forum
 
*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Септембар 26, 2020, 09:16:23


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


logo

Прикључите се дискусији, изнесите своје мишљење, дaјте свој допринос борби за праве вредности! › Регистрација
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Царство сиромашних или Краљевина привилегованих  (Прочитано 1128 пута)
pidikanac
Уредништво
Ветеран
****
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1584Погледај профил
« послато: Новембар 22, 2011, 16:21:28 »

Политика,
Царство сиромашних и гладних, или Краљевина привилегованих?

Коме се можемо предати, коме веровати? То је предмет данашње синтагме у Србији и без обзира на неизвестости, које готово све стране пружају, налазимо се као обични људи пред веома непознатом енигмом!
На једној страни видимо очигледну пропаст, недостатак политичког морала и здраве народне и јасне речи, на другој шарене лаже који више ни код наивних, немогу пробудити поверење.

Распарчаност идеја и начина на стотине већ пропалих алтернатива су само додатан проблем да обичан човек, кроз нека веровања, поклони некој страни своје поверење.

Жута власт је пала на испиту. У то више нема никакве двојбе. Путокази којима су нас до сада водили Тадић и компанија, показали су се погрешним јер су нас  довели „до дувара“ и даље се не може. И даље веровање у Европу која се ломи и сваким даном, све видљивије пропада, немогу иоле способне, да смирено гледају у насталу ситуацију, ни у ком погледу уверити. Читав тај дугогодишњи пут је био заснован на имагинарним вредностима кроз које смо попут слепих и глувих, заборавили историска искуства али и ново настала кажњавања, којима нас је та иста „дама „ тако издашно и упорно притискала.

Ставови непостојеће Опозиције су прича за себе и додирују најсрамнији период српске унутрашње политике где су све вредности, -  прагматичности, начела и програмских оријентација, постале хрпа написаних страница које се газе у српском политичком блату! Народи Србије у тој прљавој игри, немају никакав значај.

У српској политици која узбуђена и видно уплашена, стрепи од све нових и новијих негативних вести са запада, српска влада је попут збуњене старице која више незна шта је хтела!

Нама недостају одлучни и спремни људи који су сагледали целу истину и у својим настојањима, носе спремност на класичне али и веома одлучне резове. Поједини политички покрети који теже ка афирмацији, у недостатку новца у и тако до саме кости осиромашене државе, немају могућност битнијег утицаја на шире народне масе. Летаргија, страх од глади и сиромаштва, умртвила су српско политичко биће и требаће још много времена, да се из тог збуњеног и уплашеног политичког конгломерата, искристалишу нове и уверљиве политичке снаге.

Сви Срби Света, као мален сегмет у општем настојању ка изналажењу нових форми и путева за наш народ, нису се приклониле ни једној, до сада познатој политичкој пароли.
Уздржаност новонасталог покрета базира на јасним поставкама једног у свему зрелог, али и категоричног става. Наравно да се у програмским начелима провлаче нити симпатија за ту и тамо, позитивна настојања која полако провејавају на и тако тмурном политичком небу Србије.

Има у тој политичкој материји и по мало радикализма, корена пашичевске дипломатије, Марковићевог револуционарства  и спремности на буне и устанке, постоје јасне нити које подсећају на најсветлије дане монархистичке Србије али и неких примеса праведности, стрпљења и искрене уздржаности од сваког покушаја и експеримента, који би Србију вратио у нечије неспособне руке.

Кроз јасне видове Саборности као начина изналажења најбољих и најкориснијих решења, Сви Срби Света виде најправеднији пут за сваког човека у Србији! Само принципом очувања народне воље и заштите основних националних и стратешких интереса, у времену када падају зидови глобалистичке творевине која је свету нанела много негативности, видим истинску могућност опстанка српске нације али и саме српске Државе.

Интереси су нам различити, пароле обојене свим могућим бојама али у суштини, не постоји разлог, да се превиди једна сасвим јасна и у свему логична могућност.

Србији није потребна нова апсолутистичка владавина. Институције које се баве собом, политичари који на казану заједничке кухиње, захтевају за себе повлашћена места. Србији је потребна народна правда, закони логике, разумевања, националног уједињења као и одлучан политички правац.

Приближимо се братским народима од којих је помоћ, без условљавања и уцена, бар делимично сигурна. Заштита наших националних интереса у очувању наше државне целовитости има примаран значај и не може бити предмет трговине и несувислих договора једностране, ван-народне политике!

Свет у свим својим географским димензијама нуди многа позитивна решења. Србија је до сада плаћала рачуне  за нова тражења, за нове уцене и условљавања која су изван наших националних интереса. Србија има пријатеље у свету, српски народ је поштован и цењен од многих народа.
Политичка поставка Свих Срба Света, почива на народном договору.  На једној новој политичкој снази у којој експерти из свих области надгледају наше животно кретање. Стручњаци који уз висок степен политичке неутралности али са изванредним и признатим умећем, могу допринети бољитку у нашој земљи. У склопу својих виђења, Сви Срби Света настоје објединити нашу националну јединственост, покрену позитивне развоје у нашем друштву и окрену један сасвим нов лист српске политике, како на унутрашњем, тако и на спољњем плану.
Као закључак овом кратком прегледу мојих виђења, могу сасмо додати један сасвим једноставан али истинит податак.
Онима, који су своје уверење поклонили већ неком, знам да је њима и најлакше. Једном одлуком, изазваном из било којих разлога, они су свесно предали своје судбине другима. Не сумњаљм, у најбољем веровању.

Онима, који уз своју сумњу и негативна искуства, познају такву страну „медаље“ и у њу више не могу веровати, поручујем јасним и сасвим једноставним речима:
Прикључите се Организацији СВИ СРБИ СВЕТА. Покушајмо да заједничким снагама и искреним патриотским прилазом, изнађемо по наш народ најбоља решења. Дубоко верујем у снагу народа, у вољу његову и упорност, која ће коначно и наш народ довести у нову ситуацију, где неће морати плаћати туђе рачуне.

За власт и владавину, не боримо се и то нам није крајњи циљ. Из масе оних који буду у нашим редовима, родиће се нова имена на српском и политичком и социјалном небу.
Стајаћемо чврсто уз та нова имена и уз исправан прилаз ка стварним интересима нашег народа, родиће се једна нова политичка култура. Оствариће се традиција исконског опстанка нашег народа, изначиће се најбољи путеви за све нас и наше нове генерације којима смо ипак дужни, и нешто поштено и искрено, оставити у наследство.

Јован М. Пидиканац
Сачувана
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!