Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Срам српске Опозиције
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 23, 2020, 04:41:16


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Срам српске Опозиције  (Прочитано 1675 пута)
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« послато: Август 22, 2011, 20:10:19 »

Српска Опозиција на самом дну...Не треба бити посебан стручњак или врстан политички аналитичар, да би се стварно стање српске Опозиције сагледало у својој правој боји, правилно  разумело и оценило!
Понекад и само понашање Владе и њени поступци у примени власти, онда када су очигледно у раскораку са законским или програмским смерницама, најпре своју негативну слику одражавају у раду Опозиције!
 
Mада то контрадикторно звучи, изостанак реакције Опозиције на овакве појаве, јасно нам показује да контролна политичка снага у земљи не функционише онако како јој и сам Закон налаже!
На релацијама Парламента, Владе и Опозициских снага настаје празан међупростор у коме не постоје елементи очувања правилне поделе политичке моћи, жељеног учинка  у очувању како политичких, тако исто и основних демократских начела у имплементацији свих постојећих норми у интересу земље и народа у њој!

Донети једну објективну оцену о раду српске Опозиције и њеном политичком учинку поготово у овом по нашу земљу и тешком и веома проблематичном тренутку, не представља нимало тежак задатак. Без наглашеног осечаја опортунизма према самом тренутном изгледу и утиску који она у српској политичкој стварности оставља, могу је само назвати, - несувислом, неозбиљном и у сваком погледу незрелом.

У односу на тренутно готово погубно понашање Владе  чији кораци у политичком деловању тренутне  ситуације у земљи, као и целокупне слике политичког стања у нашем окружењу, па и у Европи, - и њеног деловања које изазива озбиљну сумњу да се ради о промишљеним и по Србију корисним стратешким опредељењима, српска Опозиција, неуједињена, посвађана и дечачки неодрасла, јасно показује своју незрелост и неспособност да испуни своје законске, моралне и свете обавезе према сопственој земљи и њеним стварним егзистенционалним интересима.

На прагу пред тешким одлукама у којима се одлучује стварна будућност земље и њена судбина, Опозиција у Србији спава. Запослена је сама собом, броји и збраја своје добити, упорно брани своје политичке циљеве који више и нису  у складу са тренутним стањем и развојем политичких кретања која се односе и на Србију као земљу, понаша се, нека ми ово упоређење не буде замерено, попут уличне проститутке, која након своје услуге, у којој јој се фризура није смела покварити, - се љути што јој је напојница мала!

Господин Николић, који пре кратког времена промени свој радикални капут, данас вођа напредњака који имају и те како јасне и одлучне аспирације да заузму места у највишим фотељама, отворено каже:

„ Напредњаци могу да сарађују са СВИМА који уваже стварну реалност да је СНС најјача странка целе Опозиције, - и да ОН ( великим словима ), треба да буде лидер опозиционог блока „ – дакле, сад је и јадним радикалима коначно јасно због чега им дугогодишњи подпредсеник, оде онако срамно....

Зажелео се Господин Николић заиста власти, а по главном граду већ се давно и увелико шушка да му близина ДС, нимало не смета и да и није баш тако лоша алтернатива.
Авај, савести, памети и разуму. Морална вредност у целој ствари добија у мојим очима изглед трагичне фарсе, јасна политичка начела овде немају значај!

На другој страни, уважени Господин Коштуница који је заиста имао поред моје личне симпатије и предуго година могућност да заиста ствари помери са места, и који, на моју жалост, али и жалост целе Србије остаде на оном месту где је и започео, такође изјављује:
„ За нас не постоји никаква разлика између странака владајуће коалиције. Реч је о крајње принципијелном ставу и њега се држимо и ми,  од када је формирана садашња власт .»

О изјавама сигурно збринутог „ нашег Веље „ немам никакав коментар, са те стране је политичка етика давно избрисана, лудо ју је ту тражити, а Господин је и тако спреман да свој добро збринути клан уда за било ког просца, битно је да је младожења моћан и богат.
Очигледно је да би код нових избора наш „драги и врли „ председник Тадић, заблистао новом  победом  која би била још и далеко убедљивија од оне сумњиве и тужне код предходних избора.
У вези тих резултата, и тако је воља народа поражена новцем запада, интерес великих играча је био важнији од државне стратегије политичких смерница!

Неусаглашености по питању политичких корака судбоносних по државу, кроз болно питање Косова и Метохије, неразумљиве сарадње владе са Еулексом и хладнокрвно посматрање настајања институционалног шиптарског независног Косова, питање прејасних сепаратистичких стремљења Војводине и тамо донетог тотално јасног, антидржавног Статута, референдумског питања у односу на НАТО и сав труд српске владе, да нас тамо стрпају, су само неки проблеми који се и те како тичу нашег стратешког опредељења и изискују сву могућу озбиљност!

Програмски циљеви Опозиције су данас нејасни сваком. Мењају се свакодневно, већ према тренутним ситуацијама. Политичка начела, она која су темељ и основа једног чврстог и јасног опредељења изгубила су сву своју вредност, лични престижи, материјална корист и бесрамље су саставни део слике српских политичких партија.

У одсуству Госп. Војислава Шешеља,  његова странка је и тако изгубила стварни смисао свог настанка па данас Радикали маргинално, у борби да се одрже и не пропадну тотално под лед, су само група галамђија који у сопственом доказивању и себе и неке своје величине, заборављају да је време њиховог политичког програма застарело и да не одговара данашњој садашњици.
Очигледна пасивност и тотална засиченост бирачког тела, прекривеног лажима и још лажнијим обећањима, осиромашеног и збуњеног мрачним лавиринтом  кроз који пролази, изгубила је веру у нешто боље, опредељеност оних који су клицали Шенгену и Европи, пала је за целу четвртину.

Српску опозицију представљају данас већ давно ислужена имена која не поседују народно поверење и која су у својој јагми за влашћу и сигурним позицијама које се са њом доводе у везу, јадна гаранција зе неке озбиљније политичке промене!
Надајмо се да ће свест народа пробудити нове, младе и неокаљане политичке снаге, чиме би наша земља ипак направила одлучан корак ка стварању реалних политичких услова  за један бољи и срећнији живот у Србији!

Јован М. Пидиканац
« Последња измена: Август 23, 2011, 10:01:53 pidikanac » Сачувана
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!