Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Протести против Вучићевих "корона" мера
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 30, 2020, 11:17:21


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Протести против Вучићевих "корона" мера  (Прочитано 2893 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« послато: Јул 07, 2020, 20:11:44 »

Народ блокирао центар Београда због Вучићевих мера,
 долази све више људи!

Цитат
Испред Скупштине Србије већ се окупило више стотина грађана који су блокирали саобраћај и који извукују пароле против Александра Вучића. У центар Београда пристиже све већи број грађана.<a href="http://www.youtube.com/watch?v=KUMOrkwlZng" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=KUMOrkwlZng</a>


Све више људи пристиже у центар града, а окупљени узвикују "Вучићу лечи се" и "Оставка".

Иначе, испред Народне скупштине заказана је јавна трибина на којој би новинар Предраг Поповић и народни посланик Срђан Ного требало да одговарају на питања грађана о ванредним мерама које је вечерас прогласио Александар Вучић.Цитат
НОГО ПОРУЧИО НОВИНАРИМА:
Или ћете почети да пишете вести или ћете постати вест

Ного поручио вајним новинарима који прећуткују и фабрикују вести, да ће и сами постати вест. Драгане Бујошевићу, Ненаде Љ. Стефановићу, Драгане Ј. Вучићевићу, Југославе Ћосићу, Миломире Марићу, Веране Матићу, Милораде Вучелићу, Дражо Петровићу, Слобо Георгиеву, Стефане Милошевићу, Оливеро Јовићевић, Гоцо Узелац, Оливеро Ковачевић, Ољо Бећковић, Љиљо Смајловић, Јовано Јоксимовић, и бројни други, треба да знате када новинари постану вест. Када прођу као Милановић и комраков, Пуканић, Ћурувија и јовановић, Пантић и Копања. Неки од њих су постали вест јер су радили савесно и одговорно свој посао, а неки јер су као и ви, прећуткивали и фабриковали вести. Образложење за вас ће бити горе него када сте својевремено ви образложили пребијање Милановића и Комракова.


У Србији је тотална медијска блокада. Сви медији раде на опстанку овог трулог режима, и део су система који нас уништава. Власници медија, уредници и новинари су директни саучесници целокупног криминала, издаје и несреће која је погодила овај народ. Ти „људи“, ако се то за њих може уопште рећи, одређују шта је вест, а шта није, ко је релевантан, а ко није, они измишљају и фабрикују вести.

Ниједан медији неће да објави ни реч о томе да смо ми овде од 20. јуна. Причао сам са људима на протесту, и један ми рече једини начин да завршимо у медијима јесте у читуљу, али би и тада морали да платимо, као оглас. И апсолутно је човек у праву.

Медији не пишу о реалним проблемима људи. Тема за медије је Тијана Ајфон и 26 пуњача, или да ли је Весна Пешић блокирала амбасадора САД на Твитеру, и да ли су после ишли на ћевапе па га је одблокирала, стално нас плаше неким ратом, спољним непријатељем, само плаше и заглупљују народ. А за њих није тема то што извршитељи отимају на хиљаде домова по Србији, што је 1,9 милиона рачуна у блокади, што људи раде за 16 или 18 хиљада динара, што имамо хиљаду петстотина самоубистава годишње, јер људи у немаштини и проблемима не могу да преживе. Медији објаве да је отац четворо деце извршио самоубиство због немаштине и дуга са струју, и позову народ да помогне и људи се одазову. Али где су били ти медији да напишу ту вест пре самоубиства, да људи живе у немаштини и да позову да се раније помогне и плати дуг. Тој деци је најпотребнији отац, џаба им и телевизор и струја, кад су без оца остали. Али то за новинаре није била тема. Да су по једну реченицу посветили драгану младеновићу из гоше, он се не би обесио, а касно је после писати. Хиљде људи је остало без својих домова, које су отели извршитељи. Могли смо да видимо текстове да су људи извршавали самоубиства јер су им узимали куће за несразменре дугове.

И тада напишу новинари страшно, убио се, узели му кућу од 400 000 за дуг од 25 000. Али медији нису писали о томе пре самоубиства, нису указали и именовали криминалце – судије и извршитеље, већ само констатују трагедију и иду даље. Медији су писали и говорили о Стојанки Стојановић, баба Цоки.  Сви листом су викали – страшно, убила човека. А где субили када је баба Цока подносила пријаву против тог Трифуновића, када је он долазио да јој прети, када је злостављао њу и њеног сина две године у намери да јој отме кућу? Нису писали о бројним жртвама тог Трифуновића које је у црно завио, и бројним пријавама које стоје у фиокама. Да су писали о свему томе, Трифуновић би био жив, у затвору, а баба Цока на слободи. Долазе им људи са хрпом доказа, о криминалу банака, тајкуна, моћника, политичара, функционера, судија и тужилаца, који уништавају милионе људских живота, конкретна имена, докази, случајеви, али они о томе не пишу. Новац се узима за оно што прећутите, а не оно што напишете.

На људе који руше њихову медијску кулу лажи, попут Милована Бркића и Таблоида, или Дејана Златановића и Србин инфа, гледају са презиром. Ћутали су на стотине графита којима се Миловану Бркићу прети ликвидацијом, није се огласио ни УНС, ни НУНС, нити један медиј, нити један новинар. Ћутали су када је новинар Милан Маленовић два пута хапшен и притваран,  када је незаконито био месецима у притвору. За њих Бркић, Маленовић и Златановић и нису новинари. И право да вам кажем, у шта су поменути претворили професију новинара, мислим да је боље да вам неко каже да сте криминалац или курва, него новинар, јер кад чујете новинар одмах помислите на Драгана Бујошевића, Ненада Љ. Стефановића, Драгана Ј. Вучићевића, Југослава Ћосића, Миломира Марића, Веран Матић, Милорада Вучелића, Дражу Петровића, Слобу Георгиева, Стефана Милошевића, Оливеру Јовићевић, Гоцу Узелац, Оливеру Ковачевић, Ољу Бећковић, Љиљу Смајловић, Јована Јоксимовић … Ја се извињавам што сав тај олош не могу да побројим. Боље да вас пореде са Тијаном Ајфон или Дарком Шарићем, него са поменутом багром.

Шта они мисле? Да су богом дани, да одређују шта је вест, а шта није, ко је релевантан а ко није? Одакле им то право? Сами су га себи доделили, сами себе новинарима прогласили. Ја не знам чему се надају те протуве када се деси народ и промени власт? При томе не мислим на то да дође Ђилас, јер то ем није промена власти, ем се такав сценарио неће десити. Да ли мисле да ће и даље да раде, како би они рекли, свој посао? Па грдно се варају. Марић ће моћи да прича са гостима, али у Бачванској, без камера, јер тамо нису дозвољене. Да ли мислите да ће Оља Бећковић моћи да глуми лажну величину, и зове својих 98 гостију које је вртела током 30 година каријере? Моћи ће само да прича са њима на шетњи, јер ће велика већина њих завршити у Бачванској. Нека тада уместо лажног моралисања исприча како је сина извукла да не одговара за диловање наркотика и смрт једног младића. Да ли Оливера Јовићевић мисли да је Богом дана да води Упитник? Да она бира кога ће да зове у емисију? Или Оливера Ковачевић, да ће остати уредник на РТС –у? Не може јој помоћи ни садашњи момак Борко Стефановић, али ни ниједан претходни политичар са којим је била. Ми финансирамо РТС –а, и то по три пута га плаћамо, што је озбиљан криминал. Колике су плате РТС силиконки? И колико још зараде на црно? Како је могуће да нека новинарка има три стана у Београду? Одакле?

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=N1STWH-novM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=N1STWH-novM</a>


Ево поред мене седи један од најбољих новинара у Србији. Човек је био уредник у више тиражних новинара, аутор на хиљаде текстова, и то каквих текстова! И да га питамо да ли поседује 20 квадрата у Београду у своме власништву? Знам да живи као подстанар на периферији Беогада. А силиконске фуфе са телевизије по три стана. Шта ради пореска управа? Одакле то? Да ли Јована Јанковић мисли да ће и даље моћи да глуми на телевизији, као што сада глуми опозицију Вучићу, а после седи са Вучићевом женом. А Вучић хапси Мишковића, а после преко брачног пара Јоксимовић сарађује са њим. Вучић даје економски план да Јована то погледа, као да се она разуме. Она треба да однесе Мишковићу, да он каже јел може или не може.  Одакле Јовани у њеном мужу Жељку новац за вилу на Дедињу, коју су купили од Карића и Мишковићке, и три телевизије које су отворили са Телекомом? За ту имовину би требали да имају приход бар 10 милиона евра, и да су платитли порез 4,5 милиона. Шта ради пореска управа и тужилаштво? Да ли Жељко Митровић мисли да ће имати и даље телевизију коју ће да злоупотребљава за обрачун са својим противницима? Можете да користите телевизију да пљујете људе, али не на националној фреквенцији. Остаћеш без ње, и порез ће ти се одмах наплатити. Да ли Пецони мисли да ће му остати Хепи?

Остаће му само знак. Или Југослав Ћосић да ће радити на Н1? Па неће, Н1 ће одмах изгубити дозволу за рад. Можете да радите у Србији, тек кад се региструјете у Србији, и овде плаћате порез. А то Луксембург, оф шор, и остале глупости, то није за телевизију, него за Бачванску. Вратићете све, сваки динар, лажни новинари, и Луј Витон ташнице и чизмице и силиконе које сте уградили, будите сигурни.  

Међутим, они који процењују шта је вест, требало би да знају да и они могу да постану вест. Бројни новинари су постали вест. Када су изрешетани, вест су постали Славко Ћурувија, Душко Јовановић и Иво Пуканић. Када је убијен ударцима штанглама вест је постао Милан Пантић. Када му је постављена бомба и у експлозији ампутиране обе ноге вест је постао Жељко Копања. Драган Милановић и Милорад Комраков су постали вест када су пребијени 2000. Милан Јовановић је постао вест када му је запаљена кућа и пуцано на њега и супругу који су били у запаљеној кући. Неки су нападани зато што су савесно и одговорно радили свој посао, а неки јер су као и ви фабриковали вести. А кад новинари постану вест, важно је како се та вест интерпретира. За ове садашње кад постану вест, најприближније ће те вести изгледати као у случају Милановића и Комракова, када су медији изветавали не да их је линчовала руља, него да су се суочили са оправданим бесом. Е па очекујте да видите вести да су бесни грађани дали заслужену правду Марићу, Вучићевићу, Бујошевићу, Митровићу, Јовићевићки, Бећковићки, Узелац,… Као што сам подржао баба Цоку, подржаћу сваког ко тој багри да што заслужује.

Одавно упозоравам да ће бес народа прокључати. И да се чудим како нема по једна баба Цока сваког дана. Е па господо новинари, и ви треба да знате, или ћете хитно почети да пуштате вести, или ћете врло брзо постати вест. А од вас зависи у којој рубрици ћете завршити. Можда завршите у спортској рубрици – у бокс мечу Миломир Марић нокаутиран у првој рунди, после два крошеа летео три метра; или у рубрици хроника – 90 кила малине враћено из холандије, личило на бундеву. Уместо малине, испоставило се да се ради о хладњачару и власнику и уреднику дневних „новина“, који је имао малине на лицу; Драган Бујошевић ухапшен због финансијских малверзација и пљачки на РТС – у; или рубрика трач и забава – позната новинарка силиконка са РТС проституисала се за 200 евра, радила је за службу и снимала секс са политичарима ради уцене. Или новинарке Пинка и 10 пуњача. Вест са све видео снимцима. Неки ће завршити у свим рубрикама – од насловне стране, преко хронике, трача и забаве, све до „пензионерског фејсбука“. То им је сигурно загарантовано. Господо „новинари“ или почните да пишете вести, или ћете брзо постати вест.

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #1 послато: Јул 08, 2020, 02:00:34 »


Цитат
Полиција је нешто пре 2 сата ујтру успела да "преузме контролу" у Пионирском парку, одакле је потиснула демонстранте у оближње улице, као и са Трга Николе Пашића.
Демонстранти су потиснути и са простора код Цркве светог Марка, а празан је и плато испред Скупштине Србије.
У једном моменту, полиција која је била испред Скупштине, кренула је ка Пионирском парку, како би потиснила демонстранте са тог простора, одакле су непрестано нападали чуваре реда.
Полиција, која је растерала демонстранте из парка, потпуно је преузела контролу над тим делом града и поставила кордон око Председништва Србије, како у Пионирском парку, тако и у Улици краља Милана.
Број демонстраната се смањује, пошто их полиција потискује од Скупштине.

Једна већа група је и даље у Булевару краља Александра, код Правног факултета
.

(вечерње Новости)ПОЛИЦИЈА на коњима, са псима, ПОЛИЦАЈЦИ У ЦИВИЛУ,....вечерас су ДЕМОНСТРИРАЛИ ВУЧИЋЕВУ СИЛУ.

Сви ми који смо то уживо пратили смо могли да то видимо и да будемо СВЕДОЦИ ЗЛОЧИНА, који је вечерас спроведен над народом, који је изашао да искаже своје НЕЗАДОВОЉСТВО против мера владе Србије ( и председника Србије, јер влада не постоји, пошто су избори тек неки дан спроведени) на које је имао уставно право. Једноставно, народ се побунио против ОДЛУКЕ да се уведе "полицијски час", за време викенда, и да се над многим грађанима Србије спроведе на јесен ВАКЦИНАЦИЈА!!!<a href="http://www.youtube.com/watch?v=qM6W2Tmlcsg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=qM6W2Tmlcsg</a>


ПРЕБИЈАЊЕ У ПАРКУ Полиција туче младиће који мирно седе на клупи ..
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #2 послато: Јул 08, 2020, 03:26:20 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=qM6W2Tmlcsg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=qM6W2Tmlcsg</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #3 послато: Јул 08, 2020, 21:30:02 »

Како би било да скинеш те своје ружичасте џозе и да погледаш на збивања пред, и у Скупштини РЕАЛНИМ ОЧИМА!

Није то НАРОД дошао да протествује против власти и њених мера (то су могли на изборима, али су их бојкотовали - ЗАШТО?), већ политичка багра у лику госн Нога, правника (!?!), а из прикрајка судруга му Ђиласа, Јеремића, и "обоженог" Обрадовића!Да је то народ био, не би бацали бакље, ломили и уништавали ствари по упаду у Скупштину, већ би дошли (кад је за то било време) у ту исту институцију и снагом речи (не пљувачине) изборили оно што сматрају да би РЕАЛНО требало мењати (а не мењати Курту за Мурту)!

Не, њима је било лепше да се шеткају по граду, да не присуствују заседањима Скупштине, а редовно, сваког првог у месецу да узимају НЕЗАРАЂЕНУ плату, саткану и од пореза који се узима свима нама!!!Колико се сећам, мени као раднику  (и свима осталима у радном односу, а и посланици су упосленици), било је довољно да по закону спојимо 5 радних дана изостанка и да без имало емоција добијемо шут карту!!Господи из опозиције није стигао чак ни писани приговор, који би они, иначе, ионако окачили мачку о реп.

Дакле, пред Скупштином, да поновим, није био НАРОД већ кабадахије, а народ чине свесни и савесни људи који стварају, а понајмање да УНИШТАВАЈУ шта им падне шака. Ного, као правник врло добро зна шта овдашњи властодржац НЕ СМЕ, шта је и ко је и какав би требало да буде новинар, а о себи као јединки, која такође КРШИ ЗАКОН, ни реч да прозбори.СВИМА ЊИМА, од 5. октобра (који се, ево, понавља) 2000. до данас - само је ФОТЕЉА у мислима, НАРОД је кулиса или још боље, крпа за једнократну употребу.

У преводу, да је опозиција (као што није) била јединствена у програмским жељама за НАПРЕДАК Србије и тако наступила пред народом, а не распродала државу на којој су сви одреда зорно радили од увођења "демократије", не би било потребно да разбијачким налетима и уништавањем онога што смо сви ми стварали, освајају простор Скуопштине.Незајажљивост, дрскост, безобразлук и јаловост овдашње власти су крајњи исход јучерашњег "дешавања народа".

У свему ми је, гледајући сва та прегањања пред Скупштином и у Таковској, највише жао полицајаца и коња.Осталима - који су се тискали пред Скупштином - желим да их Бог спасе од КОВИДА 19, јер безмозогвићи о томе нису размишљали. То им желим не зато што сам добра душа која све прашта, већ што су и лекари, којих је недовољан број, на измаку снага. А кад и они падну у кревет, имаћемо Италију/Ломбардију или Бразил, где више нема места за сахрањивање!!!

За Бога милога, ваљда је свима јасно да даљинац управља микрочипованима (5Г је мајушни, незнатни делић тога), да је 2019.г. - ПОСЛЕДЊА година нормалног (ако тако може да се каже) живљења ван кућа а да ће се ратови, уместо атомским бомбама, водити нарученим пандемијама свих врста. Социјализација и емоције, што би рекао Бжежински, у свету ПРОФИТА - не постоје!!!

Зато и ти, али и остали - спустите ноге на земљу и не дозвољавајте свакаквој багри да вам се увлаче у ум и претварају вас у зомбије!Рођењем сте стекли вијуге у мозгу, треба их користити. На прави начин и без зла и рушилачких порива..
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #4 послато: Јул 08, 2020, 21:46:37 »

Заборавих.

Баш бих волела да ми неко од поменутих вајних "народских" лидера покаже бар ЈЕДНУ фотку оваквог кабадахијског упада у амерички Конгрес, Јелисејску палату или немачки Бундастаг!

Наравно, у борби за своја "људска права"!

САМЛЕЛА би их тамошња полиција, БЕЗ ПАРДОНА! Што и заслужују.

Остајем и без одговора - а ШТА су упадом у Скупштину добили безмозговићи, предвођени "паметним" Ногом?!?
Нека ми неко од учесника одговори, да не останем у незнању..
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #5 послато: Јул 09, 2020, 00:07:31 »

Вечерашњи протест "уживо"..


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=1FcQBb71dVc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=1FcQBb71dVc</a>


Свака част овом Златановићу. Да није његовог преноса уживо и јуче и данас, Грађани Србије, па и шире не би имали појма ШТА се у самом Београду дешава,...а ево вечерас и у Новом Саду, Нишу и ...
Без обзира ко и зашто има протест, јавност МОРА да буде упозната са тим, јер свако прикривање ствара простор за дезинформације и ширење разних прича, типа рекла казала.

Телевизија Н1 је такође имала пренос уживо, али као и синоћ, необјашњиво је искључила камере, баш у тренутку када се протест приводио крају....(Да ли се још увек нешто дешава на улицама Београда, НЕ ЗНАМО, јер је и овај пренос уживо, поменутог Златановића и "Србин.инфо" прекинут пре нешто нешто више од сат времена, наводно, батерија је била "на измаку" Зеленко. )

Мени је ово што са видела вечерас сасвим довољно да употпуним слику, у ком смеру је кренула Србија, наравно под СНС управом!

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
moka
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 906Погледај профил
« Одговор #6 послато: Јул 09, 2020, 09:42:12 »

Među tim plaćenicima je bilo i srpskih državljana.

Napad demonstranata na žandarmeriju
Napad demonstranata na žandarmeriju, Foto: Nenad Vujanović/Alo!
Protesti u Beogradu u kojima je došlo do žestokih sukoba sa policijom pokazuju da iza njih stoji ozbljiniji organizator nego što je to bio slučaj proteklih godina tokom gradanskih protesta koji su sem u par navrata uglavnom bili nenasilni.

Sem desničara, studenata, pokreta 1 od 5 miliona na protestima u Beogradu su učestvovali pripadnici plaćeničke korporacije za ratovanje "Blackwater" državljani Srbije koji su učestvovali u ratu u Ukrajini protiv Rusa i ustočnim delovima te države.

Blekvoter je najamnička vojska, osnovana je u Sjedinjenim Američkim Državama 1997. godine, jedna od najmoćnijih američkih korporacija koja pruža razne usluge u ratnim i posleratnim operacijama.

Dejlimejl je svojevremeno objavio da su plaćenici Blackwater korporacije učestvovali u ratu u Ukrajini na strani režima protiv Rusa u Denjecku.

Među tim plaćenicima je bilo i srpskih državljana.


Iza protesta zapravo stoje vrlo profesionalno organizovane grupe povezane sa stranim faktorom, koje po svaku cenu žele haos i bratoubilački rat u Srbiji. Pripadnici Blackwater su veoma profesionalno koordinirali navijače, huligane i druge učesnike protesta.

Protest je izmakao kontroli onih koji su ga organizovali i nasilje je izbilo bez bilo kakvog smisla, osim da bi se izazvale reakcije policije "upotrebljive" za zapadne, hrvatske i šiptarske medije koji su sve to vrlo spremno i pažljivo ispratili na terenu.

Više pripadnika policije koji su obezbeđivali Skupštinu, završili su sa krvavim glavama, a neki su i ozbiljno povređeni.

https://www.alo.rs/vesti/politika/placenici-ukrajina-demonstracije-demonstranti-protesti/324876/vest?utm_campaign=alo.contentexchange.me&utm_medium=referral&utm_source=alo.contentexchange.me

    Докле ће Вучић ићи са својим лажима? Сада је измислио и плаћенике из Украјине. Зеленко

Сачувана

Саша
Пуноправни члан
***
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 100Погледај профил
« Одговор #7 послато: Јул 09, 2020, 23:56:35 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=csQ0YHrf6D8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=csQ0YHrf6D8</a>


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=t4iN3_2nDgo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=t4iN3_2nDgo</a>
Сачувана
David G
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 21Погледај профил
« Одговор #8 послато: Јул 11, 2020, 06:09:03 »

Протест завршен, више десетина ухапшених;
 У суботу у Београд стиже цела Србија!

Цитат
У Београду и осталим градовима Србије је завршен четврти узастопни протест против режима Александра Вучића. Због изазваних инцидената, протест је прекинут, али се до сада највећи скуп очекује у суботу увече, када би у Београд требало да стигну грађани из целе земље. Епилог вечерашњег протеста у Београду је више десетина ухапшених и неколико повређених грађана и полицајаца.
Невероватна сцена је забележена у Булевару Краља Александра. Из возила хитне помоћи су излетели полицајци, који су почели да хапсе демонстранте, а наш репоретер је забележио да је полиција ухапсила и случајне пролазнике, који очигледно нису били учесници протеста.


Код Ташмајдана је велики број ухапшених.

На улице су изашле јединице САЈ, које гоне демонстранте дуж Булевара Краља Александра ка Правном факултету. Десетине возила хитне помоћи су превезле повређене из центра Београда. Плато испред Скупштине је потпуно празан, а на њему се и даље налазе јаке полицијске снаге.ПРЕТХОДНО:


Тренутно је најнапетије у Булевару Краља Александра, у потезу од главне поште до цркве Светог Марка. Одатле лете каменице ка полицији, која узвраћа сузавцем.

Група демонстраната се разбежала у два правца, ка Пионирском парку и ка Ташмајдану, неколико њих је ухапшено, а неколико повређено. Повређених има и међу полицајцима, које су погодиле каменице у ноге.

Група маскираних са капуљачама је направила хаос гађајући полицију бакљама и каменицама. Они су узвратили сузавцем, а затим кренулли у акцију. Кренуо је стампедо, али је полиција претукла многе демонстранте. Видело се како на земљи непомичено лежи неколико повређених.

 


ПРЕТХОДНО:


После неколико сати примирја, настао је хаос код Скупштине. Полетеле су каменице, полиција је бацила сузавац, хаотично је стање испред Скупштине. Народ се разбежао.

 

ПРЕТХОДНО:

Ситуација се смирила, тренутно нема тензија, иако су присутне јаке полицијске снаге.

Млади демонстранти су пришли кордону полиције на степеништу испред Парламента, поздравили се са њима и позвали их да се придруже народу.

Демонстранти гађају каменицама, флашама и бакљама Жандармерију испред Скупштине, којих, чини се, још нема у великом броју. Почели су сукоби испред степеништа. Ситуација је напета.

Многи су покушали да зауставе око сто младића, који су кренули ка Скупштини, али у томе нису успели.
Један од агресивних демонстраната је испред Скупштине напао и ударио новинара Н1, оборивши му микрофон.

 
Група младића је срушила ограду и померила је на сам улаз, а група људи је заузела степениште испред Парламента. Певају песме, горе бакље.
Неколико младића је пришло и разбило прозоре на Скупштини. Још нема реакција полиције.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=FNjbbwFkI6g" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=FNjbbwFkI6g</a>Први инцидент испред Скупштине. У сукобу групе демонстраната један је потегао нож, а неколико њих је пробило ограду на улазу у српски парламент, бацају флаше на степенице. Изгредник са ножем је ухапшен.
 
– Народ га је пребацио преко ограде и позвао полицију да га ухапсе. Претходно је једног младића повредио ножем по нози, који је збринут – рекао је Срђан Ного.
 
Демонстранти кажу да међу њима има провокатира, али да им народ не дозвољава да направе инциденте.
 
Појединци су покушали да сруше заштитну ограду испред и да приђу Скупштини, али су их у томе спречили ратни ветерани.
Нема поделе Косова и Метохије, не дамо светиње. Граница Србије је тамо где су гинули српски хероји. Како режим може да разговара са ратним злочинцима. Са злочинцима се разговара само како смо ми разговарали. Али и ви ћете да одговарате за издају
 
Нама су украли младост и вама хоће да је украду. Нећемо то да дозволимо – рекли су ветерани.20.12. – Ратни ветерани су испред Скупштине позвали патријарха СПЦ Иринеја да стане уз свој народ, а не уз политичаре и да је доста подела на леве, десне и да је доста жутих, црних, плавих и осталих политичара.

У градовима широм Србије четврти дан заредом почели су протести. Грађани се окупљају у Београду, Новом Саду, Нишу, Лесковцу, Пироту и Врању незадовољни актуелном политичком и епидемиолошком ситуацијом у земљи. Прва два дана протеста обележили су сукоби демонстраната са полицијом, док је јуче примењена нова тактика – седења на улицама и тротоарима.
Новосађани блокирали ауто-пут.


19. 45. – Све више грађана долази испред скупштине, седе на жардињерама, звижде у пиштаљке, а саобраћај је обустављен. Неки од њих носе транспаренте ” Новац у здравство, не у полицију”, “Нећемо да будемо јефтина радна снага”, “Не смем ни да се разболим”. Међу окупљенима је и председник Демократске странке Зоран Лутовац.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=OXKlgcFkVCQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=OXKlgcFkVCQ</a>


19. 44 – Присталица Срђана Нога ухапшен је на самом почетку протеста у Београду. Како јављају репортери он је претходно добацивао полицајцима.

19.37 – Окупљенима испред Скупштине Србије млади деле папире на који су захтеви за оставком Александар Вучића, Небојше Стефановића и Владимир Ребића, прекид преговора о статусу Косова и Метохије, као и прекид прогона и хапшење политичких противникаУ Пожеги ће вечерас бити организован протест у 20 часова због бруталности над новинаром Војиславом Милованчевићем и студенткињом Вањом Вуловић из Пожеге који су повређени на протестима у Београду под називом “Сине, ово је за тебе” . Планирано је да са главног трга грађани крену у протесну шетњу.Неколико десетина људи окупило се вечерас код зграде Општине Врање како би изразили протест против режима и лоше ситуације у држави, али, као и претходних вечери, да пруже подршку демонстрантима у Београду и Нишу. Окупљени су кренули у шетњу главном улицом и успут скандирали председнику Србије Александру Вучићу, али и свим суграђанима који су седели у оближњим кафићима уз повике – пријатна кафица.

У Новом Саду је почео протест на Тргу слободе, где се за сада окупило око хиљаду људи. Окупљенима се обратио активиста из Здружене акције “Без крова нико”, који је истакао да је нова одлука Кризног штаба срамна и да је донета са циљем да се спречи наставак простеста.

Грађани се полако окупљају испред Народне скупстине и у Пионирском парку. Саобраћај се и даље одвија нормално. Полиције за сада нема, а подршка окупљенима и вечерас стиже из аутомобила који пролазе Тргом Николе Пашића. Неки узвикују “Нећемо политичаре”,што окупљени поздрављају аплаузом.

Србин.инфо

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=aqsVLpRke40" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=aqsVLpRke40</a>
« Последња измена: Јул 11, 2020, 08:02:29 Гога » Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #9 послато: Јул 11, 2020, 23:39:53 »


ПРОТИВ ВУЧИЋА устао народ широм Србије,
у Нишу сели пред кордон!Цитат
Грађани се широм Србије већ пет дана окупљају на протестима како би исказали бунт против власти председника Србије Александра Вучића и управљања кризом око коронавируса. Демонстрације су после Београда захватиле многе градове, а вечерас су протести почели у Новом Саду, Нишу, Чачку, Крагујевцу, Крушевцу, Зрењанину...


19.00 – Почело је окуољање у Београду, дошла је традиционална Литија која се годинама одржава суботом у овом термину у знак протеста због потапања светиње Ваљевска Грачаница.

20.01 Нишлије се окупљају испред Скупштине, углавном млађи, а са разгласа се чују песме Београдског синдиката, Партибрејскерса, али и песма “Пада Влада”. Окупљени полако излазе на улицу и почињу скандирања и дување у пиштаљке. На некима од транспарената пише: “Вучићу, ти си ковид”, “Сада није време да стојиш са стране”, “Поштујте Устав”, “Коме закон лежи у топузу трагови му смрде нечовјештвом”.


20.04 – У 19 сати у Крушевцу окупило се неколико стотина демонстраната који су у знак протеста због ситуације у земљи прошетали улицама града.

20.07 – У Чачку се окупљају испред зграде градске управе

20.09 – Демонстрантима се у шетњи кроз Радничку улицу придружило још Новосађана, а многи градјани им дају подрску са балкона и тераса. Шетачи их позивају “Излазите напоље”, што многи и чине. Као и синоћ, чини се да ни на вечерашњим протестима нема припадника десничарских организација и хулигана који су у среду демолирали прозоре на Градској кући. Захтеви од ове вечери су исти као претходних, да се поднесу оставке, како у Влади, Кризном штабу, тако и на локалу. Колона се креће ка центру града.

20.18 – Окупљени грађани на протесту у Нишу кренули ка Булевару 12. фебруар, јављају репортери Јужних вести.20.49 –
Неколико истетовираних крупних момака одузело је вечерас новинару НИН-а Вуку Цвијићу телефон док их је фотографисао и избрисало му фотографије које је направио у простору Безистана, на Тргу Николе Пашића.

На протесту у Београду је стигао и лидер Доста је било Саша Радуловић, али и поједини лидери Савеза за Србију.

0.59 – Протест у Новом Саду је завршен на Тргу слободе. За сутра није најављена нова шетња, већ да ко може оде у Београд на протест. Нишлије протестују шетњом по неосветљеном Булевару 12. фебруар. Грми „Вучићу, лопове“!

21.19 – Окупљени у Београду узвикују „Не дамо светиње“ и шаљу подршку народу у Црној Гори.

21.31 – Нишки демонстранти су се приближили кордону полиције, певајући химну у кретању прем њима. Узвикују им “Скините штитове” и “Исти смо народ”. Већина је села у близини кордона.<a href="http://www.youtube.com/watch?v=GpqcyXxdUD4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=GpqcyXxdUD4</a>


22.07 – Окупљеном народу испред улаза у Скупштину Србије обратио се монах Антоније Давидовић који је позвао на мир, рекавши да су људи устали против корона диктатуре.<a href="http://www.youtube.com/watch?v=hzbsFtbb2hI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=hzbsFtbb2hI</a>(Србин.инфо)

« Последња измена: Јул 13, 2020, 06:56:43 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #10 послато: Јул 12, 2020, 23:16:01 »


У Београду, Нишу, Чачку и још неким градовима настављени су протестни скупови шести дан за редом. Грађани су изашли на улице како би изразили своје незадовољство стањем у земљи, али и начином на који се држава бори против коронавируса.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=EPY1BwOIafA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=EPY1BwOIafA</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Bw_Fmp4ojOI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Bw_Fmp4ojOI</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #11 послато: Јул 14, 2020, 00:33:14 »

7. ДАН ПРОТЕСТА:
 Дебата и народни парламент на улици
 уместо лажне Скупштине


У Београду, Нишу, Чачку и Зрењанину окупили су се грађани незадовољни актуелном влашћу и мерама које држава предузима у борби против коронавируса. Протести су одржани без инцидената.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=_HtgVcnpwVw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=_HtgVcnpwVw</a>


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=S_5aYDFgXxU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=S_5aYDFgXxU</a>Завршен протест у Нишу, грађани поручили Вучићу
: Ухапси се

Нишлије су шести дан заредом на улицама како би изразили незадовољство због режима и начина на који се власт бори са епидемијом коронавируса. Демонстранти су након окупљања испред нишке Скупштине кренули у протестну шетњу.

Демонстранти носе транспаренте “Част не можеш да украдеш”, “Ухапси се да те ми не хапсимо”, а шетају уз песму “Систем те лаже”.

Демонстранти су се потом упутили ка згради Команде и уз пиштаљке и трубе узвикивали “Ниш, Ниш, буди се”, а код Трга краља Милана “Доле Влада” и “Косово је срце Србије”, а успут и позивали остале суграђане да им се придруже.

Они су потом запалили бакљу и певали “Вучићу, лопове, покрао си изборе”.

Како јављају новинари Јужних вести, демонстранти су током шетње прошли поред просторија СНС-а, али су мирно наставили.

Нишлије су током шетње Душановом улицом, а како јављају новинари Јужних вести са терена, звиждале “Пинку” и власнику Жељку Митровићу. У Обреновачкој улици су старији одустали од шетње, а у колони су остали најупорнији.

Један од демонстраната, Душан Арсенијевић, који сутра одлази за Шведску, обраћа се окупљеним грађанима и каже да су дошли са разлогом. Позива грађане да искажу своје незадовољство и кажу зашто су изашли на протест.

"Дошао сам на чело колоне да искажем своје незадовољство, позивам и вас да урадите исто. Нека ме ухапсе. Ја сутра одлазим за Шведску, али ви не треба да одустанете. Овај протест смо дуго чекали и не смемо да дозволимо да га угасе", казао је Душан.

На крају је око двадесетак преосталих демостраната стигло испред Градске куће и где су поручили да желе да покажу бунт и истрајност, пишу Јужне вести.

(Србин. инфо)Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #12 послато: Јул 15, 2020, 02:11:38 »

Спровођење ТЕРОРА над онима који су се охрабрили, дигли свој глас и активно учествују у протестима, на које имају право.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=g19msAoEowc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=g19msAoEowc</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=NxtXBrMMPtE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=NxtXBrMMPtE</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=puDFqWR2sdg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=puDFqWR2sdg</a>


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=AdGkZRocevQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=AdGkZRocevQ</a>***

8. ДАН ПРОТЕСТА:
У Нишу се палиле свеће, орило се
"Косово је срце Србије"!


Цитат
У Београду и још неколико градова у Србији окупили су се грађани на још једном протесту против актуелне власти и мера које држава предузима на сузбијању коронавируса.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=RB5e3XLNbH0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=RB5e3XLNbH0</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=OFIhGSCE2Os" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=OFIhGSCE2Os</a>


(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #13 послато: Јул 15, 2020, 22:50:34 »

ПРОТЕСТИ
 9. ДАН: Још тиња пламен народног незадовољства!


На платоу испред Скупштине Србије вечерас се окупило неколико стотина грађана. Протести се већ девети дан одржавају у неколико градова Србије

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=20_tMbsVCiw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=20_tMbsVCiw</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=FxTji8UJSy0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=FxTji8UJSy0</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #14 послато: Јул 17, 2020, 00:15:31 »

10. вече протеста против режима Александра Вучића.


"Србин инфо" је једина редакција која и даље прати пламен народног бунта испред Скупштине, а у четвртак увече окупило се неколико стотина грађана.

Како је протекао протест, погледајте у видео прилогу.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=cYDaZedopCI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=cYDaZedopCI</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #15 послато: Јул 18, 2020, 00:42:32 »

Протест у Београду 11. дан –
 Најхрабрији и по пљуску стајали испред Скупштине


И вечерас се народ окупио испред Скупштине, упркос томе што пада јака киша и осетно је захлађење.

Дејан Златановић је био на лицу места, као и свако вече. И поред пљуска, најупорнији чувари ватре народног гнева и вечерас су били испред Скупштине, где се окупило око 100 људи.

Како је све изгледало и шта су рекли за `Србин инфо`, погледајте и послушајте у видео прилогу.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=2igsAfT0dLc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=2igsAfT0dLc</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #16 послато: Јул 19, 2020, 03:41:07 »

И поред забране 12. дан протеста испред Скупштине

И поред тога што је на снази забрана окупљања, око 200-300 најистрајнијих демонстраната и вечерас протестује и одржава пламен народног незадовољства. Они су блокирали саобраћај испред Парламента у оба правца, а присутне су и мање полицијске снаге.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=L6LyrEY2Tls" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=L6LyrEY2Tls</a>


Кршење медијских слобода од стране режима Александра Вучића и вечерас је на снази. У само неколико дана, портал `Србин инфо` је доживео DDoS нападе, а прексиноћ и вечерас су такође хаковани телефони, односно интернет-картице  извештача. Ипак, редакција је успела да обезбеди пренос уживо, који можете да се прати на  `Јутјуб` каналу.

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #17 послато: Јул 20, 2020, 07:22:05 »

Узалуд Вучићеве забране,
 најупорнији и вечерас на протесту испред Скупштине!

И 13. узастопно вече народ је изашао да протестује испред Скупштине против режима Александра Вучића.

Око 200 грађана окупило се испред Парламента. Они не дозвољавају да се угаси народни гнев и „чувају ватру“ пред нове велике протесте.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Miu66cFCAys" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Miu66cFCAys</a>

(србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #18 послато: Јул 20, 2020, 22:44:37 »

Истрајни за дивљење: 14. вече народ испред Скупштине!

И поред забране окупљања од стране режима, најупорнији демонстранти су 14. пут узастопно изашли на улице да протестују против Александра Вучића и Српске напредне странке.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=r6Ozh3sQQ5I" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=r6Ozh3sQQ5I</a>

Мотива за протест је много: репресивне мере под изговором корона вируса, присилна вакцинација, диктатура, илегални избори, противуставно увођење ванредног стања, предстојећа издаја Косова и Метохије, диктатура…

(Србин.инфо)


***

Интересантан део из снимка са јучерашњег протеста испред Скупштине:


Чича, ратни ветеран: Вучићу, не играј се са народом, мене нећеш вакцинисати

Цитат
Синоћњи протест испред Скупштине обележио је и пензионер из Борче и ратни ветеран, који је у само неколико минута послао снажну поруку Александру Вучићу и његовом режиму.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0iCtqz8qkNI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=0iCtqz8qkNI</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #19 послато: Јул 21, 2020, 23:00:28 »

Непоколебљиви народ и 15. вече испред Скупштине
и против Вучића

Неколико стотина грађана и вечерас протестује против диктаторског режима Александра Вучића. Шта траже окупљени, као и сва дешавања са протеста, ....


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=iSVwmcCmtZU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=iSVwmcCmtZU</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #20 послато: Јул 22, 2020, 23:13:06 »

ПРОТЕСТИ 16. ДАН:
И вечерас пркосили Вучићу и диктаторском режиму!


Протестанти су блокирали саобраћај испред Парламента и раширили транспаренте. Окупљени најављују да неће дозволити формирање лажне скупштине Александра Вучића, која је изабрана на лажним изборима.

И поред забране окупљања од стране режима, најупорнији демонстранти су 16. пут узастопно изашли на улице да протестују против Александра Вучића и Српске напредне странке.

Мотива за протест је много: репресивне мере под изговором корона вируса, присилна вакцинација, диктатура, илегални избори, противуставно увођење ванредног стања, предстојећа издаја Косова и Метохије, диктатура…

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=9O3ci3Ldhk0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=9O3ci3Ldhk0</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #21 послато: Јул 24, 2020, 05:18:53 »

ПРОТЕСТ 17. ДАН: Слобода живи испред Скупштине!

Чак 17. вече народ се окупио испред Скупштине, а окупљени су најавили да ће им се многи придружити на дан када Вучић планира да установи лажно изабране посланике на лажним изборима одржаним 21. јуна.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ROAY4xz5-44" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ROAY4xz5-44</a>


(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #22 послато: Јул 25, 2020, 02:43:35 »

НЕМА ПРЕДАЈЕ:
18. дан протеста против Вучића испред Скупштине!


У Београду је одржан 18. по реду протест против режима Александра Вучића. Неколико стотина људи не дозвољавају да се прекине нит народног незадовољства, а веће окупљање се очекује 28. јула, када Александар Вучић планира да конституише нову Скуштину.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=wF5cLiZJB_4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wF5cLiZJB_4</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #23 послато: Јул 27, 2020, 23:22:48 »

ПРОТЕСТИ 19. ДАН: Одржана проба пејнт-бола испред Скупштине!

У суботу, 25.јула је одржана и проба са пејнт-болом, који је народни посланик Срђан Ного најавио за дан када Александар Вучић буде планирао да конституише скупштину са илегално изабраним посланицима.

Окупљени су најавили да ће тај дан понети и балоне с водом и ватромет.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=m0j7KPM76NQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=m0j7KPM76NQ</a>

(Србин.инфо)

***

Чувари ватре испред Скупштине,
 20. вече осветљавају пут слободне Србије

Најупорнији чувари ватре су и 20.вече испред Скупштине обасјали пут слободне Србије, која би морала да да свој одговор на намеру режима да конституише Скупштину, која би била изабрана на нелегитимним изборима и чији посланици би могли да учествују у реализацији издаје Косова и Метохије.

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #24 послато: Јул 27, 2020, 23:26:17 »

21. ДАН ПРОТЕСТА: Вучић бежи од народа
 из Скупштине у Сава центар?

Грађани су се 21. пут узастопно окупили испред Парламента и најавили да ће у већем броју доћи на инаугурацију Вучићевих посланика.

Ипак, у току вечери се појавила информација да би конституисање новог парламента могло да се уместо у Скупштини одржи у Сава центру!? Разлог за то је наводно епидемиолошка ситуација и недостатак услова да се конституисање одржи у Скупштини, а многи су протумачили и да се Александар Вучић заправо уплашио реакције народа, који је најавио да ће доћи у великом броју на инаугурацију посланика.

Окупљени су најавили да ће у том случају доћи испред Сава центра.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=3hrxqT9dJ88" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=3hrxqT9dJ88</a>

(Србин,инфо)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #25 послато: Јул 30, 2020, 02:32:28 »

ПРОТЕСТ 23. ДАН:
 Шатор испред Скупштине,
чекају Вучићеве посланике!

Пар стотина грађана се и вечерас окупило испред Скупштине у протесту против режима Александра Вучића.

Испред парламента је раширен и шатор, а народ је истрајан у намери да дочека Вучићеве "посланике".


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=A9BcPIdVk2I" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=A9BcPIdVk2I</a>

(Србин.инфо)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #26 послато: Јул 30, 2020, 23:17:50 »

ПРОТЕСТ 24. ВЕЧЕ:
 Ни паклена врућина
није отерала народ испред Скупштине!

И поред веома лоших временских услова у Београду, јер неподношљива врућина није попустила ни током вечери, пар стотина грађана, најупорнијих демонстраната, је опет блокирало саобраћај испред Скупштине.

Људи који свако вече исказују свој бунт против режима Александра Вучића не дозвољавају да се угаси протест и "чувају ватру" за велики митинг, који би требало да се одржи на дан конституисања такозване "изабране скупштине".

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=bSctfc0pZJE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=bSctfc0pZJE</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #27 послато: Јул 31, 2020, 23:35:59 »

ПРОТЕСТ 25. ВЕЧЕ:
 Најупорније не зауставља ни
 паклена врућина


Испред парламента је раширен и шатор, а народ је истрајан у намери да дочека Вучићеве "посланике".

Вечерас је у Београду температура изнад 30 степени, али најупорнији демонстранти не одустају. Они су се 25. пут узаступно окупили испред Народног парламента и протестовали против режима Александра Вучића.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=AaZwh-p9gEE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=AaZwh-p9gEE</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #28 послато: Август 02, 2020, 02:25:42 »

ПРОТЕСТ 26. ДАН:
 Почеле припреме за дочек Вучићевих "посланика"!

Вечерашњи скуп је на неки начин припрема за окупљање предвиђено у понедељак од 10 часова преподне, када је заказана конститутивна седница новог парламента, "изабраног на изборима 21. јуна".

Окупљени најављују да ће дочекати како доликује Вучићеве посланике и позивају све грађане да се окупе у понедељак од 10 часова.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Axxtt_XcTxo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Axxtt_XcTxo</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #29 послато: Август 03, 2020, 07:41:36 »

Испред Скупштине неколико хиљада људи, спремни за блокаду!

Испред Народног парламента се већ окупио знатно већи број људи него што је то био случај претходних вечери, а овај протест је припрема за блокаду Вучућевог парламента, која почиње у 9 часова ујутро, у понедељак.

На 27. дан протеста први је стигао покрет Доста је било (ДЈБ) Саше Радуловића, који напомиње да ће вечерашњи догађај бити увод у блокаду Народне скупштине сутра ујутро у 9 часова. На протесту се налазе и Срђан Ного, Мила Алечковић, др Јована Стојковић…

Скупу је у јендом момемнту присуствовало неколико хиљада људи.


– Спремни ћемо да дочекамо Вучићеве посланике, да их обојимо и обележимо – поручио је Срђан Ного и позвао све грађане без обзира на то коју политичку опцију подржавају, да дођу у понедељак од 9 часова и да искажу протест против лажних посланика Александра Вучића.

„Циљ ненасилне блокаде је да својим присуством блокирамо фалсификоване посланике да конституишу фалсификовану скупштину у дому Народне скупштине“, навели су из ДЈБ у саопштењу.

Они су навели и да је власт објавила да је заказала конститутивну седницу „фалсификоване скупштине“ за понедељак ујутро, а крајни рок да се она конституише по закону је уторак 4. август.

Ако се скупштина не конституише, пада власт, казали су из ДЈБ.

Како су закључили, да ли ће блокада сутра ујутро у 9 часова успети зависи само од тога колико грађана ће доћи.

„Ако нас дође 5.000, блокада ће успети“, стоји у саопштењу ДЈБ.


Вечерас испред Скупштине, али и сутрa ујутро очекује се већи број грађана и присталица и других опозиционих партија.

“Окупили смо се зато што је власт фалсификовала ове изборе. Није им било довољно што имају несређене бирачке спискове, што застрашују људе, купују гласове, него су морали и да фалсификују записнике са бирачких места. ДЈБ је успео да контролише изборе на четвртини бирачких места и то је било довољно да их ухватимо у фалсификовању избора и записника”, рекао је Радуловић окупљеним грађанима.

Поднели смо 2.700 приговора и утврдили да садржај џакова са бирачких места не одговара садржају записника, додао је он, наводећи неколико примера неправилности које је ДЈБ пронашао.

“Крађа је била велика и нас су покрали али ово вечерас нема везе са нама, покрали су изборе, а када вам покраду изборе отели су вам народну сувереност, украли су владавину права, украли су демократију, а народ мора да бира”, нагласио је Радуловић.

ЕУ у свему подржава ову власт, уништава привреду, фаворизују глобалне компаније, а људи одлазе, рекао је он, додајући да је ДЈБ показао да “можемо да зауставимо крађу”.

Он је нагласио да медији о овоме ћуте, цела опозиција ћути “као да су се договорили да Вучић добије фалсификовану скупштину са трочетвртинском већином”.

Додао је да ће наставити правну борбу пред Уставним судом.

“Ови избори морају пасти”, рекао је Радуловић.

Захтев овог протеста није да власт поднесе оставку, захтев је да оборимо фалсификоване изборе, јер када оборимо фалсификоване изборе они губе скупштину, губе владу. Тај један захтев води ка нормалној Србији у којој су наша деца привилегована, рекао је он.

“Зато је важна демократија, важни су избори и зато је важно да на њих изађете јер тако штитите националне интересе и владавину права. Нисмо овде да обарамо власт на улици, њу ћемо оборити на изборима”, рекао је лидер ДЈБ.

Радуловић је подсетио да је за сутра најављена седница, како каже, фалсификоване скупшине.

“То није више Народна скупштина, посланици које хоће да промовишу нећемо звати народним него фаслификованим посланицима”, рекао је он и позвао грађане да се сутра у 9 сати у што већем броју окупе испред Скупштине Србије.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=RovDH9pjgEE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=RovDH9pjgEE</a>

(Србин.инфо)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #30 послато: Август 04, 2020, 05:57:16 »

28.дан протеста:

Испред Скупштине протест: Слобода за Нога и Радојичића

Нешто после 20 часова испред Скупштине Србије је почео протест за захтевом да се на слободу пусте бивши народни посланици Срђан Ного и Зоран Радојичић.

Њих двојица су постали политички затвореници у сред 21. века, у сред једне европске земље. Дужност свих грађана, али и осталих политичких партија је да дигну глас против невиђене диктатуре у Србији у последњих пар деценији, истичу окупљени.

Ного је са својим колегеом данас ухапшен и одређен им је притвор од 48 часова, а према речима њихових адвоката – ово је класични политички намештен процес у којем тужилац отворено ради као инструмент режима Александра Вучића.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=UpX1ntcuDVo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=UpX1ntcuDVo</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #31 послато: Август 05, 2020, 05:12:29 »

И поред претњи полиције,
ПРОТЕСТ 29. ВЕЧЕ:
 Слобода за Србију!

Стотинак грађана и 29. вече протестује испред Скупштине Србије, а нису се уплашили ни синоћње претње од стране полиције, која је издала саопштење како ће снимити, пописати и казнити све појединце који буду од данас па убудуће учествовали у демонстрацијама.

Најистрајнији грађани траже слободу за бивше народне посланике Срђана Нога и Зорана Радојичића, који су постали политички затвореници у сред Европе у 21. веку, али и слободу за целу Србију.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=wANTUSlG9wc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wANTUSlG9wc</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #32 послато: Август 06, 2020, 00:10:21 »

ПРОТЕСТ 30. ВЕЧЕ:
 Истрајност за дивљење – месец дана херојске борбе


Неколико стотина људи поново је блокирало саобраћај у центру Београда, а међу окупљенима је био и Срђан Ного, који је данас са колегом Зораном Радојичићем пуштен да се брани са слободе.


Како сазнајемо, полиција је и вечерас легитимисала људе у центру града, а већ данима траје застрашивање грађана, који се усуде да протестују против режима Александра Вучића и његових срамотно изабраних "посланика".

Како је протекао протест, погледајте и послушајте у видео прилогу.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Q8OjY4zge6E" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Q8OjY4zge6E</a>

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #33 послато: Август 07, 2020, 02:54:54 »

ПРОТЕСТ 31. ДАН:
Неустрашиви – 300 Спартанаца и вечерас испред Скупштине!


Око 300 најистрајнијих грађана, правих Спартанаца, које не могу да уплаше ни претње режима и полиције, и даље бране част уснулог српског народа и не мире се са корона диктатуром и предстојећом издајом Косова и Метохије.

Без сумње ће златним словима остати уписани ови људи, јер већ више од месец дана протестују, без обзира на временске услове, хапшења, легитимисања и без обзира на све обавезе и проблеме које имају.

(Србин.инфо)Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #34 послато: Август 10, 2020, 14:37:28 »

ПРОТЕСТ 32. ВЕЧЕ:
 Ни громови и пљусак не могу да отерају најистрајније!

Ни велико невреме које је погодило Београд није успело да разбије протест против режима Александра Вучића. Стотинак најупорнијих је и поред громова и пљуска дошло испред Народне скупштине.***


ПРОТЕСТ 33. ВЕЧЕ:
 Неколико стотина људи опет против Вучића
испред Парламента

Истрајни и упорни, чувари ватре народног протеста су и ово 33.вече устали против режима Александра Вучића.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=s49-zUEn9R4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=s49-zUEn9R4</a>

Њих неколико стотина се 33. пут узастопно окупило испред Народне скупштине, испред које је блокиран саобраћај у смеру ка Теразијском тунелу.
 
И поред застрашивања режима, протест се није угасио, а окупљене није уплашиле ни претње ни то што је већину од њих полиција легитимисала и хапсила.

(Србин.инфо)
***

ПРОТЕСТ 34. ВЕЧЕ:
Нема предаје испред Скупштине

После пљуска и грмљавине, стотинак грађана је поново изашло на протест испред Народне скупштине.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=IcRjuQ9GlNI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=IcRjuQ9GlNI</a>

Чак 34. вече узастопно најистрајнији грађани демонстрирају против режима Александра Вучића, а саобраћај у смеру ка Теразијском тунелу је био блокиран.

Грађани су вечерас дигли глас против присилне вакцинације, коју режим поново најављује и још се хвали да ће Србија бити међу првим државама на свету која ће набавити некакву фантомску вакцину за корона вирус.

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #35 послато: Август 10, 2020, 22:45:26 »

ПРОТЕСТ 35. ВЕЧЕ:
 Вучићу, издао си Србију!
Фудбал испред СкупштинеПод паролом "Вучићу, Шиптару, издао си Србију", око 200 грађана се поново окупило на протесту против режима Српске напредне странке.

Они су блокирали саобраћај у правцу ка Теразијском тунелу, а на улици су чак заиграли и фудбал! Певају се родољубиве песме, а чувари ватре не дозвољавају да се угаси народни протест.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=n1rOCK9hg2s" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=n1rOCK9hg2s</a>

(Србин.инфо)

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #36 послато: Август 12, 2020, 20:07:29 »

ПРОТЕСТ 36. ВЕЧЕ:
 Нема предаје,
част слободне Србије се брани испред Скупштине


И 36. вече узастопно, најупорнији демонстранти су се окупили у протесту против режима Александра Вучића.

Више од 100 грађана је блокирало саобраћај испред Народне скупштине. Они и ово вече (уторак,11.август)  бране част слободне Србије и исказују протест поводом политике режима о Косову и Метохији, Корона диктатуре, присилне вакцинације …

(Србин.инфо)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #37 послато: Август 18, 2020, 07:15:54 »

Протест 42. вече

Око сто грађана је и вечерас блокирало саобраћај испред Парламента, певају се православне песме и исказује бунт против Вучићевог режима. Народ коментарише и последње догађаје у Белорусији.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=E52oRWa-f4Q" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=E52oRWa-f4Q</a>

(Србин.инфо)

Захваљујући главном уреднику редакције `Србин.инфо`, који се јуче вратио са кратког одмора, поново јавност Србије и шире има уживо укључења са дешавања испред Скупштине.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #38 послато: Август 30, 2020, 04:57:45 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=aB3KUgZHj6c" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=aB3KUgZHj6c</a>


Овај пут се Дамљан Кнежевић "потрудио", да сву народну енергију и протест, ОДВУЧЕ од владиних институција ПРАВАЦ - Храм Светог Саве, ....као некада Коштуница, па Бошко Обрадовић и многи други.

И онда, НАРОДЕ, РАЗЛАЗ!!!
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=aqPXub1Ddsw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=aqPXub1Ddsw</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=_he83w2eKPw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=_he83w2eKPw</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!