Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Нови увоз Шиптара и оних других (миграната, имиграната, азиланата...)
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 28, 2020, 23:29:32


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1] 2   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Нови увоз Шиптара и оних других (миграната, имиграната, азиланата...)  (Прочитано 23821 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« послато: Мај 29, 2015, 01:06:57 »

Нови увоз Шиптара


Цитат

Експериментална лабораторија англо-америчке осовине сваким даном постаје жртва испробавања нових метода. Једна од њих је "Melting Pot".


Режирани терористички напад са циљем рушења гасовода "турски ток" у Македонији, као колатералну штету ће имати Србију. Депонија осиромашеног уранијума је претворена у Европску депонију нежељених миграната.

Реке наводних избеглица из Македоније се свакодневно сливају у Србију. На граничном прелазу Табановце колона је дуга 4 километра, сачињена искључиво од Шиптара из Македоније.
Према речима председника општине Рагми Мустафе, само током једног дана у Прешево је стигло више од 700 Шиптара из Македоније. Прешево није изабрано случајно за масовни прилив "избеглица".

Један од водећих људи регије, председник Покрета за демократски прогрес Јонуз Муслиу је ратни командант прешевске експозитуре злогласне "УЧК". Будући председник националног савета Шиптара у Србији је у интервјуу за "слободну европу" као главни циљ навео "пут према Тирани и Приштини".

Широм отворени гранични прелази са Македонијом, без назнака озбиљне контроле и провере наводних "избеглица" изазивају сумњу. Могућност уласка припадника терористичких формација је више него реална.
Разлог за наводно избеглиштво Шиптара у Србију, уместо на Косово или Албанију је прагматичне природе. Циљ је наставак спровођења насилне промене демографског састава становништва централне Србије.

Према подацима мађарске граничне полиције, у периоду октобар – децембар 2014 је процесуирано 25,000 азиланата са Косова. Само у јануару 2015-е године је азил затражило нових 11,000 Шиптара.
Извори мађарске полиције наводе да су они у стању да приведу само око 20% илегалних азиланата, што даје цифру од 150,000 Шиптара који су илегално прешли преко Србије. Том импозантном броју треба додати и 60,000 Шиптара са Косова који су затражили држављанство Србије, према речима министра полиције:

Цитат

Они траже пасош зато што признају Србију


Према изворима, постоји оправдана сумња да су лажни шиптарски азиланти преко Србије несметано "прошетали 20 тона дроге". Врхунац перверзије је чињеница што ће ти лажни азиланти, по обављеном послу бити враћени назад, не на Косово одакле су пошли, већ у Србију.
Према уговору о реадмисији, који је потписан 18 септембра 2007, по члану 3/А држава Србија је дужна да прихвати:

Цитат

На захтев државе чланице (ЕЗ) без посебних формалности – било ког држављанина треће земље


Потписивање ИПАП споразума у Бриселу је де факто означило крај илузије суверене државе. Прво поглавље ИПАП споразума садржи циљ прокламован као "успостављање безусловне слободе кретања за све".
Један од најважнијих циљева ИПАП-а, поред уласка нато трупа у Србију и приватизације државних предузећа од стране нато пакта је такозвана "инклузија". Теоретски, појам инклузија означава укључење, али у пракси се ради о легализовању свих нежељених миграната из држава чланица ЕЗ и суседних земаља.

Марионетски режими, инсталирани од држава нато пакта у последњих 15 година имају пред собом само један циљ – спровођење нато политке. Национални, државни и стратешки интереси Србије као државе, и грађана Србије као финансијера тог промашеног пројекта нису у плану нити једне владајуће гарнитуре.

Насилна промена демографске структуре централне Србије, која траје од распада Југославије улази у завршну фазу. Драстичним променама демографске структуре, Србији је намењена улога некадашње СФРЈ – са очекивано истим епилогом.


Цитат

НАТО ђаци Србима наменили судбину Курда


из окупиране Србије:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0YPNiv_L4-E" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=0YPNiv_L4-E</a>


(ИНФО Анонимни)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #1 послато: Јун 24, 2015, 16:55:49 »

Мигранти надиру на југ СрбијеПрешево и Бујановац на удару избеглица. За четири дана пријавило се њих две хиљаде. Тражи се конкретније решење за прихват који ће објединити све службе и омогућити медицинско збрињавање


Све више људи пристиже преко јужне границе


ОПШТИНЕ Прешево и Бујановац последњих неколико дана преплављене су имигрантима који у највећој мери долазе са Блиског истока и из северноафричких земаља.

На само десетак километара од граничног прелаза са Македонијом, велики број најпре долази у Прешево, а према подацима из Црвеног крста у последњих четири дана њих око 2.000 се пријавило у Полицијску станицу. Секретар Црвеног крста у Прешеву Ахмет Аљими каже да је тај број вероватно дупло већи, јер скоро исто толико њих је прошло поред Прешева и наставило пут.

Братислав Лазаревић из Црвеног крста у Бујановцу каже да је последњих дана примећен већи број избеглица и у овој општини.

У дворишту полицијске управе у Прешеву стотинак људи чека папире, они овде добијају дозволу за боравак на 72 сата. Имиграната има на сваком ћошку, уморни су, многи од њих и болесни, а приметан је већи број жене и деце.

- Они су уплашени, многи имају ране на ногама, а шуга, вашке, па и туберкулоза нису реткост. До сада су лекари прешевског Дома здравља помагали, али је у међувремену стигла помоћ од војних лекара. Трудимо се да заштитимо и локално становништво - каже Аљими.

Иако су поред полицијске станице постављена два шатора за прихват избеглица, тражи се конкретније решење које ће објединити све службе за превасходно медицинско збрињавање имиграната.

У кафићима, на тротоарима, на ауто-путу, аутобуским станицама и у продавницама, људи спавају, једу или просто се одмарају од дугог пута. Имигранти углавном овај крај користе као транзитно подручје и како кажу људи су према њима добри.

Према подацима из Црвеног крста, око 30 одсто пријављених избеглица су деца.


УПОЗНАТА И ЕВРОПА

Члан сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Савета Европе Жарко Обрадовић упознао је чланове Комитета за миграције, избеглице и расељена лица са наглим порастом број миграната и истакао да је Србија прихватила више од 30.000 миграната.

(Ј.Стојковић, вечерње НОВОСТИ)


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #2 послато: Јун 24, 2015, 18:09:37 »

АМБАСАДОРИ ЕУ НАС САВЕТУЈУ:
 Србија да изгради велике центре за прихват имигранатаАмбасадори и представници амбасада пет најутицајнијих земаља ЕУ у Београду траже да Србија испуни сет мера за збрињавање емиграната, медју којима је и градња озбиљних смештајних капацитетаАмбасадори и представници амбасада пет најутицајнијих земаља ЕУ у Београду врло су забринути због неспремности Србије да ублажи ситуацију у којој се нашла због великог прилива миграната из ратом захваћених подручја. Они од премијера Александра Вучића очекују да хитно мобилише све расположиве снаге како би Београд направо план и редослед корака за ублажавање проблема, који могу ескалирати. Предложене су и мере које би Србија требало да испуни, сазнаје Данас из својих дипломатских извора.

Неки од закључака са састанка представника најутицајнијих земаља ЕУ у Београду, који је хитно одржан у понедељак, јесу да је Србија потпуно неспремна за ублажавање и решавање проблема са којима се суочава, да власти у Београду хитно морају да схвате у каквој су ситуацији, да проблем са мигрантима и азилантима добија размере озбиљне хуманитарне катастрофе, а предложене су мере којима би Србија, уколико их испуни, могла да ублажи неке од новонасталих проблема.
Закључци и предлози биће предочени Вучићу по повратку из Брисела, а наредни састанак амбасадора могао би да буде организован у четвртак. Представници земаља ЕУ на састанку изразили пуно разумевање за Србију, али и оценили да Србија хитно мора да се мобилише и схвати у каквој се ситуацији налази.

Они су, како нам је речено, закључили да проблем са азилантима добија размере озбиљне хуманитарне катастрофе, са тенденцијом погоршања проблема, да је Србија потпуно неспремна за решавање овог проблема, да се за сада не види начин решења овог ни у односу према Македонији, нити у односу према Мађарској, чији је премијер најавио подизање жичане ограде целом дужином границе са Србијом, да ће се проблем погоршати јер би ускоро Србија могла да постане земља дестинације, а не транзита, као што је било до сада у највећем броју случајева.

Извори наводе да је понуђен пакет мера, уз услов да Србија испуни макар неке од преузетих обавеза из ове области, а то су јаснија законска регулатива, ојачавање капацитета МУП и осталих органа укључених у збрињавање миграната и тражиоца азила, али и почетак изградње озбиљних смештајних капацитета.Члан сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Савета Европе Жарко Обрадовић упознао је чланове Комитета за миграције, избеглице и расељена лица са наглим порастом броја миграната који стижу у Србију и истакао да је Србија прихватила преко 30.000 миграната и у прихватним центрима им обезбедила храну, одећу и неопходну медицинску помоћ.

"Они стижу у Србију из земаља Европске уније, из Бугарске и из Грчке, преко Македоније", рекао је Обрадовић. Он је европским парламентарцима рекао да број миграната превазилази могућности Србије и позвао Савет Европе и ЕУ да подрже и помогну Србију која дели европске вредности и жели да учествује у решавању овог заједничког проблема.

Подсетимо, председник Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова у Србији Александар Вулин у понедељак није одговарао на наша питања има ли Радна група икакав план за ублажавање проблема и хоће ли се мењати регулатива која се односи на тражиоце азила и мигранте, попут измена закона у Македонији. Он је позвао премијера Вучића да хитно сазове регионални скуп на ком би се расправљало о томе.

(Танјуг, Курир)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #3 послато: Јун 24, 2015, 18:13:18 »

Мој коментар би био једна реченица која је објављена у оводној поруци:

Цитат

Насилна промена демографске структуре централне Србије, која траје од распада Југославије улази у завршну фазу.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #4 послато: Јун 24, 2015, 19:13:34 »

Вулин претвара Прешево у сабирни центар за мигранте

ПРЕШЕВО – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Алексанадар Вулин обишао је данас у Прешеву хале бивше дуванске индустрије које се адаптирају за збрињавање великог броја миграната и том приликом поручио да је Србија озбиљна држава и да ће учинити све да сваки мигрант буде збринут и нахрањен.

Вулин у Прешеву са мигрантима (Фото: Министарство за рад борачка и социјална питања)

Вулин је рекао да не можемо да утичемо на ратове у северној Африци или на неком другом месту али док су мигранти на нашој територији морају да буду збринути.

„Док су на нашој територији они морају да буду збринути, нахрањени, медицински сачувани јер је то важно и за њихово али и за здравље наше популације. Овде ће бити успостављен један прихватни центар. Они ће у складу са законском процедуром када пређу нашу границу и када затраже азил, овде бити збринути“, казао је министар.

Иако је у Прешеву данас регистровано нешто мање миграната у односу на прошли викенд када је кроз ово место пролазило између 400 и 600 миграната, министар Вулин очекује да се тај број током лета и даље повећавати.

„Ја очекујем да ће бити више, поготову што сада креће сезона одмора и више људи који се овде крећу. Пратите вести, оног секунда када видите да се настављају сукоби у Сирији, да се наставља борба и Ираку или Либији ви аутоматски имате повећан број ових људи. Према званичним подацима УН, Сирија која је имала 18 милиона становника, званични податак је да је из ње избегло 8,7 милиона људи“, рекао је Вулин

Према подацима Комесаријата за избеглице, од 15.маја до 15.јуна у полицијској станици у Прешеву регистровано је око 4.500 миграната.

Мигранти углавном из Сирије, Ирака и северне Африке, кажу да им је Србија само пролазна станица и желе да наставе пут ка земљама ЕУ.

„Прешли смо толике ограде и препреке од Сирије, Турске, Грчке , Македоније па неће нас зауставити ни та ограда коју помињите на граници са Мађарском“, прича група Сиријиаца која жели код родбине у Немачку.

Министар Вулин је апеловао на медије да не емитују непроверене информације и негирао да међу мигрантима има много болесних.

Он је и објаснио да је појачана контрола границе и да нема превише илигеланих прелазака али да је држава дужна да прихвати сваког ко дође на званични гранични прелаз и затражи азил.

(Правда)


***

Боље би било да погледа СВОЈ народ (ако је још увек његов) да види у којој беди живе многе породице. 
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #5 послато: Јун 27, 2015, 08:18:04 »

Отимање Србије од Срба се убрзава!Драматичан апел становника Боговађе и мале Врбице код Младеновцаје најбољи доказ окупације. Геноцидна политика тузлачких, бугојнашких и сарајевских кланова према Србима скинула је ''баршунасте'' рукавице и показала своје право лице.

Насилна промена демографске  структуре Централне Србије, започета грађанским ратом у СФРЈ донела је преко милион избеглица. Шумадија је последње две деценије методично уништавана криминалом, пљачком предузећа и систематским разарањем аграра.

Касарне разрушене НАТО бомбама, НАТО ђаци реновирају српским парама, да би их напунили азилантима из Африке и блиско-источне регије. Викенда нaсеље Селтерс Бање у околини Младеновца само је један од жалосних примера.

Мештани шумадијских села Мала Врбица и Боговађа су колатерална штета споразума о реамисији из септембра 2007-е год. Херцеговац  Драшковић и Босанац Тадић као тадашњи председник , својим потписима  су Централну Србију  претворили у депонију отпада ЕЗ.

Према уговору уо реамисији, држава Србија је дужна да прими, здравствено, финансијски и стамбено збрине:

'' На захтев државе чланице ЕУ, без посебних формалности- било ког држављанина треће земље.''

Шумадијско село Мала Врбица има 300 становника и центар за азиланте пар пута бројнији од самог села. Слична ситуација је у Боговађи, где је званично пријављено 150 азиланата а реално их има три пута више.

Мештани села су, као и монахиње оближњег Манастира ''Боговађа'' колатерална штета процеса евро-капитулације. Ситне крађе и обијање викендица су драстичним повећањем броја азиланата прерарасле у пљачке и отворено малтретирање становништва и монахиња.

Регија је настањена углавном старим и немоћним становницима, неспособним да се физички одбране. Полиција је своју немоћ да помогне оправдала клаузулом да услед азилантског статуса- не може да их приведе и процесуира.

Само у селу Боговађа регистроване су 52 тешке провалне крађе, а пљачке продавница, крађе хране и упадање у куће су прешле у свакодневну рутину.

Азиланти имају обезбеђен смештај, одећу, обућу, здравствену негу, три оброка дневно и 10е џепарца сваког дана. Све је то финансирано парама отетим од истих тих грађана Србије који су жртва њихове тортуре.

Само за првих 5 месеци ове године, Србија је примила 28 187 азиланата. Незваничне процене предвиђају да ће само током 2015-е год. број прећи магичних 100 000 из блиско-источне регије и Африке. Цигани које Немачка депонује под плаштом ''лажних азиланата'' нису урачунати у тај број.

Србија која се већ налази у економском колапсу дужна је да финансира не само одећу, три оброка и дневни џепарац од 10е свакоме, већ и смештај. Пројекти градоначелника Малог и министарке  Михајловић као што је ''Саградимо дом заједно'' се делимично финансира из ЕУ, али већи део новца је отимачина од грађана Србије.

Само у Шапцу прошле године је поклоњено 36 потпуно опремљених, функционалних и  намештених станова по пројекту Општине Шабац и ''Хаусинг'' центра. Градоначелник Београда је у оквиру пројекта ''Саградимо им дом'' поклонио 12 опремљених станова Циганима. Већ наредне недеље у Кумодражу радничке породице Срба су избачене из својих кућа, домови су им порушени а они остављени да спавају под ведрим небом.

Управо на примерима радничких породица Срба из Кумодрашке ''Олује'' и агоније кроз коју пролазе мештани шумадијских села огледа се и политика расрбљавања Србије.

Врхунац перверзије је у томе што се етничко чишћење Србије од Срба финансира управо новцем грађана који су жртва морбидних умова НАТО ђака.

Ради се о спровођењу НАТО агенде за Србе, зацртане пре грађанског рата у бившој Југославији. Конференција НАТО у Братислави (Словачка), у чијој су организацији учествовали амерички Стејт Департмент и Институт за спољњу политику, показала је праве намере наших ''западних пријатеља'':

''Рапарчавање и трајно онеспособљавање земље и народа за било какву улогу на Балкану''

Идејни творац Вимер је своју агенду саставио у 11 тачака а тачка 8 предвиђа:

''Након 2000. год. отпочети насилну промену демографске структуре популације у Србији, која се са једне стране реализује тајним депортовањем Рома из ЕУ у Србију, праћену уписивањем и матичне књигњ и добијањем држављанства.

-Са дрге стране форсирати масовни одлив младих, образованих људи из Србије.

-Почетак процес  промене демографске структуре у оба смера подржати најпре финансијама фондова ЕУ.

-Потом пребацити на грађане Србије да сами финансирају а Србију распарчати на регионе''

Инструменти какви су канцеларија за заштиту мањинских права и орвелијански New Speak-цензура брендирана као политичка коректност су задужени за држање домаћег становништва у покорности.

Режим под који грађани Србије умиру од глади зато што немају за хлеб, налази довољно новца за де-србизацију. Азиланти поред свих привилегија, смештаја, обуће, одеће, медицинске неге, три оброка дневно и 10е џепарца дневно, имају и личне полицијске службенике ради бржег добијања личних докумената.

Азиланти добијају лична документа без икакве провере, на основу личног усменог исказа. Обезбеђена им је бесплатна социјална и здравствена заштита као и бесплатно школовање.

Безбедоносни ризик представља чињеница да део азиланата сачињавају борци из ратних подручја блиско-источне регије, познати по бруталним убиствима. Међу њима се налазе дезертери са пар година рата иза себе, као чланови злогласне ИСИС (Ал-Каиде), које САД убацује у Европу ради дестабилизације путем тероризма.

Ништа мању опасност по безбедност и животе грађана Србије представља више него проблематична здравствена ситуација. Азиланти долазе из еболних држава Африке, а у Србију улазе без икакве претходне медицинске провере.

Посебна опасност за становништво је њихова правна заштићеност и немогућност правног санкционисања.Тешке провалне крађе и пљачке, пред судом су оправдане '' жељом за опстанак'' без икакве казне.

Ако је закон азилантима леглизовао крађу, пљачку и отимачину правдајући је ''жељом за опстанком'', следећи логички корак биће правдање силовања жена и деце здравом жељом за сексуалним нагоном.

НАТО агенда је Србији наменила улогу европске депоније и јефтиног куплераја. За колоне  азиланата које свакодневно пристижу, Србија није никакав транзит, већ крајње одредиште њиховог пута.

Грађани Србије су само колатерална штета окупације, са ''привилегијом'' финансирања геноцида над самим собом.

Стари се убијају глађу,  за Soft Kill будућности нације задужена је насилна вакцинација , а одбрамбено способни део народа заузет је одбраном права мањина.

Од колевке па до гроба, најгоре је окупационо доба.

'' НАТО ђаци су Србима наменили судбину Курда са перспективом да буду истребљени много брже''

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Ng2Joxpnfxg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Ng2Joxpnfxg</a>


http://srpskaakcija.com/2014-04-12-22-33-52/1750-i-nj-srbi-d-srb-s-ubrz-v
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #6 послато: Јун 27, 2015, 12:21:11 »

Азил у служби геноцида


На данашњем протесту окупило се око 500 грађана....(foto-Blic)


Средином друге недеље октобра, одржан је у Младеновцу протест против насељавања тзв. азиланата у тај град. Оно што неки налазе као посебно интересантно јесте чињеница да су на протесту учествовали локални представници различитих странака, које иначе, практично никада не наступају на истој страни. Заједно су били демократе, Нова Србија, Дверјани… Ово није први овакав протест. Било је протеста и пре, у Бањи Ковиљачи или Боговађи, на пример.


За иоле национално свесне Србе ово би требало да буде добра вест. Но, да ли је баш тако? Од када се праве овакви протести, као разлози се, увек, наводи следеће: можда су људи који долазе криминалци; можда носе разне болештине; угрожена је безбедност локалног становништва, нарочито деце, … У званичним изјавама, организатори протеста се увек ограђују: ми нисмо никакви расисти, али знате, морамо да се заштитимо, …

Међу Србима постоје они који се свим силама труде да Србија „уђе у Европу“, а постоје и они који тврде да је Србија већ у Европи, те да не може улазити. Но, пажљиви посматрач догађаја из Младеновца или Боговађе, могао би лако да закључи да је Србија дефинитивно на другом континенту, или, још изгледније, на другој планети. Јер и да се вратимо хиљаду година у прошлост, врхови политичких странака које организују протест, имали су довољно времена да се информишу, из те исте Европе, да најезда туђинаца са других континената, као пројекат власти, има за циљ нешто много опасније.

Главни циљ ове политике јесте трајна промена демографске слике земље, тј., ефективно, геноцид над аутохтоним становништвом, у овом случају над Србима. Јасно је да многи Срби из Младеновца или Боговађе ово не морају да знају нити морају да знају шта се дешава у другим европским земљама. Уосталом, када да сазнају? Док погледају Фарму, Великог Брата, Сулејмана … и расправе ко се са ким швалерише у индустрији проституције коју називају „естрадом“, не остаје им времена ни за нешто важније. Али, они који себе називају вођама, великим или, чак оним малим, локалним, требали би да знају. И сигуран сам да знају.

Дакле, какав је програм? Прво се довлачи белосветски социјални талог, пре свега неевропско становништво, дакле становништво које је потпуно некомпатибилно са локалним становништвом и не може се асимиловати, као што су могли, на пример, руски имигранти после Октобарске револуције. Паралелно иде пропаганда како је то „наша“ ЕУропска обавеза, како је „хришћански помоћи“, како су Срби увек били „гостољубиви“, … Следећи корак је обезбеђивање трајног боравка уљезима. После тога иде „интеграција“ истих у српско друштво. Деца се шаљу у школе, а одраслима се тражи посао. Доносе се посебни закони којима се стимулише запошљавање странаца тј. доносе се закони о дискриминацији Срба приликом запошљавања или уписа на факултете. То већ имамо када су у питању Цигани. Исти се укључују у социјална давања и здравствену заштиту, иако пара нема ни за српске држављане, а све то док држава спроводи „мере штедње“. Паралено са тим се доносе закони о „говору мржње“, где се Срби који се буне против овакве политике власти хапсе и суде. На тај начин, аутохтоно становништво се застрашује и слама се сваки отпор. Временом, број доведених туђинаца се повећава и они почињу да окупирају делове градова из којих се, мање или више принудно, исељавају Срби. Политичка класа, на тај начин, добија поуздане гласаче, јер ови, у међувремену, добијају и држављанство, а заради се нешто и од пара које долазе са стране за овакве „пројекте“. Када се накупи „довољан“ број муслимана, у неком месту, кренуће прављење џамије. Саудијска Арабија, Катар и Емирати имају довољно пара да направе по џамију на сваком ћошку у свакој српској вароши. Али то ће бити „демократско право“, „гарантовано Уставом“, а наћи ће се и по неки српски одрод да се „угради“ (не у џамију, наравно). Да ли је могуће да се ово направи народу којем се десило Косово? Који је пет векова трпео Турке? Који је платио тако страшну цену слободе од 1804. до 1918? Да, могуће је и то се управо дешава.

Даље, пропаганда се појачава. У разним емисијама, укључујући и дечије, појављују се ликови уљеза, а исти почињу да се називају „Србима“. Појам нације се потпуно релативизује. „Србин“ је свако ко има српско држављанство. Или, још вероватније, за нацију се усваја појам „Србијанац“. Медијски се максимално стимулишу тзв. мешовити бракови.У крајњој линији, све ово је већ примењено у толиком европским земљама. Британија, Француска, Белгија, Холандија, Шпанија, … чак и Грчка! Да, да и Грчка.

Зашто вође политичких партија које организују протесте не кажу ово народу? Зашто све своде на патетичне приче о безбедности деце и болестима? Зашто не кажу да „српска“ власт спроводи политику геноцида над Србима, као што то ради и у сарадњи са Шиптарима на Косову и Метохији? Чега се плаше? Кога се плаше? Не знам. Да ли су свесни да замајавањем народа шупљим причама о безбедности и болестима отварају маневарски простор властима за медијску офанзиву и на тај начин скрећу теме са суштине проблема на, суштински, мање значајне последице? Да ли знају да тиме постају сарадници власти на политици геноцида над сопственим народом? Ово није о Младеновцу и Боговађи, ово је о Србима и Србији и потребан је покрет отпора на националном нивоу.

Постоји само један начин да се ово трајно реши и то би требао да буде циљ оних који се боре: потпуно укинути азил и дозволити само боравак странцима са туристичким и пословним визама. То би требало да буде довољно Србима да праве будале од себе и шене око странаца да би доказивали „гостољубивост“.

Нема дискусије о имиграцији, на британским сајтовима, а да бар неко од коментатора не напише: „Енох Пауел је био у праву“. Ко је Енох Пауел, упитаће Србин из Боговађе? Није битно буразеру, гледај да за 50 година твоји унуци не понављају како је неки српски Енох Пауел био у праву, јер тада више неће бити битно ни ко је тај српски Енох Пауел, а камоли, енглески. Тада ће бити касно.

пише: Владимир Челекетић

http://nacionalnapartija.net/


Омбудсман осудио протест у МладеновцуЗаштитник грађана Саша Јанковић данас је најоштрије осудио протест због изградње центра за азиланте недалеко од Младеновца.

Вест да је локално руководство подржало, а можда и организовало протест, такав гест чини још неприхватљивијим и неодговорнијим - навео је Јанковић у писаној изјави.

Он је додао да локални челници, уместо излива ксенофобије, треба да с републичким властима отворе озбиљан дијалог о инфраструктурним и социјалним потребама како би евентуална изградња центра за азиланте била од користи за становништво и повећала, а не смањила квалитет живота у заједници, што уз озбиљан рад и припреме није недостижно.

Према његовим речима, истовремено републичке власти треба да без одлагања почну разговор с локалном заједницом како би се предупредили неспоразуми, утврдиле тачне потребе и обавиле све неопходне припреме, које умногоме премашују просте грађевинске радове на изградњи центра.

- До сада, такав дијалог и пажња према другим локалним заједницама у које су били смештени азиланти често су недостајали и такав став мора да се промени - оценио је Јанковић.

(Blic)


Српска Акција: Има ли бољег коментара на чланак, који је написао г. Челекетић,  а који смо пренели са портала Национална партија, него ово што рече овај убоги омбудсман. Ово о ксенофобији и изградњи центра за азиланте и није за неки коментар јер овој исти веселник није рекао ни реч када је ова власт избацила раднике из Кумаодража на улицу рушећи им станове у којима су становали деценијама.

Где је тај исти ''заштитник грађана'' да заштити људе у Сава Mали јер је и тамо почела отимачина имовине истих тих грађана заради чувеног ''пројекта Београд на води'', чији је он ''заштитник''. Нема га нигде али се огласио када треба заштитити Сиријце, Либанце, Авганистанце и све оне несрећнике који су кренули из својих земаља захваћених ратовима, које су покренули Американци, НАТО, Енглези, Французи и остала ЕУ багра.

Да неће почети Србе да исељава да би њима направио место?

http://srpskaakcija.com/2014-04-12-22-33-52/1759-zil-u-sluzbi-g-n-cid#disqus_thread
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #7 послато: Јул 03, 2015, 12:37:28 »

На Србију ће нагрнути два милиона миграната?!


Премијер Србије Александар Вучић рекао је да се тек очекује права навала миграната на Србију и да не жели да квари односе с Мађарском због најављеног подизања зида на граници.


Мађарска очекује навалу миграната


На питање о зиду који Мађарска диже ка Србији због миграната, Вучић је као прво рекао да је до сада кроз Србију прошло 60.000 људи, а да Мађари очекују да у 2016. на путу ка ЕУ, кроз Србију прође чак милион и 900.000 њих!


- Нисмо срећни због зида, али не желимо да кваримо осносе с Мађарском, не само што смо слаби и мали Мађарска нам је помогла код гаса и инсистира на томе да цеви пролазе кроз Србију... Па зар да рушимо односе са таквим суседом? Да рушимо односе са таквим суседом, а имамо и 303.000 људи у нашој земљи мађарске националности - запитао је премијер.

- Без обзира на зид.., зид не подижу због Србије већ због страха од миграната - рекао је Вучић.

Министар Небојша Стефановић рекао је да је данас одржан састанак директора полиције Србије, Мађарске, Немачке и Аустрије, које ће појачати активности у спречавању илегалних емиграната.

Стефановић  је рекао да је за првих шест месеци ове године 35.712 имиграната, пре свега из Сирије и Авганистана, изразило намеру да ће затражити азил у Србији.

Он је поводом медијских натписа о проблемима са болестима којима је изложена Србија због прилива емиграната, рекао да је ситуација тренутно потпуно стабилна и да се само спроводи појачан надзор код људи који су у сталном и директном контакту с њима.

Пре свега, у питању су полицајци који раде у прихватном центру у Прешеву и центрима за азил. У њиховим случајевима је нужан опрез, рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао и да је неоснован страх од наводних терориста у редовима азиланата.

- Они углавном желе да мирно прођу кроз земљу и путују у групама из страха за сопствену безбедност. Углавом су они жртве, а не извршиоци кривичних дела и трудимо се да за сваког од њих обезбедимо људска права - рекао је министар.

 - За сада терористичка претња није изражена у већем обиму од стране азиланата - рекао је Стефановић, али је нагласио да се у сарадњи са европским службама врше све потербне контроле.

(Танјуг)


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #8 послато: Јул 12, 2015, 19:23:40 »

На видику 100.000 азиланата


Драматично расте број пристиглих избеглица које долазе из Сирије, Ирака, Авганистана и других држава. Вулин: Имамо захтеве да херметички затворимо границе и да нико не пређе у неку другу земљуБЕЖЕЋИ од рата и безнађа, готово сваког минута у Србију уђе по један имигрант. Број избеглица из Сирије, Ирака, Авганистана и других азијских и афричких држава расте драматичном брзином, па се чак хиљаду пријави сваког дана, а још толико, процењује се, кроз нашу земљу прође неприметно. Притисак на нашу границу повећава се из дана у дан - толико да неки кажу како овде више није реч о економском и политичком проблему већ о - сеоби народа. На то указују и бројке. Намеру да затражи азил од почетка године изразило је више од 45.000 људи, а према неким проценама до краја 2015. биће их чак 100.000.


Они, међутим, у нашу земљу не долазе да би ту и остали. Јер паралелно са све већим бројем миграната који пређу нашу границу, смањује се број захтева за азил у Србији. Што их је више, краће се задржавају у нашој земљи, јер намеравају да срећу потраже даље у некој од богатих држава западне Европе.

Званично, сви их примају, али их заправо тамо не желе. После најаве да ће Мађарска подићи зид на граници са Србијом, како би спречила мигранте да уђу на њену територију, стигао је нови шок. Од Србије се тражи да херметички затвори границе и не дозволи тим људима да иду даље.

- Србија је под притиском да не дозволи избеглицама да напусте њену територију - обелоданио је министар Александар Вулин. - Имамо захтеве да херметички затворимо границе и да нико не пређе из Србије у неку другу земљу, а захтева се и да омогућимо сваком избеглици простор на територији Србије.

У Центру за помоћ и заштиту тражилаца азила запрепашћени су оваквим захтевом.

- То је немогуће. Србија не може да затвори границе азилантима, нити да им ограничи кретање - каже Радош Ђуровић, директор овог центра. - То не сме да се деси. Ми смо у обавези да поштујемо Женевски конвенцију, Универзалну декларацију о људским правима, као и наш Устав.

А бројеви су прилично алармантни. Према подацима Министарства унутрашњих послова, од почетка године, закључно са 9. јулом, намеру за тражењем азила у Србији изразило је 44.599 људи, док је званичан захтев поднело само 388. Центри за азил могу да приме 800 људи, али су капацитети тек упола попуњени. Према подацима МУП, у четвртак, 9. 7. било их је 484 у пет центара - у Бањи Ковиљачи, Тутину, Сјеници, Боговађи и Крњачи.

- Ови подаци јасно указују да Србија није крајња дестинација мигрантима - каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Истовремено, Србија свим тим људима треба да обезбеди смештај, храну и лечење, а новац за то обезбеђен је из буџета.

Радош Ђуровић апелује на државе ЕУ да помогну Србији, пре свега у новцу, јер наша држава нема довољно средстава.

- Европа остаје глува и на наше апеле да нам се упути нека материјална помоћ. Ми нисмо изазвали проблеме од којих ови људи беже - истиче Ђуровић.

Он наводи да свега два одсто миграната жели да остане у Србији, да сви желе да оду у државе Европске уније, али док су у Србији морамо да им пружимо одговарајућу заштиту.

Иначе, азиланти када уђу у Србију, полицајци их легитимишу и дају им инструкције у који центар за азил могу да се јаве, зависно од броја слободних места. Са тим "папиром" могу слободно да се крећу 72 сата по Србији. На нивоу статистичке грешке је број оних који заиста оду у центре. Већина се у овом року од три дана неприметно изгуби из наше земље. Они који остану и буду ухваћени плаћају казну код судије за прекршаје или заврше у затвору, тј. прихватилишту за странце у Падинској скели.

Ђуровић сматра да би много ефикасније и боље било када би држава азилантима издала прави документ са фотографијом и биометријским подацима, неку врсту азилантске личне карте, путем које би могли да буду идентификовани и остваре одређена права. Ђуровић наводи да многи азиланти имају новац, неки од њих су продали имовину у матичној држави, али су им средства у банакама, и не могу да га подижу јер немају одговарајући документ. Стога се дешава да им новац подижу наши људи уз провизије.

Цитат
СМЕШТАЈ И ХРАНА ДЕВЕТ ЕВРА

Смештај и храна једног тражиоца азила државу дневно коштају око девет евра. Када се томе дода ангажовање преводилаца, правника, психолога, евентуална помоћ у одећи и обући - цена се просечно увећа за око три евра - показују калкулације које праве и Владине институције, али и невладин сектор.

Цитат
ПРЕЛАСЦИ
Према подацима МУП, од почетка године до краја јуна 2015. године, у покушају незаконитог преласка државне границе укупно је спречена 21.081 особа. Од тог броја 13.287 је спречено у илегално уласку у Србију, а 7.794 особе онемогућене су у нелегалном изласку из наше државе.

(Љ.Бегенишић, И. Мићевић)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #9 послато: Јул 30, 2015, 08:37:01 »

Америка азилантима дисциплинује Европу


"Имигранти који долазе у Србију из различитих држава имају доларске новчанице из исте серије... као да су им свима подељене из једне касе...". Овај цитат је на свом Твитер профилу поставио Роберт Чобан, председник компаније "Color Preš Group", поделивши тако с нацијом шокантно сазнање које може да буде знак да је на десетине хиљада азиланата који свакодневно покушавају да се преко Србије домогну Европске уније, руковођено из једног центра.

Печат Вашингтона: Мигранти у функцији дестабилизације ЕУ Европе


Чобан у изјави за "Вести" не жели да открива како је дошао до те информације, али тврди да су његови извори поверљиви и поуздани.

- Мигранти су из различитих земаља, али је серија новчаница иста, као да је новац свима подељен, да рецимо из Еритреје или Авганистана стигну до Копенхагена или Хамбурга - каже за наш лист Чобан.
Да не би био погрешно схваћен, он истиче да нема ништа против људи за које је иначе пре две године покренуо хуманитарну акцију како би им помогао.

- Сада је, мора се признати, њихов огроман прилив мало необичан - појашњава Чобан.Цитат
Борбено искуство
Драгомир Анђелковић истиче чињеницу да су међу избеглима који улазе у Србију пронађени и војно активни мигранти. Овај аналитичар се позива се на речи државног секретара у МУП-у Србије Александра Николића који је рекао да повећан прилив миграната са собом носи и одређене ризике, а нарочито ако се има у виду да одређени број њих има борбено искуство и да међу њима има безбедносно интересантних лица.
- То је озбиљна опасност за Србију, али и друге земље у Европи - нагласио је Анђелковић.

Да читава прича није случајна, сматра и политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

- Немогућа је оволика сеоба с азијског и афричког континента а да нико не стоји иза ње. Све делује као озбиљна и организована акција, али нема никаквог доказа да би се могло прстом показати на било кога - рекао је Анђелковић за наш лист.

Он сматра да би се на Америку могло гледати као на неког посредног кривца за читав хаос на северу Африке и Блиском истоку, од Туниса, Либије до Ирака и војног закувавања у Сирији.

- Једно је сигурно, а то је да Вашингтон има корист од дестабилизације Европе и блискоисточног хаоса јер у свему томе они испадају кључни фактор - каже овај аналитичар.

Да код миграната из различитих земаља није пронађен само новац из исте серије већ и идентична обућа, чији је произвођач Вијетнам, па и одећа, за "Вести" открива некадашњи службеник државе безбедности Божидар Спасић.

Цитат
Диригована инвазија

Почетком јула шефица правосудне службе ЕУ Мишел Коненс је обелоданила да кријумчари у бродовима с имигрантима преко Средоземља превозе и борце Исламске државе.
Указујући на глобалну борбу против тероризма, Божидар Спасић објашњава да државе теже да не приме огроман број миграната, међу којима може бити и терориста.
- Кад се овако незабележен број људи креће ка Европи копненим и воденим путем, јасно је да их неко усмерава - каже Спасић.- Тај нађени новац у америчкој валути је исправан, дат је из једне државе, једне банке или нечије касе. Америчка централна банка зна коме је дала ту серију новчаница, али уколико САД буду ћутале, знак је да контролишу токове миграција, а самим тим и врше притисак на ЕУ - закључио је Спасић.(Д.Декић, Вести)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #10 послато: Август 09, 2015, 04:19:45 »

УЖАС

ИЗБЕГЛИЦЕ У НЕХУМАНИМ УСЛОВИМА:
 Београду прети жутицаУ Раковици пронађено 300 избеглица у оронулом хостелу који може да прими 50 људи. Открили их пожар и фекалије. У парку код железничке станице немају тоалет, па нужду обављају у трави


Живе горе од паса луталица... Мигранти у парку код железничке станицеБЕОГРАД - Власници недовршених кућа и оронулих хостела на Бањичком путу развили су прави бизнис на муци миграната избеглих из земаља Блиског истока и Африке.

У једном од запуштених хостела, затрпаним ђубретом, до прошле недеље боравило је 300 избеглица дневно, а полиција их је открила након што су фекалије почеле да се сливају низ улицу.
Пикавац изазвао пожар

Опасност од заразе, међутим, није била једина која је претила станарима тог дела Београда - на сметлишту овог хостела страве букнуо је пожар кад је неко бацио пикавац од цигарете.


- Овде је био хорор! Таксисти су сваке ноћи довозили мигранте до хостела и унутра их је стално било око 300, вероватно по њих десеторо у једној соби. Онда је букнуо и пожар на ђубришту око хостела, па се коначно сазнало шта се овде ради. Прво је дошла Жандармерија у среду 29. јула, а онда је у петак дошла полиција и све их одвела. Од тада је хостел празан - причају комшије.Полиција иселила станаре... Оронули хостел на Бањичком путу


Репортерима Курира у овом хостелу нико није хтео да отвори врата. Међутим, таксисти ноћу и даље масовно довозе мигранте, који се смештају у околне куће и хостеле. Нико не контролише по којим ценама се они превозе и смештају.
- Полиција нас је обавестила да можемо да примимо само мигранте с дозволом за боравак. Цена ноћења у двокреветној соби је 38 евра - каже Владимир Шишић из једног од хостела.Без новца за тоалете

Мигранти који бораве у парку код београдске аутобуске станице такође су препуштени сами себи. Овде нема покретних тоалета, па нужду врше иза дрвећа и жбуња.

- Кад је много људи концентрисано на малом простору и ту врши нужду, онда тај простор може постати извор разних болести, од црвених, кожних и респираторних инфекција до жутице. Услови у парку су нехумани и опасни како по мигранте, тако и по грађане - упозорава лекар опште праксе др Невенка Димитријевић, док у градској управи одговарају да новца за постављање тоалета тренутно нема.


Цитат
Центар за помоћ
ДРЖАВА МОРА ДА ОРГАНИЗУЈЕ СМЕШТАЈ

Радош Ђуровић из Центра за помоћ тражиоцима азила каже да држава мора да организује транспорт миграната до центара за азил, уместо да они лутају тражећи алтернативни смештај по сумњивим ценама.
- Међу мигрантима је све више породица с малом децом, децом која су болесна од напорног пута, гладна, уморна. Грађани су солидарни, доносе ствари и храну, помажу колико могу, али држава мора боље да организује смештај и транспорт миграната - каже Ђуровић.


Цитат
УПОЗОРЕЊЕ

Како се заштитити од заразе

Перите руке сапуном пре конзумирања хране и након коришћења тоалета

Не додирујте лице рукама

Редовно се туширајте и након туширања пажљиво обришите читаво тело

Избегавајте контакт с болесним особама(Миљана Лесковац, Курир)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #11 послато: Август 09, 2015, 20:21:57 »

Дајемо милионе за мигранте
Јелена СКЕНДЕРИЈА - Кристина МАЛЕШЕВИЋ
За избегле из света, током 2015. држава издвојила огроман новац, Србија помоћ засад не добија. На једну особу, дневно, из буџета се издваја 8 евра. Најпотребнији су им храна, лекови, преводиоци...ЈЕДАН мигрант дневно кошта српски буџет осам евра, а с обзиром на то да је од почетка године званично на свом путу ка Европској унији кроз наше градове прошло више од 66.000 миграната, Србија је до сада за бригу о њима потрошила најмање пола милиона евра! Ако се има у виду да, према рачуници Комесаријата за избеглице, ови људи у просеку остају у Србији два до три дана, неки и много дуже, то значи да је та цифра много већа.
У овом тренутку то је огроман новац за Србију. Александар Вулин, министар за рад, сматра да нам је неопходна помоћ међународне заједнице и да је њихов број све већи, јер је све више избеглица из Сирије, Ирака, Сомалије и Авганистана.

- Ово није економски и политички проблем, већ је реч о сеоби народа - каже министар Вулин. - Проблем миграната није настао у Србији и у њој не може ни да буде решен. Нашој земљи је потребна помоћ, и то у виду хране, лекова, повећаног броја лекара и преводилаца, а, пре свега, мора да се направи план и стратегија за време које долази.

Сви представници међународне заједнице су изузетно задовољни нашом брзином, ефикасношћу и организованошћу у односу према проблему азиланата, објашњава министар. Наши стандарди су виши него у многим европским државама. Они се овде третирају као људска бића. Организујемо њихово време и боравак, да себи олакшамо и спречимо криминал.

- У Прешеву имамо прихватни центар у коме могу да се добију сви папири, храна, упутства, нема простора за ангажовање илегалних превозника - објашњава Вулин. - Ми смо држава која је по броју избеглих и интерно расељених једна од најпогођенијих у свету. ЕУ мора да формулише своју политику по питању имиграција. Данас имамо ситуацију да док једна чланица ЕУ гради зид, друга тражи да се утврде квоте и мигранти распореде по читавој Европи. Кроз Србију је прошло више од 60.000 миграната. Свако је добио бар по један оброк, лек, лекарски преглед, полицијски службеник је обавио разговор и издао потребна документа. Све то прилично кошта.

Вулин наглашава да постоје притисци да морамо да затворимо границе на југу и северу, а онда нам се тражи и да обезбедимо слободу кретања, и то јесте у складу са међународним конвенцијама. Али, кога да послушамо, пита се министар.

- Наравно, свој закон. Ми, нажалост, имамо вишегодишње искуство у збрињавању избеглица - каже Вулин.
И према проценама УНХЦР тренд повећања броја избеглица који долазе и пролазе кроз Србију ће се наставити и у наредном периоду, а од међународне заједнице може се очекивати помоћ у решавању овог проблема. По њима је, најважније, да границе остану отворене за мигранте.

Већини избеглица Србија је само успутна станица, пошто имају породице и пријатеље који их чекају у западној или северној Европи, а само мали број изражава жељу да остане овде.

- Комесаријат за избеглице и миграције задужен је за смештај особа које су изразиле азилну намеру пред овлашћеним службеником МУП-а - кажу у Комесаријату. - До краја јула у Србији је изражено 66.428 таквих намера, а у истом периоду у азилне центре смештено је њих 7.715. У периоду од јануара до јуна 2014. године 16.500 избеглица одговорило је позитивно, а од тога 11.118 је смештено у центрима. Такође, у току 2014. захтев за азил на територији Србије поднело је 388 особа, док је за првих седам месеци 2015. тај број 486.

Према подацима комесаријата, највише избеглица данас борави у Прешеву, Београду, Суботици, али и у Зајечару. Колика је велика мука ових људи испричала нам је једна Сиријка која вреле августовске дане проводи на београдском асфалту.

- Имали смо све. Мој муж је радио као лекар. Потичемо из угледних породица - прича Хатиџа (34) из Сирије која се ка обећаној земљи упутила пре нешто више од месец дана. - Сада имамо само шаку новца, док не нађемо нову срећу тамо у Немачкој. Мало нам фали, али смо још далеко... Пут ка срећи однео је живот њеног најмлађег сина, седмогодишњег Омера. Али, она и супруг су наставили да се боре са преостало петоро деце. Чули смо се са рођацима који су стигли до Немачке. Кажу да је једини начин да пређемо да се прерушимо у плаве људе. Муж ми је купио плаву перику, а он и деца ће се офарбати. Сада ћу први пут пред људе без фереџе...

ПЕТ ЦЕНТАРА

* У СРБИЈИ има пет центара за азил - у Бањи Ковиљачи, Боговађи, Сјеници, Тутину и београдском насељу Крњача. Постоји и Прихватни центар у Прешеву где се налазе два шатора, капацитета од око 350 места у које се смештају мушкарци. Ту су и просторије за смештај жена и деце, капацитета од око 20 места.

* У ПРЕШЕВУ се обавља само ургентни привхват након чега се упућују у центре за азил, особе се у истом не задржавају, осим уколико се за тим не укаже потреба у смислу пружања детаљније здравствене неге или уколико се у центру појаве у току ноћи. Кроз центар од отварања дневно прође између 800 и 1000 лица.

ПРОЦЕДУРА
ПО доласку у Србију мигрант изражава намеру да тражи азил пред овлашћеним службеником МУП, и овом потврдом се упућује, да се у року од 72 сата јави у један од центара за смештај тражилаца азила у коме у том тренутку има слободних места. Након смештаја у центар, од стране службеника Канцеларије за азил он се региструје, а потом подноси захтев за азил чиме у формално-правном смислу започиње азилни поступак. Потом се обавља интерјву и доноси првостепена одлука по поднетом захтеву. Тражилац азила има право жалбе на првостепену одлуку а против другостепене одлуке може поднети тужбу Управном суду Србије и покренути управни спор.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE.395.html:561582-Dajemo-milione-za-migrante

   Дају 8 евра дневно на азиланте а немају 80 месечно за социјалне случајеве?Ови лопови који су кооптирали једни друге на власт су зрели за неки преки суд и стрељање.
  Пљачкају нас и уништавају,краду преко пореза,кроз буџет и дају наше паре неким странцима.За кога они то раде,а против нас?
Сачувана

moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #12 послато: Август 11, 2015, 04:11:03 »

Вулин демантује Момира Стојановића

Реакција на изјаву да се спекулише да ЕУ жели центар за мигранте негде на Балкану, највероватније у СрбијиУ Србији се неће градити центар „ни за 400.000, ни за 4.000 миграната” јер то није политика земље, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин. Он је тиме демантовао наводе председника скупштинског Одбора за одбрану и безбедност Момира Стојановића који је најавио да би у Србији ускоро могао да никне центар за 400.000 азиланата.
„Спекулише се да ЕУ жели такав центар негде на Балкану, а да су велике шансе да то буде баш Србија. Такође се прича да би локација била негде на југу Србије”, рекао је Стојановић за „Блиц”.
Према Вулиновим речима, нико од Србије није тако нешто тражио а наша земља нема ни капацитете за тако нешто, нити би улазила у такав пројекат.

„Ми испуњавамо све међународне обавезе како према тражиоцима азила, тако и према лицима која долазе из реадмисије. Србија не гради никакве трајне центре нити ће их градити”, рекао је Вулин додајући да свако ко жели да уђе и изађе из наше земље може то да уради у складу са законом.http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Vulin-demantuje-Momira-Stojanovica.sr.html

  Не знам које су компетенције и квалификације клемпе-гаргамела Вулина да одговара на процене бившег директора ВБА?То што је министар ништа не значи,у Србији су министри лопови и будале које изаберу такође лопови.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #13 послато: Август 15, 2015, 07:31:42 »

Туча миграната за место у возу за Србију, неки лакше повређениМигранти са Блиског истока сукобили су се данас на железничкој станици у Ђевђелији током укрцавање у воз на линији Ђевђелија - Табановце, који иде од Македоније до српске границе
ЂЕВЂЕЛИЈА - Место у возу за Србију - то је императив за хиљаде миграната који су се домогли Македоније, и који очајнички настоје да се на зелезницкој станици у Ђевђелији изборе за то место у возу на линији Ђевђелија - Табановце, на граници са Србијом.


Након кашњења воза који је требало да крене још јутрос у 10 часова бујица миграната, више од хиљаду њих, настојало је да се домогне воза, уз гужву, отимање, тучу за место, из које су неки изашли са лакшим повредама.

Уз вику, гурање, ударање и претње моткама и ножевима, најбржи и најјачи су успели да уђу, а најгоре су прошли они са малом децом.

У стампеду приликом уласка у воз могла су се видети и друга деца која плачу и дозивају своје родитеље, а и одрасли су били прилично збуњени и трчали да заузму место, да би тек након што уђу питали да ли је то воз који иде ка Србији.

Један дечак је просто "убачен" у воз заједно са масом, а онда је схватио да му је породица остала напољу. Очајнички је дозивао мајку, а онда су га кроз прозор изнели из воза.

Извештачу Танјуга су мигранти рекли да морају да уђу у воз и да једино тако могу да наставе пут ка земљама западне Европе, с обзиром да нису добили папире за легалан боравак у Македонији у трајању до 72 сата.

Воз је пошао тек око 15 часова, јер су железничари и гранична полиција покушавали да скину део њих због безбедности воза.

Препун воз је сатима стајао на перону на врућини и полако су сами почели да излазе из воза они који нису могли више да издрже пошто су били једни преко других, па је на тај начин смањен број путника.
У метежу је поломљен и један прозор на возу.

Вожња од Ђевђелије на грчко-македонској граници до Табановаца кошта 10 евра по особи.

Махмуд из Сирије, који је побегао од рата у тој земљии каже да се упутио ка Немачкој, да нема довољно новца и да је гладан.

"Желим бољи живот и зато идем из Сирије", рекао је он.На питање зашто мигранти не иду преко Бугарске И Румуније, он каже да је чуо да је пут преко Македоније и Србије најбољи.

Махмуд, стар 25 година, рекао је да је путовање започео пре месец и по дана.

Руди, који није успео да уђе у воз, каже да ти људи нису животиње нити криминалци, иако то може неком тако да изгледа када види стампедо.

"Хоћу да наставим студирање и нормалан живот", нагласио је он. Руди каже да мигранти желе да путују легално, али да полиција кочи добијање папира и да зато морају као руља да путују возом додајући да не могу да путују таксијем, иако много од њих имају код себе новац, зато што полиција таксистима не дозвољава да превозе мигранте без папира.


Ђевђелијски таксиста, који је желео да остане анониман, рекао је да је казна за превоз миграната без папира одузимање возила и пет година затвора, а ако су и деца миграната у таксију казна је девет година затвора.

Они нуде мигрантима са папирима превоз до Табановаца за 100 евра.

Јахја из Сирије каже да у возу нема ваздуха и да је јако тешко издржати пет сати вожње у таквим условима, а нарочито за мигранте са малом децом.

"Власти није брига за нас, погледајте моју одећу, пешачили смо по планинама, где нема ни воде ни хране и после тога они нам не помажу", рекао је Јахја додајући да мигранти у возу нису животиње већ људска бића.


Житељи Ђевђелије неће да стану пред камеру, али кажу да све више имају проблема због миграната и да им упркос томе помажу.

Они кажу да се бицикли продају мигрантима по цени од пет до 50 евра, са којима настављају пут ка Србији или иду пешице, као и да није редак случај да их отму албански криминалци и онда траже откуп за ослобађање.

На железничкој станици кажу да су Сиријци најкултурнији мигранти, док су Авганистаци, Ирачани, Пакистанци и други веома агресивни. На станици флаша од два литра воде кошта пола евра или евра, трговци када виде на породица са малом децом нема довољно новца даје им воду бесплатно. На пример, две пакле Винстона коштају пет евра.Градоначелник Ђевђелије Иван Франгов је рекао извештачу Танјуга да се плаши да ако Мађарска буде затворила границу да ће то морати да учине и Србија и Македонија, јер неће имати друго решење.

Он је казао да та општина решава проблем миграната у координацији са владом.

"Овај проблем нису измислили ни Македонија ни Ђевђелија већ је то глобални проблем, проблем улази кроз државу чланицу ЕУ, а то је Грчка", навео је Франгов.


Он је казао да разуме муку избеглица , али да очекује да и они покажу мало више респекта држави, напоменувши да за собом остављају велику количину отпада на железничкој станици и другим деловима око ње.

"Ђевђелија је важила за један од најчистијих градова у Македонији, али сада то више није. Очекујемо још већу подршку УНХЦР-а, али ипак проблем остаје овде, хуманитарци долазе И одлазе али проблем остаје у граду", рекао је он.

Франгов је рекао да му није јасно зашто мигранти не иду преко Бугарске и Румуније већ Македоније и Србије, које нису чланице ЕУ.

"То сам питање постављао људима из ЕУ и УНХЦР, али нису ми могли дати ваљан одговор", додао је он.Како се може чути, у Румунији и Бугарској је полиција много 'строжа' према мигрантима и зато они избегавају те земље.

Ђевђелија планира прављење прихватног цетра који ће бити између железничке станице и граничног прелаза са Грчком.

"За сада наши људи не могу да користе железнички и аутобуски превоз због великог броја избеглица. Угрожени су и они који живе у околини станице, јер су изгубили свој мир.

(Танјуг, вечерње НОВОСТИ)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #14 послато: Август 15, 2015, 22:44:16 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=EXDARbUSzqg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=EXDARbUSzqg</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #15 послато: Август 19, 2015, 01:06:42 »

Вучић сутра обилази мигранте на Београдској аутобуској станици


Председник владе Србије Александар Вучић обићи ће сутра пре подне мигранте, који привремено бораве у парку код Београдске аутобуске станице.Заједно са Вучићем, мигранте ће обићи министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и градоначелник Београда Синиша Мали, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Министар Вулин и амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман разговарали су данас о изазовима које представља велики број избеглица за транзитне земље и земље крајње дестинације.

Вулин је изнео детаље о напорима Србије како би на организован и професионалан начин решила проблем великог таласа избеглица.

Дитман је изјавио да поштује мере које је Влада до сада предузела по том важном питању.

Он је нагласио да Немачка и ЕУ сада очекују анализу потреба Владе Србије и упит за подршку, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

(Ало)

***Могу да га замислим како ће сутра са сузним очима да дели ланч пакете деци, и понеко дете блажено помилује по глави. Није он баш при чистој или није тај који га саветује да то ради. Па где то има да се председник владе појављује на таквим местима. Боље би било да је послао људе да наместе пар јавних покретних ВЦ-а, да олакшају људима ту муку, па да се више не шири смрад фекалија дуж целе аутобусне станице и тог парка.


Да ли ћемо сутра имати Фекетић 2?  Зеленко

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=GTDRRc_6Skc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=GTDRRc_6Skc</a>Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #16 послато: Август 21, 2015, 00:53:41 »

Вучић сутра обилази мигранте на Београдској аутобуској станици


Председник владе Србије Александар Вучић обићи ће сутра пре подне мигранте, који привремено бораве у парку код Београдске аутобуске станице.

...

Могу да га замислим како ће сутра са сузним очима да дели ланч пакете деци, и понеко дете блажено помилује по глави. Није он баш при чистој или није тај који га саветује да то ради. Па где то има да се председник владе појављује на таквим местима. Боље би било да је послао људе да наместе пар јавних покретних ВЦ-а, да олакшају људима ту муку, па да се више не шири смрад фекалија дуж целе аутобусне станице и тог парка.


Било је свега, осмеха, сузних очију, дељења пакетића и обећања да ће се поставити ВЦ-и Зеленко


***

ВУЧИЋ ПОСЕТИО МИГРАНТЕ: "Добродошли у Србију, будите сигурни као у свом дому"
"Урадићемо све за вас, да будете сигурни као у свом дому и увек сте добродошли у нашу земљу", поручио је премијер Вучић мигрантима.

Питао их је да ли је све у реду, а они су му одговарали потврдно. Потом им је са екипом Црвеног крста поделио пакете у којима су биле пелене, сокови и воће. Распитивао се шта им још потребно и најавио да ће им бити достављено још ћебади као и да ће у парку бити инсталирано још покретних тоалета.


(Србија Данас)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #17 послато: Август 21, 2015, 01:08:28 »

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У МАКЕДОНИЈИ:
 Хаос на грчкој граници


Скопље због огромног налета избеглица извело војску и полицију на гранични појас с Грчком. Кризно стање у Македонији. Пруга блокирана, гранични прелази на ауто-путу отворениСПЕЦИЈАЛНО ЗА `НОВОСТИ`


Због масовног надирања избеглица из Грчке, Влада у Скопљу је прогласила кризно стање, на јужном и северном граничном појасу земље. Јединице војске и полиције патролирају на јужном граничном појасу са Грчком. Настојања су да се физички спречи неконтролисано упадање група миграната из Грчке.

Кризна ситуација налаже ојачавање контроле граничног појаса, уз ангажовање и војске на спречавању евентауалних претњи. Појачане полицијске снаге, укључујући и припаднике јединица за брзе специјалне операције, са обе стране границе настоје да нормализују ситуацију у појасу на саобраћајном коридору 10.

У четвртак је, под налетом избеглица с Блиског истока, потпуно блокиран саобраћај на јужном делу железничког коридора 10, блокадом пруге на северу Грчке. Више од 4.000 миграната блокирало је међународну пругу Солун - Скопље - Београд. На железничком правцу поменутог коридора у северном делу Грчке, због блокаде избеглица, "заглављене" су најмање две композиције теретних и један путнички воз.

На самој северној граничној "позицији" Грчке, "на познатој коти - 59", неколико хиљада избеглица у надирућој вишекилометарској колони настоји и даље да уђе на територију Македоније. Појачане снаге граничне полиције МУП-а Македоније настоје да спрече надирућу масу избеглица да настави пешачење према Ђевђелији.

Са грчке стране делимичну подршку у тим настојањима пружају и припадници снага грчке полиције. Македонски гранични органи су информисани о надирању нових великих група миграната "на путу према северу".

Највећи део новопристиглих миграната су веома млади људи који пријављивањим граничним службама Грчке и Македоније, потврђују да "желе да отпутују у западну Европу". У том драматичном и све мање контролисаном приливу миграната на овом делу балканског пута, железнички саобраћај је пред - колапсом.

У дирекцији "Транспорта македонских железница" је потврђено да су у "драматичној ситуацији", јер су исцрпљени сви расположиви капацитети за превоз масе избеглица које надиру из Грчке, стремећи према Србији и даље према централној и северозападној Европи. Директор те фирме Никола Костов је потврдио да су од суседних земаља затражене позајмице вагона за путничке композиције, али да одговора - нема.


- Очекујемо још гору ситуацију наредних дана, а сви наши ресурси су већ исцрпљени - изјавио је Костов, уз напомену да "Железнице" у Македонији имају обавезу одржавања и редовног домаћег саобраћаја.


Сада је то, међутим, доведено у питање. Упозорио је да је угрожена и безбедност саобраћаја на прузи у Македонији. У дирекцији "Македонских железница" не скривају бојазан и, како веле, не желе ни да помисле "шта може да се догоди ако се остваре најаве да ће наредних месеци, свакодневно из Грчке пристизати по пет хиљада миграната".У Ђевђелији на крајњем југу Македоније, сутуација постаје - алармантна. Градоначелник Иван Франгов упозорава да је у садашњој ситуацији град под "опсадом" избеглица, да је потпуно "освојен" железнички, а у добврој мери и аутобуски превоз од, све агресивнијих, избеглица. Зато је све већи проблем за домаће становништво да користи редован железнички и аутобуски превоз према Скопљу.Према објављеним подацима УНХЦР-а, током протекле седмице у Грчку је стигло око 30.000 избеглица из Сирије, Ирака, Ирана, Авганистана... Од јануара, до сада је преко мора на грчка острва стигло више од 160.000 миграната у збегу према западу Европе - балканском рутом.
АЛТЕРНАТИВА И ПРЕКО БУГАРСКЕ

КРИЗНА ситуација у Македонији засада није угрозила одлазак српских туриста у Грчку, али ни њихов повратак у Србију. Блокада пруге Солун - Скопље не утиче на путовања наших људи, јер је проценат оних који иду возом занемарљив. Ипак, туристички радници, спремни су да своје аутобусе усмере на алтернативни правац - кроз Бугарску, уколико дође до неких већих проблема на путним правцима између Македоније и Грчке.

- Највећи број људи из Србије иде у Грчку сопственим превозом или организовано, аутобусима, а путни гранични прелаз је удаљен од возног - каже за "Новости" Александар Сеничић, председник Националне асоцијације туристичких агенција. - Возом иду индивидуално, а то није ни један одсто. Број туриста, иако полако опада, и даље је велики, и тако ће бити до краја септембра.

Ипак, они који крену пут Грчке, а желе да избегну гужву, могу да изаберу Бугарску. Километража је мање-више слична. Иде се преко Ниша, ка Софији, па до граничног прелаза Градина, или Калотина са бугарске стране. Одатле се иде за Кулату, место које је гранични прелаз између Бугарске и Грчке.

- Из нашег искуства можемо да кажемо да је алтернативни пут кроз Бугарску солидан и коректан - истиче Љиљана Средојевић из туристичке агенције "Аргус".Ј. Су.
ЗА СРБЕ БЕЗБЕДНО


У Амбасади Србије у Македонији и Генералном конзулату Србије у Солуну је речено да нема информација да је било ко од наших грађана који прелазе грчко-македонску границу на путу из Грчке или у Грчку имао проблема због појачаних мера безбедности које је увела Македонија због мигрантске кризе.

- Немамо информације да је било ко имао проблема. Чак и на граничним прелазима, мигранти су неприметни, они се превозе аутобусима и другим средствима до Ђевђелије, до воза - рекла је амбасадорка Србије у Македонији Душанка Дивјак Томић у телефонској изјави Танјугу.

Цитат
ОКРИВЉУЈУ АТИНУ

Портпарол македонског МУП-а Иво Котевски оптужио је Грчку да на граници те државе ка Македонији није било никакве контроле, те да је званична Атина организовано транспортовала мигранте ка Македонији. Према његовим речима, до сада је границу обезбеђивала само македонска полиција, док је на спољној граници Европске уније у Грчкој није било: - Напротив, не само што није било никакве контроле већ смо били сведоци организованог транспорта миграната до границе - истакао је он.

(Младен Станчић, вечерње НОВОСТИ)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #18 послато: Август 24, 2015, 06:13:25 »

Tражи се увођење ванредног стања у Србији


Безбедоносна ситуација у којој се налази Србија због све већег прилива имиграната је више него алармантна и узбуњујућа, саопштио је данас Српски народни покрет Наши.

На хиљаде људи се налази на границама Србије, који су спремни на све како би ушли у њу, не либећи се  да употребе и насиље као што је виђено у Македонији.Границе ЕУ се полако затварају за сва лица која се воде као имигранти, и полако се усмеравају ка земљама Балкана, посебно према Србији. Најава власти да ће почети изградњу трајних центара за смештај је више  него узнемирујућа и безбедоносно опасна, посебно ако се узме у обзир да међу имигрантима има и велики број лица која су учествовала у ратним дејствима и борбама – саопштио је овај Покрет.Они су затражили хитно увођење ванредног стања, затварање граница за имигранте, и доношење хитног закона о забрани задржавања у Србији.

(Правда)


***


Одавно је у Србији зрело за Ванредно стање!

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #19 послато: Август 24, 2015, 18:59:55 »

Београд се игра ватром


Током јучерашњег дана у Србију је стигло око 2.000 миграната са Блиског истока из Македоније, а током дана очекивао се долазак још 3.000 миграната који су чекали превоз да би се са границе Македоније и Грчке пребацили до Србије. Нови талас избеглица прети да изазове колапс ионако преоптерећених служби које се баве азилантима, а простора за њихов смештај више практично и нема.


Потресни призор: Избеглице на ничијој земљи између Грчке и Македоније


Уз сву драму око прихватања и збрињавања избеглица, готово нико не поставља питање да ли оволики број људи са Блиског истока, Авганистана и Западне Африке може да изазове социјалне и здравствене проблеме, али и повећа опасност од тероризма.

За сада Европска унија, чини се, као да све што се дешава на Балкану посматра немо, без јасне идеје како да помогне државама угроженим избеглицама и како да спречи нове таласе миграната који преко Турске, Грчке, Македоније и Србије прелазе у ЕУ.

Поводом ове ситуације, Српска народна партија, чији је председник Ненад Поповић, бивши функционер ДСС-а, затражила је што хитније подизање зида на граници са Македонијом, како би се спречила најезда миграната у Србију.


Испред Прихватног центра у Прешеву јуче су изгладнели и изморени мигранти формирали ред дуг и по пола километра. Након неколико дана гушања са македонском полицијом на граничном прелазу Богородица ка Грчкој, успели су да се пробију до Србије. У изјавама за медије наводе како су задовољни третманом у Србији и поступцима полиције према њима.

Међутим, постоји страх српских безбедносних служби да се међу њима крију и потенцијални терористи. Већина избеглих је из Сирије, земље поцепане грађанским ратом, у којој велики део територије држи Исламска држава. Ова терористичка организација обећала је да ће проширити активности на Европу, којој прети терором.

Као што су `Вести` већ писале, српске безбедносне службе покушавају на све начине да провере да ли се међу избеглицама налазе будући терористи.

- Знамо да се међу њима крију и особе које су послате у овом избегличком таласу да се прокријумчаре у Европу и тамо изводе терористичке нападе. Веома нам је тешко да их откријемо. Наиме, азилантима се на уласку у Србију узимају само лични подаци. Због прописа и стандарда у понашању према азилантима, ми немамо право да их тек тако саслушавамо. Потребне су дозволе директора БИА или полиције за то, а док се дозволе добију, они су већ изашли из земље. Тако не можемо да саслушамо особе које нам се учине сумњивим, практично су нам везане руке - кажу у српским безбедносним службама за `Вести`.

Да је безбедносна ситуација у Србији врло шкакљива, сматра и министар полиције Небојша Стефановић.
- Држава је веома опрезна, упослен је велики број полицајаца који контролишу да присуство миграната у земљи не буде безбедносни проблем за наше грађане - сматра Стефановић.


Оно што је још специфично за мигранте који пролазе кроз Србију јесте и да они генерално долазе из богатијих слојева друштва у својим земљама.
- У Београду смо приметили последњих недеља велики број младића из Сирије или Ирака како се проводе по дискотекама, имају новац за такси, аутобусе, купују гардеробу. Наравно, нису сви такви. Беда и сиротиња, поготово из Сирије, налази се у милионским избегличким камповима на граници ове земље са Турском. Ако они крену овамо, то ће тек бити проблем - додаје извор `Вести`.

Да је ситуација у Србији стабилна, али да се безбедносни изазови свакодневно повећавају, сматра и Момир Стојановић, председник Одбора за контролу служби безбедности Народне скупштине, који је недавно изашао са информацијом да се у Србији граде кампови за прихват 400.000 избеглица, што је убрзо демантовано.

- У Србији се налази више од 83.000 миграната, већином у транзиту, на путу ка државама ЕУ. Непоштовање Закона о азилантима од стране ових миграната, који су дужни да се у року од три дана јаве прихватним центрима, отвара могућност од криминала међу појединцима, посебно када им буде понестало новца - изјавио је Стојановић за медије.

Цитат
ЕУ оставила Балкан да се сам бори

Македонски министар унутрашњих послова Митко Чавков рекао је како је ова земља суочена са великим бројем избеглица са Блиског истока и да се са избегличком кризом сналази апсолутно сама, јер је изостала помоћ Европске уније. Слична је ситуација и у Србији. Осим хитне помоћи ЕУ од 390.000 за помоћ у збрињавању миграната, за све ово време никаква друга конкретна помоћ из Брисела није стигла Србији.


Цитат

Страх од епидемије

Један од проблема са овим избеглицама је и могућност не само друштвених немира у Србији, због све већег незадовољства становништва због њиховог прилива, већ и различитих епидемија. Наиме, иако се здравствена ситуација међу мигрантима помно прати и они се прегледају по уласку у Србији, један број пролази кроз Србију без икакве контроле. Они илегалним каналима улазе у земљу и немају контакта са српским властима у центрима за азил.

(Б.Ђокић, Вести)***


Много се овај министар полиције Неша, звани `слина` разуме у безбедност. Тешко нама, из дана у дан нас уваљују у све веће ... блато, да не кажем нешто одвратније.


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #20 послато: Август 25, 2015, 10:42:46 »

Три карте за емигранте, или како Србија плаћа амерички цех


Поред свих који су се нашли позвани да се огласе и дају своје мишљење у целом овом замешатељству са тзв. емигрантима који су нам преплавили земљу нашао се и председник владе да убере неки маркетиншки поен вођен народном мудрошћу "Aко не можеш да их победиш, а ти им се придружи".

Мигранти у Београду (Фото: Јутјуб)


Приморан од амбасадора који су пренели ферман од Меркелове пристао је на градњу некаквих прихватних центара (читај: логора) за ове људе па је злоупотребио измучену арапску децу која имају предње зубе у парку код ж. станице и сликао се с њима обећавајући им куле и градове, као да њих то интересује. Па они гледају како да се брже боље докопају Запада, а не да се задржавају у некој српској копији енглеског изума који су Немци у Другом светском рату довели до ужасавајућег и монструозног савршенства.

Боље да им је обећао да ће направити рупу у мађарском зиду, то би их више обрадовало.

Сад идемо редом да раскринкрамо заблуде које владају о овим људима, а које су лансирали медији на српском језику под контролом истих оних странаца који су председнику издали извршну команду у вези са изградњом логора.


Прва заблуда
: Ови људи су емигранти (азиланти, избеглице, невољници, несрећници…).Ништа од тога. У питању су дезертери помешани са нешто жена и деце. У Сирији, Ираку и Авганистану, одакле ови људи најчешће долазе, је рат. Те државе имају легалне и легитимне владе. То значи да имају и војне власти, а оне, као у свакој држави воде војне евиденције. У њима се налазе војни обвезници. То су способни мушкарци у животном добу за борбу, а таквих је 95 % придошлица. Ништа им не фали, млади, здрави, прави, што се каже: „Волу би реп ишчупали“. Ако се у тренутку рата не налазе на месту које захтева њихов ратни распоред онда су дезертери. И доста ми је да више слушам њихову кукњаву. („У Ираку сам био магистар психологије и возио сам BMW“).Да су остали да се боре за своју земљу можда би још увек возили аутомобиле спрам свог друштвеног статуса. Да је било ко у Србији одбио да се јави на свој ратни распоред 1991. и 1999. био би назван дезертером и као такав суђен за избегавање војне обавезе. Не видим што су сада они бољи од сваког другог нечасног војног обвезника у Србији, па их крстимо „емигранти“, „азилатни“, „избеглице“ итд… Најбољи доказ да јесу дезертери је чињеница да нису отишли у богате земље Залива (Кувајт, Емирати, Катар, Сауди Арабија…). Зашто нису када су им ближе од ЕУ и богатије? Зато што су те државе укључене у сукоб у Сирији и Ираку па не би дозволиле да се војни обвезници излежавају на њихов рачун као некакви лажни азиланти или емигранти већ би их третирали онако како се третирају војни обвезници који избегавају своју обавезу: шаљу се у јединице где им је ратни распоред.

Друга заблуда: Они су овде против своје воље (протерани, отерани, отерао их рат, морали су да напусте своје домове, отерао их ИСИЛ, ИД…).

Ништа од тога. Сами су дошли овде. Нико их није терао у Србију. Они имају кампове на граници између Сирије и Турске у којима им ништа не фали. Турска је примила од почетка рата 2 милиона људи из Сирије. Имају кров над главом, имају шта да једу и пију, нико им не сече главе нити их тера да се боре за своје породице, куће, имања, поља, гробове својих предака, земљу или државу.Ништа им не фали у поређењу са свим другим избеглицама на овом свету о којима брине међународна заједница оличена у UNHCR или било којој другој специјализованој агенцији УН или хуманитарној организацији. Они су сами напустили ове кампове и кренули у неизвесност која прати овакав пут по свом слободном избору. Нису били приморани на то. Значи они нису овде невољно већ добровољно или боље рећи својевољно.Трећа заблуда: Одлучују се на овако тежак и неизвестан подухват из искрене намере да буду корисни и вредни припадници западноевропских друштава путем вредносне интеграције у иста по цену одрицања од своје верске етике.

Ништа од тога. Неки су отишли из истог разлога као и хиљаде Арбанаса или Рома из наше јужне покрајине: Зато што је лепше и лакше живети у нераду о трошку немачких, енглеских или шведских пореских обвезника као лажни азилант (у Немачкој још добијеш 800 евра џепарца месечно) него радити лоше плаћене просте послове у Србији. Други из исте заблуде из које се претежни део гласача у Србији већ неколиком изборних циклуса „пеца“ на проевропску удицу (Да ли се неко сећа оне „жуте“ будалаштине: „Европа нема алтернативу“?) верујући да се у ЕУ боље и богатије живи, уз непромењен квалитет радне етике.

Једном броју међу њима дотурен је новац из буџета богатих арапских земаља (Катар, Емирати, Сауди Арабија…) да крену на тај пут. Када већ не могу да их натерају да се боре за своју земљу као војни обвезници могу да их искористе као несвестан људски материјал за исламизацију Европе. У највећем броју случајева они се овде налазе под утиском исте лажне представе (потпомогнуте петродоларима) која царује и међу српским гласачима, а према којој ће им бити боље у ЕУ јер тамо тече мед и млеко и падају печене Шеве с неба, само да је се домогну. Тамо се у радно време седи по кафићима исто или више него у Србији, Сирији, Ираку, Авганистану…

Четврта заблуда:
То су све сироти људи који немају новаца (средстава, злата, дроге…) на овом путу.

Није тачно. Управо супротно. У питању су у великом броју случајева припадници најбогатијих и привилегованих слојева сиријског или ирачког друштва или бивши произвођачи и трговци дрогом из Авганистана. Највећи део њих има новца да без проблема покрије трошкове пута дугачког хиљаде километара на којем треба платити, на почетку, професионалне, а касније аматерске кријумчаре људима (Организовани криминал у Србији и Мађарској није били спреман за ову навалу „клијентеле“ па у посао „ускачу“ почетници).

Како би она наша будала од полицајца могао да им отме 2 хиљаде евра да их немају? Тврдим да су у просеку богатији од просечних грађана Србије. Иначе не би могли да пређу пут од Блиског истока до средње Европе све подмићујући чиновнике на границама или плаћајући репрезентима организованог и неорганизованог криминала услугу организације пута. Они који су стварно сиромашни остали су у избегличким камповима на граници Турске и Сирије јер не могу да плате превоз и мито.

Пета заблуда: Сви ће они брзо отићи одавде. Неће.

Сви они би да оду одавде али им ЕУ то неће дозволити. Она планира да их комбинацијом мађарског и бугарског зида, физичке силе снага реда и слабости српске власти, која је приморана да са радошћу прихвати идеју изградње тзв. прихватних ценатара у Србији, задржи код нас. Ко је од ЕУ чиновника приговорио Мађарској било шта озбиљно због изградње зида? Нико ништа. Пар неизбежних критика за понашање мимо европских вредности (више се ни то не чује), а зид расте ли расте. ЕУ одговара да се проблем реши ван ње и колико год је могуће о туђем трошку. Што се ЕУ тиче проблем тзв. емиграната ће се решавати до последњег квадратног метра Србије.Шеста заблуда: Они иду преко Србије зато што је овде најкраћи пут до Европе.

То је тачно, али то није разлог. Па чим уђу у Бугарску већ су у ЕУ, а ту су кренули, зар није тако? Зашто онда иду у Србију? Иду овуда зато што им у Бугарској, Румунији или Грчкој полиција пребија кости све по ферману Меркелове, а у Србији је то истим актом забрањено. Нема смисла да нам Меркелова да дозволу да бијемо наше будуће сустанаре и комшије у систему логора који ће бити изграђени по Србији.

Седма заблуда: Сви су они добри људи који нам не желе зло већ желе само да прођу кроз Србију и да плате све рачуне за собом.

То је тачно све дотле док их комбинацијом метода о којима сам писао не задрже у Србији. Е тада ћемо видети да ли су и колико су добри људи. Све дотле док верују да ће стићи у ЕУ и остварити своју европску фантазију они ће бити питоми, кротки, безидејни и пропагандом слуђени као и просечан српски гласач. Кад схвате да од тога нема ништа и да ће се у Србији задржати трајно тада ће настати проблем. Прво ће бити у шоку, па ће тај шок прећи у неверицу, па у немоћни бес који ће искалити на слабе у свом најближем окружењу.

Затим ће почети да постављају питања. Где сам то ја? Одговор ће добити од припадника НВО сектора који су тај дан на дежурству (за дебелу девизну дневницу) у логору а који ће имати припремљене флајере одштампане од европских пара на арапском, персијском, паштунском, урдуу и другим језицима наших нових суседа да им желе добродошлицу у њиховој новој домовини која се зове Србистан уз извињење што нису стигли да изграде џамије. Дотле нек се осећају слободни да тепихчић простру где хоће.

Домороцима је забрањено да кажу да им смета. Затим ће поставити питање шта ја радим овде? Ово ће бити више реторичко питање јер ће њима бити савршено јасно да не раде ништа. Затим ће поставити по нас домороце најтежа питања, она у футуру: Од чега ћу да живим овде? Шта ћу да радим овде? Који посао је овде мој? Које имање је овде моје? Које жене су овде моје (ово питање иде обавезно у множини)? Које место у овом друштву је моје? Које цркве овде ће бити џамије (и ово питање је обавезно у множини)?…

Шта мислите како ће у пракси изгледати тражење одговора на ова питања? Оставићу то машти читалаца и њиховој способности да себи дочарају сцене из серије Walking Dead са српским пејзажима у позадини.

Све у свему механизам којим су богате државе Западног света патентирале као решење за проблем блажих облика миграција људи (трговине људима и кријумчарења људи) поново се користи код најтежег облика – нове сеобе народа. Ове земље, које су на правцима миграција земље коначног одредишта, покушавају да спонзорисањем правних, техничких, организационих и кадровских претпоставки за борбу са миграцијама у земљама транзита изврше једну перфидну и дрску замену положаја.

Од земаља транзита (као што је Србија) покушавају да направе земље коначног одредишта и тако на њих пребаце терет који би иначе оне носиле. У исто време не одустају од привилегија легалних миграција у којима за себе бирају најквалитетније људе. Није ни чудо да се сви остали, који су по њиховим стандардима људски шкарт, а таква је већина, тада обраћају организованом криминалу за остварење својих ЕУ маштарија.

Прво је спољна политика Запада уништавајући уређене и функционалне државе Блиског истока и северне Африке њихове грађане претворила у бескућнике и подстакла нову сеобу народа. Затим је унутрашња путем рестриктивне усељеничке политике ове људе још једном ојадила усмеравајући њихове последње ресурсе, оне које су успели да сачувају у миграцијама, према организованим кријумчарима људи.

И сад Србија треба да плати рачун за злу намеру Американаца и Енглеза, немоћ Немаца и Француза и глупост и слабост напредњака. Што је много – много је.

(Правда)

« Последња измена: Новембар 12, 2018, 23:56:14 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #21 послато: Август 25, 2015, 21:19:16 »

Немогу да се спасем од коментара обичних људи које срећем. Исламски "емигранти" су преплавили Европу. Био сам сведок великих демонстрација домаћег становништва у Немачкој, будно сам пратио дивљање тих истих емиграната по целој Француској, сукобљен са огорчењем обичних људи, због толерантне политике по питању миграционих појава у Европи, - остао сам без сопственог уверења све док плима тих истих емиграната, није прелила своје валове и преко србских јужних граница!

Нема у мени револта за оне слике невине деце, уплаканих мајки и људи који из ратних подручја, покушавају да спасу своју главу.

Мене брине старосни просек свих тих избеглица који ретко да су старији од тридесетак година а по понашању и визуелном утиску, далеко су од људи којима је горело под петама.

У рукама су им скупи смарт мобилни телефони, изврсно се сналазе у комуникацијама са својим везама, имају новац и плаћају кеш све услуге. Претресом због случајног разлога поседовања оружја, на граници Аустрије и Немачке, код тзв. сириског емигранта, поред ватреног оружја најмодернијег модела, у џеповима је пронађена сума новца од преко 11.000  УС долара!
Био је у групи од осам људи који су се држали блиско повезани.
Док су долазили из северно-афричких земаља, поготово Либије и Марока, мало смо се бринули због те навале. Европа је послала бродове својих ратних морнарица да спасава пренатоварене бродице, хиљаде их је ушло на тај начин у Италију и Шпанију. Само преко Италије, у Европу је ушло преко један милион и две стотине хиљада особа различите старости и из различитих земаља!

Сад долазе из свих крајева арапскпог света. Што не потражише спас у богатим исламским земљама? Тамо где је новац присутан попут песка у пустињама и где се граде велелепна здања која задивљују свет тим баснословним богатством једне Саудиске Арабије, Емирата, Омана, Ирана? Сви ти људи које долазе данас у Србију и боре се да стигну до богатих земаља Европе, долазе углавном из земаља у којима је Америка бацала своје бомбе и уводила процес своје демон.кратије! Рачун као и увек плаћају невини заједно са жртвама.

Тамо где је кредо, - Алаху акбар, - саставни део њихове животне филозофије!? Шта траже у једној Србији и шта са њима хоће Алек величанствени, кад им спремно шири руке у загрљај и уз прелепа обећања!?
Прешевска долина, Санџак, Косово,, србски југ под претњом једне нове ерупције муслиманије!
Има ли неко још памети у држави Србији или смо заиста поклекли пред силом новог узурпатора људске свести, логике, ума и памети.
Сачувана
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #22 послато: Август 26, 2015, 19:35:53 »

Ova nasa vlast se brine o ovim balijama vise nogo sa nasom sirotinjom. Mesto da blokiraju granice, pokupe sve te sto su vec u zemlji i expresno ih prebace do Madjarske ili Hrvatske, oni jos razmosljaju kako da ih nastane u Srbiji. Ovo je stvarno mentalna preverzija sa svim elementima nacionalne izdaje.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #23 послато: Август 27, 2015, 05:06:04 »

Србију гуше азиланти, Европа се чешља


Тренд раста броја миграната последица је пре свега повећања њиховог укупног броја на глобалном плану, али и промена руте која је сада оријентисана на такозвани источно медитерански пут.

Иако надлежни често истичу да је Србија само земља транзита ка земљама ЕУ, број људи која су затражили азил упућује на другачији закључак.

У последње време све чешће се може чути да прогнозе по којима ће се број избеглица рапидно повећавати не уливају оптимизам и да је нашој земљи за решење овог проблема неопходна помоћ.

Само у финансијском смислу питање је колико ће буџет моћи да издржи дневно издвајање од 15.000 евра да би азилантима били обезбеђени храна, смештај и новчана помоћ.

У светлу ових околности веома се мало говори о чињеници да је Србија потписник Споразума о реадмисији на основу кога смо обавезни  да на захтев државе чланице ЕУ, без посебних формалности прихватимо било ког држављанина треће земље или лице без држављанства које не испуњава услове за улазак и боравак на територији државе чланице ЕУ.
`Споразум о реадмисији` потписан је 2007. године, истог дана када је са Србијом закључен и споразум о визним олакшицама. `Споразум о реадмисији` такође је део недавно потписаног `ИПАП` документа којим се НАТО алијанса овлашћује за контролу и надзор прихваћених обавеза.
Добар дан, хоћу азил!

Србија је као транзитна земља везана споразумом о реадмисији, обавезна да сваком мигранту изда потребна привремена документа, којима се заправо азиланти осигуравају од повратка у матичну земљу.

Када било која држава чланица ЕУ одлучи да мигрантима ускрати право на боравак у њиховој земљи, Србија је на основу међународно преузете обавезе дужна да та лица прихвати и збрине. И то о сопственом трошку.

Сама процедура добијања азила такође је веома једноставна. Одмах након преласка границе мигранти су у могућности да полицијском службенику саопште да желе да добију азил. Издаје им се потврда  и после јављања у центар за прихват и провере идентитета, покреће се поступак за добијање азила.

Док Европска унија не одлучи о путу који ће изабрати, дуж границе Србије и Мађарске започела је изградња зида дугог 174 километра.

У српским градовима све је више гостију из исламских земаља, а решење проблема се ни не назире.

На недавно одржаном хитном састанку представника најзначајнијих земаља ЕУ закључено је да проблем азиланата у Србији добија размере хуманитарне катастрофе, да се за сада не види начин решења проблема, који ће се погоршати јер би ускоро Србија могла постати земља дестинације, а не транзита.

(Јелена Вучићевић, Спутник)


***


Раније сам на једној теми објaвила ове текстове:

 Спојлер:
Април 10, 2012
Цитат
По попису становништва из 2002. године, у Србији је било око 108.000 Рома  док се током 2010. и 2011. од ромских активиста могло чути да их је око 800.000. Није тешко претпоставити да се највећи део доселио у Србију као део пакета ''непожељних'' из ЕУ. На последњем попису становништва Роме су пописивали Роми које су обучавали странци, тачније Шведска агенција за међународну сарадњу (СИДА), што само по себи говори о томе колико се таквом попису може веровати. Додајмо на то чињеницу да се Ромима у Србији лична документа издају без икаквих докумената (извод из матичне књиге рођених и држављанство) прописаних законом који изгледа важи за све осим за Роме. Добијањем личне карте и држављанства "'на лепе очи'" омогућава се да било ко, уз подршку од запада и српског буџета финансираних ромских организација, постане субјекат политичког живота у Србији. Зна се коме ће такав бити захвалан и за кога ће гласати на изборима.

Међу самим Ромима се може чути како за придошлице кажу '"ово нису наши". Заиста, у Србију долази много Рома који не говоре српски већ им је матерњи језик немачки, шведски, румунски...

Инетресантно је и то да према међународној пракси, припадници неког народа могу добити статус националне мањине само уколико постоји њихова матична држава. Роми нигде немају статус националне мањине осим у Србији а добили су га након петооктобарског пуча.


Цитат
02.06.2009
Србија ће још неколико дана бити председавајућа Декадом Рома.

"Одредили смо и финансијска средства, не онолика колика смо желели, али ребаланс буџета је прошао и кроз ову тему, тако да, примера ради, по први пут имамо 120 милиона динара за специфично образовање Рома у нашој земљи. Ратификовали смо и зајам од 10 милиона евра, које је дала Банка за развој Савета Европе и који ће бити посвећен свим осетљивим групама за њихове стамбене јединице, па и Ромима. Искористили смо председавање да спроведемо конкретне мере за ромску популацију у Србији, али истовремено смо допринели ширењу једне ромске политике на нивоу целе Европе."  рекао је Божидар Ђелић

"Радио Слободна Европа"


Према проценама у Европи има између осам и 12 милиона Рома. Упркос замеркама неких ромских удружења, представници међународних институција истичу да је Србија у погледу унапређења инклузије Рома учинила веома много.

Цитат
Планира се размештање Рома у запуштена села по Србији. На ТВ Коперникус је у марту 2009. године показана мапа ''циганске области'' на територији Србије коју је нацртао УНХЦР, тело Уједињених нација за бригу о избеглицама. Уобичајено је да се разне Сорошеве активности финансирају из државног буџета са 60 % од потребног износа па не треба сумњати да је то и овде случај. Са једног митинга Рома у Бугарској 2009. године је најављено стварање ромске државе са главним градом у Сурдулици што отприлике коиндицира са гласинама да ће та будућа држава бити оно што се сада третира као нишка област.
Април 10, 2012,
Цитат
"Раније Србија није имала проблема са азилантима, а сада тај проблем полако испливава на површину. То само говори о томе како се њихов број повећава али не тако што сами дођу овде, таквих је мање, већ што су заједно са Србијом постали жртве фамозне одредбе из `Споразума о реадмисији`.

Како ни за домаће становништво нема довољно посла, они Роми који не заврше експресно факултет (софистицирана врста крађе из буџета) и нађу се у државној управи, окрећу се обичној крађи.

Како је у својим вестима приказала ТВ Студио Б 30. септембра 2011. године, приликом акције спречавања крађе каблова, струје и воде од стране Рома бесправно насељених поред новобеоградског насеља Белвил, Роми су физички нападали екипе задужене да крађе спрече. Као последица, не функционише оближња железничка сигнализација, семафори и јавна расвета. Штета за само три месеца износи најмање 20 милиона динара, а у само једој акцији против лопова нађе се и 10 километара украдених каблова.

Честе прекиде телефонских веза у Србији узроковане крађом каблова, веома опасне отворе на улицама настале крађом поклопаца шахтова и сливника, више нико и не броји. На мети су и споменици културе са којих се скида бронза и бакар а познато је и одношење комплетног споменика. Нису реткост ни напади на чуваре па и убиства приликом крађе. Украдене каблове Роми бацају у ватру како би се изолација истопила у сврху добијања чисте отпадне сировине а том приликом се ослобађају отровни гасови које на својој кожи осећају сви грађани. Полиција зна где се то ради (на пример, поред улице др. Ивана Рибара на Новом Београду, ка аеродрому) али ништа не предузима и поред позива грађана.

Украдена је цела једна топлана, са свим пратећим постројењима, 2010. године у Новом Саду. Широм Србије, краду се читаве трафо-станице. Услед крађе од стране Рома, Борски рудници трпе штету од неколико десетина милиона долара годишње. Само приликом недавне дрске пљачке неколико бродова у Смедереву нанета је штета од више десетина хиљада евра. Јаком контролом места за откуп секундарних сировина би се проблем лако решио али политичка воља не постоји.

У том истом Белвилу (поред кога је шаљиво названи Ромвил), око месец дана касније, приликом спречавања крађе струје, малолетни Роми су напали двојицу полицајаца, гађали их камењем а притом их и изуједали! Слично је прошла и интервентна патрола. Чудно је да је том прииком приведен само један Ром и то у јеку кампање да се полиција боље заштити од насилника и да ће узвраћати свим средствима. Да у питању нису били Роми, сасвим је сигурно да би ''одговор државе био језив'' како се изразио Слободан Хомен поводом протеста против параде хомосексуалаца 2010. године. Изгледа да приликом једне од посета министра унутрашњих послова Дачића Вашингтону, није уговорена и таква обука полицајаца која би им омогућила да се одбране од уједања. Акценат је изгледа стављен на одбрану марионетске власти од незадовољних грађана помоћу електрошокера (тејзера) које је у име САД донирала амерички амбасадор Мери Ворлик.

Да ли Срби у сопственој држави имају мање права од националних мањина? Да ли је потребан закон против дискриминације већинског становништва? Док се из буџета дају велика средства за побољшање услова живота Рома и азиланата који никада нису били држављани Србије, Срби у Србији умиру од глади. Последњих година, у строго контролисани медијски простор успело је да се пробије десетак таквих случајева. Најстрашније је то што је било и оних гладних Срба који су се за помоћ обратили Центру за социјални рад СВОЈЕ државе а они им нису поверовали те су умрли од глади. Када су новинари известили о једном таквом случају, општински функционер је негодовао, јер ће општина изаћи на лош глас у очима инвеститора! Да ће дотични приучени петооктобарски кадар икада доћи до спознаје да су инвестиције на које он мисли у ствари инвестирање туђе руке у наш џеп, мало је вероватно. Њему, као и целој клики до врха, је једино важно да у уплашеној, знојавој руци што чвршће стеже својих тридесет сребрњака у нади да ће избећи дрво, грану и конопац. Е, неће моћи.........( на тлу Србије ствара се ромска држава)
***

Ко год да је потписао тај `Споразум о реадмисији`, начинио је велику, непроцењиву штету Србији и српском народу. То је равно акту националне ИЗДАЈЕ!!! Када се све то прочита, шта смо ми у обавези, прва помисао је да само малоуман човек може нешто слично да потпише. Интересантно, овај акт (Споразум) је потисан још у септембру 2007.године а да се о њему скоро до сада ништа није знало. Или нисмо обраћали пажњу на њега, јер је других трагичних догађаја, свих ових година било на претек.

Мало сам истраживала и пронашла, да је ТАЈ СПОРАЗУМ ПОТПИСАН ЗА ВРЕМЕ ВЛАДЕ ВОЈИСЛАВА КОШТУНИЦЕ, тачније, тадашњи министар Унутрашњих послова, Драган Јочић, је те године у Бриселу потписао тај Споразум. И њима су тада, као и овима сада, ПУНА УСТА ХВАЛИСАЊА била. Ево текста који се односи на тај дан када је потписан Споразум ОВДЕ


Комплетан ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЕВРОПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ О РЕАДМИСИЈИ ЛИЦА КОЈА НЕЗАКОНИТО БОРАВЕ може да се прочита ОВДЕ (кликни на реч ОВДЕ)

ПОСЛЕДИЦЕ тога сада почињемо да осећамо. И тек ћемо. Ко зна колико је сличних Споразума потписано.
Па, када се споје они Роми које све земље, управо на основу потписаног Споразума са наше стране, транспортују у Србију, са овим емигрантима, мигрантима, азилантима, који стижу из муслиманских земаља, ШТА може у Србији да се деси кроз неку годину.
Да Срби постану мањина,...а онда, зна се шта се дешава са таквим земљама.

Ово више не би СМЕЛО да се толерише. Народе мој, где си?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #24 послато: Август 27, 2015, 08:03:44 »

Preuzeo: Pravda rs. 27.08.2015

АХМЕД ИЗ ЛИБИЈЕ СТИГАО ДО КАЊИЖЕ:

Уместо цркава у Европи ће стајати минарети – то ће бити наша освета!
e
Руски лист Комсомолскаја правда објавио је репортажу новинарке Дарје Асламове, која је обишла Србију и Мађарску.

Мигранти у Београду
Мигранти

Преноси се део њених утисака из Београда и Кањиже:

Градић Кањижа на српско-мађарској граници препун је избеглица. У девет сати ујутру отвара се кафана „Венеција“, где избеглице могу да напуне своје нове Ајфоне и лаптопове, оду у тоалет или оперу косу у судопери.

У вечерњим сатима у центру Кањиже нема места. Стотине људи су се сместиле на два централна трга, можда их има и до две хиљаде људи. Када падне ноћ, мрак је сигнал за покрет. Групе избеглица од по 30-50 људи се припремају да илегално пређу мађарску границу. Становници Кањиже у тишини посматрају црне сенке имиграната.

„Они изађу из града, а онда их покупи ромска мафија“ – каже таксиста Виктор. – „Ми не смемо да возимо илегалце, али Роми раде шта желе. Они су главни кријумчари избеглица широм балканске руте.  Роми избеглице довозе скоро до границе, а затим их кроз само њима познате путеве проводе кроз шуму у Мађарску. Све је почело у јануару. Људи почели да организовано пристижу сваки дан. И проток се повећава. Искрено, били смо уплашени, шта ће бити са нама?“, каже Виктор.

Европа је 2015. експлодирала. Двема претходним имигрантским рутама, оној преко Гибралтара до Шпаније, и оној преко Медитерана до италијанске Лампедусе – додата је нова, безбедна балканска рута. Прво, турски Измир па грчка острва. Прва жртва је било познато острво Лезбос. Грци су ми рекли да Турци на сваки могући начин помажу имигрантима. Прича се да Турска намерно спонзорише избеглице и да их буквално гура ка међународним водама.

Онда Атина, Македонија, Србија, Мађарска, а затим до Аустрије и Немачке и Чешке Републике или до Словачке. Чак је и Енглеска изненада открила да је статус острва не може спасити од инвазије. Тунел испод Ламанша је сваки дан пун огорчених избеглица. И у Немачкој је власт морала да употреби војску, која је дала шаторе за имигранте и заштитила их од љутих мештана.

Од јануара до јула, само на балканској рути је прошло стотину хиљада људи, предвиђа се да ће до краја године бити 250 хиљада. И следећа године обећава катастрофу. Много пута сам радила у „врућим тачкама“ и у свом животу видела велики број избеглица, срећних када добију комад хлеба. Али, ове избеглице ме импресионирају својим благостањем и способношћу да брзо створе сопствена правила.

Парк у Београду, у близини аутобуске станице, изгледа као паркови у многим европским градовима. Мушкарци се перу у фонтани, читаве породице спавају на трави. Чим сам стигла у парк, била сам упозорена од групе момака. „Не може да снима овде“ – рекао је један од њих на пристојном енглеском језику, показујући на моју камеру.

„Тако!“ – узвикнула сам и ставила руке на кукове – „Парк  је јавно место, а ја сам новинар и радим свој посао“.

„Овде су наше жене!“

„Па шта? Ваше жене носе хиџаб и покривају се од главе до пете. Ако им се не свиђају локални ообичаји,  могу да се врате. Ви знате да је Београд  главни град  православне државе? И да жене овде иду отворених лица? Колико сати сте у Београду?“, питам.

„Три дана“ – збуњено је одговорио.

„И постављате своја правила? Ово није твоја земља“ рекла сам му.

Онда смо обоје смањили тон и закључили примирје. Мој нови пријатељ се зове Халид, из Дамаска је и има 21 годину.

„Ја сам Сиријац“ – поносно каже. – „Нису сви ови Сиријци … “ презриво је показао на околне људе.

„А зашто је то важно?“, била сам изненађена.

„Они лажу, да су из Сирије. Само је Сирија сада у моди. У свим новинама. Нико није заинтересован за избеглице из Ирака, Авганистана, Либије и Туниса. Овде су чак и Авганистанци почели да се називају Сиријци.“

Халид и његови другови су побегли из Сирије да не би били регрутовани у војску.

„Зашто бих борио за Асада? Радије бих отишао у Немачку“ – рекао је.

„Зашто не тражите азил у Грчкој, Македонији, или барем овде у Србији?“

„То је све сиромашне земље“ –  презриво каже Халид.  „Ја чак и нисам знао да је Европа тако сиромашна. Ми у Сирији смо пре рата живели много богатије. Само на путу ка Београду сам платио посреднике 3000 долара. А даље до Немачке ћу морати да дам још хиљаду и петсто. Имам новац. Могу да платим хотел за пет звездица у Београду, али ми није дозвољено, јер су нам локалне власти дале само 72 сати да останемо у земљи. Моја регистрација је данас завршена. Чак и овде у парку, плаћам за туш и тоалет. Али онда у Немачкој, све ће бити бесплатно: образовање, помоћ, куће за имигранте. То је добро! Желим да идем на Економски факултет. Чим се населим, преселићу и моју породицу: два брата, отац, мајка, бака и три сестре.“

Избеглице у Београду нису исте као сиријске избеглице, које сам видела у Либану, они који су изгубили све и који полако умиру под бруталним сунцем у препуним камповима, о којима нико не брине. Они који су успели да дођу у Европу су елита. Са новцем и са циљем.

Полиција признаје да постоје екстремисти међу имигрантима. Али, све што полиција може да уради – јесте да узме отиске прстију.

Са др Ахмедом (како је рекао да се зове) сам се упознала у Кањижи у кафани „Венеција“. Одмах сам обратила пажњу на овог сина Африке са тамним сјајним лицем, дебелим, истуреним уснама, и рукама хирурга, претпостављам.

Полако је пио кафу и пушио цигарету. Представила сам му се и започела разговор. Разговарали смо о томе шта је „модерно“ а шта није у рату, и о томе да су све избеглице уверили локалне власти да су из Сирије.

„Тренди. Рат!“ – Др Ахмед се насмејао саркастично. „Па, у праву си. Европа не жели да чује о избеглицама из Ирака и Авганистана. У њиховом случају су спремни да запуше уши ватом!  А чак је и увредљиво да се говори о избеглицама из Либије. Француска и Велика Британија су бомбардовале моју земљу, а сада окрећу главу од нас. Они кажу: ето, ми смо вам донели демократију, а ви нисте умели да искористите плодове слободе!  Уствари вас, Либијце, треба да је срамота што сте изневерили наша очекивања. Кајем се, и ја сам испао будала. Били смо у еуфорији када је свргнут Гадафи. Мој син је био дечак, одушевљавао се револуцијом, а на крају је погинуо“ говори Ахмед.

Његово лице је остало смирено и када је говорио о свом сину. То је тај фатализам и уздржаност становника муслиманског истока.

„Имам две ћерке. Побегли смо у Египат  чим је почео хаос, остављајући гроб свог сина. Ја сам доктор, али у Египту нисам могао да нађем посао на мом нивоу. Свуда има конкуренције. Надам се да ћу у Европи да потврдим диплому. Знам добро енглески. Можда ћу имати среће,“ каже Ахмед.

„Али мештани су у паници од инвазије!“ одговарам. „Грци, Срби, Мађари, Словаци, Чеси тврде да није њихова кривица што се цео Блиски Исток и Северна Африка даве у крви“.

„Немам примедби на Србе. Засада. Али Грчка, Мађарска, Словачка и Хрватска су чланице НАТО-а. Тачно је да оне нису бомбардовале моју земљу, али зар оне не уплаћују новац у војни буџет НАТО пакта? Зар не шаљу своје војнике у Авганистан и Ирак? Оне неће моћи да избегну казну. НАТО је крвљу окупао читав Блиски исток, и сада ће слаба Европа, која се препустила америчком Сатани, бити уништена. Наше жене ће родити много деце. За пет година ће се лице Европе потпуно изменити. Ја се томе не радујем. Ја поштујем велику европску културу и не желим да уместо цркава овде стоје минарети. Али тако ће бити. То је освета. Иншалах!“, говори Ахмед.

Живадин Јовановић, бивши министар иностраних послова Србије припада онима који јасно виде везу између прошлости и садашњости:

„Нови деструктивни талас миграције  је последица империјалистичке политике Запада“, каже Јовановић. „Све је почело у Србији, након уништења Југославије и НАТО бомбардовања Србије. Овде је био први корак ка нападу на Сомалију, Судан, Авганистан и Ирак, под изговором борбе против тероризма и људских правима.  Америка је увек спроводила политику хаоса, што јој даје контролу над природним ресурсима, стратешким линијама комуникација и саобраћаја људи, дроге, оружја. Последице падају на Европу, али Европска унија – није толико савезник Сједињених Држава већ ривал. Зато ннакон рата против Југославије Америка приморава ЕУ да учествује у свим војним операцијама под својим вођством. У ствари, Европљани се боре против себе.

Напад на Либију био је варварство, чији је симбол монструозно убиство Гадафија. Сада имамо велику територију са неконтролисаним разбојништвом.  Рат у Либији је изложио лице Запада – себично и неоколонијално. Видели смо да Француска пати од комплекса инфериорности, давно изгубљеног угледа а Саркози глуми Наполеона. Видели смо Британију, која има огромно колонијално историјско искуство, али јој недостаје војна сила. Зато британци често делују као подстрекачи сукоба, покушавајући да комбинују амбиције бивше империје са америчком моћи и ауторитетом“.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #25 послато: Август 30, 2015, 08:07:46 »

АПЕЛ
 ДА СЕ У ПРЕГЛЕД МИГРАНАТА УКЉУЧЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ
 Лекари опште медицине
не могу да препознају неке болести!Секција Опште медицине Српског лекарског друштва апеловала је на српске здравствене власти да се у преглед избеглица из Пакистана, Сирије, Ирака, Авганистана укључе хуманитарне организације које могу да организују већи број здравствених стручњака обучених да делују када су велике миграције становништва у питању. -
У Пакистану, Сирији, Ираку и Авганистану, одакле нам долазе људи бежећи од тамошњег рата, ендемске болести су хепатитис А, пегави тифус, денга и маларија. С друге стране, директори домова здравља добили су усмено наређење од Министарства здравља да шаљу екипе у којима су лекари опште медицине да прегледају мигранте.

Притом, нико није дефинисао шта подразумева таква врста прегледа нити на који начин могу да се препознају те болести - каже прим. др Невенка Димитријевић, портпаролка секције Опште медицине СЛД-а.

Према њеним речима, чињеница је да су лекари опште медицине компетентни за решавање проблема великог броја људи, али у овом случају, мора да се покаже много већа доза озбиљности уколико желимо да помогнемо мигрантима.

- Лекари опште медицине немају довољно искуства да током кратког прегледа човека препознају симптоме денга грознице, тифуса, хепатитиса А, а посебно не маларије. Опет, они су вољни да помогну. Зато апелујемо да се у помоћ позову хуманитарне организације чији су чланови лекари који имају искуства у препознавању тих врста болести да заједно с нама прегеледају људе. Крајњи је час за то јер је у земљу ушло много грађана из тих земаља. Потребно је ангажовање и инфектолога. Мада се не очекују никакве озбиљније болести, проблем је маларија, за коју недостају лекови антималарици - наводи она.

(Р.Бриза, Ало)


***

Па, не могу да верујем да је држава оволико неозбиљна. Само лекари опште праксе прегледају пристигле....а онда податак, да ти наши лекари од ХУМАНИТАРНИХ организација траже стручњаке, који могу да препознају разне опасне болести, инфектологе. Као да ми немамо министра здравља и специјалисте, па да се њима обрате. О, нама само Бог може да помогне у овој свеопштој лудници.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #26 послато: Септембар 01, 2015, 11:52:45 »

(ФОТО) МИГРАНТИ ЗАРОБЉЕНИ У БУДИМПЕШТИ: Мађари отказали све возове за ЕвропуНа станици чека на стотине миграната. Речено им је да напусте станицу, док полиција чува главни улаз


БУДИМПЕШТА - Главна међународна железничка станица у Будимпешти "Келети" (Источна), поново је, око 10 часова, отворена за саобраћај, али мигрантима још није дозвољено да у њу уђу, објавила је мађарска агенција МТИ12.00 - Портпарол мађарске владе Золтан Ковач рекао је данас, поводом затварања главне железничке станице у Будимпешти, да Мађарска покушава да примени закон Европске уније.


"По ономе што је (немачка) канцеларка Ангела Меркел јуче рекла, јасно је да свако треба да се придржава закона ЕУ и мађарске власти се понашају у складу с тим", рекао је Ковач у изјави за Ројтерс. Немачка влада саопштила је јуче да не постоје никакви специјални возови који довозе у ту земљу избеглице из Мађарске и истакла да европски закони прописују да тражиоци азила, који долазе у Мађарску, морају прво тамо да се региструју.


"Не, не постоје никакви специјални возови", написао је Штефен Зајберт, портпарол немачке канцеларке Ангеле Меркел на свом налогу на Твитеру.

Извештач мађарске агенције јавио је да је, док је мигрантима и даље забрањен улаз у станицу, осталим путницима дозвољено да се укрцају у возове за Беч.


Наиме Мађарска је јутрос затворила главну Источну железничку станицу у Будимпешти "Келети" на неодређено време и нема ни доласка нити одласка возова до даљњег, рекао је портпарол државне железничке компаније МАВ.На станици чека на стотине миграната. Путници су преко разгласа обавештени да са станице Келети неће кренути ниједан воз нити ће у њу ући.


Обавештење је уследило пошто је око 500 миграната - мушкараца, жена и деце - покушало да уђе у последњи воз за Беч. Неколико стотина људи остало је да чека испред  станице с које полазе сви возови за Аустрију и Немачку, док је полиција блокирала главни улаз.Ројтерс је накнадно јавио да је стотине гневних миграната демонстрирало, тражећи поновно отварање станице и да им се омогући да отпутују за Немачку.Мигранти су махали картама, пљескали и викали, скандирајући "Немачка, Немачка", а полиција је формирала кордон на улазу у станицу, извештава новинар британске агенције.Подсетимо  Беч је јуче возом стигло 3.650 избеглица из Будимпеште, саопштила је данас аустријска полиција.То је рекордан број миграната који је стигао до Беча у само једном дану.Мађарске власти су дозволиле избеглицама да уђу у воз за Беч, иако многи међу њима немају визе.Портпарол аустријске полиције Патрик Мајерхофер рекао је да власти Аустрије евидентирају колико је подносилаца захтева за азил међу пристиглим избеглицама.


 Воз са избеглицама је био сатима задржан на граници Аустрије и Мађарске.

 

Многи од њих, углавном без виза, одмах су из Беча наставили пут ка Минхену, на југу Немачке.

Цитат
КОВАЧ: Свако ко жели да путује мора имати пасош и шенгенску визу

Владин портпарол Золтан Ковач је Ројтерсу на питање зашто је затворена станица рекао да Мађарска покушава да примењује законе Европске уније, по којима свако ко жели да путује по Европи треба да има важеће путне исправе и "шенгенску" визу.

Само у августу, 50.000 миграната и избеглица, већином из ратом захваћених подручја Сирије, Ирака и Авганистана, ушло је у Мађарску. Већина жели да настави пут ка западу Европе, углавном ка Немачкој.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=49RogRv8rdQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=49RogRv8rdQ</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=_kZlf541FoQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=_kZlf541FoQ</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=p7qjZkRT_ag" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=p7qjZkRT_ag</a>

(Курир)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #27 послато: Септембар 16, 2015, 07:38:20 »

Каменовање Српкиње у Београду због непоштовања исламских законаОво је мој град, моје излетиште, моја стаза, моја држава… другу немам… понављала сам у себи, као мантру, трчећи ка мрачном делу стазе.Почело је Европско првенство у кошарци. Србија излази на црту Шпанцима, а ја баш сад крећем на трчање. Још само ова четвртина… хајде још ова… и тако одгледах до краја, па онако усхићена победом наших кошаркаша, касније него иначе, одлучих да ипак истрчим своју деоницу планирану за тај дан.
Добрано је прошло десет сати кад сам се нашла на стази, све тако бежећи од свакодневних утисака, у потрази за оно мало ендорфина до којег се овде само трчањем може доћи, не слутећи шта ме „чека“, јер ово је мој град, моје излетиште, моја стаза, моја држава… другу немам.

Свако ко рекреативно трчи, зна да већ на трећем километру ноге иду саме, а мисли су ко зна где; просто ми се да наслутити како се расплињују над језером у потрази за бригама којих се ето управо, ни сама не знам како, ратосиљавам.

Притом, како већ рекох, ни слутила нисам шта ме чека и да могу у свом граду, у својој држави, другу немам… да доживим нешто што би се, најблаже речено, могло окарактерисати као „непријатност“.

На неосветљеном делу стазе налетех на четворицу ситнограђених азиланата који, кад су ме опазили, почеше љутито да галаме и да ми језиком којег не разумем и гримасама, које сам ипак разумела, стављају до знања да у нечему „дебело“ грешим.

Кад сам збуњена протрчала поред њих, засули су ме каменчићима. Знам да су били каменчићи а не камење, јер поред стазе није ни било камења које би могли да „употребе“, а и за сваки који ме је погодио пре би се могло рећи да је изазвао пецкање, него бол. Осим можда оног који ме је погодио по руци којом сам штитила главу.

Кад сам одмакла, прва мисао ми је била да сам „добро прошла“ и да ће бити најбоље ако се вратим шеталиштем које је осветљено, и на којем још увек има шетача.

А онда је прорадио бес. Као увек кад питање немоћно лебди у ваздуху вапећи за одговорима, те, потпуно непромишљено, одлучим да се вратим истом стазом, овога пута спремна на сваки развој догађаја, јер ме након овог искуства више ништа не може изненадити.

Ово је мој град, моје излетиште, моја стаза, моја држава… другу немам… поњавала сам у себи, као мантру, трчећи ка мрачном делу стазе.

Видевши да их тамо више нема, потрчах даље… и након само неколико пређених метара, опет се зачуше каменчићи који падају по стази иза мене. Овога пута допирали су из удаљеног шипражја, те им домет није био такав да би ме неки погодио. Закључих да су се склонили у бојазни да ћу неком да их пријавим, те да су се и сами изненадили кад су ме поново приметили па нису стигли да се адекватно организују.
Прошло је неколико дана, кад сам, још увек у неверици, својим пријатељима испричала шта ми се догодило, наглашавајући при томе да ми никако није јасно откуд таква реакција. Зар није Србија та чији су грађани једини показали своју хуманост према тим несрећним људима?

Након кратког пропитивања, моји пријатељи ми објаснише да кад женско трчи на јавном месту у шортсу, атлет-мајици и са Мацура-флашицом воде у руци, онда му по шеријатском закону следи казна ни мање ни више него смртна, а изводи се методом – каменовања.

После таквог једног сазнања, скоро да ми је лакнуло и све сам опростила. Нису они криви. Тако су научени, са таквим кодом су кренули што у бежанију, што у „Хиџру“ (ширење Ислама међу Европским „неверницима“).

Није могао Вучић да сваком појединачно на уласку у Србију промени свест. Нису то Срби, да им сервира две афере и покривеност националне фреквенције ријалити програмима, па да накриви капу, споји прстиће и распише нове изборе.
Таман колико ја нисам крива што на преко тридесет степени трчим „неприкладно“ обучена, толико ни они нису криви што их таква моја појава у најмању руку – вређа.

Једно је сигурно: не постоји безболно решење за судар дијаметрално супротних ријалитиа. Ту више ни братство и јединство, у облику који нам се свакодневно (између два ријалитиа) намеће, не помаже.

Довољно је чути како нам муфтија Исламске заједнице у Србији поручује и прети да може, ако му се „дуне“, да запали Србију до Чачка, па да схватимо да бисмо у том братству и јединству ми били братски и хришћански у праштању, а они јединствени у каменовању.

Уосталом, на једно наметнуто братство и јединство још увек су нам свежа сећања, па је и природно осећати страх ако ниси од оних који поред ове имају другу државу, други град, друге стазе… а нама и овим несретним људима како буде.

Једно је сигурно. Кад неко, без имало стида и устручавања, у ударном термину дарује азилантима туђе дедовине и очевине, називајући их притом „пусти крајеви“, то није само непромишљена изјава. То је порука да је време да и ми полако пакујемо кофере и да ни Сибир није тако лоше место за живот, какво ће ускоро да постане Европа.

Са нама, или без нас.


Јасмина БукваСачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #28 послато: Септембар 16, 2015, 08:26:49 »

ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА:
 У Србији ће остати заробљено 50.000 избеглица


Мађарска је затворила границу према Србији, довела војнике и строго контролише улазак миграната који желе да се домогну ЕУ, а немају документацију. Онима које ухвате прети три године робије, а због свега што се дешава Србији могла би се десити хуманитарна катастрофа!


Мигранти у Београду (Фото: Јутјуб)На територији наше земље тренутно је око 12.000 избеглица са Блиског истока, дневно их пристиже око 3.000, а све њих ће отежан улазак у Мађарску дуже задржати код нас. То практично значи да би се под отвореним небом широм Србије до краја септембра могло наћи чак 50.000 миграната!

– Најгоре од свега је што ће већи део тих људи, међу којима има и мале деце, бити под отвореним небом. То лако може довести до хуманитарне катастрофе, јер немају услова за хигијену, а долази и хладније време – каже извор једних наших дневних новина.

Ипак, министар рада и социјалне политике Александар Вулин обећао је да ће Србија дуж целе границе с Мађарском направити мање прихватне центре привременог карактера, и то на северу земље – у Сомбору, Шиду, Суботици и Кањижи.

– Србија контролише ситуацију на својој граници и сви мигранти ће морати, као и до сада, да прођу процедуре – од медицинске до правне. Нећемо дозволити да се ико смрзне. Ничије дете неће остати без млека – рекао је Вулин.

Вулин је такође истакао да ће мигранти који не успеју да пређу мађарску границу и остану на ничијој земљи моћи да се врате у Србију и бораве у прихватним центрима. Међутим, они који пређу у Мађарску и буду евидентирани у тој земљи, али буду враћени у Србију на силу, неће бити прихваћени.

На питање шта ће бити са тим мигрантима, Вулин је одговорио да то више неће бити одговорност Србије.

Кад ће бити отворен велики прихватни центар у Београду, још се не зна. Према оцени аналитичара Драгомира Анђелковића, Србији у наредном периоду прети хуманитарна катастрофа, али и више од тога.

Реална је опасност од пораста криминала, тероризма и сличних ствари. Србија је допустила да на њену територију уђе више десетина хиљада миграната и то би имало смисла ако би је они напуштали, али након што су им блокирали пут ка ЕУ, неминовно је да ће овде остати, због чега можемо имати велике проблеме – каже он.На мигранте контејнерима са бодљикавом жицом
Од поноћи мигранти више не могу да улазе пешке преко пруге Суботица-Сегедин јер је с мађарске стране, код места Реске, подигнута капија. Гранични пружни прелаз на релацији Хоргош-Сегедин, који су избеглице масовно користиле за илегалан прелазак, биће заштићен контејнерима потпуно обмотаним бодљикавом жицом.

У проверу територије иде око 4.300 наоружаних мађарских војника, а полицијски хеликоптери прелећу простор са избеглицама. Мађарски премијер Виктор Орбан упутио је јуче неколико стотина нових полицајаца на границу са Србијом и казао им да заштите "Европу, Мађарску и границе". Избеглице су користиле последњи моменат да уђу у Мађарску како би наставиле путовање ка Немачкој или Шведској. На Хоргош је јуче стигло више од 10 аутобуса с мигрантима из Београда, Суботица и Кањиже, а према проценама мађарске ТВ М1, синоћ је стигло чак 20.000 људи.


(Правда)***

У `банана` држави у којој власт НЕ ЗНА ни колико има сопствених становника, нико нормалан не може поверовти у те њихове изјаве у вези броја, односно КОЛИКО тачно у овом треутку има избеглих са Блиског Истока, а и оних других из разних праваца. Мислим да нико нема тај податак!!!

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #29 послато: Септембар 16, 2015, 17:50:45 »

Из целог текста, издвојила сам само овај део, који би требао највише да нас ЗАБРИНЕ:
***
Упитан да прокоментарише изјаву српског министра Вулина да Србија неће примати назад мигранте које Мађарска не прими, портпарол мађарске владе Золтан Ковач је рекао да Србија мора да поштује међународне обавезе и потписане споразуме, међу којима и споразум о реадмисији.


Споразум о реадмисији који је Србија потписала са државама чланицама ЕУ обавезао је Београд да прими назад не само своје држављане којима је одбијен азил у некој од држава Уније, већ и држављане трећих земаља.

Србија се, дакле, обавезна да већину оних које Мађарска по хитној процедури одбије за додељивање азила, прими назад.


Ускоро би тако могле да се покажу тачним црне слутње десничарских партија у Србији да док европски званичници честитају српској влади на хуманом односу према избеглицама, чланице ЕУ, пре свега Мађарска, користе своје право из Споразума о реадмисији.

Премијер Мађарске Виктор Орбан такође је јуче поручио да ће, у светлу новог закона који је у поноћ ступио на снагу, велики број захтева за азил бити одбијен.

- Ако се неко декларише као избеглица, пошто није поднео захтев за азил у Србији, његов захтев ће бити одбијен у Мађарској јер је Србија безбедна земља - прецизирао је Орбан.

- Разговарамо са Мађарима. Мораће да отворе границу - поручио је јуче министар Вулин на граничном прелазу Хоргош, где број миграната расте након што је Мађарска потпуно затворила своју јужну границу.

Истовремено, у Бриселу нико не поставља питање зашто држава чланица ЕУ Грчка и држава кандидат Македонија нису регистровале мигранте. Србија, која се придржавала својих обавеза сада би могла највише да надрља и постане по неким црним прорачунима сабирни центар за чак 100.000 избеглица, углавном из ратом разорене Сирије.


(Вести)Значи, с оправдањем смо страховали да ће ова власт да нас ували и у оваква с*ања!!!


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #30 послато: Септембар 16, 2015, 19:59:29 »

Из целог текста, издвојила сам само овај део, који би требао највише да нас ЗАБРИНЕ:
***
Упитан да прокоментарише изјаву српског министра Вулина да Србија неће примати назад мигранте које Мађарска не прими, портпарол мађарске владе Золтан Ковач је рекао да Србија мора да поштује међународне обавезе и потписане споразуме, међу којима и споразум о реадмисији.


Споразум о реадмисији који је Србија потписала са државама чланицама ЕУ обавезао је Београд да прими назад не само своје држављане којима је одбијен азил у некој од држава Уније, већ и држављане трећих земаља.

Србија се, дакле, обавезна да већину оних које Мађарска по хитној процедури одбије за додељивање азила, прими назад.


Ускоро би тако могле да се покажу тачним црне слутње десничарских партија у Србији да док европски званичници честитају српској влади на хуманом односу према избеглицама, чланице ЕУ, пре свега Мађарска, користе своје право из Споразума о реадмисији.

Премијер Мађарске Виктор Орбан такође је јуче поручио да ће, у светлу новог закона који је у поноћ ступио на снагу, велики број захтева за азил бити одбијен.

- Ако се неко декларише као избеглица, пошто није поднео захтев за азил у Србији, његов захтев ће бити одбијен у Мађарској јер је Србија безбедна земља - прецизирао је Орбан.

- Разговарамо са Мађарима. Мораће да отворе границу - поручио је јуче министар Вулин на граничном прелазу Хоргош, где број миграната расте након што је Мађарска потпуно затворила своју јужну границу.

Истовремено, у Бриселу нико не поставља питање зашто држава чланица ЕУ Грчка и држава кандидат Македонија нису регистровале мигранте. Србија, која се придржавала својих обавеза сада би могла највише да надрља и постане по неким црним прорачунима сабирни центар за чак 100.000 избеглица, углавном из ратом разорене Сирије.


(Вести)Значи, с оправдањем смо страховали да ће ова власт да нас ували и у оваква с*ања!!!


а онда следи ХАОС:


Мађарска полиција пуца на избеглице и туче новинаре
Избеглице са Блиског истока пробиле су среду нешто пре 15 сати ограду на граничном прелазу Хоргош 2 покушавајући да уђу у Мађарску. Око хиљаду миграната поново је пробило ограду око 17.30. Мађарска полиција баца сузавац и пуца, јављају репортери са лица места.Мађарски полицајци тукли су екипу РТС-а, сниматеља, новинара и тонца, и поломили им опрему упркос томе што је било очигледно да је реч о новинској екипи.


Према речима новинара РТС-а, полицајци нису престали да их туку иако су их они упозоравали да су новинари српске националне ТВ, јавио је Тањугов репортер.

Министар рада Србије Александар Вулин најоштрије протестује зато што је Мађарска употребила сузавац и водене топове против миграната на граничном прелазу Хоргош два, који су пребацивали и на српску територију.

- Најоштрије протестујем. Водени топови су бацали преко граничне линије. Немају на то право. Ово није начин за решавање овог проблема - рекао је Вулин новинарима на Хоргошу, где су се сукобили мигранти и мађарски специјалци који су их гађали воденим топовима и сузавцем.Вулин је подсетио да је упозоравао да ће се овако нешто дешавати, јер је велики број људи концентрисан на једном месту, а не омогућава им се да остваре своја права. Он се нада да ће га мигранти послушати и вратити се у избеглички центар у Кањижу и да ће се тамо размотрити шта даље.

Раније током дана мађарска полиција је употребила водене топове и сузавац како би спречила мигранте да уђу на њену територију.


Како `Блиц` пише, мигранти су почели из револта да пале аутомобилске гуме, а с обзиром на то да је у питању међузона, пожар нема ко да гаси.

Мађарска затражила од Србије да се "делује против избеглица које нападају мађарске полицајце", јавља агенција Ројтерс.

Мађарска обуставља саобраћај на 30 дана на граничном прелазу Хоргош-Реске, саопштила Амбасада Мађарске у Београду.

Цитат
Сузавцем на Хитну

Сузавцем је погођено и возило Хитне помоћи које је дошло на позив српске полиције како би лекари збринули избеглице.

Три екипе Хитне помоћи из Кањиже указале су помоћ избеглицама, након што је мађарска полиција бацила сузавац и употребила водене топове на граничном прелазу Хоргош 2.

Према речима лекара Хитне помоћи, помоћ је добило око стотинак избеглица који су се углавном жалили на последице сузавца, док је двоје добило кисеоник.

Свим избеглицама помоћ је указана на лицу места и нико од њих није превезен на болничко лечење.(Вести)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #31 послато: Септембар 18, 2015, 16:39:09 »

Упозорење: Док суседи затварају границе, Србија се пуни избеглицамаОрганизација Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) упозорила је на нагомилавање избеглица и миграната у Србији услед поостравања граничних контрола и затварања граница у суседним државама, које се суочавају са њиховим све већим приливом.
Мађарска и Хрватска затварају границе,
број миграната у Србији се константно повећава


Истичући да скоро 4.000 миграната и избеглица свакодневно улази у Грчку и одлази ка северу, представник УНХЦР-а Адријан Едвардс нагласио је да је криза у порасту, а да се пребацује из једне државе у другу.

Он је додао да строжије граничне контроле, које је прво увела Мађарска, а потом Хрватска, прете стварању уског грла у Србији "која није земља са јаким азилантским системом", преноси АП.

- Нећете решити проблеме затварањем граница - рекао је он новинарима.

УНХЦР саопштио је да је више од 442.440 особа прешло Медитеран од почетка године док је 2.921 особа погинула том приликом, али је Међународна организација за миграције навела да је тај број нешто већи и да је у питању њих 473.887, односно 2.812.

Портпарол Виског комесаријата УНХЦР-а за регион Централне Европе Бабар Балох позвао је данас Европску унију да пронађе заједнички одговор на избегличку кризу са којом, како је рекао, земље саме не могу да се изборе.

Он је додао да је та организација способна да руководи хуматарним одговором за избегличку кризу, али да недостаје колективна акција на нивоу ЕУ, преноси АП.

Како је истакао, УНХЦР је способан да у року од три дана успостави механизам за долазак избеглица или испразни магацине у Дубаију, Копенхагену и на другим местима.

- Ми знамо како да урадимо посао, али је одговорност, морална и правна, на земљама чланицама ЕУ - поручио је он истакавши да "државе морају да раде заједно" на решавању тог проблема.

(Вести)


***

Које лицемерје. Зар то и није циљ, а све у договору са овим нашим властима, да Србија буде уточиште за све те који однекуда беже (било да су приморани на то или по неком задатку).

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #32 послато: Септембар 19, 2015, 06:12:27 »

НОВИ ИНЦИДЕНТИ:
 Хрватски воз са мигрантима без дозволе ушао у Мађарску,
 разоружани хрватски полицајци;
 Словеначка полиција бацила сузавац на избеглице -
 повређено њих десетак!!

Бивши мађарски премијер изјавио да снимци показују да је мађарска полиција отворила капију на граници и затим напала избеглице. Хрватске власти затвориле границу са Србијом. Мађарска подиже ограду и према Хрватској08:55 - ХРВАТСКА ЗАТВОРИЛА СЕДАМ ПРЕЛАЗА, БАЈАКОВО ОТВОРЕНО
Хрватска је за сав саобраћај затворила претходне вечери седам прелаза према Србији, док је Танјугу на граничном прелазу Бајаково речено да је тај прелаз и даље отворен за саобраћај.

Шеф смене станице хрватске граничне полиције Бајаково, Дамир Цули рекао је Танјугу да је гранични прелаз Бајаково на граници између Србије и Хрватске остао отворен, да ради нормално и да је проходан за сав саобраћај.

"Бајаково је отворен, сав промет и саобраћај се одвија нормално и нема гужви", рекао је Цули.

Хрватско министарство унутрашњих послова је саопштило да је у четвртак до 22 сата на подручје Хрватске ушло 11.003 миграната и да је полиција затворила седам граничних прелаза са Србијом, јавила је агенција Хина.

Забрањен је саобраћај на деловима државног пута на граници Хрватске са Србијом у подручју граничног прелаза Товарник, Илок, Илок 2, Принциповац, Принциповац 2, Батина и Ердут.
09:31 - ИЗБЕГЛИЦЕ КРОЗ КУКУРУЗИШТА И ДАЉЕ СТИЖУ У ХРВАТСКУ
Избеглице су током ноћи кроз кукурузишта и поља и даље пристизале у Хрватску иако су гранични прелази са Србијом, осим Бајакова, затворени.

Како преносе јутрос хрватски електронски медији, иако су гранични прелази затворени, то не значи да је прилив избеглица у Хрватску заустављен, наводи Јутарњи лист, а портал "Индекс" јавља да избеглице улазе у Хрватску преко поља и кукурузишта.

Продуцент америчке телевизијске мреже Еј-Би-СИ њуз Насер Ата на свом је Твитер профилу објавио да је видео стотине људи како у ноћи преко поља и кроз кукурузишта прелазе српско-хрватску границу.

Хрватска је синоћ затворила све граничне прелазе према Србији, саопштило је хрватско Министарство унутрашњих послова, додајући да ће гранични прелази остати затворени до даљњег.

Како је пренео портал Индекс.хр, МУП је хрватским медијим послао саопштење у којем се наводи да је у Хрватску у четвртак до 22 сата ушло 11.003 избеглица и да је хрватска полиција затворила седам граничних прелаза са Србијом.

Одлука о затварању граница донесена је након што је Словенија на граници почцела да одбија избјеглице који су пристигли из Загреба.
Три вагона воза у којем су били избеглице издвојена су и задржана на граници. Но, током ноћи су вагони с око 150 избеглица ипак пропуштени, саопштила је словеначка полиција, а пренео је Индеx.хр.

Нису објаснили због чега су им ипак допустили да уђу у Словенију, након што су већ раније казали да ће их вратити у Хрватску.

Како је синоћ јавио извештач Тањуга, на граничном прелазу Бајаково формирана је вишекилометарска колона камиона од наплатне рампе до саме границе.


09:34 - МАЂАРСКА: 267 ИЗБЕГЛИЦА У ПОГРАНИЧНОМ ПРОСТОРУ СА СРБИЈОМ
Мађарска полиција је саопштила јутрос да је претходног дана процесуирала 267 илегалних имиграната затечених у пограничном појасу са Србијом.

Због илегалног прелакса границе у четвртак је ухапшено укупно 497 особа, што је повећање у односу на претходна два дана, када је због затварања границе са Србијом ухапшено много мање особа, наведено је у саопштењу.

Након што су избеглице промениле руту и из Србије преко Хрватске покушавају да се домогну Мађарске, порастао је број илегалних прелазака у пограничној жупанији Барања, ка Хрватској.

У среду су регистрована укупно 453 илегална преласка границе, највише на територији Полицијске капетаније Мохач, међу којима је било највише избеглица из Сирије и Авганистана.

У саопштењу ове капетаније се наводи да су избеглице сарађивале са полицијом, нису пружале отпор, тако да нису била употребљена било каква средства принуде. 09:56
- ХРВАТСКА ЗБОГ МИГРАНАТА НИЈЕ ПРИМИЛА ВОЗ ИЗ СРБИЈЕ
Хрватска због миграната није синоћ примила на своју територију међународни путнички воз из Србије, који је из Београда кренуо за Загреб и Љубљану, саопштиле су Железнице Србије.

Тај воз је из Београда кренуо у четвртак у 21.30 сати за Загреб и Љубљану.

Хрватске железнице нису на време обавестиле железнице Србије да овај воз неће примити на своју територију, па је воз по реду вожње кренуо из Београда и у поноћ стигао у Шид, где је и завршио путовање.

У возу је било 40 путника, од чега четири мигранта.

Путници су у возу сачекали да ова железничка гарнитура по реду вожње из Шида крене назад за Београд, како би били враћени у главни град Србије.

Воз са путницима који су враћени са границе кренуо је из Шида за Београд јутрос у 4.10 сати, да би у главни град Србије стигао по реду вожње у 5.52 сати.

Српске железнице извињавају се путницима због непријатности којима су били изложени током овог путовања.

За сада још увек нема из Хрватске званичних информација да ли ће воз из Београда према Загребу и Љубљани данас редовно саобраћати, а о свим променама у организацији превоза јавност ће благовремено бити обавештена, наведено је у саопштењу.10:21 - ПОГИНУО ОД СТРУЈНОГ УДАРА
Једна од избеглица је погинула од струјног удара када се попела на кров воза у близини улаза у Евротунел са намером да дође до Енглеске, саопштила је данас полиција.

''Нешто пре поноћи избеглица, вероватно Сиријац, пронађена је мртва на врху вагона у Евротунелу'', изјавио је за агенцију АФП портпарол полиције.

Ово је десети по реду несрећни случај у којем је погинула избеглица у близини Евротунела, подсећа АФП.


 11:45 - ИОМ: У 2015. ВИШЕ ОД 470.000 ИЗБЕГЛИЦА СТИГЛО У ЕВРОПУ
Од почетка године рекордан број од 473.887 избеглица и миграната прешао је Медитеран да би доспео до Европе, саопштила је данас Међународна организација за миграције (ИОМ), истичуци да 40 одсто од тог броја, односно њих 182.000, чине Сиријци.

Међутим, како наводи та оргнизација, од уторка је приметан пад прилива избеглица и миграната, преноси агенција Ројтерс.

Како се наводи, од 15. септембра до данас пристигло је око 9.000 избеглица и миграната, док је од 11. до 15. септембра чак 32.000 људи дошло у Европу.


 12:58 - УНИЦЕФ: НЕОПХОДНА АДЕКВАТНА ЗАШТИТА ИЗБЕГЛИЦА
УНИЦЕФ је у контакту са сталним представником владе Мађарске у Уједињеним нацијама у Њујорку са којим разговара о томе како деца избеглице и мигранти могу бити адекватно заштићени у складу са обавезама које је та земља преузела ратификацијом Конвенције о правима детета, саопштила је данас та организација.

УНИЦЕФ у саопштењу подсећа да конвенција захтева од влада да предузму све неопходне мере да заштите сву децу и да обезбеде посебну подршку која је потребна деци која су избеглице, или која траже азил.

13:05 - МИЛАНОВИЋ: ИЗБЕГЛИЦЕ ИДУ ДАЉЕ

Хрватски премијер Зоран Милановић је изјавио да Хрватска више не може подносити толики терет избеглица док други, како је рекао, окрећу главу и најавио да од данас почиње примењивање нове методе, те позвао ЕУ да схвати да Хрватска неће бити "хот спот".

Није решење, каже, да људи остају у Хрватској и да се Хрватска претвори у оно што у ЕУ називају 'хот спот', рекао је Милановић и објаснио:

"То другим речима значи да би Хрватска била сабирни центар избеглица и миграната у Европи. То се скрива под тим именом",

Најавио је да ће се од данас почети са применом нове методе према избеглицама, које је назвао људским у односу на оне које примењује Мађарска, али није могао детаљније да говори о њима.


13:16 - ШТРАХЕ: БОДЉИКАВА ЖИЦА ОКО АУСТИЈЕ
Лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц Кристијан Штрахе сматра да би Аустрија на својим границама требало да подигне зид од бодљикаве жице, као и за увођење ригорозних пасошких контрола на државним прелазима.

Он је, у интервјуу бечком дневнику "Естерајх", критиковао аустријски владу канцелара Вернера Фајмана за хаос у опхођењу са избеглицама, указујући да војска, уместо да штити границе, треба да подржи опскрбљивање избеглица, од којих хиљаде илегално улазе у земљу без да буду регистроване.

"У оваквој ванредној ситуацији, када се налазимо у потпуном хаосу, и када је познато да су 80 одсто миграната који долазе искључиво економске избеглице, као и да 50 одсто наводних Сиријаца уопште нису из Сирије, већ користе лажне пасоше, неопходно је увести ригорозну контролу путних исправа на границама", сматра Штрахе.

Каже и да треба, попут Швајцарске, увести брз поступак решавања молби за добијања азила, најдуже за 48 сати.

Такозвану зелену границу могуће је, према његовим речима, заштити само жицом.

"Све док десетине хиљада људи уз помоћ кријумчара илегално прелази зелену границу помаже нам, као мера једино, ограда. Свака кућа има ограду око баште и не оставља врата и прозоре отворене"; поручио је Штрахе.
А затим сасвим децидирано изјавио да тражи бодљикаву жицу око Аустрије, али да ни то није довољно.

"Потребно је и деловање војске, чија средства треба под хитно повећати. Потребне су и мере против илегалних миграната попут оних у Мађарској", рекао је вођа странке десне оријентације, оценивши да је оно што чини мађарски премијер Виктор Орбан "једино исправно".


14:25 - КОВАЧ: НЕПРИХВАТЉИВА ОДЛУКА ХРВАТСКЕ

Представник за медије мађарске владе Золтан Ковач изјавио је данас да је одлука Хрватске да избеглице усмерава ка Мађарској и Словенији потпуно неприхватљива.

Хрватска је веома добро знала са чиме ће се суочити, а систем јој се урушио већ првог дана доласка избеглица, док Мађарска свој систем одржава већ девет месеци, рекао је Ковач за АП.

Премијер Хрватске Зоран Милановић данас је изјавио да су сви капацитети у земљи пуни и да избеглице више неће бити евидентиране, већ се прелази на план Б.

Према речима Ковача, потпуно је неприхватљиво за једну европску државу да не поштује европска правила због тога што је неспремна.

Због тога ће се, казао је Ковач, Хрватска вратити више година уназад када је реч о њеним напорима да постане чланица шенгенске зоне.

 14:47 - ВИДЕО: ОБРАЧУН ДВЕ ГРУПЕ ИЗБЕГЛИЦА, ЛЕТЕЛО КАМЕЊЕ

У Белом Манастиру, где хиљаде избеглица на железничкој станици покушавају да се укрцају у аутобус или воз према Загребу, дошло је до туче између две групе избеглица због чега је морала да интервенише полиција.

Међу избеглицама је летело камење, боце и све остало што им се нашло при руци. Како јавља РТЛ, наводно су се Сиријци сукобили с Авганистанцима и ситуација је и даље напета.

Мања група избеглица из Белог Манастира, њих око 200, синоћ је, према незваничним информацијама, покушала да уђе у Мађарску, у чему их је спречила мађарска полиција, која је над избеглицама наводно применила и силу.<a href="http://www.youtube.com/watch?v=WIcuXThJ5mc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=WIcuXThJ5mc</a>14:56 - ВУЛИН: АКО ГРАНИЦЕ ОСТАНУ ЗАТВОРЕНЕ; ЖАЛИЋЕМО СЕ СУДУ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин најавио је данас у Суботици да ће се Србија жалити међународним судовима уколико границе ка Хрватској и Мађарској буду и даље затворене.

Он је изразио забринутост због затварања осам граничних прелаза са Хрватском, као и због чињеница да прелаз са Мађарском Хоргош 1 још није отворен, што по његовој оцени изазива огромне економске проблеме и проблеме за становништво.

Вулин се такође нада да ће се Хрватска ускоро организовати и отворити прелазе, јер ће, како је рекао, у супротном Србија морати да се обрати међународним судовима.

"Надам се да нећемо морати да идемо пред међународне судове, али ако се ово настави, немамо другог избора већ да затражимо заштиту код међународних судова. Трпимо велику економску и сваку другу штету, а Србија није урадила ништа што би оправдало затварање границе нити је било коме претња", рекао је Вулин приликом посете Суботици.

Министар је додао да ће о тим проблемима, највероватније, данас расправљати и Влада Србије.
Он је додао да су сви мигранти који се налазе на територији Србије збринути и да је у току њихова регистрација, након које имају слободу кретања у складу са законодавством.

Због великог прилива избеглица Мађарска је у четвртак и званично на месец дана затворила Гранични прелаз Хоргош 1, док је из истог разлога и Хрватска данас затворила неколицину граничних прелаза са Србијом.


15:22 - НИКОЛИЋ: ОДГОВОРНОСТ ЗА КРИЗУ НА ЕУ, А ЛОПТИЦУ ПРЕБАЦУЈУ НАМА

Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да одговорност за решење мигрантске кризе лежи углавном на оснивачима Европске уније, који лоптицу тешке ситуације пребацују скоро искључиво на Србију, што није морално ни природно, а неће бити ни одрживо јер ситуација измиче контроли.

"Ако неко у Европи размишља озбиљно о сигурности и безбедности, али и опстанку континента, време је да коначно кажу шта ће бити и да то спроведу све државе чланице ЕУ", рекао је Николић новинарима након отварања симпозијума гинеколога у Београду.

У супротном би, сматра председник Србије, могло доћи до парадокса, јер су до сад суседне државе бацале сузавац на људе на нашој територији, а ако почну и да их рањавају, то би могло да изазове лоше односе са тим држама.
 15:27
- ХАН: ЕУ НЕЋЕ ОСТАВИТИ БАЛКАН ДА СЕ САМ БОРИ С ИЗБЕГЛИЦАМА

Европски комесар за проширење Јоханес Хан рекао је данас да Унија неће оставити балканске земље да се саме боре с избегличком кризом.

У обрацјању македонском парламенту, Хан је рекао и да чланице ЕУ "имају задатак да заштите своје спољне границе".

"Ви нисте прихватни центар за избеглице, већ сте и сами жртве ове ситуације. Нећемо вас оставити саме", поручио је Хан.

Хан ће сутра посетити јужну пограничну област Македоније са Грчком, пренео је АП.

16:03 - МАЂАРСКА ПОДИЖЕ ОГРАДУ И ПРЕМА ХРВАТСКОЈ

Мађарска је током протекле ноћи почела да подиже ограду и на граници са Хрватском, како би зауставила прилив избеглица, а већ је ангажовала на стотине војника и полицијаца на граници са Хрватском, рекао је данас премијер Виктор Орбан за локални радио.

"Мађарска не може да очекује било какву помоћ од Србије, Хрватске нити западне Европе у решењу избегличке кризе", рекао је Орбан за радио Кошут.

Премијер Мађарске је рекао да ће до краја дана бити у потпуности подигнута ограда на граници са Хрватском у критичном делу дужине од 41 километра где две земље нису раздвојене реком.

"Морамо да спроведемо исте мере које смо предузели на граници са Србијом", рекао је Орбан додајући да у овом тренутку на подизању ограде ради 600 војника, а да ће данас бити ангажовано још 500 као и још 700 преко викенда, пренео је Ројтерс.

 16:39 - ИЗБЕГЛИ ИЗ ХРВАТСКЕ НУДЕ КУЋЕ ИЗБЕГЛИЦАМА СА БЛИСКОГ ИСТОКА
Избеглице из Хрватске које живе у Суботици понудили су данас своје куће у Хрватској избеглицама које су се бежећи од ратова на Блиском истоку нашли и у тој земљи.

Председник Савеза српских удружења Севернобачког округа Саша Граворац предао је министру за рад, борачка и социјална питања Александру Вулину допис и замолио га да званично буде упућен Влади Хрватске, у којем избегли из Хрватске нуде своје куће и друге објекте избеглицама са Блиског истока.

"Ми позивамо Владу Хрватске и стављамо на располагање сву нашу расположиву имовину која тамо стоји и зјапи празна да је ставе на услугу мигрантима, а ми смо уколико је потребно спремни да предамо и наше кључеве, да просто помогнемо тим људима, јер људе који долазе из Сирије најбоље разумемо ми, јер смо исту такву судбину 90-их година прошли", рекао је Граворац.

Вулин се захвалио представницима Савеза на саосећању са избеглицама и конкретној подршци и помоћи и изразио убеђење да ће Хрватска умети да цени ову помоћ.

"Срби имају избегличко искуство. Ови људи су махом протерани из Републике Хрватске пре 20 година и они разумеју колика је то патња и како се ови људи сада осећају. Отуда њихова потреба да помогну, њихова жеља да буду уз оне којима је тешко, који пате", рекао је Вулин.

Он је нагласио да је то "лице Срба које желимо да види цео свет", и додао да је још синоћ Хрватској понуђена помоћ у решевању кризе са којом се сада и они суочавају.


 17:08 - ОТВОРЕН КОРИДОР ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ ЗА ЗАПАДНЕ ЗЕМЉЕ ЕУ

На гранични прелаз Беременд, између Хрватске и Мађарске, стигао је 21 аутобус са око 1.300 избеглица по које су Мађари послали своје аутобусе који их возе на границу са Аустријом, чиме је успостављен кордор према западним земљама. Та прва тура избеглица која је дошла на границу почетак је такозваног коридора који ће бити успостављен према западним земљама. Ускоро на границу долазе нови аутобуси.

 17:11 - МАЂАРСКИ МИНИСТАР ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА: МИГРАНАТИ КРИВИ ЗА ИНЦИДЕНТ

Министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је данас у Београду да је агресивна група миграната, нападајући полицајце каменицама и бетоном, пре два дана изазвала инцидент на граници између Мађарске и Србије и да му је веома жао што су том приликом повређени српски новинари.

После разгвовора са министром спољних послова Ивицом Дачићем и министром унутрашњих послова Србије Небојшом Стефановићем, Сијарто је на конференцији за новинаре истакао да ће Мађарска учинити све да се такви инциденти више никада не понове и да је мађарска страна спремна да поново отвори аутопут на Хоргошу, ако српска полиција може да спречи нови притисак миграната.

 17:51 - ДАЧИЋ И СИЈАРТО: МИГРАНТИ ДОЛАЗЕ И ОДЛАЗЕ, А СУСЕДИ ОСТАЈУ

Министри иностраних послова Србије и Мађарске Ивица Дачић и Петер Сијарто, као и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, оценили су данас да су односи две земље одлични и да не треба дозволити да их поквари избегличка криза, јер "избеглице долазе и одлазе, а суседи остају".

Они су указали да се не ради о проблему две земље, већ је проблем у томе што је европска полтика доживела неуспех када је реч о избегличкој кризи, јер не постоји јединствен став.

"Суштина је да сви ти сукоби - напад ирегуларних миграната на мађарску полицију, бацање сузавца, повређивање екипе РТС-а, не настају због односа Србије и Мађарске", поручио је Дачић и навео да би први конкретан потез после тих сукоба да мађарске власти сагледају могућност отварања Хоргоша за саобраћај.


 18:33 - БИХ МОЖЕ ДА ПРИМИ 5.000 ИЗБЕГЛИЦА, ПОСЛЕ ЗАТВАРА ГРАНИЦЕ

Босна и Херцеговина има могућност да смести до 5.000 особа које се крећу у избегличком таласу, након чега ће затворити границу по узору на суседе, рекао је данас министар безбедности БиХ Драган Мектић. Он је додао да је БиХ спремна да буде транзитна земља у случају да се осигура пропуштање избеглица даље у Европску унију, пренела је агенција Хина.

"Ако се све границе затворе онда је изгледно да избеглице дођу у Босну и Херцеговину, али без могућности даљег изласка. Зато поручујем да ћемо, уважавајући људска права, морати и да уважавамо чињеницу да можемо да прихватимо само онолико људи за колико имамо капацитета", рекао је Мектић на конференцији за штампу.

Мектић је навео да се на граници БиХ засад није појавио ниједан мигрант или избеглица.


18:51 - ИЗ ХРВАТСКЕ У СЛОВЕНИЈУ УШЛО ОКО 1.000 ИЗБЕГЛИЦА

У Словенију је из Хрватске до данас поподне илегално ушло око 1.000 избеглица, преносе словеначки медији позивајући се на непотпуне податке полиције. Како је пренела Словеначка агенција СТА, верује се да ће много избеглица покушати да прође "зелену границу" изван службених прелаза у петак увече и током ноћи, на што је полиција спремна. Најновији званични подаци о броју пристиглих избеглица биће објављени током вечери, преноси Хина.

Полиција је у Посављу, јужној регији која је на граници са Хрватском, где је стање најкритичније, појачала контролу и послала на терен више десетина припадника специјалне полиције. Како јавља СТА, у полицији сматрају да су спремни за извршење задатака и да нема потребе за активирањем војске, а појачава се и полицијска контрола дуж целе границе с Хрватском.


19:28 - ВУЛИН: СРБИЈА ЋЕ МОРАТИ ДА СЕ ОБРАТИ МЕЂУНАРОДНИМ СУДОВИМА

Србија ће морати да се обрати међународним судовима и међународним организацијама како би заштитила своје економске и друге интересе, изјавио је данас у Кањижи министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин говорећи о проблему затварања граница према Хрватској и Мађарској. Вулин је данас са послаником у Европском парламенту Кнутом Флекенштајном обишао прихватни центар за избеглице у Кањижи. Вулин је истакао да ће за сада тај прихватни центар наставити да ради.

Наравно, потребна нам је помоћ за његов даљи рад, а шта доносе дани испред нас, нажалост, не зависи од Србије, навео је Вулин.


19:55 - СЛОВЕНАЧКА ПОЛИЦИЈА ЗАУСТАВИЛА ВИШЕ СТОТИНА ИЗБЕГЛИЦА


Словеначка интервентна полиција блокирала је данас пут за више стотина избеглица који су покушали да пређу словеначку границу из села Хармица, са хрватске стране границе. Избеглице су прелазиле мали мост преко реке Сутла на ничијој земљи, међу којима је била и једна жена са ружом, али им се на путу препречио кордон словеначке интервентне полиције, јавила је агенција Ројтерс. Нешто раније је исти мост, али ка хрватској страни, прешла група словеначких активиста, скандирајући: "избеглице, добродошли!"

Словеначка влада је саопштила да ће прихватати тражиоце азила, али ће депортовати свакога за кога закључи да је илегални мигрант.


20:12 - КИТАРОВИЋ: ПРОБЛЕМ НИЈЕ САМО ХРВАТСКИ, ВЕЋ И ЕВРОПСКИ, БРОЈ МИГРАНАТА ВЕЋИ ОД ОЧЕКИВАНОГ

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић изјавила је у данас да проблем избеглица није само хрватски, већ и европски, јер ти људи желе да стигну до неких других држава. Грабар-Китаровић је након седнице Већа за националну безбедност (ВНС), која је трајала нешто више од сат времена, поручила грађанима Хрватске да избегличка криза и даље траје и да се у наредним сатима може очекивати велики прилив људи.

На састанку је, потврдила је Грабар-Китаровић, добила информације о владином плану Б, али се суздржала од било каквих коментара док, како је рекла, не види у пракси како се он остварује, пренела је Хина. Број људи који долази на хрватску границу далеко је већи од очекиваног, рекла је Грабар-Китаровић, која је изразила забринутост "због начина на који ће они бити у транзиту, посебно због најава суседних земаља".


20:24 - ЂУРЧАЊ: МАЂАРСКА НАМЕРНО ИЗАЗВАЛА СУКОБЕ НА ГРАНИЦИ

Бивши мађарски премијер Ференц Ђурчањ изјавио је данас да видео снимци показују да је мађарска полиција отворила капију на граници са Србијом и затим напала избеглице које су покушале да пређу на мађарску страну. Ђурчањ је рекао да верује да је напад полиције од среде, кад су полицајци употребили сузавац и водене топове против избеглица на српско-мађарској граници, извршен "без икакве сумње" по директном наређењу премијера Виктора Орбана, пренела је агенција АП.

Бивши премијер наводи да се на видео снимцима које су објавили међународни и мађарски извори види како избеглице пролазе кроз капију вичући "Хвала! Хвала!", као и да затим полиција збија редове и гура избеглице да се повуку, користећи сузавац, бибер-спреј и водене топове, а неки су тукли избеглице палицама.20:40
- У ХРВАТСКУ УШЛО 17.089 ИЗБЕГЛИЦА
У Хрватску је досад ушло 17.089 избеглица, а највећи прилив данас је забележен у Товарнику и Илоку, где је током дана пристигло више од 3.500 особа, саопштило је вечерас хрватско Министарство унутрашњих послова. Хрватски министар одбране Ранко Остојић је за касније током вечери сазвао у Товарнику састанак на који су позвани директор Државне управе за заштиту и спасавање Јадран Перинић, начелник ПУ вуковарско-сремске Мирослав Пуж, жупан вуковарско-сремски Божо Галић, као и председница општине Товарник Ружа Веселчић Шиљаковић.20:52 - АУСТРИЈА ЗАДРЖАВА ПРАВО ДА УСКРАТИ УЛАЗАК ИЗБЕГЛИЦАМА

Аустрија задржава право да ускрати улазак у земљу избеглицама уколико не желе да траже азил, саопштио је данас портпарол министарства унутрашњих послова те земље, што се оцењује као очигледно пооштравање става у ситуацији у којој Мађарска допрема стотине миграната до аустријске границе. Аустрија је у среду увела детаљнију контролу на граници настојећи да смањи прилив избеглица на своју територију, истовремено јасно стављајући до знања да оне неће бити враћане натраг у Мађарску, након што је у недељу Немачка најавила сличне мере, преноси Ројтерс.21:25 - МИНИСТАР ВУЛИН НА ГРАНИЧНОМ ПРЕЛАЗУ БАТРОВЦИ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и представници аутосаобраћајних предузећа "Ласта" и "Стрела" обићи ће сутра гранични прелаз Батровци, саопштено је вечерас из Министарства рада. Како је наведено, министар Вулин обићи ће тај прелаз, на коме су формиране колоне камиона дуге преко пет километара и возачима камиона однети храну и воду коју су донирала ова предузећа.


21:50 - КОВАЧ: КОЛАПС ЗА САМО ЈЕДАН ДАН, ХРВАТСКА ПОДБАЦИЛА

Порпарол мађарске владе Золтан Ковач дошао је у петак нешто пре 21 сат до граничног прелаза на којем око хиљаду избеглица чека улазак у Мађарску и превоз до Аустрије, и изјавио да је Хрватска попуно подбацила.

"Хрватска је у потпуности подбацила, имали су довољно времена за организацију, али видите и сами да је систем доживео колапс у само један дан", рекао је Ковач.

"Избеглице ће бити спреведене у Мађарску, где ће их пописати и пружити им неопходно. Мађарска наставља с градњом ограде према Републици Хрватској", додао је он, преноси портал index.hr


22:17 - СЛОВЕНАЧКА ПОЛИЦИЈА НА ИЗБЕГЛИЦЕ БАЦИЛА СУЗАВАЦ

Словеначка полиција бацила је вечерас сузавац на избеглице који су нешто раније заустављени при покушају преласка границе Хрватске и Словеније, на ничијој земљи код хрватског места Хармица, јавлили су хрватски медији. Телевизија Н1 наводи да је једна жена, услед хаоса, пала у несвест. Детаљи инцидента за сада нису познати.

Више стотина избеглица из Сирије су из Загреба дошле до границе са Словенијом, где су тражиле да их пусте преко границе како би наставиле пут у Западну Европу.

Испред словеначког граничног прелаза налази се кордон словеначке интервентне полиције, који спречава пролаз избеглицама.


22:50
- РАЗОРУЖАНИ ХРВАТСКИ ПОЛИЦАЈЦИ

Портпарол мађарске владе Золтан Ковач у петак увече изјавио је да је "дошло до огромног инцидента, стигао је ненајављени воз на мађарску територију на којем је било 1.000 миграната и 40 полицајаца који су разоружани".

"То је кршење међународног права и мађарске границе, покренули смо поступак и истрагу", рекао је Ковач,

Саветник Виктора Орбана, Герђ Ба конди изјавио је да је мађарска полиција разоружала 40 хрватских полицајаца који су без обавештења и наоружани ушли на територију Мађарске, преноси атв.ху.

Страни медији објавили су да су хрватски полицајци ухапшени, али је то МУП Хрватске демантовао.


23:20
- СМИРИЛА СЕ СИТУАЦИЈА У СЛОВЕНИЈИ, ПОВРЕЂЕНО ДЕСЕТАК ИЗБЕГЛИЦА

Десетак избеглица је вечерас повређено када је словеначка полиција попрскала сузавцем групу избеглица који су покушали да пробију полицијски кордон на граници Хрватске и Словеније, на ничијој земљи код места Хармица, јавили су хрватски медији. Како се наводи, ситација се брзо смирила и избеглице су се повукле. Инцидент се одиграо нешто пре 22 сата, а полиција је употребила спреј против, како наводи Хина, најагресивније групе од око 500 избеглица. Накратко је дошло до гурања полицајаца и избеглица, а спрејем су попрскани и активисти који су се окупили на граничном прелазу да би затражили од Словеније да пусте избеглице на своју територију. Избеглицама и активистима је пружена лекарска помоћ.


(вечерње НОВОСТИ)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #33 послато: Септембар 19, 2015, 06:30:30 »

Цитат
22:50 - РАЗОРУЖАНИ ХРВАТСКИ ПОЛИЦАЈЦИ

Портпарол мађарске владе Золтан Ковач у петак увече изјавио је да је "дошло до огромног инцидента, стигао је ненајављени воз на мађарску територију на којем је било 1.000 миграната и 40 полицајаца који су разоружани".

"То је кршење међународног права и мађарске границе, покренули смо поступак и истрагу", рекао је Ковач,

Саветник Виктора Орбана, Герђ Ба конди изјавио је да је мађарска полиција разоружала 40 хрватских полицајаца који су без обавештења и наоружани ушли на територију Мађарске, преноси атв.ху.

Страни медији објавили су да су хрватски полицајци ухапшени, али је то МУП Хрватске демантовао.

Прочитајте више на: http://forum.svisrbisveta.org/index.php?topic=3269.msg25446;topicseen#msg25446#ixzz3m9waBi5n
Зеленко
  Али ово је легендарно,као неки виц.Мађари се убише правећи ограде а Хрвати им у цугу завукоше цео воз са 1000 избеглица.
  Мислим да ће Мађари у знак одмазде да дуплирају висину ограде коју граде према Хрватској.
   Шокиран
Сачувана

Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #34 послато: Септембар 19, 2015, 10:16:06 »


Каменовање Српкиње у Београду због непоштовања исламских законаОво је мој град, моје излетиште, моја стаза, моја држава… другу немам… понављала сам у себи, као мантру, трчећи ка мрачном делу стазе.Почело је Европско првенство у кошарци. Србија излази на црту Шпанцима, а ја баш сад крећем на трчање. Још само ова четвртина… хајде још ова… и тако одгледах до краја, па онако усхићена победом наших кошаркаша, касније него иначе, одлучих да ипак истрчим своју деоницу планирану за тај дан.
Добрано је прошло десет сати кад сам се нашла на стази, све тако бежећи од свакодневних утисака, у потрази за оно мало ендорфина до којег се овде само трчањем може доћи, не слутећи шта ме „чека“, јер ово је мој град, моје излетиште, моја стаза, моја држава… другу немам.

Свако ко рекреативно трчи, зна да већ на трећем километру ноге иду саме, а мисли су ко зна где; просто ми се да наслутити како се расплињују над језером у потрази за бригама којих се ето управо, ни сама не знам како, ратосиљавам.

Притом, како већ рекох, ни слутила нисам шта ме чека и да могу у свом граду, у својој држави, другу немам… да доживим нешто што би се, најблаже речено, могло окарактерисати као „непријатност“.

На неосветљеном делу стазе налетех на четворицу ситнограђених азиланата који, кад су ме опазили, почеше љутито да галаме и да ми језиком којег не разумем и гримасама, које сам ипак разумела, стављају до знања да у нечему „дебело“ грешим.

Кад сам збуњена протрчала поред њих, засули су ме каменчићима. Знам да су били каменчићи а не камење, јер поред стазе није ни било камења које би могли да „употребе“, а и за сваки који ме је погодио пре би се могло рећи да је изазвао пецкање, него бол. Осим можда оног који ме је погодио по руци којом сам штитила главу.

Кад сам одмакла, прва мисао ми је била да сам „добро прошла“ и да ће бити најбоље ако се вратим шеталиштем које је осветљено, и на којем још увек има шетача.

А онда је прорадио бес. Као увек кад питање немоћно лебди у ваздуху вапећи за одговорима, те, потпуно непромишљено, одлучим да се вратим истом стазом, овога пута спремна на сваки развој догађаја, јер ме након овог искуства више ништа не може изненадити.

Ово је мој град, моје излетиште, моја стаза, моја држава… другу немам… поњавала сам у себи, као мантру, трчећи ка мрачном делу стазе.

Видевши да их тамо више нема, потрчах даље… и након само неколико пређених метара, опет се зачуше каменчићи који падају по стази иза мене. Овога пута допирали су из удаљеног шипражја, те им домет није био такав да би ме неки погодио. Закључих да су се склонили у бојазни да ћу неком да их пријавим, те да су се и сами изненадили кад су ме поново приметили па нису стигли да се адекватно организују.
Прошло је неколико дана, кад сам, још увек у неверици, својим пријатељима испричала шта ми се догодило, наглашавајући при томе да ми никако није јасно откуд таква реакција. Зар није Србија та чији су грађани једини показали своју хуманост према тим несрећним људима?

Након кратког пропитивања, моји пријатељи ми објаснише да кад женско трчи на јавном месту у шортсу, атлет-мајици и са Мацура-флашицом воде у руци, онда му по шеријатском закону следи казна ни мање ни више него смртна, а изводи се методом – каменовања.

После таквог једног сазнања, скоро да ми је лакнуло и све сам опростила. Нису они криви. Тако су научени, са таквим кодом су кренули што у бежанију, што у „Хиџру“ (ширење Ислама међу Европским „неверницима“).

Није могао Вучић да сваком појединачно на уласку у Србију промени свест. Нису то Срби, да им сервира две афере и покривеност националне фреквенције ријалити програмима, па да накриви капу, споји прстиће и распише нове изборе.
Таман колико ја нисам крива што на преко тридесет степени трчим „неприкладно“ обучена, толико ни они нису криви што их таква моја појава у најмању руку – вређа.

Једно је сигурно: не постоји безболно решење за судар дијаметрално супротних ријалитиа. Ту више ни братство и јединство, у облику који нам се свакодневно (између два ријалитиа) намеће, не помаже.

Довољно је чути како нам муфтија Исламске заједнице у Србији поручује и прети да може, ако му се „дуне“, да запали Србију до Чачка, па да схватимо да бисмо у том братству и јединству ми били братски и хришћански у праштању, а они јединствени у каменовању.

Уосталом, на једно наметнуто братство и јединство још увек су нам свежа сећања, па је и природно осећати страх ако ниси од оних који поред ове имају другу државу, други град, друге стазе… а нама и овим несретним људима како буде.

Једно је сигурно. Кад неко, без имало стида и устручавања, у ударном термину дарује азилантима туђе дедовине и очевине, називајући их притом „пусти крајеви“, то није само непромишљена изјава. То је порука да је време да и ми полако пакујемо кофере и да ни Сибир није тако лоше место за живот, какво ће ускоро да постане Европа.

Са нама, или без нас.


Јасмина Буква
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #35 послато: Септембар 19, 2015, 10:29:17 »

РЕЉИЋ: У току је колонизација Европе која се претвара у велику историјску драму


                    ИЗБЕГЛИЧКА КРИЗА ЋЕ ЕВРОПСКУ УНИЈУ ПРЕТВОРИТИ
                                      У НЕШТО НАЛИК НА БИВШУ ЈУГОСЛАВИЈУ


                                       Избеглички камп у Мађарској


  

Пише: Слободан РЕЉИЋ
 

        ИДЕЈА о подели избеглица свакој земљи чланици ЕУ као жетона у касину, беживотна је а и неизводљива.

        Министарски договор да би се Сиријац, који се отиснуо у борбу на живот и смрт на дугом путовању од клања до Немачке, требало да задовољи неким подрумом у Естонији или да продаје кебаб у Софији - унапред је осуђен на пропаст.

        Кретање народа у историји је као закон спојених посуда. Брзи и јаки осећају правац и попуњавају празнине.

        Ту министровање није од неке користи. Иначе се први хришћани не би ни покренули из рибарских насеља око Галилејског језера и никад не би стигли до Рима. И тада су легије одмарширале царским друмовима да освајају далеке земље, а Рим је потом напуњен убогим светом који је на својим плећима могао да изнесе велики (г)рад.

        Сада је то Немачка. Немачка, Немачка изнад свих.

       „Немачке компаније виде избеглице као могућност“, пише ових дана хамбуршки „Шпигл“.  Немачком капиталу треба у овом трену  600 хиљада радника - а ови људи спремни да раде за било какву надницу идеални су примерци.

        Проблем с капиталом је што он нема способност сагледавања целине. Добро за капитал, не мора бити срећно решење за нацију.

        Кад у неку земљу уђе 800 хиљада избеглица - то не може без бити последица. Посебно што су то људи, како показују статистике, врло млади  - у добу до 34 године. Њих 80 одсто је у тим годинама.

        У немачком друштву је једва трећина становништва тих година, а више од петине Немаца је старије и од 65 година.  

        Као што су капиталисти на Истоку Европе великом пљачком деведесетих година увећали своје профите, тако ће сада извући нешто и из јефтине радне снаге.

        Гвоздени закон профита је да кад Запад нема способност обнове сопственог становништва, а тако ни репродукције јефтине радне снаге, онда или капитал иде у Африку или Африка долази у европске градове.

        У току је реверзибилни процес. Колонизује се Европа. Природан друштвени ток, заснован на стању у западним друштвима. Јер, ни у једној европској земљи жена која рађа иза себе не оставља 2,1 дете, што би било тек проста репродукција. А нема ни друштвеног напора на обнови продице, него се друштво исцрпљује на великим конструктивистичким пројектима типа „нормативизације статуса геј популације“ - права на истополни брак, усвајање деце и вантелесну оплодњу.

        Стигло се до тачке „коју ни у сну нису замишљали“, пише један социолог, „ни антрополози, ни филозофи, ни социолози, ни историчари“.

        С друге стране, „усамљена гомила“ - како је ту масу „слободних атома“ давно назвао Дејвид Рисман - ипак, није тако темељно скувана да се може мешати без икавих отпора. Напротив, у току је процес трибализације, како либерали с презиром зову обнову потребе за присним групним односима.Колона на аутопуту ка Немачкој из првавца Будимпеште

        За почетак, група се брани од спољних опасности- Број напада на избеглице у Немачкој био је у првој половини 2015. као годишњи збир из 2014. Пале се домови за смештај, организују претеће акције, насрће на очајне људе. Упркос апелима званичне Немачке.

        Понекад се стиче утисак да је центар ксенофобије на истоку земље, али ако погледате мапу начичкану тим случајевима - то иде од Хамбурга до Минхена, а Дортмунд уопште не заостаје за Дрезденом.

        Политички коректни посматрачи то виде као сукоб „мрачне Немачке“, која се пробудила, и „светле Немачке“ која је вазда будна. Као из цртаног филма. Али, манихејска подела, које су се сетили ти мудраци, никад није плодно тло за демократско решавање проблема. Посебно Немачка зна бити добар пример за то.

        А остатак Европе се после махом накалемио на централну земљу на континету.

        Избегличка криза која, како каже Доналд Туск, може потрајати годинама, учиниће Европу изнутра тако климавом да ће она пре да личи на бившу Југославију него на јаку организацију на стабилним ногама.

        А кад Едвард Лутвак, ових дана види дестабилизацију хришћанске Европе, јер се „муслиманске заједнице, као што се зна, опиру интеграцији“ и „на дуже, мораће се хиршћанска Европа прилагођавати њиховим вредностима а не обратно“ - онда је то више од процена значајног политолога и дугогодишњег саветника Пентагона.

        У кризним временима се наталожени стереотипи претварају у моћну фактографију. Још фали онај момак који ће у том мраку да упали шибицу да види откуд толико запаљивих гасова око нас.

        Ових дана се европским пукотинама придружила и она из истраживања јавног мњења која показују да је опсада тунела у Калеу први пут донела да је више Британаца за излазак из Уније него за останак. Утемљује се тренд који се неће дати заустављати.

        Шта рећи о нашој улози у великој драми?

        Добри Бушман Кси из филма „Богови су пали на теме“ је баш сад одлучио да свом својом снагом и по сваку цену пригрли ону празну флашу „кока-коле“. А док је био при здравој (или примитвној?) памети - чинио је све да је баци у црну рупу на крају света, да би сачувао своје племе и свој свет.

        На европском смо путу, просто речено. На путу који убрзано нестаје у клизиштима велике драме.
Ми смо се сами бацили у ту рупу не примећујући да нас гута још од 1918. када смо заборавили на све своје жртве од Косова и допустили Александру Карађорђевићу да формира српску гробницу СХС па затим Југославију. Све после тога је био почетак краја који се сада одиграва пред очима наше генерације.
На жалост, наша генерација не жели да преузме одговорност и спречи зло које подразумева пропаст Отаџбине и брисање Србије и Срба са ових простора. Неки стално понављају да је било и теже у српској историји заборављајући да је ово век технологије која гута људе и која у рукама неодговорних и похлепних људи уништава Државе и Народе. Ова избегличка криза је директна последица технолошког напретка у свим областима а поготову у наоружању, информатици и медијима.
Да ли ми то можемо да схватимо и да се одбранимо?
Одговор је на нама и нашој савести.


Зека

Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #36 послато: Септембар 22, 2015, 23:05:19 »

ШОКАНТНА ПОРУКА
 Можда вам вратимо 150.000 избеглица


Европска комисија је најавила да би у Србију могла да врати све избеглице, њих око 150.000, којима не буде одобрен азил. Београд најавио контрамере.Портпаролка Европске комисије Наташа Берто изјавила је да уговори о реадмисији, које је Србија закључила са ЕУ, дају право чланицама да врате не само грађане Србије којима је одбијен захтев за азил већ и "грађане трећих држава". А то су избеглице из Сирије, Авганистана и других земаља.
 

- Земље ЕУ имају правни основ да врате све избеглице за то јер цела ЕУ има колективно такав споразум о реадмисији са Србијом. Кад је реч о режиму виза, односи са земљама изван ЕУ регулисани су споразумима о реадмисији, који обавезују те земље да приме назад имигранте који не добију азил у ЕУ. Цела ЕУ има колективно такав споразум о реадмисији са Србијом - рекла је Берто.


Контрамера - Тужбе


Званичници у Београду питају ко ће то и на основу чега да одлучи ко ће да буде враћен у Србију, а шеф дипломатије Ивица Дачић најављује и контрамере. Он је у Пољској изјавио је да је недопустиво да се "Србија затвара зидовима и да се прекида саобраћај".
 

- Ако Европа није способна да управља ЕУ, ми ћемо бити принуђени на контрамере. Уместо ЕУ без граница, поново смо добили Европу са гвозденом завесом. Србија не може да дозволи да буде концентрациони логор, ограђена жицама и оградама, са затвореним саобраћајем, а да на то нико не реагује - рекао је Дачић.
 

Како `Блиц` сазнаје, контрамере које Србија припрема су тужбе међународним судовима против земаља које буду затварале границу са Србијом. Сва министарства већ припремају информације колико би штете трпела наша земља због затварања граница. Хрватска је прексиноћ без најаве затворила гранични прелаз Батровци за теретни саобраћај.
 


Ко ће да дели људе


- Како ће да одлуче кога ће од избеглица да врате у Србију? Да ли ће некога да враћају у Македонију или у Турску, јер ипак су из Турске прво ушли у Грчку, која је чланица ЕУ - пита један од београдских званичника, који је желео да остане анониман.

Он верује и да се у ванредним околностима, каква је ова, редовна процедура реадмисије не може спроводити из разлога што је реч о стотинама хиљада људи.
После саопштења ЕК, сасвим другачије звучи апел Комесаријата за избеглице, који је крајем августа затражио од свих општина у Србији да пошаљу списак објеката у којима би могле да буду смештене избеглице у случају да дође до драстичног повећања њиховог броја.
 

- То је и учињено. Претпоставка је и раније била да ће се кретање миграната успорити и да ће део њих дуже остајати у Србији. Сви ће они бити смештени - каже за `Блиц` Иван Мишковић, портпарол Комесаријата.

Цитат
Јоксимовић: Није реално да врате све избеглице

Министарка Јадранка Јоксимовић каже за `Блиц` да је Србија једина земља која је уредно регистровала мигранте, "иако су их неке земље ЕУ пре нас пропуштале".

- Очекујемо да ЕУ пронађе адекватан механизам и план за одговор на ову кризу. Није реално, а није ни очекивано да сви могу бити враћени у Србију. Само заједничко и солидарно одговорно решење целе ЕУ је одрживо - каже Јокси­мовићева.

(Блиц)
***


Слушам ове "љуте" претње наше власти,...они ће подићи Тужбу, они ће ово, они ће оно. Дачић избацује предизборне пароле, нешто са повишеним тоном, тамо некоме чита лекцију, Вучић глумата важну фацу, сазива ванредну седницу владе.... Мене само једно интересује, да ли су они заиста толико глупи и не сећају се шта су потписивали и самим тим су због тога у обавези да то и испоштују,...ИЛИ МИСЛЕ ДА СМО СВИ ДИЛЕЈЕ И ДА ћемо да прогутамо ово што сада глуматају и ОДРАЂУЈУ задатке које су добили. Паметном човеку не треба много па да укапира у шта нас уваљују. Размишљам само докле су границе трпељивости овог народа. Који ће то бити пресудан моменат, па да се каже: ДОСТА бре, КРАЈ!!!

Ево, да се присетимо, раније, на овој теми сам писала:


Цитат
У светлу ових околности веома се мало говори о чињеници да је Србија потписник Споразума о реадмисији на основу кога смо обавезни  да на захтев државе чланице ЕУ, без посебних формалности прихватимо било ког држављанина треће земље или лице без држављанства које не испуњава услове за улазак и боравак на територији државе чланице ЕУ.

`Споразум о реадмисији` потписан је 2007. године, истог дана када је са Србијом закључен и споразум о визним олакшицама. `Споразум о реадмисији` такође је део недавно потписаног `ИПАП` документа којим се НАТО алијанса овлашћује за контролу и надзор прихваћених обавеза.


Раније сам на једној теми објaвила ове текстове:

 Спојлер:
Април 10, 2012
Цитат
По попису становништва из 2002. године, у Србији је било око 108.000 Рома  док се током 2010. и 2011. од ромских активиста могло чути да их је око 800.000. Није тешко претпоставити да се највећи део доселио у Србију као део пакета ''непожељних'' из ЕУ. На последњем попису становништва Роме су пописивали Роми које су обучавали странци, тачније Шведска агенција за међународну сарадњу (СИДА), што само по себи говори о томе колико се таквом попису може веровати. Додајмо на то чињеницу да се Ромима у Србији лична документа издају без икаквих докумената (извод из матичне књиге рођених и држављанство) прописаних законом који изгледа важи за све осим за Роме. Добијањем личне карте и држављанства "'на лепе очи'" омогућава се да било ко, уз подршку од запада и српског буџета финансираних ромских организација, постане субјекат политичког живота у Србији. Зна се коме ће такав бити захвалан и за кога ће гласати на изборима.

Међу самим Ромима се може чути како за придошлице кажу '"ово нису наши". Заиста, у Србију долази много Рома који не говоре српски већ им је матерњи језик немачки, шведски, румунски...

Инетресантно је и то да према међународној пракси, припадници неког народа могу добити статус националне мањине само уколико постоји њихова матична држава. Роми нигде немају статус националне мањине осим у Србији а добили су га након петооктобарског пуча.


Цитат
02.06.2009
Србија ће још неколико дана бити председавајућа Декадом Рома.

"Одредили смо и финансијска средства, не онолика колика смо желели, али ребаланс буџета је прошао и кроз ову тему, тако да, примера ради, по први пут имамо 120 милиона динара за специфично образовање Рома у нашој земљи. Ратификовали смо и зајам од 10 милиона евра, које је дала Банка за развој Савета Европе и који ће бити посвећен свим осетљивим групама за њихове стамбене јединице, па и Ромима. Искористили смо председавање да спроведемо конкретне мере за ромску популацију у Србији, али истовремено смо допринели ширењу једне ромске политике на нивоу целе Европе."  рекао је Божидар Ђелић

"Радио Слободна Европа"


Према проценама у Европи има између осам и 12 милиона Рома. Упркос замеркама неких ромских удружења, представници међународних институција истичу да је Србија у погледу унапређења инклузије Рома учинила веома много.

Цитат
Планира се размештање Рома у запуштена села по Србији. На ТВ Коперникус је у марту 2009. године показана мапа ''циганске области'' на територији Србије коју је нацртао УНХЦР, тело Уједињених нација за бригу о избеглицама. Уобичајено је да се разне Сорошеве активности финансирају из државног буџета са 60 % од потребног износа па не треба сумњати да је то и овде случај. Са једног митинга Рома у Бугарској 2009. године је најављено стварање ромске државе са главним градом у Сурдулици што отприлике коиндицира са гласинама да ће та будућа држава бити оно што се сада третира као нишка област.
Април 10, 2012,
Цитат
"Раније Србија није имала проблема са азилантима, а сада тај проблем полако испливава на површину. То само говори о томе како се њихов број повећава али не тако што сами дођу овде, таквих је мање, већ што су заједно са Србијом постали жртве фамозне одредбе из `Споразума о реадмисији`.

Како ни за домаће становништво нема довољно посла, они Роми који не заврше експресно факултет (софистицирана врста крађе из буџета) и нађу се у државној управи, окрећу се обичној крађи.

Како је у својим вестима приказала ТВ Студио Б 30. септембра 2011. године, приликом акције спречавања крађе каблова, струје и воде од стране Рома бесправно насељених поред новобеоградског насеља Белвил, Роми су физички нападали екипе задужене да крађе спрече. Као последица, не функционише оближња железничка сигнализација, семафори и јавна расвета. Штета за само три месеца износи најмање 20 милиона динара, а у само једој акцији против лопова нађе се и 10 километара украдених каблова.

Честе прекиде телефонских веза у Србији узроковане крађом каблова, веома опасне отворе на улицама настале крађом поклопаца шахтова и сливника, више нико и не броји. На мети су и споменици културе са којих се скида бронза и бакар а познато је и одношење комплетног споменика. Нису реткост ни напади на чуваре па и убиства приликом крађе. Украдене каблове Роми бацају у ватру како би се изолација истопила у сврху добијања чисте отпадне сировине а том приликом се ослобађају отровни гасови које на својој кожи осећају сви грађани. Полиција зна где се то ради (на пример, поред улице др. Ивана Рибара на Новом Београду, ка аеродрому) али ништа не предузима и поред позива грађана.

Украдена је цела једна топлана, са свим пратећим постројењима, 2010. године у Новом Саду. Широм Србије, краду се читаве трафо-станице. Услед крађе од стране Рома, Борски рудници трпе штету од неколико десетина милиона долара годишње. Само приликом недавне дрске пљачке неколико бродова у Смедереву нанета је штета од више десетина хиљада евра. Јаком контролом места за откуп секундарних сировина би се проблем лако решио али политичка воља не постоји.

У том истом Белвилу (поред кога је шаљиво названи Ромвил), око месец дана касније, приликом спречавања крађе струје, малолетни Роми су напали двојицу полицајаца, гађали их камењем а притом их и изуједали! Слично је прошла и интервентна патрола. Чудно је да је том прииком приведен само један Ром и то у јеку кампање да се полиција боље заштити од насилника и да ће узвраћати свим средствима. Да у питању нису били Роми, сасвим је сигурно да би ''одговор државе био језив'' како се изразио Слободан Хомен поводом протеста против параде хомосексуалаца 2010. године. Изгледа да приликом једне од посета министра унутрашњих послова Дачића Вашингтону, није уговорена и таква обука полицајаца која би им омогућила да се одбране од уједања. Акценат је изгледа стављен на одбрану марионетске власти од незадовољних грађана помоћу електрошокера (тејзера) које је у име САД донирала амерички амбасадор Мери Ворлик.

Да ли Срби у сопственој држави имају мање права од националних мањина? Да ли је потребан закон против дискриминације већинског становништва? Док се из буџета дају велика средства за побољшање услова живота Рома и азиланата који никада нису били држављани Србије, Срби у Србији умиру од глади. Последњих година, у строго контролисани медијски простор успело је да се пробије десетак таквих случајева. Најстрашније је то што је било и оних гладних Срба који су се за помоћ обратили Центру за социјални рад СВОЈЕ државе а они им нису поверовали те су умрли од глади. Када су новинари известили о једном таквом случају, општински функционер је негодовао, јер ће општина изаћи на лош глас у очима инвеститора! Да ће дотични приучени петооктобарски кадар икада доћи до спознаје да су инвестиције на које он мисли у ствари инвестирање туђе руке у наш џеп, мало је вероватно. Њему, као и целој клики до врха, је једино важно да у уплашеној, знојавој руци што чвршће стеже својих тридесет сребрњака у нади да ће избећи дрво, грану и конопац. Е, неће моћи.........( на тлу Србије ствара се ромска држава)
***

Ко год да је потписао тај `Споразум о реадмисији`, начинио је велику, непроцењиву штету Србији и српском народу. То је равно акту националне ИЗДАЈЕ!!! Када се све то прочита, шта смо ми у обавези, прва помисао је да само малоуман човек може нешто слично да потпише. Интересантно, овај акт (Споразум) је потисан још у септембру 2007.године а да се о њему скоро до сада ништа није знало. Или нисмо обраћали пажњу на њега, јер је других трагичних догађаја, свих ових година било на претек.

Мало сам истраживала и пронашла, да је ТАЈ СПОРАЗУМ ПОТПИСАН ЗА ВРЕМЕ ВЛАДЕ ВОЈИСЛАВА КОШТУНИЦЕ, тачније, тадашњи министар Унутрашњих послова, Драган Јочић, је те године у Бриселу потписао тај Споразум. И њима су тада, као и овима сада, ПУНА УСТА ХВАЛИСАЊА била. Ево текста који се односи на тај дан када је потписан Споразум ОВДЕ


Комплетан ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЕВРОПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ О РЕАДМИСИЈИ ЛИЦА КОЈА НЕЗАКОНИТО БОРАВЕ може да се прочита ОВДЕ (кликни на реч ОВДЕ)

ПОСЛЕДИЦЕ тога сада почињемо да осећамо. И тек ћемо. Ко зна колико је сличних Споразума потписано.
Па, када се споје они Роми које све земље, управо на основу потписаног Споразума са наше стране, транспортују у Србију, са овим емигрантима, мигрантима, азилантима, који стижу из муслиманских земаља, ШТА може у Србији да се деси кроз неку годину.
Да Срби постану мањина,...а онда, зна се шта се дешава са таквим земљама.

Ово више не би СМЕЛО да се толерише. Народе мој, где си?Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #37 послато: Септембар 26, 2015, 21:16:49 »

Породица депортована из Данске у Смедерево

Смедерво – На основу споразума о реадмисији, чији је потписник Србија, у Смедерево је стигао брачни пар с троје малолетне деце пошто нису добили политички азил у Данској.Брачни пар Адем А. и Фадила А. је, са малолетном децом рођеном 2014, 2013. и 2008. стигао авионом из Копенхагена у Београд, и по налогу Црвеног крста Србије преузео их је Црвени крст Смедерева на једномесечни смештај у прихватилишту те организације у Малој Крсни.

„Они ће најдуже у прихватилишту бити смештени месец дана, док се не снађу. Петочлана породица је из Копенхагена послата са пет папира које им је издала амбасада Србије у Данској као путне исправе јер немају никаквих личних докумената“рекао је агенцији Бета секретар Црвеног крста Смедерево Томислав Живановић.

Он је додао да породици предстоји прибављање свих неопходних личних докумената.

„Ми смо у Црвеном крсту данас имали мали проблем јер се најмлађи члан породице разболео, а нико у тој породици нема доказ о здравственом осигурању, ни личну карту. Упутили смо бебу на одељење педијатрије, па смо морали да обезбедимо бесплатну лекарску помоћ малом пацијенту.“

Породица је изразила жељу да се насели близу Београда, а помињана је и Сремчица.

http://www.vaseljenska.com/drustvo/porodica-deportovana-iz-danske-u-smederevo/

  Немају документе а они их примају?Колико службеници амбасаде или конзулата и министарство иностраних послова морају да буду бедни и корумпирани да би нам радили овакве ствари?Ко зна одакле су ови Цигани и колико ће их на овакав начин бити депортовано у Србију.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #38 послато: Октобар 28, 2015, 06:00:08 »

ПЛАН: Мигранти ће бити усељени у касарне

У ту сврху претходних дана разгледано је више објеката, али коначну одлуку треба да донесе Министарство за социјална питања, одговарају у Министарству одбране

БЕОГРАД - Европска унија затражила је од Србије да војне касарне уступи избеглицама с Блиског истока које се током зиме буду дуже задржале у нашој земљи, сазнаје Курир.

На недавно одржаном самиту о мигрантима у Бриселу договорено је и да ће свака транзитна земља задржати одређену квоту миграната како би помогла Немачкој да се припреми за њихов прихват.
- Још није прецизирано колику ће квоту имати Србија, али се претпоставља да је реч о око 10.000 миграната. Они би били задржани најмање три дана пре него што наставе пут. За то време били би смештени у војним касарнама - каже извор Курира.

У Министарству одбране потврдили су нам ове информације.
- У ту сврху претходних дана разгледано је више објеката, али коначну одлуку треба да донесе Министарство за социјална питања - одговарају у Министарству одбране.

Александар Вулин, министар за рад и социјална питања, каже да Србија на време решава свако питање у вези с миграцијама.
- Није нама нико ништа тражио. Ми сами одговорно приступамо решавању ове кризе. Ако буде требало, сместићемо мигранте и у војне касарне које за то буду оспособљене - истиче Вулин.

(Курир)

***


Баш је Вулин особа којој треба да верујемо, ја му не верујем, тако да сам сигурна да им је тражено да у војне касарне смештају мигранте. Пошто су нам Војску уништили, и уз помоћ неспособних министара одбране, од Тадића па до овога сада, керамичара Гашића, сада је ред дошао и на касарне. Ваљда да се којим случејм неко не би сетио да уведе поново редовно служење војног рока и те касарне употреби за оно за шта су иначе и направљене.

Ово је један перфидан и прљав план, који се систематски спроводи над Србијом, а ови који су на њеном челу или су дилетанти или им је сврака мозак попила или ТО СВЕСНО И НАМЕРНО РАДЕ, А СВЕ У ДОГОВОРУ СА МЕНТОРИМА који су их и довели на власт.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #39 послато: Октобар 29, 2015, 01:35:05 »

ПЛАН: Мигранти ће бити усељени у касарне

У ту сврху претходних дана разгледано је више објеката, али коначну одлуку треба да донесе Министарство за социјална питања, одговарају у Министарству одбране

 Спојлер:


БЕОГРАД - Европска унија затражила је од Србије да војне касарне уступи избеглицама с Блиског истока које се током зиме буду дуже задржале у нашој земљи, сазнаје Курир.

На недавно одржаном самиту о мигрантима у Бриселу договорено је и да ће свака транзитна земља задржати одређену квоту миграната како би помогла Немачкој да се припреми за њихов прихват.
- Још није прецизирано колику ће квоту имати Србија, али се претпоставља да је реч о око 10.000 миграната. Они би били задржани најмање три дана пре него што наставе пут. За то време били би смештени у војним касарнама - каже извор Курира.

У Министарству одбране потврдили су нам ове информације.
- У ту сврху претходних дана разгледано је више објеката, али коначну одлуку треба да донесе Министарство за социјална питања - одговарају у Министарству одбране.

Александар Вулин, министар за рад и социјална питања, каже да Србија на време решава свако питање у вези с миграцијама.
- Није нама нико ништа тражио. Ми сами одговорно приступамо решавању ове кризе. Ако буде требало, сместићемо мигранте и у војне касарне које за то буду оспособљене - истиче Вулин.

(Курир)


***


Баш је Вулин особа којој треба да верујемо, ја му не верујем, тако да сам сигурна да им је тражено да у војне касарне смештају мигранте. Пошто су нам Војску уништили, и уз помоћ неспособних министара одбране, од Тадића па до овога сада, керамичара Гашића, сада је ред дошао и на касарне. Ваљда да се којим случејм неко не би сетио да уведе поново редовно служење војног рока и те касарне употреби за оно за шта су иначе и направљене.

Ово је један перфидан и прљав план, који се систематски спроводи над Србијом, а ови који су на њеном челу или су дилетанти или им је сврака мозак попила или ТО СВЕСНО И НАМЕРНО РАДЕ, А СВЕ У ДОГОВОРУ СА МЕНТОРИМА који су их и довели на власт.
Као да ми је лично Вучић одговорио на овај мој коментар испред Cheesy

Цитат

ВУЧИЋ: Ја сам предложио касарну, а не касарне за избеглице, јел то злочин?


Људи дајте да се спремимо, ако немамо нове објекте - имамо напуштене касарне, дајте да обезбедимо касарне да се људи не смрзну' Јел то злочин неки?, упитао је Вучић.

МОСКВА - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је смештње избеглица у напуштеним касарнама у Србији предложио он и да није помињао 15, већ само једну касарну, а медијске написе о томе назвао је теоријама завере и "идиотским распавама" у којима не жели да учествује.

Вучић је српским новинарима у Москви, коментаришући медијске написе о томе да Влада Србије има тајни план да избеглице смести у 15 касарна у Србији, рекао да то нема никакве везе са министром рада Александром Вулином.

"Није Вулин крив, ја сам! То је све измишљено, нико није говорио о Вулину, ја не могу да демантујем сваки дан новине. Ја сам говорио нешто што није имало везе са бројевима. Рекао сам: 'Људи дајте да се спремимо, ако немамо нове објекте - имамо напуштене касарне, дајте да обезбедимо касарне да се људи не смрзну' Јел то злочин неки?", упитао је Вучић. Хоћете да ме убијете због тога што хоћу да се људи не смрзну?, наставио је премијер и додао: "Какав проблем имате са избеглицама - било ко од вас, какав проблем има било ко у Србији? Нико их није видео нигде од кад су изашли из центра Београда. О томе држава води рачуна и наставиће то да ради и да се са поносом брине о избеглицама".

Назвао је "завереничким теоријама" написе о томе да ће, како је рекао, неко узети наше напуштене касарне за које иначе плаћемо само одржавање "као лудаци", а који нам ничему не служе.

"Уместо да коначно добију намену и да за то добијемо новац, да неко други помогне да их реновирамо, па да од руинираних објеката постану најлепши могући објекти. Не, то је изгледа лоше, него ти подигни зид ако можеш, па да видимо да се затоворимо још мало, па да затоворимо и њих негде. Ја не разумем ту врсту логике и не могу, уморан сма да вам искрено кажем, од објашњавања тако нормалних, логичних и људских ствари, као да су потпуно ненормалне", навео је премијер и наставио:

"Као да сам ја ненормалан зато што хоћу да избеглицама дамо кревет и ћебад, а да су најнормалнији људи они који не знам кога штите тиме што би подизали зидове", рекао је Вучић.

Он у тој расправи, каже, није у стању да учествује, као што није у стању, поновио је, да учествује у расправи о хеликоптеру.

"Кад постоје идиотске расправе у којима је немогуће да учествујете, онда се склоните и кажете изволите мајстори радите свој посао", закључио је премијер.

(Танјуг, Курир)

Како нико од новинара нема петљу па да га упита, а ЗАШТО се баш одлучио за војне касарне, па нису само оне у Србији запуштене. Скоро све је руинирано, тако да што се мене тиче, боље да је предложио фабричке хале. Тако ће (ако је тачно како каже, да ће то други да финансирају) за ове "многе" послове које он у последње време "обезбеђује", радници макар имати сређен радни простор  Зеленко
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Бобан
Пуноправни члан
***
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 236


Погледај профил
« Одговор #40 послато: Октобар 29, 2015, 18:22:20 »

Srbija kao most izbeglicama postace mnogima mesto za nastanak.
Ionako sve probleme vecih zemalja prebace i raspodele na one manje.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #41 послато: Новембар 19, 2015, 09:59:27 »

ИСЛАМИЗАЦИЈА!
 Вучић и Вулин лажу
Под маском "привремених" граде се нова насеља и кампови у којима ће бити смештено на хиљаде исламских "миграната" пре свега у јужној али и у остатку Србије. Финансирају Ватикан и Немачка. Ако заживи, идеја ће дугорочно променити демографску слику Србије.


Посебна пажња посвећује се узгоју деце. У једном од терористичких кампова прошле године.

Према информацијама које је објавио сајт `Јужна република` али и према онима којима `КМ Новине` располажу, у Србији се на више места граде насеља у којима ће свако примити по више хиљада миграната(а видели смо у Паризу каквих све миграната има) широм Србије. Најугроженији од свих делова јесте јужна Србија.

Наводећи да располажу ексклузивним информацијама од високог функционера из Владе Србије, из самог врха се планира исламизирање Србије. "Посебно њен јужни део да се претвори у Арапску Републику. Причају привремено али, лажу".
Аутори са овог сајта су и раније имале врло детаљне, систематске и поуздане информације а чињеница да их објављује само `Таблоид` повремено, говори доста о њима. Такође Вучић је у неколико наврата и лично прозвао ауторе овог сајта у контексту који се могао схватити и као претња.

Како поводом насељавања миграната у Србији наводе "први корак ка томе је да се велики хот спот (логор, сабирни центар) у тајности гради у Алексинцу. На траси ауто пута. Бивша касарна величине 6 хектара најбоље земље. Ту је Мишковић пре пар година хтео да направи бесцаринску зону са 30 компанија и запосли 3.000 Алексинчана. Нису му дали, јер су рекет велики тражили.

Уместо радних места добиће Алексинчани нове комшије. Исламске џихадисте и терористе. Ову тајну операцију финансира Керитас (Caritas хуманитарна организација Ватикана), која је од УНХЦР-а добила 2,4 мил. евра за тај пројекат. Али не улажу се све паре у адаптацију. Већ само 1,5 мил. евра. Остатак од 900.000 евра иде на подмићивање Владиних функционера и општинске администрације".


Озбиљност ситуације навела је да колеге отворено позивају на протесте, блокаде путева и даљу заштиту "својих комшија" Алексинчана али то истовремено значи и целе Србије јер се слични, како у `Јужној Републици` кажу – конц логори и џихадистички регрутни центри праве на целој територији Србије.

У прилог овоме иду информације до којих су и `КМ Новине` дошле. Иако је Александар Вулин најавио прихватање 6.000 избеглица то је врло ниска лаж, у његовом маниру. Да је тако доказује чињеница да се и у Ваљеву припрема касарна за њихов прихват а само она има капацитет за смештај 10.000 лица! Вулин је најавио и да Србија неће проверавати ко пролази ни ко остаје у Србији и да ли је тај неко од њих на неком од спискова припадника терористичких група.
Такође, пре око три године године Немачка Влада је предложила српској да се из околине Новог Пазара измести касарна јер није прихватљиво да се "у близини границе" налази стационирана толика војска. Иако је захтев био да се то спроведе у наредне четири године (отприлике би требало наредне године пројекат исељења касарне да се приведе крају) влада из Београда је одмах приступила задатку тако да је до сада највећи капацитет ове касарне већ измештен у Крагујевац!

А према неким информацијама којима располажу људи блиски безбедносним службама, а до којих су `КМ Новине` дошле, већ се на пролеће очекују први немири у Рашкој области који би кренули из Новог Пазара. За сада су предвиђени протести али се остављају отвореним и све друге могућности, зависно од развоја догађаја на глобалном плану.


О односима и тежњама Запада више него довољно говори место које Меркелова сваки пут додељују Вучићу као и место које додељује Едију Рами, албанском премијеру.


О "позитивним" намерама српске Владе сведочи и чињеница да су данас у Звечану предати кључеви станарима зграде започете пре десетак година, обећани пре три године а уручени данас током потпуног минирања ионако погубних преговора са шиптарским сепаратистима. Марко Ђурић није пропустио прилику да најави изградњу насеља у које би требало да се врати 1200 прогнаних Срба са КиМ али на север Косова а не на своја имања. О припреми смештаја за десетине хиљада "избеглица" из арапског света нема помена у медијима, али су готово при крају док радови за повратак Срба на КиМ нису ни започети.

(КМ Новине)


***

Србија и њена безбедност су избушене к`о  швјцарски сир. До овог закључка није тешко доћи само ако се повежу две ствари из овог текста. Премештање војних касарни са војском по захтеву Немачке, са места на којима ће сада да насељавају мигранте, међу којима сигурно има и оних који се обучавају у камповима и који ће да буду спремни за сваки вид акција по Србији, нарочито јужној Србији, а највероватније прво у деловима Косова и Метохије који су насељени нашим Србима.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #42 послато: Јануар 28, 2016, 08:01:25 »

Вучић: Ограде могу само да успоре миграцијуБЕРЛИН – Премијер Србије Александар Вучић истакао је да Србија неће градити никакве ограде на својим границама, јер оне могу само да успоре, али не и да зауставе миграцију.

Он је, у интервјуу немачком дневнику „Цајт”, казао да подржава у потпуности политику према избеглицама немачке канцеларке Ангеле Меркел.

„Чуо сам у последње време пуно критике на рачун Меркелове, чак и увреде. То је неправедно и погрешно. Меркелова високо држи европске вредности и у потрази је за европским решењем. Многи Европљани су испружили руку када се радило о примању новца, а сада не желе да деле трошкове, што је лоше”, нагласио је Вучић.

Он је критичарима Меркелове упутио питање шта они нуде нуде, приметивши да сигурно неће ни помоћи, јер не постоји алтернатива њеној политици.

„Ја свакако нисам чуо разумне предлоге”, навео је Вучић.

Премијер Србије је нагласио да је потребно свеобухватно европско решење, којем тежи Меркелова.

Такво решење је, признао је, тешко постићи, јер нису сви на истој страни, што је неопходно да би се постигло решење.

Упитан да ли избегличка криза може да дестабилизује државе западног Балкана, Вучић је рекао да се увек брине о стабилности региона, додајући да је томе да регион остане миран у многоме допринела Меркелова.

Истовремено је истакао да је Балкан био и остао тежак регион, у којем је избио Први Светски рат, што се не сме заборавити.

„Због тога увек имам у виду опасност од могуће дестабилизације”, нагласио је Вучић подсећајући да је током лета дошло до жестоке расправе између Србије и Хрватске у вези избеглица.

„И у смиривању стања тада је важну улогу имала управо Меркелова”, закључио је премијер, а пренео Танјуг.

http://www.politika.rs/scc/clanak/348040/Vucic-Ograde-mogu-samo-da-uspore-migraciju

   Бесмислена увлакачка изјава;Мађари су поставили ограде и спречили штетне миграције.Друго, опет претерује са подршком Ангели Меркел.Видећемо шта ће се десити кад изгуби на изборима.Онда може да је прими за саветника, уместо Гузенбауера и да настави да прави штету свима нама, пљачкајући буџет.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #43 послато: Фебруар 18, 2016, 21:07:03 »

Да ли Вучић зна на шта се обавезао?


Извори листа кажу да је објава Србије да је припремила 6.000 места за избеглице, нејасна, као и то да ли је државни врх Србије разумео систем за заштиту и помоћ избеглима, јер је премијер Србије Александар Вучић говорио да ће се Србија придружити систему квота.


- Према систему ЕУ, то практично значи директан пријем избеглица из Сирије, Турске, или неке друге државе. Међутим, Србија се још није изјаснила како и одакле ће преузимати избеглице - напомињу дипломатски извори.

Како истичу, за Србију и Македонију спремност за пријем избеглица подразумева људе који су се евентуално "заглавили" на транзитној рути ка државама чланицама ЕУ, што, како оцењују, "није поента и не представља учествовање у систему квота, о чему је Александар Вучић у неколико наврата говорио".


Из Комесаријата за избеглице "Данас" је добио одговор да се до броја од 6.000 избеглица, који би се могли задржати у Србији, а за које Влада Србија припрема смештај, услед могућег затварања граница, дошло на основу података о просечном  пролазу расељених из ратних подручја кроз Србију.


(Вести)


***

Опет се и Вучић и Дачић праве наивни к`о француске собарице. Шта су раније они и они пре њих потписивали, врло добро се зна. Само да видимо како ће покушати да обмане српску јавност!


У некој од ранијих порука изнад написала сам ово, што бих могла и сада да поновим:

Цитат

Слушам ове "љуте" претње наше власти,...они ће подићи Тужбу, они ће ово, они ће оно. Дачић избацује предизборне пароле, нешто са повишеним тоном, тамо некоме чита лекцију, Вучић глумата важну фацу, сазива ванредну седницу владе.... Мене само једно интересује, да ли су они заиста толико глупи и не сећају се шта су потписивали и самим тим су због тога у обавези да то и испоштују,...ИЛИ МИСЛЕ ДА СМО СВИ ДИЛЕЈЕ И ДА ћемо да прогутамо ово што сада глуматају и ОДРАЂУЈУ задатке које су добили. Паметном човеку не треба много па да укапира у шта нас уваљују. Размишљам само докле су границе трпељивости овог народа. Који ће то бити пресудан моменат, па да се каже: ДОСТА бре, КРАЈ!!!

Ево, да се присетимо, раније, на овој теми сам писала:


Цитат
У светлу ових околности веома се мало говори о чињеници да је Србија потписник Споразума о реадмисији на основу кога смо обавезни  да на захтев државе чланице ЕУ, без посебних формалности прихватимо било ког држављанина треће земље или лице без држављанства које не испуњава услове за улазак и боравак на територији државе чланице ЕУ.

`Споразум о реадмисији` потписан је 2007. године, истог дана када је са Србијом закључен и споразум о визним олакшицама. `Споразум о реадмисији` такође је део недавно потписаног `ИПАП` документа којим се НАТО алијанса овлашћује за контролу и надзор прихваћених обавеза.


Раније сам на једној теми објaвила ове текстове:

 Спојлер:
Април 10, 2012
Цитат
По попису становништва из 2002. године, у Србији је било око 108.000 Рома  док се током 2010. и 2011. од ромских активиста могло чути да их је око 800.000. Није тешко претпоставити да се највећи део доселио у Србију као део пакета ''непожељних'' из ЕУ. На последњем попису становништва Роме су пописивали Роми које су обучавали странци, тачније Шведска агенција за међународну сарадњу (СИДА), што само по себи говори о томе колико се таквом попису може веровати. Додајмо на то чињеницу да се Ромима у Србији лична документа издају без икаквих докумената (извод из матичне књиге рођених и држављанство) прописаних законом који изгледа важи за све осим за Роме. Добијањем личне карте и држављанства "'на лепе очи'" омогућава се да било ко, уз подршку од запада и српског буџета финансираних ромских организација, постане субјекат политичког живота у Србији. Зна се коме ће такав бити захвалан и за кога ће гласати на изборима.

Међу самим Ромима се може чути како за придошлице кажу '"ово нису наши". Заиста, у Србију долази много Рома који не говоре српски већ им је матерњи језик немачки, шведски, румунски...

Инетресантно је и то да према међународној пракси, припадници неког народа могу добити статус националне мањине само уколико постоји њихова матична држава. Роми нигде немају статус националне мањине осим у Србији а добили су га након петооктобарског пуча.


Цитат
02.06.2009
Србија ће још неколико дана бити председавајућа Декадом Рома.

"Одредили смо и финансијска средства, не онолика колика смо желели, али ребаланс буџета је прошао и кроз ову тему, тако да, примера ради, по први пут имамо 120 милиона динара за специфично образовање Рома у нашој земљи. Ратификовали смо и зајам од 10 милиона евра, које је дала Банка за развој Савета Европе и који ће бити посвећен свим осетљивим групама за њихове стамбене јединице, па и Ромима. Искористили смо председавање да спроведемо конкретне мере за ромску популацију у Србији, али истовремено смо допринели ширењу једне ромске политике на нивоу целе Европе."  рекао је Божидар Ђелић

"Радио Слободна Европа"


Према проценама у Европи има између осам и 12 милиона Рома. Упркос замеркама неких ромских удружења, представници међународних институција истичу да је Србија у погледу унапређења инклузије Рома учинила веома много.

Цитат
Планира се размештање Рома у запуштена села по Србији. На ТВ Коперникус је у марту 2009. године показана мапа ''циганске области'' на територији Србије коју је нацртао УНХЦР, тело Уједињених нација за бригу о избеглицама. Уобичајено је да се разне Сорошеве активности финансирају из државног буџета са 60 % од потребног износа па не треба сумњати да је то и овде случај. Са једног митинга Рома у Бугарској 2009. године је најављено стварање ромске државе са главним градом у Сурдулици што отприлике коиндицира са гласинама да ће та будућа држава бити оно што се сада третира као нишка област.
Април 10, 2012,
Цитат
"Раније Србија није имала проблема са азилантима, а сада тај проблем полако испливава на површину. То само говори о томе како се њихов број повећава али не тако што сами дођу овде, таквих је мање, већ што су заједно са Србијом постали жртве фамозне одредбе из `Споразума о реадмисији`.

Како ни за домаће становништво нема довољно посла, они Роми који не заврше експресно факултет (софистицирана врста крађе из буџета) и нађу се у државној управи, окрећу се обичној крађи.

Како је у својим вестима приказала ТВ Студио Б 30. септембра 2011. године, приликом акције спречавања крађе каблова, струје и воде од стране Рома бесправно насељених поред новобеоградског насеља Белвил, Роми су физички нападали екипе задужене да крађе спрече. Као последица, не функционише оближња железничка сигнализација, семафори и јавна расвета. Штета за само три месеца износи најмање 20 милиона динара, а у само једој акцији против лопова нађе се и 10 километара украдених каблова.

Честе прекиде телефонских веза у Србији узроковане крађом каблова, веома опасне отворе на улицама настале крађом поклопаца шахтова и сливника, више нико и не броји. На мети су и споменици културе са којих се скида бронза и бакар а познато је и одношење комплетног споменика. Нису реткост ни напади на чуваре па и убиства приликом крађе. Украдене каблове Роми бацају у ватру како би се изолација истопила у сврху добијања чисте отпадне сировине а том приликом се ослобађају отровни гасови које на својој кожи осећају сви грађани. Полиција зна где се то ради (на пример, поред улице др. Ивана Рибара на Новом Београду, ка аеродрому) али ништа не предузима и поред позива грађана.

Украдена је цела једна топлана, са свим пратећим постројењима, 2010. године у Новом Саду. Широм Србије, краду се читаве трафо-станице. Услед крађе од стране Рома, Борски рудници трпе штету од неколико десетина милиона долара годишње. Само приликом недавне дрске пљачке неколико бродова у Смедереву нанета је штета од више десетина хиљада евра. Јаком контролом места за откуп секундарних сировина би се проблем лако решио али политичка воља не постоји.

У том истом Белвилу (поред кога је шаљиво названи Ромвил), око месец дана касније, приликом спречавања крађе струје, малолетни Роми су напали двојицу полицајаца, гађали их камењем а притом их и изуједали! Слично је прошла и интервентна патрола. Чудно је да је том прииком приведен само један Ром и то у јеку кампање да се полиција боље заштити од насилника и да ће узвраћати свим средствима. Да у питању нису били Роми, сасвим је сигурно да би ''одговор државе био језив'' како се изразио Слободан Хомен поводом протеста против параде хомосексуалаца 2010. године. Изгледа да приликом једне од посета министра унутрашњих послова Дачића Вашингтону, није уговорена и таква обука полицајаца која би им омогућила да се одбране од уједања. Акценат је изгледа стављен на одбрану марионетске власти од незадовољних грађана помоћу електрошокера (тејзера) које је у име САД донирала амерички амбасадор Мери Ворлик.

Да ли Срби у сопственој држави имају мање права од националних мањина? Да ли је потребан закон против дискриминације већинског становништва? Док се из буџета дају велика средства за побољшање услова живота Рома и азиланата који никада нису били држављани Србије, Срби у Србији умиру од глади. Последњих година, у строго контролисани медијски простор успело је да се пробије десетак таквих случајева. Најстрашније је то што је било и оних гладних Срба који су се за помоћ обратили Центру за социјални рад СВОЈЕ државе а они им нису поверовали те су умрли од глади. Када су новинари известили о једном таквом случају, општински функционер је негодовао, јер ће општина изаћи на лош глас у очима инвеститора! Да ће дотични приучени петооктобарски кадар икада доћи до спознаје да су инвестиције на које он мисли у ствари инвестирање туђе руке у наш џеп, мало је вероватно. Њему, као и целој клики до врха, је једино важно да у уплашеној, знојавој руци што чвршће стеже својих тридесет сребрњака у нади да ће избећи дрво, грану и конопац. Е, неће моћи.........( на тлу Србије ствара се ромска држава)
***

Ко год да је потписао тај `Споразум о реадмисији`, начинио је велику, непроцењиву штету Србији и српском народу. То је равно акту националне ИЗДАЈЕ!!! Када се све то прочита, шта смо ми у обавези, прва помисао је да само малоуман човек може нешто слично да потпише. Интересантно, овај акт (Споразум) је потисан још у септембру 2007.године а да се о њему скоро до сада ништа није знало. Или нисмо обраћали пажњу на њега, јер је других трагичних догађаја, свих ових година било на претек.

Мало сам истраживала и пронашла, да је ТАЈ СПОРАЗУМ ПОТПИСАН ЗА ВРЕМЕ ВЛАДЕ ВОЈИСЛАВА КОШТУНИЦЕ, тачније, тадашњи министар Унутрашњих послова, Драган Јочић, је те године у Бриселу потписао тај Споразум. И њима су тада, као и овима сада, ПУНА УСТА ХВАЛИСАЊА била. Ево текста који се односи на тај дан када је потписан Споразум ОВДЕ


Комплетан ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЕВРОПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ О РЕАДМИСИЈИ ЛИЦА КОЈА НЕЗАКОНИТО БОРАВЕ може да се прочита ОВДЕ (кликни на реч ОВДЕ)

ПОСЛЕДИЦЕ тога сада почињемо да осећамо. И тек ћемо. Ко зна колико је сличних Споразума потписано.
Па, када се споје они Роми које све земље, управо на основу потписаног Споразума са наше стране, транспортују у Србију, са овим емигрантима, мигрантима, азилантима, који стижу из муслиманских земаља, ШТА може у Србији да се деси кроз неку годину.
Да Срби постану мањина,...а онда, зна се шта се дешава са таквим земљама.

Ово више не би СМЕЛО да се толерише. Народе мој, где си?

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #44 послато: Фебруар 24, 2016, 23:59:48 »

ПОНОВО ХАОС У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Мигранти се потукли код Аутобуске станице!БЕОГРАД - У парку код Главне аутобуске станице око 17.00 сати поново се догодила туча међу мигрантима, у близини места где је јутрос избоден мигрант из Марока.


До туче је дошло у Карађорђевој улици из за сада непознатих разлога, речено је у МУП-у.

У полицији су нагласили да у тучи није било повређених, а за сада се не зна ни колико је особа у том инциденту учествовало.

Група Мароканаца јутрос је избола једног Алжирца код штанда УНХЦР, да је он тешко повређен и да озбиљно крвари. Портпарол Хитне помоћи Нада Мацура рекла је да је та служба позив примила у 10.20 сати.

Мигрант је добио неколико убода у ногу, због чега је дошло до озбиљног крварења.

(Курир)***

У тај део града, већ одавно не волим ни да привирим. Тамо иде само онај ко баш из неког разлога мора.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #45 послато: Март 02, 2016, 08:10:42 »

Македонија пропушта мигранте,
Хрватска их враћа - све у Србију


Од усаглашавања нових правила на састанку шефова полиција земаља балканске мигрантске руте 18. фебруара, у Прихватни центар за избеглице у Прешеву стиже готово подједнак број избеглица које се враћају са хрватске границе као и оних који тек долазе из Македоније.

Све избеглице сливају у Србију


Сви они су враћени у неки од прихватних центара код Шида одакле је највећи број враћен у Прихватни центар у Прешеву, док су 52 избеглице изразиле жељу да затраже азил у Србији. У исто време, од 23. до 28. фебруара у Србију је укупно ушло 1.171 избеглица док је 2.354 избеглица отишло за Хрватску.

У последњој недељи фебруара два дана је граница била потпуно затворена за избеглице, 24. фебруара када је само један авганистански држављанин ушао у Србију из Бугарске, као и 26.фебруара када ниједна избеглица није ушла нити изашла из Србије.

У Прешеву се налази око 500 људи који су враћени из Хрватске, док се у македонском месту Табановци налазе на стотине избеглица, изјавио је у уторак директор Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила Радош Ђуровић.

- У Табановцима је на стотине избеглица, а у Прешеву је 500 који су враћени из Хрватске. Сваки пут кад воз крене из Србије за Хрватску, они бивају одбијени и враћени у Србију -
рекао је Ђуровић за РТС и додаода хиљаде људи и даље стиже на грчка острва, да избеглице из Турске и даље долазе.


Следи још тежи период

- Ја се бојим да ми можемо да очекујемо један тежи период и погоршање у нашој земљи - казао је Ђуровић и навео и да ће уколико дође до промене руте избеглица, Србија поново бити успутна станица.

- Балкан постаје тампон зона где ће много људи да се врти. Било би могуће прихватити све те људе ако би све земље прихватиле - рекао је он и додао да Србија и даље мора да се држи основних људских вредности и никако не сме да користи силу.

Македонска граница је затворена, а власти су од понедељка дозволиле да из Грчке у Македонију пређе 300 миграната, већином Ирачана и Сиријаца.

Гомилање избеглица на грчко-македонској граници почело је прошле седмице када је Македонија увела строжу контролу докумената ирачких и сиријских држављана, као што су то урадиле и друге земље са "балканске руте".

(Вести)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #46 послато: Децембар 26, 2017, 15:56:51 »

Хрватска и Мађарска шаљу Србији мигранте
који никада нису били овдеДиректор Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила (ЦЗА), Радош Ђуровић рекао је да се нелегалним депортацијама од наше земље прави тампон зона


Нелегално и противно споразумима о реадмисији и међународним прописима, Хрватска са границе дневно враћа 30 миграната у Србију, што је био и случај и са Мадином Хосинг (6), која је изгубила живот на шинама.


Како је на конференцији за новинаре рекао директор Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила (ЦЗА), Радош Ђуровић, пример мале Мадине најјасније и драматично указује на ту праксу, те најавио да ће тај центар покренути питање одговорности у том случају.

"Нелегалне депортације из Мађарске и Хрватске доводе до ризика да Србија постане тампон зона, из Хрватске се то ради на потезу од Шида према Сомбору, углавном ноћу, а депортације из Мађарске врше се у близини Келебије и Хоргоша, отварањем врата на огради и уз гурање назад", рекао је Ђуровић.

Према његовим речима, депортују се и људи који никада нису ни били у Србији, те да примери са терена указују да су људи из БиХ, на пример, ушли у Хрватску, па онда враћени у Србију, без икаквог објашњења.

"Драстичан пример је човек из Сирије који је добио азил у Аустрији, и са женом, путујући аутобусом на одмор, изведен из аутобуса, одузета су им документа и гурнути су назад Србију из Мађарске, без икакве везе", рекао је Ђуровић.

То, како истиче, није само елементарно кршење људских права, већ и нехумано третирање при чему се директно доводи у питање живот миграната.

"Случај девојчице (Мадине) најјасније говори и драматично указује на ту праксу, Мадина Хосинг је шестогодишње дете и њену породицу нису третирали као људе, гурнути су буквално у смрт", рекао је Ђуровић.

Он је подсетио да је њена породица, мајка са шесторо деце ушла је у Хрватску, где је полиција ухватила. Она је каже покушавала да изрази намеру за азил, али је брутално одбијена. Вратили су их у Србију усмеравајући их лампама куда да иду, а када су дошли до пруге наишао је воз и она је смртно страдала.

Ђуровић даље објашњава да ни то ије било довољно - мајци није било дозвољено да остане уз смртно страдалу девојчицу, већ је осталом децом враћена у Србији и данима ништа није знала шта се десило са телом детета.

Потом је, каже, мајка сазнала да је тело девојчице "на мистериозан начин" допремљено у Србију, без икакве документације и противно вољи породоице, сахрањена у Принциповцу.

"Све то указује какав је однос према тим људима. Какво је то понашање и поражавајући однос према тој породици и детету", рекао је Ђуровић.

ЦЗА прати све у вези са илегалним враћањем миграната, а досадашње статистике показују да је, на пример, у овој години из Мађарске до сада враћено више од 1.000 људи.

Из Хрватске је, каже, у истом периоду илегално враћено у нашу земљу више од 500 људи.

Ђуровић је напоменуо да је реч о статистици ЦЗА и ти бројеви представљају део свих оних који су враћени са граница.

Истакао је да уговори о реадмисији које је Србија потписала са Мађарском и Хрватском не функцонишу.

Односно, објаснио је, легално је према тим уговорима из Хрватске враћено од почетка године до краја октобра само 72 људи, а из Мађарске у истом периоду само 16 миграната.

Ђуровић је оценио да то илегално враћање миграната заправа је не само кршење међународних прописа и споразума о реадмисији, већ и кршење уопште прописа ЕУ и шенгенских правила.

Истакао је да ће ЦЗА покренути питање одговорности за смрт шестогодишње Мадине а, како је рекао, интересује га и како ће Србија реаговати на праксу илегалног враћања миграната са граница.

(Танјуг, Новости)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #47 послато: Април 04, 2018, 22:42:06 »

Да ли пресушује балканска рута?


Број миграната драстично смањен, у центрима нема више од 4.200 људи. Хрвати и Мађари нам илегално враћају избеглице
БРОЈ миграната у Србији у константном је паду од августа прошле године, а у прихватним центрима обично се налази 4.100-4.200 људи. Ово је за `Новости` потврдио републички комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

Поређења ради, почетком 2017. у центрима је било између 6.000 и 7.000 избеглица и миграната.

Како `Новости` сазнају, у земљу дневно уђе 10-15 људи. Управо је то разлог што су се припадници Војске, који су били део Заједничких снага ВС и МУП, после непуне две године повукли са положаја. Контрола државне међе према Бугарској и Македонији од 2. априла поверена је искључиво полицији.

- Број људи који долазе у Србију се усталио и рута се полако приближава свом крају. Очекујемо да ће се за две године бројке минимализовати. Балканска рута никада неће бити сасвим затворена, али број миграната не би требало да прелази 1.000 - каже Цуцић.

Он додаје да већина оних који уђу у Србију жели врло брзо даље, на запад, иако овде добијају смештај и храну, обућу и одећу, деца су вакцинисана, уведено је похађање предшколског и школске наставе, социјална и здравствена заштита. Постоји чак и опционо дошколовавање и преквалификације, али су мигранти за то слабо заинтересовани.

- Рута је, иако је број миграната смањен, и даље далеко од затварања. Људи су само мање видљиви. Нису сви у центрима, има их у великим градовима, око границе, долазе авионима из Ирана откад имамо безвизни режим са овом земљом - каже Радош Ђуровић из овог центра.

Он поздравља повлачење војске са граница, јер је то, како каже, посао за граничну полицију и она га обавља ефикасно. Према њиховим проценама, у Србији се налази око 5.000 људи, а Хрвати и Мађари свакодневно враћају "илегалце", опет илегално, "преко црте", код нас.

Цитат
ДАТО ПЕТ АЗИЛА

ПРЕМА подацима МУП и Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила, само за прва два месеца ове године 1.021 особа изразила је намеру да тражи азил у нашој земљи. Само њих пет га је и добило.

(В.Ц.С. вечерње НОВОСТИ)

***

Нешто немам поверења у ове бројке, које се у тексту помињу. Како год, где год се окренем, свакодневно виђам избеглице. Сигурна сам да нико у Србији нема тачан број колико је избеглица код нас, а нарочито из којих су земаља, нити с којим разлогом су се баш ту код нас, лоцирали.Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #48 послато: Новембар 12, 2018, 23:35:44 »

професор открио свој став   
ШОКАНТАН ИНТЕРВЈУ:
 Европска Унија је Србију обећала мигрантима – ОВАЈ СЦЕНАРИО НАС ЧЕКА
 ПРЕ ИЛИ КАСНИЈЕ!

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=2NL-AOOMeSk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=2NL-AOOMeSk</a>

Професор Зоран Буљугић, гостујући у емисији "Људске приче и разговори", у продукцији медијске куће `Хелмцаст`, истакао је, поводом смрти петнаестогодишње девојчице због предозирања дрогом, да родитељи морају да прате своју децу да би знали с киме се она друже јер школски полицајац није свемогућ, када је у питању безбедност омладине – он је надлежан за оно шта се дешава у школи, а не око и ван школе.

Према речима г Буљугића, српска омладина је посебно угрожена  ван школе, на ноћним журкама, где се деле јефтине дроге које су, нажалост, приступачније неголи икада.

Зоран Буљугић осврћући се на мигрантску кризу у емисији је и навео да смо ми колонизовани од стране Америке и ЕУ, да су Влада и Скупштина Србије ништа друго до извршиоци наредба које долазе споља, те да иако је Србија кандидат за ЕУ ми вероватно никад нећемо ни ући у ту заједницу пошто смо за њих пре свега територија примање миграната.


Цитат
Профил миграната је такав да ће тешко остати на селима, јер они желе да живе по градовима што је додатни проблем за Србију. Такође, Немачка и делови Западне Европе играју на карту да задрже мигранте интелектуалце, а да на Балкан пошаљу људе сумњивог морала

 закључио је професор Буљагић гостујући на јутјуб каналу `Хелмцаст`.

(Курир)Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #49 послато: Септембар 27, 2019, 21:08:20 »

људи у страху
МИГРАНТИ ТЕРОРИШУ СЕЛА ОКО КУРШУМЛИЈЕ:
Крећу се у већим групама, упадају и пљачкају напуштене куће
А САДА СУ ПОЧЕЛИ И ДА НАПАДАЈУ МЕШТАНЕ
СВАКОГА дана мигранти у групама по петоро-шесторо а некада и више њих, до десетак, улазе у куршумлијска села и праве пометњу. Упадају у напуштене куће и односе све што могу, плаше мештане... У четвртак их је кажу грађани који су звали полицију, са Мердара дошло њих четрдесет.


Драган Рајковић, председник месне заједнице Косаничка Рача, код Куршумлије, сведочи да долазак миграната из Сирије, Ирака и других блискоисточних земаља, а преко Албаније и Космета на подручје централне Србије не јењава. Каже да је напротив, последњих дана интензивиран њихов пролазак деоницом магистралног пута од Мердара до Куршумлије.

- Осим што посматрају која је кућа празна и по правилу у такве куће упадају и пљачкају их, још је горе што се дешава да нападну и мештане - каже нам Миливоје Каличанин, из Раче, док револтирано показује руком на кућу удаљену стотинак метара до његове, коју су мигранти обили и опљачкали. Међутим, каже да је још страшније што су његовом братанцу Раденку покушали да препрече пут када је аутом ишао на гробље у суседни Дегрмен. Било их је каже, деветорица и покушали су насилно да отворе врата на ауту због чега је Раденко морао да дода гас и појури аутом.

Ништа боље није прошао ни свештеник Мића Ристић који је као и Раденко пошао на исти помен на гробљу, само што је ишао из супротног правца и кретао се пешке.

- Стварно је страшно што смо уплашени за сопствени живот. Раније су највише проблема имали мештани Мердара где су прво упадали по преласку са Косова, а сада су почели да нападају мештане и пљачкају куће дуж магистралног пута ка Куршумлији. Ускоро ћемо морати можда и ми да се селимо због њих јер се осећамо небезбедним - говори нам средовечна жена из Раче не желећи да се представи, а која на питање како долазе до овог села удаљеног петнаестак километара од Мердара слеже раменима.


САЖАЉЕЊЕ

- РАНИЈЕ када смо сретали и виђали мигранте, а поготову жене са децом обично смо им износили храну и пиће јер нам је жао што су у таквој ситуацији, за коју им ми, ипак, нисмо нимало криви. Међутим, када су постали агресивни и пљачкају и нападају наше људе, заиста је бесмислено да им указујемо гостопримство, а притом смо ми угрожени - говоре нам мештани Косаничке Раче, док подсећају да осим што покраду и опљачкају покућство у кућама у које упадну мигранти остављају страховит неред.

(Д.Зечевић, вечерње НОВОСТИ)


***

КРВАВИ ОКРШАЈ МИГРАНАТА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА:
 Убијен младић из Авганистана

Мигрант из Авганистана стар око 20 година убијен је у Карађорђевој улици у Београду.

Према незваничним информацијама, испред једног од кафића у центру Београда настала је туча међу мигрантима, а потом је један од њих другог убо ножем у груди, јавља Н1.

Полиција је на месту убиства, док интервентне јединице трагају за мигрантом осумњиченим за убиство.

(вечерње НОВОСТИ)***

НОВИ ОКРШАЈ МИГРАНАТА:
Севали ножеви у тржном центру "Рајићева"

Један мигрант убоден је вечерас ножем испред тржног центра "Рајићева" у улици Кнеза Михаила у Београду, речено је Танјугу у Хитној помоћи.

Како наводе, мигрант је задобио лакше повреде и превезен је у Ургентни центар.

Полиција трага за нападачем.

(Танјуг)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1] 2   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!