forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Мај 25, 2020, 07:16:55


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Верска толеранција у Србији...  (Прочитано 5609 пута)
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 633


Погледај профил
« послато: Јун 18, 2011, 18:48:59 »

Откако смо у "школским припремним скамијама" за улазак у ЕУ, не престаје обука нас "непросвећених" о свему што живот значи, па и о верској толеранцији! Питам се само где смо до сада пребивали, нисмо ли директно из пећине кренули у ту "цивилизовану" Европу???
__________________________________________________________________________________

Međuverska saradnja u Srbiji na nivou upoznavanja
Beta | 18. 06. 2011. - 15:30h | Komentara: 0

BEOGRAD - Međuverska saradnja u Srbiji je na nivou upoznavanja drugih i drugačijih verskih zajednica, ocenila je danas direktorka Medija centra u Beogradu Ofelija Backović Šami.

"Saradnja vrha verskih zajednica i crkava postoji, ali je situacija na 'terenu', među građanima, drugačija", kazala je Šami na predstavljanju serijala "Drugi drugačiji" koji je u organizaciji Medija centra sniman u multietničkim sredinama u Srbiji.

Četiri dokumentarna filma "Život suživot", "Ekstremizam", "Pravna regulativa" i "Versko obrazovanje" govore o tome koliko su građani Srbije spremni da prihvate druge i različite od sebe, dodala je ona.

U razgovorima sa sveštenim licima, predstavnicima lokalne vlasti, i veroučiteljima prikazan je suživot u Novom Pazaru, Nišu, Malom Zvorniku, Loznici, Šapcu, Novom Sadu, Subotici i Odžacima. Šami je dodala da su ekipe koje su godinu dana radile na projektu uočile probleme mešanja nacionalnog i verskog.

Efendija Edin Aščerić je kazao da islamska zajednica u Srbiji ima kapaciteta za versku toleranciju, ističući da, činjenicu da svako ima pravo na svoju veru, moraju prihvatiti svi vernici.

Prema njegovim rečima verski lideri bi trebalo da predstavljaju primer građanima i da toleranciju, suživot i ljubav, promovišu ne samo pred kamerama već i u privatnom životu.

Savetnik za međunarodne odnose u Ministarstvu za veru i dijasporu Aleksandar Raković je ocenio da Srbija predstavlja stub međuverske tolerancije u jugoistočnoj Evropi.

Dokumentarni serijal "Drugi drugačiji" deo je projekta "Verska tolerancija - krupan korak ka EU" koji je finansirala Delegacija EU u Srbiji.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/260778/Medjuverska-saradnja-u-Srbiji-na-nivou-upoznavanjaСачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 633


Погледај профил
« Одговор #1 послато: Јун 18, 2011, 18:51:56 »

Divide et impera!

Или што би Латини рекли – Завади па владај!!!

Досетили се разни белосветски, посебно „напредни Еуропљани“, како да непослушнима „разруше кућу“, а потом је граде (најчешће од крова!) тј. како да различити народи, националне мањине и етничке групе почну да поштују једни друге, а пре свега на верској основи!?!(сиц) Сада ти исти, уз помоћ наших „сателита“ шетају од града до града и подучавају оне кратког памћења - чији је морал и патриотизам једнак збиру „зелембаћа“ и евентуелно доброг ухлебља - о верској толеранцији (заборављајући да су нам створили много већи проблем  - како опстати и преживети као „технилошки вишак“ јер су нам, уз помоћ „демократске“ власти све откупили и уништили)!!!

Е да не би њих, тешко да би овај народ на просторима бивше Југославије уопште знао шта је то верска толеранција Смешко ...
Не треба се много враћати у прошлост. Довољно би било да су питали било којег времешног Мују из бивше БиХ шта је Васкрс, или старину Милорада за Курбан бајрам (из поменутог окружења) и тада би сазнали да су малтене у сваком месту (са мешовитим становништвом) поменути празници слављени заједнички, комшијски, искрено...

А потом их завадише ови исти који их сада уче нечему што ни сами не примењују у сопственим срединама - у Француској је законски забрањено женама исламске вероисповести  ношење било које врсте националног покривала за главу, затим ту је и Немачка са Меркеловом за коју не постоји мултикултурализам, итд, итд...
Кад мало боље размислим, могли бисмо их ми много чему добром научити, што смо вековима пре њих знали, само да није ове поданичке власти!

Па ко кога овде прави будалом???
На жалост, овде у Србији је мало више оних којима је то радна обавеза по партијској линији (подвученој жутим)…Осим бројних НВО, али и државних институција, где – несреће ли наше – спада и Академија наука (која више не користи одредницу СРПСКА!!!), посебно место у заглупљивању народа имају медији.

У прилог реченом, ту предњачи и Медиа центар Београда, са челником куће Офелијом Бацковић Шами која је, захваљујући „европском просветљењу“ и досовском опредељењу (уз бесомучно лупање у шерпе, са пиштаљком о врату) на поменуто место пристигла као бивши глодур Радио Панчева! Коњички скок...али са самаром, јер мора да се зна ко је газда „у кући“!!

ЕУУУ, а газда жут, да жући не може бити...са шаком долара (или евра) завладао овим просторима и, по свему судећи, нема намеру да у догледно време оде одавде...јер „неук“ је наш народ и треба још много да учи о „напредним“ цивилизацијама, како би након дуготрајне обраде постао њен „равноправни“ члан.  Смешко

Само не знам како ће им то поћи за руком (или шлајпиком) с обзиром да смо окарактерисани као СИРОВИ, а у производњи, зна се – оно што није прерадиво, остаје вечна сировина! Пристајем да останем довека сировина...али са забетонираним заштитним фактором звани национални идентитет и култура!

Путуј, дакле, Европо, и не чекај на нас (што би рекао Ђоле Еуропејац)...ми остајемо овде где су нам корени и гробови предака...

 
Сачувана
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1180Погледај профил
« Одговор #2 послато: Јун 18, 2011, 22:16:17 »

Impresivan nacin izrazavanja. Gorka istina zavijena u satiricnu expresiju.

Ako smem da budem radoznao, kazi mi slobodno ako mislis da prelazim liniju privatnosti, sta si ti po zanimanju ili struci? Zvucis kao ili profesor srpskog, profesionalni lektor (upotreba interpukcije) ili novinar? Ako si novinar, mora da nisi bas omiljena trenutno u svome miljeu, a da si profesorka sigurno ti ne bi dali da ucis decu takvim retrogradnim gadostima kao sto je samosvest i pravo na nacionalnu ljubav.
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 633


Погледај профил
« Одговор #3 послато: Јун 18, 2011, 22:38:31 »

Смешко
Кратко: по образовању етнолог, дугогодишњи уредник, и доживотни новинар
Сачувана
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1180Погледај профил
« Одговор #4 послато: Јун 18, 2011, 23:00:22 »

Hvala. Nisam bas mnogo promasio. Tekstovi kao tvoji su veoma "osvezavajuci", da se tako izrazim.
Сачувана
таша
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 15


Погледај профил
« Одговор #5 послато: Јун 24, 2011, 19:49:38 »

Срби су својим лешевима задржавали  некада налете  разних непријатеља на Европу, својим грудима су одбијали фанатичне  ударе и чували  европску  цивилизацију.Милиони лешева који су створили темељ интереса културног света ,ни милиони срца која су стала на бранику  Европе нису могла да задобију љубав код те исте Европе, која је неизмерна у својој саможивости и  нечовечности, која сваку правду и сваку Божју врлину немилосрдно гази.
       Али, ми имамо срце, имамо душу, нека само Бог сиђе међу  Србе  и остало ће се све само десити.Мора се  некако  стати на пут безбожности  Европе и Америке.
      Нашу ће земљу туђини да поједу ако се не сложимо, ако не почнемо да сами сређујемо своје унутрашње ствари и ако не  престанемо да слушамо савете паметних  Европејаца , који  нам   у ствари нису пријатељи..Морамо развијати идеју сопствене народности, морамо бити сложни, јер не може три Србина а пет мишљења. То само нама на штету иде.Треба да схватимо да међусобна мржња заслепљује сваку  увиђавност.Шта се дешава? Продадоше  све, још само смо ми остали,народ, а на крају и ми ћемо у робове, а боље је бити сиромах , а слободан, него бити  роб. Где ће нас ово одвести?
       Слобода и бољитак о коме  нам причају је само омаја.
       Пред нама су тешка времена, и ми морамо свој народни дух да уздигнемо , а не да се понашамо као незрели, умом заостали и колебљиви. Морамо успоставити јасноћу ума и онога шта желимо а шта не. И још једна ствар је врло битна , да научимо за сва времена,  да ко себе прецењује , он никога не цени.И да  почнемо да се  ослањамо  сами на себе и само добро проверене пријатеље.
         А Америка?! Мени је жао , али заиста ћемо гледати како једна силна, страшна сила , нестаје и малаксава, јер она је сатрла многе народе, а крв тражи освету.
           Крв је људска рана наопака-Његош.
       Заборав никада не може поравнати хумке наших очева и дедова који су изгинули у претходним ратовима, имена јунака још стоје у читуљама на вратима српских кућа, није нехат рушио српска гробља на србиновој земљи, нису још мајке црнину скинуле, нити су сестре своју браћу ожалиле. Удовицама још сузе нису усахле.
          Политика, каква год била, има узде у својим рукама и води нас како она хоће, желели  ми то или не. Ривалитет државника јe  јак, егоизам  народа и држава и земаља и људи, још је то тако јако и острашћено, индивидуалност се гуши.На жалост!Треба времена…а њега је све мање!
       После свих ових вишегодишњих потреса у скоријој историји српска народна мисао као да је учмала,и никако да се пробуди.Никако да се покрене.Покушавам да нађем шта би могло да покрене народну свест, шта још треба да се догоди да се Срби из сна пробуде.Не могу да се самообмањујем   мишљу да је ова тишина доказ неког тихог умног преображаја, јер ако би и претпоставила себи то, логика ми каже да ипак нешто није у реду.Све ово што нам се дешава само за себе говори да нема препорода српске народне мисли, као да смо без снаге остали.Тек смо се мало одмакли од беде због последњих ратова, а онда смо упали у ове данашње демократске трзавице и уместо да се растуре тамни облаци и магла која се над нама надвила, напредак никако да засија.
     Нема у нашој власти људи са животворним идејама.
    Све неке приче и причице које оправдавају распродају наше земље, али то није животворење, то је убиство.Ма шта то Србија нема што у Европи има , па мора да трчи  и пред њене ноге да баца  свој понос и све своје?Европа је стара и трула, у њој има само клица распадања и ништа више, то и слеп може видети.
      Природа је почела да се буни, дешавају се катастрофе, радијација, затрованост, све више људи обољева од малигних болести, посла нема, фабрике не раде, тек по нека да би се имало шта сликати и чиме се хвалити, деца завршавају школе а будућности нема.Ко ишта у Србији животвори за будуће нараштаје?Нико.Само се доносе неки закони, само се чују нека обећања, само се смењују на функцијама све једни другима слични, али то није грађење ...Шта гради наша власт?
     Ја се извињавам што себи дајем слободу да кажем да је слободна интерпретација демократије наших властодржаца  уништила све основе друштвеног живота,одвојила народ од  власти-све у име народа, а народ нико не пита.  Народ ћути,а  тога се нико не боји.Кога брига за народ.Некада су се бојали када народ ћути!Одмах се знало да нешто није у реду…
    И најтужније у целој причи је што  ми Срби никада нисмо разлику у вери узимали као  неку препреку у суживоту са другим народима, поштовали смо друге народе , а како нам се то вратило.Сатанизовали су нас као најгоре.Ко? Па ти исти којима треба да се поклонимо!
Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #6 послато: Јун 24, 2011, 21:03:47 »

Леп прилог драга Ташо! Радујем се искрено кад год те овде видим. Само настави, ти увек имаш прави начин да нешто кажеш...
Уз Екану која влада својим пером и испуњава овај наш простор са заиста одабраним темама, имамо две Даме пред којима, уз сав респект, капу скидам...
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 633


Погледај профил
« Одговор #7 послато: Јул 20, 2011, 07:12:37 »


Командант НАТО посетио Пећку патријаршију

19. 07. 2011. 22:41х | Бета| фото: Спц рс

Командант здружене команде НАТО у Напуљу адмирал Семјуел Локлир и командант Кфора Ерхард Билер посетили су Пећку патријаршију, објављено је данас на сајту Српске православне цркве.

Локлир и Билер су разговарали с епископом липљанским Јованом и игуманијом Февронијом, а током састанка им је, како је наведено, указано на историју Патријаршије и на потребу сталне заштите српских светиња на Косову и Метохији.

"Посебно је било говора о неопходност повратка народа који у овом тренутку оклева да се врати на своја вековна огњишта", наводи се у саопштењу и посети која је била у понедељак.
Адмирал Локлир је, како је наведено, изразио занимање за животна питања Пећке патријаршије и за заштиту становништва и споменика.
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 633


Погледај профил
« Одговор #8 послато: Јул 20, 2011, 07:32:06 »

Понижењима никад краја!!

НАТО убице, под чијом палицом је наша Србија убијана, а уз њихов благослов порушено безброј ових наших светиња на Косову и Метохији, сада без и трунке срама улазе у Пећку Патријаршију показујући ..."изразито занимање за животна питања Пећке патријаршије и за заштиту становништва и споменика".... Љутко

Није него!
То је, ваљда, по њима ВЕРСКА ТОЛЕРАНЦИЈА!!

Искрено замерам епископу липљанском Јовану и игуманији Февронији што су их уопште угостили и пустили да својим присуством онечисте ову Светињу над светињама!!
Сачувана
Бобан
Пуноправни члан
***
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 236


Погледај профил
« Одговор #9 послато: Јул 20, 2011, 23:18:40 »

Да су се они питали, вероватно их не би ни угостили... И њима је наређено, да тако мора, и мора! Крај приче.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12491Погледај профил
« Одговор #10 послато: Јул 21, 2011, 01:01:04 »

Послао: Ekana
Цитат
Искрено замерам епископу липљанском Јовану и игуманији Февронији што су их уопште угостили и пустили да својим присуством онечисте ову Светињу над светињама!!...и ја.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 633


Погледај профил
« Одговор #11 послато: Септембар 10, 2011, 22:39:21 »


Верска "толеранција" у региону - друга страна медаље

„Босански ислам“ као модел за Европу?Муслимани у БиХ

10.09.2011
После терористичких напада 11.9.2001. немачки медији су почели на нови начин да извештавају о БиХ. Мишљења су међутим подељена: за једне је БиХ легло фундаменталиста за друге, земља узор модерног ислама.
Пре терористичких напада 11. септембра 2001. муслимани и ислам су на Западу били највећим делом или игнорисани или доживљавани као нека егзотична и помало страна, али углавном маргинална појава.

У Немачкој као и у већем делу западне Европе муслимани су били више-мање „невидљиви“, њихове џамије су биле сакривене у унутрашњим двориштима зграда или на периферији. На жене са марамом на глави се углавном гледало сажаљиво, сматрали су их „заосталим“ или „потлаченим“.

После самоубилачких напада А-Каидиних исламистичких терориста на куле близнакиње у Њујорку и зграду Пентагона у Вашингтону та перцепција се преко ноћи променила. Одједном је западна јавност ислам почела да доживљава као претњу. Муслимани су идентификовани као притајени или барем могући терористи, а дуга брада код мушкараца и марама на главама жена, од данас да сутра су постали политички симболи и израз сасвим одређеног, западним демократским друштвима непријатељски настројеног погледа на свет.


Џамија у Сарајеву
БиХ и Осама бин Ладен

11. септембар 2001. у Немачкој јавности је представљао прекретницу и за перцепцију како Босне и Херцеговине тако и муслимана из те земље. Пре терористичких напада исламиста на САД муслимани из БиХ су уживали нескривене симпатије не само немачких медија већ и обичних људи. Босанскохерцеговачки муслимани су виђени као жртве рата и агресије, стотине хиљада избеглица је годинама боравило у земљи, успостављени су бројни контакти међу људима. Уз то је тада још увек велики број немачких војника био у саставу мировних снага у БиХ.

Само недељу дана после напада у Њујорку расположење се променило. Црв сумње почео је да нагриза постојећу симпатију. Тако су већ 19.9.2001. берлинске левичарске новине „Нојес Дојчланд“, позивајући се на вест АФП, објавиле текст да Осама бин Ладен поседује и пасош БиХ. Чланак под насловом: „Терор и његове последице“ почиње констатацијом да „у Европи ова балканска земља (БиХ) важи за базу исламистичких фундаменталиста“, да би се у наставку утврдило да су „почетком рата у БиХ хилајде плаћеника из арапских држава дошли да се боре у редовима армије босанских муслимана, против босанских Срба.“ Као награду им је „тадашњи председник Изетбеговић понудио држављанство, што су многи прихватили“, тврди аутор.

Алжирска група


Еид ал-Фитр, Бијељина

Само неколико недеља касније, 31. октобра 2001. је угледни хамбуршки недељник „Цајт“ објавио велики текст под насловом „Школа мржње на Балкану“. О чему се ради јасно говори већ и поднаслов: „Како је бин Ладенова Ал-Каида у Босни ухватила корене“. У чланку написаном непосредно после хапшења тзв. „алжирске групе“, без резерви се преноси тврдња тадашњег грчког министра спољних послова, а данашњег премијера Јоргоса Папандреуа да је „бин Ладен лично, заједно са више других чланова Ал Каиде, почетком године боравио на Балкану“. А потом се као потврда те тврдње наводи: „Недавно хапшење 12 Арапа – једног Јорданца, троје Египћана, осам Алжираца – од стране војника СФОР-а оснажује претпоставку о раније постојећој, а сада можда чак и ојачаној 'босанској вези' арапске терористичке мреже.“

Мада се касније показало да је „алжирска група“ неоправдано завршила у Гвантанаму, исто као и други бројни тамошњи затвореници, и мада никада нису потврђене већ више пута службено демантоване тврдње да је Осама бин Ладен боравио у БиХ и да је имао пасош те земље -  ипак је део немачке јавности био сумњичав и према муслиманима из Босне и Херцеговине, баш као и генерално према свим муслиманима.

То је видљиво и кроз врло изцрпно извештавање о вехабијама у БиХ током наредних година. Већ сами наслови бројних чланака објављених у најугледнијим листовима попут хамбуршког „Шпигла“, минхенског „Зидојче цајтунга“ или берлинског „Тагесцајтунга“ довољно говоре о постојећим страховима: реч је о „Босанским верницима“ који одбацују западне вредности, описује се њихова „Комуна божијих ратника“ и упозорава на опасност коју за мир у Европи представљају  „Божији ратници на Балкану“. Говори се о „Борби исламиста за Сарајево“, на опасност која прети упозорава се између редова речима: „Џамије су пуне“, или се пак директно успоставља веза: „Салафисти и терор“.

О каквим се страховима ради јасно показује текст магазина „Шпигел“ објављен 5. новембра 2007. Ту је реч о „све већем броју симпатизера Ал-Каиде у земљи“, и тврди се да се „стручњаци за тероризам прибојавају да би Босна могла постати упориште екстремиста“ будући да су се „многи босански Муслимани у рату радикализовали – под утицајем страних бораца и хуманитарних исламских организација које с пуно новца шире веру.“ При томе је забрињавајуће да „пре свега вехабије имају све већи утицај.“
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 633


Погледај профил
« Одговор #12 послато: Септембар 10, 2011, 22:51:08 »


„Босански ислам“ као модел за Европу?
 
 
Паралелно са овом перцепцијом Босне и Херцеговине као могућег легла и упоришта исламизма или чак тероризма у Европи постоји међутим и једно другачије, сасвим супротно гледање на Босну и Херцеговину као земљу у којој живи велики број муслимана.

Само два дана после што је лист „Нојес Дојчланд“, упозорио на наводну опасност која Европи прети од БиХ, угледни франкфуртски Лист „Франкфуртер Алгемајне цајтунг“ је објавио (21.9.2011.) својеврстан одговор - текст под насловом: „Међу босанским и албанским муслиманима се не види никаква радикализација“. Анализирајући ситуацију на југоистоку Европе аутор чланка констатује: „Кључно за ситуацију на Балкану је чињеница да су сукоби у Босни, на Косову и у Македонији пре свега били етнички мотивисани, а не верски…Муслимани на Балкану – укупно њих око осам милиона – су толико секуларни, 'прозападни' и либерални као мало где на свету.“

Џамија у Шамцу
„Исламски реформатор“ Мустафа Церић

Док су терористички напади од 11. септембра с једне стране изазвали код многих на западу, па и у Немачкој, страх од ислама, с друге стране је почела својеврсна потрага за неким исламом другачијим од оног који су проповедали талибани и Ал Каида. Желео се модерни, толерантни облик ислама који би прихватио темељне западне вредности и који би био компатибилан са демократским и секуларним друштвеним уређењем западне провенијенције.

И управо је босанска традиција ислама препозната као модел за тзв. „европски ислам“, а Реис-ул-улема Мустафа Церић је у Немачкој промовисан у његовог репрезентативног представника.

Већ 2004. у интервјуу листу „Тагесцајтунг“, Церић је назван „посредником између ислама и хришћанства“. Тај тон је задржан и касније, па је у новембру 2006. у недељнику „Цајт“ објављен велики чланак о Церићу под насловом: „Исламски реформатор“. Притом се у тексту наглашава његова толерантност према другим религијама, његова приврженост начелима правне државе и поштовању  људских права, као и његово уверење да су муслимани саставни део модерне Европе.

Ислам за Европу


Још важније је међутим препознавање босанскохерцеговачке традиције ислама као „Ислама за Европу“, како то у наслову чланка објављеног у августу ове године истиче лист „Франкфуртер алгемајне цајтунг“. Истичући да се ради о земљи у којој муслимани живе већ вековима аутор пише: „То је пример који нам јасно показује нетачност тврдње да се ислам и демократија међусобно искључују. (…) Успркос рату и око 100 000 жртава на страни босанских муслимана, ни један релевантни представник босанских муслимана не би могао доћи на идеју да говори о укидању демократије и успостави неке божје државе. А да то и каже, мало ко би га следио. (…) Раздвајање државе и религије је за босанске муслимане већ више од стотину година општеприхваћена чињеница.“

У међувремену је босанска традиција ислама тема бројних скупова, конференција и научних симпозијума у Немачкој. Парадоксално – и то је једна од последица терористичких напада од 11. септембра 2001. године.

Аутор: Зоран Арбутина
Одг. уредник: Јаков Леон


Deutsche Welle на српском

 
Сачувана
lorka
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1283


Коњи изумиру! Спасимо коње да спасемо људе!


Погледај профил
« Одговор #13 послато: Септембар 11, 2011, 03:48:35 »

Ислам има исти карактер било гдје у свијету, а прилагођава се само условима у којима дјелује.
У комунизму су муслимани били већи комунисти од Стаљина. Такви су им били услови рада!
Кад пуче комунизам, одједном им се џамије напунише, мржња према хришћанима изађе на видјело, а џихад и Аллаху егбер се проломи са усана...

Осјетиће Европа овај проблем кад јој муслимани постану већина. У Босни су почели стварање вјерске државе чак и у моменту кад нису постали апсолутна већина. Шта ли ће тек бити кад у свакој европској држави буду имали преко 50 % гласачке масе! Осјетиће блудна и успавана Европа шта значи кад ти се ''демократским'' средствима почне правити шеријатска држава и то баш од стране ових ''еуропизованих муслимана''!
Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 633


Погледај профил
« Одговор #14 послато: Септембар 11, 2011, 04:35:20 »

Цитат
И управо је босанска традиција ислама препозната као модел за тзв. „европски ислам“, а Реис-ул-улема Мустафа Церић је у Немачкој промовисан у његовог репрезентативног представника.

Ово ме посебно радује да су Немци у Мустафи Церићу препознали репрезентативног представника "европског ислама"...па они појма немају са киме имају посла  Зеленко

Е сад кад братија муџахединска, под његовом диригентском палицом, почне да се шири и тамо где их нису очекивали (већ их је поприличан број у околини Зенице и Травника, а знатан број их је и на КиМ-у, па је потребно мало "растеретити" тај простор), онда једва чекам да видим лице челичне лејди Меркел која се гласно противи мултикултурализму, Србе не може да смисли, али јој не смета "европски ислам"  Зеленко Зеленко

Један од њих, које Реис-ел-Улема Церић и остали вероучитељи тврдог кова подучавају "сржи" ислама, недавно је на једном од европских аеродрома убио двојицу америчких војника! Се ла ви, што би рекли Срби на француском...

Е кад враг буде однео шалу нека Немци не буду груби према њима, па да почну да их протерују и враћају на ове просторе...није еуропски ширити верску мржњу! Зеленко

 
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12491Погледај профил
« Одговор #15 послато: Јун 15, 2014, 22:33:24 »

Хочевар: Католици у Србији робови док не дође папа


Београдски надбискуп Станислав Хочевар изјавио је да постоји "веома много прилика" за посету папе Фрање Србији и да ће се католици у Србији сматрати робовима док до тога не дође.Хочевар


"Док папа не дође у Србију, наши католици се сматрају робовима, јер остали могу да поздраве у својој земљи свог поглавара, а католици не могу", рекао је Хочевар за дневни лист "Политика". Он је додао да долазак папе Фрање неће бити једна од тема током најављене посете министра спољних послова Ватикана Београду.


Према његовим речима, до сада је историја "јако оптерећивала" односе Свете столице и Српске православне цркве, а још увек нема јачег и сталног дијалога.

"Ми се сусрећемо, али не разговарамо пуно. Требало би да дође до јачег размишљања о том питању. Одатле треба изнети сасвим јасну перспективу да уколико ће СПЦ заједно са државом омогућити дијалог са Светом столицом, то ће помоћи свима", казао је надбискуп.

Упитан да прокоментарише солидарност држава бивше Југославије током катастрофалних поплава у мају, Хочевар је казао да је вода "на неки начин сакрила границе".

"Ово је био позив и опомена свима нама да не смемо толико да гледамо на границе, већ да откривамо да се сви налазимо на истој лађи живота", рекао је он и поновио да Ватикан нема намеру да мења став и призна независност Косова.


(Бета)


***


Све су прилике, ЕВО НАМА УБРЗО папе у посети, након оваквог размишљања, да су католици у Србији робови све док им ОН не дође, да их ОСЛОБОДИ Молим?. И чим крочи папа ногом на нашу земљицу, ето католицима ће о`ма да се распадну  дугогодишње ропске омче, које им је Србија навукла на ноге, руке, очи..... Превртање очимаСачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!