forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Септембар 30, 2020, 11:43:34


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 ... 7 8 [9] 10   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Политичке странке, коалиције, избори...  (Прочитано 183083 пута)
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #400 послато: Јануар 29, 2014, 12:07:40 »

ОБРАДОВИЋ: Изађите на црту онима који су некада били људи, а сада су бедници и издајници


ДВЕРИ ПОЗИВАЈУ НА ПОЛИТИЧКИ СВЕНАРОДНИ УСТАНАК ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ    БРАНИМИР НЕШИЋ: Могу да нас газе, али у гажењу српског народа могу да добију само још јачи слободарски одговор слободарског српског народа. У Његошевом стиху „нека буде што бити не може” крије се тајна историје српског православног народа: оно што је немогуће обичном човеку, могуће је човеку који у Бога верује
    ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: Запад нас је учио да се радујемо кад Русија плаче и да плачемо кад се Русија радује. Русија је обавезала српски народ 1914. тако огромним дугом да га не могу вратити ни векови ни покољења. Руски цар је са децом својом и милионима браће своје пошао у смрт за правду српскога народа. Смемо ли прећутати да је наша слобода и државност коштала Русију више него нас?
    КОСТА ЧАВОШКИ: У Србији преовладава мишљење да су политичка уверења роба са којом се излази на изборе (Ђинђић, Вучић, Николић ), па кад не прођу најбоље, онда се мењају и заступају друга. Двери нису такве. Не повијате се зависно од тога одакле повољан ветар дува
    ВЛАДАН ГЛИШИЋ: Сетите се шта је била Америка пре 15 година! Кренули су да нас бомбардују и најавили тако целом свету да ће бомбардовати све оне које покажу на мапи, а данас та Америка мора да се повуче из Сирије.  ЕУ је пре 15 година била – обећани рај! Изгледало је да ће трајати миленијумима, а данас не знају колико ће година трајати! Двери су пре 15 година биле студентски часопис и забрањена трибина на Филолошком факултету. Двери су данас стотине хиљада људи који стоје иза нас
    БОШКО ОБРАДОВИЋ: Од првог председника, оца Републике Српске Радована Караџића сам у хашком казамату имао прилике да чујем да морамо да наставимо да инсистирамо на ономе што смо до сада били и да је победа Двери сигурна, јер ми представљамо оно аутентично српско биће које је др Караџић назвао `хришћански патриотизам и господско родољубље`
         ДВЕРИ су свечаном академијом поводом 15 година постојања, 26. јануара почеле кампању за освешћење Србије и победу нове снаге народа на предстојећим изборима.

         Оснивачи Двери Бранимир Нешић и Бошко Обрадовић и председнички кандидат на Ђурђевданским изборима 2012.године,Владан Глишић, позвали су на устанак за живот Србије. Двери су национална организација слободних људи која – улази у парламент да врати морал у политику и да се изборе за слободу. У глобалној борби добра против зла нико нема право да буде неутралан, поручило је Старешинство Покрета пред почетак предизборне трке.     

         Свечана прослава је почела државном химном Републике Србије, а потом је аутор химне Покрета Двери „За живот Србије”, Бранимир Нешић најавио договор о томе шта ће Двери радити- у наредних 15 година.

         „Данас нас не би било да није добрих, поштених Срба који ништа друго нису тражили сем да останемо оно што смо били од 1999.године, а тада смо, на програмској - страни нашег часописа написали: Двери се не умивају у туђинском брлогу! Отворене су за гледишта српска! Коначно су затворене за гледишта несрпска и туђинска. Двери су националне, а против интернационализма. Боре се за српску културу и за повратак српском становишту, оном становишту ког смо изгубили на почетку 20. века. За 15 година Двери ни за јоту нису одступиле од свог програма, већ су захваљујући интелектуалцима који нас саветују деценију и по постале аутентичан српски породично-патриотски покрет – истакао је Нешић.

         Могу да нас газе, али у гажењу српског народа могу да добију само још јачи слободарски одговор слободарског српског народа. У Његошевом стиху „нека буде што бити не може” крије се тајна историје српског православног народа: оно што је немогуће обичном човеку, могуће је човеку који у Бога верује. Тако су после 60 година окупације, која је почела од Другог светског рата, настале Двери као први православно-национални омладински покрет на Београдском Универзитету, а потом свенародни покрет у Србији, региону и у целом свету где има Срба. И докле буду чувале основни темељ - да су овде само да би спровеле вољу наших светитеља и Бога у кога верујемо -  дотле ће Двери опстати и остати, закључио је Нешић.         Говорећи о непријатељима српског народа од 1999. године до данас, Нешић је ускликнуо: Време је за контранапад! Време је за устанак до победе!

         О духовним темељима Двери посебно је говорио мр Владимир Димитријевић, који је нагласио да се у целом свету, од Сирије до Украјине, води борба добра и зла, „а у борби Христа против антихриста - неутралних нема. Она која се данас бори за хришћанске вредности је – Русија.  Запад нас је учио да се радујемо кад Русија плаче и да плачемо кад се Русија радује. Може човек вратити дуг човеку или народ народу, али дуг којим је Русија обавезала српски народ 1914. тако је огроман да га не могу вратити ни векови ни покољења. Руски цар је са децом својом и милионима браће своје пошао у смрт за правду српскога народа. Смемо ли прећутати да је наша слобода и државност коштала Русију више него нас? Нова косовска епопеја открива ново морално богатство Словена. Блажени ви који тугујете са Русијом, јер ћете се са њом ускоро радовати. Русија је подигла хришћански стег и под њега позвала све народе који су спремни да бране традиционалне, моралне и породичне вредности. Српски народ се том позиву мора одазвати, а Двери ће све учинити да се тај позив чује”, најавио је Димитријевић.

         Говоривши о културолошком преображају српског народа, Димитријевић је истакао да је поковитељ Двери на том путу био Предраг Драгић Кијук. За разлику од Доситеја Обрадовића, који није умео увек да се добро снађе у замкама европског просветитељства и говорио „Књиге, а не звона и прапорци”, Кијук је могао да каже: књиге, књиге браћо – а и звона и прапорце! Нама је потребна и наша духовна култура окађена тамјаном и ова велика хришћанска европска култура чији је Кијук био велики зналац, указао је Димитријевић.   

         Потом је уследила додела „Повеље слободе” и говори овогодишњих добитника у иностранству и Србији.

         У име Сретењског манастира из Москве, сабрат тог манастира јеромонах Игнатије Шестаков, у захвалном писму је цитирао апостола Павла: „где је Дух Господњи, тамо је и слобода”!

         Сва наша култура, историја, национални циљ, оно што називамо патриотизмом у њиховом најбољем облику покретани су стремљењем ка овој истинској слободи у Духу светом. Носиоци тога су били сви наши хришћански владари, хероји, песници, војници и војсковође, научници, политичари и плодови њиховог рада прожети су идеалима Светосавља и Свете Русије. На том темељу треба да се гради и наш живот и живот наше деце, Срба и Руса. У овоме је залог нашег јединства, не само два братска словенска народа, већ једног народа Христовог, народа слободе. Српски народ је народ слободе, слободе у правди, истини, љубави, слободе од греха, написао је јеромонах Игнатије.         Члан Старешинства Покрета Двери Данило Тврдишић, уручујући „Повељу слободе” академику проф. др Кости Чавошком, истакао је да за Србију има наде све док буде интелектуалаца који ни по коју цену неће жртвовати национални интерес зарад личног интереса и привилегија.

         Захваљујући се, Чавошки је нагласио да у Србији преовладава мишљење да су политичка уверења роба са којом се излази на изборе (Ђинђић,Вучић, Николић ), па кад једна не прођу најбоље, онда се мењају и заступају друга. Двери нису такве. Не повијате се зависно од тога одакле повољан ветар дува. То има своју цену, истакао је Чавошки и додао:

         „Човек у јавном животу може да буде морално исправан само ако је храбар. Ви сте и једно и друго. Ако и не будете успешни колико бисте желели, неко после вас ће се попети на ваша рамена и наставити где ви будете стали”.

         У име свих добротвора Двери из Расејања, Драган Давидовић из Јужне Африке обратио се владајућем естаблишменту и упитао: ако сте ви менаџери из либералног капиталима, знате ли како се на Западу ради кад позајмљују паре или не скраћују трошкове? Па лете заувек! Нико им више не даје шансу да негде пробају. А ови обећавају непрекидна пробања! Давидовић је позвао сву браћу из расејања да не буду Срби само кад гледају тенис!

         Потом је узео реч специјалан гост, Алексеј Валерјевич Риљев, члан Бироа Президијума Политичког савета Сверуске политичке партије „Родина”, чији је оснивач садашњи потпредседник Владе Русије и човек од великог поверења Владимира Путина - Дмитриј Рогозин. Он је казао да му је драго што види да удружење српских патриота јача из дана у дан и успешно се развија, а ево и целог његовог говора:

         „Наше земље уједињује православна вера, заједничка културна традиција, велики и победоносни дух словенства. Односи између наших народа су одувек били, јесу и биће братски. Данас управо Руси и Срби представљају главне носиоце идеје словенског јединства. Они су главни заштитници словенског света у савременој Европи. Наши народи су често пролазили кроз тешка искушења, међутим, из сваке битке излазимо као победници, борећи се часно, мушки, с поносом. Словени су непобедиви! Тако је било, тако јесте и тако ће бити увек! Руси и Срби су се увек борили за правду, уважавање националне традиције, као и за безусловни суверенитет наших држава. Свако ко нападне наше светиње, нашу слободу као и право да живимо по својим обичајима и законима, он је осуђен на пропаст. Зато што смо ми Руси и Срби два братска народа, зато што смо ми Словени - не могу да нас победе! Драга браћо и истомишљеници, искрено вам желим успех у борб , мирно небо, срећу и процват братске Србије. Здравља и све најбоље! Слава Русији! Слава Србији! Бог је с нама! Ми смо непобедиви!”         Члан Старешинства Покрета Двери Срђан Ного, примајући од Риљева Захвалницу, у име Покрета је поручио да Србија не сме да буде неутрална и да Двери, као генерација која се формирала на основу православне вере и српске културе за разлику од других политичких елита које су формиране на другим основама и идеолошки су усмерене ка Западу, врло добро препознају на коју страну је у српском интересу да се окренемо. Зато се Двери залажу за савез са Русијом и за евроазијске интеграције.

         Затим је реч узео председнички кандидат Двери на Ђурђевданским изборима Владан Глишић који је указао на измењену слику света и незадрживе промене у самој Србији због којих Двери сигурно долазе на чело Србије! Ево дела његовог говора:

         „Сетите се шта је била Америка пре 15 година! Кренули су да нас бомбардују и најавили тако целом свету да ће бомбардовати све оне које покажу на мапи, а данас та Америка мора да се повуче из Сирије.  ЕУ је пре 15 година била – обећани рај! Изгледало је да ће трајати миленијумима, а данас не знају колико ће година трајати! Србија је пре 15 година имала Црну Гору и Косово и Метохију, а данас не знамо шта ће на следећим изборима властодршци продати и шта ће од наших живота, отаџбине и интереса поклонити онима који су их плаћали да дођу на власт. Двери су пре 15 година биле студентски часопис и забрањена трибина на Филолошком факултету. Двери су данас стотине хиљада људи који стоје иза нас. Подржавају нас онда када сви из политичке елите кажу да са нама није упутно бити, да смо изгубили, да не можемо да опстанемо, да је све то што причамо истинито, праведно, лепо, али не може у овом свету да опстане. Е, данас има неколико стотина хиљада људи који стоје иза нас и „против правила здравог разума” гласају за Двери и верују у Двери.

         Ми, браћо и сестре, долазимо сигурно на чело Србије. Ми не морамо да будемо у грчу и да бринемо о процентима. Не морамо да се додворавамо бирачима. Јер, ми можемо онако опуштено, људски, достојанствено да кажемо: не треба за нас свако да гласа, а поготово не треба свако да буде дверјанин!

Политика је дуга утакмица, саткана од пуно пораза, поготово ако мислиш да спасаваш народ који је на ивици да изумре. Они који се тим послом баве морају да рачунају на једну велику победу којом ће надокнадити све те порзе које морају да издрже. Она је, када се не ради због политике и када се не ради зато што сте професионални политичар, представља један велики завет, који смо ми препознали у очима својих сабораца.

         Међу нама који водимо овај покрет, често је било и малодушности и тешких тренутака, али докле год вас срећемо у свим нашим борбама по Србији и докле год разговарамо у висини ваших очију, док осећамо да нас ви заклињете да не одустанемо  - дотле ми не смемо да одустанемо, јер нисмо ничији и нисмо сами; макар вас било хиљаду; макар вас било десет; макар још један стао пред нас и рекао: Људи, позвали сте ме! И дошао сам! Знате какву светињу бранимо.

         Ја знам да ми долазимо и да побеђујемо!         Желим да Србија буде вечна, јер су јој дверјанска деца верна!”

         Двочасовна академија је завршена обраћањем члана Сатарешинства Покрета Двери Бошка Обрадовића и поруком коју је београдски ђакон Авакум послао набијен на турски колац: најлепша је вера православна!

         „То значи да си на правој страни, да заступаш праве вредности, да се радујеш што си имао прилику да сведочиш истину, да будеш Србин и поносиш се тиме.

         Чији смо ми Дверијани? У првом броју Двери српских смо одговорили: ми смо Савини, Лазареви, Његошеви, Степини, Живојинови, Авакумови, Новакови. Ми смо Срби, древни европски хришћански народ који има са чим да изађе у савремену Европу. Имамо своју земљу, Богом дану за живот и од ње не одступамо! Ми бранимо Србију!

         Прво што смо научили од нашег великог учитеља Кијука је да не живиш у лажи. Да не пристајеш на лаж.

         Од првог председника, оца Републике Српске Радована Караџића сам у хашком казамату имао прилике да чујем да морамо да наставимо да инсистирамо на ономе што смо до сада били и да је победа Двери сигурна, јер ми представљамо оно аутентично српско биће које је др Караџић назвао `хришћански патриотизам и господско родољубље`.

         Зашто смо ушли у политику после 12 година као удружење грађана и шта смо радили у ове три године као једини политички породични покрет у свету?

         Зато што су нас убеђивали да политика нема везе са моралом и да у њој немамо шта да тражимо, да у политици не може да опстане нико а да се не испрља. Е, драга браћо и сестре, наша дверјанска обавеза у наредних 15 година је да докажемо да је могуће бавити се политиком а остати частан, поштен и моралан човек и да је политика као свака друга сфера друштва простор у коме можемо сведочити истину и праве вредности.

         Не дамо им политику!

         Враћамо политику народу, моралу и поштењу! То је наша мисија!

         Долазе Двери са Дверима нова снага народа. Зато вечерас проглашавам мобилизацију заказану за 16.март и за наш нови најбољи резултат на изборима!

         У свакој српској кући треба да се чује да смо ми породична политика. Свака породица има интереса да гласа за Двери, јер ће породични интереси коначно проговорити у Скупштини Србије,  формирати министарство за бригу о породици, изборити се против беле куге у нашем народу и  законом о заштити презадужених породица омогућити им нови почетак. Држава експлоатише наше породице, а у њих не улаже! Она мора да поднесе део терета!         Зато је породична политика, политика 21.века!

         Србија нема економски него политички проблем. До сада су владали они којима је страни интерес био на првом месу, а сада долазимо ми којима је у првом плану интерес нашег привредника! Наша економска политика се своди на неколико корака: зауставити погубан пут у ЕУ, окренути се Русији и евроазијским интеграцијама, подићи царинена увозну робу да би домаћа постала конкурентна и додатно опорезовати све стране банке, одузети незаконито стечену имовину тајкуна и политичара, формирати Развојну банку Србије и уложити у домаћу производњу и инфраструктуру”.

         Обрадовић је најавио да ће Сабор жена Покрета ускоро изаћи са манифестом о улози жене у нашем друштву и изразио уверење да ће пре жене гласати за Двери него мушкарци „који се плаше да буду на страни у 21. веку”! Жене носе терет, брину о породици и у ових месец и по дана биће највећи гласноговорник Двери. Наш покрет верује у српску жену и зна да је она та која је темељ Србије! Српска жена ће довести Двери у Скупштину Србије!

         Зато вас позивам, браћо и сестре, да се борите, гласате и да не одустанете! Изађите на црту онима који су некада били људи, а данас су бедници и издајници овог народа, рекао је Обрадовић и за крај подвукао:

         Ових 15 година је устанак Двери за живот Србије!


Факти
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #401 послато: Јануар 29, 2014, 19:03:31 »

Има ли наде за наш народ?  Постоји ли још у нама свима жеља да нашој земљи коначно дође и боље време.
Зар није доста било издаја и неверства, превара и лажи. Зар овај напаћени и осиромашени народ не види у ком грму лежи зец, - тај погубни знак нашег пропадања.

Да стојимо уз људе који нас лажу, да се кунемо у нека нова имена која су само наслеђе прошлих искустава у којима смо платили рачуне нашом слободом!

Зар је за Србију "Алек величанствени" решење? Човек нарцисоидан, препун лажне важности, дрског самоуверења да је он Богом дан, за судбину српског народа?
Зар не видимо ко нас и куда води?
Зашто брзо заборављамо?

Дверима све најбоље жеље. Тачно је да једино још овај политички програм указује да народ још увек зна да се одупре сили! Не треба се плашити лопова и превараната, издајника и квислинга из сопствених редова.

Треба им показати зубе. јавно их прозвати, показати свету да српски народ није глуп и да није већ давно сагледао зле намере других, да нам униште право на слободу. На наше име, на наш понос!

Сви Срби Света несмеју ћутати. И наш се глас мора чути, нека и наше поруке буду уз сваки пламенити покушај, да наш нород коначно одабере сам, свој даљи пут....
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #402 послато: Фебруар 01, 2014, 03:08:02 »

Председник скупштине Србије Небојша Стефановић
расписао је изборе за скупштине
Београда, Неготина и Пећинаца, за 16. мартСтефановић је новинарима рекао да је истовремено са расписивањем избора донео одлуку и да изборне радње почну 29. јануара и да кампања траје 45 дана, како би се локална власт и Привремени орган у Београду више бавили потребама грађана, а не кампањом.


- Желим свима успеха у предстојећој кампањи, да буде фер и коректна, да сви покажу толеранцију и међусобно поштовање и да грађани Београда, Неготина и Пећинаца после избора добију поштену и одговорну власт која ће се борити за њих и остваривање њихових права, а не за оне који су вршиоци функција – рекао је Стефановић.

Избори ће бити одржани у 17 београдских општина на 1.175 бирачких места, а на последњим изборима 6. маја 2012. године, право гласа имало је 1.576.795 бирача.

Градоначелник Београда бира се из редова одборника којих у скупштини Града има 110.

(@ Izbori)***


Кампања је почела. Странке у власти већ имају све унапред припремљено и за њих неће бити проблем предати изборне листе са потписима. Како се други, који желе да учествују у овим изборима сналазе, велико је питање...Поново имамо на сцени циркуску представу властодржаца. Докле ће то да буде тако, видећемо!

Ови избори се одржавају исти дан када и ванредни парламентарни републички избори.Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #403 послато: Фебруар 01, 2014, 04:07:16 »

Зорана Михајловић предводи СНС на изборима у Београду


Представници Српске напредне странке (СНС) и њени коалициони партнери предали су данас Градској изборној комисији листу за учешће на локалним изборима у Београду који су заказани за 16. март.


Прва на листи: Зорана Михајловић

Листу, чији је назив "Александар Вучић - будућност у коју верујемо", предао је потпредседник СНС и председник Градског одбора СНС Београда Небојша Стефановић.

Прва на листи је потпредседница СНС Зорана Михајловић, а на листи су Небојша Стефановић, председник Привременог органа Београда Синиша Мали и секретар тог органа Горан Весић.

На изборе у Београду СНС излази у коалицији са Социјалдемократском
партијом Србије Расима Љајића, Новом Србијом Велимира Илића, Покретом социјалиста Александра Вулина и Српским покретом обнове Вука Драшковића.(Бета)


 
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #404 послато: Фебруар 01, 2014, 04:08:25 »

НИШТА се није променило од прошлих избора. ПРАВИЛА (закони) су остали исти, а са тим могућност да се лови у мутном. О томе сам раније поставила  тему под називом  "Изборна заврзлама (процедура)?!" (кликни на текст)

Поновићу речи које сам тада написала ,

Цитат
Онај ко је учествовао у овом поступку око прикупљања потписа и сређивања документације  све до предаје РИК-у, може да разуме о чему говорим и заиста сам огорчена што се и овај пут (после оних избора, 2008.г) пристало на ту и такву КОМПЛИКОВАНУ процедуру. Чак се њом и Устав Републике Србије крши.


Исто мислим и сада и огорчена сам због тога што се неки патриотски покрети укључују у овако НЕРАВНОПРАВНУ утакмицу, а да пре тога нису на било који начин уложили неке протесте због горе поменутог. Под оваквим условима не верујем да било ко други (СЕМ ОВИХ НА ВЛАСТИ, КОЈИ МИСЛЕ ДА СУ БОГОМ ДАНИ), има шансе да пређе цензус.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #405 послато: Фебруар 03, 2014, 03:45:32 »

Коалиција око СПС-а предала листу за Београд

Први на листи коалиције СПС-ПУПС-ЈС за београдске изборе је Александар Антић. Коалиција уверена да ће им грађани, на гласању 16. марта, указати висок ниво поверења. Рачунамо на озбиљан изборни резултат, јер смо озбиљни људи и знамо све анализе, рекао је Антић.

Представници коалиције СПС-ПУПС-ЈС предали су вечерас одборничку листу за Скупштину Града Београда, уверени да ће им грађани, на гласању 16. марта, указати висок ниво поверења.Изборна листа носи назив "Ивица Дачић - СПС-ПУПС-ЈС - Милан Кркобабић", а заједнички кандидат те листе за градоначелника је председник београдских социјалиста Александар Антић.

Антић и Кркобабић су, после предаје листе, у изјави новинарима, изразили уверење у добар изборни резултат, истакавши да се нису кандидовали само да би учествовали и да је време да "неке веселе дечаке и девојчице замене озбиљни људи".

"Излазимо као коалиција с кандидатом за градоначелника, али иза нас стоји озбиљан тим и спремни смо да се измеримо и са онима има који имају кандидате за градоначелнике, али и са онима који, уместо кандидата за градоначелника, нуде тим", рекао је Антић.

Он је истакао да кандидатуру за градоначелника коaлиције око социјалсита доживљава, пре свега, као логистичку подршку, истакавши да жели да буде кандидат за градоначелника Београђана.

"Све оно што смо радили претходних година било је у интересу Београда и свих грађана и зато очекујем да ће изборна листа коју предводим добити велику подршку", рекао је Антић.

"Нисмо дошли да би се пријавили и да учествујемо, рачунамо на озбиљан изборни резултат, јер смо озбиљни људи и знамо све анализе", рекао је Антић, изразивши уверење да ће грађани умети да препознају полтику коалиције око социјалиста.


Кркобабић је рекао да је та коалиције предала листу под редним бројем два, иако је могла да је преда и под редним бројем један, али то нису учинили, "јер нису хтели да се гурају".

"Оно што је јасно - морамо да сачувамо плате, пензије, социјална давања - да сачувамо све оно што смо ми овде присутни претходних пет година у граду утемељили и по чему нас препознају и због чега нам дају подшку", рекао је Кркобабић.

Према његовим речима, та коалиција је спремна да 107.000 пензионера у Београду настави да поново добија 13. пензију, да се бесплатно возе градшким превозом, да користе здравствене услуге, "а да неким оргиналним маштовитим типовима не падне напамет да укину здравствено осигурање".

"Овде је екипа озбиљних људи који знају и који хоће, а и доказали су то својим радом", рекао је Кркобабић, истакавши да је Београд сложен систем који захтева озбиљне људе.

"Можда је дошло време да се и ми и грађани Београда захвалимо неким веселим дечацима и девојчицама из претходне деценије (који су се) довољно играли", јер је време за озбиљне људе, рекао је Кркобабић.

(РТС)***


Интересантно, нема информације, колико потписа је предато.  Зеленко


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #406 послато: Фебруар 03, 2014, 03:54:44 »

ДСС предала изборну листу за Београд

Демократска странка Србије предала је данас изборну листу кандидата за одборнике за београдске изборе заказане за 16. март.Први на листи је Александар Поповић који је и кандидат те странке за градоначелника Београда, а, поред представника ДСС, на листи су и кандидати Покрета ветерана.

Поповић је, након предаје листе, изразио уверење да ће предстојећа кампања бити кампања идеја с предлозима како да се боље живи у Београду.

Он је додао да ће ДСС у кампањи износити реалне и оствариве циљеве на основу којих би учинак нових градских власти био лако проверљив.

"Нећемо обећавати немогуће, нећемо никога вређати и ниподаштавати, говорићемо о стварима за које знамо да можемо да урадимо и желимо да и после кампање будемо поносни на оно што смо говорили", рекао је Поповић.

Он је најавио да ће наредних дана представити конкретан план за Беогад који се неће пуно разликовати од претходних избора, за кога Поповић тврди да је био најкомплекснији и говорио о реалним решењима од којих претходна градска власт скоро ништа није остварила.

(Танјуг)***


Ни овде нема информације колико је оверених потписа предато у РИК. Прегледала сам више медија и сви к`о  папагаји један исти (Танјугов) текст преносе.

Чекам РИК са њиховим информацијама, они су дужни да објаве, колико је предато потписа, колико је прихваћено, а колико одбијено (само што никада не пишу, ЗАШТО су неки потписи одбијени.

За прошле парламентарне изборе, је било доста тих одбијених (неисправних), највише код СПС.


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #407 послато: Фебруар 25, 2014, 23:20:33 »

Рок за предају истиче у петак 28.фебруара

ИЗБОРИ У БЕОГРАДУ: Градској изборној комисији предато 13 листа!


БЕОГРАД - Градској изборној комисији до сада је предато 13 изборних листа за учешће на београдским изборима, а крајњи рок за њихову предају је петак, 28. фебруар у поноћ.

ГИК је до сада прогласио 12 изборних листа за учешће на изборима у Београду заказаним за 16. март, а листу је данас предао и Савез војвођанских Мађара.

Председник ГИК-а Зоран Лукић рекао је да је све припремљено и спремно за регуларно спровођење избора, а укупан број уписаних бирача биће познат 13. марта, јер до тада могу и да се обаве накнадни уписи у бирачки списак.

Лукић је додао да број бирачких места утврђује Републичка изборна комисија, али да ће их бити око 1.275 на територији града и она ће бити отворена од 7 до 20 часова.

Лукић очекује да ће ГИК-у бити предато 15-ак изборних листа.ГИК је до сада прогласио изборне листе "Александар Вучић - будућност у коју верујемо", "Ивица Дачић - СПС - ПУПС - ЈС - Милан Кркобабић", "Демократска странка Србије - Војислав Коштуница", "Чедомир Јовановић - Либерално демократска партија" и "Српска радикална странка - Др Војислав Шешељ".

Проглашене су и изборне листе "Уједињени региони Србије - Млађан Динкић", "Ћирилица за Београд - Група грађана", "Са Демократском странком за демократски Београд - Драган Ђилас", "Демократија, Европа, Србија", "Трећа Србија за све вредне људе", "Борис Тадић - Нова демократска странка - Зелени - Заједно за Србију", "Двери - Владан Глишић" и Група грађана "Патриотски фронт - Др Борислав Пелевић".


Према Роковнику за вршење изборних радњи у поступку спровођења избора за одборнике Скупштине града Београда расписаних за 16. март, збирна изборна листа биће утврђена и објављена у "Службеном гласнику града Београда" најкасније 5. марта у поноћ.

(Танјуг)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #408 послато: Март 06, 2014, 17:48:14 »

ГИК прогласила збирну листу

Градска изборна комисија прогласила збирну изборну листу за београдске изборе 16. марта, а на њој ће се налазити листе 23 странке, коалиције и групе грађана.


ГИК је утврдио и да ће гласачки листићи бити беле боје, формата А3.

Лукић је додао да ће следеће седмице бити упућени и позитиви бирачима о бирачком месту на коме могу да гласају, а Републичка изборна комисија утврдиће тачан број биралишта.

Он је навео и да ће се гласање за београдски парламент одвијати на бирачким местима на којима ће се одржавати и гласање за парламентарне изборе.


Овим редом ће се кандидоване странке и групе грађана налазити на гласачком листићу:1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – БУДУЋНОСТ У КОЈУ ВЕРУЈЕМО

2.
ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС), Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС), Јединствена Србија (ЈС) – Милан Кркобабић

3. ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ – ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА

4. Чедомир Јовановић – Либерално Демократска Партија

5.
СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА – ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ

6. УЈЕДИЊЕНИ РЕГИОНИ СРБИЈЕ – МЛАЂАН ДИНКИЋ

7. ЋИРИЛИЦА ЗА БЕОГРАД – ГРУПА ГРАЂАНА

8. СА ДЕМОКРАТСКОМ СТРАНКОМ ЗА ДЕМОКРАТСКИ БЕОГРАД – ДРАГАН ЂИЛАС

9. ДЕМОКРАТИЈА – ЕВРОПА - СРБИЈА

10. TРЕЋА СРБИЈА – ЗА СВЕ ВРЕДНЕ ЉУДЕ

11. БОРИС ТАДИЋ – НОВА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА – ЗЕЛЕНИ – ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ

12. ДВЕРИ – ВЛАДАН ГЛИШИЋ

13. Група Грађана "ПАТРИОТСКИ ФРОНТ – ДР БОРИСЛАВ ПЕЛЕВИЋ"

14. Савез војвођанских Мађара – Иштван Пастор - Vajdasági Magyar Szövetség - Pásztor István

15.
ГЕПС за Београд – проф. др Јован Филиповић

16.
СТРАНКА РУСА СРБИЈЕ – ДРАГАН ЦВЕТКОВИЋ

17.
ГРУПА ГРАЂАНА ЕКОНОМСКИ ПОКРЕТ – БРАНКО ДРАГАШ

18. ГРУПА ГРАЂАНА "ГРАЂАНСКИ ПОКРЕТ ЈЕСТЕ СВЕЈЕДНО" Игор Бракус

19. ПАТРИОТИЗАМ У ПАРЛАМЕНТ – 1389 – МИША ВАЦИЋ

20. Група грађана Академик др. Јован И. Деретић СЛОБОДНА СРБИЈА

21.
ДОСТА ЈЕ БИЛО – САША РАДУЛОВИЋ

22. НИЈЕДАН ОД ПОНУЂЕНИХ ОДГОВОРА

23. "БЕЛИ ЛИСТИЋИ"

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #409 послато: Март 16, 2014, 08:45:09 »

Београђани бирају Скупштину града


Београд -- Грађани Београда данас ће, осим за нови састав Скупштине Србије, гласати и на београдским изборима, а 1.597.624 бирача у престоници бираће између 23 листе.У Београду ће од седам ујутру до 20 сати увече бити отворено 1.178 бирачких места, а до затварања биралишта на снази је изборна тишина.

Изборни листић биће беле боје, формата А3, док ће контролни листић бити розе боје.

Председник Градске изборне комисије Зоран Лукић рекао је Тањугу да се за изборе у Београду кандидовало 23 изборне листе разних група грађана, коалиција и политичких странака и све те листе су проглашене правоснажно и коначно.

Лукић је напоменуо да су изборни листићи одштампани, као и остали изборни материјал, а у петак је извршена примопредаја између ГИК-а и бирачких одбора на терену.

Први прелиминарни резултати могу се очекивати вечерас, после 23 сата, а коначни у понедељак ујутру.

"Не очекујемо проблеме. Техничке припреме су обављене како је требало и како је договорено, људи су на терену, обезбеђена су сва материјална и техничка средства тако да не очекујемо да буде неких проблема, него да се све спроведе у складу са законом", рекао је Лукић и подвукао да до сада није било никаквих проблема и тешкоћа у раду ГИК-а који је већину одлука доносио једногласно.

Лукић је напоменуо и да бирачи могу да гласају само уколико им се утврди идентитет на законом предвиђен начин, што подразумева важећу личну карту, пасош или возачку дозволу у коју је уписан јединствени матични број грађана и која поседује слику.

"Дакле, са новим возачким дозволама грађани, нажалост, неће моћи да гласају у недељу на изборима", навео је Лукић.

На збирном изборном листићу, коалиција окупљена око СНС је под редним бројем један, друга је коалиција СПС-ПУПС-ЈС, трећа Демократска странка Србије, четврти ЛДП, пети СРС, шести УРС, а седма листа "Ћирилица за Београд - Група грађана".
Изборна листа "Са Демократском странком за демократски Београд - Драган ђилас" је осма на збирном изборном листићу, девета је листа "Демократија - Европа - Србија", десета "Трећа Србија", а 11. листа "Борис Тадић - Нова демократска странка - Зелени - Заједно за Србију".
Под редним бројем 12. је листа Двери, 13. "Патриотски фронт - Др Борислав Пелевић", 14. Савез војвођанских Мађара, 15. "ГЕПС за Београд ", 16. Странка Руса Србије, 17. Економски покрет Бранка Драгаша, 18. Грађански покрет "Јесте СВЕјеДНО" који предводи радио водитељ Игор Бракус, а под редним бројем 19. је листа "Патриотизам у парламент - 1389- Миша Вацић". Листа "Група грађана Академик др Јован И. Деретић - Слободна Србија" је на збирном изборном листићу под редним бројем 20, док је на месту број 21. листа "Доста је било - Саша Радуловић". На збирном изборном листићу 22. је листа "Ниједан од понуђених одговора", а 23. је листа "Бели листићи" коју је поднела истоимена група грађана.

На изборима за београдски парламент 2012. године учествовало је 16 изборних листа.

Скупштина града Београда има 110 одборника, а они се бирају на период од четири године.

Скупштина града сматра се конституисаном избором председника Скупштине града и постављањем секретара Скупштине града.

Градоначелника Београда бира Скупштина града, из реда одборника, на период од четири године, тајним гласањем, већином гласова од укупног броја одборника.

(Танјуг, Б92)


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #410 послато: Март 17, 2014, 06:26:28 »

СНС победио и у Београду

СНС је и на изборима у Београду остварио убедљиву победу и освојио 43,6 одсто гласова, показују подаци Цесида. Други је ДС са 15,8, а следи коалиција око СПС-а са 11,6 одсто. Цензус је прешао и ДСС са 6,5 одсто.23.10 - ГИК: СНС је, према прелиминарним резултатима, убедљиво победио на изборима у Београду освојивши 45,65 одсто гласова, а изнад цензуса су још ДС, коалиција око СПС-а и ДСС.

23.05 - Цесид: Коалиција око СНС-а освојила 43,6, ДС 15,8, коалиција око СПС-а 11,6 и ДСС 6,5 одсто гласова.

22.50 - Горан Весић је рекао да ће, према гласовима пребројаним до 22 сата, СНС у Скупштини Београда имати 66 од 110 одборничких мандата.

Према првим прелиминарним резултатима Цесида, СНС је освојио 43,6 одсто гласова за Скупштину Града Београда. Други је ДС са 15,8, а следи коалиција око СПС-а 11,6 одсто. Цензус је прешао и ДСС са 6,5 одсто.
Према Цесидовим подацима, "Двери" су освојиле 3,7 одсто гласова, НДС 3,6, ЛДП 3,1, СРС 1,9, Игор Бракус освојио је 1,4 и УРС 1,2 одсто гласова.

На изборима је гласало 49,9 одсто бирача.

Лидер напредњака Александар Вучић је на конференцији за новинаре у седишту странке рекао да је уверен да ће СНС и у граду моћи самостално да формира извршну власт.

Упитан када ће та странка саопштити име градоначелника, Вучић је замолио за стрпљење, додавши - "за неколико дана".

Кандидат СПС-ПУПС-ЈС за градоначелника Београда Александар Антић изјавио је да је СПС у Београду остварио солидан, али не и добар резултат, иако је освојио 30.000 гласова више него 2012. године.

Антић је честитао СНС-у на изборној победи у Републици и Граду наводећи да сада не може да прича о евентуалном учешћу СПС-а у градској и републичкој власти јер после, како је рекао, "овако импресивног резултата СНС-а треба сачекати неколико дана да би се говорило о евентуалним будућим коалицијама".

Грађани Београда бирали су данас између 23 листе на 1.178 бирачких места. Право гласа имала су 1.597.624 бирача.

Скупштина Града Београда има 110 одборника, а они се бирају на период од четири године.

Скупштина Града сматра се конституисаном избором председника Скупштине Града и постављањем секретара Скупштине Града.

Градоначелника Београда бира Скупштина Града, из реда одборника, на период од четири године, тајним гласањем, већином гласова од укупног броја одборника.

На збирном изборном листићу, коалиција окупљена око СНС-а била је под редним бројем један, друга коалиција СПС-ПУПС-ЈС, трећа Демократска странка Србије, четврти ЛДП, пети СРС, шести УРС, а седма листа "Ћирилица за Београд - Група грађана".

Изборна листа "Са Демократском странком за демократски Београд - Драган Ђилас" била је осма на збирном изборном листићу, девета је листа "Демократија-Европа-Србија", десета "Трећа Србија", а 11. листа "Борис Тадић - Нова демократска странка - Зелени - Заједно за Србију".

Под редним бројем 12 била је листа "Двери", 13 "Патриотски фронт - Др Борислав Пелевић", 14 Савез војвођанских Мађара, 15 "ГЕПС за Београд ", 16 Странка Руса Србије, 17 Економски покрет Бранка Драгаша, 18 Грађански покрет "Јесте СВЕјеДНО" који предводи радио-водитељ Игор Бракус, а под редним бројем 19 је листа "Патриотизам у парламент - 1389 - Миша Вацић".

Листа "Група грађана - Академик др Јован И. Деретић - Слободна Србија" била је на збирном изборном листићу под редним бројем 20, док је на месту број 21 листа "Доста је било - Саша Радуловић".

На збирном изборном листићу 22 била је листа "Ниједан од понуђених одговора", а 23 је листа "Бели листићи" коју је поднела истоимена група грађана.


(РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #411 послато: Март 20, 2014, 05:45:47 »

Победа СНС и на локалним изборима

Српска напредна странка освојила је већину и на локалним изборима у Пећинцима, Бору, Неготину и Аранђеловцу, показују прелиминарни резултати.


Прелиминарни резултати гласања на локалним изборима у Пећинцима, Бору, Неготину и Аранђеловцу показују да је Српска напредна странка освојила већину у тим општинама, речено је агенцији Бета у тој странци.

Како су навели, на основу 76 одсто пребројаних гласова у Пећинцима СНС је освојила 48,48 одсто, на другом месту је група грађана, а следе Демократска странка са 12,49 одсто гласова и Социјалистичка партија Србије са 8,29 одсто.


У Неготину, на основу 63 одсто пребројаних гласова, СНС је освојила 42,49 одсто, СПС 28,46 одсто, Либерално-демократса партија 14,95 одсто, ДС седам одсто и Влашка демократска странка пет досто.

Навели су да је у Аранђеловцу на основу пребројаних 39 одсто гласова СНС освојила 54,47 одсто гласова, СПС 13 одсто и Демократска странка Србије 6,11 одсто.

У Бору је пребројано 27 одсто гласова и у том граду СНС је освојила 52,28 одсто, а СПС је 15,82 одсто, казали су агенцији Бета у седишсту СНС у Београду и додали да још немају прелиминарне резултате локалних избора у Севојну.

По прелиминарним резулатима Градске изборне комисије у Београду, СНС је победила и на локалним изборима у главном граду са 45,6 одсто гласова, следи ДС са 15,5 одсто, СПС са 11,2 одсто и ДСС са шест одсто гласова.

(РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #412 послато: Мај 06, 2014, 10:15:07 »

Социјалистичка партија Србије, реформе и снови..

СПС нас прати већ дуг низ година и неверујем да у Србији постоји и једно једино лице, које превиђа да је ова странка само несретан наследник старих, комунистичких времена која су по телу Србије направила и те како дубоке бразготине.

Остало је наравно и пуно озбиљних рана, но србска политичка медицина је увек попут правог циркуског жонглера, умела да се прилагоди и остане у врху наших збивања!

Долазак Дачића на место, најпре у Тадићевој влади па затим и у наредној, на чело државе, показао је јавности да су стари корени усађени јако дубоко у србско друштво и да је нова номенклатура, под воћством умешног и реторички уверљивог Ивице, - Србију „Марицу“ ипак уверило у добре намере нашег социјалистичког наследника, распеваног Ивице!

Посебан интересантан моменат наступа након последњих парламентарних избора. У ери Вучићеве харанге наметања његовог сопственог ауторитета иу веома бомбастичног понашања напредњака, са „вером“ у сопствене снаге, Ивица је опет збунио србску јавност. Други је на табели добитника и опет је показатељ политичког опредељења србског народа, свима показао да старо још увек живи и да је „слободаново наслеђе“ ипак капитал на којег се сме положоти и већи улог!

Вучић је јасно показао своју аутократску снагу. Прегласан, наметљив и самоуверен, играо је на карту Брисела смело и уз нека хапшења и најаве нових и далеко озбиљнијих, успео је да надмудри србску лаковерност!

Постао је неприкосновена личност и ауторитет који самостално, попут соло играча ватреног фламенга, уме и може владати помало  залуталим и изгубљеним политичким крдом Србије.
Дачић, видно несигуран да ће га Вучић ипак увести у владу, снисодљиво повлашћује све Вучићеве изјаве, смерно чека на своју шансу  из „друге снаге Србије „ и огра на ту карту уверен, да ни Москва неће остати  без жеље да неке савете али и жеље, не пошаље у правцу Београда!

Знамо да се после Вучићеве посете Путину, у Србији засвирала бар  једним мањим, али не и гласним делом, и другачија музика! Дачић, оснажен новим надама, смело стаје уз Вучића, постаје свој сопствени самоговорник и пропагатор, не либи се да тапше по раменима оне који су му потребни али ни да не опали у „сриду“ како сам каже, верујући да таквим понашањем, само снажи носивост Вучићеве столице.

Од оног циничког али уверљивог Ивице, Дачић постаје веома брзо послушан Вучичев следбеник са јасном надом да га овај неће мимоићи код коначних одлука. И тако, моћни србски Премијер, лако и безболно постаје обичан Министар под директном командом свемоћног Вучића. Представа за Србију је завршена, краљ у умро, - живео нов краљ!

Уз то, ни Брисел на челу са својом принцезом зечијег осмеха, вредно ради на очувању старе србске номенклатуре знајући да је у њој имао верног и послушног извршиоца сопствених планова!
СПС је пред последњом одлуком да своје класично рухо, коначно измени и усклади са потребама европске политичке физиономије, добре и савремене политичке странке чије је место у свету одрживо само уз обавезно облачење у другачије рухо и другим знамењем!

Министри, Мркоњић и Обрадовић су на одстрелној листи. То зна већ и свако дете у Србији, Славица, насмешен лик Ивичине одане пратиље, остаће највероватније у историји те странке као неуништива честица апсолутне сервилности вођама, било којим и сада и у будуће, као и увек, преживљавајући све  катаклизме, а Ивица ће променити врх странке и освежити га новим, ( старим ), именима.

У рукаву држи своја два зекана, Антића и Ружића и мада су обадва са нејасном и проблематичном прошлошћу, приморан је да одигра управо те две карте, јер у позадини, иза себе, и  нема нека друга имена.
СПС брише у јавности своју социјалиттичку и пионирсу прошлост, Ивица је свестан да са таквим наслеђем, неће имати дуго преживљавање, у склопу већ познатих тензија које најављује Брисел.

Мање Русије, више Европе, мање љубакања и хваљења Москве а више показаних зуба у том правцу. Санкције Путину, јер Украјина је последња проба за коначан расплет, докле ће постојати Русија а одакле ће се рачунати простор демо-н-кратске Европе!

И насмешен господин Филе, и Расмунсен и Обама и сва та западна ратно-хушкашка насмешена лица, сасвим добро знају да је Ивица, њима сасвим угодна личност за сарадњу али да иза овога, стоји још увек релативно црвенкасто обојена странка чије чланство још увек живи на коренима титоизма, Милошевића и навика коминтерског наслеђа.

Дачић има задатак и он га је данас, у штампи и најавио. Странка мора постати европска и Вучићева перјаница, старе навике се бришу и све око њега што је некад било класично, карактеристика  еспе-есосовске политике, - мора нестати, мора постати прошлост!

Познавајући његову оданост у испуњавању захтева из правца запада, знајући да верно стоји уз одлуку губитка Косова и издаје наших сопствених националних интереса, он попут Камелеона, принуђен да да себи најпре па онда и својој странци, поклони савременије одело, пореобуче своју политичку навику у нову, и коначно постане европски  и ни мало везан за наследство које га чини црвеним.

СПС тим губи и последње поене које је имао у свом бирачком телу и само силна жеља да остане у власти, однеће и последње трагове социјалистичких навика у суву демагогију једне политичке неуверљивости, која ће се Србији, сигуран сам, кад тад, - осветити....

Јован М. Пидиканац
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #413 послато: Август 06, 2014, 04:05:26 »

Ускоро три нове странке?

У наредних неколико месеци Србија би требало, ако је судити према најавама, да добије макар још три политичке партије.
То су Нова демократска странка Бориса Тадића и „нове старе“ - Живим за крајину Бошка Ничића и Заједно за Шумадију Верољуба Стевановића, које ће се поново активирати након што су се прошле године угасиле када су се сјединиле са Г17 плус у Уједињене регионе Србије.


То ће значити да ће регистар политичких партија, који води Министарство за државну управу и локалну самоуправу, бројати 96 странака. Уколико поменуте три, наравно, испуне све услове и прођу процедуру како би се нашле у друштву досад већ регистроване 93 партије.


Иако важи мишљење да у Србији постоји превелики број политичких партија, треба имати у виду да је више од половине њих, тачније 54, регистровано као партије различитих националних мањина. Тим партијама је, подсетимо, потребно много мање сакупљених потписа за регистрацију, а нижи је и цензус за њихов улазак у републички парламент.

Најстарије политичке партије уписане у регистар Министарства државне управе су основане 1990. године и таквих има више. То су Демократска странка, Српски покрет обнове, Социјалистичка партија Србије, Лига социјалдемократа Војводине, Народна сељачка странка, Санџачка демократска партија, Демократски савез Хрвата у Војводини, Демократска партија Албанаца, Партија за демократско деловање, Демократски савез Бугара и Демократска заједница војвођанских Мађара.Друге по бројности су ромске партије, којих је регистровано седам, а од којих је најстарија Ромска партија Срђана Шајна, основана још пре 11 година. Затим у регистру партија, на сајту Министарства државне управе, издвајају се по бројности и шест партија мађарске и исто толико албанске националне мањине. Савез војвођанских Мађара, који тренутно чини власт на републичком нивоу, постоји од 1996, док је најстарија мађарска странка Демократска заједница војвођанских Мађара Чонке Арона основана још 1990. године. Из исте године су и две албанске - Демократска партија Албанаца Рагми Мустафе и Партија за демократско деловање Ризе Хаљимија.

По три партије регистроване су као странке словачке, буњевачке, влашке и бугарске националне мањине, а по две странке у Србији броје и Хрвати, Румуни, Русини и Руси. Регистроване су, такође, Демократска партија Македонаца, Црногорска партија, Грађанска иницијатива Горанаца и Демократска левица Србије - Странка националне мањине Грка у Србији, која је основана прошле године, а чији је заступник Цхристос Алексопоулос.

У регистар политичких странака уписане су и три еколошке или зелене партије, а то су Зелени - социјална правда Јарославе Богићевић, Зелена еколошка партија - Зелени Митхата Нокића и Зелени Србије Ивана Карића. Србија има и две "сељачке" партије - Народна сељачка партија Маријана Ристичевића и Уједињена сељачка странка, коју заступа Милија Милетић. И Комунистичка партија, основана пре четири године, налази се у овој бази података, а као њен заступник води се Јосип Броз.Најбројније у званичном регистру су партије бошњачке националне мањине. Њих има укупно 11 у овом тренутку, а једна, Реформисти Санџака, обрисана је из регистра ове године. Међу њима најдуже постоји Санџачка демократска партија, од 1990. године, коју заступа Нихад Хасановић, затим Странка демократске акције Санџака Сулејмана Угљанина и Бошњачко демократска странка Санџака Есада Џуџевића, обе основане 1996. године. Прошле године регистрована је и Бошњачка демократска заједница Санџака.

(Прес)
***


Нису у питању никакве `нове странке`, него старе у новом `паковању`.

Када се погледа (кликни на) овај списак регистрованих политичких странака у Србији, и детету мора да буде јасно зашто је морао да се мења ранији закон о Политичким странкама. Наводно, демократе су ишле на измену закона који није био "демократски, јер је дозвољавао да се удружи 100 лица и да региструју странку, и то уз минимално финансијско учешће" (једино се такса за регистрацију плаћала). Није им то одговарало, требао се "круг подобних" сузити и ето тако то траје неколико изборних циклуса.


Нисам сигурна да ли се данас зна ТАЧАН број регистрованих политичких странака. Колико се сећам, почетком ове године видела сам да у регистру политичких странака има 98 регистрованих. А у овом тексту пише да их има 93. Могуће, једино ако се са тог списка избрисало 5, раније регистрованих политичких странака. Све у свему, и закон о Политичким странкама и Изборни закон би требали да се мењају, иначе ситуација у политичком животу Србије ће бити увек иста, две три странке ће се стално смењивати, а остале ће служити као "тас" на ваги како када затреба.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #414 послато: Новембар 09, 2014, 09:30:55 »

Партије дужне за кампању 468 милиона!Странке рачунају како ће радити с мањим приходима, а нису платиле старе дугове. Неплаћени огласи и ТВ спотови. Чедин ЛДП у минусу 143 милиона динараСТРАНКЕ и коалиције, које су се надметале на последњим парламентарним изборима, укупно су на располагању имале око 1,6 милијарди динара, а трка за гласове бирача коштала их је више од две милијарде! После кампање остало је 468 милиона динара неплаћених рачуна, огласа, ТВ спотова...

Ове податке јуче је обелоданила Агенција за борбу против корупције, анализирајући извештаје о приходима и расходима које су им изборне листе слале по завршетку гласања.

У чак осам, од 17 извештаја, после подвучене црте уписан је мањак, највише због трошкова медијске промоције. Највећу „рупу“ између прихода и расхода пријавила је коалиција око ЛДП - више од 143 милиона динара, следи савез око Тадићеве странке - 108 милиона, УРС - скоро 81 милион, СПС - 63 милиона... С друге стране, после „пребијања“ с плусом на рачуну, из кампање су изашли СВМ (10,5 милиона), напредњаци (два милиона), радикали (око 260.000 динара)...

Практично, многе странке су после кампање остале да грцају у неплаћеним рачунима, а ових дана праве рачуницу како ће убудуће измиривати обавезе и шта их чека уочи следећих избора. Јер, парламент се спрема да изгласа измене закона којима ће уплате партијама из државне касе бити срезане за око 35 одсто. Највише се брину мале партије.

- За странке на власти смањење је само фиктивно, јер они већину новца обезбеђују из других извора, попут јавних предузећа. Разлике у издвајањима за странке су драстичне, па СНС добија 70 пута више новца него ми - каже председник Нове странке Зоран Живковић.

Шеф посланичке групе СВМ Балинт Пастор каже да је јасно да ће свим партијама бити теже, јер ће добијати мање новца:

- Нама мањима не треба пуно новца за политичку кампању, рекламе и билборде, али ћемо урадити детаљну анализу колико ћемо сада новца добијати и како најбоље да га распоредимо.

Председник клуба СНС Зоран Бабић, чија је странка предложила резање партијских прихода, истиче да мале странке неће нестати због законских измена:

- Те партије могу нестати само изборном вољом грађана.

Директорка Агенције за борбу против корупције Татјана Бабић сматра да ће измене закона отежати посао контроле страначких извештаја:

- За нас није прихватљиво да се средства која политички субјекти за финансирање редовног рада користе и за кампање. Спорно је и решење које ће странкама омогућити да купују непокретности и из јавних средстава и да их даље користе у различите сврхе, као што је издавање.


ГЛАС ОД 1.657 ДИНАРА

Кад се упореди уложени новац и број освојених гласова, највеће издатке имао је УРС. За један добијени глас уложили су 1.657 динара. Следе либерали са односом један према 1.367 динара, Тадићев савез - 850, социјалисти - 705, ДСС - 632... Напредаци, ПЗДД и СДА Санџака су за подршку једног бирача морали да уложе око 500 динара.

(Е.В.Н. вечерње НОВИНЕ)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #415 послато: Новембар 18, 2014, 20:36:07 »

Демократска странка Србије и Двери формирају "патриотски блок"

У једној колони за ванредне изборе

Београд - Коалиција Демократске странке Србије и Покрета Двери, направљена за локалне изборе у Земуну 2. јуна, само је почетак трајније сарадње и стварање "патриотског блока", сазнаје Данас.

Из ДСС и Двери поручују да су у тај савез добродошли сви који су "против предаје Косова и Метохије", па самим тим и Српска радикална странка. Из СРС, међутим, одговарају да је тај позив "лицемеран" и да ће свој политички пут, иако су на парламентарним изборима у мају 2012. завршили испод цензуса, наставити самостално.

Владан Глишић, члан руководства Двери, каже за Данас да је заједнички наступ у Земуну са ДСС само почетак политичке сарадње те две организације и стварања јединственог блока, који је "против ЕУ, за Србију и одбрану КиМ у саставу Србије, и за Републику Српску".

"То је довољна основа да се сви српски родољуби саберу у један заједнички фронт, на чије окупљање смо ми апеловали још у време председниковања Бориса Тадића. Тај патриотски блок ће довести до нових парламентарних избора и срушити Владу Србије и премијера Ивицу Дачића. Двери као део тог блока виде и СРС, чијем смо недавном митингу против потписивања бриселског споразума и присуствовали, исто онако као што смо били у шетњи Београдом коју је организовала ДСС", каже Глишић.

Бошко Обрадовић, такође из Двери, убеђен је да би удруживање "патриотских организација" и њихово заједничко организовање протеста због "издаје" Косова могло да доведе до ванредних парламентарних избора, који би били својевстан референдум о Споразуму о нормализацији односа Београда и Приштине.

"Свакоме је јасно да ако не будемо марширали у једној колони нећемо успети да направимо никакав резултат против издајничке Владе. Како бисмо показали колико је важно уједињавање свих патриота, данас ћемо, осим у 10 сати, за када смо планирали опкољавање Скупштине Србије, као место издаје, присуствовати и протесту који у 12 сати организују радикали", најављује Обрадовић.

Милош Јовановић, потпредседник ДСС, напомиње да је за његову странку данас императив повезивање свих "патриотских снага, којима су Србија и њен економски и политички развој на првом месту". "Добродошли су сви који нису учествовали у овоме око Косова и Метохије, што бих ја морао да назовем издајом“, каже Милош Јовановић за Данас.

На питање да ли је ДСС расположен и за сарадњу са СРС, будући да до сада нису позитивно одговарали на позиве који су долазили из Шешељеве странке, нити су присуствовали радикалском митингу против Споразума с Приштином упркос јавном позиву Немање Шаровића, он одговара "зашто да не, и с њима се мора покушати нека сарадња. Понављам, добродошле су све државотворне организације, странке и интелектуалци који не прихватају да идеје Чедомира Јовановића однесу победу у Србији", каже Милош Јовановић.

И док би ДСС у неку врсту савеза и са СРС, радикали кажу да неће с њима, незадовољни због тога што нико из странке Војислава Коштунице није присуствовао недавном митингу на Тргу републике против бриселског договора.

"Нећемо у савез са лицемерима из ДСС. Дволично је да из Коштуничине странке поручују да желе савез с нама, а нико од њих се није одазвао нашем јавном позиву да дођу и дигну свој глас против предаје Косова. Зато ћемо ми свој политички пут наставити самостално, као и до сада" објашњава за Данас Вјерица Радета, функционерка СРС.


(М.Р.Миленковић, Данас)
***Цитат
....данас ћемо, осим у 10 сати, за када смо планирали опкољавање Скупштине Србије, као место издаје,


Још само да се ухвате за руке, када буду "опкољавали" Скупштину. Не знам само ко је "аутор" те будалаштине, али знам да је  сличну идеју 2001.године, априла месеца имао некадашња перјаница СПС, Бранислав Ивковић. Он је буквално натерао све људе који су тада дошли испред Централног Затвора у Београду, да опколе затвор, у ком се налазио Слободан Милошевић. Било је много људи на том протесту, али су неки изреволтирани због овакве сулуде идеје напустили скуп и отишли кући. Следећи пут је тај исти човек тражио од учесника протеста да опколе зграду Министарства иностраних послова, тако што ће се сви ухватити за руке...Што је интересантно било, тада је зграда била празна, а на Новом Београду је била Карла дел Понте са представницима тадашње актуелне власти. Људе који су дошли на Протест, који  је и био уприличен поводом њеног доласка у Србију, је неко намерно каналисао ка празној згради тог министарства.
За тог Ивковића се касније утврдило да је издао Милошевића и дебело сарађивао и са ондашњим ДОС-ом и ко зна, са ким још. Он је прошле године ступио у редове СНС.

Могуће да је исти човек аутор и ове "идеје" да се опколи Скупштина и ко год да је то осмислио, тај или нема везе са животом или намерно прави циркус, јер ваљда за боље и нисмо, када се упецамо на овакве глупости.

Где су озбиљни људи са озбиљним идејама? Времена нису за играње!!!
Прошле године започели,...а сада НАСТАВИЛИ:Цитат

ДСС и Двери формирали патриотски блок


Демократска странка Србије и Покрет Двери формирали су опозициони патриотски блок, који се противи уласку Србије у ЕУ и НАТО, а залаже за економски патриотизам, интензивирање сарадње са Русијом и одбрану Устава Србије.

Лидери ДСС-a и Покрета Двери Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић навели су на првој заједничкој конференцији, у седишту ДСС-а, да је Косово Србија, а Крим Русија и да би власт требало да "призна Русију у њеним уставним границама", преноси Танјуг.


Истичући да је националном блоку најпреча Србија и борба против актуелне власти, председница ДСС-a Санда Рашковић Ивић рекла је да су спремни да разговарају са лидером радикала Војиславом Шешељем о сарадњи, али да жели да види у ком ће правцу ићи његова политика.

"Ми можемо са сваким разговарати. Договор је једно, а разговор је друго", рекла је Рашковић Ивић, наводећи да се из Шешељевих изјава види да сада није заинтересован за прављење коалиција.

Рашковић Ивић је рекла да се патриотски блок, у којем су, како је навела, и поједини истакнути интелектуалци, одлучно противи уласку земље у НАТО и ЕУ и залаже за јачање економске и политичке сарадње са Русијом.

"Клатно Србије које је кренуло ка западу треба вратити на исток", рекла је Рашковић Ивић.

Навела је и да се противе продаји природног и привредног богатства Србије - "Телекома", "Електропривреде", "Галенике", а залажу за економски патриотизам, који подразумева улагање у домаћу привреду и пољопривреду, уз стратешку сарадњу са Русијом.

Рашковић Ивић је рекла и да је Устав Србије последња одбрана од цепања Србије, истичући да би брисањем преамбуле био отворен пут за признавање независности Косова.

Наводећи да власт води Србију у демагошку, економску и социјалну пропаст, лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да је опозициона сарадња и формирање патриотског блока важан тренутак у српској историји.

"Време је за сабирање патриотских снага за промену власти у Србији. У Скупштини Србије нема опозиције, права опозиција је ван парламента", рекао је Обрадовић и позвао "све српске родољубе да им се прикључе".


(РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #416 послато: Новембар 24, 2014, 16:51:43 »

Трибина ДСС и Двери, под називом "Куда иде Српска Војводина"

Покрајинска власт предвођена Бојаном Пајтићем изгубила је легитимитет, а патриотски блок ће на ванредним покрајинским изборима забележити одличан резултат, речено је на првој заједничкој трибини „Куда иде Српска Војводина“, коју су у препуном амфитеатру новосадске хале СПЕНС организовале Демократска странка Србије и Покрет Двери.Иван Костић из Покрета Двери рекао је да ДСС и Двери данас обележавају 96 година од присједињавања Срема, Бачка, Баната и Барање Краљевини Србији, а да се у исто време у Војводини формирају културна и образовна политика противне српској.

"Хоће да промене идентитет српског народа у Војводини и да створе нов дунавски или паневропски идентитет. Заједно ћемо зауставити тај процес и српска Војводина поново ће бити центар националног буђења у Србији", истакао је Костић.

Борко Илић, потпредседник ДСС рекао је да у дану када обележавамо 96 година слободе треба да се упитамо "имамо ли снаге да одбранимо тековине које су остварили наши преци?"

"Српска Војводина је Матица српска, прво савремено позориште, прве школе и библиотеке. Имамо обавезу према Јовану Јовановићу Змају, Јаши Томићу и свима који су животе и стваралачко умеће дали да би живели у слободној земљи. Нема предаје, 1918. су наши људи остварили оно што су генерације сањале – Војводина је Србија", поручио је Илић.

Ђорђе Вукадиновић, оснивач и главни уредник "Нове српске политичке мисли" рекао је да се из Велике народне скупштине у Новом Саду 1918. године може извући више порука."Прва је да се труд исплати и славни преци су доказ тога. Дугогодишња тежња за опстанак и уједињавање српског народа на простору Аустроугарске остварена је, без обзира што у неким тренуцима није изгледала реално остварива".


Друга порука је да циљеви треба да буду високо постављени и да се они могу остварити само радом, упорношћу и вером у себе.

"Као народ смо склони великим узлетима који се огледају у пароли `не може нам нико ништа`, али и врло брзим падовима у апатију. Треба да се клонимо крајности и да марљиво радимо на остваривању националних циљева", указао је познати политички аналитичар.

Трећа порука је посебно важна за овај национални покрет у настајању – потребни су сарадња и окупљање.

"Треба да тражимо тачке спајања, а не раздвајања, јер је разлике увек могуће пронаћи, чак и у породици. Ово је тренутак када разлике треба оставити по страни и у први план ставити програмске сличности које нас повезују", закључио је Вукадиновић.Професор Коста Чавошки указао је на значај патриотизма рекавши да "народ представља нераскидиви ланац који повезује мртве, живе и нерођене и да само тако народ постаје бесмртан у односу на смртне појединце који га чине".


Чавошки је критиковао намеру власти да промени Устав Србије.

"Желе да у Уставу напишу да Косово више није Србија и да је независна држава. Не смемо им то дозволити, као што не смемо да дозволимо ни да Војводина постане држава у држави, нити да јој се врати статус који је имала Уставом из 1974. године", нагласио је Чавошки.

Он је подсетио и на обећања Вучића, на основу којих је Српска напредна странка добила последње изборе.


"Обећали су радикално запошљавања, а добили смо радикално сиромаштво. Обећали су смањивање привилегија политичара, а смањили су плате и пензије да би сачували привилегије",  истакао је Чавошки и закључио да "као што је неко имао стрмоглави успон каријере и рејтинга, исто тако може да има и стрмоглави пад".
Бошко Обрадовић, члан старешинства Покрета Двери започео је излагање стиховима Владислава Петковића Диса из песме "Наши дани".


"Ова песма је настала 1911. и говори о слабостима нашег народа и политичке елите. Међутим, након само годину дана та генерација започела је ослобађање Србије и у ратовима до 1918. године остварила највеће војничке победе у историји српског народа. Та генерација је остварила два сна, један о ослобађању Косова и други о присједињавању Барање, Бачке, Баната и Срема" рекао је Обрадовић.

Он је оштро критиковао покрајинску администрацију и поставио питање који је њен смисао у ситуацији када она пљачка Војводину и покушава од ње да створи државу у држави.

"Ова политичка групација 14 година влада Војводином, а више нема никакав легитимитет за то. Са друге стране као лажна алтернатива нуди се Српска напредна странка која већ три година влада Србијом и није донела ништа добро. Сада је створена трећа снага, трећи пут који ће бити права, српска алтернатива",закључио је Обрадовић.Санда Рашковић Ивић рекла је да смо данас дошли да одужимо дуг нашим прецима, али и да говоримо о садашњости и будућности која је неизвесна са актуелном влашћу.


"Када је Уставни суд на иницијативу ДСС и уз помоћ професора Чавошког оборио Статут Војводине постало је јасно да је покрајинска власт постала нелигитимна", рекла је председница ДСС.

"Због тога захтевамо расписивање ванредних покрајинских избора. Међутим, очигледно је да ова администрација нема никаквих правних ни моралних начела и да јој је једини циљ опстанак на власти. Међутим, ништа се неће постићи ни ако се лоша Пајтићева власт замени лошом влашћу коју ће представљати СНС. Зато смо створили национални покрет чије језгро чине ДСС, Двери и истакнути српски интелектуалци. На изборе ћемо изаћи јачи јер идемо заједно, јер гледамо шта нас спаја", закључила је Рашковић Ивић и поручила да грађани сада имају за кога да гласају и да ће патриотски блок на изборима забележити одличан резултат.


(Глас Дијаспоре)
***
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=LJ7a7rr8rmc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=LJ7a7rr8rmc</a><a href="http://www.youtube.com/watch?v=ZZVS0uuTia4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ZZVS0uuTia4</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #417 послато: Новембар 28, 2014, 09:36:26 »

Радикали неће са Сандом


Београд – Војислав Шешељ обилази страначке одборе и припрема листу могућих партнера за предстојеће локалне изборе у Мионици и Лучанима.
 

После повратка Војислава Шешеља радикали ће прву проверу имати на локалним изборима у Мионици и Лучанима у децембру, на које ће изаћи самостално, мада се већ назире са којим би странкама деснице могли да сарађују.

У овом “пакету” није ДСС, јер Шешељ сматра да Санда Рашковић Ивић није добар партнер. Још ослушкује како дишу “Двери” и да ли би се са њима могло сарађивати. Цени некадашње узданице ДСС Слободана Самарџића и Ненада Поповића који је сада председник Српске народне партије. Волео би да сарађује и са професором Костом Чавошким.

После скоро 12 година у затвору, Шешељ ће сутра посетити одбор СРС у Шапцу, а наставиће да обилази и остале делове Србије.

„Осећа се да је његовим доласком много тога живнуло. Добијамо информације и да расте број чланова СРС. Председник ће учествовати у кампањи у Мионици и Лучанима и биће носилац наше листе“, каже нам функционер СРС Вјерица Радета.

Што се тиче постизборних коалиција на локалу, Шешељ је поручио да је сарадња са свим странкама прихватљива, осим ако међу њиховим одборницима нису људи који су узели мандате СРС када су се отцепили напредњаци.

Шешељевим стопама кренуо је и његов син Александар. Он је председник земунског одбора радикала и активирао се још док је лидер СРС био заточен у Схевенингену.

http://srb.fondsk.ru/news/2014/11/27/radikali-nehe-sa-sandom.html


Шешељ неће сарадњу са Сандом.А ко би могао након њених изјава да је Хрватска имала право на Крајину,као Србија на Косово и да су Срби починили геноцидни злочин у Сребреници.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #418 послато: Фебруар 03, 2015, 05:13:07 »

СРБИЈА ДОБИЛА 101. СТРАНКУ: У регистар се уписала Српска народна партија Ненада Поповића

СНП је 4. децембра прошле године одржала Оснивачку скупштину, на којој је Ненад Поповић изабран за вршиоца дужности председника странке до изборне скупштине на пролеће


Српска народна партија (СНП) уписана је као 101. странка у Регистар политичких странка Србије, објављено је у "Службеном гласнику".

Решење о упису странке, чији је оснивач бивши функционер Демократске странке Србије (ДСС) Ненад Поповић, у Регистар донело је Министарство државне управе и локалне самоуправе 20. јануара ове године.
СНП је 4. децембра прошле године одржала оснивачку скупштину, на којој је Поповић изабран за вршиоца дужности председника странке. Он ће ту функцију обављати до изборне скупштине која би требало да буде одржана на пролеће.

Та партија се у свом програму дефинише као политичка странка десног центра. Евроскептична је и, како се наводи, "залаже се за одговорну националну и државотворну политику, која се заснива на поштовању националних, демократских начела и родољубља".

Поповић је крајем марта 2014. године поднео оставку на место потпредседника ДСС-а због лоших резултата које је странка остварила на изборима 16. марта, а потом је и напустио ДСС.

(Курир)


***

Да се подсетимо које су политичке странке званично регистроване у Србији:

 Спојлер:
ИЗВОД ИЗ
РЕГИСТРА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА

   
1.      Демократска странка
скраћени назив: ДС
датум оснивања: 03.02.1990.
датум доношења решења о упису: 21.08.2009.
седиште: Београд, Крунска 69
заступник: др Бојан Пајтић


2.      Санџачка демократска партија
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив: СДП
датум оснивања: 17.08.1990.
датум доношења решења о упису: 28.08.2009.
седиште: Нови Пазар, Сјеничка 29
заступник:Нихад Хасановић


3.      Г17 ПЛУС
датум оснивања: 15.12.2002.
датум доношења решења о упису: 28.08.2009.
седиште: Београд, Трг Републике 5
заступник: Млађан Динкић
датум доношења решења о брисању:10.06.2013.


4.      ''Јединствена Србија''
скраћени назив: ЈС
датум оснивања: 18.02.2004.
датум доношења решења о упису: 30.09.2009.
седиште: Јагодина, Железничка б.б.
заступник: Драган Марковић


5.      Политичка странка ''ЗЕЛЕНИ-СОЦИЈАЛНА ПРАВДА''
датум оснивања: 21.06.2007.
датум доношења решења о упису: 30.09.2009.
седиште: Нови Сад, Полгар Андраша 20а
заступник: Јарослава Богићевић


6.      ''Заједно за Шумадију''
скраћени назив: ''Заједно''
датум оснивања: 22.04.2008.
датум доношења решења о упису: 30.09.2009.
седиште: Крагујевац, Александра I Карађорђевића 64
заступник: Верољуб Стевановић
датум доношења решења о брисању:10.06.2013.


7.      Социјалдемократска партија Србије
скраћени назив: СДП Србије
датум оснивања: 31.08.2001.
датум доношења решења о упису: 05.10.2009.
седиште: Београд, Теразије 16/I
заступник: Расим Љајић


8.      Странка за Санџак
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив: СЗС
датум оснивања: 28.01.2001.
датум доношења решења о упису: 14.10.2009.
седиште: Нови Пазар, Сарајевска 58
заступник: Февзија Мурић


9.      „Нова Србија“
скраћени назив: НС
датум оснивања: 10.08.1998.
датум доношења решења о упису: 20.10.2009.
седиште: Београд, Обилићев венац 4/I
заступник: Велимир Илић


10.      Демократски савез Хрвата у Војводини
политичка странка хрватске националне мањине
скраћени назив: ДСХВ
датум оснивања: 15.07.1990.
датум доношења решења о упису: 29.10.2009.
седиште: Суботица, Београдски пут 31
заступник: Петар Кунтић


11.      Партија уједињених пензионера Србије
скраћени назив: ПУПС
датум оснивања: 10.05.2005.
датум доношења решења о упису: 29.10.2009.
седиште: Београд, Топличин венац 11
заступник: Милан Кркобабић


12.      Српски покрет обнове
скраћени назив: СПО
датум оснивања: 14.03.1990.
датум доношења решења о упису: 09.11.2009.
седиште: Београд, Кнез Михаилова 48
заступник: Вук Драшковић


13.      Демократска странка Србије
скраћени назив:  ДСС
датум оснивања: 23.07.1992.
датум доношења решења о упису: 17.11.2009.
седиште: Београд, Браће Југовића 2А
заступник: Санда Рашковић Ивић


14.      Српска радикална странка
датум оснивања: 23.02.1991.
датум доношења решења о упису: 23.11.2009.
седиште: Београд – Земун, Магистратски трг 3
заступник: др Војислав Шешељ

15.      Народна партија
скраћени назив: НП
датум оснивања: 10.10.2008.
датум доношења решења о упису: 07.12.2009.
седиште: Нови Сад, Железничка 28
заступник: Небојша Кораћ

16.      Покрет СНАГА СРБИЈЕ - БК
скраћени назив: ПСС - БК
датум оснивања: 20.05.2004.
датум доношења решења о упису: 07.12.2009.
седиште: Београд, Теразије број 28
заступник:  Драгомир Карић


17.      Санџачка народна партија
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив: СНП
датум оснивања: 18.10.2009.
датум доношења решења о упису: 14.12.2009.
седиште: Нови Пазар, Кеј 37.Санџачке дивизије, комплекс „Језеро“, локали 13 и 14
заступник: др Мирсад Ђерлек


18.      Странка демократске акције Санџака – Stranka demokratske akcije Sandžaka
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив: СДА Санџака
датум оснивања: 21.08.1996.
датум доношења решења о упису: 14.12.2009.
седиште: Нови Пазар, Стевана Немање 25
заступник: др Сулејман Угљанин


19.      РЕФОРМИСТИ ВОЈВОДИНЕ
скраћени назив: РВ
датум оснивања: 07.04.2006.
датум доношења решења о упису: 23.12.2009.
седиште: Нови Сад, Војвођанских бригада 17/IV
заступник: Недељко Шљиванац


20.      Демократска Унија Долине – Bashkimi Demokratik i Luginës
политичка странка албанске националне мањине
скраћени назив: ДУД - BDL
датум оснивања: 23.12.2003.
датум доношења решења о упису: 23.12.2009.
седиште: Прешево, Маршала Тита 15
заступник: Скендер Дестани


21.      Либерално демократска партија
скраћени назив: ЛДП
датум оснивања: 05.11.2005.
датум доношења решења о упису: 29.12.2009.
седиште: Београд, Симина 41
заступник: Чедомир Јовановић


22.      Социјалистичка партија Србије
скраћени назив: СПС
датум оснивања: 17.07.1990.
датум доношења решења о упису: 29.12.2009.
седиште: Београд, Булевар Михајла Пупина 6
заступник: Ивица Дачић


23.      Демохришћанска странка Србије
скраћени назив: ДХСС
датум оснивања: 07.05.1997.
датум доношења решења о упису: 29.12.2009.
седиште: Београд, Теразије 14
заступник: Олгица Батић


24.      Демократска партија Бугара – Демокрaтическа партия на Българите
политичка странка бугарске националне мањине
скраћени назив: ДПБ
датум оснивања: 27.03.2007.
датум доношења решења о упису: 30.12.2009
седиште: Димитровград, Балканска бб
заступник: Ангел Јосифов


25.      Демократска странка војвођанских Мађара – Vajdasági Magyar Demokrata Párt
политичка странка мађарске националне мањине
скраћени назив: ДСВМ - VMDP
датум оснивања: 22.08.1997.
датум доношења решења о упису: 06.01.2010.
седиште: Темерин, Народног фронта 227
заступник: Бела Чорба


26.      Реформисти Санџака – Reformisti Sandžaka
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив: РС
датум оснивања: 20.12.2003.
датум доношења решења о упису: 11.01.2010.
седиште: Нови Пазар, Улица 28.новембра 51
заступник: Зекирија Дугопољац
датум доношења решења о брисању:30.05.2014.


27.      Лига социјалдемократа Војводине
скраћени назив: ЛСВ
датум оснивања: 14.07.1990.
датум доношења решења о упису: 12.01.2010.
седиште: Нови Сад, Трг Младенаца 10
заступник: Ненад Чанак


28.      Покрет мађарске наде - Magyar Remény Mozgalom
политичка странка мађарске националне мањине
скраћени назив:ПМН-MRM
датум оснивања: 27.01.2009.
датум доношења решења о упису: 14.01.2010.
седиште: Суботица, Миклоша Раднотија 37
заступник: Балинт Ласло


29.      Демократска партија Санџака - Demokratska partija Sandzaka
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив: ДСП -DSP
датум оснивања: 29.08.2007.
датум доношења решења о упису: 14.01.2010.
седиште: Пријепоље, Борак 2
заступник: Зулкефил Садовић


30.      Влашка народна странка  –  Partia neamului rumânesc
политичка странка влашке националне мањине
скраћени назив: ВHС-PNR
датум оснивања: 25.04.2004.
датум доношења решења о упису: 21.01.2010.
седиште: Бор, Добривоја Радосављевића Бобија 46
заступник: др Предраг Балашевић


31.      Демократска унија Албанаца- Unioni demokratik Shqiptar
политичка странка албанске националне мањине
скраћени назив: ДУА-UDSH
датум оснивања: 28.04.2007.
датум доношења решења о упису: 22.01.2010.
седиште:Бујановац, Косовска 105
заступник: Адем Хасани


32.      Савез војвођанских Мађара-Vajdasági Magyar Szövetség
политичка странка мађарске националне мањине
скраћени назив: СВМ-VMSZ
датум оснивања: 31.08.1996.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Суботица, Аге Мамужића 11/I
заступник: Иштван Пастор


33.      ПОКРЕТ ВЕТЕРАНА
скраћени назив: ПВ
датум оснивања: 07.02.2009.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Београд, Косовска 9/2
заступник: Саша Дујовић


34.      Ромска демократска странка
политичка странка ромске националне мањине
скраћени назив: РДС
датум оснивања: 15.03.2004.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Нови Сад, Улица 7 број 102
заступник: Томислав Бокан


35.      Покрет „Живим за Крајину“
датум оснивања: 15.11.2006.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Зајечар, Николе Пашића 1
заступник: Бошко Ничић
датум доношења решења о брисању:10.06.2013.


36.      Демократска партија Македонаца – Демократска партија на македонците
политичка странка македонске националне мањине
скраћени назив: ДПМ
датум оснивања: 20.05.2004.
датум доношења решења о упису: 02.02.2010.
седиште: Панчево, Вељка Влаховића 48/ 4
заступник: др Ненад Крстески


37.      Демократска заједница Хрвата
политичка странка хрватске националне мањине
скраћени назив: ДЗХ
датум оснивања: 24.06.2007.
датум доношења решења о упису: 03.02.2010.
седиште: Суботица, Аге Мамужића 5
заступник: Ђорђе Човић

38.      Словачка странка – Slovenska strana
политичка странка словачке националне мањине
датум оснивања: 20.02.2008.
датум доношења решења о упису: 04.02.2010.
седиште: Падина, Трг ослобођења 14
заступник: Јан Паул


39.      Покрет социјалиста
скраћени назив: ПС
датум оснивања: 17.07.2008.
датум доношења решења о упису: 05.02.2010.
седиште: Београд, Доситејева 21/III
заступник: Александар Вулин


40.      Санџачка алтернатива – Sandžačka alternativa
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив: СА
датум оснивања: 12.12.2003.
датум доношења решења о упису: 05.02.2010.
седиште: Нови Пазар, Рифата Бурџевића 27
заступник: Тарик Имамовић

41.      Зелена еколошка партија - Зелени
скраћени назив: ЗЕП-ЗЕЛЕНИ
датум оснивања: 05.02.2008.
датум доношења решења о упису: 05.02.2010.
седиште: Нови Пазар, АВНОЈ-а 7
заступник: Митхат Нокић


42.      ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ БУГАРА - ДЕМОКРАТИЧЕН СЪЮЗ НА БЪЛГАРИТЕ
политичка странка бугарске националне мањине
скраћени назив: ДСБ
датум оснивања: 20.10.1990.
датум доношења решења о упису: 16.02.2010.
седиште: Босилеград, Маршала Тита 15
заступник: Драгољуб Иванчов

43.      ПАРТИЈА БУГАРА СРБИЈЕ – ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИТЕ В СЪРБИЯ
политичка странка бугарске националне мањине
скраћени назив:  ПБС
датум оснивања:18.03.2007.
датум доношења решења о упису:16.02.2010.
седиште: Димитровград, Саве Ковачевића 13
заступник: Драгољуб Нотев   

44.      Бошњачко демократска странка Санџака –Bošnjačko demokratska stranka Sandžaka
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив:  БДСС-BDSS
датум оснивања: 15.06.1996.
датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште: Тутин, ул. 23. новембра 19
заступник: Есад Џуџевић


45.      ПАРТИЈА ЗА ДЕМОКРАТСКО ДЕЛОВАЊЕ – PARTIA PËR VEPRIM DEMOKRATIK
политичка странка албанске националне мањине
скраћени назив: ПДД-PVD
датум оснивања:19.08.1990.
датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште: Прешево, Рамиза Садику број 3
заступник: Риза Халими


46.      Реформистичка странка
скраћени назив: РС
датум оснивања: 11.04.2005.
 датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште: Ниш, ТПЦ Калча, ламела Ц, III спрат
заступник: Александар Вишњић


47.      ГРАЂАНСКИ САВЕЗ МАЂАРА – MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG
политичка странка мађарске националне мањине
скраћени назив:  ГСМ-MPSZ
датум оснивања: 12.12.2006.
 датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште Сента, Улица др Зорана Ђинђића број 19
заступник: Ласло Рац Сабо

48.      Српска напредна странка
скраћени назив:  СНС
датум оснивања: 10.10.2008.
 датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште Београд, Палмира Тољатија 5/3
заступник: Александар Вучић


49.      Социјалдемократска унија
скраћени назив:  СДУ
датум оснивања: 26.02.2003.
 датум доношења решења о упису: 17.02.2010.
седиште Београд, Цара Николаја II број 9
заступник: Милош Адамовић


50.      Демократска заједница војвођанских Мађара – Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
политичка странка мађарске националне мањине
скраћени назив: ДЗВМ-VMDK
датум оснивања:. 31.03.1990.  
датум доношења решења о упису: 18.02.2010.
седиште:Бечеј, Републиканска 144
заступник: Чонка Арон

51.      Покрет за демократски прогрес – Lëvizja e Progresit Demokratik
политичка странка албанске националне мањине
скраћени назив: ПДП-LPD
датум оснивања:07.09.2005.
датум доношења решења о упису:25.02.2010
седиште Бујановац, Косовска 54
заступник: Јонуз Муслиу

52.      Демократска левица Рома – Demokratikani levica e Rromendji
политичка странка ромске националне мањине
скраћени назив:  ДЛР
датум оснивања:30.04.2009.
 датум доношења решења о упису:25.02.2010.
седиште: Београд, Првомајска 116
заступник: Јован Дамјановић

53.      Влашка странка
политичка странка влашке националне мањине
скраћени назив: ВС  
датум оснивања:01.02.2008.
 датум доношења решења о упису: 25.02.2010.
седиште:  Неготин, Краљевића Марка 2
заступник: прим. др Синиша Челојевић

54.      Демократска партија Албанаца – Partia demokratike Shqiptare
политичка странка албанске националне мањине
скраћени назив:  ДПА-PDSH
датум оснивања: 23.08.1990.
 датум доношења решења о упису: 26.02.2010.
седиште: Прешево, Зенел Хајдини 42
заступник: Рагми Мустафа

55.      Буњевачка странка Војводине – Bunjevačka stranka Vojvodine
политичка странка буњевачке националне мањине
скраћени назив:  БСВ - BSV
датум оснивања: 28.12.2007.
датум доношења решења о упису: 26.02.2010.
седиште: Суботица, Браће Радића 32
заступник: мр Бранко Францишковић

56.      САБОР СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА
скраћени назив:  ССЈ
датум оснивања: 04.11.2005.
датум доношења решења о упису: 01 03.2010.
седиште: Београд, Влајковићева 7
заступник: Борислав Пелевић


57.      Санџачко Рашка Партија
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив:  СРП
датум оснивања: 27.04.2009.
датум доношења решења о упису: 05.03.2010.
седиште: Београд, Кнеза Милоша 69а
заступник: Исмет Авдуловић

58.      Црногорска партија – Crnogorska partija
политичка странка црногорске националне мањине
скраћени назив: ЦП - CP
датум оснивања: 18.02.2008.
датум доношења решења о упису: 05.03.2010.
седиште: Нови Сад, Радничка 30
заступник: Мило Милојко


59.      ’’Зелени Србије’’
скраћени назив: ’’Зелени’’
датум оснивања: 17.11.2007.
датум доношења решења о упису: 09.03.2010.
седиште: Београд, Булевар Николе Тесле 3
заступник: Иван Карић


60.      Народна сељачка странка
скраћени назив: НСС
датум оснивања: 20.05.1990.
датум доношења решења о упису: 17.03.2010.
седиште: Инђија, Трг слободе, Тржни центар,
 2. спрат број 31
заступник: Маријан Ристичевић


61.      Грађанска иницијатива Горанаца
политичка странка горанске националне мањине
скраћени назив:  ГИГ
датум оснивања: 22.03.2001.
датум доношења решења о упису: 17.03.2010.
седиште: Београд, Пивљанина Баја 3
заступник: Орхан Драгаш


62.      Демократски покрет Румуна Србије – Mişcarea democrată a Românilor din Serbia
политичка странка румунске националне мањине
скраћени назив:  ДПРС - MDRS
датум оснивања: 10.12.1991.
датум доношења решења о упису: 24.03.2010.
седиште: Зајечар, Пожаревачка 8
заступник: Наташа Тошић

63.      Ромска партија
политичка странка ромске националне мањине
скраћени назив:  РП
датум оснивања: 15.11.2003.
датум доношења решења о упису: 30.03.2010.
седиште: Ковачица, Јаношикова 111
заступник: Срђан Шајн

64.      Уједињена партија Рома – Jekutni Partija Romani
политичка странка ромске националне мањине
скраћени назив:  УПР
датум оснивања: 01.07.2005.
датум доношења решења о упису: 31.03.2010.
седиште: Бујановац, Мирослав Нојковић Цале 123
заступник: Рамадан Демировић

65.      Народни покрет Санџака – Narodni pokret Sandžaka
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив: НПС -NPS
датум оснивања: 17.10.1999.
датум доношења решења о упису: 12.04.2010.
седиште: Нови Пазар, Александра Ђукића 103
заступник: Џемаил Суљевић


66.      Русинска демократска странка – Руска демократична странка
политичка странка русинске националне мањине
скраћени назив:  РДС
датум оснивања: 01.10.2006.
датум доношења решења о упису: 12.04.2010.
седиште: Сремска Митровица, Петра Прерадовића 149
заступник: Мирослав Бесермењи


67.      Српска монархистичка странка ''Српска Слога''
скраћени назив:  СМС
датум оснивања: 20.10.2001.
датум доношења решења о упису: 12.04.2010.
седиште: Београд, Пљевљанска 2б
заступник: Љубомир Симић


68.      САВЕЗ БАЧКИХ БУЊЕВАЦА
политичка странка буњевачке националне мањине
скраћени назив: СББ
датум оснивања: 10.05.2007.
датум доношења решења о упису: 15.04.2010.
седиште: Суботица, Анте Парчетића 10а
заступник: Мирко Бајић

69.      ВОЈВОЂАНСКА ПАРТИЈА
скраћени назив: ВП
датум оснивања: 25.04.2005.
датум доношења решења о упису: 15.04.2010.
седиште: Нови Сад, Илије Огњановића 7
заступник: Александар Оџић


70.      РУМУНСКА ПАРТИЈА – PARTIDUL ROMÂN
политичка странка румунске националне мањине
скраћени назив: РП-РR
датум оснивања: 24.03.2002.
датум доношења решења о упису: 21.04.2010.
седиште: Вршац, Вардарска 18
заступник: др Јон Сфера

71.      Странка Војвођанских Словака - Strana Vojvodinských Slovákov
политичка странка словачке националне мањине
скраћени назив: СВС
датум оснивања: 14.03.2010.
датум доношења решења о упису: 27.04.2010.
седиште: Бачкa Паланка, Краља Петра I број 35
заступник: Вилиам Славка

72.      Ромска странка Јединство
политичка странка ромске националне мањине
скраћени назив: РСЈ
датум оснивања: 04.06.2007.
датум доношења решења о упису: 30.04.2010.
седиште: Ниш, Блачка 22
заступник: Ферхад Саити


73.      ПУЛС СРБИЈЕ
скраћени назив:
датум оснивања: 20.03.2010.
датум доношења решења о упису: 26.05.2010.
седиште: Краљево, Хајдук Вељкова 103
заступник: др Љубиша Јовашевић


74.      НИЈЕДАН ОД ПОНУЂЕНИХ ОДГОВОРА
политичка странка влашке националне мањине
скраћени назив: НОПО
датум оснивања: 02.07.2010.
датум доношења решења о упису: 14.10.2010.
седиште: Београд, Булевар ослобођења 60
заступник: Никола Тулимировић

75.      Уједињена сељачка странка
скраћени назив: УСС
датум оснивања: 15.02.2000.
датум доношења решења о упису: 18.11.2010.
седиште: Сврљиг, Локал Ц-4 Допунски центар Трс
Радетова 28
заступник: Милија Милетић

76.      Комунистичка партија
скраћени назив: КП
датум оснивања: 28.11.2010.
датум доношења решења о упису: 20.01.2011.
седиште: Београд, Милоја Ђака 1б
заступник: Јосип Броз


77.      Бошњачка демократска заједница-Bošnjačka demokratska zajednica
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив: БДЗ-BDZ
датум оснивања: 25.12.2010.
датум доношења решења о упису: 08.04.2011.
седиште: Нови Пазар, Солитер Језеро, кула А број1
заступник: Емир Елфић

78.      Српска демократска странка
скраћени назив: СДС
датум оснивања: 03.02.2011.
датум доношења решења о упису: 16.05.2011.
седиште: Београд, Васе Пелагића 54
заступник: Проф.др Слободан Комазец


79.      „Србија на истоку“
политичка странка влашке националне мањине
скраћени назив: СНИ
датум оснивања: 27.05.2011.
датум доношења решења о упису: 22.06.2011.
седиште: Бољевац, Краља Александра 2
заступник: Нели Ђорђевић
датум доношења решења о брисању:10.06.2013.


80.      Богата Србија Покрет пољопривредника и привредника
скраћени назив: Богата Србија
датум оснивања: 05.06.2011.
датум доношења решења о упису: 20.07.2011.
седиште: Београд, Ђуре Јакшића 5
заступник: Захарије Трнавчевић


81.      Демократска партија – Partia demokratike
политичка странка албанске националне мањине
скраћени назив: ДП - DP
датум оснивања: 02.07.2011.
датум доношења решења о упису: 09.08.2011.
седиште: Бујановац, Петра Драпшина 2
заступник: мр. Нагип Арифи

82.      „Заједно за Војводину“
политичка странка русинске националне мањине
скраћени назив: ЗзВ
датум оснивања: 01.11.2011.
датум доношења решења о упису: 08.12.2011.
седиште: Руски Крстур, Фрушкогорска 95а
заступник: Олена Папуга

83.      Социјалдемократски савез
скраћени назив: СДС
датум оснивања: 25.09.2011.
датум доношења решења о упису: 29.12.2011.
седиште: Београд, Француска 24
заступник: Небојша Лековић

84.      „Покрет за развој Србије“
скраћени назив: „ПРС“
датум оснивања: 21.10.2011.
датум доношења решења о упису: 20.01.2012.
седиште: Београд, Теразије 32
заступник: Миле Драгић

85.      Унија Рома Србије
политичка странка ромске националне мањине
скраћени назив: УРС
датум оснивања: 27.11.2011.
датум доношења решења о упису: 26.01.2012.
седиште: Београд, Николаја Гогоља 94/34
заступник: Марко Стевановић

86.      Буњевачка странка
политичка странка буњевачке националне мањине
скраћени назив: БС
датум оснивања: 04.01.2012.
датум доношења решења о упису: 24.02.2012.
седиште: Суботица, Матије Корвина 15
заступник: Срђан Еветовић

87.      Бошњачка народна странка/Bošnjačka narodna stranka
политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив: БНС/BNS
датум оснивања:15.01.2012.
датум доношења решења о упису: 27.02.2012.
седиште:Нови Пазар, Расима Халиловића бб (зграда „Бор“)
заступник: Мујо Муковић

88.      Политичка странка ''Активна Србија''
скраћени назив: Активна Србија
датум оснивања:12.02.2012.
датум доношења решења о упису: 28.03.2012.
седиште:Београд, Косовска 17
заступник: Душан Јањић


89.      СТРАНКA МАЂАРСКОГ ЈЕДИНСТВА–MAGYAR EGYSÉG PÁRT
политичка странка мађарске националне мањине
скраћени назив:СМЈ-MER
датум оснивања:26.03.2012.
датум доношења решења о упису: 03.04.2012.
седиште:Бечеј, Золтана Чуке 3
заступник: Золтан Смиешко

90.      Демократска Унија Рома
политичка странка ромске националне мањине
скраћени назив:ДУР
датум оснивања:17.04.2012.
датум доношења решења о упису: 12.07.2012.
седиште:Ниш, Босанска 4
заступник: Салих Саитовић

91.      Странка Руса Србије
политичка странка руске националне мањине
скраћени назив:РУС
датум оснивања:10.04.2012.
датум доношења решења о упису: 12.07.2012.
седиште:Београд, Варваринска 7
заступник: Драган Цветковић

92.      ''Нова странка''
скраћени назив: ''Нова''
датум оснивања: 07.04.2013.
датум доношења решења о упису: 29.05.2013.
седиште: Београд, Симина 9а
заступник: Зоран Живковић


93.      УЈЕДИЊЕНИ РЕГИОНИ СРБИЈЕ
датум оснивања:21.04.2013.
датум доношења решења о упису: 10.06.2013.
седиште: Београд, Трг Републике 5
заступник: Млађан Динкић


94.      Руска странка
политичка странка руске националне мањине
скраћени назив: PС
датум оснивања:09.06.2013.
датум доношења решења о упису: 19.07.2013.
седиште: Шабац, Церска 17/4
заступник: Слободан Николић

95.      ДЕМОКРАТСКА ЛЕВИЦА СРБИЈЕ-СТРАНКА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ГРКА У СРБИЈИ
политичка странка грчке националне мањине
скраћени назив: ДЛС-СТРАНКА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ГРКА У СРБИЈИ
датум оснивања:20.07.2013.
датум доношења решења о упису: 23.08.2013.
седиште: Ћуприја, Анђе Ранковић бб 1/1
заступник: : Christos Alexopoulos


96.      Бошњачка демократска заједница Санџака/Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka
 политичка странка бошњачке националне мањине
скраћени назив: БДЗ Санџака/ BDZ Sanžaka
датум оснивања:14.08.2013.
датум доношења решења о упису:29.11.2013.
седиште: Нови Пазар, Рифата Бурџевића 1
заступник: Јахја Фехратовић


97.      ’’Заједно за Србију’’
скраћени назив: ЗЗС
датум оснивања:20.10.2013.
датум доношења решења о упису:12.12.2013.
седиште: Београд, Макензијева 67
заступник: Душан Петровић


98.      Словачкa демократскa странкa - Slovenská demokratická strana
политичка странка словачке националне мањине
скраћени назив:СДС-SDS
датум оснивања: 07.12.2013.
датум доношења решења о упису: 14.01.2014.
седиште: Нови Сад, Милетићева 40
заступник: Иван Ферко


99.      Социјалдемократска странка
скраћени назив: СДС
датум оснивања: 18.07.2014.
датум доношења решења о упису: 13.08.2014.
седиште: Београд, Ватрослава Јагића 5
заступник: Борис Тадић


100.      Зеленa Странкa – Zelená Strana
политичка странка словачке националне мањине
скраћени назив: ЗЕС-ZES
датум оснивања: 09.08.2014.
датум доношења решења о упису: 03.11.2014.
седиште: Нови Сад, Католичка порта 2
заступник: Горан Чабради


Из приложене евиденције се види да је 5 (пет) политичких странака поднело захтев и ИЗРИСАНЕ су са тог списка, што значи да у Србији за сада има регистровано 96 политичких странака.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #419 послато: Април 03, 2015, 08:34:04 »

Напредњачки градоначелници: пљачкају, варају, уцењују, пребијају, потказују…


Начин на који Вучић данас држи под контролом градоначелнике у Србији, више личи на поделу територија италијанске мафије, где је сваки локални мафијаш у обавези да своме Куму и целој Фамилији, допринесе одређеним износом новца. Ову просту науку, Вучић је знао и пре него што га је у априлу месецу 2012. године у Београду посетио мафијашки син и бивши градоначелник Њујорка Руди Ђулијани, који му је одржао краћи курс о контроли градских каса, отимању новца и намештању послова за себе, родбину и пријатеље. Онај ко је то схватио, напредовао је и у каријери и у странци. Најбољи пример за то је бивши градоначелник Крушевца, Братислав Гашић, који је награђен функцијом министра одбране. Али, ту су и други "гробовласници" Србије, који су чланством у Српској напредној странци добили задужење да пљачкају за Вођин рачун и харају у својим атарима као турске дахије.


Док је у деветнаестом веку Србијом владао Милош Обреновић, свака нахија је имала свога газду (господара), који је управљао одређеном територијом, људима и приходима које је убирао. Свако од њих је без поговора спроводио Милошеве одлуке, а пред њега се није долазило без "кесе" пуне златника. Али, Милош је, упркос свему, водио Србију у ослобођење од Отоманске империје. Историја му није заборавила суровост и грехе, али је имала и разлога да му их опрости и да се диви његовој државничкој мудрости.

Два века касније, Александар Вучић, један мали, пролазни и у сваком погледу мизерни политичар, уверен да је баш он нови неприкосновени владар, води Србију у коначну пропаст. Уместо оданих газда, он данас има одане градоначелнике и председнике општина, уместо убирања прихода завео је масовну пљачку грађана. Његови општински и градски сеизи, сурово отимају задњу пару садашњој градској сиротињи, међу којом има доста оних који су некада, у срећнија времена, били средња класа.

Према званичним подацима, у Републици Србији има 150 општина, 23 града и град Београд. Српска напредна странка (СНС) влада у 80 општина и 14 градова, дакле, држи све полуге власти у највећем броју урбаних центара. На кључним позицијама (градоначелници и председници општина), налазе се представници већинске СНС и они самостално управљају буџетским установама. Одговарају једино шефу своје странке, Александру Вучићу и никоме више.

Да би његова лична владавина лакше контролисала градске и општинске буџете (и "захватања" из њих), смишљено је да се градоначелници бирају по такозваном двокружном систему, те да им се дају знатно већа овлашћења од председника скупштина градова и општина. Функција градоначелника је по закону извршна, а општинско веће чији састав он предлаже (а бира га локалне скупштина), је саветодавно тело. Дакле, сва власт једном човеку! Тај један мора бити из владајуће странке, у овом случају СНС, и он новцем опљачканим од грађана, плаћа Александру Вучићу за поверење које добио.

Градоначелник је истовремено и наредбодавац за извршење буџета локалне власти. Начелник општинске управе својим одобрењем плаћања или трансфера средстава корисницима буџета, само потврђује да ће средства бити утрошена. Али, где и како, то одлучује најужи круг људи око Вучића.

Овако замишљени систем очувања власти и систем пљачке грађана, потпуно је ослободио све криминалне потенцијале у градовима по унутрашњости Србије, а понајвише у главном граду Београду, где је проток новца и послова највећи. На овај начин, Вучић је суспендовао сваки привид демократског одлучивања и законских процедура.

Градске скупштине и општински одборници у градовима где владају напредњаци, само аминују оно што је већ одлучено у кабинету градоначелника или председника општине. А, они полажу рачуна само Вучићу или његовим страначким "контролорима".

Како то у пракси изгледа, говори и нови план за пљачку најсиромашнијих грађана донет још другом половином 2014. године…

Под изговором великих "уштеда", масовна смањења плата и пензија од 10 одсто, завршиле су крајем прошле године у општинама и градовима које воде кадрови СНС-а. Играјући на ту карту, Вучићева влада је градоначелницима из СНС-а пребацила више од милијарду динара за попуњавање локалних буџета. Тај новац, пребачен у буџете локалних самоуправа, одмах је отишао у касе напредњачких фирми по градовима и општинама где СНС има владајућу већину.

Да би било јасније како то изгледа, треба се послужити примером напредњачког градоначелника Крагујевца, Радомира Николића, коме је Влада Србије пребацила на градски рачун 300 милиона динара "уштеђених" на републичком нивоу од пензионера и просветних радника. Да би Николић (односно СНС) добио те паре, требало је смањити чак 73.000 професорских плата, или 136.000 пензија.

Вучићев градоначелник у Нишу, др Зоран Перишић, добио је, само једном одлуком Владе, 1,7 милиона евра из републичког буџета. Тим новцем који је трансферисан у буџет града Ниша, располаже Перишић, а он је одговара за утрошак Александру Вучићу. До цифре од 1,7 милиона евра, дошло се "уштедом", односно отимањем оних 10 одсто од пензија и плата запослених у здравству, школству и другим државним установама.

Мада је Нови Сад просечно међу три најбогатије локалне самоуправе у Србији, и на рачун овог града је из републичког буџета уплаћено 120 милиона динара, директно скинутих од плата и пензија.

Напредњачком градоначелнику у Лесковцу уплаћено је 120 милиона динара, а град Београд је пред крај прошле године од умањених плата и пензија "приходовао" читавих милијарду динара. Градоначелник Београда Синиша Мали, иначе даљи рођак Александра Вучића, одмах се побринуо да тај новац "крене даље", у фирме које воде страначки кадрови Српске напредне странке!

Због успостављања потпуне контроле над највећим градским буџетом на просторима некадашње Југославије, Вучић је за градоначелника Београда поставио Синишу Малог. Реч је о човеку који је био директор за тендере у Агенцији за приватизацију и то у периоду од 2001. до 2003. године, у време најжешће демократске пљачке (не постоји тендер у који се Мали није "уградио"!), када су на челу Агенције били Владимир Чупић (бивши директор Хyпо Алпе Адриа Банке) и бивши премијер и министар финансија Мирко Цветковић. Схвативши какав "потенцијал" има пред собом, Вучић му је, убрзо по доласку на власт, понудио да пређе у његов табор, по знатно бољим условима. Сад Мали пљачка на велико, са позиције најближег Вучићевог сарадника и блиског сродника. Новац, како рече мафијашки син Ђулијани, мора остати у Фамилији.

Брат Синише Малог, Дејан, био је начелник у Извршном одбору града Београда, а са позиције помоћника градског секретара за саобраћај, купио је вилу на Сењаку и постао власник неколико скупоцених станова, аутомобила и рачуна тешких по неколико милиона евра.

Ипак, Синиша је богатији од Дејана. Новац који се сада око њега врти немерљиво је већи него што га је Дејан Мали имао док је служио Тадићевој влади.


Самоуправљање за газдине интересе
Још од пролећа 2012., уочи изборне победе СНС, знала се улога будућих градоначелника и председника општина које је кандидовала ова странка. Током маја и јуна месеца те године, одржано је више састанака у странци где је јасно речено свима који су били одређени да преузму водеће функције у својим локалним самоуправама, да ће њихова улога бити од кључне важности за опстанак на власти. Још прецизније, речено им је да ће "…начин убирања прихода и вештина управљања тим новцем", бити гаранција њиховог опстанка на положајима. Они који нису правилно схватили ову поруку, убрзо су били замењени. У року од годину и по дана десиле су се и смене у неким градовима и општинама, управо због тога што је Вучић лично проценио да му поједини функционера не доносе новац.

Неки су били знатно вештији од осталих па су се одмах допали новом вођи. Међу најбољима, који су највише пара давали, истакао се и садашњи министар одбране и некадашњи градоначелник Крушевца, Братислав Гашић, звани Бата Сантос (надимак је зарадио као мешетар и трговац "Сантос" кафом). У децембру 2012. године, са положаја градоначелника, овај амбициозни увлакач почиње да схвата важност финансијске потпоре странци и њеном вођи, па у свој кабинет доводи знатно крупнију рибу од себе, тајкуна Мирослава Мишковића! У свом кабинету се и фотографисао са њим, па је та фотографија постављена на званичном сајту града, а убрзо је почела да кружи и друштвеним мрежама као прворазредна сензација, јер је Вучић већ увелико претио Мишковићу да ће га стрпати у затвор.

Дан касније, Гашић скида ту фотографију са градског сајта (али је два сата касније враћа) и саопштава да је о сусрету са Мишковиће на време обавестио Вучића! Да не би било никаквих недоумица, Гашић је потврдио локалним новинарима у Крушевцу, да је састанак са Мишковићем договорио уз помоћ Александра Вучића, а преко Јелене Крстовић, потпредседнице "Делта холдинга", те да је разговарао са Мишковићем о приватизацији предузећа "Дева" и "Равниште". У нади да ће Мишковићева "Делта" уложити у ова два пропала предузећа, Гашић се позвао на чињеницу да "Делта" у Крушевцу има своје огранке, "Делта фунги" и "Мото комерц", и поменуо да су највећа задужења два крушевачка јавна предузећа код Универзал банке. То је, ваљда, требала да буде нека врста "препоруке" како би Мишковић "ушао у посао".

Гашић је касније упорно тврдио да ништа од онога што је договорено на том састанку није поштовано, те да у моменту када је састанак одржан није знао да се против Мирослава Мишковића воде предистражне радње!

Два бивша службеника градске владе у Крушевцу, у непотписаном писму, покушали су преко дневне штампе да обавесте јавност у Србији да је Гашић Мишковићу тражио паре за рачун Вучића и да ту никаквог бизниса није било, те да је Вучић преко Гашића "дао Мишковићу последњу прилику"!

Шта се овде заиста десило, никада сасвим није истражено, али је чињеница да је Гашић након тога нагло "порастао" у номенклатури странке и на крају стигао и до позиције министра одбране. Извесно је да Вучић награђује послушне градоначелнике, али, Гашић је унапређен боље него иједан његов колега из локалне самоуправе. Није тешко закључити зашто.

Међу оним градовима који најбоље пуне свој буџет, налази се и Панчево. Као велика инустријска зона, увек је био на мети политичких обрачуна. Али, оно што су у овом граду похарали некадашњи чланови Демократске странке, наставили су кадрови Српске напредне странке и Александра Вучића. Истински пакао у градској власти наступио је именовањем Павла Раданова на место градоначелника. Од тог момента почињу незапамћене интриге и сплетке, а кључни челници града једни друге пријављују полицији, која, како тамо кажу "хапси само оне који немају довољно јаке везе у Београду".

Да би се некако допао Александру Вучићу, градоначелник Павле Раданов, прогласио је шефа Мисије Европске уније у Србији, Мајкла Девенпорта, почасним грађанином Панчева. Панчевачка опозиција која се једва чује, оптужила је Раданова да је директно или индиректно укључен у криминалне токове, као и сви остали водећи људи у градској влади који су из СНС, те да је брат Александра Вучића, Андреј, ослободио из затвора Дејана Симеуновића, насилника оптуженог за убиство, који је, истовремено, и "сива еминенција" панчевачког одбора СНС-а. Није остало непримећено и то да је Симеуновић имао и сукоб са помоћником градоначелника Раданова, Дејаном Живановићем, који је такође хапшен, али због примања мита.

Међу Вођиним градоначелницима има још мизернијег полусвета попут градоначелника Врања, Зорана Антића, који је у овом граду "обележен" због једног скандала који се десио у Москви, током једног свечаног пријема у позоришту, који су руски домаћини организовали у част српске делегације: наиме, Антић је украо флашу руског коњака и покушао да је однесе у хотел. Излазећи из позоришта, Антићу је флаша скупоценог пића испала на степеништу и разбила се, а брука је пукла на све стране. Један извештач са места догађаја сликовито је приказао шта се десило: "…Док су остали чланови српске делегације шокирано гледали у своја одела уфлекана од коњака и покушавали да избегну парчиће стакла, Антић је ноншалантно ишетао из театра, као да се ништа није догодило. Сви смо видели шта је урадио и остали смо без текста, јер нас је било срамота што је председник једне општине украо флашу која у продавници кошта само 1.200 рубаља, односно 30 евра!“. Руски домаћини су елегантно прешли преко ове бруке, као да се није ни десила…

Вучић тражи "резултат"- најмање седам цифара!

У Вучићевој страначкој јазбини, одлуке о сменама и постављењима градоначелника доносе се искључиво на основу прихода и лојалности. Нема трећег критеријума. Доказ да је то тако, на својој кожи је осетио и бивши градоначелник Ужица, Саша Милошевић, који је смењен након великог скандала са вишемесечним нестанком воде у граду. Мада је тај проблем стар колико и ужички водовод, Вучића је највише погодило што његов кадар није нашао неко финансијско решење, уместо да троши новац из републичког буџета, који му је потребан да што дуже траје на власти.

Милошевић је кротко пристао на смену (рече да је "војник партије и да поштује одлуку СНС), након што га је Вучићев емисар подсетио да у страначку касу није дао ни пребијене паре. На питање новинара зашто је смењен, Милошевић је рекао да "странка сматра да није довољно урађено и да је могло боље" и додао: "…Можда је и могло боље, али ми смо дали максимум од себе…". Укратко, пара није било а хаварије кренуле…Уместо њега, на место градоначелника изабран је Тихомир Петковић, његов страначки колега, иначе некадашњи падобранац 63 падобранске бригаде ЈНА. Судећи према стању у буџету града и овај "Рамбо" се неће допасти Вучићу. Он тражи "резултате". Ништа испод седам цифара…

Зрењанински градоначелник Иван Бошњак, типичан је пример Вучићевог слепог послушника. Истинску власт у Зрењанину представља Горан Кнежевић, некада демократа а сада члан СНС. Бошњак само извршава оно што му Вођа нареди а Кнежевић пренесе. Новац из овог дела Баната иде преко Кнежевића у правцу Вође.

Сви они који су на овај начин схватили улогу градоначелника, односно, који су разумели задатак "рачунополагача", најближи су Вучићевом клану у Београду. И градоначелник Сремске Митровице, Бранислав Недимовић недавно се истакао улогом доброг домаћина власнику аустријске компаније "Гирлингер", која је била једини понуђач за куповину кланичне индустрије "Митросрем". Све је Вучић лепо замислио и унапред договорио са "Гирлингером". Остало је само да Недимовић организује свечани пријем. И то је одрадио како треба, а Вођа му то неће заборавити. Ипак, на таласима Радио Новог Сада, Недимовићу се у једној изјави "омакло", па је рекао: "…инвеститору се јако жури", што је јасно указивало да ни "Гирлингер" није имао нимало поверења у Вучићева обећања да ће им "Митрос" бити скоро поклоњен. Али, Вођа је широке руке, и не гледа на ситнице…

У новембру месецу прошле, 2014. године, републички инспектори за привредни криминал из Београда, детаљно су претресли пословање градоначелника Лесковца, Горана Цветановића. Убрзо, Цветановић се дрско обратио јавности рекавши: "…Три дана су испитивали и били запањени какву документацију ја лично имам. Испитивали, гледали документацију, и, могу да саопштим да су презадоволњи, да све ту стоји, од порекла новца, до документације, до грађевинске дозволе…". Али, Цветановић није објаснио шта је полиција код њега тражила уствари…

Оно што је инспекторе занимало, била је и изградња Цветановићеве куће у самом центру града, поред главне поште, за коју је он тврдио да је гради на поклоњеном плацу, али и изградња викендице на Власинском језеру, за коју му је такође поклоњен плац!

У међувремену, до јавности је стигла и вест да је Ненад Арсић, службеник Агенције за локални економски развој (АЛЕР) у Лесковцу и функционер у Градском одбору СНС, пријавио градоначелника Цветановића полицији, тврдећи да га је у центру града после свађе напао и претукао. Присутни сведоци су потврдили да је Цветановић неколико пута ударио Арсића, али у свом кабинету. Они додају и да је тучи претходила свађа између двојице некадашњих веома блиских сарадника због предстојећег сајма у Грчкој и трачева везаних за састав делегације која ће тамо путовати. Међутим, извори блиски градоначелнику пак тврде да читава ствар има много дубљу позадину и да је у вези са упорним понављањем конкурса за директора филијале Националне службе запошљавања у Лесковцу за које конкурише Ненадов брат близанац Предраг.

Недавно се Цветановић потрудио да око себе окупи велики број истакнутих чланоца Српске напредне странке, међу којима и Братислава Гашића, шефа посланичке групе СНС, Зорана Бабића и многе друге знане и незнане личности. Повод је био личне природе! Наиме, Цветановић је одлучио да спектакуларно прослави свој педесети рођендан! Трошак је, директно или индиректно, пао на терет грађана Лесковца. Неко од његових сарадника рече том приликом. "…Што да не, грађани су га и бирали!".

Лесковчани помињу и "јако чудну везу" између Горана Цветановића и Божидара Ђермановића-светског шампиона у кик-боксу. Цветановић га је поставио за председника локалног Спортског савеза, а његов ресторан је постао место окупљања за све важне договоре. Упућенији Лесковчани тврде да је Цветановић омогућио Ђермановићу да рашири послове и постане закупац великог броја локала чији је власник Јавно предузеће Дом. Иако то по уговорима не би смео, он даље издаје у подзакуп тај простор по далеко већим ценама од оне коју он има уговорену са ЈП Дом. Узгред, Ђермановића помињу као опасног зеленаша, па му у граду нико не сме стати на пут. Он је чак и инвеститор неке стамбене зграде која се тренутно зида на јавној површини у Лесковцу. Није тешко закључити да Цветановић има своју улогу у овоме.

Добар пример је и лесковачка болница. Између директора болнице Небојше Димитријевића и градоначелника Цветановића постоји "посредник у запошљавању". Преко ове везе у болничком кругу никла је и продавница чији је власник фирма задужена за зимско и летње одржавање града. Цветановић је и сувласник фирме Агродинамик ДОО из Лесковца, са Небојшом Гавриловићем (побратимом) који је иначе седам година био у затвору због покушаја убиства. Фирма је отворена пре пар месеци и већ је у блокади петнаестак милиона, а пре неколико недеља су отворили и нову фирму Агродинамик плус која ће ускоро потписати уговор са Институтом Земун поље и фирмом Агромакс, чији је власник бивши директор поменутог института. Како се чује планирају заузимање тржишта на Југу земље за сву семенску робу.

Врхунац бескрупулозности је и недавно постављење новог начелника Јабланичког округа извесног "Боже Бимтекса", кажу, добро познатог полицији из ранијег периода и блиског сарадника Цветановића у многим нелегалним радњама као што је узимање новца из буџета за подстицај запошљавања у приватном сектору у више наврата. Новац узет, људи запослени, па одмах по "завршавању папирологије", отпуштани. И то више пута.

Многе своје поступке Горан Цветановић (додуше у кафани) оправдава тиме да сваког месеца мора премијеру Вучићу на руке да донесе између 50 до 100 хиљада евра! Ваљда тако купује право на сву своју бахатост, лицемерје, нечовечност и гажење закона.

Али, круг овакве пљачке неће још дуго трајати. То знају и Вучићеви "рачунополагачи". Зато им се и жури да поделе што више новца за што краће време. Иде нова реконструкција Владе, да би се добило на времену (а времена за ову власт све мање!)…И контролори из ММФ-а стижу већ у мају месецу…

(Никола Влахвић)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #420 послато: Јул 07, 2015, 21:42:25 »

Јесте да су у питању избори за Савет Месне заједнице, али и они могу да буду ПОКАЗАТЕЉ, како би народ гласао када би се расписали локални избори.
 

***Напредњаци у Бегечу потучени до ногу!


НОВИ САД – "На ванредним изборима за Савет Месне заједнице Бегеч, који су одржани у недељу 5. јула, заједничка листа Српске радикалне странке и Социјалистичке партије Србије однела је убедљиву победу и до ногу потукла Српску напредну странку." – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад.

"Свих девет нових чланова Савета Месне заједнице у Бегечу бирани су са листе српских радикала и социјалиста. Апсолутна победа у Бегечу и проблем који је власт у граду имала са обезбеђењем кворума, у петак на седници Скупштине Града, најава су неминовних великих политичких промена на предстојећим изборима у граду и Покрајини и доласка српских радикала на власт" – каже Јакшић.


Јакшић је напоменуо да су "по опробаном рецепту и већ виђеном сценарију широм Србије две недеље грађани Бегеча малтретирани и били изложени притиску од стране активиста Српске напредне странке, који су делили пакете са кућном хемијом и средствима за личну хигијену, али су на изборима у недељу Бегечани рекли шта мисле о власти напредњака у Новом Саду и у Бегечу".

"Члан Српске радикалне странке Никола Живанов је имао дупло већи број гласова од досадашњег председника Савета Месне заједнице Бегеч и одборника Српске напредне странке у Скупштини Града Новог Сада Живана Васића. Између осталог, овај податак сведочи о класичном политичком нокауту који су напредњаци доживели у Бегечу" – истакао је Ђурађ Јакшић.

"Захваљујем се грађанима Бегеча на указаном поверењу. Највећи терет ових избора изнели су млади људи који су листом подржали наше кандидате и јасно ставили до знања да су Бегечу биле преко потребне промене. Максимално ћемо се ангажовати да у наредном периоду оправдамо поверење Бегечана и да место у којем живимо учинимо бољим" – истакао је Никола Живанов, нови члан Савета Месне заједнице Бегеч.

(Правда)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #421 послато: Јул 07, 2015, 21:49:02 »

Дај драги Боже да крене свуда, нек се Србија дигне, то је једино решење...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #422 послато: Октобар 17, 2015, 03:32:55 »

ПРЕШЛИ СМО СТОТКУ: Покрет Динара-Дрина-Дунав 104. странка у Србији


Нова странка званично решење о упису у регистар политичких субјеката добила је пре три дана - на Михољдан, 12. октобра

НОВИ САД - Народни покрет "Динара-Дрина-Дунав" (НПДДД) регистрован је као политичка странка и званично је 104. политички субјект у Србији, изјавио је данас председник тог покрета Томислав Бокан.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је нова странка званично решење о упису у регистар политичких субјеката добила пре три дана - на Михољдан, 12. октобра. "Народ српски који подржава начела нашег покрета тражио је да урадимо корак даље и то смо и учинили и после тромесечног вредног рада у коме нас је својим потписима подржало више од 10.000 грађана, стигло нам је решење о регистрацији странке", рекао је Бокан.

Он је казао да НПДДД води "реалну, трајну и исправну политику" и да се залаже за "изградњу српског државотворног система", те за "изградњу урушеног система вредности и јачање духовности и породице". "Свим нашим властодршцима који зарад личних интереса желе да запоставе интересе Србије поручујемо да ће у нама имати озбиљног противника, а свима онима који мисле да им је боље живети ван Србије поручујемо да своју срећу потраже тамо где мисле да им је боље", казао је Бокан.

По његовим речима, Народни покрет "Динара-Дрина-Дунав" је по снази трећи политички субјект у Новом Саду, који има разгранату структуру коју чини 25 огранака широм Србије. На путање новинара да ли ће на предстојеће изборе новоформирана странка изаћи самостално или са неким у коалицији, Бокан је рекао да ће НПДДД на изборе највероватније изаћи самостално или са истим партнером са којим чини одборничку групу у Скупштини Града Новог Сада, а то је Српски покрет обнове.

(Курир)


***


Руси основали политичку странку у Србији – ПРАВОСЛАВНИ ПУТ


О Покрову Пресвете Богородице, после литургије у београдској Руској цркви – Храму Свете тројице данас је основана странка Православни Пут.

"Ово је прича о враћању достојанства једном народу и његовој земљи. Ко има веру, има и достојанство", каже Хаџи Борис Соломко, један од оснивача нове странке, цитирајући прве редове манифеста политичке организације Православни Пут.


"Наша странка настала је на иницијативу потомака емиграната Руса – тзв. Беле Гарде, трагично избјеглих после крваве бољшевичке богоборне револуције у Руској империји 1917. године. Православни Пут је странка националне оријентације, чији је циљ формирање јаке српске државе, засноване на православним – светосавским хришћанским начелима и духовној обнови, социјалној праведности, слободи и неутралности, као стожера новог циклуса развоја српског народа и српске идеје у земљи и свијету. Пут до остварења нове, јаке српске државе и афирмације српске идеје води преко усвајања новог система вриједности у личном, породичном и друштвеном понашању, на коме се заснива и деловање странке."

Странка Православни Пут залаже се за српски принцип, заснован на хришћанским вриједностима, на слободи човјека, "пуној и радосној, ограниченој једино поштовањем слободе свога ближњега" (Владика Николај), која подразумјева истинољубивост, правдољубивост, поштење, родољубивост и патриотизам, вјеру, љубав, храброст, милост и човјечност, који данас, као и прије сто година, нуди решење за излазак из свеколике кризе и безизлаза.

"Да би српски принцип, међутим, добио шансу, услов је да српска држава и српски народ доживе преображај и ослободе се последица вишедеценијског разорног, тоталитарног концепта, који је негирао човјека, природу, Бога, духовност, а тиме посебно негирао све оно што представља конституент српског народа – његову дугу традицију, његове огромне цивилизацијске домете чак прије 1000 година, када је византијско царство било епицентар развоја `западне` цивилизације, његово православље, његове славне представнике који су обележили ток свјетске историје", нагласио је Борис Соломко.

(Принцип)Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #423 послато: Јануар 18, 2016, 03:39:05 »

Идемо на изборе

Премијер Србије и лидер СНС на седници Главног одбора странке саопштио своју коначну одлуку. Вучић: Једини начин да решимо сукобе у друштву, који су блокирали реформе


Идемо на ванредне републичке изборе! Том реченицом праћен жестоким аплаузима и вишеминутним громогласним овацијама партијских сабораца у крцатој сали земунског “Мадленијанума”, премијер Александар Вучић, разрешио је данас кључну политичку дилему и саопштио коначну одлуку.
Више од 505 чланова Главног одбора напредњака, једногласно је акламацијом прихватило тај предлог лидера странке, тако да ће превремени парламентарни избори бити одржани у истом дану када и покрајински и општи локални.

Образлажући дефинитивни пут за који се определио, Вучић је страначким функционерима поручио да је Влади Србије потребна сада пуна стабилност и пун четворогодишњи мандат након кога више неће бити повратка на старо.

- Са тим новим мандатом, бићемо спремни да доносимо тешке одлуке како би се држава кроз темељно спровођење реформи нашла 2020. године пред вратима Европске уније. Зато је моја одлука, а не предлог, да се изјашњавамо, да идемо на изборе и у победу за будућност Србије!

Као главни разлог за ванредну републичку битку, Вучић је навео - велики друштвени сукоб који блокира реформе и који мора да добије своје разрешење.
- Од када смо преузели власт, Србија је у стању латентног друштвеног сукоба, јер смо решили да разбијемо спрегу политичара, тајкуна, криминала и корупције. Зато што смо настојали да разбијемо тај блок, наишли смо на огроман отпор. Ушли смо у сукоб са свима којима је власт само начин за лично богаћење. То су сви они припадници бившег режима и лажне елите коју је тај режим створио и обезбедио им привилегије. Тај центар је десет година блокирао промене и напредак земље. Имаћемо демократско такмичење, да решимо сукоб.

Премијер је рекао и да је садашња власт спасла државу од колапса и банкрота, да је покренула бројне процесе за развој државе, направила од државе поузданог партнера у међународним односима, ојачала економију и ослободила Србију од власти тајкуна:

- Упркос великим успесима које је Влада Србије постигла у економским и другим реформама које су деценијама избегаване, и даље постоје значајне критике рада Владе и незадовољство. Многима се не свиђа што смо баш ми преузели одговорност за вођење државе. Замерају ми и јер сам сменио Гашића, што га нисам довољно сменио. Све то морамо да разрешимо на изборима. Да видимо шта кажу грађани.
Ипак, како је навео, многи су га питали зашто су нужни избори кад има апсолутну већину у Скупштини:

- Одговорио сам им, политика није математика. Политика нису бројеви, политика је живот. Мора да се да одговор на питање где Србија иде. Такође, хоћемо и себе да мењамо. И најбољи рачунар понекад забагује, па му треба ресетовање, што не значи да и даље није најбољи.

Премијер је изнео и очекивање да ће предстојећи избори бити “веома, веома тешки”:

Потценити противника пре избора је глупост, а после избора подлост. Ни једно ни друго не смемо да урадимо. За победу је неопходан таленат, а за одбрану победе нужна је и марљивост.


СКУПШТИНА НАПРЕДЊАКА 21. МАЈА

ЗБОГ одлуке о ванредним изборима, Вучић је замолио чланове странке да се изборна Скупштина СНС, због апсолутног јединства, одложи и уместо 13. фебруара да се одржи 21. маја. То је једногласно прихваћено.

- У случају лоших резултата на изборима, не бих био на терету странке у годинама које предстоје и чланови ће добити могућност да изаберу другог председника и други тим. Планирам и да се захвалим мангупима у нашим редовима који су стајали поред мене, говорили исто као ја, а радили исто као наши претходници.
ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ МАЛО У КАМПАЊИ

ВУЧИЋ је обећао и да ће се мало појављивати у кампањи, већ ће као премијер радити више него икада, јер не жели да угрози будућност земље нити жели да очува власт по сваку цену.

- Водите поштену, озбиљну и одговорну кампању. Чланови СНС треба да изађу пред грађане и прикажу своју снагу, вољу, чисто срце и образ, а људи ће то умети да препознају. Србија иде наред и Србију на таквом путу ка будућности нико не може да заустави!

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:586511-Idemo-na-izbore

   Шта очекујем од нових избора?Очекујем одсуство демократије и бирача.Не могу бахати и арогантни лопови да организују изборе, они ће од кампање па до самог чина гласања бити лоша глума и фарса.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #424 послато: Фебруар 04, 2016, 21:00:56 »

Вучић одлучио, али шта каже законДа би Вучићева одлука о расписивању ванредних парламентарних избора била спроведена, претходно је потребно испунити одређене законске услове.


Наиме, Закон о избору народних посланика каже да парламентарне изборе расписује председник државе, а да се том одлуком одређују дан одржавања избора и од када почињу да теку рокови за изборне радње. Према том закону, од дана расписивања до дана одржавања избора не може протећи мање од 45, ни више од 60 дана.

До избора долази престанком мандата Скупштине Србије или, када је у питању ванредни излазак на биралишта, распуштањем парламента, изгласавањем неповерења влади, оставком Владе, изгласавањем неповерења председнику Владе или оставком премијера. Међутим, још није познато за који ће се од ових сценарија Српска напредна странка одлучити како би намеру о превременом изласку на биралишта спровела у дело.

По расписивању избора, следи пријављивање странака за изборну трку и подношње изборних листа, као и изборна кампања. Странке које буду заинтересоване за наступ на изборима имају рок да изборне листе Републичког изборној комисији доставе најкасније 15 дана пре дана одржавања избора, а РИК их проглашава одмах по пријему или најкасније 24 сата од пријема листе.

Кандидате могу предлагати регистроване политичке странке, коалиције и друге политичке организације, посебно или заједно, као и групе грађана, а изборна листа је потврђена уколико је потписима подржи најмање 10.000 бирача.

(N1)***
Што значи да избори (макар ови ванредни Парламентарни) нису још заказани и не знамо да ли ће и када ће се одржати. Скупштина мора да престане са радом или да премијер поднесе оставку, а колико видимо, посланици у Скупштини раде "пуном паром" - изгласавају се многи закони, нимало повољни за Србију и грађане, а ни премијер нешто још није вољан да "престане" да буде премијер. Да ли је ово у вези "одлуке СНС и Вучића" да се иде и на Парламентарне изборе још једна игра која је убачена у, иовако пун игара, живот грађана Србије или ће се заиста ови избори и десити, остаје нам да се врло брзо и сами уверимо.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #425 послато: Фебруар 13, 2016, 08:07:20 »

ДВЕ КОАЛИЦИЈЕ СЕ УДРУЖУЈУ:
Двери и ДСС са Родољубима заједно на изборе?ДСС и Двери

Родољубиви савез


Коалиција Патриотски блок (ДСС и Двери) и коалиција Родољуби коју чине Источна алтернатива Драгана Тодоровића, Српска лига Александра Ђурђева, Народна Мрежа Владана Глишића и Српски отаџбински фронт Синише Ковачевића договориле су да заједнички наступе на предстојећим локалним изборима у Земуну, сазнаје незванично Правда из извора блиских обема коалицијама.

Обе коалиције су у више наврата истицале да неће улазити у предизборне коалиције са Српском напредном странком.

Остаје да се види да ли је коалиција за изборе у Земуну корак ка стварању анти НАТО блока и за републичке изборе.

(Правда)


***

Као да сви раде на томе да што више збуне српске гласаче. Прво су се разбуцали, (пример Двери и Владан Глишић, па ДСС и Синиша Ковачевић) онда су основали своје партије, па се сада спајају и као праве неке патриотске коалиције. Буди Бог с нама! Ко може да свој глас да таквима? Сви они скупа ће можда једва да пређу цензус. А ШТА је са осталима?

На једној страни су радикали, који не праве предизборне коалиције, али је евидентно да ће једни другима правити штету, делиће (комадаће) слично бирачко тело, уместо да се сви удруже, па да заанимирају и оне гласаче који годинама не излазе на изборе,...али још ништа од тога.

Сада је право време да се појави неки нови патриотски блок, који ће чинити људи који се до сада нису политички експонирали, односно ПРЉАЛИ.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #426 послато: Фебруар 19, 2016, 21:40:56 »

Ево прилике да се, због ВЕЛЕИЗДАЈЕ И ОТПИСА СУВЕРЕНИТЕТА Србије над сопственом територијом (јер смо сада под окупационом НАТО чизмом!) ИЗАЂЕ МАСОВНО НА ИЗБОРЕ И ЗБАЦИ ЦЕЛОКУПНА ИЗДАЈНИЧКА ВЛАДА И ОСТАЛИ ПРИРЕПЦИ (тзв. опозиција у лику Тадића, белог Чеде,Чанка, Костреша, Пајтића, Љајића и других)!

Једини који су константно против ЕУ и НАТО су радикали (СРС)! УВЕК су истицали потребу прикључења БРИКС-у и тешњој вези са Русима.
На истој или сличној линији су Заветници, Образ и још неколицина отаџбински орјентисаних групација и удружења.

За разлику од горенаведених, ДСС - Двери стално лавирају. До скора су били и ЗА ЕУ, и за РУСИЈУ, а против НАТО-а (међутим, једно са другим НЕ ИДЕ - јер ко је у ЕУ, он МОРА истовремено да буде придружени или стални члан НАТО-а)!
Уосталом, увек све раде у рукавицама, префињено, за разлику од ових сировина на власти.

Примера ради, док је нас неких 50-так старих и младих дошло испред Сава Центра пре пар година, где се одржавала ПРВИ ПУТ после бомбардовања редовна конференција ове алијансе у Србији (?!?), Коштуница и ДСС су у то време "протествовали" против НАТО-а ИСПРЕД ФИЛОЗОФСКОГ факултета (?!?) а Обрадовић и Двери су дали свој допринос тим поводом, дан пре, кренувши колима кроз град, трубећи у знак неслагања (?!?).

Ми добисмо батине од полиције, неколицину су привели на информативни разговор, а "борци" за породицу и Православље после говоранције и трубљења одоше на заслужени ручак!!!
И сада наједном представљају себе као тврду отаџбинску коалицију!? Није него!!

На Дачића, Илића, ПУПС и осталу боранију не треба ни трошити речи - време је да сви заједно, и позиција и "опозиција" коначно буду бачени на ђубриште историје.

Јер ако их ми, гласачи, тамо не сместимо, сместиће они нас (уколико буде и даље проданих душа, а увек их има)..

НЕ ДОЗВОЛИМО ДА СРБИЈА НЕТРАГОМ НЕСТАНЕ!


Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #427 послато: Март 03, 2016, 04:22:49 »

Значи, имаћемо поново ванредне парламентарне избора, иако су, такође ванредни, били почетком 2014. године.


Грађани Србије гласаће у априлу ове године једанаести пут за нови сазив парламента од када је уведен вишестраначки систем.

***Хронологија парламентарних избора у СрбијиРедовни парламентарни избори у Србији до сада су одржани четири, а ванредни шест пута.
1990, 23. децембар - Први вишестраначки избори за Скупштину Србије. Излазност 71.48 одсто. Највише посланика, 194, освојио је СПС. За председника парламента изабран Слободан Унковић, за премијера Драгутин Зеленовић. Расподела мандата је једино тада била по већинском систему, а на осталим по пропорционалном.
______________________________________________________________________
| ИМЕ ПАРТИЈЕ                                           | ГЛАСОВА            |  МАНДАТА   |
______________________________________________________________________
    СПС                                                           2.320.587                194

    СПО                                                              794.789                 19

Групе грађана                                                    456.318                  8

ДС                                                                    374.887                  7

ДЗВМ                                                                 132.726                  8

СДА                                                                     84.156                  3

СРСЈ/Војводине                                                      71.865                  2

НСС                                                                      68.045                  1

ССС                                                                      52.663                  2

СДС                                                                      32.927                  1

УЈДИ                                                                     24.982                  1

ДСХ                                                                       23.630                  1

ПДД                                                                       21.998                  1

СЈ                                                                          21.784                  1

ДРСМ                                                                       3.432                  1
______________________________________________________________________
1992, 20. децембар - СПС поново осваја највише посланика, 101 место у парламенту. Излазност 69,72 одсто. СПС обезбедио већину уз подршку СРС-a, који није ушао у владу. Председник Скупштине био је Зоран Лилић, а председник владе Никола Шаиновић.
______________________________________________________________________
|   ИМЕ ПАРТИЈЕ                       |  ГЛАСОВА                 |   МАНДАТА            |
______________________________________________________________________

СПС                                               1.359.086                       101

СРС                                               1.066.765                         73

ДЕПОС                                              797.831                         50

ДС                                                   196.347                           6

ДЗВМ                                                140.825                           9

ССС                                                  128.240                           3

КДР                                                    71.865                           2

ГГ Аркан                                             17.352                           5
______________________________________________________________________
1993, 19. децембар - Већину од 128 посланика формирали СПС и Нова демократија. Излазност 61,34 одсто. Драган Томић постаје председник парламента, а Мирко Марјановић премијер.
______________________________________________________________________
|   ИМЕ ПАРТИЈЕ                       |  ГЛАСОВА                 |   МАНДАТА            |
______________________________________________________________________

СПС                                                       1.576.287                            123

ДЕПОС                                                      715.564                              45

СРС                                                          595.467                              39

ДС                                                            497.582                              29

ДСС                                                          218.056                                7

ДЗВМ                                                        112.342                                5

КПДДД/ДПА                                                 29.342                                2
______________________________________________________________________
1997, 21. септембар - Коалиција СПС-ЈУЛ-НД добија 110 мандата, а већина обезбеђена уз подршку СРС-a, који је ушао у владу. Излазност 57,40 одсто. Драган Томић је поново председник Скупштине, а Марјановић председник владе.
______________________________________________________________________
|   ИМЕ ПАРТИЈЕ                       |  ГЛАСОВА                 |   МАНДАТА            |
______________________________________________________________________

СПС-ЈУЛ-НД                                                1.418.036                         110

СРС                                                            1.162.216                           82

СПО                                                               793.988                           45

Коалиција Војводина                                        112.589                             4

Демократска алтернатива                                  60.855                             1

СВМ                                                                 50.960                             4

Коалиција Листа за Санџак                                 49.486                             3

Демократска коалиција Прешево-Бујановац          14.179                             1
______________________________________________________________________
2000, 23. децембар - ДОС је освојио 176 мандата. Излазност 57,72 одсто. Драган Маршићанин је изабран за председника парламента, а Зоран Ђинђић за премијера.
______________________________________________________________________
|   ИМЕ ПАРТИЈЕ                       |  ГЛАСОВА                 |   МАНДАТА            |
______________________________________________________________________

ДОС                                                          2.402.387                         176

СПС                                                             515.845                           37

СРС                                                             322.333                           23

ССЈ                                                             199.847                           14

СПО                                                            114.296                             0

ДСП                                                              31.758                             0

ССДП                                                            29.383                             0

ЈУЛ                                                              14.317                              0
______________________________________________________________________
2003, 28. децембар - СРС је освојио 82 мандата, али владу формирају ДСС, СПО и НС и Г-17 плус, уз подршку СПС-а. Излазност 58,75 одсто. Драган Маршићанин је поново изабран за председника парламента. Премијер је Војислав Коштуница.
______________________________________________________________________
|   ИМЕ ПАРТИЈЕ                       |  ГЛАСОВА                 |   МАНДАТА            |
______________________________________________________________________

СРС                                                          1.056.256                          82

ДСС                                                            678.031                          53

ДС                                                              481.249                          37

Г17 +                                                           438.422                         34

СПО-НС                                                        293.082                         22

СПС                                                              291.341                        22

Заједно за толеранцију                                   161.765                         0

Демократска алтернатива                                 84.463                         0
______________________________________________________________________
2007, 21. јануар - Највише мандата припада СРС-у - 81. Излазност 60,62 одсто. За председника Скупштине најпре је накратко изабран Томислав Николић, а формирањем нове скупштинске већине ДС, ДСС-НС, Г-17 плус, шеф парламента постаје Оливер Дулић. Коштуница је по други пут премијер.
_____________________________________________________________________
|   ИМЕ ПАРТИЈЕ                       |  ГЛАСОВА                 |   МАНДАТА            |
______________________________________________________________________

СРС                                                           1.153.453                         81

ДС                                                               915.854                         64

ДСС-НС                                                        667.615                         47

Г17 +                                                           275.041                         19

СПС                                                             227.580                         16

ЛДП                                                             214.262                         15

СВМ                                                               52.510                          3

Коалиција Листа за Санџак                               33.823                          2

Унија Рома Србије                                            17.128                          1

Коалиција Албанаца Прешевске долине              16.973                          1

Ромска партија                                                14.631                          1

СПО                                                               134.147                         0

ПУПС и СДП                                                    125.342                         0

ПСС                                                                 70.727                         0
______________________________________________________________________

2008, 11. мај - ДС је, са листом "За европску Србију" освојио највише (102) мандата, и формирао коалициону владу са СПС-ом и странкама мањина. Излазност 59,69 одсто. За председника парламента изабрана је Славица Ђукић Дејановић.
______________________________________________________________________
|   ИМЕ ПАРТИЈЕ                       |  ГЛАСОВА                 |   МАНДАТА            |
______________________________________________________________________

ЗЕС                                                         1.590.200                           102

СРС                                                         1.219.436                             78

ДСС-НС                                                      480.987                             30

СПС-ПУПС-ЈС                                              313.896                             20

ЛДП                                                           216.902                             13

Мађарска коалиција                                      74.874                               4

Бошњачка листа                                           38.148                               2

Коалиција Албанаца Прешевске долине            16.801                              1
______________________________________________________________________
2012, 6. мај - Коалиција око СНС-а је са листом "Покренимо Србију" освојила највише мандата (73) и формирала владу са коалицијом СПС-ПУПС-ЈС и УРС-ом, а придружили су им се СДПС и још неколико странака мањина. Излазност 57,77 одсто. За председника парламента изабран је Небојша Стефановић, а Ивица Дачић за премијера.
______________________________________________________________________
|   ИМЕ ПАРТИЈЕ                       |  ГЛАСОВА                 |   МАНДАТА            |
______________________________________________________________________

СНС - Покренимо Србију                               940.659                            73

ДС - Избор за бољи живот                            863.294                            67

СПС-ПУПС-ЈС                                              567.689                             44

ДСС                                                           273.532                             21

ЛДП                                                           255.546                             19

УРС                                                            215.666                             16

СВМ                                                              68.323                              5

СДА Санџака                                                  27.708                              2

Све заједно - БДЗ, ГСМ, ДЗХ, ДЗВМ,
Словачка странка                                           24.993                              1

НОПО                                                            22.905                               1

Коалиција Албанаца Прешевске долине             13.384                               1
______________________________________________________________________
2014, 16. Март
- Победила је коалиција окупљена око СНС са 158 освојених мандата. Влада је поново формирана са коалицијом око СПС. Излазност 53,09 одсто. За председницу скупштине изабрана је Маја Гојковић, а Александар Вучић је постао премијер. Ван парламента остали су ДСС, ЛДП, УРС и СРС.
______________________________________________________________________
|   ИМЕ ПАРТИЈЕ                       |  ГЛАСОВА                 |   МАНДАТА            |
______________________________________________________________________

СНС - Будућност у коју верујемо                  1.736.920                          158

СПС-ПУПС-ЈС                                               484.607                            44

ДС                                                              216.634                            19

НДС                                                            204.767                            18

СВМ                                                              75.294                             6

СДА Санџака                                                  35.157                             3

ПДД                                                              24.301                             2
______________________________________________________________________(РТС)***


Цитат
СНС у недељу предаје листу


ВЛАДА Србије данас ће (среда) послати председнику Томиславу Николићу образложен предлог за распуштање Народне скупштине - потврђено је `Новостима` у Немањиној 11.

Чим документ стигне у Председништво, Николић је потврдио да ће расписати ванредне парламентарне изборе који ће бити одржани 24. априла. Шеф државе би, како нам преносе извори, то требало да учини у петак.

Током дана, Вучић ће заказати и хитну седницу Главног одбора Српске напредне странке на којој ће бити дефинитивно потврђена листа за изборе. Већ у недељу, према сазнањима `Новости`, напредњаци ће званично предати ту листу и потписе у РИК, тако да ће они, највероватније, заузети број 1 на изборном листићу.

(П. - Д. вечерње НОВОСТИ)

И пошто СНС већ најављује како ће већ у недељу да ПРЕДА изборну листу, чим председник распише изборе (а рекоше да ће се то вероватно десити у петак), па ПОНОВО оно моје питање и сумњу коју већ годинама постављам и писала сам на овој теми:


Цитат
Копка ме све ово време, јер заиста нигде нисам прочитала, макар приближну анализу, КОЛИКО заиста сати треба да се скупи тих 10.000 потписа. Има ту још посла када се прикупе потписи, онда све те листе, њих 10.000 треба сложити по азбучном реду, па куцати спискове на компјутеру...Има заиста доста тих пропратњих радњи, а које морају да иду једна иза друге, тако да без обзира колико људи учествује у томе, на нешто се увек мора мало чекати.

Чудно, да нико од ових који су предали листе није дигао глас против свега овога, није се побунио?! Онај ко је учествовао у овом поступку око прикупљања потписа и сређивања документације  све до предаје РИК-у, може да разуме о чему говорим и заиста сам огорчена што се и овај пут (после оних избора, 2008.г) пристало на ту и такву КОМПЛИКОВАНУ процедуру. Чак се њом и Устав Републике Србије крши.

Колико је требало канцеларија, колико компјутера, судских оверивача....и свега осталог, да би се стигло припремити тих 10.000 потписа за један дан, два дана, три или четири?


Затим, када се има у виду да РИК(Републичка Изборна Комисија) након званичног заказивања избора,(које расписује председник државе) прописује ОБРАСЦЕ за потписе грађана, (што значи да се пре тога ни један потпис није могао нигде унети, јер ти обрасци нису СМЕЛИ да буду доступни никоме пре),
како је могуће да се за тако кратко време прикупи толики број потписа на тим званичним обрасцима.
Никада, од када пратим изборе, нисам чула нечији приговор на ВЕРОДОСТОЈНОСТ оваквог предавања листа са потписима, нити од чланова РИК, нити од представника странака, било да учествују или не на изборима.« Последња измена: Април 06, 2016, 05:21:40 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #428 послато: Март 05, 2016, 10:38:13 »

Па, ово је невероватно, Шокиран 
Напредњаци данас предају изборну листу


Српска напредна странка предаће данас Републичкој изборној комисији листу кандидата за посланике Народне скупштине - сазнају Новости. Како преносе наши извори, напредњаци су јуче за само четири сата прикупили око 31.000 потписа, па ће свој списак предати данас, иако се очекивало да то учине сутра.Носилац листе је премијер Србије и лидер партије Александар Вучић, а СНС у изборну трку улази у коалицији са СДПС Расима Љајића, ПУПС, Покретом социјалиста, Новом Србијом, СПО и Самосталним ДСС.

Занимљиво је да на списку кандидата за народне трибуне нема актуелних министара, а ту су и познате личности из јавног живота попут новинара Мирослава Лазанског, оперске диве Јадранке Јовановић, селектора тениске репрезентације Богдана Обрадовића, књижевнице Љиљане Хабјановић Ђуровић.

Блок око напредњака ће кампању званично започети сутра великим митингом у Сремској Митровици.
(В.Н. вечерње НОВОСТИ)


***


Одговорно тврдим, ако се ово заиста данас деси, а тек је Николић јуче расписао ванредне изборе, да ће ово бити једна од НАЈВЕЋИХ ПРЕВАРА које се на овај начин дешавају приликом подношења листа за кандидовање. Немамо уопште податак, КАДА је РИК поднео ОБРАСЦЕ за прикупљање потписа (колико знам они не могу то да ураде ПРЕ расписивања избора) према томе, нико не спори да они нису могли да скупе тај број потписа,(додуше и то је дискутабилно за овако кратко време) али за име Бога, познаје ли ико у Србији која процедура иде уз сакупљање потписа, на који начин се све то обрађује, да би се на крају завршене ОТКУЦАНЕ листе са именима кандидата и свим тим листама са потписе предале у просторије РИК-а?


***


Партије се боре за гласове, независне институције опомињу

Током педест дана изборне кампање странке ће уверавати грађане да су њихови програми и кандидати најбољи избор. Независне институције контролисаће да ли изборне радње теку по закону.

Да ли главни учесници предизборне утакмице играју по правилима, пратиће посматарачи које је ангажовала Агенција за борбу против корупције. На терену ће бити 130 контролора, а заинтересованих је готово пет пута више.

"Теренски посматрачи иду по терену, посматрају активности политичких субјеката, на прописаном обрасцу достављају своје извештаје координаторима. Када су се организовали одређени скупови, колико је било билборда, како се оглашавају, колико се оглашавају", објашњава Катарина Клара Дакић из Агенције за борбу против корупције.

Оно што забележе морало би да се поклопи са извештајем политичке странке. Подаци ће се укрштати после избора.


"Можете да покушате да прикријете део својих трошкова који сте имали око оглашавања телевизијских емисије или билборда, али се то у извештајима посматрача види, поређењем једних и других успоставља се један одржив систем контроле, а онда постоји обавеза и банака и маркетинг организација и оних који нуде услуге попут медијских кућа да поднесу ту врсту извештаја и то је онда нешто што се у потпуности може измерити",
наглашава Зоран Стојиљковић из Агенције за борбу против корупције.

Кампања је време када се границе лако прескоче, подсећају регулаторна тела. Порука лако пређе у увреду, духовитост у сарказам, а комплимент у сексистичку опаску. Није искључено да ће таквих омашки до краја априла бити још више.

"Верујем да се у једном демократском и толерантном друштву може водити политичка дебата и износити међусобно супротстављени ставови, а да они међусобно не представљау понижавање или међусобно вређање. Наш механизам је указивање, када се појави неки од случајева који преставља кршење закона о забрани дискриминације", наводи Бранкица Јанковић, повереница за родну равноправност.

Док кампања траје интервенција треба да буде што мање. То показује да изборни процес тече регуларано, да су критеријуми уважени, али и да је научена лекција из изборне етике.


(РТС)

***


Које бацање прашине уочи. "Независне институције контролисаће да ли изборне радње теку по закону" Какве и чије су ове "независне инстисуције"?

Питање је зашто не контролишу, како ће поједине странке, нарочито ове које имају у рукама механизме власти, да на самом старту  предизборне кампање да манипулишу, варају, краду. Како је могуће за једну ноћ (па чак и да по ноћи раде судски оверивачи потписа) прикупити и средити, па предати сутрадан РИК-у преко од 10.000 потписа. Напредњаци су најавили чак 30.000
***


И ЕВО га!!! Само једна ноћ је била потребна НАПРЕДЊАЦИМА (да баш су напредни, у ОВОЈ ПРЕВАРИ су превазишли и ДС  и СПС) да предају 31.444 потписа скупљених за мање од пет сати широм Србије


***
Напредњаци први предали листу РИК-у


Српска напредна странка предала је Републичкој изборној комисији листу кандидата за посланике за ванредне парламентарне изборе 24. априла, а носилац и први на листи је лидер напредњака Александар Вучић. Изборну кампању почињу у недељу митингом на централном градском тргу у Сремској Митровици.

Функционерка СНС-а Маја Гојковић поручила је да су ово веома важни избори јер грађани бирају у каквој ће Србији живети 2020.

На листи "Александар Вучић - Србија побеђује" (од 250 кандидата) за посланике републичког парламента, поред напредњака, налазе се и Социјалдемократска партија Србије, ПУПС, Нова Србија, Покрет социјалиста, Српски покрет обнове, Српска народна партија, Покрет снага Србије и Самостални ДСС.

Та листа ће бити и прва на гласачком листићу.Предајући листу "Александар Вучић - Србија побеђује", са 31.444 потписа скупљених за мање од пет сати широм Србије, функционерка СНС Маја Гојковић рекла је новинарима да су предстојећи избори веома важни јер ће се грађани одлучивати да ли желе "у прошлост или пут модерне Србије који нуди СНС".

"Сваки пут кад смо желели да покажемо колико смо велики народ и држава, ми смо то успевали само онда кад смо сви играли заједно и кад смо били уједињени. Зато смо се и ми ујединили, да покажемо Србији да можемо да побеђујемо", рекла је Гојковић.

Поручила је да су предстојећи избори веома важни за Србију јер ће се грађани определити какву будућност желе.

"Имамо два пута, један је пут прошлости, оно што смо могли да видимо у недавним годинама кад је неко други владао земљом, пут тешке економије, лоших приватизација. Други је пут који нуди листа СНС, пут модерне Србија, која ће 2020. године бити уређена држава по европским стандардима", рекла је Гојковић.

Навела је да је влада на челу са Александром Вучићем довела до тога да су за две године побеђени рецесија и економске неприлике, те да је Србија постала повољно место за инвестиције, будући да је уложено 1,7 милијарди евра страних инвестиција.

"Само уједињени можемо да победимо све недаће које се налазе пред нама и да направимо успехе. Уједињени можемо Србију 2020. године да водимо ка Европи, а да истовремено будемо у добрим односима и са Русијом и са свим другим земљама света", рекла је Гојковић.

Истакла је да су избори 24. марта веома важни, јер на њима грађани морају одговорно да одлуче који пут желе и како Србија треба да изгледа 2020. године.

Истакла је и да је веома поносна што су многобројне личности из културног и јавног живота на листи "Александар Вучић - Србија побеђује", али није прецизирала ко се све налази на листи, наводећи да ће јавност то моћи да види кад листа буде проглашена.

Листу су, поред Маје Гојковић, предали потпредседник СНС Небојша Стефановић, лидери СДПС, НС, Покрета социјалиста, ПУПС-а и СНП Расим Љајић, Велимир Илић, Александар Вулин, Милан Кркобабић и Ненад Поповић.

Према Закону о избору народних посланика, РИК проглашава изборну листу најкасније у року од 24 часа од пријема изборне листе.

(РТС)
« Последња измена: Април 06, 2016, 03:05:31 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #429 послато: Април 06, 2016, 04:30:13 »

Након првог дана, када су напредњаци успели за само 5 сати (како се нахвалише) и то су радили само једну ноћ (када судски оверивачи ваљда ванредно за њих радише до у цик зоре) и предаше преко 30.000 оверених потписа, ето да би били ПРВИ на гласачком листићу, схватила сам да ће ови избори, који су на самом почетку кренули са ПРЕВАРОМ, фалсификатима и крађом, бити до сада најсрамнији, најпрљавији и најподлије изведени. ДА убеђена са да ће Вучић и његова влада бити и у овоме ПРВИ и РЕКОРДЕРИ!!!

О томе више у овом тексту "Рекордери у непоштовању закона: Предизборна крађа потписа"

А како ли ће се тек финализирати ова превара и крађа, када се након обављених гласања, затворе бирачка места... Видећемо.2. ДС предаo листу РИК-у

По већ опробаном рецепту (вероватно једни другима толеришу ову ујудурму већ неколико година) иза напредњака, ДРУГИ предаше потписе Пајтићеве демократе и гле чуда, то урадише под окриљем мрака ( у недељу, 06.марта, у 02.30) И они успеше за само један дан и једну ноћ да прикупе, среде и у РИК предају 11.844 потписа.

Цитат
Изборну листу РИК-у рано јутрос у 02.30 предали су Демократска странка и њени коалициони партнери под називом "За праведну Србију".

Носилац и први на листи је лидер демократа Бојан Пајтић, који је поручио да ће грађани Србије изаћи на изборе и да ће то бити чин одбране њиховог самопоштовања и достојанства.
"Наш слоган јесте 'За праведну Србију'. Залажемо се за правду, вратићемо правду грађанима Србије јер желимо да живимо нормално и желимо да живимо сада. Не за шест месеци, не за две године и не за двадесет година", истакао је Пајтић.

На листи "За праведну Србију - Демократска странка" су, поред ДС-а, Нова странка, Покрет за Крајину, Заједно за Шумадију, Заједно за Србију, Демократски савез Хрвата у Војводини.


(РТС)***

Иза њих су социјалисти исто урадили. Код њих се још десила већа "научна фантастика". Имали су један пех, па су морали да два пута понове исти поступак САКУПЉАЊА потписа и гле чуда, за само један дан су све то успели и прикупе и среде за предају РИК- целих 14.380 потписа.

3. СПС предаје листу у току дана, оптужују секретара Зелених
Цитат
Главни одбор СПС-а најавио је да ће странка у току дана предати изборну листу и оптужио Бориса Ранковића, секретара Зелених и, како наводе, "дугогодишњег сарадника Бориса Тадића", да је јуче опструисао предају листе РИК-у.

Коалиција окупљена око СПС-а је, како је саопштио Главни одбор, током јучерашњег дана била спремна за предају листе, са прикупљених више од 22.000 потписа, али је секретар Зелених Борис Ранковић најавио РИК-у да ће тужити СПС, тврдећи да је он овлашћено лице испред те странке.

"Тадић је 2014. године искористио странку Зелених за повратак на политичку сцену Србије, а одлазећи од њих оставио је своје кадрове попут Ранковића, са којим је у сарадњи очито спремао овај вид опструкције", навео је Главни одбор СПС-а.

Ранковић је, како се истиче, "остао у мањини када су Зелени доносили одлуку о сарадњи са СПС-ом".

"У регистру политичких странака, који се води при Министарству за државну управу, недвосмислено стоји да је овлашћено лице за заступање Зелених Србије Иван Карић, председник странке, који ову странку заступа и представља у складу са Статутом. Такође, нотар који је задужен за јавну оверу коалиционог споразума је ово потврдио", наводе социјалисти.

СПС истиче да је очигледно да су "два Бориса - Ранковић и Тадић, ово намеравали да користе како би ометали подношење наше изборне листе".

С тим у вези, СПС је донео одлуку да сакупи нове потписе са Зеленима на листи, али не у називу коалиције, и ту листу ће предати у току дана, наводи се у саопштењу.

"Ако су мислили да ће нас овакав њихов потез омести или нанети штету, преварили су се јер нису постигли ништа, осим што смо још више учврстили нашу мрежу и одлучност да остваримо успех на овим изборима", додаје се у саопштењу.

Тиме је, како се наводи, бирачко тело СПС-а додатно револтирано и мотивисано јер су показали да њима смета што су Зелени уз СПС, а не са њима.


(РТС)
***


Пошто су расписани и Локални избори такође за 24.април,....шта би се десило да је неко други пре СНС предао ПРВИ потписе. Мислим да се то просто неби могло ни у сну десити  Зеленко


и ево их:

1. Градски одбор Српске напредне странке
предао је листу кандидата
за локалне изборе у Зрењанину.

Листа "Александар Вучић - Србија побеђује" биће прва на гласачком листићу на изборима 24. априла за одборнике Скупштине Града Зрењанина.

Председник Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину, Горан Кнежевић је том приликом рекао да је евидентно да СНС има апсолутну подршку и поверење грађана, што потврђује више од 5.000 потписа прикупљених у рекордном року.

(РТС)Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #430 послато: Април 06, 2016, 04:45:28 »

РИК: Готово истоветан број бирача као 2014.


Број бирача на предстојећим изборима неће битно одступати од броја бирача из 2014. године, наводи у данашњем саопштењу РИК, који поводом информације Министарства државне управе и локалне самоуправе о тренутном броју бирача у бирачком списку указује на то да тај број не одговара броју бирача са правом гласа на изборима.

У саопштењу РИК-а, наиме, наводи да се мора имати у виду чињеница да се од НАТО агресије 1999. на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија избори не спроводе у општинама у којима за то не постоје основни безбедносни услови (нпр. Ђаковица, Качаник, Глоговац, Дечане, Штимље, Сува Река и др), због чега бирачи из тих општина не улазе у укупан број бирача, како је то прописано упутствима Републичке изборне комисије и за изборе из 2014. године и за изборе који ће се одржати 24. априла ове године.

То значи да број бирача на предстојећим изборима неће битно одступати од броја бирача из 2014. године.

Републичка изборна комисија подсећа да, у складу са Упутством за спровођење избора расписаних за 24. април 2016. године, укупан број бирача објављује Републичка изборна комисија најкасније 10. априла 2016. године.

(РТС)
***

На предстојећим изборима гласаће се
на 8.378 бирачких места
На територији Србије 24. априла биће отворено 8.311 бирачких места, у затворима 29, док ће у иностранству бити отворено 38 бирачких места.


Грађани Србије ће на предстојећим изборима гласати на 8.378 бирачких места, рекао је Танјугу председник Републичке изборне комисије Дејан Ђурђевић.

Рок за одређивање и оглашавање броја и адреса бирачких места у Службеном гласнику је истекао синоћ у 24 сата.

Грађани, иначе, имају право да до 8. априла у 24 сата упуте захтев општинској, односно градској управи за упис у бирачки списак, односно промену у бирачком списку.

Подношење захтева да се у бирачки списак упише податак да ће бирач на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у земљи и да ће гласати у иностранству било је могуће до 2. априла.

Рок за закључење бирачког списка и одређивању укупног броја бирача истиче 8. априла, а објављивање у "Службеном гласнику" предвиђено је одмах по добијању решења о закључењу бирачког списка.

Из Министарства за државну управу и локалну самоуправу је 9. марта саопштено да је на тај дан у Јединствени бирачки списак (ЈБС) уписано 6.734.802 бирача и да ће укупан број бирача са правом гласа објавити РИК и то 72 сата пре одржавања избора.

Иначе, рок за подношење изборних листа РИК-у истиче такође 8. априла, а до сада се за изборну трку пријавило 10 листа.

РИК има обавезу да најкасније 13. априла у поноћ утврди и објави збирну изборну листу у "Службеном гласнику".


(РТС)

***


До сада је РИК прогласио важећим ове листе:


________________________________________________
Ред.         Назив листе                              Број кандидата
бр.
_________________________________________________
    

1.        АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ                          250
     

2.        ЗА ПРАВЕДНУ СРБИЈУ –
ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА (НОВА, ДСХВ, ЗЗС)
                                246
     

3.         ИВИЦА ДАЧИЋ – "Социјалистичка партија Србије (СПС),
 Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма"
                    250
     

4.          Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА      250
     

5.          ДВЕРИ - ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ -
 САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ - БОШКО ОБРАДОВИЋ      
                      240
     

6.          Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István -
 Савез војвођанских Мађара-Иштван Пастор  
                              250
     

7.          БОРИС ТАДИЋ, ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ -
 САВЕЗ ЗА БОЉУ СРБИЈУ – Либерално демократска партија,
 Лига социјалдемократа Војводине, Социјалдемократска странка
    250
     

8.          МУАМЕР ЗУКОРЛИЋ / MUAMER ZUKORLIĆ -
БОШЊАЧКА ДЕМОКРАТСКА ЗАЈЕДНИЦА САНЏАКА
 / BOŠNJAČKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA SANDŽAKA    
                       99
     

9.          SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin СДА Санџака –
 Др Сулејман Угљанин  
                                                                 29
     

10.         За слободну Србију – ЗАВЕТНИЦИ – Милица Ђурђевић          66


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #431 послато: Април 06, 2016, 21:19:36 »

У Новом Саду отворена већ отварана полицијска испостава

Сада ће први пут радити у пуном капацитету, објаснио је министар Небојша Стефановић. – Насеља са више од 60.000 становника покриваће 90 полицајаца   Нови Сад – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић отворио је у новосадском Новом насељу полицијску испоставу, коју је 2012. године већ био отворио тадашњи министар полиције Ивица Дачић. Ова испостава ће, међутим, сада први пут радити у пуном капацитету, објаснио је Стефановић новинарима које је интересовало и има ли то везе са предизборном кампањом која је у току.

Стефановић је рекао да су ту досад били одељење МУП-а за издавање личних докумената и регионална гранична полиција, а да ће испостава у пуном капацитету имати 90 полицијских службеника и да ће покривати територију околних насеља са више од 60.000 становника.

„Нисам отворио овде одељење за личне карте и узимање отисака прстију. Ја сам овде отворио полицијску испоставу. Можете да дођете данас по подне, сутра ујутро, у било ком тренутку – они ће да раде свој посао и у свакој нормалној полицијској испостави”, казао је Стефановић.

Просторије у двоспратници код Сателитске пијаце, чије је уређење и опремање помогао град, отваране су и почетком прошле године, у присуству градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и начелника новосадске полиције Синише Радаковића, који су били и на догађају.

У међувремену, како је министар објаснио, завршене су све процедуре, укључујући систематизацију радних места у септембру 2015.

Стефановић је рекао да је 2015. било најмање убистава у последњих 20 година и да се „никада више тих убистава није решило”.

„Стопа општег криминалитета је драстично пала у односу на претходне године. Већ у прва три месеца имамо само у Новом Саду око 14 одсто мањи број извршених кривичних дела у односу на иста та три месеца 2015, која је била значајно боља него претходне године”, навео је Стефановић, додајући да „озбиљан рад даје озбиљне резултате” и да то грађани осећају и виде.

„Верујемо да сви имамо исти циљ, а то је да Србија буде безбеднија, да буде мање организованих криминалних група, да се случајеви брзо решавају и људи добијају правду”, истакао је министар полиције.

Градоначелник Вучевић је казао да грађани Новог насеља, али и Сателита, Телепа и Адица, од сада треба да се осећају безбедније јер је тај део града у потпуности покривен полицајцима. По његовим речима, предуслов за то да ова испостава почне да ради био је завршетак обуке нове класе полицајаца за рад у Новом Саду, а која је на Тргу слободе промовисана у јулу 2014. године.

http://www.politika.rs/scc/clanak/352601/U-Novom-Sadu-otvorena-vec-otvarana-policijska-ispostava

   Бедни бедници из СНС-а настављају лагање, мување и черупање буџета и у предизборној кампањи. Cheesy

Сачувана

moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #432 послато: Април 07, 2016, 17:13:14 »

Шутановцу се тресе "тераса" од 139 м2

Функционер ДС могао би да остане без половине стана који је дозидао. Има рок од 30 дана да достави папире за објекат на Врачару


ДА ли ће бивши министар одбране и функционер ДС Драган Шутановац остати без 139 квадрата стана у строгом центру Београда, за које Центар за истраживање корупције (ЦИК) тврди да их је нелегално надзидао, знаће се у наредних месец дана.
Наиме, у Секретаријату за легализацију града Београда нам тврде да су затражили од Шутановца да достави сву документацију о спорним квадратима стана у згради у Скерлићевој улици. У супротном, тврде у Секретаријату, легализација ће бити одбијена, а објекат срушен.

Шутановац, за "Новости", каже да никакав захтев Секретаријата није добио, а да је сва потребна документација одавно достављена. Он подсећа да су инвеститори у законском року поднели захтев за легализацију стамбене зграде још у јануару 2014:

- Објекат је сазидан по свим законима и прописима. Не постоји милиметар градње који је ван пројекта. У склопу Закона о легализацији само је дошло до пренамене дела терасе и заједничке просторије .

Према писању ЦИК, Шутановац је као суинвеститор зграде у Скерлићевој саградио стан од 190 квадрата, а на то додао још 139 квадрата без дозволе, па је добио дуплекс од 330 квадрата. У ЦИК тврде и да су из Секретаријата за инспекцијске послове добили информацију да су од 2012. извршили шест инспекцијских надзора на градилишту, и да су још 2013. донели решење о уклањању квадрата изведених мимо пројектне документације, али није објашњено зашто до њиховог рушења није дошло. У згради је, поред Шутановчевих 139, спорно још 98 квадрата - укупно 237.

Инвеститори су три дана пре истека рока, 28. јануара 2014. поднели захтев за легализацију, чиме су избегли рушење док је поступак у току.
КУПИО "ПАШЊАК ПРВЕ КЛАСЕ"

ДЕО плаца на луксузној локацији, на којем је Шутановац са још девет инвеститора подигао зграду, у катастру се водио као "пашњак прве класе".

ЦИК подсећа да је плац плаћен 1,5 милиона евра и да је на том "пашњаку" никло 3.500 квадрата (2.600 надземне етаже). Изградња стамбено-пословног објекта у близини Храма Светог Саве завршена је у марту 2013. Међу суинвеститорима су и фудбалери Гордан Петрић и Немања Видић, кћерка Жарка Зечевића Миа, кипарска офшор фирма "Вилаб фарм ЛТД".

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:599163-Sutanovcu-se-trese-terasa-od-139-m2

  Још предизборне кампање... Зеленко
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #433 послато: Април 09, 2016, 08:41:06 »Истекао рок за предају изборних листа


У поноћ је истекао рок за пријаву изборних листа за предстојеће парламентарне изборе, а Републичка изборна комисија је до сада прогласила 17 изборних листа.


Током вечери потврђене су листе
 - "Левица Србије - Борко Стефановић",
- "Демократски покрет Румуна Србије"
-  "Странка Руса Србије" и
- "Ромска листа Србије".


Политичке организације су током вечери у великом броју подносиле
изборне листе, а међу њима су:

- група грађана "Дијалог- млади са ставом - Станко Дебељаковић",
-  "Доказано - професор др Даница Грујичић - Влашка странка",
-  "У инат-сложно за Србију",
- "Захаријев-то смо ми",
- Риза Халими,
- Руска странка,
- Јединствена руска странка.

Повлачење изборних листа могуће је најкасније до 12. априла у поноћ, а РИК има обавезу да најкасније 13. априла у поноћ утврди и објави збирну изборну листу у "Службеном гласнику".


Прва на гласачком листићу биће листа
"Александар Вучић - Србија побеђује",
а друга "За праведнију Србију - Демократска странка (Нова, ДСХВ, ЗЗС)",
док ће трећа бити "Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија - Драган Марковић Палма".
Следиће "Др Војислав Шесељ - Српска радикална странка",
а затим и "Двери-Демократска странка Србије - Санда Рашковић Ивић-Бошко Обрадовић",
па листа Савеза војвођанских Мађара.
Под редним бројем седам биће листа "Борис Тадић-Чедомир Јовановић-Савез за бољу Србију-ЛДП-ЛСВ-СДС",
а затим ће ићи "Муамер Зукорлић - Бошњачка демократска заједница Санџака",
"СДА Санџака-др Сулејман Угљанин"
и листа "За слободну Србију - Заветници - Милица Ђурђевић".
Следи листа "Група грађана за препород Србије - проф. др Слободан Комазец",
па "Руска странка - Слободан Николић",
"Републикасна странка-Републиканус парт-Никола Сандуловић" и
"Српско руски покрет - Слободан Димитријевић".


***

Која конфузија, овај пут нарочито у вези назива листа са руским предзнаком:

- РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ
- "Српско руски покрет - Слободан Димитријевић"
-  "Странка Руса Србије"
- Руска странка
- Јединствена руска странка

Ал` неко намерно ово ради. Уместо једне заједничке листе, неколико и наравно да онда неће ни једна моћи ни цензус да пређе.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #434 послато: Април 13, 2016, 01:33:36 »

Крећу и наручене анкете. Ово више чак није ни смешно. Жалосно је на шта се свело све што се дешава у Србији.

***


Напредњаци изнад 50 одсто


Српска напредна странка, према последњем истраживању агенције "Фактор плус" има натполовичну већину - подржава је 50,9 одсто грађанаНајвећи раст остварили су радикали који су после ослобађајуће пресуде Војиславу Шешељу у Хагу избили на трећу позицију и тренутно имају подршку 7,8 одсто грађана.

Истраживање, обављено почетком априла на узорку од 1.200 испитаника, показало је и да су социјалисти и даље сигурни на другој позицији јер њихову коалицију планира да подржи 12,3 одсто бирача.

Листу ДС у овом тренутку заокружило би 5,7 процената бирача. Уз линију цензуса, али са горње стране, "залепили" су се Двери-ДСС (5,1) коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ (пет одсто). Тик испод црте, према "Фактору плус" је покред "Доста је било" Саше Радуловића, за кога се определило 4,5 одсто испитаника.

Аналитичар Дејан Вук Станковић оцењује да овај покрет има озбиљан резултат и шансу да уђе у парламент и да су направили значајан скок у односу на претходно истраживање.

- Апсолутну извесност да ће се наћи у парламенту имају две или три листе. Није немогуће да странка која има 4,5 одсто и странка која има 5,7 замене места.

Према истраживању, 55 одсто испитаника изашло би на изборе, а њих 25 одсто је још неодлучно.

(В.М. вечерње НОВОСТИ)

***

РИК је до сада прогласио ове изборне листе:


________________________________________________
Ред.         Назив листе                              Број кандидата
бр.
_________________________________________________
     

1.        АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ                                  250
     

2.        ЗА ПРАВЕДНУ СРБИЈУ –
ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА (НОВА, ДСХВ, ЗЗС)
                                           246
     

3.         ИВИЦА ДАЧИЋ – "Социјалистичка партија Србије (СПС),
 Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма"
                               250
     

4.          Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА             250
     

5.          ДВЕРИ - ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ -
 САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ - БОШКО ОБРАДОВИЋ     
                                 240
     

6.          Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István -
 Савез војвођанских Мађара-Иштван Пастор 
                                         250
     

7.          БОРИС ТАДИЋ, ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ -
 САВЕЗ ЗА БОЉУ СРБИЈУ – Либерално демократска партија,
 Лига социјалдемократа Војводине, Социјалдемократска странка
              250
     

8.          МУАМЕР ЗУКОРЛИЋ / MUAMER ZUKORLIĆ -
БОШЊАЧКА ДЕМОКРАТСКА ЗАЈЕДНИЦА САНЏАКА
 / BOŠNJAČKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA SANDŽAKA   
                                99
     

9.          SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin СДА Санџака –
 Др Сулејман Угљанин 
                                                                         29
     

10.         За слободну Србију – ЗАВЕТНИЦИ – Милица Ђурђевић              66


11.         Група грађана ЗА ПРЕПОРОД СРБИЈЕ –
ПРОФ. ДР СЛОБОДАН КОМАЗЕЦ
                                                             186
     

12.         РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ                                  55
     

13.             Републиканска странка –
Republikánus párt – Никола Сандуловић
                                                   131
     

14.             СРПСКО РУСКИ ПОКРЕТ – СЛОБОДАН ДИМИТРИЈЕВИЋ           200
     

15.             РОМСКА ЛИСТА СРБИЈЕ                                                     33
     

16.             Борко Стефановић – Србија за све нас                             190
     

17.             ДИЈАЛОГ – МЛАДИ СА СТАВОМ – СТАНКО ДЕБЕЉАКОВИЋ      50
     

18.             ДОСТА ЈЕ БИЛО – САША РАДУЛОВИЋ                                250
     

19.            ПАРТИЈА ЗА ДЕМОКРАТСКО ДЕЛОВАЊЕ –
АРДИТА СИНАНИ PARTIA PËR VEPRIM DEMOKRATIK – ARDITA SINANI
                8

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #435 послато: Април 13, 2016, 22:08:31 »

ВИДЕО: Ево колико једна баба не воли СПС

У селу Алакинцу, испред породичне куће Јанковића, једна баба за коју тврде да је активисткиња СНС-а, својим примером показала како се "активисти СНС-а понашају у Сурдулици", саопштио је СПС.

Baba kosom cepala transparente


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=zGzwtkyHpEs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=zGzwtkyHpEs</a>

http://www.vesti-online.com/Vesti/Drustvo/565241/VIDEO-Evo-koliko-jedna-baba-ne-voli-SPS
 Cheesy
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #436 послато: Април 19, 2016, 07:50:45 »

РИК: Статус посматрача за седам амбасада
 и једну организацију

Републичка изборна комисија (РИК) одобрила је статус страних посматрача на изборима за седам амбасада и једну организацију из Јапана.

Председник РИК-а Дејан Ђурђевић рекао је да су амбасада Бугарске, Велике Британије, Немачке, Турске, Белгије, Словачке, Италије и јапанска организација "Заједничка мрежа међународних волонтера" поднеле захтев за праћење избора и да им је РИК дао статус страних посматрача.

РИК је донео и решење о изменама бирачких места за гласање на изборима и углавном се ради о променама адресе, и нема повећања ни смањења броја.

Ђурђевић је казао да се на два или три бирачка места у иностранству мењају места гласања.

Он је казао да се у Швајцарској, у Лугану, мења адреса бирачког места.

У Немачкој се укида једно бирачко место - у згради општине Касел и припаја се бирачком месту Генералног конзулата у Франкфурту.

РИК је усвојио решење по коме ће бирачи који су на служби у Војсци Србије гласати на укупно 32 бирачких места у 16 опстина.

Ђурђевић је казао да је Управни суд одбио свих шест жалби изборних листа и да је збирна листа остала непромењена.

Он је казао да је штампање гласачких листића у завршној фази, и да је изборни материјал однет у Министарство спољних послова које ће даље дистрибиурати материјал у иностранство.

У среду ће почети примопредаја изборног материјала на сва изборна места, рекао је Ђурђевић, преноси Танјуг.

(Политика)


***

РИК је до сада прогласио ове изборне листе:


________________________________________________
Ред.         Назив листе                              Број кандидата
бр.
_________________________________________________
    

1.        АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ                                 250
     

2.        ЗА ПРАВЕДНУ СРБИЈУ –
ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА (НОВА, ДСХВ, ЗЗС)
                                          246
     

3.         ИВИЦА ДАЧИЋ – "Социјалистичка партија Србије (СПС),
 Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма"
                              250
     

4.          Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА            250
     

5.          ДВЕРИ - ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ -
 САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ - БОШКО ОБРАДОВИЋ      
                                240
     

6.          Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István -
 Савез војвођанских Мађара-Иштван Пастор  
                                        250
     

7.          БОРИС ТАДИЋ, ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ -
 САВЕЗ ЗА БОЉУ СРБИЈУ – Либерално демократска партија,
 Лига социјалдемократа Војводине, Социјалдемократска странка
             250
     

8.          МУАМЕР ЗУКОРЛИЋ / MUAMER ZUKORLIĆ -
БОШЊАЧКА ДЕМОКРАТСКА ЗАЈЕДНИЦА САНЏАКА
 / BOŠNJAČKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA SANDŽAKA    
                               99
     

9.          SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin СДА Санџака –
 Др Сулејман Угљанин  
                                                                        29
     

10.         За слободну Србију – ЗАВЕТНИЦИ – Милица Ђурђевић             66


11.         Група грађана ЗА ПРЕПОРОД СРБИЈЕ –
ПРОФ. ДР СЛОБОДАН КОМАЗЕЦ
                                                            186
     

12.         РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ                                  55
     

13.             Републиканска странка –
Republikánus párt – Никола Сандуловић
                                                  131
     

14.             СРПСКО РУСКИ ПОКРЕТ – СЛОБОДАН ДИМИТРИЈЕВИЋ           200
     


15.             Борко Стефановић – Србија за све нас                             190
     

16.             ДИЈАЛОГ – МЛАДИ СА СТАВОМ – СТАНКО ДЕБЕЉАКОВИЋ      50
     

17.             ДОСТА ЈЕ БИЛО – САША РАДУЛОВИЋ                                250
     

18.            ПАРТИЈА ЗА ДЕМОКРАТСКО ДЕЛОВАЊЕ –
АРДИТА СИНАНИ PARTIA PËR VEPRIM DEMOKRATIK – ARDITA SINANI
               8


19.                ЗЕЛЕНА СТРАНКА                                                                  106


20.                У ИНАТ – СЛОЖНО ЗА СРБИЈУ – НАРОДНИ САВЕЗ                     164


***
Сваки гласач може да провери  ОВДЕ да ли се налази на јединственом гласачком списку.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #437 послато: Април 22, 2016, 15:03:07 »

Предизборна тишина у Србији


У поноћ је почела предизборна тишина која ће трајати до затварања бирачких места у недељу у 20 часова. У току тих 68 сати забрањена је предизборна кампања и слање политичких порука.


Кршењем изборне тишине сматра се изборна пропаганда, одржавање предизборних скупова на јавним местима и објављивање процена резултата гласања.

Поред тога, забрањено је и постављање и дељење пропагандног материјала у близини бирачких места.

Грађани Србије у недељу 24. априла гласају за нови сазив Скупштине Србије, посланике покрајинског парламента и одборнике локалних самоуправа, а бирачка места биће отворена од седам до 20 сати.

Грађанима ће бити обележен прст спрејом од специјалног нерастворљивог УВ мастила, видљивог под посебном светлошћу УВ лампе, а онима који се у моменту затварања бирачких места, 24. априла у 20 сати затекну на биралиштима, биће омогућено да гласају.

Гласачки листић штампан је на папиру боје ПАНТОНЕ 5315У, лед сива, док ће контролни лист за проверу исправности гласачке кутије штампан на папиру боје ПАНТОНЕ 691У, односно прљаво розе боје.

Штампање образаца за избор народних посланика биће у 33 варијанте на 12 различитих језика, у зависности од општина.

На ванредним парламентарним изборима бирачи ће моћи да гласају за 20 листа, а Републичка изборна комисија дужна је да званичне резултате саопшти најкасније до 28. априла у 20 часова.

(РТС)


***


Главна циркуска представа само што није почела. Не би ме изненадило да се, пред само отварање биралишта по Србији, појави неки Вучићев "пријатељ" и да му честита победу, као оно што је у прошлим изборима за председника Србије, званичник ЕУ Николићу честитао победу пре него што се завршило гласање и затворила биралишта.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #438 послато: Април 25, 2016, 01:09:15 »

Гласало више од половине Србије


Грађани гласају за нови сазив Скупштине Србије,
 посланике покрајинског парламента и
 одборнике локалних самоуправа.

На парламентарним изборима ће се за 250 места у Скупштини надметати 20 листа, на којима је укупно 3.270 кандидата, док у трци за 120 посланика Скупштине Војводине учествује 15 листа. Данас се одржавају локални избори и у 17 београдских општина, као и у 138 општина и 25 градова Србије.

Право гласа има 6.739.441 грађанин који ће то право моћи да искористе на укупно 8.378 бирачких места, од којих ће 29 бити унутар завода за извршење заводских санкција, а 38 у иностранству, док ће избори на Косову и Метохији бити одржани на 90 бирачких места, која ће бити распоређена на 21 локацији.

Бирачка места отворена су јутрос у седам сати, а грађани ће моћи да гласају до 20 часов. Прелиминарни резултати очекују се већ вечерас, а коначни најкасније до среде у 20 часова.07:00 - ОТВОРЕНА БИРАЛИШТА


У Србији су јутрос отварањем бирачких места у седам сати почели парламентарни, покрајински и локални избори. Грађани ће моћи да гласају до 20 часова.

07:20 - ГЛАСАО ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА СИНИША МАЛИ

Градоначелник Београда Синиша Мали гласао је данас на бирачком месту у

Београдској пословној школи на Звездари. Мали је био први гласач на том бирачком месту.


 07:30 - МАРКО ЂУРИЋ ГЛАСАО У МЗ ЦВЕТНИ ТРГ


Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић гласао је у Месној заједници Цветни трг у Београду, на бирачком месту број 11.
07:37 - ПРОЦЕДУРА ГЛАСАЊА


Грађанима ће бити обележен прст спрејом од специјалног нерастворљивог УВ мастила, видљивог под посебном светлошћу УВ лампе, а онима који се у моменту затварања бирачких места, у 20 сати затекну на биралиштима, биће омогућено да гласају.

Гласачки листић штампан је на папиру боје ПАНТОНЕ 5315У, лед сива, док је контролни лист за проверу исправности гласачке кутије штампан на папиру боје ПАНТОНЕ 691У, односно прљаво розе боје.

Штампање образаца за избор народних посланика је у 33 варијанте на 12 различитих језика, у зависности од општина.
07:42 - ЛОКАЛНИ ИЗБОРИУ Србији се данас одржавају редовни избори за одборнике општинских скупштина, изузев у општинама у којима одборницима није истекао мандат, као и у свих 17 београдских општина.

Одлука о расписивању локалних избора не важи за градове Београд и Зајечар, нити за избор одборника скупштина општина Аранђеловац, Бор, Врбас, Ковин, Косјерић, Лучани, Мајданпек, Неготин, Медвеђа, Мионица, Оџаци и Пећинци, јер су у тим местима одржани ванредни локални избори у периоду од 2013. до 2015. године.

Одборници се бирају на четири године.08:05 - ОТВОРЕНА БИРАЧКА МЕСТА НА КОСОВУ


У српским срединама на Косову и Метохији јутрос су отворена бирачка места, а гласа се на 21 локацији на 90 бирачких места.

На улицама је појачано присуство припадника КПС-а који ће након завршетка изборног процеса бити укључени у пратњу изборног материјала и гласачких листића које ће ОЕБС транспортовати за Рашку и Врање.

На сваком бирачком месту налазе се по три члана бирачког одбора који су данас ту испред ОЕБС-а а које је именовала Републичка изборна комисија испред странака које учествују на изборима.

ОЕБС је у пратњи косовске полиције рано јутрос доставио бирачки материјал на 90 бирачких места колико је укупно отворено на територији КиМ.

Право гласа на КиМ има укупно 106.094 бирача.


08:08 - ВЕСИЋ ГЛАСАО У ТРЕЋОЈ БЕОГРАДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ


Градски менаџер Горан Весић гласао је јутрос у 7.30 на бирачком месту у Трећој београдској гимназији.


08:17 - ГЛАСАЛА МАЈА ГОЈКОВИЋПредседница Скупштине Србије Маја Гојовић гласала је у Новом Саду.


08:22 - ПАВИЋЕВИЋ: БИРАЧКА МЕСТА НА ТЕРИТОРИЈИ КИМ ОТВОРЕНА БЕЗ ПРОБЛЕМА


Официр за везу Владе Србије у Приштини Дејан Павићевић изјавио данас да су бирачка места на целој територији Косова и Метохије јутрос отворена нормално, као и у осталим деловима Републике Србије, без икаквих проблема.

Павићевић је присуствовао отварању бирачког места у средњој техничкој школи Михајло Петровић Алас у Косовској Митровици, где на 11 бирачких места право гласа има 15.137 бирача, пренео је Радио Контакт Плус.08:27 - ЂУРЂЕВИЋ: ИЗБОРИ ДО САДА ПРОТИЧУ БЕЗ НЕПРАВИЛНОСТИПредседник Републичке изборне комисије (РИК) Дејан Ђурђевић изјавио је јутрос да гласање на свим бирачким местима у Србији протиче регуларно и да до сада РИК-у нису пријављене неправилности.

Ђурђевић је за РТС рекао да су и на Косову и Метохији отворена сва гласачка места и да гласање протиче у најбољем реду.

Он је казао и да је завршено гласање у САД, Великој Британији и Канади и да је све протекли у најбољем реду, а да се резултати са тих места не смеју саопштавати, док се данас у 20 часова не затворе бирачка места.

Ђурђевић је додао да ће гласачко место које је требало да буде у ОШ "Иво Лола Рибар" у Бегаљици у општини Гроцка која је синоћ изгорела, премештено у зграду 20 метара од школе.


08:30 - ГЛАСАО МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ


Министар унутрашњих послова и потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић гласао је данас на бирачком месту у Основној школи "Борислав Пекић" на Бежанијској коси у Београду.

Стефановић је дошао на гласање са супругом Аном Стефановић.


08:31 - ГЛАСАО МИНИСТАР ПРАВДЕ НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ

Министар правде и потпредседник Српске напредне странке Никола Селаковић гласао је данас на бирачком месту у београдској општини Врачар.
08:47 - ОТВОРЕНА БИРАЧКА МЕСТА У НОВОМ ПАЗАРУ, ТУТИНУ И СЈЕНИЦИ

Већина бирачких места у Новом Пазару, Сјеници и Тутину отворена је јутрос на време, а гласање се одвија без већих проблема, речено је данас у Радним телима и Општинским изборним комисијама.

Координатор овог тела за спровођење парламентарних избора у Новом Пазару Ахмедин Бињош рекао је да на појединим местима има техничких проблема коју се решавају.

Председница Општинске изборне комисије у Тутину Адиса Халиловић рекла је да у тој општини још нису отворена два градска бирачка места, због неадекватности просторија.

"Дошло је до тога да су две бирачке просторије мале да приме све изборне посматраче, али верујем да ћемо убрзо наћи адекватну замену за њих и да ће и та два места почети да раде", рекла је Адиса Халиловић Бети.

На територији Новог Пазара, Тутина, Сјенице и Рашке право гласа има 161.501 особа, а гласа се на 276 бирачких места.

У Новом Пазару је у бирачки списак уписано 84.010 житеља који гласају на 96 изборних места.

Право гласа у Тутину има 30.385 особа, а на територији те општине је отворено 61 бирачко место.

По подацима изборне комисије у Сјеници је у бирачки списак уписано 26.589 особа и они ће гласати на 71 бирачком месту.

На изборима у Рашкој 20.517 житеља гласа на 48 места.08:52 - ШАБОВИЋ: ГЛАСАЊЕ НА КИМ ПРОТИЧЕ БЕЗ ПРОБЛЕМА

Портпарол мисије ОЕБС на Косову Сенад Шабовић рекао је да гласање на КиМ протиче без проблема на свих 90 бирачких места, у пет изборних центара, односно на 21 локацији.

Он је рекао да су биралишта отворена на време.

Владица Јовановић из Изборног штаба општина Приштина, измештеног у Грачаницу, рекао је да ту право гласа има 11.409 бирача који гласају на девет бирачких места у изборном центру у Грачаници и Лапљем селу.


08:56 - У ПОМОРАВСКОМ ОКРУГУ СВА БИРАЧКА МЕСТА ОТВОРЕНА НА ВРЕМЕ И БЕЗ ПРОБЛЕМА


У свих шест градова Поморавског округа сва бирачка места отворена су на време, у седам часова, и избори протичу без проблема, потврдили су председници градских и општинских изборних комисија.

У Јагодини на 91 бирачком месту гласа 64.604 бирача, у Ћуприји на 31 бирачком месту гласа 29.980 бирача, у Параћину на 55 места гласа 50.019 бирача.

У Свилајнцу право гласа има 25.154 бирача на 30 бирачких места, у Деспотовцу 23.595 на 44 бирачка места и у Рековцу је у бирачки списак уписано 9.680 бирача који данас гласају на 36 бирачких места.09:00 - ГЛАСАО МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА ИВИЦА ДАЧИЋ


Министар спољних послова и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић гласао је данас на бирачком месту у београдском насељу Дедиње.

Дачић је на гласање дошао са супругом Сањом Дачић и сином.
09:05 - НИШ: МАЊИ БРОЈ БИРАЧКИХ МЕСТА ОТВОРЕН СА ЗАКАШЊЕЊЕМ

Сва бирачка места у Нишу јутрос су отворена, али је на мањем броју места због организационих проблема било кашњења, те ће та бирачка места бити отворена дуже него остала, изјавила је председница Градске изборне комисије Јелена Жарић Ковачевић.

"Поједини бирачки одбори нису се најбоље снашли са организацијом биралишта и великим бројем гласачких листића, тако да су с мањим закашњем кренули да раде", изјавила је председница.

Она је навела да ће бирачка места на којима је било кашњења, вечерас бити отворена онолико минута дуже колико је каснило отварање.

Јелена Жарић Ковачевић је истакла да избори за сада протичу без икаквих нерегуларности.

На подручју града Ниша су 174 бирачка места, а право гласа има 233.647 грађана.


09:21 - ГЛАСАО НЕНАД ПОПОВИЋПредседник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић гласао је на бирачком месту у Привредној комори Србије.


09:25 - ГЛАСАО ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић гласао је јутрос око 9 сати на Новом Београду, у Булевару Зорана Ђинђића 44, на бирачком месту број 5 у Месној заједници "Ушће". 09:25 - ЈАДРАНКА ЈОКСИМОВИЋ ГЛАСАЛА НА БАЊИЦИ

Министарка задужена за европске интеграције и функционерка Српске напредне странке Јадранка Јоксимовић гласала је данас на бирачком месту у Основној школи "Бора Станковић" на Бањици.

Јадранка Јоксимовић је на биралиште дошла са мајком и братом.
09:27 - РИК: ИЗБОРИ ПРОТИЧУ У НАЈБОЉЕМ РЕДУ

Гласање на ванредним републичким изборима, редовним изборима за Скупштину Војводине и локалним изборима, за сада, протиче у најбољем реду и нема пријављених неправилности, изјавио је у данас председник Републичке изборне комисије (РИК) Дејан Ђурђевић.

Он је на конференцији за новинаре РИК, првој после отварања биралишта, подсетио да се гласа на 8.377 бирачких места и да право гласа има 6.739.441 бирач.

У 11.00 часова ћемо објавити прве податке о излазности, најавио је Ђурђевић и поновио да грађани на бирачко место не морају да донесу позив за гласање, али да морају да покажу неки идентификациони документ, личну карту, пасош или возачку дозволу.

Он је напоменуо да је у САД, Канади и Великој Британији, због временске разлике, гласање одржано у суботу, али да се резултати не могу објављивати док се у 20 часова данас не заврше избори.

Ђурђевић је навео и да особе са инвалидитетом на бирачко место могу да дођу уз нечију помоћ, као и да би бирачи који, због болести, не могу да изађу на гласање требало до 11 часова да се јаве на своје бирачко место да би трочлана комисија дошла код њих ради гласања. 09:35 - ПОКРАЈИНСКA ИЗБОРНA КОМИСИЈA: БИРАЧКА МЕСТА ОТВОРЕНА НА ВРЕМЕ

Сва бирачка места у Војводини отворена су јутрос у 7.00, уз мале техничке проблеме, изјавила је чланица Покрајинске изборне комисије (ПИК) Јелена Злојутро.

"Сва бирачка места у Војводини отворена су на време у свим окрузима уз мале техничке проблеме које смо решили у ходу, тако да се гласање за сада неометано обавља на свим бирачким местима", казала је новинарима Јелена Злојутро.

Председник Градске изборне комисије у Новом Саду Слободан Милошевић рекао је да су у главном граду Војводине отворена сва бирачка места.

"До нас није стигло ништа о неправилностима, све протиче у реду", рекао је Милошевић.
09:40 - ВУЛИН ГЛАСАО НА ВИДИКОВЦУ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Покрета социјалиста Александар Вулин гласао је данас на бирачком месту у Основној школи "Бранко Ћопић" на Видиковцу.

Вулин је на гласање дошао са супругом.10:07 - ИЗБОРИ У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ ТЕКУ БЕЗ ПРОБЛЕМА

У све четири општине Пиротског округа бирачка места јутрос су отворена на време и избори се одвијају без проблема, речено је у општинским изборним комисијама.

У општини Пирот уписано је 49.126 бирача.

У Димитровграду је уписано 8.770 бирача, у Белој Паланци 9.679 и у Бабушници 10.223.10:10 - ЦЕСИД: ДО 9 САТИ ГЛАСАЛО 5,2 ОДСТО ГРАЂАНА


Цесид је саопштио прве резултате излазности на изборе: Централна Србија - 5,1%; Београд - 4.2 %; Војводина - 6.6%.

Према подацима ЦеСИД-а до 9 сати је на изборима гласало 5,2 одсто уписаних бирача.


10:15 - ГЛАСАЛА ПРЕДСЕДНИЦА ДСС САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ


Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић гласала је данас око 10 часова на бирачком месту у општини Палилула.

Она је гласала на гласачком месту у просторијама Скупштине града у улици 27. марта у Београду.

Председница ДСС дошла је на гласање са супругом Александром Ивићем и сином.10:20 - БОРИС ТАДИЋ ГЛАСАО У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић гласао је данас на бирачком месту у београдској општини Стари град. 10:35 - ПИК: ДО 10 ЧАСОВА ГЛАСАЛО 12,22 ОДСТО ГРАЂАНА

Покрајинска изборна комисија (ПИК): До 10 часова гласало 12,22 одсто грађана. У Новом Саду на биралишта изашло 5,6 одсто грађана, а највећа излазност забележена у Опову и Тителу.
 10:39 - ИЗЛАЗНОСТ ПРИБЛИЖНА ОНОЈ ИЗ 2014. ГОДИНЕ

Излазност до девет сати приближна је оној на изборима 2014. године, саопштио је Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД).

 

10:45 - ИЗЛАЗНОСТ ДО 10 САТИ 8,85 ОДСТО

На парламентарним изборима у Србији до 10 часова је гласало 8,85 одсто бирача, саопштила је данас Републичка изборна комисија (РИК).

По подацима РИК-а, одзив бирача у централној Србији је 8,58 одсто, у Војводини 9,83 одсто, а у Београду 8,34 одсто.10:45 - У НОВОМ ПАЗАРУ ГЛАСАЛО 8,45, У ТУТИНУ 6,6, У СЈЕНИЦИ 7,2 ОДСТО

До 10 часова у Новом Пазару је гласало 8,45 одсто уписаних бирача, у Тутину 6,6 одсто, а у Сјеници 7,2 одсто, речено је Радију Сто плус у изборним комисијама у тим местима.

У Рашки још нису направили пресек стања, а прве податке о одзиву гласача имаће око поднева.

Приликом отварања гласачким места било је мањих техничких проблема, али гласање у Новом Пазару, Сјеници, Тутину и Рашки протиче без икаквих потешкоћа.


10:48 - ПОЛИЦИЈА РЕАГОВАЛА У РУМИ

На једном бирачком месту у Руми полиција је реаговала због проблематичног понашања појединца унутар бирачког места.

Како је речено за РТВ проблем је отклоњен, а гласање није прекидано.


10:59 - ГЛАСАЛА ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и функционерка Српске напредне странке Зорана Михајловић гласала је данас на бирачком месту у београдском насељу Дедиње.

Зорана Михајловић је на гласање дошла са супругом Владимиром Атанцаковићем и сином.
 11:05 - ГЛАСАО ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ


Председник Србије Томислав Николић гласао је данас у Основној школи "Краљ Александар Први" на Новом Београду.

Николић је на гласање дошао са супругом Драгицом. 11:15 - АЛЕКСАНДАР АНТИЋ ГЛАСАО У ОПШТИНИ ЗВЕЗДАРА


Потпредседник Социјалистичке партије Србије и министар рударства и енергетике, Александар Антић гласао је данас на бирачком месту у београдској општини Звездара.

Антић је на гласање дошао са сином.11:22 - ЗАТВОРЕНО БИРАЧКО МЕСТО 24 У ВРАЊУ

Бирачко место 24 у школи Доситеј Обрадовићу Врању затворено је због неправилности. Наиме, како је за Новости изјавио Горан Николић председник бирачког одбора на овом месту, један бирач је примећен да је са попуњеним листићем дошао на бирачко место и покушао да изнесе празан. Обавештена је полиција, изборна комисија и ОЕБС.

(Ј.С.)
 11:24 - У НИШУ ГЛАСАЊЕ ПРОТИЧЕ БЕЗ ПРОБЛЕМА


Гласање на 174 бирачких места у Нишу протиче без проблема осим кашњења при отварању биралишта на неколико изборних места. Јелена Жарић Ковачевић, председница Градске изборне комисије, каже да је до 8 часова за републичку листу гласало 7 посто од уписаних бирача а за две локалне проценат више.

- До кашњења од највише 15 минута дошло је чланови бирачких одбора нису баш снашли са изборним материјалом. Требало им је више времена да преброје јер Нишлије имају чак три листе, републичку, градску и општинску. Сва кашњења су евидентирана и за толико ћемо вечерас продужити гласање на тим местима - каже председница ГИК.

За 61 одборничко место Скупштине Града Ниша бори се 579 кандидата распоређених на 14 изборних листа а право гласа има 233.647 Нишлија.


11:29 - ДОЈАВА О БОМБИ НА БИРАЧКОМ МЕСТУ НА ВОЖДОВЦУ

На бирачком месту 81 на Вождовцу данас око 10 сати дојављено је да је подметнута бомба, преноси Блиц.

- Полиција је након изласка на терен утврдила да је дојава лажна - каже председница изборне комисије у општини Вождовац Бојана Радаковић.

Она додаје да је након тога договорено да је се гласање неометано настави.


11:32 - ГЛАСАО ПРЕДСЕДНИК НОВЕ СТРАНКЕ ЗОРАН ЖИВКОВИЋ

Председник Нове странке Зоран Живковић гласао је данас на бирачком месту на Стоматолошком факултету у Београду.

Живковић је на гласање дошао са супругом Бисерком и децом.11:34 - У ШАПЦУ ДО 11 ЧАСОВА ИЗЛАЗНОСТ 15 ОДСТО

До 11 часова у Шапцу је на биралишта изашло 15 посто грађана или 15.600. Гласа се на 100 биралишта, а још једно је у овдашњем затвору. Бирачи се опредељују између 11 листа, на којима је 506 кандидата за 69 одборничких места у шабачком локалном парламенту.

(А.Д.)
 11:39 - ШЕШЕЉ ГЛАСАО У БАТАЈНИЦИ

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ гласао је у 10 сати на бирачком месту 96 у Основној школи Светислав Голубовић Митраљета у Батајници.

Шешељ је на гласање дошао у друштву супруге и сина.1:49 - ГЛАСАЛИ ЉАЈИЋ, УГЉАНИН И ЗУКОРЛИЋ

Лидери Странке демократске акције (СДА) Санџака и Социјалдемократске партије Србије (СДПС), Сулејман Угљанин и Расим Љајић, као и носилац листе Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Санџака Муамер Зукорлић гласали су јутрос у Новом Пазару.


Угљанин је гласао јутрос у 9.00 на бирачком месту у Основној школи "Десанка Максимовић". Угљанин је на гласање дошао са супругом.

Лидер СДПС и оснивач Санџачке демократске партије Расим Љајић гласао је у 10.00 у просторијама Месне заједнице Хаџет.11:55 - НАЈВЕЋА ИЗЛАЗНОСТ У ТРСТЕНИКУ И ВАРВАРИНУ

ОКО 10 посто уписаног бирачког тела у општинама Трстеник и Варварин гласало је до 10 сати, док је у општини Александровац 8,45 посто гласача испунило своју грађанску дужност. Крушевљани на основу седам обрађених бирачких места за сада бележе најмању излазност, 8,03 посто.

- Сва бирачка места, њих 132 отворена у Крушевцу на време, а изборе посматра око 800 чланова сталног састава и око 5.000 чланова проширеног састава комисија – износи за „Новости“ Драгољуб Арсић, председник Градске изборне комисије Крушевац. - У јединствену бирачку листу уписано је 109.883 гласача и надамо се да ће грађани испоштовати своју обавезу у већем броју.

Арсић наводи да су преко председника бирачких одбора и представника странака проверавали информације да ли је дошло до проблема са тзв.“попуњеним“ гласачким листићима на више бирачких места, те да је чак на неким местима прекидано гласање, али да се испоставило да је у питању дезинформација. Званичних жалби о нерегуларности председници бирачких одбора нису подносили.

Како сазнајемо, проверавала се информација о наводном кружењу возила у близини неких бирачких места. У Градској изборној комисији наводе да председник бирачког одбора води рачуна о дешавањима на самом гласачком месту и у опсегу до 50 метара,

У Расинском округу уписано је 208.692 бирача, највише у Крушевцу 109.883, потом у Трстенику 37.363 и у Александровцу 23.273,док је у Варварину регистровано 16.197, а у Брусу 14.179. Најмање уписаних бирача је у Ћићевцу – 7.807.

(С. Бабовић)


12:02 - ОЕБС: ДО 10 САТИ НА КОСОВУ ГЛАСАЛО 7,4 ОДСТО ГЛАСАЧА


Мисија Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) је саопштила да је до 10 часова на свим бирачким местима на Косову за парламентарне изборе у Србији гласало 7.925 гласача, односно 7,4 одсто укупног броја уписаних гласача.
12:10 - ГЛАСАО ЛИДЕР СНС АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ

Председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић гласао је данас, нешто после 12 сати, на бирачком месту број 27 у општини Нови Београд.

Он је на гласање дошао са ћерком.<a href="http://www.youtube.com/watch?v=K4IAd6OUky0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=K4IAd6OUky0</a> 12:28 - ГЛАСАЊЕ У САРАЈЕВУ И БАЊАЛУЦИ

Бирачка места за парламентарне изборе у Србији јутрос у 7 сати СУ отворена у Амбасади Србије у Сарајеву и Генералном конзулату Србије у Бањалуци.

За гласање у Амбасади Србије у Сарајеву регистровано је 156 гласача, а избори теку без проблема, изјавио је председник бирачког одбора Чедомир Лабус, пренео је klix.ba.

Право гласа у дипломатско-конзуларним представништвима Србије у БиХ имају сви држављани Србије који су на основу претходно поднетих пријава уписани у јединствени бирачки списак и које су о томе обавестили Амбасада у Сарајеву и Генерални конзулат у Бањалуци.

Бирачка места у Амбасади Србије у Сарајеву и Генералном конзулату Србије у Бањалуци отворена су до 20 часова.
12:31 - ПАЛМА ГЛАСАО У КОНЧАРЕВУ

Председник Јединствене Србије (ЈС) и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма гласао је данас у 10 часова у Кончареву.

Марковић је гласао у просторијама основне школе у Кончареву, свом родном селу.

Лидер ЈС је дошао на гласање са својом дванаесточланом породицом.
12:51 - ДО ПОДНЕВА У ШАПЦУ ГЛАСАЛО 22 ОДСТО ГРАЂАНА

У Шапцу је до поднева гласало око 22 посто грађана или нешто више од 22.000 уписаних у бирачки списак. Право гласа има 104.165 грађана, а Шапчани бирају између 11 листа на којима је 506 кандидата за 69 одборничким места у градској скупштини.

Председник Изборне комисије у ОШ "Ната Јеличић" (МЗ Камичак), Радислав Пајић, каже да је у првим сатима био нешто слабији одзив, вероватно због кишног времена, али је ово надокнађено од 10 и 11 часова. Све протиче мирно и без инцидената.

Председник Изборне комисије у МЗ "Жика Поповић", каже да је биралиште отворено на време, а грађани су у овој, приградској месној заједници, мало поранили у односу на становништво у центру града.

Грађани нам јављају да је на појединим биралиштима, рано јутрос било велике нервозе, јер је комисија при бројању установила да недостаје један листић. Испоставило се да су, ипак, сви листићи на броју, а кашњење није било дуже од пет минута.

Једино што се у Шапцу, у досадашњем току гласања, може сматрати неправилношћу јесте учестало отказивање УВ-лампи. Инцидената нема, а избори се одвијају у мирној атмосфери.

(А.Д.)


12:53 - НА БИРАЛИШТА И УЗ ПОМОЋ ШТАПА

Сва 91 бирачка места у јагодинској општини отворена су на време и није било приговора, сазнају "Новости" од Зорице Радивојше, председнице Изборне комисије. Пресек излазности у 10 часова показао је да је од 64.604 особа с правом гласа грађанску дужност обавило 10 посто грађана који ће бирати између девет изборних листа и 31 одборника.

Даница Кзмановић (88) из Кoнчарева једна је од најстаријих мештана јагодинске општине, која каже да излази на сваке изборе иако се креће помоћу штапа.

- Очекујем да нам буде боље. Имамо цркву, дом културе, а остало је још да се заврши школа - рекла је бака Кузмановић.

(З. Г.)


12:58 - ГЛАСАО БОЈАН ПАЈТИЋ

Председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић гласао је данас у Новом Саду, у Месној заједници Прва војвођанска бригада, на бирачком месту 177.

Он је на биралиште, у Улици Народних хероја 5, дошао са супругом Весном и сином.
12:59 - ЛИДЕР ПОКРЕТА ДОСТА ЈЕ БИЛО САША РАДУЛОВИЋ ГЛАСАО НА ЦЕРАКУ

Председник покрета Доста је било Саша Радуловић гласао је данас на бирачком месту у вртићу "Церак" у Београду.13:04 - МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ГЛАСАО У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић гласао је јутрос у 8 сати на бирачком месту број 189 у Улици Богдана Гарабандина у Новом Саду.

(Љ. П.)
13:21 - БУЈАНОВАЦ: НЕДОСТАЈУ ЛИСТИЋИ?


У бујановачком селу Спанчевац, у којем живе искључиво Срби, надостају гласачки листићи, утврђено је пред почетак изборног процеса, речено је ФоНету у Изборном штабу Групе грађана Стојанча Арсић- за бољи Бујановац. Тамо су отишли представници Републичке изборне комисије да утврде о чему се ради. Они су, кажу неправилностии уредно пријавили.13:30 - ГЛАСАО БОРКО СТЕФАНОВИЋ

Лидер Левице Србије Борко Стефановић гласао је данас у 11 часова у Новом Саду. Стефановић је гласао на бирачком месту 162 у месној заједници Острво, саопштила је Левица Србије.
13:45 - ПИРОТ: ДО 11.00 ЧАСОВА ИЗАШЛО 15 ОДСТО БИРАЧА

Према подацима Општинске изборне комисије (ОИК) Пирот, до 11.00 часова на биралишта у овој општини изашло је 15 одсто уписаних бирача. Према подацима Изборног штаба Коалиције за Пирот, до 12.00 часова одзив је 22,5 одсто, а према подацима изборног Штаба Српске напредне странке до 11.00 сати, изашло је 18 одсто гласача. Према подацима ОИК Димитровград одзив до 10.00 часова је 17,40 одсто, док је у Бабушници према подацима ОИК-а до 10.00 часова изашло око 11 одсто бирача.13:46 - КРКОБАБИЋ ГЛАСАО НА НОВОМ БЕОГРАДУ


Председник Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Милан Кркобабић гласао је данас на Новом Београду. Кркобабић је гласао на бирачком месту 83 у Дому здравља Нови Београд у Нехруовој 53.


13:49 - ЧАНАК ЧЕКАО САТ ДА ГЛАСА

Председник Лиге социјалдемократа Војводине гласао је нешто после 12 сати у Средњој школи "Доситеј Обрадовић" у Сувоборској улици 6 у Новом Саду. Ненад Чанак је на биралиште дошао са сином, а у реду за гласање чекао је скоро сат због велике гужве која је била на на бирачком месту број 197. 13:59 - СВЕТСКИ МЕДИЈИ О ИЗБОРИМА: ПУТ КА ЕУ ИЛИ РУСИЈИ

Светски медији оцењују да ће исход данашњих избора у Србији показати да ли земља остаје на путу ка Европској унији (ЕУ) или се окреће више према Русији, како то желе ултранационалисти. Комплетан текст прочитајте ОВДЕ 14:20 - ДС УКАЗУЈЕ НА НЕПРАВИЛНОСТИ У ВОЈВОДИНИ


Покрајински одбор ДС за Војводину саопштио је да су на неким бирачким местима примећене неправилности. Војвођанске демократе наводе случај бирачког места 19 у Сомбору, које је на дан избора премештено на другу локацију.

У Шиду на бирачком месту 11 Вишњићево је, како даље наводе у ДС, 100 листића мање, док у оџацима, на бирачком месту 97 у дероњама фали чак 90 гласачких листића. У Бачу у секретара ИОК у канцеларији пронађено око 100 гласачких листића за покрајинске изборе који недостају на једном бирачком месту.

У Ковину у МЗ Делиблато бирачко место 13, како саопштавају из Покрајинског ДС, чланови бирачких одбора тражили од бирача да покажу како су гласали. У Малом Иђошу, на 18 бирачких места се разликује број уписаних бирача на бирачком псиску и број примљених гласачких листића.

У Србобрану и Суботици су, наводе војвођаске демократе, грађани износили заокружене листиће са бирачких места, док је у МЗ Мошорин код Титела, једно бирачко место затворено због туче на бирачком месту и фотографисања гласачких листића. У Бачком Петровцу на бирачким местима су присутни кандидати за доборнике што је законски забрањено. У Панчеву, како даље наводе у ПО ДС, испред биралишта примећена особа која је имала списак бирача и евидентирала бираче који су изашли на гласање. (Љ. П.)... наставиће се...

 
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #439 послато: Април 25, 2016, 01:10:06 »

...наставак...


14:31 - ДО 13 САТИ НА БИРАЛИШТА ИЗАШЛО 25,1 ОДСТО ГЛАСАЧА

До 13 сати на биралишта у Србији изашло је 25,1 одсто гласача, саопштила је ЦРТА, преноси Н1 телевизија. Како се наводи, статистичка грешка креће се у распону од 0,7 одсто.

Посматрачи црте распоређени су на 450 бирачких места на основу случајног, репрезентативног узорка.


14:41 - ОЕБС: НА КИМ ДО 14 ЧАСОВА ГЛАСАЛО 23.484 БИРАЧА ИЛИ 21.86 ОДСТО

На Косову и Метохији до 14 часова гласало је 23.484 бирача или 21.86 одсто, саопштио је ОЕБС. Право гласа на српским парламентарним изборима на Косову и Метохији има 106. 094 бирача.14:50 - ТРЕЋИНА ГРАЂАНА ГЛАСАЛА ДО 14.00 САТИ У СЈЕНИЦИ, ТУТИНУ И НОВОМ ПАЗАРУ

На локалним и парламентарним изборима у Новом Пазару данас до 14.00 часова право гласа искористило је 27,5 одсто уписаних бирача, у Тутину 30 одсто, а у Сједници 28,6 одсто бирача, речено је у Радним телима за спровођење парламентарних избора и Општинским изборним комисијама.

У Новом Пазару је у бирачки списак уписано 84.010 људи, а они могу да гласају на 96 изборних места. Право гласа у Тутину има 30.385 особа, а на територији те општине је отворено 61 бирачко место. Према подацима изборне комисије у Сјеници у бирачки списак уписано је 26.589 особа и они ће гласати на 71 бирачком месту.


14:59 - У ЧАЧКУ ГЛАСАО ВЕЛИМИР ИЛИЋ

Председник Нове Србије и досадашњи министар за ванредне ситуације Велимир Илић гласао је данас на бирачком месту у Основној школи Свети Сава у чачанском насељу Атеница. Илић је на бирачко место дошао са супругом Горицом, сином, ћерком и две унуке.
 15:06 - РИК: ДО 14 ЧАСОВА ГЛАСАЛО 28,89 ГРАЂАНА


Републичка изборна комисија саопштила је данас да је до 14.00 часова на биралишта у Србији изашло 28,89 одсто уписаних бирача, што је незнатно више него на изборима пре две године, када је до тог периода гласало 28,37 одсто бирача.

Према подацима које је на конференцији за новинаре изнео директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић највећи одзив био је у централној Србији где је до 14.00 гласало 28,96 одсто бирача. У Војводини је на биралишта изашло 28,69 одсто уписаних бирача, док је у Београду одзив био 28,49 одсто уписаних у бирачки списак. 15:16 - ИЗЛАЗНОСТ НА ИЗБОРИМА У ВРАЊУ 33,7 А У СУРДУЛИЦИ 50,3 ОДСТО

Излазност на изборима у Врању до 14 сати је 33,7 посто. Након затварања бирачког места број 24 у школи „Доситеј Обрадовић“, нема већих проблема у одвијању избора. Занимљиво је да је, према подацима општинске изборне комисије у Сурдулици, излазност чак 50,3 процената. (Ј.С.)
 15:17 - ПИК: У ВОЈВОДИНИ ДО 14 ЧАСОВА НА БИРАЧКА МЕСТА ИЗАШЛО 29,54 ОДСТО ГРАЂАНА

На биралиштима у Војводини до 14.00 сати гласало је 29,54 одсто бирача, што је за око четири одсто више у односу на изборе из 2012. године, саопштила је данас представница Покрајинске изборне комисије Јелена Злојутро. Највиши одзив забележен је у Новој Црњи 44,11 одсто, а најмањи у Кањижи 18 одсто, казала је Злојутро на конференцији за новинаре.

По окрузима је највиши одзив бирача забележен у Јужнобачком 34,71 одсто, док је у Новом Саду гласало 25,5 одсто гласача. Најмањи одзив је у Севернобанатском округу 22,26 одсто, у Западнобачком округу 28,82 одсто, у Сремском 31,78 одсто, у Севернобачком 27,58, у Јужнобанатском 27,89 и у Средњобанатском округу 34,51 одсто.

Како је речено у ПИК-у, 2012. године у ово време одзив је био 25,9 одсто

15:27 - КРАГУЈЕВАЦ: ОДЗИВ 29,96 ОДСТО

Према подацима Градске изборне комисије (ГИК) на биралишта у Крагујевцу до 14 часова изашло је 29,96 одсто од укупно уписаних 154. 277 бирача са правом гласа. На 168 бирачких места на подручју града Крагујевца на локалним изборима учествује 15 изборних листа са укупно 898 кандидата за одборнике Скупштине града која имаа 87 одборничких места.


15:35 - ЦЕСИД: ОДЗИВ 29,7 ОДСТО ДО 14,00 ЧАСОВА

Према подацима Центра за слободне изборе и демократију (ЦеСИД), до 14 сати је на изборима гласало 29,7 одсто уписаних бирача. Одзив до 14,00 сати на изборима 2014. године била је 27,7 одсто бирача.

Програмски директор ЦеСИД Ђорђе Вуковић каже да је одзив ове године мањи него 2014. По пресеку урађеном у 9 сати који је показивао да је на гласање изашло 5,2 одсто гласача, и података РИК одзив од 8,85 одсто, закључује се да је одзив мањи него 2014.15:43 - СРЕМСКА МИТРОВИЦА: БЕЗ НЕПРАВИЛНОСТИ

До 14 часова на подручју града Сремска Митровица, изашло је 23,706 уписаних гласача, од укупно 70, 573 са правом гласа, односно 33, 59%.

Како каже за Новости Зоран Левајац, председник Градске изборне комисије, на подручју града отворено је 57 бирачких места, на којима грађани, поред гласања за републички и покрајински парламент, гласају и за одборнике Скупштине града. Од 9 проглашених изборних листа, са 402 кандидата, грађани се изјашњавају о новом Скупштинском сазиву, који чине 61 одборник.

-Избори протичу регуларно , и до сада нема никаквих неправилности- наглашава Левајац. (С. К.) 15:50 - НИШ: ИЗЛАЗНОСТ ДО 14 ЧАСОВА 27, 7 ОДСТО


Према подацима Градске изборне комисије у Нишу је до 14 часова гласало 27, 7 посто уписаних бирача. Према речима председнице ГИК Јелене Жарић Ковачевић то је тек незнатно више него на последњих изборима.

Она је навела да осим кашњења приликом отварања појединих бирачких места других неправилности у првом делу дана током гласања није било.

Сазнајемо да је на једном бирачком месту у основној школи у Сићеву око 13 часова интервенисала екипа хитне помоћи јер је позлило једном члану бирачког одбора. (Д. А.)15:56 - ШАБАЦ: ДО 15 ЧАСОВА ГЛАСАЛО 38 ОДСТО ГРАЂАНА

ШАБАЦ - Према подацима Градске изборне комисије, на биралишта у Шапцу је до 14 часова изашло 34 посто бирача. Информације из страначких изборних штабова, до којих смо успели да дођемо су да је до 15 часова (сат касније), овај проценат већ премашио 38 посто. Избори се одвијају у мирној атмосфери и до 15 часова није било никаквих инцидената. (А. Д.)16:03 - ЈАГОДИНА: ИЗЛАЗНОСТ ВЕЋА ЗА ТРИ ОДСТО

Према подацима са пет бирачких места у јагодинској општини, излазност износи од 20 до 38 одсто, што је 3 одсто више него на прошлим локалним изборима, изјавила је за "Новости" Зорица Радивојша, председница Градске изборне комисије. Јагодинци, 64.604 с правом гласа, грађанску дужност могу да обаве на 91 бирачко место како би изабрали између девет изборних листа и 31 одборника за локални парламент. (З. Г.)16:21 - ГЛАСАО БОШКО ОБРАДОВИЋ


Председник Двери Бошко Обрадовић гласао је данас на бирачком месту у Ватрогасном дому у чачанском насељу Алваџиница.

Обрадовић је на гласање дошао са сином.16:45 - ДО 14.00 У ЧАЧКУ, ЛУЧАНИМА И ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ГЛАСАЛО ОКО 28 ОДСТО


До 14.00 сати у Чачку и Лучанима гласало је 28 одсто уписаних бирача, док је у Горњем Милановцу одзив био 28,4 одсто, речено је у Градским изборним комисијама (ГИК) у тим градовима. Бирачка места на подручју Чачка су отворена на време и гласање се одвија без проблема, речено је агенцији Бета.
17:04 - ЦЕСИД: МОЖЕ СЕ ОЧЕКИВАТИ ИЗЛАЗНОСТ ВЕЋА ОД 55 ОДСТО

На основу досадашњих података, може се очекивати да ће излазност на изборе бити већа од 55 одсто, изјавио је Бојан Клачар из ЦеСИД-а.

"Незахвално је прогнозирати, али како ствари сада стоје, готово је извесно да ћемо имати већу излазност него 2014. године када је она била око 53 одсто. Сада можемо да очекујемо излазност која ће бити већа и од 55 одсто", рекао је он за Б92.

Излазност до 14 сати на изборима била је 29,7 одсто, а из ЦеСида кажу да је током дана дошло до промене трендова у излазности по регионима. У региону Централне Србије излазност до 14 сати била је 31, 5 одсто, затим следи Војводина где је излазност 29, 3 одсто, док је у Београду и даље најмања излазност од 26, 5 одсто.

Клачар је навео да нису забележени већи инциденти и неправилности и да је дан релативно миран.


17:20 - У РУМИ ДО 16 ЧАСОВА ГЛАСАЛО МАЊЕ ОД 40 ОДСТО ГЛАСАЧА

РУМА- Од укупно 47,293 уписана гласача на подручју румске општине, до 16 часова, на биралишта изашло је 37,08 одсто, кажу у Општинској изборној комисији. Поред гласања за републички и покрајински парламент, грађани Руме могу гласати за једну од десет проглашених изборних листа, на којима се налазе кандидати за одборнике у Скупштини општине.

Румљани бирају нови локални сазив, који у овој сремској варошици броји 43 одборника. (С. К.)


 17:33 - ЈАБЛАНИЧКИ ОКРУГ: ИЗЛАЗНОСТ ДО 38 ОДСТО

Према подацима са осам бирачких места која су одређена као репрезентативни узорак на подручју Лесковца је до 14 часова гласало 29,15 одсто од укупно 121.107 уписаних бирача. Излазност у 10 часова износила је 9,2 одсто. Надлежни у Градској изборној комисији и радном телу за праћење парламентарних избора кажу да се гласање на 195 бирачких места одвија без проблема и да за сада није било примедби које могу да наруше ток изборног процеса. Међутим, неколико опозиционих партија је упозорило да се бирачи поткупљују испред бирачких места. начких активиста који испред бирачких места упућују грађане како да гласају.

У Власотинцу је до 14 часова своје бирачко право искористило 35 одсто бирача, а у овој општини је, према пресеку који је направљен четири сата раније, на биралишта изашло 14 одсто пунолетних грађана.

У осталим општинама Јабланичког округа проценат грађана који су до 14 часова изашли на биралишта креће се од 34 до 38 одсто. (И. М.)
17:43 - НЕГОТИН: ПЛАЋАЊЕ ГЛАСОВА, НАКНАДНИ УПИС, ИНТЕРВЕНИСАЛА ПОЛИЦИЈА!

НЕГОТИН – На бирачком месту у Самариновцу код Неготина јутрос је морала да интервенише полиција, јер је једна од чланица бирачког одбора, у међувремену избрисана са списка, упорно захтевала да обави своју дужност. Тек уз интервенцију полиције бирачки одбор је наставио са радом - без ње.

На бирачком месту Неготин 16 у бирачки списак накнадно је уписан један грађанин и то на сам дан избора, изјавила је Радмила Геров, кандидаткиња за народног посланика и лидер неготинског ЛДП

У Радном телу Републичке изборне комисије у општини Неготин истичу да за сада, осим случаја у Самариновцу, немају пријављен ни један други инцидент или неправилност. Многи Неготинци, међутим, на друштвеним мрежама коментаришу бројне неправилности од довођења гласача на биралишта, појачане активности испред бирачких места који наводно бележе ко гласа, па до тога, како је на Твитеру објавио један твитераш, да је извесна госпођа у Кобишници мештанима плаћала гласове, али се повукла чим је чула да су на бирачком месту страни посматрачи. (С. М. Ј.)17:55 - ЈАГОДИНА: УХАПШЕН ЗБОГ РАЗБИЈАЊА ГЛАСАЧКИХ КУТИЈА

ЧЛАН изборне комисије у селу Рибник код Јагодине ухапшен је због сумње да је разбио две гласачке кутије на бирачком месту. Одређено му је задржавање до 48 сати. На терет му се ставља кршење Закона о избору народних посланика. Како незваничо сазнају "Новости", педесетогодишњи мушкарац имао је 2,6 промила алкохола у крви.18:07 - ЦЕСИД: ДО 17 ЧАСОВА ГЛАСАЛО 43,5 ОДСТО ГРАЂАНА

Према подацима ЦеСИД укупна излазност на изборима до 17 часова је 43,5 одсто. У Београду је излазност била 39,5 одсто, у Војводини 42,8, у Централној Србији 45,9.


18:10 - СМЕДЕРЕВО: ДО 17 ЧАСОВА ИЗЛАЗНОСТ 38 ОДСТО


У Смедереву до 17 часова излазност на биралишта је 38 одсто. У Градској изборној комисији тврде да није било већих неправилности. Незванично, током дана било је више пријава и притужби због лобирања од стране страначких активиста у близини бирачких места. Такође, на појединим бираким местима у граду каснила су решења о именовању чланова бирачких одбора.


 18:21 - ЛОЗНИЦА: ДО 14 ЧАСОВА ИЗАШЛО 37 ОДСТО

На 90 биралишта за локалне и републичке изборе у лозничком крају, до 14 часова, изашло је 37 одсто од 74.642 уписаних бирача, саопштено нам је, у 18 часова, из Градске изборне комисије, где, у 18 часова, нису имали проценат излазности за преиод после 14 часова!?

Гласање на свим биралиштима протиче без проблема. (В. М.)


18:26 - СТАРА ПАЗОВА: ИЗЛАЗНОСТ БЛИЗУ ПОЛОВИНЕ

На подручју Старе Пазове, од укупно 55, 860 уписаних гласача, до 18 часова, на биралишта изашло је 47 одсто, каже за Новости, Миодраг Вуксан, председник Општинске изборне комисије, у Старој Пазови. Грађани са подручја ове општине, на 48 бирачких места, од десет проглашених изборних листа, гласају и за одборнике у Скупштинском сазиву, који броји 48 одборника.

-Нема уочених неправилности, избори се одвијају регуларно и надамо се да ће и остати до затварања бирачких места- додаје Вуксан. (С. К.)


18:36 - ЧАЧАК: ЕКИПИ ТВ ТЕЛЕМАРК НИЈЕ ДОЗВОЉЕНО СНИМАЊЕ

Екипи чачанске регионалне телевизије Телемарк данас није било дозвољено да сними ток гласања на бирачком месту у селу Заблаће код Чачка.

Главна уредница Телемарка Ивана Суботић рекла је агенцији Бета да је председник бирачког одбора у Заблаћу, у парохијском дому где се одвија гласање, физички спречио екипу да сними ток гласања на том бирачком одбору и избацио их из просторије.

Према њеним , екипе Телемарка нису имали непријатности на другим бирачким местима у Чачку.18:38 - ШАБАЦ: ИЗЛАЗНОСТ ИЗНАД СВИХ ОЧЕКИВАЊА


ШАБАЦ - Излазност на изборима у Шапцу премашила је сва очекивања, а у 18 часова, према информацијама из страначких штабова достигла је 54 посто. Процене су да до краја дана, може гласати чак 65 посто Шапчана, што није скоро забележено у граду на Сави.

Испред биралишта, приметно је, грађане сачекују страначки активисти и упућују их који број да заокруже. Пометњу уноси то што локална листа редоследом не прати републичку. (А. Д.)18:40 - ИРИГ: ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ ВЕЋ ГЛАСАЛО

ИРИГ- У најмањој сремској општини по броју уписаних гласача, Иригу са 9,524, до 18 часова на биралишта је изашло 52, 86 одсто. Како каже Оливера Филиповић- Протић, председница општинске изборне комисије, избори се одвијају регуларно, без неправилности, на свих 14 бирачких места, колико има на територији ове општине.

Општина Ириг, која је са највећим бројем проглашених изборних листа за локалне изборе, у трци се налази 11 политичких партија и Група грађана, чији кандидати покушаће да уђу у Скупштински сазив, који броји 20 одборничких места. (С. К.)18:50 - НЕГОТИН: ДО 18 САТИ ГЛАСАЛО 38,4 ОДСТО


У општини Неготин, према подацима изборних штабова, до 18 сати гласало је 38,4 одсто бирача.

Право да гласа на једном од 72 бирачка места у Неготину и 38 крајинских села, има 40.093 бирача, од којих 15.948 у Неготину и 24.045 у селима.(С.М.Ј.)18:53 - ПЧИЊСКИ ОКРУГ: СУРДУЛИЦА РЕКОРДЕР СА СКОРО 70 ОДСТО ИЗЛАЗНОСТИ

Врање – Према подацима градске изборне комисије за 17 сати у Врању је на биралишта изашло 55,7 посто бирача, док је у Трговишту гласало 62,5 процената.

До 18 сати у Владичином Хану према подацима општинске изборне комисије гласало је 61,6 процената, док Сурдулица у Пчињском округу бележи у 18 сати рекордну излазност од 69,63. (Ј. С.)18:55 - ИНЦИДЕНТ У ШЉИВОВИЦИ: ШАМАР НА БИРАЧКОМ МЕСТУ

ЗЛАТИБОР – На једном од 30 бирачких места у општини Чајетина око 13 часова дошло је до инцидента, када је један мушкарац жени која је била присутна на гласању – ударио шамар. Полиција је интервенисала, а гласање је настављено.

Присутни на гласачком месту тврде да је реч о приватном сукобу који је ескалирао у сали, а предствници странака и Општинска изборна комисија, као ни полиција, нису се до овог тренутка огласили поводом инцидента. (Н.Ј.)18:57 - КРАГУЈЕВАЦ: ОДЗИВ БЛИЗУ ПОЛОВИНЕ

У Крагујевцу је до 18 часова гласало 49,59 одсто бирача, саопштила је Градска изборна комисија.

Подаци о одзиву саопштени су на основу узорка са 13 бирачких места.18:58 - ГИК СУБОТИЦА: БИРАЧ ИЗНЕО ГЛАСАЧКИ ЛИСТИЋ

Председник Градске изборне комисије (ГИК) у Суботици Карољ Ковач изјавио је данас да је један бирач у Месној заједници Пешчара изнео гласачки листић са бирачког места и додао да ће бирачки одбори утврдити да ли је реч о злоупотреби и да ли има потребе за понављањем избора на том бирачком месту.

Ковач је агенцији Бета рекао да је, према његовим информацијама, ван бирачких места било и туча.

"Бирач је изнео листић што не представља битну повреду изборног процеса, али уколико бирачки одбори установе да је реч о злоупотреби гласачког листића, на начин да се листић на неки начин враћа или да циркулише, у том случају постоји могућност да се на том бирачком месту понове избори као што је то био случај и у Врању", рекао је Ковач.


19:09 - ПЕЋИНЦИ: ИЗАШЛО ВИШЕ ОД ПОЛА


ПЕЋИНЦИ- Иако се у општини Пећинци данас не одржавају локални избори, 16.075 уписаних бирача гласа за посланике у републичком и покрајинском парламенту. Свих 30 изборних места, у 15 насеља пећиначке општине, јутрос је отворено на време, а гласање за сада протиче без инцидената. До 18 часова на територији ове општине гласало је 57, 91 одсто уписаних гласача или 9.316 грађана. (С.К.)19:12 - ПИК: ИЗЛАЗНОСТ ДО 18 САТИ 48,1 ОДСТО, ЗНАТНО ВИШЕ НЕГО 2012.


На покрајинске изборе до 18 часова изашло је 48,1 одсто гласача, што је знатно више него 2012. године, када је излазност била 43,22 одсто, изјавио је вечерас заменик председника Покрајинске изборне комисије (ПИК) Миодраг Парлаћ.

Парлаћ је на конференцији за новинаре рекао да је највећа излазност у Новој Црњи, 66 одсто, а најмања у Алибунару, 43,75 одсто.

Гледајући по окрузима, највећа излазност је у Средњобанатском округу, 55,16 одсто, а најмања у Севернобачком, 44,98 одсто.

У Јужнобачком је излазност била 49,24 одсто, Јужнобанатском 46,47, Севернобанатском 45,36, Сремском 52,26 и у Западнобачком 47,46 одсто, навео је Парлаћ.

Додао је да ПИК не може да коментарише медијске наводе о евентуалним неправилностима у изборном процесу и рекао да су све неправилности забележене у оквиру приговора на бирачким местима.19:13 - НА КОСОВУ ГЛАСАЛО 35,28 ОДСТО


На Косову је до 18 часова гласало је 37.901 бирача или 35,28 одсто, саопштио је ОЕБС.

Право гласа на српским парламентарним изборима на Косову има 106.094 бирача, јавља Контакт радио плус. Мисија ОЕБС на Косову задужена је за спровођење гласања на Косову.19:20 - РИК:ИЗЛАЗНОСТ ДО 18 САТИ 47,68 ОДСТО

До 18 сати на биралишта у Србији је изашло 47,68 одсто уписаних бирача, саопштила је Републичка изборна комисија.

У централној Србији до 18 сати изашло је 47,44 одсто, у Војводини 48,34 одсто, а у Београду 47, 14 одсто уписаних бирача, рекао је директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић.19:25 - ЛЕСКОВАЦ: ГЛАСАЛА ПОЛОВИНА, ИМА ПРИГОВОРА


До 18 часова на 195 бирачких места на подручју Лесковца право гласа искористило је 50,48 одсто од 121.107 грађана уписаних у бирачки списак.

Надлежни за спровођење избора истичу да се гласање одвија без већих проблема који би могли да утичу на њихове резултате, али су опозиционе партије током дана упозоравале на бројне пропусте који су се дешавали у кругу мањем од 50 метара од бирачких места, а конкуренцију су оптуживале и да купује гласове. Такав случај је наводно забележен у Грделици где се Ромима из овог места глас плаћао 2.000 динара. (И. М.)


19:27 - ПОЖАРЕВАЦ: ПОДНЕТО ПЕТ ПРИГОВОРА

ПОЖАРЕВАЦ – На изборима у Пожаревцу до 18 сати излазност је била скоро 50 одсто, што је више него на изборима у 2012. и у 2014. години. Градска изборна комисија примила је пет приговора на сам ток гласања, који су се односили на дељење већ попуњених гласачких листића, на употребу мобилних телефона и на покушаје гласања са неважећим личним картама. (Д. Н.)


19:28 - ЛОЗНИЦА: ИЗАШЛО 47 ОДСТО ДО 19 ЧАСОВА

ЛОЗНИЦА - Како је за "Новости" изјавио Ивко Веселиновић, члак ГИК, у лозничком крају је, до 19 часова, гласало око 47 одсто бирача од уписаних 74 642.

Лозничани, осим за парламент Србије, гласају за Скупштину града, која има 59 одборника, за коју се закмичи 11 листа, међу којима су четири групе грађана. (В.М.)19:59 - ЦРТА: ОДЗИВ ДО 19 САТИ 53,1 ОДСТО


У Центру за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА) речено је Фонету да је одзив бирача до 19 сати био 53,1 одсто.

Бирачка места отворена су од седам до 20 сати, а право гласа има 6.739.441 бирач.


20:03 - НЕКИ НИСУ МОГЛИ ДА ГЛАСАЈУ


Шеф Посматрачке мисије "Грађани на стражи" Центра за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА) Раша Недељков изјавио је данас да на 20 одсто бирачких места грађани, иако су уписани у бирачки списак, нису могли да гласају на парламентарним изборима, али да то чини 0,32 одсто укупног броја бирача и не утиче на регуларност избора.

Недељков је на ванредној конференцији за новинаре истакао да је ЦРТА добила велики број позива и мејлова да грађани који су претходно проверили у електронској бази Министарства државне управе и локалне самоуправе да су уписани у бирачки списак, нису могли да гласају.

Он је нагласио да је потом ЦРТА затражила од својих посматрача на 450 бирачких места да утврде о ком броју грађана се ради и подаци су да се на 20 одсто бирачких места догодило да је барем једна особа имала тај проблем.(вечерње НОВОСТИ)Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #440 послато: Април 25, 2016, 02:22:51 »


Врло интересантно да ЦЕСИД увек има први резултате, било да је у питању излазност или резултати избора. Стално се питам, чему онда служи РИК.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #441 послато: Април 25, 2016, 02:35:55 »

У Србији у 20 сати затворена сва биралишта
 и почиње процес бројања гласова.
 Истовремено, РИК и изборни штабови странака и коалиција прикупљају
 и обрађују своје податке и
очекује се објављивање њихових резултата

У 20 сати затварају се сва бирачка места у Србији и бирачки одбори крећу да броје гласове бирача. Најпре ће се бројати гласови за парламентарне изборе, а потом за покрајинске и локалне.


Истовремено, завршена је предизборна тишина. Током вечери Републичка изборна комисија ће прве податке саопштити прелиминарне резултате када буде обрађено 30 одсто обрађеног материјала, између 22 и 22,30 сати.

Своје податке о резултатима гласања прикупљају и обрађују и сви изборни штабови странака и коалиција, па ће јавност моћи да чује и те податке.
20:07 - ЗАТВОРЕНА БИРАЧКА МЕСТА У СРБИЈИ

У Србији су вечерас у 20 часова затворена бирачка места на којима је 6.739.441 грађанин с бирачким правом могао да гласа на ванредним парламентарним изборима.

Бирачима који су се затекли на бирачком месту у тренутку његовог затварања, биће омогућено да гласају.

Истворемено, одржани су избори за Скупштину Војводине и локални избори у 17 београдских општина, као и у 138 општина и 25 градова Србије.

За гласање на парламентарним изборима била су отворена 8.378 бирачка места.

РИК ће коначне резултате парламентарних избора објавити у року од 96 сати од затварања бирачких места, односно до четвртка, 28. априла до 20 сати.20:17 - ВУЧИЋ СТИГАО У ИЗБОРНИ ШТАБ СНС-А

Председник Српске напредне странке Александар Вучић дошао је вечерас у изборни штаб странке на Новом Београду око сат времена пре затварања биралишта.

У штаб су стигли и потпредседница странке Зорана Михајловић, функционер Марко Ђурић, досадашњи министар привреде Жељко Сертић, као и кандидат за посланика Мирослав Лазански.Штаб СПС фото Танјуг

20:18 - ФУНКЦИОНЕРИ ПРИСТИЖУ У ШТАБ СПС

У изборном штабу Социјалистичке партије Србије (СПС) окупљају се страначки функционери где ће заједно да дочекају изборне резултате, а присутан је и велик број медијских екипа.

У изборни штаб социјалиста пристигли су страначки челници Славица Ђукић Дејановић, Милутин Мркоњић, Аклександар Антић, Никола Никодијевић, Бранко Ружић, а очекује се и долазак лидера социјалиста Ивице Дачића.

Како је најављено, прве изјаве биће после 21.30.20:19 - ПАЈТИЋ У СЕДИШТУ ДС

Лидер Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић стигао је у изборни штаб те странке у Београду.Резултате данашњих избора у штабу ДС-а чекају и функционери Горан Јешић, Гордана Чомић, Слободан Милосављевић.

Очекује да ће прво обраћање новинарима бити око 21.00, када ће новинарима прве процене резултате ванредних парламентарних избора саопштити портпаролка ДС-а Александра Јерков.20:25 - СТАНЕТИЋ: ИНФОРМАЦИЈЕ СУГЕРИШУ ДА НЕ ПРОЛАЗИ СВЕ У РЕДУ

Директор Војвођанског грађанског центра Жељко Станетић оценио је вечерас да је тренутно тешко анализирати многобројне информације које су се у медијима појавиле везано за нерегуларности на изборима у Србији, али да та чињеница сама по себи говори да не пролази све у најбољем реду.

"Неки од мојих колега су данас на изборним местима и делује да је клима прилично напета. Свакако ова ситуација може да утиче на регуларност избора, питање је само у ком проценту све ово може угрозити изборе", рекао је Станетић за агенцију Бета.

Према његовим речима, на овим изборима појавиле су се нове ситуације којих до сада није било, као што је слање СМС порука гласачима са службеног броја компаније Ер Србија, довођење радника Јумка на гласање и сугерисање за кога треба да гласају и слично.

"То су прилично озбиљне страни, али се морам оградити јер још јавност нема проверене информације. У сваком случају све то оставља једну црну слику и утиче на регуларност избора", казао је он.20:26 - ДСС: ПРВО ОБРАЋАЊЕ ОКО 21 ЧАС

Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић стигла је вечерас, нешто после затварања биралишта, у изборни штаб ДСС-Двери у Београду.

У просторијама ДСС-а су и функционери Драган Маршићанин, Александар Поповић и велики број новинара. Прво обраћање новинарима очекује се нешто после 21 час.
20:28 - ЦЕСИД: ДО 19 САТИ ГЛАСАЛО 52,9 ОДСТО

На парламентарним и локалним изборима је до 19 часова гласало 52,9 одсто бирача, саопштио је вечерас Центар за слободне изборе и демократију.

Процењује се да ће одзив на изборима бити 56 до 58 одсто, што је нешто више него 2014. године, али мање у односу на 2012. годину.
 20:37 - КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ НАЈКАСНИЈЕ У ЧЕТВРТАК

Коначни резултати данашњих ванредних парламентарних избора у Србији морају да буду објављени до четвртка, 28. априла у 20 часова.

Републичка изборна комисија (РИК) до тог рока треба да објави коначне резултате у "Службеном гласнику".

До објављивања коначних резултата, РИК ће објављивати привремене резултате.

Од четвртка, 28. априла у 20 часова почиње да тече рок од 30 дана за конституисање новог сазива Скупштине Србије, а мандате ће РИК додељивати по редоследу на изборним листама.20:41 - ШЕШЕЉ СЕ ОБРАЋА ПОСЛЕ 23 САТА

У изборном штабу СРС у очекивању првог обраћања лидера радикала Војислава Шешеља окупило се око 40 новинара, међу којима је и десетак представника страних редакција.

Прво обраћање очекује се око 21 час, али ће се тада новинарима обратити функционерка СРС Вјерица Радета, док је конференција за новинаре Војислава Шешеља предвиђена око 23 часа.20:54 - ИПСОС: УБЕДЉИВИ НАПРЕДЊАЦИ

Према резултатима ИПСОС-а Српска напредна странка убедљиви је победник овогодуишњих избора, са преко 50 одсто гласова. Цензус прелазе и радикали, демократе и коалиција ДСС Двери, који сви гледају у леђа социјалистима.20:57 - ЦЕСИД: СНС ИМА 56,2 ОДСТО

Према првим подацима ЦеСИД-а рађеним на малом узорку, СНС је освојио 56,2 одсто, СПС 10,9, СРС 7,3 одсто, ДС 5,7. ЦеСИД је навео да ће коалиција ДСС-Двери освојити 4,4 одсто гласова а коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ 4,1 одсто.

Председвник ЦеСИД-а Бојан Клачар изјавио је за телевизију Б92 да су то први прелиминарни резултати и да су могућа померања током даљег процеса бројања гласова.
21:18 - ЦЕСИД: НА 18 ОДСТО ОБРАЂЕНОГ МАТЕРИЈАЛА - СНС ИМА 52 ОДСТО ПОДРШКЕ

Коалиција око Српске напредне странке је по прелиминарним резултатима на основу 18 одсто обрађеног бирачког материјала освојила 52 одсто поверења грађана, саопштио је вечерас ЦЕСИД.

По прелиминарним подацима, коалиција СПС - Јединствена Србија освојила је 14,4 одсто, Српска радикална странка седам одсто, а Демократска странка 5,4 одсто гласова.

Представник ЦЕСИД-а Бојан Клачар је рекао да је по тим подацима коалиција ДСС - Двери освојила 4,3 одсто поверења грађана а коалиција СДС-ЛДП-СВ 4,2 одсто поверења грађана.

Клачар је за телевизију Б92 рекао и да се још чека да стигну резултати гласања са осталих изборних места широм Србије и да су могућа одступања.


21:23 - ДСС-ДВЕРИ НА ОСНОВУ 12 ОДСТО МАТЕРИЈАЛА: ПРЕШЛИ СМО ЦЕНЗУС

Из изборног штаба ДСС-Двери саопштили су да су на основу 12 одсто обрађеног материјала утврдили следеће прелиминарне резултате: СНС - 55,40 одсто, СПС 14,09 одсто, СРС - 7,35, коалиција ДСС-Двери 6,32 одсто, коалиција око ДС - 5,67 одсто. Према њиховим подацима, коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ освојила је 4,66 одсто, покрет Доста је било око 3 одсто, док су остали далеко испод цензуса.21:30 - РЕЗУЛТАТИ СПС (15 % МЕСТА): СНС 49,4 А СПС 12,4 ОДСТО

Српска напредна странка, према подацима Социјалистичке партије Србије са 15 одсто бирачких места, освојила је 49,4 одсто гласова, а СПС 12,4 одсто, рекао је вечерас новинарима функционер СПС-а Бранко Ружић.

Први прелиминарни резултати показују и да је Српска радикална странка освојила око 8 одсто, Демократска странка 5,9 одсто, коалиција Двери-ДСС око 5 одсто, покрет Доста је било и коалиција ЛДП- СДС и ЛСВ по четири одсто.

21:51 - ЦЕСИД (31 % МАТЕРИЈАЛА): ЗАСАД ЧЕТИРИ СТРАНКЕ СА ЦЕНЗУСОМ


Према подацима Центра за слободне изборе и демократију (ЦеСИД), на основу 31 одсто обрађених података, Српска напредна странка је освојила 52 одсто гласова на ванредним парламентарним изборима у Србији.

Како јавља РТС, следи Социјалистичка партија Србије са 13,6 одсто, потом Српска радикална странка са 7,2 одсто и Демократска странка са 5,5 одсто. Према овим подацима, остале листе нису прешле цензус.1:52 - ЛДП: СИГУРНО ПРЕЛАЗИМО ЦЕНЗУС

Заменик председника Либерално демократске партије Ненад Милић изјавио је да Савез за бољу Србију, у којој су још Социјалдемократска партија и Лига социјалдемократа Војводине, сигурно прелази цензус.

Он је изразио незадовољство због објављивања прелиминарних резултата који се заснивају на нерепрезентативном узорку и истакао да ће се ти подаци сигурно променити.

Милић је оценио да избори нису били фер и да су обиловали злоупоптребама које се никада раније у Србији нису дешавале.22:04 - ИПСОС (20 % МАТЕРИЈАЛА): СЕДАМ ЛИСТА ПРЕКО ЦЕНЗУСА

На основу 20 одсто пребројаних гласова, седам листа је прешло цензус на ванредним парламентарним изборима, саопштио је Ипсос стратеџик маркетинг.

Српска напредна странка има 49,01 одсто гласова, Социјалистичка партија Србије 11,1, Српска радикална странка 8,1, Демократска странка 6,5, Коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ 5,8, Коалиција ДСС-Двери 5,5 и покрет Доста је било 5,2 одсто гласова.22:14 - ЦЕСИД (56 % МАТЕРИЈАЛА): СНС ИМА 51,5 ОДСТО


Према новим подацима Центра за слободне изборе и демократију (ЦеСИД), на основу 56,6 одсто обрађених података, Српска напредна странка освојила је 51,5, одсто гласова бирача на ванредним парламентарним изборима у Србији.

Социјалистичка партија Србије је добила 12,4 одсто, Српска радикална странка 7,7 одсто, а Демократска странка 5,4 одсто.

На цензусу од пет одсто је коалиција ДСС- Двери, док су испод цензуса коалиција ЛДП-ЛСВ-СДС са 4,8 одсто и Покрет Доста је било са 4 одсто.22:20 - ЦРТА (62 % УЗОРКА): ЧЕТИРИ СТРАНКЕ ПРОЛАЗЕ,. МОГУЋА ПОМЕРАЊА

Према подацима организације ЦРТА са 62 одсто узорка, СНС има 52,96 одсто гласова, СПС 12,14, СРС - 7,48, ДС - 5,82 одсто.

Испод цензуса тренутно је коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ са 4,9 одсто, коалиција ДСС-Двери 4,78 одсто, а Доста је било - 3,98 места. ЦРТА наглашава да у овај узорак није ушао већи број биралишта у Београду и Војводини, тако да су могућа померања ових процената када буду обрађена и та места.22:21 - ЧАЧАК: НА ПРВОМ МЕСТУ СНС, ДРУГОМ ДВЕРИ, ТРЕЋЕМ НС

Највише гласова у Чачку освојила је листа Српске напедне странке (СНС) којој је подршку дало 42 одсто гласача, објавио је изборни штаб Нове Србије (НС) у том граду, према првим прелиминарним подацима добијеним након обрађене једне трећине гласачких места.

На другом месту је листа Двери са освојених 21,7 одсто, на трећем месту је НС са освојених 10 одсто, на четвртом месту је Социјалистичка партија Србије (СПС) са освојених 7,7 одсто гласова, а на петом Група грађана "Др Александар Радојевић - за напреднији Чачак" са освојених 5,5 одсто гласова.22:26 - УЖИЦЕ: НАПРЕДЊАЦИ УБЕДЉИВИ

УЖИЦЕ – Према прелиминарним резултатима у 22 часа, у Ужицу на републичким изборима листа „Александар Вучић – Србија побеђује“ освојила је 62,88 одсто гласова. Следи листа „Ивица Дачић СПС – ЈС“ са 10,41 одсто, а за њом по броју гласова су Двери – ДСС са 6,31 процената, док је СРС освојила 5,38 одсто.

Узорак је на 8 одсто обрађених гласачких места.

Према подацима из изборне комисије у Чајетини, коалиција СНП – ДСС – ПУПС коју предводи садашњи председник општине Милан Стаматовић, освојила је 60 одсто гласова на локалним изборима.(Н. Ј.)22:32 - ЦЕСИД (65 % УЗОРКА): ТРИ СТРАНКЕ БЛИЗУ ЦЕНЗУСА

Према подацима Центра за слободне изборе и демократију (ЦеСИД), на основу 65 одсто обрађених података, Српска напредна странка освојила је 51 одсто гласова бирача на ванредним парламентарним изборима у Србији.


Социјалистичка партија Србије је добила 12,10 одсто, Српска радикална странка 7,7 одсто, а Демократска странка 5,5 одсто.

На цензусу од пет одсто је коалиција ДСС- Двери, док су испод цензуса коалиција ЛДП-ЛСВ-СДС са 4,8 одсто и Покрет Доста је било са 4,3 одсто.

Директор ЦеСИД Ђорђе Вуковић је на конференцији за штампу рекао да недостају подаци са великих бирачких места у Војоводини и Београду и да су могућа одступања у односу на ове резултате 1 до 1,5 одсто по свакој странци.
Он је изајвио и да је могуће да ЦеСИД неће имати вечерас коначне пројекције, јер су три странке близу цензуса. 
22:38 - ОЕБС: НА КОСОВУ ГЛАСАЛО ОКО 44 ОДСТО БИРАЧА

На изборима за Скупштину Србије на Косову је гласало око 44 одсто бирача, изјавио је вечерас портпарол мисије ОЕБС-а на Косову Сенад Шабовић.

Он је рекао за агенцију Бета да је гласало око 47.500 грађана, односно око 44 одсто бирача од њих 106.094 колико их је уписано у бирачки списак Републичке изборне комисије Србије (РИК) за КиМ.

Шабовић је казао да су сва бирачка места затворена на време, "али да су се у време затварања на неким бирачким местима налазили грађани тако да је изборни процес настављен док људи нису завршили гласање".22:50 - ВУЧИЋ (77 % ОБРАЂЕНОГ МАТЕРИЈАЛА): - СНС ИМА 50,9 ОДСТО ПОДРШКЕ, ТРИ ЛИСТЕ БЛИЗУ ПРАГА

Према подацима изборног штаба СНС-а на основу 77 одсто обрађеног материјала, које је саопштио председник странке Александар Вучић, листа коју он предводи освојила је 50,9 одсто гласова, СПС - 11,23 одсто, СРС - 7,39 одсто, а листа коју предводи ДС - 5,44 одсто гласова.

Према његовим речима, могућа су још нека померања кад су у питању три листе испод цензуса: коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ има 4,71 одсто, Доста је било 4,53, а ДСС-Двери 4,45 одсто гласова 22:54 - СРС: РЕЗУЛТАТИ СПОРО СТИЖУ, СНС ОСВОЈИЛА 55,29 ОДСТО

Листа коју предводи СНС, према подацима изборног штаба Српске радикалне странке на основу обрађених гласова са 349 бирачких места, освојила је 55,29 одсто, листа СПС-ЈС 13,98 одсто, а цензус прелази и СРС са освојених 9,2 одсто и листа Двери-ДШ са 6,62 одсто гласова, саопштено је вечерас у СРС-у.

Потпредседница СРС-а Вјерица Радета рекла је да су према тренутним подацима испод цензуса листе коју предводи ДС са 4,81 одсто, покрет Доста је било 4,8 одсто и листа ЛДП-СДС-ЛСВ која је освојила 4,65 одсто гласова.

Она је додала да резултати споро стижу јер представници листа које се тренутно налазе испод цензуса инсистирају да се гласови више пута броје.

Упитана да ли је СРС задовољна прелиминарним резултатом Вјерица Радета је казала да не може да говори о задовољству или незадовољству док не буде обрађено више бирачких места.
22:56 - СНС У КЊАЖЕВЦУ ИМА 35 ОДСТО

На локалним изборима у Књажевцу победила је СНС са освојених готово 35 одсто гласова. За њима следи Народни покрет ''Књаз'', који предводи још увек актуелни председник општине Милан Ђокић, са 30 одсто гласова. Коалиција окупљена око ДС има 13, а СПС 10 одсто гласова. У локални парламент ући ће и Уједињена сељачка странка са 5,5 процената.(Љ. Т.) 23:00 - ЧАЧАК: НЕУСПЕХ НОВЕ СРБИЈЕ


Нова Србија у Чачку, после готово две деценије владавине, доживела је потпуни фијаско. Странка Велимира Илића на локалним изборима у родном граду лидера освојила је, према још незваничним информацијама, између девет и десет одсто гласова. Тако се нашла на трећем месту по освојеним гласовима, и то иза СНС (око 40 процената) и Двери (око 22 одсто гласова).

Ако је судити по предизборним обећањима кандидата за градоначелника напредњака Милуна Тодоровића да ће место градоначелника припасти ономе ко освоји највише гласова, те да неће бити препуштено Илићу, фотељу првог човека града на Морави заузеће управо Тодоровић.

Иза Нове Србије нашли сус е СПС са око 7 одсто, што је скоро упола мање него на претходним изборима и ГГ Др Алексадар Радојевић. (В. И.)23:09 - ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У НИШУ: ДЕОБА ДРУГОГ МЕСТА

НИШ – Према првим резултатима на узорку мањем од 10 посто листа окупљена око СНС освојила је на локалним изборима за градску Скупштину око 30 посто, по 10 посто гласова имају коалиције окупљене око ДС и СПС. Изненађење је Радуловићев „Доста је било“ који је освојио 9,8 посто. Цензус за сада прелази и СРС. Испод цензуса су коалиција Двери-ДСС, Група грађана коју предводи генерал Момир Стојановић и "Левица Србије".

Занимљиво је да су у највећој градској општини Медијана највише гласова освојили СНС, коалиција око ДС и "Доста је било". Иначе, излазност у Нишу је била 53 посто а с тим д аје највећу излазност забележена у општини Нишка Бања 62 посто а најмања на Палилули тек 49 посто. (Д. А.) 23:09 - ДС (63 % МЕСТА): ПОДРШКА ВУЧИЋУ МАЊА ОД 50 ОДСТО


Према подацима са 63 % обрађених бирачких места које је саопштио председник ДС Бојан Пајтић, СНС је освојио 47,99 одсто гласова, СПС - 11,08, СРС - 8,09 одсто, ДС 7,28 одсто, Доста је било 6,06, СДС-ЛДП-ЛСВ 5,24, а ДСС-Двери - 5,09 одсто гласова.

И он је скренуо пажњу да су могућа још нека померања процената када стигну и резултати са преосталих бирачких места.


23:19 - НОВИ ПОДАЦИ ЦЕСИД-А: СНС ПАО ИСПОД 50 ОДСТО, У ПАРЛАМЕНТУ МОЖДА ПЕТ ЛИСТА

На основу прелиминарних резултата са 80,5 одсто бирачких места, Српска напредна странка освојила је 49,7 одсто гласова бирача а у парламент улази још пет изборних листа, саопштио је вечерас ЦЕСИД.

Према тим подацима, на другом месту налази се Социјалистичка партија Србија са 11,6 одсто а трећа је Српска радикална странка са 7,7 одсто поверења бирача.

Демократска странка освојила је 5,9 одсто, коалиција ДСС-Двери 5,1 а у парламент би ушао и Покрет Доста је било са пет одсто освојених гласова.

Представник ЦеСИД-а Бојан Клачар је рекао да је коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ близу цензуса са освојених 4,9 одсто гласова.23:34 - ПОЖАРЕВАЦ: СНС ПРВА, СЛЕДЕ СПС И ДС

ПОЖАРЕВАЦ – Према прелиминарним резултатима, на локалним изборима у Пожаревцу листа "Александар Вучић – Србија побеђује" освојила је највише гласова - 42,73 одсто. За њом следи листа социјалиста "Ивица Дачић – СПС", који су на локалне изборе изашли самостално, без Јединствене Србије, и освојили 22,85 одсто гласова. Трећа листа која је прешла цензус је "Демократска странка – Дејан Савић", за коју је гласало 8,22 одсто бирача. Наведени резултати локалних избора добијени су на основу 12,88 обрађених података. (Д. Н.)23:47 - КРУПАЊ: КОМОТНА ВЕЋИНА ЗА СНС


Према незваничним подацима, СНС је, у општини Крупањ, освојила 4.649 гласова или 51 одсто, што јој обезбеђује 23 од 35 одборничких мандата колико има локална скупштина.

Према подацима СПС, ова странка ће имати 7-8 одборника, ДС и ПС, "највероватније по два". Напредњаци сами могу да оснују власт. СНС је, иначе, више од две године опозиција власти коју су чинили СПС, ДС и ДСС. (В. М.)


00:11 - СТАМАТОВИЋ ПОБЕДИО НАПРЕДЊАКЕ

ЗЛАТИБОР - Коалиција СНП – ДСС – ПУПС – Милан Стаматовић, на локалним изборима у општини Чајетина освојила је више од 60 одсто гласова. У скупштини ће се наћи и Српска напредна странка са око 30 процената, као и Група грађана «Златиборски поглед» са 10 одсто подршке.

(Н. Ј.)
0:44 - РИК: СНС 49,3 ОДСТО


Републичка изборна комисија (РИК) је саопштила да је, на основу обрађених резултата 27,25 одсто бирачког тела, Српска напредна странка на ванредним парламентарним изборима освојила 49,3 одсто гласова, Социјалистичка партија Србије 12,1 одсто, Српска радикална странка 7,9 одсто, а Демократска странка 6,1 одсто.

Председник РИК Дејан Ђурђевић је изјавио да је коалиција Социјалдемократске странке, Либерално-демократске партије и Лиге социјалдемократа Војводине добила 4,97 одсто гласова, покрет Доста је било 4,94 одсто, а коалиција покрета Двери и Демократске странке Србије 4,91 одсто.

Према његовим речима, важећих је било 97,04 одсто листића, а неважећих 2,86 одсто.

Он је објаснио и да РИК не даје процене на основу узорка, већ на основу обрађених података са изборним места и додао да изборни резултати могу да се прате на видео биму испред РИК.00:53 - ТОНЧЕВ И ЗАХАРИЈЕВ ПОНОВО УБЕДЉИВИ У СУРДУЛИЦИ И БОСИЛЕГРАДУ

Према подацима из изборног штаба СПС у општини Сурдилица, на локалним изборима Листа СПС –а коју предводи Новица Тончев однела је убедљиву победу, наиме како како је Новостима речено од 44 изборних места победили су на 40. Владимир Захаријев је у Босилеграду однео убедљиву победу од 31 изборног места, победио је на 29.
Ј.С.1:4 - У ТОКУ САСТАНАК ОПОЗИЦИЈЕ

У седишту Демократске странке одржава се састанак више опозиционих странака, на коме ће бити размотрене све околности које се односе на одржавање ванредних парламентарних, као и покрајинских и локалних избора, саопштила је информатривна служба Демократске странке Србије и Двери.

Околности отварају оправдане сумње да је у току политички инжињеринг којим се покушава прекрајање изборне воље грађана, наводи се у саопштењу.1:9 - ЦЕСИД (90,6): СНС 49,2 ОДСТО; ЦРТА (96 ОДСТО): СНС 48,6 ОДСТО

Црта (узорак од 96 одсто): СНС - 48,6 СПС - 11 СРС - 7,86 ДС - 6,09 Доста је било 5,81 ДСС-Двери - 5,09 СДС-ЛДП-ЛСВ 5,05.

Цесид (узорак 90,6): СНС - 49,2 СПС - 11,3 СРС - 7,9 ДС - 5,9 Доста је било - 5,7 ДСС-Двери - 5,10 СДС-ЛДП-ЛСВ - 5


(вечерње НОВОСТИ)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #442 послато: Април 25, 2016, 02:40:17 »

И... изгледа да су сви (и учесници изборне трке и гласачи) отишли МИРНИ и ЗАДОВОЉНИ да спавају. Толика тишина је напољу да је просто неприродна.

Избори су завршени. Чисти ко суза. Превртање очима
СНС убедљиво победио. Опуштен
Изгледа да нико нема сумњу у то.  Шокиран

Од оног тренутка (од оног петка) од како је председник Николић прогласио изборе, мени је све под знаком питања. Од оних, преко ноћи ПРИКУПЉЕНИХ 30.000 потписа, до процената ИЗЛАЗНОСТИ грађана, па до изборних РЕЗУЛТАТА.
Али КО ће та питања да покрене Молим?
ОВИ (њих 20) који су учествовали у изборној трци, сигурно неће.

Шта је са народом?
Да ли је он заиста у толиком броју изашао на изборе и да ли је заиста у толиком броју гласао за Вучића и његову издајничку политику?

Нека остану сва та питања, за сада, да висе у ваздуху! Ваљда ће и она, ЈЕДНОМ, да дођу на ред.Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #443 послато: Април 25, 2016, 09:01:32 »

На основу 83 одсто обрађеног бирачког материјала, Републичка изборна комисија (РИК) у понедељак рано ујутру саопштила је резултате по којима, за сада, у српски парламент улази пет листа - коалиција око Српске напредне странке, коалиција око Социјалистичке партије Србије, Српска радикална странка, Демократска странка и покрет "Доста је било" Саше Радуловића. Испод цензуса још увек су Чеда-Борис-Чанак, као и коалцијиа Демократске странке Србије и Двери.


С обзиром на то да је остало да буде пребројано још укупно 17 одсто гласова, а да су изузетно мале разлике између листа које су испод цензуса од 5 одсто, могуће је да у сазив парламента уђе још нека од листа.


ИЗБОРИ  2016.  -  СКУПШТИНА СРБИЈЕ


Српска напредна странка - 48,26%

Сосцијалистичка партија Србије - 11,37%

Српска радикална странка - 7,97%

Демократска странка - 6,1%

Доста је било - 5,71%

СДС-ЛДП-ЛСВ - 4,98%

ДСС-Двери - 4,95%


* Подаци које је доставио РИК после 83 одсто прегледаних листића

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #444 послато: Април 25, 2016, 17:46:22 »

Сада се слика (спремна за Парламент) нешто изменила:ИЗБОРИ  2016.  -  СКУПШТИНА СРБИЈЕ


Српска напредна странка - 48,28

Социјалистичка партија Србије - 11,08

Српска радикална странка - 8,04

Демократска странка -  6,04

Доста је било - 5,95

СДС-ЛДП-ЛСВ - 5,02

ДСС-Двери - 5,0* Подаци које је доставио РИК после 96,5 одсто прегледаних листића


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #445 послато: Април 26, 2016, 18:26:50 »

СНС тражи поновно бројање гласова


Српска напредна странка затражила је данас поновно пребројавање гласова и у увид у сав бирачки материјал, дан након што је опозиција формирала свој правни тим за контролу резултата.


На овакав потез упућивало је обраћање премијера и лидера СНС Александра Вучића после седнице председништва странке, у понедељак поподне, а посебно сумње које је изнео у вези са преласком цензуса свих опозиционих странака "под окриљем ноћи", уз присуство лидера опозиције у РИК-у.

Премијер је рекао да су се у ноћи после избора дешавале "чудне ствари".


Такође, истакао је да остаје у уверењу да је СНС, како је и саопштила у изборној ноћи, освојила преко 50 одсто гласова бирача, те да није јасно како су неке странке прескочиле преко ноћи цензус и обориле резултат СНС.

Он је и данас, нешто пре него што се појавило саопштење његове СНС, у Лужанима рекао "да ће се још видети ко је заиста ушао у парламент".

Вучић је најавио "да ће СНС прегледати комплетан изборни материјал".

„Замислите да сам ја упао у неку комисију и одједном промењени резултати, све како су они хтели”, казао је Вучић.

Недуго после, СНС је у саопштењу потврдила да је формиран правни тим те странке и да је упутио надлежним институцијама званичан захтев за ново пребројавање гласова.

СНС наводи да је то учињено због очигледних злоупотреба, одређених нејасноћа и нелогичности, а у циљу заштите изборног процеса и слободне изборне воље грађана.

СНС подсећа да је упозоравала на дан избора, и раније, да постоји основана сумња да су поједине политичке партије и групације свесно кршиле изборни процес, вршиле притисак на грађане и надлежне институције, служиле се незаконитим и недозвољеним радњама како би онемогућили грађане да изразе своју слободну вољу и основно демократско право да они бирају власт која ће их представљати.

Српска напредна странка поручује да неће дозволити да било која политичка партија, на било који начин, крши изборну вољу грађана, која мора бити недвосмислена и ослобођена свих знакова злоупотребе и сумње, јер је то једини начин да Србија постане модерна демократска држава у којој су глас и воља грађана неприкосновени.

(Политика)


***

Ово личи на БИС, када публика у циркусу тражи да кловн понови своју тачку. Да није тужно, било би смешно.

Да је среће, ко што није, да постоји нека независна комисија, која би прегледала све, не само гласачке листиће, него и све оне кандидационе листе са овереним потписима, свашта би се ту открило.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #446 послато: Април 27, 2016, 20:22:19 »

Двери-ДСС уживо из РИК-а:
Вучић наложио изборну крађу
Представници коалиције ДСС-Двери огласили су се саопштењем из РИК-а у коме оптужују владајућу странку за покушај режирања изборних резучлтата:

Саопштење преносимо у целости.


"Скандалозни начин вођења и ток седнице Републичке изборне комисије потврђују сумње да је у току незапамћена изборна крађа бирачке воље грађана Србије. Изненада се појављују приговори на рад бирачких одбора са 60 бирачких места, који до јуче нису постојали!

Председник РИК захтевао је од чланова РИК да без икаквог увида у чињенице доносе одлуке пуким прегласавањем. При томе, члановима РИК се прети да, уколико приговоре не реше у року од 3 сата, ће они бити по службеној дужности усвојени без обзира на њихову формалну исправност и основаност. Закључујемо да се ради о очигледној манипулацији, кршењу закона и правила изборне процедуре, све у настојању да се опозиционим листама онемогући улазак у Народну скупштину Републике Србије, који су заслужиле вољом грађана.

Представљамо јавности конкретна бирачка места на којима је РИК поништио спроведене изборне радње, а на којима су Двери-ДСС остварили добре резултате:

Нови Београд, бирачко место 22 - 6,97%

Ниш - Медијана, бирачко место 4 - 7,94%

Ниш - Палилула  бирачко место 28 - 5,74%

Ниш - Пантелеј, бирачко место 13 - 5,94%

Ниш - Пантелеј,  бирачко место 16 - 7,30%

Несумњиво се ради о лажирању резултата спроведених избора, прекрајању народне воље и потпуној деструкцији правног поретка Републике Србије."

(Вести)


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #447 послато: Април 29, 2016, 11:06:16 »

Данас поново промене у вези изборног цензуса:Изборни преокрет: Двери-ДСС испод цензуса


На основу резултата са 99,82 обрађених бирачких места, испод цензуса је листа Двери-ДСС, док је листа СДС-ЛДП-ЛСВ освојила 5,02 одсто гласова.

Како је саопштио директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић, према тим подацима, листа окупљена око СНС освојила је 48,24 одсто гласова, СПС 10,96 одсто, СРС 8,11 одсто, ДС 6,03 одсто, Доста је било 6,03 одсто.

СВМ је освојио 1,50 одсто гласова, листа Муамера Зукорлића 0,86 одсто, СДА Санџака 0,80 одсто, Руска странка 0,36 одсто, Партија за демократско деловање 0,43 одсто.

У тренутку читања реултата лидер Двери Бошко Обрадовић је са галерије председника РИК-а Дејана Ђурђевића питао да ли га је срамота и јел сме да прочита резултате и да ли сме "пред народ", на шта му је Ђурђевић одговорио да не врши притисак.

Ту није био крај инцидентима, па су представници покрета Двери по завршетку седнице вербално напали чланове РИК-а и после седнице, а како преносе медији, у гужви је дошло и до кошкања. Инцидент је прекинут пошто су Ђурђевић и Ковачевић напустили просторије Скупштине Србије.Кулминација притисака

Председник Републичке изборне комисије (РИК) Дејан Ђурђевић најоштрије је осудио инцидент по завршетку седнице те комисије, када су чланови покрета Двери вербално и физички напали чланове тог органа, наводећи да је то кулминација притисака које данима трпи РИК.

Ђурђевић је новинарима у парламенту рекао да је случај пријављен полицији и да РИК очекује од надлежних органа да омогуће тој комисији да изборе, будући да се понављају на 15 бирачких места, спроведу до краја у нормалној атмосфери, без увреда, напада, притисака.

- Желео бих да у име РИК и у своје лично име најоштрије осудим инцидент који се догодио после седнице РИК-а, где су саопштени прелиминарни резултати гласaња. Иако су у питању прелиминарни резултати, јер ће се гласање поновити на 15 бирачких места, листа која је на самом цензусу и која има велике шансе да уђе у парламент, вршила је од недеље страховит притисак - рекао је Ђурђевић, подсећајући да им је дозвољен увид у бирачки материјал и присуство седницама РИК-а.

(Вести)


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=yd-o6blj-OI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=yd-o6blj-OI</a>


***


А јуче је РИК објавио ове резултате на основу обрађених 98,64 одсто бирачких места:Који је ово циркус са РИК. А ЦЕСИД, главна перјаница свих избора од 2000. па на овамо, се начисто изгубио. Након оне бламаже са резултатом у вези Вучићеве победе са преко 56%, којим су изашли у јавност, само сат након завршетка избора, од тада се нигде не појављују. Чак им и сајт више не функционише:

http://www.cesid.org/

Као да је у земљу пропао. А колико је само штете нанео, за све ове године. Наравно, нико одговарати неће. Бившег, главног човека ЦЕСИД-а, Марка Благојевића је Вучић заангажовао да "држи касу са финансијама" које су стизале за поплављене делове Србије. Али, мало је то за њега, задужио је он многе да "му се нађу", а странци су га издашно све ове године финансирали. Био је један од најплаћенијих људи у Србији од стране страних финансијера.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #448 послато: Мај 02, 2016, 04:57:02 »

Чланови Републичке изборне комисије су на 122.седници, од 29.априла, донели Решење о понављању гласања на бирачким местима на којима су поништени избори за народне посланике Народне скупштине.


Поновно гласање одржаће се у среду, 4.маја 2016.године, на 15 бирачких места, и то:
на бирачком месту број 22, на територији градске општине Нови Београд, у граду Београду; на бирачком месту број 48, на територији градске општине Палилула, у граду Београду; на бирачком месту број 9, на територији општине Бачка Топола; на бирачком месту број 5, на територији општине Сремски Карловци; на бирачком месту број 29, на територији града Јагодине; на бирачком месту број 57, на територији града Јагодине; на бирачком месту број 24, на територији општине Кладово; на бирачком месту број 86, на територији града Ужица; на бирачком месту број 4, на територији градске општине Медијана, у граду Нишу; на бирачком месту број 28, на територији градске општине Палилула, у граду Нишу; на бирачком месту број 13, на територији градске општине Пантелеј, у граду Нишу; на бирачком месту број 16, на територији градске општине Пантелеј, у граду Нишу; на бирачком месту број 23, на територији градске општине Пантелеј, у граду Нишу; на бирачком месту број 24, на територији града Врања и на бирачком месту број 65, на територији града Врања.

РИК је донела Одлуку о одређивању облика, изгледа, боје и садржине гласачког листића и контролног листа за поновљено гласање. Гласачки листићи ће се штампати у две језичке варијанте и у два формата, и то: на српском (ћирилица), на хартији формата А-4 и на српском (ћирилица и латиница), мађарском, русинском и словачком, на хартији формата А-2. Гласачки листићи ће се штампати на хартији беле боје, а контролни лист за проверу исправности гласачке кутије на хартији светло љубичасте боје.

РИК је донела и Решење о утврђивању броја гласачких листића за поновљено гласање. Утврђен је број од 19.729 гласачких листића, што обухвата коначни број бирача на бирачким местима на којима се гласање понавља и резерву гласачких листића од 0.5 одсто од коначног броја бирача на тим бирачким местима.

РИК је донела Одлуку о накнади трошкова спровођења поновљеног гласања, према којој члановима и координаторима радних тела Републичке изборне комисије у градовима и општинама где се избори понављају, припада једнократна накнада у износу од по 2.500,00 динара.

У наставку седнице Републичка изборна комисија саопштила је привремене резултате гласања на парламентарним изборима, са обрађених 99.82 одсто бирачких места или 99.45 одсто обрађеног бирачког тела.

Директор Републичког завода за статистику проф.др Миладин Ковачевић саопштио је да су изборне листе освојиле следећи проценат гласова бирача:


1    АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ                                          48.24

2    ЗА ПРАВЕДНУ СРБИЈУ – ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА (НОВА, ДСХВ, ЗЗС)       6.03

3    ИВИЦА ДАЧИЋ – "Социјалистичка партија Србије (СПС),
Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма"                                   10.96

4    Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА                         8.11

5    ДВЕРИ - ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ -
САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ - БОШКО ОБРАДОВИЋ                                           4.99

6    Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István -
 Савез војвођанских Мађара-Иштван Пастор                                              1.50

7    БОРИС ТАДИЋ, ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ -
САВЕЗ ЗА БОЉУ СРБИЈУ – Либерално демократска партија,
Лига социјалдемократа Војводине, Социјалдемократска странка                  5.02

8    МУАМЕР ЗУКОРЛИЋ / MUAMER ZUKORLIĆ -
БОШЊАЧКА ДЕМОКРАТСКА ЗАЈЕДНИЦА САНЏАКА /
BOŠNJAČKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA SANDŽAKA                                         0.86

9    SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin СДА Санџака –
Др Сулејман Угљанин                                                                              0.80

10    За слободну Србију – ЗАВЕТНИЦИ – Милица Ђурђевић                         0.73

11    Група грађана ЗА ПРЕПОРОД СРБИЈЕ –
ПРОФ. ДР СЛОБОДАН КОМАЗЕЦ                                                                0.35

12    РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ                                             0.36

13    Републиканска странка – Republikánus párt – Никола Сандуловић         0.12

14    СРПСКО РУСКИ ПОКРЕТ – СЛОБОДАН ДИМИТРИЈЕВИЋ                           0.27

15    Борко Стефановић – Србија за све нас                                              0.95

16    ДИЈАЛОГ – МЛАДИ СА СТАВОМ – СТАНКО ДЕБЕЉАКОВИЋ                     0.21

17    ДОСТА ЈЕ БИЛО – САША РАДУЛОВИЋ                                                 6.03

18    ПАРТИЈА ЗА ДЕМОКРАТСКО ДЕЛОВАЊЕ –
АРДИТА СИНАНИ PARTIA PËR VEPRIM DEMOKRATIK – ARDITA SINANI                0.43

19    ЗЕЛЕНА СТРАНКА                                                                            0.63

20    У ИНАТ – СЛОЖНО ЗА СРБИЈУ – НАРОДНИ САВЕЗ                                 0.46


(РИК)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12585Погледај профил
« Одговор #449 послато: Мај 02, 2016, 05:03:24 »

Предизборна тишина у Србији
због понављања гласањаПочела је изборна тишина због понављања парламентарних избора на 15 бирачких места. Правила о ћутњи важе до затварања биралишта 4. маја у 20 сати. У току тих 68 сати забрањена је предизборна кампања и слање политичких порука.


Кршењем изборне тишине сматра се изборна пропаганда, одржавање предизборних скупова на јавним местима и објављивање процена резултата гласања.

Поред тога, забрањено је и постављање и дељење пропагандног материјала у близини бирачких места.

Грађанима ће, као и на изборима 24. априла, бити обележен прст спрејом од специјалног нерастворљивог УВ мастила, видљивог под посебном светлошћу УВ лампе, а онима који се у моменту затварања бирачких места, 4. маја у 20 сати, затекну на биралиштима, биће омогућено да гласају.

Гласачки листић је штампан на папиру боје ПАНТОНЕ 5315У, оловно-сиве, док ће контролни лист за проверу исправности гласачке кутије штампан на папиру боје ПАНТОНЕ 691У, односно прљаво-розе боје.

На поновљеним местима на ванредним парламентарним изборима бирачи ће моћи да гласају за 20 листа.


(РТС)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: 1 ... 7 8 [9] 10   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!