forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Август 06, 2020, 03:33:20


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Сигурност Балкана може осигурати руска војна база у Србији  (Прочитано 475 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12558Погледај профил
« послато: Децембар 23, 2018, 23:35:49 »

ПОРУКА ПУТИНОВОГ АНАЛИТИЧАРА:
Сигурност Балкана може осигурати руска војна база у Србији,
Шиптари провоцирају крвави рат
Руски аналитичар Виктор Колбановски, директор Балканског центра за међународну сарадњу и члан Путинове "Јединствене Русије", у свом чланку за портал `EADaily` навео је да косовски конфликт сада заузима посебно место у сфери интереса националне безбедности Руске Федерације, и да би руско војно присуство у Србији могло да спречи војно заоштравање:


"Околност да је ситуација на Балкану била стављена на дневни ред заседања Савета безбедности РФ, одржаног 17. децембра, сведочи о томе да дати регион улази у фокус интереса руске националне безбедности", пише руски експерт Виктор Колбановски за руску информациону агенцију `EADaily` . Осим војно-политичког проблема, везаног за ширење НАТО-а на Балкану, војно заоштравање косовског конфликта ће довести до масовног прилива избеглица, наглог пораста активности терористичких и екстремистичких групација, као и појачаног промета наркотика. Провоцирајући крвави хаос на Балкану, који може да доведе до распада саме ЕУ, Американци највероватније желе да "очитају лекцију" сопственим европским савезницима, који не прате увек амерички курс и да утврде своје позиције у својству континенталног жандарма Европе. Али за Москву, за коју многе европске земље и даље остају важни, између осталог економски партнери, такав сценарио је потпуно неприхватљив. Зато косовски конфликт сада заузима посебно место у сфери интереса националне безбедности Руске Федерације.

Одлука о трансформацији Косовских снага безбедности у пуноправну косовску "армију", донета под покривитељством САД 14. децембраове године, у суштини је пуном паром покренула замајац заоштравања косовског конфликта. Ипак, за сада још увек постоји могућност да се спречи директни сукоб српских војника са косовским Албанцима. Ради тога неопходно је формирање војно-стратешког паритета при којем ће било које оружане провокације косовоалбанских сепаратиста наићи на одлучни одговор српске армије.

Основни проблем састоји се у америчкој војној помоћи Приштини, а могуће и у директном мешању у конфликт НАТО војне групације на страни косовских Албанаца, као што се већ десило1999. године. При таквом негативном сценарију развоја догађаја српска армија неће бити у стању да изађе на крај са војним задацима одбране суверенитета и територијалног интегритета државе, који су на њуположени. Ипак, из те опасне ситуације постоји излаз, којиће свести на минимум вероватноћудиректне војне интервенције САД и НАТО у потенцијално могућем регионланом конфликту.
Дати прилаз састоји се у постављању на територији Централне Србије руског војног контигента, који био осигурао оперативну контролу ситуације и помоћ спрским војницима у модернизацији и техничком осавремењивању оружаних снага земље. На данашњи дан америчка војна база `Бондстил`, која се налази на окупираној српској територији, постала је фактички центар припреме ударне песнице косовских Албанаца. Руско војно присуство може да осигура Србији и региону војни паритет при којем распиривање војних конфликта од стране косовскоалбанских сепаратиста који имају покриће НАТО-а може да остави негативне последице за саме ратне хушкаче. Стварање војног баланса у Србији неопходно је као полазна тачка за даљу деескалацију косовског конфликта, као и за заштиту српских грађана, који живе на окупираним територијама.

Тренутно спољнополитичка служба ЕУ, уз подршку САД и НАТО инсистира на томе да руководство Србије потпише са Приштином такозвни "споразум о свеобухватној нормализацији односа", који би постао основа за пријем самопроглашеног Косова у НАТО, УН и друге међународне организације.

Кретање Београда у зони западних захтева изазива раскол у српском друштву и огромно незадовољство Српске православне цркве.

Све ове српске унутарполитичке околности представљају неповољан фон за посету председника Русије Србији, на којој активно инсистира званични Београд. Ипак у данашњој ситауцији може да дође до кардиналног рестартовања односа ако званични Београд одлучно одустане од потписивања било ког вида сепаратних договора са косовским Албанцима и званично се обрати Москви са молбом о пружању војне помоћи, укључујући постављање руског војног контигента у Србији ради осигурња безбедности земље и региона", навео је у свом чланку Колбановски.

(вечерње НОВОСТИ)


***Камо среће да смо те 1999.године, када нас је онако мучки бомбардовао НАТО (читај  А М Е Р И К А!!!) имали овако слична размишљања и такву помоћ од стране званичне Русије!

Да треба нашој браћи Русима да се обратимо за помоћ, размишља ВЕЋИНА становништва у Србији, а само ЛУД човек или онај ко је прихватио да ради против сопственог народа може овако нешто да не затражи.

На потезу је ова садашња српска власт (комплетна влада, на челу са председником државе)

Александре Вучићу, на потезу си сада ТИ (с обзиром да играш шах, знаш врло добро шта значи добар потез, да би се избегао МАТ, па и ПАТ!)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!