Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Потурчавање Рашке области у 21.веку
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 30, 2020, 11:26:15


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Потурчавање Рашке области у 21.веку  (Прочитано 1503 пута)
peraazdajic
Гост
« послато: Август 27, 2011, 03:53:36 »

Удружење грађана Рас Нови Пазар
22-8/11
21.08.2011. године
Нови Пазар

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
Потурчавање Рашке области у 21. веку

Деценијама се води политика - локална, републичка и међународна, на штету Срба Рашке области, а у корист муслимана Србије.

 Последњих деценија прошлога века и почетком 21. века та политика је постала толико агресивна да се у Рашкој области све потурчава и подређује муслиманима Србије. Срби Рашке области су потиснути из градова у приградска села без икаквих услова за живот. Српска села су намерно заборављена, и све је више напуштених српских домова и села без иједног становника. Градови се уређују по муслимаснским захтевима и у њима се живот организује према исламском начину живота. Насилно се уводе турска имена насеља, тргова, улица, а српска имена се бришу, славе се турски освајачи Србије, а ослободиоци Србије оптужују за геноцид над муслиманима, ислам је у веома снажном замаху, заговара се и заводи шеријатско право, што колорит градова и насеља чини упадљивим, са масовним укључивањем муслиманске младежи почев од раног детињства, која прихвата и практикује изразиту оријенталну филозофију, фалсификује се историја, себе проглашавају аутохтоним народом који је на Балкану пре Срба, измишља се нови тзв бошњачки језик, вулгарно се присваја српска култура и традиција, чак својатају и цркве, јер су цркве њихових предака богумила, са одбојношћу негирају своје истинито национално порекло, локална власт грубо крши људска и национална права Срба Рашке области, али то не брине јавног тужиоца, веома су честе посете турских званичка Рашкој области са нагласком на исту националну блискост, гуши се свака културна активност Срба, угрожававају српски споменици културе, посебно Сопоћани, са намером да се српска култура угаси, осам година локална власт не дозвољава да се подизгне споменик Стефану Немањи у Новом Пазару, Немањин дежевски сабор се не финансира, све локалне телевизије емитују муслимански програм скоро 24 сата, па чак и телевизија која се финансира парама буџета, локалним медијима врши се страховита исламска пропаганда, на јавним трговима се врше иисламски обреди претворени у сепаратистичке трибине, чак и дописник Политике има само једну тему- вође исламске заједнице, као да не постоје Срби у Рашкој области, јавни живот тотално игнорише Србе Рашке области, ниједна јавна манифестација не води рачуна о интересима Срба, дипломатска група, тзв пријатељи санџака, осмишља и усмерава муслиманску политику у Србији, очигледна је спрега локалане власти, републичке власти и исламских верских поглавара, који увек наступају као претходница локалне власти, најављујући званичне одлуке власти, градоначелник јавно изјављује да неће примити Србина у службену посету, никад није посетио ни једно српско насеље. Републички руководиоци воде рачуна само о муслиманским бирачима и никада се нису састали са Србима Рашке области из страха да се не замере муслиманима у Влади.

Јавно и без икаквог зазора босански и турски политичари и верски поглавари се мешају у унутрашњу политику Рашке области, наглашено реис Мустафа Церић, отворено позивају муслимане Србије да сва своја права насилно остваре – чак и своју државу, јер наводно само муслимани Србије немају националну државу, Србија се окривљује за све и свашата, чак и за муслиманске међусобне неспоразуме, иде се толико далеко да муслимански гласноговорници тврде да су муслимани живели 100 година под српском чизмом (од ослобођења Србије 1912. године), у српском ропству, и да то више неће трпети, да ће слободу узети сами у своје руке. Административни турски израз санџак се употребава у свакој прилици, свуда и у најбаналнијим пригодама, као јасна ратна парола, будући конфликт се осећа у ваздуху, комшијски контакти су изгубили блискост, све су суздржнији и избегавају се.

у ствари, муслимани у Србији уживају сва права, чак су привилеговани, све је у њиховим рукама – власт, новац, медији, градови, привреда, слобода, култура, доживљавају препород какав никада досад нису имали од свога исламизирања, ни кад су се идентификовали и изјашњавали да су Турци, а не исламизирани грађани Србије.

Свим овим јасно се поручује Србији да муслимани Србије неће више да буду грађани Србије и да траже своју државу на простору Рашке области у саставу Босне и Херцеговине, да би се тобож ослободили српске окупације како би остварили своја националана и људска права. У ставри, овим се тражи само повод и оправдање за планирани ратни сукоб на који их подстичу стране силе Европе, Америке, Азије и Африке, они који су нам отели Косово и Метохију и бомбардовали нас без објаве рата.Ми Срби Рашке области смо озбиљно забринути за своју безбедност, сведоци смо да Србија све чини да задовољи све прохтеве муслимана на штету нас Срба, присиљени смо на ћутање без роптања ради мира у кући. Људско достојанство нам налаже да обавестимо јавност о опасности која прети Рашкој области и Србији у целини и позивамо све поштене и разумне муслимане Србије да не подржавају муслиманске националисте и сепаратисте Србије и Босне који нас воде у заједничку катастрофу у интересу наших заједничких непријатља и Запада и Истока.

Тражимо од Републике Србије да енергично заустави иманентну катастрофу Србије и евидентан нестанак Рашке области и дефинитно етничко чишћење Рашке области од Срба. Захтевамо да Србија Мустафу Церића прогласи персоном нон грата и да му забрани сваки долазак у Србију и заустави његово даље мешетарење по Србији на штету и Срба и муслимана Србије.

Ово саопштење достављамо:
1. Свим медијима,
2. Руководству Републике Србије

 Удружење Рас

др Добросав Никодиновић

-------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------

Мораће да ће нам се догоди нови Карађорђе...
« Последња измена: Август 27, 2011, 19:17:20 Пера Аждајић » Сачувана
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!