forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Јул 12, 2020, 17:49:47


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Зашто неко пласира секташка учења нашој деци  (Прочитано 1570 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12530Погледај профил
« послато: Мај 08, 2017, 05:16:21 »

Зашто `Фондација Ђоковић` пласира секташка учења нашој деци?


Фондација Новак Ђоковић, у сарадњи са «Хон» фондацијом (“Hawn”) у српским школама спроводи програм Мајнд Ап – у својој суштини будистичко секташки програм у коме се на перфидан начин деца уводе у будистичке медитативне праксе. (детљаније о овом програму ОВДЕ).


`Фондација Ђоковић` на свом сајту објављује да има за циљ да ове методе (кроз програм МајндАп, енгл. MindUp) инфилтрира у све предшколске и школске установе широм Србије. (линк ОВДЕ).Зашто Фондација Ђоковић, којом руководи супруга тенисера Јелена Ђоковић спроводи овакве контраверзне програме?


Инсистирање на овом програму који садржи медитацију, хипнозу и друге елементе Зен Будизма, последица је вишегодишњег духовног застрањивања породице Ђоковић.

Нажалост, Ђоковићи ни не схватају да њиховим животима управља гуру-секташ Пепе Имаз, међутим, оно што је најужасније, Ђоковићи из свог духовног посрнућа крећу и сами да промовишу сличне програме нашој деци, попут програма Мајнд Ап.

Иако је сада јасно које су духовне последице застрањивања Ђоковића у секташка учења о "свесности" као и у медитативну праксу свог гуруа, подсетићемо се на кључни моменат у животу најуспешнијег српског тенисера одакле је све ово потекло.

Оно што су многи приметили јесте прошлогодишњи долазак у Новаков тим мистериозног "Пепе" Имаза.Овај својеврсни врач, који проповеда филозофију мира и љубави и употребљава достизање "свесности" и дубље "повезаности са собом и другима" кроз медитацију коју је сам смислио, многима је запао у око по свом чудном изгледу и понашању, мада испрва није било јасно какву улогу игра у Новаковом животу.Оно што су сви такође приметили је да је са доласком Имаза Новак свој оковратни крстић заменио амајлијом, да повремено шаље "срца" публици, да црта необичне симболе на тениском терену и камери, да му је игра попустила и да је изгубио место најбољег тенисера света.


Новак Ђоковић "шаље срце" у публикуЗатим се половином године појавио снимак сеансе коју је организовала "Фондација Еспато", секта која делује углавном на шпанском говорном подручју. "Еспато" је нова реч коју је секта измислила, чије наводно значење је "захвалност за преузимање сопствене моћи и коришћење у корист колектива".


Снимак приказује подуже излагање Имаза, поред кога седи петоро људи, међу којима и Новак Ђоковић са братом Марком. Ова двојица, као и остали Имазови следбеници, повремено упадају у стања медитације и неке врсте транса. После излагања Пепеа Имаза, Марко Ђоковић почиње да говори о психичким проблемима које је целог живота имао због вртоглаве успешности свог брата и о томе како му је познанство са Имазом, наводно, помогло да се тих проблема ослободи. Надуго прича о својој депресији и о лошим односима које је имао са оцем, мајком и браћом, све док га Имаз није "спасао". На крају Марку подрхтава глас, а Новак га хвата за руку и теши. Један снимак друге сеансе у којој учествују исти актери приказује Новака који препричава своје искуство са медитацијом.(на снимку од 58-ог минута)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=zAtgxaJmXL0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=zAtgxaJmXL0</a>Printskrin: Youtube/Fundación Espató


Овај снимак био је повод да британски `Дејли мејл`, шпански `Мундо депортиво` и друге новине изнесу тврдње да је Имаз практично гуру једне секте, која је обрлатила Ђоковиће и која сада управља њиховим животима. Имаз често користи изразе попут "љубав", "мир", "хармонија", "енергија", "телепатија", "левитација".

Пепе Имаз се на свом сајту захваљује Новаку за то што проповеда његово учење након тениских мечева, цртајући симболе ове секте (линк ОВДЕ)


Секташки симболи Пепе Имаза Amor e pazОно што је сигурно је да Новак на сваки напад на свог гуруа реагује свом силом. На новинарска тумачења сеансе "Фондације Еспато“ Новак реагује строгим демантима. Недуго затим, у јавност је процурела информација да је Борис Бекер, бивши тениски ас који је био Ђоковићев тренер током три успешне године, које су кулминирале Новаковом првом Ролан Гарос титулом, условио Новака: или Имаз, или ја. Кога је Новак одабрао, сазнали смо већ након неколико недеља: почетком децембра Бекер је објавио да напушта Новаков тим. Између осталог, том приликом је изјавио да Новаку више тенис није најважнија ствар у животу, да има нека друга интересовања и да због тога он као тренер не може да обавља свој посао.


Управо у то време, дугогодишњи селектор Дејвис куп репрезентације Србије, Богдан Обрадовић, јавно је објавио да се противи новим методама које Новак користи под менторством Имаза.

„Појавили су се неки нови људи, ја то лично апсолутно не прихватам. То је нека холистичка група, они прихватају алтернативне методе које нису ни спортске нити је таква психологија“, изјавио је тада Обрадовић на ТВ Прва. „То су непроверене методе, чак су у излагањима помињали Николу Теслу и неке биоенергије о којима је он причао. Ако поменете таквог научника ваша прича ће бити озбиљнија… Ја поштујем спортску психологију, а све друге методе таи-чи и остале које долазе са Тибета, из Кине, Јапана и осталих делова света не желим да прихватим“, додао је Обрадовић.

Као епилог ове изјаве, на иницијативу Ђоковића и уз подршку осталих тенисера, Обрадовић је смењен са места селектора. Да ли је ово знак да је Тениски савез Србије подлегао "новим методама" које Новак уноси и због тога уклонио селектора који је за претходних десет година видно поправио позицију Србије у Дејвис купу?


`Фондација Новак Ђоковић`, у сарадњи са иностраном фондацијом практикујуће будисткиње и глумице Голди Хон (Goldie Hawn, Hawn foundation), на свом сајту објављује да има за циљ да ове методе (кроз програм МајндАп, енгл. MindUp) инфилтрира у све предшколске и школске установе широм Србије.
Без одобрења и знања родитеља, програм `Мајнд Ап` који Новак и Јелена Ђоковић промовишу се већ примењује у одређеним школама у Београду, Новом Саду, Нишу и Опову.


Да ствар буде још гора, `Фондација Ђоковић` на својој интернет страни јасно истиче да пројекат подржава Министарство просвете. (линк ОВДЕ)Поново постављамо питање министру Шарчевићу – господине министре, знате ли Ви за ово и подржавате ли овакве "образовне" програме?
Да ли је `Фондација Ђоковић` почела да врши функцију Националног просветног савета и да сама одлучује који програми су најбољи за наше школство и нашу децу – а Министарство просвете служи као њен потрчко да им широм отвори врата наших школа?


(Православни родитељ)


(Србија данас)

***


Неке друштвене мреже на интернету су пренеле овај текст, а ни у писаним, ни у електронским медијима нема ни слова о овоме. Чињеница је да се са нашим тенисером Новаком Ђоковићем нешто дешава и то може да примети свако ко га прати од самог почетка бављења тенисом, до времена када је постао најбољи тенисер света.

Жао ми је, али морам да признам да сам највише разочарана у његове родитеље. Ако је било шта од овога тачно, они су морали НА ВРЕМЕ да реагују и да спашавају своја два сина. Ово није ни мало наивно, јер је отишло много далеко. Ноле више није само "њихов син" него има супругу, а ускоро ће да постане отац другог детета и више је него евидентно да се он у свему томе губи. А још, ако је упао у нечије "канџе", е онда из тога вероватно њему повратка нема. Нажалост, највећа штета ће да буде та, ако се он заиста користи на врло перфидан начин за остваривање нечијих прљавих пројеката над српском предшколском и школском децом.
 


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=g9QVyYkgMXo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=g9QVyYkgMXo</a>Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12530Погледај профил
« Одговор #1 послато: Мај 14, 2017, 06:19:55 »

Ево га, огласило се и министарство Просвете,

Министарство просвете:
Новаков програм није секта


Бура у београдској ОШ "Стеван Синђелић" због појединих дечјих активности. Министарство просвете потврђује да је реч о акредитованом семинаруПОЈЕДИНИ родитељи ђака ОШ "Стеван Синђелић" из Београда узнемирили су се зато што су им деца, без њиховог знања, уз звуке гонга учила да медитирају. По друштвеним мрежама, па и медијима, почеле су да се шире гласине како је реч о некаквој секти коју је у српске школе довео Новак Ђоковић. Из школа које су укључене у програм, из Фондације Новака Ђоковића, али и из Министарства просвете оштро демантују да је реч о било каквој секти, већ о акредитованом програму "Mind up" који фондација славног тенисера, уз подршку Министарства, организује у неколико школа и вртића широм Србије.

[size=130pt]Пропуст школе био је, свакако, што није затражила сагласност родитеља. [/size]И Марија Карић, мајка ученице другог разреда ове школе, потврдила је `Новостима` да школа није тражила сагласност, али верује да нема разлога за панику.

- Ма каква секта, то су глупости - каже Марија Карић. - Новакова фондација финансира учење кинеског језика у нашој школи, па се и тај програм одвијао на часовима кинеског. Не видим у томе ништа спорно. И медитација и гонг су део кинеске културе, па су вероватно у ту сврху и употребљени.

Према речима Горане Џуџе Јаковљевић, пројектног менаџера Новак Ђоковић фондације, пројекат "Mind up" почели су да примењују 2015. године у Србији. На његовој изради у Великој Британији радило је више од 30 доктора наука и у свету је дао одличне резултате.

- Програмом деца и млади побољшавају активност на часу, концентрацију, олакшавају успостављање радне навике, а све активности су забавне, креативне и кратке. Такође "Mind up" има велике резултате у смањењу вршњачког насиља - поручује наша саговорница. - У програму је пет школа и пет вртића и сви су били у обавези да детаљно упознају родитеље са свим информацијама. Програм није обавезан. Након годину дана учитељи и васпитачи су приметили да су деца концентрисанија на учење, да боље сарађују и да у групама и разредима влада позитивнија атмосфера.

И у Министарству просвете потврђено нам је да је реч о програму који је акредитован у време мандата претходног министра, те да се налази на листи бесплатних семинара за просветне раднике.

- У пилот-пројекту учествовале су четири школе и четири предшколске установе у Београду, Нишу, Новом Саду и Опову - кажу у Министарству просвете. - Наравно, уколико се наставници у раду са ученицима одлуче да примењују нове методе које су део овог програма, у складу са прописаном аутономијом, школа је обавезна да има писану сагласност савета родитеља и одлуку школског одбора, као и да обавести све родитеље.

Из министарства поручују да ће, ако буде било доказа о неадекватној примени и ефектима програма, ревидирати његову оправданост.

(С.Видачковић, И.Мићевић, НОВОСТИ)***


Преносим два интересантна коментара, са којима сам сагласна,

Цитат
meditacija, gong, vođene fantazije, mind-up...pa ljudi moji šta je ovo? Ne, nego će neko ko je ovo dozvolio sigurno reći: da sekta je to, upoznajemo vašu decu sa istočnjačkim učenjem,mi smo sekta. Naravno da neće priznati,a mi treba da budemo pametni pa da ne dozvolomo ovo!!!


Цитат
Тo jeste prikriveno sektaštvo. Prvo su uvukli Novaka,(skinuo krst), pa onda koristeći njegovu popularnost uvlače lagano i najmlađe uzraste. Srbija je napadnuta podmuklo,ne samo Srbija,i sličnim napadima je izložena već duži period.


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12530Погледај профил
« Одговор #2 послато: Децембар 25, 2019, 04:56:12 »


Први пут у Србији одржан час традиционалне јоге у школамаУдружење Моханђи Србија је, са Хималајском школом традиционалне јоге (HSTY), у оквиру акције "Време је за јогу", представило јогу деци у Гимназији и Економској Школи "Бранко Радичевић" у Ковину, деци у ОШ Паја Маргановић у Делиблату, ОШ Ђура Филиповићу у Плочици, ОШ Жарко Зрењанин у Скореновцу. Часове јоге водила је лиценцирана инструкторка HSTY, Марија Шаренац. Због одличне реакције деце, општина Ковин, упутила је званичан позив другим образовним институцијама у овој општини, да подрже часове јоге и у њиховим школама.

Након упознавања деце, као и запослених са јогом и њеним бенефитима, уследио је час који је био испуњен јогијским асанама, вежбама дисања (пранајамама), а завршио јога нидром. У основним школама, са најмлађим узрастом јога се вежбала кроз игру, покрет и забаву.

Бесплатни часови јоге за децу у оквиру ове акције, наишли су на велико интересовање код деце. Много важније, организовање овакве активности за школски узраст добило је подршку запослених у школама, као и родитеља, због препознавање духа акције - вратити децу својој правој природи која је радосна, полетна, мирна, стабилна, нежна а јака истовремено.


Акција "Време је за јогу" се наставља у школама у другим местима у Србији. Уколико желите да ваше дете проба јогу у својој школи, контактирајте нас на сербиа@мохањи.орг за договор.(Novosti Online)


***

С обзиром да је школа обавезна да има писану сагласност савета родитеља и одлуку школског одбора, као и да обавести све родитеље о овоме, питам се да ли је то урађено и јесу ли сви родитељи дали свој пристанак.

Пошто је православно хришћанство неспојиво са јогом, интересантно је шта о томе каже СПЦ и да ли је став и мишљење СПЦ о јоги познат наставницима, па и родитељима.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!