Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
ПРОТЕСТ таксиста
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 31, 2020, 06:27:06


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: ПРОТЕСТ таксиста  (Прочитано 1178 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12601Погледај профил
« послато: Октобар 02, 2019, 22:56:59 »

БЕОГРАД ПАРАЛИСАН, ТАКСИСТИ ПОРУЧУЈУ:
 Гасите апликације или блокирамо све мостове

Цитат
Незадовољни таксисти, који данима блокирају престоницу, тврде да неће преговоре са владом. Брнабићева: Штрајк није начин, Немањина је увек отворена за разговор


БЕОГРАДСКИ таксисти и у среду су престоницу узели за таоца. Главне градске саобраћајнице поново су биле блокиране, а живот у граду је стао. На улицама ће бити, како кажу, све док држава не угаси `CarGo` и "Cammeo", апликације за превоз које послују ван оквира Закона о превозу путника у друмском саобраћају.

Министарство саобраћаја и Министарство локалне самоуправе и даље дају опречна мишљења у вези са радом апликација, а супротстављених ставова били су и током доношења Закона. Премијерка Ана Брнабић, која је подржавала `CarGo`, данас, као и пре неколико месеци, тврди да је влада отворена за разговор како би се проблем решио.

- Штрајк није начин, јер грађани не смеју да трпе - рекла је Брнабићева. - Таксисти не би требало да уцењују грађане и владу тиме што могу да затворе улице. Разумем њихове апеле, као и то да су неки посебно угрожени. Закон се мора поштовати, али је дијалог потребан.

Огласио се и министар за локалну самоуправу Бранко Ружић, коментаришући тврдње таксиста да су министар енергетике Антић и он омогућили "алтернативне видове" такси услуга.

- Организације попут `CarGo` нису регистроване у нашем министарству, већ у Агенцији за привредне регистре. Закон се мора читати и поштовати - навео је Ружић и нагласио да држава има инструменте, механизме и Радну групу, коју води потпредседница владе, да се дође до одрживог решења у овом случају.

Министарство које води је, подсећамо, у фебруару послало допис Министарству саобраћаја у коме је указало да "удружења, у складу са Законом о удружењима могу да обављају привредну или другу делатност којом се стиче добит, као и да се делатност уписује у одговарајући регистар, а све то и складу са прописима који ту област уређују".

Из Министарства саобраћаја и даље тврде да су они урадили све доношењем Закона, и да је сада све на инспекцији и комуналној милицији Београда.

- Министарство саобраћаја је потврдило да смо ми у праву и то треба да нам да храброст да наставимо са протестима - казао је Александар Бијелић, председник `Сатуса`, обраћају се окупљеним таксистима испред владе. - Већ смо 11 месеци потрошили на преговоре и нико од нас више неће да разговара са премијерком. Док не угасе `Cargo` и "Cammeo", нећемо се склонити са улица. Од понедељка ћемо радикализовати протест, а у трећој недељи блокираћемо мостове и главне путеве. Ако сад не издржимо, од Нове године нас неће бити.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=tvS4q7Uq8cE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=tvS4q7Uq8cE</a>

Таксисти удружени око Савеза ауто-такси удружења `Сатус`, Уговорне привредне коморе и синдиката `Независност` успели су, још прошле године, такође протестним вожњама, да се изборе за доношење Закона о превозу путника крајем прошле године. Њиме је стављен ван законских оквира рад апликација које су се бавиле превозом путника у оквиру прописа о лимо сервису. И док је закон био у процедури доношења, Немањину улицу испред владе блокирали су и возачи `CarGo`, који тврде да Београђани заслужују бољи и јефтинији превоз него што им таксисти пружају, да "такси картел зауставља Србију у модернизацији и развоју".

Наводе и да је нови Закон онемогућио постојање слободног тржишта, као и да таксисти оваквим притиском траже отпис 2,9 милијарди дуга за порез због којих ће више од 3.000 њих бити избрисано из АПР и изгубити дозволе за рад. Закон је донет, а челници `CarGo` успели су да пословање наставе региструјући се као "удружење грађана за пружање иновативне помоћи на путу". Изменом Закона о Комуналној милицији, "градским плавцима" дато је овлашћење да санкционишу нелегалне превознике. Таксисти су сада на улицама, јер тврде да те градске службе то не раде.

Из Секретаријата за инспекцијске послове Београда кажу да су од краја 2018, када је почела примена Закона, уз асистенцију Комуналне милиције, извршили 17 ванредних надзора субјеката који услугу превоза пружају посредством `CarGo` и `Cammeo` мобилних апликација. Наводе да су донели 17 решења о одузимању возила, исто толико захтева за покретање прекршајних поступака.


РАДЕ СВОЈ ПОСАО

ИЗ Секретаријата за послове Комуналне милиције `Новостима` су поводом оптужби таксиста да не раде свој посао одговорили:

- Наша служба спроводи контролу нелегалног превоза по пријави грађана, али и у оквиру редовне контроле, а у случајевима када се стекну услови за то предузима све мере у циљу санкционисања лица затечених у овим радњама.МИХАЈЛОВИЋЕВА: ИНСПЕКТОРИ ДА КАЖЊАВАЈУ

МИНИСТАРКА саобраћаја Зорана Михајловић, за `Новости`, каже да блокада града од стране таксиста свакако није решење проблема због кршења Закона о превозу путника у друмском саобраћају.

- Решење је да се све компаније које превозе путнике међу којима је и `CarGo`, региструју за посао којим желе да се баве, у складу за Законом о превозу путника - истиче Михајловићева. - Неопходно је и да општински и градски инспекцијски органи и комунална полиција контролишу спровођење закона и да у складу са законом кажњавају све који га крше. Ако свако ради свој посао неће бити никаквих проблема.
`CARGO` НИЈЕ ПРЕТЊА

ДИРЕКТОР компаније `CarGo` Вук Губеринић рекао је да су му се обратили "поштени таксисти, који нису део такси картела" и замолили га да направе "апликацију за поштене таксисте".

- Има и оних таксиста који плаћају порезе и који хоће да раде. Они схватају да `CarGo` није претња. Гарантујем, ниједан поштени таксиста неће остати без посла и `CarGo` ће помоћи у прављењу такси софтвера - каза је Губеринић.

(С. Б. Милошевић, вечерње НОВОСТИ)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12601Погледај профил
« Одговор #1 послато: Октобар 08, 2019, 02:03:17 »

СПРЕМНИ ЗА РАДИКАЛНИЈЕ КОРАКЕ
 ТАКСИТИ ИСПРЕД ЗГРАДЕ ВЛАДЕ:
Следеће недеље протести од 14 до 17 часова,
уводе се још две трасе,
 у плану блокада Славије и моста Газела!

Фото: К. Михајловић/Л.Ђ.Т.

УКОЛИКО им не буду испуњени захтеви, таксисти ће следеће недеље да протестују у поподневном шпицу и увешће још два правца, трасе, из којих ће ићи ка центру Београда. До краја недеље протести се неће радикално мењати, остаће у суштини исте трасе и сатница којима ће ићи ћа згради Владе и Немањиној. Договорено је да сви такси превозници који имају апликације добију и паник тастер који ће да користе када буду угрожени.

Ово је саопштено испред зграде Владе Србије, где су се окупили таксисти настављајући тако протесте које су започели прошле недеље. Данашњи протест је почео око 12, али су таксисти пристизали до после 14 часова. Као и прошле недеље окупили су се на четири локације од 12, да би око после протестне вожње око 13 часова већина се запутили ка центру града, ка згради Владе Србије.
Група из правца Новог Београда је каснила и ка центру, ка Влади, стигла је тек око 14 часова. Касниле су и њихове колеге из других делова града, у Немањину и Кнеза Милоша стизали су и после 14 часова. Као и током ранијих протеста, грађане су бесплатно возили у центар града.

Центар града је био блокиран у 12.45, када је обустављен саобраћај у Кнеза Милоша и Немањиној. Таксисти су се окупили до 14.30.


Испред Владе им се обратио Александар Бијелић, председник Савеза такси удружења Србије
 Фото: Л. Ђ. Т.

Обавестио је окупљене да се догодио вербални инцидент између једног од шрајкача и припаднице МУП. Он се извинио полицајки, па упутио извињење свим грађанима Београда, рекавши да таксисте "медији сатанизују, али да се таксисти само боре јер су у праву и да се боре за правду".

(П.Ђ.вечерње НОВОСТИ)Незадовољни превозници су на неким возилима налепили поруку "Закон или затвор".

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12601Погледај профил
« Одговор #2 послато: Октобар 11, 2019, 19:19:29 »

Завршен 10. дан протеста,
таксисти најавили радикализацију од понедељка


Чланови београдских такси удружења наставили су и у петак, 10. дан. блокаду престонице. Кретали су се по Београду, по устаљеној сатници и познатим трасама, тражећи да им се испуне захтеви, односно укине апликација "CarGo", којом се, како оцењују, крши закон.


Окупили су се на четири локације, Обреновачком путу, у Кумодрашкој, Блоку 70 и код хале "Пионир",одакле су кренули ка центру града. Око 13.30 часова блокирали су Улицу кнеза Милоша, Трг Николе Пашића, Таковску...

Таксисти су првобитно испред Скупштине оформили колону која се сливала се у Кнеза Милоша из правца Скупштине, а потом је испред владе Србије направљен "крст".

Поједини таксисти имали су залепљене натписе на својим возилима на којима пише :"СТОП CARGO ПРЕВАРАМА".

Александар Бијелић, председник Савеза удружења Србије, рекао је да их нико није звао да разговарају за викенд, и да од понедељка радикализују протесте, јер су како наводе, добили дозволу за блокирање.

Како су и пре пар дана најавили, од 14. октобра сатница окупљања биће од 13 до 14 часова. На истим местима од Пионира ће кренути две колоне, стандардна траса, а друга колона ће ићи Здравка Челара-Београдска а планирана је и блокада Славије.


Такође, из блока 70 су најавили 2 колоне, које ће блокирати Савску улицу.

Бијелић је навео да се и у Новом Саду већ 4 дан се одржавају протести, али да се чуо са колегама из тог града и да и они желе да им се придруже у Београду.

- Слободни смо да разговарамо пре и после протеста, ако желе разговор. Добијамо озбиљне претње Бошко и ја. Мени је јуче стигла порука да ће ми запалити гаражу. Нећу се повући због претњи. Настављамо даље па ћемо видети шта нас чека, рекао је Бијелић.

Mени су ножем пробушили гуму на аутомобилу, све јe добро док није глава у питању. Бијелић и ја заједно ћемо се борити са вама да изгурамо ово до краја, рекао је Бошко Вукојевић, из Уговорне привредне такси коморе Србије. Он је позвао премијерку Србије Ану Брнабић и професора Вујанића на ТВ дуел са таксистима.

Фото К. Михајловић

Њима је данас пружио подршку и један таксиста из Смедерева. У Новом Саду је у петак било 500 таксиста од 1200 колико их има у том граду. Крагујевац такође протестује, иако немају CarGo, али како наводе имају дивљаке.

Фото К. Михајловић

(А.К. вечерње НОВОСТИ)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12601Погледај профил
« Одговор #3 послато: Октобар 14, 2019, 18:59:37 »

ЗАВРШЕН 11. ПРОТЕСТ ТАКСИСТА:
 Оптужили премијерку, извинили се грађанима
 и најавили штрајк глађу

Цитат
За разлику од претходних дана, превозници су возили од 14 до 17 сати са четири локације широм града у шест колона до зграде владе

Протест таксиста, Фото: А.Станковић


 14:07 - ВУЧИЋ: АПЕЛУЈЕМ НА СМИРИВАЊЕ СТРАСТИ
Председник Александар Вучић поручио је данас да озбиљна држава не доноси одлуке под притиском и позвао таксисте, који улазе у трећу недељу протеста, на смиривање страсти и разговор са надлежним органима
Опширније читајте ОВДЕ


14:44 - КНЕЗА МИЛОША И НЕМАЊИНА ЈОШ УВЕК ПРОХОДНЕ
Улице кнеза Милоша и Немањина још увек нису затворене за саобраћај, као што је то био случај током претходних протеста.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Wq_1W6B8XIs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Wq_1W6B8XIs</a> 14:47 - ЗАТВОРЕНА НЕМАЊИНА

Затворена је Немањина све до Славије, а кружни ток у том делу града је и даље је проходан.

Фото: Л. Ђ. Т.15:01 - СИТУАЦИЈА ЈЕ ЗА САДА МИРНА

За сада је ситуација мирна, а превозници пристижу из шест праваца. Улица кнеза Милоша и даље је проходна.


15:05 - ТРОЛЕЈБУСИ СТОЈЕ, ТРАМВАЈИ СЕ ПРЕУСМЕРАВАЈУ
Трамвајске линије 7 и 9 са Новог Београда возе до пристаништа, а линије 9 и 14 са Бањице саобраћају се до Аутокоманде. Линије 3 и 12 возе скраћено до Ташмајдана.

Како сазнајемо, све тролејбуске линије су у прекиду, а речено нам је да се 39 аутобуских линија саобраћају на измењеној траси.

фото А.Станковић


 15:10 - ПОЛИЦИЈА БЛОКИРАЛА ПРОЛАЗ КА ЗЕЛЕЊАКУ
Припадници полиције затворили су пролаз ка Зеленом венцу.

Фото Д.Миловановић


Фото Д.Миловановић


15:26 - БЛОКИРАНА СЛАВИЈА
Трг Славија је блокиран, а таксисти и даље пристижу.<a href="http://www.youtube.com/watch?v=7F-dioPQVlg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=7F-dioPQVlg</a>16:20 - ЧЕКА СЕ ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСТАВНИКА ТАКСИСТА ИСПРЕД ВЛАДЕ
Пред зграду Владе су пристигла такси возила из свих праваца.


16:34 - БИЈЕЛИЋ ОПТУЖИО ПРЕМИЈЕРКУ И ИЗВИНИО СЕ ГРАЂАНИМА
Окупљеним таксистима испред зграде владе у Немањиној обратио се председник Савеза такси удружења Србије Александар Бијелић.

- Брнабићка каже да ћемо имати проблема са имплементацијом. Морате да натерате своје министре да натерају свије службенике да раде свој посао. Грађани не треба да нуду бесни на нас него на премијерку – рекао је Бијелић док су таксисти скандирали "Оставка".

Он је додао да је председник Александар Вучић данас био јасан и да зна где је проблем.

- Не желимо ми пад владе, већ само да се примењује закон. Биће озбиљних разговора наредних дана. Ми смо јединствени и треба да истрајемо у спровођењу закона – рекао је Бијелић и извинио се грађанима који иду кући или на посао.

фото А.Станковић


16:45 - ТАКСИСТИ НАЈАВИЛИ ШТРАЈК ГЛАЂУ
Бошко Вукојевић из Уговорне привредне такси коморе Србије обратио се таксистима и најавио штрајк глађу.

- Ми смо одлучили да направимо тим који ће страјковати гладју. Уколико се склонимо са улице, а не испуните договор стотине људи ће штрајковати глађу. Не смемо бити преварени ако дође до договора – поручио је Вукојевић.

фото А.Станковић


16:53 - КРАЈ ПРОТЕСТНОГ СКУПА ИСПРЕД ВЛАДЕ
Завршен је 11. протестни скуп таксиста у Београду.

После обраћања представника таксиста Александра Бијелића и Бошка Вукојевића саопштено је да је сакупљено 800 хиљада динара за помоћ малој Софији Накић, оболелој од рака грла.

фото А.Станковић17:11 - ПРОКЉУЧАЛО ТОКОМ ПРОТЕСТА

Током протеста таксиста у центру Београда, дошло је до инцидента, после којег су, према незваничним сазнањима, две особе приведене.

Детаље о овом инциденту можете прочитати ОВДЕ


фото Љ.Ђ.Т.17:19 - НОРМАЛИЗОВАН САОБРАЋАЈ


Нешто после 17 часова саобраћај у центру града је нормализован.


(С. Б. М./Л. Ђ. Т./ Новости Онлине)


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12601Погледај профил
« Одговор #4 послато: Октобар 15, 2019, 23:43:10 »

12. ДАН ПРОТЕСТА ТАКСИСТА:
Kолапс у Београду, грађани пешаче у колонама


 14:30 - ЗАТВОРЕНЕ КНЕЗА МИЛОША, САВСКА, СЛАВИЈА...
Како нам је речено у диспечерском центру Градског саобраћајног предузећа затворене су улице Кнеза Милоша, Савска, Славија и Немањина. Трамваји су преусмерени, а линија 40 стала је код Јаше Продановића. Тролејбуси 21, 22 и 29 заустављене су код Жичке
14:42 - ТАКСИСТИ ПРОЛАЗЕ ПОРЕД ТРГА НИКОЛЕ ПАШИЋА
Колона таксиста пролази поред Трга Николе Пашића, трубе и иду ка Кнеза Милоша. Друга колона укључује се из Таковске, и иду ка Тргу Николе Пашића.


14:52 - ГРАЂАНИ ПЕШАЧЕ У КОЛОНАМА

У Кнеза Милоша се полако скупљају таксисти. Грађани иду пешака у колонама. 15:01 - ЗАУСТАВЉЕН САОБРАЋАЈ КА СЛАВИЈИ
Таксисти су блокирали Немањину, а заустављен је саобраћај ка Славији и ка Железничкој станици.

У Немањиној је за сада мирно, а грађани се пешице крећу ка Славији.


 15:05 - САМО ЈЕДАН АУТОБУС НА ОКРЕТНИЦИ
На Савском тргу само један аутобус на окретници, а Савска улица проходна је у смеру ка Сајму. Велики број грађана стоји и чека на железничкој станици.15:09 - БЛОКИРАНА И САВСКА
Таксисти су блокирали Савску у другом смеру ка центру града. Превозници стоје, за сада је све мирно, док суграђани са коферима чекају превоз.

На возилима таксиста виде се транспаренти: „Закон мора да победи“ и „Ана, Србија није банана“

фото П.Митић
15:24 - КОД ВЛАДЕ МАЊЕ ТАКСИСТА НЕГО РАНИЈЕ

НА раскрсници Немањине и Улице кнеза Милоша окупило се мање такси возила него претходних дана. 16:01 - ТАКСИСТИ ИСПРЕД ВЛАДЕ ЧЕКАЈУ ОБРАЋАЊЕ СВОЈИХ ПРЕДСТАВНИКА

Таксисти и даље стоје код владе и чекају обраћање својих представника после састанка са председником Вучићем

Похвалили су се да је прикупљено преко 810 хиљада динара за малу Софију, оболелу од рака.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=jiFOtD7_a34" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=jiFOtD7_a34</a>

(А. В. В./Новости онлине)


***


И ОНДА се појавио ОН,  Зеленко"свевишњи", "спасиоц", "свемогући", "први међу првима" Зеленко и оно што није могла ни влада, ни председница владе да уради, урадио је ОН САМ, позвао је представнике таксиста и убедио их.....да прекину протест!


*** 16:24 - КРАЈ ПРОТЕСТА: КНЕЗА МИЛОША ПРОХОДНА

Таксисти су се разишли после обраћања представника испред владе о постигнутом договору о прекидању протеста.


Таксисти прекидају штрајк,
 неће бити сутра на улици!

Таксисти су одлучили да прекину протест, након састанка са председником Александром Вучићем.

Како сазнајемо, постигнут је договор са председником, а таксисти сутра неће бити на улици. Представници таксиста су изјавили да је договорено пооштравање контроле нелегалних возила, као и да ће на недељном нивоу одржавати састанке са представницима владе о спровођењу договора.

- Дошли смо до закључка да је данас дан када сви треба да почну да поштују закон. Када смо седели са председником почели су са одузимањем возила – поручио је окупљенима Александар Бијелић председник Удружења таксиста Србије.

Неки таксисти су били незадовољни јер је, како они кажу, договор био да се протестује до укидања апликације `CarGo`.

Бошко Вукојевић из Такси коморе спреман да штрајкује глађу ако се не испоштује договор, али сматра да ће се ситуација поправити у наредним месецима.

Такође је речено да ће и таксисти морати да поправе слику о себи и да ће добити средства за обнову возног парка.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=N07mrAfqEBg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=N07mrAfqEBg</a>

К Р А ЈСачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!