Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Политичке странке, коалиције, избори...
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 27, 2020, 16:49:23


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 [2] 3 4 ... 10   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Политичке странке, коалиције, избори...  (Прочитано 185510 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #50 послато: Октобар 04, 2011, 09:22:09 »

"НЕ БИ БИЛО ПРВИ ПУТ Судећи по досадашњој пракси, уколико би се одржало
ђурђевданско гласање, то не би био први пут да се избори организују на
велики празник. Примера ради, "на црвено слово" се већ гласало 2008. године,
када су председнички избори одржани на Јовањдан."


Све је могуће, јер
Ђурђевдан је слава и Демократске странке!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #51 послато: Октобар 04, 2011, 11:11:35 »

Цензус за одабир

Људи не могу на изборима да се изјашњавају о бесконачно много политичких партија, каже Владимир Гоати


„Ако на изборима треба да добијете 200.000 гласова да бисте ушли у парламент, а кажете да вам је проблем да претходно сакупите 10.000 потписа, онда сте ви негде погрешили”.

Уз овакву оцену Ђорђе Вуковић из ЦЕСИД-а коментарише недавну иницијативу Клуба 21 и Иницијативног одбора за оснивање Нове социјалдемократије Србије, који сматрају да је неопходна оцена уставности Закона о политичким странкама. Као потврду те иницијативе они, између осталог, наводе да је цензус од 10.000 потписа „непримерена квота”, о чему, како подвлаче, сведочи и податак да је, рецимо, у Хрватској за оснивање странке потребно само сто потписа.

„Оно што се зове политичка странка у Србији треба да има неку политичку тежину”, истиче Вуковић. А, критеријуми за оснивање политичке партије су, према његовим речима, заиста сада строжи него што су били у претходном закону када је цензус такође био 100 потписа, као код наших суседа.

„Закон је, међутим, хтео да уозбиљи систем формирања политичких странака”, каже он и подсећа да су се странке у парламенту саме договориле да подигну цензус. Прича нам да је у радној групи за израду закона, који је донет пре неколико месеци, постојала идеја да цензус буде између две и три хиљаде потписа. У парламент је, међутим, упућен предлог према којем би било потребно пет хиљада потписа. Управо мале странке у парламенту су, према његовим речима, тражиле повећање потребног броја потписа за оснивање странке, да би се доказивале.

И Владимир Гоати, из Транспарентности Србија, који је, као и Вуковић, учествовао у изради разних верзија поменутог прописа, објашњава да се мање-више у свим европским политичким системима тражи од политичке партије неки цензус. „Јер, ако немате цензус тада имате тзв. екстремни вишепартизам”, каже он и додаје да смо ми у једном моменту имали чак 600 политичких партија.

„Према томе, цензус је елемент одабира. Људи не могу на изборима да се изјашњавају о бесконачно много политичких партија”, подвлачи он и подсећа на случај Николе Шећероског, који је деведесетих година, на првим вишестраначким изборима за председника државе био кандидат Групе грађана.

Гоати у наведеном законском услову не види заправо ништа неуставно и незаконито, с тим што, како наглашава, мора да се води рачуна да један цензус важи за политичке партије већинске нације и неупоредиво мањи цензус за партије националних мањина, да постоји тзв. позитивна дискриминација која је европско достигнуће. Подсетимо, према законском слову, те странке морају да прикупе хиљаду потписа за упис у Регистар политичких странака.

Вуковић, иначе, сматра да ће од прикупљања потписа много већи проблем за странке бити финансијско извештавање.

Новим законом о финансирању политичких партија предвиђено је да странка положи тзв, изборну кауцију уколико жели да користе новац из буџета. „На изборима можете да се појавите а не морате ни бити регистровани као странка. Не морате на изборима ни користити новац из јавних извора. Ако прикупите број потписа који је неопходан за кандидатуру, имате право учешћа без обзира на то да ли сте или нисте странка. Али ту постоји замена теза, јер уколико се региструјете, ви сте аутоматски политички субјект и по том основу потпадате под закон о финансирању странака. Ако не освојите један одсто гласова, односно два одсто кад су у питању странке националних мањина, онда новац који сте позајмили од државе за своју јавну промоцију, мораћете да вратите”, упозорава он.

Крајем августа, дакле пред почетак кампање за изборе који ће највероватније бити на пролеће следеће године у Србији је била регистрована 81 политичка странка. Судећи, пак, по најавама, могуће је оснивање још нових странака, попут поменуте странке, странке привредника, пољопривредника, синдиката... Стога смо питали Вуковића да ли се неке странке сада појављују да би одвукле гласове другима на изборима? Тога, каже он, има увек, од деведесетих година до данас. Њихов циљ је, вероватно, да направе јавну промоцију, да се покажу, па да у неком будућем периоду покушају да праве неку озбиљну политичку опцију.

Ни Гоати не верује да неко формира странку да би некоме отежао улазак у парламент. „Они стварно желе да се докопају парламента, финансирања и евентуалног учешћа у управљању полугама државне власти”, истиче и додаје да нове странке треба схватити озбиљно.

„Нема ефикаснијег оруђа за утицај на политику, односно на политичке потезе земље од поседовања јаке политичке партије”, каже и објашњава да свака интересна група може да формира своју странку, као што је то, рецимо, урадио ПУПС, који је, према његовим речима, у овом моменту прилично успешан у коалицији са неким странкама у парламенту. Кад је реч о најави изласка синдиката на изборе, Гоати, пак, упозорава да се то није показало успешно ни у једној земљи и подсећа да је почетком двадесетог столећа постојао анархосиндикалистички покрет који је био врло разочаран у политичке странке у Француској, Немачкој, Великој Британији и САД, а који је пропао.

Клуб 21 и Иницијативни одбор за оснивање Нове социјалдемократије Србије сматрају да је препрека у закону и то што је предвиђено да се политичка странка оснива на оснивачкој скупштини доношењем програма, статута и оснивачког акта који треба да садржи изјаве о прихватању програма и статута странке, иако странка, како подвлаче, још не постоји.

С тим у вези, Гоати је уверен да је то потребан предуслов, јер странка мора да има основне документе, да би се видело да ли је она, рецимо, антисистемска, да ли је против демократије, равноправности и једнакости. „То је, такође, тековина која постоји у свим суседним земљама”, подвлачи овај наш саговорник.

Политика
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #52 послато: Октобар 04, 2011, 11:14:46 »

Цитат
„Ако на изборима треба да добијете 200.000 гласова да бисте ушли у парламент, а кажете да вам је проблем да претходно сакупите 10.000 потписа, онда сте ви негде погрешили”.


Са оваквим "просипањем памети" кренуо је нико други, него ЦЕСИД,..
.............а шта мислите ЗАШТО Молим?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #53 послато: Октобар 04, 2011, 20:25:47 »

Наравно, глупа изјава да глупља не може бити.
Избори су једно, а регистрација и прикупљање потписа су нешто сасвим друго.
Само идиот може да пореди ове двије веома различите активности. А, као што знамо, прикупљање потписа је везано за овјере и новац, што евидентно угрожава људска права на политичко окупљање, дјеловање, и право да будеш биран (отклон ка плутократији и бирократизацији људских права).

ЦЕСИД, ех тај ЦЕСИД! Јесу ли то они чије изборне ''прогнозе'' нико не смије да оповргне изборним резултатима и чијем објављивању ''резултата'' нико не смије да се супротстави?!!

Позитивна дискриминација (олакшице националним мањинама) је такође глупост, посебно у једној држави која претендује да буде ''грађанска''.

На крају, шта рећи о небулози везаној за ''екстремни вишепартизам''?
Па то се не регулише забраном странака (отежавањем пута да се региструју) , већ повећањем цензуса за улазак у парламент!

Отежавањем регистрације, тј. практичном забраном њиховог рада, многим грађанима су угрожена њихова политичка права на јавно политичко дјеловање.
Цензус за улазак у парламент је адекватне мјера којом народ одређује којим политичким идејама даје право да воде државу.

И слијепцу је јасно да су такав закон изгласале странке које су већ у парламенту да би елиминисале конкуренцију појаве нових идеја на политичкој сцени и тиме отклониле опасност да буду истиснуте из парламента од стране неке нове странке. Тај закон је практично тежња за политичким монополом олигархије која већ влада државом, било из позиције или лажне опозиције.

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #54 послато: Октобар 05, 2011, 16:30:46 »

ЦЕСИД је дело оних који Србији не желе добро ( А ко су ти,....списак је подужи)
ЦЕСИД је  почео да се меша у ингеренције Републичке Изборне Комисије (РИК) и
није ретко да они имају ПРВИ, информације, где је нека странка победила, чак
се и резултати спомињу,..а да још ни изборни поступак није завршен.

Они се уназад неколико година појављују као "експерти", са великом мрежом
извештача из свих крајева Србије када су избори у току.

Њихови "експерти" гостују све време на телевизијама и прате изборе уз
коментаре и препоруке, како гласачи треба да се понашају..

По мени је то ван памети, јер ако постоји РИК, која је државна комисија која
прати изборе и која је једина валидна да даје информације које имају тежину
веродостојности, чему онда ЦЕСИД.

Нека они постоје и нека прате изборе, нико им то не треба оспорити, али да
они преузму улогу РИК, а то су већ одавно урадили, то никако није добро!


Ево мало о њима:


CeSID - Centar za slobodne izbore i demokratiju je
nevladina,
nestranačka i
neprofitna organizacija.

Centar za slobodne izbore i demokratiju u svojim aktivnostima kombinuje sledeće kapacitete:

    * Veliku mrežu, koju čini 21 000 volontera/posmatrača, 165 opštinskih timova, 16 lokalnih i 5 regionalnih kancelarija. Na ovaj način, CeSID je u stanju da kroz razgranatu mrežu svojim aktivnostima pokrije svaku opštinu u Srbiji i izvede niz različitih aktivnosti i po obimu i po trajnosti.

    * Ekipu stručnjaka, od kojih većinu čine univerzitetski profesori i istraživači u oblasti izbora, stranaka, razvoja lokalne samouprave, sprečavanja korupcije... Time su oblasti, odnosno programi kojima se CeSID bavi pokriveni i sa stručnog stanovišta.

    * Određeni broj istaknutih ličnosti iz različitih oblasti koji podržavaju napore CeSID-a kao članovi Saveta CeSID-a. Njihovim učešćem u radu i aktivnostima CeSID održava i reafirmiše ulogu kompetentnog i nepristrasnog činioca u društvenom i političkom životu Srbije.

CeSID ima uspešnu saradnju sa više od 60 NVO u Srbiji i član je Evropske mreže organizacija koje se bave posmatranjem izbora - ENEMO (2001-2002 predsedavajući).а ЦЕСИДови највећи донатори су:

Evropska Komisija;
Evropska Agencija za Rekonstrukciju;
Charles Stewart Mott Foundation;
German Marshal Fund;
Norwegian People`s Aid;
Westminster Foundation for Democracy;
Olof Palme International Center ;
United States Institute for Peace;
Rockfeller Brothers Fund;
Municipal Support Program - SDC;
National Endowment for Democracy;
Swedish Helsinki Committee for Human Rights
NDI – National Democratic Institute for International Affairs;
CIDA;
Freedom House;
IREX;
Know How Fund;
Open Society Fund;
OSCE ODIHR;
USAID – OTI;
SIDA;
USIP;
DAI;
Ambasade: Australije, Finske, Holandije, Kanade, Švajcarske, Švedske,
 Velike Britanije, Nemačke


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #55 послато: Октобар 08, 2011, 23:16:40 »


УРС: Општинама и градовима додатних осам милијарди динара

Влада Србије усвојила је амандман Уједињених региона Србије (УРС) на ребаланс овогодишњег буџета који ће омогућити да се јасно видети колико ће који град и општина добити новца у последњем кварталу године по основу ненаменских трансфера и трансфера солидарности, саопштио је данас УРС.

УРС је подсетио да је овог пролећа прикупио више од пола милиона потписа грађана, који су допринели усвајању новог Закона о финансирању локалних самоуправа на основу којег градови и општине од овог месеца имају дупло више новца од пореза на плате које се зараде у том граду.

Градови и општине од овог месеца уместо досадашњих 40 одсто прихода од пореза на зараде, добијају 80 одсто.

Како се наводи у саопштењу, уведен је и трансфер солидарности за сиромашне општине, чији ће буџети у просеку бити увећани за 60 одсто.


Смедиа,Бета             
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #56 послато: Октобар 08, 2011, 23:40:38 »


Народе, памет у главу!

Ево како то раде досмалије...чим се приближе избори, они се развију у појединачне стрелце и обећавају куле и градове, а кад дође време збрајања гласова, одмах збију редове и "јашу" на неодређено време...

Е сад, колико је народ паметан па да то препозна и не понавља грешку безброј пута, јер све што иде преко три пута сматра се глупошћу, свидело се то нама или не...

А да ће Динкић и Тадић и даље ићи руку под руку, показује и горепоменута, и подвучена, чињеница ДА ЈЕ ВЛАДА УСВОЈИЛА АМАНДМАНЕ УРС-а НА ОВОГОДИШЊИ БУЏЕТ СРБИЈЕ!!!

Да су конкуренти, теорије нема да би овај амандман прошао, али....пролеће је ту, избори само што нису!

Иначе, нема те политичке партије или странке, које су на власт стигле по већ опробаном рецепту, али и међу опозицијом (одрођени од кума, Николић,СНС) који ће нас коначно извести из овог мрака и кала у које нас бацише својим хвалоспевима и прозападним ставовима...па сад имамо све оно што немамо...захваљујући поменутима!

Можда се у међувремену ипак појави светлост на крају тунела, у виду спаситеља, неке патриотске странке, организације или покрета...

Дакле, народе, памет у главу!

 
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #57 послато: Октобар 11, 2011, 15:51:20 »

Избори већ у децембру?

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић рекла, иако је последњи рок за расписивање парламентарних избора 11. март, а за њихово одржавање 11. мај, да је не би изненадило да они буду одржани и раније – у децембру или јануару.


Последњи рок за расписивање парламентарних избора је 11. март, а за њихово одржавање 11. мај, рекла председница парламента Славица Ђукић-Дејановић и додала да је не би изненадило да они буду одржани и раније – у децембру или јануару.

"Све што се догоди од овог момента до тих рокова је очекивано време. Ова влада и парламентарна већина имала је, очигледно, пун четворогодишњи период рада", рекла је новинарима у парламенту Славица Ђукић-Дејановић.

Председница Скупштине је прецизирала је да избори могу бити одржани у децембру или јануару, али и све до термина који су последњи рок за њихово одржавање.

Додала је да је становиште владајуће коалиције да избори буду одржани на време.

Председница скупштине је навела да је за грађане све једно да ли ће избори бити у децембру, јануару или марту, а о датуму одржавања избора одлучује председник Србије.


Дачић: Избори ће бити редовни

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да ће парламентарни избори у Србији бити редовни.

Упитан да коментарише изјаву председнице Скупштине Србије Славице Ђукић-Дејановић, Дачић је одговорио да је теоретски тачно да избори могу да буду расписани и у децембру, али да ће, свакако, бити редовни.

РТС
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #58 послато: Октобар 12, 2011, 06:22:57 »

Ко се плаши избора?

Могућност да парламентарни избори буду расписани за децембар неке странке радује, а неке плаши. С медиа портал је истраживао коме би “ишло на руку” да избори буду одржани што пре, а ко би их радо одлагао у недоглед.


Иако се још не зна ни када би избори могли да буду расписани, политичке партије у Србији већ су увелико почеле предизборну кампању. За неке од њих нема много разлике да ли ћемо на биралишта крајем ове, или на пролеће следеће године, док је за друге датум одржавања избора судбински битан елемент преизборних калкулација.

Што ранији избори највише би одговарали напредњацима, а најмање радикалима, сматра Марко Благојевић из ЦЕСИД-а. С друге стране, аналитичар Слободан Антонић мисли да би избори у овом тренутку најмање одговарали демократама, а да би социјалисти могли да искористе тренутну популарност њиховог лидера.


Добро за напредњаке - лоше за радикале

-Постоји само једна партија у Србији којој одговара да избори буду што пре, а то је Српска напредна странка – тврди Благојевић.

Он је за С медиа портал објаснио да напредњаци имају само 20 посланика у парламенту, што није сразмерно подршци коју имају:
-Самим тим могу да црпе мање користи и добијају мање новца из буџета. Уз то, посланици које имају чак и нису њихови, него они који су са листе радикала ушли у Скупштину.

Благојевић сматра да би избори у децембру најмање одговарали Српској радикалној странци, из истих разлога због којих одговарају напредњацим

Аналитичар Слободан Антонић уверен је да за напредњаке ништа сем победе на изборима, не био успех.
- Можда је ово добар тренутак да заиграју „на све или ништа“, јер влада велико незадовољство у народу. Па када ће доћи на власт, ако не сада?! – запитао се саговорник С медиа портала.


Избори – велики ризик за мале странке

Избори не одговарају ни странкама које су на прагу цензуса, а то су, према мишљењу Благојевића, сви осим напредњака и демократа. За странке које се боре за цензус, сваки наредни избори представљају велики ризик.

Благојевић прогнозира да ће предстојећи избори бити изазов за Д С С, јер ће по први за њих цензус бити проблем.- Веома је неизвесно како ће га прећи, поготово сада када их је Веља Илић оставио на цедилу – сматра наш саговорник.

Он додаје и да ће проблем са цензусом традиционално имати ЛДП, али да ће се као и увек некако „исчупати“.

Антонић је, међутим, уверен да ће Д С С прећи цензус, јер има чврсто бирачко језгро.

Када су друге мање странке у питању, он није сигуран да неће долазити до престројавања и „мењања дресова“ пре избора. Као пример за то, Антонић је поменуо размирице које се тренутно дешавају у УРС.


(Не)раскидива веза Дачића и СПС-а

Марко Благојевић тврди да је енигма како ће Социјалистичка партија Србије проћи на изборима, и да то умногоме зависи да ли ће СПС наступити у коалицији са ПУПС-ом.
- Без обзира на то колико малу подршку има ПУПС, то може бити веома значајно за социјалисте – уверен је Благојевић.

Наводећи пример Расима Љајића који је популаран политичар на челу мале странке, Благојевић не мисли да популарни потези лидера социјалиста Ивице Дачића могу битно подићи рејтинг странке:
Познато је да се популарност лидера не мора нужно везивати за странку. Дачић јесте сада популаран, а недовољно да битно променио рејтинг социјалиста. Он је промењив и варира од седам до 11 одсто.

Антонић, пак, сматра потпуно другачије: у Србији је, подсећа он, личност лидера неодвојива од странке на чијем је челу.

-Ивица Дачић је оставио добар утисак у јавности својим критикама Европске уније, када је на самиту Србија-ЕУ одговорио аустријском државном секретару и када је преузео одговорност за забрану „Параде поноса“. Дачић је можда тренутно најпопуларнији политичар у Србији и због тога би СПС-у највише одговарало да избори буду одржани што пре, док је позитиван утисак о њему још увек свеж.


За демократе – мач са две оштрице

За Демократску странку би раније расписивање избора могло имати различит ефекат, сматра Благојевић и појашњава:
-Њима одговара да избори буду расписани када Србија добије статус кандидата. Онда би демократе на таласу задовољства због напретка у евроинтеграцијамамогле придобити бираче. С друге стране, грађани Србије су веома незадовољни животним стандардом, за шта оптужују власт. Због тога демократама не би одговарало да избори сада буду одржани.

Аналитичар Слободан Антонић не очекује да избори буду расписани раније, јер је власт због краха политике „и Косово и ЕУ“ значајно изгубила самопоуздање, што се види по отказивању „Параде поноса“. Владајућа коалиција није спремна за изборе, сматра Антонић, јер јој треба мало времена да реконструише своју политику.

-За разлику од Ивице Дачића, који се после посете Ангеле Меркел прилагодио новим околностима, почео да критикује европске интеграције и направио свој микропрограм шта даље, код Бориса Тадића се то не примећује. Он и даље „гура“ своју досадашњу политику у коју верује, а која гласи „и Косово и ЕУ“, која је већ сада очигледно немогућа – примећује Антонић.

Он сматра да ће, уколико Србија добије кандидатуру, за демократе било најбоље да одмах распишу изборе. Ако се то не догоди, вероватно ће чекати април, када је последњи рок за то.

Смедиа, Јелена Костић
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #59 послато: Октобар 12, 2011, 06:36:15 »

Већ сам писала о "значају" ЦЕСИД-а на српској политичкој сцени НАРОЧИТО пред
изборе и у току самих избора,

http://forum.svisrbisveta.org/index.php?topic=406.msg8106#msg8106

И у претходном тексту, "Ко се плаши избора?", у коме Смедија портал
"истражује" ко се плаши избора, гле чуда,
"најозбињнији" саговорник је опет ЦЕСИД, односно представник ЦЕСИД- а који
све ЗНА,...па чак и каква би била улога Шешеља на рејтинг СРС у случају да се
он врати у Србију

Цитат

Улога Војислава Шешеља


На питање како би на рејтинг радикала могао да утиче евентуални повратак Војислава Шешеља у Србију, Благојевић каже се то може различите ефекте.
-У зависности од тога под којим околностима ће Шешељ доћи у Србију и каква ће бити његов политички ангажман, он може да унапреди рејтинг радикала или да га задржи на садашњем нивоу – каже Благојевић.
Аналитичар Слободан Антонић сматра да о томе не треба ни размишљати, јер не постоји шанса да се Шешељ врати у Србију пре пролећа следеће године, када ће избори већ бити завршени.

 А, тек каква ће да буде улога медија у помагању појединим странкама и партијама,
о томе ми је мучно и да размишљам.

Ова изборна кампања ће да буде једна од НАЈПРЉАВИЈИХ кампања од како у Србији постоји
вишестраначје!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Теодор
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 30


Погледај профил
« Одговор #60 послато: Октобар 12, 2011, 12:22:41 »

Србија је у агонији.
И државној.
И економској.
И социјалној.
Ту агонију није немогуће прекинути и заменити опоравком и развојем.
Али, исто тако, није немогуће да се та агонија продужи у наредне четири године.
Чак шта, како ствари засада стоје, ово друго је вероватније.
Ближе се избори.
И ако на њима буду учествовале само нама знане „делије“, које се већ двадесет година утркују ко ће боље и темељније упропастити ову земљу, и пар новопечених партијица и покрета, који се од поменутих „делија“ не разликују ничим суштинским – продужетак агоније је потпуно сигурна ствар.
А ако се то ипак догоди, ја бих, без увијања и цифрања,  да на време укажем ко ће за то бити одговоран.
Одговорност сасвим сигурно неће бити на описаним „делијама“, српским кобајаги владајућим и кобајаги опозиционим политичарима.
Одговорни за продужетак агоније неће бити ни тајкуни.
Нити ће бити одговорна Америка и њени сателити, дакле ни ЕУ .
Свима побројанима продужетак агоније одговара.
Одговоран за продужетак агоније неће бити ни Бог.
Већ и зато што се њега и иначе не може позивати на одговорност.
Осим у брбљању.
Одговоран за продужетак агоније неће бити ни народ.
Јер народ је генерално неодговоран и, уствари, само следи „диктате“ овог или оног дела своје елите.
Али неко ће ипак бити одговоран.
Уствари, одговорни ће бити сви они којима продужетак агоније не одговара и могу нешто да учине да се то не деси.
Међу одговорне спада српска интелектуална елита која се већ 11 година, као  неки скуп задушних баба,  задовољава жалопојкама због изневерених и неостварених петооктобарских идеала.
И нити тражи, нити подржава оне који траже и налазе решење за стање Србије.
Одговорни ће бити и српски патриоти, који ни у овако језивом часу вољене домовине не налазе за сходно да се сложе бар око основних ствари и здушно подрже једину опцију која Србији може донети спас, опцију пронародне меритократије и организацију НАРОДНИ ОДГОВОР, која би као група грађана, једина могла да на изборима одува све познате политичке гангове, читај: партије.
Одговорни за продужетак агоније ће бити и коректни односно савесни српски бизнисмени, уколико не пруже сву потребну логистичку подршку поменутој опцији и организацији, чија изборна победа ће не само народу, него и њима донети преко потребне услове за опоравак и развој.
И, на крају, одговорна ће бити и Русија, уколико не препозна или буде оклевала у пружању помоћи јединој опцији и организацији од које се реално може надати промени безалтернативног курса српске спољне политике и могућности да, поред Америке, и она добије прилику за утицај.
Да ли ће и ко од побројаних ипак учинити што је потребно и тако са себе скинути одговорност, видећемо.
Времена још увек има.
Само га је све мање.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #61 послато: Октобар 12, 2011, 15:25:19 »

Након ове реченице,

Теодор
Цитат
Одговоран за продужетак агоније неће бити ни народ.

нешто касније следе реченице,

Теодор
Цитат
...Међу одговорне спада српска интелектуална елита,.........

....Одговорни ће бити и српски патриоти, .......,...Одговорни за продужетак агоније ће бити и коректни односно савесни српски бизнисмени.....А, шта су ови (плаво)побројани, ...нису народ,  Молим? хм,...
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Теодор
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 30


Погледај профил
« Одговор #62 послато: Октобар 12, 2011, 18:59:47 »

U najopštijem smilu svi "plavo podvučeni" jesu narod.
Ali mislim da se razumemo.

Svi oni koji se unutar jednog narodA "izdvajaju", bilo znanjem i inelektom, bilo aktivnim patriotskim angažmanom, bilo preduzimljivošću i poslovanjem (pomenuti "savesni biznismeni"), ne spadaju prosto u narod, nego u njegov "predvodnički" deo.

I zato i mogu da budu odgovorni za neangažovanje u ovakvom periodu srpske istorije.

I to odlično znaš i ti i svako ko je ovo pročitao, mne smao ovde, nego i na drugim mestima.

DA LI JE ZBILJA VREME ZA "LOGIČKE DOSKOČICE"?

Ne moraš meni, odgovori samoj sebi.
Ja svoje rekoh i stojim iza toga.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #63 послато: Октобар 12, 2011, 20:15:02 »

U najopštijem smilu svi "plavo podvučeni" jesu narod.
Ali mislim da se razumemo.

Svi oni koji se unutar jednog narodA "izdvajaju", bilo znanjem i inelektom, bilo aktivnim patriotskim angažmanom, bilo preduzimljivošću i poslovanjem (pomenuti "savesni biznismeni"), ne spadaju prosto u narod, nego u njegov "predvodnički" deo.

I zato i mogu da budu odgovorni za neangažovanje u ovakvom periodu srpske istorije.

I to odlično znaš i ti i svako ko je ovo pročitao, mne smao ovde, nego i na drugim mestima.

DA LI JE ZBILJA VREME ZA "LOGIČKE DOSKOČICE"?

Ne moraš meni, odgovori samoj sebi.
Ja svoje rekoh i stojim iza toga.


Цитат
DA LI JE ZBILJA VREME ZA "LOGIČKE DOSKOČICE"?

Чему љутња, а тек смо почели да дискутујемо.

Па, ето, пошто не желиш да чујеш одговор, ...одговорићу "самој себи", како ме ти
посаветова ( али, све се надам да ће још неко ово да прочита,..па можда и ти Зеленко)


Разумела сам ја све шта си написао,...
али за разлику од тебе, сматрам да ће управо  НАРОД да буде великим делом
одговоран за продужетак агоније ( о којој си писао)
И те како ће да буде одговоран, нарочито ако у што већем броју овај пут не изађе
на изборе.
Свако бојкотовање избора од једног, можда већег дела народа, ће да буде погубно за
све нас,
сем за ове који сада владају.

А, тек да не говорим о  "одговорности" онога дела народа који буде гласао за
ово зло које се надвија над нама скоро 11 година!

И да је среће, да се сви и шути и рогати уједине против ове жуте немани,
као што су се они 2000 ујединили (иако су били "сложни" к`о рогови у врећи)!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Теодор
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 30


Погледај профил
« Одговор #64 послато: Октобар 12, 2011, 21:37:41 »


Моја "срдитост" не долази ни из чега другог него из воље да реагујем на "непримерену лежерност" свих оних који би могли да допринесу пропасти ове немани која нас прождире већ годинама, и, што је битније, опоравку и успону једине државе коју (још) имамо, Србије.

Народ је релативно лако оптужити, али је та оптужба  ипак неоснована.
Понајмање зато што је народ у праву.
Најчешће није.
То је доказао и у протекле две деценије.
АЛИ.

НАРОД СЕ, КАО СУНЦОКРЕТ, ОКРЕЋЕ ЗА ОНИМ ШТО СИЈА.

А у Србији би засијало само када би се све што Србији бар мисли добро, ако и није кадро да га и уради слило у ЈЕДНУ ОРГАНИЗАЦИЈУ. стало иза ЈЕДНЕ ОПЦИЈЕ и ставило се ПОД ЈЕДНУ КОМАНДУ.
Све, како ти рече, "шуто и рогато".

Да урадимо што је НЕОПХОДНО, да се скинемо са безалтернативног беспућа, да поставимо систем који може да функционише, а онда ћемо се, као што неједном и јавно рекох, као људи, браћа Срби, свађати око свега око чега се не слажемо.
БИТНО ЈЕ ДА СЕ СЛОЖИМО ОКО ЈЕДНЕ СТВАРИ И САСРЕЂЕНО ДЕЛУЈЕМО.

И још нешто: петооктобарске рогове је у једну врећу и акцију сложио Запад.

Употребио је шта му је било на располагању, укључујући и "тројанског коња" Коштуницу и - завршио пос'о.

Значи ли, аналогно томе, да је и сада потребно да нас неко споља сложи?
Запад сигурно неће.

 
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #65 послато: Октобар 30, 2011, 03:01:53 »"Опстанак" или останак, питање је сад?
ЗеленкоСачувана
Chuck Norris
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 52Погледај профил
« Одговор #66 послато: Октобар 31, 2011, 07:08:47 »

Сачувана

Konobar donesi vrata da izađem
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #67 послато: Октобар 31, 2011, 14:40:09 »

Х В А Л А

ништа боље нисам видео у задњих пар година. То је слоган, то би морао бити позив народу, коначан и јасан...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #68 послато: Новембар 02, 2011, 03:06:10 »

Странке тврде да имају подршку 140 одсто бирача!

Предизборна трговина се захухтава! Сигуран улазак у скупштину имају само демократе и напредњаци, док све остале странке крећу са зебњом у предизборну трку.


Цензус је за многе, који су годинама били у власти, мислена именица, и ако себи не нађу партнера биће можда заувек збрисани са политичке сцене. Да би подигли цену, већина странака манипулише подацима о подршци коју наводно имају у бирачком телу, тако да, према истраживању „Ало!“, испада да их подржава више од 140 одсто бирачког тела.
Међутим, колико је све пијачна представа за подизање цене показује чињеница да још ниједан савез није уговорен, а ве странке тврде пазар. Аналитичари се слажу да ће мале странке бити тас на ваги који ће прилично утицати на формирање владе.
Политички аналитичар Зоран Стојиљковић објашњава за „Ало!“ да је сасвим логично што се сада води најживља комуникација међу странкама које имају између два и пет одсто подршке.

- Оне траже аранжман за улазак у парламент или удруживањем са мањима или прилепљивањем уз велике. То су, на пример, ЛДП, СПО, СДПС, ЛСВ или ПУПС, који чак отворено кокетира и са напредњацима... Претенденти за трећу позицију су СПС, ДСС и СРС. Све ово што нам се сада сервира личи на штих пробу, подизање и обарање цене појединих партија. Сетите се само како је Дачић 2008. одиграо улогу у филму „непристојна понуда“. Могао је да подиже себи цену колико је хтео - подсећа Стојиљковић.
Потврду овакве оцене дао нам је и потпредседник ПУПС-а Милан Кркобабић, признајући да су његови контакти са СНС-ом само „припрема, увертира и предигра“. Он каже да је његова странка најпожељнија трећа опција и може бити кооперативна са обе стране.
- Ми нисмо трговци, већ се бавимо мисијом, а то су три слова „п“: пензије прате плате. Начин остварења наших циљева чини нас прихватљивим за све. Никада нисмо рекли да смо незадовољни СПС-ом, али разговарамо са свима - објашњава Кркобабић, тврдећи да ПУПС има пет одсто подршке бирача.
Напредњаци не крију да им је ПУПС врло интересантан, па заменик председника СНС-а Александар Вучић каже да „у владајућој коалицији постоји мала, али веома важна странка са 2,1 одсто подршке у бирачком телу“.
Политички аналитичар Дејан Вук Станковић сматра да би ПУПС вероватно направио велику грешку уколико би самостално изашао на изборе јер би себи ускратио утицај на власт, који сад има.
- За самосталан излазак треба обезбедити и новац и инфраструктуру, а ПУПС то има са СПС-ом. Нема сумње да би изласком из коалиције ПУПС направио проблеме Дачићу. ПУПС сигурно хоће више и зато кокетира са напредњацима. Резултат СПС-а умногоме зависи од одржавања њихове садашње коалиције, али се зна да ПУПС није скроман у захтевима. Тактички, Кркобабићи имају добру позицију и видимо да је добро користе, али могли би и да се преиграју - упозорава Станковић за „Ало!“.
Иако је од највеће опозиционе партије спао на улогу епизодисте, СПО је постао интересантан ЛДП-у, у чијем предизборном савезу многи већ могу да виде и СДПС Расима Љајића.
- Љајић свакако да не може да смета ЛДП-у и видећемо само колико је скуп. ЛДП нема проблем са цензусом. Чеда Јовановић има изазов да направи више и може да профитира од неуспеха ДС-а у испуњавању европске агенде. Ни Вук Драшковић ту много не смета јер има готово исте ставове о Косову као и ЛДП - процењује Станковић.
Љајић за наш лист каже да је о предизборној сарадњи имао само неформалне разговоре, а један је био и са УРС-ом Млађана Динкића, који је најавио да овога пута неће имати предизборни аранжман са демократама.
Већ је извесно да ће самостални играчи на овим изборима бити ДСС и СРС, за које аналитичари верују да релативно лако могу да прескоче цензус.

 
„Чанак није згодан партнер за ДС“

Дејан Вук Станковић каже да је ДС у искушењу да поново буде медијум за сарадњу више малих странака, али овога пута без Г17 плус, односно УРС-а. Он сматра да ЛСВ Ненада Чанка неће бити тако скуп партнер ДС-а, али да ће демократе имати проблем да шаљу јасне политичке поруке.
- Због оштрих критика српског национализма, Чанак није баш тако згодан партнер за ДС јер тамо седи и један проруски оријентисани Вук Јеремић, који има тврде ставове о Косову. Таква комбинација има проблем да пошаље јасне политичке поруке - објашњава наш саговорник.


Странке измишљају проценте!

Када би се сабрали сви гласови које странке унапред присвајају, бирачко тело Србије морало би да се растегне на више од 139 одсто. Ево како на основу интерних истраживања странке процењују сопствену снагу:

 

СТРАНКА........................................ ПРОЦЕНТИ

СНС.................................................... 40,5
ДС-СПО-ЛСВ....................................... 29,1
ЛДП-СПО-СДУ .....................................14
ДСС ....................................................11
СРС.......................................................8
УРС ......................................................9
СПС ......................................................7
ПУПС.................................................... 5
СДПС.................................................... 3
СВМ...................................................... 3
СДА ......................................................3
Албанске странке.................................. 3
Остали ..................................................5

УКУПНО............................................. 139,6 одсто?!


Ало
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #69 послато: Новембар 02, 2011, 03:21:13 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


Шта бре ова петпарачка медијска кућа Ало, лупа глупости... где су им Двери, и Двери су политичка странка која ће имати око 15 до 20% гласача...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #70 послато: Новембар 02, 2011, 03:31:58 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


Шта бре ова петпарачка медијска кућа Ало, лупа глупости... где су им Двери, и Двери су политичка странка која ће имати око 15 до 20% гласача...


Како где су, ....
ено их под ставком "Остали", на самом крајуНего шалу на страну, јесу ли се Двери регистровале као политичка странка (Покрет),
чини ми се да је ово табела само за регистроване,...

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #71 послато: Новембар 02, 2011, 03:40:53 »

 Зеленко Зеленко Зеленко

па погледај колико се спремају за изборе, чак нису ни споменули Бориса Малагурског и његов одлазак на барикаде, да не би себи
наудили... не знам да ли су регистровани, али по поступцима, изгледа да јесу...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #72 послато: Новембар 02, 2011, 04:02:58 »

Најозбиљније питам, не могу да их пронађем,..
није лоше да се подсетимо, у Србији до сада има регистрована 81 политичка партија,
међу овима их нема,... Cheesy


ИЗВОД ИЗ
РЕГИСТРА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА

   
1.      Демократска странка
скраћени назив: ДС
датум оснивања: 03.02.1990.
датум доношења решења о упису: 21.08.2009.
седиште: Београд, Крунска 69
заступник: Борис Тадић

2.      Санџачка демократска партија
скраћени назив: СДП
датум оснивања: 17.08.1990.
датум доношења решења о упису: 28.08.2009.
седиште: Нови Пазар, Сјеничка 29
заступник:Решад Хоџић

3.      Г17 ПЛУС
датум оснивања: 15.12.2002.
датум доношења решења о упису: 28.08.2009.
седиште: Београд, Трг Републике 5
заступник: Млађан Динкић

4.      ''Јединствена Србија''
скраћени назив: ЈС
датум оснивања: 18.02.2004.
датум доношења решења о упису: 30.09.2009.
седиште: Јагодина, Железничка б.б.
заступник: Драган Марковић

5.      Политичка странка ''Удружени пензионери и социјална правда''
датум оснивања: 21.06.2007.
датум доношења решења о упису: 30.09.2009.
седиште: Нови Сад, Полгар Андраша 20а
заступник: Ивана Брлић

6.      ''Заједно за Шумадију''
скраћени назив: ''Заједно''
датум оснивања: 22.04.2008.
датум доношења решења о упису: 30.09.2009.
седиште: Крагујевац, Александра I Карађорђевића 64
заступник: Верољуб Стевановић

7.      Социјалдемократска партија Србије
скраћени назив: СДПС
датум оснивања: 31.08.2001.
датум доношења решења о упису: 05.10.2009.
седиште: Београд, Дечанска 14
заступник: Расим Љајић

8.      Странка за Санџак
скраћени назив: СЗС
датум оснивања: 28.01.2001.
датум доношења решења о упису: 14.10.2009.
седиште: Нови Пазар, Сарајевска 58
заступник: Февзија Мурић

9.      „Нова Србија“
скраћени назив: НС
датум оснивања: 10.08.1998.
датум доношења решења о упису: 20.10.2009.
седиште: Београд, Обилићев венац 4/I
заступник: Велимир Илић

10.      Демократски савез Хрвата у Војводини
скраћени назив: ДСХВ
датум оснивања: 15.07.1990.
датум доношења решења о упису: 29.10.2009.
седиште: Суботица, Београдски пут 31
заступник: Петар Кунтић

11.      Партија уједињених пензионера Србије
скраћени назив: ПУПС
датум оснивања: 10.05.2005.
датум доношења решења о упису: 29.10.2009.
седиште: Београд, Топличин венац 11
заступник: др Јован Кркобабић

12.      Српски покрет обнове
скраћени назив: СПО
датум оснивања: 14.03.1990.
датум доношења решења о упису: 09.11.2009.
седиште: Београд, Кнез Михаилова 48
заступник: Вук Драшковић

13.      Демократска странка Србије
скраћени назив:  ДСС
датум оснивања: 23.07.1992.
датум доношења решења о упису: 17.11.2009.
седиште: Београд, Браће Југовића 2А
заступник: Војислав Коштуница

14.      Српска радикална странка
датум оснивања: 23.02.1991.
датум доношења решења о упису: 23.11.2009.
седиште: Београд – Земун, Магистратски трг 3
заступник: др Војислав Шешељ
15.      Народна партија
скраћени назив: НП
датум оснивања: 10.10.2008.
датум доношења решења о упису: 07.12.2009.
седиште: Нови Сад, Железничка 28
заступник: Маја Гојковић
16.      Покрет СНАГА СРБИЈЕ - БК
скраћени назив: ПСС - БК
датум оснивања: 20.05.2004.
датум доношења решења о упису: 07.12.2009.
седиште: Београд, Теразије број 28
заступник:  Драгомир Карић

17.      Санџачка народна партија
скраћени назив: СНП
датум оснивања: 18.10.2009.
датум доношења решења о упису: 14.12.2009.
седиште: Нови Пазар, Кеј 37.Санџачке Дивизије, комплекс „Језеро“, локали 13 и 14
заступник: др Мирсад Ђерлек

18.      Странка демократске акције Санџака – Stranka demokratske akcije Sandžaka
скраћени назив: СДА Санџака
датум оснивања: 21.08.1996.
датум доношења решења о упису: 14.12.2009.
седиште: Нови Пазар, Стефана Немање 25
заступник: др Сулејман Угљанин

19.      РЕФОРМИСТИ ВОЈВОДИНЕ
скраћени назив: РВ
датум оснивања: 07.04.2006.
датум доношења решења о упису: 23.12.2009.
седиште: Нови Сад, Војвођанских бригада 17/IV
заступник: Недељко Шљиванац
20.      Демократска Унија Долине – Bashkimi Demokratik i Luginës
скраћени назив: ДУД - BDL
датум оснивања: 23.12.2003.
датум доношења решења о упису: 23.12.2009.
седиште: Прешево, Маршала Тита 15
заступник: Скендер Дестани

21.      Либерално демократска партија
скраћени назив: ЛДП
датум оснивања: 05.11.2005.
датум доношења решења о упису: 29.12.2009.
седиште: Београд, Симина 41
заступник: Чедомир Јовановић

22.      Социјалистичка партија Србије
скраћени назив: СПС
датум оснивања: 17.07.1990.
датум доношења решења о упису: 29.12.2009.
седиште: Београд, Булевар Михајла Пупина 6
заступник: Ивица Дачић

23.      Демохришћанска странка Србије
скраћени назив: ДХСС
датум оснивања: 07.05.1997.
датум доношења решења о упису: 29.12.2009.
седиште: Београд, Теразије 14
заступник: др Владан Батић

24.      Демократска партија Бугара – Демокрaтическа партия на Българите
скраћени назив: ДПБ
датум оснивања: 27.03.2007.
датум доношења решења о упису: 30.12.2009
седиште: Димитровград, Балканска бб
заступник: Ангел Јосифов

25.      Демократска странка војвођанских Мађара – Vajdasági Magyar Demokrata Párt
скраћени назив: ДСВМ - VMDP
датум оснивања: 22.08.1997.
датум доношења решења о упису: 06.01.2010.
седиште: Темерин, Народног фронта 227
заступник: Андраш Агоштон

26.      Реформисти Санџака – Reformisti Sandžaka
скраћени назив: РС
датум оснивања: 20.12.2003.
датум доношења решења о упису: 11.01.2010.
седиште: Нови Пазар, Улица 28.новембра 51
заступник: Зекирија Дугопољац

27.      Лига социјалдемократа Војводине
скраћени назив: ЛСВ
датум оснивања: 14.07.1990.
датум доношења решења о упису: 12.01.2010.
седиште: Нови Сад, Трг Младенаца 10
заступник: Ненад Чанак

28.      Покрет мађарске наде - Magyar Remény Mozgalom
скраћени назив:ПМН-MRM
датум оснивања: 27.01.2009.
датум доношења решења о упису: 14.01.2010.
седиште: Суботица, Миклоша Раднотија 37
заступник: Балинт Ласло

29.      Демократска партија Санџака - Demokratska partija Sandzaka
скраћени назив: ДСП -DSP
датум оснивања: 29.08.2007.
датум доношења решења о упису: 14.01.2010.
седиште: Пријепоље, Борак 2
заступник: Зулкефил Садовић

30.      Влашка демократска странка Србије - Partia democrată a Rumănilor din Sărbie
скраћени назив: ВДСС-PDRS
датум оснивања: 25.04.2004.
датум доношења решења о упису: 21.01.2010.
седиште: Бор, Добривоја Радосављевића Бобија 46
заступник: др Предраг Балашевић

31.      Демократска унија Албанаца- Unioni demokratik Shqiptar
скраћени назив: ДУА-UDSH
датум оснивања: 28.04.2007.
датум доношења решења о упису: 22.01.2010.
седиште:Бујановац, Косовска 105
заступник: Адем Хасани

32.      Савез војвођанских Мађара-Vajdasági Magyar Szövetség
скраћени назив: СВМ-VMSZ
датум оснивања: 31.08.1996.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Суботица, Аге Мамужића 11/I
заступник: Иштван Пастор

33.      ПОКРЕТ ВЕТЕРАНА
скраћени назив: ПВ
датум оснивања: 07.02.2009.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Београд, Косовска 9/2
заступник: Саша Дујовић

34.      Ромска демократска странка
скраћени назив: РДС
датум оснивања: 15.03.2004.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Нови Сад, Улица 7 број 102
заступник: Томислав Бокан

35.      Покрет „Живим за Крајину“
датум оснивања: 15.11.2006.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Зајечар, Николе Пашића 1
заступник: Бошко Ничић

36.      Демократска партија Македонаца – Демократска партија на македонците
скраћени назив: ДПМ
датум оснивања: 20.05.2004.
датум доношења решења о упису: 02.02.2010.
седиште: Панчево, Вељка Влаховића 84/ 4
заступник: Миле Спировски

37.      Демократска заједница Хрвата
скраћени назив: ДЗХ
датум оснивања: 24.06.2007.
датум доношења решења о упису: 03.02.2010.
седиште: Суботица, Аге Мамужића 5
заступник: Ђорђе Човић

38.      Словачка странка – Slovenska strana
датум оснивања: 20.02.2008.
датум доношења решења о упису: 04.02.2010.
седиште: Падина, Трг ослобођења 14
заступник: Јан Паул

39.      Покрет социјалиста
скраћени назив: ПС
датум оснивања: 17.07.2008.
датум доношења решења о упису: 05.02.2010.
седиште: Београд, Доситејева 21/III
заступник: Александар Вулин

40.      Санџачка алтернатива – Sandžačka alternativa
скраћени назив: СА
датум оснивања: 12.12.2003.
датум доношења решења о упису: 05.02.2010.
седиште: Нови Пазар, Рифата Бурџевића 27
заступник: Тарик Имамовић

41.      Зелена еколошка партија - Зелени
скраћени назив: ЗЕП-ЗЕЛЕНИ
датум оснивања: 05.02.2008.
датум доношења решења о упису: 05.02.2010.
седиште: Нови Пазар, АВНОЈ-а 7
заступник: Митхат Нокић

42.      ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ БУГАРА - ДЕМОКРАТИЧЕН СЪЮЗ НА БЪЛГАРИТЕ
скраћени назив: ДСБ
датум оснивања: 20.10.1990.
датум доношења решења о упису: 16.02.2010.
седиште: Босилеград, Маршала Тита 15
заступник: Драгољуб Иванчов

43.      ПАРТИЈА БУГАРА СРБИЈЕ – ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИТЕ В СЪРБИЯ
скраћени назив:  ПБС
датум оснивања:18.03.2007.
датум доношења решења о упису:16.02.2010.
седиште: Димитровград, Саве Ковачевића 13
заступник: Драгољуб Нотев   

44.      Бошњачко демократска странка Санџака –Bošnjačko demokratska stranka Sandžaka
скраћени назив:  БДСС-BDSS
датум оснивања: 15.06.1996.
датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште: Тутин, ул. 23. новембра 19
заступник: Есад Џуџевић

45.      ПАРТИЈА ЗА ДЕМОКРАТСКО ДЕЛОВАЊЕ – PARTIA PËR VEPRIM DEMOKRATIK
скраћени назив: ПДД-PVD
датум оснивања:19.08.1990.
датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште: Прешево, Рамиза Садику број 3
заступник: Риза Халими

46.      Реформистичка странка
скраћени назив: РС
датум оснивања: 11.04.2005.
 датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште: Ниш, ТПЦ Калча, ламела Ц, III спрат
заступник: Александар Вишњић

47.      ГРАЂАНСКИ САВЕЗ МАЂАРА – MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG
скраћени назив:  ГСМ-MPSZ
датум оснивања: 12.12.2006.
 датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште Сента, др Зорана Ђинђића број 19
заступник: Ласло Рац Сабо

48.      Српска напредна странка
скраћени назив:  СНС
датум оснивања: 10.10.2008.
 датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште Београд, Палмира Тољатија 5/3
заступник: Томислав Николић

49.      Социјалдемократска унија
скраћени назив:  СДУ
датум оснивања: 26.02.2003.
 датум доношења решења о упису: 17.02.2010.
седиште Београд, Булевар Никола Тесле  24
заступник: Жарко Кораћ

50.      Демократска заједница војвођанских Мађара – Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
скраћени назив: ДЗВМ-VMDK
датум оснивања:. 31.03.1990.  
датум доношења решења о упису: 18.02.2010.
седиште:Бечеј, Републиканска 144
заступник: Чонка Арон

51.      Покрет за демократски прогрес – Lëvizja e Progresit Demokratik
скраћени назив: ПДП-LPD
датум оснивања:07.09.2005.
 датум доношења решења о упису:25.02.2010
седиште Бујановац, Косовска 54
 заступник: Аднан Салихи

52.      Демократска левица Рома – Demokratikani levica e Rromendji
скраћени назив:  ДЛР
датум оснивања:30.04.2009.
 датум доношења решења о упису:25.02.2010.
седиште: Београд, Првомајска 116
 заступник: Јован Дамјановић

53.      Влашка демократска странка
скраћени назив: ВДС  
датум оснивања:01.02.2008.
 датум доношења решења о упису: 25.02.2010.
седиште:  Неготин, Краљевића Марка 2

заступник: прим. др Синиша Челојевић
54.      Демократска партија Албанаца – Partia demokratike Shqiptare
скраћени назив:  ДПА-PDSH
датум оснивања: 23.08.1990.
 датум доношења решења о упису: 26.02.2010.
седиште: Прешево, Зенел Хајдини 42
заступник: Рагми Мустафа

55.      Буњевачка странка Војводине – Bunjevačka stranka Vojvodine
скраћени назив:  БСВ - BSV
датум оснивања: 28.12.2007
датум доношења решења о упису: 26.02.2010.
седиште: Суботица, Браће Радића 32
заступник: мр Бранко Францишковић

56.      Социјалдемократски покрет
скраћени назив:  СП
датум оснивања: 04.11.2005.
датум доношења решења о упису: 01 03.2010.
седиште: Крагујевац, Матије Вуковића 2
заступник: Драгутин Станојловић

57.      Санџачко Рашка Партија
скраћени назив:  СРП
датум оснивања: 27.04.2009.
датум доношења решења о упису: 05.03.2010.
седиште: Београд, Кнеза Милоша 69а
заступник: Исмет Авдуловић

58.      Црногорска партија – Crnogorska partija
скраћени назив: ЦП - CP
датум оснивања: 18.02.2008.
датум доношења решења о упису: 05.03.2010.
седиште: Нови Сад, Радничка 30
заступник: Ненад Стевовић

59.      „Зелени Србије“
скраћени назив:  „Зелени“
датум оснивања: 17.11.2007.
датум доношења решења о упису: 09.03.2010.
седиште: Београд, Војислава Илића 36, локал 5ц
заступник: Иван Карић

60.      Народна сељачка странка
скраћени назив: НСС
датум оснивања: 20.05.1990.
датум доношења решења о упису: 17.03.2010.
седиште: Инђија, Трг слободе, Тржни центар,
 2. спрат број 31
заступник: Маријан Ристичевић

61.      Грађанска иницијатива Горанаца
скраћени назив:  ГИГ
датум оснивања: 22.03.2001.
датум доношења решења о упису: 17.03.2010.
седиште: Београд, Пивљанина Баја 3
заступник: Орхан Драгаш

62.      Демократски покрет Румуна Србије – Mişcarea democrată a Românilor din Serbia
скраћени назив:  ДПРС - MDRS
датум оснивања: 10.12.1991.
датум доношења решења о упису: 24.03.2010.
седиште: Зајечар, Пожаревачка 8
заступник: Димитрије Крачуновић

63.      Ромска партија
скраћени назив:  РП
датум оснивања: 15.11.2003.
датум доношења решења о упису: 30.03.2010.
седиште: Ковачица, Јаношикова 111
заступник: Срђан Шајн

64.      Уједињена партија Рома – Jekutni Partija Romani
скраћени назив:  УПР
датум оснивања: 01.07.2005.
датум доношења решења о упису: 31.03.2010.
седиште: Бујановац, Мирослав Нојковић Цале 123
заступник: Рамадан Демировић

65.      Народни покрет Санџака – Narodni pokret Sandžaka
скраћени назив: НПС -NPS
датум оснивања: 17.10.1999.
датум доношења решења о упису: 12.04.2010.
седиште: Нови Пазар, Александра Ђукића 103
заступник: Џемаил Суљевић

66.      Русинска демократска странка – Руска демократична странка
скраћени назив:  РДС
датум оснивања: 01.10.2006.
датум доношења решења о упису: 12.04.2010.
седиште: Сремска Митровица, Петра Прерадовића 149
заступник: Мирослав Бесермењи

67.      Српска монархистичка странка ''Српска Слога''
скраћени назив:  СМС
датум оснивања: 20.10.2001.
датум доношења решења о упису: 12.04.2010.
седиште: Београд, Пљевљанска 2б
заступник: Љубомир Симић

68.      САВЕЗ БАЧКИХ БУЊЕВАЦА
скраћени назив: СББ
датум оснивања: 10.05.2007.
датум доношења решења о упису: 15.04.2010.
седиште: Суботица, Анте Парчетића 10а
заступник: Мирко Бајић

69.      ВОЈВОЂАНСКА ПАРТИЈА
скраћени назив: ВП
датум оснивања: 25.04.2005.
датум доношења решења о упису: 15.04.2010.
седиште: Нови Сад, Илије Огњановића 7
заступник: Александар Оџић

70.      АЛИЈАНСА ВОЈВОЂАНСКИХ РУМУНА – ALIANŢA ROMÂNILOR DIN VOIVODINA
скраћени назив: АВР
датум оснивања: 24.03.2002.
датум доношења решења о упису: 21.04.2010.
седиште: Нови Сад, Бул. М. Пупина 6/III
заступник: Виорел Бесу

71.      Странка Војвођанских Словака - Strana Vojvodinských Slovákov
скраћени назив: СВС
датум оснивања: 14.03.2010.
датум доношења решења о упису: 27.04.2010.
седиште: Бачкa Паланка, Краља Петра I број 35
заступник: Вилиам Славка

72.      Ромска странка Јединство
скраћени назив: РСЈ
датум оснивања: 04.06.2007.
датум доношења решења о упису: 30.04.2010.
седиште: Ниш, Блачка 22
заступник: Ферхад Саити

73.      ПУЛС СРБИЈЕ
скраћени назив:
датум оснивања: 20.03.2010.
датум доношења решења о упису: 26.05.2010.
седиште: Краљево, Хајдук Вељкова 103
заступник: др Љубиша Јовашевић

74.      НИЈЕДАН ОД ПОНУЂЕНИХ ОДГОВОРА
скраћени назив: НОПО
датум оснивања: 02.07.2010.
датум доношења решења о упису: 30.07.2010.
седиште: Београд, Булевар ослобођења 60
заступник: Никола Тулимировић

75.      Уједињена сељачка странка
скраћени назив: УСС
датум оснивања: 15.02.2000.
датум доношења решења о упису: 18.11.2010.
седиште: Сврљиг, Радетова 23
заступник: Милија Милетић

76.      Комунистичка партија
скраћени назив: КП
датум оснивања: 28.11.2010.
датум доношења решења о упису: 20.01.2011.
седиште: Београд, Милоја Ђака 1б
заступник: Јосип Броз

77.      Бошњачка демократска заједница-Bošnjačka demokratska zajednica
скраћени назив: БДЗ-BDZ
датум оснивања: 25.12.2010.
датум доношења решења о упису: 08.04.2011.
седиште: Нови Пазар, Солитер Језеро, кула А број1
заступник: Емир Елфић

78.      Српска демократска странка
скраћени назив: СДС
датум оснивања: 03.02.2011.
датум доношења решења о упису: 16.05.2011.
седиште: Београд, Васе Пелагића 54
заступник: Бранислав Швоња

79.      „Србија на истоку“
скраћени назив: СНИ
датум оснивања: 27.05.2011.
датум доношења решења о упису: 22.06.2011.
седиште: Бољевац, Краља Александра 2
заступник: Нели Ђорђевић

80.      Богата Србија Покрет пољопривредника и привредника
скраћени назив: Богата Србија
датум оснивања: 05.06.2011.
датум доношења решења о упису: 20.07.2011.
седиште: Београд, Ђуре Јакшића 5
заступник: Захарије Трнавчевић

81.      Демократска партија – Partia demokratike
скраћени назив: ДП - DP
датум оснивања: 02.07.2011.
датум доношења решења о упису: 09.08.2011.
седиште: Бујановац, Петра Драпшина 2
заступник: мр. Нагип Арифи


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #73 послато: Новембар 02, 2011, 04:27:35 »

Заиста не видим где су овде на списку Двери,      
Перо имаш ли ти неку информацију, да ли су уопште Двери регистровале своју странку (Покрет).

Колико знам, они увелико иду по Србији и Дијаспори, имају те неке предизборне промоције.

п.с.
Да нису они, под оним бројем 76
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #74 послато: Новембар 02, 2011, 04:35:47 »

Немам појма одкада је та листа  регистрованих партија,
али имам чланак о плановима двери од јануара 2011.

Двери постају политичка странка?
17. јануар 2011. | 12:06 | Извор: ФоНет
dveri srpske НОВИ САД -

Организација Српски сабор Двери планира да се укључи активно у политички живот и изађе самостално, са својом листом, на наредне парламентарне изборе, пише новосадски недељник Актер.

Циљ тог политичког пројекта под називом "Србија два" је да постану препознатљиви и привлачни бирачима демохришћанске оријентације десног центра.

Интересовање за будућност и опредељење Српског сабора Двери показују и партије на власти и оне из опозиције, као и представници руске и америчке амбасаде у Београду, што само по себи говори да се организација и њени ресурси доживљавају крајње озбиљно.

Како истиче лист, иако у се делу јавности у Србији Двери настоје представити као ултрадесничарска организација, по свему судећи их тако не доживљавају ни њихови симпатизери, као ни значајне фигуре домаће политичке сцене и дипломатског кора.

На покушај Актера да званично добију потврду њиховог учешћа на наредним изборима, у Српском сабору Двери саопштили су да у овом тренутку не желе да се оглашавају о прерастању у политички покрет и да ће о томе правовремено обавестити јавност.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #75 послато: Новембар 02, 2011, 04:56:24 »

Немам појма одкада је та листа  регистрованих партија,
али имам чланак о плановима двери од јануара 2011.

Двери постају политичка странка?
17. јануар 2011. | 12:06 | Извор: ФоНет
dveri srpske НОВИ САД -

Организација Српски сабор Двери планира да се укључи активно у политички живот и изађе самостално, са својом листом, на наредне парламентарне изборе, пише новосадски недељник Актер.

Циљ тог политичког пројекта под називом "Србија два" је да постану препознатљиви и привлачни бирачима демохришћанске оријентације десног центра.

Интересовање за будућност и опредељење Српског сабора Двери показују и партије на власти и оне из опозиције, као и представници руске и америчке амбасаде у Београду, што само по себи говори да се организација и њени ресурси доживљавају крајње озбиљно.

Како истиче лист, иако у се делу јавности у Србији Двери настоје представити као ултрадесничарска организација, по свему судећи их тако не доживљавају ни њихови симпатизери, као ни значајне фигуре домаће политичке сцене и дипломатског кора.

На покушај Актера да званично добију потврду њиховог учешћа на наредним изборима, у Српском сабору Двери саопштили су да у овом тренутку не желе да се оглашавају о прерастању у политички покрет и да ће о томе правовремено обавестити јавност.То што сам поставила је ЗВАНИЧНА листа министарства за државну управу и локалну самоуправу, на списку су само
регистроване странке и покрети. ( само оне које су до сада регистроване), ево провери сам,

http://www.drzavnauprava.gov.rs/pages/article.php?id=1698


Без све шале, они изгледа уопште нису још регистрована политичка опција.
Ако би то било тачно, онда можда једино да је проблем у томе, да они не могу да скупе тих 10.000 потписа.
Ако је веровати ономе што сам чула, они имају врло мало активиста,
(не мислим на симпатизере, него на чланове-активисте)

Ево, потражићу и ја сада мало детаљније,  а могао би и ти.Ау, колико има оних несрпских партија,... Шокиран
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #76 послато: Новембар 04, 2011, 13:42:49 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко

аха, види сад ово...Како изгледа тренутно политичко гласачко тело...Занимљиви су неки проценти... а посебно од чијих се неких процената неке политичке странке прибојавају...

oнда, исто истраживање на ФБ:Видиш ли Двери ту??? Погледај комплетну слику...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #77 послато: Новембар 04, 2011, 19:39:19 »

Када одговориш на ову поруку  Cheesy

http://forum.svisrbisveta.org/index.php?topic=406.msg8684#msg8684

онда ћу да наставим дискусију.п.с.
можеш ли да поставиш линк одакле си ово пренео, извор
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #78 послато: Новембар 04, 2011, 21:18:57 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко

ево ти извор за прву слику...

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/305859_197600906984954_100002051397980_401480_1519885894_n.jpg

а ево и за другу слику...

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/380066_167905156637483_159805557447443_308038_1757399432_n.jpg
-------------------------------------------------------------------
На том линку рекла си...

"Без све шале, они изгледа уопште нису још регистрована политичка опција.
Ако би то било тачно, онда можда једино да је проблем у томе, да они не могу да скупе тих 10.000 потписа.
Ако је веровати ономе што сам чула, они имају врло мало активиста,
(не мислим на симпатизере, него на чланове-активисте)

Ево, потражићу и ја сада мало детаљније,  а могао би и ти.

Ау, колико има оних несрпских партија,..."
--------------------------------------------------------------------

Шта си ме овде питала, па бих требао да ти одговорим???

Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #79 послато: Новембар 05, 2011, 00:18:44 »

Као што видите, небитно је ко ради процену гласачког тела...
Чињеница је да жути и њихови трабанти играју увек исту игру...расцепкају се на милион странака, замажу очи народу а онда се, по окончању гласања, ухвате сви за ручице и наставе по старом...   Љутко

По ономе што се види, жути ће опет сести у властодржачке фотеље...
Зашто? Па зато што ће засигурно са њима бити и "апостол" Тома (који је, током штрајка успео да се лиши свих овоземаљских задовољстава чак ЦЕО један дан ) Зеленко.....
Баш је штета што није био одлучан као његов кумашин, који је издржао месец дана....можда би сада однос "снага" био сасвим другачији   Намигивање
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #80 послато: Новембар 05, 2011, 00:39:18 »


Е, овде већ треба скинути капу...тек пре месец дана основана странка а већ прикупљено више од 10.000 потписа!?! Хоће ли наставити тим темпом? Живи били па видели, посебно коју боју преферирају....

************************************************************************

Миле Драгић за Данас о новом ангажману на српској политичкој сцени


Прикупио 10.000 потписа


Хоће да помогне "народу и држави" : Миле Драгић


Аутор: Л. Валтнер

Београд - Покрет за развој Србије основан је пре месец дана, а крајем октобра предали смо више од 10.000 потписа потребних за регистрацију политичке странке.

У нашим редовима имамо велики број истакнутих личности, међу којима су академици, професори универзитета, пензионисани генерали војске и полиције и, што је најважније, огроман број младих људи жељних позитивних промена, каже за Данас Миле Драгић поводом свог (и званичног) уласка у политику, одговарајући на питања да ли је регистровао Покрет и ко му је све приступио.

У којој мери је ваш политички ангажман повезан с вашим пословним интересима?

- У политику улазим искључиво да бих помогао нашем народу и држави, свестан тежине ситуације у којој се налазе наше друштво и економија. За десет година владавине ове политичке гарнитуре, последице по привреду и друштво су катастрофалне. Спољни дуг је вишеструко увећан и поред распродаје јавне имовине, уништена је већина предузећа, незапосленост је вишеструко повећана, огроман пад животног стандарда и морала људи, стално смањење територије, енормно повећање корупције и криминала, одлазак из земље младих образованих људи... У таквом друштвеном тренутку, ниједан поштен и способан грађанин не сме да стоји са стране и немо посматра уништавање државе, већ се мора ангажовати на промени такве ситуације. Наша држава има огромне материјалне и људске потенцијале да живимо са много вишим стандардом, као што је то било пре 30 година.

Хоћете ли изаћи на предстојеће изборе и како - самостално или с неком већом странком?

- Спремамо се да изађемо на предстојеће изборе. У зависности од тога колико се грађани прикључе нашем покрету и подрже наш апел за позитивне промене, видећемо да ли ћемо на изборе изаћи сами или у коалицији са неком странком. Странке на чијем челу су лидери који су довели државу до овог стања, на пример Г17 плус, па и Демократска странка са овим кадровима, не могу бити наш партнер.

Љубитељ панцира

Зрењанински бизнисмен Миле Драгић, власник истоимене фирме за производњу војне опреме и један од актера афере „Панцир“, одлучио је да уплива у политичке воде. Током 26-годишњег рада на челу фирме, медији су Милета Драгића повезивали са бројним политичким странкама на власти и у опозицији, као њиховог финансијера. Упркос томе, Драгић никада није био члан партија.

Дуго је његова фирма била један од водећих снабдевача српске полиције и војске војном опремом, све док јула 2007. није оптужен у афери „Панцир“. Тада је оптужен заједно са бившим савезним министром одбране Првославом Давинићем, његовим помоћником Милуном Кокановићем и бившим начелником Одељења за развој и опремање војске СЦГ Јовицом Вучковићем. Њих је оптужница теретила због склапања штетног уговора по некадашњу државу Србију и Црну Гору, вредног 176 милиона евра. Убрзо након тога, зрењанинска фирма је запала у тешкоће, а говорило се и о њеној потпуној пропасти.

Касније је судски поступак против Драгића издвојен и његов случај је прешао у надлежност Општинског суда у Зрењанину, јер он није био војно лице. Касније је првостепени суд Драгића ослободио оптужбе за злоупотребу службеног положаја у покушају и незаконито држање оружја.

Фирму „Производња Миле Драгић“ основао је 1985. Својевремено је тврдио новинарима да је први новац зарадио копајући канале, као студент, да би преживео. Драгић је и заљубљеник у хеликоптере, а у дворишту своје куће у Сремској Каменици изградио је хелиодром. Рођен је у БиХ. Магистрирао је 2001. на Факултету техничких наука у Новом Саду.

И. Пејчић

Данас

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #81 послато: Новембар 05, 2011, 09:57:31 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко

.....

Видиш ли Двери ту??? Погледај комплетну слику...Аха, видим их видим врло добро.

Нису се још ни регистровали као политичка партија, а већ имају неке мале праве
"ПОЛИТИЧКЕ" прохтеве,..овај, пардон ПРОЈЕКТЕ!

Довитљиви су нема шта, отимање новца од народа сматрају пројектима, леле,..

Цитат
Искуство савременог вишестраначја у Србији показало је да је финансирање странака и политичких организација показатељ њихове истинске утемељености у народу.

Без обзира на програме, прокламације, планове, стратегије, разна обећања и маркетиншке трикове, сваки динар који су политичари примили од страних центара моћи или тајкуна (домаћих и страних) заувек их је спречио да воде онакву политику какву су промовисали у својим кампањама.

Желећи да останемо до краја народни покрет, покрет који политику враћа народу, излазимо са пројектом 2000х500 отворено пред све Вас.

Као што знате, Двери се за помоћ обраћају искључиво своме народу и желе да зависе једино од свог народа, задржавајући тако своју независност и самосталност у политичком деловању.
    
Због свега тога, тражимо 2000 родољуба међу 10 000 000 Срба који би били спремни да донирају Двери по 500 динара (или 5 евра) месечно.

На тај начин, били бисмо у стању да нашу борбу изведемо до краја и постигли бисмо оно што ниједна политичка опција до сада није спровела: СУШТИНСКА ОДГОВОРНОСТ САМО ПРЕМА СВОМ НАРОДУ!
Па они бре просе новац од тог истог народа коме наводно хоће да помогну, шта ли ће тек и колико да траже када постану политичка партија
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #82 послато: Новембар 05, 2011, 12:33:32 »

Овима који су узели или отели све, баш све и до последње црте, њих трпимо, помало псујемо и кунемо, али нам баш и не смета пуно.
Ту су, па онако, нека их. На њих смо научени.

Ови, који су се скупили с муком и настојањем да заиста нешто МЕЊАЈУ, њих одмах осуђујемо. Нису нам довољно добри, у Србији се углед гледа и мери кроз новац, дакле, нису богати, немају новац, па да се и њима дивимо и сниходљиво смешимо! Ови траже отворено, траже помоћ и са јасним разлогом, јер нису примили мита, нису на листама страних интереса "погодни" јер долазе од нас, из простог народа. Чиме би ми сутра водили битку и поред супер идеја и добрих намера и лепих програма који би донели бар неке промене, - ако смо сиромашни, немамо средстава, нисмо се продали другом?

Овде се више не ради о томе дали су те Двери добре, позитиве, дали имају шансу да нешто учине. Овде се ради о јавном позиву, помозите да би нам свима било помогнуто. Да имају паре, да располажу џиповима, и да имају утицаја у српском тајкунству, у крађи и расподелама украденог, неби ово радили. Били би уз олигархију, неби били тако близу народу...

Уствари, само показује колико смо као обичан народ спречени у многим стварима, да својом вољом одлучујемо. Сиромашна поштена Србија, богата олигархија и режим који сише крв надоду...Све остало, било добро или мање добро, односи вода....

Уосталом кад већ стварно свима и сваком налазимо мане, дали у Србији има неког, коме бих смео без размишљања, поклонити поверење.
Ако има, објавимо овде та имена па да кренемо. Овако, опет се све своди на замерке и критике па делује деструктивно.
А то што Двери овако и на овај начин покушавају да финансирају свој пројекат, само показује да су из народа и да се нису ником продали...
Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #83 послато: Новембар 05, 2011, 15:47:04 »

Овима који су узели или отели све, баш све и до последње црте, њих трпимо, помало псујемо и кунемо, али нам баш и не смета пуно.
Ту су, па онако, нека их. На њих смо научени.

Ови, који су се скупили с муком и настојањем да заиста нешто МЕЊАЈУ, њих одмах осуђујемо. Нису нам довољно добри, у Србији се углед гледа и мери кроз новац, дакле, нису богати, немају новац, па да се и њима дивимо и сниходљиво смешимо! Ови траже отворено, траже помоћ и са јасним разлогом, јер нису примили мита, нису на листама страних интереса "погодни" јер долазе од нас, из простог народа. Чиме би ми сутра водили битку и поред супер идеја и добрих намера и лепих програма који би донели бар неке промене, - ако смо сиромашни, немамо средстава, нисмо се продали другом?

Овде се више не ради о томе дали су те Двери добре, позитиве, дали имају шансу да нешто учине. Овде се ради о јавном позиву, помозите да би нам свима било помогнуто. Да имају паре, да располажу џиповима, и да имају утицаја у српском тајкунству, у крађи и расподелама украденог, неби ово радили. Били би уз олигархију, неби били тако близу народу...

Уствари, само показује колико смо као обичан народ спречени у многим стварима, да својом вољом одлучујемо. Сиромашна поштена Србија, богата олигархија и режим који сише крв надоду...Све остало, било добро или мање добро, односи вода....

Уосталом кад већ стварно свима и сваком налазимо мане, дали у Србији има неког, коме бих смео без размишљања, поклонити поверење.
Ако има, објавимо овде та имена па да кренемо. Овако, опет се све своди на замерке и критике па делује деструктивно.
А то што Двери овако и на овај начин покушавају да финансирају свој пројекат, само показује да су из народа и да се нису ником продали...

Браво Пидиканац, отео си ми речи из уста и у твом префињеном стилу лепо то објаснио некима...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #84 послато: Новембар 06, 2011, 02:14:37 »

Овима који су узели или отели све, баш све и до последње црте, њих трпимо, помало псујемо и кунемо, али нам баш и не смета пуно.
Ту су, па онако, нека их. На њих смо научени.

Ови, који су се скупили с муком и настојањем да заиста нешто МЕЊАЈУ, њих одмах осуђујемо. Нису нам довољно добри, у Србији се углед гледа и мери кроз новац, дакле, нису богати, немају новац, па да се и њима дивимо и сниходљиво смешимо! Ови траже отворено, траже помоћ и са јасним разлогом, јер нису примили мита, нису на листама страних интереса "погодни" јер долазе од нас, из простог народа. Чиме би ми сутра водили битку и поред супер идеја и добрих намера и лепих програма који би донели бар неке промене, - ако смо сиромашни, немамо средстава, нисмо се продали другом?

Овде се више не ради о томе дали су те Двери добре, позитиве, дали имају шансу да нешто учине. Овде се ради о јавном позиву, помозите да би нам свима било помогнуто. Да имају паре, да располажу џиповима, и да имају утицаја у српском тајкунству, у крађи и расподелама украденог, неби ово радили. Били би уз олигархију, неби били тако близу народу...

Уствари, само показује колико смо као обичан народ спречени у многим стварима, да својом вољом одлучујемо. Сиромашна поштена Србија, богата олигархија и режим који сише крв надоду...Све остало, било добро или мање добро, односи вода....

Уосталом кад већ стварно свима и сваком налазимо мане, дали у Србији има неког, коме бих смео без размишљања, поклонити поверење.
Ако има, објавимо овде та имена па да кренемо. Овако, опет се све своди на замерке и критике па делује деструктивно.
А то што Двери овако и на овај начин покушавају да финансирају свој пројекат, само показује да су из народа и да се нису ником продали...
Таман посла да се углед мери кроз новац, далеко било.

Чини ми се да Двери управо мисле на тај углед који ће им доћи кроз тај "народни новац"


........."..излазимо са пројектом 2000х500 отворено пред све Вас.

Као што знате, Двери се за помоћ обраћају искључиво своме народу и желе да зависе
једино од свог народа,
задржавајући тако своју независност и самосталност у политичком деловању.
    
Због свега тога, тражимо 2000 родољуба међу 10 000 000 Срба који би били
спремни да донирају Двери по 500 динара (или 5 евра) месечно
.Па, ово је бре смешно и НЕОЗБИЉНО од некога ко претендује да буде алтернатива овој власти!!!


Мислила сам да ћу бити упозната са неким пројектом из њиховог ПРОГРАМА,
како сви да изаћемо из ове, пре свега социјалне кризе,..а они се обраћају том истом осиромашеном
народу, очерупаном до коске, за помоћ,
да им народ удели своју цркавицу
,....а ЗАШТА им треба тај новац  Молим?

Да праве оне огромне билборде или шта већ Превртање очима

Када се прави политичка странка, ако се не направи ПЛАН, између осталог који ће имати у себи
и део који говори  како ће се та странка  финансирати, она не треба ни да покушавава да се прави.

Ови из Двери су уместо да скоче па да кажу "ХОП", прво рекли "ХОП" па ће онда да скоче,
али ко зна, можда и не скоче.
ЧУДИ ме да они увелико воде политичку кампању, а још НИСУ регистровани као
политичка партија, странка или покрет.Моје је мишљење, да се они разликују од ових који владају, по овоме,
што не отимају од овог народа, ( а и не могу јер немају инструменте отимања, ....кроз разне намете)
него ПРОСЕ,..а када се навикну на "народни новац",...на новац који они НЕ ЗНАЈУ да направе,
па ако којим случајем дођу на власт, па овладају "инструментима отимања" можда ће да буду још гори,
ОТИМАЋЕ још жешће.

Радије ћу да се определим за неку нову партију или покрет која има инструменте "преживљавања"
 унутар те странке,.. а ти начина  има, али треба мало на томе порадити, па се поприлично и "ознојити"!!!

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #85 послато: Новембар 06, 2011, 03:35:48 »

"Не подстицати нереална очекивања"
 


Председник Србије Борис Тадић поручио да странке на наредне изборе морају да изађу са реалистичним плановима, а не да код грађана подстичу нереална очекивања.
 


На предстојећим изборима ће, како је истакао, бити потребно признати и грешке, и додао да 2008. није могао да предвиди светску економску кризу, јер то тада није учинио ниједан економиста, и да су се нека обећања која је дао зато испоставила као нереалистична.
"Обећао сам 200.000 радних места зато што сам послушао економске стручњаке. То је било нереалистично, иако је свет тада био увелико другачији", рекао је Тадић.
Према његовим речима, мало је вероватно да ће регион Западног Балкана у наредних десет година бити интегрисан у ЕУ и да је зато неопходно да се обједини и да занемари ирационалне и бесмислене тензије и конфликте.


..."Погледајте плате политичара, па видите да ли су могли да зараде то што имају"
 
Осврћући се на хронични проблем корупције у региону, Тадић је истакао да он сам није корумпиран, што потврђује чињеница да готово и да нема имовину, али да је свакако неопходно на системски начин проверавати да ли су вршиоци јавних функција подложни корупцији.

"Погледајте колике су плате политичара и колика је њихова имовина, направите компаративну анализу и видите да ли је могуће било да зараде то што имају", поручио је Тадић.

Према његовим речима, протеклих месеци је много учињено на плану борбе против корупције, што потврђује и извештај Европске комисије и поступци против бивших министара.

б92*******************************************


 Cheesy...Ко нам то поручује,.......... ма да му поверујемо
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #86 послато: Новембар 06, 2011, 03:45:55 »

До избора се оснива још странака?

Београд -- Политичка сцена Србије, на којој сада делује 81 партија, могла би до наредних парламентарних избора да постане "богатија" за неколико нових странака.
Међутим, њихов потенцијал и могућност преласка изборног цензуса за стручњаке су неизвесни.

Програмски директор Цесида Марко Благојевић сматра да је одржавање избора у блиској будућности један од разлога масовнијег оснивања странака и покрета, али и жеља одређених појединаца да артикулишу своје политичко деловање, мотивисани тиме што су грађани разочарани постојећим политичким странкама.

Благојевић је Тањугу рекао да је тешко у овом моменту рећи колики је њихов потенцијал, али да сумња да би било која од њих могла да "пребаци" изборни цензус.

"Оснивање нових странака свакако води расипању гласова бирача, али је питање у којој мери. Све те партије имају некакав потенцијал, али у овом тренутку не могу да проценим колики је. Сумњам да било која од њих има довољно јак потенцијал да пребаци пет одсто", навео је Благојевић.

С обзиром на то да је у претходним изборним циклусима било странака које су се само активирале уочи и на самим изборима, а после тога практично нестајале са политичке сцене, Благојевић је указао на то да је сада мотив странака да на изборима учествују само због буџетских средстава умањен због нових законских одредаба.

Он је подсетио да је Законом о финасирању политичких активности прописано да партије које не пређу цензус враћају у државну касу средства која су добиле из буџета за финансирање кампање.

"Странке и даље могу да учествују на изборима због добијања одређених средстава из буџета. Све те партије сада, заправо, улазе у ризик да потроше новац на кампању, а да потом те паре морају да врате уколико им успех није био довољно добар", напоменуо је Благојевић.

У Србији је регистрована 81 политичка странка, подаци су са сајта Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу, а тај број би до избора могао да буде већи уколико они који претендују на оснивање странака испуне потребне услове за упис у Регистар политичких странака.

Претходних дана многи појединци, покрети, удружења, па чак и синдикати, најавили су могућност страначког организовања, а неки од њих и изласка на изборе.

Оснивачку скупштину одржао је Покрет радника и сељака, за чијег је председника изабран професор Факултета безбедности Зоран Драгишић, а који је одмах најавио учешће на изборима и то самостално.

Основни циљ тог покрета, који између осталих окупља малинаре, пољопривреднике, таксисте, ветеране и пензионере, је, према речима Драгишића, да "народу врати државу" и побољша положај радника и сељака.

Такође, недавно је светлост дана угледао још један покрет који окупља привреднике који желе да се ангажују на стварању бољег привредног амбијента у Србији.

Иако је јавност спекулисала о њиховом учешћу на изборима, оснивачи, међу којима су бројни привредници и предузетници, објаснили су да немају намеру да се региструју као политичка партија и на тај начин учествују на наредним парламентарним изборима.

За права сељака на идућим изборима залагаће се још један покрет - "Богата Србија", који предводи дугогодишњи члан ДС Захарије Трнавчевић.
Тај покрет већ је регистрован, а приликом оснивања најављено је да је циљ тог покрета учешће у парламенту и будућој влади, а ради другачије аграрне политике.

И организација "Двери" недавно је најавила самосталну и независну политичку изборну листу.

О могућности да учествују у политичком животу и изборној утакмици у јавности се спекулисало и за Савез самосталних синдиката Србије, који је недавно ушао у серију разговора са представницима парламентарних странака о решавању проблема радника у Србији.

То је у јавности изазвало спекулације о политичком организовању СССС, а из тог синдиката још није јасно саопштено да ли ће се то и догодити.
Последња странка која је уписана у Регистар политичких организација је Демократска партија из Бујановца, а током ове године уписане су и "Богата Србија", "Србија на истоку" из Бољеваца и Српска демократска странка из Београда.

После пререгистрације странака, Србија је у току 2010. године добила три нове странке - "Ниједан од понуђених одговора", "Пулс Србије" и Странка војвођанских Словака, док је у јануару ове године статус регистроване добила и Комунистичка странка.

За упис у Регистар политичких странака неопходно је прикупити 10.000 потписа грађана, осим уколико су у питању странке националних мањина, које морају да скупе хиљаду потписа.

На политичкој сцени Србије пре пререгистрације странака на основу новог Закона о политичким партијама било је више од 600 политичких организација

б92


************************************Још само да пронаћу тих 10.000 који ће да им потпишу за регистрацију странке


 
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #87 послато: Новембар 06, 2011, 04:18:38 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко

Гога - 011 рече...

"Још само да пронаћу тих 10.000 који ће да им потпишу за регистрацију странке"

- Е вала, баш си злобна!!!
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #88 послато: Новембар 06, 2011, 04:45:09 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко

Гога - 011 рече...

"Још само да пронаћу тих 10.000 који ће да им потпишу за регистрацију странке"

- Е вала, баш си злобна!!!


Мој коментар се односио на наслов текста који сам поставила,

"До избора се оснива још странака?"

значи УОПШТЕ, а не само на оне који су осмислили "ПРОЈЕКАТ" који се зове
"Како да од народа, милом, а не силом, отмемо још који динар"


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #89 послато: Новембар 07, 2011, 03:24:52 »

Међу незадовољнима највише има присталица ДС-а

Ко ће претрпети штету ако се на изборима појави мали број бирача


Никада у последњих 11 година није било више оних који уочи избора гласно кажу да неће изаћи на изборе.

Сва интерна истраживања странака о расположењу и опредељењу бирача показују да проценат потенцијалних апстинената из недеље у недељу расте, док је рејтинг већине странака у стрмоглавом паду! Ако би се избори одржали сутра, скоро 50 одсто бирача или не би изашло на гласање или не би гласали ни за кога, указују најновија истраживања политичких странака у које је „Ало!“ имао увид.
Уколико би талас апстиненције или такозваног белог гласања, као демократских облика упозорења странкама, запљуснуо гласачке кутије, аналитичари се слажу да би из Демократске странке отпливало убедљиво највише гласова.
Политички аналитичар Јово Бакић процењује за „Ало!“ да би већа апстиненција погодовала опозиционим странкама, пре свега Српској напредној странци.

- Због великог незадовољства социјалним и материјалним положајем, међу апстинентима би сигурно било највише присталица ДС-а. Организовани излазак на изборе и убацивање белих листића могао би бити интересантан, али само уколико би био масован. Тиме би се показало изразито огорчење бирача - сматра Бакић.

Зоран Лучић, извршни директор Цесида, слаже се да ће ДС, односно владајућа коалиција, претрпети највише штете уколико би се број апстинената повећао.
- То генерално погодује традиционалистичким и конзервативнијим странкама и оне би једва дочекале такво испољавање незадовољства грађана јер би у том случају њихово гласачко тело дошло до изражаја и остварило бољи изборни резултат. У таквој ситуацији највећи добитник би свакако био СНС. Потпуно је логично да ће највећи број апстинената бити регрутован из редова бирача ДС-а - оцењује Лучић.
Позив на бојкот или активан бојкот избора је, како каже, притисак бирача на политичку елиту. Међутим, Лучић наглашава да би и критична маса од отприлике 10 одсто, што би био огроман успех такве кампање у Србији, изазвала ефекат, али само у домену морала.
- Када би на изборе изашао само један човек и гласао, избори би били легални. Победник избора са малим бројем гласова, уз велику апстиненцију, губи тло под ногама и скоро расписивање нових избора је сасвим очекивано. Међутим, код нас се може лако десити да такав победник само окрене главу на другу страну и занемари чињеницу о броју оних који су одлучивали о његовом избору - напомиње Лучић.
Осим незадовољства квалитетом живота и политичком понудом, резервисаност многих бирача објашњава се и њиховом перцепцијом да се политичка воља, ма како гласали, претвара у математичку формулу окупљања 126 посланика. Упориште у таквом ставу само се учврстило стварањем савеза демократа и социјалиста након избора 2008.
Међутим, потпредседница ДС-а Јелена Триван уверена је да ће њена странка успети да мотивише грађане и покаже им да нису сви исти. Она за наш лист каже да разуме разочараност људи „у ситуацији у којој је цео свет у економском и политичком безнађу“.
- Међутим, бојим се да је „бело гласање“ допринос таквом стању, а не активна позиција. Политичка странка може теоретски и са 10 гласова да дође на власт и ако се идеја белих листића прошири, то би могло да значи да заиста нерепрезентативна мањина, иза које не стоје грађани, влада Србијом. Потрудићемо се да грађанима дамо разлог и да изађу на изборе и да схвате да нису сви исти - поручује Триванова.

Ни заменик председника СНС-а Александар Вучић не очекује већу апстиненцију него иначе.
- Знам да то много више брине демократе. Не верујем да би у Србији, где страсти и емоције играју велику улогу и у сфери политике, могло да се прими организовано гласање белим листићима. Немам ништа против таквог размишљања. Нека прецртају листић или напишу да нас све мрзе, али мислим да је то штетно. Ко је незадовољан, треба да гласа против овог режима и ми то јасно поручујемо грађанима - објашњава он.

 
Великима одговара велика излазност

Правило је да већа излазност подиже и цензус. Због изборних правила која фаворизују велике партије, бели гласачки листићи претварају се заправо у непријатеље оних странака које се боре за улазак у парламент. Уколико у Србији заживи протестно гласање, већина партија ће морати више да се помучи да би прескочила цензус од пет одсто. Што је још суровије, сви гласови које освоје партије испод цензуса практично одлазе ДС-у и СНС-у.

 
Кампања неважећих и на „фејсбуку“

На „фејсбуку“ се пре неколико дана регистровала група „Кампања неважећи листићи“ и за сада је окупила око 850 чланова. Међутим, колико год се омасовило до избора, убацивање неважећих листића у гласачку кутију формално неће бити препознато као изборна воља. Наш изборни закон би и милионе таквих листића евидентирао само као техничку чињеницу о броју неважећих листића и ништа више од тога. На претходним парламентарним изборима било је 4.051.236 важећих листића и само 88.148 неважећих.

 
Мики Маус или Паја Патак

За протестно или „бело гласање“ у Америци се најчешће користи Мики Маус, због препознатљивости његовог имена и лика. Американци су нешто мање на листићима цртали Душка Дугоушка и Пају Патка. Сличан феномен са ликовима из цртаћа бележи се и у Финској и Шведској, али се на њиховим парламентарним изборима убедљиво највише дописивао или доцртавао Паја Патак.

 
Разлози за апстиненцију
Зоран Стојиљковић, професор Факултета политичких наука, наводи због чега грађани Србије у овом тренутку нису заинтересовани за изборе:
- Странке су само механизми за стицање привилегија
- Политичке елите не могу више да тврде да се довољно обрачунавају са корупцијом
- Странке нису одбраниле грађане од кризе и нарастајућег сиромаштва
- Странке уносе поделе на политичкој сцени и свађају народ
- Сви програми изгледају исто, као да су преписани из једног центра
- Неприродна савезништва после избора обесмишљавају вољу бирача

Ало

***********************************


Баш бих се забринула да се нико испред ЦЕСИД-а није појавио, па да нам објасни
и о овим изборима. Они увек СВЕ знају Превртање очима
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #90 послато: Новембар 08, 2011, 03:40:27 »

Почело је (не)испуњавања (не)реалних жеља!!!


Кркобабићи траже фотељу гувернера!

За подршку ПУПС-а, чији се рејтинг мери на око два одсто, потребно је обезбедити, ни мање ни више, него 10 посланичких места и фотељу гувернера НБС или министра финансија!


Како сазнаје „Ало!“ у врху СПС-а, социјалисти су управо оваквим захтевом практично притерани уза зид, те ће опстанак коалиције СПС-ПУПС-ЈС на наредним изборима зависити од задовољења нараслих апетита ПУПС-а.
- Није случајно што се ПУПС и не труди да сакрије преговоре које паралелно води и с напредњацима. Значајно себи дижу цену и сад од социјалиста траже 10 загарантованих посланичких места, уместо досадашњих пет. Желе и већи утицај на републичке финансије и Милан Кркобабић је већ ставио шапу на место министра финансија у будућој влади или фотељу гувернера - открива наш извор.
Милан Кркобабић, међутим, каже за „Ало!“ да званични разговори о коалицији још нису ни почели и да ПУПС кадровска решења уговара тек на крају.

- Питате ме како бих се снашао на месту министра финансија или гувернера? Па ја јесам радио у банкарству, али, верујте ми, уопште о томе не размишљам. За разлику од претходног, актуелни гувернер је изузетан и има нашу пуну подршку иако није наш кандидат - рекао нам је Кркобабић, иначе актуелни заменик градоначелника Београда.
Председник Извршног одбора СПС-а Бранко Ружић није желео ни да потврди, али ни да демантује сазнања „Ало!“.
- О даљој сарадњи, надам се успешној, ћемо свакако разговарати, али то сигурно неће бити преко медија - рекао нам је Ружић.
Ситуација са ПУПС-ом 2011. неодољиво подсећа на ону са СПС-ом 2008. приликом формирања владе. Тада је лидер социјалиста лако могао да седне и у премијерску фотељу, јер је од његове одлуке зависило да ли ће стожер извршне власти бити демократе или радикали. На ту подударност подсећа и политички аналитичар Дејан Вук Станковић, који напомиње да се и цене политичке робе формирају као на тржишту.
- Кључна ствар је колико је неко спреман да плати вашу политичку робу. Не сумњам да је и тактика ПУПС-а да тестира Дачића. Ако их он одбије, ПУПС ће ићи на попуст. Ни Ивица Дачић ни Томислав Николић нису толико наивни да плате ту прву цену. ПУПС јесте захвалан партнер због специфичних и дисциплинованих бирача, али ако себе прецене, могли би да уђу у ризик самосталног наступа и врло тешког прескакања цензуса - објашњава Станковић.


СНС није уцењиван кадровима

Мада су Савезу војвођанских Мађара већ нудили место министра полиције, заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић тврди да му ПУПС није испостављао никакве кадровске захтеве.
- Никада нам нису тако нешто помињали. СВМ-у нисмо давали никакве функције, јер ми не делимо, већ нудимо - нагласио је Вучић.

 
И мали и велики су егоисти

Аналитичар Дејан Вук Станковић каже да је политичка сцена Србије егоистична и да амбиција никад не мањка.
- Колико год не воле да излазе у сусрет егоизму малих, велике странке су свесне да им ти мали врло лепо служе за грабљење што већег парчета власти. Свако мисли да вреди много и егоистична елита гледа да што боље капитализује свој удео у бирачком телу - сматра наш саговорник.

Ало
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #91 послато: Новембар 09, 2011, 04:01:09 »

Шта су нам обећавали на прошлим изборима?

Изборна кампања за парламентарне изборе 2012. увелико је почела: Тадић "усисава по кућама" и вози трактор, Дачић "хапси" "утвару у Бору", отварају се незавршени мостови... Увелико слушамо нова обећања, која ће изродити нове калкулације и (не)очекиване коалиције. Ипак, није лоше подсетити се шта су нам странке владајуће коалиције обећавале 2008, а шта су реализовале. За С медиа портал говоре аналитичари Милан Николић и Зоран Стоиљковић.
Према кампањи владајућих странака из 2008. године, Србија је данас већ увелико требало да има статус кандидата и да буде надомак уласка у ЕУ. Грађани су требали да добију по 1.000 евра од акција, 400.000 незапослених надало се обећаном послу, планиране су силне инвестиције. Косово је, такође, била тема чији статус нико није доводио у питање...

"Србија ће, уколико на изборима победи листа 'За европску Србију - Борис Тадић', постати чланица ЕУ до краја мандата следеће владе." (лидер Г17 плус Млађан Динкић, Бета, 19. 3. 2008. године)
Било је и оваквих ултра оптимистичних изјава.
Или:
"Министар финансија Мирко Цветковић рекао је да ће грађани 11. маја бирати између брзе интеграције Србије у ЕУ и интеграције која може трајати деценијама." (Бета, 22. 4. 2008. године)

„Брак“ ДС-а и СПС-а био шокантан

Хаг пун, а новчаници празни

Живот је у Србији најлепши у време кампање. Међутим, ствари данас нису ружичасте ни за грађане, али ни за актуелну власт. Србија је, на жалост, једна од најсиромашнијих земаља у региону, а улазак у ЕУ је, по речима Ангеле Меркел, у најбољем случају предвиђен тек за 2019. годину! Косово је, наравно, и даље "проблем над проблемима", којем се не назире крај. Инвестиције су све ређе, што је последица и велике светске економске кризе.

Политички аналитичар Милан Николић каже за С медиа портал да ништа што је обећавано, а везано је за економију, није испуњено:
-Да будемо искрени, то није кривица владајуће коалиције. Наишла је економска криза која није овде створена, већ је' увезена'. Запошљавање, економски раст... ту ништа није учињено, чак је изгубљено 250.000 радних места! Једна од главних тема била је „заштитићемо Косово“, „не дамо Косово“, што је такође изгубљена ствар.
Са друге стране, додаје Николић, усвојени су бројни закони, приближили смо се Европској унији, испоручени су сви оптужени за ратне злочине, сређено је друштво, мало је сређен и "нашминкан" Београд...

Картел партија ће бити кажњен

Зоран Стоиљковић, професор на Факултету политичких наука, каже за С медиа портал да грађани неиспуњена обећања кажњавају све већим цинизмом и апстиненцијом:
- Грађани се не сећају прецизно шта је ко обећавао. Већи део наших бирача не гласа на основу прецизне анализе онога шта сте ви конкретно обећали. Али остаје горак укус да су сви исти, да су формирали картел партија без обзира да ли су власт или опозиција, да је њихово супростављање само театар за наивне грађане. И та цинична констатација да су сви мање- више исти оставља лош траг. Политичке елите су узеле све што су могле да узму, и једино што им остаје је да изврше политички харакири. Да будем искрен, то је оно што ме охрабрује. Да ли сте некада приметили као у овој садашњој кампањи да се сви утркују ко ће обећати мању владу, мање посланика у парламенту и укидање управних одбора или обављање функције без икакве накнаде? Једноставно, да би били уверљиви осуђени су на такав корак и ми као грађани само би требало да тражимо да они то прецизирају и ороче.

Зоран Стоиљковић подсећа да гласови које дају грађани постају индикација за страначка руководства како ће склопити пост-изборну коалицију.
-Подсетићу само да је после избора 2008. године 'политички брак' Демократске странке и СПС-а био шокантан бирачима и једне и друге стране. Сад смо се већ навикли, све нам је то нормално...

Смедиа


*********************************************Док год буде тако, да народ заборавља шта су  обећавали,..а шта испунили, имаћемо увек исте на власти!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #92 послато: Новембар 10, 2011, 05:10:30 »

Министарка у изборну кампању, у купаћем костиму


Министарка спрема „бомбу“!

Четвртак - 10.11.2011
Министарка спорта и омладине Снежана Самарџић-Марковић најавила је јуче да ће први затворени базен у Крагујевцу почети да ради 18 децембра.


 У базену, чија изградња кошта 365 милиона динара, прва ће се окупати министарка, а њен „ривал“ у води на Никољдан, иначе заштитника морепловаца, биће градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић.
- У Србији се тренутно гради 15 затворених базена, али овај у Крагујевцу је заиста импозантан. Већ сам почела са кондиционим припремама и прва ћу скочити у воду, и то не на ноге, већ ћу извести „бомбу“ - обећала је министарка.
Са припремама не заостаје ни Верољуб Стевановић, који тврди да вредно вежба и краул и слободни стил како га министарка не би изненадила на отварању олимпијског базена димензија 50 пута 25 метара, на коме могу да се одржавају и међународна такмичења.


Ало


********************************************


Шта све неће да ураде, не би ли добили изборе. Могу вала сви да се поскидају,
ни то им неће помоћи,.....сем, ако је овај народ тотално сишао с` ума.
Колико се да приметити, као да и јесте!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #93 послато: Новембар 17, 2011, 06:16:40 »

Влада пада због Косова?БЕОГРАД – Влада више не постоји, јер није јединствена о тексту декларације о Косову и Метохији који је требало да буде прослеђен Скупштини на усвајање, каже извор „Правде“. Према његовим речима, потврда о паду Владе биће саопштена после 9. децембра када Савет ЕУ треба да донесе одлуку о кандидатури Србије.

- Влада не може да донесе ма коју битну одлуку за земљу. То се видело и на последњој седници када је требало да се усвоји декларација о КиМ. Грађани немају праву слику из Немањине 11, јер се упорно говори да се Влада ангажује за КиМ, о сталним телефонским седницама, али то није тачно. Није било телефонских седница о КиМ, као што неће бити ни декларације. Међу највећим противницима политике Владе сада је Ивица Дачић, који није присуствовао седници, и који би први могао да иступи из кабинета Мирка Цветковића. Дачић не жели да прихвати оно о чему смо се договорили у Бриселу, јер то води ка независности Косова. Чека се 9. децембар и одлука о нашој кандидатури, а после тога ће у наредних неколико дана и званично бити саопштено да се због одлуке ЕУ Влада распушта – каже извор „Правде“. Међутим, како је он рекао, може да се догоди да се одлука о распуштању Владе одложи за фебруар уколико би државни званичници успели да убеде ЕУ, да добију чврсте гаранције да ћемо тада постати кандидат.

Славица Ђукић Дејановић, председник Скупштине, која је све до јуче веровала да ће Влада парламенту доставити текст декларације, сада каже да не очекује да ће ових дана стићи владина декларација о КиМ.

- Да је могло, тај акт би већ стигао до сада. Очигледно је да је у овако деликатној ситуацији Влада на изузетно тешком задатку – рекла је Ђукић Дејановић.

Ивица Дачић, министар полиције и заменик премијера, казао је да би било контрапродуктивно да се одржи седница Скупштине о Косову уколико се не постигне јединствен став о декларацији.

- Начелно, у Влади сви имају заједнички став о Косову, али појединачно свако има свој став – рекао је Дачић. Текст декларације о Косову никад није „угледао светлост дана“ – рекао је Дачић и додао да су то више били међустраначки разговори и да Влада на дневном реду још није имала ту тему.

П. Јеремић – П. Латиновић


Реаговања:


Зоран Бабић,

СНС

Влада јесте пала.
То се не види само кроз декларацију о КиМ, која је најболнија тема за све грађане, већ и кроз законе који нису донети, јер у владајућој коалицији не постоји већина да би та коалиција опстала. Најава Тадића да се може и без декларације показује да је код нас председник државе и председник владе и посланик и председник парламента.


Велимир Илић,

НС

Све институције су пале
. Потребно је да зато избори дођу што пре. Ова агонија која дуго траје не води ничему. Влада се брука, немају снаге да распишу изборе. Не видим никакав разлог да ова влада још траје. Колико је само Динкић недавно критиковао Владу, мени је чак било непријатно да слушам.Жељко Томић,

ДСС

Влада је пала,
али је битно да Србија не падне због овакве владе која није умела да се снађе. Напротив, учинили су све да само њима буде добро. Поигравање са државним институцијама, са територијом КиМ, све говори у прилог да је ова влада требало давно да падне. Треба што пре да оде на сметлиште историје.Влатко Ратковић,

ДС

Влада Србије спроводи програм који је утврђен њеном политиком
, као и на темељу декларација које је Народна скупштина Републике Србије донела у неколико наврата и заправо тиме дефинисала свој став о томе. Тако да дефинитивно није доведена у питање хармонизација политике унутар Владе Србије.

Правда***************************************************


Нисмо ми те среће да пада влада, што би било и нормално, онда, када не ваља.
Наша влада никад није била гора, а никада није чвршће држала позиције!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #94 послато: Новембар 21, 2011, 04:28:00 »

Изборна кампања је малтретирање грађана!

Спас од агресивног и насртљивог нуткања политичке робе једино може бити привремена селидба у неку забит, а рекламација у овом случају је давање или недавање гласа на изборима.


Ако је обичан грађанин и успео да се заштити од нападних трговаца, он је у предизборној кампањи практично остављен на ветрометини. Без икаквог страха од казне, странке могу да вас до миле воље затрпавају својим флајерима, телефонским позивима и СМС-овима, да вас пресрећу на улици или на кућном прагу и да вам уместо омиљене ТВ-серије „увале“ своје закупљене термине.
Да је странкама дозвољено све што законом није забрањено, потврђује и директор агенције „Прагма“ Цвијетин Миливојевић. Он напомиње да су поједини градови већ преплављени памфлетима и плакатима без аутора и да они имају ефекта баш зато што изборна кампања још није почела.
- Све то има прођу кад је примећено. Кад му странке затрпају памфлетима ионако пуно сандуче економских порука, грађанин обично све заједно пребаци у корпу за ђубре. СМС манипулација је, на пример, најефикаснија када крши изборну тишину, јер тад има мобилизаторску функцију и постиже ефекат поготово на млађе да изађу на изборе и гласају за нешто или против нечега - објашњава Миливојевић за наш лист.

Председник Националне организације потрошача Србије Горан Паповић оцењује за „Ало!“ да се странке заиста превише баве потенцијалним гласачима, односно потрошачима њихове робе. Међутим, он објашњава да закон који штити потрошаче препознаје само трговце као насртљивце, али не и политичке организације.
- Ниједна партија није схватила да су њихови потрошачи политички писмени и да не треба оне да их пред сваке изборе додатно описмењавају. Претеривања има на сваком кораку: од непоштовања термина за рекламе до затрпавања поштанских сандучића. Зато могу само да апелујем на њих да имају у виду да им нико није дао мандат да нас малтретирају. Баш ме интересује да ли ће послушати. Пошто не верујем да ће тако бити, спасићемо се једино ако побегнемо у неко село док све то не прође - предлаже Паповић.
Натпис са упозорењем и одвојено сандуче постали су обавезни реквизит у свакој стамбеној згради и то је једна од ефикаснијих, ипак недовољних, одбрана од све навалентнијих трговаца, произвођача, али и странака. Паповић упозорава да под количином закупљеног медијског простора током кампање долази и до правог тумбања редовних и најављених садржаја, пре свега телевизијског програма.
- Можете да заборавите на омиљену серију или емисију, јер се термини најчешће без икакве најаве мењају под диктатом предизборних активности. Затрпавају нас и телефонским позивима и СМС-овима, а да нас и не питају да ли желимо да их примимо - објашњава наш саговорник.


Партије изузете од казни


Закон о заштити потрошача прописао је да трговци морају унапред да се најаве уколико желе да вас посете, као што могу да дођу у ваш стан само уколико им ви то дозволите. Странке су из овога потпуно изузете, те им не прете папрене казне као трговцима. За кршење поменутих одредби, правно лице може бити кажњено са најмање 300.000 и највише два милиона динара. Иста казна прети и када се упорно обраћа потрошачу, противно његовој вољи, телефоном, факсом, електронском поштом...


Чиме нас странке све малтретирају


- Флајери у поштанским сандучићима
- Зивкање телефоном
- Долазак на кућни праг
- Затрпавање мобилног телефона СМС-овима
- Пресретање на улици
- Ружење града плакатима
- Поплава политичких реклама у свим медијима
- Гледање закупљених термина уместо омиљеног програма

Ало

****************************************************


Најстрашније у свему томе, што се толико новца потроши на нешто што
можда нико неће ни прочитати,погледати.......сада, у овом времену, када
више од половине грађана живи од данас доо сутра!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #95 послато: Новембар 27, 2011, 02:16:49 »

Партијски изборни штабови већ углавном формирани

Власт је расписивање избора најавила тек за пролеће, али су странке владајуће коалиције - ДС, УРС и СДПС Расима Љајића - пожуриле са формирањем изборних штабова. На чело штаба ДС постављен је Марко Ђуришић, СДПС је изабрао Слободана Орлића, а УРС је задржао Томислава Дамјановића, који тај посао обавља од оснивања странке.


Од опозиционих странака, ЛДП је пре равно годину дана формирала изборни штаб на челу са Угљешом Јокићем, чланом председништва те странке. ДСС је у септембру формирала штаб који ће предводити Миливоје Милошевић, председник Извршног одбора, а СРС у свом статуту има регулисано то питање - изборне активности предводи председник ИО, у овом случају Драган Тодоровић.

У прес служби УРС-а кажу да Томислав Дамјановић од 2000. има “фиксну” позицију шефа изборног штаба. Њихова кампања ће се, наводе, базирати на децентрализацији, деполитизацији, економском програму и програму за пољопривреду.

У СПО, СПС и ПУПС још нису формирали изборне штабове, али социјалисти тврде да су “у предизборној кампањи од маја 2008”.

- Рекли смо да ћемо кампању почети доласком на власт и то смо у учинили. Штаб ћемо формирати када буду расписани избори - каже за “Блиц недеље” портпарол СПС Ђорђе Милићевић.

Александар Југовић, потпредседник СПО, наводи да још нису изабрали шефа изборног штаба, али истиче да ће кампања те странке до 9. децембра бити усмерена искључиво на убеђивање Владе да промени “погрешну и губитничку политику према Косову”.

- На основу онога шта Србија добије на самиту ЕУ, 9. децембра, дефинисаћемо предизборну кампању - каже Југовић.

ПУПС није формирао изборни штаб, али Момо Чолаковић из те странке каже да ће се њихова кампања заснивати на социјалној правди и заштити пензионера и свих угрожених категорија.

Кључна питања за ЛДП јесу, кажу у тој странци, модернизација земље, завршетак транзиције и спровођење унутрашњих реформи, “од којих сви беже, а то је једино могуће кроз евроинтеграције јер Србија сама нема потенцијал да то уради”.

- Окосница кампање ДСС биће развој Србије, очување уставног поретка, сарадња са свим државама на равноправној основи, војна неутралност, сарадња са Републиком Српском и заустављање беле куге - каже портпарол ДСС Петар Петковић.

Вјерица Радета из СРС наводи да ће кампања радикала бити базирана на промени економске и социјалне политике, као и на питању Косова и Метохије.

Иако су већ истакли свог кандидата за градоначелника, напредњаци кажу да још нису формирали изборни штаб.

Блиц


*********************************************************


Нисам заговорник некаквих уличих немира, али искрено би ми било драго да овој и оваквој
власти, па и опозицији нешто "поремети" те њихове активности  изборних штабова.

Да ми је знати како ли би се организовали и "делали" оног тренутка када би на улице изашли СВИ незадовољни!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #96 послато: Децембар 11, 2011, 18:10:01 »

Без обзира да ли ће избори бити одржани у децембру или мају, стоји чињеница да је:
- велики број странака
- да ни једна ништа ново не обећава, бар!!!
- и да, без обзира која буде изабрана ( а вероватно ће то бити коалиција) - ништа ново и добро неће урадити за Србију јер... не знамо ни где нам Србија??? Где су јој границе???
 
Ако и даље буде ЦЕСИД - одрађивао  "по узорку" и саопштавао незваничне резултате - "победиће" на изборима они - који су "по вољи" Запада.

Не знам како би било кад би било: 90% - празних, прецртаних листића?!!
Како би онда ЦЕСИД - конструисао - узорак?
Ко би био изабран???
Само што то не може да се деси у Србији...јер нисмо сложни ни кад је у питању наше сопствено добро.

ЦЕСИД-у одговара излазак што већег броја бирача - јер су тад њихове "грешке" - мање видљиве!!!

" Најважнија ствар је контрола софтвера. Само онај ко га је направио има изворни код програма (соурце цоде) , а то значи да има потпуну контролу над његовим радом и да ЈЕДИНИ ЗНА како програм функционише и шта све у њему постоји.

Шта можете урадити са програмом?


Узмимо најпростију варијанту: можете тако наштимовати процесуирање одређених података који се тичу излазности на изборе. На пример наштимујете да се до процента излазности долази неким малим "келнерским рачуном" по принципу 4.7 x 32.6 = 155.30 (уместо 153.22). Са овом "малом грешком" коју можете везати за поједине цифре или поједине комбинације цифара у одређеном процесу, приликом рада са великим бројевима прилично ћете променити резултат, зар не?


Ко да нађе грешку у обиљу уноса цифара као што су резултати излазности или гласања?

Што вечи број гласача изађе, "грешка" може бити већа, а и начин њеног отклањања тежи.

Ако је 2+3= 5,2 па то помножите са 1260 и извучете 47 % имате сасвим солидно одступање које је тешко открити. Тим пре што ће тешко ко и посумњати да нешто није у реду са компјутером, јер људи верују у непогрешивост машине.


Колико је оваквих математичких комбинација које би правиле "грешку" могуће убацити у софтвер за обраду података или још боље у оперативни систем у коме ће се програм за обраду података одвијати? Када се ова "грешка" активира, а када не, такође се може програмирати у самом оперативном систему. Ви знате да сваки програм има свој број (лиценцу) што значи да оперативни систем може лако да их разликује. Такође знате да оно што се од софтвера даје у комерцијалну употребу представља само врх "леденог брега" система који је прављен и разрађиван за потреба војске и тајних служби. Дакле, оно што ми знамо о нашем софтверу само је парче велике слагалице која се тајним кодовима везује за своју матицу. - Циљ је, очито био стављање свих података под контролу истог софтвера односно оперативног система. И то је учињено. Тако ЦЕСИД има резултате избора увек први, а некад и пре избора. То се назива "предикција" (прогноза) изборних резултата. Она се , замислите, добија веома компликованом математичком техником која представља ТАЈНУ.

Зашто је тајна ако ЦЕСИД не ради то у комерцијалне сврхе већ у циљу ширења демократије и слободе избора?


Ове "прогнозе" и контроле избора од стране "невладиног сектора" (мисли се на невладин сектор у односу на националну владу, али не и на светску владу која их финансира и штити) практијују се у свим земљама бившег СССР-а и централне и источне Европе. Западна Европа је већ одавно ПОД ТОТАЛНОМ КОНТРОЛОМ, као и САД.

ЈА ЋУ ИЗАЋИ НА ИЗБОРЕ - АЛИ ЋУ ПРЕЦРТАТИ ЛИСТУ ИЛИ ЛИСТЕ!!!
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #97 послато: Децембар 11, 2011, 18:26:37 »

Добро би било кад би опозиција могла организовати паралелене изборе (паралелне кутије) и паралелне комисије. У те кутије да гласају они који су против власти. Ти који су против власти да не убацују листић у ''владину кутију''. На тај начин ће, прво, бојкотовати владине изборе, друго, омогућиће опозицији да контролише изборе и спријечи превару, треће, јавно ће се и одока процијенити колики проценат људи је на неком бирачком мјесту гласао против власти што ће спријечити машинске трикове попут ЦЕСИДових.

Проблем настаје само што ће влада такве изборе поништити као нерегуларне, али они ће бар да покажу доста реално стање у бирачком тијелу.
Наравно, проблм је и организација ''опозиционих избора''.

Ружице, Ваш долазак на овај сајт је велики добитак за ''Све Србе Света''.
Сачувана
Ружица
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 987


Ружица


Погледај профил
« Одговор #98 послато: Децембар 11, 2011, 19:51:18 »

Занимљив предлог...било би то идеално, али и неостварљиво!
Може да се догоди ако пролонгирају изборе у мају - да се до маја појави једна нова српска странка, активна већ више од годину дана ( чак јој је председник био притворен 24 сата јер је с великим транспарентом испред Скупштине пред долазак госпође Клинтон с још двојицом чланова Странке, држао бенер на којем је писало:"БОГ И РУСИЈА"

Међутим, странка није још регистрована... 10.000 потписа и није релативно много, проблем је што сваки потпис мора да овери службеник Општине у заказано време у 3 примерка!!!)
ТО ЈЕ ПРВА ПРОРУСКА СТРАНКА У СРБИЈИ!
ЗАЛАЖЕ СЕ ЗА ФЕДЕРАЦИЈУ С РУСИЈОМ!!!

СТРАНКА СРПСКОГ СПАСЕЊА - МОЈА РУСИЈА - је назив странке. Није ово никаква реклама... само хоћу да упознам људе да постоји могућност да се  ипак појаве и прави људи који желе добробит Србији!!!Ухапшен Председник "Моје Русије" !!! током посете Хилaри Клинтон
 
 
 - Ухапшен Председник "Моје Русије" !!!
Одузет транспарент са натписом "Бог и Русија" !!!
Обавештавамо јавност,симпатизере,чланове и представнике медија да су данас у уторак 12.10.2010. приликом протестног скупа поводом посете Хилари Клинтон, испред Народне Скупштине Србије, ухапшени и приведени наши чланови:
Председник Странке Српског Спасења, Иван Исаковић,Подпредседник Дејан Лазаревић и један од чланова председништва Радомир Војводић.
Преко 50 наоружаних специјалаца који су обезбеђивали Скупштину и Хилари Клинтон са пиштећим моторолама,салетели су само тројицу наших чланова који су мирно и достојанствено држали огроман бенер на којем је ЕУ и НАТО прецртано црвеним путачама......а великим црвеним словима која су се видела на 200 метара, писало је БОГ и РУСИЈА !!!
Коме то смета Бог и Русија а не смета геј парада и Хилари.....
Обавештена су сва медија, Српска и Руска а сутра, званичним дописом, биће обавештени ДУМА и КРЕМЉ !!!

Имам поверења у српски народ... само, ОН  ДА СЕ ПИТА...!!!Хвала на лепим, пријатељским и братским речима добродошлице...
Сачувана

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас Србства!
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #99 послато: Децембар 11, 2011, 20:04:04 »

Simpaticni su, samo je velika greska graditi svoj politicki program i imidz na premisama stranih uticaja i pomoci. U se i u svoje kljuse ja najbolja varijanta. Da li Srbija u svome politickom opredeljenju treba da se vise fokusira na bliske odnose sa Rusijiom na svakom nivou, apsolutno, ali izlaziti na izbore sa politickom platformom da se jednostavno trazi spas je kolosalna greska. Jedna je stvar izaci sa platformom priblizavanja, a druga sa jednostavnom primesom da ce spas doci odatle. Mozda nece, mi smo opkoljeni sa NATO zemljama, logisticki kontakt sa Rusijom u fizickom smislu moze biti lako prekinut, sama Rusija ima dosta problema zbog kojih mora da vodi pazljivu politiku u geopolitickom smislu. To ce uzeti jos vremena, a jadna Srbija nemoze da vise ceka. Pa ni bracu Ruse. Moramo sami da se organizujemo i borimo za nas bolji zivot. Sa Rusijom i zemljama BRIKA sve prisnije, ali ko sam sebe ne cuva, ne cuva ga ni dragi Bog.

Srpski spasitelj prvo mora da bude sam Srbin. Ni veliko spasenje ne dolazi na tacni sa strane za dzabe i niodkuda.
Сачувана
Странице: 1 [2] 3 4 ... 10   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!