forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Август 10, 2020, 21:15:48


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Шта је са нашим националним интересима  (Прочитано 1239 пута)
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« послато: Новембар 08, 2011, 17:37:21 »

Шта је са нашим националним интересима?

Актуелне дневне вести, заокупљају најширу читалачку масу у нашој средини. Не прође дан а да се не срећемо са новим негодовањима, новим неповољним вестима и да се под притисцима, који долазе са свих немогућих страна, повијамо под теретом баласта који нас притиска.
Сасвим је нормално и због многих разлога, несмемо осуђивати начин на који прихватамо такве вести,-  отупљеност која је завладала српским народом и тотални губитак интензивних реакција на све што се око нас догађа, имају примарни значај и ти нас свакодневни удари  и те како заокупљају.

Целокупну слику овог ни мало лепог времена за наш народ и државу, једноставно многи прихватају као завршан чин. У немогућности да се било шта уради како би наступиле бар иоле, акцептирајуће промене у нашој свакодневници, полажемо наде у нејасне и имагинарне циљеве.
Уверавају нас у супротно, мада смо сасвим свесни да није тако како кажу! Заборављамо на основне потребе које опседају попут неког халапљивог монструма, наше породичне буџете, скупоћа живота је преузела примат кроз настојање да преживимо. То нам је постала опсесија, једини логичан циљ.
У данашњем стању, страх од нових претњи и пропадања, угрожава наше животе.

У глобалном погледу, и држава нам преживљава тешке ударце због којих и јесмо, у бризи и несигурности, неизвесност од наше националне будућности је већ давно изашла из свих нормалних оквира. Србија трепти у страху. Србији прете многе опасности. Путем којих идемо, није права смерница за нас и не нуде нам се повољна решења. Само упорност нашег вођства, верује још у обећања. Од шарених и веселих слика једног срећнијег живота, које су нам у дугом низу година чекања, тако уверљиво преношене и обећаване, над Србијом лебди густа магла скривајући путеве ка нашој националној сигурности и слободи!

Поменух политичку летаргију. Замрлост целог националног бића, да у домену своје снаге и потреба, кроз далеко реалније вредновање ситуације у којој се налазимо, коначно отвори очи и тргне се из ове море. Политички, Србија нема снагу да направи било какав заокрет и окрене наш плутајући брод, који плови по веома опасном и узбурканом мору. Кроз нашу политичку оријентацију, далеко смо од свих сигурних лука.
Онима који у именима политичких странака у Опозицији, које не обносе власт, виде евентуална решења за било какве промене и полажу наде у нове изборе, преостаје само још једно разочарење. Неуверљивост тих политичких структура је очигледна и у  неком ригорозно – јасном пресеку, јасно се види да Србија и нема праву Опозицију. Део једног устаљеног политикантва, срозаност политичке културе и основних моралних принципа, обележавају и овде слику јада и неповерења.

Битка за власт, то је српски политички кредо, нада и жеља да се стигне до ауторитета власти, привилегија и ван-регуларне добити,то  је слика те наше политичке вредности!
Оно што је основно битно, оно од чега нам зависи национални опстанак, о томе се не пише, не мисли и не говори. Тренутни догађаји у којима се судбоносни кораци по нас, јасно виде кроз нове пресије, нове захтеве и нове уцене, умањују нам могућност да у миру, који нам је заиста потребан, сагледамо алтернативна решења и о свему сагледамо и наше потребе!

Овде се не пропагира политича опредељеност и наслањање наше националне судбине, на ону страну која нам је по сродству и крви, најближа. Овде се не баца камење на запад, који је већ показао своје праве намере, кад се ради о нама као народу и нашој држави.
Овде се само подсећа да је у интересима сваког народа, па тако и нашег, српског, да се ревидира наш политички пут и изнађу најбоље могућности које би нам сутра, и за нас па и за наше долазеће генерације, понудиле неке нове животне услове!

Србија је увек у историји, била неутрална и слободна земља. Србија је имала многе пријатеље широм ове планете. У једном рационалном и одлучном резу, Србији сви ти путеви стоје отворени. Српском се народу неможе понудити милитантни и експанзионистичи НАТО. Његове бомбе и рушења српски народ није заборавио. Овде се не помиње братска Русија и руски народ, овде се позива на настанак реалне међународне сарадње уз сву врсту поштовања како за наше, и пословне и пријатељске партнере, тако исто и за нас и нашу земљу!

Национални интереси морају имати примат над свим другим! Опстанак народа, растуреног и ван граница наше земље, је примарна брига матице, дијаспора која броји преко 4 милиона српских грађана, јер је неотуђиви део целокупног српства!
Бранити те интересе, питање је части али свакако и политичког поштења.

Србија је дуго варана, Србија већ дуг низ година, везана на ланцу, тавори на мору јада и брига, Србија треба свеж ваздух и сите стомаке.

Само кроз очување наше националне свести и наших вековних традиција, имаћемо једну реалну могућност, да уз зреле политичке одлуке, промишљеност, али и нове, неокаљане људе који ће преузети наш национални стег, уђемо у једну нову фазу националне сигурности, без које смо само, - угроженна нација..
.
Сачувана
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!