forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Август 08, 2020, 13:48:02


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: КО управља српском полицијом  (Прочитано 6027 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« послато: Август 12, 2013, 13:08:04 »

Нова постављења начелника у МУП-у Србије отворила питање контролеДа ли Дачић управља полицијом?


Београд - Започета реформа полиције, смене и постављења, као и контрадикторне изјаве надлежних, недвосмислено показују да Министарством унутрашњих послова не управља Ивица Дачић. То је потврдио и државни секретар МУП-а Владимир Божовић када је рекао да "сва кадровска решења спроводи директор полиције, а министар се с њима саглашава"."Ја сам га поставио, ја ћу и да га сменим"
, рекао је одлучно премијер и министар полиције приликом потписивања решења о смени Братислава Дикића са чела Жандармерије. Потом је изјавио како Дикић и није био његов кандидат за команданта, већ је имао друге "фаворите". Том логиком би се могло претпоставити да је алфа и омега српске полиције управо њен директор Милорад Вељовић, али да ли је заиста тако?

Милорад Вељовић
постао је директор полиције 15. јуна 2006. године, одлуком Владе Србије. Мандат му је истекао у јуну 2011., када постаје вршилац дужности директора. Када је Вељовићу истекао први мандат, Ивица Дачић је на његово место покушао да прогура свог кандидата, међутим, утицај тадашњег председника Србије Бориса Тадића је био јачи, те је Вељовић остао на челу Дирекције полиције као в. д. У марту ове године поново је изабран за директора полиције одлуком Владе Србије, а у јавности се од тада отворено спекулише да односи Дачића и Вељовића нису најбољи, јер га је на то место "изгурао", овај пут, потпредседник Владе Александар Вучић. Са друге стране, сам Дачић негира сукобе са Вучићем, наводећи да њих двојица заједно раде на пословима безбедности и полиције.

Након Дикићеве смене са чела Жандармерије, коју је иницирао сам Вељовић, Дикић на опште изненађење постаје управо његов помоћник. На чело Жандармерије долази досадашњи заменик команданта Миленко Божовић, иако се спекулисало да ће то бити Срђан Грекуловић, који важи за човека од поверења директора полиције Вељовића. Божовић је изабран на свега годину дана, колико би требало да траје и реформа ове елитне јединице, али и целог МУП-а.

Досад је именовано девет начелника Управе криминалистичке полиције (УКП) и Полицијске управе Београда, али саговорници Данаса сматрају да то није увод у праву реформу, већ да су то само "козметичке" промене којима се ротирају кадрови унутар МУП-а.

Божо Прелевић, некадашњи коминистар полиције и саветник министра унутрашњих послова Душана Михајловића задужен за међународну сарадњу и реформу министарства, каже за Данас да је стратегија реформисања МУП-а урађена 2000. године, али да готово ништа није реализовано од планираног.

- Полицијом треба да управљају високообразовани кадрови, а не људи са дипломама сумњивих факултета, Одељење за сузбијање наркотика УКП-а треба знатно да се ојача, јер Србија "плива" у дроги. Нема познатијег сплава на којем се не конзумира. Све је то било предвиђено донетом стратегијом, а најважнија ствар је била увођење генералног инспектората који би био кључ декриминализације полиције - наводи Прелевић. Он додаје да су снаге оних који би да реформишу полицију неупоредиво слабије од оних који не би да мењању постојеће стање.

- Нема сумње да унутар МУП-а има више струја и да постоје сукоби, иако се о њима отворено не говори. На поједина места именују се политички подобне "марионете", а полицијом се управља централизовано - каже Прелевић. На питање да ли је центар управљања МУП-ом вицепремијер Александар Вучић, наш саговорник каже да не зна, јер није више у полицији.

- Вучић је учинио добар потез повукавши се са чела Министарства одбране. Можда је тиме неком желео да пошаље поруку, јер један човек не може са успехом да обавља више функција - сматра Прелевић.

Шта ће донети започета реформа МУП-а, видећемо у наредних годину дана, колико ће она да траје. У МУП-у је запослено око 46.000 људи, а оно што је засад извесно јесте да ће Сектор унутрашње контроле бити појачан. Државни секретар Владимир Божовић рекао је да би овај сектор, који броји око 90 припадника, требало да има око 460 људи, "јер је садашњи број недовољан за борбу против корупције". Биће и нових кадровских промена, али на челу МУП-а остаје Ивица Дачић.


Међутим, његовим радом нису задовољни запослени у МУП-у. Више синдиката полиције недавно је затражило његову смену наводећи да је обављање функције премијера и министра полиције за њега "превелик залогај".

- До сада смо имали великих проблема да се састанемо са министром Дачићем и разговарамо о темама које нас муче. Његови сарадници немају аутономију у раду и моћ да одлучују о битним стварима и проблемима на које смо указивали. За све о чему смо разговарали одговор је био - видећемо са министром или чекамо министра. Нажалост, до министра се није могло стићи због обавеза које је имао у Влади и преговора о Косову и Метохији - истакао је председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић, додајући да је МУП-у потребан "човек који ће бити ослобођен партијских, аферашких и криминогених веза, професионалац који ће се мирне савести ухватити укоштац са криминалом и корупцијом".

Укоштац са криминалом и корупцијом, пак, највише се ухватио вицепремијер Александар Вучић. Зато и не чуде наводи појединих у полицији да је управо он тај који "вуче конце" у МУП-у. Председник Независног полицијског синдиката Србије (НПСС) Момчило Видојевић не негира такву могућност.

- Вучић се ухватио укоштац са корупцијом, а борба против ње је немогућа без блиске сарадње са полицијом. Или њеним управљањем. Лично, мислим да полицијом тренутно не руководи нико. Дачићев и Вељовићев сукоб траје годинама и искључиво има политичку позадину, јер је Вељовић био близак ДСС-у, потом ДС-у. Међутим, и након доласка СНС-а на власт, он остаје на челу Дирекције полиције - истиче Видојевић. Наш саговорник каже да је НПСС више пута тражио како Дачићеву, тако и Вељовићеву смену. На питање шта очекује од најављене реформе полиције, наш саговорник каже да би волео да буде оптимистичан, али да права реформа подразумева резове, и да је њу желео да спроведе само покојни премијер Зоран Ђинђић.

- Све док полиција не буде независна од политичких структура, неће моћи да да свој максимум у интересу наших грађана - закључује Видојевић.

Изостала реформа

Богољуб Милосављевић, професор Правног факултета Универзитета Унион и некадашњи професор на Полицијској академији, такође сматра да је суштинска реформа полиције изостала.

- Реформа МУП-а се није спроводила плански, већ је зависила од политике, односно од онога ко је на челу министарства. Неких промена је и било док на место министра полиције није дошао Драган Јочић, а онда се са реформом стало - каже Милосављевић.


( Катарина Живановић)


***


Дачић је једна најобичнија марионета и не верујем да он управља полицијом. Тек ту ће бити великих проблема пошто многи вуку конце унутар саме полиције. Сем домаћих и странци имају своје људе преко којих обављају разне послове, наравно, све на штету Србије и народа српског.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #1 послато: Јун 21, 2014, 20:24:22 »

Смењена четворица генерала МУП-а


Нагомилане афере, препуцавања и поделе довеле до велике чисткe у врху српске полиције. Без позиција остали Миловић, Курибак, Бановић и Томашевић.

Вучић: Србијом неће владати ни Дарко Шарић, али неће ни Чуме
ПОСЛЕ низа афера и медијских препуцавања које су кулминирале ратом кланова у безбедносним структурама Србије, четворица генерала, начелника полицијских управа из Дирекције полиције МУП  су смењени са својих функција!


Реч је о Родољубу Миловићу, начелнику Управе криминалистичке полиције, Младену Курибаку, начелнику Управе полиције, Ненаду Бановићу, начелнику Управе граничне полиције и Зорану Томашевићу, начелнику Управе за обезбеђење. Уз бившег првог човека Управе саобраћајне полиције Драгишу Симића, који је разрешен недавно, велика "метла" је практично "помела" пет кључних људи у врху МУП.

Детаље једне од највећих чистки у врху српске полиције открио је премијер Александар Вучић, на ванредној конференцији за медије у згради Владе. Са њим су били и министар полиције Небојша Стефановић и директор Милорад Вељовић.

- Држава је овакву одлуку донела јер грађани желе да имају потпуну сигурност кад виде полицајца на улици и неће да читају о политичким сплеткама у полицији. Сви шефови управа у полицији биће промењени, а на њихово место доћи ће привремено њихови заменици - категоричан је био Вучић.

Одлука о смени шефова управа полиције, како је објаснио, резултат је чињенице да су полицијске службе почеле да се баве саме собом, политиком и све већим утицајем на медије.

- Одлука је донета и зато што Србијом неће владати Дарко Шарић, али ни Љубиша Буха Чуме, који је извор свих медијских информација ових дана о `земунском клану`. Никада више полиција се неће бавити полицијом, већ својим послом.

Говорећи о медијским манипулацијама, премијер Вучић је рекао да је лаж да је Родољуб Миловић узео два милиона евра од Шарића, али и да није тачно да је шеф БИА Александар Ђорђевић узео милионе од пљеваљског нарко-боса..

- И једно и друго је ноторна лаж. Тачно је да се Миловић састајао са Шарићевим људима, али зато што је хтео да их хапси. И састанак на Јеловој гори био је да се реши проблем, а не да се узму паре, како неки објављују. Миловић није колатерална штета. Са њим и са директором полиције имао сам дуге разговоре. Они су часни полицајци, а пред Миловићем су велики задаци државе.

Премијер је поручио да жели да се настави жестока борба против нарко-дилера у највећим градовима - Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Суботици, Лесковцу, Краљеву...

- Осим акције `Гром 1` нисмо имали готово ниједну успешну акцију против нарко-картела и дилера. Тада се, нажалост, видело да постоје унутрашње ствари које много више занимају неке људе у полицији. Зато су им се акције и свеле на претресање певачица по сплавовима. Неко из полиције је јављао дилерима кад почињу акције. Слали су поруке типа: `грмљавина почиње` и `спремите кишобране`. Ти полицајци су откривени и против њих се води поступак у Нишу, а ускоро ће и у Београду. Обећавам да нигде криминалци неће имати мира, ма колико мислили да могу да наређују многима у полицији и политиици.

Подсетивши да ова влада постоји 45 дана, Вучић је рекао да је за то време проживео невероватне ситуације од личних проблема, до ужасне политичке хајке за коју, како је рекао, не зна чиме је изазвана.

- Ништа нисам украо. Имамо највеће спољнополитичке успехе у историји. Чиста ми је савест - констатовао је премијер.

Он је истакао и да се до краја године очекују пресуде у поступцима против Дарка Шарића и Мирослава Мишковића и да је приметна њихова нервоза:

- Они не седе скрштених руку!МОЈ СИН НИЈЕ МАРКО, ЈА НИСАМ МИЛОШЕВИЋ

Премијер Вучић говорио је и о инциденту на сплаву `Ривер` тврдећи да ни голман Владимир Стојковић, ни полицајац који је с њим био на сплаву нису били извор лажне информације да је његов син учествовао у тучи на том сплаву, већ неки други људи:

- Два дана пре тог догађаја опоменуо сам сина да води рачуна о томе како се понаша, јер ћу морати да дам оставку уколико буде умешан у нешто недолично. Рекао сам му да неће бити Марко Милошевић, као што ни ја нисам Слободан Милошевић. Неко је тај разговор слушао, а после тога је избила афера `Ривер`.МИЛО У ЧУДУ

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, нема никакве везе са овим што се дешава, иако су поједини медији из њима знаних разлога и њега уплели - појаснио је председник српске владе. - И он сам је у чуду.БИОГРАФИЈЕ СМЕЊЕНИХ НАЧЕЛНИКА ПОЛИЦИЈСКИХ УПРАВА

Професионалне биографије смењених шефова полицијских управа, које ће на тим дужностима привремено наследити њихови заменици.


Родољуб Миловић, Зоран Томашевић, Младен Курибак,  Ненад Бановић


* Младен Курибак

Младен Курибак је више од осам година начелник Управе полиције, од друге половине 2005. године. У МУП-у Србије је 1979. године, када се запослио у СУП-у Панчево.

До 1991. је радио као полицајац-позорник, а те године је постављен за заменика, а убрзо и за командира станице полиције у Опову.

За командира станице саобраћајне полиције у Панчеву је постављен 2000. и ту функцију је обављао до 2004., када је именован за начелника Одељења полиције у Панчеву.

Курибак је 2005. године постављен за заменика начелника Управе саобраћајне полиције МУП-а Србије, а после неколико месеци за начелника Управе полиције.

Завршио је Вишу школу унутрашњих послова и Дефектолошки факултет у Београду.

Заменик му је био Зоран Алимпић.* Зоран Томашевић

Зорана Томашевића је, 2008. године, за начелника Управе МУП Србије за обезбеђење личности и објеката, именовао тадашњи министар Ивица Дачић.

Бивши председник Србије Борис Тадић одликовао га је 2011. године златном медаљом за ревносну службу.

У професионалној биографији наводи се и да је својевремено као припадник САЈ-а добијао највише радне оцене, да је руководио обезбеђењем посета Џозефа Бајдена, Хилари Клинтон и Владимира Путина Београду.

Медији су писали да је једно време био и лични Дачићев пратилац, а претходно пратилац некадашњег председника СРЈ Милана Милутиновића.

Заменик му је био Драган Николић.
* Ненад Бановић

Ненад Бановић је именован за начелника Управе граничне полиције пре шест година. Пре тога је био начелник Одељења за странце у Управи граничне полиције, а претходно шеф Одсека за странце Управе граничне полиције.

У полицији је од 1999. године, пре тога је завршио факултет. Рођен је 1970. у Мајданпеку.

У неким медијима је објављено да свира клавир, али и да је компоновао и написао текстове за неколико песама фолк музике.

Заменик му је био Драган Глигорић.
* Родољуб Миловић

Родољуб Миловић је начелник Управе криминалистичке полиције МУП Србије био од 2007. године. Пре тога је две године био шеф београдске Управе криминалистичке полиције. Од прошле године је и на челу Антикорупцијског тима, радне групе министарства која испитује 24 спорне приватизације.

Био је полицајац у Земун од 1989. године, а две године касније је прешао у Управу криминалистичке полиције Београда.

Миловић је 2011. године, када је био полицијски инспектор, добио Медаљу за храброст "Милош Обилић", којом га је одликовао тадашњи председник Србије Борис Тадић.

Десет година раније одликовао га је председник СРЈ Војислав Коштуница Орденом за заслуге из области одбране и безбедности другог степена, а Светозар Маровић 2003. Орденом првог степена.

Добитник је и највишег признања шпанске полиције за сарадњу, октобра 2013. године.

Био је вођа тима у истрази Ђинђићевог убиства 2003. године, а наставио је да се бави припадницима "земунског клана" и наредних година.

Медији су ових дана подсећали да је водио и оперативну обраду под шифром "Мародер" од 2008. до 2010. године, чији је резултат заплена више од две тоне кокаина у Уругвају, за шта се терети Дарко Шарић и његова криминална група.

Миловић је 2012. године водио акцију лоцирања и хапшења Луке Бојовића и заплене наркотика у Шпанији.

Крајем прошле године, у интервју "Данасу", рекао је да полиција у Србији нема могућности да било кога неовлашћено прислушкује, као и да се нарушавање приватности грађана и злоупотребе у полицији не смеју дозволити.

Родуљуб Миловић није имао заменика, већ помоћнике.Цитат
КОНКУРС САЧУВАО ФОТЕЉУ ВЕЉОВИЋУ
Вучић је објаснио и како је директор полиције Милорад Вељовић „преживео“ смену: - Сигурно би и он сада био смењен, из моралних разлога, да није изабран на конкурсу. Вељовић није одговорио на питање новинара да ли ће после свега, ипак, да понуди оставку.(З.Ускоковић)
***


Нешто ту не штима. Вучић рече "Они су часни полицајци"! Па, што их је онда сменио?

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #2 послато: Септембар 29, 2014, 23:09:44 »

Жандармерија претукла Вучићевог брата и брата градоначелника Београда


Припадници Жандармерије претукли су јуче Андреја Вучића, брата премијера, и двојицу мушкараца из његовог обезбеђења. Поред брата премијера Вучића, Жандармерија је претукла и Предрага Малог, брата градоначелника Београда Синише Малог, сазнаје "Блиц". Мали се налазио у друштву Андреја Вучића.


Тренутак када Андреј Вучић пада на земљу после ударца


Инцидент се догодио око поднева на раскрсници улица Светозара Марковића и Бирчанинове у близини Славије. Према незваничним сазнањима "Блица", њих је покушала да легитимише Жандармерија која је блокирала тај део града због Параде поноса. На почетку снимка, који је направила Телевизија Н1, види се како се група жандарма залеће ка ка Вучићу и његовом обезбеђењу, сабија их у зграду и удара пендрецима по глави и леђима.

 

Један од припадника обезбеђења покушава да заштити Андреја Вучића, гурајући га низ улицу Светозара Марковића. Неколико секунди касније, група жандарма се поново залеће ка њима, уз повике: "Лези доле“.

 Припадници Жандармерије потом Андреја Вучића ударају пендреком по леђима, који уз врисак пада на земљу.

У наставку снимка,  припадник Вучићевог обезбеђења окрвављене главе телефонира, док други покушава да млађег Вучића пресавијеног од болова склони са улице. У последњим секундама снимка види се и четврти мушкарац који лежи на улици.

Премијер је јуче изјавио да су његовог брата напали припадници Жандармерије, али да су се извинили.

- Дошло је до неког прекорачења овлашћења, ти људи који су то учинили су се извинили. Нећемо приватно гонити било кога. Ово је тежак дан за моју породицу - рекао је Вучић.

Премијер је додао да је његов брат "храбар" и да је добро поднео то.
Он је поменуо и да разуме зашто су "момци из Жандармерије били нервозни, пошто су тај дан радили нешто што им се није радило". Вучић је рекао да се њему лично извинио и командант Жандармерије Миленко Божовић.<a href="http://www.youtube.com/watch?v=msI4cSsFnU0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=msI4cSsFnU0</a>

(Блиц)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #3 послато: Септембар 29, 2014, 23:17:02 »

Постоји нешто што се зове "КОСМИЧКА ПРАВДА" и она решава све што човек неће да реши!Сада је друго питање, зашто су браћа (Вучићев и Синише Малог) претучена. Како то да скоро нико од толико изашлог народа (и у суботу и у недељу) не доби такве батине, а добише баш њих двојица.

Двојица чланова обезбеђења (личног обезбеђења председника владе) су била са њима. Да ли у својству обезбеђења или шта..па и они добили батине.

Да ли је могуће да они обезбеђују и Вучићевог брата? Ако су то радили, зашто одмах нису показали значке. То су морали ПРВО да ураде, чим им се полиција обратила. На снимку се види да један показује значку, али са већ раскрвављеном главом.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #4 послато: Септембар 30, 2014, 12:25:18 »

Не космичка правда већ МЕГА правда овог превареног народа. Батине су добили баш ини који и требају да их добију. Цивилно лице, изван друтвених обавеза и само јер је брат Премијера лопурде, претучен. КО му даде обезбеђење? Ко је он да се шећка по граду уз заштиту професионалних силеђија?
Има Бога, кажу љиди, има га, само треба сачекати да прође и нашом улицом.

А шта каже брат Премијер! Нећемо покретати поступак, мој брат неће никога тужити!

Какве ли фарсе, човек је изнад закона ове државе. Шта ради јавни тужилац, ко је пријавио тучу, по којој основи може један човек да се стави изнад правног система ове земље и сам одлућује о путу истраге, кажњавања, оштете, казне?
Зар Србија нема закон о кривичном поступку или је он у оквиру индивидуалних схватања Александра Вучића?

Молим Бога да сад и премијера него добро "испегла" то би био прави балкански звек. Храбри, - јавите се...
Сачувана
Zeka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 711


Zeka


Погледај профил
« Одговор #5 послато: Септембар 30, 2014, 16:33:40 »

Цитат
Да ли је могуће да они обезбеђују и Вучићевог брата? Ако су то радили, зашто одмах нису показали значке. То су морали ПРВО да ураде, чим им се полиција обратила. На снимку се види да један показује значку, али са већ раскрвављеном главом.

Данас сам слушао Косту Чавошког на радију ''Снага Народа''. Мислим да је то реприза од синоћ. Коста Чавошки тврди да је Учков батица потегао оружје на полицајце после чега су они одлепили па је пало пеглање по пропису. Изгледа да је то права вараијанта јер батица у својој бахатости не схвата да неке баш заболе што је он брат.Индикативно је и Учково понашање после пеглања јер је очигледно да покушава да заташка идиотско понашање свога батице.
Сачувана

Ал' тирјанству стати ногом за врат, 
довести га к познанију права, 
то је људска дужност најсветија!
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #6 послато: Октобар 04, 2014, 02:56:38 »

BRUTALNO: Žandarmerija i „Kobre“ oduvek na ivici noža

Tradicionalno rivalstvo specijalnih jedinica MUP-a i Vojske, koje je i ranije u bitnim političkim trenucima prerastalo u ozbiljne sukobe, u nedelju je eskaliralo udarcima pendrekom po leđima brata premijera Aleksandra Vučića.


MUP Srbije, BIA, VBA i VOA i dalje vode istragu slučaja prebijanja Andreja Vučića, brata gradonačelnika Beograda Predraga Malog i dvojice pripadnika vojne specijalne jedinice “Kobre” koji su bili u njihovoj pratnji.

Da li je razlog očigledne brutalnosti Žandarmerije navodno neblagovremeno pokazivanje legitimacija, nervoza ili se iza celog slučaja kriju ozbiljnije namere, biće poznato narednih dana.

  

Zasad su činjenice da su petorica žandarma suspendovana i da, kako kaže premijer, postoji snimak na kojem se vidi da je prebijanje počelo u momentu kada je Andrej Vučić u ruci držao ličnu kartu.


 U policiji ceo napad povezuju i sa neprijateljstvom koje između Vojske i policije postoji “oduvek”.


 - Tog sukoba i rivaliteta nema na nivou starešina, koje se međusobno poštuju, ali ga ima među pripadnicima specijalnih jedinica, koji se uvek međusobno bore ko je bolji, jači... Policajci posmatraju vojnike kao “osione, bahate, uskog gledišta”, dok vojnici na policajce gledaju kao na nižu klasu - kažu za “Blic” i u jednoj i u drugoj službi.


 Na dan održavanja Parade ponosa, na ulicama Beograda bili su i jedni i drugi. Policija je obezbeđivala ulice, važne objekte, a Vojska svoje objekte i zgradu Vlade, koja je upravo bila pod nadzorom “Kobri”.


 - Konkretnog povoda za sukob između ove dve državne službe u nedelju nije bilo. Svako je bio na istom zadatku, a zašto je došlo do napada na Andreja Vučića, biće poznato po okončanju istrage - kažu u MUP-u.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/499210/BRUTALNO-Zandarmerija-i-Kobre-oduvek-na-ivici-noza

  Ова прича и тема су бесмислене и само служе за одвраћање пажње од других ствари.Жандарми и ''Кобре'' су два сасвим различита профила служби.Проблем је почео са Борисом Тадићем који је од ''Кобри'' направио обичне физикалце.Ти људи су сви одреда завршили војну академију или чак постдипломске студије а глупави политичари их спуштају на ниво жандарма и праве сцену за скривање својих брљотина и криминала.
« Последња измена: Октобар 04, 2014, 06:11:47 moka » Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #7 послато: Октобар 10, 2014, 19:55:21 »

АНАЛИЗА У ТРИ СНИМКА
 След догађаја после пребијања Вучићевог брата

Други видео-снимак настао је након пребијања Андреја Вучића, брата премијера Александра Вучића. Снимак показује да су припадници Жандармерије држали повређеног Вучићевог брата у хаустору и да су тек по доласку Веселина Милића, начелника београдске полиције, позвали Хитну помоћ.

Снимци укупно трају 12 минута и начињени су у хаустору и ходнику зграде у улици Светозара Марковића у центру Београда. У ходнику су и припадници Жандармерије и војске и сви чекају долазак војне полиције а напетост се стишава доласком Веселина Милића.

 


ПРВИ ДЕО Вучић: Показао сам личну карту

На снимку се види како се Андреј Вучић превија од болова

Снимак је настао у ходнику зграде у коме се Андреј Вучић превија од болова. Уз њега је младић из “Кобри” који завија окрвављену главу. Обојица су окружени припадницима Жандармерије.

По изразу лица види се да Андреј Вучић трпи јаке болове. Уз њега је младић из "Кобри" који говори да је "извадио личну карту". Обојица су окружени припадницима Жандармерије. У једном моменту реагује на "камермана", али му жандарми објашњавају: "Он је наш".


Млађи Вучић затим стаје уза зид, држећи се . На снимку се јасно чује како се Андреј Вучић обраћа жандармима и говори им да се легитимисао:

"Ја сам извадио личну карту", рекао је Андреј Вучић.

Мушкарац у цивилу, који стоји у хаоднику телефоном зове извесног Божовића и каже му: "Не дају нам да изађемо одавде”. Део људи излази из хаустора и прилазе паркираном "аудију". Тада долази начелник београдске полиције Веселин Милић. Он улази у ходник у коме се налази Андреј Вучић. За њима се затварају врата, а потом излазе припадници Жандармерије, од којих један тек тада каже да се зове санитет.


ВИДЕО 1 >  Андреја Вучића држе у хаустору после пребијања:<a href="http://www.youtube.com/watch?v=nFHd4LvUUig" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=nFHd4LvUUig</a>

ДРУГИ ДЕО Инцидент са пушком: Дођи да снимаш!


Возач "аудија" објашњава да није репетирао пушку

 

Снимак је начињен у хаустору зграде. Сниматељ се окреће ка возачу "аудија" (возач Војске Србије) на кога виче припадник Жандармерије.

"Ало, Зоки, дођи да снимаш, репетира пушку", чује се глас жандарма из хаустора зграде упућен колагама који су на улици са повређеним припадником "Кобри".

Међутим, на снимку се види да возач "аудија" кроз прозор показује да у рукама нема ништа. И поред тога, наставља се свађа. Жандарми вичу: "Остави пушку", на шта возач аудија одговара:

 
"Руке су ми горе, не дирам пушку, затвори врата", што жандарми одбијају да учине.

Возач из "аудија" на то каже: "Затвори врата. Не смем да излазим из возила. Друже, руке су ми горе на волану. Нисам репетирао. Држим руке на волану, не померам се."

 
У једном моменту, мушкарац у "аудију" тражи да мобилним позове шефа.

 

ВИДЕО 2 > Инцидент у хаустору зграде:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=AnQVovMol0M" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=AnQVovMol0M</a>

ТРЕЋИ ДЕО Свађа "Кобри" и Жандармерије


Претучени припадник обезбеђења Андреја Вучића

На почетку снимка, види се човек из војне јединице "Кобре" који, окрвављене главе, стоји на улици са неколико жандарма. Појављује се неколико војних и полицијских возила. Све време ка њему је усмерена камера једног од припадника Жандармерије, који наставља да снима.

Сви заједно затим крећу ка хаустору зграде у улици Светозара Марковића у коме је паркиран службени "ауди" у коме се налази још један припадник Војске. Он излази из возила, притрчава улазу у зграду у коме је Андреј Вучић, али га Жандармерија зауставља.


- Мени је наређено да овде станем - каже младић из Војске, да би на његове речи дошло до бурне рекације Жандармерије.

 
Један од шефова ове полицијске јединице улази у расправу са њим и каже:


- Твоји момци су напали моје момке. Видео сам све. Не знамо да ли су имали штићено лице или нису, али напали су шесторицу мојих момака и десило се оно што се десило, сад стиже војна полиције и све ће се решити... - каже човек у униформи Жандармерије.


Мушкарац у цивилу тражи да се прекине снимање, али му жандарм одговара: "То је наш оперативац".

 


ВИДЕО 3 > Напетост расте: Свађа "Кобри" и Жандармерије:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=QjDBKGIc5m4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=QjDBKGIc5m4</a>

Припадници Жандармерије претукли су 28.септембра Андреја Вучића и двојицу мушкараца из његовог обезбеђења. Поред брата премијера Вучића, Жандармерија је претукла и Предрага Малог, брата градоначелника Београда Синише Малог, који је био у друштву Андреја Вучића. 

КОМПЛЕТАН СНИМАК > Погледајте догађаје после пребијања Aндреја Вучића:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=b8Kf2623K64" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=b8Kf2623K64</a>

(Блиц)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #8 послато: Октобар 10, 2014, 20:12:47 »

Смењен шеф нишког одреда Жандармерије


Сенад Коштић, командант нишког одреда Жандармерије,
данас је разрешен дужности

Како незванично сазанајемо, против седам припадника те јединице поднете су кривичне пријаве због бруталног пребијања и прекомерне употребе силе против Андреја Вучића, брата премијера Србије Александра Вучића, и двојице припадника обезбеђења.

Напад на брата премијера догодио се за време Параде поноса у Београду 28. септембра.

Разлог сукоба је наводно био што су Андреј Вучић и сви у његовој пратњи одбили да се легитимишу, међутим премијер је два дана касније на конференцији за штампу изјавио да су његовог брата почели да туку док је држао личну карту у руци.

Александар Вучић је тада истакао да су се његов брат и припадници обезбеђења легитимисали, да надлежни органи имају снимке и да су сви очевици већ потврдили да су то видели.

Истрага о случају још траје, а по њеном окончању ће бити одлучено да ли ће и како бити кажњена петорица жандарма који су идентификовани омдах након објављивања снимка пребијања Андреја Вучића и осталих. Истрагу воде МУП Србије и Војнобезбедносна агенција.


(Б.Јеловац, Блиц)***Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #9 послато: Октобар 13, 2014, 11:44:50 »

"Andrej voli brata i neće tužiti policajce"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju veče da njegov brat Andrej Vučić neće krivično goniti policajce koji su ga pretukli na Paradi ponosa održanoj 28. septembra u Beogradu.

"Moj brat to neće učiniti zato što voli svog brata, a ja zato što kao premijer na strani državnih organa želim da verujem da je to bila greška", rekao je Vučić za televiziju Pink.

 

On je kazao da je mnogo puta pregledao snimke na kojima se vidi kako policajci tuku njegovog brata i istakao da je tu video i neke stvari koje drugi nisu videli.

 

Vučić je dodao da nije bilo razloga za intervenciju policije, te da se uobičajeno sa bratom čuje deset puta dnevno i da želi da zahvali ljudima koji se nisu radovali nad tugom u njegovoj porodici pošto mu je brat "zverski pretučen".

 

On je istakao da se ne plaši za sve ono što radi, da nema nameru da beži iz zemlje ni da se sklanja od bilo koga, jer "pošteno i odgovorno radi za svoju zemlju".

 

Prema njegovim rečima, stopa kriminaliteta se značajno smanjila i približila stanju od pre 35 godina.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/440579/Andrej-voli-brata-i-nece-tuziti-policajce

Он је скроз пролупо.
Сачувана

moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #10 послато: Септембар 25, 2018, 06:19:59 »

МУП: Представници опозиције потцењују и стигматизују полицајце

Саветница шефа кабинета министра унутрашњих послова Катарина Томашевић реаговала на оптужбе против препадника полиције


СРАМНО је да се припадницима полиције, који дан и ноћ раде најодговорнији и најопаснији посао у Србији, спочитава да су “повлашћени”, рекла је саветница шефа кабинета министра унутрашњих послова Катарина Томашевић, реагујући на изјаву представника опозиције поводом потписивања споразума МУП-а и „Телекома Србија“.
- Не могу да не одреагујем на данашњу срамну оптужбу представника опозиције Саше Јанковића, Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, да су обични полицајци “каста захвалних, повлашћених службеника оданих власти”, зато што су потписивањем Споразума са „Телекомом Србија“ добили неке погодности, додатна права и што ће уштедети новац за комуникацију, која им је свакодневно неопходна.
Да ли су то они исти “борци” за права обичног полицајца и обичног човека? Они исти гласноговорници који се залажу за додатна права сваког полицајца, који и данас по киши и ветру стоји на улици, док они седе и “реагују”? Срамно је да се припадницима полиције, који дан и ноћ раде најодговорнији и најопаснији посао у Србији, спочитава да су “повлашћени” зато што им се пружа нека погодност и олакшица – рекла је Томашевић.

Саветница у Министарству унутрашњих послова истакла је да се оваквим изјавама потцењују припадници полиције.

- Ми ћемо се увек борити да они добију сва додатна права, јер они то заслужују. Срећа па се ви овако не борите за њих, јер онда никада не би имали ништа. Овим ставом да их потцењујете и стигматизујете сте то још једном, по ко зна који пут, доказали – додала је саветница у Министарству унутрашњих послова.

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:751312-MUP-Predstavnici-opozicije-potcenjuju-i-stigmatizuju-policajce

    Вучић је докусурио полицију и полицајце претворио у икебану и слуге његове партије.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12561Погледај профил
« Одговор #11 послато: Мај 09, 2019, 02:52:50 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rb57N3s6w-0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rb57N3s6w-0</a>

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!