forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Септембар 28, 2020, 16:49:17


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Политичке странке, коалиције, избори...  (Прочитано 182828 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #350 послато: Новембар 13, 2012, 09:59:13 »

Тодоровић основао "Источну алтернативу"


Београд - Драган Тодоровић, бивши потпредседник и још увек актуелни члан Српске радикалне странке, ових дана је с групом истомишљеника основао удружење грађана "Источна алтернатива", сазнаје Данас. Удружење је већ регистровано, изабрано је и руководство, а за четвртак планирају и званичну промоцију у београдском Медија центру.


Поред Тодоровића, до расписивања мајских избора другог човека странке, чланови "Источне алтернативе" су још неки виђенији радикали и бивши посланици Борис Алексић, др Паја Момчилов, Бранимир Ђокић, Милорад Буха и Ратко Личина, односно сви они, како наводе извори Данаса, који су незадовољни политиком коју у СРС спроводе Немања Шаровић и Вјерица Радета. Они неће, сазнајемо, до изрицања пресуде Војиславу Шешељу напуштати СРС, али прекретница за њихово даље деловање биће локални избори у Земуну, који ће бити одржани маја наредне године.


"Источна алтернатива ће наступити на изборима у Земуну и, уколико добро прође, следећи планирани корак је прерастање удружења грађана у политичку странку", каже извор Данаса.

На наше питање како је реаговао Војислав Шешељ на најновији потез дојучерашњих најближих сарадника, извор Данаса каже да за сада нема никакве реакције из Схевенингена, што не значи да она неће уследити у наредним данима када оснивање удружења и медијски буде озваничено.

(М.Р.Миленковић, Данас)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #351 послато: Новембар 20, 2012, 02:53:50 »


Основана Трећа Србија!


У Београду је представљена странка Трећа Србија, чији су оснивачи, иначе бивши чланови Двери, рекли да ће њихов основни циљ бити помирење прве и друге Србије.
Приоритет Треће Србије биће изградња националног идентитета и то "инклузивно, јер национална припадност није битна колико васпитање, понашање и култура живљења", преноси Бета.Александар Протић, Андреј Фајгељ, Александар Ђурђев | Фото: Медија центар


- Српска јавност и политика потпуно су блокирани поделом на две искључиве и непомирљиве стране и зато нема одговора на многа значајна питања, попут рата, јер су за прву Србију Срби само жртве, а за другу само злочинци - рекао је члан иницијативног одбора Треће Србије Андреј Фајгељ на конференцији за новинаре у Медија центру.


Мирослав Паровић, Александар Протић, Андреј Фајгељ | Фото: Медија центар


Манифест Треће Србије усвојен је 6. октобра у Новом Саду, а мото странке је "Србија има будућност. Вреди".

Иницијативни одбор чине и Александар Протић, Мирослав Паровић и Александар Ђурђев, који су истакли да је време за смењивање генерација на политичкој сцени како би млади преузели одговорност.

Поцепале се Двери, основана Трећа Србија! | Фото: Медија центар

У манифесту Треће Србије се наводи да је Паровић саветник градоначелника Новог сада за привреду и енергетику и шеф одборничке групе "Нови Сад одмах" у Скупштини Новог Сада, док је Ђурђев заменик шефа одборничке групе. Паровић је иначе био је шеф одборничке групе ГГ Двери Нови Сад, док је Ђурђев био шеф изборног штаба.

Александар Протић је био продуцент групе Београдски синдикат. У манифесту странке се такође наводи да је он драмски уметник и оснивач медијске групације Мир Медиа Гроуп, Београд.***


Двери нису још успеле да се региструју као политичка организација, а већ се распале. Превртање очима
Наиме, војвођански огранак овог покрета је оптужио  руководство из Београда да је диктаторски узурпирало сву власт у покрету, док истовремено ови други, из тзв. Старешинства Покрета Двери, оптужују новосадске функционере због прављења фракција и непоштовања страначких правила. Новосадски део покрета Двери је тражио да се руши власт коју је имала  ДС у новосадској скупштини, и да се на иде са њима у коалицију, тражили су да се подржи СНС и да се тако омогући и смена власти у војвођанској скупштини. Вероватно је и ово једним делом био узрок њиховом размимоилажењу и разлазу.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #352 послато: Новембар 24, 2012, 07:40:06 »

Зоран Живковић оснива странку преко ФејсбукаЖивковић позвао преко друштвених мрежа пријатеље и симпатизере да попуне прелиминарну приступницу његовој "Новој странци"БЕОГРАД - Некадашњи премијер Зоран Живковић позвао је преко друштвених мрежа пријатеље и симпатизере да попуне прелиминарну приступницу његовој "Новој странци" која ће им, како је навео, омогућити лакши приступ свим информацијама о припремама за оснивање странке.


" Када странка формално буде основана, фебруара 2013.године, биће вам доступне праве приступнице за чланове. Статус симпатизера омогућиће вам лакши приступ свим информацијама о припремама за оснивање странке", наводи Живковић.

Да би постали симпатизер или прелиминарни члан нове странке Зорана Живковића поред основних података, грађани морају да напишу и ЈМБГ број, број личне карте, пошаљу фотографију и напишу "важан датум у породици".

Живковић је раније најавио да ће, та нова странка бити на политичком центру, јер је левица "огрезла у лажима", а десница "у вулгарном примитивизму". Име странке планира да држи у тајности до оснивачке скупштине у фебруару.


"У странци ће бити неколико афирмисаних политичара, а већину ће чинити грађани који желе најбоље овој земљи... на сајту ће у сваком моменту моћи да се виде уплате за странку, као и трошкови", рекао је Живковић.

(Курир)


***


Баш да видим да ли ће моћи на овај начин да оснује странку.  Превртање очима

Чини ми се да ни он, а  ни многи функционери ДС немају појма да су изменили онај Закон о политичким странкама, по ком су се они првобитно регистровали. Нисам сигурна да Живковић зна да 10.000 потписа мора проћи кроз ужасно компликовану бирократску процедуру, од тренутка узимања података потписника оснивача странке до овере потписа од стране судког оверивача и да то све мора да прође кроз комјутерску обраду. Нема више оних спискова, помоћу којих су се на улици  сакупљали потписи...

Да знају ови  из СНС да изгласају  измену поменутог закона, али само у једној тачки, да се уведе  "ревизија" чланства, али са истом оном процедуром као када се региструје странка, па да видимо како ће странке попут ДС, ЛДП, па и Динкићеве странке и још неких којима је ДС ПОМОГЛА на кварно да се региструју,
да прикупе сву документацију за 10.000 потписа и да видимо да ли ће то да ураде за ЈЕДАН ДАН, као што су то до сада радили. 

Смела бих да се кладим да прва ДС не би то успела,..а камо ли овај Живковић.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #353 послато: Новембар 29, 2012, 09:06:20 »

ДРМА СЕ БЕОГРАД: Сукоб социјалиста и ДС због Икарбуса


СПС се жестоко противи набавци страних уместо домаћих аутобуса за престоницу и ни по коју цену неће да подржи Драгана Ђиласа у томе


БЕОГРАД - Дошли до тачке пуцања.
Чланови градске коалиције из редова ДС и СПС могли би ускоро да се разиђу, и то због тендера за набавку аутобуса за српску престоницу.

Према сазнањима Курира, социјалистима не пада на памет да подржавају Град Београд у идеји да набави аутобусе страних произвођача, док домаћа индустрија грца.

- Чак ни по цену пуцања власти у Београду, СПС неће одустати од идеје да посао треба првенствено да се да домаћим фирмама јер у њима ради много људи који издржавају своје породице. Заправо, логично је да се распише тендер на којем могу да учествују и домаће фирме попут „Икарбуса“, а не овако - каже наш извор из СПС и додаје да су социјалисти, предвођени Александром Антићем, јасно рекли да неће дозволити да град сам набавља аутобусе, због чега су и напустили седницу на којој се гласало о томе, па није било кворума.

- Не би више ни учествовали на седницама Скупштине града кад се о одлучује о набавци аутобуса да није прихваћен предлог да град о томе не може да донесе коначну одлуку без мишљења Министарства финансија - каже наш извор из СПС.

У овој странци јуче нису хтели званично да коментаришу наша сазнања, док нам је Зоран Алимпић из ДС рекао да „нема ништа ново да нам каже“.

Александар Јовичић, шеф одборничке групе СНС у скупштини Београда, за Курир каже да тендер само показује колико је власт Драгана Ђиласа у граду лоша.

- Не разумемо зашто се град задужује додатних 65 милиона евра ако намерава да из својих прихода да других 65 милиона евра. Очигледно је да се ради о намештеном тендеру, јер се фаворизује један произвођач, док се „Икарбусу“ не даје ни шанса - каже Јовичић, уз опаску да ће јавност бити благовремено обавештена о одлуци СНС када је у питању смена градоначелника.

- Имамо сазнања да је Управа за јавни дуг дала негативно мишљење о давању гаранције за кредит од 65 милиона евра за набавку градских аутобуса. Градски секретаријат за финансије добио је одговор, на који је уложио жалбу, а ЕБРД је за данас сазвала састанак са Управом - каже Јовичић.

Андреја Младеновић из ДСС каже да не зна да ли ће СПС рушити градску власт због овог тендера, те да је то питање за социјалисте.

- Чињеница је да они нису дали кворум на првој седници на којој се говорило о томе - каже Младеновић. Напоменимо, Град Београд је направио тендер за набавку 180 аутобуса, вредан око 60 милиона евра, на који не може да се пријави ниједан домаћи произвођач.

Посао, за који је узет кредит, добиће странци, а домаћа индустрија, тачније „Икарбус“, са око 300 радника и подизвођачи са око 5.000 радника могу да ставе кључ у браву.


Цитат
Како су избацили Икарбус

Набавка 400 аутобуса, прво 180, па онда 220, коштаће 130 милиона евра, али само половину даје ЕБРД, а остатак Београд.

- Домаћи произвођачи су дисквалификовани финансијским условима да у протеклих пет година имају просечан приход од по 20 милиона евра и три уговора не мања од 15 милиона евра. „Икарбус“ има приходе од по 13 милиона евра и само један посао већи од 15 милиона евра. Фирме не смеју да имају државно власништво - кажу у „Икарбусу“.

Занимљиво је да је ЕБРД и 2001. дала кредит ГСП-у, на тендер нису могле да се јаве домаће фирме, али су услови касније промењени.Град и ЕБРД без коментара

Курир је послао питања градској Агенцији за јавне набавке и Европској банци за обнову и развој, али одговор није стигао до закључења бројаОво би била фантастична вест да се ДС одузме власт у Граду Београду!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #354 послато: Децембар 21, 2012, 05:37:00 »

Dinkić i Dačić u panici!
Autor: B. Majdarević - I. Kljajić

Prevremeni izbori, koje je svojim koalicionim partnerima predložio lider SNS-a Aleksandar Vučić, uneli su paniku u redove Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije, koji uveliko rade na pripremi terena da spreče takav scenario. Prema našim saznanjima, nakon prvog pominjanja vanrednih izbora i u SPS-u i URS-u organizovani su vanredni brifinzi na kojima su stranački lideri upozorili svoje funkcionere da u narednom periodu ne smeju da ugrožavaju stranačko jedinstvo.


Organizovali vanredne brifinge u svojim strankama: Ivica Dačić i Mlađan Dinkić | Foto: Beta

Kako je „Alo!” juče pisao, Vučić namerava da posle Nove godine počne s realizacijom plana čiji su krajnji cilj vanredni izbori u maju 2013. i još ubedljivija pobeda naprednjaka, koji bi vodili vladu bez sadašnjih koalicionih kočničara.

http://www.alo.rs/vesti/politika/dinkic-i-dacic-u-panici/7138

Можда и буду превремени избори.У Србији више ништа није немогуће.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #355 послато: Децембар 23, 2012, 17:49:37 »

Какви, црни, нови избори?! Имамо ми веће проблеме


Нисам у сукобу са председником Томиславом Николићем и првим потпредседником Владе Александром Вучићем. Земљи у овом тренутку не би одговарали нови избори јер постоји низ проблема који треба да се реше, изјавио је премијер Србије Ивица Дачић за Прву ТВ.Премијер Ивица Дачић је рекао да се Србија налази у веома тешком раздобљу јер треба да реши проблем Косова и Метохије, економске и социјалне кризе и да обнови  становништво због чега ни грађани не би позитивно оценили одржавање нових избора.

Говорећи о односима са Николићем и Вучићем, Дачић је негирао медијске наводе да је на састанцима са њима говорио о томе да се наредне године одрже ванредне избори и додао да је искључиво било речи о томе како да се обаве задаци који земљу очекују у 2013. години.

 
"Нови избори би дали другачије резултате неким партијама али би можда донели бољи резултат и Социјалистичкој партији Србије и нашој коалицији. Ово није време за изборе него за политичку стабилност и јединство. Не треба да идемо на нове изборе, осим ако не дође до поремећаја у владајућој коалицији, али ја мислим да није такво стање", рекао је Дачић.

Премијер је поновио да резолуција о Косову не постоји као коначни документ, већ да је то текст подложан променама, због чега се са њом и неће ићи у парламент. Дачић је оценио да није важно шта ће бити написано на папиру већ да је много важније да ли ће решење које предложи српска страна бити примењиво и одрживо, односно да ли ће моћи да се спроведе.

"Овде постоји несхватање процеса који постоје... Ако желимо да решимо питање Косова, морамо са неким да разговарамо. Шта има да решавамо питање Косова или пишемо платформе ако у Уставу већ пише да је Косово део Србије?", упитао је Дачић и рекао да не може да се живи од прокламација јер је народ на Косову у веома тешкој ситуацији и да се пита како ће му држава Србија помоћи."Нећемо признати независност Косова"

Дачић је рекао да ће наредне недеље бити утврђени неки основни принципи о том питању и да ће се о томе после расправљати у Скупштини али да виђење Србије како решити проблем Косова неће бити предмет скупштинске одлуке јер "платформа није свето писмо већ текст о којем ће да се разговара".

"О томе је било речи са међународном заједницом, са нашим пријатељима и оним другима, са опозицијом и са Србима са Косова. Размотриће се сви ти предлози и сугестије и онда ће да се дефинише наше мишљење о томе како решити тај проблем", рекао је Дачић и додао да о томе нема проблема између њега и Николића јер, како је рекао, председник нема амбицију да води политику Владе.

Премијер је рекао да Србија може и да одлучи да прекине процес европских интеграција али да сви морају да буду свесни последица евентуалне такве одлуке, због чега је потребно да се дефинише реалистична политика према Косову која може да се реализује.

Он је поновио да су полазне основе те политике да Србија неће признати независност Косова, да је држава заинтересована за статус Срба у покрајини и да решавање питања Косова треба уско да буде везано са процесом европских интеграција. (Бета, Вести)


***


Одакле му та самоувереност, да би његова партија имала боље резултате на следећим изборима Шокиран
Чини ми се да се он баш сада плаши избора, јер зна да би народ КАЗНИО ово што сада ради, јер тако није било "договорано" и обећано за време предизборне кампање. Ови превремени избори би СПС и још неке странке ОДУВАЛИ!!!

Да ли се то Дачићу негде ЖУРИ Молим? Шта то има тако битно да "одради преко ноћи"? Па не решавају се тако на пречас проблеми који су од националног значаја, за које брзоплетост може бити фатална.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #356 послато: Децембар 24, 2012, 09:18:28 »

Vucic ga gura u cosak. Ako bi se sutra raspisali izbori, SPS bi otisao u zaborav istorije.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #357 послато: Децембар 28, 2012, 08:36:57 »

ДРМА СЕ БЕОГРАД: Сукоб социјалиста и ДС због Икарбуса


СПС се жестоко противи набавци страних уместо домаћих аутобуса за престоницу и ни по коју цену неће да подржи Драгана Ђиласа у томе


БЕОГРАД - Дошли до тачке пуцања.
Чланови градске коалиције из редова ДС и СПС могли би ускоро да се разиђу, и то због тендера за набавку аутобуса за српску престоницу.

Према сазнањима Курира, социјалистима не пада на памет да подржавају Град Београд у идеји да набави аутобусе страних произвођача, док домаћа индустрија грца.

- Чак ни по цену пуцања власти у Београду, СПС неће одустати од идеје да посао треба првенствено да се да домаћим фирмама јер у њима ради много људи који издржавају своје породице. Заправо, логично је да се распише тендер на којем могу да учествују и домаће фирме попут „Икарбуса“, а не овако - каже наш извор из СПС и додаје да су социјалисти, предвођени Александром Антићем, јасно рекли да неће дозволити да град сам набавља аутобусе, због чега су и напустили седницу на којој се гласало о томе, па није било кворума.

- Не би више ни учествовали на седницама Скупштине града кад се о одлучује о набавци аутобуса да није прихваћен предлог да град о томе не може да донесе коначну одлуку без мишљења Министарства финансија - каже наш извор из СПС.

У овој странци јуче нису хтели званично да коментаришу наша сазнања, док нам је Зоран Алимпић из ДС рекао да „нема ништа ново да нам каже“.

Александар Јовичић, шеф одборничке групе СНС у скупштини Београда, за Курир каже да тендер само показује колико је власт Драгана Ђиласа у граду лоша.

- Не разумемо зашто се град задужује додатних 65 милиона евра ако намерава да из својих прихода да других 65 милиона евра. Очигледно је да се ради о намештеном тендеру, јер се фаворизује један произвођач, док се „Икарбусу“ не даје ни шанса - каже Јовичић, уз опаску да ће јавност бити благовремено обавештена о одлуци СНС када је у питању смена градоначелника.

- Имамо сазнања да је Управа за јавни дуг дала негативно мишљење о давању гаранције за кредит од 65 милиона евра за набавку градских аутобуса. Градски секретаријат за финансије добио је одговор, на који је уложио жалбу, а ЕБРД је за данас сазвала састанак са Управом - каже Јовичић.

Андреја Младеновић из ДСС каже да не зна да ли ће СПС рушити градску власт због овог тендера, те да је то питање за социјалисте.

- Чињеница је да они нису дали кворум на првој седници на којој се говорило о томе - каже Младеновић. Напоменимо, Град Београд је направио тендер за набавку 180 аутобуса, вредан око 60 милиона евра, на који не може да се пријави ниједан домаћи произвођач.

Посао, за који је узет кредит, добиће странци, а домаћа индустрија, тачније „Икарбус“, са око 300 радника и подизвођачи са око 5.000 радника могу да ставе кључ у браву.


Цитат
Како су избацили Икарбус

Набавка 400 аутобуса, прво 180, па онда 220, коштаће 130 милиона евра, али само половину даје ЕБРД, а остатак Београд.

- Домаћи произвођачи су дисквалификовани финансијским условима да у протеклих пет година имају просечан приход од по 20 милиона евра и три уговора не мања од 15 милиона евра. „Икарбус“ има приходе од по 13 милиона евра и само један посао већи од 15 милиона евра. Фирме не смеју да имају државно власништво - кажу у „Икарбусу“.

Занимљиво је да је ЕБРД и 2001. дала кредит ГСП-у, на тендер нису могле да се јаве домаће фирме, али су услови касније промењени.Град и ЕБРД без коментара

Курир је послао питања градској Агенцији за јавне набавке и Европској банци за обнову и развој, али одговор није стигао до закључења бројаОво би била фантастична вест да се ДС одузме власт у Граду Београду!!!


Пада власт у Београду због аутобуса?СПС и СНС неће да дозволе да се Град сутра додатно задужи како би купио аутобусе од стране фирме, а Драган Ђилас остаће без већине на седници Скупштине градаБЕОГРАД - Преокрет.
Власт у Београду већ сутра би могла да падне, и то због набавке аутобуса, сазнаје Курир. Социјалистичка партија Србије и Српска напредна странка неће да дозволе да се град додатно задужи за 65 милиона евра како би купио 180 аутобуса од стране фирме, а Драган Ђилас неће имати већину на седници Скупштине града.

- Градоначелник Београда Драган Ђилас све време је покушавао да натера СПС да га подрже у идеји да се додатно задужи за 65 милиона евра код Европске банке за обнову и развој. Пошто му то не иде од руке јер СПС инсистира да се возила набаве од домаћег произвођача ("Икарбуса"), Ђилас покушава да убеди СНС да они сутра гласају за ту тачку дневног реда на седници Скупштине града. Градоначелник, заузврат, обећава да ће за две године да купи аутобусе од "Икарбуса", а ко зна шта ће бити са овом домаћом фирмом за две године. Многи људи за то време могу да остану без посла. Међутим, напредњаци су већ јасно рекли да нема никакве сарадње са Ђиласом, тако да можемо да претпоставимо шта се сутра десити - каже извор Курира.

Подсетимо, прве варнице између СПС и ДС у градској власти настале су баш због тога што градоначелник жели да купи аутобусе страног произвођача, док СПС инсистира на возилима из "Икарбуса". Град Београд је, иначе, до сада задужен близу пола милијарде евра. СПС и СНС одлучни су да не дозволе ново задуживање грађана и ни по коју цену немају намеру да подрже предлог Драгана Ђиласа, каже извор Курира.

(Курир)***


Интересантно.
Чини ми се да су ови жути крајем деведесетих највише профитирали преко људи који су радили у јавном превозу. Било је ту свашта.....
Можда се као бумеранг, управо јавни превоз ( симболично, мислим сада на аутобус) не обије о главу демократама и са њима заврши за све времена!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #358 послато: Јануар 09, 2013, 01:59:39 »

Александар Вучић преломио, избори у овој години


Највећа странка владајуће коалиције Српска напредна странка одлучила је да ове године ипак иде на ванредне парламентарне изборе. Тренутно постоје два термина када би могло да се иде на гласање, један у априлу, а други у септембру.


Коалиција настала у јулу 2012: Динкић, Вучић, Дачић


Када ће се ићи на изборе, пресудиће развој преговора с Косовом и ЕУ, од чега зависи да ли ћемо до јуна добити датум почетка преговора, сазнаје "Блиц" од извора из врха владајуће коалиције.

Датум ванредних избора зависи од тога да ли ће Брисел у јуну одредити датум за почетак преговора, а то ће бити познато и пре марта, када се одржава нови састанак челника ЕУ. Уколико тада ЕУ буде тражила од Србије нове уступке везане за Косово, то ће бити јасан сигнал да од датума преговора нема ништа и онда би на биралишта могло да се иде већ у априлу.

Уколико, пак, у марту буде јасно да ће Србија ипак добити датум почетка преговора, што је у овом тренутку врло мало вероватно, онда ће се сачекати до јесени. Прво ће почети преговори са ЕУ отварањем поглавља 23 и 24 која се односе на правосуђе и борбу против криминала и корупције, а онда ће се ићи на изборе - наводи извор "Блица".

Цитат
   Рејтинг СНС на 41 одсто, СПС све ближи ДС-у
    Ђилас: Влада неће издржати 2013, ДС је неће рушити
    Вучић је моћнији од Дачића и популарнији од Николића
    Вучићеве истраге би могле да сруше Владу
    Вучић: Без сарадње са ЕУ угрожен економски опстанак Србије

Он напомиње да уколико Србија у јуну не добије датум почетка преговора, онда је сасвим извесно да ће пут Србије у ЕУ бити заустављен на најмање неколико година. С друге стране, ако Србија почне преговоре о поглављима 23 и 24 они ће трајати наредних неколико година, али је Србија у много бољој позицији. Наш саговорник додаје да је кључно то што је лидер СНС Александар Вучић више је него одлучан да иде на нове изборе.

- Вучић прво жели да капитализује велику популарност коју он и његова странка тренутно имају, а која је зарађена највише борбом против корупције и хапшењем Мирослава Мишковића. Вучић жели на изборе и зато јер зна да са оваквом владом и министрима тешко може да направи било какав помак на пољу економије и бољег живота грађана и да ће се подршка коју сад има временом истопити. А какву ћемо владу имати после избора, то сада није могуће предвидети. Једино је извесно јесте да би Вучић био нови премијер - наводи наш извор.

Да су ванредни избори извесни, види се из последњих изјава Александра Вучића током новогодишњих и божићних празника. Он је на Бадњи дан у седишту СНС рекао да "не жели ванредне изборе, али и да их се не плаши". Уношењу бадњака у СНС због ранијих обавеза није присуствовао бивши председник ове странке Томислав Николић.

- Желимо да ова влада траје, а да ли ће то бити реално, у то не можемо да се закунемо. СНС се никада није плашила изборне воље грађана - рекао је Вучић.

С друге стране лидер Уједињених региона Србије (УРС) Млађан Динкић оценио је да је могућност расписавања избора у овој години "мања од једног промила" и да, уместо о томе, сви треба да воде рачуна о опоравку привреде и побољшању стандарда грађана.

Динкић, који је министар финансије и привреде, рекао је и да је буџет који смо донели и који треба да преполови буџетски дефицит - "све само не предизборни".

Цитат
Везе са нарко босом

О хапшењу, тачније изручењу Србији, Дарка Шарића говори се већ неколико месеци ван јавности, а о овој теми било је и неких врло конкретних договора на релацији Подгорица - Београд. Али сада се о томе говори јавно. Уколико до хапшења Шарића заиста и дође онда ће бити више него занимљиво чути од њега коме је све давао новац у Србији, како од привредника, тако и од политичара и како је и уз чију помоћ куповао предузећа по Србији. Та прича, као и борба против корупције, биће сигурно главна предизборна тема у Србији и она може донети СНС велики број гласова.

Александар Вучић је недавно први пут најавио да ће Дарко Шарић бити ухапшен, а о томе је говорио на Бадњи дан.

- Наш посао је да ухапсимо Шарића, и то ћемо и обавити. Не могу и не желим да дајем време када ће се то десити. Важно је да је држава одлучна у томе. Није Шарић тамо где се говорило да јесте и само то могу да кажем - рекао је Вучић.

Упитан о везама политичара са Шарићем и причама да би његово хапшење могло да сруши Владу, Вучић је рекао да никада за то није чуо.

- За нас је он криминалац и лице које мора да одговара пред законима и судовима. Уверен сам да Шарића нико неће штитити. Нема играња с државом – рекао је Вучић.


(Светомир Марјановић, Блиц)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #359 послато: Јануар 19, 2013, 16:52:00 »

Двери траже оставку Владе Србије


Покрет "Српске двери" траже оставку Владе Србије и ванредне изборе. Како су "појаснили" на свом сајту, владајућа коалиција на ванредне парламентарне изборе треба да изађе у предизборној коалицији са Хашимом Тачијем и објасни грађанима Србије зашто је признала тзв. "Косово".


Покрет "Српске двери" траже оставку Владе Србије и ванредне изборе: Да изађу у предизборној коалицији са Тачијем и објасне грађанима зашто су признали тзв. "Косово"


- После новог договора Владе Републике Србије са Хашимом Тачијем и Кетрин Ештон у Бриселу о наплати царина на административним прелазима ка северном делу Косова и Метохије од којих је Влада Србије – сада је то свакоме јасно - направила границу, Покрет Српске Двери тражи оставку комплетне Владе Србије и предлаже да своју нову косовску политику кандидују на ванредним парламентарним изборима. Владајућа коалиција на ванредне парламентарне изборе треба да изађе у предизборној коалицији са Хашимом Тачијем и објасни грађанима Србије зашто је признала тзв. независно Косово, став је "Двери".

- Ако признајете царину – то значи да признајете нову државу. Последњи договор из Брисела је посебно проблематичан за Двери и због тога што се суверенитет Србије додатно урушава и предаје Европској Унији која ће да убира и расподељује приходе од царине на територији Србије. Тако ЕУ на велика врата постаје отворени колонијални господар у Србији, додају.

Такође, имају своје мишљење и о страним, недавним инвестицијама.

Покрет Српске Двери у потпуности подржава Србе са севера Косова и Метохије који одбијају ове нове бриселске договоре. Родољубива јавност широм Србије, региона и расејања огорчена је последњим дешавањима у Скупштини Србије и политиком Владе, а катастрофални потези видљиви су и на другим пољима: продаја пољопривредног земљишта странцима, укидање царина на индустријску робу из ЕУ и даље уништавање домаће привреде, наметање ГМО, најава продаје Телекома, астрономско кредитно задуживање, дозвољавање постављања фашистичких спомен-табли и терористичких споменика на територији Србије... Овај захтев данас исказују Двери и ДСС, а ускоро ће га понављати и појачавати бројне патриотске организације и грађани широм Србије. Право је време да нова Влада Србије провери своје поверење код грађана које су преварили разним предизборним обећањима, а испоставило се да је нова владајућа коалиција у свему настављач Тадићеве политике. Сада је многима јасније и зашто су Двери морале бити покрадене на прошлим изборима, како би Скупштина и Влада Србије лакше спроводиле све ове диктате из Европске Уније, напомињу они.

(Вести)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #360 послато: Јануар 23, 2013, 02:57:33 »

Đilas: Izbori su na vidiku
Izvor: Beta

Beograd -- Predsednik DS Dragan Đilas kaže da je posle šest meseci rada vlade potpuno jasno da ona ne zna kako da poboljša standard i da su zbog toga izbori na vidiku.


"Zemlja se vratila nekoliko koraka unazad. Privreda nam odumire, a vlast ne zna kako da ojača ekonomiju koja klizi u recesiju", rekao je Đilas u intervjuu Novostima i ocenio da su razlike u vladajućoj koaliciji "nepomirljive i da parališu državu".

Upitan da li je spreman na koaliciju sa Aleksandrom Vučićem iz Srpske napredne stranke, Đilas je rekao da "tu priču lansiraju Dinkić i Dačić".

"Samo je nelogično što istovremeno tvrde da izbora neće biti. Nije mi jasno kako se onda sprema koalicija kada neće biti izbora. DS će na izbore izaći sa svojim novim programom i ne možemo praviti koalicije ni sa kim ko nije spreman da podeli osnovne vrednosti za koje ćemo se zalagati. Imena stranaka me ne interesuju", rekao je Đilas.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=01&dd=23&nav_category=11&nav_id=679873

Он би најмање требао да спомиње изборе.Како ствари стоје,питање је да ли би ДС прешао цензус.


Сачувана

Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #361 послато: Јануар 23, 2013, 04:06:53 »

Ovaj zivi u oblacima, izgleda da ga niko nije obavestio da DS vise ne postoji kao bilo kakav politicki faktor u Srbiji. Oni su Bogu dragome hvala vec na djubristu istorije.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #362 послато: Фебруар 08, 2013, 02:36:14 »

КРАЈ ЂИЛАСОВЕ ВЛАДАВИНЕ: Избори у Београду!


Власт демократа биће срушена тако што три месеца неће бити седнице Скупштине Града, после чега следи принудна управа и избори

БЕОГРАД - Готов је.
Чланови владајуће коалиције донели су одлуку да промене власт у Београду и распишу ванредне изборе у граду, ексклузивно сазнаје Курир.

На наредној седници Главног одбора СНС, која би требало да буде одржана у наредни петак или суботу, биће договорено да се иде на расписивање ванредних избора у Београду.


Иста одлука донета је и пре два дана на седници Председништва УРС, кад је одлучено да се сва страначка инфраструктура стави у погон за припрему предизборне кампање у главном граду.

- Драган Ђилас ће бити срушен с места градоначелника тако што седница Скупштине Града неће бити одржана три месеца, јер неће бити кворума. Закон налаже да седница мора да буде одржана најмање једном у три месеца, а уколико се то не догоди, уводи се принудна управа. Након тога следи расписивање ванредних избора - каже извор Курира из владајуће коалиције.

Да подсетимо, последња седница Скупштине Београда одржана је пре Нове године, а на њој је главна тема била куповина нових аутобуса за ГСП.

Курир сазнаје да ће се избори у Београду одржати у исто време кад је планирано да буду поновљени избори у београдским општинама Земун и Вождовац. Они би заједно могли да буду расписани најраније за месец и по дана.


Цитат
Стефановић: Бринемо о интересима грађана

Председник Скупштине Србије и функционер СНС Небојша Стефановић најавио је да ће након следећег састанка страначког ГО бити позната будућа политика СНС о престоници. Он је казао да ни на градском нивоу СНС не жели да се води ускостраначким интересима.

- Ми грађанима желимо да покажемо да имамо другачије, квалитетније предлоге, а не само фотеље, и у том смислу смо већ предложили измене Статута града које би грађанима требало да олакшају живот - навео је Стефановић за Б92.

Иван Андрић: Избори неминовни

У ЛДП се, такође, спремају за изборе у Београду. Потпредседник ЛДП Иван Андрић закључио је да се, због ситуације на републичком нивоу, неминовно иде ка ванредним изборима у главном граду.

(Марија Малеш. Курир)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #363 послато: Март 19, 2013, 01:40:06 »

SPS protiv "apsolutne vlasti" SNS
19. 03. 2013. 00:15h | Danas| foto: Beta

Socijalistička partija Srbije ceni želju naprednjaka da njihov lider jednoga dana postane premijer, ali politička realnost je da Srpska napredna stranka ne može da ima apsolutnu vlast, kaže Dijana Vukomanović, potpredsednica SPS-a.".


Da li će Vučič doći na Dačićevo mesto?

"Ne može SNS da zauzima tri ključne pozicije u državi - mesto predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Srbije. Za to je potrebna apsolutna pobeda na izborima", kaže za Danas Dijana Vukomanović, potpredsednica Socijalističke partije Srbije.

"Smatram da i Dačić i Vučić odlično obavljaju svoje poslove i da nije vreme za partijsko rivalstvo koje bi nanelo štetu državi Srbiji dok se rešavaju istorijska pitanja Kosova, članstva u EU i borbe protiv korupcije i kriminala. I Dačić i Vučić odlično sprovode te ciljeve s postojećih pozicija", kazala je Vukomanovićeva odgovarajući na pitanje u vezi sa najnovijim porukama iz Srpske napredne stranke da bi Aleksandar Vučić bio najbolje rešenje za premijera.

 Šef poslaničke grupe SNS u Narodnoj skupštini Veroljub Arsić kaže da naprednjaci smatraju da bi Vučić bio najbolje rešenje za premijera i da SNS kao stranka koja je osvojila najviše glasova na izborima može da dobije i mesto predsednika Vlade.

"Za proteklih sedam meseci Aleksandar Vučić je pokazao najbolje rezultate u svim oblastima za koje je zadužen u Vladi. Izvrsne rezultate ostvario je i kao ministar odbrane, kao prvi vicepremijer i, naravno, kao koordinator službi bezbednosti. Prema tome, mi smatramo da bi on bio odličan premijer, ali o tome nije do sada bilo reči ni u komunikaciji s koalicionim partnerima, ni na sednicama Glavnog odbora SNS", kaže Arsić i dodaje da će, u svakom slučaju, o tome najpre razgovarati Vučić i Dačić.

Na pitanje da li bi do promene na čelu Vlade moglo da dođe bez izbora i koliko bi to poremetilo odnose u koaliciji, Arsić navodi da izbori nisu nužni.

Branko Ružić, funkcioner SPS, potvrđuje da eventualna promena na mestu premijera tokom rekonstrukcije Vlade Srbije "nije zvanično pominjana" ni u SPS, ni u kontaktima s koalicionim partnerima. Ružić kaže da je SPS u više navrata iznela
stav da svaki model rekonstrukcije koji može da unapredi i učini Vladu premijera Ivice Dačića još efikasnijom jeste dobrodošao, ali da za to treba postići dogovor i konsenzus između, pre svega, lidera koalicije.

U mogućnost promene na čelu Vlade Srbije ne veruje Rasim Ljajić, lider SDPS i njen potpredsednik, koji ne veruje da bi SNS izvršila tako veliku promenu bez novih izbora.

"Realnije je da eventualne promene u sastavu Vlade budu unutar stranaka, a ne preraspodelom snaga unutar koalicije", smatra Ljajić.

Vladimir Ilić, šef poslaničke grupe URS, navodi da o personalnim rešenjima u rekonstrukciji nije bilo razgovora u vladajućoj koaliciji.

"Mi o svemu razgovaramo s našim partnerima. Ovo je Vlada u kojoj se stvari dogovaraju i koja radi u interesu države i naroda. Radi se timski, veoma smo zadovoljni koordinacijom i s premijerom i s prvim potpredsednikom. Nismo razgovarali o personalnim rešenjima i rekonstrukciji. Ako bude potrebe, svakako da ćemo razgovarati", kaže Ilić.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/300216/SPS-protiv-apsolutne-vlasti-SNS


Ако се нешто слично деси,не бринем ја за Дачића и СПС,имају они увек резервног играча,мислим да би то поново био или Тадић или Ђилас и ето њих опет уз власт.
Сачувана

moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #364 послато: Април 03, 2013, 23:58:51 »


СДПС предлаже 250 изборних јединица и степенасти цензусСтранка Расима Љајића почела консултације са коалиционим партнерима о предлогу новог изборног модела
Ако Социјалдемократска партија Србије (СДПС) успе да „прогура” свој предлог новог изборног закона, не би било делова Србије који не би имали своје представнике у републичком парламенту, а сигурно би било мање политичких странака него сада. Главне новине које предвиђа изборни модел СДПС-а су степенасти цензус и подела Србије на 250 „техничких” изборних јединица. Изборни систем би и даље био пропорционалан, а Србија би била једна изборна јединица. Парламент би и даље имао 250 посланика (бар док се не промени Устав), а сваки од 250 кандидата једне изборне листе биће представник једне од 250 „техничких” изборних јединица.

„То су у принципу решења која су позната, која су примењивана у неким другим државама. Нисмо ми измислили топлу воду, једноставно нудимо нека решење које нам се чини најпримеренијим за наш изборни систем”, истиче портпарол СДПС-а Иван Бауер.

Он објашњава да би применом овог модела изборна утакмица била поштенија, и то на првом месту према народу. Овако ће бирачи одлучивати ко су најбољи представници са сваке листе, а не странке. Ако је странка, на пример, добила 20 посланичких мандата (број мандата ће се одређивати као и до сада, на основу укупног броја гласова) не улази првих 20 са изборне листе него 20 оних који су направили најбоље резултате у својим изборним јединицама за своју листу. Тако се више уважава воља грађана, истиче Бауер.

СДПС предлаже да странке имају право да одређени број посланика, 10–20 одсто, самe бирају. Јер, каже Бауер, странка некад боље познаје своје кадрове него што их познају грађани, а друго, странка би тако имала право да делегира неке људе за које сматра да би могли да буду успешнији народни посланици. На пример, ако нека странка освоји 20 мандата, два до четири посланика би сама одредила, а осталих 18 или 16 били би они који су најуспешнији.

„Ово решење иде у правцу тога да имамо мало више људи из унутрашњости. Сада су у парламенту већином Београђани, а 100 општина нема свог представника”, указује он.

На питање зашто нису предложили већински изборни систем, Бауер каже да је он прескуп (два круга избора, 250 изборних комисија...), а и није се баш добро показао у Србији пре двадесетак година. Ово решење је, по његовим речима, најјефтиније.

Када је реч о степенастом цензусу, СДПС предлаже да цензус од пет одсто остане да важи за странку која самостално излази на изборе. За коалицију две странке цензус би био седам одсто, за трочлану коалицију – девет, а за остале – 11 одсто.

„Алтернативно решење је да се крене са цензусом од три одсто, да би се изашло у сусрет мањим странкама. Али тиме нећемо у потпуности решити проблем о коме говоримо, а то је да је потребно да се укрупни политичка сцена. Сада имамо готово 50 странака у парламенту. Неодрживо је да на дужи рок тако функционишемо, стално ћемо имати нестабилне већине”, оцењује Бауер.

Он наводи да су консултације са коалиционим партнерима већ почеле и прве реакције су охрабрујуће, а када се искристалише нека финална верзија предлога, ићи ће се са њом на јавну расправу. „Очекујемо да добијемо подршку или макар неке коментаре од оних који су се већ тиме бавили, као на пример Цесид, али сматрамо да је наша обавеза да прво разговарамо са коалиционим партнерима”, каже Бауер.

Управо из Цесида стижу речи подршке за овај модел. Ђорђе Вуковић, програмски директор Цесида, каже да је идеја о степенастом цензусу добра и да би то, уз још неке промене у изборном закону, могло да смањи број политичких субјеката који улазе у парламент. Није реално, истиче Вуковић, да као сада имамо осам изборних листа које су ушле у парламент и 44 странке које су из њих „произашле”.

Он напомиње да степенасти цензус значи да би посланички клубови у парламенту морали да се формирају према томе. У тој варијанти би у изборном закону морало да се дефинише ко има право да се кандидује. „Онда би морало да се дефинише да немају право да се кандидују групе грађана. То није пракса, али има и земаља где је то тако”, указује Вуковић.

Он сматра да би цензус за странку која наступа самостално можда требало да буде три одсто, јер и тако значи да би морала да освоји око 120.000 гласова (ако на изборе изађе око четири милиона бирача), а то могу само озбиљне странке у Србији.

Нови начин доделе мандата, предвиђен моделом СДПС-а, је у ствари, по његовим речима, персонализовани пропорционални систем. Њиме се остаје на пропорционалном систему, али се процењују и вредности кандидата који улазе у парламент.

„Странке би да листе буду откључане за њих, а закључане за грађане. То нигде у свету не постоји. Овде је идеја управо обрнуто – да се листа на неки начин откључа за грађане и да они одлучују не само о странци него и о распореду унутар странке”, истиче Вуковић додајући да је добро што ово питање покреће странка из власти, али било би добро да се томе прикључи и највећа, Српска напредна странка.

Ј. Церовина, Б. Баковић

http://www.politika.rs/rubrike/Politika/SDPS-predlaze-250-izbornih-jedinica-i-stepenasti-cenzus.sr.html

  Играње са изборима и изборним законима нема краја а смисао свега је само један-да исти идиоти остану доживотно на власти.Чињеница је да у Србији од демократије не постоји ни ''д'',да појединац не може да предложии свог кандидата ни на нивоу месне заједнице а да не говорим о томе како на списковима кандидата на вишим нивоима увек остану и опстану они најгори,зато што кандидате за изборне листе бирају лобији,који су једнако мутиводе,лицемери,лоши и покварени као и кандидати које ставе на листе.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #365 послато: Април 15, 2013, 03:51:56 »

И кампања под лупом


У понедељак истиче рок до кога странке треба да поднесу извештаје. Агенција може да контролише садржај који стигне


Агенција ће финансијске извештаје политичких субјеката упоређивати са извештајима о трошковима изборне кампање

У понедељак истиче рок до кога политички субјекти треба да Агенцији за борбу против корупције доставе годишње финансијске извештаје за 2012. годину.

Реч је о годишњем извештају који треба да садржи извештај о пословању за претходну годину, извештај о имовини и приходима који могу да буду од чланарине или из неких других прихода, извештај који се подноси Агенцији за привредне регистре и мишљење овлашћеног ревизора на тај годишњи извештај - рекла је Танјугу портпарол Агенције за борбу против корупције Александра Костић. Наводећи да је у принципу рок за доставу годишњих финансијских извештаја увек био 15. април, али да је тај датум озваничен од прошле године доношењем Закона о финансирању политичких активности, она је истакла да се разлика огледа једино у онлајн апликацији.

- У односу на прошлу годину разлика је што, овог пута, политички субјекти подносе онлајн апликацију и добијају бар-код и датум који онда треба да одштампају и да у року од осам дана, након 15. априла, доставе на адресу Агенције за борбу против корупције - објаснила је Костићева.

Она је истакла да прошле године неки политички субјекти нису доставили на време или потпуне извештаје о годишњем финансијском пословању, па је Агенција поднела 13 захтева за покретање прекршајног поступка.

Када је реч о контроли годишњих финансијских извештаја политичких субјеката, она је подсетила да Агенција има надлежност да контролише њихову садржину, као и да ће овогодишњи финансијски извештаји бити упоређивани са извештајима о трошковима изборне кампање.

- Агенција може да контролише садржину годишњих финансијских извештаја политичких субјеката и она је то прошле године и радила, али разлика је што ће се ти извештаји ове године користити за упоређивање са извештајима о трошковима изборне кампање како би могао да се стекне увид у њихово редовно пословање, као и у начин на који су трошили средства у изборној кампања - рекла је Костићева.

Цитат
КАЗНЕ

КОСТИЋЕВА је нагласила да ће Агенција и ове године, уколико политички субјекти правовремено не доставе документацију, или доставе непотпуну, морати да поднесе захтев за покретање прекршајног поступка.

(В.Н.)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #366 послато: Април 15, 2013, 04:05:40 »

Ова тема је започета управо текстом "Усвојен Закон о финансирању странака"


 Спојлер:
Усвојен Закон о финансирању странака

БЕОГРАД - Скупштина Србије усвојила је, након неколико месеци недоумица и оштрих расправа о томе како би финансирање политичких странака требало да буде уређено, Закон о финансирању политичких активности, чиме је испуњен један од услова Европске комисије за добијање позитивног мишљења за статус кандидата за чланство у ЕУ.


За тај законски акт, који уводи низ новина и требало би да финансирање и рад политичких странака учини транспарентнијим, гласало је 133 посланика владајуће већине и Либерално-демократске партије, док остатак опозиције није присуствовао гласању.

У закон су унете све примедбе Европске комисије и Венецијанске комисије, које су консултоване пре скупштинске и јавне расправе о том акту.
 
Према усвојеном закону, из републичког буџета ће за редован рад странака бити издвојено 0,15 одсто, а за финансирање изборне кампање 0,1 одсто и то са расходне стране буџета.

Једна од најзначајнијих новина коју доноси закон јесте обавеза да странке које желе да користе јавна средства за финансирање изборне кампање положе изборно јемство у висини средстава које ће добити пре избора.

Подносиоци изборних листа који су приликом подношења изборне листе дали изјаву да ће користити средства из јавних извора за покриће трошкова изборне кампање равноправно ће делити 20 одсто од укупних средстава која су из буџета одвојена за изборну кампању, а висина изборног јемства ће зависити од тога колико која странка добије новца пре избора.

Странке ће та средства добити у року од пет дана од дана проглашења свих изборних листа, док се преостали део буџетских средстава (80 одсто) додељује подносиоцима изборних листа које су освојиле мандате, сразмерно броју освојених мандата, у року од пет дана од дана проглашења коначних изборних резултата, без обзира да ли су користили средства из јавних извора за изборну кампању.

Изборно јемство се враћа политичком субјекту уколико на изборима освоји најмање један одсто важећих гласова, односно најамање 0,2 одсто важећих гласова када су у питању странке националних мањина и то у року од 30 дана од дана проглашења коначних изборних резултата.

Оне странке који не освоје довољан број гласова мораће да врате средства за које су положили изборно јемство у року од 30 дана од дана проглашења изборних резултата, а ако то не ураде држава, покрајина или локална самоуправа, извршиће њихов повраћај из изборног јемства.

Закон, будући да је усвојен предлог ЛДП, забрањује било какав притисак, претње, дискриминације или било који други облик непосредног или посредног стављања у неповољнији положај физичког или правног лица које даје прилог политичком субјекту.

Та одредба државне органе задужује да спрече или казне свако насиље, кршење права или претњу физичком или правном лицу због чињенице да је дало прилог политичком субјекту.

За оног ко изврши насиље или прети насиљем, доводи у неравноправан положај или ускрати неко право или на закону засновани интерес физичком или правном лицу због чињенице да је дало прилог политичком субјекту, предвиђена је казна затвора од три месеца до три године.

Закон укида ограничење висине средстава из приватних извора, које, поред чланарине, прилога и наследства, чине и нови видови као што су легат и задуживање код комерцијалних банака.

Остала је одредба према којој физичко лице може дати странци 20 просечних месечних зарада, а правно 200. Ради ефикасније контроле прилози се дају искључиво уплатом преко текућег рачуна даваоца уз обавезу политичке странке да евидентира сваки прилог, као и да га јавно објави на страначком сајту.

Новина је и да се политичка странка може финансирати путем прилога међународних политичких удружења, али такви прилози не могу бити у новцу, док је забрањено давање прилога политичком субјекту преко трећег лица, прикривање идентитета даваоца прилога или износа.

Закон ступа на снагу осмог дана од објављивања у “Службеном гласнику Србије”, осим одредби које регулишу издвајање републичког новца за финансирање редовног рада политичких субјеката и расподели тог новца странкама, које на снагу ступају 1. јула 2012. године.

Glas javnosti

За овај закон је гласало само 133 посланика (углавном из владајућих странака), опозиција је бојкотовала то гласање, па ЕВО сада прилике да се жутима овај закон ОБИЈЕ о главу, а предложили су га и изгласали злурадо мислећи да ће да владају доживотно, а да ће закон бити сметња опозицији. Сада би ова власт требала да испоштује овај закон и верујем да би због њега неко заглавио у затвор. Али чисто сумњам да ће се то десити, јер лопови се штите, да ли били на власти или у опозицији. Они су просто везани нераскидивим везама и једни другима чувају леђа.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #367 послато: Април 17, 2013, 14:28:36 »

СРС: Лаже СНС, не финансира нас ДС


Српска радикална странка (СРС) одбацила је данас оптужбе Српске напредне странке (СНС) да њене функционере финансира и инструира Демократска странка (ДС) и истакла да политику СРС-а одређују искључиво њени страначки органи. 

"Док је (Александар) Вучић успешно прошао транзицију од политичара до моралне нуле и марионете Запада, српски радикали остали су верни својој идеологији и свом председнику, чија су храброст и патриотизам готово две деценије представљали узор, како Вучићу, тако и остатку садашњег напредњачког руководства", пише у саопштењу СРС-а.

Та странка је навела да се ДС и СНС ни мало не разликују ни по свом деструктивном еврофанатизму, ни по својим налогодавцима, а да потенцирање исконструисаног сукоба међу тим странкама има за циљ дестабилизацију Војводине и скретање пажње јавности како би се са што мање отпора у народу предало Косово.

 
"Разумљиво је да је тешко одржати рејтинг и патриотски имиџ газећи предизборна обећања и продајући Косово и Метохију, али је монструозно у том циљу повлачити по жутој штампи и повезивати са жутом политиком име човека који у Хагу брани српство, а по медијима не може да се брани сам", наводи се у саопштењу СРС-а који је ванпарламентарна странка, а чији је лидер у Хашком трибуналу.

СНС је настао 2008. године после раскола у СРС-у.

(Бета, Вести)

***

А ко финансира СНС Молим?

 

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #368 послато: Април 26, 2013, 04:52:24 »

Демократска странка Србије и Двери формирају "патриотски блок"

У једној колони за ванредне изборе

Београд - Коалиција Демократске странке Србије и Покрета Двери, направљена за локалне изборе у Земуну 2. јуна, само је почетак трајније сарадње и стварање "патриотског блока", сазнаје Данас.

Из ДСС и Двери поручују да су у тај савез добродошли сви који су "против предаје Косова и Метохије", па самим тим и Српска радикална странка. Из СРС, међутим, одговарају да је тај позив "лицемеран" и да ће свој политички пут, иако су на парламентарним изборима у мају 2012. завршили испод цензуса, наставити самостално.

Владан Глишић, члан руководства Двери, каже за Данас да је заједнички наступ у Земуну са ДСС само почетак политичке сарадње те две организације и стварања јединственог блока, који је "против ЕУ, за Србију и одбрану КиМ у саставу Србије, и за Републику Српску".

"То је довољна основа да се сви српски родољуби саберу у један заједнички фронт, на чије окупљање смо ми апеловали још у време председниковања Бориса Тадића. Тај патриотски блок ће довести до нових парламентарних избора и срушити Владу Србије и премијера Ивицу Дачића. Двери као део тог блока виде и СРС, чијем смо недавном митингу против потписивања бриселског споразума и присуствовали, исто онако као што смо били у шетњи Београдом коју је организовала ДСС", каже Глишић.

Бошко Обрадовић, такође из Двери, убеђен је да би удруживање "патриотских организација" и њихово заједничко организовање протеста због "издаје" Косова могло да доведе до ванредних парламентарних избора, који би били својевстан референдум о Споразуму о нормализацији односа Београда и Приштине.

"Свакоме је јасно да ако не будемо марширали у једној колони нећемо успети да направимо никакав резултат против издајничке Владе. Како бисмо показали колико је важно уједињавање свих патриота, данас ћемо, осим у 10 сати, за када смо планирали опкољавање Скупштине Србије, као место издаје, присуствовати и протесту који у 12 сати организују радикали", најављује Обрадовић.

Милош Јовановић, потпредседник ДСС, напомиње да је за његову странку данас императив повезивање свих "патриотских снага, којима су Србија и њен економски и политички развој на првом месту". "Добродошли су сви који нису учествовали у овоме око Косова и Метохије, што бих ја морао да назовем издајом“, каже Милош Јовановић за Данас.

На питање да ли је ДСС расположен и за сарадњу са СРС, будући да до сада нису позитивно одговарали на позиве који су долазили из Шешељеве странке, нити су присуствовали радикалском митингу против Споразума с Приштином упркос јавном позиву Немање Шаровића, он одговара "зашто да не, и с њима се мора покушати нека сарадња. Понављам, добродошле су све државотворне организације, странке и интелектуалци који не прихватају да идеје Чедомира Јовановића однесу победу у Србији", каже Милош Јовановић.

И док би ДСС у неку врсту савеза и са СРС, радикали кажу да неће с њима, незадовољни због тога што нико из странке Војислава Коштунице није присуствовао недавном митингу на Тргу републике против бриселског договора.

"Нећемо у савез са лицемерима из ДСС. Дволично је да из Коштуничине странке поручују да желе савез с нама, а нико од њих се није одазвао нашем јавном позиву да дођу и дигну свој глас против предаје Косова. Зато ћемо ми свој политички пут наставити самостално, као и до сада" објашњава за Данас Вјерица Радета, функционерка СРС.


(М.Р.Миленковић, Данас)
***Цитат
....данас ћемо, осим у 10 сати, за када смо планирали опкољавање Скупштине Србије, као место издаје,


Још само да се ухвате за руке, када буду "опкољавали" Скупштину. Не знам само ко је "аутор" те будалаштине, али знам да је  сличну идеју 2001.године, априла месеца имао некадашња перјаница СПС, Бранислав Ивковић. Он је буквално натерао све људе који су тада дошли испред Централног Затвора у Београду, да опколе затвор, у ком се налазио Слободан Милошевић. Било је много људи на том протесту, али су неки изреволтирани због овакве сулуде идеје напустили скуп и отишли кући. Следећи пут је тај исти човек тражио од учесника протеста да опколе зграду Министарства иностраних послова, тако што ће се сви ухватити за руке...Што је интересантно било, тада је зграда била празна, а на Новом Београду је била Карла дел Понте са представницима тадашње актуелне власти. Људе који су дошли на Протест, који  је и био уприличен поводом њеног доласка у Србију, је неко намерно каналисао ка празној згради тог министарства.
За тог Ивковића се касније утврдило да је издао Милошевића и дебело сарађивао и са ондашњим ДОС-ом и ко зна, са ким још. Он је прошле године ступио у редове СНС.

Могуће да је исти човек аутор и ове "идеје" да се опколи Скупштина и ко год да је то осмислио, тај или нема везе са животом или намерно прави циркус, јер ваљда за боље и нисмо, када се упецамо на овакве глупости.

Где су озбиљни људи са озбиљним идејама? Времена нису за играње!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #369 послато: Мај 07, 2013, 08:02:04 »

Godinu dana od izbora - Zna se ko će biti premijer

Da budem iskren, možda se ne zna ko će biti predsednik, ali se dobro zna ko će biti premijer, rekao je u izbornoj noći 6. maja 2012. godine lider SPS Ivica Dačić.


Foto: Tanjug, 6. maj 2012.

Pre godinu dana u Srbiji su održani parlamentarni i lokalni kao i prvi krug predsedničkih izbora.

Đurđevdanski izbori doneli su očekivanu raspodelu glasova između DS-a 22,06 odsto i SNS-a 24,04 odsto glasova, neočekivano visok procenat glasova koje je dobila Dačićeva koalicija 14,51 odsto glasova, pad radikala ispod izbornog cenzusa (osvojili su 4,61 odsto glasova) i rezultat belih listića 4,37 odsto oko kog se nedeljama vodila polemika da li je to uspeh ili neuspeh.

U izbornoj noći najveće slavlje je bilo u sedištu SPS-a, a lider Ivica Dačić je tada i u obrćanju javnosti prorekao svoju buduću poziciju kada je rekao da se možda se u Srbiji ne zna ko će biti predsednik, ali se dobro zna ko će biti premijer.


Foto: FoNet, 6. maj 2012.

Aleksandar Vučić, u to vreme drugi čovek SNS-a, stranke sa najviše osvojenih glasova, izjavio je da su naprednjaci najjača stranka u Srbiji i da žele da formiraju vladu.

Koalicija okupljena oko SNS-a je na izborima 6. maja dobila 73 poslanička mandata i u poslaničke klupe uvela nove ljude, neke od ranije poznate sa estrade, a pre svih bišvu modelsicu Nevenu Adžemović.


Foto: FoNet, 6. maj 2012.
DS je opuštenije doživljavao izborne rezultate, zadovoljan prednošću koju je Boris Tadić ostvario u prvom krugu predsedničkih izbora u odnosu na Tomislava Nikolića, ubedljivom pobedom Dragana Đilasa u Beogradu i Bojana Pajtića u Vojvodini.

Boris Tadić je tada izjavio da će drugi krug predsedničkih izbora odlučivati kojim putem će suštinski ići Srbija u narednih pet godina dodajući da će o novoj vladi razgovarati posle drugog kruga.

Demokrate su međutim prožurile, i dva dana kasnije objavile da su sa SPS-om postigle dogovor o kaliciji.


Foto: Tanjug, 11. maj 2012.

U isto vreme SNS je krenuo sa optužbama za izbornu krađu i pred novinarima ispred Skupštine Srbije pokazao vreću punu glasačkih listića "pronađenih u kontejneru".

Zbog te krađe je SNS podneo krivične prijave protiv NN lica, ali je nakon postizbornog raspleta i dolaska na vlast ta priča zaboravljena.Listići i to beli uneli su pometnju u takozvanom demokratskom bloku.

Još uvek nema jedinstvene ocene u tome koliko su apeli intelektualaca tokom izborne kampanje da građani treba da ponište listiće urodili plodom i da li je procenat od 4,37 odsto nevažećih "belih listića" dobar ili loš rezultat.

Ipak bilo je dosta ocena da su upravo ti beli listići uticali na rezultat DS-a, a pre svega LDP-a koji u Beogradu nije prešao cenzus.


Lideri Preokreta, Foto: FoNet, 6. maj 2012.

Sa osvojenih 6, 53 odsto glasova za Skupštinu Srbije LDP je ostvario "umereno zadovoljavajući rezultat". Tako je barem u izbornoj noći govorio Čedomir Jovanović.

On je te večeri predsedničkim kandidatima poslao čestitke i poklon pakete i ujedno poručio da LDP neće statirati u politici.


Foto: FoNet, 6.maj 2012.

Uprkos brojnim potcenjivanjima i prognozama da su Mlađan Dinkić i njegova partija bivši, URS je ipak uspeo da pređe cenzus sa osvojenih 5,51 odsto glasova.

To je po Dinkićevoj oceni u izbornoj noći bio i te kakav uspeh jer "svi su mislili da nećemo ući u parlament". Prvu čestitku tada je poslao lideru SPS-a Ivici Dačiću.Foto: Tanjug, 26. jul 2012.

Nakon drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja na kojima je pobedio Tomislav Nikolić i tako postao novi predsednik Srbije, politička scena u Srbiji ulazi u turbulentni period međustranačkog dogovaranja i pregovaranja, raspodele funkcija i fotelja, obrta i previranja koja su trajala gotovo dva meseca.

Krajem juna postalo je jasno da će novu vladu formirati SNS, SPS i URS, ubrzo im se pridružila i stranka Rasima Ljajića.

DS je otišla u opoziciju, slomljena unutarstranačkim previranjima koja su dovela do toga da Boris Tadić više nije prvi čovek demokrata, a da Dragan Đilas koji je preuzeo stranku mesecima ne uspeva da je stabilizuje.

Godinu dana od đurđevdanskih izbora SNS je ubedljivo najjača stranka u zemlji, a njen lider Aleksandar Vučić najpopularniji političar.

http://www.b92.net/info/vesti/tema.php?yyyy=2013&mm=05&nav_id=711272


И нека неко каже да је народ бирао ове.Овде и не треба коментар.Добро смо  осетили целу годину која је протекла Превртање очима
Сачувана

moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #370 послато: Мај 07, 2013, 16:54:52 »

Radikali traže ocenu ustavnosti briselskog sporazuma

Članovi predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke (SRS) predali su Ustavnom sudu Srbije zahtev za ocenu ustavnosti sporazuma Beograda i Prištine. Prema rečima potpredsednika SRS Nemanje Šarovića, ova stranka traži ocenu ustavnosti odluke Vlade Srbije da prihvati sporazum, kao i odluke Narodne skupštine o prihvatanju Vladinog izveštaja o dijalogu sa Prištinom.

"Zakon određuje da Ustavni sud, ukoliko postoji opasnost od nastupanja neotklonjivih štetnih posledica, mora postupati po hitnom postupku", rekao je Šarović i dodao da će ukoliko do toga ne dođe USS pokazati da je "politički sud".


Kako kažu čelnici SRS, referendum o sporazumu Beograda i Prištine nije dobro rešenje, jer "Ustav Srbije nije 'Veliki brat' pa da zavisi od SMS poruka i od glasanja".


"Mi ćemo nastaviti na svaki mogući način da se borimo protiv Vlade Srbije i protiv svih onih koji saučestvuju u toj izdaji, i koji na bilo koji način podržavaju prihvatanje briselskog sporazuma", rekao je Šarović.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/311598/Radikali-traze-ocenu-ustavnosti-briselskog-sporazuma


Исто питање су Уставном суду поставили и Срби са КиМ, али још увек нема одговора.Требало би што више таквих питања да стигне пред Уставни суд,па ако се он и тада не огласи,онда организовати један велики протест испред Уставног суда.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #371 послато: Мај 08, 2013, 01:45:12 »

Radikali traže ocenu ustavnosti briselskog sporazuma

Članovi predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke (SRS) predali su Ustavnom sudu Srbije zahtev za ocenu ustavnosti sporazuma Beograda i Prištine. Prema rečima potpredsednika SRS Nemanje Šarovića, ova stranka traži ocenu ustavnosti odluke Vlade Srbije da prihvati sporazum, kao i odluke Narodne skupštine o prihvatanju Vladinog izveštaja o dijalogu sa Prištinom.

"Zakon određuje da Ustavni sud, ukoliko postoji opasnost od nastupanja neotklonjivih štetnih posledica, mora postupati po hitnom postupku", rekao je Šarović i dodao da će ukoliko do toga ne dođe USS pokazati da je "politički sud".


Kako kažu čelnici SRS, referendum o sporazumu Beograda i Prištine nije dobro rešenje, jer "Ustav Srbije nije 'Veliki brat' pa da zavisi od SMS poruka i od glasanja".


"Mi ćemo nastaviti na svaki mogući način da se borimo protiv Vlade Srbije i protiv svih onih koji saučestvuju u toj izdaji, i koji na bilo koji način podržavaju prihvatanje briselskog sporazuma", rekao je Šarović.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/311598/Radikali-traze-ocenu-ustavnosti-briselskog-sporazuma


Исто питање су Уставном суду поставили и Срби са КиМ, али још увек нема одговора.Требало би што више таквих питања да стигне пред Уставни суд,па ако се он и тада не огласи,онда организовати један велики протест испред Уставног суда.


Фото, видео, стенограм: радикали предали захтев за утврђивање уставности такозваног Бриселског споразума!

Немања Шаровић: Српска радикална странка је управо предала захтев за утврђивање уставности  такозваног бриселског споразума, односно одлуке Владе Републике Србије о прихватању бриселског споразума и одлуке Народне Скупштине Републике Србије о прихватању извештаја Владе о постизању тог бриселског споразума.

Српска радикална странка је потпуно сигурна да је Уставни суд једини државни орган који мора реаговати у овом случају и захтев који смо поднели је по хитном поступку. Закон одређује даУставни суд уколико постоји опасност од наступања неотклоњивих штетних последица мора наступати и поступати по хитном поступку. И, ми сматрамо да уколико то сада није тренутак, да ће Уставни суд још једанпута показати да је заправо политички суд и да служи овоме режиму као што је служио и свим претходним.Ми се адамо да Уставни суд неће по већ устаљеној пракси ћутати онда када су најбитнија дешавања у Србији, када се, да кажем, најбитнији проблеми у српском народу решавају.

Ми смо потпуно сигурни да референдум није прави пут за решавање косовске кризе и да сене може на референдуму питати да ли је Косово српско.

Српска радикална странка апелује да се прекине са сатанизацијом српског народа који живи на Косову и Метохији, коју је очигледно покренуо режим преко својих медија, а данас су сви медији режимски. Ми смо јутрос могли да видимо да на свим програмима и свим телевизијама са националном фреквенцијом  гостују они који пропагирају прихватање споразума, док нигде не можете чути који су то аргументи Срба који живе на Косову и Метохији и који су разлози због којих они не могу прихватити овај споразум. А, потпуно је јасно да Република Србија гаси своје институције на Косову и Метохији и да та шарена лажа која се нуди медијима како ће, наводно, Влада Републике Србије дати неке гаранције – мислим да су се они показали у досадашњем периоду и дагаранције Владе Републике Србије никада до сада нису заживеле.Ми пружамо пуну подршку српском народу на Косову и Метохији. Ми ћемо наставити на сваки могући начин да се боримо и против Владе Републике Србије, али исто и против свих оних који саучествују у тој издаји и који на било који начин подржавају прихватање бриселског споразума.

Зоран Красић:И овом иницијативом желимо да подсетимо јавност, али уједно и да пробудимо Уставни суд као врховног чувара уставности и уставног поретка Републике Србије, и да, наравно, скренемо пажњу грађанима да се нешто дешава што је на граници болесног. Представници власти кажу: „Не желимо и никада нећемо да признамо независно и терористичко Косово“, а онда неким бриселским споразумом терају држављане Републике Србије, лојалне држављане Републике Србије, да живе у терористичком и независном Косову. Та шизофренија може медијски да пролази, али код Уставног суда не би смела да прође.

Значи: тражимо оцену уставности одлуке којом су прихваћени сви бриселски споразуми, а сви ти бриселски споразуми дубоко залазе у уставно-правни поредак Републике Србије, сва решења која су тамо наведена су у супротности са виталним интересима српског народа, у супротности су са Уставом Србије.

Када смо писали ову иницијативу, морали смо мало да окренемо ствари, па да кажемо: „Нађите један члан Устава са којим је у сагласности ово што је у брисеском споразуму“. Једноставно: Устав је прекршен од преамбуле до последњег члана Устава Републике Србије.

Уставни суд Републике Србије је дужан да хитно решава по овој нашој иницијативи и да се изјасни, јер сваки дан одлагања практично значи да Уставни суд саучествује у једној девизи која је лансирана из Владе Републике Србије пре неколико месеци, када су припретили Уставном суду и рекли: „Узмите Устав, ставите под мишке, па идите на Косово и Метохију“. Та иста девиза може да буде „узмите Устав, ставите под мишке, па чекајте пензију“, „ставите Устав под мишку, па чекајте дечји додатак“, „ставите Устав под раме, па идите на биро и чекајте запослење“. Та врста омаловажавања Републике Србије јенедопустива.

Очекујемо хитну одлуку Уставног суда, јер Устав Републике Србије су донели грађани на референдуму и Устав Републике Србије није „велики брат“ да зависи од смс порука и од гласања. Устав Републике Србије садржи одредбе које забрањују непоштовање Устава Републике Србије. То је акт који садржи одредбе и о свом поштовањау и о својој заштити. Један од инструмената те заштите јесте Уставни суд Републике Србије. Очекујемо од Уставног суда да прекине са овим ћутањеми да напокон каже да ли је то у сагласности са Уставом Републике Србије.

Ако није, ови који нису способни давладају поштујући Устав Републике Србије, нека се померају, јер су они опасност и за народ и за државу.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Uz2WEhn0C6w" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Uz2WEhn0C6w</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=q2MuK5XzKJw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=q2MuK5XzKJw</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=WriIUyru32E" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=WriIUyru32E</a>

(Радикали инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #372 послато: Мај 08, 2013, 19:40:04 »

И ДСС за оцену уставности споразума


Посланички клуб ДСС-а и још четири посланика поднели су Уставном суду Србије предлог за оцену уставности споразума о нормализацији односа Београда и Приштине.

Шеф посланичког клуба ДСС-а Слободан Самарџић казао је новинарима приликом предаје тог предлога да странка очекује да ће Уставни суд урадити свој посао и за пар дана донети одлуку.

Према његовим речима, ДСС континуирано ради на одбрани Устава и Косова и Метохије као саставног дела Србије.

Самарџић је оценио да споразум о нормализацији односа Београда и Приштине директно крши Устав и законе Србије, а афирмише Устав и законе "лажне државе Косово", што је недопустиво са становишта виталних државних интереса.

"ДСС континуирано ради на политичком и правном терену у одбрани Устава Србије, конкретно Косова и Метохије као дела Србије", навео је он.

Самарџић је потсетио да Уставни суд већ има један предлог за оцену уставности када је рец о споразумима с Косовом, али да је под притисцима застао са његовим испитивањем, што није часно.

"Дајемо му још једну прилику да изађе у кратком року са закључком којим се споразум поништава. Ово је предлог који одмах треба да иде на испитивање и надамо се да ће Уставни суд часно урадити свој посао и да ће одбрану интереса Србије испунити", казао је он.

Према речима Самарџића, најважније је да косовски Срби остану јединствени у отпору и одупру се манипулацији владе и власти Србије и да не поклекну под њиховим притисцима и претњама.

"Последња два дана се говори о одрицању од употребе силе. Извесно је кад неко каже да неће да употреби силу да сматра да може да је употреби, а то ставља до знања Србима са Косова. Постоји и медијска манипулација јер се говори о завршеној ствари, да је споразум решио статус Косова и да ће се Срби сложити кад тад, али то је притисак на који је Србија навикла", казао је он.

Самарџић је нагласио да су Срби на Косову јединствени што показује данашњи састанак у Звечану.

"Они не могу да одбране Косово без Србије и помоћи Владе, напротив влада чини све да Косово преда, а онда обећа неку накнадну финасијску помоћ", казао је он.

Међу посланицима који су данас поднели предлог била су и два посланика Српске напредне странке - Марјан Ристичевић и Миодраг Николић, као и двоје самосталних посланика Никола Тулимировић и Борислав Пелевић.

Будући да је ДСС данас поднео предлог за оцену уставности бриселског споразума, Уставни суд је дужан да поступи по том предлогу. Српска радикална странка је, с друге стране, јуче Уставном суду Србије предала иницијативу за оцену уставности споразума Београда и Приштине.


(Бета)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #373 послато: Мај 19, 2013, 05:14:06 »

Briselski sporazum sa Prištinom dodatno podelio političku scenu i udružio desničarske stranke. Stožer novog bloka je DSS, a u njemu još SRS, Dveri, nezavisni intelektualci...

BRISELSKI sporazum o Kosovu brusi novu među već mnogobrojnim podelama na političkoj sceni. Patriotski blok naspram proevropskog. Združeno, patriote mogu da zahvate od jedne sedmine do jedne četvrtine biračkog tela, ocena je političkih sociologa koji kao stožera ove opcije prepoznaju DSS. Njihovo mišljenje, ipak, ne dele svi. Na prvom mestu - radikali, jer oni jedino sebe doživljavaju kao istinske patriote. I, eto nove "potpodele"...


- Našu političku scenu ranije su polarizovali odnosi u eks-Jugoslaviji, zatim prema Crnoj Gori, a sada je to Kosovo. To pitanje nije najvažnije za građane, ali je ova podela najmarkantnija i na osnovu nje se tačno zna ko je sa koje strane i sa kim se sme ili ne sme u koaliciju posle izbora - kaže nam politički sociolog Zoran Stojiljković. On dodaje da su po svim ostalim pitanjima podele fluidnije, navodeći primer socijalne pravde, o kojoj govore svi osim LDP, pa oštrih podela nema.

Ukoliko bi se patriotski blok objedinio, Stojiljković procenjuje da bi on činio jednu četvrtinu biračkog tela sa DSS, radikalima, Dverima, ekstremnim opcijama... Oni koji su na drugoj, proevropskoj, strani, kaže, ne moraju da se udružuju jer im je vlast dostižna. Brak "slonova" - naprednjaka i demokrata, koji čak imaju i slične programe, malo je verovatan.


UNAKRSNE PODELE
NA srpskoj političkoj sceni se paradoksalno već dve decenije očekuje dovršetak "prethodnih" pitanja političkog identiteta, koja su se u drugim zemljama u tranzicionom periodu brzo rešavala - kaže Stojiljković. - Kod drugih su se obično iscrtavale podele na tradicionalističke i modernizatorske stranke ili na levicu i desnicu, dok kod nas postoji više unakrsnih podela, u kojima imamo i evrofiličare, i evorealiste i teške evroskeptike...

Politički sociolog Vladimir Goati kaže, za naš list, da matematika pokazuje da bi patriotski blok mogao da dobaci do 14 odsto, odnosno do sedmine biračkog tela. On u ovoj računici sabira procente koje je osvojio DSS na proteklim izborima sa procentima vanparlamentarnih partija SRS i Dveri, ali napominje da ne treba zaboraviti da u politici odnosi snaga znaju brzo da se preokrenu. Za to je potreban istorijski uslov kakav on, međutim, trenutno ne vidi.

- U slučaju novih izbora, ove snage bi mogle da izađu zajedno jer imaju prirodan nagon za samoodržanjem, zbog visokog cenzusa od pet odsto koji treba preći da bi se ušlo u parlament. DSS od 2003. godine ide nadole, a ove druge dve partije su ostale pred vratima parlamenta. Osim toga, postoji "lepak" koji ih spaja, a to je izrazita i nedvosmislena antievropska politika - navodi Goati.

Ono što se analitičarima čini izvodljivim, za neke se ne podrazumeva. Pa tako Zoran Krasić, potpredsednik SRS, kaže nam da mu nije poznato po kom kriterijumu se određuje ko pripada kom bloku. Po njemu, sve stranke osim SRS su proevropske:

- Mi smo jedini deklarisani protivnici EU i NATO već godinama. Ne može se, navodno, biti protiv EU, a Srbe isporučivati Haškom tribunalu ili uključiti Srbiju u Partnerstvo za mir. Zbog toga vidim samo SRS na jednoj, a sve ostale koji koketiraju sa Briselom ili Vašingtonom na drugoj strani. Jedini iskreni patrioti smo mi!

Ako je po Krasiću, udruživanja patriotskog bloka, bar kada je reč o SRS, neće biti uoči budućih parlamentarnih izbora jer ova stranka uvek staje samostalno pred birače. A, postizborna kombinatorika i traženje političkog jedinstva oko nekog programa, kaže, zavisi od volje naroda.

Nešto drugačije na stvari gleda DSS, koji je već udružio snage sa Dverima u Zemunu.

- Naravno da smo otvoreni za stvaranje šireg patriotskog bloka - navodi, za naš list, Miloš Jovanović, potpredsednik DSS. - U uslovima kada je na političkoj sceni došlo do novog momenta i kada je počev od LDP do SNS postignut konsenzus o predaji KiM, prirodno je da se razmišlja o novom, širokom okupljanju u kome bi bili i DSS i vanparlamentarne snage, intelektualaci, svi koji se protive onome što je za Srbiju pogubno. Ideja bolje budućnosti na sadašnjim porazima je sumanuta.

DSS, kao parlamentarnu stranku, Jovanović vidi u ulozi predvodnika takvog bloka, a hoće li drugi, pa i SRS, biti njegov deo, kaže, zavisiće od njihove volje:

- Lično mislim da vreme ne radi za nas i da objedinjavanje energije i snaga treba da otpočne što pre. Zemun je samo početak. Sledi Vidovdanski skup protiv gašenja države Srbije.

Jovanović očekuje da bi patriote mogle da osvoje veliki broj glasova, jer ceni da većina glasača SNS nije glasala da se ukinu institucije na KiM. Da jesu, kaže, onda bi glas dali LDP-u.

Ukrupnjavanje na drugoj, evropskoj, strani Goati ne očekuje, jer su tu partije već prevelike, na prethodnim izborima su već nastupale sa proevropskim sloganima, lako preskakale barijere, pa nemaju interes samoodržanja koji bi ih navodio na udruživanje. Po njemu, međutim, evropski pol može da računa na još jači procenat podrške među biračima jer se proevropsko opredeljenje, prema istraživanjima, povećava.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:434494-Brisellski-sporazum-ujedinio-desnicare

  Ситношићарџијско гледање на заједничке проблеме је највећи проблем свих Срба.Сви су паметни,сви занју све и онда,наравно они који су на власти раде шта хоће зато што са врха најбоље ''виде'' шта се дешава и шта ко ради.
  И тако годинама,на штету свих нас ,без обзира на политичке боје које нестану кад неко постане власт.
  Онда постану слугерање Запада само због тапшања по рамену.
  Остаје и опстаје само беда и јад,политичка а касније и материјална као последица ове прве.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #374 послато: Мај 24, 2013, 03:02:49 »

Напредњаци штите лажни 1389Општинска изборна комисија Земун одбацила је приговор Покрета 1389 поводом појављивања лажног 1389 на листи за локалне изборе 2. јуна 2013. године! Ову одлуку је донела комисија општине где владају напредњаци. Образложење се позива на Закон о локалним изборима, мада се суштина и правна природа проблема тиче Закона о удружењима, ауторских права и интелектуалне својине и других основних начела правне државе, која су овде грубо погажена. Није први пут да се овако нешто дешава, слична ситуација је била и на локалним изборима у Земуну.

Принцип режима европејаца (демократских и напредњака) је: онај (европејац) који возилом тешко повреди особу (организацију), није крив ако је имао уредну возачку дозволу, а то што су нанете тешке телесне (у овом случају правне) повреде, за њих је неважно!

Објаснили су нам у општинској изборној комисији Земун да су заштићена имена странака (њих не сме нико злоупотребљавати на локалним изборима у име групе грађана) као и лична имена (јавних личности, итд), али удружења грађана (тојест невладине организације) не подлежу заштити идентитета! Лажни 1389 се пријавио за локалне изборе у Земуну као група грађана.

Европејци још једном показују да су њихове праве и једине вредности: власт, сила, новац, грабеж, бахатост, узурпација, демагогија, монополизам, итд, а то води Србију у опасно стање безакоња. Неће проћи! Божија правда увек побеђује!

23.05.2013.


 Спојлер:


(Српски Народни Покрет 1389)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #375 послато: Мај 31, 2013, 09:23:10 »

Ružić: Izbori bi mogli da stvore političku nestabilnost

- SPS je otvoren za razgovore o rekonstrukciji vlade, ali osnovno merilo moraju da budu rezultati rada, a ne medijski napisi. Izbori bi potrošili vreme koje je za Srbiju dragoceno i mogli bi da izazovu političku nestabilnost - kaže u intervjuu za “Blic” Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora socijalista.

U Galenici sve treba istražiti: Branko Ružič

Ružić navodi da su spremni na razgovore o rekonstrukciji pre svega sa SNS, koja je “karijatidni stub vladajuće koalicije”.

- Svaki pomak u realizaciji ciljeva Vlade je dobrodošao. Pored političkih i državnih pitanja, postoje i socijalno-ekonomske teme koje se moraju rešavati. Ukoliko rekonstrukcija može da unapredi ostvarivanje tih ciljeva, otvoreni smo da o tome razgovaramo. Osnovno merilo mora isključivo biti realan i egzaktan rezultat rada, a ne percepcija javnog mnjenja.
 
Da li su izbori bolje rešenje od rekonstrukcije?
- Izbori bi imali demokratsku komponentu. Međutim, kada imamo zamajac u rešavanju kosovskog pitanja i realizaciju evropske budućnosti i ukoliko je orijentacija svih vladajućih političkih aktera iskrena, onda nema razloga izazivati političku nestabilnost kako bi se zadovoljili partikularni partijski interesi. Mi se uvek trudimo da od “drveća vidimo šumu”, ali ne bežimo od provere kod građana.
 
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/385418/Ruzic-Izbori-bi-mogli-da-stvore-politicku-nestabilnost

Ја мислим да се они плаше избора.Ни код чланства немају неке симпатије.
Сачувана

moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #376 послато: Јун 01, 2013, 03:03:07 »

EKSKLUZIVNO: Izbori u oktobru!

Vrlo je verovatno da će izbori biti održani i u Beogradu, a još je nejasno da li će to biti u septembru ili istovremeno s republičkim

Ivica Dačić i Aleksandar Vučić možda neće biti u istoj koloniBEOGRAD - Idemo opet na birališta.

Iako je najavljivana rekonstrukcija Vlade, izvesno je da će građani Srbije ponovo na birališta ove godine. Kako Kurir saznaje u vrhu vlasti, vanredni parlamentarni izbori biće održani u oktobru. Vrlo je verovatno da će izbori biti održani i u Beogradu, a još je nejasno da li će oni biti u septembru ili istovremeno s republičkim.

Promena izborne volje

Plan je, kako saznajemo, da se ide na birališta u prestonici pošto naprednjaci očekuju ubedljivu pobedu sa 40 do 50 odsto glasova u Zemunu, kakvu su već ostvarili u Kosjeriću, Zrenjaninu, Srbobranu i Kovinu.

- Na izborima u Zemunu 2. juna očekujemo ubedljivu pobedu, koja će pokazati da se izborna volja građana promenila u odnosu na prošlogodišnje majske izbore i da je aktuelna vlast, s Draganom Đilasom na čelu, izgubila legitimitet. To će biti jasan signal za vanredne izbore u Beogradu, koji se očekuju u septembru - priča izvor Kurira iz vrha vlasti.

Na talasu takvih promena, a pošto dobijemo datum za početak pregovora za članstvo u EU i krene primena briselskog sporazuma, plan je da se vlada potpuno posveti ekonomskim reformama.

- Sve stranke se već uveliko pripremaju za izbore, a u SNS već prave spisak kadrova na koje mogu da računaju, koji treba da zauzmu čelne pozicije posle izbora - kaže naš sagovornik.

On dodaje da je upravo priprema za oktobarske izbore uzrok previranja u SPS, odnosno zahteva dela socijalista da se pod hitno održi sednica Glavnog odbora.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da motiv za raspisivanje izbora može biti rejting naprednjaka, koji je nenadano skočio u proteklih pola godine, a objektivan politički razlog neslaganje u vezi s ekonomskom politikom ili borbom protiv korupcije.

Ljajić ili manjine?

- Opstanak vlade zavisi od saglasnosti svih članova vlade kako dalje, ali odluka o izborima zavisi od najjačeg SNS - kaže Stanković i dodaje da nije nemoguće da SNS s jednim partnerom formira vladu, a trenutna istaživanja pokazuju da bi cenzus prešli uz SNS i koalicija oko SPS, URS, DS, DSS i LDP.

- Pitanje od milion dolara je s kim bi SNS mogao posle vanrednih izbora. Pošto ne odgovaraju ni URS ni SPS, izbori bi izazvali njihov antagonizam prema SNS, koji bi u kampanji bio sam protiv svih. Praksa nam, ipak, pokazuje da posle izbora nema ko s kim ne može - kaže Stanković.

Nova vlada SNS i Ljajića?

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da bi izbori bili korisni za SNS, ali i za političku scenu jer bi se smanjio broj partnera u vladi.
- SNS bi mogao da osvoji oko 45 odsto poslaničkih mesta i formira vladu samo s jednim partnerom ili partijama nacionalnih manjina - ocenjuje Anđelković.
- To ne mora da bude ni SPS, niti URS, već recimo neka koalicija oko SDPS Rasima Ljajića.

Uskoro odluke

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da na lokalnim izborima u Zemunu očekuje ubedljivu pobedu te stranke i da SNS osvoji između 40 i 50 odsto glasova.
- Uvek postoji mogućnost da se izbori u Zemunu gledaju na širi način - ako pobedite ubedljivo, postavlja se pitanje legitimiteta gradske vlasti - rekao je Stefanović nedavno za Kurir.

http://www.kurir-info.rs/ekskluzivno-izbori-u-oktobru-clanak-817231

Није њима до избора,имају они преча посла.Треба уништити све што је било добро,заборавити славну прошлост и треба Србију бацити на колена,а при том јој обесити дужнички камен око врата.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #377 послато: Јун 02, 2013, 03:28:11 »

Данас избори у Земуну

Београд -- У београдској општини Земун данас се одржавају се локални избори, а за 57 одборничких места бори се 14 изборних листа. Бирачка места се отварају у 7 сати.
У Земуну право гласа има око 160.100 бирача, а на 106 бирачких места гласаће се од 7 до 20 часова.


Међу пријављеним изборним листама има осам страначких и шест група грађана.


Прва је изборна листа Српске напредне странке са којом на изборима заједно учествују и Нова Србија и Покрет социјалиста, друга пријављена листа је Демократске странке Србије и покрет Двери, док ће трећа на бирачком листићу бити коалиција СПС-ПУПС-ЈС-СДПС и Покрет ветерана.

Четврта је изборна листа Демократске странке, која самостално излази на изборе, а пети су радикали, који, такође, немају коалиционе партнере.

Земунци ће моћи да гласају и за Земунски покрет - Покрет радника и сељака, седма по реду је изборна листа Грађанска алтернатива, осма је Либерално-демократска партија, а девета листа Мој Земун град - Милан Надавеза, Наја.

На гласачком листићу под бројем 10 биће листа Земун, наш град -Грађански покрет Земун, УРС, СПО. Листа под редним бројем 11 је Група за Земун - Покрет за развој Батајнице, а 12. је листа Социјалдемократског савеза.

Под бројем 13. је листа СНП 1389. Српски Земун Миша Вацић, а попследња, 14. изборна листа, биће Земунска прича, наша ствар, Трећа Србија.


(Б92)


***

Да ли ће на овим изборима да буде неких изненађења или ће да буде "већ виђено".
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #378 послато: Јун 03, 2013, 00:35:45 »

Натполовична већина (51,52) СНС-а у Земуну

На основу 95 одсто обрађених података у Земуну убедљиво победио СНС са 51,52 одсто гласова, речено у тој странци. Изборна комисија саопштила да су, на основу података са 19 бирачких места, напредњаци освојили 36 од 57 мандата, коалиција око СПС-а осам, ДС шест, а ДСС четири мандата. Ово је подршка народа борби против корупције, реформама и подршка за модерну и напредну Србију, рекао Александар Вучић."Мораћемо да наставимо да доносимо тешке одлуке, да предузимамо болне мере, али Србију морамо да извучемо из кризе. Порука нама је да се понашамо одговорније од осталих, потребно је да доведемо оне који ће да се боре за друге а не за себе", навео је Вучић и додао је да је неопходно да рад буде основно мерило вредности.

(РТС)***


Дефинитивно се нешто са српским народом дешава. Како другачије протумачити ове резултате избора у Земуну?

Након овога и више је него извесно да ће напредњаци расписати ванредне изборе, како би ето показали целом свету да народ сада само у њих има поверење.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #379 послато: Јун 03, 2013, 21:42:20 »

Narod je totalno izgubio kompas. Verujem da bi ovakav odnos snaga i rezultata bio kada bi se raspisali i opsti izboru u ovome momentu. Sa druge strane, ne postoji nikakva organizovana opozicija i niko ne nudi bilo kakvo resenje za izlazak iz krize tako da narod i nije bas jedini krivac. Naprednjaci vesto manipulisu medijima na isti nacin kako su to zuti radili pre njih.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #380 послато: Јун 17, 2013, 06:59:53 »

Узаврела кампања пред локалне изборе

Цепали плакате УРС пред митинг СНС у Зајечару

Недељу дана пред одржавање локалних избора у Зајечару, води се прави рат између чланова СНС и УРС. Како би лидера напредњака Александра Вучића дочекали на одговарајући начин, радници ЈП “Дирекција за изградњу” су по налогу директора, иначе члана СНС-а, скинули “бандероле” Бошка Ничића и УРС-а и на то место поставили нове са ликом Вучића и СНС.


"Замена": Бандерола СНС уместо УРС-ове

Иван Јоковић из УРС каже да је у Зајечару пред долазак Вучића владало право опсадно стање.

- Прелепљују се билборди, плакате, чак и саобраћајни знаци ликом Вучића и логом СНС, а врхунац је скидање наше бандероле. Дирекција се бави нечим што није њен посао, а све то по налогу Саше Мирковића, кандидата СНС за градоначелника.

Напредњацима је много стало да овде имају апсолутну већину, али то ће тешко да се догоди, јер анкете говоре другачије - наводи Јоковић.
 
Саша Мирковић, међутим, то демантује. Он у изјави за “Блиц” каже да испред себе види бандероле и билборде других партија.
 
У ДС наводе да кампања за локалне изборе тече у "ужареној атмосфери". Први на листи ДС у Зајечару Немања Вукадиновић оценио је да су ти избори "елементарна непогода" коју одликују физички обрачуни.
 
На митингу СНС у Зајечару, поред Вучића, говорили су Вук Драшковић, лидер СПО и Расим Љајић, председник СДПС који је поручио окупљенима да је Вучић гарант да ће у том граду бити испуњено све што је обећано, јер "неће Вучић ставити на коцку свој ауторитет и популарност".
 
Вучић је на митингу истакао да ће за годину дана бити смањена незапосленост, повећана индустријска производња и смањен фискални дефицит, а да за све оне који су лоше радили свој посао неће више бити места ни у Влади, ни у јавним предузећима. Додао је да ћемо морати да предузмемо најтеже могуће мере, али и да променимо свест".

(Наташа Латковић)
***


Ови локални избори у Зајечару ће показати праву слику, КО има већу помоћ од западних ментора, Тома или Динкић.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #381 послато: Јун 23, 2013, 18:23:04 »

Izbori, ali i sukobi u Zaječaru

Izvor: B92

Zaječar -- Građani Zaječara danas glasaju na vanrednim lokalnim izborima. Birališta otvorena u 7 sati. Dve osobe povređene u tuči ispred birališta u jednom selu.


Do 13 časova na birališta je izašlo 36 odsto upisanih birača, javlja novinar B92.

Izbori protiču bez većih nepravilnosti, ali došlo je do incidenta u jednom selu.

Naime, u izbornoj komisiji u selu Velika Jasikova rekli su za B92 da se pojavilo 14 nepoznatih osoba, koji su se žalili na određene nepravilnosti prilikom glasanja jedne osobe. Došlo je do fizičkog kontakta na biralištu, ali dva puta su članovi izborne komisije izgurali te ljude. Sama tuča se dogodila ispred biračkog mesta, javlja naš reporter. Dve osobe su povređene, jedna je član izborne komisije, druga je iz Mesne zajednice.

Jedna od povređenih osoba ima hematome na glavi i oseća vrtoglavicu, i prebačena je na odeljenje hirurgije zaječarske bolnice.

Kako su za B92 rekli očevici, osobe koje su napale meštane, i tom prilikom povredile dva meštana, nisu iz ovog sela.

U blizini biračkih mesta su morali biti sklonjeni plakati određenih stranaka, koji nisu bili na propisanoj udaljenosti. Priča se i da su članovi određenih stranaka proveravali pojedine građane, da li su izašli na glasanje. Kako javlja naš reporter, priča se i da su članovi pojedinih partija nudili novac da bi građani izašli da glasaju, a za tu "uslugu" su plaćali i do 3.000 dinara.

Pomenuti događaji izazvali su brojna prepucavanja političkih stranaka, a neke od njih su držale i konferencije za novinare, iako je na snazi izborna tišina.

U tuči su, kako se tvrdi, učestvovale pristalice URS i SNS.

U Zaječaru se održavaju izbori, jer je vladajuća koalicija koju su predvodili Ujedinjeni regioni Srbije i gradonačelnik Boško Ničić izgubila većinu.

Za 50 odborničkih u gradskoj skupštini, Gradska izborna komisija proglasila je devet izbornih lista.

Prvi na listi su Ujedinjeni regioni Srbije, sledi lista Srpske napredne stranke, dok je treća lista Socijalističke partije Srbije.

Četvrta na glasačkom listiću je Liberalno demokratska partija, peta lista koalicije Demokratska stranka Srbije i Dveri, šesta je Demokratska stranka, a sedma grupa građana "Zaokret - Dragoslav Đokić".

Osma je Srpska radikalna stranka, a deveta Grupa građana za Zaječar dr Vlastimir Badžević.

U birački spisak upisano je 55.296 birača.
Incidenti obeležili i kampanju

Kampanju su obeležili sukobi aktivista stranaka i policija je više puta intervenisala da bi sprečila obračun aktivista SNS-a i URS-a, koji je tražio da OEBS pošalje posmatrače.

Poslednjih nekoliko nedelja, preidzbornu kampanju u ovom gradu obeležili su otvoreni sukobi i tuče između pripadnika različitih političkih opcija.

Zbog takve atmosfere mnogi strepe da ni sam dan izbora u gradu neće proteći bez problema.

Izborni štabovi ipak su se pobrinuli da građani ne zaborave glavne poruke i ličnosti za koje će se birači opredeljivati.

A u borbi za svaki glas izgleda da su dozvoljena sva sredstva.

Oni od kojih zavise rezultati, mirno čekaju dan izbora. Za probleme i sukobe koji su se dešavali prethodnih nedelja u ovom gradu građani najviše krive političare i medije. Građani kažu da žele mir, i da ne moraju političari da se toliko svađaju. Mnogi smatraju da napetost stvaraju sami političari, ne građani. Mnogi od njih nisu očekivali incidente.

Štangle i pesnice, korišćenje medija i javnih resursa i ozbiljna kampanja na društvenih mrežama za glas više - samo su onog što je obeležilo kampanju u Zaječaru.

"Na biralištima neće biti ni domaćih ni inostranih posmatrača. Poziv za posmatranje Cesidu stigao je u ponedeljak, pa nije bilo moguće za tako kratko vreme organizovati kontrolore na terenu", kaže za B92 Radomir MIlošević iz Cesida.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=06&dd=23&nav_category=11&nav_id=725515

Ако је Цесид ту,ништа не бринимо,Вучко побеђује Зеленко
Сачувана

moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #382 послато: Јун 24, 2013, 04:52:31 »

POBEDA NAPREDNJAKA: SNS 42 odsto URS 32 odstoGašić je na večerašnoj konferenciji za novinare rekao da je na osnovu 50,7 odsto obrađenog materijala, SNS osvojila 41,56 odsto, a da su na drugom mestu Ujedinjeni regioni sa nešto više od 32 odsto osvojenih glasovaZAJEČAR- Srpska napredna stranka je pobedila na održanim vanrednim lokalnim izborima u Zaječar, tvrdi potpredsednik te stranke Bratislav Gašić.

Gašić je na večerašnoj konferenciji za novinare rekao da je na osnovu 50,7 odsto obrađenog materijala, SNS osvojila 41,56 odsto, a da su na drugom mestu Ujedinjeni regioni sa nešto više od 32 odsto osvojenih glasova.

Prema podacima SNS, na trećem mestu je Socijalistička partija Srbije sa 11,5 odsto glasova.

U Zaječaru su danas održani vanredni lokalni izbori, pošto je vladajuća koalicija koju su predvodili Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i gradonačelnik Boško Ničić izgubila većinu.

Za 50 odborničkih u gradskoj skupštini, Gradska izborna komisija proglasila je devet izbornih lista. U birački spisak upisano je 55.296 birača.

Za sada se nije oglašavala opštinska izborna komisija, a prvi rezultati se očekuju posle 22 časa. Kampanju i današnje izbore su obeležili sukobi aktivista stranaka, a policija je više puta intervenisala da bi sprečila obračun aktivista SNS i URS koji je tražio da OEBS pošalje posmatrače.


http://www.kurir-info.rs/pobeda-naprednjaka-sns-42-odsto-urs-32-odsto-clanak-857147


Да се подсетимо прошлогодишњих избора у Зајечару и овог СНС естрадног менаџера Мирковића.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=7rIkWqRx9LI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=7rIkWqRx9LI</a>

Још тада се видело да се менаџер намерачио на место градоначелника Зајечара.Без обзира што је у међувремену удомљен у Мркино министарство,он од свог наума није одустао,што значи да га за који дан видимо у фотељи зајечарског градоначелника.
Интересантан је резултат демократа у овим изборима.Ни цензус нису прешли.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #383 послато: Јул 23, 2013, 22:14:12 »

Логичан ток: Вучића саветује бивши Ђинђићев сарадник

Горан Весић: Захвалан сам СНС на поверењу!


Весић одржао предавање за 60 функционера из СНС - градоначелника, председника општина, укључујући и Вучића

БЕОГРАД - Горан Весић, некадашњи шеф кабинета Зорана Ђинђића, бивши демократа, одржао је прошле недеље предавање у Српској напредној странци на тему "Политичка комуникација с бирачима".

Предавању је присуствовало око 60 страначких функционера - градоначелника, председника општина, локалних активиста, али и председник странке Александар Вучић, чланица Председништва Маја Гојковић, као и председник ИО Радомир Николић.

Један од сегмената предавања био је и како СНС да уради нешто корисно за бираче, а после Весићевог предавања, члановима се обратио Вучић. У разговору за Курир, Весић каже да је одржао поменуто предавање на позив Вучића, који му је био друг с факултета.

- Тачно је да сам одржао предавање за функционере локалне самоуправе из СНС на тему "Политичка комуникација с бирачима". Такве ствари сам радио протеклих девет година у региону, али од 2004. године не у Србији. Захвалан сам СНС на позиву и поверењу. Веома сам задовољан како су градоначелници учествовали у дискусији и упознао сам много квалитетних људи који ће моћи да ураде корисне ствари за своје грађане - каже Весић.

(Е. К.)

Цитат
О уласку у СНС помоћи ЋУ!

На питање да ли размишља о уласку у СНС, Весић каже:
- Не бавим се активно политиком од 2004. тако да нисам размишљао о ангажовању. Више пута сам рекао да ова Влада ради добре ствари за Србију и бићу увек ту да помогнем.


(Драгана Удовичић, Курир)


***

Ништа не треба да нас изненади. Све "проверени" кадрови,  се окупљају једни око других. Исти им и  газда. (идејни и финансијски).
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #384 послато: Јул 28, 2013, 02:58:54 »

ЗАЈЕЧАР: СНС преузео власт, Мирковић на челу Скупштине градаМорамо да кроз овај кризни период прођемо брзо и што пре ухватимо прикључак с остатком Србије - рекао је Мирковић
ЗАЈЕЧАР - Приоритет запошљавање.
Одборници Српске напредне странке и коалиције окупљене око Социјалистичке партије Србије тајним гласањем изабрали су Сашу Мирковића (СНС) за председника Скупштине Града Зајечара.

- Пред нама је огроман посао да извучемо град из кризе јер су дуговања, према мојим сазнањима, три милијарде динара, а наш основни циљ је да Зајечар буде град без незапослених - изјавио је Мирковић и захвалио одборницима на указаном поверењу.
Он је за Курир рекао да град највеће проблеме има с Топланом и градским базеном, али да главобољу изазивају и бројни проблеми с другим стварима.

- Решићемо ми те проблеме. Морамо да кроз овај кризни период прођемо брзо и што пре ухватимо прикључак с остатком Србије - рекао је Мирковић. Мирковић је истакао да ће окупити шефове свих одборничких група да би изабрали најбољег кандидата за градоначелника, заменика и чланове Градског већа, и обећао да страначки критеријум неће бити важан. Дипломирани правник Душица Илић из Градске управе изабрана је за секретара Скупштине града.


(Курир)***У СНС све "експерт" до експерта, попут овог Мирковиће. Подсећају на Млађин кадар.

 
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
ПЕТАР
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 83


Погледај профил
« Одговор #385 послато: Јул 29, 2013, 09:43:55 »

Сасвим случајно сам налетио на тв емисију у којој је гост био извесни ВОЈИСЛАВ МИЛОШЕВИЋ,има своју странку која се зове ПРЕПОРОД СРБИЈЕ.Препоручујем да га потражите на јутјубу по ономе што сам ја видео у најмању руку занимљиво.
Сачувана

БОЖЕ ПРАВДЕ
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #386 послато: Август 19, 2013, 05:33:30 »


Прави се велика коалиција ДС и СНС, социјалисти отпадају?

Нови коалициони партнери (Фото: Ало)

Београд – Састанак Вучића и Ђиласа у вези са пројектом „Београд на води“ може бити наговештај сарадње две ривалске партије у будућности, кажу познаваоци политичке сцене.

С друге стране, Зоран Бабић, функционер СНС, каже за Данас да тај сусрет има значаја само из угла реализације пројекта „Београд на води“, док од демократа лист није успео да добије коментар на ову тему.

Александар Попов, директор Центра за регионализам, коментарише за Данас да не искључује могућност стварања „велике коалиције“, односно формирања владе ДС и СНС у блиској будућности. „Тешко је рећи да ли је разговор Вучића и Ђиласа био искључиво техничке природе, али могуће је да СНС и ДС заједнички формирају наредну владу.

Озбиљне калкулације о „великој коалицији“ постојале су још у време када је ДС била знатно снажнија него сада, па би Вучићу било лакше да сарађује са ДС која се „окрунила“. Питање је како би изгледала њихова власт, али Вучић би у Ђиласу могао да добије савезника за решавање тешких питања, укључујући оне из социјалног домена“, сматра Попов.

Недим Сејдиновић, председник Независног друштва новинара Војводине, каже за Данас да упркос чињеници да се „дуго и јалово“ спекулише о "великој коалицији", ту могућност не треба одбацити ни после свега што се у међувремену десило. „СНС хистерично покушава да сруши војвођанску владу, док се о смени београдске власти и не говори, иако би то био значајно лакши посао и већи „плен“. Вучић и Ђилас требају један другоме, између осталог и зато што имају озбиљних проблема у својим странкама“, тврди Сејдиновић.

Зоран Бабић каже за Данас да „из угла господина Вучића и СНС тај сусрет омогућава реализацију пројекта који је започео СНС, а који ће унапредити квалитет живота и обезбедити посао за велики број грађана Београда“. „Нама је битна реализација пројекта, а не политичка сујета. За СНС је светиња све оно што омогућава бољи живот грађана. Имао сам задовољство да детаљније истражим пројекат "Београд на води" и уверен сам да неће остати мртво слово на папиру“, истиче Бабић.

"Неопходна сарадња"

На састанку Вучића и Ђиласа договорено да се формирају заједничке радне групе републичких и градских власти за реализацију пројекта "Београд на води". Ђилас, који је на састанак у Влади Србије дошао са градским архитектом Дејаном Васовићем, напустио је зграду без обраћања медијима, а из владине Канцеларија за сарадњу с медијима саопштено је да је постигнута сагласност да се интензивира сарадња по питању пројекта за чије је спровођење неопходна сарадња републичких и градских органа власти.

(Ф.С.К.)


***

О тој коалицији се одавно шушка, а што се тиче пројекта "Београд на води" боље је да се ману тога, јер  су ови жути довољно већ упропастили и Београд и "воду". Овде првенствено мислим на наше реке Дунав и Саву, поред којих се годинама шетало, уживало у чарима лепоте природе,...а како изгледају оне сада, када је политика "извела Београд на реке" довољно је погледати Дунавски Кеј..

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #387 послато: Септембар 29, 2013, 06:08:18 »

ВУЧИЋ ОДЛУЧИО: Идемо на ванредне изборе и у Београду и у Србији!


Ми кажемо нема проблема свима онима кој траже изборе јер су много јаки, а ми смо много слаби. Ми ћемо покушати да им се супротставимо и добијемо близу гласова колико и они. Имаће ускоро прилику да нас убедљиво поразе, поручио лидер СНСБЕОГРАД - Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић поручио је да ће сви кој тврде да су јачи од СНС ускоро имати прилику да их убедљиво победе на изборима!

Вучић је њавио ванредне изборе у Београду,  а извори у самом врху СНС кажу да је Вучић већ преломио да се иде на ванредне изборе и на републичком нивоу!

Како сазнајемо, одлука о ванредним изворима је дефинитва и неопизива а само је питање да ли ће излазак на биралиште бити заказан за јануар или март 2014.Потребна провера

Лидер СНС је подсетио на чињеницу да више политичких странака скоро свакодненво тврде да су "сигурни победници" и да би то требало проверити на изборима:

"Ускоро ће ви они имати прилику да нас убедљиво победе, како то славољубиво тврде...Хоћете изборе? Добићете их! Хоћете да победите? Победићете, али можда. То сад не зависи од вас, већ од грађана", поручио је Вучић, који је у Вршцу отворио радове на новој фабрици лекова компаније "Frezenijus medikal ker".

Он је додао да напредњаци желе власт само ако за то имају подршку грађана.

"Не желимо да као претходници владамо 4 године иако су легитимитет изгубили већ у првој! Зато је важно да се то провери. Многи вичу "Дајте изборе", а избора се највише плаше. Нема проблема , даћемо изборе, сагласан сам. Идемо на ту проверу,  и то ускоро", рекао је први потпредседник и иронично поручио својим политичким противницима:

"Ми кажемо нема проблема свима онима кој траже изборе јер су много јаки, а ми смо много слаби. Ми ћемо покушати да им се супротставимо и добијемо близу гласова колико и они. Имаће ускоро прилику да нас убедљиво поразе".

Иако Вучић то није поменуо, како сазнајемо, ванредни избори су "готова ствар" и у Београду и у Србији.

"Легитимитет мора да се провери и на републичком нивоу. Зато ће ванредни републички избори бити у истом термину кад и избори у престоници. Или у јануару или најкасније у марту следеће године", тврди извор из врха СНС.ДС: Спремни смо

У СНС нису хтели званично да коментаришу наша сазнања. На другој страни  Александар  Антић каже да СПС инсистира да се у фокус стави преузимање одговрности за функционисање града.

"Не можемо  причати само о изборима, већ пре свега о стварању услова да Београд нормано функционише", истиче Антић који није желео да коментарише могућност одржавања ванредних парламентарних избора.

Шеф посланичке групе ДС Борислав Стефановић сматра да су републички избори очигледни.

"МИ смо спремни, јер смо једина алтернатива овој неспособној власти. СНС покушава да добије максимум  и много су сигурни у својој  бахатости. Требало би ипак да се подсете на историјске примере у којима се и најсигурнији озбиљно преваре", закључио је Стефановић.

( Информер, Курир)***


Тешко нама са њима. Они се баш лепо забављају. Путују, живе у изобиљу, а народ нека глође све ове "коске" које му они, мало мало, па бацају. Када то  није Платформа за КиМ, онда је то Споразум из Брисела, а када није Споразум, онда је педербал, ако није педербал, онда је реконструкција владе, која повлачи за собом блокаду скупштине Београда, па имамо ситуацију да главни град остаје и без Градоначелника и без председника Скупштине града, а онда ево приче о изборима..

Ове Вучићеве "револуционарне" пароле које избацује могу да обману само оне и слепе код очију и глуве код ушију. Њему не би смео нико више ништа да верује, али нажалост, има њих које он одушевљава. Моје мишљење да он увелико спрема договор са ДС и да је то будућа коалиција, а СПС има да лети све са оним силним "коферчићима"...И време му је. Шта нас тек онда чека са комбинаториком СНС+ДС......... Хоће ли се појавити било ко други, а да ови сви да оду у ЗАБОРАВ!

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #388 послато: Октобар 26, 2013, 15:45:19 »


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=JGVt6w1Vbd0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=JGVt6w1Vbd0</a>


Море, где су моји сендвичи!
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #389 послато: Октобар 26, 2013, 16:04:41 »

Да ли је Српска напредна странка пред распадом?

 

Ексер у Вучићевом ковчегу

Раскол који се у Српској напредној странци дешава последњих месеци, унапред је испланиран, јер је ова странка настала да обави посао и да нестане. Кључна реч је Косово. Кад то буде завршено, Александар Вучић, у завршном чину свог издајничког сценарија, планира да направи коалицију са Демократском странком, у којој ће главну реч водити његов политички идол, Миодраг Ракић, бивши шеф Тадићевог кабинета и чувар прљавог веша истакнутих политичара и тајкуна. Томислав Николић има две могућности. Да га политички „разбаштини“, или да га „као сина“ испрати са „отпремнином“ и поздрави његове даље лудости. Ни једно ни друго неће помоћи Вучићу да се извуче од изолације коју му је одређена од светских центара моћи

Прошле недеље, Српска напредна странка је прославила мали јубилеј. Пет година од оснивања. А већ на власти, и пред распадом! Дневни лист Информер, билтен Александра Вучића, драматично је најавио 11. октобра на насловној страни, као ексклузивну вест – Почео рат у СНС – Лов на Вучића! Сутрадан је на насловној страни свог службеног гласила председник напредњака одговорио – Хоће да ме смене! Па нек пробају!

Након прошлогодишњих мајских парламентарних и председничких избора, када је новоизабрани председник Србије Томислав Николић поверио мандат за састав Владе Србије Ивици Дачићу, тада потпредседник, а потом и председник Српске напредне странке Александар Вучић, започео је свом жестином рат против кандидата за премијера Дачића, и Владе у којој је он планиран за подпредседника! Крвави пир овог шизофреничара и педера још траје. Да подсетимо: одмах по именовања Дачића за мандатара, Вучић је брже боље одлетео у САД, на састанак са службеником у Стејт департменту.

Када је 15. јула прошле године из Вашингтона, у кратком саопштењу, Александар Вучић између осталог поручио да је имао разговоре у Стејт департменту и да ће “…Сједињене америчке државе подржати Србију на европском путу и у борби против корупције и криминала, али да постоји отворена питање Косова и Метохије, и да ће Србија морати да прихвати болне компромисе“ – било је јасно шта нам овај шизофреничар обећава. „…Уверен сам да ћемо испунити оно што је претходна влада договорила“ – поручио нам је, а режимски медији нису нагласили да је он разговарао, уствари, са нижим службеником Стејт департмента у Канцеларији за Евро-Азију и шефом одсека за Балкан Дејвидом Бергером! Реч је, иначе, о треће разредном службенику америчке дипломатије!

Шта је, заправо, тражио господин Вучић у Стејт департменту, када му је осам дана раније, заменик државног секретара спољних послова САД-а описао ставове америчке политике и њена очекивања од Србије?

Од америчког саговорника, г. Дејвида Бергмана, господин Вучић је тражио велика улагања САД-а и америчких компанија у Србију. Одговорено му је, како је то кратко саопштио Стејт департмент, да државним новцем располаже Конгрес САД, а да америчке компаније самостално одлучују о инвестицијама по свету, и да је Србија на последњем месту, по том питању. У том разговору господину Вучићу је саопштено да је договорено, да Русија има новца и да планира велика улагања у Србију!

Неколико месеци након оснивања Српске напредне странке, Владан Батић ме позвао на кафу у хотелу Москва. Били су присутни новинари Миломир Марић, Предраг Сарапа и мој помоћник Никола Влаховић. Владан нас је обавестио да му је Миодраг Ракић јавио да је Вучић, пред камерама Ракићеве тајне службе, дао свечану заклетву да ће, кад му се нареди, разбити тек основану партију, да ће је одвојити од Томислава Николића и да ће заједно са жутима вечно владати Србијом.

Мени је било нелагодно, а одговорио сам кратко: да, у Србији је све могуће – мада сам имао оперативне информације које су потврђивале страсну љубавну везу Александра Вучића и скота Миодрага Ракића. Наиме, након што је Војислав Коштуница поднео оставку, Вучић је, истог тог момента, прекинуо сваки контакт са његовим шефом кабинета Александром Никитовићем. Дуго сам пратио, по потреби посла, њихове контакте и шетње поред Дунава, и често ми се, док сам реферисао, повраћало, јер политичко деловање Вучића је за жаљење и презир. Њега занима само туђе дупе, и новац. Он је опчињен шефовима кабинета Важних Другова. А Миодраг Ракић, његова нова љубав, је био шеф кабинета председника Србије Бориса Тадића.

Вучићев сан-коалиција са демократама

Од почетка Вучићеве мисије у Влади Србије, његових свакодневних најава о инвестицијма, милијардама долара, о обрачуну са корупцијом и организованим криминалом, о “болним и тешким суочавањем са оним што нас очекује“, написао сам, још у августу прошле године, да ће нас политика Александра Вучића одвести у потпуну пропаст, и да је сасвим могуће да са њим Србија нестане као држава! Да ли је Вучић спроводио ових 15 месеци политику Српске напредне странке? О, не, не.

Као и што је Таблоид и претпоставио у августу прошле године, Вучић је снажно спроводио политику мафије која је поражен на прошлогодишњим изборима. Уз пуну подршку Томислава Николића, Вучић је оставио, ван сваке логике и законских ограничења, на месту директора полиције Милорада Вељовића, десну руку Миодрага Ракића, који је на челу полицијске мафија која дави Србију, а директиве добија од полиције и мафије из Црне Горе! Опчињен утицајем који је претходно имао Миодраг Ракић, већ првог дана, уласком у Владу Србије, Вучић је, уцењујући председника Николића, захтевао да га, ван уставног устројства, он именује за “координатора рада свих служби безбедности у Србији“.

Вучић је пожелео да постане Миодраг Ракић! Јер и господин Ракић је, као шеф кабинета председника Србије, био секретар Савета за националну безбедност. Захваљујући чињеници да је његов шеф Борис Тадић био лењ, и да није волео да ради, Ракић је примао извештаје безбедоносних служби, које није ни прослеђивао председнику, а које он, по законима, није смео да чита! После се Ракић потпуно осамосталио, и самостално је руководио са Милорадом Вељовићем, директором полиције и Сашом Вукадиновићем, директором БИА, који су, по његовом налогу, прикупљали информације о личном животу политичара, о пословима тајкуна и мафије. Потом их је Ракић уцењивао, узимајући им милионске своте новца. Они су од банака подизали десетине милиона кредита, које нису враћали, а новац су прослеђивали Ракићу и Борису Тадићу. Зашто је Вучић одлучио да баш сада крене у обрачун са странком на чијем је челу?

Оптужујући члана Председништва СНС-а и народног посланика Владимира Цвијана да му, наводно, ради иза леђа, Вучић је, уствари, објавио рат Николићу и странци, желећи да након свега што је урадио Србији, покуша да на власти остане заједно са Демократском странком? Вучић је за велике паре продао Космет, а након избора 3. новембра, Србија више неће бити присутна на Косову. Да би замајавао грађане сталном причом о себи, његовом месијанству и опасностима којима се наводно овај курвин син излаже да би нас спасао од пропасти, Вучић планира да обори Владу Србије и да на новим изборима, са патрљком од СНС-а, уђе у коалицију са Јовановићем, Чанком и Демократском странком. Тако он планира.

Шта је “згрешио“ Владимир Цвијан?

Вучић је плански ударио на Цвијана. Господин Цвијан је 28. марта 2010. године поднео оставку на место генералног секретара председника Србије! Он је, формално, био шеф Миодрагу Ракићу. По налогу Ракића, да Цвијан ипак буде под контролом, Вучић је позвао Цвијана у своју партију, свакодневно реферишући Ракићу о његовим активностима. Као искусном адвокату, Вучић му је у странци поверио деликатан задатак.

О томе за Таблоид сведочи Ђорђе Вишекруна, доскорашњи блиски пријатељ Александра Вучића. Он тврди да је Цвијан, уочи прошлогодишње изборне кампање, био задужен да прикупља донације за странку. Чинио је то, каже Вишекруна, искључиво по Вучићевом налогу. Новац је доносио у странку и предавао их је Вучићу. Цвијан није узео динар за себе… Кад Цвијана склоне, тврди Вишекруна, онда Вучић више нема обавезу да врате паре…Ни Станку Суботићу Цанету, ни Славиши Пурићу, ни Мирославу Мишковићу, ни Јоци Амстердаму… А док им је доносио паре, био је супер, наводи Вишекруна.

-Причао сам са Вучићем много пута о Цвијану, он га је хвалио као поштеног човека, и причао ми је колико су узели пара од Мирослава Мишковића, од Јоце Амстердама, од мање знаних бизнисмена и жестоких момака у време кампање. Много је пара у питању, и не знам како ће их Вучић оправдати. Поготову како ће изаћи на крај са члановима странке, који су од уста одвајали, распродајући имовину, давали су за странку по неколико хиљада, или десетине хиљада евра, а све је то завршило у Вучићевом џепу – тврди Вишекруна, и додаје да Вучић цепањем странке жели да се свих тих људи ратосиља.

Када је ушао у Владу Србије, Александар Вучић је прогласио непожељним и неподобим за сарадњу све оне страначке активисте који су му дали новац и жестоко били ангажовани у кампањи странке. У министарствима су, по налогу Вучића, на кључним местима остали сви они са списка које му је доставио Миодраг Ракић. Незадовољство чланства СНС-а према Вучић сваким даном је расло, и хиљаде активиста су бесни и огорчени на председника странке.

Ипак, више од свега тога, Вучића плаше неизмирене обавезе према Јоци Амстердаму…Све што Александар Вучић изговори, гола је лаж! Његова најављена борба против организованог криминала скандалозно се завршила. Ниједан значајан члан мафије Бориса Тадића није ни позван на разговор у полицију. Процесуирање оних који су учествовали у 24 приватизације државних предузећа прерасло је у лакрдију. Од 70 милијарди евра, колико је покрала мафија Бориса Тадића, Вучић није дирнуо ни у један рачун!

Његов обрачун са Мирославом Мишковићем, који је позамашним свотама финансирао СНС и Вучића лично, резултат је налога који је добио од Владимира Бебе Поповића, који такође навија Вучића из Подгорице!

Повратак Ракића и Вучићева нова плоча

Саветници Александра Вучића у Влади су Ракићеви људи! Синиша Мали је био саветник Мирка Цветковића, а предходно директор за тендере у Агенцији за приватизацију. Сузана Васиљевић, са својим момком, Французом, обавештајцем, хара у Вучићевом кабинету! Александар Вучић у свом окружењу више нема страначких колега!

Сви они који су опељешили Србију, спокојни су. Бранко Радујко, бивши генерални директор Телекома, за чијег мандата је ово јавно преузеће опљачкано за прко милијарду евра, не помиње се у јавности. Ни његове куће, возни парк, ни банковни рачуни. Лутрија Србије је опљачкана за 50 милиона евра, али ником ништа, бивша директора је садашња супруга Бориса Тадића.
Смењени градоначелник Драган Ђилас пао је захваљујући упорности осамостаљеног Градског одбора СНС-а, на чијем је челу Небојша Стефановић, председник српског парламента. Иако је и сам Вучић оптуживао Ђиласа да је опљачкао за милијарду евра Београд, он му је јавно поручивао да не треба да брине. Он га неће мењати. Јер, Ђилас је плаћао и плаћао…

У велике неприлике Вучић је доспео одласком Миодрага Ракића на лечење и Канцер центар у Њујорку. У том периоду, Вучић је лудовао и туговао, претио нам да он зна да је „готов“, да ће га убити, притом ружи Србе на сва уста. Повратком Ракића из Њујорка, Вучић мења плочу. „Лепи, кеву ти јебем, знаш шта си обећао. Шта чекаш, што не руши ту багру“- запретио му је Ракић. И Вучић се одмах дао на посао. Развалиће СНС и удружиће се са Ракићем, ако му Бог да живота.

Двојац Ракић-Вучић планира да смене Ђиласа са места председника странке, ида на то место дође подпредседник Ракић. Онда би Ракић био начелу Владе Србије, док је жив, а Вучић би га после смрти заменио. Ракићу је, да подсетимо, извађена простата и тестиси и део плућног крила, а болест плућа је залечена. Од очију јавности крију се унутрашњи сукоби у СНС-у. Вучић их жељно очекује и продубљује. Њему су ближи чланови геј заједнице, којих је пуна Демократска странка и Чедина партија, него његови бивши радикали.

Кружењем до лафета

Да би ограничио Вучићево дивљање, Николић је свог сина Радомира поставио за председника Извршног одбора странке. Небојша Родић, одан Николићу, министар је одбране и контролише војне службе безбедности. Вучић жели да руководи Безбедоносно информативном агенцијом, а из Подгорице Поповић и црногорска мафија тражи од њега да на то место постави Родољуба Миловића, начелника Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије.

Али, Вучић је сада у опкољавању. Његова суманута веза са арапским фундаменталистичким режимом, које је желео да уведе у Србију и отвори пут Ал Каиди да вршља по Европи, учинила га је човеком опасних намера. Он је изолован, и ниједан озбиљан државник не жели да се са њим сретне. Даље, његово ангажовање за саветнике Штрос Кана и Гузнера из Аустрије, показало је да је он малоумник, јер су обојица проскрибоване личности у у европским центрима моћи. Александар Вучић је од Албанаца узео милијарде евра за продају Космета. Али, Срби остају на својим огњиштима, а свет није више заинтересован ни за Албанце, ни за Косово. Шта ће бити ако Вучић не успе да испуни обећања? Са ким год се руковао, Вучић га је преварио. Он се преваром бави, као научно-истраживачким радом.

Биографија Александра Вучића је оптерећујућа. Он је двадесет година био лајавац на европске интеграције, ратнохушкач, а сво време је био на апанажи Милошевићеве тајне полиције, и потом плаћеник Бориса Тадића. Сада је продао Космет, завршио је један богохулан посао, и они који су стајали иза тог пројекта желе да га се што пре ослободе. А зна се како су сурово завршили они који су се издавали и продавали.

Пре три недеље, Вучић је за 500 хиљада евра купио извесној Тањи Ђукановић кућу у Лозници. Она му изиграва невенчану супругу, јер Вучић не сме да јавно призна да је геј. Упућени тврде да се овај психопата ноћу буди и сабира новац који је отео и опљачкао. Та похлепа ће му доћи главе.

Према садашњем распореду снага, Вучић контролише скоро половину страначког Главног одбора, али га чланство по унутрашњости презире као обичног криминалца. С друге стране, осим што утицајни кругови желе Вучићево смакуће, српски председник Николић има овлашћења да га смени са места “координатора рада служби безбедности“, а може да утиче на чланство у СНС-у да Вучића истерају из партије. Наравно, Николић за сада нема таквих амбиција, јер му Вучић попушта и испуњава његове захтеве. Привремено.

Рат у СНС-у брзо ће ескалирати, јер је Вучић, очигледно је, свима дојадио – и у странци, и у Влади, и у иностранству. А када се тај круг затвори, онда долази лафет.

Милован Бркић


Фонд СК
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #390 послато: Октобар 29, 2013, 20:59:28 »

Ovi zuti sakali se ponovo okupljaju u copor. Nanjusili su da se Srbiji i dalje zadaju smrtne rane pa k'o vele da se jos malo omrste ako ikako mogu. Po njihovim standardima nisu se jos oni dovoljno napljackali, ima tu jos po koja crkavica da se otme. Narod bi trebao da im posalje jos jasniju poruku da su imali svoju sansu, preko 10 godina su samo pljackali i otimali i treba da budu srecni sto nisu na robiji. Njihovo vreme je proslo, pokazali su svoje pravo lice i mesto im je samo na deponiji istorije.

*************************************************

LDP i DS jedna stranka ako članstvo tako odluči

Oktobar 28, 2013

Predsednici Demokratske stranke i Liberalno-demokratske partije, Dragan Đilas i Čedomir Jovanović, zatražili su od aktuelne vlasti da raspiše vanredne parlamentarne izbore i prekine progon političkih protivnika. Ukoliko članstvo dveju stranaka bude saglasno - biće stvorena i zajednička stranka.

Rukovodstva LDP-a i DS-a zadužila su šefa poslaničke grupe demokrata Borislava Stefanovića i potpredsednika liberala Bojana Đurića da pripreme predlog zajedničkog političkog nastupa u parlamentu i javnosti, a ukoliko članstvo dveju stranaka tako odluči, biće stvorena i zajednička stranka.

Lideri stranaka, Dragan Đilas i Čedomir Jovanović, rekli su novinarima posle sastanka da su spremni da stvore jedinstvenu organizaciju, ali nisu precizirali kada bi se to moglo i dogoditi, navodeći da će članstvo dveju partija odlučiti o efikasnim načinima saradnje i, ukoliko budu želeli, „biće stvorena jedna stranka”.

„Ne govorim o utapanju i ne govorim o stvaranju jake stranke zbog straha od izbora, već o potrebi za političkom ravnotežom”, rekao je Jovanović i naglasio da su danas vođeni ozbiljni razgovori i da je ključno pitanje bilo - šta je to što je potrebno društvu.

Lider DS-a se u potpunosti složio s tim i istakao da će Stefanović i Đurić u naredna dva meseca raditi na konkretizaciji saradnje zbog „potrebe i želje da se stvori alternativa onome što se sada dešava u društvu”.

Na pitanje da li će zajednički nastupiti na predstojećim lokalnim izborima na Voždovcu, lideri DS-a i LDP-a rekli su da su pripreme za te izbore odmakle, ali nisu isključili mogućnost takve vrste saradnje na gradskim izborima i republičkim koji bi, kako očekuju, mogli biti istovremeno.
Lideri LDP-a i DS-a apelovali su na državni vrh Srbije kao i na Prištinu da učine sve kako bi se spustile tenzije i kako ne bi bilo ugroženo održavanje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, ali i evropski put Srbije.

„Apelujemo na vlasti u Beogradu i Prištini da spuste tenzije koje su u ovom trenutku nepotrebne i očekujemo od Dačića, Vučića i Nikolića da utiču na srpsku zajednicu na Kosovu i svojim porukama doprinesu prevazilaženju razlika, jer bi bilo katastrofalno da posle svega što je Srbija uradila bude pod znak pitanja stavljeno otvaranje pregovora sa EU”, rekao je Jovanović.

„Ako Vučić u četvrtak ide na Kosovo, neka ode onako kako odlazi u Brisel, sa porukom - da veruje u evropsku Srbiju i bez ambicije da deli Srbe na patriote i sve druge”, naglasio je Jovanović. On je ocenio da bi bila „agonija da Srbi posle 20 godina ludila završe u obračunu jedni s drugima”.

Đilas i Jovanović složili su se da je aktuelna vlada dostigla svoj maksimum postizanjem Briselskog sporazuma i da nije u stanju da sprovede teške ekonomske reforme koje su Srbiji potrebne.

Jovanović i Đilas su pozvali aktuelnu vlast da borbu protiv korupcije prepusti tužilaštvu i da Srbe na Kosovu ne deli na one koji će izaći na lokalne izbore i na one koji su protiv njih.

Sastanak je održan u sedištu liberala, u Siminoj ulici u Beogradu. (RTS)


Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #391 послато: Октобар 30, 2013, 10:21:28 »

И тако, Чеда, веран и одан политички махер "нарко клуба угледних београђана " - руку под рука, са врхунским мајстором, Орлом коме су очерупана крила, Драганом Ђиласом, који свом срећом по овај напаћени народ, јавно паде у прашину и гомилу соственог измета, обавештава српски народ да је именовани двојац и овог пута без кормилара, опет спреман да настави безобразну трку кроз политичку каљугу јадне Србије!

О бедна судбино која си изгубила осећај за поштење, која си издала наде превареног народа, ти, бездушна судбино која нас понекад и на трен, падом срамних имена, потсећаш да ипак ништа не заборављаш, овог пута нас опет стављаш на муке и претиш новим злом.

Зар зла није било довољно? Зар се бесправно обрадовасмо уклањањем "великог Мага Драганчета" са места политичких привилегија, у милионском граду Београду!? Зар не одахнусмо кад нас Тадић Борис, ослободи своје (не ) памети, кад задобисмо мало слободног ваздуха у смраду политичког неморала тзв. ДЕМОНКРАТА?

Зар нам не дозлогрдише махинације београдког Градоначелника, богаташа и тајкуна, преваранта и силника умилног и благог гласа? Народ се понада да ће и он на згаришту офуцане и преварантске Странке, коначно усахнути и остати само као траг једног ружног времена, времена кад су нас препродавали и издавали, кад су "крчмили" туђе и своје незајажљиве џепове пунили, гладно и похлепно!

Зар је име Чеде Јовановића вредно помена у разговору или писању поштеног света који има другачије бриге и где се сиромаштво, беда и срамота, без поноса и оправдања, увукла у национално биће српског народа!

Име дечака који је у Парламент Србије ушао у поцепаним патикама а данс је један од нових богаташа савремене српске политике. Човек без карактера, човек превртљив и бандоглав, недозрео и бедан у својој измишљеној лажној величини и значају!

Наркоман, светски путник  и авантуриста, заљубљеник у скупе сатове, оне златне, платинасте и окићене рубинима и драгим камењем. Човек, са поцепаним патикама и ореолом богатом дембела београдске политике, човека који се већ сада одриче српске Војводине, коме је национална свест за петама а рука у брисању његовогсопственог  нарко носа!

И та протува политичке срамоте, у силној жељи да се огласи, руку под руку, заједно са другом протувом за коју смо били уверени, ослободили смо се бар ње, - тим вајним Ђиласом, оглашава фузију две и тако већ офуцане и пропале странке. И све у жељи да се власт опет освоји, да се опет добију гласови наивног света, да се опет седне за управљач који је србију упропастио и осиромашио!

Разлог што овде просипам свој бес и употребавам ружне речи је само једн кратак пасус из наредног цитата: 
 

- " Ne govorim o utapanju i ne govorim o stvaranju jake stranke zbog straha od izbora, već o potrebi za političkom ravnotežom”, rekao je Jovanović i naglasio da su danas vođeni ozbiljni razgovori i da je ključno pitanje bilo - šta je to što je potrebno društvu.

Људи моји, о судбино горка и немилосрдна, зар ово двоје српских представника највећег степена срамоте и без карактерности, - заиста верују да су потребни овом изданом народу?...

Или се по навици и обичају, и даље бесрамно служе својим пропалитетима верујући да овом народу нешто значе!?.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #392 послато: Децембар 07, 2013, 11:36:05 »

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ НА ВОЖДОВЦУ
Стопедесет хиљада бирача, и младих и старих, различитог образовног профила, распоређених и у сеоским и градским срединама има у овој општини.


Петнаести децембар биће тест,
изгледа, за све који би да се опробају на изборима. Велики очекују потврду поверења, а мањи тек треба да га стекну.

Новајлије су и Грађанска иницијатива која ће пред бираче са УРС-ом, а премијеру ће имати и партија бившег премијера Зорана Живковића. Самостално ће и СДПС Расима Љајића.

Аналитичар Владимир Пејић оцењује да мале партије самосталним изласком на изборе ризикују, али да могу много да добију чак и ако остваре резултат испод цензуса.

"Могу да направе стартну позицију да уђу у неку већу коалицију пред неке веће изборе", каже Пејић.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцењује да су локални избори на Вождовцу тест за све партије у Србији јер је Вождовац велика средина.

Да није део Београда, Вождовац би био један од већих градова у Србији, додаје Анђелковић.

Марко Благојевић из Цесида
сматра да су "локални избори само и једино локални и ништа више" и сигуран је да ће партије које прођу добро покушати да од тога направе "национални случај", што, према његовим речима, "нити јесте, нити може бити тако".

"Добра прилика да партија вежба своју партијску организацију ", додаје Благојевић.

Средина можда мала да репрезентује Србију, али довољна за неколико партија десне оријентације које би да уђу у локални парламент.

"Десничарска идеологија израженија је кад је у питању цела држава, него кад су у питању локални проблеми и локални односи", оцењује Пејић.


Кампања се захуктава. Обећања од децентрализације, реконструкције улица, преко видео надзора у школама до бесплатног бављења спортом. Појавила се и теретана, али са националистичким предзнаком.
***


Да се подсетимо:

На ванредним локалним изборима одржаним 6. децембра 2009. године, Српска напредна странка је освојила 26 мандата, Демократска странка – 20 мандата, коалиција Демократске странке Србије и Нове Србије шест мандата, а коалиција СПС-ПУПС-ЈС је освојила четири мандата.

А у ову предизборну кампању се директно укључио и лидер СНС Александар Вучић који је поручио да на тим изборима очекује "не мање од 40 одсто гласова".

Вучић је током обиласка Рипња рекао и да би све остало сматрао неуспехом и позвао грађане да изађу на изборе да "непристојни људи не би добили шансу".

Он је рекао да очекује да СНС у Рипњу неће имати мање од 50 одсто гласова, нагласивши да ће становници тог дела Вождовца после, како је рекао, деценије неиспуњених обећања, коначно добити водовод.Кандидати на листи "Ђилас-Демократска"
и чланови Демократске омладине Вождовац су акцијом "Неко мора и да ради" обележили светски Дан волонтеризма и низом активности промовисали идеје солидарности и волонтирања."Жао нам је што руководство општине Вождовац у претходне четири године није, као друге градске општине, пре свега, Звездара са најбољим Волонтерским сервисом у коме сваког дана ради 85 волонтера, препознало значај социјалне улоге локалне самоуправе", истакла је кандидаткњиња те изборне листе Тијана Шиник.

Напредњаци, који су четири године на власти на Вождовцу, истичу да је очигледно да ДС и њени функционери нису упознати са ситуацијом на Вождовцу "и свакодневно показују да их грађани не занимају, већ само пропаганда коју воде против СНС".

Градски одбор СНС подсећа, "по ко зна који пут, да је у општини Вождовац урађено много, с обзиром на буџет са којим је раполагала последње четири године".Председник Градског одбора ДСС-а Београд Андреја Младеновић истакао је да делови Рипња, Зуца, Пиносаве и Белог Потока нису на адекватан начин спојени са градом јавним градским превозом.


Неопходно је да се аутобуска линија 534 - којој је сада окретница у центру Рипња - продужи до окретнице на Трешњи што би за грађане много значило, рекао је Младеновић, а саопштила ДСС.


Београдска иницијатива се залажила за увођење комуналног реда и већу чистоћу јавних површина и да окретнице аутобуса не изгледају као импровизоване бувље пијаце, изјавила је једна од оснивача Београдске иницијативе Снежана Дакић Микић.


"С обзиром на то да град Београд из буџета за помоћ Градском саобраћајном предузећу годишње издваја око милијарду и по динара, апелујемо да се среде окретнице", рекла је она.Прва на листи "Чедомир Јовановић-Либерално-демократска партија" Наташа Ђурић истакла је да су за ту странку кључни економско-социјални проблеми грађана.Ђурићева је рекла да се ти проблеми једино могу решити променом нефункционалног система и рационалним трошењем новца који ће бити на располагању, саопштио је ЛДП.Она је додала да ЛДП не нуди свађе, већ договор са људима и политички консензус око најважнијих питања за живот Вождовчана.
Нова странка је указала да је на Вождовцу дошло до културног суноврата и да у локланом биоскопу грађани нису имали прилике да погледају филм више од две деценије.


Предлажемо нову културну политику која на Вождовцу подразумева усмерење ка санацији културних објеката и проширивање културних садржаја, рекао је заменик председника Нове странке Владимир Павићевић.На локалним изборима на Вождовцу учествоваће и листе  "1389 - Миша Вацић",  

"Расим Љајић - Социјалдемократска партија Србије",  и

"Српска радикална странка - Др Војислав Шешељ".

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=HV_M4aM7ZwY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=HV_M4aM7ZwY</a>У изборној трци на Вождовцу учествоваће и листе "Двери - Нова снага Вождовца",

 "Ивица Дачић-СПС-ПУПС-ЈС",  
"Европска демократија" и "Ниједан од понуђених одговора".
Мислим да ће ови избори бити интересантни, па да им мало посветимо пажњу. Ко зна, можда буде неких изненађења.Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #393 послато: Децембар 13, 2013, 02:14:21 »

Ђилас: Креће битка за спас Србије

Председник Демократске странке (ДС) Драган Ђилас изјавио је да изборима у београдској општини Вождовац почиње велика борба за спас Србије, која ће бити настављена изборима у Београду, а можда и републичким изборима.


Власт врши репресију и шири лажи: Драган Ђилас, лидер Демократске странке


"Ономе ко је силом, страхом, контролом, протеривањем покушавао да држи власт Србија је рекла не. Позивам Вождовчане да своје прво не кажу на изборима 15. децембра", рекао је Ђилас окупљеним грађанима на митингу код тржног центра Бањица.


Ђилас је рекао да ће на путу за спас државе бити репресије и подсетио да власт "сваки дан покреће нове афере и шири лажи". "Да ли ико заиста верује да би град стао да није смењен директор Ташмајдана или секретар за спорт", упитао је Ђилас, поводом смењивања више од 30 градских функционера и директора јавних предузећа.

 
Цитат
Пајтић прозвао Љајића, Дачића и Драшковића
[/size]

Заменик председника ДС-а Бојан Пајтић рекао је да Вождовчани не би смели да дозволе да се догоди иста ситуација као у Новом Саду, где је власт "куповином гласова и подметањима" освојила Српска напредна странка. "Нови Сад сада личи на Чикаго тридесетих година, није безбедан град а нема ни инвестиција", рекао је Пајтић, и истакао да Ђилас може да уради више него што лидер напредњака Александар Вучић може да обећа.

Пајтић је бивше коалиционе партнере ДС-а оптужио да су се "попели на дрво и склонили" док не прођу таблоидно пљување, политичке афере и пад стандарда. "Зашто се ви нисте попели на неку високу грану као Вук Драшковић, Расим Љајић и Ивица Дачић и зашто се нисте сакрили на сигурно", питао је Пајтић грађане, и истакао да се ДС неће скривати.


Ђилас је навео да власт у последњих годину и по дана задужује Србију за 11 милиона евра дневно, а да није јасно где је тај новац уложен. "Град Београд је задужен 300 милиона евра и све може да се пипне... могу да лажу сваки дан, али на крају ће се Србија пробудити", рекао је Ђилас.

Кандидат ДС за председника општине Вождовац Владимир Тодорић позвао је грађане да изађу на изборе и верују у победу и тако изађу из апатије. "Нема више цртања чича-глиша (на изборним листићима), сваки глас је важан", рекао је Тодорић.

(Бета, Вести)***Заиста, од када пратим изборе никада овако избори на једном локалном нивоу нису изазвали оволику пажњу и значај. Чујем да се свашта дешава, а ништа неће бити необично ако буде и жешћег муљања са гласовима и онда ће сигурно бити излазака на улице и тражења правде разним "већ виђеним" методама. Брзо ћемо се уверити КО и ЗАШТО типује баш на ове изборе на Вождовцу!

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #394 послато: Децембар 13, 2013, 16:35:06 »

Мада ми много смета лаж и превара и дубоко сам озлојеђен кад неко у очи, лаже и обећава, - сва та лица која се помињу овде поводом Избора, Вождовца и других места, некако још и могу отрпети.
Ипак, и на сам помен имена тог београдског џилкоша, протуве и преваранта, Драгана Ђиласа, пада ми мрак на очи!
Каквих ли само обећања, какве пароле избацује овај ново компоновани демонкратски милионер!? Да човеку падне заиста мрак на очи. Па та протува је целих десетак година. жарила и палила уз Господар Бориса и по Београду и по целој Србији.
Пре неки дан, са својим пајташима аутономашима из Новог Сада, Пајтићем и пратњом, поклонио се у Бриселу Европи, обећавајући чврсту намеру да Срби под НАТО-ом, доживе процват.

Кад је све покрао, проневерио, он, одан Мишковићу и тајкунима, господар свих могућих малверзација, - сад опет громогласно изјављује, - идемо у поход на Србију!

Вождовац би му требао поплочати пут ка власти, Боже и Србијо слепа и луда, - дал уопште  умеш  да сагледаш ову прљаву накарадну и самоуверену, бесрамну будалу. Какве ли само дрскости...
Сачувана
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #395 послато: Децембар 13, 2013, 22:55:15 »

Цитат
Заиста, од када пратим изборе никада овако избори на једном локалном нивоу нису изазвали оволику пажњу и значај. Чујем да се свашта дешава, а ништа неће бити необично ако буде и жешћег муљања са гласовима и онда ће сигурно бити излазака на улице и тражења правде разним "већ виђеним" методама. Брзо ћемо се уверити КО и ЗАШТО типује баш на ове изборе на Вождовцу!

Ови избори су важни, поготову Вучићу, јер сматра да ће их добити апсолутном већином. Мене занима како ће проћи патриотске странке, мада видим да су ишли у више колона што је у овом тренутку ван памети.

Зека
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #396 послато: Децембар 13, 2013, 23:01:39 »

Можда сам ову вест требала да поставим на теми,    
"Власт у паници: први који се побунио је ухапшен"али пошто је ово хапшење у вези избора на Вождовцу, поставићу овде,
***
ВОЖДОВАЦ: Полиција привела Мишу Вацића!

Вацић се са још једним припадником покрета шетао улицом када их је пресрела патрола. Разлог хапшења је наводно постојање потернице за Мишом Вацићем
БЕОГРАД - Припадници МУП легитимисали су и ухапсили данас око 14 часова  Мишу Вацића председника покрета 1389.

Вацић се са још једним припадником покрета шетао улицом када их је пресрела патрола. Разлог хапшења је наводно постојање потернице за Мишом Вацићем.

Полиција је уручила портпаролу Покрета "1389" Миши Вацићу позив по судској потрази, на основу којег је обавезан да се у понедељак, 16. децембра, јави београдској полицији.

"Вацићу је уручен позив, на основу судске потраге", речено је у Министарству унутрашњих послова.

Први основни суд осудио је половином јула на условну казну од годину дана Вацића због ширења дискриминације против ЛГБТ популације као и недозвољено држање оружја и ометање службеног лица у обављању дужности

Вацић је кажњен условом казном затвора с роком провере од четири године, тако да се казна неће извршити уколико у том року не изврши ново кривично дело, речено је у МУП-у

Из покрета 1389 тврде да су синоћ јаке снаге полиције, интервенте јединице и саобраћајне полиције зауставиле конвој аутомобила са заставама 1389 и српским заставама и претресали и легитимисали све учеснике.


(Танјуг)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #397 послато: Децембар 15, 2013, 08:35:54 »

Избори на Вождовцу, у Оџацима и Костолцу

Локални избори у београдској општини Вождовац, у Оџацима и Костолцу одржавају се данас и на њима право гласа има нешто мање од 200.000 грађана.У два града и једној београдској општини грађани ће данас да бирају локалну власт


Вождовчани ће бирати 56 одборника између кандидата са 13 изборних листа, житељи Костолца 21 одборника са седам листа, а Оџака 27 представника локланог парламета који се налазе на 10 листа. Бирачко право на Вождовцу имаће нешто мање од 157.000 грађана у Костолцу око 11.500, а у Оџацима око 27.000. Сви они ће моћи да гласају од седам до 20 сати.


На 86 бирачких места моћи ће да гласају за кандидате Српске напредне странке (СНС) ,"1389", Демократске странке Србије (ДСС), Нове странке, Социјалдемократске партија Србије (СДП), Либерално демократске партије, (ЛДП), Српске радикалне странке (СРС), Београдске иницијативе, Двери, Уједињених региона (УРС), Коалиције око Социјалистичке партије Србије (СПС) и Деморактске странке (ДС). Европска демократија и Ниједан од понудених одговора, такође ће бити опција за коју ће Вождовчани моћи да се одлуче.

У Костолцу ће се гласати на 11 бирачких места - седам у граду и четири у селима Кленовник, Петка, Острово и Стари Костолац. Гласаће за ДС, УРС, Иницијативе за промене, СНС, ЛДП, СРС и коалицију око СПС-ПУПС-ЈС.

За житеље Оџака биће отоворено 31 изборно место, седам у Оџацима, а остала у Српском Милетићу, Бероњама, Бачком Грачацу, Богојеву, Каравукову, Раткову, Бачком Брестовцу и Лалићу. Моћи ће да се определе између СПС, ДС, Савеза војвођанских Мађара, коалиције око СНС, СДС, СРС, УРС, Патриотског блока - ДСС и Двери, ЛДП-а и Групе грађана Задружни блок.

(Бета)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #398 послато: Децембар 15, 2013, 23:04:24 »

Врло интересантно. Прво је РТС објавио ову информацију,Цитат

Апсолутна победа напредњака

Српска напредна странка освојила највише гласова, више од 53 одсто у општини Вождовац, 50 одсто у Оџацима и 46 одсто у Костолцу, сазнаје РТС. Према незваничним резултатима СНС ће имати апсолутну већину у све три општине.


Српска напредна странка освојила је највише гласова на локалним изборима који су одржани у београдској општини Вождовац, у Оџацима и Костолцу. Како РТС сазнаје, напредњаци су освојили више од 53 одсто гласова на Вождовцу, 50 одсто у Оџацима и 46 одсто у Костолцу.


(РТС)

а онда су неки медији копирали ову вест (са све сликом) и они то исто објавили.

Где су информације странака које су учествовале у изборима? Па ово су локални избори који су се одржавали у само у два града и једној београдској општини ,са врло малим бројем гласача,и  свака странка, удружење, сви они који су имали своје представнике су могли за пола сата да имају РЕЗУЛТАТЕ избора.

Мени се чини да се изборима врло неозбиљно, неорганизовано и помало лаички прилази, што свакако иде на руку онима који су на власти, па су могуће и разне мућке. Све је могуће једној страни, АКО ОНА ДРУГА то дозволи!!!

Сам изборни поступак је врло комликован (намерно су га искомликовали они који настоје да владају 100 година оваквим законима), али то није разлог да се изборима приступа овако  траљаво и лаички.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #399 послато: Јануар 26, 2014, 04:25:37 »

И ево нас поново на теми о ИЗБОРИМА:
Трка ка бирачима и напредњацима

Најављени парламентарни избори неће успорити европски пут Србије и дијалог Београда и Приштине, уверен је Ивица Дачић. Основни разлог за изборе брзина у спровођењу реформи, истиче Зорана Михајловић. Избори су потврда да је Влада лоше радила, рекао Драган Ђилас. Oдлукa o изборима неминовна, истиче Војислав Коштуница. ЛДП: Време је да се добије другачија власт.Аналитичари очекивали одлуку

Одлука не представља изненађење, рекао је Танјугу програмски директор ЦЕСИД-а Марко Благојевић. Он је објаснио да до избора може доћи на три начина - оставком премијера, изгласавањем неповерења влади или тако што ће влада председнику државе послати образложен предлог, после кога он треба да распусти парламент и распише изборе. Благојевићу трећа могућност делује најизвесније.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић сматра да предлог напредњака да се расписишу избори није изненађење с обзиром на трзавице између СПС-а и СНС-а о социјално-економским законима и о борби против корупције.

Аналитичар Драгомир Анђелковић оценио је да је предлог лидера СНС-а о расписивању избора рационалан и да ће донети стабилност политичком систему.

Новинска агенција Ројтерс оцењује да би велики добитак за напредњаке био долазак Александра Вучића на место премијера.

Ројтерс примећује да је за добар рејтинг напредњака углавном заслужна лична популарност лидера СНС-а и његова жестока кампања против политичке корупције.

Руководилац истраживања растећих тржишта у Стандард банци, Тимоти Еш сматра да ће превремени избори у Србији бити тржишно позитиван корак.

"Избори ће се вероватно завршити победом СНС-а и странка би са новим и снажним мандатом могла да убрза реформе", каже Еш.

Еш очекује да ће Народна банка Србије одржавати динар стабилним током изборне трке, јер, како каже, за то има довољне девизне резерве. Верује да ће се нова влада, након избора, брзо укључити у нови аранжман са ММФ-ом.


(РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!