Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Политичке странке, коалиције, избори...
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 26, 2020, 17:07:52


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Политичке странке, коалиције, избори...  (Прочитано 185291 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #150 послато: Јануар 18, 2012, 10:35:26 »

Док се многи покрети у Србији премишљају и раде по систему "кућа гори, а баба се чешља", за то време Тома Николић прави широки Народни покрет око СНС...


Ко је све у саставу тог Народног покрета:

СНС

ПС

ПСС


НС

Коалиција удружења избеглица у Србији

Неки синдикатиКо још  размишља о народном покрету ....

ПУПС

СДПС

СССС
О овом Народном покрету нешто више, читајте Овде
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #151 послато: Јануар 19, 2012, 12:23:08 »

Избори ће бити расписани 12. марта, а одржани на Ђурђевдан!


Парламентарни и локални избори у Србији ће бити одржани на Ђурђевдан, страначку славу ДС-а, а биће расписани 12. марта, на годишњицу убиства премијера Зорана Ђинђића, сазнаје „Ало!“ у круговима блиским Влади Србије.

Изборна кампања не сме бити краћа од 45 дана, тако да су се сасвим случајно поклопила два битна датума у историји ове странке. Према свим најавама, кампања која је незванично почела још прошле јесени биће изузетно прљава.
- Главно оружје великих странака којима новац није проблем сигурно ће бити телевизија, где ће покуповати све термине док мањима остаје организовање трибина по месним заједницама и селима. Наравно, сви смо сведоци да је одавно почео рат плакатима - каже извор „Ало!“ из владајуће коалиције.
Политички аналитичар Милан Николић каже да ће као и обично кампању обележити ударци испод појаса, а да и поред кризе новац за кампању неће бити проблем највећим такмацима за састављање нове владе. Према његовим речима, очекивана је мала излазност због тога што су многи разочарани толико најављиваним демократским променама, што ће у сваком случају погодовати опозицији.

Ало


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #152 послато: Јануар 19, 2012, 12:23:45 »Ако је ово тачно,...овде не треба коментар, него само .....ЧУЂЕЊЕ Шокиран
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #153 послато: Јануар 21, 2012, 08:11:45 »

Бујање странака пред изборе

Уочи расписивања парламентарних избора, поново се дешава стара пракса - формирају се нове партије, посебно мањинске. Тако их је у Регистру чак 47, од укупно 83 странке, а још две партије су у поступку регистрације. Политичари и аналитичари упозоравају на злоупотребе.Као што то обично бива пред парламентарне изборе све је већа гужва на политичком небу Србије. Ужурбано се стварају нове странке, а у томе посебно предњаче мањинске партије.

Што би сакупљали десет хиљада потписа, кад је десет пута лакше и јефтиније основати мањинску странку - тако лидер партије "Ниједан од понуђених одговора" Никола Тулимировић објашњава зашто је странку регистровао као влашку.

Како наводи закон не налаже да чланство чине припадници мањина. "Ко заиста има мотив да даје приближно три милиона динара за таксе. То је нешто што је за просечног грађанина и за просечну странку превише", наводи Тулимировић.

Превише је реч која се у парламенту може чути при помену 12 бошњачких партија у Србији које претендују на око 100.000 гласова Бошњака.

Посланик Социјалдемократске партије Србије Мехо Омеровић истиче да је стварање нових странака резултат жеље одређених људи да се уочи нових избора договарају са неком већом како би себи обезбедили неку позицију.

Такав глас прати и нову русинску странку Заједно за Војводину, коју је основала Олена Папуга, покрајинска посланица Лиге социјалдемократа Војводине.

Интересе Мађара заступа чак пет мађарских мањинских партија. Лидер СВМ-а Иштван Пастор сматра да су жеље већих странака да кроз атомизацију мањинске заједнице изврше утицај на њу и привуку себи гласаче.

Иако није мањинска, најмлађа странка у регистру, Социјалдемократски савез, верује да има времена да убеди бираче да је права, а не ситна подружница неке друге странке.

Талас оснивања нових странака, мањинских или не, ЦЕСИД доводи у везу са новцем и жељом за позиционирањем на политичкој сцени.

Ђорђе Вуковић из ЦЕСИД-а оцењује да је то покушај да се добије новац од којег би се пристојно живело, што се дешавало у прошлости.

Међутим, излет у политику сада може скупо да кошта, јер странке које не освоје један одсто гласова по закону морају да врате новац који им је држава дала за кампању.

РТС
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #154 послато: Јануар 21, 2012, 08:26:28 »

Нови закон о политичким странкама је заиста омогућио да ова власт маниплише  српском политичком сценом. Мањинама је дата могућност да региструју политичку странку, ако прикупе само 1000 потписа, а закон уопште не налаже да чланство чине припадници мањине. Ово су многи злоупотребили, па је због тога онолико регистрованих мањинских странака. (Од укупно 83 регистрованих странака, чак 47 су мањинске странке).
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #155 послато: Јануар 24, 2012, 02:21:24 »

Љубичасти гласачки листићи

На предстојећим парламентарнм изборима гласачки листићи биће светло љубичасте боје, одлучила Републичка изборна комисија. Усвојен и нови Пословник о раду.

Републичка изборна комисија одлучила је вечерас да ће гласачки листићи на предстојећим парламентарнм изборима бити светло љубичасте боје, а контролни листићи за проверу исправности гласачке кутије боје кајсије.

На седници која је трајала нешто више од четири сата РИК је усвојио и нови Пословник о раду, који ће ступити на снагу осам дана након објављивања у Службеном гласнику.

Њиме је, између осталог, прописано да комисија ради и одлучује у сталном и проширеном саставу, као и да је у сталном саставу чине прдседник и 16 чланова и њихови заменици.

Члан комисије је и представник Републичког завода за статистику који учествје у раду, без права одлучивања.

Седницу комисије сазива председник, а новина је да је он дужан да је сазове када када то затражи најмање трећина чланова у што краћем року.

Седница може да буде одржана када јој присуствује већина од укупног броја чланова односно заменика, а њоме председава председник комисијe, док у његовом одуству то чини заменик.

Новина у Пословнику је да на предлог председавајућег или члана комисије односно заменика комисија може да одлучи да се време за расправу сваког од учесника по одређеној тачки дневног реда ограничи на пет минута.

Заинтересованим домаћим, међународним и страним организацијама и удружењима односно посматрачима комисија одобрава праћење њеног рада током изборног процеса.

Рад комисије је јаван, а она на својој интернет страници треба да објављује опште акте, као и извештаје о резултатима избора, док се средства за рад органа за спровођење избора, изборни материјал и други трошкови обезбеђују у буџету.

РТС
***

Љубичаста и наранџаста боја Шокиран...те две боје припадају оним "дугиним" бојама, па се питам, ко ли је био "идејни" творац ове идеје
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #156 послато: Јануар 26, 2012, 15:47:49 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


Kроје Београд по изборним резултатима

Активизам
28. децембар 2011.Предлог Уједињених региона Србије о оснивању нових општина у Београду који је подржала и Демокрастака странка има за циљ да сачува власт тих странака у већини општина у престоници. Наиме, према плану УРС предвиђено је да се сва насеља у којима су проевропске странке губиле на изборима издвоје из постојећих општина и тако смањи могућност да УРС и ДС изгубе власт у њима после предстојећих избора.

Најбољи доказ за то су општине Земун и Вождовац у којима су ДС и УРС изгубиле власт после последњих избора. По плану УРС-а који је подржао и градоначелник Ђилас предвиђено је да се из Општине Вождовац издвоји општина Авласки венац у коју би ушла сва подавалска насеља у којима је власт на локалним изборима претрпела страховит пораз. Исти је случај је у Општини Земун где је предвиђено да се оснује нова општина Батајница, такође позната по антирежимском расположењу.

По истом критеријуму су одређене и друге нове општине тако је насеље Ресник у Раковици, где је на локалним изборима 2008. године СРС имала 3000 гласова више од ДС, предвиђено за нову општину. По истом критеријуму су предвиђене и општине Дунавски венац, Посавски венац и Калуђерица. Оно што је заједничко за сва „нове“ општине је антирежимско расположење становника, сиромаштво и велики инфраструктурни проблеми.

Калкулација УРС-а и ДС-а је јасна, препустиће опозицији неколико новоформираних сиротинских општина у Београду али ће повратити изгубљене општине и учврстити власт на Чукарици, Раковици и Палилулу. Зарад дневно политичких потреба режимских партија на територији главног града биће створено неколико опозиционих али сиротинских општина које ће по свом економском стању бити у рангу најсиромашнијих општина у Србији.

Због свега наведеног Градски одбор СНП Наши – Београд противи се предлогу УРС-а.

Градски одбор СНП Наши – Београд

Извор: http://nasisrbija.org/2011/12/28/kroje-beograd-po-izbornim-rezultatima/
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #157 послато: Јануар 28, 2012, 12:22:20 »


Милан Тарот улази у политику!

Навикао нас је Милан Тарот на фантастична превиђања. Не знамо шта је себи предвидео као будућем политичару, али у мору беде, јада, непоштења и неморала - што је тренутна понуда за предстојеће изборе, његово учешће на истим могло би да буде право освежење.

Позива на јавне радове, обезбеђује плате од 6.000 евра, говори о великим кухињама у којима ће жене да кувају мусаку и качамак: Милан Тарот


Милан Тарот, дакле, каже да улази у политику, а сада можете да видите и како вас позива да гласате за њега! Ми можемо само да додамо - ако стварно хоћете да Милан Тарот победи - морате да на дан избора гласате црвеном хемијском оловком, тачно у 9.46 часова, пошто сте претходно на лево стопало навукли црну, а на десно стопало белу чарапу коју вам је поклонила тетка за Нову годину.

Вести
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #158 послато: Јануар 28, 2012, 12:49:04 »

Што се више приближава време одржавања избора, политичка ситуација у Србији је све луђа и луђа. Не би ме зачудило да сличних кандидата, као што је поменути Тарот, не буде све више и више. И све је то, можда у намери, да се овај наш, већ увелико збуњени народ, пред саме изборе, још више збуни.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #159 послато: Фебруар 03, 2012, 17:01:06 »

Ћаоске,  Љутко Љутко ЉуткоЈанковић: Избори пре или после избора?Амерички амбасадори мешају се у састављање Влада од европске Љубљане преко сецесионистичке Приштине до много удаљенијих меридијана. Такву „дипломатску“ праксу и ми смо болно осетили на својој кожи 2008. године. Да ли ћемо поново допустити да нам се слично деси?

Председница Народне скупштине Републике Србије Славица Ђукић Дејановић, недавно је најавила да је извесно да ће дуго очекивани парламентарни избори бити расписани 11. марта, и то за неки датум између 22. априла и Ђурђевдана. Том изјавом она нас је подсетила да се приближило време када ће још једном грађани Србије имати могућност да изаберу власт која ће водити земљу у наредне, рецимо, четири године. А да ли је то заиста тако? И да ли пунолетни грађани наше Републике заиста имају право да бирају, као што то пише у Уставу?

СЛОВЕНАЧКО (АНТИ)ИЗБОРНО ИСКУСТВО

Ево шта се десило у некада нам братској Словенији: пре неколико месеци тадашња Влада покушала је да путем референдума изведе реформе пензионог система. Референдум је показао резултате какви се словеначком режиму нису свидели (читај: Владин предлог није прошао). То је схваћено као да Влада нема поверење грађана, па су министри поднели оставке и расписани су ванредни парламентарни избори.

Мала дигресија: невероватно звучи за наше услове али у нормалном свету сасвим је логично да када Влада по неком свом програму доживи неуспех, уследе избори. Код нас све и да државу распарчају до атома, Влади (бар овој садашњој) не би пало на памет да се лиши својих драгоцених фотеља. Елем, у Словенији су расписани избори на којима је Зоран Јанковић, Србин из Смедерева, направио изненађење и победио, и то као предводник странке коју је основао свега месец дана пред изборе. Међутим, шта се онда десило?

Ко победи на изборима треба и да формира Владу, рекли би наивни. У пракси, међутим, није баш увек и свуда тако. Прво је уследила изјава. И то никог другог до америчког амбасадора у Словенији, Џозефа Мусомелија. Нешто пред Нову годину, приликом „пријатељског“ обиласка Борута Пахорја у болници, Мусомели је у камеру словеначке ПОП Телевизије мртав 'ладан рекао да је, према његовом разумевању математике, словеначко друштво веома подељено и да им је зато „потребан неко, ко ће их здружити у ширу коалицију, која не би игнорисала вољу скоро половине становништва“. Јасно је на кога је и на шта мислио. Али за оне којима није било јасно, уследило је објашњење.

АЛПСКА АМБАСАДОРСКА КОМБИНАТОРИКА

Убрзо након новогодишњих празника, Мусомели је покушао да реализује „своју“ идеју обишавши поједине парламентарне странке и разговарајући са њиховим највишим представницима о саставу нове Владе Словеније. И све би остало у строгој тајности, да се случајно пред медијима о томе није „излетела“ Људмила Новак, председница једне од странака са којима је Мусомели разговарао.

Не треба посебно напомињати да је поступак амбасадора САД око „помоћи“ при формирању нове Владе Словеније тотално супротан уобичајеној дипломатској пракси, чак толико супротан, да је одмах након „иступа“ госпође Новак реаговала амбасадорка Француске у Љубљани, рекавши да је непримерено да се представници страних сила мешају у формирање других Влада. Мислите да је то зауставило Мусомелија? Грешка.

Иако је трпео критике од представника словеначке државе, између осталих и од председника републике Данила Тирка, он је наставио по своме. Истовремено, словеначки амбасадор у Вашингтону добио је протест Стејт департмента, због наводне „хајке“ против њиховог амбасадора Мусомелија. На тај начин, Стејт департмент је отворено стао иза поступака свог амбасадора, што је јасно показало да није реч о исхитреним активностима човека чије је претходно намештење било у Авганистану (где је вероватно и навикао да кроји владе како му се ћефне), већ да је реч о акцији за коју Стејт департмент не само да је знао, већ ју је и одобрио.

САД И ПРИШТИНСКИ ПАРТИЈСКИ МАРШ

Да је искуство Словеније усамљен случај, можда и не би било разлога за сумњу и забринутост. Међутим, није тако. Након последњих избора које су на Косову и Метохији организовале такозване „власти у Приштини“, тамошње албанске странке ушле су у оно што се у жаргону назива „празан ход“, покушавајући да се договоре око новог председника такозване „државе Косово“.                                                                                                                                                                                       Кандидат са највише изгледа тада је био Беџет Пацоли, дотадашњи председник. Али, како дуже време албанске политичке странке нису успевале да нађу решење, мислило се да у томе уопште неће ни успети. Ситуација се нагло променила када је, како је процурела информација, "амерички амбасадор у Приштини" Кристофер Дел донео коверту са једним јединим именом: Атифете Јахјага. Пацоли је после тога моментално повукао своју кандидатуру.

Моментално су и три до тада закрвљене албанске странке истакле Јахјагу као свог заједничког кандидата и све је решено у рекордном року. Иначе, Атифете Јахјага до тада је била апсолутно непозната, радила је као заменица генералног директора Полиције Косова, али је имала одличне приватне везе са државним секретаром САД, Хилари Клинтон, што је можда и пресудно утицало на њен избор.

ПРЕДСТОЈЕЋИ СРПСКИ (ПОСТ)ИЗБОРНИ ИЗАЗОВ

Да мешање Сједињених Америчких Држава није мимоишло ни Београд, схватићете уколико се присетите улоге тадашњег амбасадора Камерона Мантера након избора 2008. године, у вези са прављењем до тада незамисливе коалиције између Демократске странке и Социјалистичке партије Србије. И то у тренутку када је већ била извесна Влада која би била састављена од кадрова СРС-а, ДСС-а и коалиције око СПС-а. Но, социјалисти су готово преко ноћи изиграли све претходне договоре и ушли у Владу са демократама и Г-17 плус.

Колико је таква коалиција допринела бољитку Србије најбоље смо осетили и осећамо на сопственој кожи. А ако се за „случај“ Приштине и може рећи да у питању није права држава, па би се због тога могло и зажмурити на то шта америчка администрација ради са својим албанским политичким марионетама, пример Словеније, која је неспорно уређена, демократска земља па и чланица Европске уније, нешто је сасвим друго. О домаћим искуствима и да не говоримо.

Зато се са пуним правом поставља питање са почетка овог текста: да ли ће на парламентарним изборима у Србији ове године одлучивати грађани, или ће нову Владу изабрати Стејт департмент пре/после избора? Тачније: да ли ће им то са наше стране бити дозвољено или не? Јер, не треба ни да сумњамо: они ће свакако покушати да нам наметну своју вољу.

Извор: ВИДОВДАН
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #160 послато: Фебруар 04, 2012, 06:32:31 »

Одчичан текст који све говори. Ма јасно је мени да је тај "талас" брижности Америке запљуснуо одавно и нас, мислим на појединце из политичких странака и странчица, али све се надам да се неко отргнуо том "брижном" загрљају и да има некога ко ће да покаже и "зубе" страним душебрижницима. Остаје ми само да живим у тој нади.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #161 послато: Фебруар 06, 2012, 18:56:51 »

Најновије истраживање: ДС добија Београд, а СНС парламент

Недавно истраживање јавног мњења, чији је наручилац Градски одбор ДС у Београду, показује да би грађани у највећем броју подржали Демократску странку и актуелног градоначелника Драгана Ђиласа на изборима за Скупштину града Београда.


Истраживање такође показује да би СНС однела победу на парламентарним изборима када би се ови избори одржавали следеће недеље. СНС би, како се наводи, освојила 31 одсто подршке бирача и три процента више од ДС, ако би странке појединачно наступале на републичким изборима.

Блиц

***


Колико пара, толико и музике Cheesy. Ко наручио анкету, тај је и уплатио "жеље и песму",..а поздравиће се са тим, само онда, ако овај народ буде макар мало буднији и надајмо се, да не наседне на неку нову причу типа "Динкић и 1000 евра,...камиони, авиони....
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #162 послато: Фебруар 07, 2012, 21:33:29 »

Ћаоске,  Зеленко Зеленко Зеленко


Историја се понавља

доказано над судбинама Римских царева и владара, продужава се то исто понављање кроз средњи век и показало се као тачно у данашње доба...


У Америци смењују се председници у понављању од 124 године...

Ево рецимо нас овим нашим балканским просторима, смена политичара се врши у понављању од 69 година...

Пример: 2008. су били избори и за премијера је изабран
ЦВЕТКОВИЋ, 69 година раније, је изабран за премијера Д. ЦВЕТКОВИЋ.

Код црквених великодостојника интервал понављања је 612 година
и израчунато је да ће Иринеј постати патријарх 2010. и да ће сићи са власти 2018.

Погодите сад драги читаоци ко ће од данашњих политичара заузети неко врло важно место у влади или бити председник
републике Србије... избори су 2012. а 69 година раније је била 1943. и АВНОЈ у Јајцу... тамо су учествовали...

    * Председник и повереник за народну одбрану - маршал Јосип Броз Тито
    * Први потпредседник НКОЈ-а - Едвард Кардељ
    * Други потпредседник НКОЈ-а - Владислав Рибникар
    * Трећи потпредседник - Божидар Маговац
    * Повереник за спољне послове - др Јосип Смодлака
    * Повереник за унутрашње послове - Влада Зечевић
    * Повереник за просвету - Едвард Коцбек
    * Повереник за народну привреду - др Иван Милутиновић
    * Повереник за финансије - Душан Сернец
    * Повереник за саобраћај - Сретен Жујовић
    * Повереник за народно здравље - др Миливој Јамбришак
    * Повереник за социјалну политику - др Антон Кржишник
    * Повереник за судство - Фране Фрол
    * Повереник за исхрану - Миле Перуничић
    * Повереник за грађевине - др Раде Прибићевић
    * Повереник за шуме и руде - др Сулејман Филиповић

 Председништво АВНОЈ-а

Чланови Председништва АВНОЈ-а изабрани на другом заседању АВНОЈ-а у Јајцу:

    * Председник: др Иван Рибар

    * Потпредседници: Антун Августинчић, Димитар Влахов, Марко Вујачић, Моша Пијаде и Јосип Рус

    * Секретари: Родољуб Чолаковић и Радоња Голубовић

    * Чланови: Јакоб Раде Авшич, Методије Андонов Ченто, Михаило Апостолски, Спасенија Цана Бабовић, др Владимир Бакарић, Франце Бевк, Милан Беловуковић, Јосип Броз Тито, др Васо Бутозан, Јосип Видмар, Сретен Вукосављевић, Анте Вркљан, др Павле Грегорић, Маца Гржетић, Никола Груловић, Милован Ђилас, Сретен Жујовић, Влада Зечевић, Јосип Јерас, Осман Карабеговић, Јевстатије Карамантијевић, Едвард Кардељ, др Војислав Кецмановић, Борис Кидрич, Иван Стево Крајачић, Вицко Крстуловић, Павао Крце, Хуснија Курт, Филип Лакуш, Воја Лековић, др Љубо Леонтић, Франц Лескошек, Божидар Маговац, др Анте Мандић, Мома Марковић, др Метод Микуж, др Нико Миљанић, Владимир Назор, др Благоје Нешковић, Станко Опачић Ћаница, Никола Петровић, Владо Поп-Томов, Коча Поповић, Александар Прека, др Раде Прибићевић, Ђуро Пуцар Стари, Александар Ранковић, Владислав Рибникар, др Јосип Смодлака, др Златан Сремец, Петар Стамболић, Лука Стевић, Мехмед Суџук, Тоне Фајфар, Фране Фрол и Андрија Хебранг.

Изаберите неко презиме које је исто с неким од данашњих политичара и добили сте будућег главног политичара у Србији....

Ајд да видимо кога сте пронашли... а за то време погледајте овај видео клип који о том свему говори...

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ya7BN-vbmuc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ya7BN-vbmuc</a>


Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #163 послато: Фебруар 07, 2012, 22:24:07 »

"Историја се понавља"

Погодите сад драги читаоци ко ће од данашњих политичара заузети неко врло важно место у влади или бити председник републике Србије... избори су 2012. а 69 година раније је била 1943. и АВНОЈ у Јајцу... тамо су учествовали...


Перо, што нам ово постави, да нам не малеришеш, а шта мислиш да нам се понови историја са овим презименом 
 Спојлер:


пу, пу, ........далеко било!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #164 послато: Фебруар 07, 2012, 22:30:17 »

па јеси ли нашла неко презиме онда, које је исто са презименом неког данашњег политичара, ја сам нашао само једно презиме,
а то је....??
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #165 послато: Фебруар 07, 2012, 22:38:59 »

па јеси ли нашла неко презиме онда, које је исто са презименом неког данашњег политичара, ја сам нашао само једно презиме,
а то је....??

Ја пронашла ово, познато, не може да буде познатије,... Cheesy

http://forum.svisrbisveta.org/index.php?topic=375.msg6155#msg6155
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #166 послато: Фебруар 07, 2012, 22:47:38 »

Како си само једно презиме нашао које се понавља,...ево ја још једно пронашла, укупно имам сада два.
Други је овај.. 
 Спојлер:
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #167 послато: Фебруар 07, 2012, 22:48:10 »

Ма није бре, кој ће њега да бира, та скотина нема
више од 200 гласова, није ваљда да не видиш... послаЋУ ТИ ЕМАИЛ ДА ЧИТАОЦЕ ДРЖИМО У НЕИЗВЕСНОСТИ...
Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #168 послато: Фебруар 07, 2012, 22:50:52 »

Е БАШ ТАЈ, ОНОГ ПРВОГ НЕ РАЧУНАЈ!!! БРАВО!!!

Ајд сад да видимо шта ће избори да покажу, па да се бацимо на науку, прорицања будућности....
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #169 послато: Фебруар 07, 2012, 22:51:37 »

Ма није бре, кој ће њега да бира, та скотина нема
више од 200 гласова, није ваљда да не видиш... послаЋУ ТИ ЕМАИЛ ДА ЧИТАОЦЕ ДРЖИМО У НЕИЗВЕСНОСТИ...

Ко нема више од 200 гласова?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #170 послато: Фебруар 07, 2012, 22:52:48 »

онај приглупи унук ћопавог ћифута...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #171 послато: Фебруар 07, 2012, 22:55:03 »

А, значи Ђилас Шокиран.....де тај Крадоначелник....Тај се још из студентских дана научио како да мажњава. Са њим смо га тек угасили. Има све да нас све опељуши Зеленко
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #172 послато: Фебруар 07, 2012, 22:57:15 »

Па не навијам ја за њега, само пратим науку да се
сваких 69 година све понавља
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #173 послато: Фебруар 07, 2012, 23:00:22 »

онај приглупи унук ћопавог ћифута...


Замисли, тај, баш тај, регистровао странку без проблема. Њему 10.000 потписа за час скупули. Чак му мало претекло,..хоћеш да се распитам да тај вишак пошаљу Дверима,...њима ионако свега недостаје, од лове до потписа Cheesy
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #174 послато: Фебруар 07, 2012, 23:03:29 »

Па не навијам ја за њега, само пратим науку да се
сваких 69 година све понавља

Ма, све је то намештено. Сигурно је Ђилас то "наручио", па  да унапред њега прогласе за председника владе.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #175 послато: Фебруар 08, 2012, 00:04:22 »

Ја мислим да је овај процес понављања историје и
историјских догаћаја потпуно истинит и нема логике да је
ђилас то наручио јер је доста мали проценат грађана Србије
гледао овај видео, а и у видеу се не помињу избори 2012.
 то је само моја идеја да видим да ли је тако нешто могуће...

То сам само ја пробао да будем пророк, хе, хе...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #176 послато: Фебруар 08, 2012, 01:26:12 »

Ја мислим да је овај процес понављања историје и
историјских догаћаја потпуно истинит и нема логике да је
ђилас то наручио јер је доста мали проценат грађана Србије
гледао овај видео, а и у видеу се не помињу избори 2012.
 то је само моја идеја да видим да ли је тако нешто могуће...

То сам само ја пробао да будем пророк, хе, хе...

...а зашто си сигуран да је Ђилас у питању, кад се појављује и име  Cheesy

Цитат

76.      Комунистичка партија
скраћени назив: КП
датум оснивања: 28.11.2010.
датум доношења решења о упису: 20.01.2011.
седиште: Београд, Милоја Ђака 1б
заступник: Јосип БрозШта мислиш да се он неће кандидовати. Ако је онако брзо скупио потписе, ево њега на овим изборима, видећеш,...а ти га прескочи, ко малу препоницу на "изборној стази"


А и не мора да буде неко ко је сада познат у политичком животу Србије, можда се појави неко ново лице са презименом које се налази на том списку политичара који су фигурирали пре 69 година, на пример,...ето западе ми презиме,...Филиповић, па Марковић, па Мандић, па Лековић....хи,.... ко зна, можда неко будуће име чучи иза ових презимена,....чик погоди ко би могао да буде тај Зеленко
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #177 послато: Фебруар 08, 2012, 02:01:05 »

ево ти види шта је било 69 година пре 1941...тј. - 1872. -

Милан Обреновић, кнез Србије (1872-1882), а 69 година
пре ... Први Србски устанак..
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #178 послато: Фебруар 08, 2012, 03:45:40 »

Поново сам погледала ову листу свих регистрованих странака и приметила да са предзнаком "српска...."странка има врло мало странака, чини ми се око 4, али зато са предзанком "мађарска", "санџачка", "ромска"..."албанска.." има ихихи.
То је изгледа био циљ овог новог закона о политичким странкама. Мањинама је дозвољено да са 1000 скупљених потписа могу да региструју странку,..а остали 10.000. У сред Србије да буде више странака које представљају нациналне мањине, него које представљају Србе..

ИЗВОД ИЗ
РЕГИСТРА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА

   
1. Демократска странка
скраћени назив: ДС
датум оснивања: 03.02.1990.
датум доношења решења о упису: 21.08.2009.
седиште: Београд, Крунска 69
заступник: Борис Тадић

2. Санџачка демократска партија
скраћени назив: СДП
датум оснивања: 17.08.1990.
датум доношења решења о упису: 28.08.2009.
седиште: Нови Пазар, Сјеничка 29
заступник:Решад Хоџић

3.  Г17 ПЛУС
датум оснивања: 15.12.2002.
датум доношења решења о упису: 28.08.2009.
седиште: Београд, Трг Републике 5
заступник: Млађан Динкић

4.  ''Јединствена Србија''
скраћени назив: ЈС
датум оснивања: 18.02.2004.
датум доношења решења о упису: 30.09.2009.
седиште: Јагодина, Железничка б.б.
заступник: Драган Марковић

5.  Политичка странка ''Удружени пензионери и социјална правда''
датум оснивања: 21.06.2007.
датум доношења решења о упису: 30.09.2009.
седиште: Нови Сад, Полгар Андраша 20а
заступник: Ивана Брлић

6.  ''Заједно за Шумадију''
скраћени назив: ''Заједно''
датум оснивања: 22.04.2008.
датум доношења решења о упису: 30.09.2009.
седиште: Крагујевац, Александра I Карађорђевића 64
заступник: Верољуб Стевановић

7.  Социјалдемократска партија Србије
скраћени назив: СДПС
датум оснивања: 31.08.2001.
датум доношења решења о упису: 05.10.2009.
седиште: Београд, Дечанска 14
заступник: Расим Љајић

8.  Странка за Санџак
скраћени назив: СЗС
датум оснивања: 28.01.2001.
датум доношења решења о упису: 14.10.2009.
седиште: Нови Пазар, Сарајевска 58
заступник: Февзија Мурић

9.  „Нова Србија“
скраћени назив: НС
датум оснивања: 10.08.1998.
датум доношења решења о упису: 20.10.2009.
седиште: Београд, Обилићев венац 4/I
заступник: Велимир Илић

10.  Демократски савез Хрвата у Војводини
скраћени назив: ДСХВ
датум оснивања: 15.07.1990.
датум доношења решења о упису: 29.10.2009.
седиште: Суботица, Београдски пут 31
заступник: Петар Кунтић

11.  Партија уједињених пензионера Србије
скраћени назив: ПУПС
датум оснивања: 10.05.2005.
датум доношења решења о упису: 29.10.2009.
седиште: Београд, Топличин венац 11
заступник: др Јован Кркобабић

12.  Српски покрет обнове
скраћени назив: СПО
датум оснивања: 14.03.1990.
датум доношења решења о упису: 09.11.2009.
седиште: Београд, Кнез Михаилова 48
заступник: Вук Драшковић

13.   Демократска странка Србије
скраћени назив:  ДСС
датум оснивања: 23.07.1992.
датум доношења решења о упису: 17.11.2009.
седиште: Београд, Браће Југовића 2А
заступник: Војислав Коштуница

14.   Српска радикална странка
датум оснивања: 23.02.1991.
датум доношења решења о упису: 23.11.2009.
седиште: Београд – Земун, Магистратски трг 3
заступник: др Војислав Шешељ

15.   Народна партија
скраћени назив: НП
датум оснивања: 10.10.2008.
датум доношења решења о упису: 07.12.2009.
седиште: Нови Сад, Железничка 28
заступник: Маја Гојковић

16.  Покрет СНАГА СРБИЈЕ - БК
скраћени назив: ПСС - БК
датум оснивања: 20.05.2004.
датум доношења решења о упису: 07.12.2009.
седиште: Београд, Теразије број 28
заступник:  Драгомир Карић

17.  Санџачка народна партија
скраћени назив: СНП
датум оснивања: 18.10.2009.
датум доношења решења о упису: 14.12.2009.
седиште: Нови Пазар, Кеј 37.Санџачке Дивизије, комплекс „Језеро“, локали 13 и 14
заступник: др Мирсад Ђерлек

18.   Странка демократске акције Санџака – Stranka demokratske akcije Sandžaka
скраћени назив: СДА Санџака
датум оснивања: 21.08.1996.
датум доношења решења о упису: 14.12.2009.
седиште: Нови Пазар, Стефана Немање 25
заступник: др Сулејман Угљанин

19. РЕФОРМИСТИ ВОЈВОДИНЕ
скраћени назив: РВ
датум оснивања: 07.04.2006.
датум доношења решења о упису: 23.12.2009.
седиште: Нови Сад, Војвођанских бригада 17/IV
заступник: Недељко Шљиванац

20.  Демократска Унија Долине – Bashkimi Demokratik i Luginës
скраћени назив: ДУД - BDL
датум оснивања: 23.12.2003.
датум доношења решења о упису: 23.12.2009.
седиште: Прешево, Маршала Тита 15
заступник: Скендер Дестани

21.  Либерално демократска партија
скраћени назив: ЛДП
датум оснивања: 05.11.2005.
датум доношења решења о упису: 29.12.2009.
седиште: Београд, Симина 41
заступник: Чедомир Јовановић

22.  Социјалистичка партија Србије
скраћени назив: СПС
датум оснивања: 17.07.1990.
датум доношења решења о упису: 29.12.2009.
седиште: Београд, Булевар Михајла Пупина 6
заступник: Ивица Дачић

23.  Демохришћанска странка Србије
скраћени назив: ДХСС
датум оснивања: 07.05.1997.
датум доношења решења о упису: 29.12.2009.
седиште: Београд, Теразије 14
заступник: др Владан Батић

24. Демократска партија Бугара – Демокрaтическа партия на Българите
скраћени назив: ДПБ
датум оснивања: 27.03.2007.
датум доношења решења о упису: 30.12.2009
седиште: Димитровград, Балканска бб
заступник: Ангел Јосифов

25.  Демократска странка војвођанских Мађара – Vajdasági Magyar Demokrata Párt
скраћени назив: ДСВМ - VMDP
датум оснивања: 22.08.1997.
датум доношења решења о упису: 06.01.2010.
седиште: Темерин, Народног фронта 227
заступник: Андраш Агоштон

26. Реформисти Санџака – Reformisti Sandžaka
скраћени назив: РС
датум оснивања: 20.12.2003.
датум доношења решења о упису: 11.01.2010.
седиште: Нови Пазар, Улица 28.новембра 51
заступник: Зекирија Дугопољац

27. Лига социјалдемократа Војводине
скраћени назив: ЛСВ
датум оснивања: 14.07.1990.
датум доношења решења о упису: 12.01.2010.
седиште: Нови Сад, Трг Младенаца 10
заступник: Ненад Чанак

28.  Покрет мађарске наде - Magyar Remény Mozgalom
скраћени назив:ПМН-MRM
датум оснивања: 27.01.2009.
датум доношења решења о упису: 14.01.2010.
седиште: Суботица, Миклоша Раднотија 37
заступник: Балинт Ласло

29. Демократска партија Санџака - Demokratska partija Sandzaka
скраћени назив: ДСП -DSP
датум оснивања: 29.08.2007.
датум доношења решења о упису: 14.01.2010.
седиште: Пријепоље, Борак 2
заступник: Зулкефил Садовић

30. Влашка демократска странка Србије - Partia democrată a Rumănilor din Sărbie
скраћени назив: ВДСС-PDRS
датум оснивања: 25.04.2004.
датум доношења решења о упису: 21.01.2010.
седиште: Бор, Добривоја Радосављевића Бобија 46
заступник: др Предраг Балашевић

31.  Демократска унија Албанаца- Unioni demokratik Shqiptar
скраћени назив: ДУА-UDSH
датум оснивања: 28.04.2007.
датум доношења решења о упису: 22.01.2010.
седиште:Бујановац, Косовска 105
заступник: Адем Хасани

32. Савез војвођанских Мађара-Vajdasági Magyar Szövetség
скраћени назив: СВМ-VMSZ
датум оснивања: 31.08.1996.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Суботица, Аге Мамужића 11/I
заступник: Иштван Пастор

33.  ПОКРЕТ ВЕТЕРАНА
скраћени назив: ПВ
датум оснивања: 07.02.2009.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Београд, Косовска 9/2
заступник: Саша Дујовић

34. Ромска демократска странка
скраћени назив: РДС
датум оснивања: 15.03.2004.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Нови Сад, Улица 7 број 102
заступник: Томислав Бокан

35.  Покрет „Живим за Крајину“
датум оснивања: 15.11.2006.
датум доношења решења о упису: 28.01.2010.
седиште: Зајечар, Николе Пашића 1
заступник: Бошко Ничић

36.  Демократска партија Македонаца – Демократска партија на македонците
скраћени назив: ДПМ
датум оснивања: 20.05.2004.
датум доношења решења о упису: 02.02.2010.
седиште: Панчево, Вељка Влаховића 84/ 4
заступник: Миле Спировски

37.  Демократска заједница Хрвата
скраћени назив: ДЗХ
датум оснивања: 24.06.2007.
датум доношења решења о упису: 03.02.2010.
седиште: Суботица, Аге Мамужића 5
заступник: Ђорђе Човић

38. Словачка странка – Slovenska strana
датум оснивања: 20.02.2008.
датум доношења решења о упису: 04.02.2010.
седиште: Падина, Трг ослобођења 14
заступник: Јан Паул

39.  Покрет социјалиста
скраћени назив: ПС
датум оснивања: 17.07.2008.
датум доношења решења о упису: 05.02.2010.
седиште: Београд, Доситејева 21/III
заступник: Александар Вулин

40. Санџачка алтернатива – Sandžačka alternativa
скраћени назив: СА
датум оснивања: 12.12.2003.
датум доношења решења о упису: 05.02.2010.
седиште: Нови Пазар, Рифата Бурџевића 27
заступник: Тарик Имамовић

41. Зелена еколошка партија - Зелени
скраћени назив: ЗЕП-ЗЕЛЕНИ
датум оснивања: 05.02.2008.
датум доношења решења о упису: 05.02.2010.
седиште: Нови Пазар, АВНОЈ-а 7
заступник: Митхат Нокић

42.  ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ БУГАРА - ДЕМОКРАТИЧЕН СЪЮЗ НА БЪЛГАРИТЕ
скраћени назив: ДСБ
датум оснивања: 20.10.1990.
датум доношења решења о упису: 16.02.2010.
седиште: Босилеград, Маршала Тита 15
заступник: Драгољуб Иванчов

43. ПАРТИЈА БУГАРА СРБИЈЕ – ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИТЕ В СЪРБИЯ
скраћени назив:  ПБС
датум оснивања:18.03.2007.
датум доношења решења о упису:16.02.2010.
седиште: Димитровград, Саве Ковачевића 13
заступник: Драгољуб Нотев   

44. Бошњачко демократска странка Санџака –Bošnjačko demokratska stranka Sandžaka
скраћени назив:  БДСС-BDSS
датум оснивања: 15.06.1996.
датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште: Тутин, ул. 23. новембра 19
заступник: Есад Џуџевић

45. ПАРТИЈА ЗА ДЕМОКРАТСКО ДЕЛОВАЊЕ – PARTIA PËR VEPRIM DEMOKRATIK
скраћени назив: ПДД-PVD
датум оснивања:19.08.1990.
датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште: Прешево, Рамиза Садику број 3
заступник: Риза Халими

46.  Реформистичка странка
скраћени назив: РС
датум оснивања: 11.04.2005.
 датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште: Ниш, ТПЦ Калча, ламела Ц, III спрат
заступник: Александар Вишњић

47. ГРАЂАНСКИ САВЕЗ МАЂАРА – MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG
скраћени назив:  ГСМ-MPSZ
датум оснивања: 12.12.2006.
 датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште Сента, др Зорана Ђинђића број 19
заступник: Ласло Рац Сабо

48.  Српска напредна странка
скраћени назив:  СНС
датум оснивања: 10.10.2008.
 датум доношења решења о упису:17.02.2010.
седиште Београд, Палмира Тољатија 5/3
заступник: Томислав Николић

49. Социјалдемократска унија
скраћени назив:  СДУ
датум оснивања: 26.02.2003.
 датум доношења решења о упису: 17.02.2010.
седиште Београд, Булевар Никола Тесле  24
заступник: Жарко Кораћ

50.  Демократска заједница војвођанских Мађара – Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
скраћени назив: ДЗВМ-VMDK
датум оснивања:. 31.03.1990. 
датум доношења решења о упису: 18.02.2010.
седиште:Бечеј, Републиканска 144
заступник: Чонка Арон

51. Покрет за демократски прогрес – Lëvizja e Progresit Demokratik
скраћени назив: ПДП-LPD
датум оснивања:07.09.2005.
 датум доношења решења о упису:25.02.2010
седиште Бујановац, Косовска 54
 заступник: Аднан Салихи

52.  Демократска левица Рома – Demokratikani levica e Rromendji
скраћени назив:  ДЛР
датум оснивања:30.04.2009.
 датум доношења решења о упису:25.02.2010.
седиште: Београд, Првомајска 116
 заступник: Јован Дамјановић

53. Влашка демократска странка
скраћени назив: ВДС 
датум оснивања:01.02.2008.
 датум доношења решења о упису: 25.02.2010.
седиште:  Неготин, Краљевића Марка 2
заступник: прим. др Синиша Челојевић

54.  Демократска партија Албанаца – Partia demokratike Shqiptare
скраћени назив:  ДПА-PDSH
датум оснивања: 23.08.1990.
 датум доношења решења о упису: 26.02.2010.
седиште: Прешево, Зенел Хајдини 42
заступник: Рагми Мустафа

55. Буњевачка странка Војводине – Bunjevačka stranka Vojvodine
скраћени назив:  БСВ - BSV
датум оснивања: 28.12.2007
датум доношења решења о упису: 26.02.2010.
седиште: Суботица, Браће Радића 32
заступник: мр Бранко Францишковић

56. Социјалдемократски покрет
скраћени назив:  СП
датум оснивања: 04.11.2005.
датум доношења решења о упису: 01 03.2010.
седиште: Крагујевац, Матије Вуковића 2
заступник: Драгутин Станојловић

57. Санџачко Рашка Партија
скраћени назив:  СРП
датум оснивања: 27.04.2009.
датум доношења решења о упису: 05.03.2010.
седиште: Београд, Кнеза Милоша 69а
заступник: Исмет Авдуловић

58.  Црногорска партија – Crnogorska partija
скраћени назив: ЦП - CP
датум оснивања: 18.02.2008.
датум доношења решења о упису: 05.03.2010.
седиште: Нови Сад, Радничка 30
заступник: Ненад Стевовић

59.  „Зелени Србије“
скраћени назив:  „Зелени“
датум оснивања: 17.11.2007.
датум доношења решења о упису: 09.03.2010.
седиште: Београд, Војислава Илића 36, локал 5ц
заступник: Иван Карић

60.  Народна сељачка странка
скраћени назив: НСС
датум оснивања: 20.05.1990.
датум доношења решења о упису: 17.03.2010.
седиште: Инђија, Трг слободе, Тржни центар,
 2. спрат број 31
заступник: Маријан Ристичевић

61.  Грађанска иницијатива Горанаца
скраћени назив:  ГИГ
датум оснивања: 22.03.2001.
датум доношења решења о упису: 17.03.2010.
седиште: Београд, Пивљанина Баја 3
заступник: Орхан Драгаш

62.  Демократски покрет Румуна Србије – Mişcarea democrată a Românilor din Serbia
скраћени назив:  ДПРС - MDRS
датум оснивања: 10.12.1991.
датум доношења решења о упису: 24.03.2010.
седиште: Зајечар, Пожаревачка 8
заступник: Димитрије Крачуновић

63.  Ромска партија
скраћени назив:  РП
датум оснивања: 15.11.2003.
датум доношења решења о упису: 30.03.2010.
седиште: Ковачица, Јаношикова 111
заступник: Срђан Шајн

64.  Уједињена партија Рома – Jekutni Partija Romani
скраћени назив:  УПР
датум оснивања: 01.07.2005.
датум доношења решења о упису: 31.03.2010.
седиште: Бујановац, Мирослав Нојковић Цале 123
заступник: Рамадан Демировић

65. Народни покрет Санџака – Narodni pokret Sandžaka
скраћени назив: НПС -NPS
датум оснивања: 17.10.1999.
датум доношења решења о упису: 12.04.2010.
седиште: Нови Пазар, Александра Ђукића 103
заступник: Џемаил Суљевић

66. Русинска демократска странка – Руска демократична странка
скраћени назив:  РДС
датум оснивања: 01.10.2006.
датум доношења решења о упису: 12.04.2010.
седиште: Сремска Митровица, Петра Прерадовића 149
заступник: Мирослав Бесермењи

67. Српска монархистичка странка ''Српска Слога''
скраћени назив:  СМС
датум оснивања: 20.10.2001.
датум доношења решења о упису: 12.04.2010.
седиште: Београд, Пљевљанска 2б
заступник: Љубомир Симић

68. САВЕЗ БАЧКИХ БУЊЕВАЦА
скраћени назив: СББ
датум оснивања: 10.05.2007.
датум доношења решења о упису: 15.04.2010.
седиште: Суботица, Анте Парчетића 10а
заступник: Мирко Бајић

69. ВОЈВОЂАНСКА ПАРТИЈА
скраћени назив: ВП
датум оснивања: 25.04.2005.
датум доношења решења о упису: 15.04.2010.
седиште: Нови Сад, Илије Огњановића 7
заступник: Александар Оџић

70.  АЛИЈАНСА ВОЈВОЂАНСКИХ РУМУНА – ALIANŢA ROMÂNILOR DIN VOIVODINA
скраћени назив: АВР
датум оснивања: 24.03.2002.
датум доношења решења о упису: 21.04.2010.
седиште: Нови Сад, Бул. М. Пупина 6/III
заступник: Виорел Бесу

71.  Странка Војвођанских Словака - Strana Vojvodinských Slovákov
скраћени назив: СВС
датум оснивања: 14.03.2010.
датум доношења решења о упису: 27.04.2010.
седиште: Бачкa Паланка, Краља Петра I број 35
заступник: Вилиам Славка

72.  Ромска странка Јединство
скраћени назив: РСЈ
датум оснивања: 04.06.2007.
датум доношења решења о упису: 30.04.2010.
седиште: Ниш, Блачка 22
заступник: Ферхад Саити

73. ПУЛС СРБИЈЕ
скраћени назив:
датум оснивања: 20.03.2010.
датум доношења решења о упису: 26.05.2010.
седиште: Краљево, Хајдук Вељкова 103
заступник: др Љубиша Јовашевић

74. НИЈЕДАН ОД ПОНУЂЕНИХ ОДГОВОРА
скраћени назив: НОПО
датум оснивања: 02.07.2010.
датум доношења решења о упису: 30.07.2010.
седиште: Београд, Булевар ослобођења 60
заступник: Никола Тулимировић

75. Уједињена сељачка странка
скраћени назив: УСС
датум оснивања: 15.02.2000.
датум доношења решења о упису: 18.11.2010.
седиште: Сврљиг, Радетова 23
заступник: Милија Милетић

76. Комунистичка партија
скраћени назив: КП
датум оснивања: 28.11.2010.
датум доношења решења о упису: 20.01.2011.
седиште: Београд, Милоја Ђака 1б
заступник: Јосип Броз

77.  Бошњачка демократска заједница-Bošnjačka demokratska zajednica
скраћени назив: БДЗ-BDZ
датум оснивања: 25.12.2010.
датум доношења решења о упису: 08.04.2011.
седиште: Нови Пазар, Солитер Језеро, кула А број1
заступник: Емир Елфић

78. Српска демократска странка
скраћени назив: СДС
датум оснивања: 03.02.2011.
датум доношења решења о упису: 16.05.2011.
седиште: Београд, Васе Пелагића 54
заступник: Бранислав Швоња

79. „Србија на истоку“
скраћени назив: СНИ
датум оснивања: 27.05.2011.
датум доношења решења о упису: 22.06.2011.
седиште: Бољевац, Краља Александра 2
заступник: Нели Ђорђевић

80.  Богата Србија Покрет пољопривредника и привредника
скраћени назив: Богата Србија
датум оснивања: 05.06.2011.
датум доношења решења о упису: 20.07.2011.
седиште: Београд, Ђуре Јакшића 5
заступник: Захарије Трнавчевић

81.  Демократска партија – Partia demokratike
скраћени назив: ДП - DP
датум оснивања: 02.07.2011.
датум доношења решења о упису: 09.08.2011.
седиште: Бујановац, Петра Драпшина 2
заступник: мр. Нагип Арифи

82. „Заједно за Војводину“
скраћени назив: ЗзВ
датум оснивања: 01.11.2011.
датум доношења решења о упису: 08.12.2011.
седиште: Руски Крстур, Фрушкогорска 95а
заступник: Олена Папуга

83. Социјалдемократски савез
скраћени назив: СДС
датум оснивања: 25.09.2011.
датум доношења решења о упису: 29.12.2011.
седиште: Београд, Смиљанићева 9
заступник: Небојша ЛековићСачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #179 послато: Фебруар 10, 2012, 15:47:09 »

Ово  би били не природни него НЕПРИРОДНИ савезници,  јер СПС нема никаквих додира са социјалном правдом и са бригом о радницима. Дачић је до сада врло вешто искористио пензионере, (ПУПС)а сада има намеру да то исто уради са радницима, члановима СССС. Он уме да плива у "мутном", а овај народ, првенствено радници који су чланови самосталног синдиката, ако прихвате ову "сарадњу", дефинитивно ће себи ставити омчу око врата.***

Партнерство синдиката и СПС-а

СПС и Савез самосталних синдиката Србије су природни савезници, оценили лидер социјалиста Ивица Дачић и председник тог синдиката Љубисав Орбовић. Неопходно формирати блок за социјалну правду који ће се борити за права радника и социјално угрожене, напомиње Дачић.

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је да су социјалисти и Савез самосталних синдиката Србије природни савезници и партнери, додавши да је потребно формирати блок за социјалну правду који ће се борити за права радника и социјално угрожене


"Наставићемо разговоре и видећемо да ли ће бити могуће формирати такав политички блок", рекао је Дачић, након састанка са председником СССС Љубисавом Орбовићем у седишту СПС-а.

"СПС треба да буде стожер тог блока, односно 'сидро око кога ће се окупљати блок који се залаже за социјлну правду", навео је Дачић.

Дачић је указао да не прича о новим коалицијама, већ само о могућности да се у оквиру већ постојеће коалиције, коју социјалисти имају са ПУПС-ом и ЈС-ом, направи шири социјални блок који би био јачи на политичкој сцени.

Према његовим речима, није битно ко ће са ким да учествује на изборима, већ да је битно то да синдикати знају да у СПС-у имају природног партнера и додао да социјалисти немају други програм осим интереса за који се залажу синдикати.

Лидер социјалиста је указао да је Србија и по Уставу Србије дефинисана као држава владавине права и социјалне правде, што многи заборављају и истакао да ће сада пред изборе сви да буду и социјалисти и синдикалисти.

"Послодавци имају оне који их заступају на политичкој сцени", рекао је Дачић и позвао промотере неолиберализма, који су "спроводили приватизације, распродали сва предузећа, омогућили пљачку и отпуштали раднике" да би био ред да кажу да им је концепт пропао и да сада постоји повратни концепт подржављења.

"Ми нећемо ни подржављење, већ хоћемо да држава буде јака и да помаже сељацима и радницима", поручио је Дачић.

Орбовић је рекао да је Платформа тог синдиката идентична са програмом СПС-а, и да су та странка и синдикат природни савезници, а да ли ће бити и више од тога показаће време.

Орбовић је најавио да ће органи тог синдиката 1. марта одлучити да ли ће и на који начин учествовати на предстојећим изборима.

На питање да ли му је ближи СПС или СНС са којим су такође разоварали, Орбовић је поновио да су им социјалисти природни савезници дуги низ година. "То не значи да не можемо да разговарамо и са другим партијама. И код напредњака смо наишли на разумевање и корактан однос, а разговарали смо и са ДС-ом и СДПС-ом", додао је Орбовић.

РТС
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #180 послато: Фебруар 13, 2012, 06:09:31 »

Нова странка левице

Србија добија још једну политичку партију. Са Оснивачке скупштине, председник Нове социјалдемократије Србије Душан Јањић поручује да странка у изборну борбу улази после мартовског конгреса, када ће и одлучити с ким ће у коалицију.

Председник Нове социјалдемократије Србије (НСД), странке која још није званично регистрована, Душан Јањић поручио да је циљ НСД да "у наредна два, три корака" буде најјача странка левице у земљи.


За то су потребне године зноја, рада, одговорности и одрицања, поручио је Јањић на оснивачкој скупштини НСД и нагласио да ова странка бирачима нуди "Нови петнаестогодишњи економски план", српску верзију програма "Њу дил".

Јањић је рекао да је протекле две године НСД провела у "тешкој борби за регистрацију", а после мартовског конгреса странка ће ући у изборну борбу и одлучити са ким ће се у
коалицији борити за бољу будућност земље.

Према његовим речима, српски "Њу дил" подразумева сет великих економских инвестиционих пројеката у реалном сектору привреде који ће Србији помоћи да изаће из економске кризе.

У Србији сваке вечери 700.000 грађана оде гладно на спавање, док 40 одсто радно способног становништва нема посао, каже Јањић.

Јањић је рекао и да истраживања јавног мњења показују да 55 одсто грађана нема за кога да гласа, што је знак неповерења у странке и политичаре, али и потврда зрелости грађана.
 
На оснивачкој скупштини је саопштено да ће странка брзо решити причу око регистрације, а на конгресу, који ће се одржати у другој половини марта, представиће програм и саопштити са ким ће бити у коалицији

РТС
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #181 послато: Фебруар 19, 2012, 01:40:10 »

Велика излазност угрожава мале странке

Спекулације о томе да ће на следећим изборима бити мала излазност побијају истраживања, али и стручњаци који подсећају да је у последње две деценије велика. Излазност није предвидива, али и велика и мала одговарају великим странкама а мале ће се теже изборити с цензусом ако је излазност већа.

Срђан Богосављевић, из Стратешког маркетинга, каже да не верује у малу излазност. „У Србији сада не може да се претпостави колика ће бити излазност на изборима. Вероватно ће бити 50-60 одсто од присутне популације у земљи. Сада се већ назире да на изборе излази нешто мало више од три милиона грађана. То је тренутно стање.” Он објашњава да цело бирачко тело није присутно у Србији и зато излазност делује мала у односу на 6,6 милиона бирача. „Али, у односу на 5,3 милиона, колико је у земљи, излазност је генерално велика. Наши људи који живе у иностранству неће доћи на гласање. Они углавном имају, на пример, аустријски пасош као да живе у Аустрији и српски као да живе овде, и не могу да гласају у иностранству. Око 200.000-300.000 гласова се губи чак и да се грађанима омогући да гласају било где у Србији. Иако још не може да се оцењује колико ће грађана изаћи на изборе, моја процена је да ће их бити више од четири милиона.”

Зоран Лучић, из Цесида, каже да је у Србији одзив увек јако велики у односу на 6.700.000 људи уписаних у бирачки списак. „У овом тренутку се прави бирачки списак који ће бити квалитетнији од претходног. Бирача је, без обзира на списак, око 5,5 милиона, јер више од милион људи није у Србији и не може да гласа. Затим, око пола милиона ни не зна да су избори нити их то интересује. Значи да око 10 одсто грађана ни на који начин не учествује у политичком животу. Ако изађе 4,5 милиона то је око 90 одсто присутних и заинтересованих бирача. Толико је 2009. године изашло на председничке изборе. Када у Србији изађе четири милиона бирача то је велики одзив, а 3,5 милиона је такође добро.”

Лучић објашњава да иако су Грци по закону обавезни да гласају, нико није процесуиран зато што није испунио обавезу. Оебс им је замерио то што не спроводе закон. У Америци је другачије. Грађани се сами пријављују за упис у бирачки списак. „Када би код нас био такав бирачки списак било би другачије. Али, у Србији је свакако велики одзив бирача јер људи мисле да ће политичари решити њихове проблеме.”

И Зоран Стојиљковић, политиколог, каже да је излазност, у односу на проблеме које земља има, велика. „Највећа излазност је у стабилним европским демократијама, а пре свега у скандинавским земљама. У Србији је реално је да изађе 50 или 60 одсто и нешто више бирача, што је добро јер милион грађана није у земљи а на то треба додати и разочаране који неће да изађу. Али, ипак изађемо у великом броју.”

Стојиљковић каже да излазност зависи од степена дисциплинованости бирача, али и да „размажени” бирачи изађу ако се покаже да је излазност мала. „Раније су апстиненти били опозиција, а сада је то променљива категорија. Сада тај профил није једностран. И они који су се зарицали да неће ипак ће изаћи када виде да је исход неизвестан, или су разлике драматичне.”

Стојиљковић мисли да може да се догодити реприза предизборних обећања и понашања из 2008. године и да се то увек исплати великим странкама на власти. По њему, напредњаци не могу ништа да понуде, већ само могу да користе противничке грешке. „Сигнификантна је изјава Томислава Николића да онај ко буде други не треба да прави владу, што показује страх да трећи пут не изгуби”, каже Стојиљковић.

Лучић сматра да свима одговара велики одзив бирача. „Мишљење да СРС и СПС имају вредније бираче није тачно. То се просто не зна. Људи изађу и гласају и не можемо утврдити за кога су гласали. То су спекулације. Двехиљадите године се говорило што је већи одзив мања је могућност за манипулације. И, обрнуто, што је мање гласача више може да се манипулише јер неко може да гласа уместо њих. Говорило се да због тога што на Косову није било контроле побеђује Милошевић.”

Богосављевић каже да највеће странке то и остају без обзира на то да ли је излазност мала или велика. „Малим странкама је потребан цензус, а он расте ако је већа излазност. На три милиона бирача потребно је 150.000 гласова а на четири милиона 200.000 гласова. Зато странке које сада имају шест одсто морају много да се потруде да би на изборима достигле цензус. Мање странке имају проблем и јер су радикалније у ставовима и порукама, имају мању могућност комуникације с јавношћу и слабију мрежу одбора по градовима Србије. Маса коју не интересује политика ипак се опредељује за велике странке. Већа излазност угрожава странке које су на ивици цензуса.

О проблемима с бирачким списковима Богосављевић каже да се још догађа да су људи пријављени код родитеља, да овде ваде пасош иако живе у иностранству, да пријављују адресу бабе и тетке. „Они имају две различите адресе и броје се као два човека у неком светском бројању. Ни када умру, на пример у Аустралији, нема ко да их избрише с бирачког списка. Зато се у списковима појављују мртви.”

Ивана Анојчић
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #182 послато: Фебруар 19, 2012, 04:15:00 »

Интернет покрет – е политичка партија први пут у Србији

Интернет покрет - пут до посланика и Скупштине преко Интернета

„Сваки напредак техологије доноси мојој деци нови начин да буду перверзна“. Овај панчлајн део је ситкома „Гадости мог тате“ и долази из сцене у којој се седамдесетогодишњи отац тврдоглаво противи жељи свог сина да уведе Интернет. Ипак, у реалности је данас тешко наћи неког ко чак и у тим годинама не разуме да значај Интернета одавно превазилази оквире забрањене забаве.

Интернет, као комуникацијски медиј, данас представља арену свих друштвених односа. На Интернет се одлази у потрагу за свежим вестима, спортским резултатима, филмовима и серијама, научним иновацијама као и за најновијим апдејтом канала неког од актулених терориста Ал Каиде. Једном речју, модерни друштвени односи не могу више да се замисле без Интернета и његове свеприсутности. То је управо идејна потка пројекта „Интернет покрет“.


Творац овог пројекта, Владо Чучковић, каже да грађани данас живе у времену у којем политика више не сме да буде привилегија богатих и моћних. И поред тога што се још не може тврдити да демократија у политици потпуно постоји, демократија у информисању постоји већ одавно. Данас вести путују брзо а самим тим се и идеје у душтву формирају без посезања за крутим елементима представничке демократије. Прошла су времена у којима мали човек из народа мора да чека четири године да би могао да утиче на власт, што би опет чинио само чином изласка на изборе након чега би се враћао апсолутној пасивности.

У последњих десет година Србија није доживела обећани опсег промена најављених „Петооктобарском револуцијом“. Салдо протекле деценије недвосмислено показује да лидери странака остају упорно на власти без обзира на успех обећаних реформи. Свака нова идеја редовно доживљава пораз јер не може да превазиђе препреке уврежених начина размишљања и рада који јој стоје на путу. „Прави смисао демократије није у бирању оних који ће владати уместо нас већ у слободи да свако од нас каже шта мисли и да за то одговара својој савести“ истиче Чучковић. Решење које он нуди је „Интернет покрет“ – спој модерног поимања политике са употребом напредних информационих технологија.

 Оно што је суштина „Интернет покрета“ је промена начина пласирања идеја, промена форме организовања и на крају нови облик политичког деловања. Грађани више неће морати да буду чланови странака. Састанчења у замраченим страначким просторијама у лепљење плаката, као и обавезна туча са припадницима супротног табора, могу да буду веома лако превазиђени. „Интернет покрет“ има идеју да грађани своје идеје исказују на Интернету. Такав вид делања не кошта ништа, може се обављати чак и за време штрајка путара и доступан је свима. Сајт „есрбија.орг“ је место на којем могу да се сретну сви грађани који могу да причају о својим проблемима и да предложе решења. Нема круте партијске дисциплине, нема чланских карата и чланарина. Једина врста рестрикције која постоји је забрана тема које распирују верски и националну мржњу и урушавају правни и уставни поредак републике Србије.

За разлику од бројних форума који не иду даље од исказивања ставова корисника, „Интернет покрет“ је поље практичне акције. Шта то конкретно значи?

Сваки члан „Интернет покрета“ има право на чување кутија за време избора. Интернет покрет на свако бирачко место (8.241) може да постави по два члана проширеног састава изборне комисије који ће добити по 2.000 динара од Републичке изборне комисије. Овај новац се исплаћује директно вама на руке и „Интернет покрет“ не узима проценат. На овај начин Покрет ће запослити 16.482 члана изборне комисије за чување кутија у време избора. Пошто се у исто време одржавају парламентарни и локални избори могуће је предати две листе, и на тај начин број потребни чланова комисије се дуплира на 32.964.

Такође, могућност која вам се пружа је и чување кутија у иностранству. Гласање се одржава и у иностранству, и гласачке кутије се чувају у 76 градова у 42 државе. По речима Чучковића, 152 члана комисије која буду најактивнија и у Интернет покрет привуку највише чланова биће награђена са бесплатним путовањем у неку од 42 држава. Од „Републичке изборне комисије“ добиће авионску карту, плаћен смештај у хотелу и дневнице у износу од 85€ (+/-) зависно од државе. Листа ће бити направљена на основу броја чланова који се преко вашег позива учлане у Интернет покрет. Онај ко доведе највише чланова бира први где жели да путује, па следећи по броју гласова и тако свих 152 члана са највише регистрованих грађана. Избор путовања ће бити јаван уз присуство свих чланова.

Оно што је јединствено у оквиру ове идеје је и шанса обичног грађанина да без скупе партијске машинерије, својим залагањем на Интернету, постане активан политичар. То може да оствари кроз посао народног одборника и посланика.

У Србији на свим листама за локалне изборе може да се пријави укупно 6.687 одборника. Свака локална листа добија од Изборне комисије новац за кампању. Добијени износ се дели равномерно на сваког одборничког кандидата са листе. Висина добијеног износа разликује се од општине до општине и броја пријављених листа. Уколико сте заинтересовани за функцију народног одборника можете се регистровати на сајту ове организације и од почетка бити усмерени ка том циљу.

„Интернет покрет“ може бити и ваш пут ка Парламенту и директном утицају на власт путем рада на месту народног посланика. Из сваке општине на листу се ставља један кандидат за посланика који добије највише гласова од грађана са подручја своје општине. Остатак листе се попуњава са кандидатима који у Интернет покрет на основу својих препорука учлане највише чланова. За предају посланичке листе од Републичке изборне комисије се добија значајан новац који се равномерно дели на 250 посланичка кандидата.

И на крају, уколико „Интернет покрет“ сакупи довољан број потписа стећи ће право да се кандидује на изборима. Самим тим, „Републичка изборна комисија“ ће му исплатити 1.000.000€. Идеја покрета је да, пошто нема никаквих трошкова кампање јер дела на Интернету, сав новац подели својим члановима, јавно и равномерно.

Уколико сте жељни да променити макар нешто у свом окружењу региструјте се  и изаберите начин и степен свог активизма. Интернет је ту и треба га искористити за нешто више од играња игрица, онлине покера и посете сајтовима са почетка ове приче.

. . .
Миодраг Стошић
« Последња измена: Август 06, 2014, 02:08:43 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #183 послато: Фебруар 20, 2012, 09:56:37 »

О градоначелницима ће ипак одлучивати страначке централе

Београд, Нови Сад, Ниш - Кандидати за градоначелнике највећих градова у Србији - Београда, Новог Сада и Ниша углавном су познати. Потпуно неизвесно ће бити у Новом Саду и Нишу, док ће се изборна трка у престоници, како потврђују стручњаци, свести на два имена.


Актуелни градоначелници Драган Ђилас, Игор Павличић и Милош Симоновић, сви из ДС, радо би задржали функције и у следећем мандату. Међутим, иако незванична предизборна кампања увелико траје, и бар за Србију необично је персонализована, одлуку ће на крају донети постизборне коалиције, односно одборници у скупштинама градова на основу инструкција из страначких централа, јер се о челним људима градова одлучује „посредно“.

Бирачи ће на гласању заокруживати само изборне листе. Ако на пример у Београду листа ДС освоји највише гласова због Ђиласа, то не значи да градоначелник неће бити Александар Вучић ако партије направе такав постизборни аранжман. С обзиром на то да су парламентарни и локални избори и ове године спојени, може се очекивати да ће се договори о новој републичкој власти пренети на ниво највећих градова, по моделу из 2008. године.

СТРАТЕЏИК: ЂИЛАС АПСОЛУТНИ ФАВОРИТ


Засад су позната четири кандидата за градоначелника Београда - Драган Ђилас (ДС), Александар Вучић (СНС), Александар Поповић (ДСС) и Немања Шаровић (СРС). Социјалисти, ЛДП и УРС још нису одлучили о свом фавориту. Спекулише се да би странке Чедомира Јовановића и Млађана Динкића могле да подрже Ђиласа, а да ће коалиција СПС-ПУПС-ЈС наступити у кампањи с „тимом за Београд“, без истицања једног појединца.

Светлана Логар из Ипсос Стратеџик Маркетинга истиче за Данас да је, према истраживањима, Драган Ђилас „апсолутни фаворит“ у трци за градоначелника. „Остали кандидати ће, наравно, имати неку подршку грађана, али то неће бити ни близу Ђиласовом рејтингу. Чак се може рећи да му ни Александар Вучић није прави конкурент“, указује Логарова. Како додаје, оно што Ђиласа издваја од осталих кандидата је став грађана о њему као личности, а не као функционеру ДС.

„Мислим да би чак постојао „обрнути ефекат“ ако би се Ђилас везао за ДС, јер би му то умањило популарност. Бирачи се најчешће одлучују за политичара лично, без обзира којој странци припада. Веома је важно то да ли ће порука ДС да буде јасна у том смислу да ако грађани гласају за Скупштину града гласају и за Ђиласа“, закључује Светлана Логар.

ЈАКА ЧЕТВОРКА У НОВОМ САДУ

У трци за градоначелника Новог Сада биће троје адвоката, магистар политичких наука, економиста и историчар. Садашњи градоначелник Игор Павличић (ДС) по струци је адвокат, баш као и најозбиљнији конкуренти за прву градску фотељу - напредњак Милош Вучевић и Маја Гојковић из Уједињених региона.

Павличић очекује победу ДС на свим нивоима, а његови изборни адути су досад урађени инфраструктурни послови. Жели да у обновљеном мандату успешно заврши и преостале комуналне инвестиције. С друге стране, Вучевић ће у кампањи потенцирати инвестиције и решавање нагомиланих проблема у комуналном сектору.

Бивша градоначелница Новог Сада Маја Гојковић, председница Народне партије која делује у УРС, тражила је промену изборног система, како би се први људи локалних самоуправа бирали непосредно. Пошто до промене није дошло, Гојковићевој, која је 2004. као кандидат СРС победила на првим и јединим директним изборима за градоначелника под слоганом „Наша Маја“, остаје да се нада да ће ове 2012. постизборна коалицији бити таква да јој омогући повратак на челну функцију.

Додатну динамику овим изборима у Новом Саду даће Александра Јерков, кандидаткиња Лиге социјалдемократа Војводине. „Ми знамо да престоници Војводине треба градоначелник којем ће сметати што је градоначелник Београда друга особа у Србији, а градоначелник Новог Сада није трећа“, поручила је Јерков, чија кандидатура би могла да Павличићу одузме бар пет, шест одсто гласова.

ДСС и СРС су најавили да ће носиоци њихових изборних листа бити председници страначких градских одбора Борко Илић и Ђурађ Јакшић, док ЛДП још није одлучио о свом кандидату.

ТРКА У НИШУ ПОТПУНО ОТВОРЕНА


Осим УРС и СНС, који су већ саопштили потенцијалне кандидате за градоначелника Ниша, остале партије то још нису учиниле, позивајући се на то да ће коначну одлуку донети страначке централе. Кандидата су први истакли „динкићевци“, а то је Бранислав Јовановић, републички посланик, члан Председништва УРС и извршни директор Дирекције за изградњу града. Напредњачки фаворит је Зоран Перишић, познати кардиолог, који је изненадио јавност недавним уласком у политику.

С друге стране, како нам је рекао актуелни градоначелник Милош Симоновић, у ДС ће се о томе тек одлучивати. Како незванично сазнајемо, најозбиљнији кандидати демократа су управо Симоновић и председник градске општине Медијана Драгослав Ћирковић.

Нишки социјалисти се такође нису званично одредили, али Данасови извори кажу да постоји „интерни договор“ да њихов кандидат за градоначелника буде Игор Новаковић, председник градске општине Палилула, а кандидат за председника Скупштине града Миле Илић, који је на тој функцији и сада. Илић је универзитетски професор, републички посланик и истакнути кадар СПС из времена Слободана Милошевића.

Радикали још нису одлучивали, али као најозбиљнији кандидати издвајају се Драган Вукадиновић, неуропсихијатар и председник одборничке групе СРС у Скупштини града и републички посланик Никола Савић. У ЛДП кажу да ће све зависити од изборних резултата, али сматрају да би најбољи кандидати били Предраг Јеленковић, шеф одборничке групе ЛДП у Скупштини града и менаџер Градског одбора и Небојша Ранђеловић, потпредседник ЛДП, републички посланик и професор на Правном факултету у Нишу.

Милан Лапчевић, шеф одборничке групе ДСС у Скупштини града и републички посланик, наводи за Данас да је истицање кандидата за градоначелника потпуно бесмислено, „пошто их неће бирати грађани“. „Ми још нисмо одредили носиоца листе, али претпостављам да ћу то бити ја“, наводи Лапчевић.

Најављени кандидати

Београд: Драган Ђилас (ДС), Александар Вучић (СНС), Александар Поповић (ДСС) и Немања Шаровић (СРС).

Нови Сад: Игор Павличић (ДС), Маја Гојковић (УРС), Милош Вучићевић (СНС), Александра Јерков (ЛСВ), Борко Илић (ДСС) и Ђурађ Јакшић (СРС).

Ниш: Милош Симоновић или Драгослав Ћирковић (ДС), Зоран Перишић (СНС), Игор Новаковић (СПС), Бранислав Јовановић (УРС), Милан Лапчевић (ДСС), Драган Вукадиновић или Никола Савић (СРС), Предраг Јеленковић или Небојша Ранђеловић (ЛДП).

Данас
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #184 послато: Фебруар 20, 2012, 10:43:18 »

Када се у медијима стално врте овакве информације, које наравно пласира ова власт,

Цитат
Светлана Логар из Ипсос Стратеџик Маркетинга истиче за Данас да је, према истраживањима, Драган Ђилас „апсолутни фаворит“ у трци за градоначелника. „Остали кандидати ће, наравно, имати неку подршку грађана, али то неће бити ни близу Ђиласовом рејтингу. Чак се може рећи да му ни Александар Вучић није прави конкурент“,

наравно да то поведе овај слуђени народ и он заиста тако и размишља, да од Ђиласа нема бољег..., а колико је тај садашњи градоначекник Београда "добар" то може да се "види" на сваком кораку. Ништа не фуккционише како треба. Довољно је да само мало прошетамо градом и на први поглед ће се уочити колико је тај човек заслужио да буде поново изабран за градоначелника, ево неколико примера:

* Директо сноси одговорност за овај сулуди и скупи пројекат, "Мост преко Аде" који је најбесмисленије бацање пара грађана у новијој историји Београда. Не само што је изабран најскупљи пројекат, него је у питању мегаломанско решење које се не уклапа у средину, ни естетски, ни по функцији коју би требало да обавља.

*одговоран је за увоз 30 трамваја "шпанаца" који  коштају 81 МИЛИОН ЕВРА, који су се на старту показали као ТОТАЛНИ промашај.Колика је штета направљена због нечије "стручне" аљкавости
Цитат
Нови трамваји из шпанске Компаније "Каф" због ниског пода не могу да савладају београдске нагибе. Мајстори коригују шине у Париској и Тадеуша Кошћушка, комплетно реконструисане пре непуних годину дана

Цитат
Не могу да прођу испод Газеле. Мора да се спусти шина 30цм да би прошли. Реконструисана стајалишта на Булевару су неконпатибилна новим трамвајима. Све мора поново. Затим, постоји још један проблем који може бити у датом тренутку кобан по путнике. Наиме, у случају пожара на мосту или неког акцидента, врата на новом трамвају није могуће отворити.

* Умешао је своје прсте око мењања система наплата карата за градски саобраћал. Нови систем  "Бус плус" показује да ће увођење турско – српског конзорцијума у организацију превоза нанети велику штету Београду и додатно отежати услове коришћења јавног градског превоза, који је иначе у последњих неколико година у катастрофално лошем стању.


Ово, су само "ситнице" које "красе" садашњег градоначелника Драгана Ђиласа и довољан разлог да он НЕ БУДЕ ИЗАБРАН поново на место првог човека града Београда, а грађани нека и даље наседају на приче како од њега "нема бољег", јес` како да не,...има бре, само од слепила више не видимо ништа.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #185 послато: Фебруар 21, 2012, 07:38:25 »

Ево га, још један "сјајан" кандидат укључује се у изборну трку за место градоначелника Београда. Cheesy

Цитат

Кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда


Прошли кандидат за градоначеника ове исте странке је била драмски писац Биљана Србљановић, удата је за бившег француског амбасадора у Београду Габријела Келера, сада амбасадора у Азербејџану.  
Како пишу медији Биљану је полиција  ухватила док је куповала кокаин од познатог београдског дилера М. Станојчића, познатог као Шоне.
Вести

Каква су времена дошла, можда Београд добије једног оваквог градоначелника,
који ће грађанима, нарочито млађој популацији "раширити видике" (зенице) при сваком погледу на београдске тргове..
 
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #186 послато: Фебруар 21, 2012, 13:07:01 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


ПЛАНЕТА МАЈМУНА 10


МИ НЕ КРАДЕМО ВИШЕ!!!

Српски циркус креће на још једну турнеју. У сваком селу, крају, хаустору, имаћемо прилике да гледамо и слушамо исте надриполитичаре, квазидржавнике, оберкурве, велеиздајнике, лумпенпролетере, ријалитипаразите, архититоисте, генетске профукњаче и лопуже.
Гледаћемо исте испране и стањене кулисе префарбане у "Етилену"; исте билборде јенаке онима за пасте за зубе, крилате улошке и за простату чаробне.

Исте брадате жене, кепеци и наказе инцестних оргија ће истим бенавељењем и кревељењем покушати да намамче смалаксали и исрошени народ на још један круг двојком транвајем званим жеља.

Сасвим нехајно и БДВ театралне накараде ће поменути да се свака вожња плаћа, макар била бесциљна и испразна, па што смо се до сада у круг возали има да се плати, нема џабе ни код старе бабе, а за следећи круг ће сви свакако платити, па народе изволи у транвају, ако нећеш не мораш, исто ти се `вата.

И Динкић је нашао своју циљну групу.

Новолокални Динкић ашао је начина како да се супротстави ревијалним противницима и њиховим слоганима "Ми мање крадемо!" или "Сваком грађанину Србије хиљаду евра од продаје Косова и Метохије!"

Овај пут Динкић иде локално, право у срце онима који још нису на државним јаслама, јер су мало подаље, а радо би се на те јасле навалили.


Динкићева песма народна: Са југа и севера, региони јака Србија


    Што су избори ближи то кампања постаје све занимљимивија, а странке на све могуће начине покушавају да придобију гласаче за изборе. У УРС-у су направили неформалну химну и за њу снимили спот.

    Један од аутора текста симболичног назива "Дођи и ти - Јака Србија" је лидер УРС-а Млађан Динкић. Он кроз песму „шири“ своју идеју о децентрализацији, тврдећи да се са све четири стране света чује песма народа - "региони, јака Србија".

Нуди се, све павајући...

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Wvt3lukob8Q" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Wvt3lukob8Q</a>

У споту истрошени глумци и пејсажи са разгледница. Текст инспиративан, пун надахнућа, оптимистичан ("Уснама поганим, лажљиве речи говоре..."...

Дођи и ти (део химне)

    Рефрен:
    Са југа и са севера
    Региони - Јака Србија
    Истока, а и запада
    Региони - Јака Србија
    Чује се песма народа
    Једна је Србија

    И сваки фризер, вулканизер, полицајац,
    Кувар, ноћни чувар, молер, столар
    сад су заједно сви
    И сви лекари, сви морнари и рудари
    Инжењери, кондуктери, учитељи.
    Дођи и ти

Па, народе, замени реч фризер речју лузер и ту си негде, близу суштине химне. Додај речи криминачац, банкар, корупција које се не помињу али имамо неизрецив осећај да су утиснути у сваку ноту песме, и имаћеш комплетну политичку платформу УРС.

Онда изађи на изборе, нека се "Чује се песма народа".

Извор: http://gorandavidovic.com/forum/showpost.php?p=32783&postcount=180
Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #187 послато: Фебруар 21, 2012, 17:33:06 »

kakve li gadosti. Pa te lopine stvarno nemaju srama....
Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #188 послато: Фебруар 24, 2012, 06:10:45 »

Ћаоске,   Љутко Љутко Љутко


Илузија је да ће власт пасти на изборима, све је у њиховим рукама од власти, медија, установа ,синдиката а још им и савршено одговара менталитет народа којим владају.И међу онима који им нису склони постоји наметнуто неповерење у опозицију те је довољно да такви једноставно не изађу на изборе.То су практично гласови за садашњу власт, а биће их овог пута много. Највише због пасивне и необјашњиве развучене опозиције у више праваца и нехтења да створе бар некакву резултанту за јак удар, не на власт као такву ,већ на личности који раде против народне користи а за своју личну корист. Овог пута удар није на Жуте, Црвене, ЛДП и друге као странке,већ на одређене личности који у име тих странак и иза њих раде зло Србији криминалним мрадњама и које треба јавно нападати из свих могућих праваца,те и пре избора захтевати вођење кривичних поступака тачно по кривичним делима који су учинили.А ту спадају сви поименце почев од Тадића,Цветковића;Дачића, Шутановца,Ђиласа,скоро свих министара и остале лоповске братије.Обавезно правити протесте испред одређених локација где поменути владикују и кују планове у штету државе, али са максимално организованим обезбеђењем због могућих провокација власти. Од очекивања да само и једино на изборима изгубе слаба вајда,морају их черупати са свих страна и провоцирати до беса, лукаво и паметним акцијама.

Извор: Србски националисти
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #189 послато: Фебруар 26, 2012, 11:50:15 »

Уједињена сељачка странка спремна за изборе

На празник Сретење, одржана је Конвенција Уједињене сељачке на којој су присуствовали многобројни гости, чланови и симпатизери. Конвенција је одржана у сали Народног позоришта у Нишу са почетком у 13 часова.


12 година постојања

УСС овом приликом представила је свој програм са којим ће изаћи на предстојеће изборе. Посебно је акцентована пољопривреда, њен развој као и развијање привреде. Уколико би УСС имала свог представника у парламенту Републике Србије залагала би се да се одваја седам одсто из Будџета за развој пољопривреде, речено је на конвенцији.

 На скупу одржаном у Народном позоришту у Нишу најављено је да ће њихов слоган на предстојећим изборима бити „Одговорно“, а симбол јабука, али и да је припремљено 250 кандидата за народне посланике.

„Јабука која вам је подељена на улазу и слоган „Одговорно“, биће симболи Уједињене сељачке странке која је за предстојеће изборе спремила листу од 250 посланика“ – рекао је Милија Милетић, председник странке.

На Конвенцији су, поред председника, говорили и председница Извршног одбора странке Јелена Трифуновић, председник Градског одбора Ниш Чедомир Здравковић, председник омладине Марко Пујовић, заменик председника странке Драган Станковић и председница Форума жена Татјана Лазаревић.

Од присутних гостију, скупу су се обратили Станимир Ђурић испред покрета „Живим за Ниш“, Миодраг Јанковић из Покрета ветерана и Дејан Милошевић, заменик председника општине Куршумлија.

Конвенцији су присуствовали и представници Српске радикалне странке, Народне партије Маја Гојковић, Реформистичке странке, ПУПС-а, Уједињених региона Србије и Српске напредне странке.

Блиц
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
peraazdajic
Гост
« Одговор #190 послато: Фебруар 27, 2012, 12:25:35 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


Како би данас грађани гласали...Наручио Тома истраживање. Које будале ће гласати за СНС


Форум Србских патриота
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #191 послато: Фебруар 28, 2012, 09:03:45 »

Кори Удовички чека место премијера?

Кори Удовички, министарка енергетике у влади Зорана Ђинђића и бивша гувернерка Народне банке Србије, могла би да буде кандидаткиња Демократске странке за новог премијера.


Дипломате и политичари у седиштима Европске комисије и ОЕБС у Бриселу и Бечу заинтересовани за дешавања у Србији спекулишу, позивајући се на саговорнике из државних кругова у Београду, да се Кори Удовички налази у најужем избору потенцијалних кандидата ДС за долазак на функцију председника Владе Србије, уколико демократе после парламентарних избора буду у позицији да дају мандатара. Како кажу, "госпођи Удовички дају се добре шансе да ће бити нови српски премијер".

Саговорници "Данаса" из најужег врха ДС нису могли да потврде реалистичност ових спекулација. Ипак, док су неки од њих рекли да је избор Кори Удовички "тешко могућ", други истичу да је "све отворено". Оно у чему су сви сагласни јесте да се у ДС до сада званично није разговарало о евентуалном кандидату за премијера, оцењујући да би та тема могла доћи на дневни ред страначког Председништва тек по расписивању избора, које се очекује 13. марта.
Један од министара из Ђинђићеве владе каже за Данас да о Кори Удовички "може само да каже све најбоље, јер је изузетно стручна особа, макроекономиста и доказала се у ресору Министарства енергетике".

Горан Николић
из Института за европске студије наводи да он као економиста даје предност експертским владама у односу на политичке, али да су такве владе у свету, ипак, реткост. Он објашњава да такозване политичке владе могу да "повлаче и одређене политичке потезе, јер њени чланови имају легитимитет као политичари", а да се "на нижем нивоу ангажују експерти". Ипак, напомиње Николић, "Удовички је врхунски стручњак и, као економиста, такву одлуку бих подржао".

"Кори Удовички је, свакако, много бољи предлог од Драгана Ђиласа и сматрам да би урадила много више од свих који су до сада били на таквим функцијама. Она има знања и више је протржишно оријентисана од Мирка Цветковића, а управо тај правац је једини који може да изнађе неко решење“, указује Мирослав Прокопијевић, директор Центра за слободно тржиште и такође економиста.

Док економски експерти подржавају овакву могућност, они политички оријентисани посматрају ствари из нешто другачијег угла.

"Кандидат ДС за премијера треба да буде познат у најширој јавности, признат у струци, политички утемељен у странци и шире, добар с медијима, одлучан, спреман да ризикује и ретко кад компромисер", оцењује аналитичар Дејан Вук Станковић.

Он на спекулације о томе да би Удовички могла да буде кандидат демократа каже да она јесте стручно позната и призната, али да јој недостају политичка тежина и медијска аура.

Вести
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #192 послато: Фебруар 29, 2012, 18:05:21 »

Извор: Сајт Двери Српске


Један предлог који у себи носи можда последњи добар предлог, јер позива на јединствено уједињење свих политичких Опозиционих странака, у рушењу Тадићевог издајничког режима. Текст који заслужује да се и на страницама Свих Срба Света, прочита...Двери траже заједнички опозициони фронт против Тадића
________________________________________
  
Отворено писмо лидерима опозиционих странака

Двери траже писмено обавезивање опозиционих патриотских странака да после избора неће улазити у власт ни са једном странком која сада чини режимску коалицију окупљену око Бориса Тадића
Београд, 29.02.2012

Председнику Српске напредне странке
Председнику Демократске странке Србије
Председнику Српске радикалне странке
Председнику Нове Србије

Постепено признавање независности тзв. државе Косово, које Тадићев режим спроводи већ годинама уназад, ових дана је ушло у фазу отворене издаје. Ову издају, вређајући здрав разум, режимски медији приказују као велику победу политике И Косово и ЕУ која је због обећања Европске уније предала Косово и Метохију, а спремна је да ради истог циља упропасти и наше животе.

Свесни смо да постоје велике препреке у сарадњи националних опозиционих странака и да те препреке често изгледају непремостиве. Такође смо свесни и да овакав тренутак у историји једног народа, када режим отворено пристаје на издају, јесте време када се све личне лидерске несугласице и страначки интереси морају оставити по страни.

Двери као ванпарламентарни политички покрет су свесне да Ваше странке, као парламентарне, имају већу политичку тежину, па препуштамо Вама, као старијим и одговорнијим чиниоцима политичког живота да преузмете иницијативу око обједињавања предложеног патриотског и антирежимског фронта преточеног у предизборну коалицију против режима Бориса Тадића.

Поново наглашавамо да Ваша политичка тежина и национална одговорност захтевају да сви уђете у јединствени фронт-предизборну коалицију против режима, јер свака појединачна опозициона договарања немају ту тежину. Заједничким наступом ископали бисмо ров између странака режима и свих нас који осећамо понижење због издаје коју су нам приредили. Уколико будете сачинили заједничку предизборну коалицију против режима, Двери су спремне да у њу уђу и подрже је свим снагама.
_______________________________________ ________________________________________

Наш је предлог да се ова предизборна коалиција против режима сабере око два принципа:

1)    Одбрана Србије и Косова и Метохије – што у спољној политици значи следеће заједничке ставове:

-    обустављање преговора о прикључењу Србије Европској Унији
-    прекид свих преговора са Тачијевом квазидржавом на КиМ
-    заустављање процеса стварања парадржаве Војводине и сепаратизма у северној Србији и Рашкој области
-    предузимање мера за интеграцију Србије и Републике Српске
-    проглашавање Руске Федерације за најважнијег стратешког партнера Србије.

2)    Политичко кажњавање режимских странака за издају и уништавање државе, што значи да се све опозиционе политичке организације које би чиниле нашу коалицију писмено обавежу да неће после избора улазити у власт нити са једном странком која сада чини режимску коалицију.

Двери – Покрет за живот Србије овим позивом жели да допринесу обједињавању свих антирежимских и патриотских гласова на предстојећим изборима, чиме показујемо да нам није намера да својим самосталним појављивањем на изборима остварујемо било какав себичан интерес. Сагласно томе, оваква, патриотска и антирежимска предизборна коалиција има смисла само ако би све позване странке имале искрену намеру да је и сачине.

У нади да ћете Ви, као лидери својих странака, и Ваши страначки органи имати разумевање за наш позив, који је уједно и жеља већине српског народа, као и да ћете бити свесни драматичности ситуације у коју нас је Тадићева издаја Косова и Метохије све  довела – очекујемо што хитнији позитиван одговор на наш предлог.

Ми у нашем Покрету имамо обичај да своје апеле завршавамо народном изреком: Како радили тако нам и Бог помогао. Нека буде тако и овај пут.


Двери – Покрет за живот Србије
Сачувана
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #193 послато: Фебруар 29, 2012, 18:33:26 »

И ја сам да се ово објави на проталу. Упркос нашој тежњи да не рекламирамо странке, можда није лоше помоћи Дверима, макар на овај скроман начин, да промијене режим у Србији. Уосталом, објава њиховог прогласа још не значи да се отворено стављамо на нечију страну... и друге новине тако нешто преносе и објављују.

Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #194 послато: Фебруар 29, 2012, 18:57:05 »

делим мишљење и само због тога сам и поставио. Кад би позитивне снаге нашле снаге и заиста свој клин, заједнички укуцале, настала пукотина у Тадићевом режиму би била подоста велика. А и ширила би се јер, кад једном лед пукне, онда се не зауставља , настала матица носи све даље и даље..
Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #195 послато: Фебруар 29, 2012, 20:08:22 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=dUAS5efI_R4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=dUAS5efI_R4</a>

Ово нема нигде па ни у серији Бела лађа. Томислав Николић је највећи олош србског народа!

Николић некада директор гробља а сада глуми неког вођу иако је индијанац обичан који ради за американце и продао је веру за вечеру.

Извор: Форум Србских патриота
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #196 послато: Март 02, 2012, 16:00:08 »

делим мишљење и само због тога сам и поставио. Кад би позитивне снаге нашле снаге и заиста свој клин, заједнички укуцале, настала пукотина у Тадићевом режиму би била подоста велика. А и ширила би се јер, кад једном лед пукне, онда се не зауставља , настала матица носи све даље и даље..

Коме да верује овај слуђени народ Молим?


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=X3Nt4-ehIXY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=X3Nt4-ehIXY</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12597Погледај профил
« Одговор #197 послато: Март 05, 2012, 05:33:56 »

Србији прети револуција!

Зоран Драгишић, председник Покрета радника и сељака


Зоран Драгишић повео је Покрет радника и сељака, којим намерава да, како каже у интервјуу за „Ало!“, народу врати државу. Он упозорава да су ови избори последња прилика да се спречи хаос у Србији.

- Између власти и народа постављен је зид на који се повремено шаље жандармерија. Стање је неодрживо, а када мера неправде постане неиздржљива, држава је зрела за револуцију. Зато кажем да су ово последњи избори када постоји шанса да се држава уреди на нормалан, демократски начин. Следећи избори могли би бити постреволуционарни или постратовски.

Нисмо ли 5. октобра 2000. завршили са револуцијама?
- Србија није имала револуцију у последњих 70 година. Опасно је што је народ престао да се буни, нема више вентил. Власт се потпуно оглушује о сваки захтев народа. Поставила је зид између и то мора да се мења. Будите уверени да многе групације и унутар и изван земље прижељкују хаос у Србији. Ако се на наредним изборима не изборимо за истинске народне заступнике у парламенту и за баланс власти који је прописан Уставом, онда ће револуција то решавати.

 О којим групацијама говорите, јесу ли то навијачи, ултрадесничари...?

- То су различите групе. И обавештајне службе појединих држава гледају своју прилику. На несрећи Србије многи би видели шансу за политички узлет или богаћење. Ови које сте поменули само су пешадија, врх леденог брега.


А ко води ту пешадију?

- То питајте Сашу Вукадиновића (директор БИА, прим. аут), да му ја не узимам хлеб.

А шта је ваш план, како мислите да избегнете овај револуционарни сценарио?
- Народ у Скупштину, а професионалци у владу. Ако вам председник државе отворено каже да се спољна политика креира у његовом кабинету, онда је то државни удар. Влада је група грађана која се четвртком састаје и назива Владом Србије. То је кружоок немоћних међу којима има и оних који су у бесомучном криминалу.

 На кога мислите?

- О томе ћемо после избора код тужиоца. По нама је узрок свих проблема у држави и од ње полазимо. Економија нам је пропала јер нам је пропала држава, а не обрнуто. Ми као покрет окупљамо 27 различитих организација и изаћи ћемо на изборе самостално. Бићемо аутентични заступници народних интереса.


"Хоћемо промену система!"

Да ли ваш наступ на прошлогодишњем митингу напредњака може бити наговештај с ким ћете после избора?
- Не, уопште не размишљамо о томе. Говорио сам на том митингу јер сам такође сматрао да су неопходни превремени избори. И Тадића сам подржао на председничким изборима. Ништа то не значи. Нећемо се прикључити ни СНС-у ни ДС-у. Оно што нас разликује од свих је што ми хоћемо промену система, а ови други промену власти.

Ало
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Stranac Majevicki
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 16


Погледај профил
« Одговор #198 послато: Март 05, 2012, 11:21:20 »

U Briselu je vec odluceno ko ce pobjediti na izborima cak cu i neka ministarska mjesta kao i mjesta sefova sluzbi podijeljena. Izbori ce biti samo farsa kao i obicno.
Da glasam u Srbiji glasao bih za Dveri, zbog programa koji imaju, iako mnogi tvrde da su oni kukavicije jaje DS-a i da izlaze na izbore da bi razbili patriotski blok.
Upoznao sam Obradovica i Tvrdisica iz Dveri i stekao utisak da su pravi patrioti i da glasam, glasao bih za njih, ma kako oni bili u nemilosti zapada.
Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #199 послато: Март 05, 2012, 18:59:03 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


Најновије истраЖивање „Стратеџика"
Мртва трка демократа и напредњакаМртва трка - Разлика у рејтингу између савеза око СНС-а и ДС-а један одсто. Праг - Цензус још прелазе СПС-ПУПС-ЈС, СРС, ЛДП и ДСС
Када би се парламентарни избори одржали наредног викенда, Демократска странка и Српска напредна странка водиле би мртву трку, показало је најновије истраживање „Статеџик маркетинга" у који је Пресс имао увид.

Напредњаци у савезу са Новом Србијом Велимира Илића и даље су први, али је њихова предност у односу на демократе и њихове партнере, Чанков ЛСВ и Љајићев СДП, сада пала тек на један проценат.
Дачићев савез сигурно трећи

За коалицију СНС-НС гласало би 32 одсто бирача, док би коалиција на челу са ДС-ом освојила 31 одсто, показало је ово истраживање које је спроведено крајем фебруара.
Предузећа са СНС-ом

СНС и Асоцијација малих и средњих предузећа потписале су јуче споразум о сарадњи на изборима, којим је предвиђено да једно посланичко место у парламенту буде резервисано за привреднике.

Споразум су потписали лидер напредњака Томислав Николић и председник те асоцијације Жарко Милисављевић.


Све остали политички актери имају далеко мању подршку грађана Србије и на улазак у парламент могле би да рачунају још само четири листе.

Убедљиво на трећој позицији налази се коалиција СПС-ПУПС-ЈС, за коју би гласало 11,5 одсто бирача. Следи ЛДП са осам одсто, док СРС има седам одсто подршке, а ДСС пет одсто поверења.
УРС се бори за парламент

Остале странке, укључујући и Динкићев УРС, не би прешле тај изборни праг и остале би без посланичких мандата.
Странке појединачно

СНС 31
ДС 27,5
СПС 7,5
СРС 7
ЛДП 8
ДСС 5
УРС 4
Двери 2
ПУПС 1,5
НС 1,5
Према овом истраживању, појединачно најјача странка је СНС, за коју би гласало 31 одсто бирача, а ДС има 27,5 одсто подршке у бирачком телу. Када би наступали самостално на изборима, уз радикале цензус би прешли сигурно још само социјалисти са 7,5 одсто гласова.

Анализа показује да би Динкићев УРС освојио тек три-четири одсто гласова.

Према резултатима, десничарска организација „Двери" са два одсто подршке ужива већу популарност међу грађанима од ПУПС-а и НС-а, који имају по 1,5 одсто.
ДСХВ поново са ДС-ом

Демократски савез Хрвата у Војводини (ДСХВ) саопштио је јуче да ће на предстојеће изборе изаћи у коалицији око ДС. У срединама где не буде договора о заједничком наступу са демократама, ДСХВ ће ићи на изборе самостално или са другим коалиционим партнерима. ДСХВ је и на претходним изборима наступио на листи ЗЕС, коју је предводио ДС.

Извор: Форум Србских патриота
Сачувана
Странице: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!