forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Септембар 21, 2020, 16:57:18


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Запад нас убеђује да више не постоје мушкарци и жене  (Прочитано 6099 пута)
Гога
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12582Погледај профил
« послато: Јул 15, 2019, 00:23:22 »

ИНТЕРВЈУ
 Мара Кнежевић Керн:
Запад нас убеђује да више не постоје мушкарци и жене


Мара Кнежевић Керн, писац и новинар, говори за `Новости` о `џендер филозофији`, контроли човечанства... Мантра о зеленој планети доноси зелене новчанице

Мара Кнежевић Керн,Фото: П. Митић


СВЕТ у коме живимо мења се на запрепашћујуће опасан и ружан начин. Корпоративни тоталитаризам продро је у све поре живота, изобличујући и девастирајући не само друштва у којима живимо, већ и најтемљеније изворе опстанка као што су вода, земља и ваздух. Корпоративна "зелена магла" надвијена је над нашим пољима, рекама и небеским сводом, у циљу успостављања планетарне контроле над ораницама, семеном, водом и ваздухом.

Управо на ово већ годинама упозорава новинарка и списатељица Мара Кнежевић Керн. Из недеље у недељу она скреће пажњу на разне манипулације, много тога што је раније одбацивано као теорија завере, а данас је постало предмет озбиљних анализа, али и јавне критике. Најбоље есеје сместила је међу корице књиге "Врачев шегрт", коју је недавно објавила београдска `Просвета`.

- Када сам пре 15 година одлучила да пишем за `Печат` мислила сам да ћу се бавити лаганим темама из екологије. Али почела сам да откривам шта се све иза "зелене завесе" крије, и сада ме ово што радим подсећа на криминалистички трилер - каже Мара Кнежевић Керн у интервјуу за `Новости`. - Дала сам реч другачијим гласовима, угледним стручњацима, научницима и истраживачима, који годинама настоје да демаскирају позадину мантре о "спасавању планете", проглашавајући је најпрофитабилнијим бизнисом 21. века.* Шта се скрива у еколошком рајском врту?

- Тројански коњ поретка за контролу човечанства, под заставом Агенде 21, у својој утроби носи звучне, омамљујуће брендове, као што су одрживи развој, борба против угљен-диоксида, опасност од климатских промена, зелена енергија, генетски модификовано семе за гладне... У "зеленом врту" готово све речи имају обрнуто значење. Мантра о спасавању планете тако лепо звучи, али слаткоречиви "врачеви шегрти" и не крију намеру да им је циљ уништење прекобројних.* Ко су "врачеви шегрти"?

- Корпорације којима је само интерес битан. Нема етике, нема морала, постоји само оно што је профитабилно и оно што то није. Да би то прикрили, ставили су "зелену завесу". Боре се за зелено биогориво, а да би га имали, секу џунгле, уништавају живи свет, избацују људе који ту живе...


Фото: П. Митић* Које нам још тројанске коње подмећу?

- Џендер филозофија је један од њих. Хоће да нас убеде да не постоје мушкарац и жена, да смо сви једнаки и да нас васпитањем формирају. У Норвешкој је рађено истраживање о томе да ли жене имају посебне потребе у односу на мушкарце или су им оне индуковане васпитањем. Истраживали су постоје ли мушка и женска занимања. Свим испитаницима је речено да могу сами да изаберу шта желе да раде. Утврђено је да је 90 одсто жена отишло у медицинске сестре, а велика већина мушкараца у машинске инжењере. Тиме је побијена теорија да нас је друштво натерало да жене бирају женска а мушкарци мушка занимања. Бојим се да не почну нашу децу да наговарају да преиспитају себе уместо да их оставе да на миру одрасту, па нека се онда преиспитују колико год хоће.* Које још методе велике корпорације користе за контролу човечанства?


- Једна од перфидних а веома популарних речи је веган. Размишљала сам о веганству, то је толико помодно и шупље. Иза тога, мој је утисак, стоји опасан план. Питала сам неке вегане да ли могу да замисле планету, пашњаке, планине без крава и оваца, сеоска домаћинства без кокошака и свиња. Сељак неће да држи домаће животиње као кућне љубимце, а без њих би завладала пустош на планети. Чиме ће се обрађивати веганске баште ако нема природног ђубрива? Шта ће јести? ГМО храну. У популарисању веганства скривена је жеља да се контролише храна, јер неће бити толико воћа и поврћа које није генетски модификовано. Пронашла сам групе које су веома емотивно осетљиве на патњу животиња и раде на проналаску вакцине која ће од лава да направи биљоједа.* Колико су "врачеви шегрти" успешни, по вашем мишљењу, у спровођењу својих намера?

- Не знам, али најновији тренд у Америци је да девојке протестују против климатских промена, и ко зна против чега још, тако што су решиле да не рађају децу док се не среди стање на планети. Оне раде управо оно што желе велике газде планете - да се што мање репродукујемо и да остане та златна милијарда људи на планети.


* Да ли је и борба против емитовања угљен-диоксида, као главног кривца за климатске промене, део "зелене стратегије"?

- Угљен-диоксид су ставили на оптуженичку клупу да би зарадили новац. Тако могу да рекетирају земље трећег света. Прогласили су угаљ горивом које највише емитује угљен-диоксид и признали да ће због тога највећу жртву морати да поднесу земље трећег света. Као што хоће да контролишу храну, тако желе да управљају енегијом. Да нам испоручују "зелену енергију". Чим чујем "зелено", знам да неки зелени долар стоји иза тога. Ветрењаче уопште нису "зелене". Кад сам била у Кини, видела сам где се производе. Сва та технологија излива се у језера токсичног муља величине једне мале државе.
* У књизи кажете да није тајна да киша, цунами, земљотрес већ увелико стоје на "столу" понуде и потражње...

- Они се поигравају климом још од 1952. године. Научници су признали да су током операције "Вештичји лекар" експериментисали са сувим ледом и славили су успех када нису могли да зауставе пљусак. Ако је то било пре скоро седамдесет година, шта су све до данас успели да измисле играјући се природом. До сада је то била теорија завере, али неке велесиле тврде да ће овладати климатским оружјем до 2025. године. Кажу да имају механизме да произведу олује, поплаве, земљотресе... Мислим да се највише играју у свом дворишту, јер им је најприступачније. А шире причу о штетности угљен-диоксида да би рекетирали нас сиромашне и доносе бесмислене законе, као, на пример, да бициклисти плаћају таксе јер производе више угљен-диоксида ако возе брже.


Фото: П. Митић* Може ли обичан, мали човек да се избори за себе кад је, изгледа тако, све окренуто против њега?

- Проблем је у прекомерној потрошњи. Планета више не може да издржи незајажљиве прохтеве за новим и новим стварима. Једино решење у овом ужасном капиталистичком поретку је да стане потрошња, да се зауставе наука, технологија, напредак, да прикочимо и кажемо: хајде да видимо шта нам стварно треба. Али капитализам би онда пропао.* Која се научна открића највише злоупотребљавају?

- Генетско мидификовање хране. Један научник у Америци је открио да су жабе у бари у којој је било пуно пестицида почеле да мењају пол. Ставио је жабе у акваријум и додао минималну дозу пестицида и после кратког времена мужјак је почео да добија особине женке и обрнуто. Показао је да поремећаји у идентитету могу да буду хемијске природе. О томе се ћути, јер би они који на томе зарађују могли да изгубе део профита.* Да ли то значи да ни наука више није слободна?

- Лабораторије контролише корпорација, а научници имају задатак да своја открића подреде њиховим интересима. Злоупотребљавају се открића и у медицини и фармакологији. Суочени са моралним банкротством цивилизације, можда би требало да се сетимо речи енглеског писца Томаса Брауна, који је у "Религији лекара" давне 1643. године написао: "Нико не би смео да приступи храму науке с душом мењача новца."

ПРОТИВ ПОРОДИЦЕ

- ЉУДСКА бића одувек су била неисцрпан извор за економску елиту, али наша цивилизација започиње нови циклус експлоатације увођењем термина људски ресурси. Од класичног израбљивања робовског рада прешло се на софистициране методе преузимања органа, како од оних који се опраштају од живота, тако и од оних још нерођених. Све агресивнија је и политика усмерена против породице, праћена ускраћивањем родитељског права да породични живот организује у складу са сопственим етичким надзорима и традиционалним кодексима.

КРАВЕ ЋЕ СПАСТИ СВЕТ

- ВЕЛИКЕ корпорације хоће да униште сељака, да не буде конкурентан. Да тог малог човека отерају у град да буде роб и да они заузму све површине и да производе ГМО. Читала сам сјајну књигу "Краве ће спасти свет", у којој је дата анализа тога колико је крава битна за опстанак човечанства. Али, "зелени" говоре да је и крава штетна за планету, јер јој је измет пун угљен-диоксида. И зато би краве требало склонити. Следећи је човек. И он емитује угљен-диоксид. Кад се он уклони, планета ће бити слободна.


(Драгана Матовић, вечерње НОВОСТИ)


***

Шта рећи него БРАВО за овај интервју! Надам се да њена размишљања нису усамљена, не само у Србији, него у целом Свету.

 
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!