forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Август 05, 2020, 16:06:50


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Предизборна кампања  (Прочитано 960 пута)
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« послато: Фебруар 02, 2016, 01:23:18 »

  Предизборна кампања

Повезана комплетна деоница ауто-пута Београд - Јужни Јадран, од Љига до Прељине, у дужини од 40,36 километара. Уз ову цев изграђени и "Брђани" и "Шарани"ПРОБИЈЕН је и последњи тунел, "Савинац", на деоници Коридора 11, од Љига до Прељине. Тиме је повезана комплетна деоница у дужини од 40,36 километара. На овој саобраћајници која је иначе, део ауто-пута Е763, Београд - Јужни Јадран остали су још завршни радови на неколико места, који би требало да се окончају до 25. августа.Премијер Србије Александар Вучић је на градилиште у село Савинац стигао аутобусом, заједно са новинарима, министарком грађевине Зораном Михајловић и амбасадором Азербејџана Елдаром Хасановим. У улози туристичког водича био је директор "Коридора Србије", Дмитар Ђуровић.

- Изградили смо три тунела, "Савинац, "Брђани" и "Шарани", а "Голубац" је претворен у усек, чиме смо уштедели четири милиона евра - рапортирао је Ђуровић. - Остаје нам још да завршимо "Велики Кик", на којем користимо методу отвореног ископа. Покрићемо га за 3,5 месеца. Укупно смо изградили 65 мостова и остао нам је још један.

Ђуровић је напоменуо да је до сада асфалтирано 36 километара ауто-пута у пуном профилу и још 19,5 километара локалних саобраћајница. Премијер Вучић је током вожње два пута зауставио аутобус и прошетао новим путем. Проверавао је и да ли је дебљина асфалта по прописима. Он је похвалио компанију "Азвирт" из Азербејџана, која је била главни извођач радова, као и пројектанта, Саобраћајни институт ЦИП.

- Сав грађевински материјал је купљен од домаћих фирми - истакао је премијер. - Заштитне ограде смо раније увозили из Босне, а сада су их правиле две српске фирме, "Унипромет" из Чачка и "Заваривач".

Премијер је рекао да се ова влада Србије не мери годинама током којих влада, већ километрима путева које је изградила и које оставља за собом.

- Путеви значе комуникације, фабрике, посао и нови живот, а ви, путари, сваким новим километром враћате живот у Србију - поручио је Вучић. - То су километри којима ће нови живот да се креће и којима ће Србија да се мења.Лева цев "Савинца" пробијена је у септембру прошле године, а у понедељак је тим послом на десној цеви командовао пословођа Драган Алексић, из предузећа "Планум".

- Ово ми је четврти тунел на Коридору 11 - рекао је Алексић. - За 34 године стажа ископао сам око 45 километара под земљом и за годину дана идем у пензију. Две и по године смо, у три смене, колеге и ја пробијали "Савинац". Дневно се напредује око метар, али некад и мање, када је терен сложен, попут овог.ЗНАЛЕ ДА РАДЕ И СЕКИРЕ

ДИРЕКТОР "Коридора" је, током вожње новом деоницом, напоменуо да изградња путева није увек лак, ни безбедан посао, као и да је било разних занимљивих ситуација.

- Поставили смо стуб у двориште породице Аксентијевић и то је било по свим прописима, али домаћин се није слагао са тим решењем - испричао је Ђуровић. - Када сам са људима из кабинета премијера дошао да обиђем радове, он нас је јурио секиром. Ишао је колима 15 километара за нама и два пута нам је препречио пут. Нисмо га пријавили, јер разумемо судбине људи којима смо изградњом путева изменили животе.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=eZEptQK7zRo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=eZEptQK7zRo</a>

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:588871-Probijen-tunel-Savinac

  Вучић је данас '' својеручно избушио рупу '' за тунел у којој се на слици горе налазе радници.И то је све што постоји од тунела.Једна рупетина.Пре тога је по 251. пут отворио железничку станицу Прокоп,која је први пут отворена ''пре сто година'' а и данас се распада и прокишњава.Срамота једна колико лаже а уз пут ништа не ради корисно за Србију од које прима плату и ко зна шта још од бенефиција!
Сачувана

Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!