Почетна страна форума - Правилник форума

Упутства за коришћење форума

Регистрација:

Да бисте постали пуноправни члан форума, потребно је да се региструјете, то ћете учинити на следећи начин:
У главном менију на форуму који се налази на самом врху странице кликнете на "Регистрација".

У поље "Изаберите корисничко име:" унесите жељени надимак или име и презиме. У поље испод унесите мејл адресу, унесите жељену лозинку два пута и одговорите на антиспам питање (позивни тел. број за Београд). Након тога кликните дугме "Регистрација" и ваш налог биће креиран.

Заборавили сте шифру ?

Ако не можете да се сетите Ваше шифре, посетите страницу "Пријављивање" и видећете линк са називом "Заборавили сте лозинку?" или кликните овде, након тога у празно поље унесите Ваше корисничко име или мејл адресу и кликните "Пошаљи". На Вашу мејл адресу коју сте користили приликом регистрације, стићи ће линк за промену шифре, на који морате кликнути и након тога видећете два празна поља у која морате уписати нову шифру два пута и то би било то. Шифра је промењена и можете се улоговати.

Промена мејл адресе, лозинке

Уколико желите да промените Вашу мејл адресу или лозинку, прво се улогујете на форум, посетите линк "Профил" који се налази у горњем менију, кликните на "Подешавања везана за налог" и ту ћете видети све доступне опције за промену.

Потпис, аватар

Уколико желите да поставите свој потпис или аватар, у профилу изаберите опцију "Информације профила на форуму" и изаберите неки од понуђених аватара или у поље "Имам своју слику:" унесите адресу до екстерног аватара (сличице), као на пример: http://www.mojastranica.com/mojaslika.gif) Потписи ће бити приказани на дну сваке Ваше поруке. Исти поступак је и за измену потписа или аватара.

Писање тема, одговарање на поруке

Да бисте отворили нову тему на дискусијама, кликните на "Нова тема", унесите наслов теме и напишите садржај теме у велико поље предвиђено за то. Након писања само кликните на "Пошаљи" или "Прегледај" уколико желите да видите како ће тема изгледати када се објави. Уколико постављате тему тако што цитирате одредјене медије, обавезно је навођење извора, линка ка оригиналном тексту и личног коментара на текст теме.

Уколико желите да пишете у некој већ постојећој теми, само кликните на дугме "Одговор", напишите садржај и кликните "Пошаљи". Приликом одговора на некој теми можете користити и опцију цитирања неког саговорника кликом на дугме "Цитат" које се налази изнад сваке поруке која је у склопу теме.

Ако сте већ послали одговор или садржај у новој теми, а желите да измените нешто у поруци, то можете учинити кликом на дугме "Измени" и након измене притисните "Сачувај". Приликом писања можете убацити смајлије или везе до других сајтова, као и јутјуб снимак, спојлер, слику. У поље за садржај убаците линк јутјуб снимка као на пример http://www.youtube.com/watch?v=lllxpevbeXA&feature=related , сада овај линк обележите држећи клик левог тастера на мишу док линк цео не поплави и онда кликните на ову сличицу из менија jutjub

Поступак за убацивање слика, спојлера (сакривени садржај који се види тек кад се кликне на дугме "Прикажи") је скоро па потпуно исти као за јутјуб снимак, довољно је убацити линк до слике пример: http://www.mojastranica.com/slika.gif , обележите линк левим кликом миша и кликнете на сличицу из менија:

За спојлер користите клик на сличицу

Слика са рачунара на форум

Да бисте поставили неку слику са рачунара на форум, потребно је ту слику аплодовати на неки од хостинг сервиса као на пример http://imageshack.us/ . Посетите Imageshack, кликните на дугме "Browse", изаберите жељену слику са рачунара и кликните на "Upload now". Након аплодовања, видећете Вашу слику и одређене кодове до те слике. Прекопирајте код који се налази у пољу "Forum code" и убаците га у садржај поруке.

Приватне поруке

Уколико неком члану желите да пошаљете приватну поруку која ће бити видљива само њему, кликните на његов надимак и када видите његов профил, кликните на "Пошаљите приватну поруку овом члану.", онда напишите наслов поруке и садржај и кликните "Пошаљи поруку". Приликом слања приватних порука, можете користити све понуђене опције као за слику, јутјуб и друге. Уколико Вам је тај члан одговорио на приватну поруку или Вам је неко други послао, видећете обавештење које се налази у склопу линка "Моје поруке" које се налази на самом врху странице. Ако имате једну непрочитану поруку, линк ће изгледати овако "Моје поруке (1)".

УКОЛИКО ОВДЕ НЕ ВИДИТЕ РЕШЕЊЕ ЗА ВАШ ПРОБЛЕМ, КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ПРЕКО КОНТАКТ ФОРМЕ НА ПОРТАЛУ. http://www.svisrbisveta.org/kontakt/