Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Политичке странке, коалиције, избори...
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 28, 2020, 01:17:30


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1] 2 3 ... 10   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Политичке странке, коалиције, избори...  (Прочитано 185563 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« послато: Јун 06, 2011, 02:46:14 »

Усвојен Закон о финансирању странака

БЕОГРАД - Скупштина Србије усвојила је, након неколико месеци недоумица и оштрих расправа о томе како би финансирање политичких странака требало да буде уређено, Закон о финансирању политичких активности, чиме је испуњен један од услова Европске комисије за добијање позитивног мишљења за статус кандидата за чланство у ЕУ.


За тај законски акт, који уводи низ новина и требало би да финансирање и рад политичких странака учини транспарентнијим, гласало је 133 посланика владајуће већине и Либерално-демократске партије, док остатак опозиције није присуствовао гласању.

У закон су унете све примедбе Европске комисије и Венецијанске комисије, које су консултоване пре скупштинске и јавне расправе о том акту.
 
Према усвојеном закону, из републичког буџета ће за редован рад странака бити издвојено 0,15 одсто, а за финансирање изборне кампање 0,1 одсто и то са расходне стране буџета.

Једна од најзначајнијих новина коју доноси закон јесте обавеза да странке које желе да користе јавна средства за финансирање изборне кампање положе изборно јемство у висини средстава које ће добити пре избора.

Подносиоци изборних листа који су приликом подношења изборне листе дали изјаву да ће користити средства из јавних извора за покриће трошкова изборне кампање равноправно ће делити 20 одсто од укупних средстава која су из буџета одвојена за изборну кампању, а висина изборног јемства ће зависити од тога колико која странка добије новца пре избора.

Странке ће та средства добити у року од пет дана од дана проглашења свих изборних листа, док се преостали део буџетских средстава (80 одсто) додељује подносиоцима изборних листа које су освојиле мандате, сразмерно броју освојених мандата, у року од пет дана од дана проглашења коначних изборних резултата, без обзира да ли су користили средства из јавних извора за изборну кампању.

Изборно јемство се враћа политичком субјекту уколико на изборима освоји најмање један одсто важећих гласова, односно најамање 0,2 одсто важећих гласова када су у питању странке националних мањина и то у року од 30 дана од дана проглашења коначних изборних резултата.

Оне странке који не освоје довољан број гласова мораће да врате средства за које су положили изборно јемство у року од 30 дана од дана проглашења изборних резултата, а ако то не ураде држава, покрајина или локална самоуправа, извршиће њихов повраћај из изборног јемства.

Закон, будући да је усвојен предлог ЛДП, забрањује било какав притисак, претње, дискриминације или било који други облик непосредног или посредног стављања у неповољнији положај физичког или правног лица које даје прилог политичком субјекту.

Та одредба државне органе задужује да спрече или казне свако насиље, кршење права или претњу физичком или правном лицу због чињенице да је дало прилог политичком субјекту.

За оног ко изврши насиље или прети насиљем, доводи у неравноправан положај или ускрати неко право или на закону засновани интерес физичком или правном лицу због чињенице да је дало прилог политичком субјекту, предвиђена је казна затвора од три месеца до три године.

Закон укида ограничење висине средстава из приватних извора, које, поред чланарине, прилога и наследства, чине и нови видови као што су легат и задуживање код комерцијалних банака.

Остала је одредба према којој физичко лице може дати странци 20 просечних месечних зарада, а правно 200. Ради ефикасније контроле прилози се дају искључиво уплатом преко текућег рачуна даваоца уз обавезу политичке странке да евидентира сваки прилог, као и да га јавно објави на страначком сајту.

Новина је и да се политичка странка може финансирати путем прилога међународних политичких удружења, али такви прилози не могу бити у новцу, док је забрањено давање прилога политичком субјекту преко трећег лица, прикривање идентитета даваоца прилога или износа.

Закон ступа на снагу осмог дана од објављивања у “Службеном гласнику Србије”, осим одредби које регулишу издвајање републичког новца за финансирање редовног рада политичких субјеката и расподели тог новца странкама, које на снагу ступају 1. јула 2012. године.

Glas javnosti

********************Ово је још један закон, у низу закона који су усвојени, ради испуњења неког
од услова Европске комисије за добијање позитивног мишљења за статус кандидата
за чланство у ЕУ
, па се питам шта ћемо да радимо са свим тим непотребним
законима, ако се деси да још дуго, дуго не будемо примљени у ЕУ

Чини ми се да ова власт ништа друго и не ради него само испуњава нечије "УСЛОВЕ".
Можда би и народ Србије требао да постави неки услов,....за почетак, само ЈЕДАН!!!
« Последња измена: Јун 30, 2012, 21:27:05 Модератор » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Petar Petrovic
Гост
« Одговор #1 послато: Јун 15, 2011, 18:07:54 »

Ово је само  један у  низу доказа да у Србији треба укинути  рад и делованје политичких станака и партија, а самим тим и оваквог парламента , и у Србију вратити апсолутну монархију .Ако ни због чега другог, оно ради мањих трошкова државне администрације ..

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #2 послато: Јун 19, 2011, 00:22:12 »

Легализована пријатељска помоћ из иностранства

Шта се крије иза новог законског решења по којем међународна политичка удружења могу да дају прилог овдашњим странкама који не може да буде у новцу


Уколико се, рецимо, у Берлину организује неки међународни конгрес, овдашње политичке странке убудуће ће, на основу слова закона, моћи од стране фондације да приме карте за пут, ваучере за хотелски смештај или нешто слично, како би присуствовале том догађају. Или, уколико се организује школа за младе партијске кадрове у неком од градова Европе, страна фондација, опет, може да плати овдашњим партијским члановима школарину.

Оваква пракса, како за „Политику”, објашњавају Зоран Стојиљковић, професор Факултета политичких наука, и Ђорђе Вуковић, из Цесида, који су радили на припреми овог закона, постојала је и до сада, али је новим законом о финансирању политичких активности, усвојеним пре два дана, она, заправо, легализована тиме што је у члану 12. овог прописа тачно наведено да „прилог који међународна политичка удружења дају политичком субјекту не може бити у новцу”.

О каквим удружењима је овде реч и да ли, евентуално, постоји опасност од злоупотребе таквих прилога из иностранства?

Наглашавајући да помоћ не може да буде новчана, професор Стојиљковић објашњава да је заправо реч о подршци политичких фондација које делују у оквиру политичких фамилија чије су овдашње партије најчешће придружени чланови, (јер да будете у европским политичким породицама које имају своје посланичке групе у Европском парламенту морате да будете чланица ЕУ, односно они који нису у статусу кандидатуре и придруживања имају статус посматрача или придруженог члана). Тако ће странке које су из социјалдемократске фамилије моћи, сада на основу закона, да добију помоћ уз ограничење да то нису директни новчани трансфери „Фридрих Еберт штифтунга” или неке друге фондације која покрива социјалдемократско политичко поље, и то за едукацију кадрова, за обуку, за врбовање чланства, за обављање одговарајућe јавнe политикe, за истраживање… „Значи, за оно што се зове логистичка подршка”, наглашава овај наш саговорник.

„Све фондације које овде раде, а постоји их више од десет – две-три америчке, две-три немачке, холандскa, енглескa –страначке су фондације, а те странке припадају одређеним типовима европских фамилија, од народњачке до социјалистичких. Они врло често имају обуку, сарадњу са нашим странкама, што је досадашњим законом фактички било недозвољено”, објашњава Вуковић.

Значи, ту не постоји опасност да, рецимо, неко у виду прилога некој овдашњој партији поклони неки објекат, па да га она касније прода и уновчи и на тај начин „на мала врата” дође до додатног новца за изборну кампању?

Стојиљковић наглашава да, по слову закона, не могу да се дају директна финансијска средства и некретнине и подвлачи да се „овде искључиво ради о нечему што већ постоји и над чиме нећемо више да затварамо очи, да одговарајуће политичке фондације из политичких фамилија дају ову врсту логистичке подршке својим чланицама или претенденткињама на чланство”.

„Могућност злоупотребе, наравно, увек постоји и то није спорно”, казао је Вуковић и додао да ће се „у систему контроле видети да ли ту има неких злоупотреба или нема”. А, ако се злоупотребе, ипак, утврде? Вуковић каже да се, онда, из општег контекста закона подразумева да ће тада бити примењене прекршајне и друге санкције.

У закону није, међутим, наведено о којим је међународним организацијама тачно реч. „Ми не можемо да ограничимо и кажемо које су то међународне организације. Па, поред сарадње са европским партијама, ви овде имате и оне који сарађују са партијама из Либије или са Кубе”, наводи Вуковић и додаје да се међународна сарадња очекује од странака. У тој сарадњи наше странке су, како је казао, сиромашне и логично је да сарађују са богатијима и да им те богатије странке пружају помоћ. „И ви кад имате пријатеља који је лошијег имовинског стања, ви му дате вашу стару одећу. Је ли тако?”, сликовито објашњава он.

Б. Чпајак
објављено: 18.06.2011   Политика
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #3 послато: Јун 19, 2011, 01:52:50 »

„И ви кад имате пријатеља који је лошијег имовинског стања, ви му дате вашу стару одећу. Је ли тако?”, сликовито објашњава Ђорђе Вуковић из ЦЕСИДА. !?! Запрепашћен

Прави еуропејски одговор...толико о њиховој великодушности..

Иначе, понавља се стара прича када је у питању писање закона (у земљи безакоња). Уместо да на њиховој изради буду укључени стручни тимови, довољно је да Перица из прве клупе изрази жељу да уради нешто - небитно је да ли је "у материји".
Но, да не грешим душу, овога пута је у питању двојац, и то проверени ЕУподаници.
У супротном, не би сачинили нешто што се коси са моралом, пре свега, и просто је отужно и увредљиво кад ЦЕСИДОВАЦ - у одбрану сопствене глупости - помиње Либију и Кубу!  Љутко

Што се не сети, говорећи о примерима неновчане помоћи, да наведе и маркетиншке услуге током предизборне и изборне кампање (појединих) партија и странка, јер су то заправо најскупље услуге које воде до фотеља...а ВЕОМА је широка лепеза онога што може да се сврста под поменуте услуге!
 

 
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #4 послато: Јул 01, 2011, 03:39:22 »

Било је различитих прогноза, у вези Избора на свим нивиома.Спомињани су ванредни избори само за републички Парламент, па се ућутало.
Онда је било неког "шушкања" о томе, како ће локални и покрајински избори
да буду одржани до краја 2011. године, највероватније у новембру, а републички
на пролеће 2012. године...

Ево и неких најновијих  информација,..али да ли и њих требамо да прихватимо са
резервом.

Да ли ће ови избори Србији и њеним грађанима донети неке драстичне промене
или ће бити све исто као и сада?

Шта мислите када ће да буду одржани избори и да ли ће бити сви у једном дану и
локални и покрајински и републички?


**********************************Нови избори у априлу 2012.године


После дугог вагања, странке власти одлучиле да избори буду расписани на пролеће 2012. године.

Парламентарни, покрајински и локални избори биће одржани истовремено, на пролеће идуће године – саопштили су лидери владајуће коалиције. После вишенедељног ”кувања” идеје да се општински и војвођански избори организују пре републичких, до краја ове године, ипак је иза сцене одлучено да се на гласање иде обједињено, истог дана.

Тако ће, према садашњој процени владајуће коалиције, избори на сва три нивоа бити одржани у првој половини априла наредне године. Од идеје да се локални покрајински избори одрже током 2011. одустало се пошто је процењено да у  периоду кризе грађани не би разумели економску оправданост организовања дуплих избора.

У владајућем блоку кажу да би, у случају раздвојених избора, опозиција добила причу о ”расипничкој власти” као адут, тако да ДС, СПС и Г17 не би могле да политички капитализују предност одвојених термина за изборе.


 Избори 2012 / СрбијаСачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #5 послато: Јул 12, 2011, 16:20:01 »

Избори на пролеће биће до сада најскупљи у Србији

БЕОГРАД - Наредна предизборна кампања биће вероватно најскупља до сада захваљујући новом Закону о финансирању странака, упозорава за "Блиц" Немања Ненадић, програмски директор "Транспарентности Србија". Не само што законом нису више ограничена средства која странке могу да прикупе из приватних извора, него је владајућа већина последњим изменама закона у Скупштини успела да терминолошким променама дуплира новац предвиђен за страначке кампање.


Први покушај владајуће коалиције да дуплира новац који ће из буџета добијати за финансирање као и за предизборне кампање осујетила је Венецијанска комисија. Предлог странака био је да се из буџета издваја 0,30 одсто уместо досадашњих 0,15 а експерти из Европе су ставили до знања да је и 0,15 превише, а дуплирање неприхватљиво. Пошто им то није прошло, странке су задржале исти проценат, али су промениле основицу за обрачун и тако добиле исти ефекат дуплог повећања и за редовно и за предизборно финансирање.


- У закону из 2003. било је предвиђено да се за финансирање странака одваја 0,15 одсто "буџета умањеног за трансфере" и друга давања, док је сада основица "расходни буџет", што значи неумањен. Разлика је и више него дупла. Примера ради, буџет је око 724 милијарде, а кад се одбију трансфери, остаје око 380 милијарди које сада служе као основа за обрачун. Могло би да се догоди да уз термин "расходни буџет" као основу узму буџет са свим расходима, што је сада око 845 милијарди - каже Ненадић за "Блиц".


Цитат
Странке већ у незваничној кампањи

Дачић: Рејтинг СПС се повећао


Председник СПС Ивица Дачић изјавио је да се рејтинг коалиције окупљене око СПС повећао и да се у објављивању резултата истраживања јавног мњења “намерно потцењује” та странка.

“Мислим да се у објављивању резултата истраживања јавног мњења намерно потцењује СПС”, истакао је Дачић.


Николић: Избори као референдумНиколић је најавио предизборну коалицију СНС са НС, ПСС и странком Александра Вулина. "Рачунам да ће на изборима бити референдумско изјашњавање и да смо кадри и да сами формирамо владу", казао је Николић.

"Од септембра ниједан дан неће протећи без борбе да се у Србији ствари промене", казао је Николић.Љајић: Можда у коалицији са Динкићем

 
Социјалде­мократска партија Србије ће на јесен почети званичне разговоре с Уједињеним регионима Србије о потенцијалној предизборној коалицији, најавио је председник СДПС Расим Љајић.

Лидер УРС Млађан Динкић претходно је изјавио да "за сада прихвата евентуално савезништво са СДПС".

Блиц
  
« Последња измена: Октобар 06, 2016, 08:12:12 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #6 послато: Јул 12, 2011, 16:29:56 »

Владајућа коалиција обманула Брисел
Удвостручили суме намењене странкама

БЕОГРАД - Владајућа коалиција обманула је Брисел и Венецијанску комисију одредбама Закона о финансирању политичких активности. Начелно је удовољено захтеву европских партнера да се за странке издвоји 0,15 одсто, али везујући ове проценте у буџету с расходима и трансферима, странкама је намакнуто готово двоструко више - 0,30 одсто, чему се Брисел и противио.


Тако сада по посланику странке, уместо ранијих 2,280.000 милиона динара, добијају 4,5 милиона.
Економски стручњаци оцењују за „Блиц“ да је реч о класичној злоупотреби, а политички аналитичари додају да би на овакво неодговорно понашање ЕУ требало да реагује.
На срећу, везивање новца који се издваја за странке с расходом, према првим проценама, неће значајно утицати на повећање дефицита и у целини неће оставити дубљи траг. Грађани ће бити мање-више сиромашни као и до сада, једино што ће странке заграбити за себе више. Најједноставније онолико колико су и планирале и поред сугестије ЕУ.

- Злоупотреба! Странке настоје да извуку што више новца, једино имају свој приземни интерес и не маре много за јавно добро. Верујем да ће Венцијанска комисија запазити ову, као и многе друге грешке и да ће скренути пажњу властима. Та одредба у закону, иако је усвојен, требало би да се исправи, али то ће бити још једно непотребно отезање и додатни трошкови - каже за „Блиц“ Љубомир Маџар.

Закон о финансирању политичких активности спада у групу такозваних европских закона који је неопходан за добијање статуса кандидата. Промену ставки из буџета везаних за проценте намењене странкама, економиста Зоран Попов коментарише речима: „Ниски морални стандарди.“


- Када би се мерило на основу учинка, политичке странке не би заслужиле ни динар из буџета, то јест од новца који грађана. И ово је један од примера да у понашању политичких партија врло често доминира безобразлук и лична корист - каже економиста Зоран Попов.

Скупштина Србије усвојила је Закон о финансирању политичких активности средином прошлог месеца. Гласала су 133 посланика владајуће већине и ЛДП, колико их је и било у сали. Иако ће и представници осталих странака опозиције узети новац, они нису присуствовали гласању.
Коментаришући поигравање одредбама Миљенко Дерета, директор Грађанских иницијатива, каже да је реч о неодговорном понашању политичких субјеката.

- На које ће ЕУ сигурно реаговати, а ми ћемо се онда чудити по ко зна који пут. Ако буде неких проблема око кандидатуре, опет ће нам бити крива зла воља Европе, а не наше мување - поручује Дерета.

Блиц
« Последња измена: Октобар 06, 2016, 08:15:26 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #7 послато: Јул 12, 2011, 16:32:51 »

Грађани Србије ће "платити", како год да се узме! Превртање очима

Постоји ли нада да ће се политичка сцена у Србији променити  после пролеће 2012  Молим?
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #8 послато: Јул 12, 2011, 18:36:20 »

izvod iz teksta:

На срећу, везивање новца који се издваја за странке с расходом, према првим проценама, неће значајно утицати на повећање дефицита и у целини неће оставити дубљи траг. Грађани ће бити мање-више сиромашни као и до сада, једино што ће странке заграбити за себе више. Најједноставније онолико колико су и планирале и поред сугестије ЕУ.

zar je u vezi ovog navoda, uopste potreban komentar?
To mu dodje upravo kao ono, -  lopov bezi sa mesta kradje i vice:"  drz´te lopova "....!
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #9 послато: Јул 17, 2011, 22:12:35 »

Нова политичка група у изборној трци

И 'Двери' хоће у Скупштину


Самостално - Не правимо политичку странку, наступићемо као група грађана, под слоганом „Покрет за живот Србије"

Породица на првом месту... Бранимир Нешић

На наредним парламентарним изборима први пут ће учествовати и Српски сабор „Двери", најавио је за Пресс члан Управног одбора те организације Бранимир Нешић и додао да ће у озбиљну предизборну кампању кренути у септембру.

- „Двери" су пре неколико дана донеле дефинитивну одлуку да изађу самостално на следеће изборе - рекао је Нешић и нагласио да „Двери" неће формирати политичку странку, већ ће на изборима наступити као група грађана.

Не тражимо подршку СПЦ


- На изборе излазимо под слоганом „Покрет за живот Србије" - најавио је Нешић и додао да су почетак кампање планирали за септембар пошто формирају још тридесетак канцеларија широм Србије.

Мада „Двери" махом сви доводе у везу са Српском православном црквом, наш саговорник је истакао да неће тражити подршку Цркве.

- Не желимо СПЦ да доводимо у било какву везу са нашим изласком на изборе - образложио је Нешић.

Он је истакао да су породица, домаћинска Србија и Косово и Метохија изнад Европске уније кључне тачке њиховог предизборног програма.

- Очекујемо да уђемо у парламент - оптимиста је Нешић, који је додао да су „Двери" пре неколико дана добиле подршку педесетак невладиних организација националне оријентације и из Србије и дијаспоре за излазак на изборе.

У „Дверима" верују да ће бити у прилици да уђу и у будућу владу, а у том случају ће инсистирати на формирању два нова министарства - за породицу и културни идентитет, као и на већој улози Министарства за пољопривреду.

Цесид: Мала штета за ДСС и СРС

- Породица је кључ свега, а сви озбиљни народи раде на неговању свог културног идентитета. Зашто то не бисмо радили и ми Срби - указао је Нешић.

Он је поручио да „Двери" сигурно неће сарађивати са странкама из владајуће коалиције, као и са Либерално-демократском партијом Чедомира Јовановића.

- Са Српском напредном странком тренутно немамо никакву комуникацију, а видећемо да ли ће са напредњацима доћи до сарадње у будућности - рекао нам је Нешић.

Ђорђе Вуковић из Цесида сматра да „Двери" на изборима могу да узму одређени број гласача десне оријентације, пре свега ДСС и СРС, али да не могу да остваре неки озбиљнији резултат.

- „Двери" немају политичку будућност, не очекујем да направе озбиљнији резултат - оценио је Вуковић.


Подршка угледних јавних личности

Нешић није желео да прецизира ко ће све бити на изборној листи „Двери", а поменуо је да су за сада добили подршку професора Смиље Аврамов и економисте Бранка Драгаша.

- Сигурно ћемо добити подршку од многих познатих јавних личности, спортиста, угледних универзитетских професора. Али, нама није циљ да искористимо њихова имена да бисмо добили гласове на изборима, него да њихову визију применимо у нашем политичком ангажману - закључио је члан УО "Двери"

Н. Чалуковић  Пресс вести


*******************************************Одакле ЦЕСИД може да зна, да ли неко има или нема политичку будућност Молим?
Одавно ми они  личе на мирођију, која мора да буде у свакој чорби!

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #10 послато: Јул 18, 2011, 01:28:52 »

Одакле ЦЕСИД зна да ли неко има политичку будућност?

Па зато што учествује у многобројним пословима везаним за изборе... Намигивање
Сачувана
НДанило
Администратор
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1001Погледај профил
« Одговор #11 послато: Јул 18, 2011, 02:52:55 »

Ако нађу паре за кампању, Двери имају шансе да пређу цензус.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #12 послато: Јул 19, 2011, 23:12:52 »

Сви показатељи живота у Србији ни мало не иду у прилог постојећој власти и било би за очекивати да народ
оловком "победи" овај режим.
Међутим, рачуна ли неко на  "Фактор изненађења"  или ће народ, разочаран, у што мањем броју да изађе на изборе?
Ово последње би било погубно за све, сем за власт!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #13 послато: Јул 20, 2011, 03:24:47 »

Добро си рекла - ФАКТОР ИЗНЕНАЂЕЊА ....бојим се да ће и нас саме изненадити..."Жути" ће и даље да "жутују", али неће нигде са фотеља да отпутују  Љутко...

Постоје две могућности које ће донети победу "жутима" (без обзира што нам их је и преко главе свима). Трећег нема, осим ако не ухватимо мотке у руке...

Први је да не изађе довољан број житеља Србије на гласање јер је народу свега доста и апатија је узела маха...ако тако буде, ето ДС-а са свим сателитима  (скоро да нема измена у досадашњем саставу поменутих, уз новостворене странке Динкића и Љајића)...
Други начин њиховог опстанка на неодређено време је манипулација народом. Наиме, и да ДС добије мањи број гласова, па макар се госн Тадићу и не прикључили поменути сателити, Тома Апостоловић је (не знам којим мантрама) омађијао знатан број гласача, а с обзиром да му је стало (јао, колико му је стало!!) да буде у власти, ето новог брака из љубави...па ни програми им се нешто драстично не разликују!

А често размишљам да и сама више не идем на гласање које ме до бола понижава оним
спрејом (и редовно им правим сцене, говорећи да знам да пишем јер сам одавно сишла са дрвета), АЛИ НЕ ПОМАЖЕ!!! Зашто то господа не примењују у ЕУ, УСА, Аустралији, Канади???

Но, знам да ћу остати само на размишљањима, јер нема силе да ме спречи да обавим своју свету дужност...ако не буде праве странке којој могу поклонити поверење, а тога још нема на видику, једино ми остаје да ДОБРАНО прецртам место мог потписа...то је ипак боља варијанта од прецртаних, неважећих листића....

О, Боже, помози Србима да коначно изађу из мрака, и угледају светлост дању!!!
« Последња измена: Јануар 27, 2012, 03:34:14 Ekana » Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #14 послато: Јул 20, 2011, 07:21:44 »

А, нисам ја мислила на тај "Фактор изненађења".
Сећам се једне године је то био онај Карић, човек звани "два младежа, три падежа",
како само опчини овај наш наивни народ са оном причом о салати.. Cheesy


U okviru obeležavanja 160 godina turizma Palića, na Palićkom jezeru je održana manifestacija «160 kotlića za 160 godina”. Brojni građani Palića, Subotice i okolnih mesta takmičili su se u kuvanju riblje čorbe, paprikaša i drugih specijaliteta a u manifestaciji je aktivno učestvovao Bogoljub Karić, lider PSS koji je pripremio 160 salata «Bogoljub». Posetioci manifestacije čekali su u redu kako bi probali salatu «Bogoljub” spremljenu po specijalnom receptu koji sadrži zelenu salatu, suve šljive, orahe, začine. Mnogobrojni posetioci današnje manifestacije pored degustacije salate iskoristili su priliku da pozdrave i razgovaraju sa Bogoljubom Karićem.

-Moramo da učinimo sve kako bi palićki biser pretvorili u riznicu novaca i omogućili našim vrednim domaćinima da svoje tradicionalne specijalitete prodaju Mađarima, Nemcima i Austrijancima, istakao je Karić. On je naglasio da turistička ponuda Palića sledeće godine mora da bude na svetskom nivou jer subotičko more ima potencijala da ugosti hiljade ljudi


*******


Ко зна, шта ће се следеће године сервирати овом несрећном нашем народу.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #15 послато: Јул 20, 2011, 20:23:26 »

Дај Боже да се Срби Сложе!

Дај Боже да се Срби Сложе!

Дај Боже да се Срби Сложе!

И ПРОТЕРАЈУ СВУ БАГРУ
којој је најуноснији посао
продаја свега,
а посебно Срба!

Заборављају да се историја
понавља!!

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #16 послато: Јул 20, 2011, 20:30:22 »

Никада нисмо били овако...."Свака вашка обашка".
Шта су нам бре то урадили?
Што нису никада могли оружјем, изгледа успева са  мало "хлеба и игара"... Превртање очима
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #17 послато: Јул 21, 2011, 02:33:43 »

Датум за који се борила партија Томислава Николића (18. децембар) није у оптицају од када је пропао његов штрајк жеђу.

Динкићев УРС има снажан интерес да избори буду одржани што касније, свакако 2012. године. Његова предизборна коалиција још није довољно позната јавности и он ће се зато трудити да избори буду заказани за април 2012.

СПС, ПУПС и ЈС не могу да се договоре коме ће се царству приклонти ни пре ни после избора.

Тадићеви чекају кандидатуру за чланство у ЕУ и нови модел Фијата. Без та два адута не смеју пред бираче.

Радикали су, фаталистички, све чипове уложили на повратак њиховог лидера из Хага. То се није догодило и, по свој прилици, неће се ни догодити до следећих парламентарних избора.

ДСС и ЛДП се у последње време приказују као политички импотентни. Ту и тамо се намрште, махну кажипрстом, али од њих, у контексту превремених избора а народски речено, нема вајде.

НОПО нема финансије и инфраструктуру да би добио битку за превремене изборе, не организује демонстрације, па се стиче утисак да ни Тулимировић нема ништа против да избори буду одржани у пролеће 2012.

Избори 2012
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #18 послато: Јул 23, 2011, 03:05:31 »

ИЗБОРИ ГЛЕДАНИ ОЧИМА БРОЈКИ ИСТРАЖИВАЧКЕ АГЕНЦИЈЕ

СНС испред ДС, Тадић испред НиколићаНајвећи политички ривали: Томислав Николић и Борис Тадић


Уколико би парламентарни избори били одржани овог викенда, СНС би освојио 33 одсто гласова, а ДС 29 одсто, док би у трци за председника Борис Тадић освојио више гласова од Томислава Николића, показало је најновије истраживање "Стратеџик маркетинга".

Осим напредњака и демократа, у Скупштину Србије ушли би још само СРС (осам одсто) и ДСС (шест одсто). Испод цензуса од пет одсто остали би СПС, УРС и ЛДП, који тренутно уживају подршку од по четири одсто бирача, показују резултати истраживање које је навео "Пресс".

Према истраживању, када би ове недеље били председнички избори и на њима учествовала само два најјача кандидата, лидери ДС и СНС Борис Тадић и Томислав Николић, у другом кругу гласања председник Србије би остао на тој функцији са подршком 53 одсто гласача, док би лидер напредњака имао 47 посто гласова.

На изборе би, како се наводи, највероватније изашло 67 одсто грађана. Расписивање ванредних парламентарних избора подржава мање од већине, 49 одсто грађана, док се превременом изласку на биралишта децидирано противи 34 одсто.

Уколико би овог викенда био референдум о чланству Србије у ЕУ, 56 одсто грађана би гласало "за", негативно се изјаснило 29 одсто анкетираних, а 11 одсто не би изашло на референдум.

Апсолутна већина, 64 одсто, гласало би против уласка Србије у НАТО, док би чланство у Алијанси подржало 15 одсто испитаника, показују резултати истраживања "Стратеџик маркетинга".

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/149265/SNS-ispred-DS-Tadic-ispred-Nikolica

Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #19 послато: Јул 23, 2011, 03:11:36 »


Ако би тако и остало, ето нама новог брака на помолу....

Опет бисмо "пожутели" као лишће у јесен....али, да не грешим душу, били бисмо богатији...
за тоне СТИРОПОРА
  Зеленко

Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #20 послато: Јул 23, 2011, 08:04:20 »

У склопу оопштег тренда, тај брак ће највероватније бити склопљен. На велику је жалост, да је вечина гласова бирачког тела ипак многим стварима незадовољна, али да у стварности и нема алтернативно решење. Тадић је наметнута рана која ће још дуго година остати на телу Србије. Николић  је као политичка личност много изгубио од уверљивости због сопствених грешака и целе мелодраматике око свог имена. Неверујем да је грађанство заборавило његову издају у радикалној средини. Оно што му се посебно замера је чињеница да је стални гост страних амбасада и да заиста постаје по интересе запада, алтернативна личност у случају да Тадић доживи политички дебакел.
Оно што заиста делује узнемиравајуће је податак о опредељености народа према Европи.
То је за мене знак да је тај исти народ, засићен свим прљавостима, уценама и претњама запада, као и издајства саме српске Владе, ипак прешао преко свог поноса, прихватио ствари онакве какве јесу, и да му ништа није важније од наде у бар иоле бољи живот, под европским шеширом.
То је по мени одраз кључне резигнације и то је оно што оправдава и неинтересовање и вид свакодневне летаргије која у том народу влада.
Време за буђење те умором поспане народне масе, уз уобичајене позиве ка националној свести, традицијама и сл. немају више у тој збуњеној средини никакве изгледе! Једино уз конкретне предлоге, строго формулисану методологију наступа и агресивним наступом на широком плану уз учешће медиских елемената, можда је могуће незадовољство које је апсолутно присутно, претворити и талас јасно изражене жеље за политичким променама...
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #21 послато: Јул 23, 2011, 10:50:34 »

Избори ће ваљда да буду идуће године, када им је и време, али данас је у Србји све неизвесно, па може да се деси да избора тада и не буде! Има више начина...на пример, довољна је нека нова "Сабља" и ето нама Ванредног стања, а као што знате у ванредном стању нема ни говора о некаквим изборима и уопште све стаје, само власт "ради".
Тако, да ако ова власт процени или ако има информацију да изборе можда неће да добије, на основу неких стварних поверљивих показатеља, смислиће она већ неку нову "Сабљу"

Доста  контактирам са народом, од оног који живи крајње бедно и понижавајуће, до оног ком ништа није недоступно ( да викендом скокну до Париза, Лондона или Рима, тек тако из досаде)
Могу да вам кажем, да и код једних и код других постоји једна доза ПРЕЗИРА према овој власти...
У свим социјалним структурама народа ври, као у кошници. Многи осећају да су на неки начин преварени, оштећени, понижени. Окупљају се групе људи на улици, кафани, у парку, по кућама, на неким трибинама, ... нешто "мудрују"....Неки  се баве мишљу да управо пред саме изборе покушају да региструју, не баш странке, партије, него разне ПОКРЕТЕ.

Значи, да не спава баш народ,...он напротив сада најмање спава, брине и размишља и ЋУТИ!


И шта мислите да настане тако неколико Покрета,...нема везе колико ће они да имају људи (чланова), да вас не збуни она цифра од 10.000 која је потребна да се РЕГИСТРУЈЕ странка или покрет. То су само потписи који могу да се реализују на разне начине, а они који учествују у креирању и репрезентовању Програма су важни! Када се неколико таквих Покрета пред саме изборе УЈЕДИНИ и назову се на пример (сада лупам).." АЛТЕРНАТИВА овој власти смо МИ"

па крене кампања, народ их гледа, нови људи, познати и поштовани у својим срединама, као способни домаћини (наравно што више пољопривредника убацити у кампању, највише о пољопривреди говорити, о производњи здраве хране, значај дати Еколошким покретима, да и њихови представници кажу све оно што имамо у Србији и шта нам се спрема, па однекуда из рукава извуку неког "кеца", у виду неког НН бизнисмена који је заиста дошао до богатства, знањем умећем и сопственим знојем....хе,....нећу даље..

ЖЕЛИМ само да мало размислите,..да ли би се ови "недодирљиви" почели презнојавати..

Увек сам била оптимиста, али онај са обе ноге  на земљи, а не у облацима!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #22 послато: Јул 23, 2011, 20:27:25 »

Само да подсетим, анализа коју ради агенција "Стратеџик маркетинг" или нека друга, увек зависи од онога ко их унајмљује и шта тражи - а све има цену (не занемарите чињеницу да те њихове услуге нису ситна пара)...Дакле, увек се ставља знак питања на приказане процене, јер ОБЈЕКТИВНИ резултати у њиховој изведби, не постоје  Смешко

Зато је и моја опаска после наведеног текста дата у шаљивом тону...

Међутим, већ сам у једном од претходних постова говорила о скоро реалним могућностима да поново пожутимо, уз представљање ИСКЉУЧИВО ДВЕ могућности које би их довеле на "трон", ТРЕЋЕ НЕ ПОСТОЈИ...ЗАТО ШТО СМО НЕЈЕДИНСТВЕНИ!

Наравно, да ми није ни у примисли да желим такву будућност Србији, па и себи, али је реалност таква....

ОСИМ!.... ако би народ масовно изашао на биралишта и прецртао своје име (велика излазност, а нема гласова!), чиме би се искључила могућност да се устоличе одмах.....Нисам сигурна, погледаћу који је минимум изашавших, и оних који су од тог броја гласали, па се тај број толерише као основа за коначни исход избора...Па тако урадити још једанпут, а у међувремену завршити започето и кренути пуном паром у садејству са сличнима....

Само треба ХТЕТИ, а МОЖЕ се...понављам, и оних неколико Јелениних предлога уопште није за бацање!!!
 
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #23 послато: Јул 24, 2011, 00:35:47 »

И после избора - избори!  Зеленко
 
***************************

Колумне

24. 07. 2011
Недеља

Михаило Меденица


ОРАЊЕ КРАЉЕВИЋ БОРИСАКомбајн тера Тадићу Борисе,
крај Свилајнца јуначкога града,
тера комбајн ко што тера кризу.
Политичка то је „Гранд" парада

Грашке зноја бију му по челу,
мишићавом отреса их руком,
свукао се 'ајдук у „брателу",
солидаран са сељачком муком.
Не осврће поглед на камере
није њему до јефтиног ћара,
тера комбајн народ да намири
с мало леба и много игара.
Поплаши се жито од јунака,
гаврани му причали о њему,
лако му је јебават сељака
пред Борисом запало у трему.
Кад се комбајн силно заморио,
стаде јунак ту кљусину клети,
„Дабогда те Мићун фактурисо,
рукама ћу Србију пожњети"!
Па поскочи двеста-триста метра,
где доскочи ту извор постаде,
обрати се Србљу путем етра,
„Док је мене биће за вас наде"!
Повија се кано посланици,
лебно зрно, та насушна беда,
жање Лепи, а руку не диже,
довољно је само да погледа.
Упртио комбајн преко леђа,
а у зубе тракторска колица,
једном носи, другом руком коси,
дозива га побратим Ивица
Стани, брате, устави се, сило,
црне гласи ја ти дођох касти,
пусти жетву, но дубоко ори
све нам плићи корени од власти!
Насмеја се проседи делија,
гледа Иву, буцмастог дембеља,
„Шта ти мислиш, мили побратиме,
зашта орем, него због фотеља"?!
Него, ајде, дохвати се рала,
и позови још твојих будала,
зови Конгрес, зови Главни одбор,
зови Мрку нек прекине одмор...
Ораћемо, мили побратиме,
дању-ноћу, све до ране зоре,
ораћемо догод је кампање,
ораћемо нове коридоре...
Ораћемо и шарене лаже,
ораћемо штогод од нас траже,
ораћемо стара обећања
сејаћемо нека нова срања...
Сећаш ли се нашег помирења,
потписасмо ми лажна поштења,
јопет ћемо, ако ли затреба,
пред изборе игара и леба.
Кад се, у то, зачу глас кроз жито,
закукао као поманито,
то се стара Миркосима мајка
свом Борису, свом јединцу вајка.
Мили Боро, демократско моје,
послушај ти шта те мајка моли,
не дај сине мандат ни фотељу,
а за народ нека те не боли...
Старој ти се досадило мајци,
да пред Владом мангупи јој прете,
ишту плате, а ишту и храну
са бироа, изелице, дете.
Све ми кличу оставку да дадем,
да се вратим Зајечару граду,
да распустим ове сирочиће,
па да други заседну да краду.
Ти знаш, сине, нисам баш при свести,
ни за посо немам много дара,
ал се зато у службу не мешам
икебана сам од мандатара.
Па те моли, Миркосима мајка,
да ме узмеш, сине, у заштиту,
подај мајци још једног мандата,
а мајка ће њима подат ки.у!
Не плач, мајко, Мирко Јевросимко
знам те але, знам им апетите,
лакомо је то мајко на храну,
за ручкове већ дижу кредите...
Но се врати ти Беломе граду,
врат' се своме умноме нераду,
врати осмех брадатоме лицу
изгласајте кучину и трицу...
Пусти мене да се носим с бандом,
најбољу сам прошао школицу,
„Кад завапе, а ти још притегни",
да цитирам побратим Ивицу.
Поздрави ми мога доброг Јову,
драгог старца душевног на лову,
нека меће на кости облоге
чуваркућу и путне налоге...
Требаће ми јоште он на власти,
црне слутње веле - могу пасти,
па да ћути и да смерно гласа,
повлашћена пензиона класа.
Дајте пара, дајте лаксатива,
поскочиће као ватра жива,
и њему је стало до пензоса
као мени до лањских откоса.
И поздрави Триван ми Јелену,
оно биће што личи на жену,
и драгу ми Колунџија Наду,
политичку удавачу „младу".
Није она, мајко, ништа крива,
занела се па не зна да стане,
у једној ће заноћити странци,
а већ сутра у другој осване.
Поздрави ми и све мале але,
не да Борис њихове столице,
залуд народ улицама лаје
тапацирасмо миле нам гузице.
Све у свему, не брини се, стара,
то што видиш, то те око вара,
није Бора толко поавето
да народско постане му свето.
То што комбајн терам сад по житу,
и што руку спустим на сељака,
то се мајко спиновање зове,
то је мајко добра
пи-ар жвака.

Михаило Меденица

http://pressonline.rs/sr/kolumne/story/169237/Oranje+kraljevi%C4%87a+Borisa.html
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #24 послато: Јул 25, 2011, 05:30:25 »

Чиме ће владајућа коалиција освајати гласове бирача:Хаг, ЕУ и пљување по опозицији!

Успеси у процесу европских интеграција и дискредитација политичких конкурената како би се сопствени неуспеси, пропаст привреде и срозавање животног стандарда грађана ставили под тепих биће окосница владајуће коалиције у предизборној кампањи која се захуктава, оцена је стручњака са којима је „Ало!“ разговарао.

Горан Николић, економски аналитичар из Центра за нову политику, сматра да ће у изборну трку за опстанак на власти „жуто-црвена“ коалиција кренути у четири колоне:
- Јак курс, на нивоу око 100 динара за евро, нови модел „фијата“, кандидатура за ЕУ и ребаланс буџета који би био издашнији према бирачком телу. Претпостављам да би са тим могли да изађу пред грађане уочи избора - оценио је Николић за „Ало!“. Политички аналитичар Дејан Вук Станковић сматра да ће владајућа коалиција водити предизборну кампању по принципу „поделе рада“ и наступити у раздвојеним колонама које ће истицати засебне теме.
- У фокусу ДС-а биће евроинтеграције, односно стицање статуса кандидата за чланство у ЕУ, бели шенген и напредак у сарадњи са Хашким трибуналом - каже Станковић. Пошто су те теме већ више-мање потрошене, он сматра да ће демократе кренути у маркетиншко-психолошко-политичку офанзиву како би истакли да баш они могу најбоље да спроведу европске интеграције и при том релативизују своје неуспехе.

- Осим олакшаног путовања, бирачко тело није видело много користи од европских интеграција. Због тога ће демократе покушати да дискредитују политичку конкуренцију, пре свега СНС, како би довели у питање способност опозиције по питању наставка процеса придруживања и унапређења животног стандарда грађана - наводи Станковић и додаје да ће ДС такође инсистирати на успесима у регионалној политици и хапшењима због организованог криминала и корупције.
- Хапшења криминалаца и заслуге у добијању белог шенгена сигурно ће себи приписати и СПС, али ће та странка рећи и да је спречила отпуштања у јавном сектору, пре свега просвети и полицији, као и да се самоиницијативно успешно трансформисала у модерну партију. Мислим да ће Мрку (министра Милутина Мркоњића) мало оставити по страни због многих неиспуњених рокова и обећања, али ће његове евокације прошлости искористити за придобијање старијих бирача - објашњава Станковић. Стандард пензионера, како додаје, опет ће бити главна мета ПУПС-а, док ће у центру Динкићевог УРС-а бити децентрализација и „усавршавање спин формуле за одбрану од терета неиспуњених обећања“.


Изборни адути коалиције- европске интеграције
- бели шенген
- сарадња са Хагом
- хапшења криминалаца
- дискредитација конкурената
- стављање под тепих сопствених неуспеха
- регионална сарадња
- очување радних места у јавном сектору
- стандард пензионера
- децентрализација
- очување стабилности девизног курса
- сарадња са „Фијатом“
- популистички ребаланс буџета


С. Ђорђевић


******************************************

Џаба им и ти њихови изборни адуту, народу су се смучили! Једва чекам изборе, па да видим то "самопоуздање" владајуће клике.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #25 послато: Јул 25, 2011, 18:25:45 »

Нова партија заведена под редним бројем 80


ПОКРЕТ БОГАТА СРБИЈА НОВА ПОЛИТИЧКА СТРАНКА


Покрет пољопривредника и привредника “Богата Србија” после прикупљених 10.000 потписа је заведен у регистру политичких странака чиме му је омогућено учешће на политичкој сцени Србије, саопштио је данас тај покрет.

Како је саопштено, министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић потписао је решење да је “Богата Србија” предала више од 10.000 изјава оснивача и друге потребне документе.

Покрет пољопривредника и привредника “Богата Србија, како се наводи, у Регистру политичких странака, партија и покрета заведен је под редним бројем 80.

Захарије Трнавчевић, дугогодишњи члан Демократске странке, једногласно је изабран за председника “Богате Србије” у јануару ове године на оснивачкој скупштини тог покрета у Београду.


http://www.blic.rs/Vesti/Politika/267892/Pokret-Bogata-Srbija-nova-politicka-stranka
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #26 послато: Јул 25, 2011, 18:31:28 »


Избори се неумитно приближавају, од нових снага на политичкој сцени ту су сада још и Двери, а ево сада и Богата Србија, која окупља пољопривреднике...

Мислите ли оно што и ја мислим?....

ДА НИКАД НИЈЕ КАСНО!

ТРЕБА ОСТАТИ У ПОКРЕТУ, НИКАКО СТАТИ !!!!

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #27 послато: Јул 25, 2011, 18:47:26 »


Нова партија заведена под редним бројем 80


ПОКРЕТ БОГАТА СРБИЈА НОВА ПОЛИТИЧКА СТРАНКА


Покрет пољопривредника и привредника “Богата Србија” после прикупљених 10.000 потписа је заведен у регистру политичких странака чиме му је омогућено учешће на политичкој сцени Србије, саопштио је данас тај покрет.

Како је саопштено, министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић потписао је решење да је “Богата Србија” предала више од 10.000 изјава оснивача и друге потребне документе.

Покрет пољопривредника и привредника “Богата Србија, како се наводи, у Регистру политичких странака, партија и покрета заведен је под редним бројем 80.

Захарије Трнавчевић, дугогодишњи члан Демократске странке, једногласно је изабран за председника “Богате Србије” у јануару ове године на оснивачкој скупштини тог покрета у Београду.


Обрадовах се када угледах како се зове партија, још када видех да су оснивачи пољопривредници и привредници, али када прочитах даље.......и стигох до имена....
......................ЗАХАРИЈЕ ТРНАВЧЕВИЋ,....стаде ми кнедла у грлу! Шокиран

Значи жути отварају на свим "пољима" нове странке,...нема шта, праве себи баш
лагодно "бојно" поље..

Надам се Екана, да и ти познајеш "лик и дело" поменутог Зеленко
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #28 послато: Јул 25, 2011, 19:21:37 »


Итекако, али младост и елан је на нашј страни Cheesy

ЗАТО, ЗАВЕСЛАЈМО СНАЖНИЈЕ!!!
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #29 послато: Јул 25, 2011, 21:50:49 »


Итекако, али младост и елан је на нашј страни Cheesy

ЗАТО, ЗАВЕСЛАЈМО СНАЖНИЈЕ!!!


Има један надимак које је тај Захарије добио, због оних прасића и јагњића што је пождРо ...
све обилазећи српска сеоска домаћинства Cheesy
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
НДанило
Администратор
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1001Погледај профил
« Одговор #30 послато: Јул 26, 2011, 02:08:38 »

Има ту од нових и Јошка. Дал се регистровао?
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #31 послато: Јул 26, 2011, 16:46:14 »

Има ту од нових и Јошка. Дал се регистровао?


Их, Јошка Броз је још прошле године завршио тај "церемонијал",...све са пионирима...а тада је била и ова вест, али како стоје ствари нешто се "друг" Захарије предомислио, односно "наљутио"
па је мало одложио регистрацију  Cheesy

*****

Zaharije sledi Broza

....a saznajemo da će redni broj uskoro zatražiti i Pokret ”Bogata Srbija” u kojem se obreo Zaharije Trnavčević.
U ovom trenutku poslednja je na spisku Ujedinjena seljačka stranka, zbog koje je Trnavčević prošlog meseca napustio DS. Međutim, tu se nije zadržao. Kaže da nije bilo nikakvog raskola, i otkriva nam da će osnivačka skupština novog pokreta, koji okuplja seljake i preduzetnike, biti 21. januara.


*****

Ова вест је од, 06. decembar 2010, вечерње НОВОСТИ

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #32 послато: Август 04, 2011, 03:13:02 »

Београд -- Неке новонастале партије су свесне да у парламент могу да уђу само у коалицији са већом странком, док неке имају амбицију да самостално изађу на изборе.

На последњим парламентаним изборима 2008. грађани су бирали између 22 странке. Неке од тих странака више не постоје, али су у међувремену настале и потпуно нове.

Међу онима који би могли да се први пут окушају на политичкој сцени су и представници Савеза самосталног синдиката


Србије. О евентуалном политичком ангажману синдикалци ће коначну одлуку донети на јесен.

За сада су све опције у игри, од оснивања нове странке или удружења до пружања подршке некој од постројећих странка.


"Нико не води бригу о великом броју људи који су запослени, и о незапосленима, пензионерима, наш циљ би био да се боримо за нова радна места, што као синдикат радимо, али ако то активирамо и на политичкој сцени, мислим да би могли да постигнемо много веће ефекте", каже Љубисав Орбовић, лидер СССС-а.

Слично размишља и Захарије Трнавчевић, новинар Б92 и оснивач покрета Богата Србија, који је уверен да ће странка коју предводи на предстојећим изборима не само узети гласове некој од већих странака, већ и привући велики број неопредељених грађана, који од политичара траже конкретан план.

"Наши конкуренти и циљна група нису друге странке већ бирачи. Да ли им ми купимо гласове? То ће се догодити неминовно. Све анкете које смо урадили говоре да можемо да рачунамо на подршку до 20 одсто бирачког тела", каже Трнавчевић.

Једна од најмлађих странака на политичкој сцени Србије, која је брзо успела да пређе цензус и остане у игри је Либерално демократска партија. Пет година након оснивања, они поздрављају појављивање нових странака, јер у њима не виде конкуренцију већ потенцијалне сараднике.

"У оним странкама које на прави начин артикулишу политику и у складу са потребама бирача можемо само да добијемо сараднике у наредном поероиду и то за ЛДП о није проблем. Када су у питању друге странке, углавном засноване на популистичкој демагогији, они могу да се нађу у проблему, али то је питање за њих", каже Дејан Ранђић, председник београдских либерала.

У јавности се пре одржавања сваких избора спекулише о томе ко ће проћи цензус, па се као најпроблематичнији у том контексу помињу ЛДП, Г17 плус, ДСС, ПУПС, СДП, а у последње време и СРС. Нове мале странке могу додатно да ослабе и њих, али велике партије, каже Марко Благојевић из ЦеСИД-а.

"Самосталан наступ није препоручљив за мале јер скупити пет одсто, што је око 200.000 гласова, није мало и то је тешко и за неке старе 'традиционалне партије'. Дакле ако имају амбицију за изборе, то би требало да раде у коалицији придружујући се већим партијама", сматра Благојевић.

Благојевић не жели да спекулише о томе ко би све од нових и старих малих странака могао да пређе цензус, али тврди да у своју снагу једино могу бити сигурни ДС и СНС.

б92
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #33 послато: Август 21, 2011, 16:26:37 »

КОРАК ДО ПОНОРА

Само нас још један корак дели од понора. У нашим тражењима ка најбољим решењима по српски народ, изгубили смо оријентацију. Ломимо се по тешким стазама и безбројним странпутицама, надамо се неком бољитку и без имало уверења и сигурности, предали смо се својим вођама, веровали смо им на реч и часно обећање!

Данас стојимо само тај један корак, удаљени од понора и имамо најмање наде да ће се било шта у догледном времену променути!
Самоувереност  наших представника власти је без граница, бескрајно је њихово поверење према богатом западу, слепо се следи пут великих обећања и богатог живота који нам стоји спреман, - кад повучемо сами смртоносно уже које нам обавија врат!

НАТО се надноси над нашу неутралност, он нам следи као награда за одрицања за своје, које силом губимо. Варањем нам се затварају други видици, лажима шире увек нова уверавања да наша политика зна и уме, да одабере најбоље за нас и наше преживљавање! А српски народ, изгубљен у тим пространствима неистина и празних обећања, битише и тихо, ћутљиво и на самом умору, још увек верује да ће се нешто боље догодити. Да ће се ствари променити, кренути у прави смер, донети нам неке нове дане и самим тим, оправдале наше избледеле наде!

Помињу се нови избори, стара и офуцана имена наше олигархије, наметнуте нам ране на све оне, које су нам већ нанесене, због којих крваримо и губимо последњу снагу, опет се отварају без наде да ће икада и зарасти! Просипају се пред овим јадним народом нова обећања, нова уверавања. Ми, на само корак од понора који нам прети коначним поразом, скрушено слушамо српске политиканске пароле, имена лопова, превараната и државних издајника пуне странице наших јадних живота на којима заиста ништа добро и не пише.

Све то ружно и погубно,  што уствари, снагом своје воље, народне потребе и интереса ове државе Србије, би требало најурити, ослободити се тог јада и беде, пронаћи прави пут да народ одахне од непрестаног страха и све новијих претњи, које се надносе на нас.

Борисов Метро, Зоранов мост, то  су само фрагменти новонасталог лудила, идејног стварања новог идолопоклонства. Странице дневне штампе улепшавају нам тмурне дане женском голотињом, фармом перверзних глупости, телевизија нас сећа на дане родољубивог поноса и враћа нас у титоистичко време кад су нам чланови породице били, Тихи, Прле и компанија.

Недостају нам очигледно симболи српа и чекића, требале би нам сад опет оне старе пароле, ко зна, можда би то и пробудило ову поразну народну учмалост, растерало силну бригу и увело нас у свест сећања на нашу прошлост и многе разлоге који су нас некад, као народ, чинили часним и поносним!
Очигледно је само једно, суштину стварне демократије, слободу јединке, духа и слободне речи, нисмо схватили. У јадној комбинацији наше политичке незрелости, брзо стечене жеље за богатством запада и светлим булеварима европских метропола, које су и нас позивале на гозбу високог стандарда, заборавили смо наше зелене ливаде, наше воћњаке, нашу националну особеност уплетену у традицију светле прошлости, подлегли смо обећањима и кроз праваре српске политике, данас плаћамо највишом ценом, на корак од понора.
Љуту гују смо годинама чували верно у својим недрима. Веровали смо да свет види нашу искреност, нашу намеру да ником не одузмемо право на неку својину. На језик, на писмо, на културно наследство. Кажњени смо убодом ножа у леђа, отимањем нашег, вековног, српског!  На своме, ми Срби у својој земљи, дозволи смо да нам се пред кућом вију туђе заставе, постављају туђи грбови. Заборавили смо своју својину, делили смо своје са другима, верујући да је то пред Богом и људима, најбоље.

Југ Србије је у опасности, Прешевска долина је следећа тема. Војводина на северу само је корак од тог запада који нам се сниходљиво смешка а уствари, шкрипи зубима!
Хоћемо ли опет, на наредним изборима, дати своје поверење и све своје наде, тим офуцаним именима српске квази-политике која нас полако води ка понору?
Данас стојимо пред последњим деобама. Наредним отимањима. Апетити горопадне звери која нам прети, још нису утољени. На нама је да се пробудимо. Да прогледамо јер од Бога добисмо очи да видимо, уши да чујемо, и ум, да схватимо и разумемо.

Ако не због личних интереса, јер о нашој се глави ради, онда бар због части нашег имена. Због нараштаја који долазе иза нас и којима смо ипак дужни, нешто и у наследство оставити.

Сиромаштво може у себи носити сасвим оправдан разлог за понос, углед и част!
Понор пред којим стојимо, прети нам да нестанемо. Да се наше име избрише и нестане. Да се хиљаду година српске часне прошлости, заувек погази и уваља у каљугу тешког националног издајства, које нас је у овај положај довело.
Срби из целог света, ујединимо се. Последњи је час....  

Јован М. Пидиканац
« Последња измена: Август 23, 2011, 09:02:37 pidikanac » Сачувана
Davor
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 2


Погледај профил
« Одговор #34 послато: Август 23, 2011, 01:13:42 »

Не разумијем се нешто пуно у политику али ето изнећу своје мишљење. Одкако сам чуо за Двери свидео ми се њихов начин размишљања. И моје је мишљење исто такво, а то јест да је једини прави начин радити са Богом у срцу. А из тога изходи ЉУБАВ ПРЕМА СВИМ ЉУДИМА.

Ја лично не би уопште нигдје помињао име ниједне странке која нема такав поглед на живот јер они то не заслужују. Чак њима то и годи, само да се пише о њима. А онолико колико пратим политику у Србији, ја од ниједне странке и од ниједног политичког лидера нисам чуо такве топлине и такве љубави у изговореним реченицама . Значи уопште не би расправљао и губио ријечи о тамо неким странкама који гледају само свој интерес и који кад дођу избори размишљају само о томе како да купе што више гласача.

Уложимо свој максимум да ширимо добру ријеч, да враћамо људе ка Богу и правим вриједностима живота и да подржимо једни друге и све људе који се залажу за то. А о овим већ прочитаним политичарима нека пишу продани медији, ми несмијемо дозволити да нам са својим свакодневним разноразним глупостима скрећу пажњу са правог пута. Доста је било наивности и падања на лажи и преваре. Освешћивање и врачање људи правим вриједностима није лако, али треба у томе истрајати колико год се то чинило немогуће. Снага појединца је ограничена зато је битно да ју употријебимо за праве ствари. А оно што не ваља ће пропасти само од себе.

ЗНАЧИ МОЈ ЗАКЉУЧАК ЈЕ ДА ЈЕ САСВИМ СВЕЈЕДНО КАД ЋЕ БИТИ ИЗБОРИ И КО ЋЕ ПОБИЈЕДИТИ. БИТАН ЈЕ НАШ КОНАЧНИ ЦИЉ, А ТО ЈЕСТЕ ДУХОВНО И МОРАЛНО ЗДРАВ СРПСКИ НАРОД. А ДА ТО ПОСТИГНЕМО ТРЕБА САВ СВОЈ ТРУД И НАПОР УЛАГАТИ У ТО, И ТО СВАКИ ПОЈЕДИНАЦ СВАКОГА ДАНА.

Како радили тако нам Бог помогао


« Последња измена: Август 23, 2011, 04:13:18 Модератор » Сачувана

Видимо се на Косову и Метохији
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #35 послато: Август 23, 2011, 10:36:28 »

Добродошао Даворе и лепо је да си изнео своје мишљење. Добро је да оживимо овај простор свих оних који Србију у срцу носе. А политика, није ни важно ко се колико у њу разуме. Пре бих трекао да се у ову, нашу српску, нико и не може снаћи и схватити шта она са нама и нашом земљом, намерава. Очигледно је све пролупало и полудело у жељи да се дограби бар неког дела великог колача који ће се у скором времену ставити пред нас.
Овај Сајт је наше склониште, наша нада за повратак нашим националним вредностима. Нашем искреном свеопштем српском националном и духовном уједињењу. Без тога, мој Даворе, црно нам се пише. Потребно је вратити се изворним коренима, нашј Вери и Богу.
А погледај само шта са нама раде. Како нас варају,. како нас лажу и воде странпутицама, како уништавају живот и част једног народа чијом се судбином играју.
Ипак, не сметнимо с ума јер Бог нам даде снагу ра мислимо и верујемо, уједињен српски народ управо у свему што горе поменух, пронаћи ће и прави политички пут којим требамо поћи.
То је Вера која нас држи и покреће. То нам је циљ јер и ми, као народ, имамо право да будемо сретни.
Хиљаде наших људи, чита шта овде пишемо.Шири се саазнање о нашем имену! Пиши и ти. Не устручавај се, оживимо ово место, умножимо наше гласове, само тако ће се и за нас ћути. А глас народа, он је најгласнији. Свако добро од Бога...
Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #36 послато: Август 29, 2011, 14:04:27 »

Ћаоске, Зеленко Зеленко Зеленко


Количина претрпљених понижења и издаје од стране овог режима, да би се наводно створили услови за улазак у рај на земљи, тј.ЕУ, је просто невероватна!

29.08.2011.

Пише стални коментатор руске „Правде“ како је веома тешко помоћи земљи која нема излаз на море и која је окружена земљама чланицама ЕУ и НАТО (читај: непријатељима)! Пише и отприлике овако: „Ој, како је тешко јадној Србији...“!

Збиља смо „доћерали цара до дувара...“! Наша власт је све жртвовала и упропастила у неоснованој нади да ће нас тзв. „запад“ једноставно кооптирати у своје евро-царство и да ће ојађена и осакаћена Србија, ако ништа, имати колику-толику финансијску помоћ (јао, ти фамозни кредити што су нам главе дошли...), која ће јој, наводно, помоћи да заживи...

Количина претрпљених понижења и издаје, да би се наводно створили услови за улазак у рај на земљи, тј.ЕУ, је просто невероватна! Питам се како Тадић и комп. смеју да се погледају у огледало приликом јутарње тоалете!? Све је жртвовано и упропаштено и на крају – дупло голо!
ЕУ кофа је бушна...

ЕУ нема више ни пребијеног цвоњка, нити икакве могућности да улаже у било шта, па ни у саму себе, а некмоли да финансијски покрива и кредитира неуспешне српске владе и лоповску елиту! Судећи по хладном и ултимативном ставу и говору Г-ђе Меркел, Америма и Јевропи би највише одговарало да вековног „реметилачког фактора“, тј. Срба на Балкану, једноставно нема. Мислим да би нас они, све овако ђутуре, врло радо видели „на небу“!? Срби - „небески народ“!

Наравно, ако пригусти, наша компрадорска не-елита ће спаковати кофере и резигнирано напустити „земљу сељака на брдовитом Балкану“ оставивши „глупи и покварени народ“ да се сам сналази и заслужено пати, јер ето, Боже мој, није схватио сву величину и спасоносност њихове мисли и делања.

Да ли је дошло време да се на српској политичкој сцени појави неки даса „са јајима“ и народу саопшти веома непријатне истине, а при том обећа само „зној, крв и сузе“!? То би свакако био некакав трачак наде у општој конфузији и трагедији...

Наше јавно мњење је толико лоботомизовано и резигнирано, да људи просто немају више снаге да се суоче са стварношћу... Не, не, никако не гледати истини у очи! „Секс и град“ – то може! „Велики брат“ – супер! Турске серије -  то је оно право...

Чусте ли Чедицу, Тадићевог „алтер ега“, како узвикује да нико нема права да руши србијичине евроунијатске наде, па чак ни сама, демократски и од народа изабрана влада и председник државе!? Значи, лудило иде и даље од већ виђеног... Благо нама! Питам се шта би још Србија и српски народ морали да поднесу и претуре преко грбаче, када би којим чудом, ЛДП дошао на власт?!? Уосталом, после дотичне господе на власти, Срба и Србије не би више ни било, па претходни упит губи на сваком смислу и значају!

Аутор чланка који је ексклузивно писан за Двери је наш прослављени оперски певач Миодраг Јовановић - Миша
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------

Срби, браћо, опаметите се и не излазите на изборе!!!
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #37 послато: Август 29, 2011, 22:03:12 »

Пера Аждајић
Цитат
Срби, браћо, опаметите се и не излазите на изборе!!!


Погрешно размишљање!
Неизлазак на изборе многих гласача само повећава вероватноћу да ови исти  поново
освоје власт.

Треба излазити на изборе, па макар немали за кога да гласамо. Тада их треба све
прецртати. Самим тим се повећава проценат излазности, а са тим се мења проценат
који би њима био потребан да освоје доста мандата!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #38 послато: Август 30, 2011, 02:23:17 »

Дакле, када већ говорите о изласку на изборе, оно што ТРЕБА УРАДИТИ је:

1. ИЗАЋИ У ШТО ВЕЋЕМ БРОЈУ!

2. ПРЕЦРТАТИ У СПИСКУ СВОЈЕ ИМЕ!

3. НЕ УЗИМАТИ ГЛАСАЧКЕ ЛИСТИЋЕ!


На тај начин, постојаће велика излазност, али са минималним бројем гласачких листића
(на шта би посебно требало да обрате пажњу контролори спискова и пребројавања листића из кутија), чиме би садашњи властодршци и њихови опозициони сателити били онемогућени да манипулишу гласачким листићима!!

Избори би се убрзо поновили, поменути рецепт поновити и дотадашњи играчи испадају из игре...а дотле нове снаге би морале да се учврсте као носиоци промена!!..
Сачувана
Srpkinja
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1170


Погледај профил
« Одговор #39 послато: Август 30, 2011, 15:11:53 »

Дакле, када већ говорите о изласку на изборе, оно што ТРЕБА УРАДИТИ је:

1. ИЗАЋИ У ШТО ВЕЋЕМ БРОЈУ!

2. ПРЕЦРТАТИ У СПИСКУ СВОЈЕ ИМЕ!

3. НЕ УЗИМАТИ ГЛАСАЧКЕ ЛИСТИЋЕ!


На тај начин, постојаће велика излазност, али са минималним бројем гласачких листића
(на шта би посебно требало да обрате пажњу контролори спискова и пребројавања листића из кутија), чиме би садашњи властодршци и њихови опозициони сателити били онемогућени да манипулишу гласачким листићима!!

Избори би се убрзо поновили, поменути рецепт поновити и дотадашњи играчи испадају из игре...а дотле нове снаге би морале да се учврсте као носиоци промена!!..


Da utešim moju Ekanu!


Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #40 послато: Септембар 01, 2011, 20:08:54 »


Хвала ти, Српкињо, на датом образложењу ...Ни једна реч није сувишна  Cheesy Cheesy Cheesy
И драго ми је да си све чешће са нама кроз своје непревазиђене коментаре..
Заједно смо јачи!
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #41 послато: Септембар 05, 2011, 04:26:58 »

БЕОГРАД – Заменик председника СНС-а Александар Вучић истакао је да су ванредни парламентарни избори једини спас за Србију у овом тренутку, када Влада нема ниједно решење за излазак земље из тешке екононмске кризе, додајући да ће Тадић изгубити изборе кад год да их распише.


Он је на јучерашњој конференцији за новинаре напоменуо да је ДС добила најновија истраживања због којих су у паници, а према којима је разлика између СНС-а и ДС-а већа од осам одсто у корист напредњака, али, како је рекао, та истраживања демократе не желе да објаве.

- Изјаве председника републике, у којима он говори о делима ДС-а, а, с друге стране, напада своју политичку конкуренцију, наступајући пре свега као председник једне политичке странке, довољно говоре о нервози режима, али и показују како власт нема решења за ниједан проблем – каже Вучић.

Он је у име СНС-а затражио да власт да од 134 агенције, завода, дирекције и савета укине најмање 70, пошто “оне постоје само да би се партијски кадрови ДС-а, СПС-а, УРС-а и ЛДП-а удомили”.

- Шта ће нам два тела за борбу против корупције, довољно је једно, али да не буде под контролом режима, већ да оно контролише пре свега режим и највеће тајкуне. Данас су највећи тајкуни највиши функционери режима, пре свега ДС – тврди Вучић.

Најава поскупљења гаса за додатних 10 одсто, као и поскупљење многих основних животних намирница, каже Вучић, показује свима у Србији да власт и не размишља о томе да нешто учини за грађане, већ гледају како да за дан или два продуже своју владавину.

Говорећи о последњим преговорима Београда и Приштине, Вучић каже да је за СНС неприхватљиво укидање институција на северу Косова, додајући да се не зна о чему се разговара када су у питању катастри, електропривреда и телефонија, “јер нас нико о томе не обавештава”.

- У Србији постоји завера ћутања, јер Тадић, Дачић, Динкић и Јовановић мисле да могу да стекну петпарачке политичке поене на тој причи. Лицемерно је рећи да је царина Косова статусно неутрална. Ако је тако, зашто се онда не зове “царина Србије”? – упитао је Вучић.

Правда
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #42 послато: Септембар 05, 2011, 04:31:09 »

Шта би се са нама десило да ови отпадници заиста дођу на власт?

А, они као имају излаз из ове ужасне ситуације у којој се налази српски народ и
уопште Србија!

Када Србин изда Србина па још оног који се налази у хашком казамату,
тај за мене не може да буде човек, а нарочито личност која ће да гарантује било
шта добро што би могло да нам се деси.

Како стоје ствари,...Србији се пише лоше, како год окренемо!!!
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #43 послато: Септембар 10, 2011, 16:59:58 »


Избори 22. априла?БЕОГРАД - 09. септембар 2011.
Највероватнији датум одржавања парламентарних, покрајинских и локалних избора у Србији, према актуелним плановима усаглашеним у најближем окружењу председника Србије Бориса Тадића, јесте 22. април 2012, недељу дана после Ускрса, који следеће године пада 15. априла, сазнаје "Данас".


"То је датум око којег тренутно постоји сагласност", рекли су том листу добро обавештени извори блиски председниковом кабинету. Они су потврдили да спајање свих избора, односно расписивање општих за април наредне године није опција која се тренутно озбиљно разматра.

"У овом моменту, разговарамо само о опцији републичких, покрајинских и локалних избора у априлу или мају, односно председничких у новембру или, вероватније, у децембру", речено је "Данасу" у врху ДС.

Датум избора поново тема у Скупштини Србије

Датум одржавања парламентарних избора тема је која је посланике дочекала и после летње паузе, па су тако посланици владајуће већине поручили да избори треба да се одрже у законски предвиђеном року, а опозиција да их је већ одавно требало расписати.

Коментаришући писања појединих медија да би парламентарни, покрајински и локални избори у Србији могли да буду одржани 22. априла следеће године, а председнички крајем те године, шефица посланичке групе "За европску Србију" Нада Колунџија нагласила је да је интерес грађана да влада до краја уради посао за који је добила мандат и да се избори одрже у редовном року.

"Све друго мислим да ћемо на време сви знати, и који је то тачан датум и за парламентарне изборе и да ли ће парламентарни избори бити спојени са још неким изборима", рекла је Колунџија новинарима у парламенту.

И у Партији уједињених пензионера Србије сматрају да би изборе, уколико не буде посебног разлога да буду превремени, требало одржати у редовном поступку на свим нивоима, републичким, покрајинским и локалним. Шеф посланичке групе ПУПС Момо Чолаковић рекао је да ће ПУПС подржати опцију за коју се њихов коалициони партнер ДС определи.

У Демократској странци Србије, међутим, сматрају да би изборе требало расписати што пре, јер актуелна влада нема одговоре на горуће проблеме.

"Важно је да избори буду што је могуће пре, није небитно да ли ће они бити одржани неколико месеци раније, и зато мислим да би за све нас било боље да буду расписани што пре", оценио је заменик шефа посланичке групе ДСС Радојко Обрадовић и додао да је изборе требало расписати још пре две године.

РТВ
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #44 послато: Септембар 10, 2011, 18:05:19 »

Све оне које интересују новости везане за предстојеће изборе упућујемо на портал "Избори 2012. - Србија"

Оно што најпре упада у очи је чињеница да се на порталу користи ИСКЉУЧИВО латинично писмо уместо чирилице, иако смо у земљи Србији! ... Но, нису једини, то је веома честа појава и у званичним штампаним гласилима или републичким институцијама...

Подсећања ради - под Начелима Устава, члан 10 који регулише језик и писмо, пише дословце:
У Републици Србији у службеној употреби су српски језик и ћириличко писмо.
Службена употреба других језика и писама уређује се законом, на основу Устава.


Толико о писму као делу националног интегритета...

У врху стране је објављен и овај апел:

Цитат
Izađite na izbore. Glasajte. Ne dozvolite da drugi biraju vašu budućnost.

Ово је оно право, јер ако ВИ не изађете, има ко ће гласати уместо ВАС...и онда победе жути! Е да би то предупредили, драга браћо и сестре, изађите у што већем броју!!! Чим огласе датум избора, правац у своју општину, проверите да ли сте на бирачком списку, а тог дана личну карту у руке и одшетајте до гласачког места...

Најбоље пред крај дана (негде између 19 и 20 часова) таман да имате увид колико је оних који су гласали...

Не дозволите да други бира вашу будућност, како поручују на порталу...Радије прецртајте све на листићу ако сматрате да нема оних правих који треба да вас заступају, па нека буде пуна кутија неважећих листића....

Не одустајте од своје обавезе узречицом да ће ионако бити све исто...
Јер неће бити ИСТО! Или ће бити БОЉЕ или ГОРЕ, трећега нема!

Сачувана
peraazdajic
Гост
« Одговор #45 послато: Септембар 25, 2011, 15:17:09 »

Ћаоске,  Љутко Љутко Љутко


22. Септембар, 2011.| Аутор: Агенција ФоНет

ГЕЈЕВИ ОСНИВАЈУ ПОЛИТИЧКУ ПАРТИЈУ У СРБИЈИБЕОГРАД - У оквиру овогодишње београдске Параде поноса, 2.октобра, званично ће бити основана Странка за сексуална права (ССП), саопштило је Удружење грађана ЛБГТ форум Србија.

"Као дугогодишњи ЛГБТ активисти и борци за људска права, сматрамо да је управо сада прави тренутак за остваривање суштинских промена унутар ЛГБТ заједнице у Србији", истиче се у саопштењу.

"Зато овом приликом јавно најављујемо оснивање нове мањинске политичке партије", додаје се у саопштењу Форума и наглашава да ће ССП "учествовати на наредним парламентарним изборима".

Основна начела ССП биће промоција сексуалне равноправности и заштита права ЛГБТ особа у Србији.

"У овом важном подухвату имамо отворену подршку великог броја знаменитих ЛГБТ активиста из Србије и региона, као и многих европских невладиних организација и ЕУ парламентараца", додаје се у саопштењу Форума.

Званично оснивање странке одржаће се на самој Паради поноса 2. октобра ове године, а тада ће почети и скупљање потписа за регистрацију странке.

"Позивамо све грађане добре воље и европских схватања да својим присуством и потписима подрже овогодишњу београдску Параду поноса, као и званично оснивање ССП", наводи се на крају саопштења.

--------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------

Хе, хе... еве још једна партија и то педерска... Даклем господ Бог треба да спали комплетну владу странке и парламент!!!
Сачувана
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #46 послато: Септембар 25, 2011, 22:56:12 »

Ako skupe 10 000 potpisa, onda mogu samo da kazem "Jebi se Srbijo".

A, ako se registruju kao "manjinska stranka" (sa 1000 potpisa, ako se ne varam) onda stvar treba da ide na Sud, i svaka stranka osim DS treba da se tretira kao "manjinska", tj. da joj je za registraciju dovoljno samo 1000 potpisa.

To je pokusaj da se ustav i zakon izvrgnu ruglu.
Doduse, takav zakon o registraciji stranaka i jeste obicno ruglo, jer ugrozava pravo na politicko okupljanje, ali je ironija da ce na to ruglo upravo da ukazu pederi, ljudi koji su u takvom sistemu ostvarili najvece privilegije.

Naime, to je velika privilegija kad protiv volje vecine naroda paradiras centrom glavnog grada, propagiras nemoral, i jos k tome te stiti policija i podrzavaju najmocniji mediji, dok je vicini nezaposlenih, ugrozenih i siromasnih u Srbiji zabranjeno bilo kakvo okupljanje (za koje, usput, nemaju ni sredstava da ga organizuju).

Сачувана
Никита Чебурашка
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 59


My work is a game, a very serious game.M.C.Escher


Погледај профил
« Одговор #47 послато: Септембар 26, 2011, 13:16:41 »

Jedini pokret u koji jos uvek nisam pocela da sumnjam su 1389. To je stanje za sada. Iskreno se nadam da ce i ubuduce ostati cistog obraza i savesti.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #48 послато: Септембар 26, 2011, 22:46:23 »

Jedini pokret u koji jos uvek nisam pocela da sumnjam su 1389. To je stanje za sada. Iskreno se nadam da ce i ubuduce ostati cistog obraza i savesti.


А, који покрет 1389, јер  постоје два покрета са истоветним називом  Cheesy
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12598Погледај профил
« Одговор #49 послато: Октобар 04, 2011, 09:13:32 »

Избори на Ђурђевдан?

Последњи датум за расписивање избора је 11. март, а морају да се одрже до 11. маја. Ако се буде чекао последњи термин, на биралишта ће се ићи 6. маја

УКОЛИКО се испоштује договор који постоји унутар владајућег блока, да се ”гура” до самог краја мандата, парламентарни и локални избори могли би да се одрже у недељу 6. маја - на Ђурђевдан.

То је, наиме, последњи датум да се изађе на биралишта у оквиру рокова који су предвиђени Уставом и законима. Јер, на основу највишег државног акта, избори морају да буду одржани 30 дана пре краја актуелног четворогодишњег мандата који пада 11. јуна.

Прецизније, формални рок за одржавање избора истиче 11. маја јер су актуелни посланици положили заклетву 11. јуна 2008. године. Али, то је петак када се, по правилу, не отварају биралишта и не преврћу бирачке кутије.

Последњи датум за расписивање избора, према тим ”редовима вожње” је 11. март (90 дана пре истека мандата), а они морају да се одрже у року од 60 дана од расписивања.

Функционери владајуће коалиције нерадо причају о датумима, али су већ почели на радним столовима да заокружују пролећне недеље у календару.

На свим адресама у ДС засад само наводе да ће избори ”бити онда када им је време”.

- Приближили смо се уставним роковима за одржавање избора. Са највећим степеном вероватноће можемо рећи да ће парламентарни и локални избори бити одржани заједно на пролеће - казао је за ”Новости” Душан Петровић, потпредседник демократа.

Бранко Ружић, шеф Извршног одбора СПС, мало је прецизнији и не верује да ће се чекати мај. Он нам каже да је могуће да се парламентарни, покрајински и локални избори одрже током следећег марта.

- Пошто изборни циклус мора да се заврши током јуна, очекујем да се гласа крајем марта. То је сада неки оквир у ком се крећемо - рекао нам је Ружић.

Сузана Грубјешић, шеф посланичке групе УРС, каже нам да зна само да ће избори бити ”у редовном термину”, али када тачно - не зна се још.

Протеклих недеља, спекулисало се по политичким кулоарима да би гласање могло да се организује крајем децембра ове године, али та идеја није прихваћена од странака владајуће коалиције.
вечерње НОВОСТИ
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1] 2 3 ... 10   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!