Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ndanilo/webapps/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Отров са неба - (ХААРП)
forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 29, 2020, 00:54:59


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Отров са неба - (ХААРП)  (Прочитано 26668 пута)
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« послато: Јул 10, 2011, 18:30:47 »ПРОГРАМ ХАРРП

HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) је програм активног ауроралног истраживања високе фреквенције. Започет је 1990. године и предложено је да траје 20 година.
Заправо, пројекат HAARP представља део тајних америчких тестова на Аљасци, а који су делимично обелодањени 1995. године. Развијан је као део англо-америчких партнерских односа (Raytheon Corporation & British Aerospace Systems) и представља један од неколико пројеката сличне врсте, а свакако спада у групу веома опасних и рискантних војних подухвата.


HAARP чини мноштво низова радиотрансмитера огромне снаге и одговарајућих инструмената за детекцију. Састоји се од преко 180 антена смештених на површини од око 14 хектара земље, на удаљености од око 13 километара северно од Геконе (Gakona) - једне прилично забачене локације - на Аљасци (Alaska). Ови моћни трансмитери свакодневно, у континуитету, одашиљу преко 3.000.000 вати, користећи 6 генератора јачине 3.600 кilovata (око 4.895 коњских снага). То је 100 пута снажнији одашиљач од оних какве, на пример, у Европи користи ТВ станица "BBC", а пулсна енергија коју одашиље HAARP може бити и више дестина хиљада пута јача. Срце пројекта представља уређај за емитовање снопа енергије, снаге 1,7 гигавата, усмереног према јоносфери. Експерименти се врше тако што се изузетно моћном технологијом за производњу високофреквентних електромагнетних таласа бомбардују честице у јоносфери и загревају се што доводи до њеног "кључања". Јоносфера реагује тако што зрачи дуге таласе према површини Земље, односно електромагнетни талас одскочи натраг и екстремно ниском фреквенцијом продире у све на Земљи - и живо и мртво.

То зрачење могло би имати катастрофалне глобалне последице по живи свет (рецимо, код људи ово може изазвати и оштећења мозга), о чему се углавном не говори у научним круговима. Загревањем јоносфере ремети се и магнетно поље Земље, а такође се стварају и озонске рупе у атмосфери, па се живи свет излаже смртоносним зрачењима из свемира. Најзад, могу се изазвати и велике временске непогоде (нпр. огромне падавине са поплавама или суше), а употребом таласа екстремно ниске фреквенције могу се изазвати механичке вибрације на великим удаљеностима (ови таласи пролазе кроз воду, земљу и атмосферу) и на тај начин циљано подстаћи земљотреси и промене времена.

О овоме скреће пажњу и др. Розали Бертел (dr. Rosalie Bertell) у својој књизи "Планета Земља: Последње оружје рата", где наводи да је познато да постоји међузависност између земљотреса и јоносфере и наглашава да војска увек има тактику да оптужује друге како су у поседу оружја које она сама има (као илустрација претходног навода може се узети упозорење америчког Министарства одбране које је 1997. године упозорило јавност о могућим последицама еко-тероризма, при чему би терористи, коришћењем електромагнетних таласа, могли утицати на промену климе, активирање земљотреса и вулкана).

Др. Бертел, која је председник Интернационалног Института за бригу о људском здрављу, опомиње да је HAARP гигантски "грејач", способан за велике промене у јоносфери, у стању да ствара не само рупе, већ да буквално засеца слој атмосфере који нас штити од погубног космичког зрачења, а физичар др. Бернард Истлунд (dr. Bernard Eastlund) је изјавио да представља највећи грејач јоносфере који је икада постојао.

« Последња измена: Јул 10, 2011, 22:06:15 Ekana » Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #1 послато: Јул 10, 2011, 18:34:36 »Војска Сједињених Америчких Држава је са HAARP пројектом поставила следеће циљеве:
- Безбедно комуницирање са подморницама на великим дубинама у свим крајевима планете помоћу радијација екстремно ниске фреквенције. Наиме, стварањем електромлаза ("реке електрицитета"), који би се из јоносфере довео на поларну капу, формирала би се вибрирајућа вештачка антена за одашиљање електромагнетних зрачења у било који крај света;
- Продирање на исти начин у тло, ради претраживања скривених тунела или подземних скровишта и инсталација од војног интереса;
- Заштита територије Сједињених Америчких Држава (САД) од непријатељских авиона и интерконтиненталних балистичких пројектила;
- Уништавање непријатељских сателита;
- Ометање и апсолутно онемогућавање комуникација на одређеним подручјима;
- Мењање хемијске структуре виших слојева атмосфере, односно програмирање климе на жељеном делу планете;
- Изазивање земљотреса, односно тектонских поремећаја;
- Контрола менталних функција и реакција људи и животиња, као и управљање њиховим здрављем;
- Управљање биолошким процесима на планети Земљи.


Разлога зашто је баш изабрана Аљаска као подручје за спровођење овог пројекта има више: Ненасељеност и неприступачност огромног пространства, близина територије највећих непријатеља (Русија, Кина, Индија), сам ефекат загревања јоносфере на северним географским ширинама. Наиме, ту постоји природни проток електричне енергије кроз јоносферу, а загревањем јоносфере се мења њена проводљивост, а то је кључна ствар, јер се тако пружа могућност "газдама" пројекта да се дочепају прекидача атмосферског електрицитета и да га укључују и искључују по жељи и потреби. Омогућава им, такође, да мењају и модулирају природни образац нискофреквентних радио таласа које емитује јоносфера. Загрејани део јоносфере тако постаје џиновски радиотрансмитер таласа екстремно ниске фреквенције. Ови таласи могу продрети буквално кроз сваку материју. За разлику од нормалних радио таласа они могу продрети дубоко и под земљу и под воду.
« Последња измена: Јул 10, 2011, 22:08:38 Ekana » Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #2 послато: Јул 22, 2011, 17:04:26 »

Пажња, ваздушна опасност


ЗАПРАШУЈУ НАС ОТРОВИМА?Небо изнад Београда


Недеља, 3. Јули, 2011.
Изнад Србије све већи број белих трагова које, према речима очевидаца, испуштају необележени авиони. На земљу падају у виду паучине, а повезују их с настанком многих опасних обољења

 

Велика беда вреба с неба! Из необележених авиона изнад Србије већ дуже време избацују се неке чудне материје. Саговорници Курира тврде да је реч о организованој и опасној акцији, која може имати несагледиве последице по здравље људи.

- Прво сам чуо авионе, а убрзо сам видео беличасте трагове. После неког времена на дрвећу сам угледао необичну паучину. Било ми је јасно да је у питању „кемтрејл“ - каже за Курир Небојша Лешевић, један од неколико хиљада грађана који се бори против, како каже, запрашивања људи из авиона.

- Од пре неколико година изнад наших глава - прво помало, а затим све више - необележени авиони остављају огромне трагове који се шире и стварају бели покров, да би на крају покрили цело небо. Нормалан траг авиона нестане након неколико секунди, „кемтрејл“ остаје сатима на небу - прича Лешевић и додаје да су у Америци чудни трагови примећени још почетком деведесетих.

С њим се слаже и ветеринар Катица Спасић, која је такође сакупила више узорака паучинасте материје којом нас, како каже, свакодневно, засипају.
- Имам малу количину узорака те непознате материје и уступићу је за анализе ако буде заинтересованих појединаца и институција које то могу да ураде - каже она и додаје да је успела да добије одобрење директорке једне институције да под микроскопом погледа лепљива влакна из „кемтрејла“.

Продиру у организам

- Док сам их узимала из тегле, постала су пуфнаста и волуминозна, изгледа да их електрицитет чини таквима. Дефинитивно се ради о неким нановлакнима, која се чврсто каче на живе организме, док на стакло не реагују - објашњава Спасићева и додаје да су многа обољења повезана са овим вештачким влакнима.

- Научници у свету запрашивање нановлакнима повезују са све већим бројем оболелих (преко 60.000) од Моргелонсове болести. Влакна буквално продиру у организам, праве мрежу и вире из рана на кожи које не зарастају. Као нека врста инвазије на организам - каже Спасићева.

Шта је „кемтрејл“

„Кемтрејл“ је термин који се први пут појављује у САД 1997. године, када ја први пут запажена прва масовнија појава овог феномена, мада је било тајних експеримената над Британијом и Америком још средином прошлог века. То је иначе кованица две енглеске речи - chemical (хемијски) и condensation trail (кондензацијски траг).

Шта садржи „кемтрејл“

* нервне отрове

* тешке метале
алуминијум, баријум, стронцијум, манган

* микроорганизме
бактерије, гљивице, микоплазме

* пестициде
у радиоактивне материје


Зашто нас запрашују

Никола Алексић, директор Еколошког покрета Србије, каже за Курир да нико са сигурношћу не може да наведе разлоге због којих нас запрашују, али да се намеће неколико одговора:

* контрола глобалног загревања
* контрола популације
* држање људи у стању ослабљеног здравља како би фармацеутска индустрија што више профитирала
* интерес корпорација које производе генетски модификоване организме (ГМО). „Монсанто“ као водећа корпорација на том пољу предао је патент за ген који је отпоран на алуминијум, главни састојак „кемтрејлова“.


Последице запрашивања

ПО ЉУДЕ:
* хронични умор, главобоље, губитак краткорочног памћења и концентрације, депресија, слабљење имунитета
* кашаљ, болови у грудима, упале дисајних путева, крварење из носа, пецкање очију, подрхтавање очних капака, укоченост врата
* неправилан рад срца, проблеми с крвним судовима и крвним притиском
* инфекције и иритације мокраћних и дисајних путева, алергије, астма, кожне болести, карцином

ПО ПРИРОДУ:
* уништавање пољопривреде земље
* загађивање водотокова, осиромашивање и исушивање земљишта (тако да на њему могу успевати само генетски модификоване биљке, уз примену хемије)


http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/zaprasuju-nas-otrovima-99352.php
« Последња измена: Август 21, 2011, 02:00:54 Ekana » Сачувана
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #3 послато: Август 21, 2011, 01:55:33 »


Афера „Кемтрејлс“: Открићемо ко нас трује!


ПОКРЕНУТА ИСТРАГА ЗБОГ ЗАПРАШИВАЊА ХЕМИЈСКИМ СРЕДСТВИМА ИЗ АВИОНА
Уторак, 16. Август, 2011.
НОВИ САД - Борба се исплатила!
Након писања Курира о појави белих лепљивих нити по земљи која је преплашила суграђане, на иницијативу директора Еколошког удружења Новог Сада Николе Алексића, Прво основно јавно тужилаштво из Београда отворило је истрагу „поводом оптужби за геноцид запрашивањем хемијским једињењима из необележених авиона“.

- Позивамо све свесне и одговорне људе да доставе и своје фотографије, видео-записе и сакупљене паучинасте нити избачених из авиона, на адресу Савска број 17, на име јавног тужиоца Небојше Обрадовића, који води истрагу. Потребно је уз фотографију, видео-снимак или материјални доказ навести тачну локацију и време када је сачињен снимак или видео-запис, односно нађене нити, и личне податке аутора снимка, односно пошиљаоца доказног материјала - рекао је Никола Алексић. Он упозорава грађане да паучинасте нити не узимају голим рукама, него гранчицом или штапићем, и да их сместе у провидну теглу или флашу пазећи да не загаде спољашњост стаклене посуде.

- Приликом слања поштом јавном тужиоцу, стаклену посуду је потребно добро изоловати и обезбедити да се не би поломила у транспорту - објашњава директор покрета.

(С. Б.)

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/pokrenuta-istraga-zbog-zaprasivanja-hemijskim-sredstvima-iz-aviona-113720.php

*************************************************************************

Није на одмет погледати како је неколицина читалаца прокоментарисала ову значајну вест:

1949
16.08.2011 08:59:12

Иницијатива директора Еколошког удружења Новог Сада Николе Алексића је Сизифов посао.Илузорно је очекивати да ће српске власти имати снаге и националног поноса да спрече прелете НАТО авиона преко Србије јер су потписали споразум којим су се одрекли сваке могућности контроле Нато снага у Србији и изнад Србије а чиме су се директно одрекли и суверенитета.Зато је још бесмисленије очекивати да јавни тужилац нешто може учинити када нема снаге нити сме да чачка по много мањим и безазленијим проблемима и то само зато што објективно предсатавља партијски орган, није независан у свом раду како је то Уставом предвиђено а инструкције добија од сваке шуше која је на власти. Иницијативу директора Еколошког удружења Новог Сада Николе Алексића подржавам и поздрављам али треба имати дубоку резерву према могучности решења овог проблема све док Србија не каже НЕ НАТО пакту. Садашња политичка гарнитура са НАТО пактом према грађанима Србије проводи удружени злочиначки подухват и није у стању да овај геноцидни проблем реши на начин којим би грађани Србије били заштићени и безбедни јер се у овом случају не ради само о паучинастим влакнима већ и о запрашивању разним металима(баријум, алуминијум) који су у таквом јонском стању да директно утичу на здравље свих живих бића, запрашују нас са модификованим или немодификованим вирусима, гљивицама, бактеријама или штеточинама,хербицидима, фунгицидима,инсектицидима и ко зна каквим још препаратима које утичу на здравље људи, животиња и биљака.Они паралелно са тим директно утичу на модификацију временских прилика. Преко кемтрејлова уз помоћ ХААРП система високо или ниско фреквентним таласима непосредно и директно утичу како на психичко стање тако и на здравствено стање првенствено људи али и других живих организама . Док се овај проблем не реши, нека нам је Бог у помоћи.дудић
16.08.2011 10:16:27

Постоје званични документи у министарству за инфраструктуру, МО и МСП о испуштању отровних материја током прелета НАТО авиона за КиМ. У прилогу су и званично забележене изјаве два пилота ЈАТ-а, који су из својих авиона током различитих маршута видели поменути догађај. Због ових дешавања требало би под хитно укинути поменути споразум са НАТО.незаштићени грађанин
16.08.2011 19:08:55

На жалост, небо над Фрушком гором више није бистро, стално је прекривено неком беличастом маглом прошараном влакнима,нема прелепих звезданих ноћи, а Млечни пут се, од белог застора више не може запазити. Биљке су скроз сасушене, а здравље нас, који ту живимо је потпуно угрожено!Сада спашавамо нашу децу и морамо се борити против ове издајничке владе који су кренули путем сотоне!!!Честитке Николи Алексићу!ивана
17.08.2011 22:32:47

Ако о нечему постоји теорија, онда постоји и то нешто. Као што постоји и завера лудака који желе да направе глобалну владу и контролишу цео свет. Жалосно је што већина мисли да је демократија слобода, јесте али у томе коју ћемо марку аутомобила да купимо или прашка за веш, и ништа више од тога. Демократија је уверење чопора мајмуна да се и они нешто питају, или модерно робовласничко друштво у коме уместо букагија на ногама носимо најмање пет чипованих документа. Али очигледно да логика више не постоји, бер не у Срба који могу да остављају своје отровне коментаре, јер је то лакше него да се боре. Свака част господину Алексићу и онима који мисле на свој народ, и на будућност наше деце.Сергеј
18.08.2011 16:20:33

Народа, заборавите то. То на целом свету раде, овде у Немачкој већ добрих десет година. Људи имају доказе, снимке, хемијске анализе које показују до 1000 пута повишену концентрацију алуминијума и баријума у земљи и води итд., међутим све европске владе су под истом НАТО-чизмом и игноришу све покушаје истраге. Овде шприцају НАТО авиони који полећу из Француске. У Америци то раде осим војске и фирме као нпр. Евергреен Авиатион. Тужба не помаже у овом случају, сва политичка банда је дио овога и не смије и не може ништа против тога да учини. Наша влада су издајице и лутке Америке, иначе не би били ту где јесу.Критсв
19.08.2011 14:36:43

Ово се не ради у целом свету већ највећим делом у оквиру држава које су чланице
 НАТО савеза или имају потписан са њим тзв. "Пакт за примирје". У Русији, на пример уопште нема овога. Они су људи имали своју Голготу, али су од тога постали паметнији и схватили да морају сада активно да се боре за своје. На готово целом Истоку, који је већи од Европе и северне Америке заједно, овога исто тако нема. Проблем је што су нама сузили свест на то да је Запад цео свет, како би се боље одржала одавно пропала идеја, а сада ми говоримо како овога има на целом свету. Е, па нема и не мора бити!војин
19.08.2011 21:32:45

Американци раде кемтреилсе и у Америци па чак и на Хавајима-погледајте филмове на YоuTube. Сем што ће људи страдати од ко зна које хемије, вируса и микроба још нешто , на дуже стазе се спрема овим запрашивањем. Биљке лагано изумиру од повећане концентрације алуминијума и баријума а велике компаније раде на генетски модификованим биљкама које ће бити отпорне на поменуте хемикалије. Кад једног дана приноси од нормалних биљака буду смањени да се неће исплати сејати их онда ће нам понудити своје генетски модификоване (ГМ) биљке које могу да расту у тако загађеном земљишту. Шта мислите које ће уцене пасти да се дође до таквих биљака, јер народ мора несто јести. ГМ биљке могу да направе чуда у људском организму од разних болештина до стерилитета. На тај начин ће смањити наталитет и управљати производњом хране у већем делу света јер га и сад држе под својом контролом. Болесни умови!!!

Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #4 послато: Новембар 15, 2011, 19:43:46 »

Са овим речима нам се недавно обратио Никола Алексић, директор Еколошког покрета из Новог Сада,

Цитат

ЈА САМ НИКОЛА АЛЕКСИЋ, ДИРЕКТОР ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА НОВОГ САДА И ЈЕДАН ОД РЕТКИХ СЛОБОДНИХ ЉУДИ КОЈИ НЕ ЗАВИСИ НИ ОД ЧЕГА И НЕ ПРИПАДА НИКОМЕ, ОСИМ СВОЈОЈ ПОРОДИЦИ И ДОМОВИНИ СРБИЈИ.
 ОСЕЋАМ ДУЖНОСТ ДА ВАС ОБАВЕСТИМ О ИСТИНИ КОЈА СЕ ОД ВАС КРИЈЕ, О БУДУЋНОСТИ КОЈА НАМ СЕ ПРИПРЕМА, МА КАКО ТА ИСТИНА БИЛА СТРАШНА И ШОКАНТНА.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=okwSQhbWLGY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=okwSQhbWLGY</a>Неки су преко овога прешли врло олако,..а неки су забринуто гледали снимак
упозорења данима,
да би нам на крају стигло признање од Американаца,
да постоји програм у оквиру којег се у атмосферу испуштају отровна једињења
- Тајни пројекат геоинжењеринга –

*********************************************************************ПАУЧИНА С НЕБА – ТАЈНИ ПРОЈЕКАТ БЕЛЕ КУЋЕБела кућа, после 16 година негирања, признала је пре два дана да постоји светски тајни програм којим се манипулише атмосфером, и то помоћу авиона који остављају дуготрајан траг, а који се, кад падне на земљу, претвара у паучину. Тиме је потврђено писање Курира из јула ове године да нас необележени авиони запрашују отровима.
Постојање тајног пројекта јавности је открио Џон П. Холрен, кога називају царем научником Беле куће. Он је признао да је атмосфера третирана баријумовим солима, алуминијум-диоксидом и другим отровним једињењима. Иако је свету открио да постоји тајни пројекат, Холрен није навео чему он тачно служи.
 НАСА је пре пет година објавила да земља добија 20 одсто мање сунца него десет година раније, што би можда могло да има везе са овим пројектом.

Без обзира на то, једињења којима се третира атмосфера опасна су за људе. Курир је о необележиним авионима чији траг остаје сатима на небу много дуже него што је уобичајено, а који, кад падне на земљу, прави паучину, писао још пре четири месеца. Та појава, названа „кемтрејл“, што је енглеска кованица за хемијски и кондезациони траг, забринула је и грађане Србије. Саговорници Курира навели су тада да се паучина на земљи састоји од неке врсте нановлакана, која се чврсто каче на живе организме, док на стакло не реагују. Ветеринарка Катица Спасић испричала је тада да научници у свету запрашивање нановлакнима повезују са све већим бројем оболелих (више од 60.000) од Моргелонсове болести. Влакна буквално продиру у организам, праве мрежу и вире из рана на кожи које не зарастају, што је ветеринарка поредила с неком врстом инвазије на организам.Алексић: Победа истине

 Председник Еколошког покрета Новог Сада Никола Алексић каже за Курир да је признање Беле куће најлепша вест коју је чуо последњих година, јер је његова борба за истину напокон добила смисао.
- Мене и моје колеге годинама сматрају лудацима који причају глупости, кад ето Американци потврдили да смо били у праву. Ипак, иако су признали да нас годинама запрашују отровима с неба, то вероватно није ни део онога што нам заправо раде – наводи Алексић.


Могуће последице запрашивања по људе

* хронични умор, главобоље, губитак краткорочног памћења и концентрације, депресија, слабљење имунитета
* кашаљ, болови у грудима, крварење из носа, пецкање очију, подрхтавање очних капака
* неправилан рад срца, проблеми с крвним судовима и крвним притиском
* инфекције и иритације мокраћних и дисајних путева, алергије, астма, кожне болести, карцином

Курир

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #5 послато: Јануар 08, 2012, 13:46:29 »Сем ових упозорења, о "ПАУЧИНИ с неба", Никола Алексић и његов "Еколошки покрет" нас упозоравају и о овоме,..


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=NZAzuI9AbVs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=NZAzuI9AbVs</a>


Касније је био ухапшен,


"Председник Еколошког покрета Новог Сада Никола Алексић ухапшен је 02.10.2011 у 12:10 сати испред Скупштине Србије на мирном протесту једног грађанина који је уредно пријављен полицији као протест појединца, а не као позив на протест грађана. Отпуштен је уз помоћ адвоката истог дана.

"Полиција је погрешно протумачила пријаву протеста једног грађанина као окупљање грађана. Ради се о протесту Николе Алексића који никога не позива него обавештава јавност о свом личном протесту. О томе он само обавештава остале грађане и наводи да они сами поступе по својој савести. Обављена је консултација са прaвницима и нема прекршаја закона. Свако привођење или хапшење је незаконито."
Овог човека и његов покрет треба најозбиљније схватити,.. "У канџама Мосанта и Codexa Alimentariusa "


http://forum.svisrbisveta.org/index.php?topic=79.0
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #6 послато: Јануар 08, 2012, 13:56:08 »


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0lrpxP3Ti64" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=0lrpxP3Ti64</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #7 послато: Јануар 08, 2012, 13:57:21 »


Ово треба слати на све сајтове, на све адресе, народ мора да сазна више о овоме!!!<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Gv7fSB5lIJ4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Gv7fSB5lIJ4</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ratnik
Нови члан
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 23Погледај профил
« Одговор #8 послато: Јануар 10, 2012, 06:35:10 »

сви знају све о томе и опет нико ништа...

питам се чиме нас то запрашују, неким бенсединима можда па се зато не бунимо, лепо нам...   Молим?
Сачувана

Устај ратниче, Србија зове !
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #9 послато: Октобар 09, 2012, 20:10:45 »

ЗАПРАШИЛИ НАС: На Србе бацали отров са неба


Шведски политичари признали да је "кемтрејл", бели трагови на небу које остављају авиони, отровна мешавина хемикалија


Белих трагова има доста над Србијом


БЕОГРАД - Запрашили нас отровима!
Шведски политичари признали су да је бели траг на небу који остаје после авиона дефинитивно отровна мешавина хемикалија, вируса и метала који се колективно називају "кемтрејл", а о чему је Курир у више наврата писао.

- Ти дуги бели млазови на небу представљају опасну мешавина отрова. За разлику од оних уобичајених трагова који настају од кондензације после проласка авиона, ови су густи и спорије нестају - рекла је за шведске медије Пернила Хагберг, вођа Странке зелених. Она је прва политичарка која се јавно изјаснила о овом проблему и за шведске новине "Katrineholms kuriren" отворено признала да се ради о опасној мешавини аеросола, вируса, алуминијума и баријума, који су изузетно опасни за жива бића. Према њеним речима, ови млазови последица су запрашивања, а после неког времена спусте се на земљу у облику беле паучине и тако трују људе и природу.

У научном раду Еколошког покрета Нови Сад упозорава се јавност на штетност запрашивања и издваја се Моргелонсова болест, страшно обољење коже које изазива ово запрашивање.

- Наночестице које остају после запрашивање човек удише и тако их сједињује с читавим организмом. Улазећи у човека, на кожи се стварају ране које личе на рибљу крљушт. Ове наночестице могу да уђу и у мозак и да људима мењају свест - наводи се у истраживању. Постоји сумња да је циљ ове структуре даљинско управљање живим бићима.

 Спојлер:
3.јули 2011.

Цитат
Шта је "кемтрејл"

"Кемтрејл" се први пут помиње у САД 1997, када ја запажена масовнија појава белих трагова на небу, мада је и средином прошлог века било тајних експеримената над Британијом и Америком.


Шта садрже

- нервне отрове
- тешке метале: алуминијум, баријум, стронцијум, манган
- микроорганизме: бактерије, гљивице, микоплазме
- естициде и радиоактивне материје


Последице по људе

- хронични умор, главобоља, краткорочно губљење памћења и концентрације, депресија, слабљење имунитета
- кашаљ, болови у грудима, упала дисајних путева, крварење из носа, пецкање очију, подрхтавање очних капака, укоченост врата
- неправилан рад срца, проблеми с крвним судовима и крвним притиском
- инфекције и иритације мокраћних и дисајних путева, алергије, астма, кожне болести, рак

(Курир)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #10 послато: Октобар 09, 2012, 20:29:29 »

Оваква слика неба,
је честа појава над целом Србијом. Скоро свако јутро, од 5 до 7 часова, видљиви су прелети авиона који остављају баш овакав траг. Више пута су слушаоци једне радио емисије извештавали како небо код њих личи на рибарску мрежу након многих прелета  авиона. Нико о овоме званично ништа не говори. Колико сам приметила, неки се чак исмејавају са овим.
Тужно је ово гледати. На дивном плавом, чистом небу, одједном се појаве два или три авиона, иза којих је врло видљив траг. Тај траг не нестаје, него се напротив шири и онда више нема оног плаветнила по небу, небо буде цело прекривено густим белим облацима. Једно јутро, када се смењивала ноћ и дан,
видела сам како се Месец просто борио да се својим сјајем пробије кроз облаке, али џаба, није успевао. На моменте јесте, али су га брзо ти облаци целог прекрили..


« Последња измена: Април 30, 2018, 18:53:41 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #11 послато: Октобар 18, 2012, 07:22:05 »

Полиција захтева
Истражите ко трује Србију из ваздуха!


После писања нашег листа о кемтрејлсу - отровним белим траговима на небу, Синдикат полиције од премијера затражио формирање тима који ће испитати евентуалне последицеБЕОГРАД - Стоп запрашивању!

После низа текстова у Куриру о кемтрејлсу, отровним паучинастим нитима које испуштају необележени авиони, председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић затражио је од министра унутрашњих послова Ивице Дачића да испита постојање кемтрејлса над нашом земљом. Бели трагови, за које многи грађани верују да су отровни, у последњих неколико месеци уочени су на небу изнад читаве Србије.

За разлику од обичних трагова које праве авиони, за ове очевици кажу да су гушћи и да се задржавају по неколико сати на небу.

У допису полицијског синдиката тражи се „што хитније формирање државне комисије састављене од стручњака која ће испитати ову појаву, а јавност обавестити о резултатима истраге и мерама предузетим у циљу отклањања опасности“.

- Велики број медија у Србији отворено говори о овом проблему и наводи да специјално адаптирани авиони, под маском комерцијалних летова над небом Србије, испуштају отровне агенсе као што су вируси и вирусни фрагменти, нервни отрови, тешки метали попут алуминијума и баријума, микроорганизми, пестициди и радиоактивне материје, дехидриране људске ћелије итд. Медији и уплашени грађани су с овом појавом довели у везу овогодишњу сушу, алармантан број канцерогених обољења, као и пораст других болести - наведено је у саопштењу и додато да ће ћутање државе и њених институција допринети масовној паници и хистерији становништва, што резултира стварањем теорија завере.

Курир је такође апеловао на надлежне и послао допис Министарству енергетике, развоја и заштите животне са питањима и апелом за утврђивање да ли је и ко дозволио испуштање кемтрејлса.

Ниш, 10. октобар 12:15

Забринути Нишлија је после серије наших текстова обратио пажњу на небо изнад свог града. На слици коју нам је послао види се ведро небо са густим белим траговима који су током целог дана тровали Ниш.
Београд, 11. септембар 07:00

Небо над Београдом 11. септембра, око седам ујутру. Наша читатељка је, када је кренула на посао, снимила густе беле трагове који су највероватније остали после запрашивања током ноћи. Како каже, изнад њеног краја данима небо изгледа овако.
Младеновац, 29. септембар 22:00

Нашег читатеља леп пејзаж је инспирисао да направи фотографију, али када се мало боље удубио, видео је, како каже, „јаке, густе последице кемтрејлса“, па нам је послао снимак.
Чачак, 10. октобар 13:15

- Неколико минута после проласка авиона небо је изгледало овако. Прво сам мислила да је обичан траг после млазњака, да би се после неког времена траг само проширио. Два сата након проласка авиона овако су изгледали трагови - написала нам је читатељка.
Сремска Митровица, 29. септембар 18:14

- Трагови на небу су остали неколико сати пошто су авиони надлетали Сремску Митровицу. Обичан млазњак испушта трагове који много краће остају на небу - написао је читалац Курира.


(Курир)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #12 послато: Новембар 08, 2012, 15:35:33 »

Има ли запрашивања изнад Србије?


У Скупштини Србије убрзо ће бити отворено и питање хемијског запрашивања из авиона чије су последице по здравље људи још непознате, пишу Вечерње Новости.


После генетски модификоване хране, и ова тема биће отворена у скупштини, сазнају Новости у Одбору за заштиту животне средине.

Реч је о активностима необележених авиона у стратосфери широм планете, па и изнад Балкана, које се називају геоинжењеринг, а које САД и мултинационалне компаније оправдавају борбом против глобалног загревања.

Према речима Џона Холдрена, саветника председника Обаме, преко беле паучине атмосфере распршује се алуминијум-диоксид, баријумове соли и друга једињења, и тако контролишу временске прилике на одређеном подручју.

"Еколошки покрети у региону увелико причају о овом феномену, а Грци су, чак, питали своју владу да ли се таква запрашивања врше и над њиховом земљом и колико су штетна," каже Милица Војић Марковић, председник Одбора за екологију.

Одговор су и добили, а у њему увијену потврду да се запрашивања врше, али да нема података да ли су штетна. Сличне одговоре и домаћи посланици тражиће од наше владе.

По речима посланика Ивана Карића из Зелених Србије (на листи ДС), и домаћи еколози су приметили беличасте трагове на небу, који не нестају тако брзо као кад пролети млазњак.

"Детаљније информације имаћемо следеће недеље, после конгреса Европске зелене партије, у Стокхолму, и сусрета са Пернилом Хагберг, вођом Странке зелених, која је прва покренула ту причу," каже Карић.

Иначе, хемијске трагове авиона, тзв. ”кемтрејлс”, карактеришу специфичне беле густе пруге које сатима остају на небу. Новосадски еколози тврде да су уочени, рецимо, изнад административне границе са КиМ, али не само тамо. Иза авиона, који лете обично у групама од три до пет, остају вртлози и статични трагови, који се у року од неколико сати шире и претварају у сиво-белу копрену која блокира пролаз сунчевих зрака, после чега се примећује ”уљаста” измаглица. Ово касније пада на земљу као бела паучина.

У хемијским траговима пронађени су алуминијум и баријум оксид, манган, гвожђе, стронцијум, бактерије, гљивице, пестициди, микоплазма, као и облици вештачког живота (нановлакна).

У нашем Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине објашњавају феномен сасвим другачије:

"Контролори летења морају да имају апсолутни увид свих летилица које се налазе изнад територије Србије и мала је вероватноћа да нека летилица уђе на територију, а да је не открије контрола летења. Што се тиче трагова из авиона, они су последица кондензоване водене паре, а дужина трајања траке зависи од околне атмосфере. Не може се говорити о запрашивању."

Што се тиче глобалног загревања, у Министарству сматрају да га није могуће спречити никаквим контрамерама као што је запрашивање. Једини принцип је смањење емисије гасова стаклене баште. Агенција за заштиту животне средине, иначе, врши мониторинг квалитета ваздуха преко 40 аутоматских мерних станица, које дају податке о хемијским и прашкастим материјама. За сада нису уочили концентрације хемијских елемената, закључују у Министарству.

(вечерње НОВОСТИ, Вести)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
chule80
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 64Погледај профил
« Одговор #13 послато: Децембар 02, 2012, 09:01:27 »

ОТВОРЕНО ПИСМО МИЛАНУ И ВЛАДИ


Јуче преподне... то беше субота 3. новембар 2012. године... Задесио сам се у центру Београда. Било је можда 09 сати, а небо над Београдом плаво, чисто, бистро, милина за погледати. Но, већ негде око 10 сати једно 6-7 авиона прелећу и испуштају своје сумњиве (читај: отровне и опасне материје тј. Chemtrails!)...
 
У том моменту сетих се двојице водитеља (Милан Миленковић и Владо Ђукановић) са Фокус радија који има националну фреквенцију што ће рећи да их чује цела Србија... Нисам наравно издржао, већ сам узео телефон у руке и сликао ове две горе слике, где свако живи може да види и са и без наочара да је небо над главним градом било запрашивано! Ономад, пре 3 недеље, у својим емисијама на Фокусу, оба водитеља су вешто скретали пажњу са овог (по мени највећег у данашњој Србији) проблема.
Владо се правио прилично наиван и неупућен у ову причу, причајући оне приче за малу децу од 3 године, да је он питао надлежне институције Републике Србије, шта они мисле о том запрашивању српског неба, а они су му рекли да су то трачеви и инсинуације, да не кажем будалесања појединаца (у Слобино време то би рекли "шачица издајника и плаћеника")... И он се тога држи ко пијан плота... То вам је исто као када инспектори Министарства Финансија Србије иду у спортске клубове да провере папире, и утврди се да је све легално. :roll: Е тако се понаша и Владо Ђукановић. У преводу, он неће да се бори против накарадног и антиљудског система у Србији, па онда у својој емсији "На линији" прича о неким проблемима који притискају Србију, тачније обичне људе, али ти проблеми нису ни близу овоме.

Слично је ту и код колеге му Милана Миленковића... Наиме, он је покушао у својој емисији, исти тај дан пре три недеље једну жену да направи параноичном?! Причајући како се поред тих авиона са опасним и отровним материјама виде и летећи тањири?! :roll: Заиста врхунски :x

Малкице, разумем њих двојицу... причајући о овоме јавно, на радију са националном фреквенцијом долазите у сукоб са истим тим горе институцијама Републике Србије, којима Владо верује (мада искрен да будем, мислим да им ни он сам не верује, али не сме да дира у осињак), јер врло лако може се десити да или добију ова двојица отказе, или да Фокус радио затворе?! Ко да затвори Фокус? Па РДА, којој неће бити тешко да измисли неки десети разлог и да затвори Фокус. То вам је данашња (вазална) Србија.


Резултат овог запрашивања од јуче можете видети на овој слици доле...
 

Јасно се види како нешто није нормално над нашим небом... Ове отровне и опасне материје почеле су да се разлажу у ваздуху. Што ће рећи да заправо мењају састав ваздуха у Србији, и да на тај начин чини се велики злочин над свима нама, над будућим генерацијама!!! Дешава се управо то, да када дође лето, буду велике врућине, извори пресушују, пољопривредницима је јако тешко да одрже своје приносе... ствара се суша! А сви знамо да када је суша, цена хране скаче вишеструко... Ту ће опет на делу бити "наша патриотска" Влада (читај слуге банкарског картела из Лондона, који и јесу ту постављени да раде то што раде... боље глумце Србија није имала), која ће увозити храну да би се прехранила сиротиња раја :oops: :evil: И пај' сад, неће Они увозити органску храну, већ напротив ову јефтину ГМО храну, од које ћемо боловати још више, рађаће нас се још мање, а и ко каже да од те ГМО хране неће у некој будућој генерацији наших потомака бити неких аномалија на телу, или пак у психи. Ако се буду уопште рађали. :oops:
Дешаваће се и то да нам зиме постају као у леденом добу. Старији људи се данас чуде како је рецимо зимус на -5'С хладније него пре 40 година када су људи и на -30'С нормално функционисали... Мада је зимус код нас ишло и испод -20'С, али то наравно није смело бити објављено. Разлог је управо у овоме: запрашивањем отровним материјама, мења се клима!И да... да не заборавим, немојте ово схватити све озбиљно. Напротив, наставите да причате о Космету, чији проблем верујем да ће се решити управо на вашем радију... наставите да причате о лоповима из ДС (Тадићу и Ђиласу), за које верујем да ће СНС власт да их ухапси све и конфискује имовину... наставите да пратите домаћи и страни професионални спорт, где се не зна који је поштенији и бољи... Наставите да живите као да ништа се не дешава.


п.с.
Ако вас замарају турске серије, имате старе добре домаће серије на РТС (тренутно су на тапети Отписани...)

Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #14 послато: Децембар 02, 2012, 09:40:38 »

chule80
Цитат
ОТВОРЕНО ПИСМО МИЛАНУ И ВЛАДИ


Види се да ниси одавно слушао тај радио.  Зеленко Влада већ увелико не ради на Фокусу, а што се тиче Милана, многи који су се касније јављали у програм су га натерали да и он мало озбиљније размишља о томе, па је један дан позвао у госте једног типа и емисија је била посвећена углавном  тим авионима који  запрашују небо, не само над Београдом, него над целом Србијом...
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
chule80
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 64Погледај профил
« Одговор #15 послато: Децембар 02, 2012, 10:39:27 »

Нисам нигде ни рекао да слушам редовно.
Рекао сам само свој утисак за тај дан шта сам чуо на радију.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #16 послато: Децембар 02, 2012, 10:44:14 »

Нисам нигде ни рекао да слушам редовно.
Рекао сам само свој утисак за тај дан шта сам чуо на радију.

А, мени било чудно да пишеш "ОТВОРЕНО ПИСМО" некоме ко више и не ради на том радију Cheesy

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
chule80
Напредни члан
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 64Погледај профил
« Одговор #17 послато: Децембар 02, 2012, 21:54:49 »

Писмо је написано 4. нов 2012. Што се и види из приложеног.
А тај спорни дан је био око 15. окт 2012.
Сачувана

Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #18 послато: Јун 08, 2013, 13:54:21 »

ХЕМИЈСКИ ТРАГОВИ НАД СРБИЈОМ


Пернила Хагберг, вођа шведске странке Зелених, дигла је септембра 2012. велику медијску буку када је након дугог научног истраживања изашла пред домаће новинаре и у својству приватног лица изјавила „да ти дуги бели трагови, облачне сумаглице на плавом небу нису уобичајени трагови, него су заправо отровна мешавина хемикалија, вируса и метала које носе заједничко име кемтрејлс (хемијски трагови)".

Притом је она за главне „извођаче радова" навела Централну америчку обавештајну агенцију (СIА) и америчку безбедносну агенцију (NSA), уз одобрење шведске владе. Ово сазнање пренето је у скоро свим светским штампаним и електронским медијима, иако је до тада тема „кемтрејлс" била скривана и исмевана. Хагбергова није прва особа која је јавно говорила о хемијским траговима. Пре ње било је људи који су храбро почели да се боре са овим још увек неразрешеним проблемом, као што је, на пример, немачки научник Вернер Алтникел, који десет година уназад упозорава јавност о кемтрејлсу. Он је од 1987. до 2000. био високи активни члан организације Гринпис, све док 2004. Гринпис није са њим, због кемтрејлс хипотеза, раскинуо уговор. Више од двадесет година Алтникел је члан Зелене партије Немачке, чију политику јавно критикује, нарочито после НАТО бомбардовања Србије од стране црвено-црне коалиције, где је употребљаван осиромашени уранијум, али и, како каже, због недовољне заштите за очување животне средине и непротивљења ратним дејствима немачког Вермахта. Овај носилац награде из области соларне енергије неко је кога званични медији у Немачкој и свету нерадо зову у госте, па га чак избегавају или цензуришу, јер говори о темама које нису на дневном реду глобалних институција - као што су кемтрејлс, ХААРП, манипулација временом, осиромашени уранијум и контрола ума. Многи га, притом, сматрају заблуделим лицем и присталицом теорије завере. Њему је приступ отворен на појединим независним медијским гласилима. Оснивач је веб-портала chemtrail.de, а до априла 2012. био је активиста грађанског удружења Чисто небо, да би у септембру прошле године саопштио да оснива нови покрет под именом Удружење за заштиту природне средине, чији је циљ да се планета сачува од штетних и неприродних технологија.


Цењени господине Алтникел, звучи као невероватна фантастична прича, или чак теорија завере, када се у данашњем свету јавно говори о кемтрејлсу. За једне запрашивање планете није штетно и користи се да би се Земљина кора охладила, док противници тврде да се рали о неизмерној штети по здравље човечанства и екологије. Када се почело са експериментисањем на небу и ко стоји иза тога?

- General Electric је 1946. године обавио прве истраживачке подухвате на модификацији времена, такозваној „вакцини неба" која је откривена помоћу сребрне прашине. Дан-данас облак уз примену сребрног јодида може да донесе обилне падавине. Америчке војне снаге проузроковале су овом природном ратном методом велике поплаве дуж вијетнамских непријатељских добавних праваца. Да би ограничили појаву климатских ратова, Уједињене нације су 1977. године прогласиле конвенцију ENMOD (еколошка ратна конвенција).


Поједини наши читаоци се први пут сусрећу са темом кемтрејлса. Можете ли свима њима укратко описати како могу бити сигурни, када погледају у небо, да је реч о запрашивању, а не о кондензацијским траговима које авиони остављају иза себе?

- Нормални кондензацијски трагови (енглески contrails) могу се формирати од најмање 70 процената влаге и најмање минус 40 степени Целзијуса из издувних честица, на пример, од млазних мотора. Честице делују као једра инокулације за стварање ледених кристала. Ови кондензациони трагови, обично веома кратког даха, могу под екстремним атмосферским условима у просеку на небу остати око 20 минута пре него што се поново растворе. Већина нестаје после неколико секунди. Због великих температура млазних мотора, формирају се ледени кристали око крила дужине удаљености. Атмосферски услови за развој нормалних кондензацијских трагова су у принципу створени тек на око 7.500 метара надморске висине. Такозвани кемтрејлсови садрже, поред већ ионако опасне хемијске адитиве у авио гориву (ЈР8 + 110) и друге хемикалије - метални прах, полимере и друго - и одражавају, у зависности од њиховог састава, много гушћу и јачу рефлексивну појавну слику, стварајући белу измаглицу. Они почињу често близу турбина, могу сатима стајати на небу и стварати понекад хоботничка испупчења. Велику сигурност да разликујемо траке добијамо када је позната надморска висина, одговорајућа температура и вредност влажности ваздуха. (Погледајте наш Јутјуб видео: „Кемтрејлс нови докази" на chemtrails.de).


Које су државе прве на удару запрашивања хемијским честицама?

Скоро све земље су потенцијалне мете; не постоји податак које су најугроженије, мада се претпоставља да су континенти Америка и Европа први на списку. Реч је о глобалној завери и скоро да нема земље која није трована отровним хемикалијама.


Запрашивање неба и планете крши многобројне интернационалне еколошке законске норме, директно угрожава национални суверенитет држава, па се поставља питање шта је са безбедношћу ваздушног простора. Како је могуће да страни авиони неометано продру на територију једне државе, или то, можда, раде са одобрењем врха власти тих држава?

Да, то се ради са дозволом влада тих држава, кроз билатералане споразуме, или преко окупационог статута код западних вазалних држава. У америчкој војној студији „Поседовање времена у 2025. години", из 1996, експлицитно се помиње да упркос међународним конвенцијама о неупотребљавању природних манипулација које су споразумно постигнуте са „пријатељским и савезничким" народима, такве акције се, ипак, могу извршити.


Постоје ли докази за шта се све кемтрејлс може искористи. Поједини независни истраживачи говоре да је реч о невидљивом временском наоружању којим се могу постићи разни ефекти у борби против непријатеља?


Постоји читава палета области примене кемтрејлса, нарочито у интеракцији са јаким системима микроталасних преноса, као што је америчка јоносферна грејалица ХААРП у Гакони на Аљасци. Због проводних области прашине атмосфере могу се, на пример, створити рефлексивни слојеви, који се заузврат користе за разне апликације радара. Бројне апликације временских оружја наведене су још 1977. године у анексу 2 ENMOD конвенције. Цитат: „Следећи примери илуструју могућности промена које могу бити изазване еколошким техничким манипулацијама: земљотреси, цунамији, нарушавање природне равнотеже у региону, мењање временских прилика (облаци, падавине, циклони и торнада), промене у климатским обрасцима и у океанским струјама, промене у стању озонског омотача и јоносфере". Бивши амерички секретар одбране Коен потврдио је, 1997. године, у свом јавном говору, примену неколико горе наведених еколошких ратно-техничких манипулација.


Који се све хемијски материјали бацају из авиона на земљу?

Алуминијум, баријум, стронцијум, манган, титан и други полимери, бактерије, гљивице, микроплазме, пестициди и радиоактивне материје, а измерене су и остале смеше супстанци у различитим концентрацијама.


Какви све симптоми и болести могу да настану од авионских хемијских трагова?

До сада су на међународном нивоу као последице кемтрејлса пријављене разне респираторне и слузкожне иритације, алергијске реакције, хроничан умор, болови у грудима, алергије, астма, оштећење меморије, потешкоће у проналажењу речи, слабљење имунитета, проблеми са крвним судовима, главобоље, депресија, проблеми са равнотежом, грип, канцер и друге инфективне болести.


Да ли је кемтрејлс тајно оружје Новог светског поретка, како би свет био управљан по идеологији „супер елите", као и да са планете нестане неколико милијарди људи?

- Кемтрејлси су део различитих хемијских и електромагнетних манипулација; оквиру сировог тераформираног концепта, који је такође осмишљен као опција да утиче на физичко и ментално стање човечанства. Примењене супстанце, у сваком случају, доприносе негативном здравственом ефекту. Светска елита жели, ту нема никакве сумње, да смањи бро становника у свету, па чак и Макс Плаш Институт сматра да би број од две милијарде људи био пожељан.


Широм света климатско оружје кемтрејлс је мултимилијардни посао. Значи, без обзира на огромне трошкове, запрашивање људи и природе не престаје, претпоставља се из разлога што је високо профитабилно. Који индустријски комплекси зарађују највише на овом пројекту?

- Хемијска и ваздухопловна индустрија првенствено највише профитирају, али и берзанске спекулације су погодно средство за климатске манипулације, и то иде тако далеко да се и поједине кладионице баве овим питањем. Узмимо у разматрање и следећу варијанту: када се државе, помоћу индуковане дехидрације или поплаве њихових усева, буквално натерају да знатно умање годишњи износ својих засејаних поља, тада расте могућност извозне уцене потенцијалног проузроковача штете, а ризик да они буду окривљени за катастрофу веома је мали.Зашто Светска здравствена организација, Уједињене нације и еколошки покрети не реагују на уништење природне и здравствене средине путем глобалног запрашивања?

Одговор је кратак и јасан. Зато што су оруђе агенде Новог светског поретка.


На крају нашег разговора, кажите читаоцима магазина Геополитика како се углавном добронамерна светска популација може изборити са глобалним хемијским запрашивањем? Постоји ли нека нада за будуће генерације?

Постојећи масовни медији не обављају своју дужност у складу са прописаном новинарском етиком, па је стога и те како нужно да се што више људи, кроз алтернативне медије, упозна са манипулативним радњама и здравственим ризицима. Сваки појединац би требало да искаже јасну вољу у односу на званичну политику, институције, еколошке покрете, цркве итд. да се писмено и усмено децидирано изјасни да није спреман да толерише тренутну неприхватљиву ситуацију, и да даље ћути. Неактивним удружењима би требало одузети право на рад. Још боља сарадња на националном и међународном нивоу, као и умрежавање и солидарност људи, апсолутно су неопходне, како би наш протест имао још више одјека у јавности. Свако од нас би требало да буде свестан својих менталних моћи и да их позитивно искористи. Сама неактивност многих добродушних особа пружа шансу релативно малом броју злих људи моћ да остваре своје деструктивне планове.

  (Разговор и превод: Милан Старчевић, Извор: "Геополитика")

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #19 послато: Јул 16, 2013, 04:07:58 »

Јуче је над Београдом било прелета оних авиона који остављају "трагове" иза себе, непознатог састава.


На првој фотографији се види какво је небо над Београдом било у оном тренутку када је авион прошао и оставио траг за собом,а на овој фотографију се јасно види какво је небо постало након тог прелета.

У даљини је било још таквих трагова, али на осталим снимцима које сам направила се то, на жалост, не види.

Небо над овим делом Београда је након тога било прекривено сивим облацима и деловало је као да ће киша сваки час пасти, али за дивно чудо, није.Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #20 послато: Јул 19, 2013, 00:23:13 »


Поново смо синоћ били на удару монструма

Кемтрејлси, колико их ја пратим, над Београдом су скоро свакодневно -
"напорно" раде у све три смене, зато имамо ред тропских врућина са високим температурама и влагом, па ред ветра и кише, тек да се добро утврди "градиво" - да све бачено из авиона дође на право место!  Љутко

Ето, синоћ,  18. јула од 19 до 22 сата су просто "сагоревали" на послу е да се не би неко пожалио како су једни добили више а други мање...и то баш у време када је највише и деце и одраслих било ван кућа и станова. Па нису ни они неуки, добро су нас скенирали и утврдили кад ко излази и колико се задржава напољу, неће да им посао буде узалудан и оде низ ветар!!!

При том, тим страним монструмима прикључили су се и "наши" из власти који им дозвољавају да неометано шпартају небом над Србијом и угрожавају свеукупни живот у овој земљи на брдовитом Балкану, прикључујући се својим подаништвом силама зла које желе да смање број људи на овој планети са 7 на 2 милијарде!!!

С обзиром да праћком не могу да угрозим ни оне на небу, а ни ове овдашње олигархе на земљи, остајем у нади да ће им коначни рачун за злодела ипак бити испостављен...а знају они добро од кога је...


 
Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #21 послато: Јул 19, 2013, 20:31:39 »

Ја незнам и немогу ништа рећи по питању "запрашивања" земље са неба. Шта се баца, шта растура, немам благе везе. Не искључујем могућност да се небо злоупотребљава, али да би се посипале било какве отровне твари, већ би давно многе организације за заштиту човекове околине, и те како запалиле ватру!

За такве радње треба најпре опремити карго авионе. Оне из редовних путничких летова, заборавите. Контроле су ригорозне и све компаније настоје да остану у игри. Изгубити линије летења значи одмах губитак солвентности и зарада.

По питању оних белих пруга које се појављују иза авиона, и на небу остављају јасан траг, - то је најобичнија, хидро-термичка појава и ту нема никакве тајне или нечега нејасног.
Авиони који се крећу на висина од 8.000 метара па навише, лете кроз атмосферу која има јако ниску температуру. Ради кратке информације, већ након само 2 км. изнад земље, температура се ближи нултној тачки. На већим висина, температура износи у просеку око 40 - 60 степени ИСПОД НУЛЕ.
Приликом сагоревања горива, а поготово високотоплотног керизина, развија се велика топлотна енергија па млазеви тог врелог ваздуха, у судару са хладним ваздухом далеко испод нуле, стварају ситне кристале леда који се трансформишу у те беле трагове загрејане паре који многи људи сматрају нечим ненормалним.

Ако нас заиста трују, онда ми верујте на реч, они трагови који остају иза авиона, немају благе везе са било чим ненормалним....
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #22 послато: Јул 19, 2013, 21:55:32 »

....

Ако нас заиста трују, онда ми верујте на реч, они трагови који остају иза авиона, немају благе везе са било чим ненормалним....
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Gv7fSB5lIJ4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Gv7fSB5lIJ4</a>


На нашем порталу је објављено неколико текстова у вези тих необележених авиона, на пример, кликни ОВДЕ, па ОВДЕ ....Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Ekana
Ветеран
*****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 635


Погледај профил
« Одговор #23 послато: Јул 20, 2013, 02:44:15 »Ја незнам и немогу ништа рећи по питању "запрашивања" земље са неба. Шта се баца, шта растура, немам благе везе. Не искључујем могућност да се небо злоупотребљава, али да би се посипале било какве отровне твари, већ би давно многе организације за заштиту човекове околине, и те како запалиле ватру!

За такве радње треба најпре опремити карго авионе. Оне из редовних путничких летова, заборавите. Контроле су ригорозне и све компаније настоје да остану у игри. Изгубити линије летења значи одмах губитак солвентности и зарада.

По питању оних белих пруга које се појављују иза авиона, и на небу остављају јасан траг, - то је најобичнија, хидро-термичка појава и ту нема никакве тајне или нечега нејасног.
Авиони који се крећу на висина од 8.000 метара па навише, лете кроз атмосферу која има јако ниску температуру. Ради кратке информације, већ након само 2 км. изнад земље, температура се ближи нултној тачки. На већим висина, температура износи у просеку око 40 - 60 степени ИСПОД НУЛЕ.
Приликом сагоревања горива, а поготово високотоплотног керизина, развија се велика топлотна енергија па млазеви тог врелог ваздуха, у судару са хладним ваздухом далеко испод нуле, стварају ситне кристале леда који се трансформишу у те беле трагове загрејане паре који многи људи сматрају нечим ненормалним.

Ако нас заиста трују, онда ми верујте на реч, они трагови који остају иза авиона, немају благе везе са било чим ненормалним....


НЕ ЗНАТЕ, А ТРАЖИТЕ ДА ВАМ ВЕРУЈЕМО НА РЕЧ?!? ИМА ЛИ ТУ ЛОГИКЕ???


Шта су кемтрејлси НЕ ЗНА САМО ОНАЈ КО НЕ ЖЕЛИ ДА ЗНА..
Али то није оправдање да својим незнањем негира оне који су стручни у тој области...Уосталом, интернет има отворена врата за све КОЈИ ЖЕЛЕ ДА ЗНАЈУ, па ко воли, нек изволи...<a href="http://www.youtube.com/watch?v=NodUzPEL1cU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=NodUzPEL1cU</a>


И мало опширнија варијанта о реченом...тек да покаже да КЕМТРЕЈЛСИ НИСУ ТАЈНА, И ДА ПОСТОЈЕ И У СВЕТУ ОНИ КОЈИ СЕ БОРЕ ПРОТИВ ТОГ ЗЛА И ЊИХОВИХ СТВАРАЛАЦА...


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=45Kk2iiDpdk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=45Kk2iiDpdk</a>Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #24 послато: Јул 20, 2013, 08:30:43 »

Рекао сам да не искључујем злоупотребу неба али чврсто остајем при свом ставу којег сам већ објаснио.
За неког ко је скоро 40 година провео у авионима на интернационалним линијама, познато је:
На висинама до 7 и до 15 хиљада метара, у слојевима попут режњева направљених ножем, дувају вестрови. Један на висини од рецимо 8.500 метара дува у северном правцу брзином и преко 200 км. на сат, док његов први комшија, на висини од 9.500 метара, оркански гони ваздух у правцу запада.
Са својим супротностима, разносе облаке, водену пару, све остале атмосферске честице за само један сат, са неба изнад Београда, на небо изнад Беча, са позиције Баната, за сат времена у Атину и сл.

Чак и кад би се са најстручнијим поступцима пратили смерови ових ветрова, ниједан авион са сигурношћу, неби могао тровати можда моје Панчево, а да не угрози и Букурешт или Будимпешту.

Друго, оно што је по мени најбитније, ни једна  земља, ни једна светска сила, неби могла сакрити такве злонамерне радње у уништавању народа и свега живог на овој планети, са било каквим политичким или другим намерама.
Тровати Србију, значи тровати и Бугарску, Румунију, Маџарску, Италију, Хрватску, Словенију, Аустрију.

Код најмањих тормбуленција при лету једног авиона, увек је присутан ветар веома јак чији смер дувања није могуће контролисати, усмерити или њим дириговати.
Већ и најмање температурне разлике ваздуха на тим висинама, усмеравају ветар у друге правце. У тој појави нема константних вредности.

Рекох да има злоупотреба али не и директних намера да се једна земља плански на тај начин уништава.
Границе су на земљи, у ваздуху где су ваздушна кретања екстремно "својеглава" . ваздушне границе постоје али за струјање ваздуха изнад Србије нису повучене.
Сниматељу оног прилога за небо изнад Жаркова, предлажем да погледа небо изнад Франкфурта, Њујорка и сл. градова. Запањиће се расутим белинама трагова авиона који попут сумаглице и некакве копрене, заклањају светслост сунца.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #25 послато: Јул 25, 2013, 16:40:14 »

Данас сам поново приметила авионе који остављају карактеристичан траг иза себе. Опет је небо над Београдом било прелепо, плаво...
Овај пут су били на већој висини, једва сам их "уловила" фотографским апаратом, иако сам голим оком одлично видела те трагове...


Жао ми што се на снимку не види добро авион који је остављао трећи траг,(обележила сам на снимку испод, место где се он тачно тада налазио)


Након само пола сата, оно прелепо плаво небо је овако изгледало... Шокиран
И сада, нека неко каже да ти авиони немају никакве везе са оваквим небом и наглом променом времена, а УВЕК се после тога осети нагли скок или температуре или притиска ваздуха, врло се тешко дише, понекад се деси да киша одједном почне да пада (а то се увек дешава у последње време када се заказује неки протест који не иде на руку овој власти и њеним финансијерима.

И раније су авиони "једрили" небом изнад Србије, волела сам да их проматрам, али зашто раније небо после њихових прелета није изгледало овакво као што изгледа сада?  То нисам само ја уочила, милиони људи у свету такође то примећују. И наравно, не дешава се то само у Србији.
« Последња измена: Јул 26, 2013, 11:33:18 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #26 послато: Јул 31, 2013, 12:44:18 »

ХААРП РАДИ ПУНОМ ПАРОМ: У Србији до краја августа и до преко 50 степени!

БЕОГРАД:  42 Целзијусових у хладу изгледа да неће бити ништа према ономе што нас очекује током следећег месеца када ће се жива у термометру током августа попети и до невероватних 50 степени!Иако се данас очекује 40 степени у Београду и у више градова Србије то је ипак званична температура измерена у Кошутњаку и код Карађорђевог парка, где се мери у хладу. Незванично и оно што сви осећамо јесте да је у граду, на сфалту температура барем за 5 степени виша. Ово лето до сада заиста је било специфично, високе темперетауре од скоро 35 степени су почеле још током априла месеца да би крај јуна и скор цео јул био изузетно благ, са честом кишом и максималним вредностима од само двадесетак степени. Сада се опет сусрећемо са тропским таласом и екстремним температурама апрема речима хидрометеоролога Зорана Јанковића током августа темперетаура у Србији могла би да достигне и 50 степени Целзијусових!
-Ако се то и деси неће бити први пут да су такве температуре у Србији. Пре шест година, тачније 24 јула 2007 званична температура је била 45 у хладу а на асфалту и преко 50. Сасвим је могуће да ћемо ове године оборити тај рекорд, каже Јанковић.
Овакве нагле промене временских прилика и климатска колебања код многих одмах изазивају помисао на ХААРП антенски систем о чему је Правда прва и често писала.

Још 1998. године у ауторском тексту објављеном на интернету и у часопису "Праксис", амерички новинар и публицист Едуард Мајер побројао је неке од најопаснијих утицаја ХААРП-а на природу и људе укључујући  појаву канцерогених обољења и стерилитета.

- ХААРП, то наизглед шифровано и за најширу јавност неразумљиво име, крије чињеницу да овај систем има потенцијал да створи за човечанство већу катастрофу од атомске бомбе. Америчка влада намерава да помоћу ХААРП система, у који је уложила милијарде долара, бомбардује небо енергенским зрацима из огромне инсталације антена. Ови зраци ће се одразити на земљу кроз јоносферу као електрични таласи екстремно ниске фреквенције (ЕЛФ), а ти таласи, односно вибрације у стању су да продру у мозак људи и животиња уколико су усмерене у њиховом правцу. Ови таласи не само да ће жртву имобилисати и спречити да се брани већ ће јој променити и менталну свест и то потпуно, кроз дужи временски период. Такође, такви таласи могу на дужи период да изазову и канцерогена обољења и стерилитет. Јасно је да је влади САД овакав пројекат потребАН јер ХААРП, односно ЕЛФ фреквенце могу блокирати у потпуности електронске уређаје и непријатељске радио-таласе, да откривају скривене бункере и да откривају летелице и ракете чак на другој страни земљине кугле, али је неприхватљиво да стотине милиона људи широм планете држе као таоце и утичу им на животе и будућност – каже између осталог у свом тексту Мајер.


(Правда)

***Уместо коментара прилажем две фотографије изгледа неба над Београдом.На овој  фотографији се види како изгледају небо и облаци када нема прелета авиона који иза себе остављају неидентификован траг,а на овој фотографији се види како је небо изгледало после прелета тих авиона....и тај дан је пала киша и температура нагло опала..
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #27 послато: Октобар 14, 2013, 22:32:41 »

Interesantna vest koju sam slucajno video na Eliti i prekopirao sam je ovde. Ima jos par stvari koje sam isceprkao oko ovoga, cim budem imao malo vremena napisacu ih.


Шведске власти признале: Кемтраилси су стварни, а не нека теорија завере!

9. октобар 2013. | Вестинет


Стокхолм – „Ти дуги бели трагови, облачне сумаглице на плавом небу, иза необележених авиона, нису уобичајени трагови“, рекла је вођа шведске Странке Зелених, Пернила Хагберг.

Као што је известила путем шведских новина „Катринехолмс Курирен„, Хагберг као први велики политички вођа који се изјаснио о том проблему, отворено је признала да ове необичне облачне стазе, које не успевају тако брзо да нестану са неба као нормални трагови авиона, су заправо отровна мешавина хемикалија, вируса и метала који се колективно називају „Кемтрејлс„.

Према Хагберговој, запрашивање је заједнички подухват од стране америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) и америчке безбедносне агенције „УС National Security Agency (НСА)„, као и Шведске владе у својој земљи, да мењају атмосферске услове путем намерног запрашивања аеросолом.

У овој опасној мешавини аеросола су укључене и разне хемијске компоненте, као што су вируси и вирусни фрагменти, а такође и метали попут алуминијума и баријума, за које је већ доказано да се гомилају у залихе вода и у тло широм света.

Нормални млазеви који се састоје од обичне водене паре која се брзо развија након емисије из млазних мотора су далеко друкчији од Кемтрејлса. Следећи видео приказује слике Кемтрејлса како они иначе изгледају на небу:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AykLfHtM_3M

„Сјајно је видети политичарку како привлачи пажњу јавности на овај проблем и помаже придодати веродостојност овог случаја у маинстреам медијима“, пише ЈГ Вибес за „Интел Хуб„. „Нажалост, ово је политички проблем који захтева много неполитичких решења“.

Запрашивање неба за спас Планете?

Занимљиво, Уједињене нације (УН) и разна Бил & Мелинда Гејтс удружења недавно су били присиљени да признају да се одвијају таква запрашивања, те да емитоване честице нису саставни део нормалних млазева авиона. Но, њихов изговор зашто се извршава запрашивање неба Кемтрејлсима је тај да они некако покушавају да спасу планету од разорних учинака такозваног „глобалног загревања“, које је увек присутно, као псеудонаучна еколошка теорија која се често користи као оправдање за све врсте чудних предлога мера.

У случају Кемтрејлса, све од блокирања Сунца (његовог зрачења) како би се смањила просечна температура на Земљи до намерног померања временских услова (ХААРП) за потребе неутралисања наводног топљења поларних капа (леда), коришћени су као изговор за покушај легитимисања сејања отрова на нашем небу. Ако поново буде изабрана за још један мандат, Хагберг каже да ће наставити да се бори против таквих Кемтрејлса у својој земљи, а за које она каже да су ти напори иницирани и од стране шведске Владе.****************************************************************


Do sada u ovim hemijskim mlaznicama su pronađeni sledeći agensi:

1. Pseudomonas Aeruginosa – bakterija koja napada većinom respiratorni sistem čoveka;
2. Pseudomonas fluorescens; izaziva infekcije krvi i respiratornog sistema;
3. Serratia marcescens – upala pluća, upala mozga, upala srčanog mišića;
4. Mycoplasma fermentes incognitus, vrsta patogenog mikroorganizma za koju se pretpostavlja da je stvorena bio-inženjeringom u američkim vojnim laboratorijama i koja je pronađena kod 45% američkih vojnika koji boluju od tzv. golfskog sindroma;
5. Streptomyces i druge vrste gljivice;
6. Neke vrste kvasaca;
7. Određene bakterije koje sadrže specifične enzime koji su u stanju da izmene genom čoveka;
8.Soli barijuma;
9. Aluminijum – čestice mikronskih dimenzija; (interesantno je da ljudi koji pate od Alchajmerove bolesti imaju veću količinu aluminijuma u mozgu);
10. Ethylene dibromide (dibrometan) C2H4Br2– kancerogeni dodatak za gorivo i insekticid, mirisa sličnog hloroformu; izaziva depresiju CNS-a, edem pluća i nadražuje sluznicu respiratornog trakta; čini se da je on uzročnik i karakterističnog kašlja („kemtrejl kašalj“) koji se javlja kod ljudi nakon zaprašivanja određenog područja;
11. Dehidrirane ljudske crvene i bele krvne ćelije (eritrociti i leukociti);
12. Fibrozni filamenti (njihova uloga je navodno da omoguće određenim mikroorganizmima koji se nalaze u ovoj hemijskoj smesi da živi stignu do zemlje, jer bi ih normalni atmosferski uslovi uništili. Tako se na područjima zaprašivanja mogu naći smeđe fibrizne niti slične paučini koje su veoma toksične.);
13. Virusi i prioni nisu zvanično potvrđeni; njihovo prisustvo se samo nagađa.Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #28 послато: Октобар 14, 2013, 23:37:20 »

О тој шведској политичарки, је на овој теми било речи и прошле године

http://forum.svisrbisveta.org/index.php?topic=801.msg18471#msg18471


и ове године,

http://forum.svisrbisveta.org/index.php?topic=801.msg21136#msg21136


Мене ово забрињава,

Цитат
Скоро све земље су потенцијалне мете; не постоји податак које су најугроженије, мада се претпоставља да су континенти Америка и Европа први на списку. Реч је о глобалној завери и скоро да нема земље која није трована отровним хемикалијама.


Запрашивање неба и планете крши многобројне интернационалне еколошке законске норме, директно угрожава национални суверенитет држава, па се поставља питање шта је са безбедношћу ваздушног простора. Како је могуће да страни авиони неометано продру на територију једне државе, или то, можда, раде са одобрењем врха власти тих држава?

Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #29 послато: Октобар 18, 2013, 00:46:09 »

Citao sam ovu temu i ranije i nisam znao bas sta da mislim o svemu tome, ja bas nesto i nisam od onih koji veruju u velike zavere, ali da ima stvari koje se rade daleko od ociju javnosti i koje nisu zakonske ili moralne, to svakako da postoji. Pre nekoliko meseci sam procitao sta je Aleksic iz Novoga Sada pisao o ovome, a evo i ova parlamentarka iz Svedske uporno govori o tome vec izvesno vreme, pa sam se malo zainteresovao oko svega toga i evo sta sam na brzinu mogao da isceprkam. Posao sam od tog famoznog leta FPO 101T od Juna 02, 2013-e. Ja cu da napisem sta mi je zapalo za oci kao veoma neobicna anomalija, da se blago izrazim, a vi donesite svako svoj zakljucak i vidjenje.

Prvo o samome avionu:

Boeing 737 - 300 QC
Ovi avioni nisu bas tako siroko zastupljeni u flotama obicnih kompanija. Ta oznaka QC je skarcenica za model Quick Change (Brza Promena). Za samo jedan sat unutar hangara ovaj avion se od putnickog pretvara u teretni i obrnuto. Dobro i to nije neka velika stvar, teoretski neko moze da iznajmi carter, doveze putnike, onda samo za 1 sat vremena pretvori ceo avion u kargo, odradi neki brz posao, vrati se ne aerodrom, onda jos 1 sat vremena da se rekonfigurira nazad u putnicki avion, primi nove putnike i nastavi let. Moguce, sada kada znamo tacno o kakvom se avionu radi. To me je vec malo zainteresovalo da vidim ko je pravi vlasnik tog aviona i tu pocinje trag da vodi ka pomalo cudnim putevima.

Taj famozni let FPO 101T je izveden avionom sa registracijom F - GIXJ i serijskim brojem 23685. Avion je registrovan kao vlasnistvo kompanije Eur Airpost i zvanicno je na lizingu od strane Francuske drzavne poste. OK i to nemora da bude mnogo cudno i da se postavi odmah pitanje: "Sta Francuski postanski avion radi u Srbiji?", ali nije bas ni tako retko da recimo velike kurirske kompanije kao DHL, UPS, FedEx iznajme avione od drugih kurirskih kompanija.

Idemo dalje, Eur Airpost kompanija je kupljena Marta 14-og, 2008-e od strane Air Contractors iz Irske, a pravi vlasnik Air Contractors je kompanija ASL Aviation Group Limited takodje iz Irske. E, tu vec jedna mala "crvena zastavica" za uzbunu pocinje da se dize. ASL su zvanicno dobro poznata kompanija za carter avijaciju i sa samo 1,200 zaposlenih drze nekih 5 avio kompanija i odlicno posluju, samo su isto tako poznati i kao legionari na nebu, oni ne postavljaju mnogo pitanja, ko ima pare da ih plati voze sta god hoces i gde god hoces, tako da su na njihovoj listi klijenata mnoga imena koja bi izazvala veliko podozrenje obicnih ljudi.

Znajuci ovo vratimo fokus na sam let koji je u najmanju ruku pomalo neobjasnjiv. Datum je Jun 02, 2013-e. Aerodrom poletanja LYBE (Nikola Tesla, Beograd), vreme poletanja 15:26 i vreme sletanja nazad na isti aerodrom 18:35. Tacno 189 minuta (3 sata i 9 minuta) leta nad Srbijom sa jednoga na drugi kraj pa nazad i opet tako nekoliko puta bez ikakve logike. Da je recimo avion bio u kvaru i onda su hteli da ga probaju pre nego sto nastavi let, sto je moguce, zasto bi taj let bio 3 sata dug, kada bi taj avion mogao za to vreme da odleti do svog maticnog aerodroma, a to je LFPG (CDG, Charles De Gaulle, Paris).

Kako se vec moze doci do zakljucka da je ovde nesto neregularno ili u najmanju ruku veoma neobicno, sledeca istanca je bila da pronadjemo odakle je taj avion dosao na aerodrom u Beogradu i tu ova prica pocinje da dobija elemente zavere. Naime nema ga ni na jednom jedinom listingu odakle je dosao i sleteo, kao da je eto cisto pao sa neba. U vreme dok je leteo nad Srbijom u medjunarodnom manifestu za prijavu letova je prijavljeno da je bas u to vreme i taj dan leteo iz Varsave za Pariz. Predhodno je dosao iz Pariza za Vrasavu i taj listing postoji. Znaci moze se predpostaviti da je u BGD doleteo iz Varsave. U Varsavi ne postoji nijedan veliki regionalni centar za DHL, UPS ili FedEx, tako da otpada verovatnoca da je neko od njih iznajmio toliki avion da doleti u Beograd. Da je prevozio Francusku postu je jos manje verovatno. Dalje, na spisku carter sletanja od neke privatne turisticke agencije ga nema, u carinskom manifestu nema nikakve indicije da je taj dan transportovan bilo kakav kargo iz Varsave, znaci nije nista doslo na carinu.  

Sutradan Juna 03-eg, 2013-e prijavljen je let (mora da bude jer ulazi na teritoriju EU) pod brojem FPO - 102T iz Beograda za Pariz. Poleteo je u 12:36 i sleteo u Pariz u 14:58 (142 minuta). Opet nije prijavljen kao turisticki carter, znaci nije imao putnike, u carinarnici u BGD-u nema u manifestu da je bilo sta utovareno na njega, znaci odleteo je prazan.

Ne znam sta da prokomentarisem, neka svako donese svoj zakljucak.    
Сачувана
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« Одговор #30 послато: Октобар 18, 2013, 09:04:11 »

Алтернатива 1.

Долетео из Варшаве. Морао у случају статуса путничког лета, пријавити списак и имена путника.
Долетео као карго, или празан, морао принети на увид манифест садржине терета. Ако је био празан, морао код најаве лета  навести разлог слетања!

Није урађено ништа од свега тога.
Протокол слетања мора постојати код Управе аеродрома или контроле летова!
Ако и оваг документа нема, настаје тек прави разлог за сумњу!

Алтернатива 2.

Из Варшаве возио не декларисан терен војног порекла са наменом одстрањења. ( НАТО снаге у Пољској су вема јаке у свим погледима војне спремности.) Ако би ово био случај, онда би се "терет" избацивао изнад мора у међународним водама.

За такав поступак, морала је постојати сагласност српских војних власти, уз каква објашњења, немам благе везе.
Уколико је слетео из Варшаве заиста празан, - онда је налог за било какву врсту услуга, уследио из СРБИЈЕ.

Ко иза свега стоји, остаје само претпоставка али да страна и српска страна имају у овоме удела, ја не сумњам.
Шта је бацано и чега се авион у лету изнад Србије ослободио, остаје само Фатаморгана.

Свака част за решарирање оних података до којих обични смртни људи, бар ја то знам, - не могу тек тако стићи...« Последња измена: Октобар 18, 2013, 15:07:35 Модератор » Сачувана
Cuburac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1179Погледај профил
« Одговор #31 послато: Октобар 19, 2013, 22:24:20 »

Nije to bas tako tesko doci do ovakvih podataka, oni su manje vise javni, samo treba da znas gde i kako da ih trazis. Carinski manifesti su vec malo veci trik, ali to je samo par telefonskih poziva starim prijateljima koji imaju takve podatke.

Dobro si analizirao sta je sve moguci scenario, ali bas ako izbacujemo sve informacije, interesantan je podatak da je recimo najveci klijent za Air Contractors upravo NATO. Naime oni imaju najvecu aero flotu na permanentnom ugovoru sa NATO-m kao civilna servisna firma i to za skoro sve vrste aviona ukljucujuci i teske transportne C 130. Na primer u Ramsteinu u Nemackoj Air Contractors avioni slecu i uzlecu svaki dan, tu im je centralna baza po ugovoru. Avioni su im relativno lako prepoznatljivi, bele su boje i sa strane na trupu aviona pise Air Contractors plavom bojom (neuobicajeno, sa relativno malim slovima) i na repu im je znak, veliki plavi krug ispresecan sa belim zakrivljenim poprecnim linijama. Namerno su tako farbani da na civilnim aerodromima ne upadaju mnogo u oci, ali ako ih neko trazi i zna sta da gleda, da bi ih nasao, bas zbog tog kruga na repu nema varijante da ces da ga promasis.

Ta ista kompanija je i pravi vlasnik Eur Airpost-a kako sam napomenuo. Sad i nije bas potrebna neka divlja masta da bi povezao sve kockice. To da je nemoguce da ti neko leti iznad cele zemlje citava 3 sata, a da nije dobio dozvolu za tako nasto od lokalnih vlasti u zemlji, e to vec nemoze da se desi ni u Srbiji, ma kako zemlja u rasulu bila. To je bio praceni let po svim pravilima i rekordiran je sa cak tri razlicita radara:

Radar - T - LYBE 1 i 2 (sa aerodroma Nikola Tesla)

Onda dok je jedno vreme leteo iznad Jugoistocne Srbije pratnju na nebu je preuzeo

Radar F - BKPR 1 (Sofija, Bugarska)

i na kraju je opet prebacen na LYBE 1 i 2.

Sta je najcudnije u celoj ovoj prici je bas u cinjenici da je Aleksic iz Novog Sada digao frku oko ovoga leta i cak je pisao komandantu vojnog vazduhoplovstva, pisao je novinarima i prozivao vladu zbog toga. Da je sve u redu neko od pomocnika u valdi po nalogu ministarstva saobracaja je jednostavno mogao da izda kratak odgovor i cela ta prica bi bila zavrsena, ali posto su ga konstantno ignorisali, to je normalno izazvalo jos vecu sumnju. Ako se povedemo onom nasom starom narodnom poslovicom: "Gde ima dima, ima i vatre", svasta covek moze da pomisli da je moguce.
Сачувана
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #32 послато: Јануар 15, 2014, 07:52:04 »

У јавност процуреле фотографије система за тровање људи из ваздуха – извора кемтрејлса!
Систем за масовно ширење кемтрејлса заиста постоји, а ако постоји систем, несумњиво постоје и они. Ако вам ни ове фотографије нису довољан доказ да су људи само плански ‘омутављени заморци ‘ на којима готово свакодневно испробавају своје отрове, предлажемо да наставите тражити истину сами, с надом да у једном трену за човечанство неће бити касно.

Страница reallibertimedia.com добила је ексклузивне фотографије система који се користи приликом спровођења хемијског инжињеринга, односно запрашивања земље кемтрејлсима, а у које многи, упркос веома видљивим доказима, још не верују.

Запрашивање људи и планете одвија се већ дуги низ година са једном једином сврхом: тровање људи, биљака и свега живог и промена планете у мртву, неплодну Земљу искоришћену само за елитне интересе. Многи су се питали како то раде и којим авионима. Погледајте ове фотографије и можда ће вам бити јасније.


УНУТРАШЊОСТ АВИОНАПумпа – слика приказује дизелски мотор који покреће системПрскалица

Цеви


ПрскалицаРезервоари


Прскалице


Прскалице


Извор ових фотографија каже: "Овај систем објашњава много тога. Годинама радећи у индустрији, увек сам био у потрази за било каквим индикаторима система прскалица. Мало сам сумњао у причу о хемијским траговима јер никада нисам видео доказе система прскалица током свих година мога рада на авионима. Овај систем је направљен тако да се може брзо инсталирати, користити, а затим уклонити по жељи. Кад није инсталиран, авион се може користити као нормалан 737 теретни авион. Систем се такође може премештати из једног авиона у други. Главне прозоре кабине држи само неколико шрафова. Ако се добро сећам, то је осам шрафова по прозору. Радници су испред хангара присуствовали пробној вожњи, а у испитивању је коришћена вода."


О кемтрејлсима можете прочитати (ОВДЕ) и (ОВДЕ)


(VESTINET)

« Последња измена: Фебруар 12, 2018, 07:28:54 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #33 послато: Март 13, 2014, 21:32:56 »<a href="http://www.youtube.com/watch?v=zmHsrAwjpkE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=zmHsrAwjpkE</a>


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #34 послато: Април 13, 2014, 01:10:45 »

Истина изашла на светло дана

УН КОНАЧНО ПРИЗНАЛЕ: Запрашујемо вас и контролишемо време!


Циљ је како тврде контрола и измена времена у сврху заштите пољопривреде и усева због глобалног загревањаПре два дана, седница Уједињених нација била је посвећена контроли времена, кемтрејлсима, запрашивању и свему ономе што владе овог света годинама не признају и још јавно говоре како су кемтрејлси теорија завере за коју нема доказа.

Онда је заиста невероватно како УН на својој седници расправљају о хемикалијама које авиони испуштају по свима нама.

Наведено је да су то експерименти приватних компанија и светских влада. Циљ је како тврде контрола и измена времена у сврху заштите пољопривреде и усева због глобалног загревања, које је, већ свима познато, велика лаж на којој се окрећу милијарде на порезу за угљен диоксид. Сада се не либе да тако јавно говоре како авиони заиста мењају наше климатске промене хемијским супстанцама које су испуштене у ваздух.

Само није јасно ко је допустио приватним компанијама и светским владама да врше своје експерименте, над човечанством.

Годинама су уверавали људе како не виде добро, како трагови на небу не постоје, како су то регуларни авиони и кондезацијски гасови из истих. Годинама су говорили како запрашивања нема, како је то теорија завере и што је најгоре од свега, успели су да обману добар део људи.

Теорију о кемтрејлсима су дискредитовали па тако данас постоје људи који ће, упркос свим доказима и признањима и даље говорити да су све то теорије завере, да то није истина.

По резултатима анализа кишнице и узорака тла кемтрејлси се, између осталог, у највишем проценту састоје од алуминијум оксида, соли баријум-диброметана, канцерогеног додатка за гориво и инсектицида, влакнасте ствари смеђе боје, сличне паучини. Алуминијум- оксид и баријум соли два су најзаступљенија састојка у кемтрејлсима и они одлично абсорбују радиоактивне ствари.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=3V-BGlNrxMI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=3V-BGlNrxMI</a>

(Курир)
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #35 послато: Мај 26, 2014, 21:41:32 »

САД гасе ХААРПХААРП - војно постројење окривљено за неке од највећих природних катастрофа на свету, биће угашен, пише британски лист Индипендент.

Влада САД изјавила је да ово постројење које проучава атмосферу више није потребно земљи.

Теоретичари завера тврде да САД могу да користе ХААРП за модификацију времена, онеспособљивање сателита и контролу људског ума.

До сада је постројење окривљено за чудне временске прилике, природне катастрофе и болести као и за индустријске несреће попут катастрофе која је задесила спејс шатл Колумбија.

Они истичу патент који је поднео један од кључних научника који је радио на овом пројекту пре своје смрти и у ком стоји да је уз помоћ ХААРП-а могуће контролисати и модификовати време.

Ове теорије завере чак су довеле и до саслушања у Европском парламенту.

Теоретичари завера тврде да је његова сврха изузетно мистериозна за научно необавештене особе, док власти у САД тврде да се постројење користи за проучавање природних процеса у јоносфери – регији горње атмосфере, у нади да ће довести до стварања боље технологије радио комуникација.

ХААРП ће бити затворен након завршетка последњег пројекта средином јуна а цео процес ће спровести још један миљеник теоретичара завера – Агенција за напредне одбрамбене пројекте (ДАРПА).

На оперисање овог система годишње се потроши 5 милиона долара а цена његове изградње износила је 280 милиона долара.


(Сазнајте шта је стварно ХААРП) - кликни на речи у загради


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #36 послато: Јул 30, 2014, 19:01:16 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Z360vIfjmcg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Z360vIfjmcg</a><a href="http://www.youtube.com/watch?v=V1uk5oZHY7M" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=V1uk5oZHY7M</a> Спојлер:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=2e8TddSwL1o" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=2e8TddSwL1o</a>
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #37 послато: Август 27, 2014, 06:22:23 »

Овако је јуче ујутро око 7 сати било небо над Београдом.Када сам угледала авион који оставља ове карактеристичне (мистичне) трагове, зграбила сам шта ми је било ближе, па уместо фотографског апарата мобилним телефоном сам усликала ове призоре. Штета, што се неко мало више не позабави овим, неко ко има добру камеру или добар апарат за сликање, да може и авион да услика. Интересантно би било ову појаву пропратити у покрету, а нарочито промену за колико мало времена се небо мења из прелепе плаве боје, без облака, у небо прекривено сивим ребрастим облацима. Такође и сунце након тога буде прекривено тим облацима.

« Последња измена: Фебруар 12, 2018, 07:44:26 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #38 послато: Септембар 02, 2014, 17:12:44 »

Метереолози су већ данима најављивали како ће у понедељак (јуче) у Хрватској и БиХ бити велико невреме, а у Србији да ће пасти велика количина кише.

Јуче сам се неким случајем нашла у центру града и приметила оне (мени јако занимљиве) авионе који остављају сиви траг на плавом небу, а које онда и само постаје сиво, начичкано ребрастим магличасто сивим облацима.

Снимила сам мобилним само један делић неба, које је тог тренутка још имало плаву боју (а онај остали, сиви део, веће је раније претрпео прелете тих авиона, који остављају дубоке трајне трагове иза себе)

Приметила сам да авион лети само по делу неба које је још ведро, плаво..и ево тих слике..У току прелета авиона...Ево како је небо изгледало након 5 минута,
....наставља се...
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #39 послато: Септембар 02, 2014, 17:18:39 »

...наставак...


Само пар метара даље усликала сам како је небо на том делу изгледало у току прелета авиона и после...У току прелета авиона,


А овако је изгледало  након пар минута, након прелета тог авиона,
Вероватно је оваквих прелета било по целој Србији, .....


Данас имамо информације о великим падавинама и о увођењу ванредних ситуација у неколико оштина у Србији.
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #40 послато: Септембар 04, 2014, 17:07:19 »

Немци признали комтрејлс
НЕМАЧКА – На немачкој националној телевизији ЗДФ пуштена је, у ударном термину емисија о траговима опасних хемикалија (комтрејлс) које испуштају необележени авиони.

И док код нас многи и даље не верују да необележени авиони круже нашим небом и запрашују атмосферу разним отровима, у европским земљама се о томе отворено говори.

Наиме, трагови хемикалија на небу сваким даном све су видљивији а притисак јавности последњих неколико година постао је превелик за власти које су ћутале и измишљале разне изговоре којима су покушали да заташкају стварност свих ових година.

Клупко је почело да се одмотава, власти нису у могућности да ћуте па су закључили да је боље полако да се изађе са чињеницама. Наравно, у емисјии ЗДФ-а није дата цела истина него полу истина јер би права истина створила панику у јавности. Овако полуистином умирују јавност и на сав глас говоре како се то ради због будућности човечанства.

Они говоре о стварању мреже отрова око планете, али и тврде да заправо тиме спречавају Сунце да нас превише греје. У питању је глобално загревање, како кажу, па морају да створе одређену врсту заштите која би била између Сунца и Земље. И тако уверавају људе да су ови трагови разних хемикалија и отрова заправо хумани и да нема њих, Сунце би нас спржило.


Питање је само како су мислили да ће неко у то поверовати. Немци су у емисији јавности признали како постоје неозначени авиони који носе и пуштају сумпор који се наводно у авиону спаљује и под високим температурама претвара у сумпор диоксид.

Они тврде да сумпор-диоксидом спречавају загревање тј. како кажу спречавају Сунцу да претерано загреје Земљу. Они праве такозвани хладни омотач око наше планете али и исто тако тврде да тај надасве врло отровни сумпор-диоксид и његове честице немају снагу да падну на Земљу.

Репортер се у једном тренутку пита како је могуће да у атмосферу убацујемо сумпор-диоксид који је ужасно отрован, али одговора на то нема. Наиме, Немци говоре како је неопходно бранити Сунцу да превише греје људе и планету. Они заправо не дозвољавају сунчевој светлости и топлоти да дођу на Земљу.

Не прскају они само сумпор-диоксид. Отрови које још пуштају у атмосферу да пада по нама су и алуминијум, разни вируси и тешки метали којима је задатак дословно да спрже све природно, униште земљу и учине је погодном само за ГМО

Истину о траговима ових хемикалија признала је осим немачке телевизије и шведска политичарка Пернила Хагберг, лидер странке Зелених.

"Ти дуги бели млазеви, облачне сумаглице на плавом небу, из необележених авиона нису уобичајени млазеви", рекла је Хагберг и додала да је запрашивање заједнички подухват ЦИА и НСА.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=f1WUOvYtjRk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=f1WUOvYtjRk</a>

(Цеопом)***


Обавезно прочитати овај текст
"Da li je nemačko ratno vazduhoplovstvo odobreni prelet preko Srbije iskoristilo za izbacivanje štetnog otpada iznad Valjeva?!"


Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #41 послато: Септембар 08, 2014, 22:07:12 »

Овако је јуче ујутро око 7 сати било небо над Београдом.Када сам угледала авион који оставља ове карактеристичне (мистичне) трагове, зграбила сам шта ми је било ближе, па уместо фотографског апарата мобилним телефоном сам усликала ове призоре. Штета, што се неко мало више не позабави овим, неко ко има добру камеру или добар апарат за сликање, да може и авион да услика. Интересантно би било ову појаву пропратити у покрету, а нарочито промену за колико мало времена се небо мења из прелепе плаве боје, без облака, у небо прекривено сивим ребрастим облацима. Такође и сунце након тога буде прекривено тим облацима.

Малопре сам на Фејсбук страници  угледала текст и фотографије, које су истог дана настале, када и ове моје фотографије изнад. Значи, на различитим деловима неба у Србији...ИСТО СЕ ДЕШАВА!Цитат
Za sve one koji misle da su juce 26.8.2014 zaprasivali planetu spasavajuci je od nas samih a da mi to i ne znamo. Za sve one koji zive u filmu gde sa zapada dolazi nesto dobro, gde Amerika spasava svet bez toga da se ista zna o tome. Zanr -naucna fantastika-


https://sr-rs.facebook.com/HAARPSRBIJA
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #42 послато: Септембар 22, 2014, 19:21:42 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=7qwr7tE3XXg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=7qwr7tE3XXg</a><a href="http://www.youtube.com/watch?v=83CUmPpEnU0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=83CUmPpEnU0</a>

« Последња измена: Фебруар 09, 2015, 11:04:24 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #43 послато: Септембар 22, 2014, 19:31:17 »<a href="http://www.youtube.com/watch?v=X9W3J3ypBEM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=X9W3J3ypBEM</a>
« Последња измена: Фебруар 09, 2015, 11:04:42 Гога » Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #44 послато: Фебруар 12, 2018, 06:53:11 »

МЕТЕОРОЛОЗИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ЋУТЕ:
 Војска спроводи тајни програм широм Америке,
ево чиме их засипају!


Цитат
Метеоролози широм Сједињених Држава почели су да говоре против тајног војног програма прскања хемикалија по атмосфери - кемтрејлса.


Према речима стручњака, небо се намерно загађује мешавином алуминијума, баријума, олова, арсена, хрома, кадмијума, селена и сребра као део САД владиног геоинжињеринг програма за депопулацију планете.

 

Ово је објавио сајт Yournewswire.com познат по томе што комбинује теорије завере и гласине.

Према писању сајта Vokingtajms мејнстрим медији извештавају о геоинжењерингу последњих неколико година, али више као нужном злу које долази. Никада се у потпуности не откривају комплетне чињенице, упркос великом броју доказа које су прикупљени током година који показују како владе широм света учествују у овом програму.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=RX3IOHpe6sY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=RX3IOHpe6sY</a>


У 2014. сајт је пренео изјаву сенаторке Лизе Меркауски у Конгресу о програму ХААРП и сврси контроле јоносфере. НАСА је признала распрскавање хемикалија као што је литијум у атмосферу у главним америчким градовима.

Juesej Tudej је недавно објавио текст о геоинжењерингу, сугеришући да би такви програми могли доћи у блиској будућности. У овом видео-снимку, бивши војни метеоролог објашњава да је чудне резултате на радару које су резултат кемтрејлса.


"Онда видите да ови појасеви врло различитих облака покривају регион. То није киша, то није снег. Веровали или не војни авион лети и баца мале комадиће алуминијума, понекад направљене од пластике или чак метализиране комадиће  папира. То се користи за ометање радара. Војска то неће да потврди, али сам већ дуги низ година био у маринцима и знам шта говорим, а сада ћу вам рећи, то је оно што јесте", каже он


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=AXF2gWuvhn0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=AXF2gWuvhn0</a>


У овом видео-снимку, метеоролошки радник у Јужној Калифорнији поново говори о чудним падавинама, наглашавајући да је су оне распршене широм региона и ометају сателитске податке.


На новом видео, други репортер из Јужне Калифорније објашњава да  су кемтрејлси распршени у атмосферу широм региона.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=tRClcDBt2ro" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=tRClcDBt2ro</a>На овом видео снимку са Флориде, локални метеоролог поново говори о војсци који је испустила хемикалије у атмосферу.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=HZpH041IgsM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=HZpH041IgsM</a>

"Желим да истакнем ово велико плаво подручје. То је оно што ми називамо војним отпадом , а војска ослобађа неке ствари у атмосфери ... Знам", каже ова жена.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=KoRSpKeFecw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=KoRSpKeFecw</a>Ево још једног:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=37G2zGYdyEQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=37G2zGYdyEQ</a>

Интересантно је видети како се бацање алуминијума и других производа у атмосферу изнад насељених подручја третира као минорна вест.

 
За алуминијум је познато да изазива широк опсег озбиљних здравствених проблема укључујући оштећење мозга и Алцхајмерову болест.

 
(Курир/Yournewswire)

Фото: Профимедиа
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Гога
Уредништво
Ветеран
****
На мрежи На мрежи

Поруке: 12600Погледај профил
« Одговор #45 послато: Јул 28, 2020, 03:15:08 »

Прелети страних војних авиона над Србијом
 о којима се ћути!!Да ли је немачко ратно ваздухопловство одобрени прелет преко Србије искористило за избацивање штетног отпада и зашто Министарство здравља на том простору спроводи појачану контролу воде… Тема је актуелна јер прелети и даље неконтролисано трају, чиме нас трују то се није испитало до дан-данас, на целој територији Србије, прича још нема крај… иако је ово текст из НИН-а, јуна прошле године.

Другог јуна ове године, у три и петнаест поподне, пилот ЈАТ-овог авиона на линији Тиват – Београд, пријавио је обласном центру контроле летења да на отприлике дванаест наутичких миља са своје десне стране, а на двадесет миља од Ваљева, види други авион и да из тог авиона испада нешто налик на велику ледену лопту. Одмах потом су и пилот и копилот потврдили и даљину авиона од десет миља, забележену и на инструменту, и падање непознате "лопте" од целих минут и тридесет секунди, пре но што је, дословце, ударила у облаке над Маљеном. Непознати авион је убрзо простом комуникацијом идентификован као авион немачког ратног ваздухопловства на лету ГАФ 383/074, који је тог дана полетео из Приштине према Немачкој, носећи, према декларацији, поред људства и опасни материјал. На питање контроле летења шта је то избачено из авиона, потпуковник Шреф, вођа овога ваздухоплова, рекао је да њима није познато да се било шта десило, да су им сви "параметри нормални". И до дана данашњег, нико још није утврдио шта се тачно догодило, још мање шта је избачено. А ништа се није ни чуло о овоме. У сваком случају, Немци су убрзо порекли да се било шта десило. С друге стране, домаће институције су, очито, сувише касно одреаговале да би се било шта открило. Тако је ова прича добила своје две стране: српску и немачку.

"Сведоци овог догађаја су двојица пилота ЈАТ-а, носиоци ИЦАО међународних лиценци"
, каже за НИН Велибор Вукашиновић, директор сектора безбедности летења у Директорату за цивилно ваздухопловство. "Након Ваљева, авион је одлетео преко Босне за Немачку. Не верујем да су на Маљену заливали траву и цвеће".

Али, како је до овога дошло?

У питању је један од два прелета за који је немачка амбасада у Београду још 3. маја тражила преко Министарства спољних послова дозволу од нашег Директората цивилног ваздухопловства а овај је одобрио, затраживши претходно мишљење поменутог министарства као и Министарства одбране. Други лет је требало да се изврши деветог јуна. Како НИН сазнаје, у захтеву који је амбасада доставила МСП-у Србије, стоји да се лет изводи на релацији Приштина – Ландсберг, да ће авион превозити више десетина килограма оружја, муниције, десетак килограма запаљивих аеросола, компресовани нитроген, кисеоник, боју, батерије, дијагностичку робу и, коначно и најспорније, 0,04 кг "инфективне супстанце". Потписник захтева је потврдио да вођа ваздухоплова познаје и Чикашку конвенцију (која регулише понашање ваздухоплова на туђем небу) и све остале међународне прописе, па и законе земље домаћина. Иако Србија већ дуго није присутна на територији своје јужне покрајине, у итинерерима већине оних који су данас власт на Космету, Приштина се још води као тачка "7" српске територије. Логично је, дакле, што су се обратили властима у Београду.

Необична је, међутим, рута којом је авион ишао.

"Авион је из Приштине ишао најпре ка Скопљу, затим ка тромеђи Србије, Бугарске и Македоније, па према Блацу, и даље средином потеза Краљево – Крагујевац до Маљена, Ваљева и Лознице", каже Вукашиновић. Ствар је у томе да је ова рута два и по пута дужа од оне која је споразумом са НАТО-ом о статусу њихових снага у проласку кроз нашу земљу, потписаним прошле године. НАТО рута, коју користи КФОР, јесте линија од Космета до источне Босне преко територије Рашке области и северне Црне Горе. Не личи на Немце да троше гориво на лет дужи за целих 360 наутичких миља, но што је потребно.

Ово није једини такав лет. Само у периоду од 1. јануара 2006. године до 31. маја направљено је чак 142 таква прелета, са потпуно истим садржајем товара, што се може закључити на основу захтева за прелет који су исти као и онај од 3. маја. Од тих 142, 134 прелета су ишли наведеном рутом, а осам је од Блаца ишло према северу Србије и граници са Мађарском.Елем, авион који је летео дупло дуже но што му је требало, носио је, по декларацији, опасан терет. Иначе, поменути Ц 160 може да носи до 16 тона терета, а да испусти из ваздуха чак 8 тона! Као што се види из раније приложених листи терета које су даване уз захтев, редовно се појављивала и тзв. “инфективна супстанца”. Шта је то тачно, одговора за сада нема. Засигурно је да није у питању гориво – када гориво цури, види се јасан, танак млаз.

С друге стране, Немачка настоји да оповргне исказ ЈАТ-ових пилота. То показује и дипломатска нота нашем Министарству спољних послова у којем се чак цео случај назива – "наводним инцидентом". Шта више, у ноти се наглашава да је особље немачког авиона запазило други авион у ваздуху. То би требало да буде не тако дискретно пребацивање могуће кривице на тај "други авион". Јер, оно што Немци нису знали, јесте да је управо тај други авион онај исти онај ЈАТ-ов који је и пријавио инцидент. Заправо, у том тренутку то су била једина два авиона у ваздушном простору западне Србије.

Према тврдњама немачког министарства спољних послова, истрага је одмах покренута и до сада ништа није пронашла. Бар не нешто необично. У изјави коју је команда Луфтвафеа послала НИН-у, стоји већ нешто детаљније објашњење. Те где је ишао авион, те опис догађаја и како је пилот проверио на лицу места има ли нечега необичног, те куда је после лета отишао авион.

"Другог јуна 2006. године, немачки транспортни авион (тип Трансал Ц-160) био је у мисији из Приштине ка Немачкој (Ландсберг и Вунсторф) са задатком да превезе војно особље, своје особље и војну опрему. Лет је био у рутинској мисији КФОР-а за замену особља.

Према међународним правилима, дипломатске дозволе су биле затражене и одобрене су од одговарајућих служби. Додатно је издата дозвола за превоз опасног терета. У вези са овим летом, превоза опасних материја и ризичног терета заправо није ни било. Током лета, још у оквиру територије над којом Србија има суверенитет, посада је била обавештена од одговарајуће контроле летења да је посада другог ваздухоплова који је летео у близини да је уочила делић (честицу) који се ослободио (отпао) и одлетео од `Трансала`. Инспекција која је одмах предузета на палуби `Трансала` није открила било каква оштећења или упадљивости па је стога вођа лета одлучио да настави са мисијом и слети безбедно у немачку ваздухопловну базу Ландсберг, где су стручњаци поново прегледали ваздухоплов. По окончању истраге која није дала никакве резултате, ваздухоплову је било одобрено премештање у немачку авио-базу Вунсторф где је безбедно окончао своју мисију.

Немачко ратно ваздухопловство нема објашњење за то шта је заправо видела посада другог авиона. Немачки војни авиони се стално проверавају и одржавају. Сви домаћи и међународни прописи о безбедности летења, и процедуре, се у потпуности поштују."

Луфтвафе није одговорила шта се подразумева под "инфективним супсатанцама" (infectious substance) нити због чега је коришћен тај чудни коридор за лет преко Србије.

За неке детаље овог случаја могуће је пронаћи и релативно логично објашњење. На пример, могуће је да је КФОР, да би поједноставио ствар, тражио одобрење за одређени садржај у авиону, али да то не значи да је сваки пут летелица била и напуњена свим стварима са листе. Ипак, занимљиво може бити и то да је немачка страна, након што је инцидент пријављен, за август месец затражила само два прелета, и то управо НАТО-рутом, дакле оном краћом, преко севера Косова и Санyака. Тако и за септембар.

Шта је дакле пало на маљенске облаке није познато. На Космету посао измештања отпада сваке врсте раде многобројне фирме. Међународна заједница је од почетка мисије у покрајини била и те како заинтересована да реши проблем опасних материја.

Наравно, све ово и даље не значи и да се са сигурношћу може рећи да је нешто стварно опасно и избачено из немачког транспортног авиона. Ипак, у најмању руку, избацивање терета из авиона без најаве значи кршење Чикашке конвенције и могуће је да се Немци због целог случаја не осећају најлагодније. Ипак, питање је како ће се читав случај завршити и хоће ли бити икаквих последица по било кога. Јер, иако је контрола летења одмах пријавила догађај Министарству спољних послова, МУП-у и Директорату цивилног ваздухопловства, није познато да је иједна наша институција реаговала, све док то није покренуо сам Директорат. Било би, иначе, природно очекивати да ће одмах неке екипе изаћи на терен, прочешљати барем Маљен. Међутим, права реакција државе је изостала све до 14. јуна, када је Директорат за цивилно ваздухопловство сазвао састанак на ову тему, коме су поред представника МСП-а, МУП-а, били и представници Министарстава науке и екологије, одбране, здравља и надлежних управа. Министарство спољних послова је одмах потом реаговало. Недељу дана касније, немачке колеге су им одговориле поменутом нотом. И, никакве истраге наших органа није било, осим што је Министарство здравља појачало надзор воде на овом простору.

Никакву истрагу није спровела ни Управа за заштиту животне средине Србије, која је део Министарства за науку и екологију. И они су за догађај сазнали тел 16. јуна, на поменутом састанку. Штавише, Мирослав Никчевић, директор ове Управе, каже и да Управа није била укључена у било какву истрагу те да је "расветљавање и решавање овог догађаја у надлежности угих државних органа".

Са закашњењем од две недеље, истраживати детаље инцидента, можда је било и излишно. Када нешто удари у облаке, то је исто као да је треснуло о бетон – распрши се. Једино што се две недеље након самог догађаја могло учинити је да се провери куда су ти исти облаци потом отишли и истресли свој садржај.

Милена Милетић

Извор: НИН

Зона
Сачувана

* Моје племе сном мртвијем спава *
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!