forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Септембар 25, 2020, 23:44:48


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Уместо бивше фабрике `Беко` Дорћол добија стамбено-пословни комплекс  (Прочитано 762 пута)
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« послато: Фебруар 18, 2019, 05:37:04 »

Дорћол добија нови центар

Подно Калемегданске тврђаве гради се стамбено-пословни комплекс "К-дистрикт", инвестиција од 200 милиона евра. Мај 2020. рок за фазу А на плацу бивше фабрике "Беко"


ИЗГРАДЊА стамбено-пословног комплекса "К-дистрикт" у Булевару војводе Бојовића на Дорћолу званично је почела постављањем крана и доласком грађевинских машина. Инвеститори пројекта на земљишту бивше фабрике текстила "Беко" су холандски "Пинакл" и српска компанија АGNS INVEST d.о.о. из Новог Сада. Пројекат, који ће бити грађен у три фазе, вредан је скоро 200 милиона евра, а биће изграђено 115.000 надземних квадрата и две подземне гараже.

На плацу будућег ексклузивног насеља подно Калемегданске тврђаве репортери "Новости" затекли су велики број радника и грађевинских машина. Камиони су извозили земљу која се ископава за подземне гараже, а на улазу је присутно обезбеђење. Такође је срушено десет објеката који су се налазили на плацу будућих вишеспратница. Рок за завршетак фазе А, која ће имати пет ламела, јесте 5. мај 2020. године. Дозвољена спратност објеката је две подземне етаже, приземље, шест спратова и поткровље. Простор на доњем Дорћолу на ком је почело зидање ексклузивног комплекса заузима 120.000 квадратних метара.
Осим изградње стамбених квадрата, главна зграда бившег индустријског постројења "Беко" остаће сачувана и претворена у бизнис-центар. Неимари су присутни и на том објекту, а тренутно се поставља скела за изградњу будуће фасаде. Истовремено, ради се на унутрашњости вишеспратнице. Објекат је од холандске фирме "Пинакл" купила руска компанија са седиштем у Београду "Мarera properties", како би оронолу зграду претворила у "Калемегдан бизнис центар". Објекат ће имати седам етажа и понудиће канцеларијски простор од 160 до 2.375 квадратних метара.

Комплетан пројекат уређења доњег Дорћола представљен је 13. фебруара 2018. године као један од најексклузивнијих у престоници. Иако је првобитно најављено да ће радови отпочети са првим јесењим данима, ипак је прошло неколико месеци до увођења извођача у посао. Тако ће један од најлепших делова главног града добити потпуно нов изглед, а како се може видети на сајту инвеститора, трећина станова је већ продата.


Земљиште бивше индустријске зоне на аукцији 2007. године купила је грчка фирма "Ламда девелопмент" за 55,8 милиона евра, али су се неколико пута мењали пројекти за уређење овог простора.

Првобитно је планирано да се на том месту сагради модеран хотел са пет звездица по пројекту познатог архитекте Захе Хадид. На крају се од тог решења одустало, а плац уз реку остао да чека нека боља времена.

Ангажован је велики број радника и грађевинских машина


НОВО ШЕТАЛИШТЕ

ОСИМ што би требало да изграде пословно-стамбени комплекс, инвеститори су у обавези да ураде предлог пројекта парка и окружења целог доњег Дорћола. Очекује се и сређивање будуће променаде, пешачке зоне која ће својим шеталиштем повезати Београдску тврђаву са Бетон халом и Дунавом.

Ш.Маровић,Вечерње новости

   Очекује нас даља изградња јефтиних соцреалистичких бетоњерки у центру Београда.Непозната, лажна ташна-машна предузећа са фантомским инвеститорима настављају да руже и уништавају Београд.Путна инфраструктура у центру Београда је девастирана, политичари на власти добијају коферчиће од криминалаца који фалично асфалтирају и раде накарадну инфраструктуру која се распада за пар месеци а они из буџета и без контроле одобравају својим кримисарадницима нове и нове новце из нашег џепа.Наставак криминала који чине разни идиоти на власти претвара Београд у гето, нешто налик на мексичке градове где нас очекује будућност са владавином банди на улицама.


Сачувана

Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!