Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Политичке странке, коалиције, избори...
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 25, 2020, 02:03:39


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Политичке странке, коалиције, избори...  (Прочитано 185122 пута)
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #100 послато: Децембар 11, 2011, 21:53:38 »

"Srpski spasitelj prvo mora da bude sam Srbin.
Ni veliko spasenje ne dolazi na tacni sa strane za dzabe i niodkuda."

С првом реченицом, оним што казује се потпуно слажем али, на српску жалост ја данас не видим Српског Спаситеља - ни у једном политичару српске опозиције, мада у суштини нема праве српске опозиције ( моје мишљење...).

С другом се не слажем у потпуности...тачна је ако мислиш на Запад и људе који живе за профит и од профита!

Русија нам, колико знам, никад није тражила противуслугу, није нас окупирала, није нас бомбардовала, није с нама никад ратовала кроз читаву српску и руску историју, и да није било Русије у Првом рату - не би данас било ни Србије!!!

Кад говорим и пишем о Србији и Русији - увек и увек мислим првенствено на српски и руски народ - јер смо један народ!

Политичари су "променљива и кварљива роба"...извините на овом поређењу.

Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #101 послато: Децембар 12, 2011, 00:50:48 »

Леп садржај и много истине у њему. Изражавам Ти добродошлицу и делим мишљење свих осталих да је Твој долазак за све нас пријатно освежење. Осећај се као код своје куће и међу својима....
Сачувана
Никита Чебурашка
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 59


My work is a game, a very serious game.M.C.Escher


Погледај профил
« Одговор #102 послато: Децембар 17, 2011, 02:11:15 »

Само нам је још тај ре-активирани пајац фалио.

Vala baš.  Превртање очима A imamo ih šarenih pajaca ko na balu ludaka.
Сачувана
Никита Чебурашка
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 59


My work is a game, a very serious game.M.C.Escher


Погледај профил
« Одговор #103 послато: Децембар 17, 2011, 02:34:39 »

Pitanje za prisutne i povremeno prisutne na ovom forumu: koje je vaše mišljenje o organizaciji, portalu, forumu Srpska elita: http://srpskaelita.rs/o_nama.html
Сачувана
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #104 послато: Децембар 20, 2011, 21:40:56 »

Нимало ме не чуди враћање Милана Панића на политичку сцену Србије...
ЦИА има људе који раде, има људе који су повучени у "мировање"...па у време кад мисле да је потребно - поново их активирају!!!
Исти случај и с Панићем... само не знам која је задужења добио, и код кога ће и где да га сместе, или ће основати за ово кратко време до избора - неку своју нову странку?!!
Пара сигурно има...
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #105 послато: Децембар 20, 2011, 23:23:58 »

Амерички Мики Маус са нимало славном прошлошћу у Србији, као неуспела политичка алтернатива би опет на сцену београдске менажерије. За нов старт ће му свакако требати лавље канђе и хијенини зуби! Колико знам, завршио је сасвим неславно као циркуски пајац па му нову судбину стављам уз сличан сценарио, и овог пута без успеха и наде да побере ловорике у збуњеној маси српског изборног тела.....
Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #106 послато: Децембар 21, 2011, 18:01:16 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко

Прочитајте овај текст и проширите даље. Треба бојкотовати изборе. Од радикала нема вајде а они су једина опција. Тако да једино преостаје бојкот избора који су покрадени у напред.
Цитат:
Друга страна

Грађанин који је ухватио властодршце на делу: опет спремају крађу гласоваКо лаже тај и краде


Србија је препуна паметних људи које је деценијама понижавала и потцењивала свака власт, било идеологијом, било диктатуром. Ова данашња то исто чини лажима и крађом, манипулацијама и преварама, а где треба и застрашивањем. Читалац Таблоида Алекса Мијаиловић из Рушња код Београда извео је неколико простих математичких операција доказавши да се спрема још једна крађа гласова на предстојећим изборима, те да неко опет лаже: или Републичка изборна комисија, или Републички завод за статистику, Министарство просвете или сви они заједно. Таблоид објављује писмо господина Мијаиловића стављајући до знања опозиционим странкама да би требало и сами да се позабаве овом темом

...........Економски упропашћен, политички обесправљен и национално понижен српски народ све чешће изражава велика очекивања, надања од предстојећих парламентарних избора у Србији. Нада се да ће они многе ствари да реше, да промене, да их ставе на своје место, а пре свега да ће проузроковати смену власти. Међутим, узалудна је нада. Слаба вајда ће за народ бити од предстојећих избора - неће они ништа ни решити нити променити, а ево и зашто.

Пре свега, непобитна је историјска чињеница да од када постоји савремена Србија, од избора то јест од грађана, гласача, никада ништа није зависило. Није ли се власт у Србији увек освајала и губила на улици, а не на изборима? То се дешава и задњих двадесет година. Најбољи, најјачи, несумњив доказ за то је још увек непостојање јединственог бирачког списка.

У једној малој земљи са свега седам и по милиона становника (без Косова и Метохије), ни на једним претходним изборима није било јединственог бирачког списка! Невероватно, али истинито и нимало случајно.

Дакле, да би грађани Србије на изборима одлучивали ко ће бити на власти неопходно је постојање јединственог бирачког списка. Без њега нико нормалан не би требало ни да изађе на предстојеће изборе. Уколико политичке странке и поред тога буду учествовале на изборима, грађани не треба да пођу за њиховим примером, веш треба да путем грађанске непослушности изборе бојкотују.

Да је све напред изречено груба, сирова истина, доказаћу помоћу неколико чињеница:

На предстојећим изборима по Републичкој изборној комисији (РИК) Србија је, без Космета, имала 7,5 милиона становника, од којих 6,7 милиона су пунолетни, што значи да су они гласачи, а 800.000 су малолетни.

То је апсолутно немогуће и нетачно, јер би то значило, имајући у виду да је у то време просечни животни век у Србији износио 72 године, да свако пунолетно годиште у просеку има 124.074 човека (6,7 милиона подељено кроз 54), а да свако малолетно годиште има у просеку 44.444 човека (800.000 подељено кроз 18)!

Према званичним подацима Републичке изборне комисије (РИК), пунолетна годишта су у просеку 2,79 пута бројнија од малолетних. Даље, према подацима РИК-а, 75 одсто пунолетних годишта бирача (54 од 72) има скоро 90 одсто становника, док 25 одсто малолетних годишта (18 од 72) има тек нешто више од 10 одсто становника! Разлика је у оба случаја 15 одсто, односно 1.125.000 грађана.

Бесплатне акције у износу од обећаних, а неостварених 1.000 евра, уписало је 5,066 милиона пунолетних грађана. Ако, према налазима РИК-а, Србија има 6,7 милиона пунолетних лица, разлика је невероватних 1,7 милиона људи, односно једна четвртина њих уопште није уписала акције! Уколико, реално, претпоставимо да је око пола милиона људи наплатило друге врсте акција, поново се појављује око 1,2 милиона непостојећих пунолетних грађана, односно гласача! Зар ово није проверена метода за крађу гласова, зар ово није доказ да "црна рупа" постоји, као и бројне друге манипулације које су опет на видику!

Пред нову 2010-2011. школску годину, Министарство просвете је званично и јавно саопштило да у основу школу, у осам разреда, полази 900.000 ђака. То је већ за 100.000 више малолетника од онога што је тврдио РИК да има у Србији, а где су још 10 малолетних годишта? Дакле, према подацима Министарства просвете, у сваком разреду (свих основних школа у Србији) у просеку има 112.500 ђака, док би према РИК-у требало да има 44.444! Разлика је фасцинантних 2,53 пута!

Недуго по завршетку последњих избора у српској јавности избио је скандал када је разоткривено да су чланови РИК-а за свој рад у комисији појединачно добили од 1,5 до 2,5 милиона динара. Толике паре нису, ваљда, добили на своје лепе очи? Или можда и јесу?! Само не знам да ли за то да би им оне биле отворене или... Пре ће бити, затворене.

Ако је у једној земљи све подложно крађи, немогуће је да избори буду изузетак!

Још бих напоменуо да захваљујући овогодишњем, скорашњем попису становништва држава веома лако може да направи јединствени бирачки списак, те нема више ни једног јединог оправданог разлога за његово непостојање.

На крају, апелујем на српску јавност да не дозволи да се следећи избори одрже уколико се претходно не формира јединствени бирачки списак за целу Србију, јер би само у том случају од нас грађана зависило ко ће бити на власти, што је први и основни услов за постојање демократије и слободе у свакој земљи.Алекса Мијаиловић из Рушња

(код Београда)

Извор: http://gorandavidovic.com/forum/showthread.php?t=4332
Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #107 послато: Децембар 21, 2011, 19:07:11 »

Србија не познаје поштене резултате Избора, то је прошлост од пропасти комунизма јасно показала. Преварама су се служили сви, углавном водеће Странке које су добијале Влас на крађама и лажним подацима. Изборне комисије су само пруђени прсти професионалних лопова и крадљиваца истине.
Како стати на пут?
То је енигма за коју треба много памети. Покушамо ли са бојкотом, онда смо већ губитници. Велики део гласачког тела које је на сунчаној страни обале, уз Власт коју брани и чува, имаће у Кутијама где су гласови, добрих 30-36 % оних који ће ту постојећу Власт и бранити! Дакле, БоТа и друштво имају само један задатак. Да зберу своје гласове, проценат оних који ће гласати, додати изборној маси која је учествовала на Изборима, и објавити уверљиву победу. Немојте сумњати да ће врхушка Лицемера, умети да увери јавност да је преко 50% грађана учествовало на изборима. Победа јасна и сигурна!

Општи Бојкот није могућ управо због тих 30-35% Тадићевих поклоника, запослених и са сигурним примањима што им гарантује угодан живот. Маса гладних, која би следила идеју о Бојкоту, остаће празних руку да и даље гледа на ТВ-у очаравајуће осмехе лицемера, и све под паролом, једном БоТа, увек Бота...

Ако би се којим случајем, из масе постојећих Странака и небројаних удружења грађана, ујединила маса гласачког тела, уз једну идеју, једну једину, срушити ову проклету жуту Власт, онда би постојала могућност праведне победе за гладне и преварене. То све ујединити, Сизифов посао је и граничи се са немогућим. Свако хоће бити Лидер, свако вођа па чак и оне мале групе које имају не регионални него општински карактер...
Сачувана
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #108 послато: Децембар 21, 2011, 22:19:35 »

Опозиција има своје чланство у сваком мјесту. Препоручујем Србима да, на дан избора, на сваком гласачком мјесту формирају опозиционе кутије.
Дакле, гласач се јави званичној државној комисији, идентификује се, узме гласачки листић и, умјесто да га убаци у званичну кутију, убаци га у кутију опозиције.

Опозициона комисија да прати сваки долазак гласача и уписује рецке исто као некад кад смо играли табланет. Исте рецке да уписује и за оне који свој листић убаце у кутију опозиције.

На тај начин ће се тачно знати колико од одазваних је гласало за опозицију, јер све је јавно и ништа не може да се сакрије.

Не треба народ да се боји јавног изражавања своје гласачке воље. Прошла су времена Јосипа Броза кад су се убацивале куглице у ћораву кутију а удбаш вирио сакривен испод кутије да види гдје је ко убацио куглицу...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #109 послато: Децембар 21, 2011, 23:23:58 »

Никада у Србији није било познато колико је гласачко бирачко тело. Статистички подаци су катасрофални у било коју сврху да служе. Увек ме је ужасавала непрецизност и аљкавост ма од кога да је долазила.
Сећам се, када сам се запослила у једном  Холдинг предузећу, у оквиру ког је било пет
великих предузећа на територији целе Србије, затекла сам једну невероватну ситуацију. Пошто сам била руководилац једног сектора требала ми је информација колико тачно има радника у предузећу. Да ли верујете да тачан податак није имала ни кадровска служба (сада се она зове служба за људске ресурсе), чак ни генерални директор није знао колико има тачно радника у предузећу!
Требало ми је два месеца да дођем до неке релевантне бројке. Да вам не причам колико је на списку било имена оних који су давно напустили то предузеће, па чак и оних који су умрли.

Тако, да ме ни мало не чуди што Србија нема тачан податак о броју гласача. Ма, не постоји уопште ни приближно тачан податак ни о броју становника.

А, то што је у горе поменутом чланку наведено као некакав доказ бројка оних који
су уписали или који нису уписали акције, није уопште релевантно. Ја нисам уписала те акције, а имам доста пријатеља који такође нису уписали акције, само из разлога јер смо знали да је то био Млађин "пуцањ" у празно и навлакуша да грађани гласају поново за њих.

Моја препорука би била, да се на изборе ОБАВЕЗНО изађе и да, ако се нема за кога да се гласа, да се прецрта гласачки листић . Потребна је ШТО ВЕЋА излазност, онда је  мања вероватноћа ће да  ови жути да добију изборе.


а овај Лоркин предлог,
Цитат
Препоручујем Србима да, на дан избора, на сваком гласачком мјесту формирају опозиционе кутије.
Дакле, гласач се јави званичној државној комисији, идентификује се, узме гласачки листић и, умјесто да га убаци у званичну кутију, убаци га у кутију опозиције.


је немогуће ни на који начин спровести, јер просто то тако не може. Више пута сам била председник бирачког одбора или члан бирачког одбора, па с разлогом кажем да је ово просто НЕМОГУЋЕ извести. Чланови комисије опомињу гласаче да се не задржавају дуго, да не разговарају између себе, а на неким бирачким местима чак стоји један члан поред саме гласачке кутије и проверава да ли су грађани-бирачи убацили листић у њу. Не мислим, оно, проверава, да мотри као полицајац, него  културно покаже где се убацују гласачки листићи. Забрањено је износити гласачке листиће, ван бирачког места. (Друго је то ако неко успе на неку превару да изнесе,  или да искористи непажњу чланова бирачке комисије).  
« Последња измена: Децембар 22, 2011, 06:46:08 Гога - 011 » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #110 послато: Децембар 22, 2011, 01:48:57 »


Моја препорука би била, да се на изборе ОБАВЕЗНО изађе и да, ако се нема за кога да се гласа, да се прецрта гласачки листић . Потребна је ШТО ВЕЋА излазност, онда је  мања вероватноћа ће да  ови жути да добију изборе.

То би било тачно под претпоставком да се избори не краду. Али ја не видим да је ово предност код изборне крађе. Наиме, изласком на изборе се даје легитимитет властима, а регистрован излазак је уједно и могућност да се гласачки листић замијени фалсификатом.
То што се листић прецрта и убаци у кутију, није баш велика заштита од изборне преваре или побједе владајућих странака.

Ово пак друго, да је немогуће установити опозициону кутију је апсолутно тачно под условом да опизиција прихвати процедуру државне изборне комисије која је под контролом власти. Али, шта ако је опозиција удружена и организована да то не прихвати?

Шта ако опозиција покрене јавну кампању под твродњом:
1. Да се избори лажирају
2. Да је тренутно најдемократскија и најбоља заштита увести јавну контролу изборне
    процедуре.
3. Да је јавно давање гласа против власти демократски чин и најбоља заштита од крађе.
4. Да опозиција има демократско право да се организује у јавној контроли избора.

Ако опозиција то није у стању да покрене, онда ће наравно бити онако како си описала: владини стражари ће строго контролисати сваког бирача, а резултате избора прилагодити потребама власти,  и све уклонити од јавне контроле.

Испаде да би и данас требало увести Титове ћораве кутије.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #111 послато: Децембар 22, 2011, 02:33:18 »

Цитат
Наиме, изласком на изборе се даје легитимитет властима, а регистрован
излазак је уједно и могућност да се гласачки листић замијени фалсификатом.


Не бих се са овим сложила.

Ако је до сада била слаба излазност, а на овим следећим изборима на пример изађе 70% од укупног бирачког тела, и више од пола буде НЕВАЖЕЋИХ гласачких листића, (прецртаних), плус да у изборима учествују (што врло лако може и да се деси) велики број нових странака и покрета, шта мислиш са којим резулаттима би могли да рачунају ови који су сада на власти. Сигурна сам да би то био показатељ да су они од гласача КАЖЊЕНИ.

А, што се тиче крађе гласова на САМОМ БИРАЧКОМ месту, тврдим ти да то НИКАДА не би
могло да се деси да сви чланови бирачког одбора отворе "четворо очију" (како се каже)
Имајући у виду да су чланови бирачког одбора састављени од свих оних странака које имају своје кандидате на изборима, пази, како би могао неко да украде неки глас. Нема шансе!

Могу цели поступак да напишем, како то изгледа, од тренутка када  бирачка комисија преузме од РИКа пакете са празним гласачким листићима, кутијама и осталим  пропратним маетријалима, па све до оног тренутка када се након завршених избора,
у РИК носе ти гласачки листићи, али попуњени од стране гласача,
(Држала сам инструктажу члановима бирачког одбора, тако да ми је свака финеса добро позната) Када би се сви чланови придржавали савета које добију на инструктажама и када би покривали бирачка места непрекидно од отварања бирачког места до затварања, НИ ЈЕДАН глас нико не би могао да украде. Међутим, лично сам видела како и на који начин се може на савком бирачком месту украсти један број гласова.

Значи, оне приче да се на бирачким местима крали гласови су или произвољне или су
тачне само онда када остали нису радили свој посао, онако како су требали по упутствима  својих странака.

Из мог досадашњег искуства могу да кажем да су радикали имали увек "најбудније" чланове бирачког одбора...., били су најодговорнији

Међутим, постоји други начини како се избори могу покрасти,..а то је друга прича и мало има везе са гласачким кутијама и бирачким местима.. Cheesy
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Никита Чебурашка
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 59


My work is a game, a very serious game.M.C.Escher


Погледај профил
« Одговор #112 послато: Децембар 22, 2011, 02:54:02 »


Из мог досадашњег искуства могу да кажем да су радикали имали увек "најбудније" чланове бирачког одбора...., били су најодговорнији


u vezi sa boldovanim: nekoliko puta smo muž i ja u šali rekli ''ajmo po sendviče, dva za nas i jedan za radikala koji pazi i za nas''  Зеленко  da bismo na kraju počeli usput da ćaskamo o tome kako to da radikali uvek imaju toliko volje za bavljenje svojom strankom u odnosu na ostale (i to ne samo kao kontrolori glasanja). došli smo do sledećih zaključaka: dobar kontrolor je onaj koji je došao da bi učinio nešto korisno i za svoju stranku i za političku opciju koja joj je bliska, loš kontrolor radi otprilike samo za dnevnicu (ko što su npr. bili oni iz g17+), da bi se bilo dobar kontrolor, treba ukinuti dnevnice za to stražarenje i postaviti za kontrolore upravo one ljude koji su na izbornim listama na raznim nivoima jer onda oni imaju motiv da rade i za dz (zapravo rade na svom sopstvenom osvajanju vlasti kroz svoju stranačku funkciju kojom su označeni na tim izbornim listama na raznim nivoima).

na sledećim izborima smo se drznuli da predložimo našoj stranci da u predizbornoj kampanji pokrene akciju u kojoj se promoviše ukidanje dnevnica (ali ne i ukidanje sendviča  Намигивање) kontrolorima svih stranaka kako bi se uštedele državne pare i kako bi kontrolori imali drugačiju vrstu motivacije. znate li ko je prvi zalajao protiv tog predloga? upravo glavonje koje su bile na našim izbornim listama. jednostavno, nisu hteli da budu stranački šljakeri, nego isključivo funkcioneri u potencijalu.

a da se taj predlog nekako provukao, volela bih, čik da vidim, ijednu drugu stranku koja bi smela pred narodom da mu se javno suprotstavi. to bi bila sitnica koja bi imala upečatljiv medijski odjek, ali alavci su to slabo kapirali.

slično je i sa drugim zamenljivim aspektima kampanje (plakati, tribine i sl.), al mi se mnogo spava pa me mrzi da kuckam o tome.
Сачувана
Никита Чебурашка
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 59


My work is a game, a very serious game.M.C.Escher


Погледај профил
« Одговор #113 послато: Децембар 22, 2011, 03:03:30 »

Опозиција има своје чланство у сваком мјесту. Препоручујем Србима да, на дан избора, на сваком гласачком мјесту формирају опозиционе кутије.
Дакле, гласач се јави званичној државној комисији, идентификује се, узме гласачки листић и, умјесто да га убаци у званичну кутију, убаци га у кутију опозиције.


na taj nacin bi se prosecno (ne)inteligentan eldepeovac psihicki rastrojio jer ne bi znao gde da ubaci.  Зеленко
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #114 послато: Децембар 22, 2011, 03:15:12 »


Има нешто у вези  писања неких "знакова" које сам приметила на оним изборима 2000. године.

Упратила  сам да члан бирачког одбора (из ДС) поред појединих, оних бројева под којим је сваки бирач заведен у СПИСАК бирача, на неком свом личном списку, ставља неке знакове. Када сам га питала, шта то обележава, рекао ми је да тако проверавају своје чланове да ли су изашли на гласање. Касније сам укапирала да ме је слагао и да је у ствари радио нешто друго. Закључила сам то на основу онога што сам видела. Наравно, заинтригирало ме је да видим који су то "његови" чланови и пратила сам поред којих бројева је стављао те знакове.  Интересантно, да је сваки тај бирач, поред чијег је он броја стављао неки знак, било лице које је дошло са пратњом. Била су то слабовида лица и њих су пратиле, углавном млађе особе. У почетку сам мислила да су то били рођаци који су довели члана породице, који није могао сам да гласа, а то је законом дозвољено, да таква лица  имају пратњу и помоћ приликом гласања. Шта се десило. Касније сам сазнала да ти "пратиоци" нису уопште били чланови породице него да је ДС добила од некога списак колико има у Србији таквих особа, слабовидих и свих осталих који не могу сами да дођу на бирачко место да гласају. Они су ангажовали своје активисте, обишли раније већину тих особа и понудили им пратњу, а све под паролом да свима помогну да могу да изврше своју грађанску дужност. Онда би ти "пратиоци" заокружили уместо слепог лица онога на гласачком листићу, кога су они хтели (зна се ДС). То сам лично открила и пријавила, али то више никоме није било важно, јер је та 2000.година  била "година Избора, са свим могућим комбинацијама крађе",и година узборног хаоса!...О томе ко је тада крао или ко је на кварно добио изборе, можда ће се сазнати, али када ми и наше генерације не будемо више живи.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #115 послато: Децембар 22, 2011, 07:02:30 »

cvrle
Цитат
treba ukinuti dnevnice za to stražarenje i postaviti za kontrolore upravo one ljude koji su na izbornim listama na raznim nivoima

Нешто слично сам и ја предлагала...чак сам ишла и корак даље. Мој предлог је још би и овај, да ПОСЛАНИК не буде  плаћена функција, ..чик да видим ко би стварно онда желео да буде посланик. Зеленко

Колико пута сам била очевидац и такве ситуације, да  чланови бирачког одбора  нису чак ни гласали за те странке, за које су  дежурали на изборима Cheesy

Не могу да грешим душу, има и оних који би заиста волонтерски одрадили за своју странку све што би се од њих затражило!!! (али, број таквих је све мањи и мањи.....)***


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #116 послато: Децембар 22, 2011, 09:28:20 »

Погледајте како креће медијска "машинерија", а да ли то можда иде у ПРИЛОГ овој власти. На све стране се "прича" о томе како ће многи да бојкотују изборе. КО ТО зна, ма ко то УОПШТЕ зна да ће многи да бојкотује изборе? Мене лично нико није анкетирао, а не верујем да је и многе грађане Србије. А, тешко спровести неку "циљану" анкету Превртање очимаДа ли се ова власт плаши неких "изненађења" у лику неких новоформираних покрета, нових странака ?Да ли је  погубно да се у народу усади баш овакав начин размишљања, да Изборе ипак треба бојкотовати  Молим?..... баш у години када Србија са овом владом срља ка провалији из које нема изласка...

***

Фрапантан податак да према последњим истраживањима више од 40 одсто пунолетних грађана не би изашло на изборе или не зна за кога да гласа требало би да забрине све актере на политичкој сцени Србије. Шта је разлог за такво гађење бирача према политици? Одговор је лак, бар ја тако сматрам - „И ЕУ и Косово". Не мислим на стари председников предизборни слоган, него на константну причу готово целе политичке болументе о ЕУ и Косову

Стајао сам у уторак на метар од Ивице Дачића док су га новинари гњавили са питањима о еврокандидатури. Шеф социјалиста није крио да му се смучило да више прича о Бриселу и Приштини. Могу само да замислим како ли је тек обичном свету док чита или слуша те тираде. И то су показала истраживања - после ко зна колико година већина Срба неће у ЕУ.

Не знам колико је пута Тадић после бриселског „не" за статус кандидата изрекао кованицу - „не одустајемо од Косова". Убеђен сам да после сваке те реченице бар један гласач каже: „Ја нећу на изборе, мука ми је више да слушам о Косову". Ко не верује, нека се само сети резултата Војислава Коштунице на последњим изборима, који је са мотом „Косово је Србија" једва прешао цензус. Не зато што му бирачи нису веровали или то не мисле, него зато што грађани имају логику да од тог патриотизма неће имати ни већу плату ни пунији фрижидер.

Председник, иначе, има моју подршку да се не одрекне Косова, али Србија чека његову другу реченицу. А то је шта ће учинити његов ДС после избора (јер је у току предизборна кампања) да се у Србији живи боље. Карикираћу мало, али сам убеђен да би грађани који једва преживљавају више волели да су чули обећање да ће сутра моћи да купе деци за доручак тиролску кобасицу, него да ли је једно од решења за Косово модел Јужног Тирола. Само да не буде забуне, није Тадић једини кривац за то што је политичка сцена добила мирис отужности. Исту одговорност имају и његови коалициони партнери и опозиција који такође не испуштају из уста ни ЕУ ни Косово. Као да фали нека свежа политичка крв.

Победника избора ће одлучити управо тренутно сваки други неопредељени. Демократе ће добити изборе ако Тадић не буде користио сваку медијску прилику да прича о Косову и о ЕУ, а Томислав Николић ће славити само уколико убеди бираче да његова велика обећања нису само празно слово на папиру. Избори се, једноставно, недобијају на Косову и у Бриселу.

А грађанима који ни до избора не одлуче за кога ће да гласају боље је да остану код куће. Ако послушају Србијанку Турајлић да предају „бели листић", гласаће највише за ДС или СНС. А то онда није био њихов избор.

Пресс

***Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #117 послато: Децембар 22, 2011, 16:28:03 »

ИЗБОРИ...сви они који наивно верују да ће њихов глас за неку своју опцију, уз гласове других... довести жељену странку, партију, покрет на власт или бар у коалицују - грдно се варају!!!
ИЗБОРИ...у Србији али и свуда у свету - не зависе од воље оних који су изашли и дали свој глас...!!! Зар, заиста мислите, примера ради, да је Обама вољом америчког народа победио на изборима??? Или, Буш, или Саркози...или Борис Тадић на последњим...Молим?
Извињавам се на подужем цитату али је вредан пажње јер управо говори како се намештају избори свуда у свету па наравно и у нашој малој Србијици!!!
Следи цитат...
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #118 послато: Децембар 22, 2011, 16:30:49 »

Ипак, пошто је цитат подужи... даћу га у три поста:

ДЕМОКРАТСКИ ИЗБОРИ

"Ако желите да добијете изборе, треба само, да само контролишете машине за гласање"

Тхом Хартманн (www.ЦоммонДреамс.орг), 31.Јануар 2003.


ДА ЛИ СУ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ 2008. НАМЕШТЕНИ?

Пише: Ивона Живковић


Ово је свакако питање које можда мучи неке од бирача који су гласали за Томислава Николића и не верују да је демократија заиста воља народа.
Пошто је председник Борис Тадић своју политичку аргументацију о "бољем животу" грађана Србије (ако уђу у у ЕУ) засновао искључиво са речима: "убеђен сам у то" и "дубоко верујем у то"), и ја ћу свој суд о председничким изборима 2008. "аргументовати" својим убеђењем и дубоким веровањем - да су ови избори лажирани. А, послужићу се мало и чистом логиком. Ви процените.
Да се избори у демократији одавно вешто намештају и да је демократија само једна шарена представа са балонима и заставама одавно је познато онима који мисле својом главом у такозваним "развијеним демократијама". Овде ћете наћи списак неких линкова који се баве проблемом намештеног гласања путем софтвера само у САД.
Зна се данас и да актуелни председник САД, Џорџ БУШ, није добио први председнички мандат на фер и поштеним изборима, већ компјутерским намештањем електронских гласова електора. Али, Врховни суд САД (под контролом католичке цркве) пресудио је у корист Буша.
 
И Французи су прошле године добили "репрезентативног" председника који данас пуни насловне стране жуте штампе показујући да је Јелисејска палата заправо само једно монденско место за добар провод и бизнис. А све то захваљујући новуведеном електронском систему гласања.
"Ако желите да добијете изборе, треба само да само контролишете машине за гласање" Тхом Хартманн (www.ЦоммонДреамс.орг), 31.Јануар 2003.
Ово је свакако питање које можда мучи неке од бирача који су гласали за Томислава Николића и не верују да је демократија заиста воља народа.
Пошто је председник Борис Тадић своју политичку аргументацију о "бољем животу" грађана Србије (ако уђу у у ЕУ) засновао искључиво са речима: "убеђен сам у то" и "дубоко верујем у то"), и ја ћу свој суд о председничким изборима 2008. "аргументовати" својим убеђењем и дубоким веровањем - да су ови избори лажирани. А, послужићу се мало и чистом логиком. Ви процените.
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #119 послато: Децембар 22, 2011, 16:33:08 »


КО ЖЕЛИ ПОЛИТИЧКУ ФУНКЦИЈУ?

Али, народ објективно и не може да влада државом. Цлаy Бархам у свом тексту "Ко добија мој глас?" пише да у Америци постоје три врсте људи који се активирају у политичкој партији:
Први тип су они који припадају елити (богаташима) и који верују да су у свему изузетни и створни да владају другима који су обична раја.

Други тип су људи који воле да буду уз елиту, увек и свуда их следе, гласају за њих у удварају им се како би на тај начин превазишли своје истинске плитке вредности и избегли конфронтацију са онима који су у свему бољи и квалитетнији од њих. Блискост са елитом је заштита без које не би могли да опстану. (Народ их у Србији вулгарно зове "дупеувлаке").

Трећи тип су људи самодовољни себи и спремни на борбу са првим и другим типом јер верују да само својим активним политичким ангажманом нешто могу променити. Они знају да просперитет друштва зависи искључиво од појединаца спремних да друштвеном развитуку дају позитиван допринос.

Ова подела отприлике важи и за Србију (као и све остале земље бивше YУ), али треба имати у виду да ни једна нема праву елиту, а то значи аутентичне богаташе који су наследним путем у дужем временском периоду стицали своје друштвана позиције. У свим постомунистичким земљама "елита" је створена преко ноћи уз утицај стране масонерије и криминализацијом друштва. Народ их зове "скоројевићима".
Колико знања и способности за вођење државе могу имати "дупеувлаке" и "скоројевићи" питање је које треба да мучи све грађане ових земаља.
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #120 послато: Децембар 22, 2011, 16:35:59 »

УСЛОВИ ЗА "ДЕМОКРАТИЈУ"
За невидљиво владање демократијом у једној земљи глобална олигархија преко својих масонских ложа и агената утицаја треба да обезбеди најмање три ствари:

1.Да има контролу над медијима и телекомуникацијама. Електронски медији су преко Закона о радиодифизији у Србији потпуно стављени под контролу страног фактора (приватних транснационалних корпорација и њихових зидара и политичких комесара "међународне заједнице"). Телефонијом у Србији управљају софтвери страних приватних компанија. Тако је и у другим земљама.

2. Да преко локалне државне безбедности контролише све кандидате и мање или више дискретно оркестрира њиховим кампањама. У ДЕМОКРАТИЈИ НЕ МОЖЕ СВАКО ДА СЕ КАНДИДУЈЕ, већ само онај ко добије огроман новац да финансира кампању. Уставно загарантовано право сваког грађана "да буде биран" тако постоји само на папиру. Чик нађите неколико милиона евра. До овог новца могу доћи само ПРОВЕРЕНИ ИГРАЧИ.

3. Да контролише бирачке спискове и систем обраде података преко својих агенција и прилагођених софтвера.
 
  Контрола бирачких спискова спроведена је радом невладине организације без које су избори неприхватљиви за "демократски свет". То је у Србији ЦЕСИД (Центар за слободне изборе и демократију). Наравно све у овом називу је лаж укључујући и математичку поруку коју шаље лого Центра.Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #121 послато: Децембар 22, 2011, 16:37:32 »


МОЖЕ ЛИ СЕ НАМЕСТИТИ РЕЗУЛТАТ?

"Ћораве кутије" данас су заменили компјутери, па тако можемо логично претпоставити да је компјутерска обрада података идеално место да се резултат лажира.
Најважнија ствар је контрола софтвера. Само онај ко га је направио има изворни код програма (соурце цоде) , а то значи да има потпуну контролу над његовим радом и да ЈЕДИНИ ЗНА како програм функционише и шта све у њему постоји.
Шта можете урадити са програмом?

Узмимо најпростију варијанту: можете тако наштимовати процесуирање одређених података који се тичу излазности на изборе. На пример наштимујете да се до процента излазности долази неким малим "келнерским рачуном" по принципу 4.7 x 32.6 = 155.30 (уместо 153.22). Са овом "малом грешком" коју можете везати за поједине цифре или поједине комбинације цифара у одређеном процесу, приликом рада са великим бројевима прилично ћете променити резултат, зар не?

Ко да нађе грешку у обиљу уноса цифара као што су резултати излазности или гласања? Што вечи број гласача изађе, "грешка" може бити већа, а и начин њеног отклањања тежи. Ако је 2+3= 5,2 па то помножите са 1260 и извучете 47 % имате сасвим солидно одступање које је тешко открити. Тим пре што ће тешко ко и посумњати да нешто није у реду са компјутером, јер људи верују у непогрешивост машине.

Колико је оваквих математичких комбинација које би правиле "грешку" могуће убацити у софтвер за обраду података или још боље у оперативни систем у коме ће се програм за обраду података одвијати? Када се ова "грешка" активира, а када не, такође се може програмирати у самом оперативном систему. Ви знате да сваки програм има свој број (лиценцу) што значи да оперативни систем може лако да их разликује. Такође знате да оно што се од софтвера даје у комерцијалну употребу представља само врх "леденог брега" система који је прављен и разрађиван за потреба војске и тајних служби. Дакле, оно што ми знамо о нашем софтверу само је парче велике слагалице која се тајним кодовима везује за своју матицу.
Они који су вичнији математици од мене, сигурно су имного маштовитији па могу начи и много боље методе рачунајња са "грешком".
Једини проблем је уколико сте идеалиста и апсолутно верујете да моћне корпорације које производе ове програме ту не би себи дозволиле такву грешку.

Али, чије интерсе треба да брани кандидат изабран на "демократским " изборима до интерес управо те транснационалне корпорације која жели апослутну контролу над свим државама у којима остварује свој бизнис? Ко финансира кампању кандидата, ко је платио "плишану револуцију" да би ОН (до јуче нико и ништа) дошао до позиције да буде политички фактор?

Наравно, иста глобална олигархија која има соурце цоде оперативног система који ви свакодневно користите и који је захваљујући лакомисленом премијеру Зорану Ђинђићу ушао у све државне институције Србије.
(наставићу...)
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #122 послато: Децембар 22, 2011, 16:42:33 »


Једини принцип на коме се заснива владавина глобалне властеле је ПРЕВАРА. Онај ко у то уопште и не посумња може веома дуго бити наивана жртва или одани слуга овим интелигентним крвопијама и лицемерима.

Подсетимо само да се избори у Србији као и у многим другим земљама бившег Источног блока у Европи не могу сматрати легитимним ако у њима не учествује и не надгледа бирачке спискове нека невладина организација као што је у Србији ЦЕСИД.

Владимир Путин управо ради на њиховој потпуној елиминацији из Русије.

Погледајмо шта су у ствари они радили од 2001. када је њихово присуство у Србији наметнуто политичким притиском такозване "међународне заједнице".


Први задатак ЦЕСИДА је био да преузме ПОТПУНУ КОНТРОЛУ над бирачким списковима у читавој Србији и да их СВЕ доведе под ЈЕДАН ЈЕДИНСТВЕН СИСТЕМ КОМПЈУТЕРСКЕ ОБРАДЕ.
"У циљу стицања потпуне слике о стању бирачког списка у Републици Србији, активисти Центра за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) су у децембру 2001. и јануару 2002. године предузели низ активности на прикупљању и анализи законских решења и података који се односе на рад опшинских управа задужених за бирачки списак".
"Нажалост, у неколико мањих општина где локалну власт обављају припадници бившег режима, није било могуће доћи до било каквих података. Најчешће образложење је било да су ове евиденције службена тајна, те да се подаци о њима могу давати само по наредби надлежног државног органа. Иако су активисти ЦеСИД-а предочавали да је реч о подацима који су на основу закона јавни, став друге стране се није променио."
Дакле, страна невладина организација је преузела да ради оно што је до тада било у надлежности искључиво државних органа. Оно што им је посебно засметало је следеће:
"Поред застарелости, нередовног сервиса и недостатка хардвера, највећи проблем представља недостатак и неуједначеност софтвера. не постоји јединствен софтвер за вођење бирачког списка, мада се, по речима службеника у општинској служби за вођење бирачког списка, Ваљево тестира експериментали софтвер Орацле-Пупин, који ће уколико се покаже успешним бити примењен и у другим општинама. Координатори ЦеСИД-а су успели да утврде постојање бар 90 софтверских пакета, различитих произвођача. Некомпатибилност софтверских пакета отежава комуникацију између општинских служби и других органа у ситуацијама када постоји могућност електронске размене података."
Циљ је, очито био стављање свих података под контролу истог софтвера односно оперативног система. И то је учињено.

Тако ЦЕСИД има резултате избора увек први, а некад и пре избора. То се назива "предикција" (прогноза) изборних резултата. Она се , замислите, добија веома компликованом математичком техником која представља ТАЈНУ. Зашто је тајна ако ЦЕСИД не ради то у комерцијалне сврхе већ у циљу ширења демократије и слободе избора?
Ове "прогнозе" и контроле избора од стране "невладиног сектора" (мисли се на невладин сектор у односу на националну владу, али не и на светску владу која их финансира и штити) практијују се у свим земљама бившег СССР-а и централне и источне Европе. Западна Европа је већ одавно ПОД ТОТАЛНОМ КОНТРОЛОМ, као и САД.

"Мрежа за Контролу у бившим једнопартијским земљама је ЕНЕМО ( Европска мрежа организација за посматрање избора). "ЕНЕМО је скупина 17 градјанских организација из 16 земаља бившег Совјетског Савеза и из Централне и Источне Европе. Ове нестраначке организације су водеће домаће организације за посматрање избора у својим земљама.

Организације чланице ЕНЕМО-а укупно су посматрале више од 110 националних избора и обучиле више од сто хиљада посматрача.Мисија ЕНЕМО-а је подржавање друштвених интереса, подршка демократији у пост-комунистичким државама ОЕБС региона, давање процене изборних услова и политичке средине као и да понуди прецизне и непристрасне посматрачке извештаје".
Колико је њихов рад, који укључује и лобирање за што већу излазност на изборе, "непристрасан" јасно је сваком ко има просечан ИQ.Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #123 послато: Децембар 22, 2011, 16:48:45 »

МОЖЕ ЛИ СЕ ОВАЈ СИСТЕМ ПОБЕДИТИ?

Јединствен софвер, "непристрасно" лобирање ЦЕСИД-а, као и потпуна медијска наклоност одрађују посао за олигархију, посао који се зове "демократски избори" или шарада за народ.

У председничкој кампањи 2008. у Србији АПСОЛУТНО СВЕ је било у функцији избора Бориса Тадића. Зар је могао да изгуби? То би значило да су обични и неписмени грађани Србије матирали мозгове међународне олигархије!

Замислите да контролишу велику Британију, Француску, САД, Италију… а да изгубе контролу над Србијицом. Није ли им се Слободан Милошевић био мало отео кад је почео да критикује Нови Светски Поредак и сам намешта изборе?
Народ се сада убеђује да су превагу однели гласови мађарске националне мањине на северу Војводине.Веровали или не, сви су они гласали искључиво за Бориса Тадића.

Да би поражена страна доказала превару (уколико то жели) морала би да преиспита сваки гласачки листић, сваки записник и све сабира ручно. А то не смо да је огрома посао, за који не би имали ни медијску подршку, а ни подршку правосудних органа (најкорумпиранијег система у држави) , већ то не би дозволила ни светска олигархија.

Напади преко медија и претње били би неизбежни у случају покретања такве процедуре. "Цео свет" је рекао да је Србија демократски сазрела и да жели у Европску Унију и да је Б. Тадић победио! И ко може против "целог света". И да све дође до међународног суда , протећи ће године, а глобална властела че на крају рећи шта суд треба да пресуди.
Дакле, рационалније је признати пораз, што је Томислав Николић (који је у првом кругу ипак однео чисту победу и све друго је било само део намештаљке) неочекивано брзо и учинио.
Занимљиво, да се на сајту Српске радикалне странке ни другог дана од избора нису појавили њихови званични резулзтати. Шта више, сајт им је два дана од завршетка гласања потпуно "мртав". Ипак, неки детаљи о превари ће свакако дискретно изаћи у јавност кад тад.

Електронско гласње биће вероватно следећи корак који ће у циљу приближавање ЕУ начинити Србија.

Ако неко мисли да све ово што сам написла и за шта немам доказе, али имам дубоко УБЕЂЕЊЕ, није тачно, може да се запита оно што сам се и ја запитала:
1.Ако је гласање било чисто и Борис Тадић неспорно добио изборе, чему је онда била потребна толика вишегодишња лобистичка активност ЦЕСИДА и невладиног сектора управо у његову корист?
2.Зашто је Међународној заједници толико важно КО заступа интересе грађана Србије, уколико Србија има право на своју државну политику?
3.Ако је народ у Србији "демократски сазрео" и преко 70% њих по "истраживању" (никад и нигде спроведеном) "проевропски оријентисан", чему толика медијска наметљивост и агитација довођењем на све телевизије "продемократских" и прозападних аналитичара?
Нити једног националисте није било, никога да у изборне резултате посумња, иако демократија има бар две стране?
Дакле, ако је воља народа оно што је заиста пресудило у избору Борис Тадића за председника нису морали толико да се троше и материјално и енергетски, зар не?


"Њихова рачуница" је исправна али у њихову корист, односно у корист оних за које раде!!!
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #124 послато: Децембар 22, 2011, 17:59:48 »

Невладина организација је организација која ради за владу неке стране државе.
Понекад ради и за владу своје државе, уколико та влада ради за страну државу, али... пссст!... то је строга тајна... народ о томе не смије да зна.
Сачувана
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #125 послато: Децембар 22, 2011, 19:11:04 »

АЛИ ВЕЋИНА НАРОДА - ЗНА!!!
А КАД ЗНА...ОНДА БИ МОГЛА И ДА ЕКСПЕРИМЕНТИШЕ...

КАКО БИ ЦЕСИД БРОЈАО ГЛАСОВЕ И САОПШТАВАО РЕЗУЛТАТЕ ( А У ЊИХОВОМ ЈЕ ИНТЕРЕСУ ДА ИЗАЂЕ НА ИЗБОРЕ ШТО ВИШЕ ГЛАСАЧА - МАЊЕ ЋЕ СЕ ПРИМЕТИТИ ЊИХОВА СЛУЧАЈНА " ГРЕШКА")  КАД БИ СВИ ЛИСТИЋИ У СРБИЈИ  - БИЛИ НЕВАЖЕЋИ (ПРЕЦРТАНИ?!!)

Знам да не могу сви... али барем 70%?!!
Како би онда прогласили - победника на изборима???
Сигурно би поновили изборе... а да се Срби заинате... па да овога пута буде 80% неважећих?Молим?Молим?
Знам... моје пусте жеље.
Али верујем, ако би неко објаснио народу - која су фарса избори, гласање, њихови гласови... можда би и размислио, па прецртао све кандидате!!!
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
peraazdajic
Гост
« Одговор #126 послато: Децембар 22, 2011, 20:00:40 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


Цитат:

Искрено, изборе нема ни потребе да краду, јер се ионако већ зна ко ће победити, тј. ко год направио већину, наставиће по старом.
--------------------------------------------------------------------

Управо тако...није ми само јасно како се људи још увек примају на те изборе! Колико човек треба да буде наиван (ајде да не кажем глуп) да поверује да он ту стварно нешто бира. Бира странке које су на сцени више од 20 година и свака од њих се већ очешала о власт! Ма смара ме увек једно те исто да пишем кад су избори у питању...стално иста прича...

Мој став у вези избора је непромењен, исти је као и задњих...ко зна колико година, више и не бројим, дакле не излазим на изборе...не видим сврху. Не знам зашто бих учествовала у њиховој расподели власти...ко ће које министарство држати...коју општину...исто с... друго паковање! Докле год у Србији не буде неке националистичке партије...али стварно националистички опредељене, до тада мене избори неће видети!

Извор: http://gorandavidovic.com/forum/showthread.php?t=4332     
Сачувана
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #127 послато: Децембар 22, 2011, 20:48:14 »

Ја сам такође мишљења да излазак на изборе, а онда прецртавање листића, ништа не рјешава. То само отвара могућност за манипулације гласовима (а као што видимо, та излазност помаже и ЦЕСИДу да прикрије своју ''случајну грешку'').

По мени, само активно бојкотовање избора може натјерати систем да мијења процедуру.
Рецимо, ако се не може опозиција организовати са паралелним изборима (опозиционом кутијом), онда може да окупи народ испред гласачких мијеста да јавном акламацијом покажу да неће гласати јер не вјерују у поштене изборе. Тиме ће уједно и бојкотовати, али и спријечити ЦЕСИД, као и државну изборну комисију, да манипулише са излазношћу, а и са изборима. Ако би се тако десило да 80 % није узело гласачке листиће, то се на овај начин тешко може сакрити, а опозиција овако може и бројати колико је гласача отишло да се пријави и подигне листиће.

Од медија па надаље, све показује да одавно поштених избора није било, а изгледа их дуго неће ни бити.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #128 послато: Децембар 23, 2011, 08:57:07 »

Иако је РТС ову вест ставио у рубрику "Економија" ми никако не би требали да направимо тај ПРЕВИД. Ово нема никакве везе са економијом, ово је једна најобичнија ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА, која још чак и много кошта. Шта бре глуме са овим шлемовима? Радници немају адекватну заштитну опрему, раде на многим местима где је шлем ОБАВЕЗНО заштитно средство, а немају га, али зато председник изарчи ове године шлемове свих врста и боја, од жуте, плаве, беле, црвене. И по обичају, на оваквим промоцијама председника Србије, његове ДС и успутних трабаната у лику представника СПС или неке друге још мизерније странке, лаже се и ОБМАЊУЈЕ народ и позива да се и овај пут на изборима превари.
Биле ономад Динкићеве акције, шта то сада спрема Тадићева кухиња Молим?

***


Инфраструктура за будућност


Држава се додатно задужује како би изградила путну инфраструктуру, коју ће користити и будуће генерације, рекао председник Србије Борис Тадић приликом обиласка радова на изградњи источног крака Коридора 10 код Пирота и Димитровграда.

Председник Србије Борис Тадић је, приликом обиласка источног крака Коридора 10 код Димитровграда, рекао да кредити за финансирање саобраћајне инфраструктуре имају потпуну економску, али и моралну оправданост.

"Задужујући се за изградњу аутопутева и железнице, држава се задужује за добробит будућих генерација. Нико не може да каже да је овакво задуживање неморално", рекао је Тадић, пошто је са министрима Милутином Мркоњићем и Оливером Дулићем обишао две тачке на деоници аутопута који ће повезивати Пирот и Димитровград.

Тадић је рекао да је деоница аутопута Пирот–Димитровград–граница Бугарске, на траси Коридора 10 веома важна, јер треба привући и транспортере и произвођаче.

"Важно је да престигнемо коридор који иде кроз Румунију и Бугарску и да највећи део транспорта вежемо за нас. Ко први девојци њему и девојка!", рекао је Тадић.

Председник Тадић је нагласио да Бугарска и Румунија граде мост Калафат–Видин капија, док је Србија завршила мост код Бешке и завршава изградњу моста преко Саве у Београду који је, такође, веома важан.


Деоница од Пирота до Димитровграда се, према речима Тадића, убрзано ради. "Радници су поднели највећи терет и ја им на томе захваљујем и желим да тако наставе", рекао је Тадић и додао да ће ускоро бити завршени преостали тендери за извођаче радова на читавој деоници од Ниша до бугарске границе.

"Јако је важно да се ради. Нећу да лицитирам роковима, имали смо доста опечених прстију до сада. Важно је што градимо брже него до сада", рекао је Тадић.

Иначе, деоница аутопута од Пирота (Исток) до Димитровграда у дужини од 14,4 километара подељена је у два сегмента, од Пирота до Сукова, која је дуга око шест километара и од Сукова до Димитровграда, око 8,4 километра.

Вредност радова изградње аутопута износи 28 милиона евра, што финансира Европска банка за обнову и развој. Радове изводи аустријска "Алпина" и требало би да буду завршени до маја 2012. године.

Источни крак Коридора 10 кроз Србију од Просека код Ниша до Димитровграда, односно бугарске границе, дугачак је око 83 километра.

Председник Тадић посетио је и Пирот, где је обишао фабрике "Тигар а. д." и "Тигар Тајерс (Мишлен).

Поред привлачења великих инвеститора, приоритет Ваде је да подстакне и помогне сарадњу малих и средњих предузећа са иностраним партнерима, рекао је Тадић, који се потписао на седмомилиониту гуму.

"Видим злураде коментаре да се пред изборе поново говори о инвестицијама. Не ради се више само о инвестицијама, већ о новом приступу пословној сарадњи наших предузећа, у којој менаџмент и локална самоуправа треба да одиграју своју улогу, а председник и премијер своју, тако да сви будемо у служби очувања и отварања нових радних места", рекао је Тадић.

Коментаришући судбину једног од некадашњих гиганата пиротске индустрије "1. маја", Тадић је рекао да је то пример изузетно лоше приватизације, и да држава сада настоји да том предузећу пронађе стратешког партнера

Тадић је новинарима у Пироту рекао да Влада Србије разматра могућност да отвори тендер за експлоатацију уљних шкриљаца код Алексинца.

Времена је било и за спорт па је председник Тадић обишао спортске хале у Белој Паланци и Димитровграду.

РТС


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #129 послато: Децембар 23, 2011, 09:12:10 »

Цитат
"Задужујући се за изградњу аутопутева и железнице, држава се задужује за добробит будућих генерација. Нико не може да каже да је овакво задуживање неморално", рекао је Тадић,......
Видим злураде коментаре да се пред изборе поново говори о инвестицијама. Не ради се више само о инвестицијама, већ о новом приступу пословној сарадњи наших предузећа, у којој менаџмент и локална самоуправа треба да одиграју своју улогу, а председник и премијер своју, тако да сви будемо у служби очувања и отварања нових радних места", рекао је Тадић.


...ево шта сам рекла, не може да се погреши, ПА избори су у питању, наравно да је ово све у њихову "част" али да се хвали са тим да се ЗАДУЖУЈУ да би нешто урадили (ЧИТАЈ, водили предизборну капмању и ништа друго), па да ли то он нас све прави лудим,...Е, народе, Срби моји, научите једном да само "СЛИКЕ" гледате, без да слушате шта те "слике" говоре!!!

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #130 послато: Децембар 23, 2011, 09:32:00 »

Три жута и два плава шљема, посађена на ових пет тикви, само симболизују црвено-жуту коалицију, гдје жути шљемови представљају јачег партнера те коалиције.

Ту им још фали један велики плави шљем да симболизује страног господара који диригује овом жуто-црвеном оркестру у јахању срБског народа.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #131 послато: Децембар 23, 2011, 09:52:58 »

Три жута и два плава шљема, посађена на ових пет тикви, само симболизују црвено-жуту коалицију, гдје жути шљемови представљају јачег партнера те коалиције.

Ту им још фали један велики плави шљем да симболизује страног господара који диригује овом жуто-црвеном оркестру у јахању срБског народа.

....верујем да си направио превид, али нема везе разумео је ко је `тео  Cheesy
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #132 послато: Децембар 25, 2011, 15:51:24 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко


Сви говоре о томе како це СНС и ДС бити у новој влади а ја мислим да це се десити несто неочекивано и потпуно сулудо что нико не очекује. као сто нико није очекивао овакву владу са Палмом , Дачићем и Тадићем и чанком и СПО. Тако ће опет да се деси нешто неочекивано. Нешто ми је овај Тодоровић чудан прочитајте интервју у коме се може између редова свашта закључити:

Цитат:

СРС: Избори пре одлуке о статусу
Извор: Тањуг

Београд -- Потпредседник СРС Драган Тодоровић очекује да ће избори у Србији бити одржани у фебруару, пре одлуке о статусу кандидата.

Тодоровић је рекао да су ДС њен и председник Србије Борис Тадић све своје карте ставили на кандидатуру и да у случају да не буде потврђен статус кандидата не би имали с чиме да иду на изборе.

Са друге стране, додао је он, ако би "прихватили прећутно уцену Ангеле Меркел и Немачке, такође не би имали шта да траже на изборима".

"Једина могућност је нова превара. Та нова превара може да се реализује само до марта. Зато у фебруару очекујем парламентарне изборе у Србији и неспорно је да ће тај март некима донети, некима однети, гласове", рекао је Тодоровић.

Он је додао да му искуство говори да о постизборној коалицији
треба разговарати тек када се заврше избори и да је прича о томе "с ким можете, а с ким не", на неки начин покушај да вам се помрсе рачуни у бирачком телу.

"Што се тиче СРС-а, ми не можемо сигурно са ЛДП-ом и не можемо са издајницима из редова СРС-а и по том питању сам потпуно сигуран", навео је Тодоровић и додао да је међу непожељним партнерима и ЛСВ.

Нсупрот томе, он је поменуо могућност коалиције са ДС-ом, али на локалном нивоу, док на републичком нивоу, као је рекао, не постоји никаква шанса за сарадњу.

Према његовој оцени "СРС ће бити кључна после избора" зато што ће, како каже, њена снага и број освојених гласова суштински онемогућити формирање било које коалиције, ни оне око ДС,нити око СНС.

Он зато оцењује да ће "доћи до онога до чега, мислим, да треба да дође".

"Лице (ДС) и наличје (СНС) суштински ће морати да се споје и да формирају коалицију", рекао је Тодоровић. Према његовом мишљењу ни ДС ни СНС неће моћи да формирају власт без десетак процената неке треће странке, а то ће, како тврди, сигурно бити СРС, као трећа странка" због чега ће ДС СНС бити принуђене да направе савез.

Тодоровић је додао и да је то "наредба њихових газда са
 Запада"."Ту ће сигурно ући и СПС, јер ће онда демократе и социјалисти бити јачи од СНС, и то ће, на неки начин, бити крај једне од те две странке (ДС или СНС). Тако ја ствари видим данас" рекао је Тодоровић.

Извор: http://gorandavidovic.com/forum/showthread.php?t=4332
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #133 послато: Децембар 25, 2011, 16:04:45 »

Нема шаМсе да се избори одрже у фебруару Зеленко..

Ово Тодоровић мало "таласа",... рек`о му Шеки да "опипа" пулс жутима Намигивање Cheesy
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #134 послато: Децембар 25, 2011, 16:37:22 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко


не можеш ником веровати, сви таласају, мада у његовом размишљању има логике, зато сам га овде и донео...
Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #135 послато: Децембар 25, 2011, 23:00:57 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко


   
СРС хоће у коалицију са ДС
« послато: данас у 15:35:59 »


   
Београд – Српска радикална странка спремна је да, после парламентарних избора, уђе у коалицију са Демократском странком, најавио је Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, који очекује да ће избори у Србији бити у фебруару, пре одлуке о статусу кандидата за чланство Србије у ЕУ.

Међутим, Небојша Стефановић, потпредседник Главног одбора СНС-а, рекао је да су напредњаци на ту могућност упозоравали годинама.

- Први јасан сигнал да ће се тако нешто догодити био је улазак градских одборника СРС-а у Београду у управне и надзорне одборе јавних предузећа. Они су то тада назвали видом контроле, али се видело да су поставили партијске кадрове који немају никакве везе са струковним предузећима. Видело се да се ради о политичкој трговини у којој се СРС продала ДС-у – рекао је Стефановић.

Према његовим речима, Тодоровићева најава о могућој коалицији само потврђује да је СРС спремна да где год успе да пређе цензус, покуша да формира власт са ДС-ом.

- Чисто сумњам да ће СРС прећи цензус и продужити владавину режима. Чињеница је да су и радикали огрезли у корупцију и оно што је радио Немања Шаровић са милионским преварама отимајући новац од грађана Србије и Београда. Ту су Вјерица Радета, Драган Тодоровић, Гордана Поп Лазић, Наташа Јовановић, који су незаконито користили буџет општине Земун. Све то показује да СРС и ДС у корупцији врло добро функционишу – истакао је Стефановић.

ИЗВОР :  http://www.vaseljenska.com

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=6ypJQjQjGXQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=6ypJQjQjGXQ</a>
Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #136 послато: Децембар 27, 2011, 20:54:54 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко


Шта се крије иза покрета “Неважећи листић”??

Милан Мишчевић

Ко има интерес да спречи народ да отера Уједињене монополе са власти?

Београд, 27.12.2011

Већ неко време у медијима се даје значајна пажња, назовимо то покрету; „празан листић“;“неважећи листић“; „никоме глас“, и сл.

Идеја се објашњава тиме да у овој Србији нема за кога да се гласа, да је све исто, да је немогуће променити било шта и сл... Па се као решење предлаже да грађани изађу на изборе и да направе неважећи листић тј, да не гласају ни за кога.

Такође као идеју протурају мисао да ће то власт да схвати као озбиљну опомену, да ће под хитно преузети неке мере да се стање у држави поправи, и да ће се озбиљно забринути над ефектима досадашњег рада. Врло занимљива идеја и акција и досада некоришћена у изборним активностима.

Али, размишљајући о томе, морам приметити жалац који ми не да мира и који ми не дозвољава да прихватим ту идеју без доброг промишљања о чему се ту ради, заистински?

Прво што сам се питао је било:“откуд једном таквом спонтаном покрету и идеји, одједном толико присталица“? Откуд потиче једна фино координирана акција, са дозираним појављивањем у медијима и врло професионалним дозирањем разних саопштења и објашњења.

Као одговор пало ми је на памет да једну такву политичку акцију може да спроведе неко ко има добру и широку инфраструктуру, неко ко има професионална знања за управљање таквим покретом, неко ко има средстава да финансира те активности и напослетку неко ко има приступ медијима у складу и у обиму потребним за наведене активности.

Друго, ко има користи и ко има штету од једног таквог „спонтаног“ покрета?

Штету нема нико, уствари ни једна политичка странка од „неважећих листића“ нема било какву штету, сем моралне опомене, уколико се то на политичкој сцени у Србији, уопште сматра као штета.

Ко има корист?

Као одговор, намеће ми се мисао да уколико хипотетички на изборе изађу 3.000.000 гласача и од њих 2.500.000 поништи листиће, гласање ће успети јер излазност ће бити натполовична. „Велике“ странке ће увек скупити 500.000 фанатика-гласача који ће без размишљања гласати за своје фаворите. На тај начин ће се за само 200-ак хиљада гласова или 4-5% странка освојити већину мандата у скупштини а тиме и власт. Остало ће да подели „опозиција“ и тиме ће да задовољи правну форму, да поштују вољу народа и сл. Уједињени монополи ће остати недирнути у својој суштини.

Треће, зашто би неко такво нешто радио?

Одговор на ово питање ми је већ био сасвим јасан. Садашње странке (читај:политичка ДОО) свеједно да ли позиција или опозиција, не видим никакву разлику, једноставно немају шта више да понуде (слажу).

Сва досадашња обећања о силовитом напредку, запошљавање, инвестицијама и сл. су искомпровитована. Уместо тога реалност је да је Србија једна од најсиромашнијих земаља Европе, да су од лепе и благословене земље направили земљу у којој нико не жели да живи, што је показао недавни попис, и из које се не исељава само онај ко нема где да иде.

Такође, не могу се позивати на мрачне деведесете, јер су дуже на власти него владари мрачних деведесетих.

И на крају, не видим под којим слоганом и са којим новим обећањима уједињени монополи могу да изађу на изборе. Једноставно не могу да замислим просечног гласача који може да види и поверује у обећање о светлој будућности: од отварања према свету, европске перспективе, нормализације односа са свим и сваким, од сарадње са нашим европским пријатељима, од овога и онога, и да за такво нешто да глас.

О томе колико су уједињени монополи трули, знају и сами чланови истих ( читај: корисници привилегија) и већ су почели да се међусобно спрдају са сопственом политиком, знајући какво је расположење народа према њима.

Одговори на сва ова моја питања су врло јасна, свако може да препозна о коме се ради и ко може да понуди једну такву самоубилачко-перверзно-бизарну идеју.

То су они који претходних година уништавају и убијају сваку здраву грану у стаблу наше Србије, који нам уводе нове перверзне параде,покрете и идеје и која редовно пласира најбизарније идеје о томе како србски народ треба да се понаша и мисли о ставовима и радњама према Косову, Крајини, Српској Босни, НАТО, европи и уопште према властитом поносу и властитој култури.

Стога, одбацујем и презирем једну такву идеју, јер сам прозрео намеру и гласаћу за живот, за породицу, за народ, за краља, за слободу и понос, и за свету, намучену Србију и молитвено призивам благослов за народ и државу Српску.

ИЗВОР: ДВЕРИ
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #137 послато: Децембар 28, 2011, 09:21:42 »

Цитат

Шта се крије иза покрета “Неважећи листић”??


Одувек ме "задивљује" како аутори Двери "лепо" осмишљавају текстове које пласирају јавности као неко њиховово литерарно  "умеће". Чак им се, по овоме што прочитах, почео да привиђа некакав покрет "Неважећи листић". Преплових интернетом, уздуж и попреко, али не наиђох ни на слична покрет,  Cheesy

Да није случајно аутор овог текста  прочитао текст који је избачен на нашу Фејсбук страницу, а линкован ка овој нашој теми

Цитат

Да ли ове изборе, који предстоје у Србији, треба БОЈКОТОВАТИ или би требали гласачи ИЗАЋИ У ШТО ВЕЋЕМ БРОЈУ? О томе читајте на нашим дискусијама...и
укључите се, ако имате Ваш одговор на то врло важно питање, ....( а који су прекопирали неки форуми и озбиљно се захуктала прича о позивима да се изађе у што већем броју на изборе, и да се прецрта гласачки листић, самим тим ће да се спречи да неко у име њих "гласа" и убаци листић, јер се већ формирају листе оних који годинама не излазе на изборе (..шта мислите,  зна ли се у које сврхе се праве ти спискови Превртање очима


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #138 послато: Децембар 28, 2011, 09:34:17 »

Мене забрињава ЛОША интерпретација тих  "неважећих листића" код позива , да се грађани у што већем броју одазову на ове изборе и да ако немају за кога да гласају, да ПРЕЦРТАЈУ тај листић и да убаце у гласачку кутију. Видим да их неко поистовећује са некаквим белим листићима и да се са тим ништа неће добити. Чак се иде у такав политички дилетантизам, да се САВЕТУЈЕ онима који немају за кога да гласају да не излазе џаба на изборе, да би прецртали гласачки листић, јер тиме ништа неће учинити него ће само помоћи власти..


У слично одвраћање убрајам и завршетак ове речнице из поменутог чланка из Двери,

Цитат


Стога, одбацујем и презирем једну такву идеју, јер сам прозрео намеру ........Овако може да одвраћа неко гласаче да НЕ ИСКОРИСТЕ своја грађанска права  и како кажу "ПРЕЗИРЕ" једну такву идеју, да се грађани одазову у што већем броју иако и немају за кога да гласају, па нека прецртају листић...само неко ко или не разуме то што говори или су  намере изговореног, врло јасне, па да би се разумело све то, хајде да се мало позабавимо и АРГУМЕНТИМА.

Да ли је тачно да се  повећањем излазности, да  се иде на руку овој власти. Молим? Морао би мало да се проучи ПРОПОРЦИОНАЛНИ изборни систем, који у Србији фигурира од 2000. па на овамо. Ако је већа излазност, са или без много неважећих гласачких лисића, БИТНО ЈЕ ДА СЕ АПЕЛУЈЕ НА ВЕЋУ ИЗЛАЗНОСТ,..а не да се акценат ставља само на "неважеће гласалке листиће", сасвим се мења слика броја посланика код свих учесника избора, и она ће се повећавати сразмерно проценту грађана КОЈИ СУ ИЗАШЛИ на изборе. Мања излазност повећава број посланика ових жутих у случају да буду имали већи проценат гласова од осталих учесника избора.

Овде је онда  потпуно оправдана теза Гаетана Моске, који каже да на изборима увек побеђује добро организована мањина. У овом случају ми врло добро знамо ко је тенутно у Србији "ДОБРО ОРГАНИЗОВАНА МАЊИНА", а ко то не види или је слеп или намерно збуњује и овако збуњене грађане Србије!!!


Све више се шире гласине о увођењу већинског система, који представља персонализовано гласање за појединце. С обзиром да Народна скупштина Републике Србије има 250 посланика, то би резултирало дељењем Србије на 250 једномандатних изборних јединица. У том случају, победник добија "све".
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #139 послато: Децембар 28, 2011, 19:12:56 »

Са пажњом сам увек пратио сам ток Избора и касније објављене резултате. У праки је управо тако, - добро организована мањина је увек добијала и остајала на власти. Србија је по питању Избора у свему јединствена. Поштују се и примењују манири планираних превара, укидања гласова онима који нису уз режим и крај је увек био, остадоше вуци да и даље кољу овце..

Сигуран сам да би, рецимо наш покрет уз неке заиста блиске по програму и начелима, са којима бисмо у датом моменту, могли располагати масом незадовољних, на улици и уз ратне добоше од којих се тресу гаће маминим политичарима на власти, пре успели и изнашли пут за даља решења. Није то баш нимало прави демократски пут, али шта је уопште појам демократрије код нас?
Аутократија појединаца, култ лидерства, Бота, Тома, уплакани Вучић и дрогирани Чеда. То нам је преписано као рецепт за одржавање живота па сад, - памет у главу...
Превирања уз одређену дозу морала нема и неће га никад ни бити. Сви ти вуци се лако усаглашавају након свега, дувају у исту трубу и пале нам ватру под задњицом...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #140 послато: Децембар 29, 2011, 12:16:25 »

Странке ТРГУЈУ  интересима

ЕОГРАД – Политичке партије већ су кренуле у предизборну кампању, али готово ниједна није саопштила са којом коалицијом ће следеће године учествовати на изборима. Разлог за то су политичка трговина и покушај мањих странака да пре избора осигурају повољније позиције у евентуалном учешћу у власти.


Једино је СНС одавно саопштила да ће на следеће изборе изаћи са коалицијом коју ће, осим напредњака, чинити НС, ПСС и ПС.  ДСС је најавила да ће на следеће изборе изаћи самостално и да очекује прелазак цензуса. Још је непознаница са ким ће најјача владајућа странка учествовати у изборној трци. За ДС су сада прихватљиви само СДПС Расима Љајића и ЛСВ Ненада Чанка. Али, само је Лига изразила жељу да на изборе изађе са ДС-ом, под условом да се број њихових мандата повећа, као и број места у управним одборима јавних предузећа у Војводини. Када је у питању СДПС, они су спремни да на изборе иду и самостално. Љајић је добио позив од УРС-а да наступе заједно. Међутим, није сигурно да ли би та комбинација могла прећи цензус. Сигурно је да УРС више неће учествовати са досадашњим партнером, ДС-ом. Несигуран је заједнички наступ СПС-ЈС-ПУПС, зато што је странка пензионера спремна да изађе из досадашње коалиције и сада вага да ли ће на изборе поново са СПС-ЈС, СДПС-ом или са СНС-ом. За сада су ближи одлуци да напусте коалицију окупљену око социјалиста. СПО ће на изборе са ЛДП-ом, а ове странке су заједно предложиле проглас „Преокрет“. Када је у питању СРС, они ће самостално учествовати на изборима, а уколико пређу цензус, према најавама, подржали би ДС. Од мањинских странака СВМ наступа самостално на изборима.

Да је тренутно у игри политичка трговина, потврђују и саговорници „Правде“, па тако Ђорђе Вуковић из ЦеСИД-а каже да је све то део нормалног политичког процеса.

- Легитимно је да и мале странке покушавају да што боље прођу. Онај ко реши да им пружи оно што траже, свакако је предвиђа да ће од тога имати више користи. Није то једностран процес. То вам је као роба која се купује и продаје. Ономе ко купује, њему је све много, а оном ко продаје све је мало – каже Вуковић.

Бранко Радун, политички аналитичар, истиче да има доста прича о коалицијама које се пласирају у јавност, а нису реалне.

- Оне се, заправо, пласирају како би се подигла цена онима који их пуштају у јавност, док, с друге стране, има и оних прича које служе као једна врста подметања – каже Радун. Према његовим речима, неке мале странке могу бити језичак на ваги и због тога покушавају да остваре што бољу позицију.Табела:

Шта траже мање партије


ЛСВ – већи број посланика и већи утицај у Војводини

СДПС – већи број посланика и самостални посланички клуб

ПУПС – већи број посланика

ЈС – опстанак на власти

СПО – опстанак на власти

СВМ – већи утицај у Војводини


П. Ј. – П. Л.***


Ни једна од ових наведених мањих партија не сме самостално да изађе на изборе, јер не би прешле цензус,...а тек када би се грађани масовније одазвали на изборе, отпали би многи трабанти који се годинама шлепају уз веће странке...и врло често се користе разним уценама које коштају право богатство.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #141 послато: Децембар 31, 2011, 10:30:49 »


Незапосленост највећи проблем


Централна тема у наредном периоду биће економија и повећање запослености, рекао председник Борис Тадић. Решење за Косово Тадић ће, како каже, представити следеће године. У наредној години биће одржани и парламентарни и председнички избори, најавио је председник Србије.

Председник Србије Борис Тадић изјавио је да ће у 2012. години централно питање бити смањење незапослености, привлачење инвеститора и подизање животног стандарда грађана Србије.

"Економска питања су суштинска када је у питању живот грађана и егзистенција њихових породица и зато ће у будућности централна тема бити економија", истакао је председник Србије на последњој прес конференцији у овој години.

Према његовим речима, највећи проблем је незапосленост. "Том питању српска влада мора да посвећује највећу пажњу и то ће бити централно питање наредне године", рекао је Тадић.

"Морамо се спремити за нови талас кризе. Мере за 2012. годину пажљиво се припремају у складу са пројекцијама међународних финансијских институција, и посебно ММФ-а", рекао је Тадић.Он је навео да ће у 2012. години у том контексту приоритет бити стабилност јавних финансија, избегавање кризе јавног дуга, стагнације и пада економске активности и рецесија.

Тадић је подсетио да је други талас светске економске кризе ове године утицао и на Србију, изменио пословно окружење и да је криза у земљама ЕУ утицала и на привреду Србије, која 60 одсто извоза остварује у земљама ЕУ.

У тако неповољном амбијенту ипак су, приметио је, забележени и неки позитивни показатељи, укључујући повећање извоза за 15 одсто, раст БДП-а за два одсто и веће инвестиционе активности него у свим државама региона.Изборна година

Председник Србије изјавио је да ће у 2012. години бити одржани и парламентарни и председнички избори.

"По Уставу Србије је немогуће да председнички избори буду одржани 2013. године него морају да буду до краја 2012", рекао је Тадић.

...

"Моја највећа грешка је то што 2008. нисам изашао пред грађане и рекао да смо осванули у потпуно другачијем свету и да није могуће да остваримо све што смо обећали пре избора", рекао је Тадић.

РТС***
...и све опет у служби избора...Досети се Тадић да у Србији изгледа има и незапослених. Превртање очима
Играо мало на "карту " ЕУ, па на "карту" "нећемо никада признати независно Косово", а сада се досетио да можда треба послати осмех онима који годинама једва преживљавају крај с крајем, онима, који су остали без посла је су  његови експерти најлакше тако дошли до власништва фабрика, предузећа, хотела, болница....Најлакше је нешто откупити за џабака, када  је све празно, без радника ...

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #142 послато: Јануар 03, 2012, 02:09:26 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко

Често је код аутора коментара али вероватно и немалог броја читалаца, присутна дилема да ли садашња корумпирана и издајничка власт има реалну опозициону алтернативу. Ствар је много гора када се ради о ауторима текстова који претенциозно истичу своју националну правоверност. Јавност се, захваљујући њима, пре свега бави дилемом званом СНС, тј. питањем да ли је или можда није, та странка истинска замена за владајућу ДС и њене сателите. То је донекле уреду. Критика, чак и оштра, добра је ако није малициозна и када је смештена у право време (а не пред изборе када је у функцији штеточинског режима). Но, проблем је када се због тога болесна шума, право стециште проблема, не види од једног дрвета (макар оно и не било идеално).

 

ШТЕТНИ МАНИР

Оно што је постало манир патриотских (и „патриотских“) аутора, то је да са огорчењем и нетрпељивошћу говори о СНС-у, а да олако превиђају размере деструктивности владајућег режима. Необично је да се више критикује опозиција која реално никад и није имала власт, а да се при томе не види да то и такво становиште има за последицу, ако би постало масовно, останак на челу државе екипе доказаних лопова и лажова.

Различити су мотиви тог антинапредњачког става, односно борбеног гарда према њима. Неки то чине јер су више склони неким другим патриотским опцијама. Други што су генерално незадовољни свим чиниоцима на политичкој сцени. Трећи јер на тај начин, са наводно патриотских позиција, покушавају да дискредитују најјачу опозициону странку, наравно, за рачун владајућег ДС-а.Они који, неретко и оправдано, критикују СНС а припадају патриотском блоку не виде или не желе да види да претеривања на том плану воде ка останку и опстанку Жутократије на власти. Такав критицизам према опозицији, пре свега СНС-у али не много блаже и према ДСС-у, води ка пасивизацији и апстиненцији у патриотском бирачком телу. Не треба сумњати да би Тадић и његова екипа дали неколико милиона евра само за то да пар процената гласача опозиције не изађе на изборе и тако њима омогући да и даље краду и лажу Србију. О издаји националних интереса коју тиме скривају и за њено репризирање купују време, да и не говоримо.

Тако нечија острашћеност, ма колико била делимично и основана, води ка лошем исходу; ка исходу који сигурно не жели било ко ако себе искрено сматра патриотом. То је губитничка стратегија у којој је сигуран исход пораз државне идеје. Деструктивна мисао која ка њему води гласи: ми патриоте не верујемо нашој опозицији а ти Тадићу, али и Динкићу, Ђиласе, Шутановче и Чедо, можете слободно да владате још сто година без проблема јер ми патриотски оријентисани бирачи нећемо изаћи на изборе или нећемо гласати за опозиционе странке.

ВАПАЈ ЛОГИКЕ

Оно што се одмах може приметити у кампањи против СНС-а, то је да је неуобичајено агресивна те да са различитих позиција подрива ауторитет ове опозиционе странке. То је јасно ма колико пропагандисти ДС-а под патриотском маском, дрско тврдили да на патриотским сајтовима ништа не сме да се каже против СНС-а. Само на Видовдану објављено је мноштво критичких текстова о тој странци (од којих је већина оштра али не и злонамерна, али било је и таквих претеривања, која једино схватам као одраз свестраности уређивачке политике, мотивисана жељом да се чују различита патриотска мишљења).

Хтели ми то или не да признамо, СНС је једина политичка снага која може да склони ДС са трона. То као да превиђају сви они који са разних борбених положаја одапињу отровне стрелице према СНС-у (па и тек у нешто мало више софистицирано и према ДСС-у). А то је шарена булумента у којој имамо и другосрбијанске антисрбе, квазипатриотске аналитичарске сајтове који лажним патриотизмом варају јавност и воде перфидну али континуирану кампању против СНС-а и ДСС-а, али и националиста и других незадовољника који су искрено огорчени свима па и овом и оваквом опозицијом. Оно што је свима њима везивни фактор, то је да њихов често неаргументован и на претпоставкама заснован негативан став према СНС, дође владајућем режиму као кец на десетку.                                                                  

Блиско је логици да су неки из режима одрешили кесу да би подржали такве медије и сајтове (а у неким случајевима то је лако проверљива чињеница, само је потребно проверити које „патриотске“ сајтове финансира нпр. градска администрација Београда или фирме њихових оснивачка „послују“ са министарствима Расима Љајића или Вука Јеремића). Штавише, често није потребан ни новац већ је довољно неким „објективним“ аналитичарима дати мало медијског простор и тако задовољити њихов огромни его, и они ће одрадити посао. Такве је некада Лењин правилно назвао „корисни идиоти“.

ПЛАНИРАНИ СПЛЕТ „СЛУЧАЈНОСТИ“

У многоме написаном о СНС-у, односно о расколу радикала те о промени политичке реторике напредњака – има истине. То није спорно. Али треба бити свестан да истина која није целовита, која се своди на селективно убачене идеје и приче, може да поколеба једну војску, народ или бирачко тело. Да ли је случајно да се бројни аналитичари, аутори и новинари баве греховима и грешкама напредњака а да при томе игноришу или минимизирају катастрофу звану режим ДС-а? Има ли у том широком фронту критике према опозицији, која је очигледно често наручена од власти, заиста неке нити која их повезује или је то само сплет случајности?

У претераном и на моменте хистеричном страху од обмане и разочарања који би могао доћи као последица власти СНС-а, препознатљива је јака позадинска прича, очигледно финансирана и иницирана од стране режима. Сви који се упецају на кампању против опозиције коју лукаво за власт одрађују квазипатриотски и мејнстрим медији (неретко и са наводно патриотских и здраворазумских позиција), морају бити свесни да су жртве једне психолошке операције од стране режима, ма колико некада и било тачно то што чују или прочитају. Или да употребим једно историјско поређење – српски је сељак могао да поверује да је тачно оно што су немачки окупатори у својој пропаганди говорили о четницима или партизанима, али је он знао да њим не треба да верује па макар говорили и понеку истину, односно тврдили да је то што причају „у интересу Србије“.

ШТА ЧИНИТИ?

Ствари тако стоје. Шта даље? Шта ми као патриоте треба да кажемо људима када нас питају шта да раде и за кога да гласају на изборима? Прво, морамо да убеђујемо своје пријатеље и комшије да изађу на изборе и да су они важни јер ако баш ти и њима слични људи на њих не изађу, лоповски и квислиншки режим неће отићи са историјске сцене. Друго, да треба да гласају за неку од патриотских странака опозиције, која им је најближа или бар најмање одбојна. Ако кажу „Коштуница је прокоцкао наше поверење“, „Шешељ је у Хагу и шта он може?“ а „Николићу не верујемо јер је ублажио некадашње ставове“, одговоримо да то је тачно, али такав нам је избор. То нам је шта нам је и морамо да бирамо ове и овакве опозиционаре или пак индиректно подржимо жути режим који продаје Косово и остатак Србије странцима и тајкунима. Ако опет они нама кажу: „па ни ови не би били бољи“, треба им рећи ајде да им дамо шансу. Од овога што сада имамо ништа не може да буде горе. Уосталом, после избора реална алтернативна власти, Коштунице и Николића – зар по свим параметрима не делује боље од режима Тадић – Динкић?

Интересантно је да једина коалиција коју Запад не би хтео да види у Србији, то је коалиција патриотских снага. Да је баш исто да ли ћемо имати на власти ДС или СНС-ДСС, не би се они опирали да се догоди последње. Сви који познају политичка дешавања новијег доба знају колико су се Американци и Енглези упирали да не дође до коалиције Николић, Коштуница и Дачић. А ако сами не знамо да мислимо ево нама рецепта – оно што би за Американце била лоша комбинација, за Србију је боља опција или барем најмање зло. Отуда, треба подржати оно што Американце нервира а бити против онога што би они желели. Ако олако и агресивно нападате и критикујете опозицију, ви онда свесно или не, радите за рачун владајућег штеточинског режима и њихових ментора из Америке.

РУШЕЊЕ ЖУТОКРАТИЈЕ

Жутократија мора да оде да би Србија живела. Потребно је да свако од нас да свој допринос у борби за српско ослобођење од марионетске владе, а то се никада неће десити ако слабимо националну опозицију, ма каква она била. Та и таква опозиција је предуслов, као нека врста прелазне фазе, да се српско друштво пробуди из амнезије. Ако Тадићеа екипа остане још један мандат на власти, ништа од Србије неће остати. Дакле, чак и уз свест о свим мањкавостима опозиције, а пре свега Николића и Коштунице који су реални претенденти на власт, морамо бити зрели и одговорно рећи: „и да ми је од њихових странака мука, морамо их подржати јер ће нас ови жути дотући“.

Евентуална власт СНС-а и ДСС-а не би донела потребан преокрет али би омогућила да стасају нове генерације патриота који би у наредној фази извршиле спасоносне промене. Ако радикалан националан преокрет још није реална, то је већ сада еволуција у правцу доласка на власт истинских и бескомпромисних патриотских снага.

Зато, ко год сада када су се примакли избори претерано напада и критикује опозицију, има за проблем „ситницу“ да заправо помаже опстанак и останак Жутих на власти. Они који су плаћени за то да са наводно објективних, аналитичарских или патриотских позиција, нападају опозицију знају зашто раде то што раде, а они који немају никакве користи од тога, треба да се запитати за чије бабе здравље то раде?

НАРОДНА ВОЉА                                                                                                                                                        

Ово је феномен над којим остају зачуђени многи аналитичари. Али постоји још један, који посебно нервира режимске аналитичаре. Док добар део интелектуалне елите, неки у функцији режима а други искрено, критикује напредњаке, фокусирајући се на њихову „издају“, дотле народ масовно види исте као најозбиљнију противтежу режиму. Очигледно да обичном човеку коме је прекипело и догорело до ноката није толико битно што Николић сада прича, на неки начин, проевропску причу. Народ каже: „прича оно што мора, ако хоће да дође на влас' мора тако да прича, а каки ће бити на власти видећемо кад дође на влас', па ето зато ћу за њега да гласам, да видим и пробам“.

Обичном човеку је више од високопарних патриотских прича и ритуалног закљињања у Косово битан обичан живот. Њега муче текући, животни проблеми ма колик га болеле и националне ране. Можемо констатовати да је то најобичнији свет који није склон високој политици, а самим тим, ни црно белим поделама. Они виде у Николићу човека који му се обраћа на српском народном језику и за кога мисле да ће пре имати за њихове муке разумевања него отуђена и покондирена европејска елита.

Тај свет углавном није нарочито образован, али ни склон пројекцијама идеализоване стварности типа ЕУ „земља дембелија“. Није ни склон националним претеривањима иако има јаку свест о неправди која се нашем народу од стране Запада наноси већ дуже време. Тај свет дубоко верује да је Косово део наше душе, али и јако лоше живи и силно жели макар мало да поправи своје готово неодрживо материјално стање. Он види да од високопарних прича биле оне европејске или патриотске обично нема никакве користи. Осећа да су пројекти попут ЕУ шарена лажа а заклињање политичара у државу и Косово најчешће не виде као искрено.

ЕГЗИСТЕНЦИЈАЛНО И НАЦИОНАЛНО

Интуитивно тај народ готово непогрешиво осећа у каквој је ситуацији Србија. Да је она под контролом Америке и ЕУ, да су Вашингтон и Брисел (Берлин) нека врста окупатора, те да није баш упутно у овом тренутку се са њима инатити, али исто тако их не треба ни баш послушно следити до сопствене пропасти. Дакле, треба помало покушати тамо где то за нас није претерано штетно, али не и одрицати се виталних националних интереса (као што је начелна борба за Косово и реалну контролу над његовим северним делом). Тај народ жели да се избегне најгори вид (квислиншке) колаборације, односно вођење капитулантске политике од стране Жутих, али исти тај народ сматра бесмисленим бескорисно вербално инаћење попут оног што Шешељ демонстрира у Хагу.

Очекивања нашег обичног човека су јако мала, готово минимална. Услед тога народ се и не жали на живот без преке потребе. Али сада му је дозлогрдило. Јако се тешко живи. Толико да и Србин то више не може да трпи. Излаз се не види а народ очајнички хоће да дане душом. За разлику од своје елите, која тумара у интелектуалним лавиринтима, обичан свет својом природном памећу без грешке разазнаје ко је кривац. Водећи се својом логиком он и бира алтернативу. Ону опцију која је најмање оптерећена разним идеологијама које нуде спектакуларна и рајска решења.

У духу свега реченог, делу народа (а он није мали и заслужује коректну анализу свог опредељења и поступака а не олако блаћење) који иде за напредњацима најбитније је да се макар мало сузбије неправда и корупција и да се потпуно не капитулира око Косова. Иако владајућа странка има сав новац и медије и интелектуалце опет их СНС, која је у свему томе инфериорна, „шије“. То значи да је којим случајем избор стварно на народу, тј. да су две странке равноправне у медијима и у финансирању, однос би био и већи од два према један за СНС.

ПЕТООКТОБАРСКЕ ПАРАЛЕЛЕ

Многи који СНС виде као ризичан фактор опстанак српске државе склони су да резонују како смо преварени петог октобра па не би требало да дозволимо да нам се то понови. Није све тако једноставно. Већина народа тада није преварена, јер једноставно ништа спектакуларно и није очекивала. Већина народа непогрешиво зна шта је домет политичких промена. Обичан свет никад од политичара није очекивао неку врсту свеобухватног спасења, то је био резон идеологизоване елите и романтичних маштара. Прокламовано од ДОС-а ново доба сјајна будућност можда је на тренутак неке обичне људе опило, али су се они за разлику од елите, која још увек кука, брзо вратили у равнотежу.

Стање пред промене 2000. године, изузев када су оне ушле у финиш, карактерисала је равнодушност слична данашњој. После бомбардовања и слепима прозападним идеалистима постало је (ако нису били део „Друге Србије“) јасно да нам Запад није ни добар комшија, а камоли пријатељ, те је борбена огорченост на Милошевића почела да јењава. Но, свест да је његова ера завршена, што можда изгледа контрадикторно са претходно изреченим, била је све снажнија. Режим који је почео са Косовом а Косово није успео да одбрани, после бомбардовања и потоњег интензивирања притисака споља, улазио је у фазу јачања ауторитарности, репресије и бахатости. Ту врсту самовоље власти народ би можда могао да поднесе да је она била успешна, али у околностима када му је, док је видао болне ране, причала да је победила НАТО, подршка режиму се убрзано топила. Већина није била на њега огорчена али јој је дојадио.

Поготову што је схватала да више нико са Милошевићем не би преговарао а Срби би, на радост многих западних и регионалних лидера, били стављени не више само у карантин (као почетком деведесетих година) већ у неку врсту затворске изолације где би били још снажније мрцварени. То је народ осетио и чекао прву прилику да раскрсти са режимом који очито није увиђао своју потрошеност и отуђеност од реалности и грађана.

ОД ПРОВАЛИЈЕ ДО ПОНОРА

До бомбардовања Милошевића нико није могао да сруши (чак и уз помоћ долара и страних специјалних служби), али после бомбардовања то је већ могао свако ко је показао одлучну намеру, организациону способност и истурио кандидата којег народ поштује. То је урадио ДОС обећавајући све и свашта. Између осталог да „ћемо Косово задржати уколико падне режим“ и „да ћемо брзо достићи стандард бар Чешке ако не и западних држава“. „Спектакуларно“ незадовољство и наводна народна одушевљеност (која је узгред буди речено била већа током многих других демонстрација деведесетих), који су пратили обарање Милошевића, више су били резултат огорчености покушајем режима да мимо резултата избора остане на власти (или вештом пропагандом ДОС-оваца да режим то ради) него што су постојали пре избора.

Прорадио је народни инат и вероватно за тренутак, као што сам већ напоменуо, нереална ДОС-ова обећања су обичним људима изгледала као бар једним делом могућа. Али отрежњење је брзо заменило еуфорију. Обичан свет је очекивао реалан бољитак али уследило је само привремено шминкање суморног живота, засновано на великом задуживању и распродаји националног богатства (ефекти чега су протраћени или покрадени од реформске „елите“ која је наводно боља од СНС који нит је власт имао, нити је државу пљачкао). Кризни ветрови су уништили потенцијал владајућих остатака ДОС-а да и даље варају народ, и понор у коме се економија земље налази постао је свима очит.

Данас је слична ситуација и атмосфера као пред пети октобар, с тим што је реноме власти још гори него тада а њена кривица знатно већа. Јер Милошевић је ипак како-тако бранио Србију а Тадић, Јеремић, Динкић, са њом тргују. И то раде само ради своје користи. Не колаборирају како би спасли шта се да спасти и умањили националну штету. Уз то, док се стари режим суочавао са санкцијама они су у разним формама из иностранства добили и протраћили огромна средства.

НИКОЛИЋ КАО НОВИ КНЕЗ МИЛОШ?                                                                                                                

Народ на својој кожу снажно осећа колико је актуелни режим неуспешан а петооктобарска визија Србије истрошена. Стога тражи најбезболнију могућност, слично као и пре петог октобра, да промени свој живот набоље. При томе евентуални напредњачки дил са Западом у очима обичног света није нешто нарочито компромитујуће. У ситуацији меке окупације у којој се Србија налази, некако се многима чини да је он неопходан. Уосталом, ДОС (у коме је био и неоспорно патриотски ДСС) правио је дил са западним силама које су тек мало пре тога окончане агресију на Србију. Ако је због објективне истрошености Милошевићевог режима и потребе да дође до промена, многима то изгледало прихватљиво, онда није ни чудо што је тако и са несумњиво много бенигнијим везама СНС-а са Западом (и то у околностима када режим са њим има много јаче контакте и непринципијелне дилове).

Коначно, зар Милош Обреновић у једном није тренутку био истовремено најбоље решење за постустаничку Србију и турског Марашли Али Пашу? Слично би и сада могло да буде случај. Наравно уз услов да, ко било дошао на власт, делује на корист народа у реалним координатама и могућем маневарском простору који му је на располагању. Да ли би Тома Николић могао бити нови кнез Милош или не, то може само будућност да покаже, под условом да Николић добије шансу да покаже шта зна. Далеко је од тога да тврдим да јесте што је био кнез Милош, али сам уверен да би могао да буде. Ако то априори одбацимо остаће нам Тадић, за кога је јасно да је баш оно што у народној свести представља Вук Бранковић.

Како ствари тренутно стоје, једино напредњаци могу бити стожер нове коалиционе владе у којој би најпожељнији њихов партнер био ДСС, а која би заменила у сваком погледу неупотребљиви ДС-овски есталблишмент. На нама свима је да изаберемо између наводног па и стварног стерилно-патриотског чистунства које не води никуда и прихватање данас једине алтернативе овом режиму – коалиција Коштуница-Николић. Друга опција је власт ДС-а која носи са собом трајни губитак Косова, улазак у НАТО и даљње растакање Србије. О расту беде и незапослености и да не говоримо. Ако СНС не буде у прилици да са ДСС-ом формира владу, остаје да још четири године трпимо Жуте. Да ли то желимо?

Извор: ВИДОВДАН
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #143 послато: Јануар 03, 2012, 02:42:04 »

Зар је аутор овог текста морао  оволики текст да напише да би препоручио нама, НЕУПУЋЕНИМА,  Николића и СНС, да их заокружимо на следећим изборима.
( Аутор текста, Мишковић,..хехехе, да није онај тајкун Зеленко)

Па, радије ћу дати свој глас радикалима иако нисам њихов стални гласач. Смешко

Николић је од оног тренутка, од како је Шешељ отишао у Хаг у служби НЕПРИЈАТЕЉА српског народа,
а који су то непријатељи.........................има их много, од страних, до ових домаћих. Николић се продао оним страним.


СИГУРНА сам ако СНС буде имао или више или мање гласова од ДС, да ће са њима да праве власт!!!

Од мене доста.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #144 послато: Јануар 04, 2012, 17:09:56 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


Цитат:

У Србији регистроване 82 странке
Извор: Тањуг

Београд -- Србија у нову 2012. годину улази са 82 регистроване политичке странке, од којих је пет у Регистар политичких странака уписано током 2011.

Последња странка која је уписана у Регистар политичких организација је "Заједно за Војводину", чије је решење о упису донето 8. децембра, објављено је на сајту Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу.

Странка је основана 1. новембра, седиште јој је у Руском Крстуру, а њен заступник је Олена Папуга.

У години на измаку у Регистар политичких странака уписане су и Демократска партија из Бујановца, "Богата Србија" Захарија Трнавчевића, "Србија на истоку" из Бољеваца и Српска демократска странка из Београда.

Од уписане 82 странке у Регистру политичких странака, 45 њих окупљају националне заједнице које живе на територији Србије.

Иначе, за упис у Регистар политичких странака неопходно је прикупити 10.000 потписа грађана, осим уколико су у питању странке националних мањина које морају да скупе хиљаду потписа.
-----------------------------------------------------------------------------

На политичкој сцени Србије је пре пререгистрације странака, која је на основу Закона о политичким партијама почела јула 2009. године, било више од 600 политичких организација.
Сви су се регистровали само прави србски националисти не могу то да ураде. Ови избори ме не интересују јер немам за кога да гласам. Ако се СРС потруде да ме убеде можда за њих али згадили су ми се. Владу ће формирати онај кога одреди америчка амбасада. Вероватно СНС и ДС са СПС и мањинама.


Извор: http://gorandavidovic.com/forum/showthread.php?t=4332
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #145 послато: Јануар 05, 2012, 09:14:02 »

Двери у герилској кампањи

Члан управног одбора Двери Бранимир Нешић најавио је за Пресс герилску кампању тог политичког покрета за парламентарне избореНешић је указао да Двери дефинитивно излазе самостално на изборе, с циљем да добију подршку грађана који су незадовољни политичким странкама, те да „постоје неке процене по којима та организација већ сада има подршку око седам одсто бирачког тела".

- Водићемо герилску кампању јер немамо милионе евра по скривеним местима. Нас не финансира ниједан страни амбасадор, нити домаћи тајкун и зато се довијамо и за плакате и за гориво за путовања по Србији. Обилазимо места по целој земљи, држимо предавања и правимо инфраструктуру неопходну за изборни процес. Знамо да избори нису шала, да је потребно урадити пуно на организационом плану, зато сада обучавамо посматраче за бирачка места - навео је Нешић.

У предизборном програму названом „Нови народни договор" Двери се залажу за преиспитивање свих приватизација и имовине политичара, замрзавање односа са ЕУ и одбрану Косова, за породицу на првом месту, као и социјални патриотизам и борбу против свих монопола.

- Још нисмо састављали изборне листе, али сигурно је да ће се најактивнији чланови покрета наћи на врху листе. До сада су нас јавно подржали бројни интелектуалци и уметници, међу којима су Коста Чавошки, Смиља Аврамов, Вишеслав Хаџи-Тановић, Миодраг Јовановић, Добрица Ерић, Мила Алечковић и Јасмина Вујић, а биће и још звучних изненађења - поручио је Нешић.

Пресс

***........и још само једна "ситница", да се региструју као политичка странка, покрет, било шта, ...па да онда праве изборне листе и  да нас "звучно" изненаде!!! Cheesy


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #146 послато: Јануар 05, 2012, 19:22:59 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко


ево и моја процена:

излазност - 55%
СНС -29
ДС-25
СРС-10
СПС - 9
УРС-7
ЛДП-6
ДВЕРИ-6
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12596Погледај профил
« Одговор #147 послато: Јануар 06, 2012, 19:23:46 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко


ево и моја процена:

излазност - 55%
СНС -29
ДС-25
СРС-10
СПС - 9
УРС-7
ЛДП-6
ДВЕРИ-6


Доста тога ћеш да омашиш  Cheesy,...од излазности па до...СПС. Вероватно  си мислио на СПС са оним "трабантима". СПС када би ишао сам на изборе, уопште не би прешао цензус,...али зато ЛДП, море, на моју велику жалост, имаће више него што си написао. Део народа (мислим на неке младе нараштаје у Србији) је тотално погубио компас и срља све више ка Чеди.
А, о овима на крају твоје табеле Зеленко ћу да кажем мишљење, тек када се региструју,..и ако успеју да скупе тих 10.000 потписа за регистрацију, улазак у парламен им је неизвестан, јер они стално причају како ће самостално да иду на изборе, а за то заиста сада треба велика храброст!

Што се тиче Томе и Дс, може и ту да буде изненађења. Ако ментор не буде
отворио своје "касице прасице" могло би се заиста очекивати право изненађење....

Али, има још времена, верујем и надам се искрено, да ће се појавити још неке нове странке, покрети, пред саме изборе, пошто је неизвесно да ли ће они да буду на пролеће... Било би добро да се све оне уједине,  па шта буде да буде, али , али, али...у Србији има доста регистрованих странака националних мањина, па ће и то да разбаца гласове на све стране.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #148 послато: Јануар 15, 2012, 15:32:24 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


Томислав Николић опет нуди оставку

Лидер СНС Томислав Николић недавно је изјавио да ће, ако његова политичка опција не победи на предстојећим изборима, искрено бити у дилеми да после 22 године напусти политику. Међутим, будући да то није први пут да најављује повлачање у случају пораза, тешко је поверовати да ће први човек опозиције заиста отићи са политичке сцене.Таквом уверењу је, умногоме, допринела његова склоност давању импулсивних изјава, али и повлачења драматичних потеза, попут штрајка глађу и жеђу, којим је прошле године ултимативно инсистирао на расписивању ванредних избора.

Када је, после десетак дана, постало јасно да власт дефинитивно на уцену не пристаје, елегантно је изашао из целе приче и на молбу великодостојника СПЦ - прекинуо штрајк.

Николић је више пута нудио своју оставку, али од тога није било ништа. На место потпредседника Владе Србије поднео је оставку у јуну 1999. године, али је тадашњи председник Србије Милан Милутиновић донео уредбу по којој су сви чланови Владе морали да остану на функцијама до августа 1999.
------------------------------------------------------------------

Ђубре од човека Издајник нуди оставку по који пут већ?
Сад ће да штрајкује глађу док не дође на власт.

Извор: http://gorandavidovic.com/forum/showthread.php?t=4332&page=2
Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #149 послато: Јануар 15, 2012, 23:47:12 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко


Функционери СПО траже оставку Драшковића


Четири функционера Српског покрета обнове (СПО) из Бора затражили су данас оставку председника странке Вука Драшковића, наводећи да је прекршио статус и програм странке. У СПО-у су ове критике назвали неозбиљним, тврдећи да су су тројица од тих функционета одавно напустила странку.

Саопштење у ком је затражена Драшковићева оставка потписали су председник општинског одбора СПО у Бору Горан Ђокић, Одборник СПО у Скупштини општине Бор Миодраг Димитријевић и чланови председништва општинског одбора СПО Бор Велибор Стојичевић и Далибор Станковић.

"После 21 године од оснивања СПО данас има најмању подршку и поверење грађана што је пре свега одговорност председника странке. Вођењем погрешне политике, супротне програму СПО као и сталном кршењу статута и обрачунавања са неостомишљеницима унутар странке довели су странку на ивицу опстанка", наводи се у саопштењу.

Потпредседник СПО Александар Југовић казао је агенцији Бета да су тројица која траже оставку председника странке одавно напустили СПО.

"У питању је веома утицајан одбор од четири члана, од којих су тројица одавно напустила СПО, па ће њихов захтев бити најозбиљније разматран на органима странке", казао је Југовић.


Извор: http://www.novimagazin.rs/vesti/funkcioneri-spo-traze-ostavku-draskovica
---------------------------------------------------------------

Драшковић је самовољно, супротно вољи већине чланства, донео одлуку о приступању "Преокрету", а политиком према Косову и Метохији поништио је двадесетогодишњу историју СПО-а - наводи се у саопштењу које су потписали председници општинских одбора Вождовца, Врачара, Раковице и Младеновцадемокра-Ција, бато!!!
Сачувана
Странице: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!