавање о дроги" - док Литија хришћана за спас Грачанице пролази мимо њих… АЛИ - ту је био наш стари Богом дани нам борац, ретко сјајно светило СПЦ, човек од преко 80 година, право из болесничке постеље - протојереј београдски и свесрбски отац Жарко Гавриловић…Беседе свих говорника су биле Богом надахнуте и потресне тако да их ми ни препричати не умемо, али и кад би их цитирали било би то за нас лење превише писања. Зато вам препоручујемо да обавезно погледате видео који се надамо поставити овде сутра увече или прекосутра.


Овакве говорнике и родољубе био би достојан и милионски скуп људи, али полако, Божијом помоћу множићемо се овде све више и више, и у труду покајања и добродетељи. Православни светоотачки публициста, Богом дани Србима - Влада Димитријевић… Сви ови велики људи дођоше о свом трошку у уснуло Ваљево које успаваше шарене лаже медија и политичара, грех и забава, али и многи свештеници… који се чешљају и додворавају уплашеном владици - док село гори.


Козачки атаман за Србију Војислав Видаковић при Руској амбасади у Београду који је моћном беседом окупљеном народу улио поверење да данашња Русија,  надахнута примером Светог цара Николаја- браћу Србе неће изневерити…О одборник ваљевске скупштине који се међу реткима тамо пожртвовано бори за Грачаницу и изворске воде Ваљева - Љубомир Брадић заветова се на даљу борбу која се већ настаља 10. јула када је следећа седница скупштине(уколико буде промена, јавићемо), баш уочи спуштања затварача и пуњења бране Ровни најављеног већ за 15. јул.


Феноменални срчани родољуб - књижевник Рајко Ђурђевић, творац покрета `Заветници` који Грачаницу и  све нас забринуте ни овог пута није изневерио и оставио неутешене својим срчаним србољубивим беседама…
Никола Алексић председник Еколошког покрета Новог Сада са својим увек спремним конкретним плановима православног устаничког деловања против ових и свих других антинародних пројеката којим марионетске власти трују и затиру наш наивни народ… И на крају наша страдална сестра Гоца,


која у одбрани Грачанице и ране на телу своме поднесе од банде са бране Ровни, са потресном рецитацијом своје песме о Грачаници најави полазак Литије од људи обесправљених али Богом надахњиваних Хришћана - кроз окупирано Ваљево, ове још окупираније Србије…Већ традиционална, као и после сваког нашег протестног скупа, Литија окупљених улицама уснулог и увек, као "изненађеног" Ваљева је кренула градским улицама…
Они који су се заветовали на уживање и себичлук, ни не устају из својих угодних позиција кад виде Крст Христов и чују појање Светих песама…а у јавној статистици се сви изјашњавају као православни…
Продужисмо тако молитвено поворком до споменика Војводи Живојину Мишићу.
па назад на полазни Трг… где се братски испевасмо, помолисмо и поздрависмо до следећег окупљања одбране Грачанице и извора крајем јула месеца… Успут, хвала РТВ Маршу и ТВ Ва Плус који су унеколико пропратили почетак овог родољубивог скупа, а хвала и овој гарнитури изашле полиције, чије вође јесу најављивале и претиле да нам литије више неће допустити, али кад на јави виде народ и иконе, чују молитвене песме… хвала Богу, још увек се понашају примерено…Наредни велики месечни протест одбране Грачанице са новим родољубивим говорницима је 28.јула, Градски трг у Ваљеву од 17.часова. Сваки појединац је важан, број не сме опадати- иначе издадосмо и Грачаницу и изворе, и пред Богом и пред људима.

Пре овог велико скупа молимо и све оне који могу да дођу и на традиционални протест испред општине Ваљева 10.јула од 09:30 часова пре подне, а у току заседања скупштине града, исте оне скупштине у којој само недовољних 9 одборника од 51 живог потписа да је за заказивање седнице о брани Ровни коју су дописком ваљевској скупштини захтевали реномирани доктори хидро-наука са Рударско-геолошког факултета.

Господ Бог је са нама јер желимо да сачувамо Светње Његове којих се многи  телевизијски "хришћани" застидеше, занемарише их и то као "у име народа" подигоше руке на њих… Све ово значи да је крајња победа наша - управо то треба да схвате безбожници који се уздају у своје планове и своје моћи, ове марионете белосветских масона које се сликају са власти данашње окупиране Србије… Такви заблудели стратези треба да знају да и ако потопе Свети манастир Грачаницу - то не значи да су победили, то не значи да ћемо престати сведочити, да ћемо заћутати, напротив - тек тад одлучније крећемо. Јер све док се сећамо Светог Места које Господ одреди за Грачаницу и све док се присећамо укуса изворских вода које до сада уживасмо - нећемо устукнути.

Богом здравонам  били сви Ви благословени трудбеници који схватате обавезу молитве, уздаха и важности долазака на протестна окупљања -

Освешћени Хришћани чија савест тера на Богоугодна  дела

све док се Србија у Христу не пробуди цела!

(ИстиноЉубље свима Вама!)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #10 послато: Јул 03, 2015, 16:58:44 »

Дани и сати суђења Светињи Грачаници су пред нама…
***

Грачаница у окружењу, копају гробове унаоколо, а на брани Ровни ужурбано пред "отварање"


Преживесмо још један дан без већих искушења а са све већом подршком браће из целе Србије. Није та дневна подршка ни у двоцифреним бројевима још али је срдачна и искрена, понеко се јави да дође на даноноћне страже, понеко понуди помоћ, понеко поздрави- и то поздрави са уздахом.


Данашњи стражари од којих петорица из `Четничке омладине` остају на даноноћној стражи код српске Светиње Грачанице


На брани Ровни се радови ужурбавају, претпостављамо да ће половином месеца када планирају спустити затвараче на брани Ровни - правити и свечано отварање са неким гостом масоном из власти данашње Србије. На терену изгледа да је тако, јер негде сумануто журе. Једини проблем им је што сваки свој наредни злочин и према Светињи Грачаници и према затирању извора Ваљева неће моћи проћи без све већег отпора народа и без објектива фотоапарата, објектива фотоапарата који им је овде код Грачанице- ноћна мора пред изборе на зиму.
............

Данас је банда са бране Ровни са "благословом" владе Србије и њихове монтиране опозиције копала преостале гробове мештана који су били сахрањени на својим имањима а чије су куће збрисане због планираног потапања.Додатно, брана Ровни је савршено неспремна за пуштање у функцију и по њиховим земаљским прописима, је сва природа коју су "санитарно" оголили ранијих година полако се вратила у своје Богом благословено зелено стање. Или ћете, Срби, овде и даље да гајите овце и садите воћњаке и да се молите у Светињи Архангела Михаила - Грачаници овој - како је Бог реко, или ћете сади несреће и проклетства заливана браном Ровни… наравно, ту су и ужичке алге, тзв цијано бактерије из бране Врутци које ће часком скокнути и до Ровни кад виде овако озеленело, а потопљено дно проклетог језера.Слика 1.

Слика 2.

Слика 3.

Слике показују пре две године огољен терен потапања који је данас савршено проклијао и озеленео а да нема времена ни новца да се то уреди пре него се постави политичка бина за отварање овог суманутог пројекта На сл.1. је приказан закоровљени део бране, ниво потапања смо оивичили самим  врхом слике, то јест потапа се све што се на слици види. На сл.3. – ужурбани радови на брани данас како би бар на бини за отварање изгледало све заглађено).   


Скрнаве гробове и урушавају чудотворни манастир пред очима васцелог народа, уништавају древни манастир, уништавају изворске воде, а да и сами знају и да ту нема довољно дотока за оптимално пуњење, и да ће загадити трајно Градац, Пакље и све изворе и подземне воде до Мионице, и да ће им много воде понирати ако потопе порозни кањон Сушице, да ће затрти заувек чудотворни манастир… То могу само политичари, мада није много мањи грех ни оног већински уплашеног, поткупљеног или незаитересованог народа. Међутим оно мало тесто које код Грачанице свакодневно скромно надолази – многоцено је благо будуће Православне земаљске Србије које је досад како -тако очувано, и то - молитвама оне Велике Свете Небеске Србије.

И поред свих искушења и несрећа које су нас задесиле, ипак не можемо а да се мало и не нашалимо обрадовани братским сусретима са Православном браћом са којом смо у нераздвојном и неразличитом духовном сродству.

Позната слика са једног родољубивог протеста у Београду коју су многи и многи примерено или не примерено коментарисали…

…братским сусретом двојице учесника изродило је и мали шаљиви римејк у данашњим околностима. Једина је разлика што сада не протестујемо због хапшења Ратка Младића, издаје Косова и Косовске Грачанице и свих националних интереса од Шиптара, домаћих издајника и полиције која их безрезервно брани, већ што у овом проклетом делу не учествују Шиптари, а и ова нова већа палица је само симбол палице проклетства која чека све оне који се усуђују сатирати немањићке Светиње у Срба.Цитат

У Бога су ноге гумене а руке гвоздене, кад ти прилази не чујеш, кад те удари не устајеш.
(Свети владика Николај)


(ИстиноЉубље свима Вама!)


***Још увек мирно код Грачанице, најревноснији стражари:
 Четничка омладина (петак, 3.јул. у 13:41)

13: 27(часова) Потапани а још не потопљени манастир Грачаница Данас је било мирно код манастира, мада очекујемо нападе са бране Ровни који су могући свакога трена у свима наредним данима и на којој се све спрема за злослутно скоро отварање.


Четничка омладина из Београда је, за сада највернија и најажурнија у стражарењу… али похваљујемо и све оне који макар и на кратко дођу и тако Богу и роду посведоче да помажу одсудну одбрану ове страдалне немањићке Светиње. У случају нових дешавања, дописаћемо у овом чланку извештај касније…

(ИстиноЉубље свима Вама!)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #11 послато: Август 13, 2015, 21:04:04 »

Потапање и рушење немањићке Грачанице
 због проклето погубног пројекта бране Ровни је неминовност -
 прете нам разнобојни неокомунисти из масонских власти данашње СрбијеМноговековни чудотворни немањићки манастир продати за бару мутне воде и притом пристати пити такву воду из мноштва оскрнављених гробова около манастира и свуда по самој котлини планираној за потапање - могу само сумашедши и полудели људи. И све ово због 35 година рока употребе поменуте бране, када ће се она запунити отровним муљем који ће трајно загађивати огромне подземне издани изворских вода Лелићког Карста, реке Градац, врела Пакаља…

Јуче су на брани били људи из наводне "државне комисије" – који треба да контролишу и провере издавање употребне дозволе за брану Ровни а у ствари то су они исти људи, предвођени професором Кузмановићем са Грађевинског факултета, који одавно већ унапред хвале пројекат бране Ровни по разноразним медијима. Да и не помињемо да та марифетлучка симбиоза датира још из комунистичких почетака и да су Енергопројект, Грађевински факултет и Институт Јарослав Черни умешaни у сваки вишедеценијски грађени пројекат високих брана по Србији.


Како данас сазнадосмо да су људи из Сврљига одбијени за помоћ од Владе Србије уз образложење Србија вода да су све паре планиране за пројекте из сфере водоснабдевања преусмерене у брану Стубо-Ровни!?! Дакле, Вучићева и Дачићева криминална дружина звана Влада Србије - и поред свих доктората научника писаних последњих деценија а са којима су директно упознати и који су им лично уручени, и поред 33174 потписа грађана, и поред вишегодишњих молитвених апеле владике Милутина да се не уништава Светиња Грачаница… и поред свега тога, Државна банда одлучује да јој капитална инвестиција буде проклета брана Ровни. Шта, не верујете да је проклета!? Добро, спознаћете, само да пре спознаје она не постане и гробница свима који су били умешани у њено насилно остваривање али и многим невинима успут.

Рат на Србију може да почне јер мир не умедосмо да користимо за спасење душа и добро ближњих…

Брана Ровни је рат објављен Богу, а сваки рат објављен Богу предводи, не неки тамо стари или нови Вучић, већ сам Сатана. Сваки такав рат је узалудан и окреће се против његових зачињалаца, или другачије: Ко са ђаволом тикве сади о главу му се лупају! У случају уништавања чудотворне немањићке Светиње Грачанице због бесмислене краткорочне бране Ровни се јасно види- да без невоље нема нама Богомоље и нема нама икаквог добра и разумног живљења…


Очекивања од ванредног заседања скупштине Ваљева о брани Ровни…

На основу свега поменутог, истинољубива очекивања од ванредног заседања скупштине Ваљева о брани Ровни заказаног намерно у сред врелог лета, у уторак 18.8.2015.г., су минимална, али ми ћемо наравно учинити по савести све оно мало што смо Богу и роду дужни учинити а малене снаге нам дозвољавају. Јер побеђује само онај с ким је Вишњи Бог а не свијетло оружије…
Председник скупштине Михаило Јокић на само 5 дана до почетка седнице још није упутио позивнице реномираним србским научницима на основу дописа којих се седница и сазива, него је то препустио лукавом директору бране Ровни- Миодрагу Марковићу. Не липши магарче до зелене траве… Колико ће одброника доћи, да ли ће доћи одборници власти, да ли ће народ моћи шта рећи… Знајући системске структуре криминогених власти (и опозиције) данашње Србије - не надамо се ичем добром од сличних политичких интересџија и антинародних посленика.


Брана Ровни је слика глобалистичких масонских марионетских власти данашње Србије - споља импозантна а унутра пуна отровног наноса са загађених њива, септичких јама и околних рудника, пуна оскрнављених гробова, Светиња, загашених домаћинстава која славише своје Крсне Славе… са наводним "капиталним" пропагандним планом водоснабдевањa, иначе, већ снабдевеног региона… А у ствари, неминовност Ровни је (због маленог дотока данашњих поточића Јабланице и Сушице) да буде бања пуноглавцима и модрозеленим алгама (цијанобактеријама) и осталој жгадији.

Међутим, да не предвиђамо до у танчине, сачекаћемо и ту скупштину и на протесту испред општине а неки од нас ће бити и унутра… Сведочићемо истину колико год можемо, па ћемо дочекати и Бога Истине да суд свој изрекне и по овој ствари, надамо се ускоро. У супротном, нема нам друге него да нас неки непријатељи, попут Шиптара, Кроата или Американаца поново појуре по брдовитом Балкану… Јер када Срби мир ускористе на самоубиствене пројекте онда је свако страдање милост, уразумљење или бар спутавање даље самоубиствене пропасти.


Полиција под утицајем политичара би да забрани већ традиционалну Литију обесправљеног народа за заштиту Грачанице и здравих пијаћих вода


Такође, не заборавимо ни Протест и Литију улицама Ваљева заказану за 25. август за коју нам данас Полиција први пут до сада уручи брдо папира и прописа (замислите треба да платимо 12.040. дина и плус да добијемо добијемо и дозволу од Дирекције за изградњу путева која је у рукама власти из СПС… да би нам полиција обезбеђивала протестну шетњу понижених и увређених…) шта све треба да урадимо да би се опет шетали улицама Ваљева. Рекли смо им у полицији (где смо данас ишли да пријавимо овај протест испред општине 18.8. а они нас већ сколили за онај велики протест најављен за 25.8. са незаобилазном шетњом улицама…) да ништа од тога нећемо ни прочитати док нам не кажу који политичар и преко ког функционера полиције им је то наредио. Боје се да шетамо улицом, и то у време "Тешњарских вечери"- погодило се… добро ми би стварно шетали тротоаром- али срамота нас због икона и црквених барјака- па ћемо морати улицом… а ви хапсите Антонија, као јединог потписаног организатора, поново- ако Вам се баш свиђа. А и за, тричавих 12.040. динара колико, сад одједном, измислисте нову таксу за Литију(чак и у Београду је иста само 5.000.) надамо се да ће држава некако прегурати и без тог прихода, јер ово није "спорстка приредба по улици" као стоји у новосклепаном Вучићевом закону, већ последњи вапаји за заштиту људских права свег нашег народа коме се државно-системски безочно отимају Свети Манастири и здрава пијаћа вода…
(ИстиноЉубље свима Вама!)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #12 послато: Август 28, 2015, 06:26:10 »

Почетак пуњења бране Ровни од понедељка
 или
церемонија отварања са Вучућем на челу?После синоћњег саопштења медијима бране Стубо-Ровни да се од понедељка забрањује приступ територији бране(самим тим и немањићком манастиру Грачаници !?), надамо се да ће бар до понедељка бити без искушења која прави полиција и радници бране и кооперантских јој корумпираних фирми около Светиње Грачанице.

Најава спуштања затварача значи и почетак пуњења акумулације (мада она ни из близа није по њиховним правилима припремљена и санитарно очишћена, већ врви од растиња и корова што је не допустиво за акумулацију воде за пиће а погодује само опасним цијано-бактеријама које уништавају редом комунистиччка језера по Србији). Дакле, искушења се ближе и заштита Светиње све више вапије народу за Хришћанском помоћи…По околним селима се, чак, проноси вест да ће у 1.септембра доћи Вучић да отвори погубну брану Стубо Ровни, па да се страхује да народ протестом не поквари овај антинародни перформанс лукавих политичара којим се уништавају немањићке Светиње и сви ваљевског региона Извори воде за пиће, те како би СПС полиција имала право да делује- онда СПС банда са бране Ровни проглашава забрану приступа територији бране, а под своју територију сматрају и манастир Грачаницу јер су је и у земљишним књигама "преотели" од Бога и Цркве и приписали себи. Тешко тим бедним масонским политичарима којима су инвестиције прече од Бога и од народног добра.

ВРЕМЕ ЈЕ- не за нову политичку вртешку, већ за буђење поробљених и понижених Православних Срба, а нема бољег места за то од порте Архангелове Грачанице, и то, нарочито, на даноноћним стражама од недеље увече и понедељка. Добродошли Грачанички стражари и молитвеници, за све смештаја и хране има, а комфор није ни потребан онима који су Христоса ради и Светиња Његових хтели да приложе своју лепту.

Очекујемо појачање Грачаничких стража уочи најављених претњи са бандитске државне бране Стубо-Ровни…


(ИстиноЉубље свима Вама!)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #13 послато: Август 30, 2015, 23:02:29 »

Алармантне вести са Грачаничке страже:
Недеља, 30.8.2015.г.

Полиција управо пописала народ на стражи у немањићкој Грачаници (недеља 17:15 часова) , обавестила Хришћане да то више није манастир него власништво Бране Ровни и да ће се после вратити да хапси оне који не буду напустили манастир! Такође, полиција на прилазу манастиру из Поћуте легитимише и плаши народ који год крене ка манастиру!?

Претходно - Очекивајући јутрошњу Архијерејску Литургију били смо у великој недоумици између оног су најавили свештеници и  пренели нам као речи владике Милутина да је "данас последња Литургија у Грачаници", и самог владике који је изјавио да им "то он није рекао и да само Бог зна кад је последња Литургија", уз препреке које банда са бране Ровни прави народу да га онемогући доћи до Грачанице - јер данас пре Литургије засуше насипом и заблокираше и други прилазни пут к манастиру преко Куница… и поред тога што полиција на брани Ровни није хтела саветовати народ како обилазним путем преко Поћуте да доће на Грачаничку Литургију… Ипак се у Грачаници јутрос слило близу 300 верника на Светој Литургији


Власт управо укида Литургије у немањићкој Грачаници због даљег рушења и потапања!?
Сутра Корумпирана Полиција најавила хапшења Грачаничких стражара,
 позив народу да се сутра дође рано у Грачаницу !?
Сутра раном зором сви у Грачаницу на стражу -
 да мирним протестом покажемо Полицији и осталој државној банди -
Чија је Грачаница:
Немањићка и Божија
ИЛИ
њихова и сатанина !!!


Само што смо почели да пишемо извештај о данашњој Литургији, јављају да је полиција дошла у Грачаницу и прети хапшењем преосталом народу на стражи Грачаничкој !!! Прво су пописали Грачаничке стражаре рекавши им да ово више није манастир већ власништво Бране Ровни! Полицију предводе, наравно, начелник Саша Марковић и командир Момчило Глигоријевић! Претходних дана директор Бране Ровни тражио од свештеника кључ од Грачанице како би је похарао и сахранио у брани Ровни…


Да Бог да се семе затрло свакоме који упорно учествује у уништавању нашег немањићког манастира и пљувању по Светим Хришћанским коренима постојања сопственог народа!

Јутрос смо у страху и неверици дочекали владику Милутина да после 2,5 године поново богослужи у Грачаници, јер су нам свештеници хладно рекли, да долазе да служе последњу Литургију у манастиру!?

Банда са бране Ровни је јутрос засула и други прилазни пут ка Грачаници преко Куница, непосредно пред Литургију. Тако да је необавештени народ прво кретао преко бране - где стражари полиција која никоме није хтела да каже како се може доћи колима до манастира, па је онда народ покушавао пречицом преко Куница - али је банда јутрос рано засула багерима барикаду и затворила и тај пут, па је онда највернији народ напокон долазио путем преко Поћуте до манастира…

И гле, чуда, било је око триста таквих одлучних верника и поред свих антихришћанских препрека које нам приређују они који су запосели власт над Православним народом овим.

Владика је, дошавши,  двосмислено изјавио да "само Бог зна кад је последња Литургија и да то не зависи од њега и свештеника", кријући од народа све до краја и свог одласка одмах после Литургије - да је, СПС - бандит Миодраг Марковић, директор Бране Ровни у четвртак уочи Успенија Богомајке дошао код надлежног свештеника Мирослава и тражио му кључ од Цркве да је испразне и почну скрнавити и конзервирати. Свештеник је рекао да то не може дати без Владике, а овај је потом био и код владике - који му је рекао да неће дати кључ без налога полиције. Наравно да владика нема Благослов Божији да кључ Његове Светиње да било коме у ланцу оних који намеравају да је униште!

На Литургији је служило десетак свештеника, 4 ђакона и све је лепо и честито било до краја. Владика је, потом у беседи указивао на древност Светиње Грачанице и неразумност оних који у име неког кратковременог пројекта хоће да униште оно што је дато од Бога као залог вечности и спасења. Владика је критиковао писање ИстиноЉубља да ова молитва није "Опело Грачаници"- већ "Света Литургија"… Владика је позивао да се уразуме сви који дижу руку на Грачаницу, али је после рекао да свима њима морамо опростити као што је Господ Христос опростио онима који су Га мучили. Е овде, ми из ИстиноЉубља напомињемо: Да је ово последње - владичино слободно тумачење Јеванђеља које нема упориште у Светим Оцима - јер ми треба да опраштамо свима који су нам било шта нажао учинили, али не и да опраштамо демонима и ђавоиманим људима који хуле на Светиње Божије и насрћу на нашу Веру, душе наших ближњих, границе наше државе…

Потом је радосно кренуо да Причести вернике али се као први за Причест пријавио монах - немонах Антоније. Испричаћемо и тај детаљ јер и он сам по себи говори много. Владика затечен рече м-нм Антонију: "Али зар ти ниси размонашен, зар ти ниси под казном". Антоније рече: Чак и да су ме размонашили, нису ме разХристовили. Дакле, "Причестите ме бар као Драганчета"! Кад је владика опет нешто негодовао, Антоније је рекао да јесте имао казну забране Причешћа од Синода(због протеста против уговореног доласка папе Војтиле у Србију у фебруару 2003, па онда и противљења безаконом синодском насилном  уклањању владике Артемија са Косова.) али да је та казна истекла пре 3 године. На те речи се владика повукао у Олтар и послао свештеника Мирослава да причести Антонија-Драгана-Давида, или како год се коме свиђа.

По завршетку Литургије, м-нм је наглас замолио владику Милутина да пред Господом Богом, Арханђелима и Анђелима, и свима Светима обећа сад и овде да неће прихватити у богослужбени поредак "црквене објекте" које је брана Ровни лукаво понудила у замену за древну Грачаницу све док је опстанак Светиње Грачанице иоле могућ…. А када је на то владике бојкотно одмахнуо руком и ушао у Олтар, Антоније је додао и речи: "јер сте Ви сами Владико увек говорили да ако се прихвате објекти на Бакића брду - то би била издаја Грачанице"!?) И даље није било речи из Олтара Грачаничког…

Међутим, када смо изашли напоље, владика је ухватио за рукав Антонија да насамо поразговарају… Владика се правдао да ако притисци народа и власти буду велики а у Грачаници се не буде могло служити он "мора послати свештеника да служи на Бакића брду"!?! Антоније је одсечно рекао да ако се то деси неће више никада пожелети да разговара са њим као - издајником Грачанице, да је народ који тражи службе на Бакића брду - нецрквен и политички обојен, и да је најбоље да служи негде на ливади (мада имају манастир Пустињу, али џаба то кад ни у ближу Грачаницу нису долазили) јер таквим "православно-политичким" ликовима иначе мрско да улазе у Цркву па је ливада идеално решење… "Црквени објекти на Бакића брду" које је Лаврентију изградила брана Ровни у замену за Грачаницу су ђавоља понуда за Светињу Божију и стављање њихово сада у богослужбени поредак- било би Милутиново парафирање издајничког Лаврентијевог уговора из 2003.г.


Сутра раном зором сви у Грачаницу на стражу -
 да мирним протестом покажемо Полицији и осталој државној банди -
 Чија је Грачаница:

Немањићка и Божија
ИЛИ
њихова и сатанина !!!


П.С. Сутра пратите и ширите вести са ИстиноЉубља цео дан, али најпре дођите раном зором ко икако може. Ако нас полиција приведе, чим нас пусти враћаћемо се у Грачаницу пешке! Пратите, такође и ваљевску локалну РТВ Марш где ће сутра бити директан пренос седнице скупштине где ће одборници Љубомир Брадић и Мита Марковић бранити нашу драгу Светињу колико год буду могли!

+++Цитат
Стефан Стефановић (17 часова): Policija nas je zaustavila neovlasceno pretresala, izvela iz kola iako je to u pitanju intervetna policija sa maricom a ne saobracajna policija. trazila licne karte, pricala kako nismo vezali pojas a pritom nisu saobracajna policija. Hteli da na oduzmu foto aparat- vredjali, vikali i pokusavali da nas zastrase. jedan momak koji je cak i imao licnu kartu, je pretresen i pritom udaran nogom kako bi razmakao noge. Rekli smo im da pretresaju advokata i sudijskog pripravnika i da mi znamo prava da ne smeju da nas neovlasceno pretresaju. Oni su pak govorili da smo mi bili na privatnom posedu?!

(ИстиноЉубље свима Вама!)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #14 послато: Септембар 01, 2015, 07:01:39 »

Рушење манастира `Ваљевска Грачаница`


Јутрос раном зором полиција је упала у манастир Ваљевска Грачаница, третирајући верни народ као какве криминалце прво су их потрпали у марицу а затим задржали на око километар од манастира.
Двадесет верника је ухапшено јер су се оглушили о забрану приласка подручју бране и акумулације `Ровни` покушавајући да уђу у манастир Светог архангела Михаила у селу Тубравић код Ваљева.

Верници који себе називају `Стражари Грачанички`, окупљени око удружења `Истинољубље`, које предводи рашчињени монах Антоније (Драган Давидовић), покушали су да приђу комплексу манастира, у народу познатог као Ваљевска Грачаница, али их је у томе спречила полиција.
Верници годинама се већ противе завршетку изградње бране и акумулације, с обзиром да Ваљевска Грачаница, из које се тренутно износе иконостас и остали предмети који ће бити предати СПЦ, након пуњења језера треба да се нађе под водом.
Манастир се, наиме, налази у близини будућег вештачког језера система `Ровни` чије пуњење почиње 1. септембра, због чега је ЈП `Колубара`, које је инвеститор градње, саопштило да је због спуштања затварача на брани и почетка пуњења акумулације из реке Јабланице "због безбедности сваки прилазак и боравак незапослених лица на том подручју строго забрањен".

Како је пренео сајт `васељенска`, припадници МУП-а су неколицину верника предвођених рашчињеним монахом зауставили код Поћуте, да би радници ЈП `Колубара` у међувремену заградили и други пут ка Грачаници.Локални медији наводе да је једна особа је ухапшена због дрског понашања, па је пред Прекршајним судом у Ваљеву по хитном поступку кажњена са 15.000 динара.

Цитат

Уговор потписан пре 12 година

– Апсолутно не постоји никакав спор између ЈП `Колубара` и СПЦ јер је још 15. јуна 2003. године између овог ЈП и СПЦ коју је заступао тадашњи епископ шабачко-ваљевски Лаврентије потписан уговор о размени непокретности. По том уговору објекат Ваљевске Грачанице уступљен је нама, док смо ми за потребе СПЦ у оближњем селу Брезовице изградили на површини од 1,2 хектара нову цркву, парохијски дом, кућу за свештеника, продавницу, летњиковац и јавну чесму – каже директор `Колубаре` Миодраг Марковић.Јутрос, раном зором, полиција је упала у манастир Ваљевска Грачаница, третирајући верни народ као какве криминалце. Прво су их потрпали у марицу а затим задржали на око километар од манастира где се и даље налазе – преноси сајт `васељенска`.

Због дрског понашања и оглушавања о наређење, јер су мимо забране власника парцеле ЈП `Колубара` и знакова упозорења, те нашег упозорења да чине кривично дело узурпације имовине, приведено је 20 особа, 14 мушкараца и шест жена, који ће бити предате судији за прекршаје – кажу у полицији.

Иначе, дан пре почетка важења забране приласка брани и акумулацији `Ровни`, епископ ваљевски Милутин је у манастиру Светог архангела Михаила служио архијерејску литургију, у склопу договора са ЈП `Колубара` да се Ваљевска Грачаница коју су раније напустили монаси користи док не почне процес спуштања затварача на брани и пуњења акумулације.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=EWspyYTOPGw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=EWspyYTOPGw</a>

(TPK news)***


Вести са Грачаничке страже: Понедељак, 31.08. 2015.


РУШЕЊЕ ВАЉЕВСКЕ ГРАЧАНИЦЕ


Фирма ‚`Инграп-омни` у име бране `Ровни`, односно Владе РС која је финасирала завршетак ове научно доказано погубне бране која уништава и древне Светиње и народне Изворске воде, данас је, уз невиђену филмску полицијску логистику, Понизила и Испљувала сво честито лице наше древне Свете србске душе кроз сатанистичку разарање Светиње Грачанице…
Страшни Суд свем народу призивају безбожне власти ружећи и рушећи немањићку Грачаницу


"Бљуну огањ из адових жвала,
Па запали кућу Србинову,
Све разгради што је саграђено,
Све прождера што је умјешено,
Све однесе што је изаткано,
Све разграби што је уштеђено,
Све раскући што је закућено,
Све попљува што је освећено"…


Небесна Литургија

Масонске антихришћанске влати су проказале и потписале свој погани печат јутрос у Светињи Грачаници- уз примену силе ограничених, слаганих али и безбожних полицајаца уништен је до темеља и почишћен конак и пратећи објекти порте манастира, изобарана стабла манастирске порте, а потом- крајње сатанистички обијена оба врата Цркве изнете све иконе са иконостаса и са зидова Светиње, и на крају уз раздрагане погледе полицајаца и техничких директора бране Ровни Милана Чула Милутиновића и Милоја Јањића, и повремено присутног директора проклете бране Миодрага Марковића- Оборен је уз помоћ багером и звоник Цркве Архангела Михаила који је јуче звонио последњу Литургију своју док данас није сабласно повремено јечао док га је багер са све одсеченим звоником спуштао на земљу, Свету земљу по којој због греха нашега сада безбожне годопади власти топтају и рове…
Хорор сценарио као сценарио тајних служби за провоцирање народа, али, молим Вас не наседајте на нуђену агресију…

Хорор сценарио као сценарио тајних служби за провоцирање народа, али, молим Вас не наседајте на нуђену агресију…


Пошто су невиђене снаге полиције на бахат начин ухапсиле јутрос двадесет мирних Грачаничких стражара који су годинама и месецима мирно сведочили истину о Грачаници све док није, ево, доспела до свих крајева Србије- све како би фирма Инграпомни из Ваљева извршила потом брутални сатанистички пир у Светињи Грачаници. Иначе, фирма Инграпомни, власника Теодосија Крстића, углавном је задужена за прљаве послове на брани Ровни(а неретко је запошљена и на зидању црквених здања), по народној причи је и настала у сумњивим околностима тако што су се поменути Теодосије и бивши покојни директор бране Ровни уортачили и основали ову грађевинско-рушилачку фирму. Питање је откуда бившем директору бране Ровни толика плата да инвестира у оснивање грађевинске фирме, док претходно материјално стање Теодосија Крстића нам је непознаница.  


Оно што су данас урадили радници фирме `Инграп- омни` - више има везе са љубављу према злу, него што је то како су се сви овде изговарали од полиЦије до разноразних радника - морање због плате.

Као да неко жели сукоб надаље у Грачаници. Монаха немонаха Антонија су сви медији, исти они који му нису деценијама давали никакву пању- напротив- напречац прогласили вођом отпора брани Ровни и борбом за Грачаницу. Тако да се поставља основано питање да ли неко наредних дана спрема ексцесе у Грачаници како би за све био оптужен Антоније, и како, можда, не би са слободе могао организовати традиционални отпор геј-паради у Београду 19. септембра.


Стога, ја монах-немонах Антоније, изјављујем да су протекле године показале моје настројење да се борим за сведочење истине а не за дизање устанка- јер су народу непријатељске власти- то постале због народног греха, те је основни лек лично покајање и пожртвовано сведочење Истине Божије. Дакле, ја јесам организовао протесте, али са надом на Бога, да сведочимо- па ма колико то дуго трајало, а нисам био никад за решавање преко колена којим је лако манипулисати од стране тајних служби наивним и обесправљеним народом. Грачаница треба свакодневног Црквењака који ће је чувати да је неко не оскрнави, и да је молитвено опслужује… Међутим, неко очигледно провоцира народ најнижим и најгрубљим гажењем свега што нам је Свето. Погледајте (горе) звоно скинуто а звоник остављен изваљен, све нам ствари багерима распудише и као шут камионима отераше, а као оставили нам неке ситнице… Даље…Пошто нису добили благослов а ни кључ од свештеника и владике, обили су обоја врата и на крају радног времена оставили их широм отворена да Цркву погане псета и мачке, када они своје скрнављење пуним радним временом заврше…
Иконе почупане са иконостаса, а неке заборављене на поду, заборављене да однесу их на њихову безбожничку задужбину на Бакића брду коју су изградили и понудили Лаврентију у замену за Грачаницу…Чудотворна липа која је наткрила порушени Олтарски кров  у време турско и на којој је народ виђао свеће и кандила које је украшавају па је стога њу као Светињу одсекао да би обновио кров Цркве а пањ јој залио воском да вечно сведочи о том чуду… Тако су некада радили Свети Срби… Олтар бахато опустошен, Светог Антиминса са моштима Светитеља и благословом владике нема, а стакло са Престола немарно наслоњено напољу на зид Цркве…


Све одевне и техничке ствари Грачаничких стражара недостају али је лицемерно остављена понека коска да украси овај сатански шведски сто…иза кога се види уништено место дојучерашњег старог великог манастирског конака… И замислите, после радног времена `Инграп- омни`, полиција је прво остала да стражари један сат, а онда ју је неко "случајно" повукао- како би све ово брзо било сликано и објављено- Мало је много чак и за наивни народ наш… Да би још више, из неког разлога- полиција дигла тензију, поред тога што је тридесетак полицајаца опсело манастирску порту Грачаничку, а остале десетине полицијских возила(ваљда ниједно није било више преостало јутрос у СУП-у) запоселе прилазне путеве ка манастиру све од Ваљева, преко Поћуте до Грачаничких путева- запањујући мештане својом несхватљивом демонстрацијом силе- због тамо неке шачице верника, упорних мирних Грачаничких стражара… Дакле, несхватљиве провокације полиције, наиме- ограничени полицајци ништа не врше без апсолутне командне линије, су ишле до тога да су бахато ухапшене Грачаничке стражаре, уместо да воде пред прекршајни суд- претходно држали на сред голети бране Ровни на сунцу пуна 4 сата… Потом је судско испитивање ухапшених Грачаничких стражара трајало до дубоко у ноћ, а ова последња слика су они који су око 18. часова били завршили давање изјава- приликом којих су се могле поново чути и полицијске лажи како је народ "двапут опомињан, али је пружао отпор хапшењу"али је сада неко желео Забрану приступа брани Ровни која провоцира целу Православну Србију и демонстрира осионост власти и гажење по живим осећањима свег народа?!


Елем, држава мора народу оставити надзор над Народном Светињом како је не би додатно масони и партизани, свесно или не, скрнавили више поред нас живих. Брану Ровни ђаво осмишља 30 година и не може се решити баш у једном дану. Код Грачанице више немамо где угостити стражаре, те нећемо ни јавно позивати верне Христове, али је свакако миран протест против овог јавног богохуљења и исмевања вере народне- потребан- Тако нам Бог помагао, као онима који делом и речју помоћ Његову ишчекујемо…(Монах немонах Антоније Вашем ИстиноЉубљу)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #15 послато: Септембар 02, 2015, 19:28:11 »

И све у духу Закона и параграфа! Небих у емоције, то је већ деликатна ствар и захтева изванредно бистру и хладну главу! Трагом Закона, ако је релевантан а очигледно јесте, СПЦ као власник, направила је Уговор и извршила размену земљишта. Насупрот томе, друга страна из предметног Уговора, извршила је своје обавезе у потпуности, што се из текста саопштења види.
Чак и у овом последњем чину у свему јединствене драме, - СПЦ је сагласна са потапањем своје бивше имовине као и спремна да обавља Божију службу до дана кад се са потапањем области буде започело!

То је оно "хладно" и параграфско! Поштујемо ли Законе из области власништва и својине, а они су и те како код Срба јединствена заврзлама, овде имамо сукоб интереса. На сву срећу, не потписника Уговора о коме је овде реч, већ због емотивности грађанства које научено на своју Богомољу, покушава да заустави време, законе и инвестиционе планове државе Србије!


- " Уговор потписан пре 12 година"

– Апсолутно не постоји никакав спор између ЈП `Колубара` и СПЦ јер је још 15. јуна 2003. године између овог ЈП и СПЦ коју је заступао тадашњи епископ шабачко-ваљевски Лаврентије потписан уговор о размени непокретности. По том уговору објекат Ваљевске Грачанице уступљен је нама, док смо ми за потребе СПЦ у оближњем селу Брезовице изградили на површини од 1,2 хектара нову цркву, парохијски дом, кућу за свештеника, продавницу, летњиковац и јавну чесму – каже директор `Колубаре` Миодраг Марковић."

Толико у вези параграфа и Закона који је овде по мени неоспоран! Моја замерка у целој овој непријатној ујдурми је усмерена на СПЦ. У оквиру познатих чињеница да је пројекат Хидроцентрале дефинитиван, Црква је имала пуних 12 година времена да реагује у циљу ПРЕСЕЉЕЊА овог Манастира, што је у односу на величину објекта, свакако било изводљиво.

Након стављања потписа на постојећи Уговор о замени земљишта, Црквена управа је престала да мисли на последице и евентуалне жеље и потребе грађана. Ствар је била завршена и тачка!
Кратковидост, површност, индоленција? Цену плаћају обични људи за које бар мислим, - остављени су на цедину баш као и објекат вредан пажње и бар покушаја, да се на неки начин сачува лоцирањем на погоднијем месту па ипак, не далеко о садашњег места, - што је било свакако могуће.

Недавно, приликом посете свом родном месту, сазнао сам да је катастарска Управа Општине, Панчево и Ковин, по основу спроведене Реституције, ( враћање земљишта изворним власницима ), вратила на стотине јутара плодне банатске земље месној Цркби у селу Б.
Овде се ради о капиталној вредности више стотина  хектара најплодније земље јужног Баната, чиме је Црква, уствари постала великопоседник. Сазнао сам да је земљиште рентирано  углавном приватним земљорадницима са одговарајућом опремом и да свештена лица, због ненадано огромног црквеног власништва, од задовољства трљају руке!

Гледајући у овај случај, питам се зар није постојала могућност спасавања Ваљевске Грачанице јер не верујем да СПЦ не би имала средстава да ову  намеру и оствари...

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #16 послато: Септембар 03, 2015, 13:42:58 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=_vUdysap_F8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=_vUdysap_F8</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #17 послато: Септембар 07, 2015, 12:04:58 »

Порушили порту Светиње, раселили Грачаничке  стражаре
-али само на пар стотина метара даље…
 и сад застој радова и одлагање пуњења проклете бране Ровни
Злоба пројављена у рушењу порте манастира не јењава - већ се тактички притајила. Државна банда са бране Ровни, како чујемо, данас јавно изјављује да и неће пунити брану скоро- зато што нису уградили на време оскултациону опрему- за праћење земљотреса у тело бране која се по закону мора уградити 2. године пре почетка пуњења. Може бити да су се уплашили и кривичних пријава УГ Победе, али пре ће бити да они сада и немају воде да отпочну са пуњењем јер је Јабланица ионако на биолошком минимуму, а такође, банда би волела и да још неко време пере паре… Манастир је похаран али нама је Место Свето а не објекти… Грачанички стражари су расељени из конака манастира на бруталан начин тако да су нам све ствари које су омогућавале пребивање у природи (вреће за спавање, војни подметачи, одећа, обућа…) уништени багером- док су лицемери због јавности изнели из конака само нешто хране и судова, као да смо само јели а нисмо живели у конаку. АЛИ, расељени смо само у "караулу" 300 метара повише манастира и имамо ситуацију даноноћно као на длану.

Поглед на Грачаницу са нове "осматрачнице"

Ваљда полиција сада схвата шта значи реч даноноћно- јер Свети Олтар Грачанички никада неће опустети од верника, бранитеља или само сведока.

Бог нека суди, ми их по њиховим судовима вијати нећемо, јер ова држава је проказала своје право лице, једноставно ово није наша Православна Србија, већ масонска и антихришћанска коју особину лукаво прикривају марионете белосветских сатаниста- српски политичари, листом сви до једнога

(ИстиноЉубље свима Вама!)


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=QjDN_maLKgY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=QjDN_maLKgY</a>

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #18 послато: Септембар 08, 2015, 05:24:18 »

Грачаничка Литургија са мноштвом народа,
 без свештеника,
а већ сутра највероватнији коначни напад на Светињу

Пре свега, раном зором двоја кола полиције су покушала смутити и уплашити народ који је кренуо на недељну молитву у Грачаницу.  Полицајци никога нису смели вратити назад, али су покушали да устраше верујуће тако што су свако возило заустављали и питали куда иду, а потом, када су видели да је много кола кренуло ка Грачаници- престали су са додатним питањима- само су тражили исправе.
Народ је се за сваки случај окупио на брду Тубравићу на доглед Грачанице и заједно кренуо у Светињу.

Свештеник Мирослав је добио од владике Милутина, а у страху од власти, премештај да служи у манастиру Пустиња. Јуче смо молили оца Мирослава да још тада пита владику да ли може сутра да служи, али од обојице није било одговора. Паралелно смо питали и нашег старог храброг проту оца Жарка Гавриловића да дође да служи у Грачаници, али нам се он извинио и рекао да не може јер је пет пута питао најближе људе патријарха Иринеја да служи - али, такође, није било никаквог одговора. Зато нас је отац Жарко усаветовао да читамо из Часослова - Изобразитељну Литургију (коју је углас певала пуна Црква народа) и Акатист Светом Архангелу Михаилу.

Пуна Црква народа, близу 200 душа, певала је Господу све у глас све познате химне Цркве, потом је монах-немонах Антоније беседио о садашњем страдалном тренутку ове чудотворне Светиње…(Дирљив Видео са данашње саборне молитве надамо се објавити сутра, прекосутра.) Затим је, пошто се народ већ био увелико разишао од Грачанице- неки на послужење на наше брдо осматрачницу, а неки кућама(а било је народа са свих страна Сомбора, Добоја, Новог Сада, Панчева…)

… к страдалној Грачаници дошао и отац Жељко Марић честити свештеник који је служио овој Светињи од 1996-2006.г. испричао своја искуства о величини ове Светиње, као и о чуду да је једна одузета, девојка од 17 година, после молитве  у Грачаници проходала а да до тада никада није била стала на своје ноге од рођења…Пази се Србијо ове слутње: Многи народ у недељни дан у Чудотворној Цркви коју масонске власти намеравају затрпати блатом у име погубне бране Ровни чита молитве у несхватљивом одсуству свештеника… а на крају, када се већина народа разиђе, опет дочусмо црне слутње да се за сутра спрема коначни напад и државно сахрањивање Грачанице уз помоћ Вучићево -Дачићеве богоборне Полиције, бране Ровни и фирме Инграпомни.

Сатанске силе се множе- сатри их Боже!!!… због народа који ти се пожртвовано моли, због народа који је дошао данас и доћи ће и сутра, и сваки пут да посведочи своју жељу Богу да му сачува Грачаницу ову Светог Арханђела Михаила и свих Небесних сила!
Монструозни напад безбожника на Светињу Божију Грачаницу у име рушења њене порте и затрпавања Цркве шодером и блатом, споља и изнутра, ради наводне подводне конзервације - чији је циљ једино да народ не би никада убудуће виђао Цркву како порања и израња из недовољног дотока, неминовно брзо загађене бране Ровни…Нити је терен спремљен за потапање и препун је растиња и зеленила- што погодује цијанобактеријама, нити су мештани слива од 100 км2 престали са употребом вештачких ђубрива, нити прешли на органску производњу, нити иједан изградили непропусне септичке јаме.. у сливу су многи рудници тешких метала од којих су најпознатији древни - Ребељ и Вујиновача… И иако се све ово не може скоро припремити за регуларно пуњење бране, државна банда је уз у овим крајевима невиђену полицијску агресију да разори Немањићки Манастир Св. Арх. Михаила Грачаницу ваљевску, као велику заставу Православне слободе и здраве изворске воде за пиће коју поменути изроди народу желе одузети…
Након Литургије, народ се полако, разилазио....
(ИстиноЉубље свима Вама!)


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=_1XEKXVg5to" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=_1XEKXVg5to</a>***Вести са Грачаничке страже: Понедељак, 7.9.2015.г.


Пар десетина верних и данас на Грачаничкој стражи поред страдалног и недавно брутално урушаваног манастира Немањићке Грачанице, али, иако смо имали дојаву о коначном нападу државних безбожника, ипак се то данас није десило… што не значи да сваки нови дан није нова и нова све већа претња од напада и потреба за појачањем стражарења код Светиње.
Нажалост, у журби око приређивања овог дирљивог видеа од јуче са народне молитве без (устрашеног и одбеглог свештеника) у Грачаници, данас смо заборавили фотографисати истрајне Грачаничке стражаре који се брзо прилагођавају новим али и лакшим условима - и поред недавних разарања манастирске порте и места обиталишта Грачаничких стражара. Као што рекосмо, народ из даљине мора бити ревностан на обавезно долажење на Грачаничке молебане сваке недеље и црвеног слова, а ближи народ не буде приправан да долети у Грачаницу чим чује сирене за узбуну.


Тиха вода брег рони - смућењу и маловерју не будите склони!


Најновије сазнање:
Од сутра ујутро ће Грачаничко стражарење организовано подржати и даноноћни стражари из редова честититх родољуба- ратних ветерана ратова деведесетих.
(ИстиноЉубље свима Вама!)Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #19 послато: Септембар 09, 2015, 06:54:19 »

Монах-немонах Антоније у емисији `Инфоратници`
 на радију `Снага Народа`:
О разарању Грачанице, Православља, Србије…


После бруталног безбожничког разарања манастира Архангелове Грачанице повише Ваљева од стране државне банде на власти - монах немонах Антоније је гостовао у емисији Биљане Ђоровић у коме се покушала ухватити разумна нит смисла свег нашег свесрпског страдања од стране комуниста, масона, папо-католика… и других антихришћана и лаже-хришћана. Мислимо да вреди послушати јер су се учесници трудили да изношени ставови буду вођени и осведочени речју Светих отаца Једне Једине Саборне Православне Цркве, а саобразно примени у садашњем тренутку актуених српских лутања и страдања од немилога до недрагога..


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=edxR0vag9mg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=edxR0vag9mg</a>
***


Грачаничка даноноћна осматрачница се полако оспособљава за даља стражарења, али због стратешких ствари од сада нећемо објављивати прави број стражара, већ са мо слике детаље са страже…

Корумпирани новинари са "Медијског јавног сервиса Србије" објавили су јутрос вест да је брана Ровни почела са пуњењем, и да је било отпора потапању манастира али да то више нема изгледа на успех… или нешто у том духу како су нам препричали гледаоци. Шта год и како год било, Вучићево-Дачићеве телевизије су опет показале своје право лице: Нити се брана Ровни почела пунити данас (мада су спустили затвараче, али ниво воде у речици не дозвољава акумулирање воде јер је на минимуму који је неопходан за одржавање низводног тока Јабланице), и још нешто, Новинарска Банда са РТС није усвојила у свој извештај ни једну реченицу од снимљене изјаве тог дана од када је снимак. То је "медијски јавни сервис еуропске Сврбије"…

Следећа народна подвижничка Литургија у Грачаници је у петак у 09:30  часова. Црвено је слово Усековања главе Светог Јована Крститеља. Подвижничка Литургија народна- стога што треба труда и жртве доћи до Грачанице, обавезујућа Литургија народна- јер народ истрајношћу долажења сам пресуђује опстанку ове Светиње и утиче позитивно на одбегле свештенике да се врате и служе праву Литургију народу своме који их овде дозива. Исповедничка народна Литургија - јер сведочимо и Богу и народу да нам треба ово Свето Место Божије за навек и да га нећемо продати ни за прљаву баруштину а ни за подметнуте безбожничке објекте на Бакића брду које комунисти изградише Лаврентију у замену за Светињу Божију.

Народе ти пресуђујеш, ако посустанеш одгурнућеш и Светињу Грачаницу и раслабљеног владику у руке  и под вољу разуларених безбожника на власти.***


Вести са Грачаничке страже: Уторак, 8.9.2015.г…

ВАСКРШЊЕ РАДОСНА ВЕСТ:
Свештеник поново служи у разараној Грачаници
 почев од Усекованија
(петак,11.9.2015.г. у 09:00) !!!


Православна је ово земља живе Божије Вере… Свештеник Мирослав,  надлежни парох Грачанички је, како сазнајемо, покренут вапајима народа окупљеног на недељној служби у напуштеној страдалној Грачаници, одлучио  да на сопствену одговорност служи Свету Литургију на Усекованије главе Светог Јована Крститеља у петак - 11.9.2015.г.Наравно, свештеник мора собом донети Свети Антиминс који су разбојници из Инграпомни и Полиције у онај богоборни им понедељак однели са Светог Престола ове чудотворне Грачанице Архангелове.

Народе Божији, као што си дошао на прошлонедељну молитву да се изборимо за наставак Богослужења у Грачаници, тако сада, иако је у држави радни дан, још и у већем броју дођи на Свету Литургију страдалне Грачанице- како би добио Благослов Архангела, како би се борио за опстанак своје Светиње и како би подржао свог свештеника да га моћници овога века због служења у Грачаници потом не би чиме казнили.

Радост наша расте - зато Православни долас’те !

(ИстиноЉубље свима Вама!)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #20 послато: Септембар 14, 2015, 06:28:39 »

Стање је нимало умирујуће… јер, иако неки радници безбожне фирме Инграпомни сведоче да фирми нико још не уплаћује паре за уништавање манастира, нажалост, ипак је у кампу бране Ровни примећена специјална машина којом безбожници планирају да запуњавају Цркву шодером и блатом- дакле, не одустаје се од сатанистичке конзервације манастира Грачанице.

Стога, ако неко успе да види владику Милутина, (јер како чујемо из епископије одлази пре зоре, оставља списак задужења секретарима и особљу, а ови ми писано одговарају- јер заврше смену пре него што се владика врати)… Дакле, владици Милутину треба саопштити да његови пријатељи политичари, изгледа, неће поштовати усмено обећање које су му дали "да ће Цркву потопити без (скрнавног) `конзервирања`", већ ће покушати да шодером и блатом  сахране чудотворни манастир живог Светог Архангела Михаила. Да ли смо толико од Бога отпали да се и тог богоборства нагледамо и доживимо?!?


Народ на,
другој заредом, молитви
без одбеглих свештеника у Грачаници


Непоколебиво верни народ је по својим могућностима и у петак, иако је у безбожној држави радни дан, дошао у своју страдалну Грачаницу на народну молитву а како би се изборили да се надлежни одбегли свештеник Мирослав поново охрабри да служи Господу Свету Литургију Грачаничку.Сав народ се помолио "Изобразитељном Литургијом" и Акатистом Архангелу Михаилу, а потом је у страху Божијем свако клекао на праг северних двери и целивао пањ чудотворне липе који је пре неколико векова заливен воском и сачуван до данашњих дана.Деца су се, нескривено одушевљена Грачаницом, потом успела на место нашег новог стражарења - осматрачнице- где смо се сви братски поразговорили и послужили… У току дана је Грачаницу посетио један свештеник са породицом, као и неколицина верних који нису стигли доћи на јутарњу празничну молитву.
(ИстиноЉубље свима Вама!)
Најновија Вест:
Полиција и локални жбирови приморали власника наше "Грачаничке осматрачнице" да нас избаци напоље

Слуге ђавоље у СУП Ваљево су вечерас истраумирале Василија Ковачевића, честитог човека који нам је уступио на коришћење своју кућицу - осматрачницу где смо се били скућили на Грачаничким стражама, који је сав усплахирен и покуњен дошао вечерас и саопштио нам да услед претњи полиције са наредбом да нам моментално "откаже гостопримство" (тј. да нас избаци напоље), те страху да му породица не изгуби стално запослење(што су му индиректно споменули) - Василије нам је вечерас саопштио да се морамо моментално иселити из његове кућице. Шта ћемо сад - само Бог зна, али једно је јасно - с Божијом помоћју, под притиском богобораца - од Грачанице одступити нећемо!


...наставиће се...
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #21 послато: Септембар 14, 2015, 07:42:31 »

...наставак...


Вести са Грачаничке страже: Недеља, 13.9.2015.г…Народна молитва
 на треће заредом црвено слово
без одбеглих свештеника у страдалној чудотворној Грачаници:

Народ и даље недељом молитвено чека одбегле свештенике
 да Богослуже у страдалној немањићкој Грачаници


И у недељу се верни народ Епархије ваљевске и шире прво окупљао на нашој прилазној Грачаничкој стражарској осматрачници…
а потом смо заједно кренули низбрдо ка Светом манастиру у непрестаној нади да ће се уплашени свештеници ипак појавити да Богослуже у овој од безбожне државе разараној народној Светињи…

У Светињи, коју су државни безбожници из бране Ровни и фирме Инграпомни похарали спремајући је за завршно затрпавање шодером и блатом споља и изнутра због сатанистичког "подводног конзервирања" Цркве,… Народ верни се помолио Богу, искајући  првенствено посредништво Светог Великог Архангела Михаила и свих Небесних сила које су вековима чудотвориле у овој Великој Грачаници, чудотвориле док су имале коме - верним покајним Православцима Христовим…

И сликасмо се - не ради успомена, већ да би све вас позвали да нам се придружите сваке недеље и празника у овим судбоносним данима Немањићке Светиње ове, како би охрабрили свештенике владике Милутина да поново дођу у Њу и Богослуже, Богослуже тамо где им је Бог пре много векова одредио и где их сви Свети Анђели са верним народом истрајно ишчекују…

........Током целог дана верни народ је спорадично долазио  да се поклони Светињи,

тако да су нас предвече посебно обрадовале честите монахиње и један свештеник који су дошли да се помоле у овој велико-страдалној србској Светињи….....Народ је после поклоњења Светињи долазио на послужење у нашу заједничку осматрачницу где су духовне и родољубиве србске песме хорски појали све до касних поподневних часова… Надамо се да после ових васкршњих вести, опет наредних дана нећемо доживљавати искушења од богоборних власти које данас дижу руке на све оно што је Србину било најсветије од памтивека…

(ИстиноЉубље свима Вама!)***


Док постављам ове фотографије не могу да не приметим ту БОЖАНСКУ лепоту коју обухвата раскошна природа и сам манастир Грачаница. Нисмо ни свесни колико је лепа наша Србија. А изгледа да смо још мање свесни како неко управо хоће да уништи ту лепоту, овај нераскидиви спој природе и наших Светиња!!!« Последња измена: Септембар 14, 2015, 15:08:35 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #22 послато: Октобар 08, 2015, 03:32:50 »

Скривено од јавности почело стидљиво пуњење,
погубне по народ,
 бране Стубо-Ровни - док се не скупи барица пригодне величине за свечано отварање
Код Грачанице и даље мирно, али тек данас смо схватили да су брану Ровни затворили и почели пуњење изгледа одмах после нашег месечног протеста 22.септембра. Како се брана толико споро пунила ми смо мислили да они то само проверавају спуштени затварач - па испуштају воду - кад оно, комуњаре, масони и ротаријанци стварно решили да пуне брану. Једино се не зна који ће ритуал да примене у призивању кише. У свему овоме се види само отворено богоборство и жеља да се што заносније покажу пред изборе - тако да претпостављамо да ће и отварање бране (где се међу мештанима помињу актуелни главни актери антинародне бране Ровни као гости: Вучић и Дачић) бити тек кад прође наш следећи месечни протест и шетња улицама Ваљева за хитну научну ревизију бране Ровни и спас Светиње Грачанице и извора ваљевског краја.


Све је спремно за свечано отварање антинародне бране Ровни, чак су и нашу таблу за скретање у Грачаницу уклонили, само још фали оно основно - Вода


(Истинољубље)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #23 послато: Март 07, 2016, 04:10:26 »

ЗАУСТАВИТЕ ПОТАПАЊЕ ГРАЧАНИЦЕ!!!


свакодневни целодневни протести испред Владе РС
(почетак- среда, 9.март у 17.часова)…


Немамо више куда Хришћани, ако ли то уистини јесмо, већ да устанемо беспоштедно колико год ко може када нам се руши корен бића нашег, темељи Вере наше и Света Места која нам је Бог подарио за узлажење ка Њему и Његовом већном Царству Небескоме.

Државна банда хоће ових наредних пар дана да потопи немањићки чудотворни манастир Грачаницу Светог Архангела Михаила. Народ ће од сутра непрестано читати псалтир у Светом манастиру док се вода потапања врло брзо приближава, вода потапања која се може зауставити само једним притиском на тастер- тастер који безбожне власти неће повући уколико се не подигне Глас Православне јавности.


Дакле, једни на читање псалтира у Грачаницу,
 а сви други у Београд од среде у 17.часова

када ће почети свакодневни непрестани протести
За заустављање потапања Грачанице и
испуштање воде из безаконе масонске бране Стубо-Ровни

против које је стала и сва српска независна наука
јер брана пуњењем преко коте манастира прети загадити и највеће резервоаре подземних изворских вода Србије.


Протести ће од четвртка ујутру бити целодневни
од 06-23 часа, а
главни дневни масовнији скуп ће бити
сваким даном у 17 часова.


Да се брана Ровни одмах испусти-
 Грачаници приступ народу допусти-
а безбожна власт распусти…
Потоп око Грачанице се алармантно брзо подиже!!!

(Истинољубље)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #24 послато: Март 07, 2016, 07:21:43 »

Запамтићете ове "априлске изборе" бандо сатанистичко-политичка…
Потоп око Грачанице се алармантно брзо подиже!!!Занемели када смо видели да је вода за два дана одскочила ка прагу светиње преко 2 метра. До нивоа Цркве остало је само три метра а вода у рекама је веома бујична услед синоћњих падавина.
Одборник Брадић је најавио отворену борбу против потапања манастира Грачанице на скупштини града заказаној у петак- мада смо дочули да се локалне власти које су деценијама муљале са браном Ровни сада почеле да се извлаче уз образложење да је сада све у власти Владе РС и да они не смеју без Владе ништа. Зато овај садашњи фараон из Владе нека се замисли да гордости његовој се ускоро, као негда, не приближи штап Мојсијев.


Требало би одржати хитан и непрекидан протест у Београду, али како и кад још  не знамо. Време много брзо пролази а ако се овако настави Црква може бити под водом и за недељу дана. Нисмо веровали да ће политичари подићи руку на Светињу и пре избора- али очигледно је да је овде упитању слепа послушност према духовном вођи политичара-масона, сатани и демонима.


Господ Бог нека не остави Грачаницу и саму Србију коју смо поринули у потоп греха, иначе- добро бити не може…


Вода са бандитске политичко-масонске бране Ровни се видно дневно по десетак сантиметара и даље пење сваки дан и већ је уским речним коритом стигла до мостића којим народ долази на Грачаничке Литургије…


Потоп око Грачанице се алармантно брзо подиже!!!
У пометњи где се не зна шта пре учинити, и данас смо морали да поправљамо сплав-

морало је да се бурад замене већима како би народ безбедно могао и са стране Поћуте доћи на Литургију,


на још једну Литургију- јер ко зна да ли ћемо дочекати и још само неколико Литургија уколико се државна богоборачка банде хитно не уразуми и престане са проклињањем и себе самих и свег народа…
Народ не престаје целодневно да долази да гледа убрзано нестајање порте Светиње Грачанице а са жељом да се још који пут помоли у Њој.Надамо се да ће молитве бар једнога од посетилаца прићи до Престола Божијег и да ће Свети Арханђео Михаило притећи у помоћ онима који желе да им Грачаница, као и некада како ју је Бог дао на свом Светом Месту, буде опет душама србским буде Бања Спасења и Степенице Христовог Царства Небеског…


***


Мутни водени обруч подупиран од антихришћанско-масонске Владе РС око немањићке Грачанице се убрзано стеже ових дана…

Потоп безбожника са антихришћанских и антинародних власти око немањићког чудотворног манастира Светог Архангела Михаила- Грачанице ваљевске наредних дана прети потопити ову велику свесрбску Светињу коју су озидала браћа Немањићи заједно са оближњим манастирима Пустињом и Јовањом а коју је Свети владика Николај по величини Светости поредио са Светом Гором Атонском у Грчкој, Баштом Пресвете Богомајке…


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=dS3k-p3IsQc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=dS3k-p3IsQc</a>


Верни народ је и поред најављене кише због блиског потапања немањићке Светиње Грачанице похрлио на молитву својој чудотворној Светињи надајући се да ће свештеник владике Милутина служити све док иоле постоје услови, све док народ долази ка Светињи на Литургије. Међутим, владика Милутин који је после три године паузе служио 30.августа у Грачаници, а да нам није рекао да ће сутрадан уследити рушење манастирске порте багерима. Потом исти владика је повукао свештеника из Грачанице на три месеца и потом га поново вратио када је видео да народ не престаје да се окупља у Грачаници сваке недеље и да га јавно прозива што не шаље свештеник. Потом је свештеник Мирослав, иначе и рођак владичин, служио до прошле недеље у Светињи Грачаници а затим је претходну ноћ дошао кришом и однео звоно и Свето Јеванђеље из Грачанице уз образложење једном свом саслужитељу да је владика рекао да не може да служи у Грачаници због недовољне безбедности приласка к Светом манастиру. Иначе, подсетимо да се владика Милутин ниједном речју није огласио после монструозног рушења багерима порте, конака и звоника манастира Грачанице, нити је последњих месеци ишта учинио да се поспеши борба за снижавање нивоа проклете бране Ровни која је увек актуелн а нарочито сада док вода потапања није још стигла до Грачанице…


(Истинољубље)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #25 послато: Март 07, 2016, 10:01:06 »

ГРАЧАНИЦА пред самим потопом!!!
Још јуче је чудотворна немањићка Светиња Архангела Михаила манастир Грачаница била препуна народа на молитви а данас запустела и окружена мутном водом која ће, ако је Бог чудом не спасе од мутних вода ових (које се гомилају због греха нашега) бити потопљена у наредних неколико сати.

Удружење грађана „Победа“ из Ваљева, иначе једино у граду које се беспоштедно бори против монструм пројекта масонске бране „Стубо-Ровни“ је за сутра најавило круцијално важну конференцију за новинаре са новим научним алармантним чињеницама везаних за безаконо пуњење бране Ровни и већ унапред поручују властима да се одмах заустави пуњење проклете бране Ровни како не би сви одреда завршили на дугогодишњим робијама које су им неизбежне а на основу најновијих научних чињеница и доказа…

Борба за спас Светиње Грачанице и изворских вода не сме стати јер имамо Бога испред нас а на нашој страни. Молитве за Грачаницу али и протести у Београду испред зграде Владе (монах-немонах Антоније ће сам отпочети непрестани протест од среде 9.3.2016. а, због новог закона, први званично пријављени протести испред Владе крећу сваког дана у 17.часова почев од суботе па сваким наредним даном)…Сваким новим часом ситуација је је све гора по немањићку Светињу, а посредно- и по нас саме…


понедељак, 07.03.2016.
 (Истинољубље)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #26 послато: Март 07, 2016, 18:00:33 »

Сатанистичко државно потапање Грачанице управо је у току… (Најава Протеста)
 
1. Сутра ујутру протест испред општине у току седнице скупштине Ваљева.

2. Од среде је монах-немонах Антоније испред Владе РС у Београду на непрестаном протесту.

3. А од суботе сваки дан у 17. часова народана окупљања испред Владе РС – Зауставите потапање немањићке Грачанице!!!


 
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=K87-gOCogkg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=K87-gOCogkg</a>


(Истинољубље)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #27 послато: Март 08, 2016, 10:35:59 »

Овај видео треба показивати свима. А власт са њим "ударати по ушима" управо у овој предизборој кампањи. Ништа друго не треба, ово је довољно. НЕЗНАЛИЦЕ, НАЈОБИЧНИЈИ ДИЛЕТАНТИ И ПРОФИТЕРИ, А ПРЕ СВЕГА ТО СУ ОНИ КОЈИ МРЗЕ И СРБИЈУ И СОПСТВЕНИ НАРОД.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=MS9rjRZbXPw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=MS9rjRZbXPw</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #28 послато: Март 09, 2016, 04:25:04 »

Пре свега видео са последње недељне молитве пред потапање на коју владика Милутин није послао свештеника народу који се окупио у броју преко 300 људи уз образложење да "није безбедан прилаз манастиру", иако је манастиру било могуће прићи на разне начине…


Грачаница последњи дан пред потопом<a href="http://www.youtube.com/watch?v=MhF5RsKjQsI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=MhF5RsKjQsI</a>
Гостовање монаха Антонија на локалној телевизији ВА ПЛУС

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=24vy2HVAwgY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=24vy2HVAwgY</a>


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #29 послато: Март 09, 2016, 06:05:31 »

Метар прљаве воде у Грачаници…
полиција одбила народ од скупштине Ваљева…
брана Ровни опасно пропушта…
непрестани протести од сутра испред Владе РС…
Прљава баруштина коју државна банда насилно безаконо пуни у погубној брани Ровни још од септембра прошле године напунила се око једне четвртине и потопила својом прљавом водом ову чудотворну Светињу Архангела Михаила. Народ је се синоћ молио до 21. час све док вода у Цркви није надошла до врха чизама(данас је, авај, већ у висини Светог Престола)…


Ове слике су слике разоткривања лукаво прикривеног безбожничког карактера богоборних власти, без обзира да ли из власти или опозиције, јер су сви синхронизовано саучествовали у овом проклетом безбожништву претходних 30 година колико се погубна брана Ровни зида уз иницијалну припомоћ из сенке масона Душана Михаиловића бив. министра полиције који се намерио бавити туризмом на Повлену, на обалама безаконе бране Ровни а све преко куполе Светиње Грачанице…Неки гробови прекопани и оскрнављени, неки "само" потопљени, народ у 100 километара квадратних слива бране који се и даље бави неорганском пољопривредном производњом, тешки метали из бројних околних рудника, манастирски нужник коме су само зидове порушили, санитарно није уклоњен површински слој земље…И сва ће та прљавштина завршити у Чудотворној Светињи Светог Архангела Михаила у којој иконе са зидова већ пливају, пливају у прљавштини уместо да су кађене тамјаном и заливане сузама свенародног покајања… И сва ће ова прљавштина завршити и у свим изворским питким водама ваљевског каја почев од извора реке Градац, врела Пакље, изданских језера Лелићког Карста које представљају национално благо целе Србије…
Ако народ није довољно побожан и хоће Светињу Божију мењати за 30 година мутне водурине која ће оставити море отровног муља… Али је право чудо што их не интересује што ће уместо изворске пити хемијски мртву воду, што их не интересује што се брана налази у епицентрално трусном подручју на линији Мионица-Крупањ… 

Зашто их не интересује влага која се појављује на доњој страни бране која је алармантни видљив доказ да се пуњење мора зауставити и брана подрвргнути стручној ревизији- да може да користи понекад у спречавању поплава- И НИ ЗА ШТА ВИШЕ- како су и доказали доктори хидро наука у вишегодишњим научним студијама против бране Ровни… И на све ово, невероватно дође и занемаривање податка да би, по прорачуну Енергопројекта из 1988.- "У случају пуцања бране Ровни, поплавни талас велике разорне моћи вода за 13 минута стигао до Ваљева- што није довољно за било какву евакуацију"!?!
(Истинољубље)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #30 послато: Март 09, 2016, 06:17:39 »

НЕКА поколења запамте ове
одборнике СО Ваљево
 који су гласали за СОПСТВЕНУ НЕСРЕЋУЗбог свега овога верни народ Христов је протестовао у уторак испред општине Ваљева у току заседања скупштине а поводом синоћњег потапања манастирске Цркве и услед страха због појава влажног камења са доње стране бране…

Народ је успео да уће у хол општине Града.


Енормне снаге полиције су окружиле општину и спречиле мирни народ који је појао Црквене химне Светом Архангелу Михаилу и Његовој Светињи Грачаници да уђе у салу где су, бедно послушни својим централама, локални политичари гласали против предлога УГ Победе да се брана Ровни због опасне влаге са доње стране тела бране и због потапања Грачанице одмах испусти и подвргне независној научној ревизији овог проклетог и погубног пројекта.
Пошто су се неки одборници извукли из сале да не би гласали против Грачанице, као нпр. Зорица Јоцић(СНС), Снежана Ракић(СНС) и др Слободан Гвозденовић(СНС)…(ове детаљне, круцијално важне, информације смо добили од једног одборника)…

Против Грачанице и безбедности Грађана, тј. нису гласали за општенародно корисни предлог УГ Победе:

Зоран Ђурић(СНС), Јасмина Белкхири(СНС), Рада Јовановић(СНС), Жарко Васиљевић (СПС), Милорад Минић(СПС), Мила Грујичић (СПС), Живадин Нинковић(ПУПС), Олга Јукић (ПУПС), Јован Лукић(СПС), Ракић Драгић(СПС), Маја Радојевић Жарковић(СПС), Славица Петровић (УГ Новосрбијанци), Ивана Јоловић(УРС), Никола Жугић(УРС), Гордана Спасојевић(ДСС), Зоран Матић(ДСС), Александар Ћебиђ(ДСС), Радиша Лазић(самостални одборник), Наташа Петровић(Покрет за Ваљево), Радмила Новаковић(ЛДП), Драган Мојсиловић(ЛДП)…За спас Грачанице, изворских вода и безбедности грађана Ваљева, од око 30 присутних у сали, гласали су само: Љубомир Брадић(УГ Победа), Срђан Мирчетић (УГ Победа), Славица Цупаћ(ПСС), Жељко Ђукић(ДС), Слободан Павловић(ДС), Раденко Прокић(ДС), Драгица Драгојловић(ДС), Мирослав Петрић(ДС)… Иначе напоменимо да је ДС док је био на власти такође беспоштедно гурао безакони пројекат Ровни уз главни одговорни СПС- што ће рећи да се политичарима не сме веровати пред изборе, али и напоменути да је локално УГ Победа са одборником Брадићем једино показало беспоштедну и пожртвовану борбу за спас грачанице и здравља грађана Ваљева…Кад све саберемо: Народе ако си још Божији и родољубив - од сутра да се отпочне са непрестаним протестима испред Владе РС све док се и последња кап не испусти из проклете бране Ровни… Монах немонах Антоније ће сутра од 12. часова отпочети непрестани протест, а народ ће се окупљати свакога дана у 17.часова на главном дневном скупу(од суботе смо легално пријавили свакодневно окупљање народа у 17.час а до суботе ће исто бити само као спонтана припомоћ протестима мнм Антоније)…

(Истинољубље)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #31 послато: Март 09, 2016, 09:43:21 »

Непрестани протести од данас
испред владе СрбијеНароде ако си још Божији и родољубив -
 од данас да се отпочне са непрестаним протестима испред владе Србије

 све док се и последња кап не испусти из проклете бране Ровни…

 Монах немонах Антоније ће већ данас
 од 12 часова отпочети непрестани протест,
а народ ће се окупљати свакога дана у 17 часова на главном дневном скупу(Истинољубље)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #32 послато: Март 10, 2016, 23:07:39 »


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=OhfrAuZBgpY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=OhfrAuZBgpY</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #33 послато: Март 11, 2016, 01:29:46 »


Потоп Грачанице и потоп Србије,
народе – има ли везе!?


Потоп Грачанице у боли душа Православне Србије мучно траје без престанка и данас…безбожне власти немају никакву намеру да се уразуме, јер да су имале иоле добре воље они би још јуче почели са испуштањем проклете, небезбедне и еколошки погубне бране Ровни…Народ Православни не престаје свакодневно од ране зоре, чак и данас по лошем времену, да хрли да види нестајање Грачанице у мутној води, тај број расте из дана у дан…

Испред зграде Владе РС трају непрестани протести народа који се спонтано окупља, нарочито предвече око 17.часова, уз протест монаха немонаха Антонија који целодневно протестује сваког дана од 07 до 23 часа. Државна мафија, после нарученог неправославног иступа патријарха Иринеја о потапању Светиње Грачанице, очигледно очекује да се народ умори и Светињу и изворске воде Србије заборави и од њихове одбране одступи.


Захтеви за што скорији пријем монаха немонаха Антонија код председника Владе, пражњење несигурне, еколошки погубне и духовно проклете бране Стубо-Ровни нарочито услед показивања флека влаге са друге стране пуњења бране, захтев да Влада хитно сазове научну трибину која би дала одговоре на велику забринутост свег народа… предати су данас и у писаној форми са потписом ИстиноЉубља и Еколошког покрета Новог Сада…


За то време министар полиције је удаљен од народа како би се икако видела зграда Владе давао изјаву за лажни јавни медијски сервис Србије звани РТС- о најави ванредне ситуације усед за вечерас најављених падавина. ТВ Бастиља, како ју је исправно еуропски лакеј Вук Драшковић некада потпаљујући народ звао, наставила је да се утемељује у антинародном деловању. Имали везе безбожна жеља о води која би потопила немањићку чудотворну Грачаницу Архангела Михаила и ове поплавне панике безбожника на власти(?? ?)- најбоље је то сагледавати на РТС и сталим лажи медијима са националном фреквенцијом…

(Истинољубље)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #34 послато: Март 12, 2016, 04:13:09 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=1CXjl1gcItY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=1CXjl1gcItY</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #35 послато: Март 12, 2016, 05:55:27 »

ПОТОП ГРАЧАНИЦЕ = ПОТОП СРБИЈЕ


У светом писму јасно пише: НЕМА МИРА БЕЗБОЖНИЦИМА. Безбожници највише воле мир да се баве самоуживачким самољубивим занимањима, али свако храњење личних страсти само све више насрће на мир ближњих и изазива неминовне немире…


Tако је исто и са сада морално и маловерно посрнулим већинским српским народом, Светињом Грачаницом и несрећама које прекривају целу Србију. Лепо рече једна српскиња Христова данас, српкиња протерана са Плитвица- Ето потопише и Православни манастир Драговић у Далмацији и Срба више тамо нема- прогнани су, само нека Срби потапају своје манастире- и неће више бити ни Србије…

И поред непрестаних целодневних протеста испред Владе Србије - За хитно пражњење погубне бране Ровни која потапа Светињу Грачаницу, трајно загађује све изворске воде водообилног ваљевског краја и животно угрожавају безбедност низводног становништва чињеницом да се на све ово још и огромне флеке влаге појављују са супротне стране од акумулиране воде на телу погубне бране Ровни… Ипак, смо некако стигли, браћа са сајта Србин.инфо, брат Дамњан Кнежевић и мнм Антоније да још једном дођемо до потапане Грачанице и сплавом пришавши снимимо унтрашњост Светиње док се још може услед потопа свенародног греха нашега…и кроз прозор снимимо болне слике потапане чудотворне Светиње. Свете иконе намерно нису вађене ни спасаване из немањићког манастира Грачанице, прво да би додатно причувале Светињу, друго да цео српски народ а и богоборци на власти схвате колики је стварни грех који чинимо, јер је највећи грех потапање Светог места Божијег на коме је дао указати нашим светим прецима где му Света Воља да му Цркву у Славу озидају. Нека плаче Србија бар сада када није плакала током тридесетогодишњих мука Грачаничких и стотина ратрованих гробова монашких около Ње.Грачаница нестаје због нашег маловерја, али може лако и изронити услед нашег одлучног покајања пред Господом… и мислима, и осећањима, и постом, и молитвом, и добрим делима… и, наравно, исповедањем Истине Божије и брањењем Светиња Његових за које имамо благослов од самог Господа Христа Спаса нашега…


А брана Ровни која ће бити круна пропасти свих безбожних комунистичко-масонских замисли и демонизоаних им дела…Јутрос на брани Ровни некави стручњаци прегледају флеке на брани које су алармирале јавност подно бране, а сам прелазни пут преко тела бране Ровни који води у околна села и који је био до јуче отворен за пролазак колима у околна села, одједном је данас затврорен великим гвозденим барикадама са обе стране.
Зар више бандоглави СПС директор бране Ровни неће више примати "бројне дневне посетиоце који се диве брани Ровни"…


Него, да се ми вратимо на своје, а они који чине зло свесно нека виде са извором свакога зла како ћем им зарађену плату исплатити, дакле, нашег драгог одборника Љубомира Брадића и Удружење грађана Победа, јединог човека који се беспоштедно борио за опстанак Светиње Грачанице и обећао њену моменталну обнову уколико буде – требало би подржати у његовим настојањима у борби против бране Ровни… Зато, овде у име нашег ИстиноЉубља усуђујемо се и замолити све оне који схватају каква је и колика вишеструка опасност брана Ровни по цео ваљевски крај да помогну удружењу грађана Победа да својим потписима који ће се скупљати на старој аутобуској станици у Ваљеву радним данима од 16 до 20 часова што пре скупе потребне потписе за излазак на локалне изборе. Брат Љубомир Брадић је на делу показао већ да му политика није опсесија већ борба за истину, а скупштинска говорница само прилика за исповедање истине о угроженим Светињама и друштвеним невољама суграђана. Нико од нас није свет, али само за оно што је до сад брат Љуба показао у борби за Грачаницу, у име Грачанице и Вере Православне да и ми у томе бар имало саучестујемо на помоћ…

А Бог Мира, Истине и Правде ће помоћи свагда свима који воле Истину Његову, желе Љубав Његову која их привлачи ка Светињама Његовим у Смирењу Његовом у векове векова, Амин.

(Истинољубље)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #36 послато: Март 12, 2016, 07:23:59 »

Ако ништа, овом монаху, ХРАБРОМ ЧОВЕКУ, треба одати свако признање. Годинама, скоро САМ ПРОТИВ СВИХ траје ова његова борба за српску СВЕТИЊУ, манастир Грачаницу! Неколико пута привођен, хапшен, СПЦ га рашчинила.....ШТА ВИШЕ РЕЋИ?!
ОВИХ дана он нам ДРЖИ СВИМА ЛЕКЦИЈУ, како треба да се Србин-Православац бори за Србију, за сваки њен део, за сваку реку, поток, малу капљицу, за сваку шуму, стабло, за сваки њен цвет......... за наше српске Светиње!!!


Ко би од нас по цео дан ШТРАЈКОВАО испред владе Србије, па онда трк до Ваљева и Грачанице, сликао све шта се тамо дешава, постављао на портал "Истинољубље", па опет назад у Београд на свакодневни протест, стајао на киши, испред намргођених полицајаца и неких "Београђана"


И поред умора (који би морао да осети) због целодневног стајања испред владе Србије, он је ушао у ову хладну, мутну, препуну муља воду, која само што није потопила манастир Грачаницу, само да би још једном усликао овековечио, а вероватно и изблиза видео, ОД СКОРО СВИХ ОСТАВЉЕН овај прелепи манастир...који само што није скроз потонуо...


ЗАТО, ПРИДРУЖИМО МУ СЕ ОД ДАНАС, ОД 17 ЧАСОВА ИСПРЕД ВЛАДЕ СРБИЈЕ, ПОМОЗИМО, НЕ САМО ЊЕМУ, НЕГО И СЕБИ И СРБИЈИ!!!


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #37 послато: Март 12, 2016, 11:17:52 »

Грачаница, гледано из два угла..
Текст прочитати па тек онда закључити..


Gračanica između vode i molitve

Branko PUZOVIĆ | 10. mart 2016. 07:34 | преузето из Вечерње Новости.рс


Probno punjenje budućeg jezera Stubo-Rovni potopiće manastir kod Valjeva. Eparhija valjevska traži da se jezero puni do kote od 333 metra, kako bi bogomolja ostala na suvom

Jezerska voda već je ušla do polovine hrama
SRODNE VESTI
•   Praistorijsko groblje u porti Valjevske Gračanice
•   Hram se premešta


U MANASTIR Svetog Arhangela Mihaila iz 15. veka, u narodu poznat kao Valjevska Gračanica, u Tubraviću, počela je da prodire voda zbog probnog punjenja akumulacije Stubo-Rovni. Vernici koji sebe nazivaju "stražari gračanički", najavljuju svakodnevne proteste ispred Vlade Srbije i zahtevaju da se punjenje jezera zaustavi, kako bi se sprečilo da bogomolja ode pod vodu. Eparhija valjevska traži da se jezero puni do kote od 333 metra, kako bi manastir ipak ostao na suvom, a u Javnom preduzeću "Kolubara" u Valjevu, koje gazduje akumulacijom, poručuju da je za takvu odluku nadležna isključivo - država.

Grupa vernika okupljenih oko raščinjenog monaha Dragana Davidovića, započela je juče proteste za odbranu nemanjićke svetinje i protiv punjenja jezera. Upozoravaju da je voda ušla u manastir, do koga se sada može jedino - splavom.

- Za sve ovo kriva je bezbožna, bezakona brana Rovni - poručio je Davidović. - Plači Srbijo, jer su se vladike, sveštenici, koji treba da brane ovu svetinju, razbežali. Ako crkvu i budu uspeli da potope, mi ćemo s božjom pomoći dočekati da narednih dana jezero bude hitno ispražnjeno i da bezbožnici više ne budu u prilici da nanose ovakvu štetu.
Buduće jezero, u dolinama reka Jablanice i Sušice, zapremine oko 50 miliona kubika, vodom za piće snabdevaće Valjevo, Lajkovac, Lazarevac, Ub i Mionicu, područje sa oko 200.000 stanovnika. Do sada je u gradnju sistema, koja je počela 1988. godine, država uložila više od 90 miliona evra. U izgradnju cevovoda i rezervoara vode za piće Evropska unija izdvojila je 6,3 miliona evra. Hidroakumulacija Rovni obezbediće, tvrde stručnjaci, najpouzdanije snabdevanje vodom najvišeg kvaliteta, ali i zaštitu od poplava.

MOLBA VALjEVSKE EPARHIJE- PROJEKAT koji je započet još pre više od dve decenije, i pored svih učinjenih napora sa naše strane, nije se mogao zaustaviti i voda je došla do same crkve - saopštila je juče Eparhija valjevska. - Sa žaljenjem izražavamo nevericu i strah da u drevnoj svetinji valjevskog kraja više nije moguće služiti svetu liturgiju. Eparhijski upravni odbor poslednji put moli da se punjenje jezera zadrži na koti od 333 metra nadmorske visine. Time bi sačuvali drevnu svetinju od potapanja, a dobili novo jezero.

- Nema apsolutno nikakvog spora sa Srpskom pravoslavnom crkvom oko manastira, odnosno gradnje hidroakumulacije, najveće državne investicije u zapadnoj Srbiji - kaže Miodrag Marković, direktor JP "Kolubara". - Još pre 25 godina znalo se da će hram biti potopljen. Tadašnji vladika šabačko-valjevski Jovan sa državom je potpisao ugovor o izmeštanju crkve Valjevske Gračanice, što je bio osnovni preduslov da brana može da počne da se gradi. Taj ugovor potvrdio je i naredni episkop šabačko-valjevski Lavrentije.

Stručnjaci Zavoda za zaštitu kulture u Valjevu utvrdili su da je eventualno premeštanje hrama na drugu lokaciju nemoguće, zbog trošnog materijala od kog je izgrađen. Zbog toga, sa SPC je potpisan ugovor 2003. godine o razmeni nepokretnosti - Eparhiji valjevskoj izgrađena je nova crkva u obližnjem selu Brezovice, sa parohijskim domom, prodavnicom, parkingom, a hram Valjevska Gračanica postao je vlasništvo Javnog preduzeća "Kolubara" iz Valjeva. Inače, ikonostas i sve ikone iz crkve skinuti su krajem prošlog leta, da bi zvanično bili predati Eparhiji valjevskoj. Ikone koje se sada nalaze u hramu, saznajemo, postavili su vernici koje predvodi raščinjeni monah.

- Voda je do manastira došla brže nego što je očekivano - kaže Marković. - Brzinu probnog punjenja jezera nije bilo moguće predvideti, jer se otopio sneg na okolnim brdima, a palo je i dosta kiše poslednjih dana.

Tako je usledio priliv 2.500 litara vode u sekundi iz reke Sušice, što je podiglo nivo akumulacije i izazvalo delimično potapanje manastira. O zahtevu grupe vernika, da se voda iz jezera ispusti, kako bi se manastir spasao od potapanja, može da odlučuje samo država. Međutim, ako bi se akumulacija ispraznila, to bi izazvalo potapanje Valjeva i ugrozilo bi živote na hiljade ljudi!
.......................

Након читања овог текста, сваком остаје слобода у доношењу сопственог закључка.
Емоције и реалности ретко кад долазе у сагласност и оправдање. На једној страни стоји традиционална навика становништва и очување верских реликвија, на другој економски интереси где реализација једног капиталног објекта, тече већ годинама.

Успаваност СПЦ која је незаинтересовано остала на одобреном пројекту и пропуст Власти, да усагласи неопходне договоре у решавању и емотивних и економских интереса, довела је до ерупције реаговања верника, који једино из свега, немају баш никакву предност.
Ово је типичан пример као се у Србији ради. Стихиски и кампањски, без плана и ума..

Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #38 послато: Март 12, 2016, 19:17:45 »

Протест против потапања ваљевске Грачанице још увек траје испред Владе Србије, која се потрудила (користећи услуге полиције) да га на сваки начин омете. Већи број присутних је сабијен са обе стране Немањине улице, без могућности да се споје јер надлежни НИСУ зауставили саобраћај, иако је овај скуп регуларно најављен!

Информација је управо стигла од Гоге, која присуствује протесту, а по његовом окончању фотографије са овог окупљања биће окачене на форуму.

Дакле, овим сатрапима из Владе (и њиховим трабантима) УОПШТЕ није стало ни до људи, ни до светиња.
Но, како су посејали, тако ће жњети!

Поплаве, које по други пут ОПОМИЊУ Србе да се пробуде и изађу из блата (моралног) у који су огрезли до главе, и потапање ваљевске Грачанице знаци су од Бога шта нам ускоро следи!
Не усправимо ли се зарад наших предака и будућих генерација, Србија ће нестати!

Својим нечињењем и властодршци и народ бољу судбину и не треба да очекују!
Реч Господња је прва и последња..

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #39 послато: Март 13, 2016, 12:42:58 »

ПРВИ дан протеста:
"Против потапања ГРАЧАНИЦЕ и за хитно пражњење бране `РОВНИ`"

Ништа у овој Србији не може да се уради како треба. Један је разлог тај што Србија има лошу, аматерски склепану власт од самих дилетаната, а који не само данима, него из минуте у минуту праве катастрофалне грешке са фаталним последицама.  Нажалост, те грешке шибају само народ и он трпи, ћути, за сада још одолева. А докле, то вероватно ни он сам не зна.

Други разлог је тај што ништа, чак што је и Уставом и разним законима прописано, неко упорно не дозвољава да се примењује онако како треба. Тако узимам за пример и овај протест, који је тачно у 17 часова, у суботу, испред владе Србије ОТПОЧЕО, најављен и уредно пријављен под називом:
"ПРОТИВ ПОТАПАЊА ГРАЧАНИЦЕ И ЗА ХИТНО ПРАЖЊЕЊЕ БРАНЕ `РОВНИ`",

МИРНО, ДОСТОЈАНСТВЕНО, народ је дошао са транспарентима и са срцем препуним бола да искаже своје незадовољство и да тражи само своје парче права и слободе. И трајаће тако сваког дана док год се НЕКО у овој мученој Србији не одазове памети. Ако се уопште одазове?!

На самом старту, нешто је сметало и "није смело" да се дозволи народу, тачније говорницима, који су намеравали да се обрате окупљенима.

Полиција НИЈЕ дозволила да се прикључи озвучење на струју – тако да су говорници, озвучење и један део окупљеног народа били приморани да пређу на другу страну илице, а већи део оних који су се одазвали протесту су остали са друге стране, тик уз зграду владе Србије..

Како је то изгледало може да се види из приложених фотографија:

Први се присутнима обратио монах немонах Антоније, који је често био прекидан аплаузима и скандирањем народа са обе стране улице. Говорио је о Светињи Грачаници, масонској антинародној брани `Ровни` и никад већој и лукавијој окупацији наивне и простодушне већински Србије. Из аутомобила који су пролазили улицом измећу две групе народа, многи возачи су трубљењем поздрављали окупљене.


Тако да је у једну руку и добро што властодржци нису дозволили да полиција заустави саобраћај, јер су многи, полако возећи аутомобиле видели шта се дешава, сазнали су да се народ окупља испред владе Србије и зашто се укупља и да ће се окупљати сваког дана. Тако је на неки начин ПРОБИЈЕН медијски мрак....Ова слика испред владе Србије је била виђена из многих аутомобила, аутобуса и сигурно ће се ширити Србијом као пламен! Уместо медија, ШИРИЋЕ је народ "ОД УХА ДО УХА", како то само он уме.
Поред монаха Антонија, присутнима су се обратили и Никола Алексић, Младен Обрадовић, Сима Радовановић, Дамњан Кнежевић, Васиљка Дожић и други.. Професионални певач Гордана Милетић је отпевала једну прелепу песму о Грачаници.Обраћање говорника се завршило након два сата, а окупљени су наставили протест певањем.


Иако су организатори оваг протеста, вредни Грачанички стражари, на чијем је челу монах Антоније, послали на око 80 адреса позив медијима да уприличе овај скуп својим присуством, па да информишу јавност о томе, НИ ЈЕДАН МЕДИЈ се није, од почетка до краја протеста, ПОЈАВИО. То говори, да је у Србији власт узурпирала све медије, нешто власт, а нешто странци и да ће слика која буде сервирана народу и шире, у свет, бити само слика "њихове пројекције", а шта се заиста данас дешава у Србији, ма кога брига за то. Власт тренира строгоћу и ради све што хоће. Да ли ће на овим протестима народно СРТПЉЕЊЕ експлодирати и провалити из граница трпељивости, као што је провалила она мутна вода из акумулационог језера, које још није готово и скоро скроз ПОТОПИЛА Светињу Грачаницу, то вероватно сами Драги Бог зна. Па нека буде како треба да буде, а онда ће некима и сам Ђаво да буде крив.


Као што је и најављено, монах Антоније наставља "свој" протест и у недељу  долази  испред владе Србије од 07часова, који ће трајати до 22 часа, а од 17 часова се наставља општенародни протест који је у суботу почео и трајаће данима, све док се не крене са пражњењем бране `Ровни` до њеног безбедног нивоа.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #40 послато: Март 14, 2016, 01:26:40 »

ДРУГИ дан протеста:
"Против потапања ГРАЧАНИЦЕ и за хитно пражњење бране `РОВНИ`"

Као што је било и договорено, најављено, испред владе Србије и други дан, у недељу, се окупио народ да искаже свој протест против потапања ваљевске Светиње, манастира Грачаница.


Народ се дружио, певао, молио! Понеки пролазник би застао и гледао час у транспаренте, час у окупљени народ, па би или продужио, а понеко би се и задржао мало више, жељан да поразговара, да чује шта се то ту дешава.Наравно, не знају многи за овај протест, пошто медији у Србији ћуте. Ћуте медији, ћути председник владе. Њему је упућен апел да прими делегацију Браниоца Грачанице и да саслуша њихове аргументе о погубности бране `Ровни` и да помогне да се заустави потапање Светиње! Док год он буде све више ћутао, игнорисао, народ ће да буде све гласнији и гласнији, па ће ваљда тај председник владе морати да чује жагор испред зграде, у којој, скоро је то изјавио, ради пуна 24 сата. За сада га нико није приметио, да ли улази или излази из зграде. Могуће је да је специјално због њега прокопан неки тајни тунел којим се он служи да не би био виђен Cheesy

Овог другог дана, учесници протеста су имали једно симпатично појачање. Био је то један умиљат псић, који је дошао са својим газдом. Једног тренутка је чак био мало и придремао што је био знак да му је пријала средина у којој се нашао.Међу присутнима се и овог другог дана протеста нашао Младен Обрадовић из Образа и тиме је показао своју одлучност, да доласком оба дана на протест, и он шаље апел успаваној власти, да се пробуди и заустави погубно пуњење бране `Ровни` која је скоро већ потопила манастир Грачаницу и подигла овај окупљени народ на "узбуну".


Преко пута зграде владе Србије се налази, још увек од НАТО бомби разрушена зграда Генералштаба. Прва помисао би била да она на неки начин опомиње ову власт, да се присети тих дана када су уз завијајуће сирене грађани Србије бежали у склоништа, а по њима падале бомбе. Те бомбе су биле "поклон" од непријатеља српског народа, али авај, власт која дрема у згради преко пута, прогласи те непријатеље за своје пријатеље.


Монах Антоније је и овај други дан протеста цео провео испред зграде владе, а када се око 17 часова окупио народ који је поново дошао на његов јучерашњи позив, свако ко му се обратио од њега је добио пријатну, топлу људску реч.


Полако се завршавао и други дан протеста и изгледа да су се томе једино радовали припадници полиције који су и овај други дан протеста били распоређени по ободима тротоара. Ваљда да заштите саобраћај од народа који се налази испред зграде владе или обратно, како су више пута наглашавали, да су ту да заштите окупљене од возила који пролазе раскрсницом поред зграде владе Србије....


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #41 послато: Март 15, 2016, 07:47:02 »

ТРЕЋИ дан протеста:
"Против потапања ГРАЧАНИЦЕ и за хитно пражњење бране `РОВНИ`"У понедељак је био трећи дан протеста који се одржавао испред зграде владе Србије. Монаху Антонију који се ту налази цео дан, око 17 часова су се придружили они најистрајнији, најупорнији, а било је ту и неких којима је ово први дан протеста, јер су тек сада сазнали за њега. Као што сам раније већ писала, медији упорно игноришу ове протесте, па је управо то можда разлог, што ће неки од следећих протеста имати и шетњу према РТС-у. Ваљда треба "брег да оде Мухамеду, када неће Мухамед брегу".

Има неку необичну симболику ово што се протест одвија са оне стране зграде владе Србије са које се виде рушевине зграде Генералштаба, које нам је Вучићев пријатељ НАТО оставио у аманет на сећање на "Милосрдног Анђела"Као и на свим претходним данима протеста, монах је увек срдачно са свима разговарао или се преко мегафона обраћао окупљеном народу. Причао је шта се дешавало у току дана који је проводио такође испред ове зграде, зграде у којој седе неки људи, ваљда изабрани од народа, а које БАШ брига за тај исти народ.


Наравно, имао је увек шта да каже шта се тренутно дешава са Светињом, манастиром Грачаница, коју власт немилосрдно потапа блатом и мутном водом који стижу из погубне бране `Ровни`. Тужне вести су да ниво воде из часа у час расте, а Грачаница се све мање и мање види из воде.Цитат


Фотографија преузета са `Истинољубље`
Окупљеном народу је подељен летак са порукама и неким закључцима са ових окупљања. Углавном је дефинисано како ће се наредних дана одвијати протести, да ће бити и шетњи, Литије и свега осталог. Напоменуто је и то да не треба наседати лажима које се ових дана интензивно пласирају, а односе се на ову борбу за спас манастира Грачанице, на ове протесте, а нарочито на монаха Антонија. На њега је кренуо оркестриран напад из неколико праваца. Није ни чудо, када им он, БАШ У ЈЕКУ ОВЕ ПРЕДИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ, ставља "прст" директно у око, па их омета, не могу онако безбрижно да се шепуре пред камерама и да лажу народ како су ЧИСТИ пред Богом. Е, па, ако ништа, због овога шта раде Светињи, НИСУ!!!
Онај ко се служи лажима да би себе спасио или приграбио неку добит сигурно неће добро проћи. Пред нама је да се у све уверимо.

И на крају, нешто што ме увек обрадује, када на оваквим протестима видим све три генерације ....
Деца су увек ту. И њихови очеви. И њихови дедови!

Неки су око 20 часова пошли својим кућама, а неки су остали да праве друштво монаху Антонију, јер он свој протест завршава тек око 22 часа.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #42 послато: Март 16, 2016, 02:21:39 »

ЧЕТВРТИ дан протеста:
"Против потапања ГРАЧАНИЦЕ и за хитно пражњење бране `РОВНИ`"


Док манастир Грачаница све дубље урања у мутну воду из бране `Ровни`,


у Београду, протести испред зграде владе Србије улазе у четврти дан и трајаће док год се не почне са испуштањем воде из бране Ровни и заустави потапање манастира ГРАЧАНИЦА!!!

Ево пар фотографија са данашњег протеста,


Сваке вечери, када монах Антоније заврши са обраћањем окупљеном народу, неколико млађих људи почне да пева. Углавном се певају песме о манастиру Грачаница, неке духовне песме, молитве...
И на крају, једна врло интересантна фотографија.


Ето како се монах Антоније "одмара" док седи на пластичној столици, наслоњен на бетонски стуб, након целог дана проведеног у протесту испред владе Србије. Рече ми да тако ових дана шаље и објављује текстове на "Истинољубље". Шта рећи, сем речи дубоког поштовања за све што чини за овај успавани, у топле и удобне фотеље, ушушкани српски народ.


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #43 послато: Март 17, 2016, 02:10:12 »

ПЕТИ дан протеста:
"Против потапања ГРАЧАНИЦЕ и за хитно пражњење бране `РОВНИ`"

Испред владе Србије, петог дана, и данас се око 18 часова народ придружио монаху Антонију који се на том месту налазио већ од 07 часова ујутро. (Он је ту је сваки дан, од 07 сати па све до 23)

Монах Антоније се преко мегафона обратио окупљеном народу. Увек је имао нешто да им саопшти, исприча, поручи. Овај пут су то били његови коментари на најактуелније вести из Србије, уз посебан осврт на данашњу посету енглеског принца Чарлса Србији. Па пошто је он испред владе у свакоднавном протесту од 07 сати, па све до 23 увече, данас је видео колону возила са енглеским гостима, који су, хтели не хтели, морали да прођу и поред огромних фотографија (панела) ваљевске Грачанице настале пре и после потапања. Запитао се како ли је Вучић госту објаснио, шта те фотографије испред владе представљају?
Обавестио је присутне да ће се убудуће сваке суботе одржавати народне литије на потезу од владе Србије до Патријаршије и РТС. Окупљање суботом испред владе Србије ће бити са почетком у 15 часова.У знак сећања на Косовски погром који се десио 17.марта, 2014.г. од стране шиптарских терориста, сутра је заказан на Тргу Републике у 17 часова велики народни протест, затим се са Трга иде у протестну шетњу, а онда се наставља са протестом испред зграде владе Србије.На Тргу Републике ће се уз помен Косовског погрома повући паралела са погромом Светих манастира у Србији, који свој врхунац достиже потапањем Светоархангелске Грачанице ваљевске!


Данас је та наша Светиња изгледала овако:

ЦитатОве две фотогафије преузете са "Истинољубље"Као и сваке вечери, након обраћања монаха Антонија, протест се наставио певањем светих црквених песама све до 22 часа.

Свих ових пет дана, од како се одвијају ови протести, медији у Србији не кажу ни једну једину реч. Као да се данима испред владе ништа не дешава. За њих се изгледа ни са Светињом, ваљевском Грачаницом ништа не дешава. Они једино знају да се дешава нешто, ако се то саопшти из Вучићевог или Томиног кабинета.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #44 послато: Март 18, 2016, 11:31:01 »

ШЕСТИ дан протеста:
"Против потапања ГРАЧАНИЦЕ и за хитно пражњење бране `РОВНИ`"

Овај шести дан је имао два протеста. Први је почео у 17 часова на Тргу Републике, као сећање  на  Косовски  погром  2004.г. Сећање на људске жртве, на рушење и паљење српских кућа и верских објеката.

Прво су се говорници обратили народу који се одазвао да својим присуством покаже да није заборавио шта се на Косову и Метохији дешавало пре 12 година.Затим се кренуло у шетњу, према храму "Свети Сава".
Када је колона пролазила поред републичке Скупштине, застала је да се поклони сенима погинулих Срба са Косова и Метохије, чије фотографије одавно стоје закачене на великим паноима. Да неко не помисли да су државне институције поставиле те фотографије, не нису. Урадило је то Удружење киднапованих и убијених са КиМ. Међутим, када се сазнало да се у Скупштини налази Вучићев и Томин гост, принц од Велса који се са скупштинске говорнице обраћао,...коме? Да ли то посланицима чији је рад престао распуштањем Скупштине или неком другом, почело је скандирање.Погрдне речи властима, такође и њиховим белосветским "пријатељима", али и оне братске Русији:"Србија Русија-не треба нам Унија!". Новинари и ТВ екипе које су са несрпљењем чекале испред скупштинских улазних врата, могле су јасно да чују шта се скандирало. Да ли су они знали ко је на Тргу Републике обележавао и коју годишњицу, којег догађаја? ....

Након паљења свећа у храму "Свети Сава",


народ је кренуо према влади Србије, на раније заказани (ШЕСТИ по реду) протест.


Као и свих претходних дана монах Антоније се преко мегафона обратио окупљенима,а после тога се протест  наставио певањем светих црквених песама.А у то време Светиња Грачаница тоне све дубље и дубље испод мутне, блатњаве воде из бране `Ровни`.

Цитат

фотографије преузете из "Истинољубље"


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #45 послато: Март 19, 2016, 11:06:31 »

СЕДМИ дан протеста:
"Против потапања ГРАЧАНИЦЕ и за хитно пражњење бране `РОВНИ`"


Испред владе Србије, у петак, седмог дана протеста се око 18 часова народ придружио монаху Антонију који се на том месту налазио већ од 07 часова ујутро. (Он је ту сваки дан, од 07 сати па све до 23)Сви су позвани да дођу на већ раније заказани:


ПРОТЕСТ
 у суботу у 15 часова
испред владе Србије,
па протестна шетња до Патријаршије,
а онда одлазак до РТС
ево како је то било прошле суботе:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=BQ1a2ezx1_o" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=BQ1a2ezx1_o</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #46 послато: Март 20, 2016, 09:22:11 »

ОСМИ дан протеста:
"Против потапања ГРАЧАНИЦЕ и за
хитно пражњење бране `РОВНИ`"

Литија - Патријаршија - РТС
ДАН КАДА ЈЕ ПАТРИЈАРХ ЗАНЕМЕО


Испред зграде владе Србије се окупио народ тачно у 15 часова.

Обратили су им се, монах Антоније, Весна Веизовић и Младен Обрадовић.Литија је уз молитвене песме кренула са централног места непрестаних православних окупљања, испред владе Србије ка Патрјаршији и РТС и трајала невероватна 4 сата, али препуна потресних догађаја…  Литија је стигла испред Патријаршије,Монах Антоније се обратио присутнима речима, "ови унутра ме зову Драганом- нека је благословено", а онда се изненада појавио патријарх Иринеј.


Монах Антоније му је пружао микрофон, у жељи да се обрати окупљеном народу, али је он упорно одбијао да било шта каже, иначе, он је био кренуо на молитву у Саборну цркву, која се налазила одмах преко пута Патријаршије.Пред Његовом Светошћу је отпочело исповедно обраћање уз молбе да се за оно што није православно било у патријарховом осврту на питање бруталног потапања Грачанице и дозивања папе у Србију исправи и савршено поврати на пут Светога Саве и Василија Острошког…Патријарх није могао да издржи да и даље слуша постављана питања верног народа - те га је полиција, без икакве потребе, спровела у Саборну цркву на молитву куда је био и кренуо…Наравно, да смо напоменули да чиста молитва захтева и добра исповедна дела, тако да смо га још неко кратко време молили да се обрати искрено забринутом народу како би и Његове молитве Бог послушао… Међутим, како сада за то није био спреман, а време је било молитве- обећали смо да ћемо доћи сваке наредне суботе по одговоре на добронамерна Православна питања.


Можда би се Патријарх и обратио верном народу да није било модернистичког старешине Саборне Цркве о. Петра Лукића који је све време инструисао патријарха својим саветима на оба ува…

Чекали смо неколико минута одговор патријарха, а потом га оставили да се моли и наставили исповедну Литију окупираним Београдом са обећањем да се опет са истим питањима враћамо сваке наредне суботе…

Литија уз звуке светих песама које су се ориле улицама Београда, преко Кнез Михаилове, Теразија, Скупштине…И полако, у миру Божијем, стигла и испред зграде РТС…


тј. Јавног масонског медијског сервиса еуропске Србије од кога се покушава направити база странака опозиције- док се остале телевизије приклањају странкама на власти само како би се прекопирао амерички систем две привидно  раздвојене стране које би имале истог масонског господара. Наравно, никога живог од новинара не видесмо… док су се народу обратили монах Антоније, Дамњан Кнежевић, Никола Алексић, Жељко Стојковић, Бранка Милић...Затим се народ вратио ка месту, испред владе Србије где већ седам дана непрестано протествује против потапања Светиње.


***


А овако је јуче изгледала наша Светиња. Тоне. Само се види кров Тужан

А не тако давно, овако је изгледала,

Фотографије преузете са:"Истинољубље"


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #47 послато: Март 21, 2016, 12:53:31 »

Снимак са Литије - Патријаршија - РТС


https://www.facebook.com/manastirvaljevskagracanica/videos/781158252014637/

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #48 послато: Март 21, 2016, 13:51:08 »

ДЕВЕТИ дан протеста:
"Против потапања ГРАЧАНИЦЕ и за
хитно пражњење бране `РОВНИ`"

Испред владе Србије, у недељу, деветог дана протеста се око 18 часова народ придружио монаху Антонију који се на том месту налазио већ, као и свако јутро од 07 часова ујутро.
Ови протести трају непрестану све у намери да се уразуми власт и да престане са потапањем Светиње и да се заустави погубан пројекат бране `Ровни`. Протести су и један вид  борбе за изворске воде и безбедност народа.


А за то време манастир Грачаница још дубље тоне. Снимци преузети са "Истинољубље"
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #49 послато: Март 22, 2016, 00:35:55 »

ДЕСЕТИ дан протеста:
"Против потапања ГРАЧАНИЦЕ и за
хитно пражњење бране `РОВНИ`"
Као и свих ових ранијих дана, народ је око 18 часова дошао испред владе Србије, да уз монаха Антонија искаже протест због потапања манастира Грачаница.Од како се одвијају ови протести, медији у Србији не кажу о њима ни једну једину реч. Као да се данима испред владе Србије ништа не дешава. За њих се изгледа ни са Светињом, ваљевском Грачаницом ништа не дешава.


Монах Антоније се преко мегафона обратио свима. Углавном су то биле речи охрабрења за ово што један део народа ради. Што се не предаје и не поклекне игнорисању које показује и власт и нажалост СПЦ.После разговора, група, углавном млађих људи је певала црквене песме, а остали су са пажњом слушали.За то време, Светиња Грачаница у немој тишини тоне испод воде погубне бране `Ровни`. Тужан

Цитат

Фотографије преузете са "Истинољубље"
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1] 2 3 4   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!